Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Orban: "Juncker's migratiebeleid voor Hongarije is GEWELD"

Social

Welkom bij de brievenrubriek. Een soort "Vrije Geluiden", maar dan wel leuk. Eind augustus stuurde Orban de EU een tikkie van 400 miljoen euro. Of ze ff wilden lappen voor de aaneengeschakelde grensforten die Hongarije om z'n buitengrenzen heeft gebouwd, omdat deze immers niet alleen Hongarije, maar de hele EU beschermen tegen overtollig arbeidskapitaal. Juncker dacht vervolgens even punten te kunnen scoren met een guitig repliek: "Even dimmen Orban, jullie krijgen al 3% van jullie BNP aan EU-subsidies, solidariteit gaat twee kanten op, had je maar mee moeten doen aan ons migrantenverdeelsleutel , en boven heeft de EU al 20 (!) grensbewakers naar de Hongaars-Servische grens gestuurd". Met die 3% heeft-ie best een punt natuurlijk, maar toch krijgt Juncker 'em even terug op z'n muil, want Orban is echt goed klaar met die migrantoire EU-chantage. "In contrast to some major member states of the EU, Hungary has no colonial past. These major member states have become immigrant countries, due to the obligations stemming from their colonial legacy. Hungary, on the other hamd, is not an immigrant country, does not want to become an immigrant country, and cannot accept being forced to change this. The interpretation of solidarity described in your letter is in essence the transformation of Hungary into an immigrant country, against the will of the Hungarian citizens. In my view, this is not solidarity, this is violence." Het blijft een bijzondere gewaarwording om Westerse leiders van landen aan het woord te horen waar multiculturaliteit niet gezien wordt wetmatig eindpunt van de geschiedenis. Ondertussen zitten wij hier met die Belgische engnek opgescheept, dus doe uw voordeel met het volgende: voor 40K heeft u in Hongarije een riant landhuisje voor uzelf en de uwen. Binnen de ring koopt u daar net een deurmat omringd door moskeeën, mocromaffia en dönertentjes voor.

Social

Reaguursels

Inloggen

Lieve reguurders......
Ik volg dit topic nu best intensief, en er zijn een aantal zaken die jullie gewoon niet begrijpen over de Hongaren, hun beleving, hun beslissingen en hun leider.

Laten wij beginnen bij de leider: Orbán.... hij is DEMOCRATISCH gekozen, dus mensen die hem niet mogen ... dat is dan jammer.... jullie willen ook Rutte niet als ik dat hier zo allemaal volg, maar wij (de Hongaren) zeggen daar óók niks over, dus het zou jullie netjes staan als jullie daar begrip voor kunnen opbrengen.

Hongarije wil géén vluchtelingen opnemen..... en dat klopt..... en daar hebben wij véééééél meer redenen voor om dat te zeggen, te roepen, en zelfs te SCHREEUWEN!!!!
En hier komen die redenen:
1) Hongarije heeft 6 JAAR!!! geleden al aangegeven dat er mensen bij de zuidgrens staan die beweren vluchteling te zijn, maar dat niet zijn en dat werd ondraaglijk veel. Wij hebben toen om hulp gevraagd, maar de EU wilde ons niet helpen....5 jaar geleden wéér om hulp gevraagd, en wéér niet gekregen, 4 jaar om hulp GESCHREEUWD, maar Europa gaf niet thuis... wij moest alles maar zelf hier oplossen, toen er 4 jaar geleden MET UITERSTE NOOD GESCHREEUWD werd om hulp zei de EU wéér NEE.... toen is 3 jaar geleden dat hek er gekomen en toen waren de rapen ineens gaar.... waren wij ineens NAZI's, hadden wij een ijzeren gordijn opgetrokken en ga zo maar door, echter wordt er wel vergeten dat wij al JAREN om hulp vroegen, en nu dus op de Hongaarse manier opgelost hebben..... DAN MOET DE EU NU ÓÓK NIET HUN PROBLEMEN BIJ ONS NEERKIEPEREN! want nu is het dus ONZE beurt om NEE te zeggen!
2) Hongarije heeft een nogal "bezet" verleden..... Iedereen huilt nu wel over 1956 enzo, maar dat was ook de grote revolutie.... de Hongaren die toen onder andere naar NL gevlucht zijn waren ook ECHTE vluchtelingen en niet zoals nu GOUDzoekers.... en zeg nu zelf... hoeveel last heeft NL nu werkelijk van de hongaarse mensen die daar wonen..... MAAAARRRRR..... nog véél belangrijker is dat vóór dat de Duitsers en de Russen Hongarije bezet hadden, de Turken dat méér dan 150 jaar lang bezet hielden.... dus als er één land in Europa wéét wat het is om onder Islaamse dictatuur te moeten leven als christenen zijnde dan zijn het juist de Hongaren!!!! Nu vraagt de EU om islamitische mensen op te nemen aan de Hongaren? Dat is hetzelfde als aan een Jood vragen om een Nazi in zijn huis op te nemen.... gek he? Dat de Hongaren dit niet willen? Dan lees ik hier ook dat Orbán een engnek is, een huichelaar, een leugenaar en wat dan nog meer, maar Orbán vertolkt de stem van het volk.... en wij zijn helder..... GÉÉN ISLAM hier in ons mooi Hongarije.... dat hebben we al een keer gehad, en dat dus NOOIT meer..... zouden jullie toch moeten begrijpen..... Dan over de democratie hier.... ja het is een ECHTE democratie hier.... Orbán is democratisch gekozen en hier betekent dat dan ook dat hij een echte meerderheid heeft! Ook zijn er hier referenda geweest en die heeft hij dus NIET naast zich neergelegd, maar gewoon keihard op schoot van Junckers en Co neergesmeten.... het antwoord is dus NEE,, en dat blijft dan ook NEE.... Hier is het niet zoals in NL dat een NEE dan maar een JA kan worden omdat het volk toch nee gezegd heeft en er dan maar om gelachen kan worden.... nietwaar Ruttekut? Ik denk dat heel de EU wel iets van dit mooie land in CENTRAAL EUROPA (en dus niet OOST europa!!!) leren kan! Wij zijn een land van daadkracht.... we hebben eerst netjes gevraagd en nee gekregen, dus doen we het nu op onze manier, en dat vindt de EU niet grappig dus gaan ze vervelend doen, maar ze vergeten dat ze ons 4 jaar lang getergd en geirriteerd hebben, en dan maar te zwijgen over Trianon, daar waar Europa ons mooie land verknipt en verdeeld heeft en ons heeft laten vallen als een baksteen!..... denk daar maar eerst over na voordat jullie gaan (ver)oordelen.... er is namelijk véél méér aan de hand.... maar jullie staatsomroep vergeet dat altijd te vermelden in haar reportages.... ook die van de BBC trouwens en de DRD en de VRT ook..... stelletje minkukels van een journalisten, in dat "heilige" Westen. Jullie DENKEN dat jullie iets weten, maar in feite worden jullie door jullie eigen regeringen en pers voor de domme gehouden en voorgelogen. Probeer eens verder te kijken en kij eens naar onafhankelijke media elders in de wereld..... je zult versteld staan wat er allemaal gelogen wordt.... Amen.... ik heb gezegd

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 22:42 | 4

Goed neergeplempt , het verleden was het verleden we leven nu en wel in 2017 ik wou dat wij zo'n leider hadden die over brussel pist , wij mogen het doen met een bananenreplubliek met een overheid die zo past in de afrikaanse cultuur " corrupte zooi ".. zie onze straatbeelden het is om te janken getto wijken die als paddestoelen uit de grond schieten en dit wordt de aankomende jaren nog veel erger omdat de imbeciel industrie het zo makkelijk verdient "Graaien" alles is en moet kapotskie met dank aan de EU en Banana Mark .

Jetstream | 09-09-17 | 13:31

Vjimmy200..... beter een te sterk maar RECHTVAARDIG Hongarije dan een te sterk Duitsland!.... Overigens klopt het dat Duitsland maar kort bezetter is geweest, maar als je beter leest heb ik het juist over die ruime 150 jaar TURKSE overheersing..... dus hier WETEN ze wat het is om onder de Islam te moeten leven als je Christen bent. wel goed mijn tekst lezen... oké?

The Hungarian Dutch | 09-09-17 | 19:36

@Jestream: Het grootste deel van mijn plempsel gaat over de laatste 6 jaar.... niks verleden.... maar keihard het HEDEN..... overigens.... zeg dat ook eens tegen de Joden die NOG STEEDS menen claims te kunnen leggen op hetgeen hen in '40-'45 overkomen is, en dat was "maar" 5 jaar...... Hongarije is ruim 150!!! jaar overheerst geweest door de Turken......

The Hungarian Dutch | 09-09-17 | 19:40
▼ 1 antwoord verborgen

Opeens weet je het, je wordt Hongaar. Toch minstens als Europeaan zou je het recht moeten hebben om op Europese leiders te kunnen stemmen. Op elk belangrijke thema.

OR-lid | 08-09-17 | 20:47 | 1

ben ik al :D :D :D

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 21:14

Guy Verhofstadt moet echt zijn domme muil houden. Dat hij een bepaald idee heeft bij de vorming van een nieuw Europa is tot op zekere hoogte zijn eigen zaak en zijn droom. Echter, Europa is niet zijn speeltuin die hij en zijn vriendjes naar eigen goeddunken kunnen en mogen inrichten. Hongarije is altijd een land geweest waar Hongaren woonden, het is ook een land geweest dat er voor gezorgd heeft dat de Ottomaanse overheersing tot een einde kwam en mede daardoor een sterke eigen identiteit heeft ontwikkeld en behouden. Vervolgens komt deze Belgische lul om de hoek kijken die zijn McDonalds visie op dit land wil loslaten en verbaasd zich dan dat Orbán daartegen in verweer gaat en hem met historisch onderbouwde feiten om de oren slaat. De EU heeft geen relevante historie, de deelnemende landen (meer dan 1000 jaar in het geval van Hongarije) individueel wel en dat zou door Brussel niet genegeerd moeten worden.

devil13 | 08-09-17 | 20:35 | 2

Het allerstomste is nog dat Rutte nota bene tijdens de verkiezingscampagne heeft lopen dwepen met het feit dat de migrantenstroom mede dankzij het Hongaarse hek gestopt was. Niemand, helemaal niemand heeft hem daarop aangepakt. Slaperds

Tirade | 08-09-17 | 21:00

het was een Dubbelmonarchie dat Hongarije, heeft zelfs ook een duistere geschiedenis, Orban lult veel gevaarlijke onzin net als de Polen,

adjudant | 09-09-17 | 11:50

Hier in Nederland worden Wilders en Baudet verketterd terwijl zij eigenlijk hetzelfde willen wat Orban wilt, doet of zegt.
Maar het zielige onderdanige domme deel van Nederland zorgt ervoor dat ons land wel naar de kloten gaat.
Gelukkig heb je nog landen waar het normaal is om trots te zijn op je land en cultuur. Ik geniet van elk moment dat de oost-blok landen de dikke middelvinger opsteken tegen de jammerlijk tegensputterende EU dictatortjes.
Het kan onze redding zijn dit openlijk verzet.
Ik hoop van harte dat er meer mensen in Nederland het ook in gaan zien.

klinkklaar | 08-09-17 | 20:30 | 1

ik hoop het ook.... en ik MAG er ook echt van genieten ;)

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 21:15

Verhofstadt heeft een hele vreemde uitleg van de rule of law. De rule of law betekent niet dat er sprake is van een rechtstaat als de wet wordt geëerbiedigd. Immers, dan vallen de rassenwetten van Neurenberg ook onder de rule of law.
.
De rule of law betekent dat iedere persoon/instelling/institutie onder het gezag van het recht valt. En dat is nou exact niet wat de EU doet. Daarom zal het niet verbazen dat juist Hongarije meer aanspraak kan maken op de rule of law in dit geval.

Zijl5824 | 08-09-17 | 19:20 | 1

waarvan akte....

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:34

"These major member states have become immigrant countries, due to the obligations stemming from their colonial legacy"

OK, ik had ook liever wat meer Indonesische eettentjes gehad dan al die broodje-poep kebab tenten. Ik bedoel, als we dan toch koloniaal belast worden laten we het dan ook goed doen zodat we er wat aan hebben.

Wekkertje | 08-09-17 | 19:07

Als Orban en Juncker beide verkiesbaar zouden zijn voor de functie die Juncker ooit heeft gekregen van de politieke elite, wint Orban iedere dag van de week en twee keer op zondag. Die man is het laatste baken van hoop in wereld die gek is geworden. Go Victor.

chosenignorance | 08-09-17 | 17:21 | 1

Wij willen hem dan ook absoluut niet kwijt!

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:35

Wat Orban zegt is zo volstrekt normaal en logisch! De leiders van West-Europa zijn volledig gehersenspoelt om het tegengestelde te vinden.

Ik prijs Europa gelukkig met leiders als Orban. Want dankzij hem is er over 40 jaar nog een stuk Europa waar onze normen en waarden nog steeds heersen. Vanuit daar kan West-Europa terugveroverd worden.

du Roi Soleil | 08-09-17 | 17:06

Hup Hongarije, Slovakije, Polen! Die mensen ruiken ideologisch gemotiveerde dictatuur en cultuur- en ander marxisme van 2000 km afstand. Laat Orban maar schuiven. Ik denk dat ze het best wel afkunnen zonder die subsidies. Sociale cohesie en vertrouwen zijn vele malen belangrijker dan een fooi uit Brussel (3% van BNP, who cares?). In Hongarije blijft lekker het touwtje uit de brievenbus hangen, terwijl wij ons hier gaan verschansen in gated communities, of in de "townships" Zoetermeer, Almere, Purmerend etc. waar de Nederlandse Aboriginals nog net gedoogd worden als ze zich koest houden.

knossie | 08-09-17 | 16:26 | 4

Juncker staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Als onze kleinkinderen leren over verraad van het volk en dictatuur van de elite, zal zijn naam in de geschiedenisboekjes staan. De moordenaar van vrijheid en democratie.

chosenignorance | 08-09-17 | 17:27

Zonder die geïmporteerde uitkeringstrekkers ziet het financiële plaatje er in ieder geval een stuk positiever uit. Maar daar moeten ze hier nog achter komen. Hongarije moet alleen oppassen dat ze straks geen netto betaler wordt en alsnog moet meebetalen aan de puinhoop die hier geschapen is.

Wekkertje | 08-09-17 | 19:12

Bij ons kan inderdaad het touwtje nog uit de deur...... maar wel DANKZIJ dat hek wat niet alleen ons, maar héél de EU beschermd!

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:37
▼ 1 antwoord verborgen

Juncker = de EU = Brussel = D66 = ondergang. Hier wil ik bij laten want elke letter meer is teveel recht voor dit mislukte miljardenverslindende incompetente monster van graaiers en narcisten. U stemde massaal hiervoor en hier op. Om te huilen. MH17 ? Referendum ? Staatsschuld ? Vrede ? Rusland ? Vul maar in. De gemiddelde NLer verdient dit narcistische ondemocratische regime......... zucht.

Rest In Privacy | 08-09-17 | 15:56

Ik sta achter het volk van Hongarije.
Eerst hebben zij moeten lijden onder de nazis, daarna kwamen bijna 60 jaar lang de communisten daar huishouden. Weet U nog dat hun opstand tegen die communisten in 1956 honderden Hongaren vermoord werden ,duizenden de gevangenis in moesten voor vele jaren,door Stalin en duizenden moesten vluchten,

De Hongaren willen participeren, in Europa, maar wel de identiteit van hun eigen land behouden.
Juncker en Timmermans van de EU kennen dit volk en hun geschiedenis niet eens blijkbaar.
Die willen geld en macht.
Hongaren willen niet dat ze door moslims worden overgenomen, zoals dit nu in Nederland wel gebeurd.

outdoor | 08-09-17 | 15:44 | 3

het is zelfs nog véél erger outdoor...... vóór die nazi's en russen zijn wij 150 jaar bezet geweest door de Turken en hun islam!!! En ook die revolutie heeft hééél veel Hongaars bloed gekost...... en dan vinden ze het gek wat wij die islam niet meer terug willen...... Dit is hetzelfde om een Jood te vragen om een Nazi lief te hebben!.... en dat was "maar" 5 jaar en niet eens 150 jaar!!!

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:41

Moeten lijden onder de nazi's? Hongarije vocht met de duitsers tegen de rest van Europa. Vielen in 1939 als eerste Rusland aan. Tot aan het einde van de tweede wereldoorlog. Stonden de Hongaren aan de foute kant.

Jimmy200 | 09-09-17 | 06:43

Jimmy200, meent u dat Hongaren niet onder de nazi's hebben geleden omdat ze de foute kant hebben gekozen? Aan die keuze lagen gecompliceerde historische redenen ten grondslag en door deze buiten beschouwing te laten is je statement veel te kort door de bocht.

devil13 | 09-09-17 | 09:40

Orban is een dictatoriale engnek, maar hier heeft íe wel een punt.

Ballenman | 08-09-17 | 15:03 | 3

Orban is een democratisch gekozen leider, en doet wat het volk van hem verlangt.

Energya | 08-09-17 | 15:46

Orbán is de redder in nood die wel durft te zeggen wat het volk van hem verlangt! Hij beschermt WEL zijn volk, zijn cultuur en zijn vaderland.... kan ik van Rutte niet zeggen..... Daarbij hier IS er democratie..... in NL is dat allang naar het rijk der fabelen gebonjourd..... Of moet ik het referendum over Oekraine ter herinnering oproepen? Laat ik wel zeggen dat als het Hongaarse volk in een referendum NEE tegen Oekraine zegt, dat onze Orbán dat stuk gewoon in stukjes verscheurd of de versnipperaar in smijt..... kan Rutte nog een heleboel van leren!!!

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:46

Orbán staat primair voor zijn volk en pas daarna voor de EU en zo hoort het ook. Wellicht heeft hij niet begrepen dat de EU niet staat voor samenwerking met behoud van eigen identiteit maar voor assimilatie maar die les is hij heel snel aan het leren en dat frustreert Brussel heel erg. Viszlát!

devil13 | 08-09-17 | 20:48

Het enige waar ik het niet mee eens ben in de brief is dat de landen die vroeger koloniën hadden nu ineens een verplichting hebben. Nederland heeft nooit een kolonie in het M.O. gehad maar we zitten wel met het halve M.O. opgescheept. En de mensen van nu hebben part noch deel aan wat er toen gebeurde. Hen laten boeten voor iets dat eeuwen geleden gebeurde is misdadig te noemen. Hongarije heeft eeuwenlang ervaring gehad met de Islam en zit niet te wachten op een herhaling van zetten. Bij mijn weten zijn de Visegrad landen nog steeds soeverein en maken zij zélf uit wie ze in hun landen toelaten. En niet één of andere ongekozen dictator in Brussel.

Sjefke7807 | 08-09-17 | 14:39

Alsof immigranten/vluchtelingen naar Hongarije willen (of Polen of Bulgarije for that matter). Leuk land hoor... voor 2 weken vakantie maar meer ook niet. Zodra ze hun papieren hebben zijn die immigranten in Duitsland of Engeland.

koter | 08-09-17 | 14:28 | 3

Daarom juist zo bewonderingswaardig. Ze hadden ook kunnen doen alsof, wat mensen toelaten en vervolgens laten afvloeien waar ze echt heen willen, naar landen met mooie uitkeringen, ikeabonnen, gratis zorgverzekering, ruimhartige gezinshereniging. Nee het gaat deze landen kennelijk echt om het principe, eens een keer niet andere wang weg met ons. Deze lieden geven nog echt om het europees belang. Wie had dat gedacht dat oost europa ons qua verstand ooit de baas zou zijn. Louter respect

Tirade | 08-09-17 | 14:34

Tirade | 08-09-17 | 14:34

Zo principieel zijn ze niet. Hongarije wil nu van twee walletjes eten. Als ze een compleet eigen koers willen varen hadden ze überhaupt nooit in de EU moeten komen. Op het moment dat je deelneemt weet je dat dit met plichten komt, en je je enigszins moet onderwerpen aan machtigere landen (vandaar dat Zwitserland en Noorwegen hebben bedankt). De bezwaren zijn begrijpelijk maar had ze meer gerespecteerd als ze uit de EU waren gestapt... dat zou pas echt consequent zijn.

koter | 08-09-17 | 15:26

Wie weet gaat dat nog gebeuren..... wij zijn echt "not amused" met de EU, en "wij" de Visegrád landen zijn nog steeds intensief bevriend met elkaar.....

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:50

Er komen vooral gelukszoekers die gewoon direct retour gezonden zouden moeten worden. Maar Herr Verhofstadt eist dat alle landen verplicht deze kansenparels opnemen....iets met "weg met ons!". Nou ja, in het geval van Verhofstadt ben ik het met dat laatste natuurlijk volledig eens!

benjeallanggek | 08-09-17 | 14:23

Het zou de redding van de EU kunnen zijn als wwe daadkrachtige figuren als o.a. Orban in Brussel hadden zitten i.p.v. van een dronkelap Juncker, huilebalk Timmermans en welkomsoma Merkel. Wat hebben zij bereikt een gigantische puinbak (lees eens internationale objectieve kranten en kijk naar buitenlandse nieuwszender (i.p.v. de propagandamachine NPO). Nogmaals echte vluchtelingen dienen te worden geholpen (maar echte vluchtelingen accepteren opvang overal en maken geen keuzes). We worden overspoeld door profiterende klaplopers die zich nergens aan storen, nimmer zullen integreren, levenslang zullen profiteren en onze cultuur de nek omdraaien. Daarbij nog eisen stellen en praatjes hebben ook. Hoe kun je dit soort gasten überhaupt toelaten en je eigen volk hiervoor financieel uitkleden. Welke gezond denkende Nederlander tolereert dit. Kijk nogmaals naar de ellende om u heen over een paar jaar hebben we totaal geen enkele vorm van democratie en vrijheid van meningsuiting meer mede door een stel linkse elitaire lapzwansen. Dus ik sta volkomen achter het beleid van Orban zo blijft er misschien nog hoop voor mensen dit dit land in verval willen verlaten en naar een land toe willen waar je niet wordt overspoeld door al die klaplopers.

Onderdaannl | 08-09-17 | 14:21 | 2

Hear, hear!

Peter Emile | 08-09-17 | 15:04

Seen that, done that!..... en ik wil nooit meer terug naar NL.... behalve dan als (ramp)toerist dan hahahahaha

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 19:52

Kunnen we niet met z'n allen een steunbetuiging of petitie sturen naar Orban en andere leiders die het been stijf houden ? Puur als signaal en support om te laten zien dat n grote groep helemaal niet steunt wat Juncker Timmermans Rutte en consorten lopen te roepen. Laten merken dat we blij zijn met nog enige heldere geest, tevens stukje eigenbelang, dat we nog altijd nog n plekje houden waar we ooit naar toe kunnen vluchten.

Tirade | 08-09-17 | 14:18 | 2

Ik zeg doen !

Schepvogel | 08-09-17 | 14:19

Net gedaan via de Twitters. En als ik zo eens lees wat er onder staat zijn een hele hoop mensen het met Órban eens....

Sjefke7807 | 08-09-17 | 14:37

Ten eerste is de EU géén democratisch bestuursorgaan en heeft dus wat mij betreft slechts een adviserende functie en zelfs die is discutabel. Ten tweede dwingt de EU landen financieel in een keurslijf, geld is hun machtsmiddel. Het is net als een kind snoepjes beloven, of ze juist afpakken. Dat gaat dus over de ruggen van miljoenen mensen! Interesseert de EU geen bal. Valse emo Frans, schreeuwlelijk Guy, hypocriete moraal prekende Juncker, het gaat alleen maar om mácht. Thats it. Dat de Hongaren zich in dit geval en onder de gekozen leiding van Orban niet (meer) laten verleiden door geld zal ze dan ook danig schrik aanjagen. Want meer pressie middelen heeft de EU gewoon niet. Ze kunnen Hongarije gaan handelsboycotten, ook een vorm van financiële (re)pressie natuurlijk waar alleen de burger onder lijd. Maar dan zal Orban, met zijn goede betrekkingen met Rusland zich gaan wenden tot Poetin. Die zal misschien niet juichen maar zal Hongarije wel graag helpen alleen al om de EU te pesten. Voor Orban kan ik uitsluitend bewondering opbrengen. Een politicus die de rug recht houd, moet je hier in NL kijken met die ultraslappe houding. Om woedend van te worden, die meelballen met hun kletspraat. Eigen risico kan niet omlaag want "dan moet de burger toch weer een miljard betalen via andere wegen om het goed te maken" ondanks alle beloften, toch gewoon doen. En vraagt de 1 of andere vage rekenkamer in Brussel om een miljard dan staat het de volgende dag op hun rekening dankzij de Dijs. Ook zo'n financiële dictator. Dus dat miljard moet jan met de pet dan ook gaan betalen? Ja dus. Maar dán zeggen ze het er niet bij. Hongarije, zo gek is dat nog niet.

Dutchbeaurouge | 08-09-17 | 14:16

Hungarians deserve better.. En Europa verdiend beter dan een domme belg die al jaren rond rent in een porceleinkast die Europa heet.

p17266141 | 08-09-17 | 14:13

Grappig.. je kunt dit "#ruleoflaw http://politi.co"
Ook lezen als:
#rule o' flaw
Overigens blijf ik het zeggen: dat iemand als Guy Verhofstadt niet alleen vrij rond loopt, maar zelfs over zaken mag mee beslissen die van invloed zijn in heel Europa is gewoon bizar. Deze man lijdt aan grootsheidswaanzin en is een gevaar voor de vrede in Europa.

datzouzomaarkunnen | 08-09-17 | 14:07

Alle huilers hier die vinden dat Orban zich "aan de regeltjes moet houden" zijn hypocriet, want zij vinden dat alleen maar omdat ze bang zijn dat de "vluchtelingen" anders en masse verdeeld zullen gaan worden over West-Europa, Nederland incluis. Welnu, dat zal sowieso gebeuren want geen "vluchteling" zal in Oost-Europa blijven zolang het gratis geld in West-Europa met handenvol wordt uitgedeeld. Het is onbegrijpelijk dat intelligente mensen hulp verwachten van -en daarom steun geven aan- de EU voor een probleem dat door diezelfde EU bewust gecreëerd is (en nog steeds wordt!). Orban is een van de weinige Europese leiders met een ruggengraat, door de EU terug te pakken op de eigen regeltjes (Verdrag van Dublin, controle buitengrenzen) juist door deze wél na te leven. Bovendien laat hij zich niet financieel in het pak naaien en vervolgens chanteren door de totalitaire EU. Deze man komt op voor zijn land en zijn volk, iets dat in het verwijfde en verweesde West-Europa inmiddels helaas met afschuw aanschouwd wordt.

Lefty-Messup | 08-09-17 | 13:43

Hongarije heeft ook een erfenis uit het verleden: de Roma. Die zorgen in Hongarije voor hetzelfde soort problemen als niet-westerse immigranten hier.

JTKDM | 08-09-17 | 13:40 | 1

De Joden en de Roma zijn altijd al achtergesteld in Hongarije. Konden niet studeren werden geweerd uit bepaalde beroepen. Gewoon tweede rang's burgers. En toch vraag ik me af hoeveel Roma DNA in de Hongaren zit. Ik denk heel veel, heel hun cultuur is ervan doordrongen. Zelfs hun nationale componist Frans Liszt die overigens geen Hongaars sprak, liet zich door de Roma muziek inspireren en niet door de Hongaarse muziek.

Jimmy200 | 09-09-17 | 07:10

En ik zie vollidiot franske op de achtergrond al stampen van woede met z'n bokkepootjes. Het moet, het moet........

zweeperover | 08-09-17 | 13:39

En ik zie vollidiot franske op de achtergrond al stampen van woede met z'n bokkepootjes. Het moet, het moet........

zweeperover | 08-09-17 | 13:39

Die luhl van n Joencker praat dus echt niet namens mij. Wat n nachtmerrie. Ik wil hier uit. Totaal mesjokke. Sodemieter op met je herverdeling. Terug allemaal naar afrika en Turkije of blijf op je griekse eiland. Sticht daar uw kalifaat maar

Tirade | 08-09-17 | 13:30

Wat ik al vermoedde, bleek waar te zijn. Kraties haus, autkiering en 10.000 Oiro inrichtingskosten voor de kratis haus zijn geen gift, geen geschenk, geen vluchtelingenhulp, maar herstelbetalingen voor het mensonterende barbaarse leed dat NL de wereld heeft aangedaan. Nederland begint geld te schokken. Nederlands geld. Oeps. Foutje. Niet Nederlands geld, maar geld van de Nederlanders. Dat bent u dus. Dat zeg ik er maar even bij voor het geval u al te ver geïntegreerd was in bautenlandse doek- en qatkoeltoeren.

Nivelleermarionet | 08-09-17 | 13:29

Hongarije is spoor volledig bijster. Immigratie in NL is al sinds de jaren 70 een gigantisch succes. Heeft onze cultuur verrijkt. Kerken en Moskeetjes naast elkaar gebouwd, geuren in de straten van de heerlijkste exotische halal gerechten, schapen op het balkon als onderdeel van een hemels slacht ritueel, groepjes jonge moslim mannen die hun puberteit kopschoppend nuttig invullen, legers tandartsen en neurologen uit veilig Verweggistan die de enorme hoeveelheden vacactures keurig opvullen, de prachtige nieuwe straattaal die is ontstaan, et cetera et cetera. Het heeft in tegenstelling tot Geert Wilders ooit beweerde niet 100 miljard gekost maar 100 biljoen triljard opgeleverd. Daarom hebben onze oudjes het zo goed in de verzorgingstehuizen, is het eigen risico van de zorgverzekering afgeschaft, hebben we een overschot aan politie dus kan dat apparaat best afgeslankt worden, zie je bij Opsporing verzocht alleen maar witte criminele fascisten in plaats van beige kleurige bontkraagjes met alleen maar goede bedoelingen. Het is een verrijking. Dus moet de EU Hongarije kapot maken, binnenvallen en inlijven die vuile nazis.

ILF2 | 08-09-17 | 13:29 | 1

Zelden ironie zo zien druipen, u gaat los met ingehouden omgekeerde woede. U blijft on speaking terms

Tirade | 08-09-17 | 14:21

Orban is een ondemocratische engerd en ik ben niet zo'n fan van hetgeen hij binnen Hongarije allemaal flikt, maar in zijn anti-immigratie politiek steun ik hem volledig. Daarnaast hou ik wel van types die zich niet door Junckers cum suis de wet laten voorschrijven.

Bigi Bana Boy | 08-09-17 | 13:27

Als je bij voorbaat weet, welke ellende je te wachten staat met de import van "bepaalde mensen met een bepaald geloof", ben je toch tamelijk stom als je dat toch laat gebeuren. Bovendien is de verontwaardiging van de EU-bobo's zeer selectief: als Merkel gemaakte afspraken (Dublin) aan haar Duitse laars lapt, kraait er geen haan naar. Hetzelfde geldt voor de andere "grote" landen, bijv. Frankrijk (begrotingstekort). Het zoveelste bewijs dat je als klein land niets te zoeken hebt in het kleptocratenbolwerk dat EU heet.
Wie verloor ook al weer WOII? Oh ja,Duitsland! En wie is momenteel de baas in Europa..........? I rest my case.

Rationa | 08-09-17 | 13:27

De waarheid is simpel maar hard. Wees vol mededogen. Help hulpbehoevende. Maar laat geen moslims toe in uw land. Gaat niet samen met Europese cultuur. Heel vervelend, doch heel erg waar. Doe het niet. Zie om je heen, de gevolgen

Tirade | 08-09-17 | 13:27 | 1

Als ze dat in den hagistan eens zouden snappen , dan houden we (op een aantal grotere centra na inmiddels ) een gaaf land ..

medelmo | 08-09-17 | 13:51

Mensen, mensen, hoe heeft het zo ver kunnen komen? Een ongekozen president, een ongekozen commissie, een fop-parlement: En opeens bepaalt "Brussel" dat we gelukzoekers moeten toelaten, en hoeveel, en wie. Europa = mooi, maar de EU = k*t.

Zeddegeizot | 08-09-17 | 13:26

Jean "chantage" juncker.

Typisch eu en juncker: niet houden aan het kiezersmandaat en/of juridische afspraken maar gewoon een niet democratische en een niet door de kiezers gesteunde agenda doorvoeren. Desnoods met chantage.

Jean "chantage" juncker

Tee Of Cup | 08-09-17 | 13:26

De allochtonen in Nederland zijn ook netto ontvangers en worden door de overheid als een enorme aanwinst voor ons land beschouwd.Dus is dat voor Hongarije ook van toepassing.

Hercule Poirot | 08-09-17 | 13:16 | 5

Helaas de cijfers bevestigen uw verhaal allerminst. Als je nou persé tegengas wil geven op gs, doe het dan wel goed

Tirade | 08-09-17 | 14:29

p17266141 | 08-09-17 | 14:21

Daar zet de overheid volgens mij ook niet op in. De overheid ziet deze mensen als een lange termijn investering.... in de hoop dat hun kinderen netto belastingbetalers worden. Wat op zich niet gek is. Kinderen van asielzoekers doen het vaak bovengemiddeld goed in het onderwijs (met uitzondering van Somaliërs).

koter | 08-09-17 | 14:41

Sorry, maar je praat enkel Merkel na. Dat van die vergrijzing en moslims is totale onzin. Er is geen bevolkingstekort in Europa. Dit is een gevolg van economische groei in jaren 60,70 en 80 toen oost europa nog gesloten was. Moslim immigranten vormen een geisoleerde groep, een parallelle samenleving, de kosten van niet-europese migratie is te hoog. Ik snap werkelijk niet waarom u persé voordelen moet zoeken, die zijn er niet.

Tirade | 08-09-17 | 15:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Die volledig in eigen land mislukte Belg Verhofstadt; Wat een ongelofelijke " liberale" lees Illuminati pleitbezorger voor " open grenzen" en ongebreidelde immigratie is dat toch. In België struikel je in het Brusselse Molenbeek over de Salafisten die o zo graag een grote aanslag pleegden en die graag weer zouden willen plegen. Deze geestelijk zieke en zwaar gestoorde man hoort in een dwangbuis in de isoleercel. Illegale gelukszoekers opdringen aan Oost-Europese landen die geen trek hebben in toestanden zoals in België,Frankrijk,NL en Duitsland is (gelukkig) het einde van de EU in haar huidige vorm. Uit eigen vrije wil trekken de (moslim) illegalen ook niet naar Oost-Europa,want Christelijk en hele lage uitkeringen.
Gisteren hoorde ik dat er in Duitsland mind you officieel 6 MILJOEN illegalen verblijven op kosten van de belastingbetaler met een zogenaamde " Duldung"; geen verblijfsstatus mast ze worden ook niet uitgezet....!
Hartelijk dank Frau Merkel voor deze tikkende tijdbom... en die willen Juncker en Verhofstadt de Oost-Europeanen opdringen... Goede zaak deze ontwikkeling want deze scheiding der geesten is The End voor de EU! Applaus voot Juncker en Verhofstadt! Zij krijgen voor elkaar wat ons ondanks twee referenda niet gelukt is.

Eendragtmaaktmagt | 08-09-17 | 13:14 | 1
-weggejorist-
Jimmy200 | 09-09-17 | 07:52

Ik hoor het Bomans nog zeggen: "had mijn vrouw maar één zo'n been"
Dat heb ik bij Orban. Niet met betrekking tot z'n been overigens...

Pierre Lebon | 08-09-17 | 13:13

"Ondertussen zitten wij hier met die Belgische engnek opgescheept, dus doe uw voordeel met het volgende: voor 40K heeft u in Hongarije een riant landhuisje voor uzelf en de uwen."

Een heel artikel wijden aan Hongarije dat geen immigranten wil en dan eindigen met dit. Over hardleersheid gesproken.

koter | 08-09-17 | 13:12 | 6

@Dekreupele
Maar wat is uw bron van inkomsten?

D-Fens_1963 | 08-09-17 | 17:27

@Koter.... ik woon als NIET-Hongaar in Hongarije, ik leer de taal, en doe hier mijn werk, en door mijn ietwat hogere ontwikkeling kan ik bepaalde dingen beter doen en daarmee scoren door mesnen op te leiden waardoor ook hier de kwaliteit sterk verbetert! Als Nederlander die WEL integreert, zelfs geliefd te zijn in dit kleine stadje voel ik mij uitermate thuis in dit prachtige land met landklimaat!

The Hungarian Dutch | 08-09-17 | 21:30

@dfens, het doet mij pijn om toe te geven, maar ik heb 30 jaar lang te horen gekregen van onze geweldige ziekenhuizen dat er niks mis was met mij, na eindelijk een kijkoperatie te hebben gekregen en tig onderzoeken verder is de conclusie dat al mijn gewrichten kapot zijn na 20 jaar werk.
Het korte antwoord is dus helaas de NL belastingbetaler.

Dekreupele | 09-09-17 | 11:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wil niet op alle slakken zout leggen, maar welke meerwaarde heeft de islamitische influx in Nederland of Europa for that matter nu eigenlijk!? Juist, geen enkele meerwaarde, dus waarom zou dat voor Hongarije dan wel zo zijn!?

PijlVader | 08-09-17 | 13:12 | 3

Het remt onder andere de vergrijzing iets af. Met of zonder deze immigranten heeft Nederland en Europa nog steeds een levensgroot probleem en dat is het feit dat de oorspronkelijke bevolking zich niet of nauwelijks voortplant. Als het niet de moslims zijn dat zijn het wel de Chinezen, Indiërs of een andere groep op de ladder. Probleem gaat ook niet snel opgelost worden omdat men symptomen wil bestrijden in plaats van de oorzaak. En aan de oorzaak wil men niet omdat dan fundamentele beginselen herzien moeten worden.

koter | 08-09-17 | 13:20

Volkomen onzin. We hebben nu oost europa waar een overschot is. En die willen wel hard werken, gaan niet in de bijstand, en hebben christelijke achtergrond. Duizend maal liever een Roemeen pool of Bulgaar dan een turk Marokkaan of Somaliër.

Tirade | 08-09-17 | 14:27

Tirade | 08-09-17 | 14:27
Oost-Europa heeft in dit opzicht nog een groter probleem dan West-Europa. Polen heeft een geboortecijfer van 1.3. Rusland (net als Nederland) iets beter 1.7 (hoofdzakelijk door moslims in Tatarstan en de Caucasus). Hongarije 1.4 en Bulgarije 1.5. Andere landen zijn vergelijkbaar qua cijfers.

koter | 08-09-17 | 15:00

Nederland heeft duizenden Magyaren opgenomen. Dat was alleen de 1e generatie. Vervolgens hebben die mensen zich verveelvoudigd. Dus 10.000 Hongaren is een heel conservatieve voorzichtige schatting. Die mag de aanstichter van WO1 rustig terughebben plus een rekening van 2 miljard.

Orban is een schijnheilige geschiedvervalser. Een ordinaire egoist.

van Oeffelen | 08-09-17 | 13:11 | 2

Oostenrijk/Hongarije viel Servië binnen, daar had de rest van de wereld min of meer schijt aan, maar de Duiters die richting het westen kwamen werd niet gewaardeerd.

Denlelie | 08-09-17 | 13:24

En hoeveel aanslagen hebben die gepleegd en welke religie verspreiden zij met zwaard en vuur?

medelmo | 08-09-17 | 13:46

Hongarije, wie zit ook al weer in de Nederlandse politiek en heeft een Hongaarse chick? De hongaarse gulasz daar is in ieder geval beter te vreten dan de instant poederpakjes en blikken hier. Van belang is de paprikapoeder, 2 theelepels

HetOorAakel | 08-09-17 | 13:10

Zo zie je wat er gebeurt wanneer je achterlijke landen met alle geweld in de EU wilt halen.
En Turkije komt er aan....

Deze weerzinwekkende idioot is nog heilig wanneer je dat vergelijkt met wat onze Oekraine ons straks flikt.

En dan hebben we het nog even niet over Turkije..... is er eigenlijk al besloten een Europees referendum te houden om de boevenstaat Turkije, met de Hitler 2.0 (kruising tussen van varken en geit Erdogan) op te nemen in de EU??

Op het moment dat deze walgelijke moslim - dictatuur in de EU komt ben ik weg, inclusief mijn vermogen en mijn pensioen....de ballen.
Wanneer de EU zichzelf wil vernietigen vind ik dat prima, maar IK ben dan even niet aanwezig.

De EU is gedoemd te mislukken, en hoewel iedereen dat weet doen ze net alsof ze dat kunnen verhinderen....
Dusmkomen Oekraine, en ander gespuis, bij de EU en zelfs de volkomen gestoorde Erdogan wordt niet uitgesloten.

mallekater | 08-09-17 | 13:08

Eigenlijk zegt-ie dus: "Wij laten ons geen schuldgevoel aanpraten, want wij hebben geen rugzakje met een koloniaal cultureel archief om onze schouders. Wij denken niet in weg-met-ons."
En inderdaad, schuldgevoel is iets heel anders dan gevoelens van solidariteit. Wat leuk, zo'n rechte rug.

Schoorsteenveger | 08-09-17 | 13:08

Meneerke Verhofstadt, Afrika moet dringend diverser worden !

ivanhoe bergs | 08-09-17 | 13:07

Eigen volk eerst. Wat een revolutionair idee.

ScumbaggusMaximus | 08-09-17 | 13:05

Duidelijke taal waar vele EU-leiders wat van kunnen leren. Orban heeft groot gelijk.

Eddy67 | 08-09-17 | 12:56

Van de drie Hongaren die ik in EU mobiliteitsprojecten heb gehad zijn er drie nooit meer naar huis gegaan. Wonen nu in Groningen en Amsterdam, en gaan ook nooit meer weg. Ik had deze mensen graag wat Obaniaanse 'violence' gegeven. Maar ik mocht dit patroon niet benoemen van de GroenLinks stemmers die deze mobiliteitsprojecten uitvoeren voor de EU.

Pompenkoning | 08-09-17 | 12:55

Misschien moet Verhofstadt even laten zien waar precies staat dat is overeengekomen dat door het EU-lidmaatschap automatisch de plicht tot het opvangen van ongewenste immigranten is ontstaan.
Rule of law, immers.

jemagookniksmeer | 08-09-17 | 12:53 | 1

Hoe zit het eigenlijk met de rule of law op basis van het verdrag van Dublin? Of de 3%-norm op het gebied van begrotingstekorten?

accijnstoerist | 08-09-17 | 13:05

Doe eens een weekendje Praag, Budapest en/of Warschau. Vergelijk het straatbeeld ter plaatse met dat in onze steden. Heeft Orban een punt? Trek uw eigen conclusie.

HetDerdeOog | 08-09-17 | 12:50 | 3

Ben regelmatig in Roemenie. Kom je er niet eentje tegen. Maar willen ze zelf ook niet. Net als Roemenen willen ze hier naar toe! Hier is het geld en zijn in hun ogen de mogelijkheden. Niet in het Oostblok.

Kruisruiker | 08-09-17 | 12:57

Doe dat dan wel met de auto, en rijdt over de snelweg die met EU geld is aangelegd of opgeknapt. Slaap in een redelijk hotel, dat kan bestaan omdat multinationals Oost-Europese kantoren hebben geopend. Spreek met een lokalo, die zijn/haar appartement in het centrum heeft opgeknapt met het geld dat bij die multinational / een subcontractor is verdiend. En loop eens buiten de gebaande paden en zie in de buitenwijken hoeveel de toenadering tot het Westen de stadscentra hebben opgeleverd, en hoeveel er nog te gaan is. Ik werk in Oost-Europa voor een multinational, en ondanks dat er zeker ook minpunten aan EU-lidmaatschap zitten, moeten de Oost-Europeanen vooral heel blij zijn.

En ja, naast blij zijn mogen ze ook terechte kritiek leveren. Natuurlijk.

Sjors W. | 08-09-17 | 12:59

Zelf prefereer ik Krakow... Universiteitsstad dus bakken lekkere studentes en verder op een paar verdwaalde Romas zo goed als uitvreterloos!

eddie_k | 08-09-17 | 14:16

Ok, dan gaan we dus al die Magyaren 1e, 2e en 3e generatie wegschoppen uit Nederland en terug naar ome Victor, want dat wil hij toch zo graag ?! We hebben er duizenden opgenomen in 1956, dus ook even een rekeningetje erbij. Met vriendelijke groeten van een zelfstandig en niet buigend Nederland !

van Oeffelen | 08-09-17 | 12:50 | 2

Dat wij zo dom zijn om van os land een immigrantenland te maken en onder andere Hongarije daarvan profiteert wil nog niet zeggen dat andere landen dat voorbeeld moeten volgen.

Sceptische_autist | 08-09-17 | 12:56

Nederland buigt wel voor de islam

Eddy67 | 08-09-17 | 12:57

Misschien moeten ik maar eens gaan verhuizen naar Hongarije.

Alpengeist | 08-09-17 | 12:48

Je begrijpt het niet helemaal. Toen ze bij de EU gingen, gaven ze de EU geen carte blanche.

Je redenering gaat mank in de trend van: je krijgt ook wat terug voor je belasting, dus belasting is legitiem...

Daarnaast heeft de EU grenscontrole beloofd, en voor migratie is bestaande regelgeving van kracht, die de EU zelf heeft opgesteld.

Maw: je gaat bij een club met regelgeving voor migratie, die ze later zelf langs de kant schuiven en jou dwingen tot iets dat volledig buitenproportioneel is.

Groot gelijk dat ze protesteren!

mrXL | 08-09-17 | 12:48 | 2

Anderen de maat nemen , maar zelf geen enkele regel respecteren ,en veranderen als het makkelijker is (banken zuid europa) . brussel in een notedop.

medelmo | 08-09-17 | 12:51

Gelukkig is er nog verzet tegen het eu-fascisme. Wanneer hebben Nederlandse burgers eigenlijk zich akkoord verklaard met het importeren van analfabete islamitische opvreters en het afschaffen van de nationale identiteit en verzorgingsstaat?

accijnstoerist | 08-09-17 | 13:09

rutte en consorten, stelletje flapdrollen, zo moet en zo hoort het, opkomen voor je eigen volk

tsunami69 | 08-09-17 | 12:47

Inderdaad. Denk overigens dat je Schengen bedoelt.

Reaganmania | 08-09-17 | 12:46

Wat ik me afvraag..
Stel je voor dat 1 of meerdere landen de voorzitter van de Europese Commissie (in dit geval is dat Juncker) af willen zetten en naar huis willen sturen.. Kan dat? Wat is de procedure?
En als dat niet mogelijk is, wat maakt dat zo'n voorzitter dan? Als je hem niet kan afzetten..??

gaffelbaard | 08-09-17 | 12:45 | 1

Nee joh! Dat was destijds meerdere malen aangehaald bij het EU referendum, nl dat de commissie veel te veel macht heeft.

Maar ja, we moesten van het goede uitgaan en onze 'leiders' hebben toch geratificeerd...

mrXL | 08-09-17 | 13:34

Nederland heeft na de laffe inval van de communisten in Hongarije duizenden Magyaren opgevangen. Ondanks dat het nog maar 40 jaar geleden was dat Oostenrijk-Hongarije de eerste Wereldoorlog was gestart. Deze Orban is een fantastische huichelaar en verdient een keiharde trap in zijn aars van de EU.

van Oeffelen | 08-09-17 | 12:45 | 2

Blijf nou eens in het hier en nu joh. We leven niet meer in 1956 en al helemaal niet meer in 1914. De beslissing om de Magyaren binnen te laten was een beslissing van nederland iet van een supranationale unie. Kortom als een natiestaat migratie wens is dat hun keuze. Als een natiestaat dat niet wens is dat ook hun keuze. Maar ja dat is een beetje het probleem hè met die EU, die respecteren de natiestaat dus niet.

Sceptische_autist | 08-09-17 | 13:06

Ja maar hullie hebben begonnen door aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk, de troonopvolger van Oostenrijk-Hongarije dood te doen maken.

Denlelie | 08-09-17 | 13:13

Zweden had ook zoveel kolonien en die Noren dan! Die 40.000 Groenlanders van Denemarken overleven we ook wel.

Gelukszoekers willen niet naar Oost-Europa en die landen willen ze niet hebben. Alles wordt op de lange baan geschoven en het gepeupel druppelt hier alsnog binnen. Wel typisch EU. De facto blijft alles bij wat het was. Orban behandelt die papieren reus gewoon zoals deze behandeld moet worden, en zoals zij de burger zelf ook behandeld.

Pompenkoning | 08-09-17 | 12:43 | 1

Eens met een groenlandse geknuffeld onder de lakens.
Op de een of andere manier werk hun lichamelijke kacheltje een stuk beter dan die van ons. Dat was een heerlijke ervaring, een levende kruik.

Tuborg øl | 08-09-17 | 23:03

In plaats van allemaal huisjes te kopen in de Visigrad landen en te vertrekken kunnen we beter z.s.m. hier de zaken op orde stellen, zodat het weer prettig leven wordt. Alleen: Hoe kunnen we het doen? Alle reaguurders samen is een groter aantal dan alle leden van de politieke partijen samen.

E.Colli | 08-09-17 | 12:42 | 1

Met enkel de reaguurders ben je er nog lang niet. De gevestigde ellende zal zich met alles wat hen ter beschikking staat, verdedigen. Zie bijvoorbeeld het fenomeen referendum, dat (omdat het niet het gewenste resultaat geeft) binnenkort op de helling zal gaan. De NPO voedt een veel groter aantal bewoners de juiste propaganda om ervoor te zorgen dat elke onwelgevallige partij of groep voortdurend als slecht wordt geportretteerd en (en dit is koffiedik kijken) middels makkelijk beïnvloedbare, naïeve gekkies krijgen hierdoor (en groepjes waar ze zich bij aansluiten) het idee dat het een goed idee is om deuren te bekladden, vuiligheid naar binnen te smijten, of nog erger (Hoi, Volkert! Heb je al weer een nieuw slachtoffer op het oog?)

EEnzame SchizofrEEN | 08-09-17 | 16:38

Waar was die 'rule of law' van Verhofstadt dan toen Merkel eigenhandig het Dublin-akkoord buiten werking stelde en Frankrijk en Duitsland de begrotingsregel van 3% aan hun laars lapten?

Reaganmania | 08-09-17 | 12:42 | 2

hear hear,

medelmo | 08-09-17 | 12:48

En bij herhaling ook nog!

Sjefke7807 | 08-09-17 | 14:26

Kunnen wij ook op Orban stemmen? Vraag me ook af of Verhofstad ooit de reacties op zijn twitter drollen leest er zal dan toch minstens een keer een lampje bij hem moeten gaan branden.

Barkruk2 | 08-09-17 | 12:41 | 1

Hadden we maar vrij verkeer van stembiljetten

marcoplarco | 08-09-17 | 13:05

Orban geeft EU de vinger. Hulde daarvoor.

Stijlicoon | 08-09-17 | 12:41

Als zelf je al longkanker hebt dan maakt het toch niet uit als je nog een extra sigaret opsteekt (= Nederland), maar om een ander gezond persoon tot roken te dwingen. Wow. Onze leiders ontzien niemand.

Gibbon | 08-09-17 | 12:40 | 1

En wij maar denken dat het slappe zakken zijn maar ze zijn gewoon meedogenloos.

Barkruk2 | 08-09-17 | 12:42

Orban is geen held, verre van. Dit soort egoisten hebben we niet nodig in Europa. Een ondankbare hond is het, al die Hongaren die keurig in Nederland zijn opgevangen na 1956, en dan trekt meneer zo'n muil open ? Laat Nederland duidelijk zijn en Orban te kennen geven dat hij al zijn landgenoten die NL heeft opgevangen kan terugkrijgen inclusief 2e en 3e generatie. Wegwezen dan ook met die lui!

van Oeffelen | 08-09-17 | 12:40 | 4

klets.koek

Cobalt bomb | 08-09-17 | 12:52

Volgens het historisch nieuwsblad:
Om Nederlands internationale imago als hulpverstrekkend land wat op te poetsen beloofde Drees boven op de eerder toegezegde 2500 vluchtelingen begin 1957 nog eens 2000 Hongaren op te nemen. Hij verbond daaraan als voorwaarde dat dezen binnen een halfjaar zouden doorstromen naar Canada, zodat Nederland niet met nog eens 2000 vluchtelingen in zijn maag zou blijven zitten. De tijdelijke gasten kwamen inderdaad naar Nederland, maar werden gehuisvest in afgelegen kampen, zodat het risico dat zij liever in Nederland zouden blijven, werd beperkt. Uiteindelijk reisden veruit de meesten, op een enkele uitzondering na, door naar Canada.

Denlelie | 08-09-17 | 13:01

Doe mij ook maar zo'n ondankbare hond als MP.

Rest In Privacy | 08-09-17 | 13:02
▼ 1 antwoord verborgen

Hmmm. Hoezeer ik ook sympathie voel voor het standpunt van Orban, toch klopt er iets niet. Als Hongarije - begrijpelijkerwijs - geen deel wil nemen aan de opname van islamitische hordes, dan kan Hongarije toch gewoon direct uit de EU stappen? Hexit?

Naar mijn weten is Hongarije een netto-ontvanger van EU-gelden. Wellicht is dat de reden waarom ze toch in de EU willen blijven. Gevalletje 'wel de lusten, niet de lasten', dus.

Als Orban echt eerlijk zou zijn, dan pleitte hij voor een Hexit. Maar dàt doet hij dus juist niet.

EefjeWentelteefje | 08-09-17 | 12:40 | 4

En Nederland heeft alleen maar de lasten.. Dus wie is nu een sukkel, Orban of Rutte?

Wasbakplasser | 08-09-17 | 13:01

Ahja... Hexit. Dat zullen de EU dictators wel soepel ontvangen. Brexit werken ze ook al lekker mee om dat in goede banen te leiden. Wat Orban doet, hadden al veel meer landen moeten doen. En ik zie liever een land als Hongarije de EU leegtrekken, dan de EU dat met haar lidstaten doet tbv. "vluchtelingen".

Acar_ketimun | 08-09-17 | 13:55

Vreemd dat je het ontvangen van gelden rechtstreeks koppelt aan de opname van ongeschoolde moslim hordes. Omkoping ?

Wekkertje | 08-09-17 | 19:17
▼ 1 antwoord verborgen

Megalomane gek die Vic.
Wel mee willen doen met europa voor de gratis geldjes maar echt samenspelen is niet de bedoeling. "vrij verkeer van personen en goederen" werkt blijkbaar een kant op volgens hem.
En van het gegeven, 'we don't need you.. you need us.' niets aantrekken.
Als we niet oppassen ontstaat hier de volgende failed state in europa. (na turkije, maar of dat europa is is maar de vraag).
Hongarije treedt uit. Grote armoede. "Het is de schuld van de EU/duitsland, hun gedrag is misdadig. Tijdens deze (handels) oorlog kunnen we even geen democratie gebruiken. Maak mij president voor het leven."
Et voila. Een anti-EU dictatuur als buur.

two ball cane | 08-09-17 | 12:39 | 3

Nou, ik zie er niks geks aan. Dictatuur is dictatuur, Turkenstaat is toch ook hartstikke fijn? Die zijn ook anti-EU. Maar willen wel graag geld (3 miljard of meer) hebben enzo.

Cobalt bomb | 08-09-17 | 12:51

ze houden zich prima aan vrij verkeer en goederen, niet aan opgedrongen immigranten die schengen hebben gepasseerd ,en niet zijn geremd en gecheckt zoals afgesproken .

medelmo | 08-09-17 | 12:57

Niemand heeft de eu nodig, en zeker niet ten koste van je eigen nationale identiteit. Geen islam in je land is heel veel waard. Orban heeft groot gelijk. En je fascisme & armoede-argumenten kennen we inmiddels wel. Daar trapt geen weldenkend mens in.

accijnstoerist | 08-09-17 | 13:03

Stukje misschien even nalopen op taalfouten.
En Orban for president!

rifraf | 08-09-17 | 12:39

Orban for president of the EU.
Kunnen we meteen dat krankzinnige immigratiebeleid afschaffen.

meneer Q | 08-09-17 | 12:37

Snap gezien het reguliere sentiment hiero wel waarom de reaguurder in Orban een held ziet, maar ik weet het niet zo.

De man toont aan dat Hongarije echt alleen in de EU zit om zoveel mogelijk geld naar zichzelf toe te trekken zonder ook maar 1 culturele/ideologische toenadering te maken. Het doel van de reaguurder (afbreken van de EU en NL geld in de NL houden) is niet het doel van Orban, die wil zonder consequenties en zonder de kleine lettertjes te lezen zoveel mogelijk profiteren.

De vijand van je vijand is niet per definitie je vriend.

Sjors W. | 08-09-17 | 12:37 | 4

Exact! Beetje verder nadenken graag, mensen...

EefjeWentelteefje | 08-09-17 | 12:43

Het behouden van soevereiniteit , het binnenhalen van geld , twee speerpunten van EU . Voorbeeld brussel volgen door veel en snel geld binnen halen ..het is een snelle leerling . Het reguliere sentiment enne ...je weet het inderdaad niet zo .

medelmo | 08-09-17 | 12:45

Vanuit pragmatisch oogpunt geef ik hem niet zozeer ongelijk, maar ik zie ook niet waarom berekenend Hongaro-centric opportunisme hem hier een held maakt.

Sjors W. | 08-09-17 | 12:48
▼ 1 antwoord verborgen

Goh, een politicus die voor het belang van zijn eigen land en zijn eigen onderdanen opkomt in plaats van te zwichten voor buitenlandse druk om gedwongen ethnische en religieuze spanningen, kostenposten en criminaliteit op te nemen.
Rutte, druiloor, kijk je mee?

Graaisnaaiert | 08-09-17 | 12:36 | 1

Kan het niet beter verwoorden!

meneer Q | 08-09-17 | 12:39

Tijdje geleden in Budapest geweest. Heb 3 negerts gezien en 0 moslims.
Leuke stad.

Cold-Cees | 08-09-17 | 12:36 | 2

Niks mis met 3 negers. Als het er 30 op een kluitje zijn daarentegen wordt het een ander verhaal, in ieder geval in een willekeurige Europese stad. Net zoals 30 westerlingen op een kluitje/compound in een 3e-wereldland voor afgunst, nijd en problemen zorgen. Zo is het nou eenmaal...

Graaisnaaiert | 08-09-17 | 12:38

Ik was 4 dagen in Budapest en heb precies 1 hoofddoek gezien, een verdwaalde toerist. Wat een fijn straatbeeld zonder hoofddoekjes.

Roze_bril_drager | 08-09-17 | 13:17

Die donertentjes zal ik wel missen eerlijk gezegd.

van heinde en verre | 08-09-17 | 12:36 | 1

Mis je de dunne en de E. Coli infecties de dag erna ook? De griek is er ook nog en er is niks mis met varken aan het spit!

Cobalt bomb | 08-09-17 | 12:41

Even over rulle of als al die verdragen, stabiliteit pact, Dublin, schoenen, waar Mitterrand en Gazprom Schröder Merkel hun billen mee hebben afgeveegd? Om maar te zwijgen over het verdrag van Lissabon eu grondw et dat toch wel heel in strijd is met nl grondwet.

bijna_raak | 08-09-17 | 12:34 | 1

Inderdaad. Daar gaat men nooit op in. Denk overigens dat je Schengen bedoelt.

Reaganmania | 08-09-17 | 12:47

Oostenrijk-Hongarije was 1 van de grootste agressors in Europa rond 1900. Wat weet die Orban weinig van zijn eigen geschiedenis. Laffe droplul.

van Oeffelen | 08-09-17 | 12:34 | 1

Nee hoor, akkefietje met de Oostenrijkerts is toen netjes opgelost.

Denlelie | 08-09-17 | 12:43

Wat zal George Soros zich bont en blauw ergeren als geboren Hongaar zijnde. Misschien dat hij een van zijn geliefde antifa gekken een Volkertje kan laten doen. Ik sta echt nergens meer van te kijken tegenwoordig.
.

Kaft | 08-09-17 | 12:33

Ik wil deze man kussen! (En Verhofstadt een schop -figuurlijk uiteraard- onder zn genderneutrale ballen verkopen).

echt_links | 08-09-17 | 12:31

Kun je wel naar Hongarije willen verhuizen, maar voor hun zijn wij ook buitenlanders. En wij zouden daar met onze vette bankrekeningen de nieuwe elite vormen. Dus of ze daar nou zo blij mee gaan zijn is nog maar de vraag. Je weet hoe het doorgaans met de elite afloopt.

zwarte_weduwe | 08-09-17 | 12:30 | 2

Hongaren zijn dol op Nederlanders. Zelfde beschaving.

keestelpro | 08-09-17 | 12:35

@ keestelpro | 08-09-17 | 12:35
Foutje in je tekst. Moet zijn 'Hongaren zijn dol op Nederlanders. Geaccepteerde munteenheid en positieve kosten-baten analyse'.

iedereen is dol op Nederlanders, omdat we overal geld uit komen geven en amper gebruik maken van sociale voorzieningen. Een Nederlandse uitkeringstrekker in Hongarije (voor zover dat kan) is echt niet welkom omdat hij uit eenzelfde beschaving komt.

Sjors W. | 08-09-17 | 12:40

Ik mag die Orban wel. Het is niet zo'n konkruipertje als Mark die dagelijks de buklaaf van merkel speelt (en Juncker)

RenHoek | 08-09-17 | 12:30 | 1

KonTkruipertje bedoelde is. Mark het konTkruipertje.

RenHoek | 08-09-17 | 12:35

Hadden wij maar zo'n standvastige premier die de wil van het volk belangrijk acht.

EdwinM. | 08-09-17 | 12:29
-weggejorist-
adjudant | 08-09-17 | 12:29 | 1

Steun de visegradlanden , zij zijn de laatste reddingsboei tegen de orkaan uit brussel....giro123456789 en naar mij aub ...voor een leuk ptrekje in hongarije ..

medelmo | 08-09-17 | 12:29

Orban heeft gelijk. Loop hier een week door Rotterdam en ga daarna eens een week naar Hongarije. proef het verschil en wees bereidt het probleem (de mensen die het vormen) te duiden. Islam en de kolonisten die Europa binnen wandelen zijn geen verrijking, integendeel. Over vijftig jaar zijn landen als Hongarije de enige leefbare in Europa.

KeyofKnowledge | 08-09-17 | 12:29 | 2

dat denk ik ook

pomodorus | 08-09-17 | 12:47

Precies. Ik was in 2015 bij mijn familie op het Pine Ridge Reservaat. Pas na een paar dagen kon ik me ontspannen. Wat een verademing! Geen gammela gammela om me heen de hele dag. Geen in het zwart gehulde pinguïns met een schare aan kroost om zich heen. Zodra ik terug in NL was en met de trein naar huis moest werd ik even met de neus op de feiten gedrukt. Dit land is zo onherkenbaar veranderd, verschrikkelijk gewoon.

Sjefke7807 | 08-09-17 | 14:20

Beste Guy verhofstadt , de hongaren weten beter wat goed voor ze is dan jij en jullie in brussel.
Doe eens nadenken over wat er gebeurt in het ineenstortende europa , De teringzooi haalt je sneller in dan je denkt,het gaat nog slechter met jullie vrijetijdsproject als met jouw tanden ....geef frans en zuipschuit een borrel en ga weg .

medelmo | 08-09-17 | 12:27

Geweldig toch dat die - onderhand echt grijsgedraaide - koloniale erfzonde niet voor hen werkt.

Rico Tampeloerus | 08-09-17 | 12:26

En de tandarts is er ook een stuk goedkoper.

Rest In Privacy | 08-09-17 | 12:26

Victor Orban is een held

Poppo van Ulvinga | 08-09-17 | 12:26

Hulde voor deze leider van Hongarije

BMCJG | 08-09-17 | 12:26

Orban doet niet mee aan de "weg met ons" missie van drinkeboer Juncker, hulde daarvoor. Ben erg benieuwd hoe Juncker c.s zich in de voet schiet als er gesanctioneerd gaat worden richting de Hongaren. Chips pakken doet!

pibasso | 08-09-17 | 12:26

The real battle is just beginning. The revolution will be live! Goh hebben er geen begrip voor dat ze bang voor islam zijn? Ze zijn laatst compleet geslaafd door zandnazi's en nu moeten ze die arme mensen nog een plekje gaan geven ook.

rattenvanger XL | 08-09-17 | 12:24

En ondertussen betalen wij fors aan de EU én moeten we verplicht islamitische hordes opnemen. Dus volledig het tegenovergestelde van Hongarije.

2voor12 | 08-09-17 | 12:24

en Verhofstadt kan beter even z'n onverkozen muil houden

Bert Konterman | 08-09-17 | 12:24 | 1

Is een gekozen parlementslid. Heeft alleen een wat grote waffel. En raakt continue de kern van alles wat mis is in de EU: al zijn retoriek gaat maar één kant op: pro-EU (beleid). Heeft zitting in een parlement dat voor >90% pro-EU is met daarboven een 100% pro-EU Commissie. Dit heeft tot gevolg dat nooit eens bij een EU statement een genuanceerd verhaal gegeven wordt. Kortom: de stem van gematigd en anti-EU wordt 0,0 gehoord, meegenomen of beantwoord. En dat decennialang.
.
Het meest ergert nog wel het feit dat bovenstaande reflectie nooit gedaan wordt en nooit gevraagd wordt door MSM in Europa. Ze komen er gewoon mee weg. En daardoor zit er geen rem meer op de idiotie van een Verhofstadt.

de Voorzittert | 08-09-17 | 13:25

My thoughts exactly.

Cobalt bomb | 08-09-17 | 12:37
-weggejorist-
dirty dirk | 08-09-17 | 12:21

Victor Orban is een held

dirty dirk | 08-09-17 | 12:21

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken