Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wachten op het Landbouwakkoord in 't StamCafé

Geen boer, geen bier

Later vanavond overlegt LTO-voorman Sjaak van der Tak verder met Rutte en de ministers Piet Adema, Christianne van der Wal, Mark Harbers, Hugo de Jonge en Rob Jetten. (NOS)

Zozo. Da's nog best een ChefSache Delegatie om vanavond nog een doorbraak in de Randstad/Platteland Kloof des Deauds te bewerkstelligen. Worden het fatsoenlijke AGV-tjes in 2024-2030, met gehaktballen met jus, heerlijke Oppperdoezers en van die frisgroene Hollandsche sperziebonen die knakken als je er op bijt, of worden het meelwormen met WEF-saus thuisbezorgd door ericvanderburgers uit 15minuten-steden op elektriese scooters die het niet doen want het stroomnet is geklapt, en supermarkten met QR-codes? Of krijgen we weer een hete zomer met trekkers op snelwegen en tweets van Toine Heijmans (Volkskrant)? Beter wacht u die hele clownshow niet af, en koopt u vanavond nog een compound in de regio met een voedselbos, en haal dan ook maar gelijk een schietgeweer om u veilig te houden.

Mevrouw van Boerderij is erbij

Social

Reaguursels

Inloggen

In Het Parool: Meer dan de helft van jongeren op de woningmarkt (18-25 jaar) ervaart boosheid, frustratie, verdriet en stress als gevolg van de woningkrapte in Nederland.

Wat zouden ze stemmen?

bitterpete | 15-06-23 | 09:44

Vara gids, interview met Reinier van den Berg, langstzittende weerman van Nederland:
Wat is er in al die jaren dat je het weer verslaat structureel veranderd? Het weer is extremer geworden in de 34 jaar dat ik dit werk doe. Veel seizoenen op rij laten zien dat de temperatuur in Nederland al twee graden is opgewarmd. En bij hogere temperaturen krijg je meer droogte, maar verdampt er ook meer, waardoor er meer water in de lucht komt, dat er door wolkvorming weer uitvalt. Dus het is logisch dat in een warmer klimaat, zowel de droogte als de regen sterker wordt. Als het heet is, is het heter en als het regent, regent het extremer. Steeds vaker hebben we last van zware buien. 2021 was de zomer van de mega-overstro-mingen in België, Duitsland en Zuid-Limburg. De zomer ervoor en erna waren super droog. Dat heen en weer gaan is typerend voor het nieuwe klimaat wereldwijd. Denk aan Italië met de overstromingen in mei terwijl ze nog niet hersteld waren van ernstige droogte. Dat is exemplarisch.
als mens vind ik het zeer zorgelijk en mijn verantwoordelijkheid om die zorgen, met mijn kennis en bereik te delen. Dat zie ik ook bij collega’s. Gerrit Hiemstra van het NOS -Journaal is onlangs gestopt om zich fulltime met duurzaamheid te kunnen bezighouden. Dat doe ik zelf naast mijn werk als weerman ook al 30 jaar. Ik geef lezingen, en ook privé ben ik ermee bezig. Ik heb een houten huis gebouwd op een weiland waar ik een grote ven heb gegraven. Er zitten inmiddels amfibieën in, kikkers, salamanders, en daar komen weer vogels op af. Het is in drie jaar tijd gewoon een natuurgebied geworden. De natuur heeft een enorme veerkracht, dat is supergaaf om te zien. Dankzij mijn warmtepomp en zonnepanelen produceren we ook veel stroom, dus ik heb een negatieve energierekening inclusief elektrisch autorijden. Vliegen behoort bij mij ook grotendeels tot de verleden tijd. Vlees eet ik bij uitzondering. Op allerlei manieren probeer ik mijn voetafdruk te verkleinen. Als je weet dat we een bepaalde kant op gaan en je je daar zorgen over maakt, dan vind ik het niet meer dan vanzelfsprekend dat ik het zelf ook
voorleef. Dat zie ik ook bij iemand als André Kuipers. Hij heeft als astronaut onze planeet vanuit de ruimte gezien, is daar zo van geschrokken dat hij nu ambassadeur van de natuur is.
wat ik bevreemdend vind, is dat er nog steeds zo veel gemopperd en getwijfeld wordt over het klimaatprobleem, vooral op social media. Ik krijg veel bagger over me heen, tot en met bedreigingen aan toe. Dat is echt niet voor de poes.
Wat krijg je zoal over je heen? Leugenaar, lekker geld verdienen met je klimaatverandering, hypocriet, rot op met je linkse lobby, maar ook een enkele keer een expliciete doodsbedreiging. De laatste was twee weken geleden.
(dan zeg je toch dat er wat mis is met rechts. Gematigd links is dan mijn stemadvies)

cugel | 15-06-23 | 09:33

Grappig! In de provincie Flevoland is een coalitie van BBB, VVD, ChristenUnie, SGP en PVV in de maak. De ChristenUnie-jongeren hebben daartegen geprotesteerd, want "Het kan niet waar zijn dat wij met de PVV gaan samenwerken. (...) We gaan een samenwerking aan met een partij die de democratische waarden en godsdienstvrijheid ondermijnt."
Intussen werkt de ChristenUnie landelijk al zes jaar samen met D66, een partij die continu de democratische waarden ondermijnt...

MAD1950 | 15-06-23 | 09:31

Culturele genocide.

Rutte IV wil de boeren kapot. Opgestookt door klimaatgekkies van GL en D66. Maar het gevolg is culture genocide, denk ik.
Dus heb ik even opgezocht wat allemaal tot het NL's immaterieel erfgoed behoort en wat de klimaatgekkies, boeren- en blankenhaters kapot willen hebben, want: NLse cultuur ... Dat moeten we niet willen.

-koeienmarkten,
-paardenmarkten,
-gewoon alle boeren in ons deltalandje www.immaterieelerfgoed.nl/nl/boeren-i...
-kaasmarkten,
-boerenkaas maken,
-volkstuinen,
-alles met paarden, die schijten ook,
-bloemencorso's,
-snert (want daar zit varken in, en varkensboeren is ook slecht voor het milieu),
-traditionele bevlieging van grasland www.immaterieelerfgoed.nl/nl/grasland...
- de visserij,
-schaapherders en schapenhouders,
-worst maken,
-paasvuren en andere vreugdevuren,
-enzovoort.


Hoelang het überhaupt nog in de lijst staat, vraag ik me af. Kievitseieren zoeken staat ook in die lijst, maar is al een tijdje verboden. De visserij wordt door de politiek dood geknepen. Pijp roken is zo goed als dood door het rookbeleid.
Maar er komen ondertussen wel steeds meer exo-culturele tradities in de lijst (hennahandjes verven, Surinaams afleggen, holi feest bijvoorbeeld) die helemaal geen NLse traditie zijn.

Daarom, ik raak steeds vaker overtuigd dat het klimaatdebat en het -beleid van Duivel66 wordt misbruikt om genocide op onze prachtige NLse cultuur te plegen; culturele genocide dus.

Dat hele landbouwakkoord heeft een dubbele bodem. De boeren zouden zeggen: 'er zit een addertje onder het gras.

gaffelbaard | 15-06-23 | 08:40

Griekenland houd vier dagen nationale rouw wegens de gezonken vluchtelingenboot.
Hup, vier dagen vrij! Wees eerlijk, hoeveel Grieken zullen er echt rouwig om zijn?

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 08:33 | 1

Zoveel vrij.. wow..

anja | 15-06-23 | 09:26

Begeef me nu op glad (woke) ijs maar kijk net naar het NOS journaal en vraag mij af of niemand bij de redactie presentatrice Simone Weimans er op aan spreken om wat af te vallen. Ze past amper nog op mn 55 inch scherm.

Cornelis12 | 15-06-23 | 08:02 | 2

Gewoon weer op beeldverhouding 4:3 zetten.

Zuurteregelaar | 15-06-23 | 08:06

Als we dan toch bezig zijn: hier hadden we het toevallig over haar gebit.
Het ziet er tijdens haar raten uit, alsof ze (voor haar rechts) één brede, witte tand heeft, dan een spleet in het midden en dan links een soort wit frummeltje.
Leidt bij ons heel erg af.

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 08:18

Goedemorgen nachtploeg!

Is het een overleg of krijgen de boeren te horen wat ze moeten gaan slikken?

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 15-06-23 | 07:56 | 1

Een zware kabinetsdelegatie die praat met CDA'er Van der Tak wiens organisatie (LTO) een minderheid van de boeren vertegenwoordigt. What could possibly go wrong?
Ik zal u zeggen wat er fout gaat. Het gros van de boeren gaat het niet eens zijn met de uitkomst van dat toneelstukje. En ik weet ook al wie daar de schuld van gaat krijgen.

goedverstaander | 15-06-23 | 08:19

"Wat iGen ziek en ongelukkig maakt is inderdaad een epidemie, maar geen virale. Het is een psychische epidemie, een geestelijke giframp, hij komt uit die telefoon en hij drijft kinderen naar de GGZ, de jeugdzorg en de genderklinieken."
www.hpdetijd.nl/2023-06-14/jongeren-e...

Duwbak_Linda | 15-06-23 | 07:54 | 10

De telefoon is slechts het medium, de boodschapper. En hoewel de manier waarop die telefoon telkens weer onze aandacht opeist bepaald niet gezond is, speelt de aard van de informatie denk ik een veel grotere rol in de geestelijke gesteldheid van onze jeugd. En dat gaat verder dan een honger naar likes of digitaal pesten, en het gaat ook verder dan de jeugd.

Er is namelijk geen goed nieuws meer, niets dat hoop schept. Niets. We hobbelen van de ene crisis naar de andere, klimaat, pfas, Corona, stikstof, inflatie, en de volgende staat al in de stellingen: waterkwaliteit. Al het nieuws is: het is nóg erger dan we dachten, er is nóg meer nodig, en ondanks onze inspanning gaan we er waarschijnlijk allemaal aan. Om van de propaganda in het onderwijs nog maar te zwijgen.

Sure, in de jaren 70 en 80 was er angst voor een nucleaire holocaust, en ook toen maakte men zich al zorgen over oprakende grondstoffen of een aanstaande milieuramp. Maar het beheerste ons dagelijks leven niet, politiek was het geen prioriteit, en het leverde ook nauwelijks mag-niet-meertjes op. Integendeel: die jaren was er een ongekend optimisme: economisch zou het erg goed gaan, de wetenschap zou op termijn al onze zorgen oplossen, vrede zou ook wel lukken, en we gingen een gouden toekomst tegemoet. Dat optimisme blijkt ook uit de boeken en films uit die tijd. Vandaag is het ook in de cultuur dystopia wat de klok slaat.

Geen wonder dat de jeugd psychisch hier aan onderdoor gaat. En geen wonder dat wr naar de klimaat psycholoog willen: ook volwassenen zijn de weg kwijt, alle zekerheden en ankerpunten in ons leven zijn ons ontnomen, en dat levert een zware en voortdurende stress op.

Muxje | 15-06-23 | 08:54

Overigens, dat mentaal uitchecken (Quiet Quitting) overkwam mij toen ik werkzaam was in ons gave doch kwetsbare vaasje, het sociale domein. Het domein waar alle creativiteit en levensvreugde is uitgeperst en elk handelen uiteindelijk nergens toe leidt.

Duwbak_Linda | 15-06-23 | 08:56
▼ 7 antwoorden verborgen

Teflonproducent DuPont (nu Chemours) in Dordrecht wist 30 jaar geleden al dat ze het grondwater onder de fabriek en in de omgeving ernstig vervuilden met grote hoeveelheden giftige en kankerverwekkende PFAS. Dat blijk uit vertrouwelijke documenten van het chemieconcern, die Zembla in handen heeft.

De interne stukken onthullen ook dat DuPont begin jaren ’90 al grote zorgen heeft dat de PFAS-vervuiling in het drinkwater terecht komt. Deskundigen reageren verbijsterd tegenover Zembla: “DuPont heeft het altijd geweten, maar het deksel is al die jaren stijf op de doofpot gehouden”, aldus milieuchemicus Chiel Jonker.
www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/dupon...

Cornelis12 | 15-06-23 | 07:33 | 5

Wat een totale clusterfuck.
De daadwerkelijke verantwoordelijken liggen al lang op het kerkhof (figuurlijk, de slachtoffers letterlijk). Sterker nog, wat het bedrijf (de bedrijven, want ze hebben de tent gesplitst, juist om dit soort gezeik te laten verwateren in hullie-zullie discussies) laat zien is dat het enkel en alleen om kapitalistische groei gaat. Verder past die cultuur prima in het huidige Nederlandse politieke klimaat. Wat ze hebben verzuimd, is van Rutte leren hoe je vakkundig sporen uitwist en 'actieve herinneringen' moet vergeten. Onder zijn leiding hadden die bewijzen nooit gevonden worden.
En verantwoording, zo toont onze politiek al even aan, is best een rekbaar begrip geworden, is volledig vervangen door afschuiven, afwimpelen en dood laten bloeden.
Ik gok er op dat Chemours sneuvelt (the fall-guy), de daadwerkelijke verantwoordelijken (top van DuPont) nauwelijks last krijgen, Dordrecht met een kale kip worden weggestuurd en de politiek (voor het realiseren van dit laatste) een aantal nieuwe miljonairs gaat krijgen.

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 07:50

Ik zou wat voorzichtiger zijn met het copy-pasten van Joop tekstjes. Die opiniesite is er altijd als de kippen bij om boude conclusies te communiceren.
Er is zeker het nodige mis met PFAS maar de kanker-verwekkendheid is nog niet wetenschappelijk aangetoond.

LD69 | 15-06-23 | 08:14

@EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 07:50: Dat dus. Echt een gotspe.

anja | 15-06-23 | 09:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Bud Light niet meer populairste bier VS na promostunt met transgender vrouw nos.nl/l/2478949

Cornelis12 | 15-06-23 | 07:31 | 2

Is dit nu dan officieel?
Was immers al even bekend (dus niet in oud Nieuws).

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 07:34

Bier met 4,2% alcohol? Is dat dan nog bier te noemen?
Vind 5% al aan de lage kant.

Ichneumonidae | 15-06-23 | 08:02

Politie op de knieën voor Woke! Benoeming politieman in leidinggevende functie teruggedraaid wegens kritiek van woke. Iedereen verdient een tweede kans (vermeend racisme) behalve de witte hetero cis man! Zegt het voort. Wattunland.

Tiscali-2 | 15-06-23 | 07:19 | 3

Ik hoorde gister de “nationale coördinator racismebestrijding” over (wtf). Een heel
Interview over ja ja bij de politie is nog steeds van alles mis, en hoe kan het toch dat iemand bij de vreemdelingenpolitie mag nadat hij iets lelijks gezegd heeft.

Geen enkele vraag over wat er nu precies met die politieman aan de hand is? Wat heeft hij precies gezegd, wat was de context, welke consequentie heeft dat gehad, is hij gestraft, heeft hij excuses gemaakt? Ze noemden alleen terloops een reactie van de politie zelf: die zeiden dat ze hier wel degelijk naar gekeken hebben, maar geconcludeerd hebben dat de man in kwestie voldoende van het voorval geleerd heeft. Maar nee, de man is een racist, en of je nu een foute grap hebt gemaakt of een immigrant hebt gelyncht maakt niet uit: je moet boete doen tot het einde der tijden.

Muxje | 15-06-23 | 09:02

@Muxje | 15-06-23 | 09:02:

Dit dus. Dat woord "racisme" wordt dusdanig stelselmatig misbruikt dat het geen enkele betekenis meer heeft.
Kritiek op de islam of op crimineel geweld wordt ook vaak als "racisme" weggezet. Tegelijkertijd valt er niemand over als iemand *alle* blanken "racistisch" noemt, en daar zelfs een fopwetenschappelijke carrière op bouwt (oa Gloria Wekker).

Wat ik me ook afvraag; stel dat die opmerking waar alles om draait niet over huidskleur maar over lichaamsgewicht, leeftijd, puistjes, kledingkeus of rood haar was gemaakt. Of over christelijk of joods geloof, of over Belgische, Franse of Duitse afkomst.
Zou het dan ook strafbaar zijn geweest?
Het antwoord is uiteraard een schreeuwerig ¡¡¡NEE!!!

Dandruff | 15-06-23 | 09:36

Zojuist op het NOS journaal.

Nogal veel hooikoorts gevallen, komt door het weer en door graspollen.
Nou! Is dat nieuws of niet.

zoalsikhetzeg | 15-06-23 | 07:11 | 1

Dit was al zo oud, dat het het oud Nieuws niet haalde.

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 07:14

oud Nieuws.

* D66 wil financiële bijsluiter bij dynamische energiecontracten.
* Australische politie onderschept voor 1 miljard euro aan drugs (600.000 kilo amfetamine)
* Randstad is de klos in de aex door een naderende recessie.
* Explosie n Rotterdam; Korhaanstraat.
* Weer miljoenen naar lerarentekort, maar zonder hulp van de minister redt Amsterdam het niet (rest van Randstad ook niet, Parool...)
* Griekenland vreest voor honderden doden bij bootongeluk en kondigt drie dagen rouw af. Een Grieks kustwachtschip bereikte de boot dinsdagavond en nam waar dat het dek afgeladen was met migranten. “Maar zij sloegen alle hulp af en zeiden dat ze door wilden naar Italië.”
* Starbucks moet 25,6 miljoen dollar schadevergoeding betalen wegens ontslaan vrouw omdat ze wit is.
* kinderbijslag gaat komende kwartalen iets omlaag.
* Naakte man leidt politie naar ontdekking van gijzeling 3 andere mannen in bedrijfspand Sittard.

Weer: regionaal wat wolkjes. gemiddeld 26 graden.

Koffie: veel. Doe maar veel. Slecht geslapen door warmte, muggen en hitsige struisvogels.

EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 06:41 | 20

@Eenzame, inderdaad. Het is Halsema's wedstrijd met Diksma (Utrechtse proef met thuisprostitutie) om bizar beleid te bedenken en uit te voeren.

tectonicos | 15-06-23 | 09:05

@EEnzame SchizofrEEN | 15-06-23 | 08:39: ja, dat ding dat altijd op dynamische wijze doordraaide als de band een beetje nat werd. Had je wéér geen licht op je fiets.

naglfar | 15-06-23 | 09:30
▼ 17 antwoorden verborgen

@Tiscali-2 | 15-06-23 | 07:44:
Het past bij de 19e eeuwse beschavingsmissie. Toen zou niemand erover gevallen zijn. Ook toen we kinderboeken hadden als "Pippi Langkous in Taka Tuka land" kon het nog prima. Maar, zoals je zegt, hij zegt het om te provoceren. Net op het randje.
Maar hij heeft geen gelijk. Overal hebben Europese landen hun koloniën op moeten geven. Stel dat Nederland Indonesië van Amerika had mogen houden (onmogelijk) dan waren we toch veroordeeld geweest voor de politionele acties. Engeland dat nog India bestuurde? De invloed, nu nog, van Frankrijk op zijn oude koloniën in Afrika: onvoorstelbaar of het werkt niet. Democratie brengen in Irak of Afghanistan zou daarmee vergeleken veel eenvoudiger zijn, maar dat lukte ook niet.

cugel | 15-06-23 | 08:08

@cugel | 15-06-23 | 08:08:
Ik weet niet of hij doelde op het behoud van bestuur, dat hij dat nog wenst, maar NL was op weg naar de onafhankelijkheid van de verschillende gebieden (Papoea New Guinea, Molukken etc) en dat zou, kijk maar naar Suriname, zeker gelukt zijn als die Amerikanen daar geen stokje voor hadden gestoken. Dus ja, het zou voor genoemde volkeren veel beter geweest zijn als we die koloniale status nog een tijdje gehad zouden hebben.

Tiscali-2 | 15-06-23 | 08:19

Ik ben blij dat het toen afgestoten is. Anders hadden we hier met een paar miljoen van die lui opgescheept gezeten.

kleybeuker | 15-06-23 | 08:43
▼ 1 antwoord verborgen

Met een Sjaak van der Tak als CDA°er, en c.s. als delegatieleider van een club waarvan algemeen bekend is dat het nog slechts een minderheid van de ondernemers vertegenwoordigd, lopen de boeren een ernstig risico op een judaskus.

Heurtebise | 15-06-23 | 06:36

Môge, Skickr. Grappig nummer en dito performance.

MickeyGouda | 15-06-23 | 06:17

Zoow, dalijk f lekker gaan grinden in de gym...

Every Inspirational Video
https://www.youtube.com/watch?v=mSYJ5Ehbo3U

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 05:05 | 2

Oh is die app daarvoor!

R. Skickr | 15-06-23 | 05:34

De ironie en paradox die schuilt in zeeman retentie!

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 05:43

Trust allen.
K. Leuk dat je er nog bent. :)

TheOne48 | 15-06-23 | 05:04 | 1

slpwl!

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 05:05

https://youtu.be/mi-kIJ4DLqk?t=112
Wauw, zie alhier de bionische mensch, wat een katachtige reflexen!

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 04:51

@Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 04:51:

Die had ie mooi in de smiezen....!!

neonreclame | 15-06-23 | 04:56

Calvin Harris (ft. Ayah Marar) - Thinking About You
https://www.youtube.com/watch?v=6da5__GEito

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 04:09

K1100,
Ik heb je net gemist.
Ga je goed!

TheOne48 | 15-06-23 | 03:42

Milton, lees je nou pas.
Ik had een geweldige dag.
Voor het eerst mijn achterneefje gezien. Bij mijn vrouw geweest.
Daarna met broer en meerijmevrouw op Ginnekemarkt wezen eten..
Prima dag.

TheOne48 | 15-06-23 | 03:40 | 10

@K1100 | 15-06-23 | 04:35:
Ik snap je volledig K.
Met mijn moeder ook meegemaakt.
Maar nu mijn eigen vrouw, poepie waar ik helemaal knettergek verliefd op ben.
Toch iets ander verhaal.

En K. Ik ga jou nooit verrot schelden :)

TheOne48 | 15-06-23 | 04:51

@TheOne48 | 15-06-23 | 04:51:
Begrijp ik maar wie word er beter van. Nu gaan jullie allebei naar de kloten, zij weet het niet meer en jij hebt nog jaren voor je. Nog zoveel te genieten. Jezus wat moeilijk om neer te tikken allemaal:-(
Afijn, ik wil het beste voor je. Wat dat is is aan jou.
Ik ga er een eind an breien, mijn ogen vallen dicht.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 15-06-23 | 05:21

Fijn dat je zo'n goeie dag had, TheOne. Het ongevraagde advies van iemand die 16 jaar in een intensief (zij het een ander soort) mantelzorgtraject heeft gezeten: geniet onbezorgd en zonder schuldgevoel van dat soort momenten. Anders haalt het gevoel dat je leven aan je voorbij is gegaan je later in. Met hoeveel liefde je er ook in zit. Liefs uit Gouda. X

MickeyGouda | 15-06-23 | 06:36
▼ 7 antwoorden verborgen

MSP-If you tolerate this, then your children will be next.
youtu.be/cX8szNPgrEs

Theodorik1 | 15-06-23 | 02:52

Algemene stelling: Als je een nieuwe baan betrekt zijn de mensen die je vanaf het begin zo graag behulpzaam wiilen zijn en je willen helpen later je ergste vijanden.

Theodorik1 | 15-06-23 | 02:42 | 1

Hier in Bellegije blijven heel mensen toch op een werkplek die ze als vervelend ervaren vanwege de opgebouwde anciënniteit bij de werkgever.

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 05:12

Vooral het zuidelijke en centrale deel van de Noord-Atlantische Oceaan zijn momenteel opvallend warm. Dat heeft twee verschillende oorzaken.

Het zuidelijke deel warmt vaak op met El Niño, zegt oceanograaf Anna von der Heydt van het Instituut voor Marien en Atmosferisch onderzoek (IMAU) van de Universiteit Utrecht. Als El Niño sterk doorzet, kan de versterkte opwarming hier nog maanden doorgaan.

De hoge watertemperaturen ten westen van Europa zijn volgens de oceanografen weer een ander verhaal. Die ontstonden in zeer korte tijd, zegt Drijfhout. Dat valt samen met een krachtig hogedrukgebied dat al sinds begin mei het weer bepaalt in Nederland.

"Het wateroppervlak is snel opgewarmd doordat de zon ononderbroken heeft geschenen. Bovendien is de luchtstroming boven Zuid-Europa oostwaarts, waardoor warme lucht van het continent de oceaan op stroomt en rond het hogedrukgebied naar het noorden afbuigt."

Drijfhout maakt zich zorgen dat dit patroon in de toekomst vaker gaat voorkomen, door het mogelijk afzwakken van westenwinden op grote hoogte in de zomermaanden. Daardoor kan zich vaker een groot hogedrukgebied vormen rond de Britse eilanden - met droogte bij ons, en extra hitte in de oceaan.

cugel | 15-06-23 | 02:16 | 11

@cugel | 15-06-23 | 02:30: Ik ga nu tukken maar we zijn hier beiden regelmatig genoeg. Ik kijk uit naar verdere discussie over dit onderwerp. Er is een hoop om te doen maar mijnziens is er maar naar 1 kant van het verhaal gekeken. Wordt vervolgd

maxrelax | 15-06-23 | 02:40

@maxrelax | 15-06-23 | 02:30:
"Randall Carlson is a master builder and architectural designer, teacher, geometrician, geomythologist, geological explorer and renegade scholar.": maar het is vast spannender dan echte wetenschap. Vroeger las ik ook graag Karl May en Biggles en Rider Haggard.
@maxrelax | 15-06-23 | 02:40:
Ja, aangenaam kennis te maken en welterusten. Ik moet zodirect ook maar eens je goede voorbeeld volgen.

cugel | 15-06-23 | 02:42

@cugel | 15-06-23 | 02:42: Hij onderbouwt zijn hele verhaal. Anyways we spreken spoedig verder. Take care good sir en tot het volgende stamcafe!

maxrelax | 15-06-23 | 02:44
▼ 8 antwoorden verborgen

Wie zijn die mensen,
die een geharnaste, volhardende, notoire zondaar, maar blijven vergeven?

Rory Gallagher - Sinner Boy
youtu.be/WdPAO6_suu8

Truste allen

Milton_Styx | 15-06-23 | 02:03 | 6

1 biertje en dan volg ik uw voorbeeld. weltrusten sir

maxrelax | 15-06-23 | 02:14

Mocht jij er ooit achter komen, Milton, dan hou ik mij aanbevolen.

MickeyGouda | 15-06-23 | 06:41

@MickeyGouda | 15-06-23 | 06:41:

Môge Mickey.

Ik heb sterke aanwijzigingen en vermoedens, welke ik vooralsnog voor me zal houden, zodat iedereen die me aan ziet komen, duidelijk beeld heeft op en van het opsporingverzochtplakkaat.

Ik wil me nog niet niet vastleggen door 't uit te spreken, hetgeen in dat geval ongehoord nieuws zal blijken te zijn, gezien het textueel concept van dit medium.

Voor het geval je 't gemist mocht hebben, wetende dat je geen reaguurselmeldingalertnotificatie aan hebt staan.

Milton_Styx | 15-06-23 | 00:32 |

Milton_Styx | 15-06-23 | 09:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan dit nog wel? Is Rammstein niet gecanceld al ofzo? Till Daterapemann innocent until proven guilty?

Hevvlan Demuru | 15-06-23 | 04:55

Gisteren en vandaag een tropisch wolkbreuk. Binnen haf uur stond de camping blank. Vergeten een rubberboot mee te nemen. De camper stond in vijf cm water. Gelukkig zakt het water hier snel weg. Na een uurtje of vier stonden er alleen nog een paar grote plassen. Morgen beter hoop ik;-)

K1100 | 15-06-23 | 01:47 | 6

Hier vorige maand ruim 8 uur zonder stroom gezeten, na een out van ruim 3 uur 2 dagen ervoor. Compensatie : € 30

Theodorik1 | 15-06-23 | 02:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Was het een latertje met tennis -;)

Theodorik1 | 15-06-23 | 01:54

@Theodorik1 | 15-06-23 | 01:54:
3x “de laatste” dan weet je het wel….
Thuis nog een allerlaatste en een peukie.
Eindelijk afgekoeld.

Ruimedenker | 15-06-23 | 02:06

Trump noemt aanhouding 'gruwelijkste machtsmisbruik' uit de geschiedenis.
"Vandaag waren we getuige van het kwaadaardigste en gruwelijkste machtsmisbruik in de geschiedenis van ons land." Daarmee reageerde oud-president Donald Trump voor het eerst op zijn bezoek aan de rechtbank, waar eerder op de dag 37 aanklachten tegen hem werden voorgelezen.
Dinsdagavond haalde Trump tijdens een bijeenkomst met supporters bij zijn golfclub in New Jersey weer zijn stokpaardjes van stal door de aanklagers, rechtsstaat en zittend president Joe Biden aan te vallen. Onderwerpen waar hij wel vaker dingen over roept, maar nooit bewijs voor levert.

"Een corrupte zittende president heeft zijn belangrijkste politieke tegenstander laten arresteren op valse en verzonnen aanklachten waaraan hij en talrijke andere presidenten schuldig zouden zijn, midden in een presidentiële verkiezingscampagne waarin hij vreselijk aan het verliezen is."

Tegelijkertijd zei Trump dat hij als hij in 2024 de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, een speciale aanklager zal aanstellen om Biden te laten vervolgen.

Ook boezemde hij zijn aanhangers angst in door te beweren dat niet hijzelf, maar de mensen die op hem stemmen het doelwit van de aanklagers zijn. "Ze komen niet achter mij aan, ze komen achter jullie aan", zei Trump provocerend. "Ik stond alleen toevallig in de weg."

cugel | 15-06-23 | 01:43 | 6

@maxrelax | 15-06-23 | 01:53:
"In het rapport staat verder dat er in 2023 voor het eerst meer gebruik is gemaakt van online media voor nieuws dan televisie. Bij de NOS hebben we de laatste jaren flink in online geïnvesteerd. Dat dit effect heeft, blijkt wel uit de volgende passage uit het onderzoek: “De NOS blijkt de rots in de digitale branding te zijn gezien het enorme bereik en vertrouwen, dat ook onder jongeren standhoudt door sterke online aanwezigheid.”
over.nos.nl/nieuws/vertrouwen-in-nos-...
Maar met de BBQ heb je gelijk.

cugel | 15-06-23 | 02:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Repost van Joost Liebrands. (Oké Jos Tieband)
George Kranz - Din Daa Daa (Remastered) - 1984 HD & HQ
www.youtube.com/watch?v=nh6028R49Q4
Maar dit is ECHT leermateriaal!

keestelpro | 15-06-23 | 01:33 | 4

"Ratatatadadadoodoo". Die moet ik onthouden voor wanneer ik iemand vervelend vind.

UnderTheDevil | 15-06-23 | 01:40
▼ 1 antwoord verborgen

Hom of kuit, en dat bij het landbouwakkoord. Het visserij akkoord spreekt over pompen of verzuipen..

De almachtige overheid zal het wel eens regelen allemaal.

Een diepgewortelde haat tegen eigen burgers vat het D66 kabinet goed samen.

Wattman | 15-06-23 | 02:02

@Wattman | 15-06-23 | 02:02:

Duidelijk blijft wel, waar na opheffing van een agrarisch bedrijf de inhoud van de gierput moet worden gestort en afgeleverd ihkv sanering tbv woningbouw

Milton_Styx | 15-06-23 | 02:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Barbecue tast DNA van vlees aan en vergroot zo mogelijk jouw kans op kanker.
scientias.nl/barbecue-tast-dna-van-vl...
We weten al langer dat het eten van rood vlees en gefrituurd voedsel de kans op verscheidende gezondheidsaandoeningen verhoogt. Maar nu wijzen onderzoekers de vermeende boosdoener aan: door hitte beschadigd geraakt voedsel-DNA.

cugel | 15-06-23 | 01:12 | 11

@maxrelax | 15-06-23 | 01:28:
Heb je gelijk in. Ik ben een beetje een einzelgänger. Anderzijds heb je eigenlijk beter contact één op één dan bij een party. Maar ik ga dan ook te weinig naar parties. Misschien zou het inderdaad leuk zijn.

cugel | 15-06-23 | 01:37

@cugel | 15-06-23 | 01:37: Ah ik ben ook niet van de grote feesten. Een gezellige bbq met vrienden en/of familie brengt goede sfeer.

maxrelax | 15-06-23 | 01:40
▼ 8 antwoorden verborgen

D66 moet je zeker niet willen als buslijn.
Edit: 666 bedoel ik natuurlijk..
ps: is BL al aan het werk? Zie haar niet,,,
Weggevlogen met Kaag misschien?

Flightless bird | 15-06-23 | 01:01

Nooit eerder gezien dat in het internationale diplomatieke metier van onze huidige minister van financiën, zulk verrijkende resultaten werden bereikt.

Hebben die buitenlandse reizen toch hun vruchten afgeworpen.
Dat weegt wel zwaar op tegen het telraamwerk met regenboogkleuren hetwelk haar levenswerk vormde, betreffende de baan waarvoor ze zichzelf had aangenomen.

Milton_Styx | 15-06-23 | 01:24

Duitse OM start onderzoek naar Till Lindemann. Iets met seksdingesen.
Ach so gern: youtu.be/xkEju-deJsE

grapo | 15-06-23 | 00:46 | 7

Wat een onzin allemaal weer!

Zie maar eens bij de bandleden te komen? Dan moet je echt heel erg je best doen. Dat lukt u en mij niet

wilderst | 15-06-23 | 01:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Snurk ze jelui! Hasta mañana!

Louter Leuter | 15-06-23 | 00:42

@K1100 | 15-06-23 | 01:22:

Kijk, het wordt meteen gezellig leuk(er) met je bijdragen K.
Wekt inspiratie op kwellend ongenoegen zwart-wit uit te laten vloeien.
Tegen de roodbloedige schade die bovengenoemde patjepejers des vaderlands aanrichten, is geen maandverband bestand.
De uitgedeelde blauwe jaarcompressen raken ook al lek.

Welcome back.

Milton_Styx | 15-06-23 | 01:31

@K1100 | 15-06-23 | 01:39:

Begrijpelijk, herkenbaar en waargenomen.
Stel de aanwezigheid vanavond op prijs.

Nu nog even horen van TheO hoe zijn gelukkigste dag van het jaar is verlopen en m'n dag is weer goed.
Kan ik rustig gaan slapen.

Al in de overstroomde woestijn van Europa aangeland inmiddels?

Milton_Styx | 15-06-23 | 01:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Weet je wat het probleem met scheiden is?
Je bent je beste vriend kwijt. Dus er valt dan ook niks meer te lachen.

entredeuxverres | 15-06-23 | 00:41 | 4

2 mensen trouwen om samen problemen op te lossen die ze nooit gehad zouden hebben als ze niet getrouwd waren. - Lucky Luke

maxrelax | 15-06-23 | 00:55

@Flightless bird | 15-06-23 | 01:11: Welnee die 2 gaan prima samen en hebben dezelfde principes (geen).

maxrelax | 15-06-23 | 01:13
▼ 1 antwoord verborgen

We zouden als land na de 2e wereldoorlog er voor zorgen dat we nooit meer voedselafhankelijk van het buitenland zouden worden en zie hier: 3000 boeren "vrijwillig" ophoepelen, daadwerkelijk eliminatie. En met wat de rest van de wereld doet: totaal nutteloos. De macht van domme arrogantie regeert in dit land, hopelijk niet meer te lang. Iemand een ingevlogen meelwormenburger? Krankjorum dit kabinet met handlangerpartijen.

Jan, Leiden | 15-06-23 | 00:37 | 6

@entredeuxverres | 15-06-23 | 00:53: Feitelijk was woke de dood van de punk. Zieken, schokken en treiteren werd ingeruild voor debiele kreten als rock against religion, racism, rascism weet ik veel.

vladimirows | 15-06-23 | 00:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn pappie is enkel een foto zei het Oekraïnse jochie,
youtu.be/IW9ysDtDEso

steekmug | 15-06-23 | 00:37

Triest maar waar.

UnderTheDevil | 15-06-23 | 00:37

Ik las dat de Staphorsters die Knock... sorry: Kick Out Zwarte Piet uit hun dorp hebben gejaagd, gerechtelijk vervolgd gaan worden. Is er eigenlijk al een inzamelingsactie voor hun verdediging? Ik wil dolgraag wat geven, maar ik kan niets vinden over zo'n actie.

MAD1950 | 15-06-23 | 00:17 | 7

@J.P.Drapeau | 15-06-23 | 00:53: Vergelijk het maar een beetje met die lui die minister Kaag opwachtten met “fakkels” (tuinkaarsen). Maar KOZP wordt als legitiem protest gezien, terwijl die fakkeldragers werden weggezet als een bedreigende menigte.

Muxje | 15-06-23 | 01:28

J.P.Drapeau, de beruchte oranje marsen.. klopt. Pure provocatie als je het mij vraagt. Echter, N-Ierland kun je qua mentaliteit niet vergelijken met Nederland. Alhoewel ik hier ook zie dat de mensen het zat zijn, vooral het oeverloze gezuig van opportunistische protest lieden.

Enfin, nu gaan ze de uitgedaagden op eigen erf vervolgen. Right! Weten we ook weer aan welke kant het OM (=overheid) staat.

Mijn idee: zitten ze echt niet mee in Staphorst.

Unsinkable-Sam | 15-06-23 | 02:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Ondertussen in de USA,

Starbucks moet voormalig werknemer 25,6 miljoen dollar betalen omdat tijdens rechtszaak jury vind dat ze is ontslagen omdat ze blank is. Dit om de zwarte gemeenschap tegemoet te komen.
edition.cnn.com/2023/06/14/business/s...

Cornelis12 | 15-06-23 | 00:16 | 4

Maar woke was toch bedoeld als verdienmodel voor niet-blanken? Ik snap er helemaal niks meer van.

Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:36

@vladimirows | 15-06-23 | 00:27:

Ja die Cornelis12 weet het nieuwe nieuws altijd goed te vinden. Als ik opsta uit bed dan kijk ik eerst naar Cornelis12 zijn postings met al zijn nieuwe nieuws. Erg bedank, dat maakt het overzichtelijk Cornellis. Maar hoe kom je er aan ?

pegaje | 15-06-23 | 00:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kom net binnen lopen in ons stamcafe , man man echt weer gezellig hoor maar nu trap ik ook maar even een nummertje in de juxebox. Kut oorlog dat dan wel weer, je denkt er toch aan heel vreemd. Arme jongens.

youtu.be/lHgTcNgSo-Y?t=49

pegaje | 15-06-23 | 00:13 | 3

Waarom verpest je het dan? Ok, deze oorlog hoort wel goed aan.

Flightless bird | 15-06-23 | 00:29

@Flightless bird | 15-06-23 | 00:29:

Pardon (deze oorlog hoort wel goed aan.) ? ,Biertje van mij voor je en geniet.

pegaje | 15-06-23 | 00:32

Op de Europese markt wordt Nederland met 3-0 achter gezet met de onnozele stikstof regels. Op wereld niveau wordt Nederland 10-0 achter gezet met bizar hoge prijzen voor energie en een migranten probleem. Maar hey het is wat het is en het deugt zo fijn.

maxrelax | 15-06-23 | 00:11 | 3

Gelukkig hebben we meer verstand van voetballen.
Oh wacht..

keestelpro | 15-06-23 | 00:36

@keestelpro | 15-06-23 | 00:36: We pràten met veel verstand over voetbal. En alles. Maar de praktijk valt dan weer tegen. De Nederlandse ziekte.

vladimirows | 15-06-23 | 00:55

De Nachthap.

Saai vandaag, allemaal al eens gezien:

Gemarineerde verse ansjovis
Galia met Coburgerham
Mosselen alla Buzzara met knoflooksaus *wilderst*
Procureur van Iberico
Ribeye Iers
Watermeloen toe

wilderst | 15-06-23 | 00:06 | 1

En dat maakt het saai?
Vandaag zuurstof ingeademd: SAAI!!!!
#beentheredonethat

keestelpro | 15-06-23 | 00:35

Een stotteraar komt binnen in een boekenwinkel en zegt:
"Ik heb het bbborrdddje bbuiten ggelllezen."
Verkoper: "Dat van encyclopedie-verkoper gezocht?"
Stotteraar: "Jjja"
Verkoper: "Ik weet niet of u wel geschikt ben, we kunnen het testen, hier heb je 5 encyclopedies probeer ze maar te verkopen."

5 minuten later.
Stotteraar: "Vvverkkocht."
Verkoper: "Nu al?, hier heb je nog 5."

5 minuten later ...
Stotteraar: "Vvverkkocht."
Verkoper: "Alweer, vertel me je geheim... hoe doe je dat?"
Stotteraar: "Iik zzegg ggewwoon, wwiilt uu eeen eencyyclopppedie kkopen oof mooeeet iik hhem vvoorlezen?

Cornelis12 | 15-06-23 | 00:03 | 6

@Flightless bird | 15-06-23 | 00:09:
Ja toch? Ik moest ook lachen. Lastig publiek hier. ;-) Hoi trouwens!

MickeyGouda | 15-06-23 | 00:18

Ha, goede grap! Overigens ging deze in m’n jeugdjaren ook al rond. Net zoals het konijn bij de bakker welke vraagt om worteltjestaart. Volgens mij waren de jaren ‘80 sowieso grappiger.

Nu over dat gestotter, vreselijk natuurlijk als je daar last van hebt. Mensen hebben geen geduld, gaan je aanvullen om op tempo te blijven wat voor nog meer gestotter zorgt.

Anocdote: ‘n maat van mij had een vriend welke machtig stotterde, niet om aan te horen, maar goede vent verder. Tijdens een avondje doorhalen ging er ook een joint (of wat) in de groep de ronde. Wat bleek? De vriend en tevens stotteraar kon plotsklaps feilloos uit zijn woorden komen, we stonden perplex. De halve nacht de wildste verhalen! Volgende dag weer machtig stotteren trouwens.

Resume: de grap in de tegel kan prima. Dat er hier lieden met azijn zitten te strooien, best man.

Unsinkable-Sam | 15-06-23 | 02:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik mag weer linken. Komt het beste nummer van deze avond, geen dank.
King Crimson - Islands
www.youtube.com/watch?v=jY7dbRyoHfE
Proost, nachtegalen!

UnderTheDevil | 14-06-23 | 23:59 | 1

*roepie roepie
fluiten naar TheDevil doet

Flightless bird | 15-06-23 | 00:04

Anekdote van de dag.
Ik kreeg een Ziggoman over de vloer om een nieuwe verbinding te maken.
Hij boorde een gat door de buitenmuur voor de nieuwe kabel.
Daarna ging hij naar buiten en riep door het raam dat hij de boor niet zag.
Of ik even met de boor wilde wrikken.
Hij zag nog steeds niks. Of ik de boor even wilde aanzetten.
Daar ging ik dan, voor het eerst in mijn leven met een boor in mijn hand, te beginnen met een betonboor van een meter.
Ging prima, hij zag hem!
Mevrouw?
Kunt u even aan die verbouwde kleerhanger trekken als ik het zeg?
Waarop ik zei: Gaan we nu kabels trekken?
Ja inderdaad, u begrijpt het!
Ging ook goed en hij bedankte me voor de prettige samenwerking!
Ik zit nu te peinzen over het bedrag van de factuur die ik ga indienen.

entredeuxverres | 14-06-23 | 23:57 | 13

@MickeyGouda | 15-06-23 | 00:12:
Die moest ik googlen. Helaas nee.
Hij leek op mijn saaie naar Brabant verhuisde broer.

entredeuxverres | 15-06-23 | 00:18

@Louter Leuter | 15-06-23 | 00:15:
Uiteraard. Geen fractie twijfel hier.

MickeyGouda | 15-06-23 | 00:20
▼ 10 antwoorden verborgen

Waarom moet de boer het veld ruimen? Mijn conclusie; zodat de overheid grond zo goedkoop mogelijk kan bemachtigen voor de bouw van woningen en industrie. Het klimaat is hierin een handige stok om mee te slaan. Men doet een beroep op de leefbaarheid van de planeet en dat verkoopt PR technisch ongetwijfeld makkelijker dan de boer lukraak ontruimen.

Maar stel ik zit fout. De stikstofdepositie zal moeten worden teruggedrongen omwille van het klimaat. In dat geval, wie zegt dat boeren die hier in Nederland verdwijnen, niet aan de andere kant in Oost-Europa weer verschijnen? Dat zou dan geen 'winst' opleveren. Nu valt Oost-Europa nog wel te managen (mits ze onder EU beleid vallen) maar wie gaat Zuid-Amerika, Afrika, Azie overtuigen om hun agrarische sector binnen perken te houden?

superduperadmin | 14-06-23 | 23:54 | 2

Ik ben het niet met je oneens, er gaat zeker op lokaal niveau over een paar jaar stevig gesjoemeld worden met grond en bestemmingsplannen, hoewel ik dat persoonlijk niet als een landelijk complot maar lokaal-politiek opportunisme zie.

Wat betreft de stikstof zit je wel een beetje fout. Stikstofdepositie moet niet zozeer omlaag vanwege het klimaat/temperatuurverlaging, het is een natuurkeuze. De VVD en het CDA hebben zitten slapen terwijl wat geitewollensokken het Natura 2000 planwerk hebben zitten doen, en die hebben daar slim een nationaal lappendeken van kleine stukjes grond die terug moeten naar 'traditionele' Nederlandse natuur van gemaakt. Die 'traditionele' Nederlandse natuur is een relatief schrale grond. Stikstof is daar slecht voor & doet ongewenste planten groeien, dus het stikstof moet omlaag. Omdat het een lappendeken aan kleine stukjes grond treft, heeft dat door het hele land heen impact.

Ik heb het Natura 2000 plan van bijvoorbeeld Polen niet gelezen, maar het kan goed dat die dat volledig anders hebben ingevuld en andere 'oernatuur' nastreven, dus hele andere doelstellingen qua stikstof hebben. Sowieso hebben ze meer vierkante meters om mee te spelen.

Sjors W. | 15-06-23 | 00:05

U zit niet fout, wees gerust. Stikstof is sowieso een smoes. Vulkaantje hier, bosbrandje daar, máár de boeren verpesten 'HET KLIMAAT' Dat klimaat redt zichzelf wel. De natuur ook. Beiden kunnen prima zonder de mans.
Maar steel wat landbouwgrond en plak er de stikker bouwgrond op en de waarde is vertigvoudigd.

vladimirows | 15-06-23 | 00:07

Grappig, als je deze pagina vertaald ziet naar het Engels zie je namen als Cheese de Vies. Rose, sober view, Stubbornly, watch your business, Broad Thinker, Patty, with_beard etcetc

Patje | 14-06-23 | 23:52 | 6

Niemand heeft me gevraagd of ik wel in het Engels vertaald wil worden... ;)

Met_baard | 15-06-23 | 00:09

Thats funny Patty. Lol.

grapo | 15-06-23 | 00:12

Lol:-)

letopuwzaak | 15-06-23 | 00:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Zo zo, VVD gaat stemmen verliezen bij volgende GRV

Een meerderheid van de Bloemendaalse raad heeft woensdagavond ingestemd met de opvang van asielzoekers aan de Westelijke Randweg 1 en de pastorie van de Antoniuskerk in Aerdenhout.

Wethouder Gamri kon geen garantie bieden dat het COA geen ’veilige landers’ wil onderbrengen op de locatie in Aerdenhout.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023061...

Cornelis12 | 14-06-23 | 23:47 | 5

Zozo, in Aerdenhout ook veligelandiërs, dat wordt dan lachen! Worden er straks hockeysticks gebroken en een drol gelegd onder een parasol?

Jan, Leiden | 15-06-23 | 00:18

Pragmatsich als ze zijn in Aerdenhout krijgt Kwame een schepnetje om het zwembad schoon te houden, besturen Midden-Oostiers de golfkarretjes en de straatvegers en cateren de donkere dames de buurtbbq's. Prima toch?

Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:39

@Jan, Leiden | 15-06-23 | 00:18:

Och ja, een klein ongemak maar voor het "goede doel" hoe meer hoe beter VVD speak.

Misschien kunnen de machtigen der aarde in gang zetten wat de machtelozen al decennia lang niet lukten.

Stoppen met deze waanzin.

Wattman | 15-06-23 | 01:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Vind die Sjaak van der Tak een naar mannetje met agressieve uitstraling en nare stem. Een ruziezoekertje.

Cornelis12 | 14-06-23 | 23:39 | 2

Haha, dat gevoel heb ik nou ook altijd…opdringerig type.

J.Cash | 14-06-23 | 23:59

Het grappige is dan weer dat Amsterdam Italiaans vuil verbrandt omdat 'dat hier schoner gebeurt dan daar'.
Bij vervuilende voedselproductie worden opeens tegengestelde argumenten gebruikt.
Misschien zouden we het woord 'argument' ook eens moeten herdefinieren.

funda | 14-06-23 | 23:36 | 5

Eens. Je ziet hetzelfde, andersom, met het klimaatverhaal. Het is een wereldwijde kwestie die wij dan met een nationale focus gaan oplossen door hier miljarden aan (gas)infrastructuur uit de grond te trekken om met dure en matige oplossingen (warmtepomp) een relatief marginale emissiewinst te boeken. Terwijl als je dat geld internationaal investeert (niet weggeeft, uitleent tegen een voor alle partijen aantrekkelijke rente) om bv Polen, Roemenie, Bulgarije en andere achterlopende Europese landen van het bruinkool af te halen... Je boekt daadwerkelijk significante emissiewinst - meer mensen, en vervuilendere producten - en verbetert het leven en de gezondheid van miljoenen Europeanen. Maar nee, dit is een kwestie die we dan wel weer op de postzegel gaan aanpakken.

Sjors W. | 14-06-23 | 23:50

Vergeet het Engels vuil niet. Dat was er al een tijdje.

Louter Leuter | 14-06-23 | 23:58

Maar een boer die zijn lelies wil bespuiten met door verschillende wetenschappelijke richtlijnen goedgekeurde pesticiden mag dat niet meer van de rechter, want het is niet goed voor de mensen in de buurt.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Is ook een manier om van de boer af te komen.

Met_baard | 15-06-23 | 00:04
▼ 2 antwoorden verborgen

"Urbexen". Weer een nieuw woord geleerd.

UnderTheDevil | 14-06-23 | 23:37

Reactie van niet meespelende Memphis Depay over het verlies van Oranje tegen Kroatie: 'tja wat dit Oranje duidelijk miste was een baltovenaar a la Memphis Depay'

Cornelis12 | 14-06-23 | 23:31 | 6

@keestelpro | 14-06-23 | 23:33:
Behoudende wissels. Kieffer was de beste middenvelder (vooral omdat De Jong geen vorm heeft en Koopmeiners een servet is, geen tafellaken) maar minste status, dus die haalt hij er af. Komt opa Wijnaldum, amper gespeeld bij het matige Roma, er in.

Bergwijn voor Malen. Precies dezelfde speler, maar dan dikker, luier en slechter in vorm.

Sjors W. | 14-06-23 | 23:53

@Sjors W. | 14-06-23 | 23:53:
Koeman haalde de beste spelers eraf terwijl ze nog geen tekenen van vermoeidheid vertoonden.

keestelpro | 14-06-23 | 23:56

Simpelweg te weinig kwaliteit, face it.

prins_flip_da_luxe | 15-06-23 | 00:59
▼ 3 antwoorden verborgen

@Sjors W. | 14-06-23 | 23:55:
De provincie is eigenlijk altijd al een verzameling wingewesten geweest ( lang verhaal, feodaal ) maar het werd een soort van legitiem tijdens de Republiek. In het westen werd het geld verdiend he en daar lagen ook de belangrijkste handelssteden en de hoofdkwartieren van de VOC ( Heeren XVII ) en later de WIC. De Hanze werd daardoor - zeker in Holland - minder belangrijk en daardoor kregen de steden in de provincie ook minder invloed. En tot aan de Napoleontische tijd was er ook niet echt reden om daar te investeren in de vestingen want een landoorlog hebben we gedurende de laat 17e en bijna de gehele 18e eeuw niet op eigen bodem gehad.

Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:13

@Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:13:
Dank. Ik dacht eigenlijk op basis van je eerste post dat je een 'during our lifetime'- event bedoelde.

Sjors W. | 15-06-23 | 09:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Dat 'beroepsverbod' dat zo'n uitgekochte boer aan z'n corduroy broek krijgt geldt dat alleen als eigenaar van een boerenbedrijf en kan hij wél als werknemer in een boerenbedrijf aan de slag. Lijkt me in dat geval nogal makkelijk te omzeilen.

pa_niek | 14-06-23 | 23:30

Peter Sarstedt _Where do you go to my lovely

Koppig | 14-06-23 | 23:29 | 1

Sommige dingen in het leven zijn de moeite van het wachten waard.
CeCe Peniston - Finally
youtu.be/xk8mm1Qmt-Y

MickeyGouda | 14-06-23 | 23:24 | 1

Hear hear

Whisky | 15-06-23 | 00:03

De uitslag staat al vast.
Ondanks dat wij de meeste efficiënte boeren ter wereld hebben.
Ondanks dat onze boeren schoner en milieubewuster werken dan hun collega's in het buitenland.
Maar we hebben best wel veel boeren die best wel veel exporteren naar het buitenland.
Stel dat een Nederlandse boer met zijn kennis naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België of Frankrijk gaat.
Behalve dat Nederland dan flink wat omzet verliest schiet het milieu er niets mee op.
Stel dat een Nederlandse boer er mee ophoudt en een boer in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België of Frankrijk neemt zijn productie over omdat er nog steeds vraag is naar agrarische producten.
Wederom kost het Nederland geld en het milieu schiet er nog steeds niet mee op.
Het is niet zo dat Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België of Frankrijk allemaal hun eigen atmosfeer hebben en dat wat daar gebeurt ons niet beïnvloed of omgekeerd.

Osdorpertje | 14-06-23 | 23:20 | 11

Het zelfde gebeurt met de diesel haat. Al die goede oude BMW, MB, VOLVO diesels naar het buitenland.
Daar blijven ze nog decennia lang rondtuffen.

J.Cash | 14-06-23 | 23:41

@vladimirows | 14-06-23 | 23:29: dat deed ze zeker goed en met fatsoen. Uitgerekend tegen iemand die steeds anderen de maat neemt en in een kwaad daglicht brengt. Mooi hoe zij beschaafd debatteren terug in de kamer brengt.

kroel | 14-06-23 | 23:56

Nederland. Gidsland. Stelletje calvinisten in het Haagse. Nederland, Lam Gods dat de zonde der wereld draagt.

Daarom moeten boeren boeten.

Louter Leuter | 14-06-23 | 23:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Benieuwd of Rutte zijn Saab weer zo wordt ondergeschikten door de meeuwen. Dat was lachen de vorige keer.

herstelkous | 14-06-23 | 23:18 | 1

De meeuwen van Wilders kunnen goed mikken.

vladimirows | 15-06-23 | 00:20

Bob Seger - Still the same

Koppig | 14-06-23 | 23:15 | 1

Droger is klaar, ik kan op bed. Peukje, en de groeten allen.

Het koelt 's avonds lekker snel af, dus kon nog even lekker met de hond uit. Die ook weer blij.

Wat is het verschil tussen een viool en een piano?

GKJP | 14-06-23 | 23:12 | 17

@Met_baard | 14-06-23 | 23:57: ik zou hem eens schoonmaken die droger dat verkort de cyclus enorm, is het een warmtepomp droger?

Smoelensmid | 15-06-23 | 00:15

@Smoelensmid | 15-06-23 | 00:15: Nee joh, 't is een oudje. Van mijn moeder zaliger geweest, dus minstens 15 jaar oud. Gewoon hete lucht, met een buis naar buiten. Nog niet zo lang geleden helemaal schoongemaakt, waar ik er bij kon tenminste. Er groeide iets onder de filterhouder, waar geloof ik nog nooit iemand had schoongemaakt. ;)

Met_baard | 15-06-23 | 00:27
▼ 14 antwoorden verborgen

Rutte, de Jonge en Jetten? Waarom?

vladimirows | 14-06-23 | 23:05 | 2

De Jonge is partijgenoot.

dickwvf | 14-06-23 | 23:06

Echt heh

Koppig | 14-06-23 | 23:11

Ik ben voor kalenderoverleg.
Na 1 oktober hebben de boeren tijd zat om te praten.
En verder wat ik vanmorgen zei.
De garantie dat al het land naar natuur gaat.

Ruimedenker | 14-06-23 | 22:53 | 1

Mijn zus(je) is cum laude geslaagd voor haar vwo-examen. Dat had ze niet verwacht en wij ook niet.

Adriel | 14-06-23 | 22:51 | 12

Cum laude op een VWO?

Heb ik wat gemist.

Louter Leuter | 14-06-23 | 23:49

Keurig, gefeliciteerd!

Graaisnaaiert | 14-06-23 | 23:51

@Smoelensmid | 14-06-23 | 23:20:
Heel mooi. Ik ben gek op etymologie. Er zijn mensen die niet weten wat de naam van hun kind betekent. Daar begrip ik niets van.

MickeyGouda | 15-06-23 | 00:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Hee van der Tak! Nog steeds op het toneel? Groep 8 musical?

apek00l | 14-06-23 | 22:51

Niks uitkopen, maar uithongeren. Alle Europese en nationale subsidies stoppen. Dan is er over vijf jaar geen boer keer over.

de IJsman | 14-06-23 | 22:48 | 39

@J.Cash | 15-06-23 | 00:19:
Ik schil bijna alles, jammer dan van de vitaminen. @Roos. Er werd amper een krantenstukje aan besteed. Schandalig. Ik heb een kennis in Scandinavië en daar tellen ze wel pesticiden op. Ook voor zwangere vrouwen doen ze bijvoorbeeld uitrekenen met hoeveel stoffen qua zeep, afwasmiddel en allesreiniger ze PER DAG in aanraking komen. De som. Dat is gezond verstand en logisch. Zo denken ze in Nederland niet en dat valt me tegen. Ik weet nog dat Balkenende's oplossing voor de fijnstofnorm was, dat de norm verhoogd moest worden. Zonder verdere beargumentatie of dat wel of niet nadelig zou zijn. Beetje dat niveau.

letopuwzaak | 15-06-23 | 00:28

@Smoelensmid | 14-06-23 | 23:38:
Eens. Naar je eigen smaak koken is altijd het beste. Op goed en gezond eten bezuinigen we hier in huis niet. Daar is het gewoon veel te lekker voor en je voelt je er ook nog eens vele malen beter door. Die maaltijdsalades van de IJsman, vrat ze vroeger ook wel eens als er weer een kortingssticker opzat maar ach, je ziet jezelf ervan opzwellen en zonder die chemische smaakstoffen is er geen reet aan. Plus als je ouder wordt ben er er steeds langer van aan het uitbuiken.
Nee, voor 6 a 7 euro maak je ook nu nog een prima bak sla waar je 2 dagen van kunt eten. Lapje vis of vlees in de pan met een uitje ( of wat je er ook maar van wilt maken ), geen koolhydraten dus geen aardappels, pasta of rijst en je kunt je ongans vreten en toch afvallen. Heerlijk.

Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:47

@letopuwzaak | 15-06-23 | 00:28:
Is het niet beter om het spul lang te laten weken? Deed mijn moeder vroeger, soms wel een halve dag en soms schilde ze dan ook nog. Ik schil bijna nooit ( lijkt ook meer op snijden trouwens, niet zo subtiel in de keuken ), hou wel van velletjes en inderdaad, de gezondste elementen zitten vaak vlak onder die schil.

Graaisnaaiert | 15-06-23 | 00:49
▼ 36 antwoorden verborgen

Npo 1 sinds jaren interessant.

Rattus | 14-06-23 | 22:44

Omdat het dat toch voorlopig nog niet doet en de boeren het goed kunnen gebruiken.

Hall & Oates: Heavy Rain.
www.youtube.com/watch?v=LIR7s9V9b5s

Met_baard | 14-06-23 | 22:41

Oudste heeft vandaag uitslag gekregen van examens, goed nieuws, maar ik heb wat nieuws geleerd, 'normeringspunt' noemde ze het, geloof ik. Dat betekende dat bij een bepaald vak, laten we als voorbeeld wiskunde nemen, men naar het landelijk gemiddelde kijkt qua slagingspercentage, en hoe meer kinderen zakken, hoe hoger het 'normeringspunt'.

Was dat vroeger ook zo?

Oh ja, en dat akkoord komt er niet.

Punt.

En gisteravond had Keestelpro het goed.

GKJP | 14-06-23 | 22:37 | 18

Mooi GKJP! Gefeliciteerd! :-D

keestelpro | 15-06-23 | 00:28

@MickeyGouda | 15-06-23 | 00:08:

Ha, eindelijk even tijd om rustig te lezen.

Laat, maar niet minder gemeend, sluit ik me aan bij de felicitaties, door de mijne aan een lange lijst toe te voegen.

Mijn hartelijke gelukwensen voor een blije en trotse moeder, die, het kan niet anders dan op voorbeeldige wijze, haar kind naar dit mooie resultaat heeft begeleid.

Voor het nu terecht feestende verstandige mens met kwalificatiepapier, ook een grote knuffel, want er is er natuurlijk maar één die het echte werk gedaan heeft, zoal 't hoort.
Eigen verdienste op tijdsinvestering,
onbetaalbaar.

Van harte allen.
(vader natuurlijk ook, onmisbaar als die zijn) ;)

Milton_Styx | 15-06-23 | 00:32
▼ 15 antwoorden verborgen

Na een vriendelijk verzoek mijnerzijds is vandaag (als het goed is) mijn zwitsalletje verwijderd. Na 2,5 jaar voelde het een beetje als twee keer blijven zitten in de brugklas.
Dus ik trakteer. U kunt kiezen tussen een kano, een rondo en een sprits. Om te drinken is er Heineken Oud Bruin. U zult het flesje aan de mond moeten zetten, want glazen zijn er niet. Lijkt me geen bezwaar voor de vele ouwe stompen hier aanwezig. Proost!

J.P.Drapeau | 14-06-23 | 22:36 | 7

Gefeliciteerd. Bij mij was het ook 2,5 jaar en na navraag doen. Toch elk jaar zit je in spanning. Enfin, ik zit aan de kersen (de vruchten) met steeltje en pit, daar passen geen koekjes bij, dus ik bedank vriendelijk. (PS, waren zij 1,5 jaar oud, voor de viering van de eigenlijke ui-afgang? ;))

Met_baard | 14-06-23 | 23:04

Wel oppassen, want na een weekje op bezoek in Joris zijn kelder, heb je hem weer terug...!

MagnificentRon | 14-06-23 | 23:08

Ik bewaar oud bruin om hachee mee te maken. Maar proost. Voor zolang t duurt.

vladimirows | 15-06-23 | 00:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze zullen Van der Tak (CDA-er) wel wisselgeld bieden, bij 1 of meer andere onderwerpen die spelen in de coalitie. Of ze gaan voor een ander smerig spelletje achter de coulissen.

Om in CDA -ttermen te blijven: Je ziel verkopen.
Dat hebben de Christen Democraten al zo vaak gedaan, daarmee is de nodige ervaring.

dickwvf | 14-06-23 | 22:33

Rodríguez - Inner City Blues: /watch?v=fgQ-QrCFMjs
Proost!

groenepixelporno | 14-06-23 | 22:26

Wat heb ik toch een wantrouwen richting dit kabinet. Ik hoop zo dat die van der Tak zich niet laat weg lullen door Mark en Hugoooo... maar ja, dat zal vast wel weer met een sisser aflopen, zin van het kabinet, as usual..

pane | 14-06-23 | 22:25

Uiteindelijk gaat er helemaal niets veranderen, daar zorgen de agro-multinationals wel voor. Want minder vee = minder winst.

matatwork | 14-06-23 | 22:24 | 2
-weggejorist-
Boeloeboe | 14-06-23 | 23:25

Koeman, wie zijn toch die bobo's die daar op in zetten? Juicht alsof hij het wk gewonnen heeft als er 1 in gaat tegen Kroatië. Gaat het een tijdje later even wat minder, dan zit hij als een zure oorwurm op de bank. Dat inspireert niet bepaalt.

Weinig gewonnen in een kleine 25 jaar trainerschap, het nationale elftal laten zitten voor de poen van Barcelona, mislukt en nu weer opgetrommeld.
Geen charisma, geen visie, geen leiderschap, geen creativiteit.

WasHetMaarMakkelijk | 14-06-23 | 22:21

Waarom mogen buren zelf niet hun bedrijf staken en hun landbouwgrond verkopen voor bouwgrond of zelf ontwikkelen? Is die optie besproken........................?

Kaas de Vies | 14-06-23 | 22:19 | 3

Dan worden er veel te weinig "onmisbare" VVD/D66 consultants en tussenpersonen schathemeltje rijk.

De vrije markt is natuurlijk niet voor keuterboeren bedoeld.

Wattman | 14-06-23 | 22:23

Overheid (maffia) bepaalt in wijziging bestemmingsplan 1e en enige rechthebbende voor aankoop te zijn, of alleen onder huidige bepalingen (agro) 1e en enige rechthebbende te zijn, waar na aankoop alsnog bestemming naar bouwgrond wordt toegewezen.

Overheid een amorele opportunist met monopoliedictatuur in een "vrije markt".

Milton_Styx | 14-06-23 | 22:27

Brabant en Gelderland hadden al heel lang de Villas voor Stallenregeling en hebben daarme al mooie reducties gehaald nabii natuur. Maar na een tijdje zijn de willenden wel op.
Verdee staat het boeren natuurlijk sowieso vrij om aan anderen te verkopen. Gemeentes gaan over bestemmingen, al dan niet binnen kaders van de provincie.
Zelf verkopen gebeurd al volop, alleen die boeren hangen dat niet aan de grote klok. Er zijn boeren erg rijk geworden met het verkopen van hun stikstofrechten aan gemeenten, bouwers, rijkswaterstaat en Schiphol. Dan hoeven ze ook niet te stoppen. En het is van alle tijden dat boeren verkochten voor niewbouwwijken.

Shoarmamasutra | 14-06-23 | 22:35

Volhouden regering! Landbouw moet op de schop. Het platteland is verworden tot agro-industriegebieden. Er is veelal niets moois meer aan, behalve waar er nog natuurgbieden zijn. Weg met de kiloknaller concentratiekampen en de wolken pesticiden. Op naar een biologische landbouw. Eten wordt iets duurder, maar we zullen minder vlees en zuivel etsn, waardoor het goed betaalbaar blijft. Als we dit niet doen rest ons alleen een Nexit.

zeeman73 | 14-06-23 | 22:16 | 15

@zeeman73 | 14-06-23 | 22:26:
Ik herinner me akkers met korenbloemen en klaprozen tussen het graan. Uit mijn jeugd. Dat zie je nu nergens meer. Hele goede tegel! Bedankt!

cugel | 15-06-23 | 01:04

Volhouden LTO! Den Haag moet op de schop. Nederland is verworden tot een intensieve menshouderij. Er is veelal niets moois meer aan, behalve waar er nog geboerd wordt. Weg met de datacenters, blokkendozen, vinexwijken en de wolken fijnstof van het rubber van autobanden. En op naar een homogener Nederland. Eten is er om monden te voeden, maar we zullen minder asieleisers kunnen opnemen, waardoor het goed betaalbaar blijft. Als we dit niet doen rest ons alleen een Nexit.

Heurtebise | 15-06-23 | 06:54
▼ 12 antwoorden verborgen

Natte krant Sjaak van der Tak tekent bij het kruisje.

nijona | 14-06-23 | 22:16

Wat heeft Hugo de Jonge daarmee te maken?

apek00l | 14-06-23 | 22:14 | 1

Die moet hoog nodige huizen op die weilanden en akkers gaan bouwen toch?

J-van-de-Bontekoe | 15-06-23 | 06:43

Kutzooi, ik moet binnenkort oogsten..... gaat dat nog door?

Kaas de Vies | 14-06-23 | 22:12 | 3

Hangt ervan af.
Wat heb je gezaaid?
Wind?

Kapitein Sjaak Mus | 14-06-23 | 22:43

@Kapitein Sjaak Mus | 14-06-23 | 22:43: Slaven.

Kaas de Vies | 14-06-23 | 22:50

1 oktober pas, tenzij er tot die tijd toch nog wat regen valt, dan mag je de oogstkalender opnieuw door Chatgpt laten modelleren.

kroel | 15-06-23 | 00:09

Geen boer, geen mouter, geen brouwer, geen bier.

Zo. Nu klopt het.

Louter Leuter | 14-06-23 | 22:09 | 11

@Kapitein Sjaak Mus | 14-06-23 | 22:44:
Kan ik u niet met een hoppige Jever verblijden?

Louter Leuter | 14-06-23 | 23:43

@Louter Leuter | 14-06-23 | 23:43: Een mooie Korenwijn? www.vanzuylekom.nl/

Smoelensmid | 15-06-23 | 00:03

@Smoelensmid | 15-06-23 | 00:03:
Schat staat de Van Zuylekom koud?

Waarom stoken de Schotten zoveel whiskey? Omdat hun bier niet te zuipen is, zodat ze het wel moeten distilleren.

Louter Leuter | 15-06-23 | 00:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Geloven er nog mensen in: "minder boeren en veel meer natuur er voor terug?"

Patje | 14-06-23 | 22:07 | 5

Absoluut niet. Het gaat om de grond die bij verandering van agrarische bestemming naar bouwgrond vele malen meer waard wordt. De boeren krijgen een vaste prijs, ik denk iets meer dan wat het nu waard is, maar zeker niet wat het waard is na verandering van bestemmingsplan. Natuur kunnen we vergeten.

Bij Utrecht mag weer een stuk Amelisweerd (een heel mooi stukje bos) tegen de vlakte omdat ze op de Veluwe van 5 boeren de stikstofuitstoot hebben opgekocht. Hoe gek wil je het hebben.

Nuuk | 14-06-23 | 22:19

Meer soya minder Brazilië.

Rattus | 14-06-23 | 22:19

Nee, volgens mij staan er dan gewoon minder koeien op de weides

Shoarmamasutra | 14-06-23 | 22:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Hugo en Rob erbij. Dan weet je al zeker dat het mislukt.

B.agger | 14-06-23 | 22:06 | 3

Wat doen die daar eigenlijk?

Muxje | 14-06-23 | 22:14

De een roept dat de boeren op moeten zouten, want hij moet huizen bouwen, die ander roept ook dat de boeren op moeten zouten want slecht voor het klimaat

naglfar | 14-06-23 | 22:17

@Muxje | 14-06-23 | 22:14: adema is CU en Rutte/vd Wal zijn VVD. Binnen de regeringsafspraken was er geen deal mogelijk dus het is handig om de andere regeringspartijen D66 en CDA erbijbte betrekken om snel te schakelen. Het CDA wil Hoekstra schoon houden, Hugo de Jonge kan qua reputatie er bijna alleen maar bij winnen en heeft toch weinig te verliezen
Officieel is Jetten van t Kimaat en de Jonge van de huizen. Hij zou kunnen uitleggen dat de bebouwing nu 6% van d grond is en de boeren ruim de helft. Dat als de bevolking van 16 miljoen groeit.met 0.07 miljoen extra asielzoekers het niet zo is dat dat de bebouwing ipv 6% ineens ook de hele helft van de boeren nodig Ou hebben of zelfa naar een flink deel.

Shoarmamasutra | 14-06-23 | 22:28

Ik ken maar een boederij en dat is de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.

Plukkieplukkie | 14-06-23 | 22:01 | 4

Sateh Kambing met ketjapsaus en lenteuitjes.

funda | 14-06-23 | 23:26

@J.Cash | 15-06-23 | 00:02: Zalig , heb hem laatst nog met reaguurder Whisky gegeten in Den Haag;) Wanneer gaan we samen aan de blauwe hap?..

Smoelensmid | 15-06-23 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Boeren ruimen ,leuk ambtenaren hobby.

rein9576 | 14-06-23 | 21:59

Volgens de politiek analisten van BNR had Sjaak er weinig zin in, staat eigenlijk al vast dat LTO eruit stapt en gaat hij naar eigen zeggen alleen vanavond langs uit beleefdheid.

Anyway, las dat hackersgroepen Killnet, Revil en Anonymous Sudan hebben aangekondigd binnen 48 uur het SWIFT netwerk plat te leggen. Nemen die kwajongens me nou in de maling of moet ik voor de zekerheid alvast een tientje pinnen?

Zoelense Hobbyboer | 14-06-23 | 21:58 | 5

En die 80% worst dan ergens anders, waarschijnlijk vervuilender, geproduceerd, of anders stoppen die importerende mensen elders gewoon maar met voedsel eten. Ons waandenkbeeld moet en zal gerealiseerd worden.

funda | 14-06-23 | 23:30

@funda | 14-06-23 | 23:30:
Dat dus.
Plus dat veel van die boeren juist omdat ze aan de wisselende regeltjes van de overheid voldoen in de problemen zijn gekomen.
Maar goed, mensen die in waandenkbeelden geloven zijn niet zo goed met feiten hè.

J-van-de-Bontekoe | 15-06-23 | 06:41

@AntiZanicz | 14-06-23 | 23:22: andere bedrijven zouden net als de boeren lekker je eigen broek op moeten houden en bij het niet aan de regels voldoen door de AID voor het minste bij het geringste een keiharde boete krijgen. Stop direct de gratis geld uurtje facuurtje, bullshitbanen en stop met stapelen van regels. Dat doen ze voor garages en winkels of horeca ook wel, maar selectiever. Het boerenbedrijf wordt duidelijk anders bejegend, zelfs de biologische!. Overigens is 80% voor export en veevoer. Er wordt niets aan gemist. Behalve als belastingopbrengst in de vorm van gratis geld voor uitvreters in de randstad, de asielindustrie, raamambtenaren en linkse hobbies.

Heurtebise | 15-06-23 | 06:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Er gaat ook heel veel goed.

thanseeuwen | 14-06-23 | 21:53 | 2

Een tripple en bullseye?

Rattus | 14-06-23 | 21:55

Vooral de dingen waar ze zich nog niet mee bemoeien en niet mee bemoeid hebben.

naglfar | 14-06-23 | 22:19

Weer een dag dichter bij de vakantie, ik bedoel 2 maanden zomerreces. Daarna doen we nog een halfslachtige poging en vervolgens tillen we het over de verkiezingen heen. In dit specifieke geval helemaal prima als ze zo nog even voortmodderen maar hadden ze maar hetzelfde gedaan met de spreidingswet, de Tunesie-deal en de pensioenwet.

_pacman_ | 14-06-23 | 21:50

Leg de inlegvelletjes maar klaar.

MorgenEenAnder | 14-06-23 | 21:49

Dat gaat er zeker komen. Mark gaat weer met de eer strijken en hij zit , na dat migratie-gebeuren o.a. met zijn lelijke vriendin, nog steviger in het VVD-zadel.
Wangedrag of niet, dondert niet want ze hebben niemand die de plek van Mark in zou kunnen nemen.

dickwvf | 14-06-23 | 21:49 | 2

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat er een akkoord komt. De boeren starten bij wijze van spreken de trekkers al om bezit van de snelwegen in de Randstad te nemen. Zin in.

goedverstaander | 14-06-23 | 22:40

Er zijn zat mensen die Rutte prima kunnen vervangen hoor. Dat jij ze niet kent betekent niet dat ze er niet zijn.

Bakkeleures | 14-06-23 | 22:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland