achtergrond

Geenstijl

LIVE. Eerste zitting tegen Richard Kosse, de moordenaar van Weiteveen

Dan zijn jullie even op de hoogte. Hoe of wat

Daar gaan we dan, voor een van de rechtszaken van het jaar in Nederland. Voor het hekje staat Richard Kosse, die enkele maanden geleden Przemyslaw 'Sam' Czerniawski (38) en diens vrouw Ineke Mussche (44) uit het leven haalde bij een conflict in Weiteveen. Richard gooide na afloop meteen een hallucinante live schuldbekentenis online waarin hij verkondigde: "Jongens, er is iets heel ergs gebeurd. (...) Nu zal ik wel de rest van mijn leven wel de bak in gaan." Die kans is wel aanwezig ja. U kent de achtergronden: Richard ontving steunbetuigingen op Facebook, bleek toch niet zo'n held, schoot met vuurwapens die hij niet had mogen hebben en heeft ervoor gezorgd dat twee kinderen moeten opgroeien zónder ouders, maar mét een trauma. Vandaag is de eerste inleidende zitting (pro forma) en hoewel de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld, is Richard wél aanwezig én wil hij graag het woord. "Onduidelijk of hij daarvoor ook de ruimte krijgt." Later meerrrr.
UPDATE - Belleman: "Volgens zijn advocaat Justus Reisinger wil Richard K. vandaag een verklaring afleggen. Hij zal in mei ook nog naar het Pieter Baan Centrum gaan voor een onderzoek naar zijn geestvermogens."
UPDATE - Richard leest een brief voor. "Nooit had het zover mogen komen. Toch is het gebeurd. Mijn kinderen hebben hun vader verloren. Hun leven ligt in puin. Woorden kunnen niet omschrijven hoeveel spijt ik heb. Ik was mezelf niet. Dit had anders gemoeten." En tegen de nabestaanden: "Kinderen mogen nooit hun ouders verliezen op deze leeftijd, en zeker niet op deze manier. Ik hoop dat de nabestaanden mij op enig moment kunnen vergeven. Ik hoop dat ze ooit met mij in gesprek willen."
UPDATE - Zitting weer klaar, Richard terug naar z'n cel. Inhoudelijke zitting vermoedelijk in het najaar

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LIVE! Seizoen 2 rechtszaak Peter R. de Vries

Spoiler alert: de laatste aflevering krijgt hetzelfde einde, namelijk levenslang

@Mosterd | 23-01-24 | 09:55 | 92 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.