Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (18)

Langs de koele kali liep een kale koeli met een kilo kali op zijn kale koelikop.

Donderdag 4 mei

Heremetijd, wat is het fijn om saai te zijn. Ik draai de hele dag Nickelback, Waylon en Coldplay, toffe muziek die prima past bij mijn huidige gemoedstoestand. 

Mijn hele leven was één groot gevecht tegen de alledaagsheid, maar nu ik ben geworden wie ik ben - een insipide oude ziel - begrijp ik ineens de intense tevredenheid van mensen met een regelmatig leven: het zen-gevoel van de reaguurder die met een blij gemoed op maandagmorgen naar zijn baas zoeft, met het broodtrommeltje in de aktetas en vol ongeduld uitkijkend naar de vrijdagmiddagborrel met de collegaatjes. 

Jammer dat ik onvruchtbaar ben want anders had ik me nu voortgeplant, zo volmaakt gelukkig voel ik mij sinds ik gestopt ben met die rotdrugs, die gemene alcohol en die smerige tabak. 

Misschien moet ik maar een kindje adopteren om nóg volmaakt gelukkiger te worden. Wel eentje uit Korea, want die kunnen al met negen maanden rekenen en mijn boekhouding doen. En liever geen adoptiekindje uit Columbia, want die gaan op hun derde banken overvallen. 

Een adoptiekind is net een toupet: iedereen op straat wijst er naar. Tijdens een van mijn reizen door Colombia zag ik door het historische centrum van Cali een Hollands setje schuifelen: twee roomblanke ouders met een boomlange neger van een jaar of 16. Mijn moeder (met Rotterdams accent en een stem als een klok) zou meteen naar ze gewezen hebben: 'kijk daaro, Tuurtje! Wat zielig hè, die mensen kunnen geen kinderen krijgen.' 

De vader was kaal op een paardenstaart na en de moeder droeg een indianenponcho. Een vreugdeloos en vruchteloos stel dat foldert voor Groenlinks en de columns van clickbaitkabouter Sander Schimmelpenninck verslindt. 

De azijnbekken stonden te kijken naar zwetende salsadansers op een plein. Cali is het mekka van de salsa en er is iets met cocaïne, maar daar heb ik verder geen verstand van. De moeder duwde de adoptiezoon van kleur naar voren en riep wanhopig: 'ga nou toch lekker dansen, jongen.' De knul, die waarschijnlijk Arnoud heette, keek nors en leek meer zin te hebben in een nakkie met een geile stoephoer. 

Toen de poncho hem opnieuw richting salsa duwde, riep Arnoud met een vet Brabants accent: 'mama, hou nou toch eens op me de hele tijd als een neger te behandelen.'

Een adoptiekind zit er voor mij niet in en een tweede leg ook niet omdat er geen eerste leg was. En dus ook geen midlife crisis. Ik verf mijn schaarse haartjes niet. Ik wil geen liposuctie of maagballon. Ik golf niet en doe niet aan bitcoins. Ik Nordic Walk niet, fok geen koikarpers en kweek geen bonsai. Ik hoef nergens meer heen, ben al blij met een treinreisje van Faro naar Lissabon of een busreisje naar Malaga.

Mijn laatste hartenwens - Sylvie Meis op zijn Grieks bezitten - lijkt me een nogal begrotelijk project, maar wellicht gooi ik er een crowdfunding tegenaan. Tenzij La Meis die taximeter in haar poepertje voor de afwisseling een keer niet aanzet natuurlijk. 

Ik heb me voorgenomen om de lezer niet meer lastig te vallen met mijn geheelonthouding maar toch even een kleine update: na zeven weken abstinentie zijn alle pijnen verdwenen en is mijn levensverwachting aanzienlijk gestegen. En wel dermate dat ik nu al research in mijn archieven, dagboeken en briefwisselingen doe voor de Annus Horribilis van 2024. 

Tijdens een lunch bij de Chinees in Olhão merkte Dieuwertje Kuijpers, de vrouw van Bart Nijman, terloops op dat ik eigenlijk een heel verlegen jongetje ben. Ik nam bedremmeld een slokje prikwater, bloosde en frummelde zenuwachtig met mijn plastic eetstokjes door de berg deegslierten. Dieuw heeft gelijk want ik ben van nature vreselijk verlegen en dat heeft een reden. 

De eerste twee maanden van mijn leven bracht ik namelijk door in een couveuse. De Edesche Lebensborn-dokter had tegen mijn vader gezegd: “of uw vrouw gaat dood, of het kind. En misschien wel allebei.”

Wat een schitterend literair begin van mijn leven, nietwaar? 

Couveusepikkies worden gekenmerkt door geheugenproblemen, leerproblemen, een spraak- en taalachterstand, gedragsproblemen, een achterstand qua sociale vaardigheden en coördinatie en een verminderd probleemoplossend vermogen. En de rest leest u maar bij de Vakbond voor ex-couveusekinderen

Als kind was ik vel over been. Ik had rood haar, sproeten, was zo krom als een hoepel en ook nog eens de kleinste van de klas. Bovendien had ik een spraakgebrek. Niemand begreep een woord van mijn gemompel. Mijn moeder had de eerste acht jaar van mijn leven geen idee wat ik brabbelde. Dingen die ik nodig had, wees ik aan. 

Als ik op de lagere school een spreekbeurt had, was ik een week van tevoren al zwak, ziek en misselijk. 

Omdat ik geen flux de bouche had, kreeg ik spraakles van de echtgenote van Just Göbel, de legendarische keeper van Vitesse en het Nederlands Elftal. 

Van de logopediste moest ik deze mantra’s herhalen: 

Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier. 

Hottentottensoldatententententoonstellingsterrein. 

Achthonderdachtentachtig ‘s-Gravenhaagse gereedschapschuurtjes. 

De knappe kapper knipt en kapt knap, maar de knecht van de knappe kapper knipt en kapt knapper dan de knappe kapper knipt en kapt. 

Leentje leerde Lotje lopen op de lange Lindelaan. Maar omdat Lotje niet wilde lopen liet Leentje Lotje staan.

Langs de koele kali liep een kale koeli met een kilo kali op zijn kale koelikop.

Als vliegen vliegen en bijen vrijen, vliegen de vliegen de vrijende bijen vliegensvlug voorbij.

Als in Graven graven gravengraven graven, graven graven gravengraven

Wat je zegt, ben je zelf. Met je kop door de helft. Met je vork in je kont. Zo loop je de hele wereld rond.

En bij deze moet ik nu ineens aan Asha ten Broeke denken: 

Bolle, steek een stokje in je kont dan kan je tolle. 

Ach, wie kent deze tongbrekers en struikelzinnen nog? Ik had een heel scala aan angstdromen (die zijn weg sinds ik niet meer drink) maar die ene bij de orthopedist is het gruwelijkst. Dan zit ik weer in haar praktijk, in mijn knickerbocker, en hoor ik haar schreeuwen: herhaal mij, uilskuiken. 

Het moge duidelijk zijn dat ik als kind vreselijk gepest werd en daarom al heel vroeg aan de drugs en de drank ging. Maar als ik niet gepest was, was ik nooit zo geestig geworden. Zonder pesten vanwege lichamelijke afwijkingen en misvormingen geen cabaret. Dolf Jansen: acné, Claudio de Breij: paardenbek. Aaf: paardenbek. Marc-Marie: Hutchinson-Gilford Progeria Syndroom. Jan Jaap van der Wal: hazenlip. Tineke Schouten: zuurstoftekort bij de bevalling. 

Ik kon mij enkel onderscheiden door heel luidruchtig en keigrappig te zijn en werd tegen wil en dank de joker van de klas. Ik ging elke dag naar boekhandel Pel in Ede (meneer Pel was the only gay in the village en zag mij graag) en daar nam ik alle moppenboeken door, met name die van Max Tailleur. Die ging ik dan op het schoolplein vertellen, om te voorkomen dat ik in elkaar werd geslagen. Een soort Duizend en 1 nacht dus: ik stelde mijn gewisse dood uit door verhalen en anekdotes met een cliffhanger te vertellen. De lagere school was een nachtmerrie. Ja, Yvonne van Veenendaal vond ik een lekker geil wijf, maar die was onbereikbaar omdat die met Guus ging. Yvonne zag ik jaren later in de trein, in de Kippenlijn van Ede naar Amersfoort, met twee jengelende kutkinderen. Ze had een hele verschrompelde rimpelbek zoals Ollongren, maar dan oud. Dat was haar verdiende loon. God leeft en straft.

Het was niet alleen maar lachen, gieren en brullen met de kleine Tuur, want ik deed verschillende foppogingen tot zelfdoding. Mijn moeder had een enorme apotheek, vol valium, librium en seresta. Die pillekes pleurde ik dan in de plee en legde de lege potjes op de zoldertrap die naar mijn rukbunker leidden, waar ik mij dan opsloot. Zelfs na twee dagen hadden mijn ouders nog niets opgemerkt. Ik rammelde uiteindelijk van de honger en ging ik dan na de in scène gezette zelfmoord van lieverlee maar naar beneden om King Corn te eten.

Ik ben heel veel gepest, daarom kan ik zo goed terugpesten. De leukste sketch over pesten is trouwens van Radio Bergeijk. Hilarisch! 

Vroeger deed ik vooral aan telefonisch pesten. Dan belde ik de sportzaak in het dorp en vroeg ik aan de eigenaar of hij leren ballen had. Jazeker, antwoordde hij. ‘Nou, dan heeft u zeker ook een grote broekmaat’ riep ik en hing proestend van het lachen op. De bakker belde ik voor bokkenpootjes, de slager voor varkenspootjes. Enfin: good clean fun.  

Ondanks mijn hemeltergende gestamel besloot ik een jaar of tien later naar de toneelschool te gaan. Ik wilde natuurlijk beroemd worden, maar er was een andere aanleiding: de legendarische dominee Jac. van Dijk die ook wel de zwarte paus van de Bommelerwaard werd genoemd. Hij was getrouwd met de gescheiden operazangeres Loes Snel, en niet vreemd van theatrale preken. Er werd gefluisterd dat hij, voor hij de kansel beklom, ettelijke glaasjes jenever naar binnen hakte en dat zijn spraakwaterval dus niet van de Heere God kwam, maar van de firma Lucas Bols. Jac. van Dijk was mijn rolmodel. Toch had ik beter theologie kunnen gaan studeren, want ik zakte als een baksteen voor de toelatingsexamens van de toneelscholen in Arnhem, Amsterdam en Maastricht. Het dieptepunt was in Maastricht toen ik een sinaasappel na moest doen en werd uitgejouwd en weggefloten. Nadat ik ook op de Christelijke Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen werd geweigerd, stond ik op het punt om in de IJssel te springen maar de stadsbrug bleek niet hoog genoeg. Ik mislukte zelfs als punkzanger en ging Semitische Talen studeren. Een eeuwigheid later werd ik in mijn hoedanigheid als correspondent in het Midden-Oosten weleens gebeld door de radio. De luisteraars in Holland dachten dan dat ik Arabisch of Hebreeuws sprak, of een willekeurig Levantijns takkietakkie. Het werd tijd dat ik mij verstaanbaar maakte. Mijn stukjes voor de Volkskrant ging ik hardop voorlezen, overdreven articulerend met de klemtoon op de laatste lettergrepen. Een lijdensweg. 

Dankzij Rob Muntz ben ik nu te verstaan op de radio en zat ik zelfs drie uur live bij de VPRO-radio, in het Marathon Interview. Zonder ondertiteling! Achtentachtig kacheltjes. Alszemaargeilismagalles!

Memento Mori

Er is weer veel gedoe rond de dodenherdenking. Een paar jaar geleden moesten er ineens oud-SS’ ers en jihadstrijders uit Islamitische Staat mee marcheren met Koning Pils bij het Nationale Monument op de Dam, en nu was er weer gedoe met die smurf van een Zelensky. Ik moest denken aan de rel rond Abdelkader Benali en zijn 4 mei-lezing, hier handig samengevat door Esther Voet, de hoofdredactrice van het Nieuw Israëlitisch Weekblad

En als ik aan Ab denk, denk ik aan die andere jodofoob: Greetje Duisenberg. Zou die nog leven? Op 4 mei 2011 werd Duisenberg even na achten door de politie uit l’ Entrecôte et les Dames in Amsterdam-Zuid gezet nadat ze de twee minuten stilte van de dodenherdenking verstoorde. In de keurige zaak was het, zoals het hoort, doodstil tijdens het begin van de herdenking. Op dat moment werd er even geen eten bezorgd in Zuid, dus er reden ook geen luid toeterende brommerkoeriers door de Van Baerlestraat. Na één minuut van de twee minuten stilte krijste La Duisenberg, die zich al heel vervelend had gedragen en starnakel was: ‘Is het nu nog niet voorbij?’ Daarop donderde ze van haar kruk, wat veel lawaai veroorzaakte. Alle gasten applaudisseerden voor de golddigger (Sylvie Meis 2.0). Daarna ging de Zwarte Weduwe tekeer tegen de eigenares.

De onverdachte website Islam Online tekende ooit uit de mond van La Duisenberg op dat radicale Joden een beslissende invloed op het Nederlands beleid hebben en dat er een zeer sterke en invloedrijke Joodse lobby in Nederland is. Dat is knap hoor, dat 30.000 joden de media, de politiek en uiteraard het bankwezen in hun macht hebben! In een interview krijste Duisenberg zelfs dat ze ‘antisemiet’ eretitel vindt. Wat is een antisemietel? Iemand die niet van jodelen houdt. 

De dodenherdenking wordt de laatste jaren steeds meer ontdaan van het Joodse aspect. Wellicht is de shoa te kwetsend voor jonge mohammedaanse scholieren en niet inclusief genoeg voor de jongeren van kleur in de Bijlmer. Het bevrijdingsfeest is inmiddels een woke Bij1-feestje aan het worden. Kijk maar naar de website die het peperdure reclamebureau KesselsKramer ooit maakte in opdracht van Comité 4 en 5 mei. 

Twiet van de dag

Social

Vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag

Vrijheid is een natte kledderscheet in je onderbroek. Vroeger zat er tegenover het Centraal Station in Amsterdam een parenclub met de uitnodigende naam: Die Grosse Freiheit. Ik wilde daar altijd graag naar binnen, maar ik was nog geen zestien, en al helemaal geen paar. Aan de buitenmuur hing een vitrine met vergeelde foto’s. Het leek een beetje op die slagerij in de Lange Niezel op de wallen, de smerigste van Nederland. Al het vlees daar was op elkaar gestapeld in grote hompen en paars van kleur. De maden kropen uit de worsten. Het enige verschil met de vieze kiekjes bij Der Grosse Freiheit was het uitbundige schaamhaar in de vitrine van de parenclub. Enfin. Freiheit is een rekbaar begrip en al helemaal als je vrouw of man in de lederen sling hangt in de kelder van de parenclub. Wat die vrije seks betreft: noem mij reactionair, maar ik heb geen kracht meer om het normaal te vinden dat een man van mijn leeftijd stijf van de ketamine in een bilveter door een parenclub op Ibiza huppelt terwijl zijn hippieheksje wordt uitgewoond door een contingent stokoude, verbrande moffen uit Saksen-Anhalt.

Ibiza: just say no.

Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig was een paar jaar geleden ambassadeur van de Vrijheid en werd van hot naar her gevlogen met een helikopter van Defensie. Hij strooide met wijsheden als: “Vrijheid is wanneer je een iPhone kunt kopen” en zong toen ter gelegenheid van bevrijdingsdag het liedje Nog Geneukt:

‘Nog geneukt? (Heb je nog geneukt of niet?)
Ik maak pret in je bed
Want je bent een vuile slet

Nog geneukt?
(Oh wacht even je hebt geneukt!
Oh geneukt ja zeg dat dan eerder
Gewoon geneukt oke)

Ben je lid, abonnee
of ben je geen van twee
Nog geneukt? Nog geneukt?
(Heb je nog geneukt)’

Nederland is op bevrijdingsdag - net als op Koningsdag - een grote braderie met puistenkoppen, stijf van de pillen, de coke en de drank. De beleving van vrijheid zal vooral de vrijheid zijn om door brievenbussen te plassen en de boel onder te kotsen. 

Twiet van de dag

Social

Zaterdag 6 mei

Sjabbes! Met Bart naar de Apolonia, de leukste supermarkt van de Algarve. 

Daarna BBQ bij de Nijmannetjes. 

Twiets van de dag:

Social
Social

Zondag 7 mei, Moederdag

Toen mijn moeder stierf, voelde ik mij ineens volkomen verweesd, ik was maandenlang van slag. Het was een gevoel van onbeschrijfelijke eenzaamheid. Ik was mijn anker kwijt, alsof er een onzichtbare navelstreng was doorgeknipt. Volgens mijn moeder was onze heftige band, waar we verder nooit over spraken, het gevolg van het gevecht op leven en dood dat ze voerde toen ze beviel van mij. Ik ben drie maanden te vroeg geboren, de artsen hadden haar kort daarvoor verteld dat een van ons tweeën zou overlijden. Mijn moeder weigerde het doodvonnis en won het gevecht op leven en dood. Ik kwam in een couveuse terecht, zij raakte voor de eerste keer in een psychose. Ik schaamde me vaak voor mijn moeder. Ze maakte altijd opmerkingen over iemands uiterlijk, iets wat ik van haar heb overgenomen. Op straat wees ze altijd naar mensen met een afwijking, en dan zei ze - luid en duidelijk zodat iedereen het kon horen - ‘Kijk Tuurtje, die jongen heeft een waterhoofd (of een bochel of een hazenlip)!’ Een mongooltje noemde ze een ongelukkig kind. Tot ver in mijn puberteit kocht ze mijn kleding en werd ik altijd meewarig aangekeken door het winkelpersoneel. Ma stak haar mening nooit onder stoelen of banken en was eigenlijk hondsbrutaal. Net als ik. 

Mama fietste door het centrum van Rotterdam toen de Duitse bommen vielen. In de hongerwinter stroopte ze op haar fiets met banden van tuinslangen de wijde omgeving van Rotterdam af, op zoek naar suikerbieten en haverkoekjes. Oma vertelde mij eens dat ik het fanatieke van mijn moeder had geërfd, en dat bedoelde ze niet aardig. Ma ging studeren, tegen het dwingende advies van haar familie in. Ze deed altijd waar ze zin in had. Net als ik.

Op haar ziekbed vertelde ma me dat het allemaal heel anders zou worden als ze er niet meer zou zijn. Tot haar dood stopte mama me wekelijks geld toe, ze loste mijn schulden af. Ik ben een groot kind, mijn ex-vriendinnen hadden gelijk. Ik woonde praktisch in het sterfhuis waar ze op haar einde wachtte. Het werd bijna lente, ze bloeide nog even op. Ze wilde naar buiten, naar de bloemen in de tuin kijken. Ma schuifelde naar buiten met haar looprek, ik ondersteunde haar. Ik zette haar op een bankje, gaf haar slokjes water.

‘Lieverd,’ zei ze, ‘wie gaat er voor je zorgen als ik er niet meer ben? Is er verder iemand die van je houdt?’ 

Ik was bij mama toen ze stierf. Ze was daas van de morfine, haar pruik was van haar uitgeteerde hoofd gegleden. Ik schoof de pruik zo goed en kwaad als het ging weer op zijn plek, mama was erg ijdel. Vroeger had ze prachtig kastanjebruin haar, tot op haar billen. Als jongetje keek ik bewonderend toe hoe ze urenlang aan het kammen en borstelen was. Van de mooie, trotse vrouw was niets meer over dan een geraamte met een door de tumoren opgezwollen buik. Ik hield haar in mijn armen toen ze haar laatste adem uitblies. Sinds de dood van mijn moeder heb ik geen thuis meer. Ik droom nog regelmatig over mama, ik mis haar onvoorwaardelijke liefde. Ik mis mijn moeder iedere dag, voor mij is het altijd Moederdag. 

Twiet van de dag

Social

Maandag 8 mei

Arie Pos en ik zijn druk met ons boek Portugal voor Bonvivanten, dat kort voor 18 juni (Vaderdag) verschijnt. 

Daarin staat een exclusief interview met de Nederlands/Portugese schrijver José Rentes de Carvalho, die met veel genoegen de Nederlander en de Portugees proeft. Een smakelijk voorproefje: 

José Rentes de Carvalho: “De Nederlander kent maar drie passies: religie, politiek en geld. Nederlandse gezinnen worden gekenmerkt door botte manieren en omgangsvormen, een gebrek aan genegenheid en tederheid en ‘laissez-aller’, en een grote onverschilligheid tussen de mensen. De relatie tussen ouders en kinderen wordt gekenmerkt door egoïsme. Misschien zijn Nederlandse kinderen daarom verrassend agressief en missen ze normen en waarden. De Hollander vermijdt risico, is geen durfal en houdt niet van het avontuur.” 

Bij aankomst in Nederland, en door de jaren heen, voelde Rentes de Carvalho bij veel Nederlanders een latente, min of meer gemaskeerde vreemdelingenhaat, waarin de laatste jaren geen morele vooruitgang is gekomen: racisme lijkt nu zelfs gemakkelijker te worden getoond.

“De Latijnse volkeren zijn het ‘vuile blanke ras’ (nog steeds geïdentificeerd in Nederlandse naslagwerken voor aardrijkskunde uit de jaren zestig als ‘de bewoners van de Middellandse Zeekust, inclusief Portugal’, met een onderontwikkelde smaak qua eten en seks). Nederlanders hebben de neiging te denken dat ze beter en eerlijker zijn en veel betere intenties hebben dan hun buren. Nederlanders denken altijd in termen van winst en nut (‘Het is belastingtechnisch interessant als de baby in december wordt geboren vanwege de belastingaftrek’); wel geld verdienen, wel geld sparen, geen geld uitgeven. Nederlanders zijn fanatiek over planning, het land is de bakermat van programmeren, precisie en netheid. Ze beweren bij hoog en bij laag gemiddeld te willen zijn; ze bespreken zonder gêne het waarom van dingen; ze leveren wat ze beloven; ze zijn onderdanig en buigen voor autoriteit; ze zijn serieus en kennen de kunst van het langdurig ontspannen keuvelen niet waardoor elk gesprek al snel serieus en zwaar wordt en op een eenzijdige toespraak, preek of een lofdicht lijkt. De Nederlandse taal weerspiegelt luiheid, en de sprekers hebben de neiging om die op een onbeleefde manier te gebruiken. Als er iets typisch ‘niet-Nederlands’ is, dan is het wel gourmetten. Het eten is verschrikkelijk en de activiteit is een vorm van enorme culturele armoede, die erop neerkomt dat niemand uren in de keuken hoeft te staan om een bevredigende maaltijd te creëren. In dit land is eten geen kunst, en ook geen plezier. Melk is alomtegenwoordig in verschillende maaltijden. In tegenstelling tot kruiden en andere smaakmakers, waarvan het gebrek eraan zelfs indruk maakt op de meest sobere proevers. In Nederlandse restaurants – met personeel zonder beleefdheden of vriendelijkheid – wordt de levensvreugde niet gevoeld. In feite is levensvreugde geen kenmerk van Nederlanders. De Nederlander gaat qua terughoudendheid en zelfbeheersing tot het uiterste: pijn wordt zelden uitgedrukt in tranen; pijn en verdriet worden verdrongen. De Nederlander vindt het belangrijk wat ‘men’ van hem denkt: ‘fijnzinnig zijn’ is een zwakte en een risico; ‘attent zijn’ betekent wantrouwen oproepen. In het openbaar vervoer gebruikt de Nederlander zijn lichaam, met constant stoten en duwen om zijn beurt of zijn plaats te winnen, maar hoewel hij fysiek sterk is heeft de Nederlander weinig moed en durf. De Nederlander is somber, nors, lacht weinig, en is naïef. Hij is hebzuchtig en sluw, en gepassioneerd als het gaat over stabiliteit, bezit en winst. Hij ziet ledige uren als tijdverspilling, een zonde. Nederlanders accepteren geen grappen of luchthartigheid en hebben een gebrek aan respect.” 

Dinsdag 9 mei, Europadag!

Social

Sjoerd Rimmer Sjoerdsma is de treurigste mens in de Tweede Kamer. De knaap met de pratende kut heeft nu al een midlife crisis, iets dat mij godzijdank dus bespaard is gebleven.

Ik ben vooral gelukkig omdat ik alle wensen op mijn loodjeslijst (goed Nederlands voor bucket list) heb afgevinkt. Ik ga dus niet ineens motorrijden met een Steven van Zandt-bandana op mijn kalende kop zoals Rick Nieman. Ik las Viareggio, Rick's debuutroman. De goedlachse moderator poseert in een lederen pak op een brommer met een hoog stuur, de duim triomfantelijk in de lucht gestoken. Dat leer begrijp ik wel, dat is het Connie Palmen-effect. Maar de auteur heeft echt een brommer en gaat eens per jaar met zijn maten op motorvakantie om even te ontvluchten aan de dagelijkse realiteit. ‘Het leven anno nu is zó geregeld en zó netjes. Ik voel mij ineens een vrije vogel als ik mij vanuit mijn leaseauto en maatpak in een leren jack op mijn motor hijs. Dan ben ik James Dean, Jack Nicholson en Jan Cremer tegelijk. Een moderne cowboy die met honderden paardenkrachten onder de kloten door Italië scheurt.’

Natuurlijk is de hectiek van een babbelshow slopend. Alleen zou ik dan ter ontspanning geen wijn gaan proeven in Toscane maar uit mijn bol gaan in de uiterst voordelige hoerenrepubliek Slowakije. Ik bespeurde lichte kinnesinne bij mijzelf na lezing van Viareggio, want ik was weer even dat lulletje van veertien die voor een geeltje een Solex kocht van een knul uit de achterbuurt van Ede. Een brommer leek mij handig om de krant te bezorgen maar de roestbak begaf het de volgende dag al, notabene op zaterdag. Het ijzelde ook nog eens. Ik heb die solex toen met de loodzware zaterdagkranten en al in een greppel geflikkerd. Dan maar geen miljonair. Toen ik Viareggio dichtsloeg, moest ik denken aan die anekdote over Ernest Hemingway die zit te borrelen in La Bodeguita del Medio in Havana. John Dos Passos komt binnen en roept: ‘Papa, wedden om tien dollar dat jij geen kort verhaal van zes woorden kan schrijven waarmee je mensen aan het janken krijgt?’

Hemingway pakt zijn pen en schrijft op een bierviltje: For sale: Baby shoes. Never worn.

Ik kan dat beter: nieuwslezer, midlifecrisis, motorvakantie, roman.

Twiets van de dag

Social

Reaguursels

Inloggen

Schitterend! Wat heb ik hard gelachen.

Paty | 11-05-23 | 09:16

Ik probeer de schrijfsels van Don Arturo tot mij te nemen. Maar ik herken mezelf niet in het stoer doen a la Panorana/Nieuwe Revu niveau. Dat is meer het shock and awe dinges en niet het interessant zijn dinges.

Hij zegt zelf ook dat hij mavo heeft gehad, maar ik maskte wel mijn huiswerk en heb atheneum gehad. Dan hoeven dingen niet meer stoer te zijn voor het interessante. Dan zijn de aangehaalde boeken bekende literaire werken en niet de flodderromannetjes.

Sir Henry Chaucer is bekend omdat hij als eerste een literair werk schreef in het nog opkomende brabbel-volksmond-engels dat nog aan het ontstaan was. De klassieke drama's Karel ende Elegast, Beatrijs, Lancelot van Denemarken, Elckerlyc, eenheid van plaats en tijd, Joost van den Vondel die meer gelezen werd over de wereld dan Shakespare. Le perit Prince op je boekenlijst, de schelmenroman Ik Jan Cremer toen neuqen nog niet mocht, Camera Obscura, Dobru Robin Ravales, Thea Doelwijt, en zo.

Ik heb ook een residentie in Frankrijk, maar de Hollanders daar praten zo niet over de dagelijkse dingen. Don Arturo mag natuurlijk blijven schrijven, maar ik vat het allemaal niet zo goed wat daar dan aan is.

HebpermabanvanPvdA | 11-05-23 | 08:59 | 3

Vat je het toch lekker niet?

Lorejas | 11-05-23 | 09:35

@Lorejas | 11-05-23 | 09:35: To know is to know that you know nothing. That is the meaning of true knowledge (Confucius, of Plato, of allebei, of tante Bep, of toch iemand anders)

anja | 11-05-23 | 09:50

Ik vind don Arturo vermakelijk omdat hij alle verkeerde afslagen heeft genomen en daar over schrijft. Waarschijnlijk woon jij in een 2 onder 1 kap met een vrouw met een kort pittig kapsel en ben jij heel tevreden met jezelf. En dat is ook mooi.

littlelebowsky | 11-05-23 | 10:00

Mooi stukkie weer. Jammer dat de commentaren doorspekt zijn met de banale muzieksmaak van sommige reaguurders.

gestoptmetroken | 11-05-23 | 08:29

Het is wel éérlijk van deze ouders. Zouden denk ik méér ouders moeten doen.

Papa Jones | 11-05-23 | 08:35

@Papa Jones | 11-05-23 | 08:35: Veel ouders mogen die weggeefleeftijd ook best een heel eind oprekken.

Verbandmeester | 11-05-23 | 09:10

@Papa Jones | 11-05-23 | 08:35: Met jou eens. Ik vind het altijd beter om eigen zwakte eerlijk te benoemen en om hulp te vragen. En ik hoop met heel mijn hart dat er uiteindelijk de beste zorg voor de baby komt.

anja | 11-05-23 | 09:49

Nu Tuur met een grote boog om alcohol heen loopt is de de huldiging van Feyenoord voor hem een uitgelezen mogelijkheid om op de eerste rij te zitten. Zo lijkt alles op zijn plaats te vallen.

goedverstaander | 11-05-23 | 08:24

Hebben jullie net als mij wel eens dromen gehad waarbij de planeten veel groter aan de nachthemel stonden dan in werkelijkheid?
Zoniet, dan komt dat nu wel.

Wonderlijk mooi filmpje op Youtube:

van yeti dynamics
What would it look like with all the planets between the earth and the moon?

Let op de details als schaduwen en zo.

zeurmachine | 11-05-23 | 08:19 | 2

Net dus in NOS journaal item over de op het spoor gekopschopte blanke man door grote groep donkere mannen. Hij zou volgens het Parool een man onverwachts op de mond hebben gezoend en er is ook aangifte van aanranding gedaan. Voel in de berichtgeving door de NOS een onderliggende toon van 'eigen schuld dus'. Had de media en politieke storm weleens willen zien als de rollen blank donker waren omgedraaid

Cornelis12 | 11-05-23 | 08:11 | 9

@BobDobalina | 11-05-23 | 08:41: uw opmerking is terecht. Zo hoort het ook te gaan. Maar die nuanceringen lijken toch minder snel te worden gezocht in situaties waarbij de de kleurcombinatie andersom is.

LucaBrasi | 11-05-23 | 08:50

Twijfel is het begin van kennis. *kijkt diepzinnig in de fles*

anja | 11-05-23 | 09:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Goed om te lezen, dat gescheld van Rentes de Carvalho op Nederland en zijn oorspronkelijke bevolking. Dit geschrift zou in alle talen verspreid moeten worden, zodat vreemd volk zich wel twee keer bedenkt alvorens hier aan te kloppen.

Guldenroede | 11-05-23 | 08:01

Morge, Kijk eens aan! Joran vd der Sloot word waarschijnlijk (tijdelijk) uitgeleverd aan de VS.

horsteknots | 11-05-23 | 08:01 | 1

Nou ja, tijdelijk voor het proces, na dat proces gaat hij weer terug naar Peru.

Jan, Leiden | 11-05-23 | 09:45

Goedemorgen nachtploeg!

Lekker geslapen?

*Koffie zetten doet.. *

Wijze uit het Oosten | 11-05-23 | 07:56 | 1

Goedemorgen! Vanochtend heb ik zowaar al koffie op, in verband met supervroege afspraak met mensen die allemaal net 8 uur van elkaar verwijderd zijn qua tijdzones. Waardoor maar één partij de call op een fatsoenlijk tijdstip kan hebben. Ah, niks verwarrenders dan vroege ochtend-meetings! Wel een mooie manier om meer te kunnen treuzelen door de dag heen (immers ben ik al heel lang bezig)... succes met alles vandaag, vurig geliefde reaguurders, zet 'm op!

anja | 11-05-23 | 09:06

De raketaanvallen vanuit Gaza zijn gisteren begonnen, in het midden van het land merk je daar niks van. In Tel Aviv ging wel het alarm af, ik was er gisteren (waar geen alarm te horen was), hoorde wel twee knallen in de lucht maar dat kan de Iron Dome geweest zijn of een IDF piloot die op tijd thuis wilde zijn voor z'n warme prakje. www.ynetnews.com/article/rjevlrtv2#au...

Sneerpoets | 11-05-23 | 07:45 | 4

@Cornelis12 | 11-05-23 | 08:03: ooit met links meisje tijdens studententijd naar een "unicef filmavond" geweest. Het ging over een groep Palestijnen die dagelijks bij een hek stonden te roepen. Wel nu de Amerikaanse mannetjes met hun zwarte gewaden riepen een paar keer "I sue you!" En dat was het wel. Ik vroeg me vooral af waar die gasten dan van leefden...

Kartelmaster2000 | 11-05-23 | 08:13

@Cornelis12 | 11-05-23 | 08:03: helemaal onjuist, dat over die Filistijnen. Dat ware een soort van Noormannen die van de eilanden in de Middenlandse zee kwamen en voor kortere perioden o.m. in het huidige Israel verbleven. Ze hebben niets met de huidige Palestijnen gemeen. Dit hoewel die huidige Palestijn wél gemeen zijn. Of mak ik het nu nodeloos ingewikkeld ? Maar ja, wat dan nog? Doen die Joden ook.

Peter-Rissing | 11-05-23 | 09:16
▼ 1 antwoord verborgen

Lezersvraag: ben dus een borsten man. Als ik een (knappe) vrouw, in real life of op tv e.d., zie dan kijk ik automatisch als eerste naar haar borsten. Ben ik nu een sexist of is dat natuurlijk gedrag ?

Cornelis12 | 11-05-23 | 07:39 | 38

@Papa Jones | 11-05-23 | 09:30:

Het punt is dat direct naar borsten kijken natuurlijk gedrag is. Net als gelijk naar billen, schouders, tanden of handen kijken. En inderdaad ook naar de ogen kijken, als je wat dichterbij komt.
Maar het is dus geen seksisme om op seksuele kenmerken te letten, vaak maar fracties van seconden. Staren is uiteraard een ander verhaal.
Sterker nog, hetero -mannen en -vrouwen kijken ook naar mannen respectievelijk vrouwen, om de competitie te peilen.

Dandruff | 11-05-23 | 09:43

@Dandruff | 11-05-23 | 09:43: Ja, ik neem het ook niemand kwalijk verder, wanneer die als eerste naar de borsten kijkt. Ik word alleen en beetje narrig wanneer mensen bepalen dat ik niet spoor wanneer ik als eerste naar iets anders kijk.

Papa Jones | 11-05-23 | 09:59

@Papa Jones | 11-05-23 | 09:59:

Maar dat heb ik dan ook nooit gezegd.

*cappuccino aanreikt*

Dandruff | 11-05-23 | 10:01
▼ 35 antwoorden verborgen

"In een interview krijste Duisenberg zelfs dat ze ‘antisemiet’ eretitel vindt."

Deed me denken aan de 'definitie' van Theo van Gogh: "Een antisemiet is iemand die een grotere hekel aan joden heeft dan strikt noodzakelijk'.
Altijd geestig gevonden.

Ichneumonidae | 11-05-23 | 07:39

In het AD een tenenkrommend bericht over een arme NEDERLANDSE vrouw die met haar terminaal zieke man op hun EIGEN vakantiewoning illegaal hebben gewoond om zo op hun geliefde plekje het einde af te wachten. Mag niet volgens de wethouder van HARDEWIJK. Dwangsom van 20k.Dit land. Maar goed ik verwacht vanavond aandacht hiervoor bij JINEK en OP1.

Tiscali-2 | 11-05-23 | 07:35 | 6

@Papa Jones | 11-05-23 | 08:42: kan zomaar een ijverige BOA zijn...

Kartelmaster2000 | 11-05-23 | 08:45

@Papa Jones | 11-05-23 | 08:42:
Wat voor overlast verwacht u van een inmiddels weduwe en haar terminale man?

Tiscali-2 | 11-05-23 | 08:55

@Tiscali-2 | 11-05-23 | 08:55: Dat kan van álles zijn. Dat doodgaan is geen argument. Iedereen gaat dood, ook mensen die overlast geven.

Maar goed, vandaar dat ik dus benieuwd ben naar het héle verhaal, van twee kanten.

Papa Jones | 11-05-23 | 09:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Trusten, fijne guurder!

MickeyGouda | 11-05-23 | 07:31

Kapper Knap de knappe kapper
knipt en kapt heel knap
maar de knappe knecht van kapper Knap
knipt en kapt nog knapper
dan de knappe kapper Knap knipt en kappen kan...
Zo... en nu slapen

BL!ZZ | 11-05-23 | 07:05 | 1

Grrr...
Doet me denken aan dat hele lange 'woord':
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier.
Is ook een kapper.

EEnzame SchizofrEEN | 11-05-23 | 07:12

Arthur's verhaal over zijn moeder echoot na. Vooruitlopend op 14 mei: een ode aan oermoeders, hier of in het hiernamaals.
JJ Heller - A Mother Like You
youtu.be/7_fqP-XJg2E

MickeyGouda | 11-05-23 | 06:55 | 5

@MickeyGouda | 11-05-23 | 07:58: Goedemorgen vrouw Gouda! Momentje in de zon? De zomer valt hier dit jaar op een woensdag dacht ik, ondanks alle onheilspellende berichten van Gerrit Hiemstra over zomers des doods :)

goedverstaander | 11-05-23 | 08:16

@goedverstaander | 11-05-23 | 08:16:
Gna. Ik doelde eerder op dat momentje waarop de redactie ons guurders onze welverdiende lof gaat toezingen. Dit toetebakkie wordt zorgvuldig uit het directe zonlicht gehouden. ;-)

MickeyGouda | 11-05-23 | 08:25

@MickeyGouda | 11-05-23 | 08:25: Welverdiende lof? Alleen lof of materialiseert die lof.. bijvoorbeeld in iets eetbaars? Is er cake, of zo? Warm eten misschien? En wellicht drankjes.. oh boy oh boy.. *wrijft glunderend in handjes* Het is 9 uur 45 en ik wil pizza. Wanneer wordt ik eindelijk volwassen, en wil yoghurt met bosbessen en müsli? Ik zie dat gewoon niet gebeuren, nooit.. Enfin. Lofzang dan maar?

anja | 11-05-23 | 09:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Sorry, maar nog een keer.
Doet mij en mijn broer denken v.w.b. mijn 1e vriendin/verloofde.
Volgens mijn broer leken wij hier ook op.
Dit lijkt hier dus op.
Endless Love • Theme Song • Diana Ross & Lionel Richie.
www.youtube.com/watch?v=YRMxYfuzX20

Bad - Casey | 11-05-23 | 06:55 | 1

Ah, de liefde! En terecht, het is lente - maar ook zou het zomer, herfst of winter zijn, liefde wint altijd. Zeiden ze in de bijbel immers ook al. The love we give away is the only love we keep... drankje op de liefde, en wat zij met ons doet! (check out Khalil Gibran en wat hij schreef over de liefde, heel mooi!) Enfin, ik dwaal af.. wat ik hier echt kwam doen, zo aan de bar hangend, is jou vertellen dat ik ein-de-lijk het liedje voor jou heb gevonden. We laten de liefde even daar waar zij het beste gedijd en bewaard blijft (in de nostalgische herinnering) en richten onze blik op onszelf.. dit liedje hoorde ik gisteren avond toevallig en dat lèèk me toch een partijtje geschikt voor jou.. dus, voor jou: Steppenwolf - Born to be Wild. (en stiekem ook een beetje voor ons allemaal, ouwe wildtegelaars die we zijn)

anja | 11-05-23 | 09:28

oud Nieuws.

* Universiteit Utrecht spreekt (nu ook) over klimaatnoodtoestand.
* Stel geeft bij ruzie baby aan politie.
* Greenpeace eist van regering klimaatbescherming Bonaire
* Ruim een op zeven Nederlanders slachtoffer cybercriminaliteit.
* Joran van der Sloot tijdelijk uitgeleverd aan VS om zaak-Holloway.
* Disney+ krimpt wederom, raakt 4 miljoen abonnees kwijt.
* Poolse premier wil doodstraf invoeren na gruwelijke dood jongetje.
* Explosie in Amersfoort.
* Gezocht op de wapenmarkt: Russische munitie voor de Sovjet-wapens van Oekraïne.
* Zwitserse politicus boos over afvaltransport tussen Rome en Amsterdam.
* Mishandelde man station Bijlmer zou daarvoor minderjarige tegen diens wil op de mond gekust hebben.
* Huldiging Feyenoord alcoholvrij.
* Halsema in gesprek met Van der Sar over huldiging Ajaxvrouwen.
* Nederland probeert natuurplan van Timmermans tegen te houden.
* Zelfs Biden voorspelt chaos aan de grens na einde covid-noodtoestand.
* Eindexamens (nu weer zonder versoepelingen) zijn weer begonnen.

Weer: buien, 11 tot 17 graden.

Koffie: nou ja, na een abominabel gesprek gister, vandaag even terug naar de basis. Grote mok koffie, wat Buysman er in (snufje zout in het filter voordat de koffie er door loopt, mag ook), even terugdenken wat ik anders had moeten doen.

EEnzame SchizofrEEN | 11-05-23 | 06:50 | 15

@MickeyGouda | 11-05-23 | 08:54: Ik ben blond en ik begrijp 'm niet... (moet wel om het cliché lachen wat ik hiermee bevestig). Goedemorgen mooie dame, compliment van mij met de beste groeten en de warmste wensen voor de dag!

anja | 11-05-23 | 09:30

@EEnzame SchizofrEEN | 11-05-23 | 07:09: Helemaal mee eens. Man kennt seine Pappenheimer, om het maar zo te zeggen. Vaak wordt het hardste gekrijst in de hoek waar het minst wordt geleerd. Tja. Ook dat hoort bij het leren: leren leren. (en MG heeft daar blijkbaar een slimme schoudervulling-inclusieve manier gevonden, niet slecht, terwijl Ichi blijkbaar gewoon vond dat de meisjes op school niet de lesstof hoorden te leren, maar veel meer hadden moeten bestuderen én beoefenen wat Ichi leuk vindt en lekker.. ) Dank Schizo, dit was weer een heerlijk overzichtje! Maar ehh.. dat gesprek.. wat precies was abominabel? Hun aanpak, zij zelf, jouw gevoel, jouw perceptie of vond je je eigen antwoorden niet goed (genoeg)? Je lijkt me wel nogal streng met jezelf te zijn.. wat zou Jordan Peterson zeggen? (behandel jezelf zoals je iemand zou behandelen wiens voogd je bent). Allez, een beetje meer liefde voor jezelf - en sowieso goed om rond te kijken en te snuffelen wat er allemaal zo is daarbuiten. De wereld is groot, jij bent leuk, en andere dorpjes zijn zeker veel prettiger voor jou dan dat dorpje gisteren (in beeldtaal gesproken). Wellicht dat het gesprek gisteren belangrijk was om voor jezelf te beseffen (zoals je ook schrijft) dat het belangrijk is om éérst te kijken naar wat jìj echt wilt (nodig hebt/leuk vindt). Wij zijn #TeamSchizo!

anja | 11-05-23 | 09:37
▼ 12 antwoorden verborgen

Hoe kan deze film onder mijn radar zijn gebleven?! Ik ben verliefd. En dan ook nog eens die muziek van John Barry erbij.

MickeyGouda | 11-05-23 | 07:05

Dankjewel, BC. Heel mooi zelfs. Welterusten.

MickeyGouda | 11-05-23 | 06:40

Als je wilt lachen, lees hier hoe Erikje de huidige maatregelen van Biden beschrijft: www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Iedere uitgezette gelukszoeker onder Trump zou massaal worden uitgelicht. De kooien van Obama waren overigens ook nu nog in gebruik als ik mij niet vergis. Amerikanen hebben liever een president die stilletjes mensen deporteert dan een president die er rugbaarheid aan geeft. Overigens denk ik dat Biden juist handelt

Kartelmaster2000 | 11-05-23 | 05:38 | 1

Die Trump moet toch wel een héél grote, dikke (virtuele) piemelot hebben, als Erik zich nu nog steeds zo hard (anaal) genomen voelt door Trump.
Dat artikel 42 is destijds ingevoerd, zoals het artikel al aangeeft, om de influx van een pandemie tegen te gaan. Maar ja, als je daar ook een totaal ander doel aan kan hangen, waarmee je (nog steeds?) op het 'Orange man, bad' orgel een vals spel kunt spelen, doe je dat. Logisch.
En wat Biden nu doet, hij doet maar een end weg, ieder land krijgt de leider die het verdient, met de bijbehorende fratsen.

EEnzame SchizofrEEN | 11-05-23 | 07:00

Trust Kezen,
Vermakelijk meegelezen en linkjes beluisterd.

TheOne48 | 11-05-23 | 05:26 | 2

Oh jij was er ook gewoon! LOL! (natuurlijk was je er boef!)
Nou ik ga ook pitten de vogels fluiten me naar bed.
Trusten!

keestelpro | 11-05-23 | 05:29

Nieuws: 'Slachtoffer mishandeling station Bijlmer zoende minderjarige ongevraagd op mond'

Waarheid of alibi? Als de dader inderdaad onder invloed was dan is het snel klaar...

Kartelmaster2000 | 11-05-23 | 05:25

Goede reden om Battlestar Gallactica weer eens helemaal te bekijken.

Verbandmeester | 11-05-23 | 06:04

@Verbandmeester | 11-05-23 | 06:04
;D

Bad - Casey | 11-05-23 | 06:19

CLoVis | 11-05-23 | 05:11,
Tijdloos mooi in mijn ogen.

Bad - Casey | 11-05-23 | 05:46

@keestelpro | 11-05-23 | 05:13,
Oh boy.
Crap!

Bad - Casey | 11-05-23 | 05:25

Ha, nog een couveusepikkie! Dat er een heuse Vakbond voor ons bestaat, wist ik nog niet dus bedankt daarvoor. Van die vermeende karaktereigenschappen is weinig te merken en al helemaal niet van taalachterstand.
Je natte droom over La Meis komt wat onverwacht, weet je het zeker? Een sexdoll uit Azië is vast en zeker goedkoper en aanzienlijk echter. De kans dat Sylvie je een gratis ritje aanbiedt lijkt me vrij klein.

quigg | 11-05-23 | 05:07

keestelpro | 11-05-23 | 05:04,
Dit weet ik nog.

Bad - Casey | 11-05-23 | 05:07

Totaal overbodig

RickyLaRue | 11-05-23 | 05:03

Kate Bush vibes.
Caroline Polachek - Welcome To My Island
www.youtube.com/watch?v=hxgcz_6GKX0
Ze stond niet vooraan bij het uitdelen van de tieten maar kreeg als troost een derde tepel op een random plek op haar lichaam.

keestelpro | 11-05-23 | 04:55

Twin Peaks // The Danish National Symphony Orchestra (Live)
https://m.youtube.com/watch?v=jtGL2Tqfdws&pp=ygUadHdpbiBwZWFrcyB0aGVtZSBvcmNoZXN0cmE%3D

RickyLaRue | 11-05-23 | 04:39

*Terug naar bed gaan doet... *

Wijze uit het Oosten | 11-05-23 | 04:36

Goed bedoeld hè

RickyLaRue | 11-05-23 | 04:37

@RickyLaRue | 11-05-23 | 04:37:

Jazeker...

Pleintje...?? Prima
Dingetjes voor de buur...?? prima
AED vernoemen naar je broertje met hersenbeschadiging,,?? Daar moet ik even aan wennen...

verder prima initiatief natuurlijk...

neonreclame | 11-05-23 | 04:42

Awesome.

RickyLaRue | 11-05-23 | 04:34

@keestelpro | 11-05-23 | 04:32,
Over de Politieseries van weleer, kan ik dit alleen zeggen, " veel rijden, rennen, trapgeloop, en over gebouwen heen springen, enne vooral over de motorkap heenglijden ".
;D
Speciaal voor ons.
Starsky & Hutch.
www.youtube.com/watch?v=rqajVHN7hfc

Bad - Casey | 11-05-23 | 04:38

@Bad - Casey | 11-05-23 | 04:38:
De urban versie van de Dukes of Hazzard. ;-)

keestelpro | 11-05-23 | 04:56
▼ 1 antwoord verborgen

Sonic Youth - Expressway To Your Skull
https://m.youtube.com/watch?v=cP4I_kHmC-Q&pp=ygUkZXhwcmVzc3dheSB0byB5b3VyIHNrdWxsIHNvbmljIHlvdXRo

RickyLaRue | 11-05-23 | 04:17

Kees, mag ik jou wat vragen ?

Bad - Casey | 11-05-23 | 04:17 | 11

@keestelpro | 11-05-23 | 04:23,
Terugkomend.
Er zijn maar 2 grootmachten die dit kunnen doen, meer zeg ik niet.

Bad - Casey | 11-05-23 | 04:35

@Bad - Casey | 11-05-23 | 04:35:
Het gaat er niet eens om wie het gedaan heeft maar wie de dupe zijn.
En dan hoef je de vraag niet eens te stellen noch te beantwoorden.
Wie weet hoe het zit weet hoe het zit.
Je kan je uitspreken en je kan zwijgen. Daarmee verandert niet de waarheid en daarmee veranderen niet de feiten.
Ook degenen die er achter zitten weten de waarheid.
En dat is het allerbelangrijkste als puntje bij paaltje komt.
Want als is de leugen nog zo snel: de 'ober' komt altijd langs om af te rekenen.
Hij liet zich trouwens eventjes zien tijdens de kroning van Koning Karel.
youtu.be/2KkGjGr5wGo

keestelpro | 11-05-23 | 04:40

@keestelpro | 11-05-23 | 04:40,
Klopt Kees.
Zo op dat filmpje, die zag ik even .......

Bad - Casey | 11-05-23 | 04:45
▼ 8 antwoorden verborgen

Die anderhalve meter samenleving zal nog lang bij ons blijven.
En dat is ook het nieuwe normaal.
We gaan niet terug naar de wereld van voor de corona pandemie.
Het is echt niet te zeggen hoe het nu verder gaat.
www.youtube.com/watch?v=LE6vhnmRCAo

keestelpro | 11-05-23 | 04:15 | 2

Alles naar de sabotering!

keestelpro | 11-05-23 | 04:30

Helaas is er nog geen nieuwe Eerste Kamer dus ik vrees dat deze wet klakkeloos wordt aangenomen.

Verbandmeester | 11-05-23 | 06:15

Men vroeg hier op GS over Punk.
Ik heb nog wel een nummer, volgens mij is dit, " garage music ", en neigt naar punk ?!
GO GO PONIES / Camel Toe.
www.youtube.com/watch?v=hgJGZEUG-z0

Bad - Casey | 11-05-23 | 04:11

Oproepen tot het bewaren van de kalmte die er nooit geweest is. Kent u dat?
Welnu, in Midden- en Zuid-Limburg doen ze het: www.1limburg.nl/nieuws/2184851/topman...

Afijn, kalmte is daar natuurlijk altijd geweest, maar dat is gelatenheid. Gelatenheid omdat weer eens één of andere machthebber wat grenspaaltjes wist te verschuiven en wat geitenhoedsters wist te bevruchten. Maar kalmte? Hoe makkelijk is het om kalm te worden in een provincie en gemeente die zich pas sinds donderdag 4 mei jl. zorgen begonnen te maken over de sociale shitstorm die over het betreffende Limburgse land zal worden uitgestort? Dit hele zootje gaat de godgans-tering provincie namelijk ettelijke tientallen miljoenen Euro's aan inkomsten kosten. En uiteraard eenzelfde hoeveelheid aan kraaltjes qua bijstand.

Iemand nog een plannetje voor steenkoolmijnbouw?

Boris Poepnagel | 11-05-23 | 04:05

Erg vlak en nietszeggende muzak.

RickyLaRue | 11-05-23 | 04:00

@RickyLaRue | 11-05-23 | 04:00:
Ze doen wel heel veel moeite om zo'n dof klinkende productie te bewerkstelligen. Kunstzinnige figuren met veel te veel vrienden en kennissen sowieso -1. Best eng weet je.

keestelpro | 11-05-23 | 04:08
▼ 1 antwoord verborgen

Samen met Ricky door deze eenzame kroeg heenlopend.
Hey wat zie ik nu hier ?!
Een LP.
Ik zet hem op.
Ik kijk wel graag naar de serie " Monk ", wist niet dat dit nummer nu zoveel impact op mijzelf zal hebben....... Kees ( help ).
The Monkees - Daydream Believer.
www.youtube.com/watch?v=xvqeSJlgaNk
Enne.
www.youtube.com/watch?v=CTsB-llTzyc

Bad - Casey | 11-05-23 | 03:42 | 5

@RickyLaRue | 11-05-23 | 03:57,
Klopt, maar ik ben geen Boomer, gaat mij meer om de puzzel.
Een kind kan in deze de was doen ;))

Bad - Casey | 11-05-23 | 03:58

@keestelpro | 11-05-23 | 03:57,
Hahaha, heerlijk Kees ;D

Bad - Casey | 11-05-23 | 03:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Mobbed by Raccoons (25) Tuesday Night 03 Nov 2020
https://m.youtube.com/watch?v=Ofp26_oc4CA&t=5s

RickyLaRue | 11-05-23 | 03:19

4 more years!
https://m.youtube.com/watch?v=14OK8_Cpiz0&pp=ygUQQmlkZW4gb24gYW1lcmljYQ%3D%3D

RickyLaRue | 11-05-23 | 02:59 | 6

Ik ben een cynist.
Alizée - Moi... Lolita (Clip Officiel HD)
https://m.youtube.com/watch?v=QpbHdIrtpNo&pp=ygUSbW9pIGxvbGl0w6AgYWxpemVl

RickyLaRue | 11-05-23 | 03:26

@RickyLaRue | 11-05-23 | 03:26,
Is dat niet, " van het 1 komt dat andere ?! ".

Bad - Casey | 11-05-23 | 03:28

Hij imiteerde het geluid van de lekkende Nordstream.

keestelpro | 11-05-23 | 03:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Weer flink gelachen. Dank Arthur!

Kartelmaster2000 | 11-05-23 | 02:58

Ach, ben toch bezig.
Even loslaten van Politiek.
Nogmaals, Elvis in zijn meest mooie tijd qua stem, das mijn mening ;)
Any Day Now.
www.youtube.com/watch?v=h6QAc7LieF4

Bad - Casey | 11-05-23 | 02:49

Goedemorgen allen,
Arthur, mooie schrijver.
Nagenoeg de wanhoop nabij, niet jij, maar zij.
Sukkels als Sjoerd ( alleen die naam al ).
Een andere vlag met vol(ts) trots dragend in de 2e kamer buiten onze welbekende 3 kleur te laten zien, is zeer ongepast en volgens mij ook strafbaar?!
In het groen oorlogskleur dragend mannetje wordt gewoon door de eeuwig lachende " IT " op 4 mei op deze nationale rouwdag uitgenodigd ?!
En dat zogenaamde Leprechaun vraagt nog meer om wapens.........?!
Wij allen doen al voor ruim 78 jaar fluisterend zeggen, " dit nooit meer ".
Kastelein, ik wil nog vele dingen zeggen, maar dit is nu heel belangrijk ;), een rondje en een nummertje namens mij.
Elvis Presley - If I Can Dream.
www.youtube.com/watch?v=u-pP_dCenJA
Proost!

Bad - Casey | 11-05-23 | 02:30

Michael Jackson - Beat It (Official 4K Video)
https://m.youtube.com/watch?v=oRdxUFDoQe0&pp=ygUXYmVhdCBpdCBtaWNoYWVsIGphY2tzb24%3D

RickyLaRue | 11-05-23 | 01:59

Die Trump raakt ook steeds verder van het padje af; liet hij eerst een muur bouwen, nu zet hij gewoon 24.000 militairen in om illegalen te voorkomen de grens over te steken: www.telegraaf.nl/nieuws/838748122/vs-...

Sinterbikske | 11-05-23 | 01:32 | 2

Trump is niet de president hè

RickyLaRue | 11-05-23 | 01:49

Trustte , tot morgen, mijn nachthap ligt al in bed , goede nacht;)

Smoelensmid | 11-05-23 | 00:52 | 2

Truzzies, smidje.

Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:53

Truste :)

Sinterbikske | 11-05-23 | 01:13

Maaarrrr…. Sylvie Meis dus.. Kunnen we dat op een of andere manier misschien crowdfunden? Mag ik dan toekijken of misschien zelfs meedoen? Ze heeft mij ooit eens geïnterviewd toen we beiden begin twintigers waren, was best onder de indruk van haar looks. We hebben besloten beiden een andere weg te kiezen, maar een reünie, daar zou ik best voor openstaan.

Sinterbikske | 11-05-23 | 00:44

Jezus Arthur, wat heb ik gelachen om dit stuk!
Geniaal, vooral dat van die adoptiezoon, ik zie het gewoon voor me.
Ik had namelijk een vriendin (dat vond zij tenminste) die was geadopteerd uit Papua Nieuw Guinea, gitzwart en de ouders uit de rimboe van Zwijndrecht.
Tussen ons werd het niks.
Een andere blanke trouwde met deze choco prinses en hadden een kindje. Blonder heb ik een kind niet gezien in mijn leven.
Het was een groot raadsel.

J.Cash | 11-05-23 | 00:41 | 1

Mogelijk heeft zij een recessief gen.
.

toetssteen | 11-05-23 | 01:15

Vooruit dan: youtu.be/Aiay8I5IPB8
Maar alleen omdat ik zelf een hele speciale herinnering heb aan dit nummer.

Sinterbikske | 11-05-23 | 00:37

Het is dat de buren nog slapen, maar dit lied mag wel weer eens op standje tien door de huiskamer knallen.

Verbandmeester | 11-05-23 | 06:20

www.youtube.com/watch?v=F_qmZOZsiyk&a...
Totaal iets anders, Hardcore/Rap/Hiphop/Punk/Elektronisch etc, met dank aan de youtubealgoritmes.
Moscow Death Brigade ( no worries, ze staan aan de goede kant ) en het is nog best wel aardig ook.

Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:26

Misschien is hormoontherapie wel iets voor je, Arthur. Het geluk vervolmaken in het vinden van de vrouw in jou. Trans zijn is tenslotte helemaal hip. Afijn. Bedankt deze keer weer!

horsteknots | 11-05-23 | 00:09
-weggejorist-
Ndranghitiari | 11-05-23 | 00:05 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Arthur, knap dat je al weken lang niet drinkt, ik zou het niet kunnen. Maar mis je het niet? De smaak? De roes? Maar ook de cultuur van drinken, zowel alleen: 'wat een kutdag op het werk, ben blij dat ik thuis ben, zo, nu lekker een appelsapje, hè, hè'; of samen: 'Gast! dat is lang geleden! hoe gaat het? kom laten we een glaasje melk nemen, ik ben benieuwd naar je verhalen!'. Ik bedoel, dat zijn toch situaties waar een glas drank zoveel beter past?
Nou ja, je voelt je er blijkbaar goed bij en daar gaat het om. En ook wel bewonderenswaardig na zoveel jaar drinken.

rederijker | 11-05-23 | 00:00 | 4

Dokters kunnen in hun klinische conversatie soms verdomd overtuigend zijn.

funda | 11-05-23 | 00:06

Op een gegeven moment heb je gewoon je laatste glas gehad. Sommigen gaan dan dood, andere leven nog decennia lang door. Ik behoor ( hopelijk ) tot de laatste categorie. Bier vind ik nog steeds fantastisch lekker ( Duits bier m.n. ) maar nee, het is mooi geweest, kan ook van muziek, voetbal en maten/matinnen genieten zonder drinkedrankjes.

Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:46

@Smoelensmid | 11-05-23 | 00:05: ok, snap ik, een medische reden weegt zwaar en dan zou ik ook kunnen stoppen. Ik bedoel, je hebt geen keus dan. Maar ook hier mijn vraag mis je het niet? Je raakt er wellicht aan gewend, maar als je dan terugdenkt aan zoveel etentjes, kroegavonden, diepe gesprekken, mooie-avond-excessen, terrasborrels etc., gaat er dan niets knagen? Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Maar ik begrijp dat het te doen is voor je en tongkanker lijkt me idd een goede stuk achter de deur...

rederijker | 11-05-23 | 01:08
▼ 1 antwoord verborgen

Vind het echt schitterend, die openheid, eerlijkheid en zelfspot. Zouden meer mensen moeten doen. Mis @Leptop wel wat dat betreft, ben benieuwd hoe het met hem is. Vind het knap Arthur dat ondanks de vele drankjes en scooby snacks je nog zo’n strak geheugen hebt. Geniet van je verhalen hier, dat we ze nog lang mogen blijven lezen!

Sinterbikske | 10-05-23 | 23:57

Oké, het is flauw en niet waar, maar AvA lezend dacht ik opeens: zo komt het dus dat mensen rechts worden: ze zijn in hun jeugd gepest.

cugel | 10-05-23 | 23:55 | 10

@Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:51:
Ben ik van onder de indruk! Tegen zulke VVD'ers heb ik natuurlijk niets. En ik ben het met je eens, dat als ze dat als normaal beschouwen, dat ze daarmee superieur zijn aan linkse mensen, als het inderdaad waar zou zijn dat die het alleen maar doen om op te scheppen.
@Sinterbikske | 11-05-23 | 00:55:
Gematigd links zit daar nog tussen. De beste keuze, volgens mij. En ja, "ideologieën die in het verleden voor miljoenen doden hebben gezorgd" hebben zichzelf weerlegd.
@J.Cash | 11-05-23 | 00:56:
Vroeger kon dat wel: dan kleurden sommige reacties hoe langer hoe feller groen en anderen idem met rood. En er was een reaguurdertool, waarmee je alle reacties van een reaguurder heel snel kon zien, waarmee je dus heel snel zag wat voor iemand je voor je had. Ik snap wel dat dat misschien wat riskant was, maar het was wel heel makkelijk.
Overigens ga ik maar eens slapen want ik moet morgen vroeg op. Dan kijk ik dan wel of ik nog meer moet beantwoorden.

cugel | 11-05-23 | 01:17
▼ 7 antwoorden verborgen

100% Sonic Youth
https://m.youtube.com/watch?v=N3gN9Up6hmc&pp=ygUPMTAwIHNvbmljIHlvdXRo

RickyLaRue | 10-05-23 | 23:52

Ik had het een reaguurder beloofd, hier is mijn methode:
- Stoppen met roken kan echt maar op één manier, en dat is door nooit meer te roken. De eerste drie dagen zijn het moeilijkst, maar een trekmoment duurt maar ongeveer een halve minuut. Wees sterk op ieder trekmoment, dan lukt het. Na ongeveer vier weken ga je de stank ervan weer werkelijk ruiken, bijvoorbeeld wanneer men op straat een roker passeert. Let op: ook na jaren gestopt te zijn, kan er plotseling weer een trekmoment komen. De rookverslaving is een van de gemeenste om te overwinnen!
- Ik ben niet gestopt met drinken, maar ben veel minder gaan drinken. Ooit dronk ik zeker vijftig glazen (standaardglazen van 8 tot 12 gram pure alcohol) per week. Nu drink ik nog ongeveer twee glazen per maand. Hoe? Het is heel eenvoudig: Reduceer je drankinname tot maximaal vier standaardglazen per dag, en drink een dag per week niet. Dit geeft een weekmaximum van 24 standaardglazen. Van daaruit ga je langzaam steeds minder drinken; minder glazen per dag, en minder dagen per week, totdat je nog enkele glazen per week drinkt. Door minder te drinken ga je steeds minder drinken, zo werkt het. Wees eerlijk tegen jezelf. Een halve literblik bier van vijf procent alcohol is twee standaardglazen, drie blikjes bier van 0,33 l zijn vier standaardglazen (en dus de maximale dagdosis), een standaardglas wijn bevat 125 ml (een half gevulde goudvissenkom op een steel is dus niet 1 glas maar zeker 2) en sterke drank meet je af met een maatje van 40 ml.
Het is heerlijk om niet te roken, en om nooit meer dronken te zijn.

Rhenium | 10-05-23 | 23:49 | 11

Knap Rhenium. En een goede tip.
Ik zit zelf ook aan de zes eenheden per dag denk ik. Eigenlijk iets te veel.
Ik ga naar vijf, absoluut.

Roken is geen probleem, longfillers rook je niet over de longen. Het kan wel maar dat gaat niet lang goed,

J.Cash | 11-05-23 | 00:47

Ik ben patsboem van de ene dag op de andere dag gestopt met drinken. Ik begin er ook niet meer aand, vind het veel te lekker. 1 potje worden er 2 en voor je het weet is het gezellig en moeten die laatste 3 ook nog op want kan het krat mooi weg want je moet toch een nieuwe halen want met 3 potjes de avond in, nee, dat kan niet. Wat als je dorst krijgt? Dus nee, 't is mooi geweest, geen zin meer in, geen moeite ook om tussen bierende mensen te zitten hoor, ga er ook niet over zeuren, jij drinkt een lekker potje bier, ik lurk aan de tonic ofzo, proost, en nu lekker naar het livebandje luisteren.

Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:57

@J.Cash | 11-05-23 | 00:47: Minder per dag is altijd beter, zeker. Maar, een dag per week niet drinken is net zo essentieel in mijn regime als het verminderen van de dagelijkse inname. Door te beginnen met minstens een dag per week niet te drinken laat je je lichaam weer wennen aan wat feitelijk normaal is, en van daaruit zal dan het aantal drankvrije dagen per week geleidelijk toenemen.

Rhenium | 11-05-23 | 01:32
▼ 8 antwoorden verborgen

@Arthur van Amerongen: volgens mijn moeder, kort geleden overleden, die beter Frans sprak dan de meeste Nederlanders, is
Flux de bouche speeksel, terwijl
Flux de parole welsprekendheid is.

cugel | 10-05-23 | 23:49 | 5

@Smoelensmid | 11-05-23 | 00:31:
Ik gaf alleen maar weer wat ik van mijn moeder hoorde, maar googelend moet ik toegeven dat je gelijk hebt.
Maar ook vond ik dit artikel:
www.trouw.nl/nieuws/flux-de-bouche-of...
waarin de opinie van mijn moeder verwoord wordt. En eigenlijk denk ik, als je de Franse taal liefhebt, en niet valt voor Nederlandse tsja, domheid??? Dat zij gelijk hebben. Meer gelijk dan het kennelijk al eeuwen ingeburgerde gebruik van flux de bouche. Als het Frans is moeten we afgaan op wat de Fransen ervan vinden. Niet op wat Nederlands sprekenden ervan gemaakt hebben. Vind ik.
@J.Cash | 11-05-23 | 00:49:
éloquent is natuurlijk ook goed.

cugel | 11-05-23 | 00:59

@cugel | 11-05-23 | 00:59:
In het Spaans dus niet en in het Nederlands zonder accent.
Eloquens, het tegenwoordig deelwoord in het Latijn is de basis voor welbespraakt in vele talen.

J.Cash | 11-05-23 | 01:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Noa Kirel - Unicorn (Israël - IDF-meisje.).
't Kind kan wel dansen! Een atletische dans!
Maar winnen gaat ze natuurlijk niet.
Evengoed...
www.youtube.com/watch?v=dT9K7RCHxus

Aristotalloss | 10-05-23 | 23:41

Een orthopedist monteert nieuwe heupen en knieën. Bedoel je een logopedist?

Colin.Fart | 10-05-23 | 23:39 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Na een levendige commissievergadering op dinsdagavond heeft de gemeente Zandvoort het besluit over een mogelijke opvanglocatie voor asielzoekers voorlopig uitgesteld. Geen van de partijen beschouwt de voorgestelde locatie op het overloopterrein van parkeerterrein De Zuid als ideaal, maar het plan is nog niet definitief van tafel geveegd.

Als het aan de PVV ligt komt het AZC ergens in Bentveld te staan. „In Bentveld is de achterban van de landelijke coalitiepartijen die de Spreidingswet introduceren het grootst”, verklaart Marco Deen (PVV), wat voor enige hilariteit in de raadszaal zorgt. „De PVV is in ieder geval geen voorstander van een AZC in Zandvoort Zuid, Noord, Oost en ook niet in West.”
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023051...

Cornelis12 | 10-05-23 | 23:34

Mooi leesvoer. Maar Coldplay... leuk op de autoradio maar voor de rest. Maar goed ieder zijn ding.

Zalwelweer | 10-05-23 | 23:34


Ik moet zeggen: dit is het beste wat ik van Arthur heb gelezen.
Echt waar. Alles zit er in, humor als de perfecte mix tussen Gerard Reve en platte humor voor de arbeider, maar ook:
Oprechte emotie wanneer het over zijn moeder gaat. En je voelt dat het waar is. En het verklaart een heleboel, zo niet alles.

En ik denk ook dat dit topstukje mede komt omdat zijn hoofd nu veel helderder is zonder katers en andere ongemakken.
Want ik heb wel eens gemerkt dat hij in herhaling valt, misschien zonder het zelf te beseffen.
Alleen de beschrijving van de Nederlandse volksaard door Rentes de Carvalho kan er wat mij betreft uit, ten eerste omdat het een geheel andere toon heeft dan de hartverscheurende bekentenisroman van Arthur en ook omdat het categoriseren van 'de Nederlander' wel erg kort door de bocht is, en niet klopt, en helemaal niet met de Nederlander van vandaag de dag.

Dus nogmaals mijn lof, die hij ergens kan steken waar de zon WEL schijnt.

King of the Oneliner | 10-05-23 | 23:22 | 5

@Colin.Fart | 10-05-23 | 23:50: Ik denk niet dat Arthur ons en zichzelf op een verkeerd been zet door net te doen of hij overal van af is, en het dan toch te doen. Duys ik denk dat hij wel degelijk nu zo goed schrijft doordat hij nuchter is. Een sigaretje heeft natuurlijk minder invloed op je mentale prestaties, maar ik geloof echt dat hij het voor elkaar gekregen heeft om van de één op de andere dag overal mee te stoppen. Voorwaar een niet geringe prestatie, en de resultaten zijn er ook naar.

King of the Oneliner | 11-05-23 | 00:04

Een heerlijke schrijver, ik geniet van zijn columns. Goed om te lezen.

Gravin v Kippenbouth | 11-05-23 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Word hier zenuwachtig van. ;)

RickyLaRue | 11-05-23 | 00:07

Ben ik geheel onafhankelijk via Purgen en de Moscow Death Brigade op uitgekomen, exact dit nummer. Wonderlijk, die youtubealgoritmes ;-)

Graaisnaaiert | 11-05-23 | 00:29

"een parenclub met de uitnodigende naam: Die Grosse Freiheit. Ik wilde daar altijd graag naar binnen, maar ik was nog geen zestien, en al helemaal geen paar. Aan de buitenmuur hing een vitrine met vergeelde foto’s.''

Vooral dat laatste, ''vitrine met vergeelde foto's'' deed bij mij oude herinneringen naar boven komen. Ik woon al zowat mijn hele leven hier in Den Haag in het Statenkwartier. Mijn middelbare school zat op de Nieuwe Duinweg: het Johan de Witt Lyceum (ik kom er nog regelmatig langs als ik op de racefiets op weg ben naar de duinen om naar Noordwijk of Zandvoort te rijden; het heette een tijdlang ''Mediacollege'' maar tegenwoordig staat er ''Maris, Belgisch Park'' op de gevel). Als brugklassertje en een aantal jaren daarna ging ik op de fiets naar school; toen ik 16 was op een brommer; maar in de vijfde, of in ieder geval de zesde klas gym vond ik het 'cool' om gewoon te lopen.

Lopend naar school en 's middags lopend naar huis kwam ik dan altijd langs het grote hoekhuis op de T-splitsing van de Frederik Hendriklaan en de Scheveningse Weg. Aande kant van de 'Fred' had het huis een soort blinde muur, met misschien een enkel raam op één- of tweehoog. Maar met een soort vitrine waarin altijd wat non-descripte portretfoto's van non-descripte dames stonden/ hingen.

Later, veel later, toen er al een soort verzekeringsmaatschappij oid in het pand zat, ontdekte ik dat dat huis in die tijd - jaren 60, begin 70, eigendom was van ene Hans Borrebach, schrijver van kinderboeken en ook illustrator van brave boeken als Joop ter Heul, etc. Maar Borrebach was ook een pornograaf, en in zijn pand werden in die tijd ook de eerste amateuristische pornofilmpjes opgenomen. Dat wist ik als braaf gymnasiumscholiertje uiteraard niet, alle keren dat ik in 1972/73 dat pand passeerde en die vitrine zag.

Wat zo'n zinnetje van Arthur weer niet aan herinneringen oproept......

Dr_Johnson | 10-05-23 | 23:16 | 3

Een beeldende tegel weer, Dr! Ik zie je lopen door de straatjes.

letopuwzaak | 10-05-23 | 23:38

Mijn stad, maar niet mijn tijd, ik ben van een latere generatie, al zie ik de panden zo voor me. Maar ik word op deze gewone woensdagavond wel bevangen door zware nostalgie, dank Dr. J!

rederijker | 11-05-23 | 00:05

Mooi verhaal. De T-splitsing tegenover het Vissersmonument in het bos, is Scheveningseweg hoek Frankenslag waarvan het verlengde van de -slag de Fred heet tot even voor het plantsoentje - daar heet het Pr. Mauritsplein, over het kruispunt heet het weer Fred, (best verwarrend voor leveranciers).
In dat hoekpand woonde half jaren '60 Jeremy, zat bij mij op school.
Staat me bij dat in dat pand begin jaren '70 een abortuskliniek was gevestigd.
Daarna werd het weer kantoor. In een kroeg op Scheveningen vertelde destijds een man dat hij daar had ingebroken, een fles jajem te pakken kreeg, opzoop en 's morgens laveloos gevonden werd. Hij zei ook dat die vrouw die op tv de wilde ganzen aankondigde, zijn zus was. En heette die verzekeringsmij destijds daar niet de Eerste Onderlinge? Tijden veranderen.
Op dit moment wordt dat hoekpand totaal gerenoveerd tot woningbouw.
Op die plek worden in totaal 16 appartementen gerealiseerd; het duurste penthouse moet 1,8 miljoen euro opbrengen. Alsof je een emmer leegschudt, zie:
www.funda.nl/nieuwbouw/den-haag/proje...

drs.Nee | 11-05-23 | 02:19

Assemageilismaggalles. Geniaal!

Colin.Fart | 10-05-23 | 23:16 | 1

Ouwe Amsterdamse humor, gebruikte hem in de praktijk om mijn assistente te doen geloven dat ik met een Arabier in de stoel ook goed kon communiceren.. Het is en blijft een tijdloze grap... ooit in Egypte gebruikte ik hem bij de receptie van een hotel , niemand begreep hem tot ik het uitlegde , lachen natuurlijk en mij werd plechtig toegezegd dat ze voortaan alle Nederlandse gasten zo zouden gaan verwelkomen ;)))

Smoelensmid | 11-05-23 | 00:47

De nieuwe, verbeterde Arthur spreekt tot mij, maar ik weet niet wat dat zegt over de artistieke waarde van zijn recente schrijfsels. Sommigen van ons zijn immers nogal kleinburgerlijk.
Peter Sarstedt - Where Do You Go to My Lovely
youtu.be/L8XQZYIiNgo

MickeyGouda | 10-05-23 | 23:16 | 2

Dat blijft een mooi liedje.

letopuwzaak | 10-05-23 | 23:39

When your alone in your bed..... Hierboven ligt er een een boekje te lezen..;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 23:57

Sinds wanneer is muziek van Nickelback en Coldplay tof? En sinds wanneer noemen mensen dat Waylon gejengel muziek?

Lorejas | 10-05-23 | 23:15 | 2

U begrijpt ironie/sarcasme niet.

King of the Oneliner | 10-05-23 | 23:27

@King of the Oneliner | 10-05-23 | 23:27: Knevel de bard !
(rare jongens die Gallisch aangelegen types)

hallevvezool | 10-05-23 | 23:32

De man die vrijdag door een forse groep jongeren op station Bijlmer is mishandeld en op het spoor geduwd, zou kort daarvoor een minderjarige jongen ongevraagd op zijn mond hebben gezoend. Inmiddels is aangifte van aanranding gedaan tegen het nog altijd onbekende slachtoffer.

Tenminste drie verdachten hebben verklaard dat, voorafgaand aan de mishandeling, ‘een blanke man’ een jongen die op dat moment net 16 jaar oud was ongevraagd op zijn mond zoende. In meerdere verklaringen wordt geopperd dat het latere slachtoffer mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs. ‘Hij leek dronken want hij deed heel gek’, aldus een verklaring. De man zou ook kushandjes hebben toegeworpen.
www.parool.nl/amsterdam/mishandelde-m...

Cornelis12 | 10-05-23 | 23:13 | 2

Hmmm, dus als een donkere man een blanke man / vrouw lastig valt mag een horde blanke wilden de donkere man kopschoppen richting het spoor. Oké.

Cornelis12 | 10-05-23 | 23:16

Uh hu ja. Dus dan trap je iemand in elkaar.

P-unit | 10-05-23 | 23:17

Tadada!!1!!
Megadeth - Symphony Of Destruction (Beavis and Butthead)
https://m.youtube.com/watch?v=eSofwjF4DCA&pp=ygUgQmVhdmlzIGJ1dHRoZWFkIGJyZWFraW5nIHRoZSBsYXc%3D

RickyLaRue | 11-05-23 | 00:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben blij dat Arthur nuchterheid en rust vind nu. Ik lees de verhalen graag. Maar dat een mevrouw V. genoemd moet worden met naam en toenaam alleen omdat ze toen een vriend en nu rimpels heeft, kom op. Ik zou in de kroeg net zo praten, daar niet van, maar dit is internet, kan iedereen lezen en iedereen kan haar googelen en was ze echt fout omdat zij wel n partner had in jaar jeugd, kom op

Shoarmamasutra | 10-05-23 | 23:04

Skerryvore is de naam van een rots met daarop een vuurtoren voor de kust van het Schotse eiland Tiree. Het is ook de naam van een band, waarvan de leden afkomstig zijn van dat eiland. Maken muziek met stevige wortels in de traditionele muziek van de Schotse westkust, gemengd met invloeden uit de rockmuziek.

Skerryvore - Eye of the Storm
m.youtube.com/watch?v=5YSC3isWVCE&...

Kapitein Sjaak Mus | 10-05-23 | 23:03

Sanna Marin is weer op de markt.

wapster | 10-05-23 | 23:02

Zo, dat was weer tranen van het lachen, erg grappig. Vrolijk te bed.

entredeuxverres | 10-05-23 | 22:59 | 3

De twee glazen zijn weer halfvol dus ;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 23:11

@Smoelensmid | 10-05-23 | 23:11: Is het niet zo dat entre deux verres letterlijk betekent: tussen twee glazen, oftewel: ik ben even tijdelijk nuchter, te vergelijken met een kettingroker die eventjes een niet-rook pauze neemt van een half uurtje?

King of the Oneliner | 10-05-23 | 23:35

@King of the Oneliner | 10-05-23 | 23:35: Is dat niet een pause boisson;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 23:59

Saai is het nieuwe hip, dat wist ik gelukkig al wat langer.
Maar het dreigt echt onstuitbaar de goede kant op te gaan met dat annus horribilis.
En de zwoele zomer moet nog beginnen!

funda | 10-05-23 | 22:56 | 2

Conservatief is het nieuwe punk rock
Huey Lewis & The News - Hip To Be Square
youtu.be/LB5YkmjalDg

P-unit | 10-05-23 | 23:15

Ik vind dit toch wel een heel lekker bandje:
www.youtube.com/watch?v=1KZANiJw2ps
( PURGEN - reinkarnatsia )
Geen compositorische hoogvliegers maar wel lekker up-tempo en retestrak gespeeld.

Graaisnaaiert | 10-05-23 | 22:56

Met een glimlach gelezen. Dank.
Mooie passage over je moeder ook.

laurentius | 10-05-23 | 22:54

GTA Vice City - Introduction Theme [REMASTERED & EXTENDED]
https://m.youtube.com/watch?v=kTCOQSHohsE&pp=ygUTZ3RhIHZpY2UgY2l0eSB0aGVtZQ%3D%3D

RickyLaRue | 10-05-23 | 22:53

@Nuuk | 10-05-23 | 23:01: Wat mij verbaast (of eigenlijk niet) is dat er onder de groep verdachten/daders kennelijk niet 1 is die wng moreel bezwaar heeft tegen dit buitensporig geweld, wat zeker onder de categrorie "poging tot moord" valt. En dan "zijn verdiende loon" en "ik ga niet snitchen". Die mentaliteit heeft TOCH te maken met het gretig omarmde idee van "straatkultuur" rap en hip-hop. Dat werd ook gepromoot. Ik zag dit 35 jaar geleden al aankomen "O nee he ? NL gaat Amerika nadoen". en nu heb je dus wat je zelf wilde : gangstertjes die niets anders ambieren als "thug life" en leven van de misdaad.
Jullie hebben dit ZELF gewild !

Asteroid-B612 | 10-05-23 | 23:29

@Papa Jones | 10-05-23 | 23:26: als je iets schrijft wat niet helemaal linksgericht is ben je een fascist. Wat zitten daar een boel debielen zeg

Ruud5 | 10-05-23 | 23:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Ondertussen aan het front,

The Ukrainian military has inflicted “huge losses” on Russian forces in a successful counterattack near the eastern city of Bakhmut on Wednesday, according to Ukrainian officials.

Speaking in a video shared on Telegram, Andriy Biletsky, head of Ukraine's 3rd Assault Brigade, said "units of the 72nd Brigade of the Russian Federation were defeated."

Cornelis12 | 10-05-23 | 22:51 | 8

Denk dat die Russen, incl. Wagner slagers, een goed pak slaag gaan krijgen. Benieuwd hoe het Kremlin en ook het Russische volk gaat reageren.

Cornelis12 | 10-05-23 | 23:20

De wagners zijn bijna 'op'; wat hier vluchtte scheen een gedeelte van het reguliere Russische leger te zijn.
Met een beetje geluk zou het straks veel sneller dan verwacht kunnen gaan voor Oekraine.

funda | 10-05-23 | 23:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Liev die foto van Arthur en Bica...!!

- ja, ik heb alleen de plaatjes gekeken, lezen doe ik morgen-

Roos | 10-05-23 | 22:51

Verharding van de maatschappij bestaat. Bestaat verzachting van de maatschappij ook of word het alleen maar nog erger?

Patje | 10-05-23 | 22:51 | 3

Gebruik je geen regenwater en wasverzachter? zooo zacht;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 22:58

@Patje | 11-05-23 | 00:21: Nou wat ik wel als verwijt krijg van mijn Millenial kinderen is dat Boomers altijd hardvochtig regeren niet vriendelijk zijn , zelfzuchtig egoistisch en dat hun eigen generatie meer empatisch liefdevoller en minder respectloos is.. Als dat verzachten is denk ik van wel... Niet voor niets was in het verleden iets heel hot om te doen of te kiezen en nu juist heel cool of lauw.. antitrending op maatschappelike schaal ..?? Nu ik er op ga letten, het zijn altijd de oudjes die voordringen ruzie maken en problemen veroorzaken bij de kassa in de winkel. Maar ja Millenials shoppen ook vaak online he;)))

Smoelensmid | 11-05-23 | 00:41

Een mooi stuk weer waarin je prachtig heen en weer flitst tussen de waan van de dag, de gemoedstoestand waarin je je nu bevindt en de scherpe en relevante herinneringen van weleer.

De drank, ja. Niemand doet moeite, of moet dat doen, om aan de drank of drugs te gaan. Dat is wel zo als je er van af wilt. Een stevige strijd met een vasthoudende tegenstander.
Goed te horen dat je grip hebt.

Nuuk | 10-05-23 | 22:46

Gestopt met lezen na Nickelback...

The_Crown | 10-05-23 | 22:44

Bica is een leuke hond.

thanseeuwen | 10-05-23 | 22:42

De Nachthap.

Na 48 uur constante regen vond ik het tijd voor een zomerse salade, het is de Griekse geworden.

Aantallen voor 1 persoon.

Je begint onderin je slakom met 3 eetlepels olijfolie, waar je 1 flinke eetlepel oregano doorheen draait. Niet te bang daarmee! Er gaat ook 1 teen knoflook in fijne plakjes bij. Knoflook altijd meteen door de olie roeren! Zo, dit is de basis. Je kunt dit soort van vervangen door alle sap uit een bakje groene verse olijven met knoflook van Aldi te laten lopen. Dan nog mag er ws wat oregano en olie bij.

Ik begin met ¼ ui in dikke ringen, die ik losknijp en in een bakje koud water opzij zet. Dan worden ze extra crispy en wat minder sterk.

6 olijven zonder pit kunnen in de kom. Ik nam paarse Kalamata, maar de groene verse van Aldi zijn ook lekker.

1 rijpe tomaat in 8 stukken, lekker chunky. Zout erop.

8 halve plakken komkommer (heb ik overgeslagen, want die proef ik 24 uur als ze niet in het zuur hebben gelegen).

1 geroosterde rode paprika uit een pot, opensnijden en evt zaadjes verwijderen, in grove stukken (optie, niet trad.).

2 ingelegde lichtgroene pepers, kopje eraf, in de lengte doorsnijden en ontpitten en in grove stukken (optie, niet trad.).

Nu de ui afdruipen en erbij. Alles goed doorroeren. Groenten geven sap af in de olie. Proeven. Wat missen we? Een klein zuurtje natuurlijk! Hoe doen we dat? Het lekkerst is wat sap van de olijven/pepers/paprika’s te gebruiken en/of een scheutje rode wijn-azijn. Als de meuk op smaak is mag de rest erbij.

1 haffel ijsbergsla.

1 haffel Feta-blokjes of theelepeltjes verse geitenkaas zoals Chavroux. Die op het allerlaatst, anders zootje. (Vergeten, was toch lekker!)

Smakelijk allesaam!

twitter.com/beschaafdrechts/status/16...

P.S.: Een leuke variatie is met tonijn ipv van witte kaas, en je kunt de olie van de tonijn gebruiken voor de basis.

wilderst | 10-05-23 | 22:39 | 4

Ooit in Griekenland nog een halve meter borden Freshco , stuk mogen gooien omdat een zomerse salade zo goed smaakte , maar dat is tegenwoordig verboden en gooien ze lafjes met bloemen;)) Eet smakelijk wilderst doe mij met dit weer maar de rode wijn en de gebakken kalfslever;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 22:55

@Smoelensmid | 10-05-23 | 22:55: Je hebt gelijk!

Ik dronk ook een Trappist dubbel vandaag. Maar het was dit of bruine bonensoep. Ik wilde gewoon niet toegeven aan dat kloteweer!!!

wilderst | 10-05-23 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

Het moet zijn: "Op de koele kade liep een kale koelie met een kilo koffie op zijn kale koeliekop"

Noodluik | 10-05-23 | 22:38

'Hier heeft u 24 miljard, verzin maar een oplossing voor een verzonnen en zelf aangedaan probleem'.

In plaats van ' Bedenk een oplossing voor het zelf aangedaan probleem, en op basis daarvan berekenen we de kosten'.

Ik ga op bed. Vanavond geen flikker uitgevreten, anders dan mijn jongste uitleggen wat AIDS is, maar dan, in haar woorden, in 'kindertechniek'.

Toedels.

GKJP | 10-05-23 | 22:37

Dus, ik doe vandaag een pakket op de bus naar adres aan de Witte Vrouwenstraat. Zegt de mevrouw achter de toonbank gortdroog: "Nou, dat zal binnenkort ook wel veranderd worden". Had er niet eens bij stilgestaan, maar hilarisch, dat verwacht je dus niet van een dame op leeftijd. Sta je allebei te schateren in de winkel...

Graaisnaaiert | 10-05-23 | 22:36 | 4

@wilderst | 10-05-23 | 22:40:
Een totaal onverwacht lolmomentje, dat zijn de beste. En ja, een linksprogressieve stad dus ik vrees het ergste.

Graaisnaaiert | 10-05-23 | 22:43

Het gaat om een soort non met witte kleren die daar vroeger een klooster hadden

Shoarmamasutra | 10-05-23 | 23:10
▼ 1 antwoord verborgen

Met zonder paywall
https://12ft.io/proxy?q=https%3A%2F%2Fwww.parool.nl%2Fnederland%2Ftopless-zwemmen-in-amsterdamse-zwembaden-free-the-nipple%7Eb4caff34%2F

RickyLaRue | 10-05-23 | 22:41

Coldplay is vaak wel het laatste wat mensen in hun leven horen, en daar wil ik het verder even bij laten.

skoftig | 10-05-23 | 22:35

Oh hou es op.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5383437/universiteit-utrecht-klimaatnoodtoestand-demonstraties-end-fossil

RickyLaRue | 10-05-23 | 22:33 | 3

Knettergek

wilderst | 10-05-23 | 22:42

Allemaal mensen die later uit principe geen kinderen krijgen/nemen.

Acidstain | 11-05-23 | 00:33

@Acidstain | 11-05-23 | 00:33:
En natuurlijk nemen ze een asielzoeker in huis om de wereld een beetje beter te maken. Oh nee wacht, die krijgen veel sneller zelf een huis.

Flightless bird | 11-05-23 | 00:48

Het grootste talent van Nederland
maar Apres toi maakt wel een punt.

rechtsdwalendeautist | 10-05-23 | 22:28 | 3

Arthur mag geen grapjes maken of kritiek hebben op Zelensky en/of D'66?

Patje | 10-05-23 | 22:35

@Patje | 10-05-23 | 22:35:
66 en de groene khmer staan met afstand voor de meest intolerante ideologie in ons land.

Nuuk | 10-05-23 | 22:50

Jose de Carvalho beschrijft eerder de opvoeding van veel Portugese kinderen, dat was cultureel bezien echt geen rozegeur en maneschijn en met de harde hand. En andere attributen.
En in welke cultuur is het dan zogenaamd zo warm? Zeker niet de Midden Oosten culturen. Niet Suriname. Volgens mij doen de lelijke blanken het nog niet zo slecht.
Gebrek aan passie kan ik me iets bij voorstellen.

letopuwzaak | 10-05-23 | 22:28

Muziek die mijn dopaminereceptoren doen tintelen is black metal. Mijn nieuwste ontdekking is Antrisch. Dit nummer in het bijzonder.
youtu.be/ye0i2o5H-GU
De beloning ligt na minuut 3:50. Die rif bezorgt mij kippevel.
Maar wel als je het eerste gedeelte gehoord hebt!
Goede muziek, dan kan geen drugs tegenop.

SterF... | 10-05-23 | 22:20 | 21

@Asteroid-B612 | 10-05-23 | 23:59:
Op zich kan ik dat best waarderen.

Ik zou noooit de term 'boers' hiervoor willen gebruiken natuurlijk, haha.

Goede nacht. Morgen weer een wekker. En blijf herrie maken.

SterF... | 11-05-23 | 00:07
▼ 18 antwoorden verborgen

Sanna Marin vrijgezel! Komt daar nog een topic over?

de Voorzittert | 10-05-23 | 22:18 | 2

Te laat, ze heeft mij al gebeld.

BrutusBosch | 10-05-23 | 22:20

Wie zou u liever als premier hebben, Sanna of Mark? Of als levensgezel kan ook.

Flightless bird | 10-05-23 | 22:22

Doe maar geen 2024. Beter nog: stop nu

wilderst | 10-05-23 | 22:17 | 4

Het is niet speciaal. Ik had ook het stupide plan om ooit zoiets te schrijven. Om iets van mijn mega kennis achter te laten. Ook geen kinderen hier. Zuipen, roken, zout eten. Elke morgen dikke ogen met zoutkristallen eraan. Dikke buik van de gezwollen lever. Jij bent niet de enige en ik ook niet. Het enige goede aan jouw reeks dagboekshit, is dat ik het niet ga doen.

Toch een zeer hartelijke groet naar een gelijkgestemd medemens, een van de velen!

wilderst | 10-05-23 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Arthur heeft dus toch geen kanker ? Guy is all talk.

Asteroid-B612 | 10-05-23 | 22:16

Gezapigheid is goed, als je er de waarde van inziet.

letopuwzaak | 10-05-23 | 22:16 | 3

Als je bedoelt zonder haast prima , maar als ik de andere synoniemen in ogenschouw neem..... : bloedeloos, energieloos, futloos, loom, mat, saai, slap, sloom. gezapig (bn) : bedaard, bezadigd, gemoedelijk, kalm, kneuterig, ben ik bang dat we het niet eens worden over de waarde ervan ;)

Smoelensmid | 10-05-23 | 22:42

@Smoelensmid | 10-05-23 | 22:42:
Futloos, haha oh nee integendeel.
De kunst is vreugdevol zijn over de simpele dingen des levens. Dat bedoel ik te zeggen.

letopuwzaak | 10-05-23 | 22:45

Prachtige honden. Klopt het dat Shiba's en Akita's moeilijk opvoedbaar zijn?

RickyLaRue | 10-05-23 | 22:16 | 4

Shiba Inu hier is zeer waakzaam, achterdochtig en staat niet echt voorop bij verdachte situaties. Wel een hoop herrie bij bezoek.

SNAFU | 10-05-23 | 23:29
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Après toi | 10-05-23 | 22:15 | 1

Positievere kijk dan ik, qua wens tot voortplant.
Wereld ziet er niet echt verwelkomend en stabiel uit.
Genieten van dingen en elkaar is iedere dag een goed medicijn.

hallevvezool | 10-05-23 | 22:14

Nickelback, Waylon en Coldplay, poeh ik denk dat ik nog even wacht met stoppen. Wel veel respect voor het feit dat u bent ontsnapt aan de middelen waarvan mensen denken dat ze helpen bij het ontsnappen aan het leven.

Patje | 10-05-23 | 22:13 | 2

Throwing Copper / verhaspelde oorlofpoweetzie,
Flashbackt naar Nam
Padvinderij met blikjestelefoons
Episch de kenabbes leren blezen in z'n dorp.
Ik ben een problematisch drinker, zou een dagelijks biertje moeten hachelen voor de gezondheid, maar ben ook al geen nutritionoloog. 'k taal niet zo naar piswasser, zelfde geldt voor roestoplosser of fonduepeut. jaargangen nieuwjaarsbellen onontkurkt restant.

Genoemde bandjes zijn misschien wel stijlmuziek..woorden voor een net ontdekt gevoel, sterke wegrukkers in tijd, plaats en gedachten, strohalmen in een desolate vlakte.

all my feeling coming ba-ack again
Nog groen van leeftijd, de gezichtsverf
Joego was uit elkaar gevallen en nog actief toneel.
I didn't jump into Fallujah, maar heb mijn deel aan vernieling gezien.
Muziek met rotsen erin. Fijne herrie,

Twisten over smaak is meestal flauw.
Tall grass makes it hard to see beyond my property.
got to live got to live ...
Veel partijpostertjes, voor wegwerppartijen; wij zijn nette mensen.

9 mei Europadag: Hallo EU,
Wij hebben zonet met Europa gesproken, we willen onze Landen terug.
some fucking change
Dit zal zijn wat we gezegd hebben
Praat over vrijheid, praat over een vlag
Plant voor het ene, is nu een andere dag.

*brandende gittar uit fenetre tossen doet*

hallevvezool | 10-05-23 | 23:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl