Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten — Koempel Frenske, de Machiavelli van de Mijnstreek

Arthur van Amerongen & Het Dossier Timmermans

Omdat ik de reaguurders beloofd had tot en met de verkiezingen over Frans Timmermans en zijn campagne te gaan schrijven, zit ik nu met de gebakken peren. Het is zaterdagochtend en vanuit mijn werkplek kijk ik, zwetend tussen twee loeiende ventilatoren, uit op een knus en gezellig strandje vol Portugezen. De zee lonkt, maar het is all work, no play (makes Tuurtje a dull boy). Ik bijt mijn tanden stuk op het dossier Timmermans. Ik volg de beste man al 15 jaar maar  deed dat altijd op columnesque wijze, met veel kwinkslagen en gebbetjes en vrijblijvende voorspellingen. In mijn enthousiasme ben ik een paar keer in de fout gegaan. Zo schreef ik een Europees verbod op transvetten in friet ten onrechte toe aan Frans Timmermans. 

En op 17 mei 2019 schreef ik: Volgende week valt het doek voor ons aller Frans. Dit is dan ook mijn laatste stuk over de Heerlense Bruce Springsteen.  

Ik was er van overtuigd - op basis van analyses van de bookmakers en in internationale kranten, en dus niet aan de hand van de jubelende advertorials in de blaadjes van de Vlaamse kartelmedia - dat Timmermans nooit en te nimmer de opvolger van Jean-Claude Juncker zou worden (ik kreeg gelijk) en dat hij vervolgens zwaar teleurgesteld geruisloos van het internationale toneel zou verdwijnen. Not. 

Tijdens zijn campagne voor het voorzitterschap van de Europese commissie werd de sukkelige, houterige en vooral saaie kantoorklerk Frans opgepimpt tot een rockstar. Hij kopieerde gebaartjes van zijn grote idool Bruce Springsteen (met name de gebalde vuist) en een team visagisten, diëtisten en kledingadviseurs begon aan zijn uiterlijk te werken. Kijk hem hier schijnen in DWDD. 

Op een gegeven moment was The Boss een stuk magerder geworden en ik vermoedde dat Frenske een maagballon had laten inbouwen, en anders slikte hij gewoon ordinaire pep, zeg maar de afslankpillen die huisvrouwen vroeger kregen en die ‘mother’s little helper’ werden genoemd omdat ze er zo hard en vrolijk van gingen poetsen. 

Jan Dijkgraaf schreef de afgelopen week in zijn briefje dat Timmermans na de bekendmaking van zijn kandidaatstelling voor de Linkse Walm ging bergwandelen met zijn zoon. Het zal me dan ook niet verbazen als Timmermans er op 22 augustus, als zijn lijsttrekkerschap officieel wordt bevestigd, een stuk fitter zal uitzien.

En mocht hij er gewoon voor kiezen de vertrouwde Humpty Dumpty te blijven, dan wordt het straks vreselijk lachen als hij tijdens de verkiezingscampagne het wellicht verzwaarde podium moet delen met die andere Limburgse buongustaio: Huubke Bruls. Ik vind net als heel Nederland - minus de quinoakauwers van GroenLinks en Mastodon - grappen over moddervette mensen hartstikke leuk en van alle tijden. Ain’t no shaming like fatshaming

Het is natuurlijk nog niet zeker dat Bruls de lijsttrekker gaat worden van het op sterven na dode CDA, maar de spindoctors van de VVD en alles rechts daar van liggen nu al in deuk: twee roomblanke Limburgse cisgender kamerolifanten die de burger oproepen gezonder te  te gaan leven om het klimaat te redden. Inkoppertje! Op social media word ik vaak aangevallen vanwege mijn vetschamen van Frenske & Huubke. 

“Misschien hebben die arme kerels wel een hele nare ziekte onder de leden, of een medische afwijking, meneer van Amerongen. Daar mag u niet mee spotten”. 

“Ze lijden aan de ziekte van Michelin, Fleur” antwoord ik dan. Nunc est bibendum: nu is het tijd om te drinken

Er was tijdens de mislukte campagne in 2019 ook veel gedoe rond de baard van Frenske. Die wisselde per week: van een Vader Abraham-baard tot een Kabouter Plop/Paulus de Boskabouter-ringbaard. Van de een op de andere dag was The Boss ineens weer spiegelglad geschoren. Het montuur van de bril wisselde steeds, net als de kleding. Op bezoek in een Rotterdamse volkswijk liep hij ineens in een bomberjack en droeg hij een baseballpetje dat je bij rappers, Mocro’s en dopedealers ziet. Frenske groeide in zijn rol. Check die winnende fotoserie van David van Dam. Timmermans - met een carbon footprint die in de buurt komt van ons aller Floortje - bereisde heel Europa per vliegtuig en liet zich als een popster toejuichen door zijn socialistische broeders en zusters. Frenske manifesteerde zich als de redder van joden, moslims, vrouwen, invaliden, homo’s, potten en mensen van kleur. Frenske als de redder van Europa. Het werd steeds pijnlijker om te zien, die Europese rock’n roll-toernee van The Boss from Heerlen. Alles was nep, zoals in The Truman Show. De enige die er heilig in geloofde dat hij zijn baasje Juncker ging opvolgen, was hij zelf. Het dieptepunt voor Timmermans moet zijn thuiswedstrijd in Maastricht zijn geweest, in de Muziekgieterij.  

Spetterend Slotakkoord PS-Campagne, brulde de PvdA, die op 350 enthousiaste bezoekers had gerekend. Er waren in totaal 32 bezoekers. We kijken even naar de treurige foto’s. Zo mogelijk nog droeviger waren de PvdA-schotten op het podium, zodat Frenske niet het idee kreeg in een volkomen lege Muziekgieterij te staan. Hier een foto vanuit een andere hoek. Van die 32 bezoekers in Maastricht was de helft PvdA-vrijwilliger en de andere helft aanhanger van de Rainbow Rose, een of ander vaag letterbakclubje

Timmermans - omringd door jaknikkers en paladijnen - ging ervan uit de opvolger van zijn baasje Jean-Claude te worden, maar had buiten de Fransen en de Duitsers gerekend. Een zware inschattingsfout. Het fopbaantje van klimaatklerk greep Frenske gretig aan en nam, tot het uiterste getergd, met zijn groene terreurbewind gigantisch wraak op de onderdanen van de EU. Timmermans weet dat hij in 2024 met lege handen komt te staan in Brussel en maakt zich nu op voor een ongekende wraakexpeditie door zijn vaderland. De gekwetste buffel, die al ontploft als een journalist weigert hem met excellentie aan te spreken, ligt op ramkoers. Frenske is net als in 2019 omringd door sycofanten. Sycofant is een moeilijk woord voor slijmer, strooplikker, pluimstrijker, hielenlikker en kontkusser. Hij liet zich wederom gek maken: “U wordt de nieuwe premier van Nederland, excellentie, het staat in de sterren geschreven”.

De afgelopen jaren reisde onze klimapaus rond de wereld als een vorst en ging overal de rode loper uit. Journalisten hingen aan zijn lippen, want Frenske verkondigde de goede boodschap. Dat wordt tijdens de campagne in dit najaar wel anders. Dan beseft Timmermans dat zijn leven niet de grote Truman Show is. Hij gaat keihard worden aangepakt door de concurrenten en door een klein deel van de journalistiek. Timmermans is namelijk Kaag met een baard, een regent die het leven van de kleine man op alle mogelijke manieren zuur maakt. 

Het afgelopen etmaal heb ik me serieus verdiept in Frans Timmermans. Zo luisterde ik drie uur lang naar het Marathoninterview met Frenske, van 29 december 2012. Timmermans was sinds anderhalve maand minister van Buitenlandse Zaken in Rutte II. Hij reageert, met een paar glazen chardonnay achter de kiezen, bijna giftig wanneer de interviewster vraagt waarom hij zo slecht tegen kritiek kan en waarom hij zo’n kort lontje heeft. IK KAN JUIST HEEL GOED TEGEN KRITIEK, JUFFROUW! Ook de opmerking van journaliste Ellen van Dalen dat Timmermans in zijn loopbaan volgens mensen die hem goed kennen over lijken gaat, valt in slechte aarde. Let wel, dit is anderhalf jaar voor zijn larmoyante MH17-toespraak bij de Verenigde Naties. Timmermans noemt zichzelf een open boek en zegt verder dat hij al zijn hele leven moeite heeft met welke vorm van gezag dan ook, iets wat niet bleek uit zijn rol als slippendrager van Jean-Claude Juncker. 

Niet voor niets twiette Boris van der Ham dat Frenske van het type “naar beneden trappen en naar boven likken” is.  Verder in het Marathoninterview heel veel gejubel over zijn helden Maarten van Traa en Max van der Stoel, die hij zijn politieke vader noemt. Het gaat ook over zijn eigen vader, Herman, die als nachtwaker begon op de Nederlandse ambassade in Parijs en daarna onder andere bode was op diplomatieke vertegenwoordigingen in Brussel, Rome, Iran, Pakistan en Berlijn. De laatste post van Herman Timmermans zou kanselier bij het Nederlands consulaat in Sao Paulo zijn geweest, maar de man is onvindbaar op social media, op 2 foto's na. 

Timmermans tegen de Correspondent: ‘Ja, god, ik moet ook erkennen dat er een zekere geldingsdrang is. Mijn vader werkte op een gegeven moment bij Buitenlandse Zaken, maar in een administratieve functie. Dat was in de tijd dat je in die organisatie voortdurend het gevoel kreeg dat je er wel was, maar eigenlijk niet meetelde. Hij was een man voor wie de sociale omgeving ontzettend belangrijk was. Het gevoel te krijgen dat je van de tweede categorie bent, was erg moeilijk, maar daar kwam hij elke dag mee thuis. Daar zijn we mee opgevoed. Dat wilden wij niet. Ik wil dat ook voor niemand. Niet voor mezelf, maar ook voor andere mensen niet. Dat zit er sterk in bij mij.’

De Groene Amsterdammer over Timmermans: Als zoon van een bode en nachtwaker op verschillende ambassades in Europa schuurde hij altijd tegen de elite aan, maar hoorde er nooit echt bij. De echte diplomatenkinderen gingen naar grotere feestjes en hadden hun eigen sinterklaasfestijnen waar de kinderen die niet tot ‘ons soort mensen’ behoorden van werden geweerd

Na het Marathoninterview - die aflevering met mij, de volksschrijver, is wat minder pretentieus - bekeek ik De Europeaan, een Teledoc van maar liefst 1,5 uur.  

Vervolgens een profiel van bijna 3 kwartier van Timmermans, in 2014 gemaakt door Eva Jinek. Toen College Tour uit 2014, waarin Frenske de bips wordt schoongelikt door kwezel Twan Huys. Ter afsluiting nog Missie Europa uit 2007 en Wat drijft Frans Timmermans uit 2014.  Voor het slapen gaan las ik nog zijn autobiografisch kleinood Glück Auf!: het relaas van een Limburgse Europeaan

Over het gedweep met de mijnen, schreef Tommy Wieringa een geestige column

Frans Timmermans’ grootvader van vaderskant was mijnwerker. Zijn grootvader van moederskant was ook mijnwerker. In interviews heeft Frans Timmermans het vooral over zijn mijnwerkende grootvaders omdat die zijn fanatieke identificatie met de gewone man legitimeren. Dat zijn vader een keurige ambtenarenloopbaan doorliep bij de diplomatieke dienst, komt in zijn kraam minder goed te pas. Op zijn Facebookpagina schrijft Frans Timmermans ook over zijn grootmoeder, ‘de dochter van een arme varkensboer’. Geen gewone varkensboer, een arme varkensboer. Frans Timmermans is trots op zijn povere afkomst. Hij staat dicht bij het volk omdat hij eruit voortkomt. Een familiegeschiedenis van armoede en knechting geeft wat diepte aan zijn biografie. En maakt zíjn prestaties extra knap. Het is heel interessant om eens op zijn Facebookpagina rond te neuzen. Daar baadt hij in de voortdurende aandacht van zijn duizenden volgers, een lauwe regen van aanmoediging en bevestiging. In reactie op zijn bericht over zijn grootmoeder, die van de arme varkensboer, schrijft een vrouw over haar Limburgse jeugd met zeven broers en zusters en een vader die omkwam in de mijn, waarop Frans Timmermans antwoordt: ‘Jeanny, wat een aangrijpend verhaal. Dank dat je dit met ons hebt willen delen.’ Emo-Frans; de grote trooster in zijn katholieke praatgroep.

Vanwaar dat sadomasochisme, Van Amerongen, hoor ik de reaguurder denken. Waarom bent u zo geobsedeerd door die man? Nou, omdat hij de belangrijkste Nederlandse politicus in de wereld is en omdat hij nu premier van het treurige moederland wil worden. Ik zou Frenske Mein liebster Feind kunnen noemen: mijn liefste vijand. Dat is de titel van een schitterende documentaire van regisseur Werner Herzog over acteur Klaus Kinski. Samen maakten ze vijf krankzinnige films: Aguirre, der Zorn Gottes, Nosferatu – Phantom der Nacht, Woyzeck, Fitzcarraldo en Cobra Verde. De haat-liefdeverhouding tussen Herzog en Kinski staat centraal in Mein Liebster Feind, die u hier kunt zien

De titel ‘Mijn liefste vijand’ dekt de lading echter niet want ik beschouw Frenske helemaal niet als een vijand en ik was nooit intiem met hem, op wat borrels in het EP na, toen ik nog met Edith Mastenbroek was getrouwd. Eerder is hij de treurige oom die op verjaardagsfeestjes flauwe kantoormopjes vertelde en aan wie je je toch ging hechten, zoals je je aan een wrat of een steenpuist op je gat kunt gaan hechten.

Frenske leeft in een megalomane waan, die volgens vriend en vijand voortkomt uit zijn diepgewortelde minderwaardigheidscomplex, als zoon van een Limburger die altijd de onderknuppel op consulaten en ambassades was. Frenske is wraakzuchtig. En wraak is het belangrijkste motief van Timmermans om premier te worden. 

Tijdens de research kwam ik hem regelmatig tegen in de Roda JC-sfeer. Hugo Camps schreef ooit: VVV is zo’n clubje dat ­politici aantrekt als oogverblinding. Vooral katholiek links laat zich er graag fêteren. Thijs Wöltgens was zowat de enige fractieleider die stadion De Koel nauwelijks van binnen heeft gezien. De PvdA-man hield afstand van de massa, uit verlegenheid vooral. Misselijkmakend is het om te zien hoe Europees Commissaris Frans Timmermans (PvdA) zich in het Limburgse sportgeweld bij Roda JC stort. Verkleed zowaar. Wat een applausschooier.

Frans Timmermans roept altijd dat hij een homme des lettres is, en spiegelt zich graag aan André Malraux. Nou kan Timmermans hele mooie speeches schrijven, maar het enige gedicht dat hij - bij mijn weten - schreef, heeft nooit Gerrit Komrij's Nederlandse Poëzie Van De 19de T/M De 21ste Eeuw In 2000 En Enige Gedichten gehaald. 

Leest en huivert. 

Gedicht

Degradatie 

Vijf jaar ouder dan ik nu
Drie jaar na de koel
Veertig jaar ondergronds
Sjtup tot in zijn keel
Schiethouwer Heijnis
Opa Cor voor mij
Achterop zijn fiets
Samen naar Kaalhei
Bobby Kennedy was dood
Praag geknecht, Parijs ontvlamd
In Heerlen rookte nog de koel
De rijkste stad van Nederland
Op de tribune: jaberdien
Alpinopet en sigaret
Of bolknak, hofnar
Sigarenbandje is voor mij
Aan de overkant de diekköp
Van gemeente en de koel
Wij staan, zij zitten
Zij kijken, wij zien
Kerkraads en Hollands
Klanken door elkaar
Opa klinkt nog Zaankants
Ook na vijftig jaar
Het wonder komt in '72
Als Heerlen is gedegradeerd
Door de sluiting van de mijnen
Maar ons Roda promoveert
De mijnstreek werd ontmanteld
Of eigenlijk ontmand
Behalve dan bij Roda
Die mannen hielden stand
U zegt: "Het is maar voetbal,
Vals koempelsentiment"
Een halve eeuw geen mijnen
Je zou denken dat het went
Het was een degradatie
Zo structureel en diep
Men beloofde ons promotie
Tot het anders liep
De vraag zal altijd blijven:
Is er hard genoeg geknokt?
Om degradatie te voorkomen
Na de sluiting van de mijnen

In het volgende feuilleton ga ik mij eens wat meer verdiepen in Frenske’s jeugd en in de rol van zijn vader, de nachtwaker en de bode die zijn gezin in het midden van de jaren zeventig in de steek liet en vervolgens hertrouwde met een Duitse vrouw. Frans noemt zichzelf een open boek, maar dáár schrijft hij met geen woord over in zijn memoires. En juist dáár zit de pijn. 

Reaguursels

Inloggen

Dat Timmerfrans voor Roda fortuna de menigte mag toespreken, het met gejuich ontvangen credo er is maar een club in Limburg door het stadion doet galemen, en 'we' vervolgens in eigen huis door shittard met 1-3 worden afgedroogd, daar heeft niemand het over. Ik her er nog ptss van

Bohse Koempelz | 06-08-23 | 08:51

Lieve lui, laten we er maar aan wennen: Tot oktober zal het dagelijks en meermaals per dag gaan over Dikke Frans. Het is en was mij altijd duidelijk dat deze man nooit premier mag worden. Te villein, te megalomaan, te dol op zichzelf, en vooral ook iemand die liegt, acteert en functioneel emoties veinst.
De man moet makkelijk te verslaan zijn. Hij kan niet tegen kritiek, dus overspoel hem met emmers scherpe kritiek. Hij zal zich dan van zijn meest valse kant laten kennen. En blijf het hebben over zijn leugens en fantasmen, vooral rond MH17, maar ook rond klimaatverandering. Blijf inwrijven dat hij beweert op te komen voor de gewone man, maar dat hij diezelfde gewone man diep verneukt met verlammende en peperdure klimaat- en milieuregels die ieder redelijk doel missen.

Zeddegeizot | 06-08-23 | 06:21 | 3

En juist deze cocktail van eigenschappen maakt dat het klootjesvolk er steeds weer blijft intrappen . Liegen , bedriegen welke wereldleider is er niet groot mee geworden .

likmegaties | 06-08-23 | 06:55

Mundus vult decipi, ergo decipiatur

BASinnic | 06-08-23 | 07:23

Mooi gezegd en eens! De man is drama en een ramp ineen.

Zomaarwat | 06-08-23 | 08:04

Franz Tischler

Piet-Kietelaar | 06-08-23 | 02:17

Mijnwerker zijn in de tijd van de Mijnwerkers was niet bepaald een fijne aanstelling.
Het waren in de jaren na de Tweede Wereldoorlog dan ook banen met een massaal karakter; er werd voor de Staatsmijnen in het gehele land personeel geworven, en zélfs in Duitsland, België en Italië. Niet velen schopten het tot Meester-houwer of schietmeester (laat staan ingenieur), en begonnen als slepers, rovers of lezers aan de leesband.
Een Friese jongen die in de jaren '50 afdaalde naar de Staatsmijn Maurits wist niet hoe snel hij weer met de lift omhoog moest komen; 'Hier staat de Wereld op paaltjes', zou hij aan zijn familie hebben geschreven naar aanleiding van een bezoek aan een 80 meter-pijler. En dat illustreert meteen de immense omvang van deze mijnen; de 6 verdiepingen van Staatsmijn Hendrik hadden ieder het grondoppervlak van de toenmalige stad Amersfoort. Staatsmijn Maurits had 4 verdiepingen die ieder het grondoppervlak van de stad Amsterdam hadden. Beide mijnen waren overigens met elkaar verbonden, maar dat terzijde.

In de Oostelijke mijnstreek, nabij Heerlen, betrof de mijnbouwindustrie (van oudsher) vooral private ondernemingen. Al sinds het ontstaan van de mijnbouwindustrie in de Middeleeuwen in het Wormdal, betrof het in de meest oostelijke hoek van Zuid-Limburg een totale, chaotische janboel van mijnbouwbedrijfjes. Personeel werd in de periode van 1895 - 1935 nog slechter behandeld als paarden en zodoende is het verrassend dat een politicus uit deze regio zich veréénzelvigt met een vorm van socialisme (of solidariteit) uit de Heerlense mijnbouwstreek. Personeel dat werkte voor één van de tientallen private mijnbouwbedrijfjes stond destijds te boek als extreem dociel, onderdanig en niet bereid tot enig revolutionair gedrag. Mijnbazen op hun beurt, deinsden op hun beurt niet terug voor het eigenhandig afranselen van onvoldoende gemotiveerd personeel. En mocht het mijnbedrijf onvoldoende angst inboezemen bij de arbeiders, dan deinsden liftwerkers er eveneens bepaald niet voor terug om arbeiders te 'straffen' door hun hoofd even buiten de liftbak te duwen.

Pronken met socialisme door het Mijnbedrijf er met de wilde haren bij te slepen is eigenlijk dan ook een gotspe.

Boris Poepnagel | 06-08-23 | 01:43 | 3

Ik meen ergens te hebben gelezen dat zijn vader als kantoorklerk nooit onder grond is geweest. Dat maakt dit gedweep met mijnwerkers extra beschamend.

Deflatiemonster | 06-08-23 | 01:57

@Deflatiemonster | 06-08-23 | 01:57:
Bovendien mag de geschiedenis van de mijnbouw (en de sociale roofbouw) in met name de oostelijke helft van Zuid-Limburg bij Timmermans als bekend worden verondersteld. Geloof me, in deze regio zijn mijnbazen voor de Tweede Wereldoorlog als totale waanzinnigen los gegaan op een zeer dociele populatie mijnwerkers. Tel daarbij op dat de Nederlandse staat deze regio na de aanname van de mijnnota in 1965 als een baksteen heeft laten vallen. Met een sociale erfenis die voortduurt tot op de dag van vandaag. En Timmermans is tot op heden niet bepaald een buurtwerker geweest in voornoemde topografische regio.

Boris Poepnagel | 06-08-23 | 02:08

Als die mijnen echt zo groot zijn, dan weet ik nog wel een lokatie voor een AZC.

Haberdoebas | 06-08-23 | 06:01

Ik kijk uit om dit te lezen, maar niet op mijn vrije zondag.... ik ga van de week wel een keer erg lang schijten onder werktijd.

PaardenliefhebberVet | 06-08-23 | 01:33

Arthur kan goed schrijven over ons aller gewaardeerde Bourgondische vriend.

thanseeuwen | 06-08-23 | 01:32

Iets zegt me dat Arthur & Frans nooit naast mekaar wakker zullen worden.

shoarma4belgium | 06-08-23 | 01:11 | 1

Erg leuk !

De Literator | 06-08-23 | 07:56

Bij de PvdA was men jarenlang aan het grappen en discussieren over de fixatie van D66 over imago en beeldvorming en dan halen ze zelf vervolgens Timmermans binnen. Ze zijn daar echt wanhopig geworden.

Deflatiemonster | 06-08-23 | 00:52

Het lijkt een soort Frans Ratelband op die foto.
Aanstellerij.

AdvocatusDiaboli | 06-08-23 | 00:24

De rode draad in de familie Timmermans is blijkbaar dat de ambitie groter is dan het talent. Directeur van een vertaalbureau zou een betere functie voor Timmermans zijn geweest.

lekgoot | 05-08-23 | 23:59 | 2

Ik heb zo mijn twijfels over die vermeende talenknobbel van hem. Van een papiertje ophoesten kan ik ook in meerdere talen. Maar wetenschappelijke voordrachten en discussies kan ik maar in drie talen (op C2 niveau en hoger).

Louter Leuter | 06-08-23 | 00:38

Hugo die niets kan was onderwijzer groep 3 oid. Goed beroep maar geen vooropleiding voor wethouder of minster. QED

Nichtsneues | 06-08-23 | 08:35

Ik hoop zo dat Pauw de verkiezings-debatten gaat leiden bij de NPO ...

Het Licht | 05-08-23 | 23:54 | 1

Dat lijkt mij heerlijk!

Nuuk | 06-08-23 | 00:32

Ik heb dit hele verhaal gelezen, maar ik ben niet wijzer geworden en vind hem ook niet meer of minder sympathiek.

Middensteun | 05-08-23 | 23:36 | 1

Nog een keer lezen?

iggy pop | 06-08-23 | 08:33

"Queer mensen zijn extra kwetsbaar tijdens klimaatrampen".

Who gives a shit ?

Asteroid-B612 | 05-08-23 | 23:35

Kijk ik ben natuurlijk tegen demonisering. We weten allemaal hoe dat kan aflopen. Maar om hem nu omnodig sympathiek te maken als "frenske"

Shoarmamasutra | 05-08-23 | 23:27

Hou er nou maar rekening mee dat de combinatie GL/PvdA hoge ogen gooit bij de volgende verkiezingen jongens. Een hoop stemmen gingen vorige keer naar Kaag omdat zij werd gezien als de progressieve uitdager van Rutte, die gaan nu naar Timmermans, plus ook nog de gebruikelijke achterban van GL en PvdA. Ze schijnen zelfs stemmen weg te halen bij de PvdD en Volt. Als alles de goede kant op valt voor ze dan kunnen ze de grootste worden. Dat betekent uiteraard nog niet meteen Timmermans I, want de rechterkant zal bij elkaar groter zijn, maar toch.

Tashtego | 05-08-23 | 23:26

Heerlijk stuk. Meer van dit.

Topperke | 05-08-23 | 23:26

Goede column weer!
Ik moest meteen denken aan die aflevering van the Simpsons waar Marge erachter komt dat haar vader geen piloot was maar slechts purser en dat haar hele wereldbeeld in elkaar dondert. Lol! Frenske dus die altijd gefrustreerd is dat hij er net niet bij hoorde.
"Applausschooier" Hahaha, fantastisch woord. Dat vat Timmermans goed samen.

Basil Fawlty | 05-08-23 | 23:23 | 2

Applausschooier is er inderdaad eentje om op te schrijven :)

Nuuk | 06-08-23 | 00:35

Er werken echt 1000den mensen onder Timmermans. Hij werkt op de 10e verdieping.
Dat zal het wel worden straks en u mag hem betalen. Benieuwd of GL even ondemocratisch gaat besturen als Rutte heeft gedaan waar zij steeds zoveel (terecht!) commentaar op hadden.
Tirannie van de meerderheid, dat is niet de bedoeling

Nichtsneues | 06-08-23 | 08:38

Nu lopen ze wel te lullen over Pauw en Ekiz dat die geen psychiater zijn en dus de diagnose "narcist" niet mogen gebruiken, want psychische aandoening en beiden geen psychiater, maar als je het filmpje in deze draad ziet,....
www.geenstijl.nl/5171677/de-pauwenval...

gemeentereiniging | 05-08-23 | 22:56

@Heer Arthur, dees foto flickr.com/photos/70756908@N04/527863... hedde nie van Frenske in een apepakkie en met z'n bipske naor aachteren, en z'n doopnamen en geboortedatum in het groot op het scherm in de aachtergrond, en die krijde oak nie. dan hadde gij maor op ut juuste moment op printscreen moette drucken toen da zo op ut scherm verscheen voor het alumni seminar. Kiekt er maor es naer.

Brabant hier | 05-08-23 | 22:56 | 1

Wat een wazig plaatje, staat de paus daar niet ?

Nichtsneues | 06-08-23 | 08:40

Jozef (van Maria) was toch ook Timmerman?

apek00l | 05-08-23 | 22:44

JanelleMonae - Water slide
youtu.be./hfwRjf675Ak

Zenzeo | 05-08-23 | 22:40 | 1

"Timmermans is namelijk Kaag met een baard, [...]." De man is kansloos.

FogerRederer | 05-08-23 | 22:39 | 1

"Timmermans is namelijk Kaag met een baard, een regent die het leven van de kleine man op alle mogelijke manieren zuur maakt" Gaat hier op een tegel!

Helloween | 06-08-23 | 00:08

Frans. Frans Timmermans. De vleesgeworden akela. Vort!

apek00l | 05-08-23 | 22:38

Frans Timmermans zal verguld zijn met deze mini biografie. Morgenochtend zal hij het topic schaterlachend oreren bij het ontbijt. De glimmende blik in zijn ogen verraadt hoe hij er van geniet.

Roos | 05-08-23 | 22:37 | 16

@Nuuk | 06-08-23 | 00:34:

Was hij niet ooit in het klooster misbruikt?

Ter compensatie nu in transitie naar dader in een egomaan proces van ongezonde drang naar zelfbevestiging, messiascomplex en machtswellust, om wraak te nemen op zijn eigen falen het misbruik te voorkomen?

Nu in de zomer toch de herfsttemperaturen dreigen toe te slaan, walmen de psychologische inzichten als vanzelf uit de koude grond.

Milton_Styx | 06-08-23 | 00:55

@Milton_Styx | 06-08-23 | 00:55:
Dat weet ik niet, maar Arthur schijnt van plan te zijn het leven van zijne megalomaanheid verder uit te diepen.
Laten we hopen dat dit lot Frans bespaard is gebleven, want dat gun je niemand.

Nuuk | 06-08-23 | 01:01

@Nuuk | 06-08-23 | 01:01:

Ik meen ooit gelezen te hebben dat Frans zelf deze openbaring naar buiten gebracht heeft.

Mogelijk een verklaring, echter gegeven de bron en zijn gedrag, zou het me ook niet verbazen dat ook dit een door zijne doorluchtigheid opgeblazen stuk levensgeschiedenis is, gebouwd op een halve waarheid, met het momentum van het vertrappen van de katholieke kerk door de socialisten.

Ik weet ook niet of hij dit opbracht voor of na het bekend worden van het structurele misbruik en decennia toedekken ervan binnen de kerk.

Zoals je zegt, voorzeker dat Arthur er iets over gaat melden. Ben benieuwd naar zijn duiding van het waarheidsgehalte.

Milton_Styx | 06-08-23 | 01:24
▼ 13 antwoorden verborgen

Wel beetje schoolplein nivootje dat pesten van "Frenske". Wie heeft niet van die lullige jaren zeventig schoolfotograaf fotos met brilletje of dat lange slome haar? En ja, hij is dik. Is dat al opgemerkt, nee? Nou Frans is dus dik. Ik zou zeggen, vergeet het niet te noemen want het is best opvallend. Dus mocht je iets over hem willen schrijven, dan weet je het. Schrijf maar op dat Frans erg dik is.

Beste_Landgenoten | 05-08-23 | 22:34 | 8

@John McClane | 05-08-23 | 22:47: Hij is te klein voor zijn gewicht ...
Zo wel goed?

Het Licht | 05-08-23 | 23:46

Is dat niet die kale witte man met dat baardje? Is die dik? Oh dat meen je niet zo dik? Draagt die zelfs geen brutelles? Wel een stropdas? Oh maar dan valt het toch best allemaal wel mee dus? Ja ik leef met je mee broer.

Nanthabee | 06-08-23 | 02:41

Het is dat jij hier over zijn postuur begint, mij was het nog niet opgevallen.
Ik zie vooral de mens Timmermans.

Beetje jammer dat het weer over het uiterlijk moet gaan en niet de inhoud. Zo flauw op de man spelen.

ratelaar | 06-08-23 | 08:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Het viel mij nogal van Frenske tegen dat hij vanmiddag niet op de GL/PvdA boot door de Amsterdamse grachten voer, ferm op de voorplecht, slechts gehuld in de Europese vlag...

bisbisbis | 05-08-23 | 22:26 | 4

Gaat het vooronder onder....

Louter Leuter | 05-08-23 | 22:51

en onder het brengen van een saluut langzaam in de diepte verdwijnt

xylofoob | 06-08-23 | 08:45
▼ 1 antwoord verborgen

Lieve GeenStijl, hou alsjeblieft op met verhalen over timmerfrans. Het is een lul. Dat weten we. Maar verpest niet keer op keer mijn dag ermee.

Doctor | 05-08-23 | 22:25 | 4

Lock HIM up

apek00l | 05-08-23 | 22:31

Kijk eens op de foto met dat EU kleed.Heeftdie daar nu winegums in een bakje staan om op te eten ? ofvreten wat U wilt.......

gebochelde | 05-08-23 | 22:40

Je _hoeft_ er niet op te klikken. Er zit een knop op je display...

Louter Leuter | 05-08-23 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Als apotheker moet ik u nu toch even corrigeren, Don Arturo. Toen de Stones zongen over mother's little helper hadden ze het over meprobamaat, een tranquillizer, geen pep. Staat ook gewoon in het artikel waar je naar linkt.

Tapu | 05-08-23 | 22:23 | 2

Dat heeft u op de universiteit in Damascus opgestoken? :)

goedverstaander | 05-08-23 | 22:24

Toch leuk een Syriër in de panelen.

BrutusBosch | 05-08-23 | 22:24

Ondanks alle talen die Frenske spreekt. De belangrijkste taal is hij niet machtig, en dat is de taal van volk.

Andersdenkend | 05-08-23 | 22:21 | 1

Daar zit een mooie slogan in voor de tegenpartijen.

goedverstaander | 05-08-23 | 22:23

Eerste aangekondigde actie van Timmermans in verkiezingstijd: verdubbeling van NPO budget, wedden?

skoftig | 05-08-23 | 22:17 | 5

@SterF... | 05-08-23 | 22:31:

Zolang hij er maar op zit, om deze passend te krijgen, wanneer het gietsel bij Tata-steel grootmoedig uit de ovens stroomt.
(M.a.w. Joris)
Hij gaat er zijn bolle billen branden.

Milton_Styx | 05-08-23 | 22:41

@Louter Leuter | 05-08-23 | 22:49:

Op of in,
zijn gewaad zal eraf branden,
zodat hij er als k̶e̶i̶z̶e̶r̶ paus zonder kleren BIJ staat, slechts gehuld in pellegrina en camauro.

Het voorkomt hem deze schande in de TK te ondergaan.

Milton_Styx | 05-08-23 | 23:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk, Arthur. Graag meer zulks over ander verkiesbaar prominent volk.

Nederlanddraaitdoor | 05-08-23 | 22:14

Ze hadden hem gewoon op die schildersacademie moeten aannemen, dit krijg je er nou van.

skoftig | 05-08-23 | 22:12 | 1

Heel scherp!

roberto9715 | 05-08-23 | 22:25

Mooi lied over het minderwaardigheidscomplex van de Limburger
Gé Reijnders - Sjtomme Limburger
youtu.be/9J_JFtGsEdU

Arnold Layne | 05-08-23 | 22:06

Wel, als dat alle dirt is die AvA over Frans kan opdiepen dan staat niets zijn premierschap in de weg! Plus al die leuke jeugdfoto's! Hoe meer rechts hem de grond in probeert te trappen, hoe meer hij schittert. Negatieve aandacht is ook aandacht. GS gaat geregeld stukjes over Timmermans typen en maakt hem daarmee de kandidaat met het meeste bereik. Zoals ik ook al betoogde aan het eind van "Vijf Nederlanders vermist in Slovenië na noodweer".

cugel | 05-08-23 | 22:06 | 15

@Kartelmaster2000 | 05-08-23 | 23:39:
Goed idee: ik ga nog iedereen even beantwoorden en dan zo snel mogelijk slapen.
Maar vraag anders AvA even of hij rechts is: tamelijk zeker dat hij niet ontkennend zal antwoorden.
@goedverstaander | 05-08-23 | 22:34:
Maar je vergeet dat ik ook GS lees dus heb ik al talloze malen de Nigèèèèèr bespotting van Kaag gehoord. Plus het hoofddoekje in Teheran. En Kabul kregen de Amerikanen ook niet voor elkaar, net zo min als eerder Saigon. Dat kun je Kaag niet in de schoenen schuiven.

cugel | 05-08-23 | 23:58

@cugel | 05-08-23 | 23:58: leest u zijn columns wel? Kent u zijn verleden? De meeste mensen zijn allereerst niet eendimensionaal te onderscheiden. Geef mij uw definitie van links en rechts maar.

Kartelmaster2000 | 06-08-23 | 00:04

@Kartelmaster2000 | 06-08-23 | 00:04:
Ik lees alle stukken van AvA op GS: hele lappen tekst, dus ik ken hem behoorlijk goed. Het heeft geen zin om te gaan bakkelijen over wat volgens jou en volgens mij links of rechts is. Maar denk je werkelijk dat AvA niet zal zeggen dat hij rechts is als je het hem vraagt? Ik denk ook niet dat je jezelf als links zou kwalificeren. En bijna niemand op deze website zal dat doen. Of dacht jij dat dat anders lag? Zullen we trouwens maar eens gaan slapen? We worden het toch niet eens.

cugel | 06-08-23 | 00:40
▼ 12 antwoorden verborgen

Heeft Frenske al een opdracht gegeven voor een Mount Rushmore met één kop bij de Sint Pietersberg?

Louter Leuter | 05-08-23 | 22:04 | 2

Nog heel even wachten. Hij laat eerst het snel eroderende mergel nog even vervangen door duurzaam graniet.

bisbisbis | 05-08-23 | 22:39

De sint Pieter bleek veel te klein en bleek al een hommage aan Omtzigt

Shoarmamasutra | 05-08-23 | 23:32

Ik lees het artikel over Frenzke en krijg spontaan een reclame voor incontinentieverband aangeboden op de kijkbuis.

Nooit gedacht dat de deugmedia zóver hun vingers in de vleespotten van de EU zouden hebben.

Milton_Styx | 05-08-23 | 22:04

<3 dank, dit is zo mooi!

Trekhaas | 05-08-23 | 22:57

@RickyLaRue | 05-08-23 | 23:55: Ja, ook mijn eerste SY. Die energie toen, de hormonen, de onzekere verwachtingen van het leven dat ging komen. Dat gevoel vergeet ik nooit meer. Voel me weer jong als ik dit hoor :-)

Trekhaas | 06-08-23 | 00:16

Snap het wel. Inhoudelijk is Frans bijzonder sterk namelijk en dat zet kwaad bloed. Vooral bij het welbekende clubje oud rechtse heertjes, meestal zelf ook niet van de slankste, baardloze geheelonthoudende soort. Frans is in veel hun evenbeeld, maar dan veel groter. Want het zijn vaak kleine querulantjes en dat zet nog kwader bloed. Het is menselijk in Frans dan zo te haten en hem aan te vallen op zijn eetlust, zijn pedanterie en zijn lange tenen. Want veel meer dan dat lees ik nooit aan kritiek. Ja, ze houden niet van klimaat. Maar dat is altijd zo op rechts. Die vinden dat allemaal geldklopperij. Geen nieuws, dus daarom maar op de man zelf spelen, een paar maanden lang bashen. Misschien pesten ze hem dan ook wel weg.

Beste_Landgenoten | 05-08-23 | 22:00 | 12

Inhoudelijk heb ik meer gedram van Timmermans gehoord dan een klimaatneutrale peuter zonder hobbelpaard.
Laten we het eens omdraaien.
Met welk jofel verhaal gaat hij Nederland wel veroveren, volgens jou?

Kudtkip | 05-08-23 | 22:37

We gaan de inhoudelijke discussie wel aan als hij voor Nederland daadwerkelijk met standpunten komt.
Je kan aan de andere kant toch niet ontkennen dat hij zich soms gedraagt als een rat in het lijkenhuis?

SterF... | 05-08-23 | 22:37

Ik vind het iedere keer weer opmerkelijk dat uiterlijk wordt ingebracht. Vooralsnog heel erg jammer want het leidt af. En ja, om de te verwachten vraag nu vast te beantwoorden, ik ben zwaarlijvig weliswaar als gevolg van een stofwisselingsziekte, De vooringenomenheid en minachting die perverse vormen aanneemt dragen niet bij aan de discussie. En als we over de inhoud moeten spreken dan moet er wel iets inhoudelijks te bespreken zijn. Vooralsnog heb ik met betrekking tot de kandidatuur van Frans Timmermans voor de verkiezingen en de standpunten die hij namens zijn achterban inbrengt niets inhoudelijks gezien. Dat er gerede twijfel bestaat over de kwaliteiten van de heer Timmermans is een feit en dat de vraag zich voordoet of hij met zijn achtergrond geschikt is om Minister president te worden, in een geheel andere bestuurscultuur dan Brussel, is dan ook gerechtvaardigd. Uiteindelijk is het de kiezer die daarover oordeelt.

Squeezelover | 05-08-23 | 23:54
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik dacht dat Frenske last van nierstenen had. Dit lijkt toch meer op een zwerfkei.

goedverstaander | 05-08-23 | 21:55

Timmermans lijkt in niks op Springsteen, helemaal niks, nul, nada. Niks van de energie, inhoudelijk goede en redelijke argumenten, goede voorbeeld geven, 60.000 mensen tegelijk enthousiast maken en zeker niet goede muziek maken (vind ik dan van Springsteen dat hij dat wel doet).

TheseDays00 | 05-08-23 | 21:55

Kreun, steun, persen en opluchting. De Roda JC clip is opgenomen toen Frenske op de plee zat?

gestoptmetroken | 05-08-23 | 21:53

Frans Timmermans, Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys, Eva Jinek, Marc-Marie Huijbregts: ik heb ze allemaal even laag staan. Stuk voor stuk zijn het mensen van het type 'links lullen rechts vullen', die ondertussen niet schromen om anderen met opgetrokken wenkbrauw de maat te nemen.

MickeyGouda | 05-08-23 | 21:46 | 9

@Kudtkip | 05-08-23 | 22:32:
Het zijn allemaal namen die in het exposé van Arthur naar voren komen, omdat ze op de één of andere manier met hem van doen hebben gehad.

MickeyGouda | 05-08-23 | 22:47

@MickeyGouda | 05-08-23 | 22:47: Ah, pardon. Ik lees de exposé's van Athur nooit helemaal zo uit. Vervelende vent, te veel geleuter. Dom van me, ook dat weet ik.

Kudtkip | 05-08-23 | 22:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kan bijna niet wachten op de volgende bijdrage, de roast van Timmermans.

Jackjack | 05-08-23 | 21:43 | 3

Met uien of siepels?

steekmug | 05-08-23 | 21:46

Gebakken in eigen vet.

BrutusBosch | 05-08-23 | 21:49

Dat stukje over de slijmerij van Toon Hoes(Twan Huys) ging er bij mij in als Gods woord in een ouderling... kostelijk. Die Toon is ook zo een vreselijk foute man.

Ruud5 | 05-08-23 | 22:39

Ik kan die foto’s van Schrans niet aanzien.
Met baard, zonder baard, nu of in het verleden.
Iedere keer diezelfde zelfgenoegzame kop.
Gatverdamme.

Mark zit te Dutten | 05-08-23 | 21:39 | 3

Ik vind hem eng. Hij straalt iets uit wat je niet in je omgeving wil hebben.

Andersdenkend | 05-08-23 | 21:43

Een pudding wil nog wel eens als een karakterloos gerecht betiteld worden.

Milton_Styx | 05-08-23 | 21:59

@andersdenkend. De Amerikanen zeggen dan heel treffend: Frans is bad news

BASinnic | 05-08-23 | 22:22

Waar zijn Juncker en Verhofstadt gebleven? Waarom vertellen zij niet gewoon aan Frans dat hij maar beter kan stoppen?

Kartelmaster2000 | 05-08-23 | 21:39 | 1

De een is dronken, de ander op de vlucht voor de tandarts.

BrutusBosch | 05-08-23 | 21:51

Allemaal leuk en aardig, maar pak de tip van een andere reaguurder toch op (en maak kans om deze megalomane narcist voorgoed uit de politiek te weren): follow the money.
Hoe kan het dat deze man zijn riante giften van het EP inlevert, om in een )toekomstige) provincie van Duitsland zich met dat kleine, truttige Nederlandje bezig te houden.... voor een Jodenfooi?! Ofwel, het moet kloppen dat het geld dat hij hier zal gaan ontvangen ( ik weiger de woorden 'werken', 'salaris' en 'verdienen' bij deze persoon te gebruiken) zal worden aangevuld tot wat hij momenteel maandelijks op zijn rekeningen gestort ziet krijgen.

* Wie of wat stort dat geld?
* Wat is er precies afgesproken, naast keiharde knaken als 'pleister op de wond'?
* Wat is de verwachtte tegenprestatie?
* Hoe lang zal deze financiële injectie in het bedrijf Timmermans door blijven lopen?
* Wat als Frans in gebreken blijft?
* Hoeveel directe en indirecte invloed zal de 'sugardaddy' van Francine op de Nederlandse politiek kunnen uitoefenen? En op de Nederlandse politieke koers?
* In hoeverre is de geldschieter van Timmerfrans gelieerd aan een bepaalde politieke partij? Of is het een filantropische instelling?

En een belangrijke vraag is dan, áls je al antwoorden op deze vragen zou krijgen (ten opzichte van ontdekken...), hoe kan je aantonen in hoeverre die dan kloppen? Want uiteraard zal Frans, als je dit soort vragen direct aan hem zou (kunnen?) stellen, in alle toonaarden ontkennen óf waarschijnlijk enorm bagatelliseren. En dat moeten we dan maar geloven.

Kortom, ik heb er weinig vertrouwen in. Er moeten in mijn ogen dus dermate vermogende mensen of partijen zijn, die in Frans willen investeren om hem hoog in de Nederlandse politiek in te brengen, maar waarvoor? Dat kan maar voor een beperkt aantal redenen: macht en/of invloed. Want dat levert geld op. En dat mag, dat is ondernemen, maar het erge is dat het dan geld vanuit de bevolking is dat héél snel zal wegvloeien in de zakken van de 'investeerder(s)'.

Dus Arthur / GS, blijf aan de boom schudden, investeer in wat onderzoek, als je het voor elkaar krijgt om dít op te helderen kan je als kleine onafhankelijke website niet meer stuk!

EEnzame SchizofrEEN | 05-08-23 | 21:36 | 7

Leuke complottheorie, maar heb je ook een argument?

Sapperloot | 05-08-23 | 22:02

Frans Timmermans zal vroeg of laat - liever vroeg - tot dezelfde conclusie als Sigrid Kaag komen: "De mensen, het volk, zijn niet geschikt voor mijn wereldbeeld".
Daar zal geen euro tegenop kunnen - dat bleek ook, bij bijvoorbeeld Sigrid.

Geld, ego, je moet het hebben, of beter: willen hebben.
Qua politiek.
Heus, Timmermans gaat niks klaarmaken in Nederland.
Hij heeft zich slechts als dramatische drammer laten zien vanuit Brussel.
En die moet nou de hoeder van ons allemaal worden?
Hahahaha, ja.

Kudtkip | 05-08-23 | 22:27

@Sapperloot | 05-08-23 | 22:02: Een argument? Huh?
Ik stelde enkel een (lange) vraag.
En een complot gaat er van uit dat de theorie op lucht gebaseerd is, dan vraag ik u of u er iets voor voelt om twee-derde van uw huidige inkomen de komende vier jaar in te leveren én een baan met een tiende van het 'statuur' van uw huidige baantje. Mocht u dan met de drogreden komen dat 'zijn eminentie' het voor andere redenen doet, dan wil ik u adviseren nog eens goed de tegels te lezen. De enige reden die niet met geld te maken heeft, is die van een soort verborgen haat, alsof hij gepest werd in zijn jeugd.

EEnzame SchizofrEEN | 06-08-23 | 08:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat je aandacht geeft, groeit. Let op uw saeck.

de Jager59 | 05-08-23 | 21:35 | 2

Nou, is wel iets te veel aandacht voor Franske hoor. Waarom moet onze zaterdagavond nou verpest worden?

gebochelde | 05-08-23 | 21:59

@gebochelde | 05-08-23 | 21:59: Precies. Bewaar je energie voor de 8e finale van het WK straks. Om 4.00 u. tegen Zuid-Afrika.
Echte wedstrijd, echt voetbal.

Kudtkip | 05-08-23 | 22:19

Vroeger wist hij dus wel wat een scheermes is.

UnderTheDevil | 05-08-23 | 21:34

Zag onlangs Bruls optreden tijdens de vierdaagse maar denk dat hij met Timmermans een mooi duo kan vormen. Alleen nog artiesten naam verzinnen. Iets van Gepie & Gepie ?

Cornelis12 | 05-08-23 | 21:33 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 05-08-23 | 21:37:
Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de dikste van het ganse land?

Louter Leuter | 05-08-23 | 21:42

@Louter Leuter | 05-08-23 | 21:42: de gans is al door ze opgevreten...

Klaagbaan | 05-08-23 | 22:02

Sjosz en Szjmotske

Milton_Styx | 05-08-23 | 22:10
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Louter Leuter | 05-08-23 | 21:33

Zolang de Europeaan maar verdrongen wordt door de Afrikaan. Dank Frankske.

Is dit nog nieuws? | 05-08-23 | 21:30

Aardig portret van onze Frans, Arthur. Mooi positief stemadvies!

Sapperloot | 05-08-23 | 21:29

En ik vrees dat Arthur van Amerongen met deze sequel over suikerziektegerechtigde Frans Timmermans precies in stand houdt wat niemand wil.
Hun beider salaris.

Kudtkip | 05-08-23 | 21:28

Is het de dag v/d narcist vandaag ?
Er zijn er al wat de revue gepasseerd

likmegaties | 05-08-23 | 21:28

Ik moet zwaar denken aan; Help, de dokter verzuipt.

Plukkieplukkie | 05-08-23 | 21:27

Zoveel aandacht voor dat ding.

deja_view | 05-08-23 | 21:26

Ik las Fransvetten in Triet.

Zeurders | 05-08-23 | 21:25 | 1

Fat lives matter!

zaaddodende pasta | 05-08-23 | 21:26

Het leven van een Zonnekoning is zwaar, dat zie je af aan Frans. Het ontbreekt de man aan realiteitszin, vooral vanwege de ja knikkers die hij om zich heen verzameld heeft. Hij heeft altijd gelijk. Terug in het calvinistische Den Haag, krijgt hij een koude douche. Niet meer uitbundig lunchen en dineren in restaurants als Villa Lorraine maar alles verantwoorden met bonnetjes en dat wordt een opgave. Gecontroleerd worden, als hij al voldoende mandaat krijgt om te besturen (hij denkt waarschijnlijk dat het een gelopen race is) en kritische vragen van de pers beantwoorden. Zijn middelmatigheid in combinatie met grootheidswaanzin maken hem tot een karikatuur. Triest, maar vermakelijk.

Squeezelover | 05-08-23 | 21:21 | 1

Mijn god. Villa Lorraine. Blast from the past. Dat is een proleten tent die bestaat, zoals zo veel zaken in Brussel, bij gratie van de EU en dus Timmermans (en dus EU belastinggeld). Zelden zo'n foute EU en lobby types gezien als daar.

Basil Fawlty | 05-08-23 | 23:33

De geliefde leider Frans Timmermans is geboren in een houten hut op het Drielandenpunt van de Sint-Pietersberg. Tijdens Frans zijn geboorte fonkelde er een heldere ster aan de hemel. En na zijn verwekking was er een dubbele regenboog te zien boven Mestreecht.

zaaddodende pasta | 05-08-23 | 21:18 | 6

En bij zijn geboorte liepen bij alle maagden in Limburg de tranen over de wangen.
Was frituurvet, maar toch.

EEnzame SchizofrEEN | 05-08-23 | 21:39

Geboren op mount Paektusan, onze glorieuze leider kameraad Tim-er-mans.

BoerKoekoek | 05-08-23 | 21:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we die vraag erin houden: Waarom kunt u zo slecht tegen kritiek?

J.P.Drapeau | 05-08-23 | 21:17

Goei stuk, Arthur.
Ik ben benieuwd naar het volgende feuilleton.

TonAlias | 05-08-23 | 21:16

Gadver.
Met jeugd foto's en al. Die vent is zo weerzinwekkend.
Ik ga het echt niet lezen.
Ga ik dan allemaal weer onthouden. Nee.

entredeuxverres | 05-08-23 | 21:10 | 1

Prima verhaal om te lezen, zeer leerrijk, only Fransfans zullen hier niet blij mee zijn, gewoon to the point (zonder persoonlijke anekdotes die aversie oproepen, bij mij althans).

Hevvlan Demuru | 06-08-23 | 06:31

Zo'n buikje heb ik ook.

RickyLaRue | 05-08-23 | 21:03 | 4

Buikje? Een magistrale pens bedoelt u. Het enige wat magistraal aan hem is.

bijna_raak | 05-08-23 | 21:32

Hoho, hij heeft een geweldige sixpack!
Hij is er zó trots op, dat hij hem ter bescherming heeft ingepakt met een dikke laag vet!

EEnzame SchizofrEEN | 05-08-23 | 21:40

@EEnzame SchizofrEEN | 05-08-23 | 21:40: geen sixpack, maar een biervat.

BrutusBosch | 05-08-23 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland