Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten - Ronald Sørensen vanuit Kalifaat Leefbaar Rotterdam

De geest van Pim

Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) was politicus voor Leefbaar Rotterdam en de PVV. Voor de PVV zat hij van 2011 tot 2015 in de Eerste Kamer. In 2017 stapte hij over naar het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Daarna stapte hij over naar JA21. In 2022 werd hij samen met zijn vrouw Nel gekozen voor de wijkraad voor Oosterflank namens Leefbaar Rotterdam. 

Sørensen: “Toen Feyenoord kampioen was geworden, ging ik met Nel naar het stadhuis. Het is daar voor mij echt thuiskomen. Het voelde als een warm bad, want heel veel gemeentebodes stemmen en stemden op Leefbaar Rotterdam. Ik vroeg beleefd om een biertje, Nel om een glaasje witte wijn. Bleek dat er op de receptie geen alcohol werd geschonken. Dat is toch bizar? Het drankbeleid was onder Peper wel anders, dat moet ik hem meegeven. Die nam dan ook gewoon flessen wijn van de gemeente mee naar huis. Wij hadden in 2002 de verkiezingen gewonnen en ik zit op het fractiekantoor. De telefoon gaat, is het Bram Peper. Hij zegt: "Zo, Ronald, nu gaan we afrekenen met de Partij van de Arbeid in Rotterdam. Een echte wraakexpeditie.” Ik zei: “nou, leuk u te horen, meneer Peper, we gaan wellicht, en zeer graag zelfs afrekenen met de PvdA, maar niet met u erbij." 

Hij wilde ons gidsen, hoe we het beste de PvdA konden slopen. Hij kende veel geheimpjes, maar het grootste geheim was dat hij een zware alcoholist was en dat iedereen in zijn omgeving dat prima vond. Hij was een ordinaire kruimeldief, anders ga je, met een salaris van 3 ton, toch geen flessen drank meejatten van het gemeentehuis? 

Ik zat in mijn jeugd bij de PvdA maar toen ik Bram Peper leerde kennen was de liefde voor de partij snel voorbij. Hij was natuurlijk wel een goeie voetballer bij Haarlem. Ik zat destijds in de vakbond, en mijn penningmeester voetbalde net als Peper bij VOC, de Rotterdamse eliteclub. Die penningmeester zei: “Ik ken een prof bij VOC en die roept dat hij over een jaar burgemeester van Rotterdam is." Dat was Peper dus. 

In de media werd geopperd dat Peper genaaid werd met die bonnetjeskwestie, maar neem van mij maar aan dat het nog veel erger was dan alleen die 30.000 euro die hij moest terugbetalen. Hij had gewoon reteslim gebruik gemaakt van een vormfout. De werkelijkheid over Bram Peper als burgemeester: daar zou ik een boek over kunnen schrijven.” 

Nel: "Nog even over dat alcoholverbod bij de viering van het kampioenschap van Feyenoord. We hadden een keer een barbecue van de gemeente. Was er geen varkensvlees. Dries Mosch, een echte Fortuynist van het eerste uur, riep: ‘wat nou, geen varkensvlees!’ Die is toen bij de slager speklappen gaan halen.” 

Ronald: “Toen bekend werd dat Aboutaleb burgemeester van Rotterdam zou worden, heb ik me daar fel tegen verzet. Niet alleen vanwege zijn Amsterdamse verleden maar ook omdat hij een groep vertegenwoordigde die op zijn zachtst gezegd nogal veel problemen veroorzaakte. Ik was fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam en noemde hem een opportunist die beter bij de Haagse politiek paste dan bij de onze. Aboutaleb mocht dingen roepen waarvoor onze wethouders ontslagen zouden worden. Maar als hij het riep, zei iedereen opeens: het is zo'n verstandige man… Marco Pastors waarschuwde mij: "Sør, hou je nou toch eens een keer in."

Ik ben toen maar met Abou gaan praten in Den Haag, en we hebben nu een goede verstandhouding, al begint hij steeds meer op Hekking te lijken, die wethouder van Koot en Bie. Marten Fortuyn was trouwens ook een echte Hekking, maar dat terzijde. 

Aboutaleb was slim, want hij zag de achilleshiel bij links: de islam. Hij werd omhoog geduwd door de partij omdat ze nadrukkelijk niet aan discriminatie wilden doen. 

Ik begon mij al in de jaren zeventig vreselijk te ergeren aan de islam, en vooral aan het pamperen van moslims. Ik was docent geschiedenis en biologie op de O.S.G. Wolfert van Borselen in Delfshaven, de wijk waar ik ben opgegroeid. Een scholengemeenschap, VWO, HAVO, MAVO. Mijn schoolleiding zei rond 1980: “Er komt een Turkse imam met je praten, die gaat je uitleggen hoe jij met je moslims moet omgaan." 

Begint die man begint de hele geschiedenis van de islam op te dreunen. “Ho ho, vriend,” zei ik - ik was vakbondsman en had enige autoriteit - “Daar gaan we niet aan beginnen. Dat verhaaltje kennen we allemaal, maar leg mij nou toch eens uit waarom u wel in de hemel komt en ik naar de hel ga.” Toen werd het een leuke discussie en het kwam erop neer dat wij, de christenen, alleen maar in de hemel kwamen als wij moslim werden. We werden alleen maar getolereerd omdat ze ons nog tot het ware geloof konden bekeren. De slechtste moslim is in hun ogen altijd nog beter dan de beste christen. Dat menen ze echt. De onverdraagzaamheid kwam er toen al uit. Ik gaf toentertijd les op de internationale schakelklas. De scholieren leerden heel snel Nederlands, waren kinderen van vluchtelingen, Koerden, Iranezen etc. “Waar ben je op vakantie geweest op vakantie?” vroeg ik dan na de zomer. Waren ze gewoon naar het land gegaan waar vandaan ze gevlucht waren! Daar klopte iets niet. Mijn collega’s zeiden dat ik zoiets niet moest vragen. Dat deed ik dus wel, vond ik leuk. 

Hans Janmaat was in die tijd populair in Rotterdam, ik denk dat de Centrum Democraten op 4 zetels stonden. Ik was het volledig eens met wat hij riep, maar het was allemaal zo knullig. Met dat bloemstuk en die Nederlandse vlag in de Zendtijd voor de Politieke Partijen, en dat “landgenoten”. Dat was gewoon cabaret. Ik was het met Janmaat eens over de islam en immigratie maar durfde mijn nek nog niet uit te steken. Ik hing dan ook niet aan de grote klok dat ik op hem stemde. Ja, tegen mijn zoons zei ik dat. Mijn oudste zoon vroeg of ik gek was geworden. Mijn jongste zoon bleek echter ook op Janmaat te stemmen. 

Uiteindelijk kreeg ik toch een Berufsverbot door mijn politieke opvattingen. Journalisten waren er achter gekomen dat ik voor Leefbaar Rotterdam bezig was. Ene Cornelisse van het Rotterdams Dagblad vroeg op het schoolplein wat mijn leerlingen er van vonden dat ze les kregen van een racist. Die leerlingen verdedigden mij en zeiden: “Sodemieter op, Sørensen is een prima vent.” Vervolgens kwam het Algemeen Dagblad met een zeer insinuerend verhaal en toen moest ik op het matje komen bij de rector. Die wilde dat ik ontslag nam. “Scheer je weg,” zei ik, “ken je Artikel 1 van de grondwet eigenlijk wel, en weet je dat discriminatie van politieke gezindheid verboden is?” “Juist, zei de rector, daarom hebben wij zoveel bezwaar tegen wat jij doet.” De volgende dag kwam ik gewoon naar school maar mocht niet meer voor de klas staan. Ik kreeg wel gewoon doorbetaald, ook bizar, en ik had afgedwongen dat ik mijn examenklassen mocht blijven begeleiden. Mijn kids liet ik niet in de steek. 

Er waren natuurlijk niet zoveel islamcritici destijds. Ik kon het goed vinden met Paul Scheffer en was het eens met zijn essay in NRC Handelsblad: ‘Het Multiculturele Drama’. Scheffer was een van de eersten die de kat de bel heeft aangebonden. En Frits Bolkestein had natuurlijk al kritiek gehad op de islam. 

Hoogleraar Wim Couwenberg durfde ook te zeggen waar het op stond. Die bewonderde ik enorm, die is erg belangrijk geweest voor mijn carrière bij Leefbaar.” 

In maart 2002 nam Sørensen namens Leefbaar Rotterdam zitting in de Rotterdamse gemeenteraad. Manuel Kneepkens was aanvankelijk voorzitter van het district Rotterdam van Leefbaar Nederland (LN), maar stapte met zeven leden uit de partij toen LN Fortuyn tot lijstaanvoerder koos. Kneepkens wilde niets met die ‘fascistoïde Don Quichotte’ van doen wilde hebben. 

Sørensen: “Kneepkens zag zijn plannetjes gedwarsboomd toen Fortuyn opkwam. Hij had buiten Henk Westbroek en Jan Nagel gerekend. Die wilden Pim. Kneepkens was des duivels. Nagel had dat goed gezien, hoe je het ook wendt of keert: hij is een slimme man, een ras-intrigant en een rasopportunist. We zaten vier jaar samen in de senaat. Hij heeft Pim natuurlijk een oor aangenaaid, na het beruchte interview in de de Volkskrant (‘Als ik, lijsttrekker van Leefbaar Nederland, in de regering komt, verdwijnen de wachtlijsten. Er komt geen asielzoeker meer binnen. Zeker geen islamiet, want die zien ons als een minderwaardig soort mensen.’)

Ik was meteen fan van Pim. Die durfde gewoon de waarheid over de islam te zeggen, gaf felle kritiek op de multiculturele samenleving en zei: moeten jullie niet gewoon eens onze taal gaan leren en je aan onze regels houden? Pim sprong heel handig in het gat dat er op rechts was. Jan Nagel had dat ook heel goed gezien want hij heb tegen Pim gezegd: “Bel eens naar Leefbaar Rotterdam om te vragen of je lijsttrekker kan worden.” Grappig, op televisie zag je een beeld van Pim die belde, en hij belde dus met mij. Ik zat hier gewoon thuis. Ik zei: ‘Jongens, we gaan de verkiezingen winnen. Echt winnen!’ ” 

Na de moord op lijsttrekker Pim Fortuyn op 6 mei 2002 werd Sørensen in diens plaats fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd hij herkozen als gemeenteraadslid. 

Was je blij met jouw vertolking door Bas Keijzer in het jaar van Fortuyn, de biografische dramaserie? 

“Een oud-leerling, nu vriend en advocaat, mailde me: ”Zal ik een dagvaarding opstellen?” Grapje, maar ook oud-collega’s belden me verontwaardigd. Ik stuurde zelden een leerling weg en had een goede band met ze. Zal in het verhaal gepast hebben, denk ik.”

Ronald Sørensen was eerder wat minder mild over de dramaserie. Tegen Jan D. Swart van Dagblad010 zei hij dat hij niet begreep wat de scenarioschrijver heeft bezield om ‘zo smerig te liegen en moedwillig de aanhang van Pim Fortuyn alsnog in een kwaad daglicht te zetten.’ “Ik zag Peter Langendam, de natuurkundige, als een oester slurpende proleet en ik was een bruut, die kinderen misleidde. Het is schofterig om dit allemaal zo maar te verzinnen. De chauffeur van Melkert verried zijn moedertje door op Pim te stemmen, terwijl ze wordt geterroriseerd door een huisjesmelker, één van Pims financiers. Terwijl de financiers hele gewone ondernemers waren. Ik zag in de derde aflevering - tot mijn woede - ook Mat Herben als adviseur van Pim in Rotterdam en hoorde hem zeggen: ‘Ga naar Rijnmond en de Havenloods.’ Niks Herben. Die speelde toen helemaal geen enkele rol. Het klinkt misschien pedant, maar zo bedoel ik het: de adviseurs van Pim waren Marco Pastors en ik. Dat is de waarheid. Pim heeft ook nooit geflyerd. Dat was toen al te gevaarlijk na een incident op Zuid met Marokkanen. Bij het fameuze debat in Hilversum zat trouwens Albert de Booy, en niet Herben. Pas in een later stadium, weken na de verkiezing, mocht Herben meelopen. Na Pims dood kwam trouwens de aap uit de mouw bij die zakkenwasser. Hij wilde Leefbaar Rotterdam overnemen met LPF Rotterdam en zat te wroeten in mijn fractie. Herben zag zich helemaal als Pims opvolger.”

Ronald en zijn vrouw zijn weer terug in de politiek. Vorig jaar kregen zij de meeste stemmen bij de wijkraadsverkiezingen in Rotterdam-Oosterflank, dat in de volksmond het Kalifaat Leefbaar Rotterdam wordt genoemd. Nel behaalde in totaal 616 stemmen en Ronald 361. 

Had je verwacht dat je via de achterdeur weer de politiek in zou gaan? 

“Nee hoor, ik had eigenlijk weer de hoop senator te worden voor JA21 maar die vonden dat ik een te hoog Leefbaar Rotterdam gehalte heb, en met name de mensen rond Joost Eerdmans. Daar was ik eigenlijk wel boos over en zei: ”Joh, Joost, als je een beetje op ons had gelet, had je meer stemmen gehaald.” 

Wat vind je van de huidige toestand van de vaderlandse politiek? “Aanvankelijk zag ik in Thierry Baudet een nieuwe Pim Fortuyn. Niet voor niets sloot ik me aan bij Forum voor Democratie. Na het Oekraïne-referendum was ik in de Tweede Kamer en zei ik: Thierry, je begrijpt toch wel dat jij de man bent die nu de kar moet trekken. Ik weet niet wat er precies met Thierry aan de hand is. Hij kan het niet meer aan. Misschien is hij daarom onbewust zijn eigen glazen in gaan gooien. En die ruzie met Joost en Annabel is hem ook niet in de koude kleren gaan zitten.” 

Ronald: “Ik heb de steunverklaring aan BBB getekend toen die bij ons voor het stadhuis stonden. Maar dat deed ik ook bij Jezus Leeft, maar dat deed ik alleen omdat die gast stemmen kon wegtrekken bij de ChristenUnie. Als BBB in Rotterdam mee gaat doen, wordt het een flinke concurrent van Leefbaar. Op lokaal niveau zijn er sowieso altijd veel kapers op de kust, terecht, want je krijgt een leuke cent als gemeenteraadslid, voor weinig werk. Er melden zich dus veel opportunisten aan, wij hebben die in het begin ook binnengehaald. VVD en D66 zien de BBB als een partij die het CDA de wind uit de zeilen zal halen. Een partij die zelfs de plaats van het CDA kan gaan innemen. Rutte IV blijft nog wel even dooretteren: politiek is puur eigenbelang tegenwoordig. Rutte kan de BBB ook kaltstellen, hij is arrogant genoeg om het als een tijdelijk fenomeen te zien, net als bij de LPF en FvD.

Ik sta nog steeds helemaal achter het gedachtegoed van Pim: terug naar de menselijke maat, pas op voor de islam, pas op voor artikel 1 van de grondwet, dat in conflict is met vrijheid van meningsuiting, beperk de invloed van ambtenaren c.q. minder ambtenaren, stop met het pamperen van allochtonen en heb oog voor de slechte kanten van de multiculturele samenleving.” 

Sørensen blijft een standvastige rechtdoorzee-politicus, een zeldzaamheid. Als Eerste Kamerlid van de PVV schreef hij in zijn column over de Rotterdamse PvdA-wethouder Jantine Kriens: ‘Als ze mijn kat was, dan zou ik haar uit haar lijden verlossen’. Hij weigerde zijn excuses aan te bieden: “Als ik al geen ironie meer mag gebruiken, dan is het einde zoek. Ik gebruik in mijn uitlatingen en columns vaker sarcastische en cynische taal. Het is niet mijn probleem dat de PvdA aanstoot neemt aan mijn kritiek."

Zijn vorige column in Dagblad010 ging over omvolking. Een samenvatting: 

Als 76-jarige heb ik de samenstelling van onze bevolking zien veranderen. Wat ik ook heb zien veranderen is ons taalgebruik. Sommigen menen anderen het gebruik van bepaalde woorden te moeten verbieden. Omvolken is zo’n woord. Door de open grenzen van de EU en het gebrek aan arbeidskrachten zijn vele duizenden mensen uit Oost-Europa onze grens gepasseerd. Tel daar een instroom van nu 70.000 asiel(geluk)zoekers per jaar bij op en je kan tot de conclusie komen dat de tijd waarin ik het enige jongetje met zwart haar in de klas was, heel lang achter ons ligt. Nu doet zich het merkwaardige verschijnsel voor, dat je die verandering in onze demografische samenstelling vele namen mag geven: verandering, verkleuring of het liefst het begrip diversiteit gebruiken, maar het Vlaamse ‘omvolking’ mag niet, terwijl dat woord gezien de spellingscorrectie niet eens bestaat: het zou extreem-rechts zijn. Het argument dat historisch ongeschoold politiek correct Nederland altijd gebruikt. Laat ik het nu een keer duidelijk maken. In de tijd dat extremisten het in Europa voor het zeggen hadden en meedogenloos gebruik maakten van hun machtsposities spraken ze over zuiveren in plaats van omvolken: zowel de Duitsers als de Russen. Die term dekt ook de lading veel beter. Het constateren van een demografische verandering heeft helemaal niets te maken met het willen aanzetten tot zuivering of genocide. De heersende politieke kliek c.q. het kartel heeft met hun paladijnen bij de pers een excuus nodig om hun schaamteloze gegraai en machtswellust te vergoelijken en dan is verketteren van de oppositie het geijkte middel. Wijzen op de veranderde samenstelling van de bevolking mag niet. Direct wordt op schofterige wijze gewezen naar het barbaarse verleden dat ons land vijf jaar geknecht heeft. Het woord omvolken is de stok om de hond te slaan. Daarom zullen wij nimmer vergeten dat Pim Fortuyn met exact dezelfde intentie, aan het meest bekende slachtoffer van de zuivering, Anne Frank gekoppeld werd.

Zijn columns zijn gebundeld in een zeer lezenswaardig boekje: Nu ik het opschrijf, word ik wéér boos. En wie de beste man wil horen spreken, in zijn sappige Rotterdams, luistert naar de prima driedelige podcast van Marjolijn van Heemstra, getiteld SØR. 

Reaguursels

Inloggen

Een goede morgen.
Vroeg naar bed en gezond weer op.
Koffie nu. Zwart met beetje suiker.
Dat politieke gezever in de nacht. Ach.

Oven staat aan. U mag kiezen. Worstenbroodjes of saucijzen.

reservebelgië | 21-05-23 | 09:58

Politieke krachten bloot leggen. Goed stuk, bedankt.

larie | 21-05-23 | 09:09

Arthur, ik heb je verhaal met plezier gelezen.

De_fluitlokker | 21-05-23 | 09:07

Ik bekijk de Hema site omdat ik daar een kinder dekbedovertrek wil kopen. En ik zie dat 'dameskleding' daar echt spuuglelijk en ontzettend duur is. Voor een (niet mooi) vestje betaal je 40 euro! Echt hema?

letopuwzaak | 21-05-23 | 08:58 | 6

U kunt nog wel een internet cursus gebruiken. Hoe kom je bij dameskleding als je zoekt naar een kinder dekbedovertrek? Ga naar hema.nl, zoek op 'wonen en slapen' en daarna naar 'kinder- en peuterbeddengoed' (in de aanbieding met 25% korting).
Ik zeg dit niet zomaar. In de lente van 1998 reed ik met een oude bibliotheekbus door Friesland om de inwoners kennis te laten maken met internet. Dit om te laten zien dat bibliotheken met hun tijd meegingen en niet alleen maar informatie en lectuur in boekvorm hadden maar ook via (destijds) snelle isdn verbindingen in elektronische vorm. De plaatselijke middenstand was ook uitgenodigd door een sponsor om te horen dat webwinkels nog eens heel erg groot zouden worden. Dat geloofden ze toen niet, maar moet je nu eens zien.

quigg | 21-05-23 | 09:31

@Ruimedenker | 21-05-23 | 09:22:
Wie? Maar het gaat mij erom dat een vestje bij hema dus nog duurder is dan een vestje bij Only of zulke winkels. Had ik niet gedacht.

letopuwzaak | 21-05-23 | 09:33

@quigg | 21-05-23 | 09:31:
Er komen van die vierkantjes met reclame in beeld en daar stonden de vesten bij. Maar bedankt voor je uitleg:-)

letopuwzaak | 21-05-23 | 09:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Eeuwig zonde dat Pim er niet meer is, ik had graag gezien wat hij van NL gemaakt had. Slechter dan nu kan toch niet zou je denken. >80% van alle asieleisers mag hier blijven omdat er te weinig personeel is om iedereen te screenen. De regering heeft geen enkel plan voor de toekomst, het is pappen en nathouden. Het klimaat en de stikstof kosten miljarden terwijl uw kinderen les krijgen van docenten die de NL taal niet goed beheersen. Emigreer nu het nog kan, ik meen dit serieus.

quigg | 21-05-23 | 08:58 | 4

Raad het ook continu aan bij mensen die deze mogelijkheid hebben: ga weg voor het te laat is en Nederland totaal is gecriminaliseerd. Want er gebeurt nagenoeg niets namelijk. Groepen minderjarige hyena's die laf 1 persoon beroven en opgepakt worden staan binnen de kortste keren tot grote frustratie van de politie zelf weer op straat en werken zich later op in de drugsmafia en ook hier zijn we aan het verliezen... Nee, hebben jongeren kansen: ga naar elders, de politiek in Nederland heeft grote meeslepende woorden voor de camera, maar faalt tot nog toe.

Jan, Leiden | 21-05-23 | 09:09

@Jan, Leiden | 21-05-23 | 09:09: Tja, het is een andere manier van denken waar wij autochtonen niet mee zijn opgevoed. Ben je in je eentje niet sterk genoeg, bundel dan de krachten, dan lukt het soms wel. In Amerika zie je al dan bendes van een man of 50 een Apple Store overvallen, alles roven wat ze pakken kunnen en binnen een minuut weer weg zijn. In Parijs werd een treincoupé overvallen door een grote groep en dan kon je je horloge, geld en phone inleveren of je werd in elkaar geslagen. Gelukkig gebeurt hier alles >10 jaar later.

quigg | 21-05-23 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Die eerste alinea was voor mij al voldoende om de man te zien als plucheplakker, springt als een vlo van de ene naar de andere partij om maar in een zachte gecapitonneerde stoel te kunnen blijven zitten. Wat zijn goede bedoelingen ook mogen zijn..

Sneerpoets | 21-05-23 | 08:54

Bed net uit, koffie en tv aan. Kom midden in de herhaling van de Musical Awards terecht. Een zaal wel met ons kent ons retelikkers, zelfpijperij op het podium en veel gratis reclame voor nieuwe musicals ( met o.a. Anne Frank musical wat ik persoonlijk lijkenpikkerij vind) en die eeuwig aanwezige Simone Klijnsma. Trek in bier nu

Cornelis12 | 21-05-23 | 08:54

Die zet ik, komend uit Noord, dan toch maar even op.

R. Skickr | 21-05-23 | 08:57

'mannen op scooters'

Rondom Sportpark Middenmeer zijn de afgelopen tijd meerdere kinderen beroofd. Ze worden klemgereden door mannen op scooters waarna ze worden gedwongen hun waardevolle bezittingen af te geven. De sportclubs adviseren hun leden daarom om waardevolle spullen thuis te laten en in groepjes te fietsen.
www.at5.nl/artikelen/220568/bezorgdhe...

Cornelis12 | 21-05-23 | 08:39 | 9

@Cornelis12 | 21-05-23 | 09:02:
Het is een niet meer hanteerbare zooi in Nederland. We zijn aan het verliezen tegenover de criminaliteit. Niet omdat de politie ze niet oppakt, maar omdat er na de tijd te weinig gebeurt, een HALT straf is een lachertje voor dit soort tuig.

Jan, Leiden | 21-05-23 | 09:14

Laat uw waardevollde spullen thuis en neem uw Glock mee.

Sneerpoets | 21-05-23 | 09:29

De signalement-ontkenner (@Roos).

letopuwzaak | 21-05-23 | 09:48
▼ 6 antwoorden verborgen

@goedverstaander | 21-05-23 | 08:52: toen jaren geleden de inwoners van bepaalde plaats optrokken naar gemeentehuis om tegen de komst van asielzoekers te protesteren werden ze door de politie weggeslagen en beschoten

Cornelis12 | 21-05-23 | 08:59

Walgelijke vertoning van de staat om mensen zo te vernederen. En je laat ze er ook nog voor doklen. Ik zou Burgerwacht een waarm hart toedragen, als niemamd iets doet dan doe je het zelf maar. Wat zei Rutte over een boot die zinkt?

R. Skickr | 21-05-23 | 09:03
-weggejorist-
Sneerpoets | 21-05-23 | 09:27
▼ 4 antwoorden verborgen

VIDEO: Bekende strandtent Bloomingdale vannacht afgefikt.
nos.nl/l/2475858

Cornelis12 | 21-05-23 | 08:34 | 2

Zelf wegjoris- zat op verkeerde plek te reaguren

Jan, Leiden | 21-05-23 | 08:57

Overigens wel triest. Je zal het allemaal maar hebben opgebouwd.... hoop dat de verzekering het ruimhartig dekt!

Jan, Leiden | 21-05-23 | 09:03

Ro-nald Sør-ens-en!
Kan zo weer bij Joost E. op schoot.
Asjeblieft zeg!

Doe mij deze Sørens-en-meneer maar. Ok, als ik die juffrouw er dan bij krijg vind ik dat natuurlijk niet erg.
www.afc-ajax.info/nl/voetballer/Jan-S...

dickwvf | 21-05-23 | 08:34 | 2

Owwww voor wat betreft de foto van die mooie juffrouw moet je maar vergeten, want iedereen krijgt natuurlijk ongevraagd andere reclame op deze link.

dickwvf | 21-05-23 | 08:36

Werkelijk géén idee wat u probeert duidelijk te maken.
Misschien een kopje koffie en nog een keer proberen?

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-23 | 08:48

De zegeningen van de multi-criminele samenleving in Den Haag. Waar de politie stijf wordt gescholden in wijken met tot 80% medelandiërs. De popo is daar echt de baas niet meer. Uit de T., betaalmuur omzeild:
archive.ph/jKJiy

goedverstaander | 21-05-23 | 08:24 | 6

Dagelijks ziet die rechercheur filmpjes van barbaarse afranselingen. Bizar

laurentius | 21-05-23 | 09:03

@laurentius | 21-05-23 | 09:03: Dat afranselen kan natuurlijk veel efficiënter. Ik pleit voor gratis kickboxlessen.

goedverstaander | 21-05-23 | 09:14

Chicagotterdam

Sneerpoets | 21-05-23 | 09:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen allemaal, is de berg al opgedonderd?
En dan nog eens wat , waarom is het altijd zo dat ik mijn prinsjes door de week uit bed moet peuteren met een snijbrander, maar in het weekend ze om 6 uur naast mn bed staan ?
Om een vraag te stellen over Pokemon ofzo.
Na dit bakkie gaan we vissen, altijd spannend
Met rondzwiepende haken .

deathchant | 21-05-23 | 08:19 | 3

Het is nooit dat ze te laat naar bed gaan ofzeau…
Je maakt ze te vroeg wakker.

Ruimedenker | 21-05-23 | 08:21

Net even gekeken, de berg staat er nog.

De_fluitlokker | 21-05-23 | 08:21

The Jackson
Walk right now
youtu.be/SnIUDnDikLY

Goedemorgen!

We moeten het hebben over de grondprijzen.
Riep ik verleden jaar al, maar nu beginnen ze het door te krijgen.
Gemeenten en het Rijk hebben jaaaaaaren hun zakken kunnen vullen, de kas weten aan te vullen, met hoge grondprijzen.
Elk jaar de prijzen verhogen.
En nu kunnen ontwikkelaars nog nauwelijks een piek verdienen.
Die grond lag er al, maar de hamers en spijkers én personeel zijn ook allemaal flink duurder.
Eens zien of gemeenten de prijs laten zakken…..
Ze moeten immers, door de spreidingswet, straks veel nieuwe mensen toelaten in hun gemeente.
Oh oh oh wat een puinhoop.

Ruimedenker | 21-05-23 | 08:11 | 3

Dat zal allemaal wel, maar heeft je team gisteren nog gewonnen?

Ichneumonidae | 21-05-23 | 08:14

@Ichneumonidae | 21-05-23 | 08:14:
Nee en de meiden gaan daardoor waarschijnlijk nét geen eerste worden.
Liepen als natte kranten over het veld, vooral op elkaar te schelden.
Eerste 30 min. veel beter dan de andere meiden, maar niet kunnen scoren.
Dan weet je dat je 0-1 om je oren krijgt.
1-4
Nog één wedstrijd te gaan. Alleen als die andere koploper verliest zijn onze meiden kampioen.
Trutten!! Ze hebben het zelf weggegeven.

Ruimedenker | 21-05-23 | 08:20

@Ruimedenker | 21-05-23 | 08:20: Doet 'onze' coach toch anders. De jongens mogen elkaar alleen positieve feedback geven. Iemand die een ander uitscheldt wordt uit het veld gehaald. Komt dan ook bijna nooit, of zelfs helemaal niet, voor.
Pracht team. Op doelsaldo verloren (competitie hier voorbij).
Overigens stralende dag, top. De ouders van de jongens zijn ook allemaal prima mensen. Heb ik wel eens anders meegemaakt (tegen hun kind loeien en zo, totaal nutteloos en naar mijn idee ook nogal destructief).
Verder herkenbaar verhaal - soms herken je het team nauwelijks, in ons geval meestal omdat de jongens de avond ervoor zijn wezen stappen en vrij ruim na middernacht gaan slapen.
Oelewappers.

Ichneumonidae | 21-05-23 | 08:29

Dat uitslapen op zondag, daar komt bij mij nooit ene klote van terecht. Ik noem dat: klein menselijk leed.
Je leest er bijna nooit iets over, merkwaardig.

Ichneumonidae | 21-05-23 | 08:10

Weet iemand of Rotterdam inmiddels weer leefbaar is?

Ichneumonidae | 21-05-23 | 07:54

Klein oud Nieuws.

* Duitse politie gaat onderzoek doen naar mogelijke vergiftiging twee russinnen.
* In Mexico een vulkaan uitgebarsten.

Vanavond code geel voor het weer. Kan zo maar gaan onweren en tegenwoordig meent het KNMI dit van een waarschuwing te vergezellen. Stel je voor dat we zo maar, pardoes, schrikken van een klap of knal!

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-23 | 07:53 | 12

@John McClane | 21-05-23 | 08:31: Ze doen maar een end weg ;)
Fred Emmer had zonder een spier te verrekken verteld dat er onweer komt. Meer niet.
Rubber-tegel-mentaliteit van jewelste tegenwoordig, ook mede dankzij ons ouwertjes... Ben me soms heel bewust hoe erg het eigenlijk is, als mini-schizo als volwassene soms heel knullige vragen appt, als in 'hoe kan je zien of water kookt?' (waar gebeurd!) of 'Ik sta op de vluchtstrook met een lekke band, wat moet ik nu??'(waar gebeurd bij collega).

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-23 | 08:38

@anja | 21-05-23 | 08:11: Komt wel dichtbij zo... ;-D

Inmiddels een update: Extinction Rebellion gaat vandaag de A12 blokkeren... Zo klaar met dit soort droeftoeters! Mijn voorstel is om ze direct extra vast te lijmen en ze lekker te laten zitten. 'Dus jullie willen de snelweg blokkeren? Prima, maar dan ook goed doen. Dus helpen we je een hand, we lijmen jet kadaver vast, tot aan je ellenbogen met industriële lijm aan het zoab (op de vluchtstrook), baantje er langs zodat je niets kan overkomen. Je redt het blijkbaar zelf verder wel, dus geen hulp, geen assistentie, álle aandacht en zoek de komende drie dagen maar uit hoe je het gaat doen met toilet, eten en drinken. Doei.'

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-23 | 08:43

@John McClane | 21-05-23 | 08:31:
Dit dus, het is eigenlijk best simpel.

letopuwzaak | 21-05-23 | 08:48
▼ 9 antwoorden verborgen

Als dit een Amsterdams politicus geweest zou zijn waren de reakties wel anders geweest. "Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden !"
JAJA NOU WETEN WE HET WEL.

Asteroid-B612 | 21-05-23 | 07:10 | 5

Mijn oma wilde niet in Rotterdam dood gevonden worden. Dus is ze na de bombardementen naar Amsterdam gevlucht. Daar is ze uiteindelijk dood gevonden, maar wel 70 jaar later.

John McClane | 21-05-23 | 08:37

@John McClane | 21-05-23 | 08:37: Mijn oma was in Kampen geboren, en ging in Amersfoort dood.

de Jager59 | 21-05-23 | 08:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Immigratie-ontkenners zijn het, beste Thur.
Gooi die term in je artikelen.

Dat is het jargon dat de linkse Kerk gebruikt en herkent.
Wie weet opent het hun ogen en wordt die groep wakker.
Woke heet dat.

Eigen wapenen opnemen en hanteren werkt het best.

"Immigratie-ontkenners" dus tegen de toename van asielzoekers.

Roos | 21-05-23 | 07:08 | 3

Zo is het Roos!

Tiscali-2 | 21-05-23 | 07:34

Mooi gevonden.

letopuwzaak | 21-05-23 | 07:49

Eens met vorigen, mooie term Roos!

Ichneumonidae | 21-05-23 | 07:57

Het is al weer een prachtige ochtend. Koffie, croissant en een liedje
youtu.be/6BODDyZRF6A
Devy's Midnight Runners - Come On Eileen

R. Skickr | 21-05-23 | 05:51 | 4

Het is een heerlijke ochtend inderdaad. Ik zet de koffie en broodjes op tafel!

letopuwzaak | 21-05-23 | 07:51

@letopuwzaak | 21-05-23 | 07:51: Goedemorgen gewaardeerde mede-reaguurders, ik schuif graag aan. Hier alweer bewolkt en regen.. maar gelukkig schijnt het GS zonnetje. Fijne dag gewenst, jullie mooie mensen!

anja | 21-05-23 | 08:13

@anja | 21-05-23 | 08:13:
Goedemorgen Anja, kom maar hier in de tuin hoor. Zwembadjes staan al klaar!:-)

letopuwzaak | 21-05-23 | 08:50
▼ 1 antwoord verborgen

Bedtijd voor mij. Opgelegd door mjjzelf want er is nog een mevr. K.
Dus, trusten en slaap lief.

K1100 | 21-05-23 | 04:20 | 4

Slaap lekker.
De vogeltjes gaan alweer bijna fluiten.

keestelpro | 21-05-23 | 04:25

@K1100 | 21-05-23 | 04:34:

Valt te combineren met:
"alleen voor je fluit, kom je eruit"

Vervolgens een plofkraak demo geven op 't gevoeg en de vogel is gevlogen.
Het restant valt weer in de bedstede te vinden.

Kom een man op leeftijd niet aan z'n nachtrust. Al de verzamelde levenservaring die wordt ingezet, moet een waarschuwing vormen voor walgvogels.

Boot klaarliggen om de verse croissantjes met zonder levensverachting bij de bakker aan de zondvloed te onttrekken K.?

Prettige ZONdag met de Mme K.

Milton_Styx | 21-05-23 | 07:29
▼ 1 antwoord verborgen

Solitaire nieuwe beste tijd 1:43.
Je mot wat.

TheOne48 | 21-05-23 | 03:45 | 9

@TheOne48 | 21-05-23 | 04:06:
Zolang we elkaar nog zien, niks aan de hand. Bioritmes doe je weinig aan. De mijne staat ingesteld op nacht. Heb er niet voor gekozen maar ben het er volkomen mee eens. Niet iedereen is het erme eens hoor maar hé, mijn ritme.

K1100 | 21-05-23 | 04:11

@K1100 | 21-05-23 | 04:11:
Ja:) het rare is dat ik al weken probeer vroeger te gaan slapen, want elke middag spijt als de wekker gaat, resultaat is dat ik uren wakker lig. Werkt averechts.
Maar goed, beetje wel jouw bedtijdje, truste K.

TheOne48 | 21-05-23 | 04:17

@TheOne48 | 21-05-23 | 04:17:

Niet klagen T.
Bij ontwaken sta je op de steiger van de borreltijdvijver. Parasolletje erbij en door de middag dobberen.

Thunder - Lazy Sunday Afternoon
(Live London '97)
youtu.be/6F53EmTBwSg

Milton_Styx | 21-05-23 | 07:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Tijd om proberen te slapen.
Lijflied vanaf de release.
Here I go again.
Like a drifter I was born to walk alone.

Good night Y'all
youtu.be/zFFBVLaSBCs

reservebelgië | 21-05-23 | 03:22 | 1

Dormez bien reserve.

K1100 | 21-05-23 | 03:30

Laat haar niet in het weekend bevallen. En verder natuurlijk gefeliciteerd.

anja | 21-05-23 | 08:15

Van harte gefeliciteerd. Je mag je gaan verheugen op poepluiers, kots, melkje geven, wandelen met de kleine, met poppen spelen, voetballen, de eerste keer naar school, het eerste examen, het ene speciale vriendje waar jij de kop vanaf wilt hakken, en de onvoorwaardelijke liefde die je van een kind krijgt. "pinkt een traantje weg"

de Jager59 | 21-05-23 | 08:35

Lief :-)

The-loopy-cowboy | 21-05-23 | 09:34
▼ 8 antwoorden verborgen

Waar een klein orkest groot in kan zijn.

Laat mij maar alleen.
Asjeblieft.
youtu.be/HcfCaA9A3pU

reservebelgië | 21-05-23 | 03:13

Deze heeft zelfs de mix van Kees al eens gehaald. Zo mooi. Zo waar.
Oceans of Darkness.
youtu.be/bGRPf8xE54A

reservebelgië | 21-05-23 | 03:11 | 1

Wat een geweldig nummer inderdaad!

keestelpro | 21-05-23 | 05:06

Nog een paar melancholische overdenkingen. Tis laat, windstil en nacht.
Dan is het stil, en op het terras met een biertje.
Teveel denken is eigenlijk niet goed.

Stef Bos.
youtu.be/eGUefC2rkjM

reservebelgië | 21-05-23 | 03:09 | 1

Klopt. Maar hoe zet je het uit..

anja | 21-05-23 | 07:16

3 jaar gezocht naar die titel...
Hi5 Band - Met Z'n Allen Op Een Lijn!
Goed nummer voor als de drankvooraad net is bijgevuld!
www.youtube.com/watch?v=HVGp1M1TyLc

Torquemada | 21-05-23 | 02:55

Over echte problemen gesproken: de drop is op! En probeer hier maar eens iets fatsoenlijks te vinden. Is er niet. In Spanje kun je gelukkig wel bij sommige supermarkten drop krijgen, maar hier... niet dus.

K1100 | 21-05-23 | 02:48
-weggejorist-
K1100 | 21-05-23 | 02:29 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik breng net een dik pond nootjes binnen. Heeft er nog iemand trek in ?

Voor mij nog een biertje graag barman.
En wat muziek mensen.

www.youtube.com/watch?v=wtjro7_R3-4&a...

pegaje | 21-05-23 | 02:28 | 1

Wat voor nootjes? Dat is de hamvraag.

anja | 21-05-23 | 07:29

@RickyLaRue | 21-05-23 | 02:32:

Vanzelfsprekend met een D, nr 1 word Freudiaans

De jongste, sterkste ooit, 15 jaar, de jongste ooit. Hennie was de sterkste...

Wattman | 21-05-23 | 02:42
▼ 3 antwoorden verborgen

@Wattman | 21-05-23 | 02:15:
Ach ja. Mijn schuld eigenlijk. Zij hoeft mij niet en ik wil eigenlijk niet zonder haar. Beetje ingewikkeld.
Maar bij mij gaat het nooit op een normale manier.
En drank is een duivel.
Dat weet u ook.
Geef my een pleister vir my hart.
youtu.be/co8wHctL4JA

reservebelgië | 21-05-23 | 02:23
▼ 1 antwoord verborgen

Asteroid-B612
Ik hoop van harte dat het goed komt.
Sterkte.
Hang in there.

RickyLaRue | 21-05-23 | 01:58 | 1

Jij was mij keihard voor.

anja | 21-05-23 | 07:32

K zit hier met een bromvlieg, een ongeleid projectiel, die zóveel lawaai bromzoemt, dat k daar wakker van werd denk. En hij houdt maar niet op. Hoop dat ie sterft aan de hongersdood.
En k háát de Action, maar voor zo een elektrische muggenmepper wil k best even naar de Action. Dan heeft meneer bromvlieg sowieso niet lang meer. Geen genade. Take no prisoners.

chicago river | 21-05-23 | 01:52 | 3

Heb sinds ‘n jaartje ‘n springspin in huis, zijn favoriete plekje is verstopt tussen de planten op de vensterbank bij het voorraam. Zodra een vlieg met z’n at random vlieggedrag bij het raam komt is ‘ie gegarandeerd met een uurtje de sjaak. Vliegen vertonen nl. linksig gedrag: ze doen maar wat. Daarentegen heeft de springspin een masterplan en een paar hele goede trucs w.o. geduld en ‘n trefzekere aanval. Biologen hebben het onderzocht: 10 v.d. 10 attacks zijn raak. Een loepzuivere score als je het mij vraagt. Daarom ook fan van de kleine springer.

Toch zou ik als ik jou was Ma. even zo’n elektrische vliegenmepper bij de Action halen. Dan mep je ‘m zo naar de vliegen hemel terug.

Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 02:42

@chicago river | 21-05-23 | 03:41: zijn jullie helemaal van het potje gerukt, mijn geliefde Herren der Schöpfung? We gaan toch niet met spinnen samenwerken? En die ook nog springen.. hoe ver kunnen die springen en hoe groot zijn ze? En wat als 'ie opeens in jouw gezicht springt en begint jou op te eten? Waarom is niemand dààr mee bezig..?

anja | 21-05-23 | 07:36

Goed plan. K moet nog 4 jaar wachten en dan ben k ook 1700+ km verder zuidwaarts.

chicago river | 21-05-23 | 01:54

Denk dat de maker van dit humor pamflet er van uitgaat dat het kolen voor elektriciteit betreft. Overigens hebben wij in W-Europa voor meer dan 10 Eeuwen aan kolen delfklaar liggen. Daar kunnen heel wat EV’s en warmtepompen het klimaat mee redden.

Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 02:46

@Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 02:46:
Geen kolen uit Limburg. BE/NL. Neen.
Maak ons in de havens niet brodeloos. Ze moeten van ver komen. Die zijn beter en redden ons milieu.

edit. Deze kwamen uit Australië. Deugladder douze points.

reservebelgië | 21-05-23 | 02:59

Geweldig! Dus omdat het goedje hier in Limburg in de grond zit, dhr. den Uyl (PvdA) de gasbel bij Slochteren cadeau kreeg en daarop de mijnen in Limburg sloot, wij nu fossiel in de ban doen om electrisch te gaan rijden, importeren wij kolen uit Australië..

Schiet mij maar lek.

Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 03:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Alle handhavers verzamelen. Een lucratieve doordeweekse middag.
In totaal kwamen op Scheveningen zo'n twintig handhavingsdiensten in actie: de verkeerspolitie, de Belastingdienst, het horecateam, de bikers, de Handhavingsorganisatie, het scanteam, het Mulderteam, de nautische boa's, de brandweer, Stedin, de douane, de Omgevingsdienst Haaglanden, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Haagse Pandbrigade, de dienst sociale zaken en werkgelegenheid van de gemeente, de HTM, de Maritieme politie, de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, de Vreemdelingenpolitie en het Haags Economisch Interventie Team.
Niet alleen de politie had de badplaats uitgekozen om een controle te houden. Ook de Belastingdienst was aan het werk. De Rijksbelastingdienst spoorde voor in totaal 358.000 euro aan openstaande schuld op, waarvan bijna 42.000 euro direct betaald werd. Er is beslag gelegd op negen auto's en twee voertuigen werden in beslag genomen.
De gemeentelijke belastingdienst legde daarnaast beslag op zeven auto's voor een totale openstaande schuld van 18.590 euro. Zes auto's kregen een wielklem totdat de eigenaar de schuld betaald heeft, een automobilist rekende meteen af.
www.omroepwest.nl/nieuws/4717614/gevo...

drs.Nee | 21-05-23 | 01:10 | 1

Netjes, maar 42 en 18,5 K Eur. lijkt mij pinda nootje’s voor zo’n grote controle.

Kuddo’s voor de ondernemer welke meteen ‘aftikte’ en weer verder mocht. Dat zijn de sportievelingen!

Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 02:58

Voor alle romantische dromers

Dinah Shore - It Just Had To Be You
youtu.be/vI7mGOo1KRY

Truste allen.

Milton_Styx | 21-05-23 | 00:30 | 4

Truste, Milton.

Graaisnaaiert | 21-05-23 | 00:54

Welterusten en slaap lekker! Wat een zeggen om romantische dromen te hebben, lijkt me. Hier veel nachtmerries, helaas, dus ben jaloers.

anja | 21-05-23 | 07:41

@anja | 21-05-23 | 07:41:

Voor het vallen der nacht,
Nog het moment,
eer dat de zon ter kimme struikelt,
het dagelijks evenwicht,
ongestoord tussen droom en beeld,
balanceert op de hardvochtige snede,
van teleurstelling en hartewensen,
"saddle up" en drijf de knol,
de horizon over,
en leg jezelf te ruste,
in de nu verlaten onbegraasde weiden.

Milton_Styx | 21-05-23 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

"Wijzen op de veranderde samenstelling van de bevolking mag niet."

Ach houd toch op. De hele, hele, hele dag horen, lezen, zien we uit dezelfde hoek niets anders dan gezanik over de omvolking, de asielzoekers, de statistieken, de allochtonen, de Afrikanen, de migranten, en dan nóg met droge ogen durven zeggen dat je "het niet mag zeggen". Hahaha. Wat een Calimero gepiep. Meteen de slachtofferkaart trekken zodra iemand wat zegt van deze niet aflatende stroom van gelamenteer over migratie. Je moet het maar durven. L

En oh ja, het is het kartel, het zijn de media, het zijn de paladijnen. Het ligt uiteraard nooit de benoemers van dit alles zelf.

Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 00:26 | 21

@Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 01:18: jij maakt een boel aannames. Misschien zijn ze er wel. Er heeft een nieuwe partij best veel zetels bij de afgelopen verkiezingen gewonnen. Want de wereld verandert, inderdaad.

anja | 21-05-23 | 07:46

@Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 00:39: op Twitter gaat het over alles, constant. Maar welke kranten bedoel je? Graag concreet maken. Jij roept altijd zo lekker vrijblijvend. Geef wat percentages graag. Blijkbaar weet jij er alles van gezien jij die dingen roept.

anja | 21-05-23 | 07:48
▼ 18 antwoorden verborgen

Weet je wat de reactie hier zal zijn, als jij in Bagdad een barbecue regelt MET varkensvlees en alcohol?
Dan is de kans groot, dat je opgepakt wordt, zal men zeggen.
En terecht, je weet toch dat in die landen not done is om zoiets te doen?

snapal | 21-05-23 | 00:24

"Voor de PVV zat hij van 2011 tot 2015 in de Eerste Kamer. In 2017 stapte hij over naar het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Daarna stapte hij over naar JA21."

Kan het nog erger..

Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 00:20 | 37

@Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 00:32: Fijn dat jij bepaalt hoe het zit en wie fout is. Zo handig! Heel goed ook dat jij niet polariseert of jezelf belachelijk maakt daarmee.

anja | 21-05-23 | 07:54

@Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 01:00: We zouden kunnen beginnen met een snoeihard maar rechtvaardig migratiebeleid. De internationale verdragen (eu/vn) zitten daarbij in de weg en daar moet over gesproken worden.

intrigant | 21-05-23 | 08:42

@Beste_Landgenoten | 21-05-23 | 01:11: 99%? ik lees zojuist dat er 150.000 Syriërs in Nederland zijn, als dat 1% zou zijn (is 't niet, want rest van Europa) zouden er dus 15 miljoen Syriërs in de Syrische grensgebieden rondhangen (er waren 22 miljoen Syriërs in 2017). Misschien eens mededelen dat het er weer veilig is? Of wordt hun verteld dat, als ze nog even wachten (gratis geld) Europa ze binnen laat?

Sneerpoets | 21-05-23 | 09:19
▼ 34 antwoorden verborgen

Ik had een superweps in huis.
Bleek een Europese Hoornaar te zijn.
Ghe.

RickyLaRue | 21-05-23 | 00:13 | 17

@RickyLaRue | 21-05-23 | 00:34: Nee bijen zijn lief en zeer nuttig, sterker nog, zonder bijen sterven we uit.
Een bij moet je nooit doodslaan, tenzij die in je kruis zit...

snapal | 21-05-23 | 01:28

Gordon heeft ook last van een hoornaars.

Piggelmee | 21-05-23 | 04:12

@snapal | 21-05-23 | 01:28: de vraag over het doodslaan ging over de hoornaar. Daar was onlangs iets over in het nieuws.

Roos | 21-05-23 | 07:16
▼ 14 antwoorden verborgen

Haal massa's mensen binnen die vinden dat wij minderwaardig zijn en je hebt een voorbode van toekomstige spanningen als ze in de meerderheid zijn.

meneer Q | 21-05-23 | 00:13 | 1

Ze vinden ons wel minderwaardig, maar dat geldt niet voor onze welvaart.

intrigant | 21-05-23 | 08:45

Nationalisten, die meestal niet al te frisse gedachtengoed er op na houden patriotten noemen vind ik persoonlijk nogal abject. Ik zal kort uitleggen waarom.

Patriotten kijken naar landsbelang en het algemene belang op lange termijn. Nationalisten kijken naar eigen belang vanuit hun eigen, misplaatste superioriteitsgevoel met een flinke dosis minderwaardheidscomplex.

Natuurlijk beste Arthur je kan er over praten maar grote imperia en onze grootse historie waar we onze trots en kennis uit ontlenen. De nationalisten namelijk, beste Arthur, zijn de kortzichtige, kleinzielige, zeurende mensen die niet beter kunnen maar het wel denken te kunnen.

Dat zijn jouw "Europese Patriotten". Kleingeestige vaak vrij domme mensen die niet in staat zijn om het grotere geheel te snappen.

Gelukkig, zeer gelukkig, snapten onze voorvaderen weldegelijk dat er meer profijt is in samenwerking met andere mensen dan in blind oorlog voeren of demoniseren of zondenbokken.

Het probleem mijn beste Arthur is dat mensen zoals Sørensen, zelf een immigrant trouwens, net zoals Baudet en velen anderen, Nederland niet snappen. Het is namelijk het Koninkrijk der Nederlanden. Meervoudig. Zag je misschien niet maar het is wel zo en als uniek bondgenootschap of verenigde provincies zagen wij al snel in dat je beter met elkaar kan samen werken dan niet.

Ging dat makkelijk. Nee, natuurlijk net. Religie en cultuur stonden ons in de weg. Katholieken versus protestanten en meer. Maar... Wij leerden tenminste toen nog van onze fouten. Wij snapten dat je een natie bouwt op de inzet en kracht van mensen. Ik haal eventjes Artikel 1 voor je aan Arthur.

“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan”

En dat is het geniale van het Koninkrijk der Nederlanden. (meervoud)

Wij willen zij die kunnen leveren. Die kunnen maken. Die groots kunnen zijn. En de pijn zit er enkel in de mensen die niet kunnen meekomen. Die denken dat ze meer bijzonder zijn. Gewoon om hun huidskleur of religie terwijl ze niets doen voor de Staat. Voor de Samenleving. Voor het Koninkrijk.

En wie zijn onverwachte gasten op die lijst van mensen die we niet nodig hebben? Jouw lijstje "Europese patriotten".

Die zijn zo waardevol als jihadisten en ander religieus of racistisch tuig.

Dus. Stem ze weg die mensen die zich niet willen inzetten om er iets van te maken met z'n allen. Alle boeren, burgers en buitenlui. Het kwaad wordt elke uitbundig bejubeld maar we gaan het niet redden zonder elkaar te steunen en elkaar is niets meer dan iedereen die van goede wil is.

Sørensen, Baudet etc. zijn dat niet. Ze zijn niet van goede wil. Ze zijn van privileges. En nee, deze mensen zijn niet de mensen die het beste met jou voorhebben. Geloof me niet, ga eens echt wat lezen en zie dat een Aboutaleb meer doet en gedaan heeft voor Nederland dan een Sørensen. En dat is een feit.

Slaap zacht.

GrandMechantLoup | 21-05-23 | 00:10 | 4
-weggejorist-
meneer Q | 21-05-23 | 00:22

“ Patriotten kijken naar landsbelang en het algemene belang op lange termijn. Nationalisten kijken naar eigen belang vanuit hun eigen, misplaatste superioriteitsgevoel met een flinke dosis minderwaardheidscomplex.”

Deze stelling verdient een onderbouwing. Ga je gang.

J.Cash | 21-05-23 | 00:26

Zo bijzonder is het Koninkrijk der Nederlanden nou ook weer niet.... eerder het gevolg van diverse factoren. De Unie van Utrecht is puur uit nood opgesteld. Omdat Duitsland (Pruisen?) Minder problemen had dan de Hollanders met vervelende zuidelijke buren was daar de kwestie van eenheid bijvoorbeeld ook veel later op gang gekomen.

Verder hoop ik dat je dit nog kunt onderbouwen: "Gelukkig, zeer gelukkig, snapten onze voorvaderen weldegelijk dat er meer profijt is in samenwerking met andere mensen dan in blind oorlog voeren of demoniseren of zondenbokken." Volgens mij heb jij een ander geschiedenis boekje

Kartelmaster2000 | 21-05-23 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Het begint pas. Vanochtend heeft een gewapende lichtgetintiër mijn favoriete Kruidvat overvallen. Sta je daar, als 16-jarige winkelmedewerker een zakcentje te verdienen, word je om 08.00 bedreigd met een mes. Fortuijn was een ziener.
Crowded House - Don't Dream It's Over
youtu.be/J9gKyRmic20

MickeyGouda | 21-05-23 | 00:10 | 6

@letopuwzaak | 21-05-23 | 00:16: deze week was ik in een behoorlijk welvarend stadje.
Ik geloof dat ik er drie allochtonen heb gezien in de tijd dat ik er was. Het was er schoon, geen graffiti, nette winkels.

Ik geloof wel dat als je in zo'n bubbel woont , je echt niet inziet wat er met omvolking wordt bedoeld.
Die mensen moeten het eerst zelf aan den lijve meemaken.
Hier zijn denk ik ook reaguurders die ver af staan van de problematiek. Die komen dan niet verder dan het racisme te noemen.

Roos | 21-05-23 | 00:48

@Roos | 21-05-23 | 00:48:
Ik vind mezelf iemand die zich kan verplaatsen in anderen, en ben wel eens teleurgesteld dat anderen dat niet kunnen. Rijke vrienden die hun vader ineens naar een verpleeghuis brengen en zien hoe het daar gaat. Dat roept men al jaren, vond je niet belangrijk genoeg, waarom nu wel? Mensen die hun wijken in een zandbak zien veranderen. Dat kun je weten, dat kun je lezen, maar sommigen zitten op een te hoog paard om iets te vinden van waar ze zelf (nog) vrijgesteld zijn.

letopuwzaak | 21-05-23 | 01:11

@Roos | 21-05-23 | 00:48: Rijke Nederlanders kunnen gaan wonen, waar ze geen last hebben van de gevolgen van hun politieke keuzes.

Ad_Hoc | 21-05-23 | 01:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed idee! ;-)

Roos | 21-05-23 | 00:07

VIDEO: podiumbeveiliging verliep niet geheel naar wens,

Rolling Stones - Sympathy For The Devil (Live Altamont, 1969)
www.youtube.com/watch?v=pqK-J9S2GXs

Cornelis12 | 21-05-23 | 00:05 | 1

Die naakte vrouw ook, dan ben je wel ver heen. Een goeie barrier met beveiliging tussen publiek en podium was toen nog niet uitgevonden.

Verbandmeester | 21-05-23 | 08:24

Wordt steeds gekker. Whats next, pupillen teams worden belaagd ?

De wedstrijd die de amateurvoetballers van Feyenoord vanmiddag om 14.30 uur zouden spelen op ASV De Dijk in Noord is afgelast. Tientallen 'Ajax-supporters in het zwart gekleed' stonden vanaf 12.30 uur in en om het clubhuis, aldus Loek Wisman, bestuurslid ASV De Dijk. "In overleg met alle partijen hebben we besloten dat we de veiligheid niet konden garanderen."
www.at5.nl/artikelen/220569/sc-feyeno...

Cornelis12 | 21-05-23 | 00:00

Zou deze man ook aanwezig geweest zijn bij "de nacht van Fortuyn"?

Kartelmaster2000 | 20-05-23 | 23:54

Waarom vallen en verdrinken er vrijwel alleen toeristen in de Amsterdamse grachten ?

De 24-jarige Italiaanse toerist die vrijdagnacht om het leven kwam na een val in de gracht was aanvoerder van een amateurvoetbalclub uit Parma. Dat melden verschillende Italiaanse sportsites. Het zou gaan om Gabriele Gallani. Er wordt gesproken van 'een drama in het amateurvoetbal'.
www.at5.nl/artikelen/220574/overleden...

Cornelis12 | 20-05-23 | 23:48 | 4

Beleidsaanpassing GL

We gaan alleen nog waterpoloteams als toerist toelaten.

Milton_Styx | 20-05-23 | 23:56

Mogelijk zijn er ‘grachtduwers’ actief? Dan zou het nl. moord kunnen zijn onder de dekmantel van ‘ dronkenschap’ slachtoffer.

Unsinkable-Sam | 21-05-23 | 03:50
▼ 1 antwoord verborgen

Zie hier de ware Ahmed,

VIDEO: Ahmed Aboutaleb over Pim Fortuyn in 2Vandaag op 9 februari 2002. Ahmed Aboutaleb is woedend en noemt Pim Fortuyn een wolf in schaapskleren en refereert aan nooit meer Auschwitz.
www.youtube.com/watch?v=ELFDAfJ6PA0

Cornelis12 | 20-05-23 | 23:34 | 4

Al die moslimburgemeesters deugen niet, ook die van Arnhem. Het zijn sluwe vossen die stap voor stap op weg zijn om het ideaal van hun religie te bereiken.

HD50 | 20-05-23 | 23:52

Aboutaleb had in 2015 of 2016 overigens wel te kennen gegeven aardig selectief te zijn over met wat voor man zijn dochters mogen thuiskomen. Ware wolf in schaapskleren zit nu nog in Rotterdam...

Kartelmaster2000 | 21-05-23 | 00:00
▼ 1 antwoord verborgen

Sorensen altijd prima vent gevonden die geen blad voor de mond nam / neemt. Wist overigens al voor de opkomst van Janmaat, Fortuyn en Wilders (op alledrie gestemd) dat de islam niet thuis hoort in Nederland / Europa maar ondertussen wordt het met bakken tegelijk nog steeds geïmporteerd. Zal mijn tijd nog wel duren maar vrees het ergste voor onze (klein( kinderen.

Cornelis12 | 20-05-23 | 23:31 | 3

Rutte zegt toch dat hij de asielinstroom gaat indammen?

TanteJuut | 20-05-23 | 23:36

@TanteJuut | 20-05-23 | 23:36: Er gaat helemaal niets ingedamd worden. Zag vanavond die van den Burg op TV. Tis een VVD'er maar praat en gedraagt zich als een PvdA'er.

Cornelis12 | 20-05-23 | 23:42

Voor Smoelensmid:

youtu.be/ye4gGbKPX1I

Verder gaat met weekend vieren in Zuid Limburg....

At_Dawn_They_Sleep | 20-05-23 | 23:29

Geen alcohol en geen varkensvlees.
Er was dus iemand die de moslims niet voor het hoofd wilde stoten/ er was een moslim die dat bedisselde.
Maar de sharia komt er nooit hoor, heus niet, nou ja officieel niet en dan hooguit alleen maar in bepaalde wijken.
We moeten wel, het is bewezen dat waar de sharia heerst de criminaliteit daalt...
Welke lul kwam toch op het idee om juist het meest onverdraagzame volk/religie hier heen te halen?

snapal | 20-05-23 | 23:23 | 18

@Festen | 20-05-23 | 23:55:
Sja, ik snap dan inderdaad wel dat als je met een proglinks college zit dat dat als voldongen feit wordt gepresenteerd of gewoon achter je rug om wordt geregeld. Hoeft geen moslim de vinger voor op te steken, dat doen ze uit zichzelf al wel...

Graaisnaaiert | 21-05-23 | 00:02

@Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:28: "Altijd dat moeilijk doen".
Dat is nou precies waar het om gaat.
WIJ (de kaaskop) moeten niet moeilijk doen want...
Niet dat moslims moeilijk doen met hun achterlijke dieetjes, neuh wij zijn moeilijk.
Dat je daardoor beperkt wordt in je keuzes en je vrijheid ietsjepietsje wordt ingekort doet niet terzake...

snapal | 21-05-23 | 00:03

@Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:28: Hier in de super in mijn dorp in Israël een moslim aan de kassa die niet eens een fles wijn wilde vasthouden om langs de scanner te houden, vroeg of ik 't wilde doen. Ik begreep niet wat hij wilde. Zijn manager collega (moslima), pakte een foldertje en greep daarmee de fles om te scannen.
Iedereen die ik 't hier vertel was geschokt "dat moet dan wel echt een extremist zijn". Ja, maar hij werkt hier dus wel gewoon in de super.

Sneerpoets | 21-05-23 | 09:09
▼ 15 antwoorden verborgen

Versch van den Sri Lankaenschen persch:
www.youtube.com/watch?v=hsYHPIzlXPg&a...
Sferische/depressieve BM, 2e nummer van de plaat, zitten fijne gitaarlijnen in ( als je het begint kunt doorkomen )...

Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:23 | 3

Muziek prima, zanger klinkt helaas als een geïrriteerd pokkeventje.

TanteJuut | 20-05-23 | 23:27

Voor alle dolende zielen aan de rechterkant een plaatje van de Rolling Stones - Satisfaction.

youtu.be/ggSswQx7Enk

TanteJuut | 20-05-23 | 23:19

goede tekst en goed boek.

NotWoke | 20-05-23 | 23:17

68% van de Turken in NL is tegen de LHBTI gemeenschap. Daar hoor je niemand over en zeker niet uit de woke gemeenschap zelf. Dus Sørensen heeft voor 68% gelijk.

Tiscali-2 | 20-05-23 | 23:14 | 3

Lala Gül had een goed stuk in Het Parool over Nederturken die op Erdogan hadden gestemd.

Après toi | 21-05-23 | 00:08

@Après toi | 21-05-23 | 00:08:
Daar was Emine Ugur niet blij mee.
Maar zij is dan ook structureel verontwaardigd.

RickyLaRue | 21-05-23 | 01:35

@Après toi | 21-05-23 | 00:08: Dat heb ik net gelezen en het is wel verhelderend moet ik zeggen. Enigszins angstaanjagend zelfs als je bedenkt dat die groep in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgt.

Verbandmeester | 21-05-23 | 08:39

www.youtube.com/watch?v=Wn-VdZ4LEKg
( Ghost - Phantom of the Opera )
Iron Maiden cover inderdaad. Wat vinden we ervan? Niet slecht, wel een beetje klinisch zonder gevoel en wat afgevlakt gespeeld, het klinkt te lief ( niet alleen de stem ), de bite, het gemene mist. Maar nogmaals, zeker tot aan de breek niet onaardig. Eind is ook wel weer ok...

Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:08 | 2

Prima hoor, lekker

Koppig | 20-05-23 | 23:13

@Koppig | 20-05-23 | 23:13:
Mja, misschien dat ik het toch teveel met de oudere versies van Maiden met di'Anno en Bruce vergelijk...

Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:25

Oude mensen zijn aardig.
Ook politici.

Schadenfreude | 20-05-23 | 23:02 | 1

Ik zal u maar niet het nummer van mijn schoonvader geven. Dan zou u heel snel van uw standpunt afkomen.

EEnzame SchizofrEEN | 20-05-23 | 23:46

Herkenbaar verhaal over de tijd dat hij leraar werd en werd ontslagen omdat hij op de CP stemde.

Een vriend van mij had exact hetzelfde met zijn leraar geschiedenis op de middelbare school. Het was een uitstekende leraar volgens die vriend, maar gelinkt aan de CP. Daarom werd hij ontslagen
Dat gebeurde dus gewoon in die tijd!

En voordat de usual suspects sputteren dat die vriend rechts was... hij was en is nog steeds erg links.

Roos | 20-05-23 | 23:01 | 4

@Milton_Styx | 20-05-23 | 23:36: in die tijd lieten veel leraren hun politieke voorkeur zien middels een sticker op de agenda, meestal D'66. De leraar in casu deed dat niet eens. Hij vertelde ook niets over zijn activiteiten voor de CP. De leerlingen stonden massaal achter hem.

Mensen die nu op een partij als de PVV stemmen, komen er ook bijna niet voor uit.
Martien Meiland zei het een tijdje terug wel op tv. Daar probeerden de media meteen een rel van te maken.

Roos | 20-05-23 | 23:54

Het is al lang normaal en wordt steeds openlijker gedaan. Progressief links is helemaal overtuigd van het grote eigen gelijk. Wanneer je in grove verdeling van links en rechts opdeelt dan kunnen beide kanten tegen elkaar te keer gaan, maar op rechts is niet dat achterbakse gedoe van de ander kapot maken, dat doet links, in grote lijnen wel. Zeker niet iedereen, maar je ziet het met dit soort voorbeelden, de aanslagen die we in Nederland gehad hebben, het pampered van xr, antifa. Het mag allemaal.

Nuuk | 20-05-23 | 23:58

@Roos | 20-05-23 | 23:54:

Met enige onderdrijving kun je stellen dat de linkse deugmeute helemaal opgaat in het kalifaat van het geloof in het eigen gelijk, waar het zich erbovenstellende missionarinaat van kardinalen dit welwillend aanziet, om vervolgens zedenprekend niet-bewijsbaar effectief deugbeleid de wereld inslingert, kostbaar, gelukzaligmakend ten eigen gerieve, waarbij het plebs de aflaten van het falen mag betalen.

Milton_Styx | 21-05-23 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

De strijd is verloren. Al stemt tachtig procent rechts, we krijgen de woke agenda door de strot geduwd.

thanseeuwen | 20-05-23 | 23:00 | 31

@Après toi | 21-05-23 | 00:26: nou nee, niet als vrouw zonder "begeleiding".

Roos | 21-05-23 | 00:29

@Après toi | 21-05-23 | 00:02:
Klopt. Het was totaal geen issue. En tijdens de middelbare schooltijd ook niet.

Graaisnaaiert | 21-05-23 | 00:49

@Après toi | 20-05-23 | 23:44: maar partij werd door de media natuurlijk weggezet als discriminerend. Of niet?

intrigant | 21-05-23 | 08:59
▼ 28 antwoorden verborgen

Laurence Spencer Hill -Fingers crossed

Koppig | 20-05-23 | 22:57

Omdat we dit weekend toch geen Formule 1 hebben, hier een video met wat sfeerbeelden van alle klassen terwijl de maker van de video zijn oordeel velt over de zogenoemde sausage curbs die her en der in bochten liggen om de track limits te forceren. www.youtube.com/watch?v=t2R3X_6uhG8

Ik ben het wel eens met de maker, die dingen moeten weg, voor er doden vallen.

Met_baard | 20-05-23 | 22:57 | 1

Maar ja, hoe geef je dan aan. Dat er een route gevolgd dient te worden?

Verbandmeester | 21-05-23 | 08:51

Aandachtspanne voor longreads ligt niet om 22.00.

Rattus | 20-05-23 | 22:50

PvdA, LPF, FvD, PVV, JA21.
Dan weet je toch genoeg?
De man heeft goed voor zichzelf gezorgd.

Ruimedenker | 20-05-23 | 22:50 | 4

Een rasopportunist. Eens. Maar. Hoeveel mensen zouden eigenlijk hun hele leven op dezelfde partij gestemd hebben ( ja, ik weet, niet hetzelfde ). Ik in ieder geval niet.

Graaisnaaiert | 20-05-23 | 23:00

@Ruimedenker | 20-05-23 | 22:50
Zoals Eerdmans dus !

demaup | 20-05-23 | 23:28

Ja hij woont goed lol. Ruime tuin ook.

J.Cash | 21-05-23 | 00:31
▼ 1 antwoord verborgen

Sörensen. Af en toe nog les van gehad op de middelbare school. Is een prima vent.

deordevandenacht | 20-05-23 | 22:46

Gewoon een nuchtere Rotterdammer, niks meer, niks minder. Zegt waar het op staat, geen speld tussen te krijgen. Links draait en spint zichzelf duizelig om maar aan de macht te kunnen blijven en alle nadelen van hun! multiculturele droom en voor rechts de voortdurende nachtmerrie niet onder ogen te hoeven zien. Zo ver mogelijk wegstoppen en downplayen met steun van de MSM. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon aangaande het stemgedrag bij de laatste Provinciale Staten verkiezingen. Beter laat dan nooit al zal het nog jaren duren om de puinhoop van eigenbelang op te ruimen.

CornholioNL | 20-05-23 | 22:43

@Asteroid-B612 | 20-05-23 | 23:18:
Als je zin hebt kijk dan gewoon dat stukje van George Carlin. Ik ga eerst even slapen, maar ik kom terug voor het café dichtgaat, als er geen onverwachte dingen gebeuren.

cugel | 20-05-23 | 23:34

@BobDobalina | 20-05-23 | 22:56: Vertel mij wat…de NPO is 4 jaar lang vol op het orgel gegaan…en ze hadden totaal niet door dat Trump er was neergezet om de hele ‘woke’ gemeenschap helemaal gek te maken…erg vermakelijk…ik weet nog dat toen hij COVID-19 kreeg, diverse ‘woke’ personen te kennen gaven dat ze hoopten dat hij eraan zou overlijden…dus dan zie je meteen de aard van het beestje: als jij niet vindt wat ik vind dat je moet vinden, dan moet je dood. Dat zou je zomaar fascistische neigingen kunnen noemen…

Berbapappa | 21-05-23 | 04:24

@Asteroid-B612 | 20-05-23 | 23:18: De BLM en het "defund police" clubje heeft met steun van de liberalen racisme weer flink teruggebracht. Maar als je daar wat van zegt "zet je mensen tegen elkaar op"

Sneerpoets | 21-05-23 | 08:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Wanneer ik zijn uitspraken allemaal lees, lijkt Ronald Sørensen mij een onaangename man. Een indruk die hij al eerder bij mij achterliet.

Red shirt | 20-05-23 | 22:36 | 23

@Après toi | 20-05-23 | 23:56: BLG zonder vooroordelen??
Dit moet een grapje zijn.

Er is niemand zonder een vooroordeel.

Roos | 21-05-23 | 00:04

@Gravin v Kippenbouth | 20-05-23 | 22:57:
Yes Kipje!

J.Cash | 21-05-23 | 00:32
▼ 20 antwoorden verborgen

"Aanvankelijk zag ik in Thierry Baudet een nieuwe Pim Fortuyn. Niet voor niets sloot ik me aan bij Forum voor Democratie".
Ik moest even slikken, heeft Thierry homo?
Voor de rest goed stuk.

hero_of_heaven | 20-05-23 | 22:36 | 1

Waar je ongetwijfeld óók geen flikker van begrepen hebt.

Papa Jones | 20-05-23 | 23:18

Denk dat we hele donkere (letterlijk) jaren tegemoet gaan. De wil om eea onder ogen te zien is er gewoonweg niet. Forteijn is vermoord, volkert loopt marathons....huizen tekort behalve voor vluchtelingen...nee, de beste decennia zijn geweest, en komen nooit meer terug. Echt nooit.

Fra Lippo Lippi | 20-05-23 | 22:29 | 1

Eens. En het zogenaamde klimaatprobleem zal nog het minste van onze problemen zijn.

J.P.Drapeau | 20-05-23 | 23:08

Hij lijkt op Nico Dijkshoorn, haal ze altijd door elkaar. Ook afgeserveerd trouwens, niet woke.
Verder heeft hij 100 % gelijk, het is een zwart scenario, in alle opzichten.

cor123 | 20-05-23 | 22:23

Verdraagzaamheid is een multi-interpretabel woord.

Meestal eenzijdig.

Wijze uit het Oosten | 20-05-23 | 22:22

Islam is natuurlijk wel de Religie van de Vrede.

Après toi | 20-05-23 | 22:20 | 1

Wreden schrijf je met een W en een N

Shoarmamasutra | 20-05-23 | 23:33

Valt mij vies tegen van JA21 dat ze deze uitstekende kandidaat voor de EK geweigerd hebben, vanwege .."teveel Leefbaar Rotterdam-gehalte".

Kievit | 20-05-23 | 22:20 | 3

Bijzonder, zeker van Eerdmans. Die is zelf lijsttrekker geweest van Leefbaar Rotterdam en hing ook rond Pim

Shoarmamasutra | 20-05-23 | 23:36

Eerdmans is dan ook een echte lul en de reden dat JA21 nooit wat gaat worden.

HD50 | 20-05-23 | 23:48

Ik moet moslims ook niet. In de kern vervormd en afgedreven van de realiteit. Geweld is waar het allemaal op stoelt. 1 zuil, ook onderling. Geweld omdat ze het met rede en ratio niet voor elkaar krijgen.

NiCeY | 20-05-23 | 22:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl