achtergrond

Geenstijl

Alstublieft. De complete tekst van het GeenStijl Nationaal Dictee: "Zou u mij doen?"

Kennelijk is dat belastinggeld bij de NPO toch ergens goed voor. Een hoop ging mis met de livestream van het GeenStijl Nationaal Dictee, waarvoor onze excuses. Mocht u een betrouwbare thuisvoorlezer hebben, dan kunt u met deze tekst het opnieuw proberen.

UPDATE: WINNAAR = JORIS VON LOGHAUSEN

Nummer 2 is Bert Bakker.

Indien de follikel persisteert, voelt de deugvrouw zich onteerd. 

Is dit een dionysisch geassaisoneerd axioma van een à contrecoeur functionerende, zijn referte-eisen zelfs verzakende gynaecoloog, het dagelijks geürm zijner patiënten zat en dientengevolge neigend tot laag-bij-de-grondse misogynie? 

Nee, het is puberaal geoha, binst het woelen van het tempeest van de GeenStijl-adverteerdersboycot, na het appercipiëren van een Wikipedia-weetje door twee cursiverende foute jongens die laagohmig chattend (veel stroom, weinig spanning) onlinespelletjes zaten te spelen. 

De beschamende demarche bespiegelend, schamperde het balorige schrijversduo, zelf nota bene de prostaatperikelen nabij, dat het euvel zoals in de aanhef genotifieerd zich kennelijk ook bij abituriënten - vwo’ers dan wel havoërs - die heden ten dage aan bevoogjournalistiek doen, ruwweg twee decennia na de meisjesschool kan openbaren, met een calamiteus effect op de modus operandi. 

Het credo van onze tikkende toeans: zo vaak mogelijk savoir-vivre toepassen. Dient de follikelthese om die reden getipp-ext te worden? Een driewerf nee! Zo wijd de microkosmos dezer suffragettes strekt: attaque!

Geen zorgen, sjalom voor alles. De twee cavaliers creëerden slechts een paskwil, daartoe geïnspireerd toen die gemaniëreerde journalistieke courtisanes met hun disproportioneel moraliteitsbesef, gesteund door twee zelfbenoemde kwaliteitskranten, het achtuurjournaal haalden met een rekwest, zowel lawaaiig als zijig en larmoyant, om adverteerders te bevelen GeenStijl deaud te boycotten. 

Hoe remarquabel: geen antiamerikanisme ditmaal, geen anti-imperialisme, geen submissieve islamcolportage bij de NPO-nieuwsdienst, maar wel extensieve aandacht voor een kwestieuze oproep van deze toonbeelden van valse pudeur zonder aan-uitknop, omdat de dames zich geaffronteerd voelden. 

Dan wordt er even niet meer online geyahtzeed of gerummikupt door voornoemde anarcho-liberale scribenten. Dan ontwikkelt zich bij hen halje travalje een provisoir gillesdelatourettesyndroom, zich ditmaal uitend in uiige plaisanterieën aangaande de deugvrouw en haar unilateraal geregenereerde normen en waarden. Dan komt de gefossiliseerde hypothalamische-hypofysaire-gonadale-as van de sinjeurtjes weer tot leven en keren zij efemeer terug naar hun pubescentie. En dan laten die archaïsche columnisten samen met de kwapoetsen van GeenStijl mij, Kim Holland, ook zomaar deze vraag aan u stellen: zou u mij doen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.