achtergrond

Geenstijl

Ook al in gevaar: uw mannelijkheid

'Echte mannen' een bedreigde diersoort

Mannen liggen onder vuur! Uw mannelijkheid staat onder druk in deze feminiene maatschappij. Dat zeggen wij niet, maar dat stellen jongeren (18-35) in een onderzoek van een clubje dat het liefst alle vrouwen weer achter het aanrecht duwt. "Ongeveer de helft van de mannen in deze leeftijd is zelfs van mening dat de maatschappij de laatste jaren vervrouwelijkt is, waardoor mannen zichzelf niet meer kunnen zijn." Dan denkt u misschien dat ze het gevoel hebben dat ze niet meer een vuurtje mogen stoken (slecht voor het klimaat), vlees eten (slecht voor het klimaat), zuipen (alcohol is het nieuwe roken) of roken (roken is het oude roken), maar gevraagd naar wat hun mannelijkheid definieert komen de ondervraagden uit bij onderwerpen als 'een gezin onderhouden' en 'fysiek sterk zijn'. Echt, wat houdt je tegen? Ga naar de sportschool, maak carrière: niemand stopt je. Leuk dat je 'technisch vaardig zijn' een belangrijk kenmerk van 'een echte man' vindt, maar het is niet de schuld van de maatschappij dat je zelf nog geen lamp kan vervangen. Leer dan je auto repareren in plaats van je tijd te verdoen met het volhuilen van een EO-enquête. Wat een stelletje zeikwijven zijn die moderne mannen.

Ah, het zijn allemaal gefrustreerde thuiswoners

Joe

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.