Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Het paard van Marrakesh

Vroeger praatte men in de kroeg over politiek, nu is het minister Ingrid van Engelshoven die zich mengt in de kroegpraat van Johan Derksen.

bla bla

Ze dicteerde hoe hij moest denken, wat hij mocht uiten en of RTL zoiets zou moeten uitzenden. Mevrouw is kennelijk niet op de hoogte van Artikel 7 van de grondwet. Het is een tekenend voorbeeld hoe politici bevangen zijn door beeldvorming, in plaats van beleid.

De uitspraak van Johan was niet politiek correct genoeg. Terwijl de kern van zijn oproep tot normalisatie en emancipatie is. Een advies aan latente homofielen om trouw aan zichzelf te blijven. Hoe meer voetballers zich over hun geaardheid openlijk durven te uiten, hoe makkelijker het voor anderen wordt. Hier roept Johan op tot solidariteit. Dat het in de voetballerij moeilijker is om uit de kast te komen, maakt het nog belangrijker om te doen.

De minister van Emancipatie twitterde dat ze de strijd iedere dag wilde voortzetten. Dat is helaas meer een felle discussie geworden met een lompe bondgenoot. Waardoor het onderwerp meer beladen wordt. Ze klinkt goed, maar dat grote deugen heeft een averechts effect. Hoe meer ruzie, hoe meer angst en hoe hoger de drempel wordt.

Ze verkeerde in goed gezelschap van haar collega's, die zich op vergelijkbare onbevangen wijze inzetten voor de emancipatie van de illegale migrant. Het vrije verkeer van personen waar London tegen iedere prijs afstand van probeert te doen, probeert de VN over de globe uit te rollen. Dan wordt het tijd om op te letten…

bla

Artikel 93, 94 en 95 van onze grondwet stellen dat internationale verdragen boven onze wetgeving gaan. Een premier kan met een simpele natte handtekening delen van ons wetboek veranderen in een dode letter. Zonder debat, zonder parlementaire instemming, zonder handtekening van de Kroon. Hier heeft een Hollandse politicus de absolute macht van een despoot. 

Onze grondwet kent waarborgen en een uitgebreid proces wanneer we zelf onze grondwet willen wijzigen. Recentelijk zagen we dat proces in actie met de schrapping van de burgemeestersbenoeming door de Kroon. Die beschermingsconstructie wordt gepasseerd met een internationaal verdrag. Artikel 93, 94 en 95 zijn het achterdeurtje, de achilleshiel van onze grondwet.

Iets wat rechters binnen en buiten Nederland weten. Als zaken niet wettelijk geregeld zijn, of de wetgevingen elkaar tegenspreken, zoeken (Europese) rechters richting bij dit soort verdragen. Zelfs bij niet-bindende verdragen of destijds uitgesproken meningen van politici. Dan wordt een intentieverklaring via de achterdeur verheven tot jurisprudentie.

Daarom zou ieder internationaal verdrag in uiterste zorgvuldigheid behandeld moeten worden. Niet zoals Alexander Pechtold die in de gangen van het parlement ruiterlijk toegaf het hele associatieverdrag met Oekraïne niet gelezen te hebben. Hij zei dat destijds met een glimlach. Die grijns was tekenend hoe normaal die laksheid is.

Rond het migratiepact van Marrakesh zagen we aan het ene kant een premier die al wilde tekenen, en aan de andere kant een minister die toch maar voor de vorm een juridische analyse liet maken. Niet uit zichzelf, maar na Kamervragen. Waarom was die analyse niet beschikbaar voor het initiële kabinetsstandpunt? Het resultaat is een inlegvelletje met een doelredenering.

Daar zouden niet alleen conservatieve partijen in paniek moeten raken, maar ook de linkse kerk. Grote partijleiders van coalitiepartijen gedogen deze manier van besluitvorming. Dat kan ook negatief uitpakken voor migranten of andere belanghebbenden. Niemand weet het, want er wordt eerst een besluit genomen, waar bij protest een onderbouwing wordt gezocht. 

haha ha

Rutte tekent een document omdat het toch niet bindend is. Dit is al een paradox, als die handtekening waardeloos is, zet deze dan niet. Daarnaast is het onzin om uit het hele verdrag een zin te pakken die je aanstaat om daarmee het hele document te aanvaarden. Dat verklaart ook de lengte van de proza van de VN, voor iedereen wat wils.

Niet tekenen geeft Nederlanders en migranten veel meer duidelijkheid dan wollige proza plus een tegenstrijdige toelichting. Juist die onduidelijkheid, valse hoop en jarenlange procedures breekt mensen. Migranten steken jaren van hun leven in een reis en een integratieproces om te veranderen van kansrijk in een ontwikkelingsland, naar onderaan in onze maatschappij.

De VN ziet massamigratie als een kans de wereld gelijker te krijgen. Arme landen zien hun echte talenten vertrekken. Families faciliteren die reis door het hele familiekapitaal over te maken aan mensensmokkelaars. Deze braindrain in combinatie met de aanslag op lokale duurzame investeringen geeft een doodsteek aan derdewereldlanden.

Deze migratiegolf is het nieuwe kolonialisme. Niet alleen importeert het Westen goedkope grondstoffen in ruil voor oorlogen en wapentuig, maar rooft net zoals vroeger menselijk kapitaal. Het opheffen van grenzen lijkt barmhartig, maar een verder overschot aan arbeid geeft binnen de EU alleen maar meer getto's met structurele jeugdwerkeloosheid.

Migreer geen mensen, maar kennis.

Ja ja

Reaguursels

Inloggen

Reactie bij Telegraaf Wat U Zegt: 'Waarom geen Re-migratiepact?'

NPOlitiekgekleurd | 03-12-18 | 14:13

Echt zo,n item waar EU trollen door getriggerd worden, by the way de snor zit niet meer bij RTL Feynman maar Veronica.

william7055 | 03-12-18 | 09:12

Johan Derksen heeft met zijn uitspraken over homo's de vinger op de zere plek gelegd, gezien, de vaak geëmotioneerde, heftige reacties in de media. De inhoud hiervan laat een bedroevend beeld zien hoe het is gesteld met de verdraagzaamheid van homoseksualiteit heden ten dage en hoe een golf van verontwaardiging spoelde door de media. In eigen sociale netwerken voor de seksuele geaardheid uitkomen als dat relevant is heeft meer effect dan het schrijven van een klaagbrief aan de voetbalbond. Daar doelde Johan Derksen ook op.

AndreP | 02-12-18 | 23:32

Je gelooft je ogen en oren niet als je een paar van de vele, vele dwaasheden leest of hoort die in dat Marrakesh-pact staan. Het is veel erger dan u denkt. Tot wet verheven waanzin, dat is wat het zal worden.

JvanDeventer | 02-12-18 | 23:30 | 2
-weggejorist-
Analysis | 03-12-18 | 01:02

Er is behalve Marrakesh blijkbaar ook nog een Vluchtelingenpact, met dank aan de VN. Daarover complete radiostilte. Kijk eens op opiniez dot com.

Kinkfactor | 03-12-18 | 02:17

Als je een verdrag wilt sluiten met een land, dan sluit je een verdrag met dat land. Niet met de rest van de wereld dus. Je geeft ook geen geld aan alle Brabantse kroegen als je in een kroeg in Maastricht een drankje tot je neemt. Klaas Dijkhoff denkt dat iedereen blijkbaar het intellect heeft van een NRC-lezer, met het bijbehorende vermogen om zelf na te kunnen denken. Zijn ware kartelveren zijn nu te zien voor iedereen. Fijn dat hij het even toont aan ons allen, in een illustratief populistisch filmpje. Zo kan iedereen zichzelf op de hoogte brengen, van waar Dijkhoff voor staat, namelijk, op basis van het tekenen van dit verdrag (en uiteraard zijn lidmaadschap van de vv(d), het installeren van een wereldvreemde, aliberale technocratie onder de EU. Tijd om het karel, inclusief Klaas Dijkhoff, weg te stemmen.

O2Neutraal | 02-12-18 | 14:37 | 2

Bedoelt u niet: Klaas Dijkhof denkt dat niemand het intellect en bijbehorende vermogen om zelf na te denken heeft?

Wat dat flutkrantje er mee te maken heeft snap ik dan weer niet... mn iq blijft dan ook hangen op 124..

Haram_Kafir_4ever | 02-12-18 | 19:24

Meer specifiek, Klaas Dijkhoff, denkt dat zijn electoraat dat intellect en bijbehorende zelfdenkende vermogen niet heeft.
De NRC-lezer kwam in mij op als stijlvoorbeeld, van iemand die slaapwandelend de afgrond in loopt.

O2Neutraal | 03-12-18 | 08:39

Maak je geen zorgen. Geef alle mensen daar een gratis uitkering. We hebben toch geld genoeg. En we krijgen alles terug met rente.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 14:22 | 2

In de Elsevier, stond een artikel over Palestina, bekend van El Quaag. Daarin stond dat we subsidie geven, aan dans- en toneelgroepen daar in de woestijn. Goed besteed en uiteraard verantwoord, mochten er ooit vragen over komen. Misschien kan El Quaag, samen met een vriendin, een keer een optreden bezoeken, dan zijn er in ieder geval twee mensen geweest, die er iets voor terug hebben gekregen.

O2Neutraal | 02-12-18 | 14:43

Die VVD baard heet gewoon Klaas Zijkhof de wildplasser van de Vereniging Voor Dieven!

T.Fortgens3041 | 02-12-18 | 15:19

Wacht op het rapport " Visie op Segregatie " als we verder willen met lieden die hier niet horen moeten we duidelijk zijn en ze, zo lang ze niet werken, en dat is lang beperken in een bepaalde oostelijke regio van NL, lopen ze ons tenminste niet voor de voeten

Uw Verzekeringsadvis | 02-12-18 | 14:06

De naïviteit van de voorstanders van tekenen zit hem er in dat het niet zo zeer gaat om hoe wij het hier in de eerste wereld nobel bedoelen, maar in hoe het verdrag door de gewone man in de derde wereld wordt WAARGENOMEN en door de mensensmokkel industrie wordt verkocht aan die gewone man.

SaintNick | 02-12-18 | 13:23

Marrakesh. Nu zo’n beetje alles gelezen wat er niet deugd aan dit VN document. Alleen tegen argumenten en geen voor omdat dit laatste niet bestaat blijkbaar. Zelf de MSM doet niet de moeite om de voordelen voor de Nederlander te onderzoeken en uit te aan de burgers. En daarom is wat mij juist bezorgd maakt het ontbreken van het waarom. Waarom wil Rutte en co. zo graag dit land laten verdwijnen? Waarom moet de Nederlander worden vervangen of op z’n minst gemarginaliseerd worden? Daar heb ik zelf wel mijn theorie over. Ik zou alleen zo graag willen lezen dat ik het niet juist zie omdat mijn visie over het waarom mij er nu toe brengt een zekere haat te ontwikkelen voor mensen zoals Rutte en zijn slippendragers in de politiek en de media. Ik zou dat graag ontkracht willen zien omdat het mij geen goed doet.

forecastle | 02-12-18 | 12:48 | 1

Opdracht van Mutti Merkel, die Pinokkio als alles beterwetende Eurofiel gewoon op te volgen heeft. Soort virtuele bezetting.

Mutti steekt een zware pijp op en Grijnsbek danst om de rook heen, vind ie denk ik leuk ofzo.

Kinkfactor | 02-12-18 | 16:26

Je aanpassen aan de plaatselijken normen. Dat eisen ze in hun eigen landen.
Maar als ze hier komen, dan eisen ze wel dat wij ons aan hen aanpassen.
Hier een voorbeeld hoe krampachtig ze zelf hun eigen normen opleggen.
Een dame toont haar benen: dan gevangenisstraf.
www.telegraaf.nl/entertainment/286646...
Kunnen wij hier een voorbeeld aan nemen: Aanpassen aan ONZE normen en niet omgekeerd

telelezer | 02-12-18 | 11:50

Wij kunnen niet meer terug... Rutte III heeft samen met Merkel al getekend op 2 mei 2018.
Nu blijkt dat steeds meer landen op 10 december niet gaan tekenen--> dit houdt in dat Duitsland en Nederland dadelijk de pisang zijn.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 10:40

ik dacht zo.. ik dacht he.. waarom stonden er gisteren niet een paar miljoen in de steden op straat in een geel vestje... kikker nog niet heet genoeg aan de billen..

fikkieblijf! | 02-12-18 | 10:22 | 2

Jij bent binnen gebleven?

SterF... | 02-12-18 | 11:03

Ik wist pas van de manifestatie toen er hier op GS over geschreven werd. Te druk met alle sociale en economische verplichtingen. Letterlijk.

Dirk III | 02-12-18 | 12:24

Met een bevolking die zich naar de slachtbank laat leiden heb ik anders toch weinig medelijden mee.
Waar ik wel medelijden mee heb zijn de autochtone kinderen die straks een hoge prijs zullen betalen voor het laffe gedrag van hun ouders en grootouders.

komtdatschot | 02-12-18 | 10:12 | 4

@komtdatschot | 02-12-18 | 10:12 |
"Waar ik wel medelijden mee heb zijn de autochtone kinderen die straks een hoge prijs zullen betalen voor het laffe gedrag van hun ouders en grootouders."

En met de mensen zoals u en ik die het gevaar wèl zagen, er ook voor waarschuwden maar werden weg gezet als ongewassen botte boeren die 'racistisch', 'xenofoob' en nog wat andere "-foben" zijn.

Sjefke7807 | 02-12-18 | 10:41

Dit is het allerergste... Den Haag maakt nu cruciale fouten en onze kinderen zijn dadelijk de klos in een volgepropt Nederland.
Gelukkig zijn Oostenrijk, Hongarije en Polen niet zo dom - maar daar kopen wij niets voor.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 10:43

Ik heb twee kleine schattige blonde(!) kleindochtertjes van 4 en 2 jaar.
Ik houd werkelijk mijn hart vast voor hun toekomst in dit eerdaags moslimland.
Ik stem daarom PVV maar helaas ben ik daarmee in de minderheid en ik zie ons land langzaam maar systematisch ondermijnd worden door de Haagse trawanten van Brussel.
Het is zo enorm triest om ons goed oude Nederland kapot gemaakt te zien worden.
Ik kan wel janken!

telelezer | 02-12-18 | 11:33
▼ 1 antwoord verborgen

De laksheid van Nederlandse politici is ingegeven door het blind varen op alles wat Duitsland doet. Duitsland tekent, dan Nederland ook. Had Merkel niet getekend, dan was de handtekening zeker niet door Nederland gezet. We kunnen ons net zo goed als deelstaat melden van de Bondrepubliek, misschien dat we dan nog iets van onze invloed kunnen laten gelden. Want zo besluit Merkel, zonder dat we haar ooit gekozen hebben.

