Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BREEK. Amerikanen geven satelliet-intel MH17 vrij

De Amerikanen hebben zojuist & ten langen leste een afbeelding vrijgegeven waaruit de baan van de SA-11 Surface-to-Air 'BUK' raket moet blijken, die vanaf Snizhne omhoog is gegooid richting MH17 (zoals nauwgezet speurwerk op locatie door bloggers in Oekraïne ook al suggereerde). Handige legenda er bij en alles, zodat de leken en overige hobbyisten het ook snappen. Hoewel, amateurs zijn er natuurlijk niet: we zijn deze dagen allemaal defensiedeskundigen, veiligheidsexperts, satellietkaartsniffers, geopolitiekwatchers, baanvanhetschotberekenaars, radarruikers en algeheel deskundoloog van alles wat er op ons digitale pad komt. Dus duiden maarrr, allemaal: is dit Het Bewijs waar we allemaal zo gretig naar uitkijken? Zo ja, dan nu alleen nog even uitzoeken wie z'n vinger aan de trekker zat, door wie die vinger werd gestuurd en/of betaald, waar de loyaliteit van die vinger ligt, en waar de vinger dácht dat hij (of zij) op meende te schieten. Kortom, we zijn er bijna mensen...
DADER: Separatist (31) bekent neerschieten MH17. In een Italiaanse krant: "Ik zocht een parachute, ik vond een dood kind." Waarvan akte.

Reaguursels

Inloggen

Mmm... Ik vermoed dat de Amerikanen meer gedetailleerde satellietfoto's (op 5 meter nauwkeurig) in bezit hebben maar die nooit prijs zullen prijsgeven omdat men zich dan in de kaarten laat kijken. Spionage via de satellieten is een groot staatsgeheim, dit openbaren aan de hand van satellietfoto's ingezoomd tot op 5 meter nauwkeurig zou het hele systeem ontmaskeren. Het was toch al vanaf het begin glashelder dat de separatisten met hun dronken koppen het verkeerde vliegtuig uit de lucht hadden geschoten, de Amerikanen hebben ongetwijfeld afgewogen of het op het spel zetten van hun eigen spionage-sateliet-systeem tegen een stupide handeling van een achterlijke seperatist niet waard was. Bovendien zaten er geen Amerikanen in het vliegtuig (op 1 Amerikaan met een dubbele paspoort na)

Darkwater | 23-07-14 | 11:51

Voor alle reaguurdertjes met een IQ lager dan 50. Het betreffende plaatje noemen ze ook wel infographics, een soort versimpelde weergave van de werkelijkheid, dus met bijgekleurde lijntjes, niet op schaal, oude ondergrondjes, etc. Hebben jullie het? De werkelijke onderliggende data en getuigenissen zullen de yanks niet zomaar meteen weggeven, eerst een mea culpa van Putin, hij krijgt de gelegenheid om de eer aan zichzelf te houden, Seppuku zou hem niet misstaan.

Bopje | 23-07-14 | 00:10

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 19:05
De TELAR is het voertuig waar de raketten vanaf geschoten worden. Het ding dus dat hier foutief als BUK benoemd wordt. Het complete BUK systeem bestaat namelijk naast de TELAR nog uit een TEL herbewapeningsvoertuig en een commandowagen ("Snow Drift") die de doelen bepaalt en doorgeeft aan de TELAR. Voor de TELAR is een instructie met globale kompasrichting en afstand vervolgens voldoende om het object op te pikken, te kunnen volgen, en er een SA-11 "Gadfly" raket heen te sturen zo gauw het object binnen bereik is.</p>

<p><br>
Doordat het ding zelf een radar heeft kàn de TELAR zelfstandig gebruikt worden, maar je hebt dan dus feitelijk geen enkel idee waar je op schiet. Hetgeen binnen het ontwerp van het systeem dus ook niks uitmaakt, want als de commandowagen is uitgeschakeld dan is alles verdacht en schiet je gewoon op alles dat beweegt.</p>

<p><br>
Waarmee we dus op het belangrijkste punt komen: niemand heeft ergens een commandovoertuig gespot, terwijl er wel sprake zou zijn van zelfs 3 TELAR's. Die dus allemaal uitsluitend in autonome modus ingezet konden worden. Waarbij dus bij iedereen die bekend is met systeem bekend mag worden verondersteld dat het levensgevaarlijk is om binnen het bereik van zo'n apparaat ook maar enig toestel te laten vliegen, laat staan een civiel passagiersvliegtuig.</p>

<p><br>
Ik denk, en dat is gewoon mijn eigen gevoel, dat degene die de trekker overhaalde zich schuldiger voelt dan dat jij hem/haar ooit zou kunnen vinden. De belangrijkste vraag hier lijkt mij echter of er ergens sprake is geweest van opzet: nam iemand bewust onze mensen op de korrel of zette iemand bewust onze mensen op om op de korrel genomen te worden?

Pierre Tombal | 22-07-14 | 23:15

Leuk ook al die standaard ingeprogrammeerde reacties van iedereen omtrent aluminiumfolie wanneer een bepaalde theorie niet strookt met de eigen realiteit.

tripledutch | 22-07-14 | 22:22

Mbt tot die 31-jarige seperatist in Italiaanse krant: geen naam, geen foto. Er valt niets te verifieren. Elke 31-jarige medewerker van de Ukr geheime dienst kan zich bij die krant aanmelden.

We moeten ons realiseren dat we ons midden in een globale propaganda-oorlog bevinden waarbij het multiculturele westen probeert om Rusland te vernietigen. Putin is de laatste hoop voor ons Europeanen op een Europese toekomst, daar waar de VS nu zover gaan dat ze immigratiekantoren gaan openen in centraal-Amerika om het immigratietempo op te voeren ten einde Euro-Amerika klein te krijgen. Amerika betekent onze multikulturele ondergang, een verbond met Rusland ons behoud.

Wat gaan we kiezen?

Wurgje de huisboa | 22-07-14 | 22:19

De oranje blackbox zal antwoord moeten geven op de volgende vragen:
Premier Trutte | 22-07-14 | 18:04

Zolang de Britten (westen) deze boxen onderzoekt zal een eerlijk antwoord er niet komen.
Jammer dat Maleisië het niet zelf onderzoekt.

willie1971 | 22-07-14 | 22:18

van alle zijde is een propaganda oorlog aan de hand, ik vindt dat de Russen tot nu toe de meest geloofwaardige bewijzen leveren maar in een oorlog is de waarheid de eerste verliezer daarom ga ik maar af wat ik zelf zie.
-Als een vliegtuig op snelheid (1000 km/h) wordt getroffen door een grond-luchtdoel raket die onder het vliegtuig ontploft dan is te verwachten dat een vliegtuig in honderden delen breekt.Op deze hoogte en met deze snelheid verdelen delen van dat vliegtuig zich over honderden km2 ipv 37 km2 (6x6 km), In Lockerby was het bijna 50x50 km. Zelfde hoogte,zelfde snelheid alleen explosie van binnen uit.
-Beelden van 11 september 2001 lieten duidelijk zien hoe lichamen op de grond uiteenspatten na een sprong van max. 500 meter, hoe kunnen nu de lichamen intact zijn na een val van 10 km.
-Vooral roepen mij vraagtekens op over de wijze hoe na 1 uur al de verantwoordelijkheid bij Poetin werd neergelegd,vooral de eenzijdige berichtgeving door onze politici.
Bovenal staat hier de enorme tragedie centraal, het lijden van de nabestaanden. Moge zij de sterkte vinden dit te verwerken.
En laat alle politici en ook media nu eens kleur bekennen en eisen dat deze hele onnodige oorlog ophoudt! We staan in het westen gewoon te accepteren dat Kiev in hun strijd tegen de rebellen zwaar geschut en straaljagers inzet tegen dorpen en steden of te wel burgers, laat deze waanzin ophouden!!!!
Hier zijn meerdere partijen aan verantwoordelijk.

willie1971 | 22-07-14 | 22:15

mooi plaatje hoor

godownonme | 22-07-14 | 22:08

PisFinger | 22-07-14
Ja, daar dacht ik ook al aan.
Volgens mij vliegen de AWACS 24/7 in die contereien.

koekje erbij? | 22-07-14 | 22:00

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:31

Ah thanks ja dat maakt het gebied wat onder controle van Oekraïne is vanuit waar een Oekraïense SA-11 geschoten kan zijn vrijwel nihil. Sowieso so belachelijk om dat spul daar neer te zetten maar Russen kennende zijn die instaat om sataliet foto's te tonen van rebellen en staalhard te beweren dat het de Oekraïne.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 21:44

@ alle aluhoedjes hier

Ik had het al op PowNed geplempt maar zie dat ik hier ook even mijn mening moet geven.

Ik erger me al een aantal dagen als ik ook hier lees dat Rusland en Poetin onschuldig zijn omdat sommige westerse politici in het verleden ook wel eens gelogen hebben.

Maar de enigen die belang hebben bij destabilisatie in het gebied zijn de Russen. Met name de kliek rond Poetin die eigenlijk het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, lees groot Rusland, niet kan verkroppen en het liefst de klok vandaag nog terug zou draaien.
Om dat doel te bereiken deinzen ze niet terug voor terreurdaden zoals het willekeurig neerschieten van vliegtuigen en helikopters wat een terreurdaad is, ook als het militaire doelen betreft, wanneer dat niet in een verklaarde oorlog plaats vindt. De zogenaamde separatisten worden voor het karretje van het Kremlin gespannen, voor zover het niet de leidinggevende criminelen betreft wat gewoon Russische militairen en geheime dienst medewerkers zijn die ook vooraan stonden op de Krim toen ze daar voor separatisten moesten doorgaan.
De vanzelfsprekendheid waarmee dat wordt geaccepteerd door de bevolking geeft al aan waar we mee te maken hebben, een land en volk dat door hun omvang en macht en daarmee voortvloeiende mentaliteit zichzelf een bijzondere positie toedicht en dat er geen been in ziet over lijken te gaan in hun streven naar overheersing van anderen. Zie als voorbeeld maar de ongeveer 100 volkeren die al eeuwenlang geknecht zijn door de Russen.
En voor wat betreft de vermeende betrokkenheid van de VS zou ik willen meegeven dat wij, ondanks alles, de Amerikanen grote dankbaarheid verschuldigd zijn omdat wij, dankzij hun bescherming, nu geen Russisch hoeven te spreken.

Elessir | 22-07-14 | 21:32

Roy Bean | 22-07-14 | 20:25
Wat er bij nu.nl werkt is het afvoerputje van de maatschappij.
Als je een IQ van < 60 hebt en zelfs te stom bent om parkeerwacht te worden, dan zijn er volop mogelijkheden bji de redactie van nu.nl en nujij.nl

Dat bewijs wordt dagelijks geleverd.

Flatulent | 22-07-14 | 21:09

-weggejorist-

dries62 | 22-07-14 | 21:04

@Graaf van Egmont | 22-07-14 | 20:51
Grappig dat ze daar ook gewoon media player gebruiken:)

kio | 22-07-14 | 20:57

Op de presentatie van de Russische luchtmacht met de radarbeelden spreekt de generaal over 3 verkeersvliegtuigen
1=Boeing772 van Kopenhagen naar Singapur
2=Boeing772 van Amsterdam naar Kuala Lumpur
3=Boeing778 van Delhi naar Birmingham
De 3e Boeing heeft dus contact gehad met de verkeersleiding in Oekraine en heeft op hun verzoek proberen contact op te nemen met de MH17
De 1e Boeing naar Singapur lag op een ongeveer gelijke koers met de MH17 en moet wat gezien hebben, denk ik.
De russen stellen nu dat er een straaljager in de buurt van de MH17 was en hebben hem op de radarbeelden staan.
Ik weet niet wat er wel of niet gemanipuleerd is maar kijk zelf even hier
www.youtube.com/watch?v=KSpeo5RcQQo
Vanaf 15 minuten

Graaf van Egmont | 22-07-14 | 20:51

Xirdalan | 22-07-14
Helemaal mee eens de EU machtswellustelingen offeren graag een paar honderd onschuldigen om hun macht uit te breiden richting het oosten.
En als klap op de vuurpijl staat de volgevreten Balemans in het weekend op TV om de agressie van de Russen te duiden.
Geeft duidelijk weer waar deze schaamteloze VVDer voor staat.
En wat als blijkt dat met de aanwezigheid van een Oekraïens gevechtsvliegtuig de seperatisten in een afschuwelijke val gelokt zijn.
Zeker is dat er nogal wat partijen zijn die dit stiekem goed uitkomt.

Toontje-lager | 22-07-14 | 20:41

@NFC
nee, dat zou de beeldvorming verstoren. Nu zijn de separatisten de onwelwillende aso's, die bruut met lijken omgingen. We willen niet dat mensen door krijgen dat ze behoedzaam waren, door een reële dreiging op hun positie.

Russell | 22-07-14 | 20:38

Ik zie bijna niets in de Nederlandse media over de gevechten gisteren in Donetsk, het parlement in Ukraine wat met elkaar op de vuist gaat, statements van Putin als reactie op de houding EU e.d.

NFC | 22-07-14 | 20:30

in een nos nieuwsuur (Rudy Bouma)item werden de lokale bewoners bevraagd.
Een vrouw weigerde ze binnen te laten,ze zei ongeveer dit: 'jullie hadden gisteren moeten komen, toen waren er hier allemaal straaljagers enzo'
Ik kan het fragment niet meer vinden.
Het kan er uitgeknipt zijn ondertussen?

nieuwsuur.nl/video/677781-rudy-bouma-s...

100monkeys | 22-07-14 | 20:28

vansuyle.com | 22-07-14 | 20:15
Jezus wat ben toch een aluhoedje. Wat je daar allemaal schrijft komt absoluut niet overeen met wat het iedereen al dagen weet. Ik verdenk u ervan lid van de KGB te zijn, en daarmee een verachtelijke landverrader.
.
Verder een goed stuk, met een heldere open visie.

Russell | 22-07-14 | 20:28

Despecialist,
Je hebt hem,, jij doet het gewoon, pvv erbij sleuren. Je hebt de beker gewonnen. De grootste kneus van deze vliegtuigaanslag.
Gefeliciteerd, wees er trots op.

klote land | 22-07-14 | 20:27

Flatulent | 22-07-14 | 20:13

Ik ben dus niet de enige die NU.nl een heel raar clubje vindt .

i

Roy Bean | 22-07-14 | 20:25

Artikel in Italiaanse krant is helemaal geen bekentenis: translate.google.com/#auto/en/http%3A...

"We hit a plane to Kiev, we were told our leaders: we thought to deal with the Ukrainian pilots landed by parachute and we came across the corpses of civilians."

Een vliegtuig stort neer, en uiteraard ging men er eerst vanuit dat men dat zelf gedaan heeft.

Later in het artikel zegt de rebel: ""Of course we did not break down the plane. We do not have missiles capable of shooting so high. This is a crime committed by bandits who obey the government in Kiev. "

vansuyle.com | 22-07-14 | 20:19

Ik kan mijn reactie gewoon copy-pasten, want er verandert werkelijk niets:

Echt iedereen roept maar wat en 0,0 bewijs:
- Vliegtuig kan nog altijd zijn neergestort door bom of technisch mankement. Niemand heeft bewijs aangevoerd wat dit uitsluit.
- Een satellietfoto met een paar lijntjes erover is geen bewijs, Dit kan iedereen op de redactie van CNN of RT maken.
- Gesprekken met luchtverkeersleiding zijn in beslag genomen door Oekraïnse regering. Waarom?
- Vliegtuig is niet "geëxplodeerd" of "gedesintegreerd" maar voor het overgrote deel neergekomen in een klein gebied. Staartstuk ligt vlakbij de romp.
- Mocht het neergehaald zijn, dan kan dat dus door ieder wapen gebeurd zijn: een raket van de grond, van een vliegtuig of een boordkanon.
- Passagiervliegtuigen worden wel vaker neergehaald: Oekraïne deed dat al eerder 'per ongeluk' in 2001, en Amerika in 1988 en vermoedelijk ook wat meer recentelijk, in 2008 en.wikipedia.org/wiki/List_of_airline....
- Beelden van BUK systemen zijn geen bewijs. Ze kunnen overal genomen zijn, en het laat het alleen de lanceerwagen zien, niet de noodzakelijke radarwagen. Zonder die tweede wagen kan je er niets mee.
- Rebellen hadden goede reden om te liegen over het bezit van BUK systeem: ze worden vanuit de lucht aangevallen en staan met de rug tegen de muur.
- Rebellen hadden eerder vliegtuigen neergehaald, maar op veel lagere hoogte dan een lijnvlucht. Een Il-76 die aan het landen was, en een An-26 die volgens de regering op 6000 meter vloog.
- Oekraïne maakt diverse eigen wapensystemen, veelal in fabrieken in het oosten, waarvan de specs niet te vinden zijn op wikipedia: en.uos.ua/produktsiya/tehnika-pvo/71-z...
- Oekraïne hield oefeningen op 17 juli samen met o.a. Amerikaanse troepen: www.ukrainebusiness.com.ua/news/11169....
- Onderzoeken waarvan de conclusie al vooraf duidelijk is zijn onbetrouwbaar. Een onderzoek uit Amerika, Oekraïne, Engeland, Rusland, Australië is onbetrouwbaar. Wie betaalt, bepaalt. Een goed onderzoek begint met het analyseren van bewijs en het verwerpen van hypotheses. Maleisië en landen die neutraal staan zijn betere kandidaten.
- Helaas gaan de zwarte dozen niet naar een neutraal land: "The plane's "black box" flight recorders, which were handed over by rebels to Malaysian officials, will be flown to a laboratory in the UK for analysis, British Prime Minister David Cameron has confirmed."Volgens BBC

Ik ben niet pro dit of dit, maar wacht gewoon het bewijs af. Echt bewijs, en niet een video van een zogenaamde 'expert'. Staats TV uit het westen is geen haar beter dan staats tv uit Rusland of Iran.

vansuyle.com | 22-07-14 | 20:15

Het eerste 100% vaststaande feit is bekend; de separatisen kunnen niet tellen.
200 versus 282 lijken en onderhand wel 4 verschillende zwarte dozen.

Boobystrap | 22-07-14 | 20:13

mr. coffee | 22-07-14 | 20:02

Ik redeneer niet naar mijn eigen conclusie. Van de gebruiker die het betreffende bericht plaatste is al kort daarna vastgesteld dat diezelfde gebruiker nog 7 accounts had, wat het dus niet aannemelijk maakt dat het om een echt account ging het zou net zo goed een account van Oekraine kunnen zijn die binnen een uur na de crash al wisten te vertellen dat het toestel was neergeschoten door een BUK (dat is dermate snel dat het bijna als daderkennis aangemerkt kan worden)

Engeland heeft in ieder geval de schijn van partijdigheid tegen omdat het in alles voor 100% meeloopt met de VS. De meest normale gang zou zijn dat de CVR en FDR op hetzelfde vliegtuig mee zouden komen naar Nederland. Nederland heeft een zeer uitgebreid team van experts en ook de technische mogelijkheden om deze dingen uit te lezen, dus het doorsturen naar Engeland is in ieder geval wat vreemd.

En verder wat betreft sociale media, is de algemene tendens hier toch al dat alleen de berichten die in de richting van de separatisten wijzen, als waar worden gezien en andere als "nep".

Sterker nog: op Nujij worden alle berichten en links die niet consequent de separatisten en Rusland als dader aanwijzen, gewoon verwijderd. Zelfs een opmerking dat een door hun geplaatste foto gefotoshopped is, wordt direct verwijderd.

Dat geeft wel aan dat men eigenlijk niet zo op een onderzoek zit te wachten, maar alleen bevestiging wol van een standpunt dat al dagen geleden is ingenomen. Net zoals destijds bij de Puttense moordzaak het hele onderzoek ook alleen maar in één richting gestuurd werd, nl die van 2 mensen die na jaren onschuldig bleken te zijn.

of hebben we liever dat we nu de separatisten aanpakken, mogelijk een wereldoorlog ontketenen, om vervolgens over 40-50 jaar in gelekte documenten te lezen dat oekraine, inmiddels lid van de NAVO en EU, achteraf toch degene bleek te zijn?

Onafhankelijk onderzoek: prima. Maar dan ook onbevoordeeld. Anders kun je het onderzoek op voorhand wel door de plee spoelen en gewoon doen wat uiteindelijk de bedoeling lijkt te zijn, nl een militair conflict met Rusland.

Flatulent | 22-07-14 | 20:13

@Flatulent | 22-07-14 | 20:02
Ja het enge is dat er nu veilig vanachter het toetsenbord mensen zijn die dit spannend vinden. En oorlogje spelen wel leuk lijkt. Gatverdamme.

NFC | 22-07-14 | 20:06

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:58
Heb jij de eindresultaten en conclusies van het onderzoek al voor je dan? Zullen we daar eerst op wachten? Kan je wel ongeduldig zijn maar dat maakt niets uit.

mr. coffee | 22-07-14 | 20:04

JeffDeaf | 22-07-14 | 19:54

Je kan beter vast een tunnel onder je moestuintje gaan aanleggen. Die ga je nog nodig hebben... :)

"Rusland moet zijn militaire capaciteit versterken wegens de opmars van de NAVO bij zijn grenzen. Dat heeft president Vladimir Poetin verklaard."

"Poetin haalde ook uit naar de NAVO. Hij hekelde hoe de organisatie zijn militaire aanwezigheid op verschillende locaties in Oost-Europa heeft vergroot. Rusland zou klaar zijn om 'op gepaste wijze' te reageren als de NAVO zich opdringt aan de Russische grens."

Flatulent | 22-07-14 | 20:02

Flatulent | 22-07-14 | 19:55
Ok, dus de sociale media accounts verwerp je want nep-accounts. En een onderzoek in UK verwerp je al bij voorbaat want "het onderzoek (wordt) straks inderdaad gedaan door Engeland en medewerkers van Boeing zodat er nog wat bewijs gepresenteerd kan worden"

Zo creëer je inderdaad je eigen waarheid. Je verwerpt dingen die je niet uitkomen en verzint dingen die je wel uitkomen. En zo redeneer je naar je eigen conclusie toe.

mr. coffee | 22-07-14 | 20:02

circumstantial evidence, sorry.

Watching the Wheels | 22-07-14 | 20:00

@mr. coffee | 22-07-14 | 19:49 nogmaals ben geen alu-hoedje, maar geloof wel in 'openheid'. Het is in deze tijd raar dat ze niet snel met een aantal plaatjes komen (desnoods blurren ze stukken weg of maken ze het wat onscherper). Wat zo raar is, is dat ze naar het publiek zeggen (!) dat ze alleen circumstancial evidence hebben. Dat kun je je toch in deze tijd niet voorstellen?! Waarom zitten we er dan met al die dure apparatuur? Toch om dat luchtruim te bewaken of ... ?

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:58

Flatulent | 22-07-14 | 19:53
Zucht... ja hoor.

mr. coffee | 22-07-14 | 19:57

mr. coffee | 22-07-14 | 19:46
En Maleisie heeft kennelijk wel vliegtuigen, maar geen enkele technische afdeling die een FDR of CVR kan uitlezen? En Nederland met de meeste slachtoffers heeft uiteraard de technische kennis ook niet.

Of wordt het onderzoek straks inderdaad gedaan door Engeland en medewerkers van Boeing zodat er nog wat bewijs gepresenteerd kan worden?

Flatulent | 22-07-14 | 19:55

@ mr. coffee | 22-07-14 | 19:49
De EU wacht ook niet echt af met sancties tegen Rusland tot na het onderzoek, wel? Weten ze meer, of slepen ze ons al provocerend (modus operandi Van Baalen) een oorlog in?

DutchMountain | 22-07-14 | 19:54

Iedereen heeft een mening, dus de waarheid maakt niet uit. Uiteindelijk gaat het zo worden: Rusland heeft het gedaan, Oekraine mag de feesthoed op.

Wanneer gaan mensen snappen dat belangen zwaarder wegen dan recht?

Ik ga alvast Russisch leren want als ik dit allemaal zo zie ontwikkelen lijkt het erop dat WWIII eraan zit te komen. *Gauw moestuintje omploegen doet*

JeffDeaf | 22-07-14 | 19:54

mr. coffee | 22-07-14 | 19:42
Koningin Beatrix en Willem Alexander posten ook regelmatig leuke dingen op Twitter.

Badr Hari postte laatst ook op Facebook dat hij stopte met vechten.
Hun naam en foto staat bij de posts dus kunnen ze alleen maar van hun afkomen... toch?

Flatulent | 22-07-14 | 19:53

Ik heb de kilometers aluminium folie inmiddels binnen en bedacht me onderweg nog waarom er de eerste dag zo geheimzinnig werd gedaan om 4 namen op de passagierslijst. Van wie mogen wij niet weten dat zij in het vliegtuig zaten?

NFC | 22-07-14 | 19:52

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:43
Godskelere, het onderzoek is nog niet eens begonnen maar men eist al dit en eist al dat. Wacht nou gewoon eens af.
En welk plaatje men ook laat zien, als men het weigert te geloven omdat het niet onder het aludakje past dan kan je ze ermee in het gezicht slaan, dan nog zeggen ze klopt niet.

mr. coffee | 22-07-14 | 19:49

Flatulent | 22-07-14 | 19:34
UK: 9 doden dus mag ook meehelpen en AU hebben ze ook nog een band mee. En natuurlijk gebeurd het onder zicht van andere landen. Of denk je dat een paar Engelsen stiekem in een achterkamertje gaan zitten analyseren? Het is een internationaal onderzoek, wat begrijp je daar niet aan? Elke verandering aan data is te zien trouwens.

mr. coffee | 22-07-14 | 19:46

En ik ben geen alu-hoedje en overtuigd dat de seperatisten en Rusland die aanslag hebben gepleegd, maar wat is er verder nog dat wordt verzwegen?

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:44

@ willie1971 | 22-07-14 | 19:05
Motoren van de MH17 zijn van Rolls Royce, dus protocol dat UK erbij betrokken is (net als US omdat het een Boeing betreft). Er waren 10 UK inwoners onder de slachtoffers. En via Honeywell Aerospace hebben ze de kennis om de Honeywell blackboxes uit te lezen. Voor de rest hebben ze niets significants met MH17 te maken, hoor.

DutchMountain | 22-07-14 | 19:43

De dollar is al een paar jaar een pijnlijke dood aan het sterven. Dit voorval is slechts een uitwas in een steeds langer wordende reeks stuipen van een stervend imperium

Russell | 22-07-14 | 19:43

Alles wijst op een raket van de seperatisten, maar ... waarom kan de NAVO niet gewoon 2 of 3 radarplaatjes sturen met het vliegtuig en een ander object vlak voor en vlak na de aanslag? Ze hebben toch juist daarvoor die AWACS toestellen naar Polen en de Baltische staten gestuurd?! We volgen allemaal elk toestel (zal wel 'bijna elk toestel' zijn) via www.flightradar24.com/#48.05,9.8/4?&am... (dat ze waarschijnlijk juist in openheid met de wereld delen om fouten met burgertoestellen te voorkomen). Waarom zijn er geen recordings van die data gepubliceerd van afgelopen donderdag? Er moet toch een goede reden zijn dat ze die data niet willen delen? Staat er nog een vliegtuig op (of 2)? Zijn ze bang om het daarmee discutabeler te maken, terwijl ze zich nu niet hoeven te verdedigen? Liepen ze bewust risico met die burgers? Hoe zit het nou echt? Ze weten ongetwijfeld heel veel meer dan wij nu horen en dat irriteert. Niemand gelooft dat zo'n tekening alles is wat ze kunnen overleggen. In deze tijd, waarin weet ik hoeveel metadata door Ome Roon wordt 'doorgepaasd'? Alles wordt toch vastgelegd mag je hopen. Zo'n plaatje is toch ongeloofwaardig?! Wat willen ze niet vertellen?

Watching the Wheels | 22-07-14 | 19:43

Op 29 juni poste DNRpress op twitter al triomfantelijk foto's van een BUK-systeem. die tweet was gelijk na de aanslag weg.

En nog steeds geen antwoord van de aluhoedjes betreffende de door de rebellengeneraal zelf geposte video op vk.com die gelijk verwijderd werd toen bekend was dat het een burgervliegtuig betrof.

Dit was door henzelf gepost bewijs dat ze over die raketten beschikken en een vliegtuig neergehaald hebben, geen Oekrains of USA handen aangezeten. Wel Russisch want nu is het verdwenen.

mr. coffee | 22-07-14 | 19:42

Kunnen we 'gewoon' het eens zijn dat het de terr... ehrm separatisten waren die een BUK systeem hebben gebruikt. Met financiële en materiële ondersteuning van ome Poetin? Ik ben de aluminium deukhoed theorieën inmiddels spuugzat.

JanWillemJaap | 22-07-14 | 19:42

Als dit het amerikaanse bewijs is, en daar moet een oorlog om gevoert worden straks of is het de nieuwe BRICS bank die de dollar onderuit haalt

dries62 | 22-07-14 | 19:38

-weggejorist-

Flatulent | 22-07-14 | 19:34

willie1971 | 22-07-14 | 19:05

Wat ook heel vreemd is, is dat de zwarte dozen nu ineens richting Engeland gaan; een land dat totaal niets met de ramp te maken heeft.

Flatulent | 22-07-14 | 19:34

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 19:21
LOL

BasBr | 22-07-14 | 19:27

Alle hier aangedragen informatie en argumentatie overziende ben ik er inmiddels van overtuigd dat we Korea moeten gaan bombarderen.

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 19:21

Ja hoor de Amerikanen, zelf ook al zo'n geweldig volk zonder fouten !!!

Rein 8570 | 22-07-14 | 19:21

willie1971 | 22-07-14 | 19:05

80km. Da's een uurtje rijden dus. Weinig overtuigd betoog dus. Daar naast je wil dus ook zeggen dat Oekraïne een hardstikke geavanceerde BUK systeem op zo'n maximaal tachtig kilometer van de Russen aan het karren zijn. Ik dacht het niet. Die dingen staan vrijwel altijd achter de linies. Minimaal zo'n 100km je claimt dus feitelijk dat de Frontlines van Oekraïne zo ongeveer op de rampplek zit. Het klopt dus niet en het kan niet kloppen het komt weer uit de Russische koker. Overigens ook heel stoer dat je met satellieten Oekraïense soldaten kan herkennen want zelf op televisie moet ik turen naar de mouwen voor de kleuren geel/blauw of oranje/zwart om te zien of het rebellen of soldaten zijn. Pure fantasie van deze bloggers.

Dit is weer zo'n rare theorie dat je

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 19:17

`Bovendien laten de satellietopnames zien dat Oekraïne kort voor de ramp een aantal luchtafweersystemen in het gebied heeft verplaatst. `

Volgens mij is dit standaard routine in oorlogssituatie om zo minder vatbaar te zijn voor een eventuele (lucht)aanval.

Verder worden er in Oekraine zelf air-to-air raketten gemaakt van onder andere medium range capaciteit. Dit is een bereik van 10-20 kilometer. Gezien geruchten van een Russische luchtmacht inzet lijkt het mij aannemelijk dat een su-25 dergelijke dingen standaard meevoert ter bescherming, omdat het aan `zicht afstand` raketten niks heeft; het vliegtuig is geen match tegen jagers.

kio | 22-07-14 | 19:15

@willie1971 | 22-07-14 | 15:18

Hier het verhaal in het Engels. Neem het met een korrel zout zou ik zeggen:

consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

Nlz | 22-07-14 | 19:14

@van Oeffelen | 22-07-14 | 15:44

Dan hebben ze hetzelfde gedaan als de VS na het neerhalen van Iran Air 655 die werd neergeschoten door een Amerikaans schip met 290 doden tot gevolg. De VS heeft nooit schuld bekend daarvoor. De nabestaanden kregen een vergoeding en de kapitein kreeg ipv straf een lintje. Dat laatste hebben de Russen nog niet gedaan.

JoranVanderdood | 22-07-14 | 19:12

NFC | 22-07-14 | 18:48
"... al die dingen meer, dan zeg ik ja jullie hadden gelijk."

Maar ook alleen dan? En niet wanneer op een andere manier onomstotelijk wordt bewezen dat de pro-Russische seperatisten de schuldige zijn?

wtf is dit voor invasie van complot theoristen... kunnen jullie niet bij jullie eigen forum blijven en mekaar lekker gek blijven maken met jullie fabeltjes.

abom | 22-07-14 | 19:11

De Maleisische Boeing 777 werd neergeschoten, zoveel is wel duidelijk. Maar gebeurde dat door een jachtvliegtuig of misschien wel twee, of toch door een SAM/BUK luchtafweerraket? Er komt steeds meer bewijs dat het laatste het geval was. Door het Westen geleverd videobewijs dat de Russen hierbij betrokken zouden zijn, kan nu echter afdoende worden ontkracht.

Het ‘debunken’ van dit bewijs is afkomstig van een respectabele financiële blogger genaamd Mish, die al diverse awards –van onder andere de NY Times, Time Magazine, Bloomberg en CNBC- heeft gekregen. In de loop der jaren heeft Mish aangetoond over een aantal zeer goed ingelichte bronnen te beschikken.

Mish heeft één van de belangrijkste door Westerse media aangehaalde video’s ontkracht. Het zou hier gaan om een BUK-luchtafweersysteem dat door de rebellen over de grens terug naar Rusland zou worden gesmokkeld, en dat diverse afweerraketten zou ‘missen’. Die zouden volgens Oekraïense officials, waaronder de minister van Binnenlandse Zaken, zijn gebruikt om de Maleisische Boeing neer te halen.

Door Kiev gecontroleerd gebied

Russische bloggers en nieuwsbronnen konden aan de beelden zien dat de weg waar deze opnames werden gemaakt in de buurt van Krasnoarmiysk ligt, dat al sinds mei onder controle van het regime in Kiev staat. Zo laat een reclamebord duidelijk een advertentie van een autodealer in die plaats zien. Eén van de gebouwen op de achtergrond is een bouwmaterialenzaak in Gorkii straat in Krasnoarmiysk.

Dit stadje bevindt zich op ongeveer 120 kilometer van de Russische grens en 80 kilometer van de plek waar het passagiersvliegtuig uit Amsterdam neerstortte.

‘VS heeft bewijs dat fatale raket van Oekraïne was’

Uit een andere opname van de zogenaamde ‘Russische’ BUK-systemen valt op te maken dat het hier om materiaal van het Oekraïense leger gaat. Dat moet weliswaar nog definitief worden vastgesteld (1), maar het bevestigt wat voormalige Associated Press journalist Robert Parry, gelauwerd vanwege zijn rol in het ontmaskeren van het Iran-Contra schandaal, gisteren zei, namelijk dat de VS satellietopnames heeft waarop is te zien dat het Oekraïense leger verantwoordelijk is voor het afvuren van de fatale BUK-luchtafweerraket. (2)

Volgens Parry denken sommige analisten bij de CIA dat de soldaten mogelijk verklede rebellen waren, of dat de soldaten dronken waren toen ze de raket op de Maleisische Boeing richtten.

Oekraïnse official: Rebellen hebben geen BUK raketten

Autoriteiten en media in het Westen en Oekraïne blijven volhouden dat de pro-Russische rebellen verantwoordelijk zijn, maar dit wordt tegengesproken door de Oekraïense procureur-generaal Vitaliy Yarema, die zei dat ‘na het passagiersvliegtuig werd neergeschoten het leger de president heeft verteld dat de terroristen niet de beschikking hebben over onze BUK-raketten’.

Geluidsopname met bekentis blijkt vals

Bovendien blijkt de geluidsopname van een telefoongesprek waarop is te horen hoe een separatist toegeeft dat zij het vliegtuig hadden neergeschoten, vals. Experts constateerden dat de opname uit diverse aan elkaar geplakte fragmenten bestaat (2).

Russisch bewijs van jachtvliegtuig én raket

Inmiddels hebben de Russen hun satellietfoto’s en radarinformatie van 17 juli vrijgegeven. Uit deze gegevens blijkt dat er in ieder geval een tweede vliegtuig, volgens luchtmachtchef Igor Makushev een militaire jager, in de buurt van de Maleisische Boeing 777 vloog toen deze werd geraakt door een raket. Bovendien laten de satellietopnames zien dat Oekraïne kort voor de ramp een aantal luchtafweersystemen in het gebied heeft verplaatst. (3)

Rusland heeft hiermee het leeuwendeel van de Westerse beschuldigingen ontkracht. Nu wordt het tijd dat ook het Westen met zijn satellietopnames en radarinformatie voor de dag komt.

willie1971 | 22-07-14 | 19:05

Pierre Tombal | 22-07-14 | 18:50

TELAR je doelt hiermee op het BUK systeem? Dat is toch best een stukje technologie. Maar misschien weet jij iets wat ik niet weet?

Ik weet in ieder geval dat een bewapende SU-25 niet hoger dan 5km kan.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 19:05

Flatulent | 22-07-14 | 18:41
Waarom denk je dat ik niet zou weten dat het niet onder VN noemer mocht of dat veel landen tegen waren?
Daar was geen meerderheid voor te vinden en diplomatiek onhaalbaar vanwege vetorecht van sommige lidstaten.
Dat hoefde echter ook niet lezen we in resolutie 1441, dat geeft namelijk "all member states" al toestemming om het op eigen houtje te doen als de VN vaststelt dat Irak zich niet aan de afspraken houden. Meerdere inbreuken op de afspraken zijn vastgesteld door de VN veiligheidsraad, zoals het tegenwerken van inspecties. (dus inclusief China, Frankrijk en Rusland)
Verdere toestemming was niet nodig!
Golf Oorlog 1 in 1990-91 was ook een coalitie van de willing, die zich opofferen om de wil van de VN uit te voeren. De VS heeft zichzelf opgeofferd om Irak tot deelneming te dwingen. Net als Nederland overigens.

BasBr | 22-07-14 | 19:04

NFC | 22-07-14 | 18:48
Natuurlijk gebeurd dat niet. Net zoals van geen enkele gebeurtenis uit de geschiedenis 100% is vast te stellen dat ie is gegaan zoals staat geschreven is dat ie is gegaan. Dat weten alle partijen bij deze gebeurtenis ook, en verklaard voor een groot deel hun handelen na deze gebeurtenis.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:55

jeeeezus christ, waar komt die invasie van aluhoedjes opeens vandaan? Worden jullie betaald om te trollen door het kremlin ofzo? In dat geval: Rot lekker op. RT aanhalen als betrouwbare nieuwsbron, openlijke feiten negeren (als dat fighters geen fragmentatie air-to-air meedragen, foto van dat f*cking BUK systeem op die dag zelf, in het rebellen gebied etc etc etc), maar wel hameren op dat een of andere tweet en een spaanse luchtverkeersleider. Nee. Jullie helpen de zaak echt.

MDA | 22-07-14 | 18:53

@NFC | 22-07-14 | 18:48
LOL

Russell | 22-07-14 | 18:51

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:21
Die Boeing hoeft helemaal niet te zakken. Die TELAR is namelijk alleen maar een "dom" geschut dat helemaal niet de radar mogelijkheden hoeft te hebben die jij denkt dat het heeft. Hij heeft sowieso geen IFF, kan niet 360 graden om zich heen kijken en voor een beetje correcte hoogtebepaling zal iemand de eigen hoek die de TELAR ten opzichte van waterpas heeft steeds als de koepel wordt gedraaid moeten afstellen. Ik denk niet dat iemand die moeite neemt, als de radarapparatuur überhaupt al de functionaliteit heeft om op basis van hoek+afstand een hoogte te kunnen weergeven.

Pierre Tombal | 22-07-14 | 18:50

Er worden vanavond meer gegevens bekend gemaakt door de Amerikanen.
Als al het feitelijk bewijs onomstotelijk laat zien dat alles zich heeft afgespeeld in het luchtruim van Oost Ukraine, wat in handen is van seperatisten en Ukraine een wapenstilstand had en zich daaraan hield, er door Internationale onderzoekers met 100% kan worden gezegd dat Ukraine hier niets mee te maken heeft, de verkeerstoren juist heeft gehandeld, er geen andere vliegtuigen in de lucht waren, alle passagiers en piloten zijn gescreend, de foto's, blackboxen en geheime opnamen allemaal laten zien dat het een raket vanaf de grond afgeschoten door een Rus of een seperatist is geweest en al die dingen meer, dan zeg ik ja jullie hadden gelijk.
Echter moet ik dan nu even naar de winkel om kilometers aluminium folie aan te schaffen want dat gebeurd natuurlijk niet.

NFC | 22-07-14 | 18:48

Xirdalan | 22-07-14 | 18:42
Verklaar dan eens waarom Strelkov het bericht op zijn vk.com account weghaalde waarin het neerhalen van een transportvliegtuig bejubeld werd op hetzelfde moment dat bekend werd dat het een burgervliegtuig was.

Daar hoor ik al die Russianlovers niet over.

mr. coffee | 22-07-14 | 18:46

Breaking; Rouwperiode en begrafenissen uitgesteld tot na het suikerfeest.

Vix707 | 22-07-14 | 18:46

US komt vanavond met nieuwe 'intelligence data' volgens CNBC.

Geluksvogel | 22-07-14 | 18:45

-weggejorist-

Wurgje de huisboa | 22-07-14 | 18:45

Voor de rest, heel leuk zo'n plaatje, maar de bewijzen geven de Amerikanen er niet bij.

Wurgje de huisboa | 22-07-14 | 18:45

Flatulent | 22-07-14 | 18:41
Fout. Eenieder heeft een recht op een eerlijk proces. Ook een pathologische leugenaar. Misschien bevat zijn verhaal deze keer een zandkorreltje waarheid.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:44

Van Rossum heeft godzijdank zijn toon aangepast, hulde.

Wurgje de huisboa | 22-07-14 | 18:43

Toch weer apart dat die 'goudeerlijke' Oekraïners ineens een gedeeltelijke mobilisatie afkondigen en een grondoffensief starten, zo vlak na het afschieten van een passagierstoestel.

Tegelijkertijd weigeren die 'vredelievende' Oekraïners akkoord te gaan met een staakt het vuren. rt.com/news/174652-ukraine-plane-crash...

Maar goed, de Koude Oorlog moet nieuw leven ingeblazen worden,en Poetin moet en zal de boeman zijn, van homorechten, Pussy Riot, Sochi, Syrië en nu MH17. *zucht*

Xirdalan | 22-07-14 | 18:42

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20

Fout. Een getuige waarvan aangetoond wordt dat hij de voorgaande 10 maal zaken opzettelijk heeft verzwegen of heeft gelogen, zal door vrijwel geen enkele rechter echt serieus genomen worden.

BasBr | 22-07-14 | 18:22
Het was zo "legitiem" dat niet eens alle bondgenoten wilde meewerken en het dus geen NAVO of VN macht werd, maar een coalition of willing (herinner je nog het: "You're either with us or against us" ? )
Verder moet je het verhaal hier maar eens goed lezen :
nos.nl/archief/2003/irak/pagina/confli...
Dan zie je hoe door Bush moedwillig is aangestuurd op een oorlog ondanks dat China, Rusland, Frankrijk en andere bondgenoten tegen waren en er zelfs toen al werd gezegd dat Irak meewerkte en er geen sporen van wapens waren.

Noem me maar aluhoedje maar de feiten zijn dat Rusland de VS dwars zit met militair ingrijpen in Syrië (ondanks het "overweldigende" bewjis ook van satellietfotos dat Assad gifgas had gebruikt terwijl VN waarnemers iets anders meldden)

Rusland zit de VS en Israel ook dwars met Iran. Iran wil onderhandelen en Israel wil het liefst vanwege "vermeende" kernwapens, een aanval uitvoeren, maar doet dat niet omdat Rusland heeft gezegd een aanval op Iran als een aanval op Rusland te beschouwen.

En nu zit Rusland de VS ook weer dwars met het in de EU en NAVO trekken van Oekraine.

Dus Rusland moet onschadelijk gemaakt. Liefst op een diplomatieke, maar desnoods op een militaire manier. Dus wordt er eerst onder het mom van "Bescherming tegen aanvallen uit Iran" een raketschild in Polen geplaatst dat als je op de kaart kijkt een raket uit Iran niet echt gaat stoppen. Vervolgens wordt met een kutsmoes van "snel ter plaatse zijn bij een natuurramp een militaire basis opgericht op de Filippijnen.

En over korte tijd heeft de militaire staf Obama overtuigd dat een first strike tegen Rusland haalbaar is, zij het met wat schade aan Europa, en worden we als "collateral Damage" afgestoten.

Onzin? Misschien. Maar een hoop zaken wijzen toch wel op een al dan niet moedwillige koers richting WW3.

Flatulent | 22-07-14 | 18:41

"Het verhaal van de Amerikanen komt exact overeen met het verhaal hier: ukraineatwar.blogspot.nl..."
@Math1985 | 22-07-14 | 15:32

Klik jij nooit op de linkjes in het artikel? Lutsert.

Poesje in t midden | 22-07-14 | 18:40

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:35
Als je alleen naar Nederland, Amerika en Rusland kijkt dan denk ik dat in de volgorde economisch belang Nederland in ieder geval helemaal aan het einde van de rij staat.

NFC | 22-07-14 | 18:36

NFC | 22-07-14 | 18:29
Eens. Dus laten we zo objectief proberen te kijken waar alle feiten gezamelijk ons heen brengen.

Subjectief is ieder geval: de yanks hebben er belang bij (is dat belang er echt wel?) , de yanks hebben in het verleden dit of dat gedaan etc etc.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:35

@NFC | 22-07-14 | 18:27
Tot nu toe zijn dat indianenverhalen van de Russen. En dan nog liegen ze want het moet met een BUK gebeuren. Alles wijst naar de Russen. Lullig voor de Russen en hun aanhang maar beter kan ik het niet maken.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:33

kio | 22-07-14 | 18:25
Larie is het om te poneren dat eerdere ervaring uit de geschiedenis (die overigens zeer debateable zijn, een oorzaak gevolg relatie hebben met gebeurtenissen van vandaag. Misschien hebben de Yanks false flag operaties uitgevoerd in het verleden, misschien niet. Misschien valt het balletje weer op rood, misschien niet.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:32

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:28
Helemaal mee eens. En alle andere feiten zijn geen reden om niet uit te zoeken of er gevechtsvliegtuigen van de Ukraine vlogen op dat moment.

NFC | 22-07-14 | 18:29

@ NFC | 22-07-14 | 18:23
Ik zie niet in wat u bedoeld met deze reactie.

Desalniettemin: een su-25 wel of niet in de buurt is geen enkele reden om alle andere feiten te negeren.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:28

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:21
Nog eens voor de zoveelste keer. De bewering is niet zozeer dat er geschoten is op het toestel door een gevechtsvliegtuig, maar of ie daar inderdaad vloog en waarom. je moet je in dat gebied nog registreren als je een scheet laat, dus er zal ook wel geregistreerd worden hoe laat welk toestel waar vliegt en waarom.

NFC | 22-07-14 | 18:27

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20
Wat een larie.. een rollend roulette balletje ondervind geen invloed vanuit menselijke hand! Deze vergelijking gaat compleet scheef. Verder is het aan te raden om de documentaire eens te bekijken.

www.vpro.nl/buitenland/programmas/2doc...

kio | 22-07-14 | 18:27

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20
Wat een larie.. een rollend roulette balletje ondervind geen invloed vanuit menselijke hand! Deze vergelijking gaat compleet scheef. Verder is het aan te raden om de documentaire eens te bekijken.

www.vpro.nl/buitenland/programmas/2doc...

kio | 22-07-14 | 18:26

Complot theorieën daar ben ik niet zo van. Duidelijk lijkt het mij dat er 2 feiten zijn. 1) Er is een vliegtuig over een oorlogsgebied gedirigeerd en gevlogen wat never nooit niet had mogen gebeuren. 2) Dat vliegtuig is uit de lucht geschoten, waarschijnlijk door de Russische separatisten in de Oekraïne. Wie was er fout? 1) De verkeersleiding die het vliegtuig toestemming gaf om over dat gebied te vliegen? 2) Malaysia Airlines, omdat ze kerosine wilden besparen en niet net als veel van collega maatschappijen een andere route namen? 3) De Separatisten omdat ze geen indringers in hun luchtruim wilden? Wie er een klip en klaar antwoord op kan geven, gaarne!

Toetsiemonster | 22-07-14 | 18:26

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20
Wat een larie.. een rollend roulette balletje ondervind geen invloed vanuit menselijke hand! Deze vergelijking gaat compleet scheef. Verder is het aan te raden om de documentaire eens te bekijken.

www.vpro.nl/buitenland/programmas/2doc...

kio | 22-07-14 | 18:25

Amerikanen die satelietinfo vrijgeven... Bij voorbaat dubieus en onbetrouwbaar. Dat weet ik nog van die eerste golfoorlog.
VanBukkem | 22-07-14 | 18:11
Eerste golfoorlog? 1990-1991? Je komt schijnbaar net kijken vriend.

BasBr | 22-07-14 | 18:24

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20
Dus er vliegt nu zonder oorzaak en zonder gevolg ergens een gevechtsvliegtuig bij u boven de tuin?

NFC | 22-07-14 | 18:23

Flatulent | 22-07-14 | 18:08
Nu weet je dus dat het hele WMD's verhaal en andere inspecties in Irak plaats vonden, vanwege Golf oorlog 1.
De VS nam het voortouw om Irak tot "meewerking" te dwingen van de VN resoluties, zoals uiteengezet in resolutie 1441. Waarbij "all means necessary" legitiem waren. We weten uit Golf Oorlog 1, dat dit o.a. militair ingrijpen legitimeert, waar het precedent is gezet.
Het ingrijpen in Irak oorlog was derhalve legitiem.

BasBr | 22-07-14 | 18:22

@Kromme Tenen | 22-07-14 | 17:59
Ja dat is al honderden keren uitgelegd. Dat kan dus helemaal niet. Dat is bij elkaar verzonnen door een zooitje internet-amateurs met aluhoedjes

SU-25 vliegt met maximum snelheid ongeveer net zo snel als een Boeing 777. Om jouw theorie überhaupt mogelijk te maken moet:

Ten eerste zo'n SU-25 heel goed kunnen timen.
Ten tweede moet de Boeing zo'n 3-5km zakken.
Ten derde kan zo SU-25 nooit meer terug achter de Boeing 'verstoppen' want die Boeing is al lang weer kilometers verder. Dat ding ging zo'n 900 p/m per uur.
Ten vierde liegen de Russen alsnog vreselijk want ze moeten sowieso een BUK systeem hebben.

Kortom je hebt er geen kennis van, je snapt het niet eens en toch blijf doordrammen in de panelen.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:21

@Flatulent | 22-07-14 | 18:14
Precies alle dingen die u feiten noemt, noemen juristen ''subjective'' en met goede reden: ze hebben geen enkele oorzaak gevolg relatie met wat er afgelopen donderdag gebeurd is. Het is heel menselijk en natuurlijk om te denken van wel, maar de oorzaak gevolg relatie is er gewoon niet. Mensen denken bijvoorbeeld ook de de eerdere plekken waar een rouletteballetje valt in relatie staat tot de komende spins.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:20

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:09
Ah ok, maar kun je het met eens zijn dat het op z'n minst opvallend is dat, volgens de westerse maatschappelijke beleving, "wij" altijd in het gelijk staan, en de rest van de wereld stout is?
.
En als je het daar mee eens kunt zijn, is het dan niet verstandig om juist extra kritisch te zijn op de heersende westerse theorieën? En dat het daarmee verstandig de alternatieve/vijandige theorieën in eerste instantie een zwaarder gewicht te geven als je een waarheidsweging zou willen maken?

Russell | 22-07-14 | 18:18

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:07

Prima laten we naar wat feiten kijken:

Feit is dat oekraine belang heeft bij het neerschieten van dit vliegtuig. Want het levert ze veel steun op tegen de separatisten.

Feit is dat Oekraine 13 jaar geleden een soortgelijke fout heeft gemaakt en toen een Russisch passagiersvliegtuig uit de lucht heeft geschoten

Feit is dat de VS een geschiedenis heeft van onwaarheden, verzwijgen van feiten en onjuist bewijsmateriaal.
Kijk naar de Irak wapens, kijk naar de coupe in Iran destijds die pas 50 jaar na dato schoorvoetend is toegegeven door Obama. Kjik naar het neerschieten van de Iraanse Airbus waar tot op de dag van vandaag niet alle informatie is vrijgegeven en gewoon als "classified" onder de tafel blijft. Kijk naar de Cuba crisis waar ondanks ontkennen van de VS, achteraf bleek dan de CIA erachter zat. En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan...

Over het algemeen kun je de betrouwbaarheid van een land vaststellen aan hoe het in het verleden met de waarheid is omgegaan. En wat dat aangaat heeft de VS een erg slecht trackrecord.

Dus op feiten afgaan? Graag!

Flatulent | 22-07-14 | 18:14

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:10
Dat siert je.

NFC | 22-07-14 | 18:13

gelachewoar | 22-07-14 | 18:08
Precies. Of een vergelijkbaar stukje bewijs zou dan feitelijk vaststelbaar zijn. Maar die zijn er niet, omdat het zo niet gebeurd is.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:11

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:09
"Indirecte schuldigen" nou, daar ken ik er daar nog wel een paar van.

HotPotato | 22-07-14 | 18:11

Amerikanen die satelietinfo vrijgeven... Bij voorbaat dubieus en onbetrouwbaar. Dat weet ik nog van die eerste golfoorlog.

VanBukkem | 22-07-14 | 18:11

@NFC | 22-07-14 | 18:07
Nou mij wel hoor.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:10

Ja maar dat scenario wat 1 op 1 bij de feiten ligt dat ken ik dus niet. Rusland of rebellen die een passagiersvliegtuig uit de lucht schieten dat gaat naar mijn idee juist richting een complottheorie.

NFC | 22-07-14 | 18:10

@Russell | 22-07-14 | 18:06
Je draait het weer om. Het is voor mij niet belangrijk dat de Russen de schuld krijgen. Het is voor mij belangrijk dat de schuldigen de schuld krijgen dat blijken met alle waarschijnlijkheid (indirect) de Russen te zijn. Elke andere theorie leidt tot een dood spoor omdat het pure fabricatie is.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 18:09

moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:44

als dat zo zijn gebeurd dan zal een intacte flightrecorder daar wel uitsluitsel over geven want een straaljager die dichtbij een civiel toestel vliegt en niet communiceert zal toch wel worden besproken in een cockpit?

gelachewoar | 22-07-14 | 18:08

BasBr | 22-07-14 | 17:44
Men wilde (na het superbewijs van de VS) dat Irak alle massavernietigingswapens vernietigde of inleverde.
Irak kon aan die voorwaarde niet voldoen omdat er geen mvw waren. Dat daardoor een invasie op gang is gekomen (die evengoed was doorgegaan) maakt verder weinig uit.
Als de politie een wapen op je richt en je sommeert om je wapens weg te gooien of anders neergeschoten te worden dan is dat prima, behalve als je geen wapens hebt om weg te gooien.
Met dat verschil dat de politie je waarschijnlijk gelooft en de internationale gemeenschap dankzij fake bewijs van de VS was overtuigd dat die wapens er moesten zijn.

Flatulent | 22-07-14 | 18:08

@ NFC | is bovenstaande tegel.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:08

In plaats van u bezig te houden met die zogenaamde duizenden mogelijke scenarios, is het misschien slim om te beginnen bij het scenario dat 1 op 1 zo dicht op de vaststelbare feiten ligt.

Het ironische is dat de alubhoedjes altijd claimen ''enkel objectief naar de feiten te kijken'', terwijl in de regel er altijd een premisse is van een verhaal, waarbij de feiten dan wel de ontbrekende feiten gevonden moeten worden. Het verhaal is altijd: wie heeft er belang bij dit/dat of hoe zouden de machthebbers dit clandestien voor elkaar kunnen krijgen. Het enige verhaal zou moeten zijn: wat is er precies gebeurd.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 18:07

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:58
Maar gerechtigheid is niet iets als een koekje wat een verwend kind uit de koektrommel opeist. Als morgen Putin iedere Nederlander een jaar lang gratis gas geeft of een breedbeeld bij ze contract dan hoor je niemand meer hoor.

NFC | 22-07-14 | 18:07

Flatulent | 22-07-14 | 18:01
Resolutie 1441 recalls ook de resolutie die de belangrijke "all means necessary" bevat. Dat telde tijdens de bevrijding van Koeweit ook als voldoende basis voor de internationale gemeenschap. Of was de bevrijding van Koeweit ook onrechtvaardig?

BasBr | 22-07-14 | 18:06

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:58
Waarom is het voor jou zo belangrijk dat de Russen hier de zwarte piet krijgen? Er van uitgaande dat je persoonlijk niet geraakt bent door deze toestand, zou het je flikker moeten uit maken.
.
Pas als we gaan in zien dat we moeten stoppen met het wij zij denken kommen we mogelijk ooit tot een oplossing, waardoor dit soort ellende ook niet meer hoeft te gebeuren.

Russell | 22-07-14 | 18:06

Verder nog een vraag betreffende het radarsignaal dat MH17 afgaf.. dit kan mijns inziens niet verkeerd of afwezig zijn geweest. Dan hadden andere luchtverkeersleidingen dit ook wel opgemerkt toch? Waarom heeft er dan niemand aan de bel getrokken en gezegd dat dit niet klopte? Het vliegtuig is over minimaal 3 luchtruimen gevlogen.

kio | 22-07-14 | 18:05

Heel vreemd misschien... maar ik kan niks met dit plaatje. De USofA zei ook dat de rebellen chemische wapens hadden in Syrië. Die bleken ook van de, door USA gesteunde, rebellen te zijn. Hard bewijs aub !

deEik | 22-07-14 | 18:05

De oranje blackbox zal antwoord moeten geven op de volgende vragen:
.. Het moeten verleggen van de koers en de reactie van de piloot dat hij er niet blij mee was. Of juist dat dat niet zo is.....
- Het begeleid worden door 2 jets van de Oekraïne....
- Het mogelijke contact met de verkeerstoren
- Het mogelijke contact met Brussel (die leidt de vliegroutes!)
- De tijd en positie tussen het loslaten van de jets en de aanslag
- Het gerucht dat hij voor de aanslag ook nog op een lagere koers .. is gaan vliegen
- Het gerucht dat er iets mis was met de elektronica en ook de
.. apparatuur die de identificatie mogelijk maakt van het toestel.
..(dit was n.l. ook bij hun andere toestel defect)
Lijkt me voor de afhandeling en schuldvraag toch wel handig om te weten/ontzenuwen.

Premier Trutte | 22-07-14 | 18:04

NFC | 22-07-14 | 17:56
Logisch en slim besluit van de Fransen. Er ligt nl een getekend contract tot levering en het gaat niet eens over wapens maar over casco's.
Niet leveren zou dus niet alleen betekenen dat de Fransen de betaalde miljarden moeten terugbetalen, maar ook waarschijnlijk door de rechter een enorme schadeclaim opgelegd krijgen wegens contractbreuk.

Flatulent | 22-07-14 | 18:04

fingers | 22-07-14 | 17:45
En hoe wil je weten waar iemand vandaan komt zonder hem eerst te identificeren?

Geluksvogel | 22-07-14 | 18:03

fingers | 22-07-14 | 17:45
Nederland neemt het voortouw in het onderzoek naar de crash en identificatie. Dat is internationaal al afgesproken. Dus de lichamen worden straks geïdentificeerd en daarna overgedragen aan de nabestaanden. Je kunt moeilijk wat lijken her en der heen sturen als je niet weet wie het zijn weet je......

BasBr | 22-07-14 | 18:03

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:04
De feiten werden verdraaid. Dat de VS de resolutie verdraaiden voor eigen gewin wil niet zeggen dat die daar ook voor was. Resolutie 687 ging nl over de massavernietigingswapens maar daar was op aandringen van China en andere landen geen militair ingrijpen aan gekoppeld. Vandaar dat de oude resolutie daar maar voor misbruikt werd om zo militair ingrijpen buiten de VN om mogelijk te maken. Bush wist nl dat een resolutie die een invasie zou goedkeuren, nooit door de Veiligheidsraad zou komen omdat zelfs sommige bondgenoten tegen waren.

"De VS kwamen, gesteund door het VK en Spanje, in 2003 tot het besluit dat Irak nog steeds niet aan de ontwapeningseisen voldeed. Omdat duidelijk was dat andere landen als Frankrijk, Duitsland en China tegen militair ingrijpen waren stelde de VS Irak op eigen houtje een kort ultimatum waarna het in maart 2003 het land opnieuw binnenviel en daarbij stelde dat resolutie 1441 hen dat toeliet[2]."

Flatulent | 22-07-14 | 18:01

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:56
Ja inderdaad dat is wat ik bedoel en dan de duizend andere varianten daarop. Dat moet worden uitgezocht. Een oorlog. Twee strijdende partijen. Een wapenstilstand. Een gevechtsvliegtuig in de lucht en raketten op de grond. Dan zal het verhaal ooit misschien een heel klein beetje compleet worden.

NFC | 22-07-14 | 18:00

kio | 22-07-14 | 17:52
Dat zijn vooralsnog indianenverhalen.

mr. coffee | 22-07-14 | 18:00

@De Koreaanse Slet
Het is toch verbluffend simpel. Straaljager verstopt zich achter lijnvliegtuig, Doet snel een bomrun en verstopt zich snel weer terug achter lijnvliegtuig. Verkeerstoren past de koers van lijnvliegtuig aan want anders lukt het niet en, oh ja, de vlieghoogte want die rommel van de Ukies kan niet zo hoog vliegen.

Kromme Tenen | 22-07-14 | 17:59

kio | 22-07-14 | 17:47
zoek eens de betekenis van het woord shrapnel op.


Separatisten zijn geen officiele partij in deze en er zijn nogal wat groeperingen naast elkaar. Moest even uitgezocht worden. Ze hadden ook zelf even kunnen zeggen "kom maar hierheen Nederland. Wij beschermen de bergers." Nu werden waarnemers met Kalasjnikovs op afstand gehouden zodat ze zelf aan de slag gingen om vermoedelijk bewijs te manipuleren.

En bij het openen van de flightrecorders zijn natuurlijk allerlei internationale waarnemers en onderzoekers aanwezig. Dus kalm maar.

mr. coffee | 22-07-14 | 17:58

De conclusie op deze site uit het Italiaanse artikel is volgens mij niet goed overgenomen. De brontekst is anders, als het op dit niveau al misgaat, dan vrees ik voor de theorien die hier weer op gebaseerd gaan worden.

Jeryy Can | 22-07-14 | 17:58

@Russell | 22-07-14 | 17:43
Zeg dan gewoon dat zoals het nu staat inderdaad er alles op wijst dat de Russen erachter zitten. Elke alternatieve 'theorie' die ik heb kunnen vinden blijken totaal onmogelijk of een praktische onmogelijkheid.


@NFC | 22-07-14 | 17:42
Nee voor mij is gerechtigheid het belangrijkste. De Russen zijn betrokken en ze liegen erover en de daders zullen nooit gepakt worden. Dan blijft over sancties. Verder kan je alleen maar ten strijde trekken maar dat schiet niet op natuurlijk.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:58

Interessant nieuws wat hier gisteren waarschijnlijk ook niet aan bod is gekomen in Nederland. Frankrijk is gevraagd door VS om de order van 1,6 miljard voor twee bootjes terug te trekken. Maar wat zeggen die Fransen heel pragmatisch? Nee dat kost ons meer dan de Russen dus dat doen we niet. Wel zo verstandig.

NFC | 22-07-14 | 17:56

NFC | 22-07-14 | 17:46
Prima, dan gaan we door met uw mogelijke aangepaste scenario: Vloog daar in de buurt een Su-25?
Mogelijk wel, mogelijk niet. We weten dat Oekriene dit vliegtuig heeft dus laten we uitgaan van wel.

Welnu: vloog die SU 25 daar met voorbedachte rade om zich te verschuilen achter/voor een passagiersvliegtuig, in de hoop dat er een BUK op hem afgevuurd kon worden, die hij met gevaar voor eigen leven zou kunnen ontwijken zodat het passagiersvliegtuig geraakt kon worden en de separatisten en Rusland in een slecht daglicht komen te staan?
Optie B: vloog het daar zonder verdere motieven en was de BUK op hem gericht enkel een tragisch ongeluk? Dan nog: die separatisten hebben dan een BUK het luchtruim in geschoten zonder ook maar in de buurt te komen van de kennis die nodig is om dat ding af te vuren.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:56

Heee, zie ik daar kernbommen op die luchtfoto ? Of is dat ook ge-footoo-shopt ?

vivaldi | 22-07-14 | 17:54

First Contact | 22-07-14 | 17:47

Yep. Binnen het kader van rauwe machtspolitiek lijkt de in de 20e eeuw door Europeanen zelf veroorzaakte tendens van machts- en prestigeverlies nu versneld door te zetten. Europa is een derderangsspeler geworden, met dank aan zichzelf. Wij zitten in de hoek waar de klappen vallen. Ik ben geen sociaal beest, maar ik merk wel meer en meer ongerustheid bij mensen die ik ken. Dat was, voor alle duidelijkheid, al bezig voor deze aanslag, maar het wordt er natuurlijk niet beter op.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:54

Sorry voor alle typfouten.. site/computer hapert wat.
Verder nog een kleine aanvulling..
Als de MH17 begeleidt werd door su27`s van Oekraine om het vliegtuig haar veiligheid te garanderen.. dan zouden deze militaire toestellen juist een aanval vanaf de grond verwachten. Waarom is hier dan niet op ingegrepen? Waarom ontkend Oekrainë dan vervolgens elke betrokkenheid? Zelfs als ze de raket niet konden onderscheppen zouden ze dit toch gewoon kunnen zeggen?

kio | 22-07-14 | 17:52

@Flatulent | 22-07-14 | 16:38
Totaal niet relevant en het verandert niets aan het feit dat alles maar dan ook alles naar de Russen wijst.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:51

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:44

Gratis tip: er waren geen VS burgers aan boord... kan dat ook niet ergens in een complot theory passen? Zou het completer maken.

Sumato | 22-07-14 | 17:50

@de koreaanse slet:Op zeker als jij je muil opentrekt op een verjaardag dat de muziek op 10 gaat.

hebbuh | 22-07-14 | 17:50

@LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:48
buiging doet

NFC | 22-07-14 | 17:49

We hebben dagen lopen zeiken tegen die russen, komen ze eindelijk met een persconferentie, laten we er niets van zien of misschien een heel klein stukj tekst in het noord hollands dagblad pfff.
Zie niets op cnn, teletekst of de telegraaf.
Bijna niemand heeft het dus kunnen zien.
Maar beter ook waarschijnlijk omdat het erg overtuigend was.

En dan maar blijven zeggen dat die russen eenzijdig nieuws geven, wij zijn nog veel erger.

Of niet kijken omdat 25 minuten te lang is en meteen zeggen, leugens, propaganda hahahaha

Het is ook erg moeilijk om als je meteen al meegaat met russen beschuldigen om dan nog open te staan voor andere mogelijkheden.

Hoe dan ook die nazi regering van de oekraine is echt geen haar beter dan die rebellen.

Frontline | 22-07-14 | 17:49

Er is één snoeihard militair pressiemiddel dat Nederland in het uiterste geval kan inzetten: Van Baalen in de Zwarte Zee donderen. Dan heeft niemand meer iets aan Krim of Oekraïne. Da's zogezegd geen bommetje.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:48

fingers | 22-07-14 | 17:45
Alles gaat naar NL en dan na identificatie pas naar andere landen. Logisch toch?

mr. coffee | 22-07-14 | 17:48


beforeitsnews.com/war-and-conflict/201...

Foto zondag al gevonden via een andere site (link kwijt). Hier werd gesteld dat dit de linker vleugeltip zou zijn aan de bovenkant, waarbij een vliegtuig met boordgeschut van links achter MH17 op de cockpit heeft geschoten.

Verder nog deze.. dit kan net zo goed een air-to-air zijn geweest. De inslag lijkt mij een te klein oppervlakte hebben voor een SA-11 raket.
defensetech.org/2014/07/21/mh17-wrecka...

Verder nog min mening waarom de seperatisten zo `laks zijn` of treuzelen; niemand verteld ze wat. Zij gaan ervan uit dat iemand (buitenalders) wel het vliegtuig komt halen en met hun in gesprek gaan. De OVSE had in eerste instantie een afdeling vanuit Oekraine zelf gestuurd, deze partij wordt immers aangezien voor de vijand! Logisch dat ze het niet vertrouwen.

M.B.T de fligthrecorders.. de meest slechte keuze is om deze naar Engeland of de V.S te sturen! Dit is de meest subjectieve en bevooroordeelde partij sinds de tweede wereld oorlog. Hoe dom kan men wezen! Waarom niet naar Maleisië zelf of desnoods naar Nederland als zijnde objectief land die degelijk de waarheid wil achterhalen gezien haar slachtoffers!

kio | 22-07-14 | 17:47

@Aardbewoner | 22-07-14 | 17:36
Het is verschrikkelijk, zo zie je maar dat er nog weinig veranderd is ten opzichte van vroeger. Het gaat nog steeds om macht en grondstoffen om het voortbestaan van een natie te garanderen.

First Contact | 22-07-14 | 17:47

@van Oeffelen | 22-07-14 | 17:41

als u alvast vooruit gaat, volg ik wel... als ik terug uit Osaka ben.

Sumato | 22-07-14 | 17:47

@moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:44
Je liegt al in je eerste zin. De zogenaamde alu hoedjes vragen zich af:
Vloog daar een vliegtuig van Ukraine? Een SU25? Is die beschoten vanaf de grond? Waarom vloog die daar? Vloog die daar misschien niet? Was het een zwaluw?
Niemand heeft gezegd een SU25 heeft een Boeing 777 op 33.000 ft uit de lucht geschoten. Ik heb de rest van je bijdrage maar niet gelezen.

NFC | 22-07-14 | 17:46

Nou ben ik te lui om alles te lezen - bedoel om alle interessante meningen tot mij te nemen - maar ik stel net als in vorige topics mijn vraag die ik nog door niemand (sorry, gaarne herhalen indien reeds gegeven) heb beantwoord gekregen:

Waarom worden volgens media alle slachtoffers naar NL gebracht?

Ja, ik weet we hebben een reputatie maar hallo! Willen die nabestaanden van de bv Aussies niet de lichamen nu terug? Gaat alles naar NL en dan pas naar andere landen? Ik lees dat nergens...... toch beetje raar.

fingers | 22-07-14 | 17:45

Er is iets heel vreemds aan de hand met dit plaatje...</p>

<p><br>
Eerder had ik al zo'n beetje de afstand bepaald tussen inslag van de raket(ten?) en de crashsite en kwam er daarbij op uit dat de TELAR vanaf een afstand van 19km had geschoten. Die berekende afstand komt behoorlijk overeen met dit plaatje, echter was gebaseerd op bericht dat er zou zijn geschoten vanuit de omgeving Torez. Nu blijkt de TELAR dus nog eens iets van 15km verder weg gestaan te hebben en dat maakt een en ander wat ongeloofwaardig. De radar van de 9A310M1 TELAR, welke op alle foto's wordt getoond als de "dader", heeft namelijk een maximum (tracking) bereik van 35km en de SA11 raketten komen ook slechts 28km ver.</p>

<p><br>
Ons wordt steeds wijsgemaakt dat hier getrainde Russische soldaten aan het werk zouden zijn, maar deze TELAR bemanning heeft in blinde paniek geschoten nadat er 10 seconden eerder een bliep op hun radar verscheen en ze op die afstand helemaal nog niet in staat waren om een vliegtuig dat 540km/u kan halen konden raken.

Pierre Tombal | 22-07-14 | 17:45

Flatulent | 22-07-14 | 16:52
Klopt resolutie 1441 had betrekking op de wapenstilstand na Koeweit, waarin Irak zich had afgesproken bepaalde wapens van de hand te doen en mee te werken aan controles. Daar hield Irak zich niet aan, daar ging ook dat hele WMD's verhaal over. Waarom dacht je anders dat Irak aan allelei internationale afspraken moest houden? Heb je onder een steen geleefd ofzo?

BasBr | 22-07-14 | 17:44

Het beste dan men kan doen is de zaak helemaal omdraaien en met de alu-hoedjes(en Rusland in dit geval, met hun militair specialisten op staatstelevee) mee te denken.

Wat als ze gelijk hebben, waar komen we dan uit?
Men neme de ogenschijnlijk meest populaire theorie: Een Oekraïense SU-25 heeft het toestel uit de lucht geschoten. Even afgezien of dit technisch mogelijk is, hoe zou dit dan gegaan zijn?

Zo ongeveer: Ergens in een kamer in Kiev wordt een plan gesmeed om de Russische separatisten in een kwaad daglicht te zetten. Mogelijk hangen de Eurofielen met hun expansiedrift en de Yanks ook nog aan de lijn via een conference call.

Luitenant Igor Ukranski stijgt op en nadert het vliegtuig. Hij weet wat zijn missie is: wachten tot het vliegtuig boven door separatisten gecontroleerd gebied is, en dan die kist naar beneden halen. M.a.w. een massamoord op buitenstaanders plegen, maar Igor weet dat ze slechts colleteral damge zullen zijn voor het hogere doel: namelijk wereldominatie voor de Yanks en Europa. Van belang is wel dat het vliegtuig veerstort in Separatistisch gecontroleerd gebied, waarna die separatisten vervolgens 3 dagen ongestoord op de crash site kunnen rondstruinen. Het mogelijke risico dat ze op dit crashsite bewijs van hetgeen werkelijk gebeurd is vinden, moet Igor en zijn Kievse plansmeders maar voor lief nemen.

Welnu, klinkt dit scenario waarschijnlijker dan dat zo'n halftamme randdebiel op goed geluk op de lanceerknop heeft gedrukt van een zwaar militair apparaat dat hij sowieso nooit had mogen hebben?

moonshiner3519 | 22-07-14 | 17:44

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:32 "Jullie denken"
Ik geloof niet dat je helemaal de strekking van mijn post hebt begrepen. Ik heb zojuist aangegeven dat ik verre van aannames blijf. Des ondanks probeer je mij hier als nog weg te zetten als een aluhoedje. Dat doet me vermoeden dat jou blik wat minder open is dan je in jouw post doet voorkomen. Uw beeld is gezet en alles wat er enigszins in past wordt waarheid.

Russell | 22-07-14 | 17:43

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:38
Ja maar jij bent intelligent genoeg blijkt uit je bijdragen dat je kunt bedenken wat die sancties voor Nederland kunnen betekenen. Wij verliezen er allicht meer mee dan de Russen. En als er al een Rus door wordt getroffen dan zeker niet Putin. Alleen is voor jou het Ukraine bij EU het belangrijkst en niet het welzijn van Nederland. Zover is duidelijk en geeft verder niets, maar kun je me alu hoedje wel even voor op de kapstok hangen dan?

NFC | 22-07-14 | 17:42

Dit is geen satelliet intel, dit is een satellietkaart waarop getekend is.

Ik zou zeggen, probeer de informatie eens te vergaren uit de 3 AWACS toestellen die 24 uur per dag het Ukrainse luchtruim in de gaten houden (en alle gesproken communiatie (ook die van burgertoestellen opnemen.) Vraag dan gelijk even naar de radar informatie van de afgeschoten raket.

Tot laters!

Sumato | 22-07-14 | 17:41

Laat die criminelen dan maar bewijzen dat ze het niet waren.

Al die zogenaamde Verschwörungstheorien dienen maar 1 doel: de boel afleiden van de ware daders en schuldigen. Degenen die op de knop hebben gedrukt en hun bazen en bazen van bazen. De ene red herring na de andere wordt hier opgeworpen onder het mom van zelfstandig na kunnen denken. Zogenaamd. Dit soort lieden wil een wig drijven tussen ons Nederlanders en onze vrienden, de Polen, de Amerikanen en de Canadezen. Dat uitschot uit Rusland heeft het gedaan en daar moeten we op af, geen tijd meer te verliezen.

van Oeffelen | 22-07-14 | 17:41

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:38
ARGH correctie.

Volgens mij zeggen mensen die je toch als intelligent, of je het er mee eens bent of niet, moet classificeren 'de Russen zitten hier achter, liegen erover en verdienen dus sancties.'

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:39

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:36

Say no more. Lenin draait zich om in z'n, eh mausoleum.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:39

@NFC | 22-07-14 | 17:34
Volgens mij zeggen mensen die je toch of je het er mee eens bent of niet de Russen zitten hier achter, liegen erover en verdienen dus sancties.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:38

@NFC | 22-07-14 | 17:13
Die zat dus op een proxy server.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:37

Separatist (31) bekent neerschieten MH17. In een Italiaanse krant?

Jongens... Dat gaat wel heul makkelijk zo... En die seperatist heeft zich dus met naam en toenaam verantwoord? Of deed hij de melding anoniem?

Iedereen kan wel van alles bekennen! Wat een stelletje strontvreters hier zeg, bah. Vingerafdrukken, DNA, kogels en kogelgaten. DAT IS BEWIJS.

JeffDeaf | 22-07-14 | 17:37

First Contact | 22-07-14 | 17:31

Zie wat dat daadkrachtig optreden betreft Libertas Simplex 17:29 - met permissie hoop ik. Het is echter niet omdat het wapentuig van de Russen komt dat je ze zonder meer betrokken kunt noemen. Anders kunnen we België met z'n FN wel opdoeken - hetgeen me dan wel weer een erg strak plan lijkt. Wat het toegankelijk maken betreft: zouden die rebellen of hoe je dat volk ook wil noemen niet een beetje Poetin's Frankenstein zijn? Ik weet het ook niet hoor, ik ben enerzijds overtuigd van de betrokkenheid van de separatisten maar krijg ook een ongemakkelijk gevoel bij de manier waarop Oekraïne zich opstelt en gedraagt.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:36

@Aardbewoner | 22-07-14 | 17:27

In de voormalige USSR slingeren nogal wat tanks rond. De Russen schijnen zelfs de T34's uit WO2 nog ergens opgeslagen te hebben. Wellicht dat een lokalio zo'n depot gevonden heeft en besloot er een handeltje van te maken. Gebeurde wel meer daar met overheidsspullen. Zo kon je er eigenaar van Chelsea FC mee worden...

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:36

@NFC | 22-07-14 | 17:26
Als ik het tegen de verkeerde(n) heb dan biedt ik mijn excuses aan. Maar nogmaals je mag vinden van de EU wat je wil maar in dit topic wijst alles erop dat het westen het deze keer in ieder geval wel bij het rechte eind hebben en de Russen de boeman zijn. Morgen weer een vers EU topic en dan mag je in volle glorie los gaan op alles wat volgens jou fout is in de EU mits je het natuurlijk wel onderbouwt en niet een zooitje drek uit je onderbuik laat lopen.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:36

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:32
Gisteren in Nederland:
Die Oost Europezen de grens over. Ze pikken onze banen in.
Vandaag in Nederland:
Ukraine onze beste vriend in de wereld en sancties tegen Rusland.
Wakker?

NFC | 22-07-14 | 17:34

@Russell | 22-07-14 | 17:20
Ik benader alle verhalen die mogelijk zouden kunnen zijn met een open blik maar zodra blijkt dat het verhaal niet klopt dan ga ik weer terug naar het verhaal wat tot dusver lijkt te kloppen.

Dat is het verschil. Ik denk hey interessant, kan dat wel, nee? OK laat dan maar zitten.

Jullie denken, interessant zie je wel Rusland zit er helemaal niet achter ze hebben er niets mee te maken, al die informatie die zegt dat onze theorieën niet kloppen? Onzin. Daar hoef ik niet eens naar te kijken is toch allemaal NOS propaganda. Ik kijk wel naar RT en andere alternatieve media die zijn tenminste wel te vertrouwen.

En het meest schrijnende is dat het altijd zo zal door blijven gaan. Weet je wat een aluhoedje een aluhoedje maakt. Het gegeven dat zelfs al laat je wetenschappelijk onderbouwd zien door de meest gerenommeerde wetenschappers dat hun theorie niet kan kloppen dan nog klopt het in de hoofdjes van de aluhoedjes wel en is het allemaal propaganda van de MSM.

Ik weet dus nooit zeker of ik medelijden moet hebben want ziek is natuurlijk zielig of dat jullie gewoon een gesticht in moeten want schadelijk voor de maatschappij.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:32

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:29

Ook weer waar. Blijft de vraag: waarom worden wij na zoveel dagen nu met een kleurpotloodtekening het riet in gestuurd?

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:32

@Aardbewoner | 22-07-14 | 17:27
Die betrokkenheid is gebleken na de aanslag. Een daadkrachtig optreden van Putin richting de separatisten voor volledige samenwerking en het toegankelijk maken van de rampplek. En het is nu weer ouderwets 'wij' tegen 'hun' daar doe ik verder niet zo moeilijk over. #TeamUSA

First Contact | 22-07-14 | 17:31

@LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:18
Dagelijks passagiersvliegtuigen over zo'n gebied sturen (zie nogmaals eerdere link die duidelijk toont watvoor zooitje het is) in de 'wetenschap' dat die seperatisten zo'n passagiersvliegtuig 'nooit' zullen of kunnen neerschieten is ook doelbewust risico nemen met levens van onschuldige burgers. Gemene rol van Oekraïne ('het laten gebeuren' en 'meevliegen') is niet uit te sluiten naast de misdadige rol van Rusland en seperatisten. Waarom sturen ze dagelijks burgers over een oorlogsgebied? Waarom vliegen ze mee? Gebruikten ze burgers als schild in hun oorlog door te zeggen 'dat kan wel'?

Watching the Wheels | 22-07-14 | 17:31

Nou, dat bewijs ziet er keihard uit. Ik zie met koeienletters "Putin" staan bij het groene lijntje ofzo. Ik zou gelijk onze kinderen mobiliseren en naar het slagveld sturen. We kunnen Rusland ook gewoon nuken want het is toch een kutland dat overal oorlog zoekt. Ze houden de hele VS omsingeld met militaire bases en carrier groups, ze plegen coups in Mexico en Canada en zetten daar hun raketten neer om een first strike te kunnen uitvoeren. Bovendien bouwen ze overal hun anti raketsystemen waarmee ze alles wat de VS terugschiet kunnen onderscheppen.

Kromme Tenen | 22-07-14 | 17:31

@Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:25
Kijk nu komen we dichter bij de waarheid.
En je hebt gelijk, we worden afgeleid en uit elkaar gespeeld. Nu zijn alle Russen moordenaars, gisteren was het Assad en over een tijdje zijn de alle chinezen klootzaken.

Russell | 22-07-14 | 17:30

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:21
Ze, de separatisten, vinden zichzelf Russen, hun nieuwe republiek in naam ten spijt.

De kopmannen zijn ook Russen. De militaire man zelfs een (voormalige) Russische oorlogsveteraan.

Dat we niet weten of en hoe zeer Poetin zijn best heeft gedaan ons te helpen de eerste dagen moet ik wel zeggen.
Hij kon niet iets afdwingen door troepen Oekraïne in te sturen.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:29

www.liveleak.com/view?i=d09_1406036545...

Ja.. Ik ben helaas niet overtuigd, De Russen laten satelliet foto's zien van Oekraïne lucht afweer in die regio, Amerika komt aan met MS paint.

(Ik zou trouwens wel die opnames willen horen, zowel van de zwarte dozen en die de SBU in beslag nam kort na de Vliegramp.)

MinderPropaganda | 22-07-14 | 17:29

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:25
Het is helaas nog groter dan dat. Sterker nog, het is Geweldig! Alleen de manier waarop wij het slachtoffer moeten worden sucks!

nedertokkie | 22-07-14 | 17:28

First Contact | 22-07-14 | 17:24

Tuurlijk bevoorraden de Russen die rebellen. Ik denk niet dat ze die tanks om de hoek in de winkel zijn gaan halen. Maar het gaat om betrokkenheid bij het neerhalen van dat vliegtuig hè.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:27

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:20
Dan heb je het tegen de verkeerde. Ik heb hier gisteren bijna een uur in een topic allemaal bewijzen lopen copy pasten om die complottheorien te ontkrachten. Ik ben ook niet Pro Rusland, maar ga nu ook niet lopen roepen dat ik Pro Ukraine ben omdat er een vliegtuig is beschoten. Nogmaals zeer hypocriet van diegene die dat wel doen want die hoorde ik eerder nog nooit.
Wie totale kolder als waarheid verkopen zijn onze EU leiders die wel de mooie kant willen laten zien en niet op de vervelende kantjes wijzen. Denk je echt dat er een Amerikaan te vinden is die weet waar Ukraine ligt? Nee men wil oorlog met Rusland en wij als beste jongetje van de klas moeten mee.
Inderdaad een vrij land en dat wil ik graag zo houden. Ver weg van het conflict op de Krim dus.

NFC | 22-07-14 | 17:26

@Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 16:10
Ik heb het over echte satellietdata met beelden van een raket. Niet over de zoveelste infographic.

rara | 22-07-14 | 17:25

Slechts één dingen weten we echt zeker. Wereldleiders, Westers of Oosters, ideologisch of religieus geinspireerd, hebben er geen enkel probleem mee om hun burgers te slachtofferen voor hun agenda.
.
Enneh, beste Nederlander, vergist u niet. Ook Den Haag laat u gewoon creperen wanneer dat de machts- of graaiagenda dient.

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:25

@krotekoker | 22-07-14 | 16:31
Ik weet niet wie onderzoek moet doen? De lokale autoriteiten zijn in de ogen van de Russen natuurlijk die seperatisten.
En het vliegtuig blijft natuurlijk in beginsel gewoon van Malaysian Airways.

frank87 | 22-07-14 | 17:22

Oh ja, en dan nog wat .. Anders Breivik snapt het wel itt jullie domme volk. Het is dan ook al veel ouder dan de piramide van austerlitz

nedertokkie | 22-07-14 | 17:22

Overigens was volgens de Telegraaf de Maleier inderdaad met de dozen op de trein gestapt.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:21

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:14

Eens. Maar die rommelaars zijn wel separatisten, geen Russen. De harde link met de Russen ontbreekt vooralsnog, ook al postte ik hier zelf een cartoonreeks met tekeningen die Poetin belachelijk maakten. In Rusland kunnen ze niet vatten - maar 'ze' worden natuurlijk wel zwaar door de media bespeeld - dat wij hen op één hoopje gooien met die separatisten: Rusland is toch Oekraïne niet? Zij (de Russen) noemen die separatisten 'volksmilities' of iets dergelijks, om het lokale en van hun onafhankelijke aspect te benadrukken. De Russen wijzen er ook op dat het Oekraïense leger in 2001 al een passagiersvliegtuig uit het zwerk geschoten heeft, en dat één en ander op het grondgebied van Oekraïne is gebeurd, in een door Oekraïne vrijgegeven vluchtruim...
.
Je laatste regel had net zo goed van mijn hand kunnen zijn.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:21

@NFC | 22-07-14 | 17:10
"En dan moet ik mee gaan in die hetze om anders als aluminium hoedjes drager weggezet te worden? Mij niet gezien. Dat lucht ook op."

Nee je moet gewoon geen totale kolder als waarheid of mogelijke waarheid verkopen terwijl al lang en breed duidelijk is dat de mogelijkheid dat deze MH17 (en vele andere) complottheorieën vrijwel tot geheel totale nonsense zijn.

Dat maakt het westen echt niet beter of slechter hoor. Maar goed het is een vrij land doe waar je zin in hebt maar weet dat het een hoop mensen de neus uitkomt.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:20

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:06
Ik weet niet of u mij tegels een beetje gevolgd heeft, maar n.a.v. van uw schrijven, waarschijnlijk niet. U komt helaas niet verder dan het bashen van iedereen die zich niet conformeert aan de lezing van de westerse propaganda. Aluhoedjes en comploters, allemaal! Niet? Als uw mijn tegels wel gelezen had, dan had u inmiddels begrepen dat ik hier juist in het midden tracht te blijven, geen aannames te doen, etc. om tot een informatie balans te komen. U zou er verstandig aan doen ook met een wat openere blik alle verhalen te benaderen. Mogelijk komt de waarheid dan ook eens bij u.

Russell | 22-07-14 | 17:20

Watching the Wheels | 22-07-14 | 17:12
Als die Russen in Oekraïne zelf wat beter waren met kleurtjes, hadden ze niet een passagiersvliegtuig neergeschoten.
De partij die heeft gerommeld met alle bewijs is gewoon niet meer geloofwaardig.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:18

Wat zij de premier van Australië ook alweer .. zoiets als; "it wasn't the result of an tragic accident, but the outcome of a continous trail of evil"
Denk na en connect the points dudes. En vraag jezelf af; "hoeveel toeval er volgens de wetten der waarschijnlijkheid toelaatbaar zijn"
and while your at it ... dat blijvende litteken in onze samenleving waar onze lieve koning het over heeft en alle rouw van heel de wereld, is dat wel helemaal consistent met wat er zogenaamd gebeurt is of gaat dat over iets wat ons nog staat te gebeuren????!1!

nedertokkie | 22-07-14 | 17:17

Alle aluhoedjes roeperts hier de beweren dat 9/11
geen inside job was zou ik willen aanraden op youtube
de docu "September Clues" eens te bekijken.

uncle john | 22-07-14 | 17:16

Tjee, straks blijkt dat het gedrag van de separatisten ook dagenlang in scène is gezet. Het tegenwerken van een onafhankelijk onderzoek, het verplaatsen van luchtafweer op dezelfde dag van de aanslag, etc. Het zal toch niet.

First Contact | 22-07-14 | 17:15

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:08
Het probleem is natuurlijk, dat de verdachten hier zelf het vaststellen van bewijs onmogelijk hebben gemaakt. Rutte zei het treffend, zo ongeveer: "Wie rommelt met het bewijsmateriaal, laadt verdenking op zich."

Overigens vertrouw ik die Oekraïners niet, en ben ik niet pro-EU.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:14

@alcor | 22-07-14 | 17:04
Het is een persco van de amerikaanse woordvoerster. Het enige wat ze bevestigd is dat feitelijk het hele verhaal wat ze vertellen gebaseerd is op wat er in socialmedia is geschreven. M.a.w. ze hebben geen gedegen onderbouwing van hun claims. Dat is de enige waarheid die ik daar uit kan afleiden. Verder blijft ik, anders dan u, verre van allerlei stellingen en aannames.

Russell | 22-07-14 | 17:13

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:09
Het scheen inderdaad dat de IP adressen van die Spaanse verkoorstorenmedewerker uit Dublin en Londen kwamen. Vijf IP adressen in totaal.

NFC | 22-07-14 | 17:13

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:00
Weinig mensen zullen twijfelen aan de schuld van Rusland. Hoe is het mogelijk dat 'ze' een passagiersvliegtuig over dat gebied stuurden. Zou niemand verbazen als ze dat dagelijks deden (o dat was natuurlijk ook zo, ze zijn gestoord of ook misdadig) zie update strijdsituatie met blauwe en gele kleurtjes op ukraineatwar.blogspot.nl/2014/07/quick...

Watching the Wheels | 22-07-14 | 17:12

@alcor | 22-07-14 | 17:01
Deze mensen vinden het nog vreemd dat een boer de moord op Marianne Vaatstra toegegeven met daderkennis. Dat zijn DNA op de plaats delict is gevonden. Want dat kan niet. Zij wisten de werkelijke toedracht namelijk al jaren!

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:11

Vind je het daadwerkelijk vreemd dat men wijst naar de meest waarschijnlijke daders en hun sponsors? Dat gebeurt toch bij elke misdaad?
alcor | 22-07-14 | 17:01

Door leken, onderbuikspreekpoppen en media-amateurs (zoals GS..): ja! Maar niet door gezaghebbende 'objectieve' media, of leiders/ministers van buitenlandse zaken (Obama, Kerry, Cameron, Tony Abbott) van landen.

Xirdalan | 22-07-14 | 17:11

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:58
Je hebt gelijk. Ik ben ook niet kritisch. Ik heb simpelweg te weinig informatie om kritisch te kunnen zijn. Informatie verzamelen zou een studie van jaren inhouden en daar heb ik geen tijd en zin an.

Ik maak me zorgen om een paar dingen. Dat Ukraine er nooit toe doet voor een Hollander. Nu ineens wel. Maar men wil wraak. Niemand gehoord die het te doen heeft met die mensen daar die lijken in hun moestuin zagen vliegen. Dat is hypocriet.
Op Amerikaanse fora alleen maar berichten als Bommen op Rusland. Hier op Twitter het leger er op af. Dat is echt ziek in mijn ogen en levenbedreigend voor de wereldvrede.
Dat zegt overigens iedereen boven de 30 met enig verstand in mijn omgeving.
Daarnaast het klakkeloos overnemen van zogenaamde bewijzen doe je zelf ook als het je uitkomt.
Zoals die Spanjaard die nu spoorloos is. Dat kun je van die seperatist die zegt geschoten te hebben ook zeggen. Dat die SU25 niet heeft geschoten is waarschijnlijk. Maar heeft ie er gevlogen en waarom en is die beschoten?
Stel het is allemaal precies zo gegaan als jij zegt en de opgestapelde bewijzen? zeggen dan nog.
Dan gaat dit volk heel erg veranderen als ineens het brood niet 's morgens bij de AH ligt en het gas veel te duur is geworden voor de gemiddelde Nederlander. Ze staan al met messen voor het DWI loket te zwaaien als de uitkering een dag te laat is. En dan moet ik mee gaan in die hetze om anders als aluminium hoedjes drager weggezet te worden? Mij niet gezien. Dat lucht ook op.

NFC | 22-07-14 | 17:10

@plopjes | 22-07-14 | 16:29
"de tweets uiteindelijk via Londen verstuurd bleken...."

Linkje?

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:09

LibertasSimplex | 22-07-14 | 16:58
Ze schijnen ook foto's te kunnen posten van de installatie en probleemloos al filmend achter een BUK transport te kunnen rijden, dus een foto van de lancering op zich zou geen probleem moeten zijn. Zelfs een paar straten verder want een lancering, zeker met een raket die sneller gaat dan het geluid, kun je niet missen.

Flatulent | 22-07-14 | 17:08

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:00

Ja, maar ook al wijst zo goed als alles in één richting: de ondraaglijke lichtheid van het bewijsmateriaal maakt dat je welhaast onmogelijk 100% zeker kunt zijn. Als je dan aan de kop van die premier van Oekraïne denkt zou je als vanzelf een slag om de arm houden. Het is niet omdat iemand pro-EU is dat hij ok is hè. Bandieten ten overvloede binnen de EU om dat te staven.

Aardbewoner | 22-07-14 | 17:08

Overigens staat in die tweet van CNN-Barbara nergens dat dit "HET BEWIJS" is van de USA. Dit is een plaatje dat zij/CNN/iemand anders heeft gemaakt om een theorie / bewijs toe te lichten. Het lijkt me duidelijk dat een satelliet geen foto's maakt met gele en rode lijntjes en een leuk paint-plaatje als explosie.
Betekent nog niet dat het niet gebaseerd kan zijn op bewijzen / echte data.

plopjes | 22-07-14 | 17:07

@Russell | 22-07-14 | 16:43
Nee het probleem is dat jullie een partijtje ongefundeerde pot verwijt de ketel proberen te spelen. Propaganda van de Russen voor waar aannemen omdat het het westen tegenspreekt. Echt puur en alleen om die reden en niet eens doorhebben dat je volslagen mis zit. Over 30 jaar zit je nog hele epistellen op te dreunen over Spaanse luchtverkeersleiders en SU-25 grondaanvalsvliegtuigen enz. Het is een soort van verkapte sensatiezucht, roddel, achterklap en paranoia. Niet gezond in ieder geval.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 17:06

@Russell | 22-07-14 | 16:58
"yep, the truth is out there"
Als je naar de waarheid zoekt op Russia Today, dan kan je lang zoeken.

alcor | 22-07-14 | 17:04

@Flatulent | 22-07-14 | 16:52

Resolutie 1441 had wel degelijk betrekking op WMD. Volgens mij is het grote "juridische" twistpunt de bewijslast. De VS stellen dat Sadam niet voldeed aan het criterum "zelf openheid geven" omdat hij wapeninspecties blokkeerde, frustreerde, en manipuleerde. Zij stelden dat resolutie 1441 zo bezien voldoende basis gaf voor een militaire interventie.
.
De landen die tegen militair ingrijpen waren vonden dit niet genoeg. Zij drongen aan op een nieuwe resolutie en meer tijd voor wapeninspecteurs. Met Rusland, Frankrijk, en China's vetoes in het verschieten lieten de VS het daar niet op aankomen.
.
De Amerikanen probeerden met de Colin show vooral die coalition of the willing te doen aangroeien. Zoals gezegd, de kans op nieuwe resolutie was nogal klein.
.
Natuurlijk een beetje een spelletje voor de buhne. De VS waren echt niet van plan om Irak met rust te laten. Het lijkt mij echter wel van plan de feiten op een rijtje te houden.

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 17:04

@ Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 16:57
Met die radar info zou men wellicht ook kunnen zien, of er nog andere vliegtuigen in de buurt vlogen (die als doel gezien zouden kunnen zijn).

PisFinger | 22-07-14 | 17:04

@despecialist: het verbaast me nog steeds dat het officiële 9/11 en JFK er voor velen ingaat als gesneden koek. Sterker nog, ze durven het niet eens aan om naar gedegen publicaties te kijken (en dan bedoel ik niet axel-sell-seeds-jones maar bijvoorbeeld Russ Baker of David Ray Griffin). Beter maar de hele dag alu-hoedje flamen. Maar ieder zijn recht op een mening natuurlijk.

Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 17:03

@Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
"Ik blijf het vreemd vinden hoe totaal gefixeerd iedereen lijkt te zijn om Poetin/Rusland de schuld te geven. Het nieuws was nauwelijks een feit, of de eerste vingers werden al richting Rusland gewezen".
Vind je het daadwerkelijk vreemd dat men wijst naar de meest waarschijnlijke daders en hun sponsors? Dat gebeurt toch bij elke misdaad?

alcor | 22-07-14 | 17:01

Onvoorstelbaar hoe het halve paneel hier Russische rare sprongen in het nauw trollt.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 17:00

Oh ja .. en dan nog iets met moerdijk maasvlakte waterloo en an other 45 miles to go enzo

nedertokkie | 22-07-14 | 17:00

is dit het bewijs? hahahahahahaha!

izan99 | 22-07-14 | 16:59

@abom | 22-07-14 | 16:50

Nope, geen Russische roots, ik ben een geboren en getogen Nederlander, van 100% Nederlandse ouders. Ik woon wel inmiddels enkele decennia in het buitenland, vandaar dat mijn spelling en grammatica soms een beetje rammelt... (en soms doet dat fucking auto-correct ook rare dingen die ik dan in mijn haast weer overzie)

Beroepsmatig reis ik veel, soms naar zeer exotische en afgelegen oorden waar je nauwelijks toeristen ziet, vandaar de username: Xirdalan. Eventjes Googelen als je precies wilt weten wat het betekent. ;-)

Xirdalan | 22-07-14 | 16:59

niks anders dan een actiecam op de raket zelf met directe links naar de facebooks van de russische seperatisten zal de aluhoedjes tevreden stellen.

Go figure.

En eeuwig dat irak argument.. zucht ze hebben een fout gemaakt, vreselijk.

TheJesseJ | 22-07-14 | 16:59

Tsss satelliet beelden die de Amerikanen wel ff voor ons zullen duiden. Hahahahaha la me niet lachen, de laatste keer dat mensen hier intrapten zijn we er ook ingeluisd. Of zijn die massavernietigingswapens in Irak wel gevonden? Wie dit nog geloofd moet zichzelf echt na laten kijken.

kutjebefandijvie | 22-07-14 | 16:59

@NFC | 22-07-14 | 16:30

Tja dat denken alle alu-hoedjes. Ze denken allemaal dat zij het licht hebben gezien en de rest van de wereld slaapt. Overigens heeft dit topic, het hele MH17 drama niets te maken met kritisch naar EU, Amerika of Oekraine kijken.

Het is gewoon slap gelul van amateurs die er helemaal geen verstand van hebben en wiens blik zo verbeten kritisch is dat ze blind zijn geworden voor alles wat hun gekoesterde theorietjes onderuit schoffelt.

SU-25 theorie: status debunkt - alleen al omdat dat ding helemaal niet gebouwd is om een ander vliegtuig te onderscheppen en omdat het totaal stupide is omdat al te proberen. Er is geen reden om air-to-air raketten te hebben en zo'n ding die er niet op gebouwd is zou stijl naar boven moeten vliegen op maximale snelheid en van achteren de MH17 moeten zien te raken. Dat kan al helemaal niet en het zou dermate stom zijn om het zo te doen dat geen piloot zo'n stunt zou uithalen. Schiet het dan expres neer met toestemming van de EU en de VS en schiet het neer met je eigen afweer systemen of met een SU-27 die dingen kunnen het tenminste.

Spaanse controller: status debunkt - niemand kent hem, niemand heeft ooit van hem gehoord er werken geen Spanjaarden en er mogen geen Spanjaarden werken. Totale kolder of een streek van Russische propaganda that's it.

En ga zo maar door. Toch worden al deze feiten uit de weg geveegd door heldere verlichte zielen zoals jij en Russiche propaganda en onzin uit de koker van aluhoedjes word altijd voor waar of een serieuze mogelijkheid versleten. Debunkt of niet. Maakt niet uit.

Dan noem jij jezelf kritisch. Ga toch een eind fietsen dat lucht op.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:58

Flatulent | 22-07-14 | 16:54
Tuurlijk, en die bewoners die kunnen straffeloos en vrij met journalisten praten. Die zijn ook niet onder druk gezet. Jullie worden een beetje voorspelbaar hoor.

LibertasSimplex | 22-07-14 | 16:58

PisFinger | 22-07-14 | 16:48
De Amerikanen hebben op dag één al verklaard dat ze hebben waargenomen dat een radarsysteem werd ingeschakeld. Wat we nog niet vernomen hebben is of ze ook hebben waargenomen of er een tweede radarsysteem werd ingeschakeld. De eerste is van de lanceerunit. De tweede is de radar van de raket zelf die halverwege de vlucht wordt ingeschakeld. Als die tweede radar ontbreekt, dan is het m.i. nog mogelijk dat de weerradar van de 777 zelf als geleide is gebruikt.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 16:57

Wat wel typisch is, is dat er geen joden aan boord waren. Althans volgens mijn Pakistaanse buurman die hier al 20 jaar woont.
Mokum Kosher | 22-07-14 | 15:19

Dan heeft je pakistaanse buurman het helemaal fout.

aajjee | 22-07-14 | 16:56

Die zoektocht van ukraineatwar.blogspot.nl/2014/07/launc... is veel overtuigender dan het beeld van de Amerikanen. Maar goed, de USA wil natuurlijk aan de ene kant niet laten zien wat ze precies weten en aan de andere kant ook niet laten zien, dat ze niets weten.

PisFinger | 22-07-14 | 16:55

Watching the Wheels | 22-07-14 | 16:51
Sterker nog: het afschieten van zon ding maakt een pokkeherrie en laat een grote rooksliert achter.
Dus al die mensen die daar normaal elke scheet lopen te filmen schijnen niets gemerkt te hebben, ondanks dat volgens de foto dat ding gewoon gezellig in een woonwijk stond...

Flatulent | 22-07-14 | 16:54

despecialist | 22-07-14 | 16:38
We lopen allemaal gevaar omdat er te veel idioten zoals jij zijn die elke mogelijkheid van een complot bij voorbaat uitsluiten. Jou naïve soort maakt complotten juist mogelijk. Als b.v. de gemeente Bergen op Zoom binnenkort van de kaart geveegd wordt -zogenaamd door een ongeluk of aanslag- dan hebben we dat aan de naïviteit van jouw soort te danken.

nedertokkie | 22-07-14 | 16:53

@ hebbuh | 22-07-14 | 16:45

Als je niet weet dat je wordt aangevallen ga je geen luchtafweer op een burgervliegtuig inzetten... Als je een vliegtuig bewust met volle snelheid de grond in stuurt blijft er weinig van over anders dan wanneer een vliegtuig beschadigd is maar redelijk in takt geleidelijk richting de aarde stort, beetje logisch blijven nadenken vriend!

Capt. Iglo | 22-07-14 | 16:53

BasBr | 22-07-14 | 16:43
Leuk geprobeerd maar....

Resolutie 1441 had betrekking op de invasie van Koeweit (en hier heeft Irak, zij het met tegenzin, gevolg aan gegeven) en speelde 2 jaar voor de Amerikaanse invasie op basis van Massavernietigingswapens.
Dus je verhaal gaat mank. De beschietingen van de VS en de steun van de Coalition of Willing.
Toen bleek dat er geen wapens waren, werd het gegooid op het afzetten van een dictator.
Dat alles onder de zogenaamde Bush doctrine die een pre-emptive aanval op elk land dat in hun ogen een gevaar voor de VS kan opleverenof iemand onderdak biedt die door de VS als terrorist wordt bestempeld (dus ook Nederland nu) , zonder tussenkomst mag aanvallen.

Flatulent | 22-07-14 | 16:52

Oplossing is simpel. Stuur een paar journalisten naar Snižne, Oblast Donetsk, Oekraïne en vraag iedereen die je maar kunt vinden of ze die middag iets van vuurwerk hebben horen afschieten rond hun woonwijk. Het is toch simpel, zo'n raket wordt niet elke dag afgeschoten vanaf dezelfde plek dus er zijn vast burgers die het gehoord of gezien hebben.

Watching the Wheels | 22-07-14 | 16:51

Lees ik nou zo verkeerd?
Volgens mij zegt het Italiaanse artikel dat de separatist ter plaatse kwam. Niet dat zij schoten.

Geenstijlfiguur | 22-07-14 | 16:51

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Ik neem aan dat jij Russische roots hebt. Maar er is een LADING aan bewijs dat het Russisch wapentuig was, wat het vliegtuig neer heeft gehaald. Poetin ontkend het niet eens meer! Hij blijft alleen roepen dat het de schuld van Oekraïne is omdat zij hun eigen land blijven verdedigen.
Je argument over de NATO is ook BS, a. de wereld veranderd. b. Het merendeel van Oekraïne is pro-Europa, dat bevalt Rusland niet en dus doet Poetin wat elke dictator doet, oorlogje voeren en in dit geval lekker smerig indirect zodat hij tegen de wereld kan roepen "It wasn't me".

abom | 22-07-14 | 16:50

Wat eigenlijk nog ontbreekt zijn radar gegevens (worden die überhaupt opgeslagen?) van grondstations en AWACS. Ik mag toch aannemen dat die ook het een en ander in dit gebied monitoren?

PisFinger | 22-07-14 | 16:48

Als dat bewijs is, dan kan iedereen wel zeggen dat het iemand anders was met een ander tekeningetje. Mag toch aannemen dat dit niet gezien zal worden door politiek als geldig bewijs.

Moidemoizelle | 22-07-14 | 16:47

vliegen = gaan

LibertasSimplex | 22-07-14 | 16:46

@profiteroles | 22-07-14 | 16:40
Ja nu er 300 doden liggen een paar dagen een zwarte profiel foto op twitter, maar wat als gas straks niet meer voor iedereen te koop is? En er bij AH niet gewoon honderd broden klaarliggen om 8 uur 's morgens? Vraag even aan je vader/moeder/opa of oma hoe mensen dan ineens veranderen.

NFC | 22-07-14 | 16:46

@despecialist:nou vooruit dan doe is uitleggen dat 9/11 hoe zakte gebouw 7 in?Hoe kon het dat een vliegtuig het pentagon kon invliegen(of zullen die geen luchtafweersysteem hebben).Hoe verlaar je de brokstukken van vlucht93 in vergelijking tot de brokstukken bij deze ramp?Laat uw wijsheid ons verrijken .8)

hebbuh | 22-07-14 | 16:45

Oké. Dus de Belgen vliegen nu dus de vermeende zwarte dozen, vermeende, want heeft Maleisië van de verdachten zelf gekregen, vliegen naar Engeland.

Right. Even los van grappen over verkeerd vliegende Belgen met een blote negerin als zwarte doos aan boord, hoe zit dat nou?!
Liggen die krengen nu wel of niet in de trein. Lopen de separatisten (Russen) met die dozen te kutten of wat?

LibertasSimplex | 22-07-14 | 16:44

@De vrek De oorlog in Irak was ook legitiem, want de overtredingen van de VN resolutie gingen verder dan WMD's. Er was ook niet geklooid met het bewijs van Powell. Ze hadden alleen de verkeerde uitleg eraan gegeven, waarschijnlijk vanuit tunnelvisie.
Als je een foto vanuit de ruimte neemt gaat het weleens fout met het interpreteren ervan.
Feit blijft dat de VN had aangegeven dat Irak afdoende meewerkte aan de uitvoering van resolutie 1441, dus het voor alle lidstaten van VN was toegestaan om alle mogelijke middelen te gebruiken om Irak daartoe te dwingen.

BasBr | 22-07-14 | 16:43

Het ligt aan de kaalkopjes, hetzij uit Rusland, hetzij uit Oekraïne, hetzij een mengeling van de twee. Waar zit Einde van de Domheid als je hem nodig hebt?

Aardbewoner | 22-07-14 | 16:43

@despecialist | 22-07-14 | 16:32
Probleem is dat veel mensen te snel propaganda van de voor hen meest wenselijke partij accepteren. Helaas is het niet eenvoudig om te discrimineren tussen mensen die een onderbouwde mening hebben en hen die zoete koek slikken. Dat is ook vaak waar je hier de strubbelingen tussen de div. reaguurders. Een geïnformeerde discussie waarin verschillende hypotheses behandelt kunnen worden, zou stukken interessanter zijn, dan het vaak domme geschreeuw hier.

Russell | 22-07-14 | 16:43

Capt. Iglo | 22-07-14 | 16:32
Dat zegt kap'tein ijsbaard? Mij te koud. Babes te wijd verspreid enzo etc.

Shareholder II | 22-07-14 | 16:42

Als jullie echt de waarheid willen weten...
.
Dit is decennia geleden al opgezet door Jean Claude Juncker (let op afk. J.C.) om zijn opmars naar wereldheerschappij te vervolmaken. Langzaam beginnen de schaakstukken op hun plaats te komen voor een schaakmat. Door beide zijden in Ukraine richting conflict te bewegen dwingt hij de grootmachten om dit ook te doen. Over niet al te lange tijd zal Rusland geprovoceerd worden tot oorlogshandelingen. De Russen lijken dan de overhand te hebben en gaan er op in. Op dat moment zal J.C. ineens een kloonleger, monsanto's finest, onthullen. Deze Eurotroopers zullen het Rode leger slachten.
.
De EU wint en terwijl de bevolkingen vieren dat het rode gevaar is bedwongen verlaat order 66 de Brusselse burelen. In één nacht zal iedereen die ooit iets tegen de EU geroepen heeft, netjes vastgelegd in data centers, verdwijnen. De resterende bevolking wordt 's ochtend wakker door het gedreun van de kistjes in hun straten. Op elke straathoek een emotieloze koelbloedige Eurotrooper, klaar om dissident geluid of gedrag met geweld de kop in te drukken.
.
Het zal lang wachten zijn voordat nieuwe hoop zal gloren...

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 16:42

Is er enige twijfel dat Rusland schuldig is? De Russische inval en bewapening van separatisten is de toedracht. Nederland (en Europa) moeten de zwaarste economische sancties stellen. Je kunt wel handel willen drijven maar er is ook nog iets als gerechtigheid en trots, mag ik hopen.

profiteroles | 22-07-14 | 16:40

despecialist | 22-07-14 | 16:38
en telegraaflezerts. dat was je nog vergeten.

--sql error-- | 22-07-14 | 16:39

@despecialist: de vraag is natuurlijk of ze een burgervliegtuig op de radar zagen of een militair vliegtuig dat weer onderweg was om een dorp te bombarderen. Zie de antwoordbrief van het duitse ministerie van verkeer.

Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 16:39

Man man man geen wonder dat er hier zo veel PVV-erts rondlopen. Zelden zo veel idioten bij elkaar gezien. 9-11 ontkennen, Aliens spotten, VS afzeiken en PVV stemmen. Het past allemaal bij het profiel van totaal idioot.

despecialist | 22-07-14 | 16:38

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:31
De amerikanen mogen dan wel geld betaald hebben, maar tot op de dag weigeren ze volledige openheid te geven over wat er precies gebeurd is. Terwijl er ook aanwijzingen waren dat de Airbus niet per ongeluk maar moedwillig uit de lucht geschoten is.

Flatulent | 22-07-14 | 16:38

uncle john | 22-07-14 | 16:35
ik denk dat die piloten weinig te vertellen hadden in die halve seconde tussen explosie en het moment dat de scherven door de cockpit vlogen.

--sql error-- | 22-07-14 | 16:38

Werkelijk iedere boerenlul kan via flightradar website alle informatie van de vlucht opzoeken, inclusief snelheid, richting, en vooral (veranderingen in) vlieghoogte, iedereen!
Waarom kan EuroControl of de luchtverkeersleiding in Kiev niet gewoon aan de hand van hun logs aantonen wat er voor communicatie is geweest met de MH17, het is zo ontzettend simpel, waar blijft deze info, want zo kun je 99% onzekerheid wegnemen bij iedereen.

Lord Flashheart | 22-07-14 | 16:37

Voor degene die twijfelen over chemische wapens in Irak. (chemische wapens zijn massavernietigingswapens)

www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014...

Volgens het artikel liggen er op deze site 2500 raketten met Sarin en Mosterdgas. De oorlog in Irak was dus wél legitiem. Echter hebben linkse media een dusdanige succesvolle campagne tegen hem gevoerd, zodat het leek dat oud president Bush een oorlogslustige Cowboy was.

De vrek | 22-07-14 | 16:36

Het roze leger wordt onder de voet gelopen door het rode.

BasBr | 22-07-14 | 16:35

Tjonge,het geduld van Amerika is dus op.De beelden van de sateliet gaan nu (gefilterd wegens geheimen) door de wereld.Poetin zal "naar Canossa" moeten. Verdonkeremaande bewijzen op de rampplek spelen geen rol meer.Immers ALLES wordt gezien,gehoord en ontdekt van wat de mensen uitvreten.De KGB van Poetin en de STASI van Merkel zijn allang overtroffen door de ogen en oren van de USA. Als ze komende koude oorlog en een korte hete oorlog a la 1945 willen overleven moeten ze "naar Canossa" om het vege lijf te redden.Poetin zal niemand meer met gas en olie kunnen corrumperen,want politici van het gehalte Reagan zullen opstaan in het westen,welke offers ook gebracht moeten worden.(zoals in de beginjaren 80)

Dolphi | 22-07-14 | 16:35

@ Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 16:23

Spot on!

Xirdalan | 22-07-14 | 16:35

Ik wacht liever nog even op de gespreken tussen de piloten van mh17 en de luchtverkeers leiding.
Deze zijn dan wel in beslag genomen door de geheime dienst van oekraine want bij een onderzoek waarover iedereen roept dat de onderste steen boven moet komen mag je op zijn minst verwachten dat deze snel worden vrijgegeven.
Bovendien zijn de laatste gesprekken en vlucht data opgeslagen op de fdr en cvr.

Maar gezien het feit dat nederland het onderzoek leid
zal het mij niet verbazen als er bewijs zoek raakt
denk hierbij aan foto rolletjes en belangrijke bonnetjes cq afschriften.

De zogenaamde smoking gun foto in dit topic is niets meer dan een slechte poging bewijs fabriceren met paint of fotosjop...... sorry maar ik geloof er nog steeds geen reet van jongens.

uncle john | 22-07-14 | 16:35

despecialist | 22-07-14 | 16:26
En het valt jou verder niet op dat de centrale tile cumuluswolken laat zien die NO georiënteerd zijn. Dus daar heerste een straffe NO wind. De tile links is compleet onbewolkt, en die rechts vertoond veel grotere wolken en weinig wind. Allemaal strak afgesneden. Verder zit er nog een kleurenfoto tussen de zwart-witte. Nogmaals, die foto's zijn allemaal op andere momenten genomen, door verschillende satellieten. Je zou zelf wat beter kunnen nadenken voor je anderen de maat neemt.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 16:34

Ga lekker in Rusland wonen mensen!
Capt. Iglo | 22-07-14 | 16:32
+ 1

despecialist | 22-07-14 | 16:33

Uit de reacties hier blijkt maar weer hoe ontstellend veel idioten er in NL wonen, ongelofelijk! Ga lekker in Rusland wonen mensen!

Capt. Iglo | 22-07-14 | 16:32

NFC | 22-07-14 | 16:30
Kritisch blik, prima. Maar die blowende stumperds die denken dat 9-11 een inside job was, dat de aliens samen met Bilderberg de wereld besturen en die ALLES dat vanuit de VS/het Westen komt per definitie als onwaar betitelen hebben echt geen 'opvoeding en kennis' meegekregen hoor.

despecialist | 22-07-14 | 16:32

@van Oeffelen | 22-07-14 | 15:44

'dat Rusland 200 miljoen schade heeft vergoed zonder officieel en juridische schuldbekentenis en dat we verder weinig meer horen.'

Zo doen Amerikanen dat. Russen blijven gewoon stug volhouden dat ze er niets mee te maken hebben en verdenkingen op Oekraïne de wereld in sturen totdat we het beu zijn en het opgeven.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:31

Het zou wel heel lullig zijn als straks dat vliegtuig met de lijken erin ook nog neerstort ...

Piet_Snot | 22-07-14 | 16:31

@ frank87 | 22-07-14 | 16:09
Bang dat de Russen de FDR/CVR hebben aangepast ben ik niet; dat is toch onbegonnen werk. Denk wel dat ze stiekem al een kijkje hebben genomen. Hoe dan ook, het is niet meer dan normaal dat ze de zwarte dozen afgeven aan de onderzoekende organisatie. Ze hadden eigenlijk zelfs aan de Oekraïne gegeven moeten worden, maar soit.

krotekoker | 22-07-14 | 16:31

Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 16:10

net zoals de "onderbouwing" destijds bij de massavernietigingswapens in Irak?

Flatulent | 22-07-14 | 16:30

@despecialist | 22-07-14 | 16:24
Een kritisch blik naar de EU, Amerika en Ukraine komt voort uit opleiding, een gedegen opvoeding en kennis. Stumperds die oorlog met Rusland willen gaan voeren zouden op zijn minst een flinke corrigerende tik van hun moeder moeten krijgen.

NFC | 22-07-14 | 16:30

@Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 16:23
Parel, da's weer 'n parel!

eastender | 22-07-14 | 16:29

@ en.toen.schiep.ik. | 22-07-14 | 16:27
Of dat de zogenaamde Spaanse luchtverkeersleider nooit in Kiev heeft gewerkt (geen enkele Spaanse op dat moment) en de tweets uiteindelijk via Londen verstuurd bleken....

plopjes | 22-07-14 | 16:29

@De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:18

Da niemand zich ook afvraagt hoe logisch het is dat je als luchtverkeersleider tijdens een dergelijk situatie rustig gaat zitten Twtteren??

en.toen.schiep.ik. | 22-07-14 | 16:27

Zo dan, een satelliet plaatje uit 2010 waar iemand op heeft zitten tekenen. En dat is hét bewijs?
Ik ga niet eens hier op in.
segfault | 22-07-14 | 16:25
Rechts onderin zie je de datum van de foto, mafkees. Die copyright slaat op het programma dat is gebruikt: www.digitalglobe.com/

despecialist | 22-07-14 | 16:26

Als we complottheorieën ingaan voeren heb ik nog wel een mooie.
i.imgur.com/Qwpr0BW.jpg

GateKeeperNL | 22-07-14 | 16:26

Zo dan, een satelliet plaatje uit 2010 waar iemand op heeft zitten tekenen. En dat is hét bewijs?

Ik ga niet eens hier op in.

segfault | 22-07-14 | 16:25

Met Googleearth en microsoft paint kun je toch leuke dingen maken

jan-lul-de-behanger | 22-07-14 | 16:25

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:18
Hulde voor jouw post. Ik word soms zo ziek van die blowende 9-11 inside job malloten ...

despecialist | 22-07-14 | 16:24

Inmiddels beweegt de MH17 zich in de twillight zone...
.
Enerzijds hebben de Amerikaanse en Westerse inlichtingendiensten in het verleden het vertrouwen dermate beschaamd dat wat zij ook aanvoeren het toch niet meer geloofd wordt.
.
Anderzijds heeft Putin in het verleden al zo vaak zitten "risken" in delen van de voormalige USSR dat de Russen ook moelijk als te goeder trouw beschouwd kunnen worden.
.
Tel daarbij op dat het geopolitieke spel tussen het Westen en Rusland op diverse onderwerpen al jaren aan het verhitten is en het is duidelijk.
.
Daders, motieven, facilitatoren, het is een kwestie van wie je wil geloven geworden. Niet langer onderhevig aan waarheidsvinding.
.
Dit had misschien voorkomen kunnen worden als Nederland en Malysië dit zo ingeschat hadden en meteen alles naar zich toe hadden getrokken.
.
Alhoewel... Nederland heeft ook niet zo'n fraai track record waar het waarheidsvinding betreft. Ik zou de NL overheid nog geen fotorolletje of PDF document toe vertrouwen.
.
Eigenlijk zegt dit hele akkefietje alles over de staat der dingen in de wereld. Een gewone burger kan niet meer op zijn of haar bestuurlijke elite vertrouwen omdat die op alle terreinen het vertrouwen beschaamd hebben, omdat het corrupte handelen in eigen belang veel te zichtbaar is geworden.
.
Oh yeah. Wat is het een zegen om in dit tijdsgewricht te mogen leven.

Parel van het Zuiden | 22-07-14 | 16:23

copywriter | 22-07-14 | 16:22
Lees het Air India verhaal anders eerst.

Geluksvogel | 22-07-14 | 16:23

Het staat nog verre van onomstotelijk vast dat Oekraine niet zelf het vliegtuig heeft neergehaald.
Sliptong | 22-07-14 | 16:22

Het bewijs stapelt op en nu zelfs Russische rebellen toe hebben gegeven dat zij die raket hebben afgevuurd, wordt het wat lastig, niet ? www.ad.nl/ad/nl/31544/Neergeschoten-Bo...

despecialist | 22-07-14 | 16:23

Een fatale koerswijziging. Tijdens de vlucht overgaan tot brandstof- en tijdbesparende koerswijzigingen boven een gebied dat andere maatschappijen vermeden wordt, is toch opmerkelijk.
Desmoulins | 22-07-14 | 15:53
.
Dat is ook opmerkelijk, een captain zal nooit afwijken van zijn vluchtplan tenzij gedwongen door weersomstandigheden of in opdracht van de verkeersleiding.

copywriter | 22-07-14 | 16:22

@mallekater | 22-07-14 | 15:49
Het staat nog verre van onomstotelijk vast dat Oekraine niet zelf het vliegtuig heeft neergehaald. Dit plaatje zegt helemaal niets en de VS is net zo onbetrouwbaar als Rusland én de EU én China én de rest van de "beschaafde" wereld.

Sliptong | 22-07-14 | 16:22

Watching the Wheels | 22-07-14 | 16:15
Die foto's zijn niet actueel. De opnames van de afzonderlijke tiles zijn zelfs op verschillende dagen met verschillende apparatuur genomen. Dat is duidelijk te zien. Het dient slechts als ondergrond voor die paar lijnen en zijn geen werkelijke opnames op het fatale moment.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 16:20

Ah zwarte dozen naar de VK. Want dat kan dan weer niet in Maleisie.

hebbuh | 22-07-14 | 16:19

Dat soort tekeningen slingert Rusland ook de hele dag de wereld in. En die geloof ik ook niet. Kom met sat images die met IR de hitte van de lancering aantonen (gloeit nog lang na), de intel die de lancering van de raket heeft opgepikt. Ben er vrijwel van overtuigd dat de seperatisten geschoten hebben, maar kom niet met dit soort troep die net zo hard weggehoond kan worden als de Russische troep.

Dima Beeline | 22-07-14 | 16:18

@Flatulent | 22-07-14 | 15:57
Nee het bewijst dat MH17 vanuit het oosten is geraakt door een raket dat een paar meter voor het vliegtuig fragmenteert.

Wat de Russen zeggen klopt van geen kanten. Maar dat is allemaal al zo vreselijk vaak gezegd en aangetoond dat ik me ervan bewust ben dat zelfs al word er onomstotelijk getoond dat de Russen een grove fout hebben gemaakt dat mensen zoals jij toch gewoon door blijven reutelen over Spaanse luchtverkeersleiders, SU-25, een BUK van de Oekraïne heeft het gedaan, de joden zitten erachter, het is een complot van de Bilderbergers tot aan het was een vliegende nazi-schotel met aliens of het was de hand van God.

De Koreaanse Slet | 22-07-14 | 16:18

Zijn ze wel lekker op tijd mee zeg

stegestijp | 22-07-14 | 16:17

@ --sql error-- | 22-07-14 | 16:16
Die staan ook op hetzelfde blog

plopjes | 22-07-14 | 16:17

er is volgens de blogger niet vanaf de weg geschoten, maar vanuit een veld. Dan moeten bandensporen van deze zware militaire voertuigen te zien zijn, lijkt me. Of op z'n minst een omgeploegd grasveld.

--sql error-- | 22-07-14 | 16:16

Bewijs van de Amerikanen.... dan moet het wel waar zijn. Zij beschuldigden Rusland al bijna voordat de vlucht was neergehaald.
Nergens in de Westerse media kom je de berchten dat 2 SU-25 Oekrainse gevechtsvliegtuigen op vluhct MH17 afvlogen valk voordat deze neerging en het plebs gelooft allemaal weer heerlijk wat hen voorgekauwd wordt. Jullie leiders zijn trots op jullie.

Geenstijl lijkt in de kwestie de Telegraaf wel. klakkeloos overkalken wat de propaganda meesters voorkauwen. Gestopt met Kritische berichtgeveing jongens?

Sebnalak | 22-07-14 | 16:16

@ Desmoulins | 22-07-14 | 16:10
Je hebt mij niet horen zeggen dat ik zomaar alles klakkeloos overneem. Maar alle conspiracy alu-hoedjes types komen hier wel heel makkelijk weg met het aandragen van dergelijke blogs en RT als "wel goed bewijs".

plopjes | 22-07-14 | 16:15

Niemand dus een probleem met het feit dat het vakje met de impact- en de crashlocatie half goed en half slecht weer heeft? En niemand een probleem met de copyrights links onder de foto waar 2010 als jaartal staat? Man man man ...

Watching the Wheels | 22-07-14 | 16:15

@zaklamp | 22-07-14 | 16:10

Het heeft met mij niets met Rusland liefde te maken.
Het gemak waarmee de oorlogsmisdaden van Ukraine tegen de bevolking in Oost Ukraine wordt weggemoffeld en tienduizenden Nederlanders die een leger naar het gebied willen sturen gaat mij echter veel te ver. Dat is gezond verstand.

NFC | 22-07-14 | 16:14

zaklamp | 22-07-14 | 16:10

Nee hoor, door mensen die ook nog wel eens andere sites lezen dan GeenStijl en dus wat beter op de hoogte zijn.

HotPotato | 22-07-14 | 16:14

Bixier | 22-07-14 | 15:55
Thanks. Waar zijn al die anti-VS eikels nou dan ?

despecialist | 22-07-14 | 16:13

@Sander8669 | 22-07-14 | 15:40
Natuurlijk zijn de Russen geen lieverdjes. Maar om nu de corruptie en strijd in de Oekraïne helemaal op hun te schuiven lijkt me wat voorbarig na 10 jaar met 3 revoluties...

Laten we in de EU eens beginnen met de stabiliteit te houden dat dit soort lui hier niet ook de kans krijgen.

frank87 | 22-07-14 | 16:13

@Ars Vivendi | 22-07-14 | 15:52
No blue pill for you mr. Vivendi...

Sliptong | 22-07-14 | 16:13

Het is wel toevallig dat er geen (ok een halve) Amerikaan aan boort zal, en veel Nederlanders die militair gezien een eitje zijn.

geur_aars | 22-07-14 | 16:10

Guy Verhofstadt zit al een week lang op zijn lip te bijten. Benieuwd wanneer het Europeese leger versneld dient te worden ingevoerd als gevolg van deze geprepareerde misdaad tegen het "vrije" westen.

Afgeschminkte Bassie | 22-07-14 | 16:10

Vraag me eigenlijk een beetje af wat de poetin lovers hier op GS doen, moeten jullie niet bij de rooie rakkers van de SP zijn?
GS is de laatste tijd een beetje gehijacked door rooie pvvertjes geloof ik

zaklamp | 22-07-14 | 16:10

Xirdalan | 22-07-14 | 16:02
Nogmaals: zit jij op twitter?? Zo nee, doe eens wel...

leef!! | 22-07-14 | 16:10

@plopjes | 22-07-14 | 16:02

Nee, de NOS of CNN; ordinaire kopieerbureaus van AP en Reuters.
Alu-hoedjes blogs omdat u dat van mening bent.
Juist blind afgaan op de MSM getuigd van dom-conformisme oftewel intellectuele luiheid. Natuurlijk moet je nooit zomaar geloven wat er op die blogs te lezen valt -en met name de reaguurders van ZeroHedge zijn voorbij het cynisme, maar door te stellen dat één van beide partijen een patent heeft op de waarheid of de feiten is een gotspe.

Desmoulins | 22-07-14 | 16:10

@rara: reken maar dat Colin Powell zijn simplificaties bij de VN kon onderbouwen met echte satellietdata. U bent naïef.

Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 16:10

@krotekoker | 22-07-14 | 15:30
Ooit gehoord van falsifieerbaarheid? Er is geen enkel argument in te brengen tegen jouw theorie: er is altijd een boef bij te verzinnen die de boel op wil lichten.

Daarom moeten onderzoeksvragen ook zo gesteld zijn dat ze falsifieerbaar zijn. Magische boemannen die ontraceerbaar zwarte dozen kunnen aanpassen horen daar niet bij.

frank87 | 22-07-14 | 16:09

@Terpen-tijn | 22-07-14 | 16:01
En de US/EU gaat wel ooit toegeven hoe ze de fascisten in Kiev in het zadel hebben geholpen? Zelfs als er zeer verifierbare telefoongesprekken zijn, is het allemaal niet waar. En gaat de US ooit toegeven hoe ze de islamisten in syrie hebben bewapend? Of hoe ze de hand hadden in gifgas aanval die "gelukkig" nooit onderzocht is. i.v.m. smokescreen damascus?

Russell | 22-07-14 | 16:09

@Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Hulde

Bluebook | 22-07-14 | 16:07

@Xirdalan | 22-07-14 | 16:02

Schaar daar ook maar NBC, CBS, MSNBC en PBS onder.
Nog nooit is een administratie betrokken geweest bij zoveel schandalen, maar alles voor de 'liberal agenda' van Obama.

Desmoulins | 22-07-14 | 16:06

@florisdaboris | 22-07-14 | 15:23
Je hebt 5 dagen de tijd gehad en niks gedaan. Nu zijn ze je voor.

Meer van Dit | 22-07-14 | 16:05

Flatulent | 22-07-14 | 15:57
Oneens. Een raket die vanuit het zuiden zou komen kan nooit zo'n gat aan de linkerkant veroorzaken. Een raket vanuit het westen die van achteren genaderd zou zijn ook niet. Uit deze foto blijkt m.i. niet alleen de richting waaruit de raket gekomen is, maar ook de afstand tot de lanceerplek. En mogelijk ook welk systeem voor de geleiding van de raket gebruikt is.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 16:05

Alsof er nog in redelijkheid aan getwijfeld kan worden dat die halfgare idioten die raket op dat vliegtuig hebben afgestuurd.
Fuck ze, en fuck die man in Moskou die zo bang wordt van VS/EU vrienden nabij zijn voortuin dat hij die halfgare idioten bewapend met wapentuig waar Al Qaida en ISIS alleen maar van kunnen dromen.

Dat diezelfde man op een van de grootste stockpiles chemische en nucleaire wapens ter wereld zit is het enige dat ons heeft tegengehouden hem al niet eens keihard op zn Rusische donder te hebben gegeven.

En aan alle aluhoedjes: Richt die kritische vliegrampen blik eens op dat vliegtuig waar bijna de gehele Poolse regering in zat dat plotseling uit de lucht viel boven Rusland.

moonshiner3519 | 22-07-14 | 16:05

In 2010 was er niet eens oorlog daar.

HotPotato | 22-07-14 | 16:05

Als je als Nederlander echt denkt de agressor tegen Rusland te kunnen uithangen ben je behoorlijk ziek in je hoofd. Dan heb je teveel Battlefield gespeeld en leidt je aan een chronische vorm van grootheidswaanzin. We zijn een onbenullige stip op de kaart. Het was Australie die naar de VN veiigheidsraad ging met een resolutie, het is Malaysia de de zwarte dozen heeft ontvangen en dankzij de wijsheid van de ambassadeur van Malaysia het onafhankelijk onderzoek niet in handen van een van de strijdende partijen.

NFC | 22-07-14 | 16:05

ja maar, das alleen maar een tekening op een foto..

doa76 | 22-07-14 | 16:05

Desmoulins | 22-07-14 | 16:02
Onderzoeken kan nooit kwaad inderdaad, maar naar mijn neming toch een geval van pure pech en at the wrong place at the wrong time.

Geluksvogel | 22-07-14 | 16:05

@mallekater | 22-07-14 | 15:49
@AbleArcher13 | 22-07-14 | 15:53
Ik denk dat bijna iedereen overtuigd is dat die bierbuikbaarden zo'n SA-11 raket hebben afgeschoten. Vraag is alleen waarom dit als bewijs wordt gepresenteerd en waarom het vakje als enige uit 2 delen bestaat. Ze lijken in ieder geval foto's van verschillende tijdstippen aan elkaar te kleien en de vraag is waarom? 'Dan zie je het beter' zou een verklaring kunnen zijn, maar waarom dan niet alle foto's presenteren en even uitleggen dat het samengesteld is. Dit voedt toch juist die alu-hoedjes.

Watching the Wheels | 22-07-14 | 16:04

Collin-Powellpoint?

Ven1V1d1V1c1 | 22-07-14 | 16:03

Toch interessant hoe zoveel zelf-verklaard-kritische reaguurders opeens met ogen open in een hele rits propaganda machines danwel alu-hoedjes blogs geloven (Globalresearch.ca, RussiaToday, ZeroHedge...)

plopjes | 22-07-14 | 16:02

peace through superior firepower !

Sedanta | 22-07-14 | 16:02

@Geluksvogel | 22-07-14 | 15:59

Dat weet ik. Genoeg maatschappijen kozen ervoor om vooral niet om het gebied heen te vliegen, maar dat staat natuurlijk los van wat er met MH-17 heeft plaatsgevonden.
De wijziging van koers juist op dat moment dient nader onderzocht te worden, lijkt me.

Desmoulins | 22-07-14 | 16:02

Blijkbaar willen mensen liever lekkere korte Twitter-stukjes, zoals "wollt ihr den totalen Krieg?!"

Vroeger zaten er nog mensen op GS die nog een beetje outside the box konden denken, tegenwoordig zitten er alleen maar "stuur de Mariniers/NATO" Telegraaf-tokkies. DasKapital (= DasTelefon) is een aanfluiting, net als Powned en Glamourama. Sterker nog, het is met de dag moeilijker om de verschillen te ontdekken.

Oh ja, Barbara Starr van CNN die 'geheel toevallig natuurlijk' dit Amerikaanse onderzoek (herinnert men zich nog die uitvoerige PowerPoint presentatie van generaal Colin Powell boordevol 'bewijzen' van Iraakse weapons of mass destruction?) de wereld in mag slingeren. CNN, de persoonlijke fanclub van Obama, die zijn inderdaad ook lekker objectief... NOT. *zucht*

Xirdalan | 22-07-14 | 16:02

Flatulent | 22-07-14 | 15:31
Ik hoop alleen echt niet dat de USA hun langverwachte strijd aangaan met RU. Op afstand maar in onze achtertuin...

aero911 | 22-07-14 | 16:01

Lekker belangrijk wat wij geloven denkt Poetin.
Zolang ze hier (Rusland) maar geloven dat Oekraine en de Vs schuldig zijn is er niks aan de hand.
Censuur en de propaganda doet zijn werk, Poetin zal toch nooit toegeven dat de seperatische terroristen door hem gesteund werden. De bewijzen uit het westen zal die afdoen als leugens.
Daarom duurt de afwikkeling ook zo lang&gt;> Poetin wil de schijn van invloed vermijden en net doen
alsof ze op eigen houtje handel(d)en.

Terpen-tijn | 22-07-14 | 16:01

Flatulent | 22-07-14 | 15:59
Zijn die niet ook te horen op de zwarte dozen?

Geluksvogel | 22-07-14 | 16:00

Belachelijk dat dit als bewijsmateriaal wordt aangedragen !
Iedere kleuter kan dit beter, met huizen, bomen, ja, zelfs de stand van de zon erbij !

... teleurgesteld afdruipen doet ...

s.h.i.e.l.d. | 22-07-14 | 16:00

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:59
Terug te zien op flightradar24*

Geluksvogel | 22-07-14 | 16:00

De Twiet is van een CNN-doos, en dat is het Amerikaanse equivalent van de NPO. Niet geloofwaardig, derhalve.

McPhart | 22-07-14 | 16:00

Desmoulins | 22-07-14 | 15:53
Vlogen nog genoeg vliegtuigen over hetzelfde gebied. Makkelijk terug op flightradar24.

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:59

hebbuh | 22-07-14 | 15:52
Die audiotapes van de verkeersleiding zijn "toevallig" in beslag genomen door de oekrainse geheime dienst en hoort geen mens vreemd genoeg praten over een overdracht aan de experts...

Flatulent | 22-07-14 | 15:59

Ik geloof van zoveel reaguurders niet in elke discussie over de Oekraïne. Ze verkondigen altijd precies de lijn van Rusland en gebruiken argumenten die gewoon nergens op slaan als Nederlander. Persoonlijk heb ik zoiets nog nooit meegemaakt, maar ben ondertussen heilig overtuigd dat we te maken hebben met een of ander Russische propaganda kanaal.
Even voor de duidelijkheid: Een aantal van jullie zijn gewoon gekkies en sceptische mensen en daar is niks mis mee.

BasBr | 22-07-14 | 15:59

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 15:33

Dat bewijst alleen maar dat er een raket is gebruikt. Maar dat kan net zo goed een raket zijn die is afgevuurd vanaf een willekeurige locatie of zelfs een fighter.

Flatulent | 22-07-14 | 15:57

Diegene die het hardst schreeuwen om sancties tegen Rusland zijn straks de grootste jankers als de energierekening onbetaalbaar is geworden. Niet naar luisteren dus.

NFC | 22-07-14 | 15:56

Desmoulins | 22-07-14 | 15:53

dat door, that is.

Desmoulins | 22-07-14 | 15:54

Deze data is eenvoudig te herrekenen naar een kloppend vliegpatroon en later te controleren door inslagpunten van de raket fragmentatie.
Deze data is dus correct. Next.

AbleArcher13 | 22-07-14 | 15:53

@Geluksvogel | 22-07-14 | 15:50

Een fatale koerswijziging. Tijdens de vlucht overgaan tot brandstof- en tijdbesparende koerswijzigingen boven een gebied dat andere maatschappijen vermeden wordt, is toch opmerkelijk.

Desmoulins | 22-07-14 | 15:53

@Shareholder II | 22-07-14 | 15:41
Follow the white rabbit!

Ars Vivendi | 22-07-14 | 15:52

Zou het geen beter bewijs zijn om de laatste radarcontacten en audio online te knallen inplaats van een paar lijntjes op een foto,ik vertrouw namelijk geen mensen die op zijn tijd last van een stijve arm hebben.

hebbuh | 22-07-14 | 15:52

Het makkelijkste zou toch zijn dat degene die de fout heeft gemaakt -aangenomen dat dat het geval is- toevallig ergens omgekomen is. Vuurgevecht, foutje in het verkeer of zoiets. Op papier dan.

kloopindeslootjijook | 22-07-14 | 15:52

@DutchMountain | 22-07-14 | 15:08
Dat hebben ze gedaan om het begrijpelijk te houden voor de Amerikanen. Reken maar dat ze dit wel kunnen onderbouwen met echte satellietdata. Anders hebben ze een internationaal schandaal gecreeerd.

Nou zijn ze daar best wel toe in staat, maar dit is niet hun gevecht.

rara | 22-07-14 | 15:51

@xirdalan:
dus eu/navo houden zich niet aan de afspraak? tja, dan vraag je er idd wel een beetje om, want als iemand zich toch aan zijn afspraken houdt......

bumpercase | 22-07-14 | 15:50

Desmoulins | 22-07-14 | 15:48
Ah, oke. Dacht even dat dat ook over gevechtsvliegtuigen ging. Volgens dat verhaal dus een koerswijziging, zodat ze rechtdoor konden vliegen om tijd en brandstof te besparen.

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:50

Beste brave anti-VS reaguurdertjes
Zo ken ik jullie weer, zelfs wanneer jullie met je neus door de stront van Poetin en de seaparisten worden gedraaid hebben jullie nog je muil vol over de VS.
Ik heb er nu even genoeg van.
Want als DIE gasten het niet hebben gedaan, wie dan?
AH, ik weet het al, er zat in dat toestel een joch te spelen met zijn afstandsbediening, en kijk eens wat een succes hij daarmee had!!!

Goed zo, jullie hebben vast gelijk.
Gatverdemme.

mallekater | 22-07-14 | 15:49

Valt op dat het weer per vakje verschilt en ... dat het vakje van de impact deel wel en deel geen wolkjes heeft. Gerrit Hiemstra kom er maar in om dit te duiden.

Watching the Wheels | 22-07-14 | 15:48

@Geluksvogel | 22-07-14 | 15:40

Klopt dat staat in de link van zerohedge.
Dat Air India verhaal geeft alleen een bevestiging dat vlucht MH-17 orders heeft gekregen om de koers te wijzigen van de Oekraïense air traffic controllers.

Desmoulins | 22-07-14 | 15:48

hahahahahaha

weedpuff | 22-07-14 | 15:46

roze_bril | 22-07-14 | 15:40

Nadat er coup d'état plaatsvond.
U moet geen loopje met de feiten nemen om uw tegenstanders in het debat direct te ridiculiseren als gebrainwasht. U komt daar net zo goed voor in aanmerking.

Desmoulins | 22-07-14 | 15:44

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:32
Het is onbekend waar die gecrasht is, in elk geval ver van de positie waar hij behoorde te zijn. Als dat vliegtuig nog zo een enorme afstand heeft overbrugd, moet een satelliet dat hebben opgepikt. Of staan alle satellieten alleen op conflictgebieden gericht?

me,myself and IK | 22-07-14 | 15:44

Voor de buitenwacht zijn de reporting lines tussen Borodai/Strelkov en het Kremlin bewust vaag gehouden. Deze vaagheid kwam Putin en Co tot nu toe prima uit. Lekker hands-off als het fout gaat maar ondertussen de boel beleveren en stimuleren. Als dank krijgen Borodai/Strelkov dan semi de vrije hand in hun Donbass.

Nu fuckte iemand iets up met een onbedoelde actie en hit the shit the fan. Dit is voor Putin helemaal geen goed nieuws. Hij weet al lang wat er aan de hand was maar moet nu kiezen tussen het laten vallen van zijn vazallen of gezichtsverlies lijden bij zijn achterban. Dat is een lose-lose scenario. Waarschijnlijk scenario is dat de 4-5 man die de installatie bediend hebben over een paar maanden ergens in de Oeral met een kogel door de kop gevonden worden, dat Rusland 200 miljoen schade heeft vergoed zonder officieel en juridische schuldbekentenis en dat we verder weinig meer horen.

van Oeffelen | 22-07-14 | 15:44

Na een minuut stilte ging het Oekraiense Parlement met elkaar op de vuist. Kijk, zo kan het dus ook.

tipo | 22-07-14 | 15:43

Check dat "bewijs" dan !!!
ON-OM-fokking-stotelijk bewijsssss !!
Een groen lijntje en een geel lijntje!!
En een geel boem-icoontje!

Dit is hun 'sateliet-intel' ??
Ik dacht dat we op z'n minst een korrelige zwart/wit video konden verwachten waarop je een lichtpuntje naar een vlek zag vliegen of zeau ...

Piet_Snot | 22-07-14 | 15:43

@Mark van Dam, lekker simpele redenatie. Volgend jouw argumentatie kun je dus landen waarvan een totaal andere regering dan de huidige van meer dan 10 jaar terug nooit meer serieus nemen omdat voorgangers de wereld voorgelogen hebben. Dan houd je weinig betrouwbare landen over!

Sander8669 | 22-07-14 | 15:42

@Re-inventor | 22-07-14 | 15:37

Het zijn niet allemaal leugens omdat de VS achter de bewijsvoering zit, ik ben persoonlijk allesbehalve anti-VS, maar alvorens men overgaat tot een oordeel moet men rekening houden met de andere kant van het verhaal. Bovendien spelen er nu eenmaal belangen.
Het hele conflict omtrent de Oekraine roepen nu eenmaal veel vragen op, en deze aanslag ligt toch echt in het verlengde daarvan. Met andere woorden, er spelen geopolitieke motieven die niet genegeerd mogen worden bij het beantwoorden van de schuldvraag.

Desmoulins | 22-07-14 | 15:42

@Mark van Dam | 22-07-14 | 15:34
helemaal eens. Helaas zien we dat veel mensen zich laten meeslepen in de emotie van het moment. Vingers wijzen, op hitsen, etc. Mooie voorbeeld zijn de kranten: "moordenaars" in de telegraaf en woorden van gelijke strekking in verschillende buitenlandse kranten. Zolang de journalisten en eindredacteurs geen verantwoordelijkheid nemen om evenwichtige berichtgeving te doen zijn we verloren.
.
Ik heb zelf jaren lang binnen een omroep gewerkt. Een toen recent rapport over de chemische samenstelling van het WTC stof werd domweg aan de kant geschoven.

Russell | 22-07-14 | 15:41

@Meeroever | 22-07-14 | 15:39
Sorry ik zag bij u eerdere reacties het sarcasme niet. Ik dacht al. Maar nu is het duidelijk.

NFC | 22-07-14 | 15:41

Blijkbaar vinden mensen dat landen met zelfbeschikking niet vrijwillig voor de EU/NAVO mogen kiezen en dat Rusland daarom geweldadig in zo`n land mag ingrijpen. Juist. Dan ben je goed gebrainwashed.

roze_bril | 22-07-14 | 15:40

@xirdalan,

Vindt jouw redenaties wel onzinnig, je vergeet de feiten sinds het begin van de ellende. Een uiterst corrupte kliek heeft onder zware druk van het kremlin (want wilt waan van belangrijkheid houden) een voor het volk gunstige overeenkomst met de EU geschrapt en er kwamen mensen in opstand (om te denken dat ze daar in Brussel toe kunnen beslissen is idioot). Vervolgens zijn er een stel Russen die in de Krim opduiken en zijn er 'volksmilities' met zwaar materieel die de boel overnemen en wordt glashard ontkent dat dit Russische troepen zijn wat later toch bekend wordt. En vervolgend gaan ze over naar het Oosten, waar weer diezelfde Russische 'vrijheidsstrijders' opduiken van op de Krim. Maar blijf vooral geloven dat Rusland heel zielig is en iedereen tegen ze is en dat al die verschillende complottheorie van de staatsmedia daar waar zijn. Rusland is hard op weg een pariastaat a la Wit-Rusland te worden. En de wereld zal er niks aan missen.

Sander8669 | 22-07-14 | 15:40

Desmoulins | 22-07-14 | 15:36
In dat Air India verhaal staat niks over gevechtsvliegtuigen?

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:40

Flatulent | 22-07-14 | 15:31

Nah. De VS en Rusland hebben elkaar buitenspel gezet doordat ze kernwapens hebben. Nederland heeft die trouwens ook.. in oorlogstijd neemt Nederland de kernwapens van de Amerikanen hier over. Maakt niet uit want in geval van oorlog is een Amerikaanse generaal de opperbaas binnen de Navo.

Vechten doen we dus direct en indirect in andere landen.

Poetin kan de tering krijgen. Oekraïne is van ons. En wacht maar Wit-Rusland pakken we ook wel.

We hebben Polen al. En Estland. Letland. Litouwen. Hongarije. Bulgarije. Roemenië. Tsjechie. Slowakije. Moldavië is een kwestie van tijd. Westerse vrijheden en kapitalisme verkoopt gewoon beter.

En Rusland maar denken vrienden te kunnen worden met China.. China is al als economie gekoppeld aan de onze.

Meeroever | 22-07-14 | 15:39

Ik weet al een hele tijd niet meer wie of wat ik moet geloven.
Da's best wel triest eigenlijk.

Ars Vivendi | 22-07-14 | 15:39

Vergeten de raket en het vliegtuig in te tekenen.
Links onder is dan nog ruimte voor de slee van siti.

rien8755 | 22-07-14 | 15:39

Is dit door dezelfde jongens gemaakt als die overal "weapons of mass destruction" zagen in Irak?

WieIsDeChef | 22-07-14 | 15:39

Past volledig binnen de uitloktheorie dmv spoofen van het radarsignaal van de MH17 met een militaire ID. Zie kleintje muurkrant "Hello Kiev Control (4)"

Pimp my Voortuin | 22-07-14 | 15:38

Wat Xirdalan | 22-07-14 | 15:10 zegt,hele goeie.

Het is nog steeds niet duidelijk wie die mensen op Maidan plein in de rug hebben geschoten.

Tête de veau | 22-07-14 | 15:38

Was dit nou door de Russen gepresenteerd, dan werd het door sommigen als HET bewijs aangemerkt. Maar ja, het is door de Amerikanen overlegd, en dan zijn het natuurlijk allemaal leugens. Mensen, jullie zijn zo voorspelbaar zeg.

Re-inventor | 22-07-14 | 15:37

Het verhaal van de Spaanse air controller ook door piloten van Air India bevestigd:

timesofindia.indiatimes.com/india/Air-...

De Russen hebben ook 'bewijs' dat gevechtsvliegtuigen wel degelijk in de buurt van MH-17 vlogen:

www.zerohedge.com/news/2014-07-21/russ...

Natuurlijk kan dit net zo goed gefabriceerd zijn, maar waarom wel zoveel vertrouwen leggen in dat ongekozen zooitje oligarchen -die nu de dienst uitmaken in de Oekraine, of in de VS en GB die absoluut belang hebben bij het zoveel mogelijk schaden van Rusland nu zij het voortouw hebben genomen voor een alternatief voor de Wereldbank en het IMF.

www.globalresearch.ca/brics-to-open-al...

Er spelen zoveel achterliggende, allesbepalende belangen...

Desmoulins | 22-07-14 | 15:36

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10 Mooie reactie. De expansie drift van de EU is inderdaad ziekelijk, het ophitsen tegen de Russen heeft een politiek doel en van de USA mss ook een financieel doel. Men moet afwachten.

eastender | 22-07-14 | 15:35

Misschien heeft Amerika gelijk. Misschien ook niet. Weet je wat het probleem is? Ik zie Colin hier nog zitten, wijzend met z'n stokje naar alle massavernietigingswapens die Irak zou herbergen. 150.000 doden als het er inmiddels niet veel meer zijn. Ik verdom het om een oorlog in getrokken te worden door landen die keihard hebben lopen te liegen. En als ze dan deze keer gelijk hebben en toch niet geloofd worden, hebben ze dat aan zichzelf te danken. Fuck Poetin, fuck Amerika, fuck de Oekraïne, fuck de rebellen en fuck Nederland. Wanneer houden we er toch eens mee op om ons constant voor het wagentje van die verdomde politici te laten spannen. Wij zijn er voor de staat, de staat is er nooit voor ons geweest. Nooit. Als politici zo nodig willen vechten, moeten ze dat vooral doen in de Arena in Amsterdam. Maar laat niet nog meer burgers het slachtoffer worden.

Mark van Dam | 22-07-14 | 15:34

Dit wrakstuk vind ik bij verre het beste bewijs tot nu toe: www.ft.com/intl/cms/s/2/1d6a9ac2-10e3-...
MH17 is aan de linkerkant van de cockpit getroffen door heel veel fragmenten, waarvan één zware. Vlak onder het achterste zijraam. Ik zou verwachten dat die raket dan ergens vanuit een richting ONO gekomen moet zijn.

Wedstrijdkrokodil | 22-07-14 | 15:33

@captainobvious | 22-07-14 | 15:15
Het zijn waarschijnlijk separatisten geweest. Dat is het meest waarschijnlijk. Maar dit soort bewijs is totaal van de pot gerukt natuurlijk. Hier beneden, nog zo'n bewijs:
cdn.historycommons.org/images/events/a...

Het enige wat de VS bewijst is dat ze lijntjes kunnen tekenen. Leuk, maar dat kunnen in Nederland de kleuters ook met 5 jaar.

TheEgg | 22-07-14 | 15:33

me,myself and IK | 22-07-14 | 15:30
Is die gecrasht in een conflict zone die 24/7 onder satellietsurveillance staat dan?

Geluksvogel | 22-07-14 | 15:32

Het verhaal van de Amerikanen komt exact overeen met het verhaal hier: ukraineatwar.blogspot.nl/2014/07/launc...
Smizhne (waar de Amerikanen het over hebben) en Torez (waar de blog het over heeft) liggen direct naast elkaar.

Math1985 | 22-07-14 | 15:32

Meeroever | 22-07-14 | 15:25

"Oekraïne binnen de Westerse invloedssfeer is inderdaad een doel van de VS, de EU en de Navo. Natuurlijk"

Stel deze opmerking van Poetin daar tegenover:

"Poetin zei verder dat Rusland klaar is om 'op geschikte wijze' te reageren als de NAVO zich opdringt aan de Russische grens."

En je zult tot de conclusie komen dat het langzamerhand toch tijd gaat worden om maar wat blikvoer, flessen water, EHBO kist etc te gaan inslaan dan.

Flatulent | 22-07-14 | 15:31

@Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
"Ze hebben de zwarte dozen netjes aan de Maleisiërs gegeven."

Ja, netjes. Heel netjes. Nadat Moskou gecontroleerd heeft dat er niets belastends opstaat. Reken maar dat ze zoek waren geraakt als de piloten hadden gesproken over een raketpluim of zo.

Maar ze zijn teruggegeven, inderdaad.

krotekoker | 22-07-14 | 15:30

Misschien handig als ze meteen even de satelliet beelden van de mh370 vrijgeven.

me,myself and IK | 22-07-14 | 15:30

Doet naar Piratebay gaan en "Photoshop voor dummies" downloaden.

kaapkos | 22-07-14 | 15:30

@Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Betreffende die NAVO; die heeft tot en met vorige week de oefening 'BREEZE 2014' in de Zwarte Zee gehouden www.voanews.com/content/reu-nato-black...
Vooral die laatste zin is interessant: 'The Romanian Navy said exercises involved commercial traffic monitoring...'
Dat nieuwsbericht opgeteld bij vragen gesteld in het Duitse Parlement over haperende vliegtuigtransponders in combinatie met een militaire NAVO oefening dip21.bundestag.de/dip21/btd/18/019/18...
dit weer begrijpelijk toegelicht door Jan Portein www.stelling.nl/kleintje/actueel/IXJQ1... roept mijns inziens ook weer vragen op.

Niemands Knegt | 22-07-14 | 15:30

Sorry, dit is geen bewijs, dit is Malen nach Zahlen. Kom met iets onomstotelijks zodat de aluminiumfolie weer voor het lunchbrood kan worden gebruikt, maar niet met zoiets.

milky bar | 22-07-14 | 15:29

@Meeroever | 22-07-14 | 15:25
Ga jij dat demense in Oost Ukraine even vertellen.

NFC | 22-07-14 | 15:29

Flatulent | 22-07-14 | 15:18
Deze afbeelding bewijst vooral dat je een paar kilo te zwaar bent...

Desalniettemin plus 1 voor de moeite.

Juustem | 22-07-14 | 15:28

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Het is best wel arrogant en tegelijkertijd naief om te denken dat de mensen hier op zo'n lang epistel van jouw hand zitten te wachten.

En voor al die 'dat is geen bewijs'-schreeuwers. De Amerikanen zeggen toch ook nergens dat dit 'het' bewijs is, lutsers.

mindless | 22-07-14 | 15:27

@Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Je ziet inderdaad vooral seperatisten op TV roepen dat ze onderzoeken niet in de weg staan. Ze hebben de zwarte dozen netjes aan de Maleisiërs gegeven.

Alle geklaag over de afhandeling van de zaken, is volgens mij pure propaganda.

frank87 | 22-07-14 | 15:26

Het is ook niet meer te ontkennen. Het vliegtuig is neergeschoten door de rebellen. Met door Rusland geleverd wapentuig.

Er is geen betere theorie en alle bewijzen of wetenswaardigheden wijzen ook richting die theorie.

Rusland dacht waarschijnlijk dat door het leveren van dergelijk wapentuig de rebellen Oekraïne uit hun lucht konden weren. Deels klopt dat. Echter was of het systeem niet up to date of zat er een debiel achter de knopjes.

Het gevolg is een menselijk drama.

Buiten dit alles wil ik nog iets duidelijk maken aan de vele aluhoedjes onder de reaguurders. Wanneer je loyaliteit ligt bij Rusland of wanneer je Poetin in deze het voordeel vam de twijfel gunt dan deug je niet. De Koude Oorlog is helemaal niet beëindigd in 1989 of 1991. Ze bestaat nog steeds.

Oekraïne binnen de Westerse invloedssfeer is inderdaad een doel van de VS, de EU en de Navo. Natuurlijk. Als je daar tegen bent ben je een lul. Oekraïne een vrij land of een dictatuur met Poetin in de regie?

Maar dat laatste spreekt het neerschieten van het vliegtuig niet goed. Het Westen draagt geen schuld.

Meeroever | 22-07-14 | 15:25

@captainobvious | 22-07-14 | 15:20
Het aantal aannames die je doet is afhankelijk van de (cultureel / maatschappelijke) voorprogrammering die men heeft ontvangen. M.a.w. biased.

Russell | 22-07-14 | 15:24

Wat is er precies bewijs aan het hele plaatje? Ik kan zelf ook 4 symbolen op een Google map tekenen.

NFC | 22-07-14 | 15:24

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10

Als je nu even kijkt waar GS zijn oorsprong vind, dan heb jij voldoende informatie

Skunk57 | 22-07-14 | 15:24

Punt is dat ze in Moskou ook dit soort plaatjes maken, maar dan met 'bewijs' dat een Oekraiense fighter er in de buurt vloog.
En van Colin Powell met zijn overtuigende plaatjes zouden we ook geleerd moeten hebben.
Ergo: geloof niks dat je niet zelf kan verifiëren, zeker niet nu het spitsuur is in propagandaland.

Guy Veropzoudten | 22-07-14 | 15:23

@pollodepiemel | 22-07-14 | 15:07
Graag 1 euro voor iedere keer dat we besodemietert zijn qua informatie en waarheid.

ET007 | 22-07-14 | 15:23

Dit is helemaal geen intel, dit kan ik thuis ook op mijn computer produceren! Je ziet hier geen enkel bewijs!

florisdaboris | 22-07-14 | 15:23

Het lijkt me dat dit slecht een interpretatie is van het gehele bewijs dat ze hebben. Dit is gewoon gemaakt om de leek te laten zien wat er volgens hun beelden gebeurt is. Dit is dus niet HET bewijs.

Origineel | 22-07-14 | 15:23

Ik zie voor de zekerheid graag ook nog even de originele satellietbeelden. Gewoon om er zeker van te zijn dat we niet weer een of andere pleurisoorlog in getrokken worden.

Sliptong | 22-07-14 | 15:21

Ik zie een composiet satellietfoto (wel wolkjes, geen wolkjes) met een mogelijke baan, vliegtuig kan zeker niet van rechts of links worden geraakt, ook geen foto van de lanceerinrichting, ook geen Sat foto van het vliegtuig, Verhaal van de Russen staat dan ook nog steeds met betrekking tot de Oekraïense gevechtsvliegtuigen, dus nog steeds geen bewijs niet van de US en niet van de Russen.

EARP | 22-07-14 | 15:21

Wat wel typisch is, is dat er geen joden aan boord waren. Althans volgens mijn Pakistaanse buurman die hier al 20 jaar woont.

Mokum Kosher | 22-07-14 | 15:19

Volgens US journalist Robert Parrz heeft de VS het bewijs dat vlucht MH17 door Oekrainse luchtafweer is neergeschoten : Het verhaal is helaas in het Duits :
Die USA verfügen laut dem amerikanischen Investigationsjournalisten Robert Parry über Satellitenbilder, die belegen, dass die malaysische Boeing MH17 vom ukrainischen Militär abgeschossen worden ist.
Die Aufnahmen sollen eine ukrainische Flugabwehr-Batterie zeigen, die sehr wahrscheinlich die Rakete abgefeuert habe, so Parry in einem Beitrag auf dem unabhängigen Portal consortiumnews.com. Dabei beruft sich der Reporter auf einen „verlässlichen Informanten“ aus US-Geheimdienstkreisen. In dem Medienrummel um den Boeing-Absturz mangle es an professioneller Skepsis, so Parry weiter. Es würden nämlich keine Schüsselfragen gestellt und keine Antworten gegeben.

willie1971 | 22-07-14 | 15:18

@captainobvious | 22-07-14 | 15:15
ooit gehoord van bevestiging vinden in een voorgeprogrammeerd verwachtingspatroon?

Russell | 22-07-14 | 15:18

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10
Zit je ook op twitter? En zo nee, doe eens wel....

leef!! | 22-07-14 | 15:18

Ik heb overtuigend bewijs dat het een bewuste actie was van Rusland, Oekraine en de separatisten...

Deze foto bewijst dat het vliegtuig vanaf alle kanten tegelijk onder vuur werd genomen...

i59.tinypic.com/2aipmd4.jpg

Flatulent | 22-07-14 | 15:18

Heee homos-die-zeiken-over-plaatjes-en-bewijs.. Er staat boven "geeft sat-intel vrij". Informatie is om te verwerken. In dit geval begrijpt velen nu simpelweg wat beter wat er ongeveer moet zijn gebeurd. Er was toevallig net geen fotosat op dat punt gericht. Bummer? Dus u doet het hier even mee.

Shareholder II | 22-07-14 | 15:17

Het geeft, gezien het wolkendek , enkel aan dat ze wel degelijk met de satelliet daar aan het kijken waren op dat moment, er komen later vast wel betere beelden.
Hoop ik.

Boobystrap | 22-07-14 | 15:17

@BasBr | 22-07-14 | 15:15
ah duidelijk, nu ben ik wel overtuigd. Waarvoor dank

Russell | 22-07-14 | 15:17

Ken je dat verhaal van het zogenaamde bewijs van de US voor chemische wapens in Irak? Er waren geen wapens. De Amerikanen maken zich compleet belachelijk op het moment en worden met de dag minder geloofwaardig.

Roderico | 22-07-14 | 15:17

Laten we een aperte hoek openen voor de samenzweringstheorierders, die daar dan lekker vanaf Julius Caesar tot John F Kennedy en het door russisch tuig neergeschoten MH17 kunnen gaan zitten fantaseren.

Laat de jacht op de daders beginnen, ze zijn al in beeld !

van Oeffelen | 22-07-14 | 15:17

Ja hallo, volgens mij ben alleen ik de expert. De rest is niet serieus te nemen.

De Anaalprofeet | 22-07-14 | 15:16

Zo he, de poetin fanboys gaan weer helemaal los

zaklamp | 22-07-14 | 15:16

xirdalan Goed stuk! lekker kort.

ManDeJan | 22-07-14 | 15:16

Tja, lijkt me heel aannemelijk, en is precies wat er al zo'n beetje verwacht werdt.
Dat er Rusland vrienden Ijn die zullen blijven ontkennen al duiken er kleurenopnames in HD op vanaf lancering tot explosie is weinig aan te doen.

captainobvious | 22-07-14 | 15:15

De datasheets en uitlezingen van gegevens zijn het bewijs. Dit plaatje is het eindresultaat van data

BasBr | 22-07-14 | 15:15

Niet om lullig te doen, maar ik zie helemaal niks.. Ik zie alleen een satellietfoto van Oekraine, met een tekening erop. Dit had Google maps kunnen maken.

subsidistan | 22-07-14 | 15:15

Put-in jail!

JIP! | 22-07-14 | 15:14

Het staat op internet, dus het is waar.

pollodepiemel | 22-07-14 | 15:14

Uhm...... leuk die lijntjes maar ik zie geen vliegtuig, geen raket en geen lanceerplatform??

Hobbykip | 22-07-14 | 15:13

Wacht ff.. zal vragen of mijn neefje van 5 een duidelijkere tekening maakt van wat er gebeurt is.. Kunnen de Amerikanen die gebruiken.

de Melkmuil | 22-07-14 | 15:13

Ik wacht wel op het commentaar van de reaguurders. Die weten dingen.

roze_bril | 22-07-14 | 15:12

Complete nonsens.

L.E. Raar | 22-07-14 | 15:12

Ik weet niet wat men precies verwacht van radar beelden en trajectorgies. Dan krijg je zo'n plaatje inderdaad.
Er zijn geen camera beelden en foto's mensen. This is as good as it gets.

BasBr | 22-07-14 | 15:12

Dit bewijs is een grap,toch?

aero911 | 22-07-14 | 15:11

Nou, nou dit plaatje bewijst alles. Hoeveel onzin kan een mens de wereld in sturen?

Toetsiemonster | 22-07-14 | 15:11

Amerika wil volgens mij dolgraag wapens verkopen aan Europa.. Dus hoe doe je dat? Met als begin dit.

pow-ned | 22-07-14 | 15:11

Ik blijf het vreemd vinden hoe totaal gefixeerd iedereen lijkt te zijn om Poetin/Rusland de schuld te geven. Het nieuws was nauwelijks een feit, of de eerste vingers werden al richting Rusland gewezen. Gek he, dat pro-Russische rebellen zich tegen het Westen keerden en achterdochtig zijn?

Daarna begon iedereen in Nederland te zeuren over “bring them home.” Ehhh, sorry, maar waarom had men zich daar dan niet EERST druk om gemaakt, in plaats van Poetin als boeman te benoemen?

Kijken we vervolgens eens wat er m.b.t. het daadwerkelijk conflict de afgelopen paar dagen veranderd is. De Oekraïne is een offensief begonnen, en heeft een gedeeltelijke mobilisatie afgekondigd. Gek genoeg vind men daar in de Nederlandse media nauwelijks iets over.

Met andere woorden, die ‘goudeerlijke’ Oekraïners ESCALEREN het conflict en buiten, naast de PR-coup van de afgelopen dagen, wederom de crash van MH17 uit om hun EIGEN belangen veilig te stellen. Wat denken jullie: maakt dit alles het terugbrengen van de slachtoffers en het vinden van de daadwerkelijk oorzaak makkelijker, of moeilijker?

Als je nu in het Nederlands op “gedeeltelijke mobilisatie Oekraïne" zoekt met Google, dan vind je bijna alleen maar links van 17 maart 2014. De enige (!) uitzondering is een link van Het Laatste Nieuws, een Belgische krant/website. www.handelsblatt.com/politik/internati...

Iedereen maakt zich, terecht, zorgen over het terugbrengen van de lichamen en de black boxes die in handen zijn van de pro-Russische rebellen, maar waarom maakt niemand zich druk over de opnames van de laatste gesprekken tussen de Oekraïense verkeersleiding en MH17? De opnames zijn vrijwel meteen na het neerstorten van MH17 in beslag genomen door de Oekraïense geheime dienst, en worden sindsdien consequent genegeerd. Vreemd.

Zoomen we nog verder uit, en kijken we naar de OORZAAK van het Oekraïense conflict, dan kunnen we niets anders doen dan concluderen dat Europese politici een groot aandeel hebben in de escalatie. Het begon allemaal eind vorig jaar toen de Oekraïense regering een voorstel tot toenadering tot de EU(SSR?) afkeurde. Dat schoot het Europese Politiburo in Brussel in het verkeerde keelgat, en er werd besloten om een democratisch gekozen (echter pro-Russische) regering omver te werpen door zich actief in te mengen in de nationale Oekraïense politiek, met als hoogtepunt die twee volgevreten ‘liberalen’ op het Maidan Plein.

Waarom blijft men Poetin de schuld geven van dit conflict? Ligt het niet veel meer aan de EU en de VS?

Dan zoomen we nóg verder uit, en kijken we naar de geo-politische machtsblokken die zich aan het aftekenen zijn. Zowel de EU als de NATO breiden zich steeds verder uit richting oosten, en proberen actief voormalige Sovjet Unie en Warschau Pact landen in te lijven. Rusland doet na het uiteenvallen van de Sovjet Unie hetzelfde, en probeert voormalige Sovjet republieken te verenigen in het CIS, the Commonwealth of Independent States.

De Oekraïne bevindt zich precies op de grens waar deze machtsblokken elkaar treffen. Die paar Baltische staten die de EU en NATO bijtraden, waren voor Rusland nog wel te verteren, maar sinds Polen bij de EU en NATO is gekomen heeft men in Rusland gezegd: genoeg is genoeg.

Toen in 1989 de Muur viel in Berlijn, begonnen vrijwel meteen daarna de onderhandelingen tussen de West-Duitsland, de VS, Frankrijk, Groot Britannië en Rusland /Sovjet Unie over de toekomst van Oost-Duitsland. Daarbij heeft men van Russische zijde gezegd dat men akkoord gaat met een eenwording van Duitsland en dat men Sovjet troepen gelegerd in Oost-Duitsland MITS de NATO zich niet verder richting oosten zou uitbreiden. de.wikipedia.org/wiki/NATO-Osterweiter...

Het Westen en NATO (lees: de EU en de VS) hebben zich niet aan deze afspraak gehouden, en dát is de basis van de politieke ‘strijd’ om de Oekraïne en in dát licht moet men de continue verbale aanvallen op Rusland en Poetin zien. www.zerohedge.com/news/2014-07-22/puti... uk.reuters.com/article/2014/07/22/uk-b...

Helaas heeft de oostwaartse expansiedrift van de NATO en EU(SSR) dus nu bijna 300 doden gekost…

Dat de Tokkies van de TeleLeugen the big picture voorgelegd krijgen door objectieve en goed geïnformeerde journalisten kan ik nog begrijpen, en ik snap ook nog dat de Gevestigde Orde van EU(SSR) fanaten niet graag deze kant van het conflict belichten, maar ik snap niet hoe GeenStijl zich zover heeft kunnen verlagen. Het “nodeloos kwetsen” doet men dus nu, lekker populistisch, over de ruggen van 300 rottende lijken in het oosten van de Oekraïne. Een paar maanden geleden, toen Van Baalen en Verhofstadt nog stonden te schreeuwen was Rusland en Poetin nog ‘bon ton,’ maar nu heeft men zich totaal ongeïnformeerd voor het EU(SSR) propagandakarretje laten spannen.

Xirdalan | 22-07-14 | 15:10

Ik zie alleen maar een satellietfoto met wat ingetekende lijntjes. En dat moet "het" grote bewijs zijn?

Flatulent | 22-07-14 | 15:10

ooooh Barak you can do better than that; ga dan bij Bush in de leer; die weet tenminste hoe je overtuigen bewijs kunt faken; (ik geloof best wel dat de sepa's geschoten hebben maar hier overtuig je niemand mee)

peter1953 | 22-07-14 | 15:09

Wat we hieruit dus kunnen afleiden is dat de MH17 is neergeschoten in zijn vlucht en toen is neergestort. Is dat ook weer opgehelderd!

Armin Langbaard | 22-07-14 | 15:09

-weggejorist-

peter1953 | 22-07-14 | 15:09

JA zeg ... heel overtuigend allemaal. Hoe dom schatten ze de bevolking in. Als dat als bewijs mag gelden dan verklaart dat ook direct iraq 2, afganistan, en 9/11. (facepalm)

Russell | 22-07-14 | 15:09

Ik zie een gele streep, een groene streep. Met een geel en oranje sterretje... Dit is de "foto" van de USA die alles moet verklaren?? Hebben ze ook een niet ingekleurde foto??

de Melkmuil | 22-07-14 | 15:08

Luchtfoto met in paint aangebrachte gekleurde lijntjes, na een week als bewijs de wereld in slingeren via cnn. Tja.

toetanchamon | 22-07-14 | 15:08

Dit weten ze dus al een dag of 5. De voorsprong van de daders op de mensen die hen zouden moeten pakken groeit nog steeds. Hoe kan dit ?

van Oeffelen | 22-07-14 | 15:08

Wat is zie is een infographic geprojecteerd op een sattelietfoto. Da's geen bewijs, dat is Adobe Illustrator.

DutchMountain | 22-07-14 | 15:08

Nu graag de foto's zonder tekeningetjes, of is is dan... leeg?

Boobystrap | 22-07-14 | 15:07

Graag 1,- euro voor elke complottheorie op mijn bankrekening.

pollodepiemel | 22-07-14 | 15:07

Vanuit Snizhne afgeschoten dus, volgens de yankologen.
Wat nu ?

Shareholder II | 22-07-14 | 15:06

Zo, dat doet mijn neefje van 10 nog beter in Paint.

Derechtselutser | 22-07-14 | 15:06

Aha, het onweerlegbare bewijs van de Amerikanen. Dat hebben we meer gehoord.

crocelodocus | 22-07-14 | 15:06

Komt wel aardig overeen met de bewering en nu ook bewijsmateriaal dat de raket bij de cockpit ontploft is.

Ranja Drinker | 22-07-14 | 15:06

Volgens mij staat er ook een grote mobiele gifgasfabriek op de grond ...

Pjotrans | 22-07-14 | 15:05

".. nog even uitzoeken wie z'n vinger aan de trekker zat.."

Dan kan Rutte een prijs op zijn hoofd zetten. 1000 EUR ofzo.

Godsammekraken | 22-07-14 | 15:05

ba dum tss!

Rhynchocyon | 22-07-14 | 15:04

"Smoking gun" zou toch een beetje een understatement zijn.

Godsammekraken | 22-07-14 | 15:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino