achtergrond

Geenstijl

PvdA wil weer volgevreten machtspartij worden

Die laatste negen zetels moeten ook nog stuk. Oppostitiedwerg Asscher wil namelijk in een land dat snakt naar echte, effectieve oppositie gewoon weer Rutte's regeringsmacht gaan gedogen.

Dertig zetels kwijt bij de verkiezingen, daarom een partij geworden die eigenlijk niks meer te verliezen heeft en dus zou kunnen proberen de ideologische veren eens goed af te poetsen. Gaan ze toch weer proberen aan het pluche vast te plakken door Rutte's regeringsmacht te gedogen. Zelf geen macht, dan maar de "constructieve oppositie" uithangen om de schijn te wekken van wel. Asscher wil zijn partij (nogmaals) laten misbruiken door Rutte de Ras-optimist. En als tegenprestatie eist hij onder meer dat het eigen risico in de zorg omlaag moet, terwijl hij zelf in het vorige kabinet dat eigen risico verhoogd heeft. Asscher noemde de vvd op zijn partijcongres zaterdag een "volgevreten machtspartij" (fragmentje).  Dat was geen verwijt, dat was jaloezie. Hij wil dat ook zijn! Hee Lolo. Geef 'es terug die Barolo. Je koopt je eigen fles maar, met de lobbycentjes van Shell, Unilever en die andere dividendbelastingontwijkers.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.