achtergrond

Geenstijl

Exit Poll. Duitsers kronen Mutti Merkel met 33% van de stemmen opnieuw tot koningin van Europa

De eerste exit polls geven Merkels CDU 33,5% van de stemmen (in 2013 was dat nog 42%). Bij het AfD wijst de rechterarm vanuit het niets omhoog naar 13%, oftewel 88 + 1 zetel.

Het is Merkel weer gelukt om tot Bondskanselier van Duitsland (en schaduwführer van de EU) gekozen te worden. Geen enkele Europeaan, op alle Duitsers na, mocht vandaag naar de stembus om de christendemocrate wederom aan te wijzen als de vrouw die ons de weg voorwaarts moet wijzen. Het goede nieuws is dat Martin Schulz in ieder geval niet gewonnen heeft. Het slechte nieuws is dat de Sargentiniaanse struisvogels hun hoofd nog steeds niet uit het zand zullen trekken, maar via hun omhoog gerichte aarsgat de ruftgeur van de morele hegemonie van Mutti, migratie en Wir schaffen das blijven verspreiden terwijl overal in Europa de betonblokken zich op zullen blijven stapelen in de winkelstraten en op de promenades. Stenen monumenten van het diversiteitsbeleid dat het Avondland steeds dieper verdeelt - standbeelden die misschien wel nooit meer omver getrokken zullen kunnen worden, zoals ook aan de regeerperiode van Angela Merkel (twaalf jaar en tellende) nooit meer een einde lijkt te komen. De vrouw (die, zoals het Duitse leiders schijnt te moeten betamen, Europa voorgoed veranderde) zette de deuren van haar land en continent wijd open voor de instroom van miljoenen niet of nauwelijks te integreren migranten uit moslimlanden, maar opende daarmee ook de kelderdeuren naar de geesten uit het Duitse verleden: in de rangen van Alternative für Deutschland proeft het soms iets te veel naar oude wijn in nieuwe zakken. Toch komen zij met 13 procent nieuw binnen in de Bondsdag. De door de lügenpresse bewaakte politieke correctheid is kennelijk niet voldoende meer om migratie- en integratieproblemen mee onder het tapijt te poetsen. Duitsland (en Brussel) hebben hun Pyrrhusoverwinning behaald. Maar er komt een dag, zo valt te vrezen, en dan zal de gifbeker uitgeschonken worden. Gelukkig kan mevrouw Merkel daar wel een nieuw blazertje voor aantrekken. *Zum wohl, Mutti.
*Cijfers: Europe Elects heeft opkomsten en uitslagen. Google heeft ook een updatedinges. Nederlandstalige updates bij @Duitslandnieuws, Russische inmenging turven kan bij @Wol (Kijkwijzer: NPO) en @TheLocalGermany praat met kiezers.
UPDATE: Livestream in het Engels over de CHAOTISCHE uitslag in Duitsland hierrr.
UPDATE: Berlijners verzamelen zich op de Alexanderplatz om tegen het AfD-verkiezingsfeest te demonstreren.

AfD van nul naar 88 + 1 stoeltjes

Update: AfD Gauleiter gaat JAGEN op Merkel

UPDATE: AFA bereidt zich voor op rellen

Niet (meer) beschikbaar

Links + democratie = flessen gooien als de uitkomst je niet zint

Gratuite Grietjes

De Mic Drop du Jour is voor Brendan O'Neill

De Mic Drop du Jour is voor Brendan O'Neill

Update: Hongaarse toestanden in Oost-Duitsland

Bonusfilmpje. De ironie van islamitische immigratie

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.