Angelica | 02-12-18 | 09:38 | 3

Merkel zegt... ein Volk, ein Reich, ein Führer.
En Rutte zegt... gaat u allen maar rustig slapen.

Verhip dit hebben we 78 jaar geleden ook gehoord.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 09:45

Ik ga een handel beginnen in gele hesjes. Ik zie daar toekomst in ! Een doener ben ik.

Frank1387 | 02-12-18 | 09:33 | 1

Te laat, de Action is u al voor.

Lupuslupus | 02-12-18 | 09:37

Shell Unilever etc = moderne VOC.
Ondersteund door de regering vormt dit de moderne loonslavernij. Same old shit. De rijken gebruiken de arme. Managers de nieuwe slaven drijvers! En de hypotheek (je dikke privatelease bakje)en belasting druk de nieuwe ketting... geld de nieuwe zweep...

David000000007 | 02-12-18 | 09:32

Maakt niet uit hoor, dit stomme pact.
In de eerste plaats blijven gelukszoekende, randdebiele, religieus geobsedeerde, vrouwmeppende, kindneuqende kudtmoslims uitermate onwelkom voor mij. En worden dan ook zo behandeld.
In de tweede plaats zal het eerstvolgende kabinet (PVV, FvD, en nog wat machtsverslaafde landverraderlijke elitaire politieke partijde) dit pact onmiddellijk nietig verklaren.
Mijn houding tegenover échte getraumatiseerde oorlogsvluchtelingen blijft zoals-ie is:
Welkom, maar niet te veel.

pennestront | 02-12-18 | 09:14

Maak u borst maar nat. 60 % van de ongedocumenteerden blijft uiteindelijk. Rutte duwt ons al 11 jaar troep door de strot. Voor degene die twijfelt wel of geen kinderen, het lijkt mij duidelijk.

djeco | 02-12-18 | 08:59 | 4

@djeco | 02-12-18 | 08:59
Tsja als het in 16 jaar U niet gelukt is een woning te regelen dan lijkt mij aan kinderen beginnen helemaal te hoog gegrepen.

Berbaar | 02-12-18 | 09:32

Dat wordt het grote gevaar van Marrakesh... ongedocumenteerden (illegalen) vallen nu onder de bad, bed en broodregeling in de vier grote steden.
Na 10 december hebben ze recht op opvang en verblijf in een AZC... met elke dag gratis eten, drinken, slapen zorg en zakgeld--> daarna krijgen ze een ingerichte woning met recht op een levenslange uitkering.
Je zult zien - in no time zitten de AZC's dadelijk vol en moeten we hals over gaan zorgen voor noodopvang en nieuwe AZC's.
Dit verhaal wordt onbeheersbaar en onbetaalbaar... wir schaffen das, de vraag is hoe lang?

sociaal_econoom | 02-12-18 | 09:54

Al zouden ze niet blijven we betalen ons nu al scheel aan procedures van gelukzoekers die niet op tijd worden afgehandeld en hun dus gratis geld opleveren!

boerenvla | 02-12-18 | 10:19
▼ 1 antwoord verborgen

Hozen helpt niet meer! De bodem is weggerot.
Alleen Feynman cs lezen is wat resteert. En een hooivork in de meterkast.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 08:12 | 1

Ik ken mensen die "veilig en gelukkig" (vanaf 20meter boven NAP) leven in dit verkwanselde land en IETS meer dan de hooivork zullen hanteren, die laten zich door 30 jaar politiek wanbeleid niet naar de omvolkingschaos leiden.De lage randstad zou ook eens wakker moeten worden.

hagelkruis | 02-12-18 | 09:06

'Schreeuwer', het nieuwste non-argument voor zij die de discussie niet durven aan te gaan. En bij het RTL4 'journaal' viel de term racisme bij het item over het protest van gele hesjes in Nederland. Omdat één van hen zei dat zijn dochter al acht jaar op de wachtlijst stond en een syrisch gezin voorrang kreeg.

Wekkertje | 02-12-18 | 07:46 | 6

Ik wacht al 16 jaar op een woning. Nu krijgen mensen waarvan men niet eens weet wat ze in hun vaderland hebben uitgevreten ze.

djeco | 02-12-18 | 09:21

@djeco | 02-12-18 | 09:21
lol 16 jaar kunnen sparen om een stel stenen te kopen maar de overheid de schuld geven dat het niet gelukt is.
Typisch het boze gefrustreerde type dat iedereen de schuld geeft van wat er in het eigen leventje mislukt is.

Berbaar | 02-12-18 | 09:30

@Berbaar. Sommige mensen werken 40 uur keihard en hebben een te laag salaris (onder 1500) om te kunnen sparen of een hypotheek te kunnen krijgen.
Een goedkope woning kost al gauw 170.000 euro.
Die hypotheek krijg je niet met een salaris onder de 1500 euro.

letopuwzaak | 02-12-18 | 10:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Hebben jullie ook al een mailtje van Woeste Thierry gehad?

Petrus Poortwachter | 02-12-18 | 07:41 | 2

Yes, en ik ben ook woest!

eerstneukendanpraten | 02-12-18 | 08:54

Yep!

GerardJolig | 02-12-18 | 09:45

Het is te triest voor woorden.
Welk premier... welke regering draait zijn eigen land en eigen volk in volle bewustzijn de nek om?
Rutte weet drommels goed als veel landen dadelijk niet tekenen - dat Nederland en Nederlanders zwaar de klos zijn.
We hebben een groot woningtekort omdat veel statushouders nu een woning met een uitkering krijgen.... veel migranten zitten in een AZC te wachten op een woning.
En wat doet Rutte III?
Juist ja... die zet op 10 december een krabbel in Marrakesh in de wetenschap dat Nederland nu binnen de kortste keren volstroomt.
Ze denken dat ze sociaal zijn... maar de werkelijkheid is dat ze de toekomst voor onze autochtone en allochtone kinderen onmogelijk en onleefbaar maakt.
Dan ben je immoreel bezig, als ik Rutte en de Kamerleden was - zou ik geen oog meer dicht doen.
Ik lig ervan wakker en Klaas Dijkhoff gaat carnaval vieren - foei wat een kerel.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 07:37 | 4

@sociaal_econoom | 02-12-18 | 07:37:

Ga eens met je huisarts over je medicatie praten. De Prozac werkt duidelijk niet meer.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 09:04

Beste Guliver, wat heeft de dokter u toen voorgeschreven? En wordt het
vergoed door uw zorgverzekering?

Here's Freddy | 02-12-18 | 10:18

@sociaal_econoom | 02-12-18 | 07:37 |
U blijft maar bazelen over "onze allochtone kinderen". Die zullen me bot gezegd aan de anus oxideren. Met hen heb ik geen spat meelij. Waarom? Zij hebben namelijk, als hier de boel naar de vaantjes gaat, nòg een adres waar ze terecht kunnen. Het land van hun ouders waar ze vaak óók een paspoort van hebben. Als het hier straks net zo'n puinbak is als in die landen van herkomst waar de ouders uit weg trokken omdat ze het beter wouden hebben, dan pakken ze hun boeltje, trekken aan de stutten en gaan terug naar die heimat. De inheemse Nederlander echter heeft geen tweede veilige thuishaven. Dit is het enige land dat we hebben. Met de inheemse kinderen heb ik wel innig meelij. Want zij zullen een land erven dat ooit mooi, welvarend en fijn om in te leven was, maar waar de moreel verheven, hoog te deugpaard zittende linkse Goegemeente een complete Clusterf*ck van gemaakt hebben.

Sjefke7807 | 02-12-18 | 10:50
▼ 1 antwoord verborgen

Het is goed #enpassant | 02-12-18 | 06:09 | dat u ons erop wijst... dat de Nederlandse regering reeds op 2 mei Marrakesh heeft ondertekend.

99% van de Nederlanders weten dit niet - de linkse NPO praat hier met geen woord over.
Daarom proberen Rutte, Klaas Dijkhoff en Mark Harbers (VVD) ons het gevoel te geven dat het totaal geen kwaad kan.

Mag hopen dat dadelijk de helft van de EU-landen en veel landen in de wereld op 10 december NIET tekenen... zodat Duitsland en Nederland dadelijk volstromen met migranten uit Afrika en moslimlanden die wij hier opvang, een woning plus een uitkering moeten geven.

Het gevolg is dat Nederland onbetaalbaar en onleefbaar wordt met veel Nederlanders die dit land zullen ontvluchten.
Als ik Rutte was zou ik zeggen... gezien het feit dat veel landen niet meedoen, gaat Marrakesh NIET door.
Rutte, Rutte, Rutte toch... wat ben jij een zwak figuur...!

sociaal_econoom | 02-12-18 | 07:09 | 2

Volgens mijn vriend is het maar een modegril.

Rivpim | 02-12-18 | 07:26

Daarom! Zorg dat je geen kinderen krijgt en pak je boel en vlucht naar het buitenland. Dit gaat op den duur escaleren en ik wil daar niet tussen zitten, daar ben ik veel te gevoelig voor.

mr. dude | 02-12-18 | 08:51

We schijnen een Trias te hebben in de Staat der Nederlanden, kuch. Niet dat er ooit feitelijk een Trias was in Nederland, maar goed, men roept het elkaar steeds na. Maar hoe is er een Trias mogelijk als de poot Recht altijd achter de wagen gespannen blijkt en ook weer hier slechts internationale kreten heeft te volgen en de Rechtelijke macht dit recht moet volgen (wat 'onrechtmatig' tot stand gekomen zal zijn als er in december bij het kruisje getekend wordt tegen de wil van de bevolking èn negeren van de bevolking en het gezonde verstand.... (Helaas is de poot volksvertegenwoordiging ook al een illusie gebleken.)

nemo_nemo | 02-12-18 | 06:37

Mutti Merkel heeft toegezegd dat Duitsland het verdrag/contract tekent, dus Mark wordt vriendelijk doch dringend gevraagd plaats te nemen en zijn handtekening te zetten. Zo lopen de hazen!
Beste lieve aardige linkse gekkies en plucheridders "als de Nederlandse verzorgingsstaat te gronde is gegaan TIJDENS JE LEVEN(!)" moet je vooral vanachter je geraniums naar de straat kijken - het ziet zwart van de mensen!
Ik zal mijn stem gebruiken om het PARTIJKARTEL WEG TE STEMMEN. Daarna dit verdrag opzeggen, het vluchtelingenverdrag opzeggen, de migratie-industrie ontmantelen door ze op -0- Euro te zetten, geen paspoort = geen migratie aanvraag, en Rottumerplaat inrichten als opvangcentrum voor ongedocumenteerde, afgewezen en "in afwachting van een beoordeling zijnde migranten." Het budget van "ontwikkelingshulp" wordt omgebogen naar "dekking voor de kosten die indamming, begeleiding en uitwijzing van migranten" met zich meebrengen.

Du-u-u-h | 02-12-18 | 06:31 | 3

Doe geen moeite @DU-u-u-h.... met stemmen en schrijven bereiken we niets.

Stuur al 3 jaar lang e-mails naar de Tweede en Eerste Kamer, er is geen hond die reageert--> alleen Baudet en Wilders... de rest verschuilt zich achter Brussel en dadelijk achter Marrakesh.

Zie geen oplossing... alleen dat Nederland verder volstroomt met migranten uit Afrika en moslimlanden die hier onder de noemer ''vluchteling'' in de watten worden gelegd met gratis opvang in een AZC, daarna een ingerichte woning met recht op een levenslange bijstandsuitkering.

Het enige advies wat ik u en Nederlanders met jonge kinderen kan geven...
vertrek uit NL naar een land waar ze Marrakesh niet tekenen.
Hongarije, Oostenrijk maar ook Polen daar is niets aan de hand.

Duitsland en Nederland gaan de bietenbrug op.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 06:44

@sociaal_econoom Je hebt gelijk. Maar kennelijk moet het hier nog veel erger worden voordat de meeste mensen misschien eens wakker worden. En met het pact van Marrakech, dat Rutte zeker gaat tekenen, gaat het erger worden. Arme volgende generaties.

miss error | 02-12-18 | 07:42

Omdat we nog onder Duitsland zijn, er werd niet getekend, alleen door een paar dagen ervoor. Lees maar eens de ondertekening van Bernard op internet.

gato | 02-12-18 | 08:42

@enjroe | 04:41 | Rutte een staatsman... de vader (dader) des vaderlands.

Tien jaar geleden ging de tweestrijd tussen Rita Verdonk en Mark Rutte.
Rita was vanwege haar kordaat optreden met asielzoekers erg geliefd bij het Nederlandse volk (de vrouw met ballen)--> echter de partijtop van de VVD heeft toen voor de meer linkse Mark Rutte gekozen.

Dit hebben we geweten... bij Rutte II en Rutte III is de massa immigratie vanuit Afrika en moslimlanden sterk toegenomen - het punt waar Rita sterk en kordaat in was.
Rutte laat ons land volstromen met migranten uit Afrika en moslimlanden die hier onder de noemer van ''vluchteling'' in de watten worden gelegd.
Ongelooflijk dat Rutte van de VVD dit beleid handhaaft en de toestroom nu gaat verdubbelen met Marrakesh.

Rutte verhuist eerdaags naar Brussel - intussen heeft hij heel dit land in wanhoop en ontreddering gebracht.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 06:29 | 2

Rita was zo kordaat dat ze haar vriendin Ayaan een groot mes in de rug stak.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 06:54

Ayaan had gelogen, hemel Ayaan niet zo op steeds, doet femke wel, die loog helemaal , die avond over Rita zou emails gestuurd hebben naar Ayaan.Terwijl Rita zei, heb niet haar email-adres, later heeft Rita gelijk gekregen en leugenaar Femke is nu burgemeester.

gato | 02-12-18 | 08:47

Velen hebben zitten slapen op dit thema vermoed ik, de oorspronkelijke Marrakesh verklaring is immers al op 2 mei dit jaar getekend door de Nederlandse regering: ec.europa.eu/home-affairs/sites/homea...
pbs.twimg.com/media/DcwFWC0WkAAF5WM.j...
Deze 1e Marrakesh verklaring is als een soort raamwerk voor het nu omstreden VN-Migratiepact (de 2e Marrakesh verklaring) die in december ondertekend zal gaan worden, zij vult de 1e Marrakesh verklaring aan en werkt deze verder uit. Het is een slimme 2-traps raket, in de 1e Marrakesh verklaring lezen we bv.: "Domein 2, doel 3: Moedig de migratie aan en mobiliteit tussen Europa en Noord, West en Centraal Afrika". In de 2e Marrakesh verklaring (het VN-Migratiepact) wordt het recht op basisvoorzieningen geregeld voor deze migranten. In de 1e verklaring van Marrakesh lezen we: "Stimuleer een gebalanceerd verhaal over migratie en benadruk de positieve bijdrage van migranten aan de maatschappij". In de 2e verklaring van Marrakesh lezen we de uitwerking en aanvulling die nog een stap verder gaat: "Stimuleer onafhankelijke, objectieve en kwalitatief hoogwaardige verslaggeving door onder meer media organisaties en de mensen die daar werkzaam zijn gevoelig te maken voor en op te leiden in migratie gerelateerde onderwerpen, en stop daarbij de publieke geldstromen naar media organisaties die zich wat voor manier dan ook discriminerend opstellen t.o.v. migranten.

#enpassant | 02-12-18 | 06:09

Mijn hemel. Dat wijf moet zich weer eens laten gelden na haar vorige zeperd. Denkt ze nu echt dat iemand zich ook maar iets gaat aantrekken van haar booslimgeknuffel?

Frau Merkel | 02-12-18 | 08:41

Mark Rutte... een onbetekende VVD laaf die zich heeft kunnen ontwikkelen tot "staatsman" en vader des vaderland..... hoe blind als bevolking kun je zijn.....

enjroe | 02-12-18 | 04:41 | 2

Rutte is de ZWAKSTE premier die we ooit gehad hebben.
Herinner mij premier Ruud Lubbers - die in 1990 voor de TV vertelde dat hij eigenhandig gaat optreden om te voorkomen dat het aantal wao-ers van 900.000 over de miljoen raakt--> dit is hem gelukt.

Mark Rutte zit nu in een gelijke positie maar nu niet met wao-ers maar met migranten uit Afrika en moslimlanden die hier alles gratis krijgen aangeboden, waarvan een groot deel langdurig in de bijstandsuitkering zit.
In plaats dat Rutte zegt: ''ik zal zorgen dat dit niet over de miljoen gaat''.
Gaat hij nu Marrakesh ondertekenen... wetende dat hiermee de toestroom naar Nederland zal verdubbelen.

Pim Fortuyn en Ruud Lubbers leven inmiddels niet meer--> zij zouden Mark Rutte een vreselijke draai om zijn oren geven... ongelooflijk wat is Rutte een zwakke premier.
Nota bene van de VVD... indien hij PvdA, D66 of GroenLinks was dan kun je dit enigszins begrijpen - maar VVD dit maakt het verhaal drie keer erger.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 06:12

Alle VVD stemmer zien niet in dat ze hun pensioen straks moeten delen met degene die geen kans hadden er zelf een op te bouwen.

djeco | 02-12-18 | 09:03

Flikker toch op in je kast met je ABBA.
De meeste mensen schamen zich voor wansmaak zou je ook moeten doen.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 04:38

Gulliver | 02-12-18 | 04:38
Haha, je mag dit overslaan en verder gaan met je favorite artiest, Ali-B.

Jan Dribbel | 02-12-18 | 05:02

Dat is net zulke wansmaak als ABBA maar helaas wordt dat hier "dankzij" Nederlandse toeristen soms ook gedraaid. ABBA hoorde ik pas weer eens tijdens een liedjesfestival voor kinderen. Is al een stuk beter te verteren als het gezongen wordt door Spaanstaligen die geen woord Engels spreken. Valt er tenminste nog wat te lachen.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 05:23

ik zit naar Unfinished Sympathy van Massive Attack te luisteren. Vroeger stond dit soort shit in de top40 niet? Tegenwoordig wordt je lastig gevallen met de meest vindingrijkloze Antillianenvibe. Net als die twaalf matige kebabtenten in één straat. Kunnen we es kappen met die hersenloze verrijking die onze eigen jeugd infecteert.

oorwormpie | 02-12-18 | 04:07

Ik kom origineel dus uit het zuiden/provincie (zoals jullie weten) en types als Dijkhoff zijn provinciale middenstand praatjesmakers in de kroeg. Gezellig om een pilsje mee te drinken maar vooral niet serieus nemen.
Probleem is echter. Zijn mede provinciale middenstanders zijn net zo'n praatjesmakers en nemen hem serieus dus stemmen en masse op de VVD want de "ondernemerspartij". Proest. Die "ondernemers" vergeten echter dat ze van voor en achter worden genaaid door Dijkhoff en zijn VVD.
Hier in Amsterdam is men achterlijk om op GL te stemmen in de provincie is men net zo achterlijk om op de VVD te stemmen.

Basil Fawlty | 02-12-18 | 02:53 | 2

Precies, mooi verwoord.

Ray Skak | 02-12-18 | 03:58

Hear, hear.
De VVD is er vooral voor managers, bestuurders en commissarissen. Mensen die graag ondernemer willen spelen zonder risico te lopen en met geld van een ander.

Lafayette | 02-12-18 | 04:17

Willen jullie meer of minder inlegvellen?

Is dit nog nieuws? | 02-12-18 | 02:14

Canada is ook tegen.
Laat de Jesse van Canada de Nederlandse Jesse eens bellen.
Belgische professor zegt: het verdrag is bindend met of zonder inlegvel:
www.hln.be/nieuws/buitenland/professo...

Jan Dribbel | 02-12-18 | 02:07 | 1

Een inlegvel is zo stupiede. Ligt er in de grondwet een inlegvel? Het ultieme polderen van iemand die met alle winden meewaait, die niet de ballen heeft te beslissen, die een escape denkt in te bouwen wat in feite een leugen is. Zo’n MP hebben we.
Gaat de geschiedenis in als grootste sukkel, die Nederland verkwanselt heeft.
Iedereen die op zijn clubje stemt is net zo gek als de GL stemmers. De leugen en onkunde regeert,

Ray Skak | 02-12-18 | 04:02

Gezien de opkomst vandaag van de gele hesjes zie ik het somber in voor Nederland.
Groen Links grote winnaar bij de volgende verkiezingen

Madamjanet | 02-12-18 | 02:05 | 3

Dus kiest de stemmers toch zelf voor dit beleid? Dan ook niet zeuren als je als slaaf eindigt....

ZwarteDag | 02-12-18 | 03:00
-weggejorist-
Analysis | 02-12-18 | 03:32

Ik voorspel en vrees ook een grote overwinning van GL, en misschien zelfs een regering Klaver. The horror. Maar Nederland met haar laffe electoraat verdient dan ook niet minder.

Lafayette | 02-12-18 | 04:20

We gaat rutte opvolgen?

Mark_D_NL | 02-12-18 | 01:21
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 02-12-18 | 01:21 | 1

GroenLinks als liberaal verrader die ze binnenhaalt en aan de VVD uitlevert.
Dit land.. Wat zeg ik nu weer? Dijkhoff ga bier halen jongen. #SorryTopic

Shareholder II | 02-12-18 | 01:13 | 1
-weggejorist-
Analysis | 02-12-18 | 02:00

Pakistan vervolgd Haatbaard:
www.ad.nl/buitenland/pakistan-vervolg...
Je voelt het al aankomen, na het tekenen van het Marrakesh verdrag zijn alle Pakistaanse haatbaarden welkom in dit land plus hun bijvrouwen en 70 kinderen plus de rest van de familie.

Jan Dribbel | 02-12-18 | 01:13 | 3

Zouden ze allemaal hoogopgeleid zijn? We moeten natuurlijk wel een beetje warm worden gemaakt om deze lieve mensen te accepteren. Toch fijn dat er straks zo'n lieveling mij op mijn oude dag gaat verzorgen en die overdosis insuline gaat inspuiten.

Padjepejer | 02-12-18 | 01:17

@ZwarteDag | 02-12-18 | 02:29
Te duur... Gewoon keel doorsnijden.
De zorgmanager wil een nieuwe auto...

wiener mit pommes | 02-12-18 | 03:04

Sorry, @Zwarte dag moet zijn: Padjepejer | 02-12-18 | 01:17

wiener mit pommes | 02-12-18 | 03:09

Dom stemvee verdient niet beter dan als slaaf te eindigen, vernederd en uitgebuit. Ze hebben meer dan ooit toegang tot alle informatie en een gelijke stem. Als je dat weggeeft uit desinteresse dan verdien je je lot ook...
De slimme joden in 1937 emigreerde en overleefde, de rest niet. Kies en aanvaard de consequenties!

ZwarteDag | 02-12-18 | 01:03 | 8

@ZwarteDag | 02-12-18 | 02:29
Helaas was de Geenpeil controle eenmalig...
Als men telefonisch de stemmen van PVV
en VVD verwisseld kraait er geen haan naar...
En gezien de peilingen is er dat gebeurd.

wiener mit pommes | 02-12-18 | 02:43

@wiener mit pommes | 02-12-18 | 02:43: ? Stemmenverwisseling?

ZwarteDag | 02-12-18 | 02:58

@ZwarteDag | 02-12-18 | 02:58
Yep.

wiener mit pommes | 02-12-18 | 03:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Klaas Dijkhoff is die jongen die even wat AZC-plekken regelde in Oranje. Jammer voor die vrouw met die gebroken elleboog, veroorzaakt door een hardhandige stille. Deze lul krijgt een opdracht op zo'n pact er door te jassen en geeft weer een knipoogje aan Rutte. En nog steeds stemmen er eikels op de vvd.

IndoFortuyn | 02-12-18 | 00:54 | 4

Zapata10 | 02-12-18 | 01:00
Heb jij een alternatief dan?

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 01:04

Dit gaat ze stemmen kosten, de meeste VVD-ers hebben niet gekozen voor een arrogant progressief beleid als dit.

BozePaarseMan | 02-12-18 | 01:10

Klaas Dijkhoff is zoon van een beroepsmilitair... dit soort mensen denken dat alles en iedereen uit de schatkist betaald kan worden.
Dat Nederlandse bedrijven en mensen die er werken dit ALLEMAAL moeten verdienen - daar staan ze niet bij stil.
Dit soort gasten vinden het normaal dat wij krom liggen voor een oneindige stroom migranten uit heel de wereld - waanzin!

sociaal_econoom | 02-12-18 | 01:41
▼ 1 antwoord verborgen

Maar Feynman, het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen naar Europa komen. Het gaat erom dat daarom de tribale strijd tussen mensen ontketend wordt en eindeloos doorgaat. Het gaat erom dat ieder individu moet vechten om dat kleine stukje van een waardig bestaan. Dat was ook het idee van de open grenzen en het vrij verplaatsen van goederen en ! mensen binnen de EU.
Alles en iedereen dient concurrent van de ander te worden.
Het is een verdien model.
Iedere maatschappelijke cohesie dient ontwricht te worden. Van natie staten tot aan de buurtgemeenschap.
De mens als exploitatie middel.
Dat is alles.
Oneindige slavernij omdat het individu gedwongen is te overleven. En om het verdien model in stand te houden moet dat individu overleven ten koste van de ander. Weinigen profiteren er van en velen worden dag in dag uit geconfronteerd met de grimmige werkelijkheid. Daarom moet de natie staat kapot. Daarom moeten de steden de dorpen en de buurtgemeenschappen kapot. Pecunia non olet. Het genereert een massa aan dagloners.
Johan Derksen is wel mijn held geworden deze week. Hij heeft helemaal gelijk en doet meer voor de homoseksuele mens dan al die correcte huilie figuren.
Natuurlijk gaat die minister niet met hem in gesprek. Hypocriete lieden proberen snel te scoren en nemen daarna ook weer snel de benen. Dat is wat lafbekken nu eenmaal doen.
Het zal mij trouwens benieuwen wat onze minister vindt van de uitspraken van de paus: www.telegraaf.nl/nieuws/2866150/paus-...
Wedden dat ze daar helemaal niets van vindt?
Immers hypocriete lieden en lafbekken kijken wel uit om een mondje op te zetten tegen iemand die een maatje te groot is.

Zapata10 | 02-12-18 | 00:53

Ik vrees het allerergste nu, zometeen ziet elke gemeente in Nederland eruit als half Somalie?? Willen we ook tentenkampen in 'de stad' zoals Parijs? Dit kan wel gebeuren, want er is geen woonruimte, misschien gaat de overheid ons wel aanmoedigen danwel dwingen om de nieuwe landgenoten onderdak te verlenen op straffe van gedwongen sanctionering. En straks gaan al die mensen ook nog hun behoefte op straat doen en zijn de straten niet meer veilig.. jeetje wat staat ons te wachten??

mortgage_freeman | 02-12-18 | 00:46 | 10

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 01:08
Hoeveel incasseer jij nacho?

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 01:13

Ligt eraan. Hoeveel ik er tegenover me heb.

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 01:18

@Nacho_Vidal | 02-12-18 | 01:08 :

Bijna net zo lang als Dikke Mark maar wel 40 kilo vet minder.

Rest In Privacy | 02-12-18 | 04:44
▼ 7 antwoorden verborgen

We zullen de eerst volgende stemronde afwachten, in hoeverre men het eens is met deze visie.
Ik stem tegen, maar als leeuwendeel NL weer voor stemt, door op pluche te stemmen, wie ben ik dan om het nog langer oneens te zijn.

MarcS | 02-12-18 | 00:34 | 2
-weggejorist-
Nacho_Vidal | 02-12-18 | 00:41

Stemmen pffffrt bla bla bla, hoeveel procent van de stemmen wordt in de linksche stemburelen op het goede hoopje neergelegd? Stemmen pffffrt potlood/papier & vlakgum. Nah doe ik niet meer.

Hallalieheliaal | 02-12-18 | 05:44

Wat zou ik graag die misselijke kwal van een Dijkhoff met mijn zorgvuldig met feiten onderbouwde tegel van van de week aangaande dit onderwerp om de oren slaan. Hem die tegel laten lezen om hem dan te zien friemelen, k0ntedraaien en ontwijken. Kijken of hij me dan ook durft weg te zetten als "schreeuwer". Ik denk dat ik een ietsiepietsie beter geïnformeerd ben als meneer dikkop Dijkhoff omdat ik daar de moeite voor heb genomen. Dit in tegenstelling tot wat hij denkt. Hoe dúrft die non-valeur! Want als straks de pe0p de industrieel formaat ventilator gaat raken, en dat gáát gebeuren, dan is hij één van de eersten die aan de stutten trekt en hem smeert. Het gewone klootjesvolk mag met de scherven zitten.

Sjefke7807 | 02-12-18 | 00:23 | 3

Je gele hesje zit verkeerd om, annie.

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 00:27

Yeeah

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 00:31

Dijkmof is zellufs meej dun carnaval nie te pruime.

Shareholder II | 02-12-18 | 00:57

Heeft Feynman eigenlijk eigenlijk een kroontje?

Ik trouwens ook niet. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 00:22 | 6

@Marcs Goeie.

Mark_D_NL | 02-12-18 | 00:38

Ga me eerst helemaal de tering inzuipen. Morgen ff die shit regelen. Is het al tijd voor muzak of gaat Joris dan moeilijk doen?

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 00:40

Nacho_Vidal | 02-12-18 | 00:40
Betalen en schijt hebben aan democratische processen, komt het helemaal goed hier.

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 01:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Oepsie1234 | 02-12-18 | 00:05 |.... inderdaad migranten hebben rechten, rechten en rechten.

Ze hebben RECHT op opvang en verblijf in een AZC met elke dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Daarna krijgen ze een ingerichte woning met extra aandacht, zorg plus recht op een levenslange bijstandsuitkering.
Tevens hebben ze het recht hun naaste familieleden naar NL te halen, die dan ook al deze gratis voorzieningen krijgen.

Rechten genoeg, zijn ze ook iets verplicht?
Ja - ze moeten een inburgeringscursus volgen waar ze drie jaar over mogen doen--> met behoud van uitkering.
Uit de cijfers van het CBS blijkt dat nadien 75% langdurig (soms levenslang) afhankelijk blijft van een bijstandsuitkering.

Hou mij ten goede--> dit is geen verwijt aan de migrant maar WEL aan onze maffe overheid en gemeenten die dit onbetaalbaar en onbeheersbaar verhaal bedacht heeft.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 00:22 | 4

Wat is de beste keuze om te emigreren? Hongarije?; Spanje? Ik zoek me suf.

fast eddy | 02-12-18 | 01:03

@fast_eddy Naar Rusland, Kamtsjatka .

Mark_D_NL | 02-12-18 | 01:05

Spanje , geen werk, geen uitkering, lonen laag, onvriendelijke mensen. Als je AOW hebt met pensioen is het te doen.

gato | 02-12-18 | 09:01
▼ 1 antwoord verborgen

Zelfdestructie is het nieuwe motto van de VVD.
Dit land moet kapot en onleefbaar worden gemaakt, aldus Dijkhoff.

Jan Dribbel | 02-12-18 | 00:14 | 3

Die VVD haat is natuurlijk bonton in jouw vieze kringetje, maar de socialisten hebben dit land kapot gemaakt.
Douche/bag je er niet zomaar af.

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 00:19

Ongeblustekalk, VVD doet lekker mee hoor met landjeafbreken.

MoltisantiBeer | 02-12-18 | 00:35

VVD is zonder een Wiegel of Bolkestein helemaal geen partij meer om op te stemmen. Rutte wil het record halen met aantal jaren premier van dit land, daar gaat hij heel ver in. Hij is verworden tot een EU vazal en lult net zo makkelijk met de gristen partijen mee als GroenLinks of het ronduit verradelijke D66. Een stem op de VVD is keihard tegen Nederland en alles wat dit land ooit heeft bereikt. Rutte had nooit tot voorman gekozen moeten worden. Rita Verdonk stond destijds voor de juiste koers. Het is een bloody shame om met Pim Fortuyn te spreken.

ILF2 | 02-12-18 | 02:11

De overheid heeft al heel lang schijt aan de burgers. Het is een elite van internationale types die nooit de last voelen van wat ze veroorzaken; dat is voorhouden aan de gewone burger, vooral middengroepen en die daar onder.

Er worden luchtkastelen nagejaagd; idealisme of onderhuids schuldgevoel tav het eigen geprivilegieerde witte leven. Dan maar iets leuks doen en deugen door migranten hierheen te halen die in de zogenaamde sociaal lagere wijken komen te wonen, die geen baan, geen status zullen halen. De elite hoeft er zelf niets mee te maken te hebben, weggedoken als ze zijn in hun blanke enclaves in de "betere' wijken. Groen slinksers, d66ers met gekleurde vriendjes? ze zijn er niet (na ja, die ene uitzondering altijd daargelaten).

Je kan er soms achterdochtig van worden: wellicht dat de internationale elite van overheids types bedenken dat deze immigranten de progressieve partijen zullen steunen, uit dank. Gaat echt niet gebeuren. Het verdunt ook de kiezersmacht van de autochtone bevolking.
Daar kan je gelijk op reageren met vergaand complotdenken, maar door dit soort beleid vraag ik het mij toch af. De overheid doet ook beleid bewust. grotere gemeentes, hogere structuren zoals meer macht naar de EU; het past prima in contact tussen politiek en burger abstracter te maken, de afstand groter maken met de burger als verliezer die nergens meer ingang krijgt. Dat is voorbehouden aan lobby-organisaties en grote bedrijven. Zij maken met de politieke vriendjes het beleid waarin de samenleving buiten spel staat.
Samenleving is als woord geen toeval; eens was dit de prima omschrijving van het feit dat mensen met elkaar samen leven en dus geven en nemen, maar op basis van vertrouwen dat iedereen er redelijk uit komt.

Vergaande migratie zal leiden tot afname van mogelijkheden voor een gezonde, rechtvaardige verzorgingsstaat, waarin we op redelijke manier laag betaalden leuk mee laten doen door huursubsidie en sociale woningbouw, waar zieken en ouderen ook mee delen in welvaart, waar werklozen een uitkering hebben tot ze een andere baan hebben. Prima voorzieningen, maar niet bij misbruik, en niet te handhaven bij een te groot beroep daarop. Door migranten.

Nuuk | 02-12-18 | 00:07 | 4

Het antigeluid is lekker, heb je meteen met communisten te maken zoals reaguurder berbaar, die doet alsof hij een vvd er is maar een politiek sociale agenda nastreeft.

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 00:14

@Ongeblustekalk | 02-12-18 | 00:14
Als voormalig VVD-stemmer verbaas ik me over de steeds linksere koers van deze club. Het zou me niet echt verbazen als Berbaar een VVD-er / VVD-stemmer is.

Crusher | 02-12-18 | 01:10

Vergaand complotdenken?
Ik zal u zeggen, u denkt nog niet ver genoeg.
Een paar rijke bobo`s hebben in de staat Georgia
zo`n nieuw Stone Henge monument neergezet.
Regel 1 is wat ze willen.
Onze koning en mp moeten daar wel in mee,
anders zijn ze er geweest...

wiener mit pommes | 02-12-18 | 01:12
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik een topic eerder al schreef; deze massamigratie is slecht voor de landen van herkomst ( want het gaat vrijwel alleen maar om mensen die in de kracht van hun werkende leven zijn ) en slecht voor ons want hier zitten ze ons alleen maar in de weg, kosten ze ons klauwen met geld en zijn ze vrijwel kansloos om een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Maar goed, er is besloten, er wordt door selectie figuren aan verdiend dus ja...

Graaisnaaiert | 02-12-18 | 00:07

Ze hebben het altijd over rechten, rechten en rechten voor immigranten. Maar wat nu met de PLICHTEN?

Oepsie1234 | 02-12-18 | 00:05 | 1

@Oepsie inderdaad... ze hebben veel rechten.

sociaal_econoom | 02-12-18 | 00:16

De slotalinea beschrijft een sympathieke invalshoek maar is simpelweg onwaar. Het mag zijn dat de herkomstlanden menselijk kapitaal verliezen maar dat betekent niet dat Nederland dit dan importeert. De gemiddelde migrant is ongeschikt om een volwaardige bijdrage te leveren aan onze economie. Het ontbreekt hen aan opleidingsniveau, talent voor het werk dat hier nodig is en de benodigde arbeidsethos. Als Nederland al kapitaal importeert dan is aan de creditzijde, namelijk een levenslange schuld om deze mensen in hun bestaan te voorzien.

Joris Beltsin | 02-12-18 | 00:05 | 1
-weggejorist-
Analysis | 02-12-18 | 00:26

Internationale verdragen gaan voor de Nederlandse wet... Dus, met SA aan het roer van de VN Mensenrechtencommissie kan het zomaar opeens zo zijn dat slavernij hier weer is toegestaan? En wie zijn dat dan, die nieuwe slaven?

Sans Comique | 02-12-18 | 00:03 | 1

Daarom ben ik tegen witte pieten. Doet me denken aan de hedendaagse slavernij.

Mart6037 | 02-12-18 | 00:07

Rutte kan wel zeggen dat het PACT niet bindend is... maar hier vergist hij zich in.
Linkse partijen, linkse actiegroepen en Vluchtelingenwerk Nederland slaan ons hiermee dadelijk om de oren.

Zodra dadelijk de COA iemand uit Afrika of uit een moslimland geen opvang en verblijf biedt in een AZC... dan komen de linkse gasten in actie gesteund door de linkse NPO.
Via Marrakesh en D66 rechters worden wij gedwongen IEDEREEN hier opvang te bieden in een AZC.... met daarna een ingerichte woning plus een levenslange bijstandsuitkering - waarbij men gerechtigd is naaste familieleden naar Holland te halen.
Let maar op - over 4 jaar--> zitten we op 19 miljoen inwoners in een onbetaalbaar en onbeheersbaar Nederland.

sociaal_econoom | 01-12-18 | 23:58 | 1

Socialisten die spaans praten en worden vervolg door rechtse regimes ( en terecht) mogen wel binnen soms?

Ongeblustekalk | 02-12-18 | 00:09

Mijn vertrouwen in syp wynia is groter dan de spreekbuis klaas dijkhof vvd
Het wordt gemakkelijker gemaakt om binnen te komen.
Zijn we nog niet vol genoeg
Dijkhof en rutten hebben een missie eu en daar gaat NL kapot aan

soledad | 01-12-18 | 23:56

Ik wou dat 1 van onze 'leiders' nou eens uitlegt waarom dit allemaal een goed idee is. Wat zit er nou echt achter? Zij moeten toch ook inzien dat het helemaal de verkeerde kant op gaat? Wat zij nou de beweegredenen. Enige wat ik kan bedenken is het drukken van salarissen tbv de grote bedrijven. Ik zie werkelijk geen andere reden.

Ben Hetzat | 01-12-18 | 23:55 | 2

Dat is ook de reden.

Shareholder II | 02-12-18 | 00:33

Met Polen en Indiërs zet je de salarissen onder druk. Maar Afrikanen die moeten we onderhouden en dus zullen de salariskosten alleen maar oplopen vanwege de hogere premie- en belastingdruk.

Joris Beltsin | 02-12-18 | 01:07

Ik lees weinig steun voor Dijkhoff.
Alleen de Berbaar staat nog achter Dijkhoff.

Jan Dribbel | 02-12-18 | 00:29

Klaas heeft dat gezellige Brabantse toontje, gecombineerd met een beetje bijdehand doen. Maar ik heb niet één positieve reactie gezien op die Twitterdraad. Zou Klaas gelijk hebben en de respondenten allemaal domme mensen die het niet snappen?

Crusher | 02-12-18 | 00:49

Jan Dribbel | 02-12-18 | 00:29
Daar is ie voor ingehuurd.

de honden blaffen... | 02-12-18 | 01:02

Een typische Nederlandse crimineel dus.

BozePaarseMan | 01-12-18 | 23:55

Een ‘pact’ leidt tot ‘pacta sunt servanda’, hetgeen een algemeen rechtsbeginsel is en betekent ‘afspraken moeten worden nagekomen’. Hoe kan dat nu niet bindend zijn?

Toninhocerezo | 01-12-18 | 23:42

Dat pact is gebaseerd op geïdealiseerde informatie, gebaseerd op linkse naïeve denkers. Dat zijn mensen die een boot vol jonge mannen zien en roepen dat het vrouwen en kinderen zijn.

BozePaarseMan | 01-12-18 | 23:41 | 2

En wanneer de Afrikaanse regeringen zich niet aan het pact houden blijven ze dit zelf wel braaf doen. Net als NL met het stabiliteitspact, Dublin etc. terwijl bv. F en zelfs GER er schijt aan hebben wanneer het hun zelf even niet zo goed uitkomt.

Toninhocerezo | 01-12-18 | 23:44

Dat duivelse pact.. scheuren we kapot du moment dat we de EU verlaten.
Daar ga ik maar gewoon van uit.

Shareholder II | 02-12-18 | 00:50

Ik hoorde weer een mooi verhaal. Migranten krijgen per persoon een budget van € 10.000 euro voor cursussen. Dat hoeft niet op natuurlijk. Maarrrrrrrr. Wat doen Syriërs, die hebben voor elkaar gekregen dat het op mag. Dus wat doen die cursus-centra, ze laten iemand net zo lang inburgeren of taalles nemen totdat die 10.000 op is. Wat doen vluchtelingen nu, die zeggen tegen een centrum " ik wil die cursussen wel bij jou doen, maar dan doen we sam-sam. Dus ik krijg € 5000 en jij ook, ik doe die cursus zogenaamd erg langzaam, want als ik studeer hoef ik niet te solliciteren of te werken en kan ik zwart bijsnabbelen terwijl ik nog eens die bonus van € 5000,00 in mijn zak steek. Bedankt Nederland. Voor uitkering, gratis huis, inrichtingsgeld, gezondheidszorg, cursussen, niet hoeven werken of solliciteren en 5000 gratis geld.

Premier Trutte | 01-12-18 | 23:38 | 6

Klopt helemaal. De goede Syriër zegt dat Nederland gek is en dat hij dat wel kan zeggen maar de Nederlander niet omdat het dan discriminatie is.

Eddy67 | 01-12-18 | 23:53

Berbaar | 01-12-18 | 23:45
Als negatieve influencer ben jij een kostenpost hier, minder clicks enzo net als dks en andere idioten.
Vertel, waarom deze entiteit, is het de gunfactor? ;)

Ongeblustekalk | 01-12-18 | 23:54

Ik weet het van een Irakees. Sommige Syriërs spreken er schande van. Een behoorlijk aantal is frauduleus bezig. Het schijnt dat vanaf 2019 sommige gemeenten het zelf weer gaan behandelen. Heel misschien dus dat het inmiddels bekend is. Zoniet dan komt er in 2019 een klokkenluider met harde bewijzen.

Premier Trutte | 02-12-18 | 01:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Prima columpje toch..??

neonreclame | 01-12-18 | 23:45

Correctie, Joep trekt een Boerka aan want gele hesjes worden verboden.

Jan Dribbel | 01-12-18 | 23:46

Net als de klimaatjongens van Parijs is de VN een club van linksdenkende mensen--> die onder de noemer van klimaat, milieu en migratie ons leven volledig op de kop zetten en onbetaalbaar maken.
Wij mogen dadelijk geen gas... olie, benzine en diesel meer gebruiken en wij zijn verplicht een oneindige stroom migranten uit Afrika en moslimlanden hier opvang, zorg, huisvesting met een uitkering te bieden.

Onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk in een volgepropt Nederland.

sociaal_econoom | 01-12-18 | 23:37 | 7

@gestoptmetroken | 01-12-18 | 23:59
Het is vooral grappig en heeft ook wel iets triests.
Zit die lutser om 4 of 5 uur 's nachts tegen zichzelf te reaguren.
Anyway, ik houd het voor gezien voor nu.
Veel plezier!

Berbaar | 02-12-18 | 00:20
-weggejorist-
Analysis | 02-12-18 | 00:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Het water staat al tot de rand van de spoelbak, dus draai je de kraan nog verder open. Onbegrijpelijk.

MickeyGouda | 01-12-18 | 23:35 | 2

Ja als je het allemaal al niet begrijpt dan wordt het al snel onbegrijpelijk.

Berbaar | 01-12-18 | 23:42

@Berbaar

Is er - los van dat Telsell-lokkertje met die zogenaamde goedkope arbeidskrachten - ook maar iets aan dit verdrag dat gunstig is voor Nederland?

MickeyGouda | 01-12-18 | 23:52

Het gebeurt me niet vaak, maar deze keer ben ik te bezopen om ook maar een stukje bij te dragen aan deze draad.
Het is een beetje als die twee gasten in de carnavals optocht met een boomstam en de leuze; we maken de optocht niet beter, maar wel langer.

Fijne avond verder allemaal.

Jackanders | 01-12-18 | 23:35

Ik heb toch al het een en ander aan weg-met-ons acties gezien, maar dit is toch wel een heel opzichtige poging tot zelfmoord.
"Ja., we nemen nog maar een paar schepjes cyaankali. Op de bijsluiter staat dat het geen werkzame stoffen bevat en niet dodelijk is. Het smaakt niet lekker en we hebben geen honger. Waarom we dan er dan toch van eten? Nou, omdat we er meer dan twee jaar over vergaderd hebben, daarom."

JvanDeventer | 01-12-18 | 23:35

Wat is de winst volgens VVD? Nederland heeft er niets aan. De stroom is eenzijdig en daarmee het verdrag. Er is niemand hier die zegt: "ik voel me onveilig en ga ergens in Afrika m'n heil zoeken". Wanneer dit wel het geval is zijn we uiterst flexibel. Of worden Nederlanders zelfs ingezet om een culturele doorslag te maken (Afrikanen te stimuleren geen ééndagsvliegen te zijn, ondanks hun cultuur te stoppen met werken wanneer ze voor een aantal dagen voedsel hebben).

klowiepowie | 01-12-18 | 23:32 | 1

Die screenshots maken het relaas goedkoop en ondersteunen de tekstuele inhoud niet. Vast gemaakt met een apple in de jordaan.
Verder geloof ik die Dijkhof wel, die neemt echt geen risico om, wanneer dit pact verkeerd uitpakt, in een diepen put geflikkerd te worden samen met zijn aanhang.
Duidelijk?

Ongeblustekalk | 01-12-18 | 23:32

Syp Wynia legt oorsprong en de gevolgen van dit alarmerende pact glashelder uit in een uitvoerig interview met Coen de Jong op café Weltschmerz.
Syp Wynia, één van die schreeuwers waar Dijkhoff het over heeft.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:27

Stempt allen SP!
Past wel een beetje in de huidige panelen die soms op een socialistische/communistische landdag lijken.

Berbaar | 01-12-18 | 23:27

Maar wat vindt einStina ervan?

BlowingBubbles | 01-12-18 | 23:01

Ik heb vandaag, na wekenlang beraad, een per dag toenemend aantal onplezierige akkefietjes met kwaadwillende 'nieuwkomers' en vele lange gesprekken met op het moment zwaar gefrustreerde vrienden in het hulpverleningscircuit, besloten het Verdrag van Geweldsmonopolie eenzijdig te verbreken. Desperate times takes desperate measures.

o)+ | 01-12-18 | 23:00 | 9

@Ggroengras | 01-12-18 | 23:35
Het grappige is dat het "een per dag toenemend aantal onplezierige akkefietjes met kwaadwillende nieuwkomers" schijnt te betreffen.
Iedere dag meer dus hoeveel dagen zou dat geduurd hebben 10, 20, 30 of zit de aanstellerT inmiddels al op 60+ "onplezierige akkefietjes met kwaadwillende 'nieuwkomers" na 60 dagen?
Een aansteller meer kan ik er niet van maken.

Berbaar | 01-12-18 | 23:40

Of.. iemand die werkt bij de IND of douane? Maar in het laatste geval ben je onderdeel van het geweldsmonopolie, en bij het eerste moet je gewoon een andere baan zoeken.

Ggroengras | 01-12-18 | 23:43

Ggroengras | 01-12-18 | 23:35

Ben een fanatiek fps-gamer maar in het echie een gun of mes op je gericht is andere koek. Vrienden hebben te maken met 'nieuwkomers' met een zeer laag IQ, tot zelfs 41 ( heb die gast gezien en kan hem niet anders omschrijven dan een chimp met een smartphone). Zijn hier onder begeleiding (!) gedumpt. Kost al hun tijd waardoor zinvollere cases blijven liggen. De stress is nu al groot en als elk Afrikaans land haar tuig vrijelijk kan dumpen ( waar het Marrakeshverdrag onder de streep op neerkomt) is de shit aan. Shall I proceed?

o)+ | 02-12-18 | 00:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Was vandaag op het station van een van de grote steden. Geen bier te krijgen. Wel veel onverstaanbaar gebrabbel

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:58 | 7

Best tokkie om bier te drinken op een trein station. Alcohol is iets voor in een cafe of thuis, in een restaurant, festival e.d. Maar niet in de openbare ruimte.

Mark_D_NL | 01-12-18 | 23:24

tutututuut, alcohol dient men te nuttigen in een uitspanning of in huiselijke kring...

BozePaarseMan | 01-12-18 | 23:31

Beste Mark, sorry dat ik ook weleens onderweg.trek heb in een biertje. Zal mijn psych raadplegen maandag

BlowingBubbles | 01-12-18 | 23:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor het eerst helemaal eens met een column van Feynman.
Migratie is gewoon roof van menselijk kapitaal. Het gaat nooit goed met een land als massa's jonge mannen dat land verlaten.

Amsterdamsko | 01-12-18 | 22:57 | 4

Toch niet te jong mag ik hopen Kuif.

beau van rtl | 01-12-18 | 23:25

Liever 2 van 20 dan 1 van 40, Beau.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:49

Doe mij die van 40 maar. Ben al een beetje op leeftijd....

Here's Freddy | 02-12-18 | 10:58
▼ 1 antwoord verborgen

De deugers willen zo graag deugen, dat ze de planeet slopen. De planeet redt zich wel, maar deugers denken dat ze alles moeten sturen en beheersen. Helemaal losgeraakt van de realiteit dat alles zichzelf regelt als je er bewust mee omgaat.

Ton8695 | 01-12-18 | 22:54

Hou toch eens op te praten over een 'braindrain' en 'de goeden vertrekken'.

De goeden en intelligenten blijven gewoon waar ze zijn, omdat die het dáár al prima voor elkaar hebben tov hun landgenoten. Wat hier naartoe komt zijn de uitvreters.

zik | 01-12-18 | 22:51 | 2

Idd zik, het kansarme deel mag deze kant op, krijgt als hij capaciteiten en geluk heeft een baan, maar minstens een uitkering en mogelijkheden om te lenen en consumeren.

Welles! Nietes! | 01-12-18 | 22:56

Goed in Afrika is niet hetzelfde als goed in Nederland.

lacucaracha | 02-12-18 | 01:16

Het is dat Mugabe te oud is anders had Rutte hem gevraagd om hier de boel over te nemen.

Jan Dribbel | 01-12-18 | 22:51 | 1

Kim Jung Un sta te trappelen om aan zijn stage in Nederland te beginnen.

Ton8695 | 01-12-18 | 22:56

Ach de ene groepering doet hard z'n best om zwarte piet er uit te kicken, de andere groepering, Rutte, doet hard z'n best om zwarte piet het land binnen te krijgen.

echtpaul | 01-12-18 | 22:45 | 1

He dus Zwarte Piet staat toch symbool voor de kansloze neger?

Beste_Landgenoten | 01-12-18 | 23:06

Rutte heeft ons land overgedaan aan Brussel en de VN. Zoekt hij daar ook al een baan? Natuurlijk en niet op een paard wedden. Zou hij weleens van landsbelang gehoord hebben? Tuurlijk maar hij weet niet wat het is. Daarom past hij goed bij een multinational.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 22:45

Praatjes voor de vaak van een lompe VVD-er die gebakken lucht verkoopt.

frisenfruitig | 01-12-18 | 22:44 | 1

Hou Berbaar er ff buiten, okee?

Eric Newby | 01-12-18 | 23:07

Sinds de zeventiger jaren werden vrouwen die niet door wilde leren, maar moeder wilde zijn,en thuis wilde blijven voor de kinderen besmuikt,geframed als lui en aangespoord om door te leren en mee werken,en vooral minder kinderen te baren. Door dat te doen met de beloften van een koophuis met overheids kooppremie,een auto extra en zonvakantie's in 't verschiet, werd elke meid goed op haar toekomst voorbereidt.

Daarna werden de ambachtsscholen opgedoekt,de eerste gezinsherenigingen een feit,de lasten omhoog zodat er zelfs nood ontstond om als gehuwden beide een baan te hebben.. de kinderen moesten naar een opvang of bij oma, of werden sleutelkinderen van de oh zo,,moderne mama's en papa's

Als dat werken en langs elkaar heen leven kreeg niet alleen een verzorgd uiterlijk, een betere gezondheid en een mooi sociaal vangnet door solidariteit,... het kreeg ook nog wat anders namelijk, een keerzijde die het volgende liet zien.

Ouders die steeds vaker verwijtend uit elkaar groeide doordat de bergen tot in de hemel reikten vaak een schuldenlast meebracht die er voor zorgde dat de scheidingen dagelijkse kost werden in een rechtbank.

Kinderen raakten hierdoor vaak los van hun ankers en werden op school opgevangen door de juffen die het links polderen in de klassen uitvonden, ook al denk iedereen dat Kok dat ontdekte. Meesters en dus mannelijke voorbeelden verdwenen dan ook bijna uit het lager onderwijs.

Scheiden doet lijden, dus als er geen oppas was moest ma in de uitkering, en pa harder werken om bij te betalen aan 't gebroken gezin.
Steeds meer instroom van vluchtelingen werden toegevoegd aan de inmiddels ontstane linkse zieligheidsindustrie. Al die instroom deed helaas niet veel aan werken als man en vrouw tezamen, en ook niet aan geboortebeperking omdat al snel duidelijk werd hoeveel dat per kwartaal kon opleveren aan kinderbijslag en bijstandspremie... menig huis in een buitenland is daar mede mee gefinancierd.

En nu jaren later gebruikt onze overheid, het niet verwekken van voldoende autochtone kinderen zonder islamachtergrond als excuus om meer mensen van buitenaf binnen te halen ter vervanging van de verarmde, maar wijzer geworden consument, die ondertussen bijna lijfeigene is van de staat Brussel

Welles! Nietes! | 01-12-18 | 22:44 | 2

Hear hear.

lacucaracha | 01-12-18 | 23:18

Goede tegel @Welles!Nietes

kindapaas | 02-12-18 | 02:18

De VN ziet massamigratie als een kans de wereld gelijker te krijgen. Arme landen zien hun echte talenten vertrekken Deze braindrain in combinatie met de aanslag op lokale duurzame investeringen geeft een doodsteek aan derdewereldlanden.
---
Die talenten zijn allang vertrokken als het even kan. Naar de EU of de VS.

De massa immigranten staan op een dusdanig laag niveau dat er nauwelijks iets van te verwachten valt.
----
Er zou juiste een contract moeten komen die gelegenheid geeft voor studenten om hier te studeren om daarna hun eigen land op te helpen bouwen. Dat gebeurd al. Maar niet genoeg en niet bindend. Eenmaal hier is het animo om naar hun eigen (belabberde) land terug te keren snel een stuk gedaald. Wie wil terug naar een verscheurd door oorlog of andere misère kapot land terug. Dus: Het thuisland moet eerst enige stabiliteit krijgen wat vorm en inhoud krijgt door studenten die hier zijn opgeleid die ruimte te geven...... De massa immigratie hiernaartoe is slecht voor iedereen..... Kappen met die onzin...

dijkbewaker | 01-12-18 | 22:39 | 1

Ze sturen wel geld naar hun thuisland. Voor Afrika nu al een enorme bron van inkomsten.

Carmelita | 01-12-18 | 23:13

Een referendum over Marrakesh? D66 heeft liever van niet.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 22:37

Macron, Merkel en Rutte hebben geen kinderen en ik denk dat als dat wel hadden, ze net als ik, met medelijden kijken naar alle jonge mensen hier in West Europa
Ik krijg die gedachte maar niet meer uit mijn hoofd, terwijl veel van die jongelui te jong en idealistisch zijn om door te hebben wat hen te wachten staat

weetjenog | 01-12-18 | 22:36

En dan ook nog Pierre Cnoops overleden. Limburg in rouw.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 22:35 | 4

Ik had precies hetzelfde.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:09

Kuif. Jouw humor? Moet idd een hele klap voor je zijn. Toch vind ik Hans Teeuwen beter. Verder is Jim Jefferies mijn topper.

beau van rtl | 01-12-18 | 23:11

Beau, ik dacht echt dat jij van Toon Hermans hield.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:51
▼ 1 antwoord verborgen

twitter.com/demo_demo_nl/status/10641...
Hier, berbaar, staat geen complot maar een ongekende vrijbrief om te censureren en persbreidel toe te passen. Dit artikel is al reden genoeg om niet te tekenen. Dit is tegen elke vorm van vvmu in.

ristretto | 01-12-18 | 22:34 | 2

Jeetje het lijkt mij ook geen goed idee dat publieke gelden ingezet worden voor de promotie van intolerantie, racisme, xenofobie en discriminatie.
Dat staat daar dombo en het lijkt me dat de meeste weldenkende mensen daar ook niet op zitten te wachten.

Berbaar | 01-12-18 | 23:01

Bij gebrek aan definitie zijn uw plemsels bij deze racistisch, xenofoob, zeer intolerant en conform het blijkbaar door u gepropageerde uitverkoopcontract verboden. Dombo.

Frau Merkel | 01-12-18 | 23:31

Wat nu heerst in Den Haag heeft meer weg van een dictatuur weg, dan van een democratische vrij Nederland. Ze doen de PVV en FvD demoniseren en als fascistische partij weg zetten, en in tussen drammen ze met alles door en in de naam van milieu en veiligheid. De VN, daar moet Nederland direct mee stoppen, deze lui zijn de dictators van de wereld, net zo als die in Brussel van Europa zijn en in Den Haag van Nederland. Ik vindt sinds de invoering van de Euro mij geen Europeaan meer maar ook geen Nederland, ik krijg het idee dat een handje vol linkse idioten en allochtonen hier de dienst uitmaken. Ik hoop dat de gelen vestjes ook hier in NL de boel afbreken, en ook in de rest van Europa, want dat is onze laatste hoop!!!

Niet links | 01-12-18 | 22:34 | 1

Yep de boel moet maar met geweld afgebroken worden omdat een sneuneus als Niet links zijn/haar zin niet krijgt.
Als het niet bevalt dan lekker naar de uitgang man.
Tabee!

Berbaar | 01-12-18 | 22:57

De vijanden van de westerse samenleving zitten in de vergadering van de Verenigde Nazi's bijeen te Marra-kech om het doodsvonnis voor de westerse samenleving te tekenen.
De gekste "complottheorieën" zijn maar kinderspel bij wat deze schoften gaan aanrichten voor komende generaties.

Jan Passant mk2 | 01-12-18 | 22:33 | 1

Absoluut.

lacucaracha | 01-12-18 | 23:19

De enige echte liberaal die er nog over is, is Hans Wiegel.
Nu is de VVD een partij van de elite.

ZZP-er | 01-12-18 | 22:33 | 1

De nacht van Wiegel ging over een referendum. Wiegel stemde tegen. Tot zover Hans Wiegel.

Frau Merkel | 01-12-18 | 23:33

Het Maracash$ pact is voor velen gewoon weer een verdienmodel.

Mark_D_NL | 01-12-18 | 22:32

Ooit was de VVD een liberale partij.

ZZP-er | 01-12-18 | 22:31

Dijkhof is een VVD-er.

ZZP-er | 01-12-18 | 22:31

Welvaart heeft voornamelijk met cultuur te maken. Afrika is zoveel maal groter dan Europa, heeft de meest vruchtbare landbouwgrond en i.t.t. Europa bezit Afrika de meeste grondstoffen. Ze doen er niets mee. Geen flikker. Ze zien dan een welvarende cultuur die het met veel minder te doen heeft en menen daar hun geluk te zoeken. Krijgen wat eenzijdige informatie mee over slavernij en hoe racistisch Nederland is. Wat je dan krijgt is vertroebeling van de cultuur en een welvaart nog minder dan in Afrika te vinden is, wanneer zij onze cultuur niet accepteren. Dan is het goed om te weten wat onze cultuur is. Maar dat mag niet, want .. racisme e.d.
Waarom sparen we zegeltjes bijv. ? (protestantse cultuur, sparen en hard werken, voorbij België is het al heel anders).
Waarom krijgt een 'blanke' op z'n flikker als hij geen vakantiebaantje heeft? (Die ziet z'n ouders niet het hele jaar op de bank hangen en contactpersoon roepen, moet iets doen).
Waarom wordt er gestimuleerd om naar uitgaven te kijken en naar doelen toe te werken, winst te behalen? We hebben allemaal een hekel aan die blauwe enveloppe.
Met dat Marrakesh verdrag ben ik van mening dat Nederland niet mag bestaan. Dat voor velen hun voorouders Nederland en dijken gebouwd hebben om half Afrika van meer land te voorzien, dan het ongeluk waar wij zelfs in zouden willen wonen om alle grondstoffen en mogelijkheden van dien. Nederland is rijk!! Onze cultuur. Welvaart en cultuur gaan hand in hand.

klowiepowie | 01-12-18 | 22:29 | 2

Aan al het mooie komt een einde

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:33

Geloof (cultuur) - actie -resultaat. Die van ons is nog welvarend. Volgens de elite zijn alle culturen hetzelfde en mogen er daar geen verschillen zijn. Stel je voor dat we een cultuur "beledigen" of de suggestie wekken dat assimilatie een overlevingsmeganisme is om in Nederland te overleven. 100 miljard euro kosten de migranten ons. Wanneer hun kroost het bankhangen adopteren, 200 miljard euro. In Afrika zijn ze niet zo stom, vermoorden ze alle blanken. Gewoon om de afgunst.

klowiepowie | 01-12-18 | 22:46

Ik lees dat Dijkhoff een paard is. Is het al carnaval?

ristretto | 01-12-18 | 22:29

Opvallend is dat bijna niemand waar ik er tegen over begin iets over dit pact weet. Dat is het probleem

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:28 | 6

De NOS is angstvallig stil. Geen nieuws is #FakeNews.

Frau Merkel | 01-12-18 | 23:34

Ommezwaai | 01-12-18 | 22:59

Ik heb het even doorgelezen, schrikbarende inhoud. "Ook mag een migrant alleen teruggestuurd worden als vastgesteld is dat het land van herkomst veilig is en het betreffende land alle mensenrechten respecteert". Men kan dus nimmer iemand naar een islamitisch land terugsturen omdat geen enkel moslimland de Mensenrechtenverklaring heeft ondertekend, lekker dan.

Binkoo | 01-12-18 | 23:54
▼ 3 antwoorden verborgen

hier gaan we weer veel overlast van ervaren, Bizar dat volksvertegenwoordigers betaald worden zonder dat ze het volk vertegenwoordigen. Zou een referendum niet een oplossing zijn?

willem n | 01-12-18 | 22:26

Een van je allerbeste, waarde Feynman. Al had ik het, om obvious reasons, liever niet gelezen.

o)+ | 01-12-18 | 22:26

De eerste kans op een eigen plekje word je zerk.

snapal | 01-12-18 | 22:25

Met het binnenhalen van het Marrakeshpaard wordt een volgende stap gezet in de uitvoering van het Coudenhove-Kalergiplan.

Knokloof | 01-12-18 | 22:23 | 7

@willem n | 01-12-18 | 22:28
Wijlen opa Berbaar was een fantastische kerel die vele steentjes heeft bijgedragen.
Hare majesteit behaagde het dan ook hem hiervoor te onderscheiden.
Vond hij zelf onzin natuurlijk ;)

Berbaar | 01-12-18 | 22:54

Had hem ook kunnen weigeren.

beau van rtl | 01-12-18 | 23:34

@beau van rtl | 01-12-18 | 23:34
Natuurlijk niet! Dat 'had niet gehoeven' was puur theater. Net als dat gezemel van barbaar zelf over zijn bootje, zijn succes etc etc.
Hij zit hier 24/7 te reageren, dus gewoon bijstandje.

MarcS | 02-12-18 | 00:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat 70% van de Nederlanders tegen dit verdrag van Marrakesh zouden stemmen.
70% !! Maar ze hebben ons monddood gemaakt, ( afschaffing referenda) , zodat wij ze zelfs niet ter verantwoording kunnen roepen.
Maar die arrogante regering, onder leiding van egotripper Rutte, luistert al lang niet meer naar de stem van de Nederlanders, zijn hebben hun eigen belangen.
Ik ben dus nu ook voor Wilders of de FVD, partijen die wél luisteren wat er ponder de bevolking leeft.
De gevestigd oude partijen hebben zichzelf overleefd, hun houdbaarheidsdatum is al lang overschreden.

Stem daarom goed in maart a.s. svp.

outdoor | 01-12-18 | 22:21 | 6

Het is conform vigerende wetgeving verboden soevereiniteit aan vreemde partijen over te dragen. En toch gebeurt het. Zo is het evengoed verboden mensen te bestelen, te rotzooien met vervuilde grond en zich om te laten kopen. Alexander Pechtold deed het en er gebeurt niets. Het is allemaal conform vigerende wetgeving. Niet zo hysterisch doen als een ander gelijk heeft. De badinerende toon van uw gedachtenbrij begint stuitend te worden.

Frau Merkel | 01-12-18 | 23:38

Frau Merkel | 01-12-18 | 23:38
“.... De badinerende toon van uw gedachtenbrij begint stuitend te worden....”
Dat heeft vast moeite gekost om dit zo netjes neer te zetten. Ik heb al een tijdje een heel andere bewoording in gedachten (hoop dat Joris niet gedachtenlezen kan...)
De niet aflatende stroom van Berbaar getrol gaat GS op den duur sympatisanten c.q leden kosten.....

Muchnadt | 02-12-18 | 00:41

Dat valt op zich wel mee. Het laat wel mooi zien hoe het zijn kan dat de VVD en de andere verraders nog stemmen hebben kunnen krijgen. Bij de volgende verkiezingen moet er wel meer in de stemlokalen gecontroleerd worden, want zo langzamerhand klopt het niet meer.
Ik was van plan het blokkeer knopje niet te gebruiken, maar ik overweeg toch een uitzondering. Gezien de woordkeuze, hoge spam gehalte, de treiterige toon en gebrek aan argumenten lijkt het toch vooral een VVD trol te zijn die betaalt krijgt per reaguursel. Op zaterdagavond moet de wekelijkse score nog even gehaald worden.

Frau Merkel | 02-12-18 | 01:43
▼ 3 antwoorden verborgen

"Juridisch niet bindend", tuurlijk joh.

Ik moet daarbij denken aan de colporteur van een energiefirma die pa en ma recent binnen hadden gelaten. Aardige vent, kopje koffie, en nee alles vrijblijvend, hij zou informatie sturen over het nieuwe contract, en nee, ze zaten nergens aan vast. Dus wel: de volgende dag lag de aankondiging van afsluiten en aansluiten al op de mat. Heeft nog flink wat moeite gekost om eronderuit te komen.

In de internationale politiek werkt het exact hetzelfde. Controversieel verdrag? Gewoon keihard liegen en beweren dat je als ondertekenaar nergens aan gebonden bent. Totdat de inkt droog is en de juridische aap uit de mouw komt. Met dien verstande dat het slachtoffer in de macro-politiek niet de luxe heeft van 8 dagen bedenktijd. Of zelfs de mogelijkheid om te klagen over misleiding en fraude.

Het water wordt steeds warmer maar de kikkers in de kookpan vinden het allemaal best.

Leipniz | 01-12-18 | 22:15

Ik krijg toch meer dan redelijk het idee dat Artikel 93, 94 en 95 van de grondwet mij door de handtekening van Markie mij behoorlijk anaal gaan nemen...

Wijze uit het Oosten | 01-12-18 | 22:14

ik snap het wel . lol

newray | 01-12-18 | 22:06

Wij, als klein landje met ons zeteltje in de veiligheidsraad, zijn zo blij dat we daar mee mogen doen met de grote jongens. Er wordt in de VN gewoon van uit gegaan dat we voor stemmen anders worden we met de nek aangekeken in die wereld.

Viper52 | 01-12-18 | 22:03 | 2

Niet ´we´, maar de politici en diplomaten die zich graag willen profileren aan die tafel. Dat het volk wiens belang ze zouden moeten vertegenwoordigen daar de prijs voor betaalt is voor die mensen totaal irrelevant. Als zo´n niet-eigen belang voor hun wel relevant was, zouden ze nooit op zo´n hoge positie zijn gekomen.

stampertje85 | 01-12-18 | 22:10

Viper52 | 01-12-18 | 22:03
Yep, het bekende haantje de voorste gedrag van dit kleine kudtlandje. Hebben nog nooit in de G20 gezeten, maar zijn o zo trots dat we nu "vertegenwoordigd" worden door de €U. Mogen af en toe bij de VN eens een maandje met een voorzittershamertje zwaaien en als we heel braaf zijn (= meegaand) dan mogen we zelfs een zeteltje delen met Italie (en daar moest nog flink voor worden gelobbyt.....). De zeggenschap is en blijft echter nul "0", maar o jee wat zijn wij toch belangrijk (kots - teiltje doen pakken....)

Muchnadt | 01-12-18 | 22:33

Hebben we in de smiezen dat we de voorwaarden aan het scheppen zijn voor een dikke clash met wie dan ook?

We zijn met teveel, op te weinig grondgebied en net als ratten gaan we straks allemaal met elkaar op de vuist. Ook als je niet wilt, ben je verplicht om mee te doen. Anders ben je straks zelf de klos.
Die zogenaamde leiders denken dat ze veilig zitten, zo hoog in die ivoren toren.
Laat het klootjesvolk maar lijden. Dient mijn tijd wel uit denken ze. Maar er komt een dag dat die Toren omlaag wordt gehaald. Door figuren die ze zelf binnen hebben gehaald.
En dan is er geen klootjesvolk meer om ze te beschermen.

VictimaDelAmor | 01-12-18 | 22:02 | 13

Hahaha, Berbaar gelooft de propaganda. Nou jongen, hoop dat je je niet hebt voortgeplant

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:51

@Berbaar | 01-12-18 | 22:11 zo te lezen ben jij toch echt wel de grootste sneuneus alhier als de uber GS troll, zelf nooit een zinnig argument, originele gedachte kunnen bedenken in je gehele bestaan.

Elk zinnig intelligent mens ziet, leest, hoort, dat dit verdrag de grootst mogelijk onzin is, maar he onze berbertje komt met
...
en wacht even
...
"... voorbeeld van fatalistische sneuneusjes die de panelen lijken te bevolken tegenwoordig"

De genius Berbaar aan het werk, mensen, stop de tijd, we hebben hem gevonden, onze verlosser, met "want het leven is heerlijk in ons mooie landje."

thephysicist | 01-12-18 | 22:57

@Berbaar | 01-12-18 | 22:47
Met welke Dijkhof?
Die uit dit topic, of die 180grafen anders in twitterfilmpje?

MarcS | 02-12-18 | 00:13
▼ 10 antwoorden verborgen

Er wordt ongekend vaart gemaakt met allerlei globalistische projecten. Zie ook de haast van Merkel en Macron. Angst voor het volk. Inderdaad opletten, het kan hard gaan.

HaatbaardKnipper | 01-12-18 | 22:01

Art. 1 van de Grondwet. Mooi artikel, maar er zou bij moeten staan dat het alleen geldt voor mensen die zich gedragen en gewoon hun best doen en niet voor uitvreters en vuilnisbakken.

beau van rtl | 01-12-18 | 21:58 | 5

Kuif. Oh ja joh, kan dat niet. Gossie, jammer.
Het is ook wel echt dom van me dat ik zomaar dacht dat men de grondwet selectief zou kunnen toepassen. Man, man, man.....
Berbaar, je hebt gelijk, we leven, volgens jou, dankzij jouw vvd in een prachtig land, maar voor hoe lang nog. Als het aan arrogante mannetjes zoals jij zou liggen waren we rap naar de kloten.
Gelukkig zijn er in Nederland nog wat complottertjes en wat populistjes die de boel scherp houden.
Iedereen de maat nemen en zelf alleen maar domme praat verkopen, man, man, man.......

beau van rtl | 01-12-18 | 23:02

@beau van rtl | 01-12-18 | 23:02
Haha opa heeft zichzelf in een hele domme hoek getegeld en nu volgt er nog wat obligaat gesputter.
Best sneu.

Berbaar | 01-12-18 | 23:09

Je was een beetje dom, Beau.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit kan niet goed gaan. Dus de regering denkt dat het goed is gewoon keihard door te gaan met het open grenzen-beleid en doet er zelfs nog een schep bovenop.
Een blinde kip kan zien dat dit faliekant fout gaat lopen. Daar komt narigheid van.
En toch gewoon doorgaan hè. De regering stuurt aan op een binnenlandse oorlog. Wat een stel blunderaars en faalhazen bij elkaar. Ik begrijp niet waarom een regering het eigen land bewust naar de klote zou willen helpen. Dat is ook niet te begrijpen, en daarom is het dat ze het niet zien. Ze zien het niet, of ze willen het niet zien, namelijk dat het zo hartstikke fout gaat. Alleen een crash tegen een dikke, blinde muur kan ze nog tegenhouden; bijvoorbeeld een financiële supercrisis, of een volksopstand, of een oorlog met Rusland (waar ze ook nog eens naar toe werken). Er moet eerst een grote meteoriet inslaan, wil de regering afwijken van het pad van de totale destructie van Nederland. En dan nog, ze zijn immers doof, stom en blind.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 21:56 | 7

Berbaar | 01-12-18 | 22:14
Ik hoop dat ik het fout zie, Berbaar, maar ik denk het niet.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 22:36

Van Duyvenbode. Als berbaar zijn onzin over een jaar of twee allemaal eens terug zou lezen , verandert hij zijn nick en begint weer opnieuw.

beau van rtl | 01-12-18 | 23:17

Het lijkt wel of ze bezeten door een of andere parasiet.

lacucaracha | 02-12-18 | 01:28
▼ 4 antwoorden verborgen

De Nederlandse politici van de middenpartijen zijn al jaren bezig om de eigen politieke beslissingsruimte te verkleinen. Dat politici gemandateerd zijn om politieke besluiten te nemen is logisch, dat politici de besluitvorming zelf overdragen aan supranationale organisaties zoals de EU en de VN niet. Waarom worden dergelijke besluiten niet in een referendum voorgelegd aan de bevolking? Het antwoord is helaas genoegzaam bekend... Dezelfde problematiek speelt bij de klimaatwet, waarom worden beleidsdoelstellingen voor decennia vastgelegd in een wet? Op deze manier kun je alle beleidsterreinen wel 'bevriezen' in een wet. Nederlandse politici laten zich veel te veel leiden door utopistische supranationale idealen zoals een Eurozone waar Griekenland en Duitsland aan deelnemen of een Schengenzone zonder een gemeenschappelijke bewaking van de buitengrens. En dan zo'n Verdrag van Marrakesh, what could possibly go wrong... , en over een paar jaar dan weer het obligate met de kennis van nu hadden wij het anders gedaan. Het lijkt wel of politici zich niet meer realiseren dat zij de belangen van hun kiezers moeten behartigen en niet die van de globalistische agenda.

therealbraindump | 01-12-18 | 21:53

De lange termijn. Vanaf het balkon van Fort Europa kijk je uit op Afrika en het Midden Oosten (met daarachter Afghanistan). Vanaf het balkon van Fort Amerika kijk je uit op een karavaan die komt aanlopen uit Midden Amerika. Nu al zoeken meer en meer Brazilianen hun heil in Portugal, omdat Brazilië een hel op aarde wordt. Stel dat de nood hoger wordt - en iedereen weet het: de nood wordt hoger - en Nederland stuurt een veerboot. Niet naar Afrika, niet naar het Midden Oosten, maar naar Honduras om daar - onder de neus van de VS - gediplomeerde verpleegkundigen en loodgieters op te halen. Daarmee verricht Nederland een humanitaire deugdaad van heb ik jou daar én let Nederland tegelijk goed op het eigen belang (geen islamproblemen enz.). Dit lijkt mij een realistische oplossing voor de lange termijn, wanneer de bevolkingstoename in 'de Derde Wereld' meer dan verschrikkelijk zal worden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-12-18 | 21:45 | 9


@Epistulae_Morales
Ik zal het nog even nuanceren.
Het gaat er om, dat mensen uit die gebieden die emigreren naar de VS uiteindelijk niet eens de moeite doen om engels te leren om zo bijv met de afrikaanse medeimmigranten te kunnen communiceren.

Waar ik woon (midatlantic) zijn er lokaal ook enclaves met Salvadoranen e.d maar ook afrikanen etc. Hoe eerlijk is het dat andere immigranten wel de moeite hebben gedaan engels te leren en vervolgens niet kunnen communiceren met andere immigranten die er geen moeite voor doen?

Zij spreken geen engels en de mensen van andere afkomst moeten zich dus maar aanpassen. Mooie boel.

SDI | 01-12-18 | 22:52

bisbisbis

Dan kan ik mijn borst dus natmalen begrijp ik. Als 138 miljoen de 60 pct van de bevolking is, dan vind er kennelijk een poorlog plaats want op het moment hebben ze hier ruim 300 miljoen inwoners.

SDI | 01-12-18 | 22:54

De lange termijn zal meer en meer karavanen laten zien. Nederland zal verdeeld blijven tussen vroom links en realistisch rechts. Er zal een middenweg gekozen worden. Beter is het om op die weg te helpen sturen (democratisch), dan om volledig te blokkeren & barricaderen. Vandaar het pleiten voor gezond verstand, gezond eigen belang gekoppeld aan vrome feelgood daden. In het geval van Marrakesh: Kan Nederland geen halve handtekening zetten? D.w.z. juridisch niet geldig, maar ook niet totaal noppes...

Eeuwig..Op..Vakantie | 01-12-18 | 23:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is een piepbeleid. Als er niet gepiept wordt gaat het door. In feite een (juridische) manier van zakendoen. Maar het is tegenover een bevolking geen eerlijke manier als blijkt dat zich over een overeenkomst waar 2 jaar aan gesleuteld is op het laatste moet nog een legertje juristen moet buigen. Ik zou zeggen een staaltje van onbehoorlijk bestuur.

ijskogel | 01-12-18 | 21:34 | 2

Tekenend idd ..... (sic)

MarcS | 01-12-18 | 21:44

Onbehoorlijk bestuur lijkt me nogal een understatement. Verraad lijkt me passender.

MaxiCosi24 | 01-12-18 | 22:56

Waarom laten we die marxisten over ons beslissen?
Van Ojik bijvoorbeeld...

MaxiCosi24 | 01-12-18 | 21:32

""Het paard van Marrakesh""
@ feynman
Ik vind het eerder het Kameel van Troje.

telelezer | 01-12-18 | 21:32

Hopelijk gaat Baudet of Bosma bij het debat komende week Klaas Dijkhoff nog even herinneren aan zijn eerdere woorden. twitter.com/ArmandVervaeck/status/106...
En natuurlijk de juridische feiten van GW 93 e.v.

Niet bindend? Me reet! Als het niet juridisch bindend is, dan hoef je het ook niet te tekenen. Maar het is dus gewoon omgekeerd, de enige garantie dat het pact niet juridisch bindend wordt is om het niet te tekenen. En dat is de enige garantie.

Wel tekenen = juridisch bindend. Dat weet elke woekerlening verstrekker, elke pandjesbaas en elke afdeling abonnementen van om het even welke dienst.
Tekenen = all your base are belong to us.

Stormageddon | 01-12-18 | 21:31 | 3

Nu roepen is niet JURIDISCH bindend.
Straks roepen: we zijn moreel verplicht, we hebben toch niet voor niets getekend?

MarcS | 01-12-18 | 21:36

Tekenen = juridisch bindend. En na tekenen bepaalt de politiek dat dan niet meer, maar de rechter. Eerst de Nederlandse, en als die het pact negeert dan komt er één of andere Spanjaard van het Hof in Luxemburg aan te pas, die alle migranten dolgraag zo snel mogelijk van de Spaanse Costa’s naar de Noordzeekust wil brengen.

Stormageddon | 01-12-18 | 21:47

@Redactie: twitter.com/Kristof_A/status/10687847...
Graag de roze plopkap onder de neus van Klaas Dijkhoff en de reacties van de oppositie op dit verhaal. Waarom horen we dit in de TK niet?

Frau Merkel | 01-12-18 | 22:08

Als stemmen of demonstreren niet helpt, wat dan?
Ludieke geweldloze oplossingen hieronder a.u.b..
(Denk aan de draaiorgel bij de KOZP demonstratie bij de Sinterklaas intocht)
:)

Rest In Privacy | 01-12-18 | 21:30 | 8

@ Kuifje-in-Afrika | 01-12-18 | 22:39
De koers ligt een aan wie je wil verraden in dezen.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:09

Judas? Petrus? Klaas? Moeilijke keuze.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:13

@ Kuifje-in-Afrika | 01-12-18 | 23:13
Ongezien allemaal. Toch goed voor 120 zilverlingen.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 23:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Grote probleem is natuurlijk dat de VVD inmiddels een vrijbrief heeft om een complete eigen omvolkingskoers te varen. Hoe gek ze het ook maken, ze zijn toch wel de grootste partij. Alleen als je om de zetels moet knokken toon je met je stemgedrag nog weleens het landsbelang daadwerkelijk te dienen.
.
Omvolking 2.0
VVD = schuldig
Het volk = verantwoordelijk
Dus uw buren, collega’s, vrienden, toevallige passanten. Al die klagers.

de Voorzittert | 01-12-18 | 21:29

"Pechtold die in de gangen van het parlement ruiterlijk toegaf het hele associatieverdrag met Oekraïne niet gelezen te hebben. Hij zei dat destijds met een glimlach. Die grijns was tekenend hoe normaal die laksheid is". Het is vooral een voorbeeld van hoe dedain de politiek kaste van de zogenaamde goede kant omgaat met het dagelijkse belang van de gewone burger. Dat belang is voor hun gewoon niets waard, U bent gewoon Niets. Helemaal niets. Ik Alexander Pechthold behoor tot een verheven kaste die voor u gaat uitmaken wat goed voor U is.

zimmerschwanz | 01-12-18 | 21:29 | 1

Buk, burger. Buk!

F. Jacobse | 01-12-18 | 21:39

Zonder belastinginkomsten staat alles stil.

Blij dat je er weer bent Feynman.

Haberdoebas | 01-12-18 | 21:28

Alle uitkeringen kan Nederland zo ook wel afschaffen. Scheelt weer een rattenplaag. www.telegraaf.nl/nieuws/901845/amster... De islam zegt al het overtollige voedsel over het balkon te smijten voor de diertjes.

klowiepowie | 01-12-18 | 21:28 | 1
-weggejorist-
vluchtelingallergie | 01-12-18 | 21:53

Ach, lees de commentaren op de 'Gele Hesjes' in de gemiddelde krant en je weet dat Nederland qua politiek en media al lang iedere binding met het volk verloren heeft.
Ik voorspel een hoop Ceaușescu-achtige verbazing als men eindelijk eens echt verhaal komt halen. www.youtube.com/watch?v=wWIbCtz_Xwk

Abject | 01-12-18 | 21:26

'The founding Fathers' van de USA hadden de grondwet goed bedacht!

Tha Analyzer | 01-12-18 | 21:26 | 2

Alleen jammer van de dollar en de FED. Jij nog een stukje schuld hebben?

Abject | 01-12-18 | 21:28

@Abject | 01-12-18 | 21:28
Dat wordt dus nergens in de oorspronkelijke grondwet geregeld. Dollar noch Fed.
mises.org/library/constitutional-doll...
The Founding Fathers zouden, indien ze nu leefden, heel erg sceptisch zijn over hoe beiden nu constitutioneel zijn “gezekerd”.

Stormageddon | 01-12-18 | 21:39
-weggejorist-
VolleKracht | 01-12-18 | 21:23

@Dijkhoff: walgelijk badinerend dat je critici van dat pact afdoet als 'schreeuwers'.
Je bent ongeschikt als volksvertegenwoordiger.

paridae | 01-12-18 | 21:23 | 1

Pure tactiek.
Eerst negeren, en als je dan met stemverheffing jouw punt duidelijk maakt, meewarig zeggen, als je gaat schreeuwen luisteren wij niet.

MarcS | 01-12-18 | 21:34

Bijna alles wat men aan de politiek overlaat, wordt vroeg of laat een puinbak. Voorbeelden te over van zaken die ooit uitstekend functioneerde, totdat het een "ambtenaren-project" werd. Mooie voorbeelden zijn o.a. de euro, het zorgstelsel en last but not least, het onderwijs.

Ommezwaai | 01-12-18 | 21:19

"Migranten steken jaren van hun leven in een reis en een integratieproces om te veranderen van kansrijk in een ontwikkelingsland, naar onderaan in onze maatschappij."
En dat laatste 'onderaan' gaat het de neoliberalen (de elite en bovenklasse) om zodat zij deze nieuwe ontstane onderklasse naast de bestaande onderklasse kunnen opzetten om de lonen nog meer te drukken en de arbeidsomstandigheden nog verder te verslechteren. Voor u tientallen immigranten die onderaan de ladder staan.
Blijf vooral neoliberaal stemmen en de pleuris zal eens goed uitbreken. In Frankrijk lijkt dat aan de hand te zijn nadat de Fransen op de grootste neoliberaal hebben gestemd die Frankrijk rijk is.

ProAsfalt | 01-12-18 | 21:18 | 1

Welnee, de schermutselingen in Fr gaan daar helemaal niet over. Rellen om te rellen .....

MarcS | 01-12-18 | 21:38

Offtopic... Werkhoven boer zelf aangehouden... dus inside job... haha... inside... vat je hem... Derksen.. inside.. homo... allemaal dus Derksen zn schuld

kat-de-kat | 01-12-18 | 21:18 | 1

De grap moeten uitleggen,... is nooit leuk!
:)

Rest In Privacy | 01-12-18 | 21:33

De wereld gelijker krijgen!?
Wat een gelul, om een rijke wereld gelijker te krijgen aan een armoede wereld
moet de wereld die het beter heeft, aan geld, normen en waarden en algehele maatschappij
inleveren opdat je er rotzooi voor terug krijg....
Dan wordt je gelijker in armoede, ellende en algemene achterlijkheid
en dat zou een voedingsbodem voor oorlog kunnen zijn.

Halul gebakken | 01-12-18 | 21:18 | 2

Gelijke is idd:
Nemen voor de minderbedeelde.
Geven voor de hardere werker.

Allemaal even stemmen in inhaken maar.
NIVILEREN IS EEN FEESTJE.

MarcS | 01-12-18 | 21:30

""Dan wordt je gelijker in armoede, ellende en algemene achterlijkheid(..)""
@ Halul gebakken | 01-12-18 | 21:18
Dat is immers koren op de molen van de ex-DDR-Communiste Merkel en de Maoist Barosso. Geen wonder dat Brussel is wat het is.

telelezer | 01-12-18 | 21:38

Het tempo van de omvolking moet blijkbaar opgevoerd worden. En dat terwijl dit tempo veel hoger ligt dan tijdens de kolonisatie van Amerika in de 18e eeuw. Veel hoger. Waarschijnlijk is men bang dat het volk in de gaten krijgt dat ze weggewerkt worden voordat het te laat is en moet daarom het gas erop.
Rutte is niets anders dan een zielloze marionet zonder kinderen die maar half weet wat hij uitvoert. Net als al die andere kinderloze Europese regeringsleiders.

du Roi Soleil | 01-12-18 | 21:12 | 2

Heb ook altijd een wrang gevoel gehad bij 'Mutti Merkel'. Ook kinderloos, en geen intrinsiek belang een goede wereld voor haar nageslacht achter te laten. Zo ook Rutte.
Van de rest weet ik het niet, maar het is een zoekslag waard.

koolteer | 01-12-18 | 21:36

Rutte is drk bezig om Nederland een goede uitgangspositie te geven in de toekomstige federale eu club. An sich is dat te prijzen.

Mark_D_NL | 01-12-18 | 21:56

Die internationale afspraken en verdragen zitten vaak vol goede bedoelingen, maar vallen in de praktijk meestal tegen. Kijk bijvoorbeeld naar de euro: keiharde afspraken en garanties dat de landen die meedoen, zich moeten houden aan de 60 procent-regeling wat betreft de Staatsschuld, en de 3-procents norm wat betreft het jaarlijkse begrotingstekort. En vervolgens lappen bijna alle deelnemende landen die 'in beton gegoten' afspraken aan hun laars. Zonder consequenties.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 21:12 | 2

Consequenties afdwingen betekent oorlog. En de EU is juist opgericht om oorlog te voorkomen.

Leffe Blonde | 02-12-18 | 09:12

Leffe Blonde | 02-12-18 | 09:12 Propagandistische leugen, Trapt niemand in. Lees de ontstaansgeschiedenis ingeval je het echt niet wist.

sockpuppet | 02-12-18 | 12:53

RTL = Veronica

JohnJames_001 | 01-12-18 | 21:10

'De VN ziet massamigratie als een kans de wereld gelijker te krijgen. Arme landen zien hun echte talenten vertrekken. Families faciliteren die reis door het hele familiekapitaal over te maken aan mensensmokkelaars. Deze braindrain in combinatie met de aanslag op lokale duurzame investeringen geeft een doodsteek aan derdewereldlanden'.

Dus het pact veroorzaakt een doodsteek aan derdewereldlanden?
Hm. Ik heb net de FvD-petitie getekend. Stom?

gestoptmetroken | 01-12-18 | 21:07

Belangrijker nog is dat Klaas Dijkhoff aantoonbaar liegt. De NOS zwijgt wederom maar weer eens.

Frau Merkel | 01-12-18 | 21:05 | 2

Zoals Nijamn al op de twitters opmerkte.. Dijkhof praat met dubbele tong. De ene week zegt hij dit dan dat. En dat aantoonbaar op video. Maar ja de mensuh willen het niet zien. Willen zich nog wentelen in de zogenaamde welvaart en luxe... Nog even mogen ze dat. Even nog, in de heerlijke roze bubbel.

Mark_D_NL | 01-12-18 | 21:21

Dijkhoff en afspraken gaan toch al niet zo geweldig goed samen, want hij is in staat om die waar mensen bij staan "per direct op te zeggen" als het hem beter uitkomt.
Hij kan ze dus ook per direct maken als het hem uitkomt.
Waarom de leden van deze regering er elke keer mee wegkomen is me een raadsel, zij moeten namelijk verantwoording afleggen naar het volk, zij zijn gekozen om fatsoenlijk voor dit land te zorgen, niet er van uit te gaan dat die nukubu maar moet doen wat zij willen.

Dezenaamhier | 01-12-18 | 21:35

Het ene kamp zegt: hier gaan rechter niet mee aan de haal, het andere kamp(je) zegt van wel. Hoe moet ik - simpele reaguurder met enorme lul - hier nou kaas van maken? Dan ga ik maar af op wat die oud-diplomaat zegt.

Ggroengras | 01-12-18 | 21:05 | 4

Hehehe. Je zei worst. Sorry, ben wat simpel vandaag.

Ggroengras | 01-12-18 | 21:16

Sorry, het is natuurlijk bad-case-scenario.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 21:21

Worst kaas scenario. Het blijft wel een Nederlands feestje.

kaasfondue | 01-12-18 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

De komende paar jaar een miljoen asielzoekers naar Nederland: hogere belastingen, geen huurwoningen, grotere cultuurkloven, meer conflicten en mogelijk aanslagen.

De middenklasse en onderklasse in Nederland gaat het wel merken. Ik ben er niet echt rauwig om, dit is de prijs geweest om te deugen en te stemmen op de linkse kliek en VVD. Ja VVD doet er ook aan mee, uit puur opportunisme omdat het baantjes in Europa oplevert. Alternatieven waren er, zoals PVV en FVD, dus deze onheilspellende toekomst was niet onafwendbaar.

De echte reden dat mensen dit oogluikend toestaan? 50 jaar lang een propaganda oorlog vanuit links: wit is slecht en hebben een schuld. Die schuld wordt nu betaald. De schuld die overigens totale onzin is. Het hele slavenijverleden in de huidige geschiedenisboeken is een vergrootglas op het aandeel van blanken, terwijl de mensheid als totaal verantwoordelijk is. Mensen van allerlei kleuren zijn verantwoordelijk: Arabieren die mensen verhandelden, Afrikanen die elkaar verkochten aan Arabieren en blanken. Ga zo maar door. Maar voor links om de macht te krijgen moest er 1 vijand gecreëerd worden: de witte mens. Dat is gelukt. En nu is het niet meer dan logisch dat de witte mens gaat boeten.

witdusracist | 01-12-18 | 21:01 | 1

Precies. Ik begin er intussen ook van te walgen hoe mak Nederlanders in het algemeen zijn en dat ze het maar gewoon laten gebeuren. Complete zelfafschaffing, en soms dan ook nog met plezier! Gewoon waanzin.

Hypernormalisatie | 02-12-18 | 17:38

"Mevrouw is kennelijk niet op de hoogte van Artikel 7 van de grondwet."
Feynman is kennelijk niet op de hoogte van Artikel 120 van de grondwet.

Schimmelkaasjes | 01-12-18 | 20:58 | 5

EVRM, hilarisch. Negeren dat vod.

Mark_D_NL | 01-12-18 | 21:22

GW 120 zegt slechts dat een.rechter de grondwettelijkheid van een verdrag niet toetst en mag toetsen. Dat betekent dat elk verdrag, grondwettelijk getekend of niet, en of daarin wordt vermeld dat het juridisch bindend is of niet, door de rechter kan worden meegewogen. En dat moet hij doen, want dat wordt nu juist geregeld in 93,94,95.
En als de gewone Nederlandse rechter dat niet doet, dan doet het Europees Hof dat wel.

Stormageddon | 01-12-18 | 21:43

Het EU hof wordt betaalt door de EU. Elk verdrag KAN worden meegewogen. Nederlandse wetgeving hoort te allen tijde boven alles te gaan. Waarom zouden we een EU hof nodig moeten hebben om onze eigen wetgeving sluitend te krijgen? De betrouwbaarheid van de Nederlandse rechters is alom bekend, ook op hoog niveau binnen Nederland. Daarom zijn er ook schoonmaakacties geweest bij Den Haag en Amsterdam. De rest is ook hard nodig. De Raad van State is bij het afschaffen van het referendum ook een politiek speeltje gebleken. De vraag was heel duidelijk vanuit de Tweede Kamer of het afschaffen legaal was. De RvS kwam met wollig geblaat terug en de Tweede Kamer liet zich weer meteen kluitje in het riet sturen. Het zou niet nodig moeten zijn met allerlei kunstgrepen onze soevereiniteit te bewaren. We missen een Grondwettelijk Hof.

Frau Merkel | 02-12-18 | 01:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Zelfs VOORDAT het Marrakesh verdrag in werking treedt is het, dankzij de ons door Brussel door de strot gedouwde gedwongen open-grenzen-waanzin, al dweilen met de kraan open.
zie dit artikeltje
www.telegraaf.nl/nieuws/2865748/alles...
Maar hoe vreselijk zal het dan gaan worden nadat het verdrag eenmaal wordt getekend door de Haagse trawanten van Brussel?!

telelezer | 01-12-18 | 20:57 | 2

De asielwetgeving moet op de schop. De politieke wil ontbreekt. Rutte moet eerst zijn baantje in Brussel hebben.

Frau Merkel | 01-12-18 | 21:04

Bedankt hoor! Na de eerste zin zat ik alweer met mijn teiltje op schoot!

BaldEagle | 01-12-18 | 21:09

Precies wat ik de hele tijd al in de panelen plempt. Als het niet juridisch bindend is, waarom teken je dan? Het antwoord laat zich raden. Maar ik maak me er niet meer druk om. Nederland wil dit want de kiezers hebben gesproken. En gezien de historie wisten ze dat deze politici alles aan hun laars lappen. Bij Trump weet je tenminste waar je aan toe bent. Practice and preaching the same thing.

azijnseikerT | 01-12-18 | 20:56 | 1

De kiezer sprak, de partijen verdeelden. En D66 nam ons referendum weg.

am*dam | 01-12-18 | 21:18

Ik denk dat Rutte met deze handtekening met zijn eigen (EU) toekomst bezig is. Regeren is vooruitzien hé.
-

Bernhard de II | 01-12-18 | 20:53 | 1

EU of UN... Ik hoop dat Gordon hem heel hard droog anaal neemt in het torentje

ZwarteRiek | 01-12-18 | 21:03

Er gaan meer mensen gemigreert worden, en die hebben allen minder kennis........

nope | 01-12-18 | 20:53 | 1

Precies

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:42

Vergeet niet artikel 1 als desastreuze archilleshiel in onze grondwet.

keestelpro | 01-12-18 | 20:53 | 5

Och, geen rechter mag er aan toetsen. Staat ook in de grondwet.

Ggroengras | 01-12-18 | 21:01

Dat was ooit bedoelt voor de overheid. Iedereen moet door de overheid gelijk behandeld worden. Burgers mogen zelf bepalen hoe ze wie behandelen. Dit artikel bijvoorbeeld gebruiken om werkgevers te dwingen allochtonen aan te nemen is in principe foutief gebruik van dit artikel.

Ben Hetzat | 01-12-18 | 23:43

Dat is gewoon een 100% Marxistisch artikel.

Mammeloe | 02-12-18 | 12:09
▼ 2 antwoorden verborgen

In Marrakech heb je vooral veel ezels. Serieus, dat is geen grapje. Ze worden onder andere gebruikt door sloebers, die met een kar het straatafval verzamelen, in de hoop dat er iets bruikbaars tussenzit.
Voor paarden moet je natuurlijk in Troje zijn.

Rest In Privacy | 01-12-18 | 20:52 | 2

Vertel het ze Kuifje!

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:44

Alvorens me op de inhoud te richten. Waarom geloven zoveel mensen zo’n padjakker?

Parel van het Zuiden | 01-12-18 | 20:52 | 12

Ommezwaai, het barst van de Berbaartjes in ons ooit so mooie land

BlowingBubbles | 01-12-18 | 22:56

In het Noorden noemen we zo'n persoon een miskaster.

Mogwai | 02-12-18 | 01:26

Kuifje-in-Afrika | 01-12-18 | 21:44 Onjuiste respons, er werd op belangrijk verschil gewezen.

sockpuppet | 02-12-18 | 12:45
▼ 9 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl