achtergrond

Geenstijl

SeaWatch 3 mag schuilen bij Syracuse, Sicilië

Dobbergolven van 7 meter! Matteo Salvini: "Maar ze komen er niet langs."

De onder Nederlandse vlag varende lokboot SeaWatch 3 (en met heel groot AMSTERDAM NL op de achtersteven) heeft van de Italiaanse autoriteiten toestemming gekregen een storm uit te zingen in een baai bij Syracuse, Sicilië.

Veerboot van Timmerfrans Ferries dieselt nu al een week op de Middellandse Zee, met 47 migranti aan boord, en was on the run voor een zeer zware storm op de Mediterranee. Na enige dagen in Maltezer wateren stoomde SeaWatch toch maar op naar Italië, op hoop van zegen. 

Maar helaas. Matteo Salvini is bereid lunchpakketten en aspirientjes naar het schip te sturen, maar daar blijft het bij. Nessuno sbarcherà in Italia, twitterde de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken gisteren. Met daarbij een foto van de SeaWatch, en de hashtag #portichiusi. Wat zich allemaal ongeveer laat vertalen met "Anders dan die Ollander Mark Harbers heb ik wel ballen, en die uitvreters komen mijn land niet binnen."

Ondertussen heeft Salvini drie D66-rechters achter zich aan, die de minister willen vervolgen wegens 'kidnapping' omdat Salvini een ontscheping in Catania stopte. Die knotsgekke soap is te volgens via hashtag #SalviniNonMollare.

Update: Salvini: "Optiefen naar Rotterdam met die brik"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.