Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC pleegt aanslag op Omtzigt na MH17-blunder

Omtzigt op de radar van de staatskrant

Een hele korte verklaring van de man waarvan je niet dacht dat hij snel in opspraak zou komen: Pieter Omtzigt. Vrijdagavond kwam NRC met een verhaal dat hij een (nep-) getuige van MH17 zou hebben gebruikt om misleiding te zaaien.

Social

Tijdens een bijeenkomst aan de VU over strafvervolging van de MH17-daders, met nabestaanden in de zaal, stelt een Oekraïense man die zich als getuige voorstelt dat hij niet gehoord wordt door het Joint Investigation Team. Omtzigt adviseert deze Aleksandr vervolgens om zijn verklaring op te schrijven en bij het JIT in te dienen. NRC onthult dat Omtzigt de vraag gedicteerd heeft die de man stelt bij de bijeenkomst, maar ook dat niet de man zelf, maar alleen zijn vrouw getuige was van MH17. Aleksandr zelf is na een asielprocedure van een paar jaar onlangs uitgewezen, en uit zijn asielzaak blijkt dat hij banden of contacten had met de Russische separatisten (hoewel dat laatste door MH17-onderzoeker Max van der Werff wordt weersproken). Hoe dan ook: een onbetrouwbare bron of getuige, dus.

In 1 iets te summiere tweet erkent de CDA'er zijn onzorgvuldigheid in het contact met deze man en zijn chaperon, MH17-gekkie Jeroen van Rijsbergen (van wie NRC de sms'jes vermoedelijk gekregen heeft, en over wie ze dus níet zeggen dat het een ook ter onze redactie bekende geestelijk verwarde figuur is). Het artikel van NRC gaat bovendien veel verder dan berichten over deze 'onzorgvuldigheid': beroepsbloedluizen Andreas Kouwenhoven en Wilmer Heck doen zichtbaar hun best om Omtzigt in de (Russische) complothoek te duwen. En DAAR moeten we het toch keihard voor het blunderende Kamerlid opnemen, want dit is weer eens ontzettend smerig spel van NSB Staatscourant.

MH17 blijft een schimmig dossier

U weet hoe het zit: Pieter Omtzigt is het enige Kamerlid dat nog echt graaft in MH17 en het handelen van Mark Rutte. En dat is hard nodig, want al jarenlang zien we dat er aantoonbare desinformatie van de zijde van de Rutte-regering wordt verspreid. Kritische vragen zijn nog steeds hard nodig in het traagste vliegramponderzoek ooit. Dat varieert van de vraag waarom Oekraïne überhaupt zelf in het JIT mag zitten, als oorlogsland dat haar gevaarlijke luchtruim niet (tijdig) sloot voor commercieel verkeer, tot allerhande zaken die door de vvd gefrustreerd worden.

Waar zijn de Oekraïense radarbeelden, en waarom veranderde Kiev het verhaal van 'radar stond uit' naar 'radarpost was kapotgeschoten'? Waar zijn de Amerikaanse beelden, want John Kerry zei toch kort na MH17 al dat de Amerikanen de baan van de raket op beeld hebben ("We saw the trajectory")? Er zijn geen andere vliegrampen bekend waar geen radarbeelden van zijn. Waarom censureerde vvd'er Tjibbe Joustra zinnen uit het OVV-rapport? En ook een hele belangrijke: Waarom verzweeg Rutte II een Kiev-briefing die op diverse ministeriële bureaus lag, en waarin het luchtruimgevaar boven Oekraïne bekend werd gemaakt? De OVV kreeg die briefing pas van Rutte NADAT onderzoeksjournalisten van Argos Radio het bestaan en de inhoud ervan boven water haalden. Het enige Kamerlid dat zich niet aflatend in dit soort rationele en feitelijke kritiek vastbeet, wordt nu onder luid gejuich van de vdd kapot geschreven door Heck & Kouwenhoven.

1 simpel voorbeeld van aandikking door NRC

NRC schrijft over Omtzigt: "In zijn optredens roept Omtzigt het beeld op van grove misstanden bij het onderzoek naar de ramp. Zo suggereerde hij in maart tegenover online interviewkanaal Café Weltschmerz ten onrechte dat er iets niet in de haak zou zijn met de autopsies op de lichamen." Maar wie het OVV-rapport er bij pakt, pagina 89/90, leest dat er bij de eerste identificatie en onderzoek van de lijken, in Oekraïne, inderdaad iets niet helemaal goed is gegaan: Niet de captain (die aan de inslagzijde zat), maar de co-piloot is onderzocht. Later, toen de identificatie naar Nederland is overgeheveld, is dat recht gezet. Dáár had Omtzigt het over bij Weltschmerz. Tenzij de OVV in het "complot" zit, is dat dus gewoon feitelijke informatie.

VVD helpt mee bij karaktermoord op coalitiecollega

Social

Dit is ook bizar. De vvd probeert Omtzigt al jaren in het hoekje van de (Russische) complotgekkies te schilderen. Als je Omtzigt in één adem met Poetin (of zelfs maar met Joost Niemöller) kunt noemen, haal je immers politieke kracht uit zijn kritische vragen. Maar in Rutte III zit het CDA in de coalitie, wat het des te opmerkelijker maakt dat vvd persrat Kees Berghuis nu zo gretig de karaktermoord op een coalitiecollega deelt. Kritische Pietertje moet hangen. Buma zwijgt.

Onze twee cent: Overdreven ophef om Omtzigt

Omtzigt is een vervelende vent. Voor zittende machtshebbers. Van MH17 en de falende Belastingdienst in Nederland via Nederlandse gevangenen die in Spanje ten onrechte vastzitten voor moord, tot grote corruptieschandalen in de Raad van Europa: Omtzigt bijt zich vast en graaft zich in, waarbij bestuurders en bewindslieden niet zelden in verlegenheid worden gebracht, of zelfs ten val komen (Frans Weekers, bijvoorbeeld). In Rutte III is hij ook nog eens de 76e zetel van een zeer gekunstelde coalitie: hij kan de boel zomaar omverwerpen. Dus moet hij een beetje kort gehouden worden. In de huidige coalitie is hij nog steeds 'gewoon' Kamerlid (geen kabinetsfunctie), en is hij zwaar overladen met portefeuilles. Door hem en zijn ijzeren reputatie een flinke knauw te geven door deze kleine misser (want dat is het) op te blazen tot Russische complotproporties (we zien je, smeerlap Michiel van Hulten), maak je hem tam.

Maar voor kritische Kamervolgers is het te hopen dat Omtzigt nooit uit iemands hand gaat eten. Zeker niet na deze opgeklopte ophef door NRC Staatscourant, waar zelfs de doorgaans zo laffe enerzijds/anderzijds-brabbelaar Bas Heijne het vuurtje probeert op te stoken. Omtzigt heeft iemand die zich als getuige opwierp gesouffleerd in hoe hij het beste een vraag kon stellen bij een bijeenkomst. Dat leidde tot een wat warrige bijdrage van een man die later alleen een 'proxy-getuige' blijkt te zijn, en daarvoor betuigt Omtzigt nu terecht zijn spijt. Het is een blunder-incident in de marge van MH17, meer niet. Als hullie aan het Rokin zo graag complotten willen, dan eindigen wij ook maar gewoon met een dubieuze vraag: Zit de door Buitenlandse Zaken betaalde NRC-redacteur Hubert Smeets soms achter deze aanslag op Omtzigt?

Social

Reaguursels

Inloggen

Er is overigens wel meer aan de hand dan hier gesuggereerd wordt, Omtzigt is op heel wat meer manieren niet zuiver omgegaan met die getuige. Tijdens de presentatie heeft hij doen lijken alsof hij de man nooit eerder had gesproken en het verhaal voor hem ook verrassend was, en hem doorverwezen naar het JIT. Dat is pure misleiding, ook nog eens extra kwalijk omdat het in een zaal vol MH-17 nabestaanden was die geen behoefte hadden aan sprookjes en nep-informatie. Daar heeft Omtzigt zich laten leiden door de wens zijn punt te maken of te scoren. Ik vind dat uitermate slecht.
Al eerder meende hij de focus (en schuld) te willen leggen bij de Oekraiense verkeersleiding en de "falende" Nederlandse luchtvaartautoriteiten, wat ook de schuld verschuift van de echte daders naar een bijzaak. Ook dat is ruis, afleiding van waar het om draait omdat meneer wil scoren op een dossier. Ik vind hem niet integer.

Beste_Landgenoten | 13-11-17 | 09:28

Ondanks dat Omzigt een - hûû! - sektariër is, wil ik mijn mening over hem bijstellen (ik heb me bij nader inzien even ingelezen). Hij heeft een fout gemaakt of is ergens ingestonken. Doen we allemaal wel eens. Rondom Pieter zitten veel grote viezerdjes.

dedeurs | 12-11-17 | 11:42

Spagaat van Rutte & Buma: Omtzigt is "lastig" maar moet met fluwelen handschoenen aangepakt worden: hij is de 76e zetel en kan dat ( mede omdat hij de kiesdeler gehaald heeft) prima uitbuiten door te dreigen in geval van onenigheid niet uit de kamer te gaan, maar als eenmansfractie door te gaan. In tegenstelling tot de zetelrovers uit de vorige periode (Kuzturk, Bontes/van Klaveren) zal niemand van de kiezers een dergelijke move van Omtzigt afkeuren want genoeg voorkeursstemmen. Ziehier het grote probleem voor Rutte/Buma . MARC is dus nu ietsje te ver gegaan.

Brulboei_61SB | 12-11-17 | 11:14

Het duurt niet lang meer of het resultaat van het OM inzake MH-17 wordt gepubliceerd. Dan zal waarschijnlijk worden aangetoond door uitgebreid onderzoek dat de BUK van Russische makelij was en uit Rusland kwam. Er zijn proeven gedaan met aangekochte BUKs en vergelijkingen van types.

De oorspronkelijke theorie dat de Russen de MH17 neerschoten - wat al sinds een uur na de ramp de meeste waarschijnlijke theorie was - is gewoon keihard bewijsbaar, Dat zal je dan ook zien.

Maar er zijn altijd komplotgekkies, waarvan hier veel rondzwerven, die bereid zijn om dan nog harder in de Kremlin geruchten te geloven. Puur omdat zij niets vertrouwen wat van de overheid uitgaat. (Maar gek genoeg wel alles geloven, zonder enige kritiek, wat uit die andere veel corruptere regering komt in het Kremlin). Komplotgekkies zijn gek.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 10:05

De ware daders zijn schiphol ,de vluchtleiding en calculators (en de regering)die die route uitzetten ,want welke gek gaat over oorlogsgebied.

pedro300 | 12-11-17 | 09:00 | 2

Ach wat een onzin. Er vlogenn die dag eerder al 150 toestellen over dat gebied van allerlei maatschappijen en tot die dag bevond zich geen luchtafweer in die regio, totdat Ruland er eentje bezorgde.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:43

De slachtoffers hebben het verloren van de economische belangen
( omvliegen kost geld )

ogeon | 12-11-17 | 10:04

Dat deze ‘getuige’ kennelijk gebriefd was is een blunder van jewelste, maar dat maakt het feit dat er een straaljager is gezien vlak na het neerhalen van mh17 nog niet minder geloofwaardig (door meer mensen gehoord). Maar zoveel verder dan z’n neus lang is denkt bijna niemand en wordt nu gretig gebruikt door combinatie zittende macht en msm om een van onze beste en meest scherpe Kamerleden kalt te stellen. Frits Wester na contact met Tjibbe Joustra: “Het lijkt me sterk dat hij woordvoerder op dit onderwerp kan blijven. De geloofwaardigheid van Omtzigt op het MH17-dossier heeft enorme deuk opgelopen. Het laatste woord over dit onderwerp is nog niet gesproken.“ Wat een smerige actie!

duh! | 11-11-17 | 22:58 | 1

Jawel dat maakt het een stuk minder geloofwaardig, als je een getuige opvoert die onzin verkoopt. Dat had Omtzigt moeten weten, in zijn drang om zijn puntje te scoren is hij over de schreef gegaan.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:46

NRC heeft zich laten gebruiken om een goed politicus kalt zu stellen en zullen daar in de toekomst wel wat voor terug krijgen. De laatste echte volksvertegenwoordiger wordt een hak gezet.

jaap932057795966 | 11-11-17 | 21:30

Pijnlijk voor Omtzigt, en laten we hopen een wijze les voor de volgende keer. Checken en dubbelchecken voordat je dingen als feiten neerzet, en niet proberen middels twijfelachtige praktijken jouw punt te willen onderstrepen. Op die manier maak je namelijk het tegengeluid monddood, en het laatste wat mensen die de machthebbers willen controleren kunnen gebruiken is het feit dat ze te makkelijk in diskrediet kunnen worden gebracht om verder nog naar hun boodschap te luisteren. We willen allemaal weten wat er precies met MH-17 is gebeurd, en we willen allemaal voorkomen dat zoiets ooit nog eens voorkomt. Dan moeten we de discussie zuiver houden, en niet ruis op de lijn veroorzaken ( waarvan er al meer dan ge noeg is ). Geloofwaardigheid, Pieter, komt te voet en gaat te paard.
Jammer.

Graaisnaaiert | 11-11-17 | 20:33

Omtzigt valt hier gewoon hard door de mand, gewoon een gristelijke beroepspoliticus, met een agenda er vooral op gericht om zichzelf te verheerlijken. Goed CDAmateriaal dus.

Mather | 11-11-17 | 19:56

Wat vergeten wordt in deze hele affaire is dat de vrouw van de getuige gezien heeft dat er meerdere vliegtuigen in de buurt vlogen, maar dat ze haar man eea heeft laten vertellen. Dat is alles. misschien stottert ze wel of is ze verlegen of bang. Mijn theorie blijft dat men dacht Putin uit de lucht te schieten die vlakbij vloog op een terugvlucht uit Zuid Amerika. De kleuren van dat toestel zijn gelijk aan die van Malaysian..

070 | 11-11-17 | 19:18 | 3

Die dame heeft heel veel worteltjes gegeten op 10 km hoogte bij bewolkt weer de kleuren zien.
Manmanman waar ben je mee bezig.

botbot | 11-11-17 | 19:28

Hoek om je erbij dat die mevrouw heeft gezegd dat ze bepaalde kleuren heeft gezien? Ze heeft een straaljager gezien!

duh! | 11-11-17 | 23:52

Ach ja, hoe betrouwbaar is DAT? Zo;n getuige van horen zeggen uit tweede hand en ook nog banden met de separatisten.. Dat komt geloofwaardig over. En gek genoeg is het precies de onzin die het Kremlin al sinds het begin verkocht.

Vergeet niet dat ook Moskou later die theorie liet vallen, men zat later ook op de lijn BUK, toen eenmaal was aangetoond dat die vlinderfragmentjes in het vliegtuig zaten. Toen was opeens de straaljager theorie weer weg, net als al die andere onzin-verhalen over een moordaanslag op Poetin, bevroren lijken die uit de lucht vbielen enzovoort.

Omtzigt heeft zich gewoon voor het komplot karretje laten spannen, de sukkel.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:50

Trouwens die getuige in dat filmpje ten tijde van dat interview. De reactie van die Pipo naast Pieter was ook niet echt professioneel: meldt je maar bij het propaganda bureau van Putin.
Hoor je niemand over.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 19:15

Ondanks 'onzorgvuldig' handelen mag Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt namens het CDA het woord blijven voeren over de ramp met de MH17. De vraag of hij een andere portefeuille zou moeten krijgen is volgens de woordvoerder van fractieleider Sybrand Buma 'niet aan de orde'. (AD)

demaup | 11-11-17 | 19:06 | 2

Dat was te verwachten de coalitie moet in stand gehouden worden.

botbot | 11-11-17 | 19:26

Zou het kunnen dat hij er ondanks deze uitglijder toch by far het meeste vanaf weet in zijn partij, wat zeg ik, in het gehele parlement?!

duh! | 11-11-17 | 23:50

Ik vind het opmerkelijk dat de coalitie zoveel zelfvertrouwen heeft. Eigenlijk wat atheistisch stemvee zich afvroeg, vraag ik me ook af.

LibertasSimplex | 11-11-17 | 18:59

Niemand die ook de vraag stelt of Omzigt op voorhand wist dat deze getuige nep was. Als iemand zich meldt bij zo'n interview (net als alle praat programma's op tv) dan is het gebruikelijk om vooraf de vragen door te spreken. Niet om de integriteit van de getuige te onderzoeken. Verder zei Omzigt alleen: "meldt u bij het JIT" Of ben ik onjuist?

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 18:56 | 2

Nee hoor een getuige die beweerd dat hij op 10 km hoogte bij bewolkt weer gevechtsvliegtuigen kan zien en hem dan ook nog instructies geeft hoe hij zijn verhaal moet vertellen.
Zalig zijn de simpelen onder ons.

botbot | 11-11-17 | 19:14

Bot jij bent al tijden af als troll. Ga het filmpje maar eens kijken.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 22:50

Natuurlijk zwijgt Judas Buma Hij heeft nu de middelen om Pieter in z'n hok te duwen.
Kom op Pieter weg bij die partij je hebt teveel kwaliteit om daar te blijven zitten.

likdoorn | 11-11-17 | 18:46

De geur van verraad waait over het Rokin.

ad melkert | 11-11-17 | 18:13 | 1

Hebben ze al iets geschreven over Francisco "MeToo" Jole?

ad melkert | 11-11-17 | 18:16

Omtzigt zit op een ongelofelijk luxueuze stoel.
Wanneer hij voor zichzelf begint is deze regering de kamermeerderheid kwijt.
DAT lijkt me lachen!!

mallekater | 11-11-17 | 17:42 | 2

Leuk iemand die liegt maakt de dienst uit in de tweede kamer.
Het lijkt mij verstandiger voor iemand die zijn eed beschadigd heeft om zelf het hazenpad te kiezen.

botbot | 11-11-17 | 17:47

@botbot
Je bedoelt Rutte natuurlijk. Ben ik helemaal met je ééns!

demaup | 11-11-17 | 18:46

Weet er iemand al wat er precies gebeurd is? Of kunnen we direct beginnen met bashen?

h3* | 11-11-17 | 17:19 | 1

Bashen is al bezig. Omtzigt blijkt opeens persoonlijk schuldig aan het neerhalen van de MH17 en heeft daarna met zijn billenmaatje Poetin er van alles aan gedaan om de schuld in de schoenen van bevriende gangsters... ehm... zakenlie... ehm... de de democratisch gekozen regering van de autonome rEUpubliek van de Oekraïne te schuiven.

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 18:09

www.volkskrant.nl/binnenland/omgang-m...

Omtzigt raakt uit het zicht. Kan alleen maar de Oekraïnse geheimedienst zijn geweest die hem erin hebben laten lopen. Als Omzigt hierom opstapt is hij geen knip voor de neus waard.
Doorzetten!

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 17:10 | 2

"Kan alleen maar de Oekraïnse geheimedienst zijn geweest die hem erin hebben laten lopen
Natuurlijk een eigen wil bezit deze aards leugenaar allang niet meer.
Simmerik, dit was juist door hem opgezet om de Russen te ontlasten en Oekraïne in een kwaad daglicht te zetten.
Manmanman, hoe verzin je het.

botbot | 11-11-17 | 17:31

@botbot; gebruik die garnalen hersens een keer VVD'er. Oekraïne in een kwaad daglicht stellen hieft niet.Dat doen de fascisten aldaar en oligarchen zelf wel. UA = Fuck the EU creatie van de Yankees tegen de Ruski's en de innige industriële banden van DE met RUS. Ik kom er sinds 2009... was voor 2014 een prima land. Nu hyperinflatie en giga-armoede: geen midden klasse meer. Roverhoofdlieden aangevoerd door de grootste boef die zijn geld verdiend in Rusland met zijn Roshen chocolade en hier in NL met Roshen bv geen belasting betaald.

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 21:12

ach ik zie al wat er gebeurd is, arme pieter. die is zich rot geschrokken.

Ontwerp | 11-11-17 | 16:48

76 zetels. Ik geloof dat de VVD is vergeten aan wat voor zijden draad die kabinet hangt.

omanders | 11-11-17 | 16:38 | 4

Mag het CDA ook een keer. Na het jarenlange gelieg van de Lachende Leugenaar Rutte.

BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:13

botbot, dat maakt geen flikker uit, knul, wanneer Omtzigt voorzichzelf begint is deze regering zijn meerderheid(je) kwijt.

LOL!!!!

mallekater | 11-11-17 | 17:44

mallekater | 11-11-17 | 17:44
Laat ik voorop stellen dat ik helemaal niet blij ben met een meerderheidskabinet immers de eerste jaren zitten we met een compromis dat in de loop der tijd hoogstwaarschijnlijk al achterhaald is en de oppositie totaal buitenspel gezet wordt.
Maar dat een aardsleugenaar zou kunnen dicteren kan er bij mij niet in, tevens kan ik er de lol er niet van in zien.

botbot | 11-11-17 | 17:55
▼ 1 antwoord verborgen

"Ik betreur", en hup de ridderorde veilig gesteld. Waarbij Omzigt natuurlijk bedoelt, "Ik betreur dat er iemand zijn mond voorbij gepraat heeft en zal het God t.z.t. verder uitleggen".

dedeurs | 11-11-17 | 16:35

Ik ben een fan van Omtzigt en ik blijf het. Aangezien ik nooit iets origineels bedenk geloof ik dat iedereen er wel zo over denkt. Dus coalitie, pas maar op en speel geen spelletjes! Ik stem nog, namelijk..

Rest In Privacy | 11-11-17 | 16:20 | 2

Ik hoop oprecht, Pieter, dat je voor jezelf begint en dan ELK regeringsvoorstel kunt afstemmen of voorstemmen omdat JIJ degene bent die het verschil gaat maken!!
Ik vertrouw er op dat JIJ het goede gaat doen.

mallekater | 11-11-17 | 17:45

mallekater | 11-11-17 | 17:45
Hij zou met een getuige kunnen komen dat de MH17 door een technisch mankement neer gestort zou zijn dat zou pas nieuws zijn.

botbot | 11-11-17 | 18:06

Tel je knopen Pieter en vertrek uit dat enge CDA clubje. Nu het CDA in de regering zit zijn ze mede verantwoordelijk (met GL, D66 en CU) en ook PvdA, voor de klucht rondom de MH17. Stap uit dat wespennest, ze zullen net zolang doorgaan, zie Wilders, dat je volkomen afgebrand afhaak. Het is wellicht het beste om je direct aan te sluiten bij de FvD, dan kun je de rest eens laten zweten.

Boy Cot | 11-11-17 | 16:10 | 1

Het is wellicht het beste om je direct aan te sluiten bij de FvD
Prima dan kan hij daar stug doorgaan met fake nieuws en verdere leugens, niemand die het daar zo nauw neemt.

botbot | 11-11-17 | 16:54

Ik zat er op te wachten. En ik vroeg me al dagen af: Hoe lang na het aantreden van Rutte III, zou het duren voordat 'Operatie OBO' (Operatie Beschadiging Omtzigt) in gang zou worden gezet?
Ik hoop dat Omtzigt uit het CDA stapt (waar ie sowieso niet thuis hoort) en zijn één zetel meerderheid meeneemt.
En overigens: ik voel steeds meer minachting voor het journaille; ondanks - of misschien wel juist omdát - ik er zelf 35 jaar lang deel van uitmaakte. In steeds meer gevallen blijken leden van de zogenaamde kwaliteitspers onderdeel te zijn van een kongsi die tot het uiterste probeert de gevestigde politiek 'correcte' machten in het zadel te houden, en die zich daarbij niet schaamt om desnoods achterbakse smeer-campagnes te lanceren die bol staan van halve waarheden, hele leugens en selectieve verontwaardiging.

Peter Emile | 11-11-17 | 16:09

Hier op GS zijn er wel enkelen bij die niet al te snugger zijn.
Een verklaring dat Oekraïense gevechtsvliegtuigen gesignaleerd nabij de MH17 werdt met gejuich ontvangen.
Op 10km hoogte bij bewolkt weer zouden ze vanaf de grond gezien zijn.
Ik begrijp de verbijstering van vele reaguurders nu het verhaal niet waar blijkt te zijn.

botbot | 11-11-17 | 16:03

Naar mijn mening heeft Omzigt met de diverse dossiers meer betekend dan de hele regering bij elkaar. Het is hem vergeven een foutje te maken.

ViaNova | 11-11-17 | 16:02 | 2

Ik meen dat zijn foutje erg overdreven wordt en dat er niet eens zoveel te vergeven valt. ALs een minster-president wegkomt met pertinente leugens en schimmige verhalen en geheimhoudingen... Waarom zou iemand die zijn werk goed doet niet af en toe een fout mogen maken?

Sommige jeugdjournaal-kijkers alhier menen opeens dat bewezen is dat hiermee de onderste steen boven is en dat de hele MH17 nu wel opgelost is. Maar er staan nog legio onderzoeksvragen open. En dan gaat het niet alleen om de daders, maar ook de radarbeelden, de communicatie over veilig gebied, de afspraken die gemaakt zijn over het onderzoek zelf (veto-recht Kiev), de geheimhoudingen van de regering, etc etc.

Wat dit geval betreft... Het is de vraag in hoeverre de getuige echt vals was -zijn vrouw had het wel gezien?- en wat precies de betrokkenheid van Omtzigt was bij het naar voren brengen van zijn verhaal. Waarom zien we daar geen feiten en analyses van de zogenaamde onderzoeksjournalisten?

Duidelijk is dat zowel Kiev als Moskou alhier hun belangen hebben informatie te verbergen of verdraaien. Zoals Omtzigt op dit, maar ook op andere dossiers acteert, kritisch maar nooit suggestief, doet mij vermoeden dat hij geenszins partij wilde kiezen maar wel aandacht wilde voor de tegengeluiden die maar al te makkelijk als Russische propaganda werden weggewuifd. En het iedereen de de zaak inhoudelijk volgt wel duidelijk: er klopt het een en ander niet aan het MH17 onderzoek. Soms zijn dat gewoon fouten van onderzoekers, maar laat dat dan ook opgehelderd worden.

In dit geval is Pieter niet zorgvuldig genoeg geweest. Hij had deze getuige misschien beter moeten checken. Misschien was hij gewoon een idioot die het getuigen-beschermingsprogramma wilde misbruiken om de asielstatus te verkrijgen.
Dat is niet handig -maar waarom wordt dat nu geframed alsof Pieter de mastermind van een complot-theorie is die waarheidsvinding in de weg zou staan... Dat is toch ongelooflijk onbehoorlijk. En dan nog? Waarom nu en niet eerder? Met informatie die waarschijnlijk van een telefoontap afkomt (V&J)? Het kan toch haast niet anders dan dat bepaalde mensen het goed uitkomt als hij zich even koest moet houden?

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 16:33

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 16:33

Hear hear, helemaal mee eens.
Tekenend was dat NRC kort erop een ander artikel plaatste waarin Omtzigt zo'n beetje als de spil in de russische fake-news molen wb. MH17 zou zijn. Makkelijk meevarend op die nare propaganda uit de VS.
1 foutje, 1!
Hoezo zit Rutte er nog?

Gazzerop | 11-11-17 | 17:24

Het is zo wie zo voor beide christelijke partijen in deze riekende coalitie te hopen dat God niet bestaat.

peter van dijk1186 | 11-11-17 | 16:00 | 1

Bode tweede kaer... je snapt het nog steeds niet.. Omtzigt's stem kan wetsvoorstellen maken en breken.
Want , voor het geval je het nog niet wist, deze regering heeft de allerdunste meerderheid ooit.

mallekater | 11-11-17 | 17:47

Toch snap ik een ding niet. Volgens de hierboven beschreven theorie is dit een karaktermoord om Omtzigt kort te houden vanwege de helft +1. Is het niet zo dat een karaktermoord de kans aanzienlijk maakt dat Omtzigt bedankt voor de eer en zijn zetel meeneemt? Zeker als de steun vanuit het CDA weinig voelbaar is.

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 15:40 | 3

Omtzicht is bewezen partij-loyaal - ingecalculeerd risico, weliswaar mogelijk onhandige gevolgen, maar met zeer kleine kans.
En zelfs als hij verder gaat onder eigen vlag, zal hij op de meeste dossiers met het CDA meestemmen.

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 16:02

De ruimte die Omtzigt bij het CDA krijgt is niet snel beschikbaar bij andere gelijkwaardige grote partijen. Hij moet zijn rug rechten en verder!

BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:15

@BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:15
Zover ik weet heeft hij die ruimte bij het CDA afgedwongen (voorkeursstemmen)

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 17:25

Er zijn een paar mogelijkheden:
1) MH17 is bewust door separatisten neergeschoten (onwaarschijnlijk, want ze hebben er geen enkel belang bij om een Westers passagiersvliegtuig neer te schieten)
2) MH17 is per ongeluk door separatisten neergeschoten (een mogelijkheid, ze werden vaker bestookt door Oekraïense militaire toestellen. Wellicht dachten ze dat MH-17 een Oekraïens militair toestel was. Een andere mogelijkheid is dat een Oekraïens militair toestel in de buurt van MH-17 meevloog, zonder of met bijbedoelingen aangaande MH-17.
3) MH-17 is bewust door Oekraïne neergehaald (om de separatisten de schuld ervan te geven en het Westen meer bij hun oorlog te betrekken tegen de Russische separatisten en eventuele toetreding tot de EU te bespoedigen)
4) MH-17 is per ongeluk door Oekraïne neergeschoten omdat ze dachten dat het een Russisch militair toestel was (onwaarschijnlijk gezien het vluchtplan van MH-17).
————————
Zeg het maar.

kempenaer | 11-11-17 | 15:35 | 7

Ik hou het op per ongeluk. Niemand met enig gezond verstand of geweten had belang bij het uitlokken van een wereldoorlog tussen de NAVO en Rusland. Hooguit had een psychopaat met stalen zenuwen kunnen gokken dat de Russen hun handen er af zouden trekken als de NAVO partij had gekozen voor de Oekraïne tegen de separatisten. Maar dat lijkt onwaarschijnlijk, want dan moet je hopen dat de Russen als eerste de-escaleren en de NAVO kan volgens mij geen oorlog verklaren aan een niet-staat zoals de separatisten. Zeker als die ontkennen of zeggen dat het een ongeluk was en daarmee niet echt een duidelijke agressieve oorlogsdaad. Bovendien was en is Oekraïne (gelukkig) geen NAVO-lid. Er was dacht ik alleen een bepaald post-Sovjet akkoord over bescherming tegen Rusland.

Welke partij het was weet ik niet eerlijk gezegd. Als je het rapport opgesteld door betrokken partijen als Nederland (als EU-lid) en de Oekraïne gewoon accepteert zouden het ofwel de separatisten of de Russen geweest zijn met een Buk-raket. Maar gezien de politieke belangen en de VS\EU inmenging die in de staatsgreep in Oekraïne lijkt te hebben meegespeeld kan ik ook niet uitsluiten dat men de schuldige in de doofpot heeft willen stoppen. Het is maar wie je op z'n blauwe ogen wil geloven. Alleen al het feit dat men bewust over een oorlogsgebied vloog is voor mij al op de rand van nalatig\kwaadaardig.

Het maakt me ook niet zoveel uit, behalve voor de nabestaanden. Zolang het maar niet uitgebaat wordt door politiek, van welke zijde dan ook. Hooguit kun je de specifieke kluns vinden die aan de knoppen gezeten heeft, maar daar bereik je als nabestaande denk ik ook weinig mee als het echt een ongeluk was.

Overigens, gezien de vliegrichting, van west naar oost uit de richting van Oekraïne richting het Oost-Oekraïense, Russische deel is een fout van de separatisten en\of Russen wel waarschijnlijker. Een ogenschijnlijk vijandig vliegtuig neerschieten dat naar je toe lijkt te komen in plaats van je wegvliegt is toch logischer.

Wol | 11-11-17 | 17:14

Ik weet het ook niet.
Het blijven openstellen van luchtruim boven oorlogsgebied is onverantwoord en het besluit om door dat oorlogsluchtruim te vliegen is dat ook.
Ik vertrouw geen van de betrokken partijen, maar de imperialistische neigingen van de VS en de EU mbt Oekraïne maken me erg wantrouwig.

kempenaer | 11-11-17 | 18:29

Ik weet het wel en alles wijst daar ook op tenmzij je graag in komplotten gelooft. De MH17 is per ongeluk door de russen uit de lucht geschoten. Ze dachten dat het een militair toestel was.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Hup, Omtzigt naar FvD zeg ik. Da's meteen weg meerderheid van dit kabinetsgedrocht met landverradende EU-discipelen VVD en D66. En het CDA in de persoon van regent Buma heeft nu al openlijk schijt aan het volk. Aan de CU hoef ik amper woorden vuil te maken, die gaan de andere wang toekeren tot de sharia er op volgt.

Dr. Snoepjes | 11-11-17 | 15:17 | 6

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 15:46
Ja, en dat is nu het probleem. Hij is nu coalitie.
Dit is -zijn loyaliteit kennende- gewoon een poging 'm te knechten..

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 15:48

@Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 15:48
Ook weer waar. Hij zit wel vaker in een spagaat. Oppositie voeren met de wetenschap dat de Eerste Kamerfractie van CDA zonder morren akkoord zal gaan.

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 15:59

Wanneer Omtzigt voor zichzelf begint krijgt hij zonder bezwaar minstens tien CDA'érs mee.Dat wordt leuk!!

mallekater | 11-11-17 | 17:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik denk dat de Vrijmetselaars en de Joden er achter zitten. Die BUK is gewoon vanuit Israël afgeschoten om de Russen de schuld te kunnen geven.
Jammer dat er nog geen politieke partij is die mijn inzicht deelt.

JvanDeventer | 11-11-17 | 15:08 | 4
-weggejorist-
BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:17

Ayatholla Buttbanger..... sorry, ik las even: DENK doet het altijd goed bij de Josti-band... maar ik dacht toch dat zelfs de Jostibandleden meer verstand hadden en fatsoenlijker in elkaar zaten dan op DENK te stemmen!!!

mallekater | 11-11-17 | 17:52

Jij moest eens niet zoveel zuipen.

mallekater | 11-11-17 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Dit was gewoon dom van Omtzigt. Nu geen fouten meer maken want een politicus met een geweten is zeldzaam tegenwoordig.

Willibald von Klúúúk | 11-11-17 | 15:06

wie had allemaal gewed dat omtzigt nog voor de kerst op zijn eigen begint>

isotope 465 | 11-11-17 | 15:04 | 1

Laten we het hopen.
Dan gebeurt er tenminste wat.

mallekater | 11-11-17 | 17:50

False flag operatie. Omtzigt is er denk ik ook in getuind. Nu dus tijd voor de karakter moord i.z.m. de NRC. Overigens geloof ik ook in de theorie dat het passagiers vliegtuig als schild werd gebruikt voor de bommenwerpers van Kiev.

eddie the eagle | 11-11-17 | 15:01 | 2

Goed gezegd.
Ik denk overigens niet dat het een bewuste false flag is. Min. van V&J vindt het kennelijk nu zinvol om deze informatie te lekken? Waarom nu pas?
En de vraag hoe vals de getuige (ingehuurd of gesponsord en door wie?), wordt niet eens opgeworpen. Als je het NOS_journaal mag geloven is Omtzigt zelf verantwoordelijk voor het construeren van een complot, terwijl hij waarschijnlijk gewoon wat te naïef is geweest in het helpen van een warrige man met een interessant verhaal.
Dat hij kritischer moest zijn, dat zal hem aangerekend worden.
Waar de bedoeling ogenschijnlijk is dat hij op andere zaken minder kritisch zal worden.

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 15:59

Als iemand false flag begint te roepen is die persoon voor mij af. Heeft teveel spannende films gezien waarin spionnen altijd zonnebrillen dragen en strakke pakken.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:55

Heel goed hoe geenstijl hierop reageert. In plaats van om op Omtzigt te jagen door de NRC, zouden ze eens jacht moeten maken op pinokio. Dit is geen journalisme meer maar een ongenuanceerde doortrapte laster campagne om meneer Omtzigt kapot te maken.
Ik heb geen aluhoedje maar de bij verre de beste en meest lastige parlementarier voor pinokio proberen ze nu met leugens “kalt zu stellen”.
Geenstijl blijf aub hem, Omtzigt, steunen.

Schilder58 | 11-11-17 | 14:58 | 7

Ontwerp | 11-11-17 | 15:03
Hem wordt nu duidelijk gemaakt, te zwijgen over MH-17 dossier, anders branden ze hem af. Wordt wel duidelijk dat er veel verborgen gehouden wordt, waarom, een van de weinige integere mensen in het parlement trachten te beschadigen?

corbiere | 11-11-17 | 15:24

corbiere | 11-11-17 | 15:24
Hij is al afgebrand, dus er verandert niets. En hou het eens bij 1 nick, fraulein.

Ontwerp | 11-11-17 | 15:35

Ontwerp | 11-11-17 | 15:35
Volgens VVD normen is, dit knoop van mijn jas, dus kan niet anders bedoeld zijn als "bek houden en juiste stem uitbrengen, anders ..." , ken niemand die ondanks CDA, Omzigt verdenkt van Foul-play. Omzigt is erin gelegd, en dat wordt nu als waarschuwing uitvergroot. Hoezo meer dan één Nick?

corbiere | 11-11-17 | 17:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zijn wel 8 van de 70.000 BUK partikels gevonden. Van deze acht matchen er welgeteld 3 met de vlindervorm van het geclaimde BUK type. Anderzijds zijn er talloze kogelgaten. Kogelgaten die er op basis van richthoek niet nadien op de grond in zijn kunnen geschoten. Een aantal plaatdelen waarop deze overduidelijk aanwezig zijn en die eerder zijn gefotografeerd door RTL waren op de persdag met reconstructieopstelling voor het gemak gewoon weggelaten. Het handelen van de MSM sinds dag 1 is de VS likken, de VS die al jaren vuistdik in het Oekranie spel zit met CIA informant Poroshenko, Monsanto en schaliegas belangen, illegale NATO expansie. Voor de gedrevenjeid van Telebelg/NSB Handelsblad verwijs ik verder naar boeken als Gekaufte Journalisten en de NL variant uit de hand van Arnold Karskens. Blijf vooral geBUKt en de BS geloven.

HdJ | 11-11-17 | 14:55 | 2

Zowel Rusland als de EU zijn indirect verantwoordelijk voor deze tragedie. Rusland voor het neerhalen, de EU voor de geo politieke situatie wat het neerhalen heeft veroorzaakt.

298 doden om je godvergeten megalomane droomrijk uit te breiden - EUroscisme ten top.

litebyte | 11-11-17 | 15:04

Er zijn helemaal geen kogelgaten. En Rusland zelf geeft toe dat het om een BUK gaat alleen een ander type (zeggen zij uiteraard) dus dat jij nog in die kogels gelooft, je vrienden in het Kremlion hebben dat verhaal allang laten vallen. Wel blijven opletten he?

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:56

Omzigt probeert tenminste de bovenste steen boven te krijgen.

Lilia2 | 11-11-17 | 14:52 | 2

Donder op met die bovenste steen. KLM bleef boven oorlogsgebied vliegen.
Raar he? Dat men in een oorlogsgebied op alles en nog wat schiet.
Uitgekauwd onderwerp,wat maakt het uit of het russen,liefst Russen of bijna Russen waren? In schijtlanden gebeuren schijtdingen.

miko | 11-11-17 | 15:40

Nee Omtzigt probeert alleen maar zijn puntje te scoren en gaat daarbij onzurgvuldig te werk, trekt zijn bronnen niet na, voert onbetrouwbare getuigen op en dat zijn doodzonden als je in zo'n onderzoek een betrouwbaar beeld wil scheppen.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:58

Oliedom van Omtzigt, maar óók begrijpelijk omdat hij reden genoeg had tot frustratie over de regering m.b.t. dit dossier.
Omtzigt blijft voor mij een van de beste politici, zo niet dé beste politicus die Nederland rijk is, ook was dit een fout.

Lewis | 11-11-17 | 14:45 | 2

Nobody is perfect but not everybody is dirty

litebyte | 11-11-17 | 14:50

Nee NIET begrijpelijk. Iedere andere politicus was afgefakkeld hier maar toevallig kletst hij in het straatje van de reaguurders hier dus mag hij een potje breken.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 09:59

Rutte II was niet zozeer "Het beste kabinet sinds WWII" maar meer "Het minst betrouwbare kabinet sinds WWII"
-
Niet wijst er op dat Rutte III anders zal zijn.

moitambien | 11-11-17 | 14:37 | 2

Je hebt beleidsbepalers en je beleidsuitdragers, Rutte is als beleidsuitdrager niets meer dan een muppet van de BV Nederland - zijn valse naiviteit, achterbaksheid, liegen, bedriegen, incompetentie, hypocrisie, misleiding van de kiezer, grove nalatigheid en corruptheid zeggen eigenlijk meer over het algehele politieke klimaat van de kleurloze middenpolitiek in Nederland. Omtzigt is daar een uitzondering op, dat is ongewenst vanuit de beleidsbepalers.

litebyte | 11-11-17 | 15:00

Eens

corbiere | 11-11-17 | 15:26

Maar het is een GGrghrrristen, dus blijf stemmen op hen, denk niet zelf na want hun zeggen dat god zegt dat het goed is...

pivo1 | 11-11-17 | 14:29 | 1
-weggejorist-
BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:19

ach dit 'dingetje' groots invoeren leidt af van de steen des aanstoots, diezelfde MH17 steen die nog dieper en dieper de grond in is gestampt in Rutte II en voorlopig niet meer naar boven te halen is. Wel done Mark! Vertrouwen en trots zijn toch de visie in Rutte III.. en over tot de orde van de dag..

fikkieblijf! | 11-11-17 | 14:26

Als je in denkbeeldige opperwezens gelooft hoor je niet in de politiek thuis maar in een inrichting. Minder minder minder geloof.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 14:24 | 1

Hadden we nog maar een seculiere staat, u weet wel, van scheiding kerk en staat, niet van Ggristen-honden-indoctrinatie en Islamietjes-onderwijs

pivo1 | 11-11-17 | 14:32

Ik heb in die hele Rutte kliek met bijbehorende partijkartels en media nog minder vertrouwen dan in de Clintonmaffia. Ik hoop dat Omtzigt deze bende blijft bestrijden.

down | 11-11-17 | 14:24 | 2

Dat heeft ie nog nooit gedaan.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 14:25

@Langshetrandje | 11-11-17 | 14:25

Laten we hopen dat het wordt: dat heeft hij nog niet gedaan.

litebyte | 11-11-17 | 14:52

Zo dus hij wordt kaltgestelt.
Maar eigen partij oprichten, lijkt me en dan samen gaan met FvD.

gato | 11-11-17 | 14:18 | 1

Na het optreden van Baudet de afgelopen twee weken zou ik, als ik hem was, daar nog even over nadenken.

BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:20

Het is een CDA'er,die zijn nooit te vertrouwen.

miko | 11-11-17 | 14:18 | 1

Ja, nu is je punt wel duidelijk. VVD'ers en PvdA staan bekend om hun vertrouwenwekkende optreden. NOT.

BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:21

Het blijft voor mij een raadsel waarom mensen niet gewoon kunnen geloven dat MH17 met een Russische BUK uit de lucht is geschoten. Al het bewijs ondersteund dit. Dat Omtzigt waarde hecht aan getuigen van een weerlegde theorie zegt veel over hem. Ik vond de eerdere uitval van Rutte in de TK tegen hem ook zeer terecht. Niets wijst erop dat Rutte of de regering de daders wil laten lopen. Buma kan Omtzigt maar beter van dit dossier afhalen voor er meer van dit soort domme acties plaatsvinden.

Vula | 11-11-17 | 14:18 | 5

Natuurlijk door een BUK, maar daar gaat het niet om.Wie heeft de kno in geduwd.DAAR GAAT HET OM.De rest is ogen dicht drukken.

Ben5570 | 11-11-17 | 14:38

Geloven ? moeten alle menschen Ghristenhonden worden ? Houd u aan bewijs, ipv verdachtmakingen en nablaten staatspropaganda. Als de Amerikanen het met hun satelieten niet kúnnen bewijzen, en de oekrainers niet met hun radarbeelden kúnnen bewijzen, alle high-tech-onderzoekers van de héle wereld niets kúnnen bewijzen, hoe graag en gretig ook, dan had er zelfs bij een belletje moeten gaan rinkelen, zelfs bij de typisch MSM-RTL/SBS geinformeerde, pseudo-geengageerde Nederlander.

pivo1 | 11-11-17 | 14:41

@Vula | 11-11-17 | 14:18 |
Het zit hier vol met complot gekkies.
Het is volkomen duidelijk dat Russisch gezinde rebellen dit met Russisch middelen gedaan hebben.

-Ukraïne verdrag met de EU ontworpen 30 maart 2012
-De wettig gekozen regering van Janoekovitsj haalt in nov 2013 de banden met Rusland aan en verbreekt enkele banden met de EU en tekent het verdrag niet
-Maidan protesten etc
-December 2013 Poetin gaat investeren in Ukraine.
-februari 2014: Staatsgreep door de EU /VS gezinden. Janoekovitjs exit, Poetin heeft er genoeg van en pakt de Krim terug.
-Nieuwe Ukraïne regering tekent verdrag met EU 21 maart 2014
-verder natuurlijk gevechten rebellen met Ukraïne leidend tot
-MH17: neergeschoten door Russisch gezinde rebellen, met Russisch spul. Rebellen waren a/h vechten tegen de illegale puppet regering neergezet door de USA die fuck you tegen de EU en Verhofstadt en Van Baalen zeiden ( Victoria ‘F*ck the EU’ Nuland)
-2015 Kamer keurt verdrag goed
-2016 Nederlandse volk wil het verdrag niet
-2017 Rutte met inlegvelletje wel

Zwizalletju | 11-11-17 | 15:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Iemand plaatste hier eens een url waarin te zien was dat Omtzigt binnen de Tweede Kamer gewoon telkens keurig met de CDA meestemde, ondanks dat hij zich als een dwarsligger opstelde. Wie weet nog welke site het betreft?

NasiGordon | 11-11-17 | 14:16 | 1

Precies. en dat is dus waarom hij helemaal niet onafhankelijk is.
Baudet diende een motie in voor het behoud van het referendum.De gehele coalitie 76 mensen inclusief omtzigt stemde at random tegen de motie.
Daaagggggg en toedeledokiee tegen de democratie ;aldus omtzigt.
Hij is gewoon een van de 76 volgzame schapen van rutte.

p17266141 | 11-11-17 | 14:19

Zou toch mooi zijn, als Pieter Omtzigt straks de VVD pootje licht, nu deze partij hem opzichtig zwart probeert te maken.

The_Black_Knight | 11-11-17 | 14:15

Omtzigt heeft in een tweet toegegeven dat hij onzorgvuldig heeft gehandeld. Ik denk niet dat hij dit bewust gedaan heeft, maar het is wel gebeurd. Geef dan niet de NRC de schuld.

Mannes | 11-11-17 | 14:13

Het lijkt wel alsof die Omtzigt een politieke agenda heeft, het zal toch niet?

G. Temmes | 11-11-17 | 14:12 | 1

Dan heeft hij meer dan Rutte, en dat is toch meegenomen??

mallekater | 11-11-17 | 17:54

Heeft rutte de onderste steen al boven ?
Of heeft hij die weer wat verder verstopt ?

zwaanshals | 11-11-17 | 14:12 | 1

Omtzigt heeft geholpen die steen nog wat verder te verstoppen. Bedankt hé Omtzigt, stomme prutser!

Mark_D_NL | 11-11-17 | 14:14

Hey wat gek.. iemand hier zegt al maanden dat omtzigt een wolf in schaapskleren is.Omtzigt was bij mij al persona non grata vanaf het moment,dat hij tegen het referendum stemde.

p17266141 | 11-11-17 | 14:11 | 1

Schaap in wolfskleren, dunkt mij.

Guido | 11-11-17 | 14:39

Ik beleef de Nederlandse politiek zo: dat als iedereen de volgende keer op Pieter Omtzigt zou stemmen zodat hij premier kan worden om het MH17 dossier op te lossen, dat Pieter dan net zo gaat praten als Rutte. Alleen Pim was niet zo. Ik zei nog de vorige keer, wie op Pieter Omtzigt gaat stemmen krijgt daar Mona Keijzer voor terug, en verdomd het is nog waar ook. Ze was het politieke wonder en terwijl Hennis zo van de secreraresseopleiding minister werd, komt zij echer niet verder dan staatssecretaris. 't Is wa, allemaal.

Ikbeneenzelfbouwer | 11-11-17 | 14:10 | 1

Ik zou als ik jouw was nog eens even goed het CV van Cora van Nieuwenhuizen bestuderen. Die was 16 jaar lang Dierenartsassistente van haar man. Omdat ze tijd over had kocht ze een parelketting en ging voor de VVD in de Gemeenteraad zitten en is daar nu minister van Infrastructuur en Milieu mee geworden. Minder kwalificaties dan zij heeft kan bijna niet.

Beroep = Boerenlul | 11-11-17 | 15:03

Als de NRC en andere media een dode boom zijn, is GeenStijl dan de zwam die van het dode hout leeft? Prima hoor om tegengeluid te bieden maar ik lees vrij weinig feiten en vooral een hoop beweringen aan beide kanten.

Ik heb geen persoonlijke mening over Omtzigt. Goed dat politici zinnige, kritische vragen stellen natuurlijk. Verzinnen van getuigenissen is weer wat anders, maar ik krijg al met al geen duidelijk beeld van deze situatie.

Was het een moedwillig influisteren van een valse getuigenis? Is het een getuige die een ware verklaring aflegt, maar namens zijn vrouw die niet wil getuigen? Is het een vuig complot van de belangen die Rusland als de Grote Satan willen afschilderen en deze "getuige" op Omtzigt hebben afgestuurd met een vals verhaal en verzoek om hulp en is hij daarin getrapt? Een beetje meer bewijzen i.p.v. insinuaties van beide zijden zou welkom zijn, sowieso in dat hele MH17 verhaal...

Uiteindelijk is het voor de nabestaanden uiterst belangrijk wie nu precies de dader was, maar als buitenstaander interesseert me dat minder. Of het nu Oekraïne was, de Oost-Oekraïense separatisten, of direct de Russen, het is geen reden voor politieke spelletjes. Dat is in feite de dood van die mensen misbruiken voor eigen doeleinden.

Waarom zou wie dan ook, de Oekraïners, Poetin, enzovoorts, expres een lijnvlucht met burgers uit de lucht (laten) schieten? Dat is ongeveer zo geloofwaardig als dat de Duitsers in de Eerste Wereldoorlog zelf het passagiersschip Lusitania tot zinken zouden hebben gebracht, om Amerika aan Duitsland de oorlog te laten verklaren.

En zelfs al zou Poetin dat in één of ander psychotisch moment of uit de pure kwaadaardigheid van zijn Slavische ziel gedaan hebben, moeten 111 miljoen Russen daarvoor boeten? Wat hebben zij er mee te maken, behalve dat ze netjes het voorgeschreven kruisje aanvinken tijdens verkiezingen? Net zoals die bijna 300 slachtoffers van MH17 geen moer met dat hele Oekraïne-conflict te maken hadden. Waar mogelijk nog steviger in geroerd werd door de EU en VS dan door de Russen zelf, waarvan het nota bene een buurland en voormalig onderdeel van de Sovjet-Unie was.

Wat ook de uitkomst van dat MH17 gedoe wordt, en hopelijk komt de volledige waarheid aan het licht, het is geen goede reden om een heel land en volk af te schilderen als De Vijand. Zeker niet als de partij die dat doet toch wel heel veel boter op het hoofd heeft wat betreft het destijds uit het zadel wippen van de gekozen president van de Oekraïne en daarmee de lont in het kruitvat gestoken heeft.

Wol | 11-11-17 | 14:09 | 2

Dat klopt Wol, het is op zich helemaal zo belangrijk wie de MH17 uit de lucht geschoten heeft. Dat dit een vreselijk ongeluk was, snapt iedereen. Deze doofpotaffaire is om meerdere redenen hoogst interessant.

Gravin v Kippenbouth | 11-11-17 | 14:23

Gravin v Kippenbouth | 11-11-17 | 14:23
U zegt het, waarom mag de onderste steen niet boven komen, dat kan alleen zijn omdat dat verborgen moet blijven, en dat iemand van de hoofdrolspelers daarin een fout heeft gemaakt die hem aan te rekenen valt. Wie o wie?

corbiere | 11-11-17 | 16:21

Aha. De heksenkjacht op Peter Omtzicht is bij deze dus officieel geopend. Je kon er gewoon op wachten.
Peter Omtzigt weet te veel, graaft te diep en wordt als een gevaar gezien voor... ja voor wie eigenlijk? Wie heeft (of wie hebben) er baat bij om Omtzigt de mond te willen snoeren, en waarom wil men dat? Wat wordt er verborgen gehouden en verzwegen? De grond wordt te duidelijk warm onder de voeten van bepaalde personen. Ik vraag me af: wie betaalt wie voor deze misselijkmakende digitale messteek in de rug van Omtzigt. Wie is (of zijn) de opdrachtgever(s)?
Blijf doorgraven in deze rotte beerput GS. Fouten maken we allemaal en als er één politicus is die ons vertrouwen verdient, is het Peter Omtzigt wel.

Gravin v Kippenbouth | 11-11-17 | 14:03

Erger is dat de Nederlander steeds blijft stemmen op dezelfde walgelijke politici met hun walgelijke ego's, handelen en walgelijk gedachtengoed, maar daar zijn we ook Nederlandersch voor...... SBS6/RTL-volk

pivo1 | 11-11-17 | 14:00

Wanneer NRC eens echt onderzoeksjournalistiek zou willen doen, dan is het misschien een goede tip om eens het dossier van MH17 tot de bodem uit te zoeken. Dat, kleine voorspelling, gaat nooit gebeuren omdat NRC geen journalistiek bedrijft - in de Orwelliaanse zin - maar public relations.
.
NRC laat zich vooral influisteren door de powers-that-be, in dit dossier van VVD en Rutte, via OVV en OM tot Bellingcat. Het is duidelijk dat waarheidsvinding een makkelijk slachtoffer is voor de veel grotere geopolitieke en economische belangen. De Staat der Nederlanden heeft geen goede naam in het beschermen van de belangen van de eigen bevolking in dit soort van gevallen. Kolonel Karremans weet er alles van.
.
Van alle fouten in het onderzoek naar MH17 lijkt mij de faux pas van Omtzigt nog wel een van de meer onschuldige, zeker vergeleken met de lakse instelling van de Nederlandse autoriteiten in de eerste bergingsweek, de acceptatie van het ontbreken van radarbeelden bij oekraine, rusland en VS, de schandelijke behandeling van dr Maat, de berging en daarna een tweede berging van resten (nadat bleek dat amateurs opnieuw resten aantroffen, de tunnelvisie van het OM en de lachwekkende rapporten van het OVV.
.
Duidelijk is wel dat de onderste steen alleen maar verder ondergedompelt moet worden in de beerput van de grootste moordaanslag op Nederlandse burgers ooit. Daar moeten we het mee doen, van journalistiek, parlement en overheid hebben Nederlanders niets meer te verwachten. Onze belangen zijn ondergeschikt en 298 onschuldige passanten zijn colateral damage.
.
Ik prijs me gelukkig dat ik mijn grootouders niet hoef uit te leggen wat er met hun nageslacht is gebeurd op die 17e juli in 2014. Ik zou het bij god niet kunnen.

Glasgow Argus | 11-11-17 | 13:59

Alexandr was misschien een vvd spion/troll?

am*dam | 11-11-17 | 13:52 | 1

Vermoed eerder D66

Rest In Privacy | 11-11-17 | 13:58

"Omtzigt adviseert deze Aleksandr vervolgens om zijn verklaring op te schrijven en bij het JIT in te dienen"

En dat is het harde bewijs van de spraakverwarring want Aleksandr heeft net dus verteld dat hij dat al gedaan had (luister maar goed!). Het lijkt me trouwens een zeer warrige man, zelfs door de vertaling heen en het valt Omtzigt aan te rekenen dat hij niet iets kritischer het verhaal heeft bekeken voor deze man enige hulp te bieden. Heeft Omtzigt dan nooit gedacht bijv "voor wie werkt deze man?" of "is hij wel helemaal lekker?". En dan brand je soms wel eens je billen dus. Het spel kan hard gespeeld worden.

GeenAccount | 11-11-17 | 13:51

Benieuwd of de nabestaanden dit ook als een marginaal incident zien, zo bewust voor de gek gehouden te worden.

rob6814 | 11-11-17 | 13:51 | 1

Nabestaanden worden al jaren voorde gek gehouden door Rutte en zijn baasjes bij de EU. Die zijn wel wat gewend. Denk dat de nabestaanden dit Omtzigt vergeven....

Mark_D_NL | 11-11-17 | 14:02

Sorry hoor maar dit is gewoon niet goed te praten.

Nilfisk | 11-11-17 | 13:50 | 1

Is het ook niet, maar het is de manier hoe dit naar buiten wordt gebracht door 'kwaliteitesmedia' als de... het NRC.

litebyte | 11-11-17 | 13:55

Die onderste steen zal nooit bovenkomen. Wat een dikke middel vinger is naar de nabestaande.

franck7020 | 11-11-17 | 13:49 | 1

Meervoud. Nabestaanden.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 18:52

Ik vond het ook al gek dat Omtzigt bewust zou rommelen om een alternatieve (complot) theorie te ondersteunen. Dat doet alleen iemand die overtuigd is van die alternatieve theorie, door een soort van tunnelvisie ofzo. In ieder geval is daarvan in deze geen sprake. Hij heeft nooit aangegeven te weten hoe het wel zit. Alleen dat hij antwoorden wil op vragen die onbeantwoord blijven. Lijkt me dus inderdaad gewoon een misser. Hoewel Omtzigt ook gewoon een door en door politicus is en die hebben het politieke spel allemaal in hun dna zitten. Hij zal dus ook niet vies zijn van een smerig spelletje. Dat hoort bij de functieomschrijving volgens mij.

IJzer Oxide | 11-11-17 | 13:47

Volgende week hier bij GS dat rutte nog steeds bij zijn moeder woont en op Grindr bekend is onder de naam BareBackSlut .

King of the Oneliner | 11-11-17 | 13:46 | 7

Mark_D_NL | 11-11-17 | 13:56
Nee, dat gaat niet gebeuren en misschien moet je eens wat minder naar spannende films kijken.

Gravin v Kippenbouth | 11-11-17 | 14:07

Kom zelf vaak op Noordeinde en zie hem zelf geregeld fietsen. Beeldvorming?

Rest In Privacy | 11-11-17 | 14:08

@Mark-D-NL ; Grappig én ontroerend zo een naiviteit. We stemmen vlgde keer weer exact hetzelfde politiek Kartel. Wat verwacht je van een calvinistisch gezapig sneu volkje dat landgenoten voor 7guldenvijftig bij de bezetter aangeeft, collaboreert, en erger en zich decennia lang als een volk van "verzetshelden" afficheert.

pivo1 | 11-11-17 | 14:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb Omtzigt hoog zitten. Mag hij ook eens een blunder maken? Hoeveel blunders zijn er de afgelopen 8 jaren zeker al niet geweest? Omtzigt moet kapot door hem nu in diskrediet te brengen en dan op zijn plek een nietszeggende jaknikker neer te zetten. Het MH17 verhaal stinkt nog steeds aan alle kanten en Rutte en consorten komen er nog mee weg ook. Corrupte zooi.

MareJane | 11-11-17 | 13:45 | 2

De Teevendeal en de dividendsbelastingdeal zijn slechts 2 verschillende voorbeelden wat voor enorme ranzige bende de VVD.com eigenlijk is.

litebyte | 11-11-17 | 13:53

Het is natuurlijk alleen een "blunder" als het gemanipuleer en bedrog aan het licht komt, u ziet het niet als een structureel Nederlandsch politiek bedriegers-syteem. Dat tientallen VVDers een strafblad hebben als crimineel, ondanks de minimale pakkans en klasse-justitie bij seponering en staftoewijzing), dus ook niet als een structureel Nederlandsch probleem? Helaas bent u representatief voor stemmend Nederland, daarmee is alles gezegd.

pivo1 | 11-11-17 | 14:19

Easy peasy... omtzigt stapt uit de cda fractie maar blijft wel zitten en wellicht schuift hij aan...

larie | 11-11-17 | 13:42 | 1

Die man had allang het CDA moeten verlaten, al is het alleen al om zijn eigen schone imago ook daadwerkelijk schoon te houden.

litebyte | 11-11-17 | 13:56

Uit de toon van veel comments en reacties op twitter, lees ik dat een grote groep Nederlanders het uitstekend vindt dat Omtzigt kaltgesteld wordt en dat opheldering van de moord op 298 mensen ze eigenlijk niet interesseert. Ik hoop dat de NRC journalisten met gelijk enthousiasme en inzet de de daders achter deze moord gaan achterhalen. Of liggen de belangen elders?

r@face | 11-11-17 | 13:42 | 1

Ook via Joop uiteraard en zo hou je Jole de aanrander uit de wind/picture.

Theo-Pim-Riv | 11-11-17 | 13:47

De gretigheid en vlijtigheid waarop nu op de man gespeeld wordt staat in schril contrast met die waarmee het daadwerkelijk onderzoek gedaan werd.
.
En daarmee is het werkelijke plaatje meteen duidelijk.

Parel van het Zuiden | 11-11-17 | 13:42

Het is inderdaad zeer mogelijk een nauwkeurig getimede aanzet om Omtzigt van het CDA te vervreemden en zo in de oppositie te duwen. Radicalisering heeft voordelen ook voor een zittende macht. Splintergroepen met "schuimbekkende volksmenners" laten zich namelijk makkelijk sturen van kastje naar de muur en vormt ook een uitlaatklep voor de onderbuikenvrede die elk volk koestert. Bij verkiezingen nooit een probleem door de fragmentatie. Verdeel, purge & heers.

GeenAccount | 11-11-17 | 13:42

Ik heb voor de grap met het programma Word "Peter Omtzigt" met de search/replace functie vervangen door: "Narcisco van Yolo"

King of the Oneliner | 11-11-17 | 13:41

Hij heeft misschien een foutje begaan ja, maar de rest van dit onbetrouwbaar zooitje zijn er als de kippen bij om hem af te slachten. En dat noemen ze objectieve verslaggeving. Er zijn mensen die minder te vertrouwen zijn in het MH17 verhaal en echte journalisten die zouden daar in duiken ipv iemand die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, die kop er meteen af proberen te slaan. Het hele zaakje stinkt aan alle kanten, vanaf het begin en blijft gewoon door meuren en iedereen die zichzelf een objectieve journalist noemt, doet er goed aan er in te duiken, ipv op het twitterriool wat rond te bazuinen om alleen maar mist te creëren. Wat het kabinet betreft, geef ik het nog een maand, want lijken blijven uit de kasten komen....

PijlVader | 11-11-17 | 13:37

Omtzigt: In mijn gedrevenheid op dit dossier...
Ah, gedrevenheid? hoe goed ook bedoeld, ik zou dit heel anders noemen, gewoon bedriegen van de massa en nepnieuws verspreiden.

BosrandDirk | 11-11-17 | 13:37 | 2

Natuurlijk zou jij dat doen, maar dat zegt meer over jou dan over Omtzigt.

Energya | 11-11-17 | 13:48

Speciaal geregistreerd om dit te komen zeggen?

ScumbaggusMaximus | 11-11-17 | 13:50

Keer die zogenaamde getuige maar eens binnenstebuiten... Zal mij niets verbazen als deze schobbejak betaald is/wordt door duistere krachten binnen de VVD.

Ommezwaai | 11-11-17 | 13:36 | 2

Het lijkt mij waarschijnlijker dat deze getuige verlegen zat om asiel en daardoor creatief met de waarheid omgegaan is.

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 13:40

@LiniaalRectaal
Heel aannemelijk argument !

demaup | 11-11-17 | 13:43

Dit is geenszins "onzorgvuldig handelen" van Omtzigt, helaas - want hij is in mijn ogen een van de weinige goede politici. Dit riekt naar opzettelijk handelen. Wat dan weer enorm triest is, is dat de NRC het nodig vindt om er een motief bij te slepen (Russische propaganda) en Omtzigt om te dopen tot complottheorist (Café Weltschmerz). Daar haalt de NRC haar eigen onderzoek mee onderuit. Jammer, maar allerminst verbazingwekkend.

Gualtiero | 11-11-17 | 13:33 | 3

Ook Buma heeft vorige week Rusland erbij gesleept en uitgesproken dat dit een gevaar is!

demaup | 11-11-17 | 13:37

Als we er even vanuit gaan dat betreffende Oekraïner inderdaad zelf geen getuige was van de vliegtuigen en hij door Omtzigt is geholpen vragen te stellen bij de bewuste bijeenkomst op de VU, dan kun je spreken van onzorgvuldig en gezien zijn reactie van een bewust geënsceneerd dingetje (mijnheer dient zich bij het JIT te melden) om de getuige voor het voetlicht te brengen, dan kun je spreken van een fout.
Maar zelf heb ik de indruk dat Pieter op dát moment de man geloofde. En ik vind het ook niet zo gek. De theorie dat een straaljager de MH17 heeft neergeschoten, is zo goed als zeker weerlegd. Maar de theorie dat Kiev de MH17 als levend schild gebruikte om jachtbommenwerpers in vijandelijk gebied in te zetten -en dat westerse regeringen daar misschien wel bewust in mee zijn gegaan... Die theorie staat gezien alle geheimzinnigheid, zwijgdealtjes en het ontbreken van radarbeelden, nog altijd als zeer aannemelijk te boek.
Het diskwalificeren van onafhankelijke journalisten, onderzoekers en politici die graven naar de feiten past daar ook best goed bij.
Opvragen van, onderzoek naar en vrijgave van radarbeelden zou de theorie gelijk kunnen ontzenuwen. Misschien eens tijd om dat te doen?

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 13:46

@Rommelende_Onderbuik: "De theorie dat een straaljager de MH17 heeft neergeschoten, "

FYI een claim van tabloids vooral. De Russische regering heeft nooit de claim zo gelegd. Vanaf het begin probeerden ze snel aan te tonen (in eigenbelang uiteraard) dat Oekraïne zowel tenminste één straaljager alsmede BUK groep in de zone hadden en dus dat grote vragen opriep. Rader en satellietbeelden werden geleverd. Toen meer radargegevens en de DSB breekanalyse een nieuw beeld opleverde, werd de Su-25 plots een groot doorvliegend brokstuk en bleven alleen de vragen over Oekraïense BUK en mogelijk Su-25 op lagere hoogte.

Grappig dat NOS, Volkskrant en NRC het nog steeds hebben over een *claim* van Rusland dat een straaljager geschoten zou hebben. Gebaseerd op... niks!. En ook niet zo relevant na drie jaar gezien de Russen dat allang niet meer claimen. En nee ze gaan niet nu al sorry voor de voortijdige suggestieve interpretatie zeggen, dat doe nooit iemand, ook de VS niet in soortgelijke situaties en kun je niet verlangen als je in de echte wereld leeft. Nederland leeft trouwens niet in die wereld.

GeenAccount | 11-11-17 | 17:34

Waar rook is komt een uitslaande brand.
En de VVD denkt MH17 tot een veenbrandje te kunnen houden.

De VK en NRC, snijden zichzelf in de vingers, door hier (ongewild?) overduidelijk te bevestigen dat MH17 dus stinkt aan alle kanten, vooral die van EU, VVD en D66 kant.

Creaguurder | 11-11-17 | 13:30

Goed stuk. Evengoed blijf ik blij ermee dat ik op Omzigt hebt gestemd.

overVecht | 11-11-17 | 13:30

Gelul dat 'dieArmePieterOmtzicht', natuurlijk. Heeft eigenhandig rond lopen kloten in (nog steeds) het meest explosieve dossier waaruit blijkt dat Poetin verantwoordelijk is voor de dood van Nederlandse staatsburgers. Vrijwillig of onvrijwillig heeft hij meegedaan met het door het Kremlin aangestuurde beleid van des-informatie en verwarring en alleen al daarvoor mag hij wat mij betreft meteen worden ontslagen en onderzocht mag worden of strafrechtelijke vervolging passend is.

Donkersloot | 11-11-17 | 13:26 | 5

Reken maar dat dit een staartje krijgt. De hele keten wordt onderzocht.

Ontwerp | 11-11-17 | 13:47

Jeugdjournaal is uw belangrijkste informatiebron?

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 13:50

Zwitsalletje Ontwerp..
Jij bent me er eentje, zeg.
Was je er al achter dat alle dubieuze zaakjes van deze en voorgaande regeringen met de meest gezwinde spoed onder het tapijt geschoven worden?
Hoe lang moet jij nog meedraaien in het politieke circus dat Nederland heet voordat je dat eindelijk snapt?

IK stem al een jaar of vijftig mee en mijn geheugen werkt nog prima, maar ik ken niet één regering die me niet besodemieterd heeft, in al die 50 jaar niet.

Ik was dus zover dat is het verder verdomde om te gaan stemmen - want zinloos- maar nu wordt het FVD.
ONDANKS de malle fratsen van Baudet.
Maar gewoon omdat zijn verhaal klopt.
Helemaal klopt.

mallekater | 11-11-17 | 18:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Al dat gezeik, gedraai, gelieg, vertraag, verbloem etc gaat allemaal over de ruggen van de nabestaandend.
Ik kots ervan.
De Nederlandse politiek op zijn zwartst.
Als ik dan over Untermenschen moet spreken, dan zitten die in het kabinet, 2e en 1e kamer.
Schoften zijn het.

Kanarie_Geil | 11-11-17 | 13:25 | 1

-d

Kanarie_Geil | 11-11-17 | 13:25

Omztigt was er bijna mee weggekomen. Hij wist dit en zei niks. Welke skelletten heeft deze man nog meer in de kast? En.. Waarom zijn. Er mensen die dit gedrag goed praten? De narratief veranderen net opgeklopte leugens. Dat is heel fout!

LifeCatcher | 11-11-17 | 13:25 | 5

Integer als in oncontroleerbaar. Hij is gecontroleerd en fout bevonden.

LifeCatcher | 11-11-17 | 14:49

Integer als in oncontroleerbaar. Hij is gecontroleerd en fout bevonden.
@LifeCatcher | 11-11-17 | 14:49

Heftig! Als je die stelling hanteert, hoeveel zetels blijven er dan nog gevuld bij de coalitiepartijen?

ScumbaggusMaximus | 11-11-17 | 16:19

@LifeCatcher "Hij wist dit". Waarop baseer je zoiets? Uit alles blijkt dat PO onder de indruk was geraakt dat dit één van de diverse getuigen was die op 17/7 meerdere toestellen zeggen gezien te hebben. Ja, hij had zich niet moeten bemoeien met een dubieuze Oekraïense statuszoeker en nu moet -ie op blaren zitten. Maar het is onmogelijk te zeggen wat PO wel of niet precies wist. Wat je wel ziet is dat boodschappen en uitspraken van toen keihard geïnterpreteerd worden met zeer weinig context en een bepaalde, vreemdsoortige kleuring.

GeenAccount | 11-11-17 | 17:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Rossem heeft het juist: dit is de 'deep state' poging om Omtzigt onschadelijk te maken. De luis in de pels die zich in diverse dossiers vastbijt en het aartsleugenaar en verrader Rutte dus enigszins moeilijk maakt. Enigszins, omdat deze genoemde verrader en leugenaar weer benoemd is tot premier - door de 'deep state'.
Het lijkt erop alsof er een val is gespannen voor Omtzigt waar hij in zijn gedrevenheid in is getrapt. En dan komt de zogenaamde kwaliteitskrant NRC je een mes in de rug douwen, met de hartelijke groeten van verrader Rutte.
Dit soort 'nieuwtjes' zorgen ervoor dat de focus verlegd wordt. Maar deze 'onthulling' doet totaal niets af van het feit dat het dossier MH17 omzweemd wordt met geheimzinnigheid en openheid van zaken wordt niet gegeven. Het feit dat we Rutte op zijn blauwe of anderszins gekleurde ogen moeten geloven dat het de Russen waren, zorgt al voor ongeloof. Het feit dat je niet eens bewijs hiervoor kunt of wilt opvoeren, is in zichzelf al bewijs dat het er gewoonweg niet is.
Ik ben geen Poetinfan, integendeel zelfs. Maar als je jaren roept dat de Russen het waren en je kunt geen bewijs hiervan leveren, dan weet ik en een ieder met een half oog dat het de Oekraïne moet zijn geweest die het toestel heeft neergehaald. The 'why' matters. Waarom bewijzen actief onderdrukken als deze jouw verhaal zouden onderbouwen? Omdat deze bewijzen juist het tegendeel bewijzen. En dus moest het dossier in de la, en moet Omtzigt kapot.
Deze 'regering' is zo ontzettend amateuristisch en onhandig, denken ze nu werkelijk dat wij zo dom zijn?

Rest In Privacy | 11-11-17 | 13:24 | 2

Fijn dat jij een voorschot neemt op een lopend onderzoek door het OM. Dat gaat natuurlijk nergens over.

Ontwerp | 11-11-17 | 13:45

Wat ik mij nog afvraag is waarom MH17 is neergeschoten door Oekraine

NasiGordon | 11-11-17 | 14:19

Tsja, het CDA is dan ook slechts een van de koppen van de politieke hydra zoals VVD, PvdA, D66 en consorten dat ook zijn. Pieter was een heel aardige poging tot window dressing maar zulks blijkt altijd tijdelijk.
.
Vanzelfsprekend zal dit gebruikt worden om alle kritiek op MH17 verder onder het tapijt te vegen. De Hydra pist nou eenmaal graag over Nederlandse burgers, met of zonder hartslag, heen. Logisch ook, de lijkengeur uit de vele kasten is nou eenmaal niet te harden, dan is urinelucht een prettig alternatief.
.
Jammer trouwens dat dit leidt tot verminderde aandacht voor die gesubsidieerde aanrander van VARABNN, Fransico van Jole.

Parel van het Zuiden | 11-11-17 | 13:22

Omtzigt is duidelijk een beetje autistisch. In deze zaak wordt hij, net als GeenStijl, handig gebruikt als useful idiot.

Vula | 11-11-17 | 13:21 | 1

Bespottelijke suggestie, de man voert geweldige debatten.
Ben je een troll?
Dit past namelijk keurig in karaktermoord.

hfakker | 11-11-17 | 13:42

Ik wacht eerst de reactie van de CDA ic. fractie, ic. Buma maar eens af.
Immers, de huidige coalitie is een gammele coalitie met die éne zetel.
Op dit moment is er natuurlijk overleg gaande binnen partij + fractie+coalitiepartijen. Zeker de VVD zal grote druk uitoefenen en vlak D66 niet uit. Eens zien of het CDA Omtzigt wegstuurt óf dat Omtzigt zelf een besluit neemt.
Fraai is de "move" van Omtzigt niet. Hij "betreurt" maar heeft géén excuus aangeboden. Maar laten we wel zijn: bij o.a. de VVD zijn wel ergere kwesties geweest waarbij de betrokkenen bleven zitten tot het gaatje!
Natuurlijk ziet de coalitie hem liever gaan. Omtzigt heeft mi. bewezen een goede volksvertegenwoordiger te zijn en is met voorkeurstemmen gekozen.
Hij zou zijn zetel mee kunnen nemen, en dan is deze coalitie een kort leven beschoren.

demaup | 11-11-17 | 13:19 | 1

Opstappen gaat ie niet doen. Is ook niet nodig vind ik.
Maar het blijft wel gevaarlijk met deze kleine meerderheid.

Kruisruiker | 11-11-17 | 13:22

Rutte heeft namens Shell in Oekraine een verdrag voor de winning van schaliegas getekend, niet al te lang vóór de ramp (zoals Rutte dat benoemde).
Contract Shell voor 10 miljard.
Voor de VVD zijn die inkomsten belangrijker dan de toedracht, zo blijkt uit alles.

bodemloos | 11-11-17 | 13:18 | 2

Inderdaad. Maar what about de verdragen, contracten en afspraken die Rutte en BV Nederland met de Russen hebben gesloten in 2013-2017?

doedeljantje | 11-11-17 | 13:37

doedeljantje | 11-11-17 | 13:37
Zelf boren is zelf winst maken?

bodemloos | 11-11-17 | 13:44

CDA is de grootste leugenpartij van dit land. Oek moet bij EU. Alles wordt in het werk gesteld en het zal lukken ook.

natuurlijkanoniem | 11-11-17 | 13:10

Mooi verhaal als afleiding voor v Jole. Hem kennende zal hij er weer (al dan niet in een witte onderbroek) bovenop springen.

BozePaarseMan | 11-11-17 | 13:09

Heck & Kouwenhoven worden ingezet als Heckler & Koch van de NRC (en wie nog meer? Brusselse corruptie?) voor aanslag op alziend Omtzigt

Hemmenaar7 | 11-11-17 | 13:08
-weggejorist en opgerot-
A.U.EnLeven | 11-11-17 | 13:08

Goed bezig hoor, Pietertje moet hangen! #FreePieter
Toevallig net de enige die écht kritische vragen stelt.
En hoe kom je aan smsjes zonder bevoegdheid daartoe? WaPo bronnen...

Gazzerop | 11-11-17 | 13:07

Zag het artikel vanochtend en inderdaad HET woord dat me tebinnen schoot was karaktermoord. Soit, Omtzigt haf het mis en biedt zijn excuses aan. Dat toont godverdomme meer integriteit dan heel Rutte 2 bij elkaar. En dat het WEER NRC is die hierachter zit is onthullend.

ViagraFalls | 11-11-17 | 13:06 | 5

@Ontwerp | 11-11-17 | 13:56
Je laat iemand die goed werk geleverd heeft in het verleden toch niet bij de eerste fout meteen hangen? De man geeft nota bene toe dat hij een fout heeft gemaakt, wat wil je nog meer?

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 14:03

Liniaalrectaal
U gaat er van uit dat dit de eerste fout van Omtzigt is, omdat deze nu is uitgekomen. Volgens velen heeft ie al een tweede fout gemaakt. Hij zit namens het CDA in de Kamer.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 14:07

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 14:03
Dat hangt van de fout af. Een foutje, okee, maar een blunder is niet recht te praten. En dat gebeurt ook door jou, je downplayed het.
Jammer, want dat getuigt niet van een goed karakter.

Ontwerp | 11-11-17 | 14:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Omzigt is wellicht de enige Gristen in de NL politiek die nog een greintje gezondverstand en moraliteit in z'n donder heeft. Het NRC is een crypto-Partij van de Afrikanen krant ( redactiestatuut = uitsluitend PvdA en D666 redacteuren. Dat hij een verkeerde getuige aan het woord gelaten heeft.... zal wel een lid van de Oekraïnse geheime dienst zijn, zegt natuurlijk niets over dit volstrekt ongeloofwaardige JIT waar de mogelijke daders zelf onderdeel uitmaken van het onderzoeksteam.... dit alles onder auspiciën van de heer Rutte...
Wat een volksverlakkerij !

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 13:05

Het NPO is al begonnen, ze gaan Omzigt pakken. Als deze man echt zo pienter is zegt hij het CDA vaarwel en sluit zich aan bij het Forum, voorbeelden zat hoe de overheid mensen laat afvoeren!

lanexx | 11-11-17 | 13:04 | 1

Pieter zal vanavond wel zwart gemaakt worden in het jeugd-journaal. Mooi in contrast naast de afgeschminkte Pieten.

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 13:14

Eigenlijk is dit allemaal gesneeuwvlok om de daadwerkelijke problemen onder te laten sneeuwen

kwark001 | 11-11-17 | 13:02

Pas maar op Pieter. Professor Pim vertelde ook dingen die niet mochten worden verteld

ZureJoop | 11-11-17 | 13:02 | 1

Hetzelfde gevoel bekruipt mij ook bij Baudet. De gevestigde orde gaat zich echt niet zomaar opzij laten zetten. Pim kan het helaas niet na vertellen..

Synthese | 11-11-17 | 13:07

Pieter,

Je hebt mijn stem gekregen bij de verkiezingen.
Je hebt mijn stem nog steeds.
En dat zal ook zo blijven! (Alleen jammer van dat cda of zoiets)

Maar mijn glazen bol zei dat je het beste voor jezelf verder kan gaan! En dan is dat ook zo.

Gizmo579 | 11-11-17 | 13:01 | 1

hearhear

EasyAloha | 11-11-17 | 13:03

Er is Pieter maar 1 verwijt te maken: dat hij lid blijft van het CDA en zo de sloop van Nederland bevordert.

Fijnstoffer | 11-11-17 | 13:01 | 1

Misplaatste loyaliteit ja.

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 13:30

Omtzigt heeft de boel lopen bedonderen, daar is hard bewijs voor en hij geeft het toe een tweet. Kan gebeuren en goed journalistiek werk van de NRC om dat boven water te krijgen.

Dat afdoen met "boel ophef om niets" en vervolgens meteen met het vingertje naar allerlei andere journalisten en politici wijzen is opmerkelijk. De geloofwaardigheid van Omtzigt staat inderdaad op het spel, maar wil de geloofwaardigheid van Geenstijl met hetzelfde schip ten onder gaan?

BlitzFlicker | 11-11-17 | 13:00 | 1

Niets is wat het lijkt, maar meestal gebeuren dingen niet zomaar. Ik geloof niet in toeval.

Ontwerp | 11-11-17 | 13:09

Met medewerking van het CDA natuurlijk, want Pieter is onbekweem en moet weg.Volgens mij is hij er ook ingeluisd door deze Aleksandr.

Bergbloempje | 11-11-17 | 12:59

NRC, de slijpsteen voor de VVD dolk in je rug.

Harry Turtle | 11-11-17 | 12:56

Is het niet veel makkelijker een #metooverhaal te verzinnen? Gegarandeerd dat ie dan wordt weggebonjourd.

Hadena | 11-11-17 | 12:55 | 1

+1

horsteknots | 11-11-17 | 12:57

Omtzigt heeft mijn diepe, diepe respect.
En ik ben ook erg dankbaar dat GS blijft roeren in de stinkhole van MH-17.
Ik hoop dat ze er beiden mee doorgaan.
En dat iedereen die bewust de waarheid verdraaid, of niet verteld, tzt geschandpaald gaan worden.
Allemaal, de gore huichelaars.

Maya de Blij | 11-11-17 | 12:55

In een complex dossier als dit met allerlei figuren die verhalen vertellen kan je dit overkomen wat Omzicht is overkomen. lijkt me verder typisch geval van karaktermoord per NRC. Pieter stap over naar het FvD Hebben we tenminste de volgende keer een regering zonder onderste stenen.

Drkildare | 11-11-17 | 12:55

Als je geen brood bakt kan je ook nooit een brood laten aanbakken. Omzigt heeft een fout gemaakt en daar excuses voor aangeboden. Klaar, next.

Wat problematischer wordt is dat er kennelijk ''collega's'' zijn die vinden dat Pietertje moet hangen.
Als Omzigt nu zijn middelvinger opsteekt en zich niet van achter laat nemen heeft deze coalitie een levensgroot probleem. ''What comes around, goes around''.

nietsdoenerT | 11-11-17 | 12:54

Ik heb Pieter altijd al een engerd gevonden. Hij is mij veel te serieus en heeft geen humor. En dan ook nog met een nepgetuige komen om je gelijk te halen? MH 17 wordt nooit opgelost, zo is het nu eenmaal. De belangen zijn veel te groot.

Kruisruiker | 11-11-17 | 12:52 | 8

De ene na de andere zogenaamde held valt om, omdat ze dat niet zijn. En het is niet zo dat hij geframed is, hij heeft het zelf veroorzaakt.

Ontwerp | 11-11-17 | 13:05

de 'netgetuige' vertelt het verhaal van zijn vrouw (en dorpsgenoten?) nu vrouw het verhaal niet wil vertellen. Is toch anders, niettemin helaas wel omtzorgvuldig

Hemmenaar7 | 11-11-17 | 13:20

Een engerd omdat hij te serieus is en geen humor heeft? Lekker belangrijk, als ik cabaret wil ga ik wel naar het theater.

osolemio | 11-11-17 | 14:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Consparcy theorie wordt toch praktijk!

rowe | 11-11-17 | 12:49 | 2
-weggejorist en opgerot-
BodeTweedeKamer | 11-11-17 | 17:24

*Kevin Spacey

DouweDabbert | 11-11-17 | 18:52

Nrc schuilt als een roofdier in het gras, wachtend op het minste of geringste foutje om hun prooi in 1 artikel volledig te vermorzelen.
De haat gaat zo langzamerhand erg diep bij de fantasten die zich journalist menen te moeten noemen. Zelfs een redelijk man als Omtzigt staat mijlenver van hun sprookjesideologie en moet dus kapot gemaakt. 1 foutje van de beste man leidt tot een heel artikel vol fouten, insinuaties en (halve) leugens.
Maakt niet uit, het zaadje is geplant, Omtzigt zal minder vrijheid krijgen van de partij.

Lood om oud ijzer | 11-11-17 | 12:49

Zouden de nabestaanden het ook een incidentje vinden? Ik denk van niet.
Wat een enorme faal.

Ontwerp | 11-11-17 | 12:48 | 5

Denk dat de nabestaanden meer respect hebben voor Pieter dan voor Rutte en consorten.
Welke niet willen dat de waarheid bekend wordt.

boerenvla | 11-11-17 | 13:11

Elke keer het argument van de nabestaanden er bij halen vind ik wat flauw.

Van Urk | 11-11-17 | 13:40

Een feit aanhalen is niet flauw, het opnemen voor onwaarheden is dat wel.

Ontwerp | 11-11-17 | 13:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een verhaal weer. Ik heb mij niet echt verdiept in het MH-17 dossier maar wat ik wel constateer is de slappe houding van Nederland. My god.. wat is er gebeurd en wie heeft het lef gehad om dat vliegtuig uit de lucht te knallen. Er zijn grofweg gezegd twee mogelijke daders, Oekraïne of Rusland. Wat doet doet NL? Handjes schudden, pappen en nathouden, politiek gekonkel. Die Omzigt was de enige die kritiek leverde en vragen stelde maar ja, een pain in the ass. En als je dan een foutje maakt hang je.

BozePaarseMan | 11-11-17 | 12:48

Fout, Pieter. Fout. Ik snap dat dit soort zaken in Den Haag normaal is. Er waar je mee om gaat, word je mee besmet. Ergens hoopte ik dat jij brandschoon was. Maar nu toch ook mens. Mijn stem had je en hou je. Kijk wie er nu achter de coulissen vandaan komen. En heel hard terugslaan. Zet em op! Ps, blijf maar wel ff van de vrouwtjes af...

ik.zou.haar.doen | 11-11-17 | 12:48

Dat Cafe Weltschmerz is ook van een bedenkelijk allooi. Die hebben wel vaker van die gekkies zoals Omtzigt gehad. Ook een keer die enge Peter Stuivenberg, die zegt dat het aantal Holocaust slachtoffers best wel meevalt. En die fantast van Wolferen, de ziet in elke straatsteen de deepstate en dan slappe ouwehoer en fantasieman Huleman.. Weltschmerz is toch een beetje ene aluhoedje clubje.

Mark_D_NL | 11-11-17 | 12:47 | 1

Van Wolveren fantast? Er is geen deepstate meen je? Ik zou dat eerst eens een paar jaar aan zien.

bodemloos | 11-11-17 | 13:33

Opgeklopte ophef? Tss... Een nepgetuige een nepverklaring influisteren ten overstaan van de nabestaanden, dat met zoveel woorden erkennen en vervolgens weer tot de orde van de dag overgaan? Ammehoela!

18konijn | 11-11-17 | 12:47 | 1

Mee eens. Maar het doet pijn als je de laatste strohalm die betrouwbaar lijkt los moet laten. Ik vraag me af wie de rekening betaald? Omtzigt maakt niet zulke fouten, tenminste niet als hij niet zeker weet er mee weg te komen. De vraag is, is dit strafbaar?

LifeCatcher | 11-11-17 | 13:17

Omtzigt kwam wat te dicht bij de onderste steen?
Duidelijk dat hij geslachtofferd gaat worden.
Hopelijk neemt hij zijn zetel mee.

Rommelende Onderbuik | 11-11-17 | 12:46 | 3

Nee, hij heeft willens en wetens de boel belazert over de ruggen van de slachtoffers ter meerdere glorie van hemzelf.

botbot | 11-11-17 | 12:49

Eens Botbot, ook Omtzigt wilde zijn ego kietelen... En heeft dus zijn hand overspeeld. Goed dat nu die karakter trek van Omtzigt wordt blootgelegd en dus wordt de schade beperkt. Aan slechte leugenaars hebben we niets. Omtzigt kan dus nog veel leren van Rutte.

Mark_D_NL | 11-11-17 | 13:02

botbot | 11-11-17 | 12:49
Mark_D_NL | 11-11-17 | 13:02
Willens en wetens zou ik niet direct denken. Hij is er gewoon ingeluisd en het enige wat je hem zou kunnen verwijten is dat hij geen achtergrondcheck van die nepgetuige heeft gedaan.
Maar jullie willen blijkbaar ook niet dat er verder onderzoek gedaan word behalve dan de zoete koek van de OVV. Of hebben jullie een persoonlijk belang bij de doofpot?

2voor12 | 11-11-17 | 13:15

"door deze kleine misser (want dat is het) op te blazen tot [...] complotproporties" - Hebben we het hier over van Jole, of over Omtzigt? Beetje lafjes om hier Omtzigt opzichtig in bescherming te nemen, en van Jole met vijf topics te schandpalen. Geef gewoon toe: Omtzigt (en GS) moeten zich wat minder bemoeien met een dossier waarbij niemand de native talen spreken, en waar over een weer platte propaganda wordt bedreven. Als je je neus in het wespennest van Oost-Oekraine stopt, wordt je geheid gestoken.

Zware Guy | 11-11-17 | 12:46 | 5

Dat zei ik hem ook op Twitter, met een insta-block als gevolg.

Terence Hill | 11-11-17 | 13:43

Ja goed idee, gerechtigheid voor 300 doden neemt zoveel moeite in beslag. Sukkel!

Tuborg øl | 11-11-17 | 13:54

U mag uw achternaam wel vermelden hoor.... Verhofstadt, is het niet?

watmagjenogwel | 11-11-17 | 14:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Pieter, join FvD.

Baudet, Hiddema en Omtzigt. Dat zou wat zijn.

Synthese | 11-11-17 | 12:46 | 9

@synthese, Eens, die gewapende opstand zie ik wel zitten. Wanneer beginnen we? Mooi man, mag ik dan Rutte in zijn kont schieten?

Mark_D_NL | 11-11-17 | 13:47

Doe je wel een rubbertje om? Anders moet je straks voor een paar pratende en liegende drollen zorgen.

Tuborg øl | 11-11-17 | 13:53

Ja, helemaal geweldig.

corbiere | 11-11-17 | 16:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Best interessant, maar het valt me op dat veel van de onderwerpen op GS bestaan uit commentaar op onderwerpen uit de veel gesmade dode-bomen pers. Zonder NRC, Volkskrant, Telegraaf, Trouw en AD zou GS een stuk minder kopij hebben. Is dat niet een beetje incestueus, beste redactie? En is dat niet gewoon meeliften op het werk van andere journalisten?

JvanDeventer | 11-11-17 | 12:45 | 3

Niet meeliften, maar voortdurend aantonen dat msm vooringenomen is

dulcinea | 11-11-17 | 12:47

1 van de redenen dat Gs zo groot is geworden komt juist door alle leugens en propaganda die die media de wereld in gooien. Geenstijl is het kritische tegengeluid op al die bullshit.

Synthese | 11-11-17 | 12:48

Deventer: GS noemt de MSM graag een "dode boom", maar dat is een beetje te hoopvol. Hoewel de boel inderdaad rot is en stinkt zal het omvallen niet snel gebeuren.
In de EU ZIJN de media het nieuws. Zij schrijven het, herschrijven het, regisseren het nieuws en brengen hun versie van iedere dag op iedere zender en elke krant onder de mensen.

Wie wel eens op een verjaardagsfeestje heeft gezeten kent het effect. Wie een ander vraagt waarop zijn gratuite uitspraak "Trump is een clown" precies baseert, die komt daar wel achter. Om maar een voorbeeldje te noemen.

Jan Passant mk2 | 11-11-17 | 12:59

De waarheid zal nooit boven water komen en de overheden van zowel Nederland, EU en vooral Oekraïne vinden dat prima.

2voor12 | 11-11-17 | 12:44

Een keiharde poging om Omtzigt koud te stellen en daarmee het MH17 dossier te kunnen begraven. Uit welke hoek dit komt laat zich raden.

Cuban8 | 11-11-17 | 12:43

NRC dient de macht.
NRC leverde Ben Knapen.

wingload | 11-11-17 | 12:42

1. Goed om te vernemen dat de nrc kennelijk in staat is om onderzoeksjournalistiek te bedrijven.
2. Niet geheel verrassend dat zij zich richt op bijzaken. In dit dossier zijn wel hardere noten te kraken.
3. Wat een prutskrant is het toch.
4. Persvoorliegers en woordvoerders: het crapuul van de 'journalistiek'; per definitie niet serieus nemen. En deze VVD'er is inderdaad een rat.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 12:41

Jammer, meneer Omtzigt komt voor als een van de zeldzame politici die het zijn van "volksvertegenwoordiger" serieus neemt. Natuurlijk zit hij bij een verkeerde partij om die drive te verzilveren, maar dat is zijn keuze en voorkomt dat ik op meneer zal stemmen.
Het is in het belang van ontzettend veel foute mensen in de politiek om de onderste steen eindelijk eens diep te begraven, dus vuil spel kan vermoed worden.

Hoe dan ook, meneer zit in een val en ik hoop dat hij een betere partij opzoekt die toch iedere dag geframed wordt door het tuig. Daar maakt het niet uit wat je doet, je deur zal toch beklad en je hoofd bespogen worden, zo werkt onze mediacratie.

Jan Passant mk2 | 11-11-17 | 12:40

Omtzicht heeft zijn taak volbracht als "de lastige man" Iemand moest het doen, hij deed het, wij vonden het tof dat hij de enige was die wél doorvroeg en daarmee hield hij de balans goed voor alle gelieg en bedrieg. Nu het niet meer nodig is, het volk is er allang klaar mee, gelooft er niets meer van of neemt de leugens voor waar aan en gaat verder met de waan van de dag (hoi jolo), nu kan hij dus weg. Missie volbracht. Ze doen het zo dat hij niet meer geloofwaardig is voor deze kwestie, hij houdt zich een jaartje bezig met nietszeggende shit in de marge en komt daarna glorieus terecht op een mooie post in brussel. Well played, sir.
Ik schrijf dit alles in de aanname dat er NIETS gebeurd binnen de CDA/VVD gelederen wat niet van tevoren gedokterd is, dus geloof ik ook dat Petertje gewoon onderdeel is van de strategie, de noodzakelelijke dwarsligger, de sympathieke doordrammer die het tóch niet gered heeft. Lijkt wel een filmscript dit.

elfenstein | 11-11-17 | 12:40 | 3

Helaas vermoed ik dat dit dicht bij de waarheid komt. Of Omtzigt het zelf wel of niet geweten heeft doet er niet eens zoveel toe. Dit is de waarschuwing: nu je bek houden, of anders geen burgermeester, vriend.

Dr_Prepper | 11-11-17 | 12:54

De boven ons gestelden hebben dusdanig schijt aan ons dat ze echt niet de moeite gaan doen om Omtzigt een toneelstukje te laten spelen om een klein groepje te behagen. Kwestie van logisch nadenken.

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 13:24

Ik hoop zodat je er verschrikkelijk ver naast zit en Omtzicht over twee weken bij het forum aansluit. Komende maart nieuwe verkiezingen. En om eerlijk te acht ik dit waarschijnlijker dan wat jij hier tegelt.

Tuborg øl | 11-11-17 | 13:50

Helemaal niet gek, dat van VVD-zijde deze zaak wordt aangedikt. Omtzigt vormt door zijn kritische instelling een gevaar voor deze coalitie. Dus er is alle reden om hem terug in zijn hok te jagen.

Janas | 11-11-17 | 12:40

Pieter, mijn steun had, en heb je. Je komt er eerlijk voor uit dat je een fout hebt gemaakt door een onbetrouwbare getuige op te voeren. Dat siert je. Voordeel van deze fout is wel dat het zichtbaar maakt wie vriend en vijand is van 1 van onze zeer weinige integere bestuurders.

Toos Bevergeil | 11-11-17 | 12:40 | 1

@Bevergeil: binnen het CDA alleen maar vijanden ben ik bang. Van Rutte en zijn JIT hoeft Omtzigt niets te verwachten; dat is de vijand. JIT incl. Oekraïne = de mogelijke dader onderzoekt wie het gedaan zou kunnen hebben. Omzigt is vol in het mes van de Oekraïnse geheimedienst gelopen. Dat maakt Omzigt niet onbetrouwbaar... integendeel zou ik zeggen.

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 13:13

Vond het al lang duren. Omtzigt had al veel eerder kaltgestellt moeten worden als het aan het kartel lag.

PresidenteDeConjovia | 11-11-17 | 12:40

Denk dat je er ook niet aan ontkomt om onconventionele middelen in te zetten om een leugenaar als Rutte te ontmaskeren. Rutte en zijn trawanten hebben uiteindelijk informatie verzwegen waardoor deze ramp heeft kunnen gebeuren.

watazooi | 11-11-17 | 12:40

Gristenhond gonna gristenhond, quelle surprise!

Kapitein Stijlvol | 11-11-17 | 12:39

Pietertje, Stap uit het CDA en vervolgens kan je eigenhandig de meerderheid bepalen..

DeSjeik | 11-11-17 | 12:38

Politici zijn wauwelende syndromen. Allemaal!

kwark001 | 11-11-17 | 12:38

Dan is dus alles dat Omtizgt heeft gedaan omtrent MH17 onbetrouwbaar. En dat was de opdracht aan Omtzigt. Knap gedaan van de MH17 maffia. En omtzigt, welk mooi baantje met veel doekoe krijgt hij nu?

Mark_D_NL | 11-11-17 | 12:38 | 1

Doe eens normaal man. Dit verdient Omtzigt niet. Ik ben beter gewend van je.

LiniaalRectaal | 11-11-17 | 13:12

Aluhoedjes.

MagIkAlWeer | 11-11-17 | 12:37

Het domste dat ze kunnen doen met Omtzigt is hem uit de partij jagen, recht in de armen van Baudet. Die staat nu op 11 zetels. Met Pieter erbij worden dat er 22!

Majoor_Droplul | 11-11-17 | 12:34 | 4

Dat heb je helemaal goed. Nu Baudet vol op het mh17 orgel gaarne.... we've got him!

ZureJoop | 11-11-17 | 12:54

Eens. Kan baudet een snelcursus oppositie krijgen. Baudet is goed hezig, maar begint wat te verzuren. Wat frisse ervaringsdeskundigheid kan hem helpen een topper in het debat te worden.

Winter_is_coming | 11-11-17 | 14:57

Op zijn minst.

corbiere | 11-11-17 | 16:49
▼ 1 antwoord verborgen

Dit kon je verwachten. Omtzigt wordt te populair en vormt een bedreiging voor links (en binnen eigen partij).

bas ooms53686289 | 11-11-17 | 12:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl