achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Begint "Ausländer Raus, Deutschland den Deutschen" op Gigi D'Agostino zijn onschuld te verliezen? Duitse overheid heeft geen antwoord

Riemen vast - dit krijg je dus

Is dit nog onschuldig? 'Het lied' uit de ramen van feestbus zingen terwijl je toeterend rond een busstation met migranten cirkelt

Dit fenomeen begon afgelopen november toen 'plattelandsjongeren' het vanuit een carnavalswagen zongen. Sindsdien begon het spreekkoor op deze melodie steeds vaker in discotheken te verschijnen en slechts zes maanden later werd het (onderstaand) op 'feesteiland voor de elite' Sylt uit volle borst gezongen. Dat leidde tot allerhande ophef, betrokkenen werden gedoxxt en ontslagen en kanselier Scholz bekritiseerde de video en het fenomeen als racistisch.

Maar dat etiket begint - zelfs als het een beetje waar is - z'n neutraliserende kracht te verliezen. En hoe meer je dit de kop in probeert te drukken, hoe meer het zal verschijnen. Maatregelen als EEN VERBOD OP HET OORSPRONKELIJKE LIED aanstaande Oktoberfest tonen bovenal de verkrampte radeloosheid aan.

Nog even een vreemd randfenomeen voordat we aan de duiding beginnen: inmiddels zingen Turks-Duitse Stuttgartfans het ook. Doet toch beetje denken aan het adagium 'It's f*cked up how tolerant the racist community is. They don't even care what race you are as long as you're racist.'

Maar goed, dan de Duitse duiding, want het blijven Duitsers en daar zijn vier dingen mee aan de hand:

- Duitsers begonnen in 1 eeuw twee wereldoorlogen, verloren beide en waren aan het eind van diezelfde eeuw alsnog de baas van Europa.
- Het nazisme is niet vrijwillig afgeworpen en ontstegen, het is verslagen en de relatie tussen de Duitse volksaard en het nazisme werd vervolgens op dwangmatige, neurotische wijze verdrukt in plaats van geïntegreerd.
- Als onderdeel van diezelfde neurose werd als dwangmatige boetedoening massa-immigratie uit voornamelijk Turkije gefaciliteerd, met als summum Merkels uitnodiging van 1,2 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. Dat heeft het Duitse straatbeeld in grote steden vergaand veranderd, Duitsers worden al jaren openlijk bedreigd en getart met vervanging en het is onmiskenbaar terug te zien in een scala aan criminaliteitscijfers, vooral diefstal, geweldpleging en seksueel geweld.
- Er is maar 1 volk en 1 taal waarin een 16-jarige jongen zo doorleefd over zijn land kan schreeuwen: "Deutschland ich liebe dich!!!" Meer dan elk Europees volk ervaart de Duitser een verbinding tussen grond en psyche, tussen - ja - bloed en bodem.

Nu willen die Duitsers hun grond terug en hun lijflied lijkt gevonden.

Binnen zes maanden van het platteland naar 'elite-feesteiland' Sylt

Duitse 'bodembeleving' is gewoon van een andere categorie

Actie, reactie

Overige voorbeelden

Lol zelfs/ook Duitse Turken doen het

Het systeem begrijpt de kracht van deze meme magic niet

En nee deze cringe is geen antwoord, werkt niet

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Het belangrijkste Europese instituut van deze eeuw: 'Abteilung 6' van Duitslands Bundesamt für Verfassungsschutz

Ook wel Duitslands Federale Bureau ter Bescherming van de Grondwet; toch wel iets meer dan enkel een Europese binnenlandse inlichtingendienst

@Spartacus | 13-11-23 | 20:30 | 274 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.