achtergrond

Geenstijl

Dag 4. Onderzoekers MH17 weer niet aan het werk

ANP-persalarm: EXPERTS REIZEN DINSDAG NIET AF NAAR RAMPPLEK IN OEKRAINE. TE VEEL GEVECHTEN OP EN LANGS ROUTE (BRON: AALBERSBERG VAN LTFO) (Sorry voor de caps maar zo komt het bij ons binnen - red.) Zeg, wordt dit niet een beetje belachelijk zo? Iedereen en z'n nabestaande loopt op de rampplek rond. Pro-Russische separatisten. Oekraïense legermacht. Verslaggevers. Familieleden van slachtoffers. De OVSE. Maar niet de Nederlandse experts en onderzoekers. Die blijven voor de vierde dag op rij in hun Park Inn Hotel in Donetsk. Jaja, we weten het, het is makkelijk om de dappere strateeg uit te hangen vanachter de fijne zachte toetsaanslag op een hipsterlaptop. We zeggen ook niet dat het NL team per se hun leven moet wagen om overleden slachtoffers te bergen en bewijzen te verzamelen (als die er nog liggen). Maar als alle andere betrokkenen in dit internationale treurspel wél toegang tot de rampplek hebben, wat lopen die Hollanders dan te lummelen? Of is het een arbo-dingetje, net zoals in Mali?
UPDATE 11:11: Rutte vraagt premier Porosjenko van Oekraïne om de gevechten rond MH17 te staken.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.