achtergrond

Geenstijl

Poging tot moord op Forza-raadslid Hoofddorp

Achterwielen losgedraaid. Wanneer grijpt Team Bedreigde Politici in?

Zet een plaatje van een vuurwapen op Facebook met de tekst "Pechtold je moet een kopschot hebben" en binnen no time staat er een SWAT-team naast je bed en kun je een week de cel in, na hoger beroep dan. Dus dan zal het losdraaien van de wielmoeren van de automobiel van Forza-politicus Paul Meijer uit Haarlemmermeer wel een gevalletje 10 jaar + TBS worden. Meijer ontdekte de aanslag op zijn leven na een "klapperend" geluid onder zijn auto toen hij zijn dochter (11) ophaalde uit Tilburg. 

"Ik heb mijn auto naar de garage gebracht en daar zeiden ze dat dit niet zomaar kan gebeuren. Daar zaten ze te los voor. De monteur kon zien dat er sporen van een sleutel op zaten. Daar schrok ik wel van.''

Meijer twijfelde aanvankelijk om aangifte te doen (heeft toch geen zin), maar de politiechef beloofde hem er werk van te maken, en dus is er vanmiddag aangifte gedaan. Alle CCTV-beelden van Tilburg en Omstreken worden nu bekeken. Kortom: daar horen we nooit meer wat van.

We hebben in Nederland een Team Bedreigde Politici. Een soort van Regionaal Recherche Seal Team Six, dat snoeihard en doortastend ingrijpt als er op sociale media boe of bah naar een minister, staatssecretaris of kamerlid wordt geroepen. 

Helaas vallen (gemeente)raadsleden en dochters van 11 niet onder deze bijzondere bescherming.
Dat moest maar eens veranderen. 

Maak er werk van, OM.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE! Seizoen 2 rechtszaak Peter R. de Vries

Spoiler alert: de laatste aflevering krijgt hetzelfde einde, namelijk levenslang

@Mosterd | 23-01-24 | 09:55 | 92 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.