achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Hopen dat Jesse Klaver zijn trollenleger onder controle heeft

Belangrijk onderzoek van Nieuwsuur/Vrij Nederland afgelopen week over linkse en rechtse mensen op het Nederlandse gedeelte van Twitter. Wat blijkt: links is in de meerderheid met zo’n 40.000 continu berichtjes versturende twitteraars, rechts moet het doen met een schamele 15.000 actieve toetsenbordtikkers. Daar kwam Arthur van Amerongen eind vorig jaar ook achter toen GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren en de digitale mannetjesmaker van Jesse Klaver Sybren Kooistra hun trollenleger loslieten op de HP/De Tijd en Volkskrant-columnist omdat hij iets onwelgevalligs over hun partij had geschreven. Arme Van Amerongen; prijswinnend journalist met een enorme staat van dienst in verschillende werelddelen klapt op een ochtend op zijn Portugese landgoed de laptop open om vervolgens te zien dat de stoottroepen van quinoa kauwend Nederland zijn Twitter timeline volkotsen. Arme Tuur, Tuur met de T van Tweep of Love. Maar dat is digitaal, zorgwekkender is het wanneer linkse mensen zich fysiek gaan keren tegen hen onwelgevallige meningen zoals zaterdag een bejaarde kandidaat van Forum voor Democratie in die zogenaamde ‘lieve stad’ Amsterdam overkwam.

De 71-jarige Hemmie Kerklingh werd zaterdag  volgens Het Parool lastiggevallen door roomblank linksdraaiend rapaille.

Het Comité 21 maart gaat de zondag voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam demonstreren. Een allegaartje van extreemlinkse aksievoerders, gematigder types en de gevestigde partijen PvdA, DENK,  SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks. Motto van de demonstratie: Geen racisten in de raad. Waarmee dus Forum voor Democratie onder aanvoering van Annabel Nanninga wordt bedoeld.

Met name de lokale PvdA-lijsttrekker Marjolein Moorman draait zich op dat dekselse twitter  in allemaal bochten om de deelname van haar partij aan de demonstratie te rechtvaardigen, onderwijl Nanninga cum suis niet het recht ontzeggend deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is dubbel.

Ze vindt Nanninga dus – zonder enige onderbouwing - een racist, wil haar gezien het motto van de demonstratie  uit de raad houden om vervolgens toch te zeggen dat de nummer 1 van Forum voor Democratie mag meedoen. Een onhoudbaar verhaal, wat ook zaterdag weer uit de reactie van de PvdA-politica bleek

Thierry Baudet zag zaterdag ook dat de zaak uit de hand aan het lopen is en plaatste een oproep aan enkele collega-fractievoorzitters ter linkerzijde: Laat je toch niet in met links-extremisten. GroenLinks-leider Jesse Klaver zweepte vervolgens zijn Twittervolgers (bijna twee keer zoveel als Baudet) op met een zeg-nee-tegen-geweld-maar-vage-demonstraties-zijn-okay-tweet

Daarmee laadt de GroenLinks-leider een dure  verantwoordelijkheid op zich terwijl je zou denken dat Klaver inmiddels beter zou moeten weten. Klavers campagneleider Wijnand Duyvendak heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan betrokkenheid bij brandstichting en intimidatie en moest daarom als Kamerlid het veld ruimen, GroenLinkser Jack Bogers werd veroordeeld omdat hij als wethouder het onderzoek naar de moord op Pim Fortuyn heeft gedwarsboomd en toen Klaver zelf bestuurslid van GroenLinks-jongerenclub DWARS was, werd in zijn hoofdkwartier een zelfgemaakte bom aangetroffen.

Het is te hopen dat Jesse Klaver zijn trollenleger online maar vooral offline een beetje onder controle heeft.  De fysieke aanval op de kandidaat van Forum voor Democratie belooft echter weinig goeds.

Hou je haaks, Annabel.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.