Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Britse OM: 'U bent slachtoffer van hate crime zodra u dat vindt'

Waarschijnlijk gewoon een soort werkgelegenheidsprojectje omdat ze zich vervelen omdat er geen Pakistaanse grooming gangs en IS sleeper cells bestaan. Want dit is exact wat Europa nodig heeft: nog meer geïnstitutionaliseerde identity politics. Bovenstaande screentje komt van de website van The Crown Prosecution Service (CPS), aka het Britse OM. En in die tent zijn ze wel een beetje klaar met dingen als objectieve waarheden en worden die smalend ingeruild voor het evangelie van de subjectiviteit. In ander volstrekt ongerelateerd nieuws heeft het CPS een "crackdown" op online hate crime aangekondigd, waarin online "hate speech" eigenlijk gewoon gelijk wordt geschakeld aan terrorisme: "“In a world of grotesque physical attacks that may appear a heavy-handed approach to some. But perhaps we should ask the question, what is it that the perpetrators seek to achieve? One common thread that links online purveyors of hate with those who commit physical hate crimes or real-world terrorists is the desire to undermine and instil fear in those they target, both individually and collectively in their communities, because of their characteristics, be that faith, religion, disability or sexuality,”" aldus Director of public prosecutions Alison Saunders. En eventjes later wordt natuurlijk kraakhelder wie er volgens Saunders écht beschermd moet worden: "The sad fact is that some groups in society still believe that such abuse is part of everyday life. Police statistics show that religiously motivated hate crimes increased fivefold in Manchester in the weeks after May’s attack, while hate crimes against Muslims tripled in London in the week of that atrocity and then almost doubled again in the week after the June attack at London Bridge. Home Office figures, meanwhile, show a 20% rise in reports to police, covering all forms of hate crime, during the first quarter of this year." Ja. online hate speech heeft consequenties in de echte wereld. Maar wat er in de echte wereld gebeurt heeft ook online consequenties. En Britse joden kunnen sowieso ongezien de tyfus krijgen, want er werd slechts 1.4% van antisemitische haatspraak vervolgd, terwijl jodenhaat er sinds 2014 met 44% is toegenomen.

Reaguursels

Inloggen

PS

Oz is ook zo'n beetje het enige land waar je alleen binnen komt als ze je willen hebben. Aan de andere kant van het water leven 2 miljard armen en die houden ze af (boten). Daarvoor worden ze al vele jaren heftig bekritiseerd maar zelfs de socialistische partij houdt de grenzen op slot. Illegalen welke worden opgepakt (veelal ''toeristen' met een verlopen visum) gaan achter slot en grendel en dan krijgen ze een enkeltje tot ziens. Bijna heel Europa is inmiddels een 'paradijs geworden voor illegalen. Een handjevol wordt slechts aangehouden en gaat vervolgens jarenlang procederen op jullie kosten. Het is daarmee een failliet werelddeel geworden, Vind ik tenminste. Ik besef dat de meeste inwoners van diverse Europese landen daar anders over denken.

Sofa1 | 23-08-17 | 16:42

Nee, natuurlijk niet maar welke kant we opgingen was mij wel duidelijk en ik wilde daar geen deel meer van uitmaken. Nederland is niet bijster groot, nogal vol, heeft een vreselijk klimaat en is nogal beklemmend. Ooit reed ik 54 op een rondweg in Alkmaar (4 baans 'snelweg') ipv 50 en een jaar later werd mij een paspoort geweigerd in Azië vanwege dit ernstige misdrijf. Dat was de druppel en ik dacht 'steek dat land maar in je reet'. Paradijzen bestaan niet maar als je enigzins in die richting wil gaan, NZ en Australië. En nee, sla Sydney nou gewoon over tenzij het voor een bezoek is. Het noord oosten is bloedmooi, een overvloed aan ruimte, een heerlijk klimaat, een prachtige taal en Nederlander zijn heeft vele voordelen vanwege een oude generatie Nederlandse boeren. NZ is ook een heel prettig land. Daar is mijn dochter geboren maar ik geef de voorkeur aan plekken waar het het hele jaar door 25+ graden is.

Sofa1 | 23-08-17 | 16:32
-weggejorist-
Moonwarrior | 23-08-17 | 12:16 | 1

Vrouwe Justitia is met een reden geblinddoekt: zo kan zij zich niet laten misleiden door subjectieve waarneming / perceptie en weegt zij enkel de feiten om tot de waarheid te komen.

IntegereVoorzitter | 23-08-17 | 11:20

Leuk, dus alles is in feite een haatdaad als dat het slachtoffer maar zo uitkomt? Met andere woorden, als je voor haatdaden zwaarder wordt bestraft dan een "gewone" misdaad hangt je rechtsgelijkheid af van de "perceptie" van je slachtoffer en zijn al dan niet kwaadwillende intenties daarbij.

Kunnen we die nonsens niet gewoon schrappen? Maakt het uit of je vermoord, verkracht of levenslang mismaakt wordt omdat de dader je religie, je seksuele oriëntatie of andere eigenschappen haat, of omdat het gewoon een losgeslagen psychopaat of uit lust handelende perverseling is? Gaan we nu de emoties en motivaties van de dader laten bepalen hoe zwaar die gestraft wordt en subjectief afwegen welke emotie of motief erger is? Je bent verkracht, maar de dader deed het niet uit haat. Nou dat is dan 50% strafvermindering...

Het lijkt me voldoende om onderscheid te maken tussen bewust en schuldig handelen en handelen uit noodweer, een opwelling of per ongeluk. Dat is al lastig genoeg.

Wol | 23-08-17 | 11:10 | 1

Je bent dus gewoon schuldig tot het tegendeel bewezen is, als "perceptie" de doorslaggevende factor is.

Sowieso, perceptie van een derde partij is ook al goed genoeg, lolwtfbbq? Hoe betuttelend is dat?! Wat moeten we ons daar dan bij voorstellen? "Oh jeetje, die arme neger is slachtoffer van discriminatie maar snapt het zelf niet, de suffe goedzak, laat ik namens hem er maar een zaak van maken!" Zoiets? Fraai "gelijkwaardigheidsbeginsel" hanteer je dan, als je er maar meteen vanuit gaat dat de ontvangende partij zelf de mentale vaardigheden niet heeft om discriminatie te herkennen en aan de bel te trekken. Verontwaardiging by proxy, doe maar niet.

IntegereVoorzitter | 23-08-17 | 11:26

En dus: Perception is reality and position determines perception.
Geen beste wet die veroordeling mogelijk maakt op "perception" ipv bewijsbare feiten ten overstaan van een rechter.
Het is "double think" (1984) in 2017 wetgeving, en dat in de UK.......

KomodoVaraan | 23-08-17 | 10:48

Er staat zes keer 'perceived'. De laatste vijf keer is dat in de betekenis van 'als iemand in elkaar geslagen wordt door potenrammers omdat ze denken dat ze een poot in elkaar slaan dan is het een haatmisdaad - al is de persoon in kwestie geen poot'. Lijkt mij niks mis mee.

De eerste 'perceived' ziet er wat vreemd uit - iemand moet 'veronderstellen' dat het een haatmisdaad is (en dat mag iedereen zijn, het hoeft niet door het slachtoffer te worden vastgesteld. Dat iedereen is al wat minder, want dat zet de deur naar lobbygroepen open om dat te pas en te onpas te berde te brengen. Is het slachtoffer niet mondig genoeg?).

Het is een verzwarende factor, haatmisdaad, geen misdaad op zich. De persoon in kwestie is al strafbaar. Ik weet niets van strafrecht, maar deze definitie lijkt mij justitie de opening te geven iemands digitale doopceel te lichten om te kijken of er sprake is van digitale uitingen die als 'redelijk vermoeden' gezien kunnen worden om te bepalen of sprake is van een haatmisdaad. (Elke dag 'alle poten moeten dood' op Fok! schrijven of zo, lijkt mij een aardige aanwijzing dat we te maken hebben met een klassieke potenrammer).

Het dubieuze aan de wet is dat het allemaal hoogst subjectief is. Wat nou als iemand drie jaar geleden schreef 'homo's zijn vies' of iets in die richting. Is dat dan al voldoende?

Zo gaat het leven wel een beetje lijken op een slechte politieserie: alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden.

Wat ik ervan meeneem: slechte definitie omdat het de deur openzet naar pressiegroepen (je kunt met heel weinig mensen heel veel kabaal maken op deze manier terwijl er eigenlijk niets aan de hand is).

Verder denk ik dat het een gebied is waarop er snel sprake is van een 'glijdende schaal' - en waar dat toe leidt hebben we al eerder gezien (schoolbestuur veroordeeld in Den Haag, enz.) Dat betekent leven in een land met 'pas op met wat je zegt'. Waar je beter geen cartoons tekent, punt. Want haat.

Als het alleen de rechter was die dit gaat beoordelen dan zou ik er nog iets van vrede mee kunnen hebben - probleem is natuurlijk ook dat het OM besluit of iets vervolgd wordt of niet. 86 jarige autochtoon bestolen door 18 jarige (uit een bepaalde etnische groep) - haatmisdaad (want van mensen buiten je eigen etnische groep mag je stelen). Ik zie het OM hier nog niet tot vervolging overgaan :-).

Okay, doe maar niet, maar niet omdat er zes keer 'perceived' staat.

DebraCadabra | 23-08-17 | 09:43

Wordt dan ook eindelijk iedere agressie van mocro's richting witte Nederlanders als hate crime gezien?
Of is het dan nog steeds van: We kunnen het ze niet kwalijk nemen, want ze zijn bruin en dus dom en zielig?

Mr. Happy | 23-08-17 | 09:42

Om 10 uur op Radio1 (mediaforum). "Schandalig hoe GS de naam van die rondrijdende moslim publiceerde". Niet: Wat deed die moslim op een plek waar alleen voetgangers te vinden zijn ? Of: Waar blijven de camera beelden ? Of: Waarom mochten we geen naam weten ? Eens horen hoe GS door het slijk gehaald wordt. Want, we dienen wel politiek correct te zijn volgens de stasi.

Kamervraag | 23-08-17 | 09:38 | 4

Teleo | 23-08-17 | 09:47
Ben je nu serieus de daden van WOII aan het bagatelliseren?

B*tchmeister | 23-08-17 | 10:37

Bitch,

Bagatelliseren? Weet je wel hoe dramatisch het is op individueel niveau om 1 iemand te verliezen?
Ik zeg alleen dat procentueel het niets voorstelt wanneer we bereid zijn om een dergelijk percentage slachtoffers te accepteren. Het leger rekent met het duizendvoudige als acceptabel.

Teleo | 23-08-17 | 10:57

Buiten de 'gewone' doodsoorzaken heb ik er geen persoonlijke ervaring mee nee, maar kan er wel een voorstelling van maken. Maar je hebt waarschijnlijk gelijk; procentueel stelt het misschien niet veel voor, maar in concrete aantallen is het alsnog barbaars. Mijns inziens is elk slachtoffer er één te veel.
En van ons leger hoef je überhaupt niets te verwachten om de aantallen te minimaliseren. Die hebben toch geen kogels en ander materieel.

B*tchmeister | 23-08-17 | 12:46
▼ 1 antwoord verborgen

Als je dacht dat Nederland erg was. Engeland zit zo erg ver tot over hun schouders met hun hoofd in hun kont wat politieke correctheid betreft.. vreselijk. En dat voor zo'n prachtig land.

Lefgozer | 23-08-17 | 09:01

Dus als ik het goed begrijp is Jodenhaat dus haat door Joden?
Dat verklaart een boel in de cijfertjes.

Nuchternederland | 23-08-17 | 08:45

Dit zou dus betekenen dat het meisje dat door de GL meneer van de trap werd geduwd een hatecrime was... want zij zegt het. Eng!

Lood om oud ijzer | 23-08-17 | 08:25

dit kan niet grondwettelijk zijn
dat het slachtoffer het motief bepaalt van de dader, vanwege feelz

dydxsq | 23-08-17 | 08:15 | 1

Groot Brittanië heeft dan ook geen grondwet. De wetten worden volgens jurisprudentie, mores en wetgeving bepaald zonder iets om ze tegen te toetsen.
Ofwel, vind een paar rechters die een veroordeling uitspreken op basis van deze door de Crown Prosecutor bedachte kolder, en het wordt wet.
Ik kwam al niet graag in Londen maar nu vind ik dat land echt eng worden. Die arme Engelsen, Welshmen en Schotten die er nog wonen, we moeten medelijden met ze hebben .... de sharia is daar echt niet ver meer ...

CynicalBastard | 23-08-17 | 09:47

(Maar dan met een "c")

simpelman | 23-08-17 | 08:13

Goed lezen. Er staat niet dat iets een "hate crime" is omdat het slachtoffer dat vindt. Er staat dat een "criminal offense" een "hate crime" is omdat het slachtoffer dat zo ervaart. Dat er om te beginnen sprake moet zijn van een "criminal offense" is geen onbelangrijk detail.

simpelman | 23-08-17 | 08:10 | 2

Dan nog blijft het beangstigend dat hoe een strafbaar feit ervaren wordt door het slachtoffer, of ieder ander persoon (getuige?), zo'n grote invloed heeft op de kwalificatie van dat strafbare feit. Dit kan het onderlinge wantrouwen alleen maar aanwakkeren. Het tegenovergestelde van wat men (waarschijnlijk) beoogt. Iedereen een bodycam met geluidsopname.

Law of the Land | 23-08-17 | 08:48

@Law of the Land | 23-08-17 | 08:48
Soms wordt gezeurd dat justitie te veel rekening houdt met hoe een misdaad wordt ervaren, soms wordt gezeurd dat justitie daar te weinig rekening mee houdt. Soms wordt op één webblog op één dag allebei de kanten op gezeurd.

simpelman | 23-08-17 | 10:16

Je bent blank. Dan ben je een racist. Klaar. Geef gewoon geen neuk om wat al de beroepshuilers zeggen. Ze haten je er niet minder om.

Statler en Waldorf | 23-08-17 | 08:07

En dan te bedenken dat we pas aan het begin staan : www.volkskrant.nl/binnenland/doodsbed...
Maar in Belgenland is men +kuch+ opgewekt:
'Natuurlijk moet je grenzen stellen, maar tegelijk moet je blijven verbinden. Als je te aanvallend communiceert, duw je ouders van je weg.'
Net als ons rubbertegellandje een hardleers volkje. Wanneer waren wij ook alweer voor het laatst naïef en gingen rustig slapen?

daytripper | 23-08-17 | 02:54 | 1

En wat doet de Belg? Die gaat nog meer projecten starten. We weten allemaal inmiddels dat deze van nul en gene waarde zijn (behalve voor de bedenkers, die varen er wel bij). Ze weten namelijk al lang dat de kinderen de volwassenen na-papegaaien dus dat er binnen de islamitische gemeenschap sprake is van haat. Om dit maar te bagatelliseren wil de Belg gaan onderzoeken ("Jongens, ingraven en kop onder het maaiveld") waar de haat precies vandaan komt. En wij roepen het hier al jaren; de bron van de ellende is die als religie verpakte indoctrinatie.
Dit gaat in Nederland ook al een hele tijd zo alleen wordt het hier al niet meer genoemd (mag niet / zinloos), vermoed ik.
En met dit uitten van mijn vermoeden ben ik in de UK, met de wet uit het topic, al zo strafbaar als maar kan zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 23-08-17 | 07:40

Jawel, het is wel te laat. De homogeniteit van de samenleving is voorgoed om zeep geholpen en gezien de geprojekteerde aanwas van sommige bevolkingsgroepen wordt het alleen maar erger. Ik zou graag willen dat het anders zou zijn maar de dingen die je nu doet, die wij nu doen, kunnen fatale gevolgen hebben voor onszelf en de volgende generatie. En dat was 25 jaar terug precies hetzelfde. Mohammed zal het meest geboren kind zijn en niet alleen in Nederland. Dat kun je fijn vinden. Of niet. Maar de klok terug draaien is niet mogelijk en de bevolking heeft het grotendeels laten afweten uit desinteresse, onwetendheid, onverschilligheid en gewoon door dom te zijn. Steeds vaker zie ik de term 'NSB' in stukjes staan en dat vind ik opmerkelijk want daar had ik het 22 jaar terug al over maar toen werd ik uitgelachen. Ik ben dus vertrokken met mijn familie. Voor deze hard werkende Nederlander zijn er 3 afgestudeerden uit Marokko in de plaats gekomen. Ik blij, de mensen uit Marokko blij en de meeste Nederlanders blij.

Sofa1 | 23-08-17 | 02:51 | 4

Jij bent 22 jaar geleden vertrokken uit Nederland alleen vanwege de Marokkanen? Dat geloof ik niet.
Maar goed, In welk paradijs woon je nu?

Teleo | 23-08-17 | 07:35

Emigreren speelt ook wel eens door mijn hoofd, maar ja, waar heen... Australië?

Joostmochtnietsweten | 23-08-17 | 08:05

Joost,

De vraag is waarom emigreren. Het gaat alleen om een paspoort.
Als je geld hebt en geen locatie gebonden werk, zit je sowieso binnen 24 uur overal ter wereld. Dan is Nederland juist perfect.

Teleo | 23-08-17 | 08:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het niet terecht dat de politici de schuld krijgen. Als de meerderheid van de bevolking het met de meeste komemntaren hier eens zou zijn had men 20 jaar terug op andere partijen gestemd. Of 16 jaar terug. En 12 jaar terug etc. Nog immer (ja, hoe is het mogelijk????) heeft half Nederland een voorliefde voor Groen Links, de communistische partij, de CDA kwakzalvers etc. Sorry maar zo werkt de 'demokratie'. nu eenmaal. Moslims waren welkom en zijn welkom. De enige oplossing is politici kiezen die het ook schijtziek zijn. En dat gebeurt nog steeds niet. But never mind, het is toch al te laat.

Sofa1 | 23-08-17 | 01:54 | 3

Het is nooit te laat. Bij de volgende economische crisis worden alle hypotheekhouders in ellende gedompeld en tot de bedelstaf gebracht. En daarmee overspeelt de huidige elite zijn hand. Die dagen, welen en maanden gaan er niet leuk uitzien voor ze. Geen mens zo wraakzuchtig als hij niets meer te verliezen heeft.

Graaf van Egmont | 23-08-17 | 02:03

Ik kan niets anders doen dan je gelijk geven. Blijkbaar wil de meerderheid deze teringzooi. Ze moeten uiteindelijk alleen ook met mij gaan dealen als de peop de ventilator raakt.

OpperGek | 23-08-17 | 04:50

Kijk, er wordt keer op keer op de gevestigde partijen gestemd omdat de massa was en is nog steeds onwetend, de massa ligt pathetisch half in coma, weten niks van wat er gaande is, heeft helemaal geen interesse. Is niet alleen hier, het is de stand van de volgevreten luiheid van denken geworden.

lanexx | 23-08-17 | 09:09

Met zulke vragen heb ik niet alleen medelijden met de man maar ook met de poes.

Louise-in-de-pels | 23-08-17 | 09:06

In de Sovjet Unie hadden ze ook heel veel vage wetten en kon iedereen elkaar verlinken om het minste of geringste en dan pastte de overheid het 'recht' toe zoals het ze uit kwam.
Vervang Sovjet Unie door UK en het klopt nog steeds.

Allemaal | 23-08-17 | 00:42

Is dat fucking niets anders als verbaal met een wit busje door een menigte heen rijden? Ja, daar was ik me ook al van bewust.

KiK Butt0wski | 23-08-17 | 00:42

Beter nog, op zijn/het/haars bestaand-mens-zijn.

KiK Butt0wski | 23-08-17 | 00:39

Dus met andere woorden, we moeten ons bezwaar gaan maken op existentieel niveau.. Okee, dan maar bezwaar maken op zijn/het/haars mens-zijn.

Gotche! and wilco... over.

KiK Butt0wski | 23-08-17 | 00:37

Ik ben eigenlijk wel voor dit "hate-cirme" principe, zolang het maar hand in hand gaat met het "stand your ground" principe. Ik heb het recht om in mijn "waarheid" te geloven, dus jij krijgt de kogel zodra jouw kop mij niet aanstaat...

Recalcitrant_Schaap | 22-08-17 | 23:58

De erfenis van Churchill en Thatcher moet worden gewist.
Aan alle haat-imams in NL en west-Europa, ga naar Engeland, het land dat buigt voor islamitische waanzin.

Jan Dribbel | 22-08-17 | 23:52 | 2

Moeten de mijnen in Wales weer open? Daar moeten ze dan te werk worden gesteld zeker. Zouden ze gaan?

Ongeblustekalk | 22-08-17 | 23:58

@kalk
Thatcher moest niets hebben van eisende moslims.
Wat mij tegenvalt dat ze Pol Pot steunde.
De huisideoloog van de anti-fascistische fascisten.

Jan Dribbel | 23-08-17 | 00:12

Wel fijn wanneer je als Britse politie en OM zelf kan bepalen of burgers hate criminals zijn.
Zodra iemand een grote bek opzet tegen uncle Bobby gaat hij de bak in wegens haten van het uniform.
Hebben ze prima voor elkaar, dat wel.

Teleo | 22-08-17 | 23:46

'Perceived' moet opgevat worden als geloof. En net de vrijheid van meningsuiting is ingesteld om de wetenschappelijke waarheid te mogen zeggen, zonder dat gelovigen dat mogen verbieden. Kortom: deze mensen gaan terug naar de middeleeuwen.

KlaasGoudsekaas | 22-08-17 | 23:39

allen zie hier ook de vruchten van te plukken. Als infidel, voel ik me steeds bedreigd door Moslims. Maakt dus niet meer uit of ze echt bedreigen, want ik voel me bedreigd. Punt uit. Wordt leuk aangifte doen tegen alle imams die het woord ongelovige (ik dus) op wat voor een manier dan ook ter sprake brengen.

Nebuchednezzar | 22-08-17 | 23:37 | 3

Je moet toch ergens in geloven, nergens in geloven is ook raar. Verder valt het me op hoeveel mensen hier in GB wonen, dat had ik niet gedacht en wat kunnen jullie goed nederlands. Beter nog dan ik.
Cherio!

Ongeblustekalk | 22-08-17 | 23:56

Ongeblustekalk | 22-08-17 | 23:56
Nergens in geloven zou juist het basis uitgangspunt moeten zijn, hoezo heb je een geloof nodig in zaken die niet aantoonbaar zijn ? Behoefte aan sprookjes, lees roodkapje.

GerMonster | 23-08-17 | 08:16

GerMonster | 23-08-17 | 08:16
Wanneer je de mens kent is dat niet een erg praktische oplossing, deze vervangt het geloof in een godje net zo makkelijk voor het socialisme, ook een geloof.
Nee dan de Islam, die combineert alles in één, daar zal de verlichting dus nooit een kans maken. En roodkapje, mag dat nog wel, die heeft grijs haar van de zeven dwergen, want die buit ze uit en dat mag helemaal niet!

Ongeblustekalk | 23-08-17 | 08:40

allen zie hier ook de vruchten van te plukken. Als infidel, voel ik me steeds bedreigd door Moslims. Maakt dus niet meer uit of ze echt bedreigen, want ik voel me bedreigd. Punt uit. Wordt leuk aangifte doen tegen alle imams die het woord ongelovige (ik dus) op wat voor een manier dan ook ter sprake brengen.

Nebuchednezzar | 22-08-17 | 23:37 | 2

De vijandschap en het vooroordeel zijn in elk geval evident. Jij en ik zijn ongelovige, en zelfs als wij er alles aan doen om de moslim te helpen zijn doel te bereiken, dan nog zullen wij eeuwig branden in de hel.

Schoorsteenveger | 22-08-17 | 23:47

Schoorsteenveger | 22-08-17 | 23:47
Het kapot maken van het Christendom en de leegloop van de kerken heeft ervoor gezorgd dat mensen steun van de groep in moeilijke tijden verloren hebben en daarom zie je ook zoveel verwarde mensen om je heen die in rare bizarre samenlevingsvormen steun zoeken bij elkaar terwijl ze daar eigenlijk helemaal niet willen zijn.
Een failliete zooi, dat is het. Ik heb liever Jehova's dan die verloren dolende zielen. Ze kosten alleen maar geld.
Slaap lekker!

Ongeblustekalk | 23-08-17 | 00:10

ik las net in de televaag dat 4 getinte vrouwen een witte vrouw mishandelt hadden in een tram.
stel dat het 4 witte vrouwen waren geweest die dat bij een zwarte vrouw deden.
hate crime zou de pers zeggen,nu is het gewon een mishandeling

pejoar | 22-08-17 | 23:27 | 4

Dan was er een eindeloze discussie op tv geweest over de racistische aard van ons volkje, hoe we zo geworden zijn en wat wij er aan gaan doen om dit te veranderen. Bah

Rest In Privacy | 22-08-17 | 23:43

25 mei, de politie zit er bovenop.

de honden blaffen... | 23-08-17 | 00:37
-weggejorist-
Maria.1 | 23-08-17 | 06:58
▼ 1 antwoord verborgen

De hele Westerse wereld is ermee besmet; van een open, verlichte en moderne maatschappij terug naar de inquisitie, godsdienstwaanzin, vervolgingen en dus terug naar de Middeleeuwen.
De witchhunters zijn opnieuw opgestaan.

meneer Q | 22-08-17 | 23:27

Gelukkig (nog) niet in ons gidsland, zodta dat wel zo is, sluit ik mijn account.

MarcS | 22-08-17 | 23:19

Waaruit komt dit voort? Toegenomen individualisering + laagdrempelig contact met de medemens? Op je eigen eilandje met eigen waarheden met de smartphone in de hand roepen dat je wereldburger bent. Kritiek wordt haat genoemd. Dat is immers makkelijker dan om aan jezelf durven twijfelen? We zijn tegenwoordig goden, laat ons enkel aangeraken met fluwelen handschoenen!

Het gezonde boerenverstand is dood.

Van Urk | 22-08-17 | 23:00 | 2

Nou, het zijn eerder groepen met een rigide gedefinieerde moraal die overal vijandigheid en vooroordeel waarnemen en het individu vertellen of zelfs opdringen hoe waar te nemen.
Sjeich Fawaz hield een preek, en de groep hoorde hem toe. Eén van de toehoorders, ene Mohammed Bouyeri, tot dan toe een onopvallende halve zool, verliet gelouterd de moskee, en wist plots zeker dat Theo van Gogh de vijand van de groep was, een vijand die vernietigd moest worden uit naam van De Verhevene. In z'n eentje was hem dat nooit gelukt, hij had dat duwtje nodig van die Salafistische haatsjeik die met zijn preek de eenheid van de groep bevestigde en verterkte en de enkeling binnen die groep de kracht gaf zijn misdaad te begaan.
Het zich beledigd voelen is in de meeste gevallen een groepsproces, geen individueel gebeuren.

Schoorsteenveger | 22-08-17 | 23:21

Gezond boerenverstand.
Rationaliteit en pragmatisme.
Nog even, en dat is een halsmisdaad.

de honden blaffen... | 23-08-17 | 00:34

Op zich een prima doel: Tackling hate crime is One of our priorities.

Het is jammer dat de verkeerde steeds getackeld word.

Protecting the Islam by all means is our other priority.

ristretto | 22-08-17 | 22:58

Ik heb dat Hate Crime Leaflet eens doorgelezen en die domme britten zijn vergeten non-verbale communicatie en uitlachen vergeten op te nemen in die Hate Crime Crap.
Dus minachtend kijken, de neus ophalen en vals uitlachen mag nog gewoon. Gha! daar ben ik me toch goed in!

Ongeblustekalk | 22-08-17 | 22:53 | 11

Het ruikt hier naar Zwitsal.

gijs geluk | 23-08-17 | 00:07

Jij komt er altijd mee weg, maar dat heeft andere juridische redenen.
*iets met artikel 39 mompelt*

miko | 23-08-17 | 00:08

* Lesbos met freakyshit*
Nee Noorwegen met Afgeflaktebergen. Maar dat jij in plaats van Joop Janet zegt is wel heel erg leuk! Jeetje zèg!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-08-17 | 00:29
▼ 8 antwoorden verborgen

Verenigd Koninkrijk ligt al een tijdje op z'n rug met de pootjes in de lucht, klaar om genomen te worden. Daar had 't beestje geen Brexit voor nodig.

Kleinejongen | 22-08-17 | 22:52

Verzin eens een artikel zodat we iedereen altijd kunnen pakken, als we daar zin in hebben.
De totalitaire staat is aan het ontstaan.

kempenaer | 22-08-17 | 22:51 | 2

Zo simpel is dat niet. Er moet sprake zijn van een misdrijf en als dat misdrijf ervaren wordt als een daad voortgekomen uit een aversie tegen ras/geloof/geslacht etc dan wordt dit misdrijf automatisch gezien als een hate crime.
Er moet dus al sprake zijn van een in de wet vastgelegde daad die als misdrijf wordt gezien.
Ik mag dus nog steeds tegen iemand zeggen 'ik wil niet naast je in de bus zitten want ik ben bang van moslims'. Vrijheid van meningsuiting is geen misdrijf dus is dit geen hate crime.
Iemand met geweld de bus uittrappen met de woorden 'ik wil je niet in mijn bus want ik ben bang van moslims' is in de basis een misdrijf en omdat er duidelijk gedreven is door de (mogelijke) aversie tegen de geloofsovertuiging van het slachtoffer dat er automatisch sprake is van een hate crime.

Wat ik vreemder vind is waarom een hate crime erger is dan een random mishandeling. Immers, tegen een hate crime kan je jezelf nog enigszinds indekken. Je weet welke types of plekken je moet mijden en je weet waarom je mishandeld wordt. Op straat 'zomaar' inelkaar geslagen worden is veel bedreigender omdat je als slachtoffer dan nooit weet wat je zou kunnen doen om het de volgende keer te voorkomen.

Johanvb | 23-08-17 | 13:15

Je rijdt per ongeluk tegen iemand zijn auto aan die vervolgens het gevoel heeft dat je dat gedaan hebt omdat hij moslim is: eureka, u heeft zich schuldig gemaakt aan een hatecrime!
"Maar het was een ongeluk...!" riposteert u nog.
"Maakt niets uit mijnheer, de moslim heeft het gevoel dat u hem moest hebben omdat hij moslim is en dat gevoel is genoeg."
Waanzin.

kempenaer | 23-08-17 | 15:06

Dus als ander waarneemt dat mijn gedrag gemotiveerd is door vijandigheid en vooroordeel, dan doet het er helemaal niet meer toe wat werkelijk mijn motivatie is? Dat is de omgekeerde wereld, die steeds meer de werkelijke wereld dreigt te worden. En ook de wereld binnenste buiten gekeerd. Hoe, in 's hemels naam, kan de een de motivatie van de ander waarnemen? Nee, waar waarnemen staat, zou interpreteren moeten staan, en waar sprake is van interpreteren ligt vooroordeel op de loer.
De slang bijt zichzelf dus in de staart.
Als iemand mijn goede bedoelingen interpreteert als vijandigheid en vooroordeel, dan zal ik riposteren die interpretatie als gemotiveerd door vijandigheid en vooroordeel waar te nemen.
En dan is de cirkel rond.
We interpreteren mekaar kapot, omdat het kan.

Schoorsteenveger | 22-08-17 | 22:42 | 3

Scherp

Recalcitrant_Schaap | 22-08-17 | 22:45

Wie zou het britse OM geloven, jouw argumenten of die van een moslim? Die cirkel van jou is een halve maan.

Ongeblustekalk | 22-08-17 | 22:56

Of het is een islamitisch kromzwaard op je nek

Joostmochtnietsweten | 23-08-17 | 08:15

Vier de intersectionele diversiteit

Rest In Privacy | 22-08-17 | 22:42 | 1

Ik dacht vijf?

Rest In Privacy | 23-08-17 | 00:05

Wie neemt The Sun nog serieus? Die lui mogen bijv. niet eens bij Liverpool op het terrein komen.

Hem | 22-08-17 | 22:37 | 1

Sterker nog,The Sun word niet eens verkocht in Liverpool.

ditotje | 22-08-17 | 23:20

Als ik word uitgemaakt voor KK blanke mongool/kafir dan moet ik niet zeuren.
Als ik er wat van zeg moet ik mijn mond houden want dan ben ik rascist en beperk iemand zijn vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst?
Waarschijnlijk ligt het ietsjes genuanceerder, maar in de praktijk is dus alles een hate crime wanneer iemand ergens iets er van vindt met te lange tenen.

Dezenaamhier | 22-08-17 | 22:27 | 2

de praktijk is niet genuanceerder, wees gerust.

Cobalt bomb | 22-08-17 | 22:47

Hollander, recent als scheldwoord naar mij gebruikt, hij wou ruzie uitlokken nadat ik hem als aso heb uitgemaakt omdat hij in een portiek stond te pissen.

P-unit | 22-08-17 | 23:04

Zeg GS, doe is effe vertalen! Wij zijn geen UvA transgender studentjes. Wat een elitair gedoe zeg op de dinsdagavond.

pissebed | 22-08-17 | 22:26

SEX CRIME (1984) SONGTEXT

Sex sex sex
Sex sex sex
Sex sex sex
Crime crime
Crime crime
Crime crime

Hey hey
Hey hey hey
Hey hey hey
Hey hey hey hey

Can I take this for granted
With your eyes over me?
In this place
This wintery home
I know there's always someone in

Sexcrime
Sexcrime
Whoa
Nineteen eighty four
Nineteen eighty four

P-unit | 22-08-17 | 22:17 | 2

Ik heb de 12" hier nog liggen...

number668 | 22-08-17 | 22:49

Vet nummer, toen en nog steeds!

MarcS | 22-08-17 | 23:16

Dat krijg je in zo'n apenland zonder grondwet. Dictatuur en willekeur.

CynicalBastard | 22-08-17 | 22:15

@Opco Engering. | 22-08-17 | 21:50 Dan maar even op de op ouderwetsche manier. Linken naar meneer Bron heeft hier totaal geen enkele zin. Binnen no time weer foetsie.

knutsel_ | 22-08-17 | 22:04

Politiek correcten die even de wet denken te herschrijven maken de weg vrij voor anarchie en eigenrichting. Tevens hebben zij zelf de instrumenten om zeep geholpen die dit soort absurde doctrines moeten gaan handhaven.

ChatBot | 22-08-17 | 22:02

Chronisch de weg kwijt aangaande oorzaak en gevolg. Dat het VK de EU verlaat behoeft geen betoog maar het is toch wat vreemdsoortig dat men uit is op een natiestaat maar dat de problematiek die islam overal met zich meebrengt, allemaal binnenlandse aangelegenheden zijn, die zeer actief verzwegen worden door binnenlandse politiek en uiteraard door Brussel. Is er iemamd die één land kan noemen waar islam zich gemanifesteerd heeft en die religie zich aangepast heeft aan dat land ? Er is dus geen sprake van islamofobie, niemand die zich terecht zorgen maakt heeft een psychische aandoening. Wat er wel gebeurt is dat geweld vanuit islamitische hoek op deze manier gevalideerd wordt. Dus als dit soort wetgeving gemeengoed wordt in Europa dan is de boot aan. Hatecrime ? Jazeker, volop jegens de autochtone bevolking van Europa. Beklag vanuit deze hoek wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid genegeerd, mensen die klagen worden weggezet als tokkie en racist. Maar in al hun arrogantie vergeten politici dat waar mensen hun vrijheid en democratie ontnomen wordt er nationalisme en geweld overblijft. Het project is van meet af aan gedoemd om te mislukken. De uitkomst wordt rassenoorlog en de wereld is daarna meer verdeeld dan ooit. Ter rekening en verantwoording aan mensen als Rutte, Pechtold, Juncker, Verhofstadt, Timmermans en consorten. U wordt alvast bedankt.

netniet | 22-08-17 | 21:53 | 2

Rassen oorlog??
Het is weer net niet.

miko | 22-08-17 | 23:35

Had je maar gelijk gelijk. De wens om te emigreren wordt steeds vuriger aan deze kant. 1. Rusland of anders een van de visegrad-landen waar men nog wel leeft langs gezond verstand.

netniet | 23-08-17 | 08:28

Geheel offtopic, excuseer, maar deze nieuwe layout zou mobile de bomb moeten zijn. Kan er dan eens iets gedaan worden aan de link van "xx antwoorden verborgen". Als er eens discussie is op een tegel van iemand, scroll je door de antwoorden, waar je de helft van begrijpt en dan onderaan pas de link om eerdere antwoorden te tonen. Kun je weer omhoog scrollen en daarna pas een zinnig verhaal lezen. Zet die link gewoon direct onder de eerste tegel, zodat je gelijk uit kunt klappen en de hele conversatie kunt lezen. Ik wilde het even in een nieuw draadje zetten, zodat ik weet dat necrosis en de joris van dienst dit zeker lezen. Geef het door aan de devs en Joris me daarna maar weg.

Rene Freauger | 22-08-17 | 21:52 | 7

En er moet ook iets zijn dat iedereen weer kan linken.
En kan Atmos niet even it zijn kelder getrokken worden om een kektooltje te maken??

miko | 22-08-17 | 23:19

Ik had nog het allerliefst dat er weer een normaal font gebruikt werd.

error503 | 23-08-17 | 01:30

En doe die balk met "oudste eerst" gerust wegmaken. Echt hoor, balken over je content is ALTIJD -1. Je per-pagina scrolling werkt niet meer, en het neemt ruimte in die je voor andere dingen kan en wil gebruiken. Er is al een stevige header ook, hoe klein willen jullie het window waarin je kan lezen precies hebben?

En wat is nu eigenlijk het verhaal achter de groene pixel? Hij staat een beetje links van het midden, is het een verkapte politieke boodschap?

Ah, en dan nog een "server fout" als je probeert te posten ook. Leuk hoor!

Opslag Medium | 23-08-17 | 01:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Daar staat dus min of meer, dat aanslagen door moslims niet bekritiseert mogen worden.

de honden blaffen... | 22-08-17 | 21:51

Dit is letterlijk het officieel te grave dragen van de rechtstaat. Ingekort komt het op bijv. 'Hate crime is any criminal offence which is perceived by any person to to be motivated by hostility or prejudice on the basis of [vul in]'. Het enige wat er dus voor nodig is om iets een hate crime te maken, is dat er iemand in de wereld is die RACISME of SEKSISME roept. Godsamme wat een smerige onzin.

aight.. | 22-08-17 | 21:50
-weggejorist-
Opco Engering. | 22-08-17 | 21:50 | 1

Het is niet aan het openbaar ministerie of de politie om definities van strafbare feiten op te stellen, dat kan alleen de soeverein, d.i. het parlement als vertegenwoordiger van HET VOLK.

Ik neem aan dat deze poging tot staatsgreep Middeleeuws bestraft zal worden.

Vreetkonijn | 22-08-17 | 21:50

"Gelukkig" verdwijnt het gros van de Nederlandse aangiftes gelijk in het ronde archief, alhoewel men zich voor kan stellen dat hier dan wèl weer mankracht aan wordt besteed.

knutsel_ | 22-08-17 | 21:50 | 1

Van de normale burger wel. Maar... als men de kans krijgt om een politicus de mond te snoeren. Dan gaan ze in optocht, de burgemeesters voorop, langs de tijdelijk ingerichte politieposten, om de alvast voorgedrukte aangifteformulieren triomfantelijk en überdeugend te verzamelen...

number668 | 22-08-17 | 22:54

Ik zat eigenlijk nog met het idee dat er in de top van bijvoorbeeld justitie, regering en eigenlijk de overheid in het algemeen, verstandige mensen werkten.
Ik moet weer veel bijstellen begrijp ik.

Petrus Poortwachter | 22-08-17 | 21:48

Well done ! And please continue until one you find your population voted British National Party because they've had enough of your PC bull shit. And then you'll have real and not just "perceived" fascists in power.

Bigi Bana Boy | 22-08-17 | 21:48 | 1

Until one day dat moet zijn.

Bigi Bana Boy | 22-08-17 | 21:49

Bijna perfecte definitie van een hate crime, het enige dat er nog achter moet is "when committed by someone further to the right than Mao"

DommeNeger | 22-08-17 | 21:48

Binnenkort in heel Europa.

Mali | 22-08-17 | 21:46

Sunny Bergman en consorten hebben echt een goed momentum te pakken. In tegenstelling tot de boze blanke man. Neem aan dat die niet kan terugvallen op dit soort regelgeving.

de Voorzittert | 22-08-17 | 21:45 | 1

Nou, ik mag toch aannemen dat de bedregingen die van grote delen van de globale moslimgemeenschap uitgaan daaronder gerekend kunnen worden?
In CAR dreigt genocide, geloofsgerelateerd(en het zal de Islam eens niet wezen).

mallekater | 23-08-17 | 07:08

Ik neem aan dat iedereen in de UK die nu aangifte doet omdat de koran vol hate speech staat een zaak heeft en dat boek dus dit jaar nog verboden wordt?

CoJoNes | 22-08-17 | 21:44

Onze vijanden lachen zich kapot.

Gualtiero | 22-08-17 | 21:42 | 1

Onze hele beschaving moet van de marxisten vernietigd worden. 'Onze EU-bestuurders' hebben islamitische terreur geïmporteerd om een burgeroorlog uit te lokken bijvoorbeeld door het opblazen van de Sagrada Família. En de marxist Obama heeft in de VS de staatsschuld die al onbetaalbaar was verdubbeld en al alle banen naar China laten wegvloeien... En niet zomaar naar China... maar naar marxistisch-communistisch China.
(En als ze het niet met opzet hebben gedaan zijn ze werkelijk allemaal zo stom als het achtereind van een varken!)

Aristotalloss | 22-08-17 | 22:08

Maar KK kan gewoon nog dus het gajes hoeft niets te wijzigen.

bodemloos | 22-08-17 | 21:41

Waarom worden er alleen Joden haat getypt, er worden meer Christenen gehaat vermoord dan Joden omdat er ook grote getale meer christenen zijn dan joden.

Worf100 | 22-08-17 | 21:41 | 1

Jodenhaat is gemeengoed onder een zekere *kuch* gemeenschap (een gemeenschap die blijkbaar bescherming nodig heeft). Veel meer dan christenhaat blijkens bijvoorbeeld de aanslag in Brussel in 2014, schietpartijen in Toulouse en Montauban in 2012.

Gualtiero | 22-08-17 | 21:47

1984 is een oppervlakkig boek.

Mr_Natural | 22-08-17 | 21:38

Het wordt tijd om het "knopje" op iedere site te beroeren. Zet de gedachte van kinderachtigheid maar van je af.
"perceived unhappiness"

Cobalt bomb | 22-08-17 | 21:37

Serieus kinderachtig om jezelf panzerIV te noemen vind je niet? Maar goed. Er zit geen leeftijdsrestrictie aan reaguren op GS dus ook de kleuterschool is welkom.

Chow | 23-08-17 | 00:40

Chow | 23-08-17 | 00:40
Nog onvolwassener is om hier zo op te reageren.

Ongeblustekalk | 23-08-17 | 09:01

Nogal een linkse poeper om mensen op hun naam aan te vallen. Spleetoog.

panzerIV | 23-08-17 | 09:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl