Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stichting Klimaatpsychologie.com is activistisch charlatans-nest dat cliënten opsluit in hun pathologie en ondertussen lekker blijft factureren

Iedereen weet het, niemand zegt het.

Dit is het regelrecht aanpraten van pathologie die je zelf belooft te verhelpen

De Stichting Klimaatpsychologie, daar gaan we het na vandaag in Trouw inmiddels 25 artikelen in de Nederlandse media eens even echt over hebben. Maar voordat we dat doen even een belangrijke clausule: ook wij zijn voor een zo verantwoordelijk mogelijke omgang met de planeet, maar we herkennen gesublimeerd-religieuze bevanging, diens katalysators en crediteuren als we deze zien.

Goed, we verdiepen ons even in hun website, naast het hallucinante, BIG-tuchtcollege-waardige bovenstaande plaatje (mirror gehele pagina hier) dat klimaatpathologie regelrecht aanpraat en zélfs suggereert dat er iets mis met je is als je het niet ervaart.

De meest belangwekkende frasen citeren we dikgedrukt.

"Hoor je ook steeds vaker de term klimaatdepressie? Deze eco-emotie krijgt relatief veel aandacht. Toch is de lijst veel langer en veelzijdiger dan dat. (...) Geconfronteerd met de klimaatcrisis, ervaren mensen een verscheidenheid aan emoties. Hier zetten we er 7 op een rijtje:

- Je kunt je niet gehoord voelen of weggezet
als overdrijver. (...)
- Je kunt een diep gevoel van compassie en pijn ervaren voor diegenen die lijden. Of rouwen om de natuur.
- Je kunt gevoelens van
schuld, schaamte of hypocrisie hebben door het ongemakkelijke besef dat je zelf ook deelneemt aan het vervuilende systeem. (...)
- Je kunt je
teleurgesteld of boos voelen, omdat het lijkt of het mensen koud laat.
- Je kunt je tevreden,
blij of optimistisch voelen, na het zien van een mooi initiatief of na het doen van een groene daad. (...)

Wegkijken gezond?
Soms denk je vast: 'nu komt niet zo goed uit, kunnen we het er een andere keer over hebben?' Wegkijken dus; doen we allemaal wel eens. Ons brein heeft allerlei slimme manieren om te optimistisch en selectief naar de werkelijkheid te kijken.

(...) Toch draait alles in het leven om balans. Het mooie kan alleen bestaan in het licht van het donkere. De kop in 't zand-strategie is uiteindelijk niet houdbaar. (...)

Hierbij enkele tips om beter met jouw eco-gevoelens om te gaan:

- Doe iets met je emoties, bijvoorbeeld door
bij een milieubeweging (vrijwilligers)werk te gaan doen. Zoek iets wat bij jou past en vind hier voldoening en zingeving in."

De gehele website is doordrenkt van impliciete en expliciete oproepen tot activisme, wat nog even extra samengevat wordt door het onderstaande citaat, waarvan iedereen echt wel weet wat er bedoeld wordt met "eco-action, eco-determination".

[Tekst gaat verder onder de afbeeldingen]

"eco-action, eco-determination"

"Versterken: empoweren van duurzame koplopers en groene doeners."

De Wil tot Ontroering wordt media- en maatschappijbreed gefaciliteerd

Dan nu onze duiding van het fenomeen.

De Stichting Klimaatpsychologie is net als de mediabrede paniek-campagne verantwoordelijk voor het cultiveren en in stand houden van zogeheten klimaatstress.

Maar die paniek, en dus de klimaatpathologie die erop volgt, is gebaseerd op een volstrekt apocalyptische en minst waarschijnlijke lezing van het jaarlijkse IPCC-rapport. De Correspondent voegde het niet voor niets als voetnoot bij hun DeepFake van Rutte: "We vestigen dus bewust de aandacht op een scenario waarop de kans klein is, maar waarvan de gevolgen gigantisch zijn."

Een andere meer doorwrochte, maar veel te zeldzame kalme noot bij het IPCC-rapport las u bijvoorbeeld hier: "There are good reasons to want to reduce carbon emissions, to zero if possible. But the apocalyptic visions trotted out to accompany the publication of this IPCC report – as in common with previous IPCC reports – bear little relation to the scientific content within."

Over de klimaatdepressies en klimaatangsten waar Stichting Klimaatpsychologie zo gretig op factureert, zijn dus uiteindelijk twee dingen te zeggen:

1- Ze berusten niet op wetenschappelijk gestaafde realiteit, maar op een maatschappij- en mediabreed waanbeeld. Een waan waarin onze archetypische ontvankelijkheid voor het zondvloedmotief het wint van een defecte realiteitstoetsing. En in plaats van dat klimaatpsychologen hun cliënten langs die lijn behandelen, bevestigen ze hen juist - zeer agressief zelfs - in die waan.

2- Klimaatdepressies- en angsten zijn geen klimaatdepressies- en angsten. Het is een mens-eigen algemene Wil tot Ontroering die in het klimaat een maatschappelijk beloonde taal en thematiek gevonden heeft. Dát is wat klimaatpsychologen hun cliënten uit zouden moeten leggen.

En het allerergste is, als ze in alle oprechtheid naar binnen kijken: dit weten ze. Maar ze doen het niet. En die arme zorgverzekeraars maar betalen! €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€.

Valt u ook iets op?

Voeg maar toe: https://www.geenstijl.nl/5169884/we-zien-het-heus-wel/

Reaguursels

Inloggen

Het is toch goed dat deze mensen beseffen dat ze compleet overbodig zijn en met hun aanwezigheid al het milieu belasten, onnodig ruimte innemen en de aarde leeg vreten, ondertussen hun ecologische foot print verdubbelen met hun baardrang. Kunnen ze het theezakje wel in de gft-bak doen of de kassabon bij het oudpapier doen, het helpt geen zier, voor hun soja latte wordt ondertussen wel een oerwoud gekapt.
Beste is hun telefoon, iPad, laptop, breedbeeld televisie af te pakken, want producten van moderne slavernij inmers, omdat het niet past in hun gewenste wereldbeeld, want zo is het gezegde: een betere wereld dat begint bij hen zelf.
Trek verder hun kleren van het lijf wat niet 100% biologisch katoen, linnen of jute is, en kijk maar hoe het hun bevalt.
Dat de kleding met aardolieproducten rond de wereld wordt gemaakt en vervoerd zal ik ze vergeven. Ik hoef ze namelijk niet naakt te zien, dank u.

Analia von Solmsch | 31-03-23 | 01:01

Hahahaha; een stukkie over de klimaatgekte beginnen met een disclaimer (clausule??) dan ga je al de bietenbrug op.

Er IS geen (GEEN) klimaatcrisis. Dat kun je alleen al opmaken uit het feit dat alle maatregelen het CO2 gehalte beloven te verlagen h e l e m a a l niets doen. Ze maken het leven duurder, vervuilen het milieu en zorgen vaak eerder voor meer dan voor minder uitstoot.

fokkewoelf | 30-03-23 | 23:28

Ik wens iedereen een zeer diepe klimaatdepressie toe en een hoog flatgebouw.

echtpaul | 30-03-23 | 23:25

Foto's van Opsporing Gezocht, een criminele organisatie

KlaagGraag | 30-03-23 | 21:46

Dit seurt mensen zijn gewoon de moderne gereformeerden. Net zo drammerig, net zo vervelend, net zo hypocriet, net zo dogmatisch religieus. Want progressief-links komt dan ook voort uit het gristendom en hun inner light theory.

Wat ze simpelweg deden was de omnipotente god inruilen voor de almachtige staat, de kerk voor de overheid, de hemel vervangen met de belofte van een (communistisch) utopia welke in de praktijk natuurlijk nooit bereikt wordt. Maar dat ligt natuurlijk aan jezelf, want je hebt gezondigd. Je moet je overal schuldig aan voelen want elk probleem wordt door jou veroorzaakt - niet omdat de linkse religie niet deugt. Die is onfeilbaar.

Derhalve denken extreemlinksen ook altijd dat ze moreel superieur zijn, het vanzelfsprekende gelijk hebben. Ook hun behandeling van afvalligen hebben ze van het gristendom overgenomen: die moeten worden behandeld als ketters, als zondaars, als satansgebroed, als het schuim der aarde.

Ecoactivistisch links is een uiterst enge, dogmatische-religieuze drang- en dramgroep die een groen utopia voorspiegelt maar in werkelijk een communistische dystopie oplevert, vol met schuld en boete, een gebrek aan vriiheid en voedsel en staatsdwang en -controle op alles. Verzet je je uit alle macht tegen, want deze lieden nemen nooit genoegen met een compromis. Ze gaan altijd door. Geef ze geen duimbreed toe.

nobele wilde | 30-03-23 | 21:24 | 2

Zo, Nobele Wilde, dat was een hele preek! Waar ik het trouwens grotendeels mee eens ben. De overeenkomsten tussen christenen, socialisten en nu de klimaatgelovigen zijn inderdaad treffend. Compleet met schuld, boetedoening, ketters en wat dies meer zij.
Dus, ik sluit me graag bij je laatste advies aan: geef ze geen duimbreed toe.

KeesBruin | 30-03-23 | 21:46

Nog een aanvulling: wat je schrijft over de dogmatische drang is ook volledig van toepassing op clubs als de Dierenpartij en de Faunabescherming. Die zijn even compromisloos en in het bezit van de Absolute Waarheid.

KeesBruin | 30-03-23 | 21:55

Jouw "eco-gevoelens" zijn de mijne niet !

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 20:58

Zal ze eens klimaatstress bezorgen. Klimaatverandering gaat niet snel genoeg. Veel te koud. Nu naar Dodge Viper V12 op diesel kijkt.. Hebben ze zelf een psycholoog nodig ofzo? Klimaatstress.

Ken maar 2 klimaten. Lekker weer en kudt weer.

Zalwelweer | 30-03-23 | 20:23

Ze hebben gewoon last van klimatofobie en daar hebben ze dus geen therapie voor.

A.I. van Dee | 30-03-23 | 20:18

"De Stichting Klimaatpsychologie is net als de mediabrede paniek-campagne verantwoordelijk voor het cultiveren en in stand houden van zogeheten klimaatstress."

Ja. Case in point: dat verschrikkelijke nu punt en el. Kop van een artikel : "In duinen, op heide en boerenland gaat Nederlandse natuur verder achteruit."

Vervolgens: "Maar je kunt ook selectief winkelen uit het omvangrijke rapport om tot heel andere conclusies te komen."

Want: "Als je bijvoorbeeld alle metingen op één hoop gooit, lijkt er nauwelijks sprake van verandering. Onbeschermde dieren zijn sinds 1990 met gemiddeld 10 procent in aantal afgenomen. Maar het geheel van alle beschermde diersoorten is constant of zelfs licht toegenomen."

Bwahaha, "bijvoorbeeld alle metingen op een hoop gooien". Toetsvraag voor de onbevooroordeelde lezer: wie shopt hier nu selectief uit een rapport?

Gen. Maximus | 30-03-23 | 20:15 | 1

wow

Spartacus | 30-03-23 | 21:23

Meneer en mevrouw pastoor, dat is wat ik zie die een onetrack mind-evangelie uitventen.
Ben meer van de Christopher Hitchens kerk.

BL!ZZ | 30-03-23 | 19:50

En toen werd het vloehoehoehoed, sniff, en werd mijn handdoekje nahat, sniff, en mijn salade van de AH to go, sniff, die in een plastic bakje zat, snifferdesniff, werd de zee in gesleurd, sniff, en nu gaat een dolfijn dood door de boehoehoehoeren.

Nohara | 30-03-23 | 19:43

Tjee, die fotos en bijbehorende namen...mooie verzameling schapen bij elkaar. Echt, in de zorg struikel je over deze types. Zo na hun 35_ 40e willen ze manager worden en anderen vertellen hoe t werkt...kort kapsel, goedkoop leren jasje, en gezonde vijandigheid tav blanke/ witte mannen. Tot de pleuris echt uitbreekt...dan zijn al deze schaapjes nergens meer...zie Oekranie voor wat er gebeurt als echte problemen om de hoek komen, dan mogen mannen sterven, vrouwen reizen door naar Europa...so much for powervrouwen.

Fra Lippo Lippi | 30-03-23 | 19:42

Ik mis wat vroeger de “excuusneger” werd genoemd.

Zeddegeizot | 30-03-23 | 19:41

Bij mij doemt meteen een probleem op. Is dit een een strafbare vorm van mishandelen of misbruiken van mensen die wellicht toch al wat labiel zijn of andere psychische klachten hebben ?
Ik ben geneigd te zeggen : neen.

Voor mishandeling of misbruik is namelijk opzet nodig. Die opzet ontbreekt, want ze geloven echt dat het helemaal goed is. Zoals de chirurg, die gewoon een mes in je lijf zet. Hun opzet is gericht op hulpverlening.
Dat maakt het natuurlijk allemaal nog triester, anders kon je ze gewoon opsluiten. Dan zou het probleem zijn opgelost.

Een kleine TBS behandeling dan ? Dat zou wel kunnen, maar dan opsnappen ze weer en vind je ze even later vastgeplakt op A10. Hoop gedoe. Zo maar laten. Ik betaal wel wat meer zorgpremie.

Wat valt me op is, dat veel van de getoonde academici hun diploma hebben gehaald bij instellingen, waar ik vaak toch een gezonde twijfel bij heb. Op de UvA of InHolland word je toch snel voor een talentvolle chemicus aangezien als je een pannenkoek kunt bakken op basis van karnemelk.

Ja ...... je zult maar premier zijn van een land vol met idioten.
Dan kun je alleen maar lachen onder het motto "wie lacht niet, die de mensheid beziet ". Dat zien we Mark dan ook veelvuldig doen.

Kortom, zorg voor goed getrainde lachspieren en stel dat als absolute functie-eis voor een toekomstige premier.

Overigens, ik heb zojuist een lachspier-fysiotherapiepraktijk geopend.
Ik denk dat ik heel rijk ga worden. Ik droom al van een privé jet. De zaak is opzet in de vorm van een NV, waarbij ik Mark Rutte en René van der Gijp vraag om lid te worden van de raad van commissarissen. Mijn vrouw is hier al lid van, Dus geheel onafhankelijk.
Neelie Kroes wordt mijn personal assistent.

Check-zei-de-Gek | 30-03-23 | 19:41

Wat mij opvalt in het rijtje is Evelien Kums.
Goeie foto om eeh, naja....

DeKees | 30-03-23 | 19:16

Vinden ze het gek dat ik mij onoverwinnelijk waan.
- Geboren tijdens en Tsjernobyl debacle.
- Zure regen, ik leef nog
- Ebola uitbraken
- Salmonella
- Golfoorlog
- Mond en klauwzeer
- Gekke koeienziekte
- Varkenspest
- 911 overleeft
- Taliban
- ISIS
- Sterren op het ijs
- Mexicaanse griep
- Vogelgriep
- Trump
- CO2 tot nu toe ook
- Nu is het weer stikstof waar ik zogenaamd dood aanga. Of een of ander kut mosje. Ik wil gewoon een betaalbaar huis en niet mijn ballen uit de broek schrikken als ik de gehakt prijs bekijk.
.
Weet je......als je elk jaar een nieuwe crisis pakt waar alles en iedereen helemaal dood en kapot aangaat, dan word je eigenlijk murw geslagen. Eigenlijk schijten die onophoudelijke golven van crises mij inderdaad niet meer. Ben eigenlijk meer fan van een onderzoek naar massa-hysterie.

Shestov | 30-03-23 | 19:12 | 2

Je vergeet het gat in de ozonlaag, corona, kunstgras, plastic eilanden en Patty Brard. Over crisismoeheid: In Japan zijn meer mensen overleden door angst en paniek rond Fukushima dan door straling. En als we het wereldwijde budget voor klimaatgelul hadden uitgegeven aan voedsel, hygiëne, zorg en scholing dan hadden we miljoenen levens gered. Ik ken persoonlijk nog niemand die is doodgegaan door klimaatverandering.

Zeddegeizot | 30-03-23 | 19:38

@Zeddegeizot | 30-03-23 | 19:38: Ik heb ook nog nirmand gezien die overreden is door de klimaatverandering. Sterke punten Waarde GS ers.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 21:39

zouden bananenvliegjes ook klimaatpsychologen onder hun gelederen hebben?
Stof om na te denken is het niet....?

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 19:06

Stappenplan linkse indoctrinatie:
- verbied straffen, alleen foei gesprekken
- verweek de weerbaarheid van mensen
- ondergraaf de zelfredzaamheid van mensen
- verzwak alle argumenten en ruil ze in voor nietszeggende bagger
- creëer schuldgevoelens
- hou mensen afhankelijk
- nooit concrete oplossingen
- verzin steeds een nieuw probleem
- indoctrineer via media en influencers
- weet de weg naar de subsidie potten
- zorg dat de linkse kerk er flink geld aan verdient

Broadsquire | 30-03-23 | 19:06

Ik denk dat ik spiritueel klimaat guru word. Ik ben net als Greta autistisch, dus ik ben zielig en heb daarom gelijk.

thanseeuwen | 30-03-23 | 18:48

Ik ben pas begonnen aan de TV serie; Project Blue Book.
En in die serie kan je goed zien, hoe in de jaren vijftig burgers zoveel angst werd aangepraat, dat ze van wanhoop maar een houten schuilhok bouwden, tegen de Sovjet Atoombommen.
Triest om te zien, dat onze regering, en haar subsidie organen, de hetze de bevolking voort zetten.
Angst scoort...

Torquemada | 30-03-23 | 18:46 | 3

deze hetze tegen eigen bevolking voort zetten.

Torquemada | 30-03-23 | 18:47

"Duck and cover !" werd de schoolkinderen geleerd. Helpt ook erg goed ja.

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 21:06

@Asteroid-B612 | 30-03-23 | 21:06: Hielp mij in eerste instantie torn de meester me met een lineaal wilde rammen op de basisschool. Mooie vent, heeft me goed gemotiveerd om toch iets te doen.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 21:41

Paranoïde patiënten behandel je ook door te bevestigen dat ze waarschijnlijk achtervolgd worden. Eetstoornis? Laten we afspreken in de snackbar.
Bon, inmiddels zijn feiten irrelevant in de klimaatdiscussie. Klimaatpaniek is de tijdsgeest, met aanwakkeraars aan de ene kant, en dolende en goedgelovige warhoofden aan de andere. Daartussen de opportunisten, die er geld en/of macht in zien.

Zeddegeizot | 30-03-23 | 18:45

Ik denk dat ik iets ga doen met omgaan met klimaatdram-workshops & -spiechelogie.

Onkel Bratwurstbude | 30-03-23 | 18:42

Wéér een stoornis waar ik geen last van heb. Drommels. Zo kan ik me nooit eens flink onderhanden laten nemen door zo'n zelfingenomen hitsig theewijf

JanVergoor | 30-03-23 | 18:39

Ik zie een heeeeeeeeeleboel gemeenschapsgeld verdampen!
Rechtstreeks in de diepe zakken van de groen-kerk.

tis_wat | 30-03-23 | 18:39

Zo te zien zijn ze vóór massamigratie uit Afrika!

zokanhetookja | 30-03-23 | 18:32 | 1

Natuurlijk de klimaatvluchtelingen moeten opgevangen worden

thanseeuwen | 30-03-23 | 18:46

Ze zijn er allemaal stralend en weldoorvoed uit, en waarom ook niet. Hun gebazel gaat er in als Gods woord in de ouderling. Daar kan elke dag wel een tofu-havermelk shake in, met een glutenvrij bolletje zelf geplukte zuring melange met een dressing van gestampte muisjes aangelengd met het extract van schors van de moerbeiboom, afgetopt met een dot kreeftensnot, voor de kenners een ware delicatesse. Dit is niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. Ze geloven in zichzelf. Het geld klotst over de plinten. Als de klanten het vreten, wie zijn wij dan, om daarover te miepen.

Wiebenick | 30-03-23 | 18:30

Klimaatpsychopaten.

Piggelmee | 30-03-23 | 18:25 | 1

Vandaag weer een "ge-time-de" uit de EU, klojo gebruikt opeens het woord stikstof... staat/stond in geen enkele EU-wet. We worden genaaid, de "aandragers"zijn Samson en de dikke tuinkabouter.

hagelkruis | 30-03-23 | 18:47

Klimaat psycholoog.... Lijkt alsof er zelf een verdienmodel achter schuilt.
Hmmm, ik denk dat ik me bij de KvK ga inschrijven als bierpsycholoog.

McFreek | 30-03-23 | 18:24 | 1

Maar dan kan je wel met bierontkenners te maken krijgen.

RandyBiel | 30-03-23 | 18:39

Zitten nog best een paar shibby vrouwkes tussen die psychologen. Ik zou er alleen niet mee kunnen leven.

Zalluf | 30-03-23 | 18:23

Dat van dat zondvloed archetype is wel heel erg treffend. Was ook een paradepaardje van het christendom, het jodendom en diverse andere, oudere cultussen. Blijkbaar is dat een heel belangrijk dingetje voor de mensen.
In ieder geval een heel geschikte manier om ze met de neusjes 1 kant op te krijgen.
Nu hebben ze coaches en psychologen ipv priesters.
En dat is nou precies waar ik bang van wordt, gezien de geschiedenis van bovengenoemde religieuze groeperingen. Als de angst echt toeslaat dan gaan ze rare dingen doen. Hopelijk is de uitstoot van brandstapels iets wat ze daarvan weerhoudt.

Vandeanderekant | 30-03-23 | 18:20 | 1

Hihi, alles wat er niet in geloofd, tot slaaf maken... Mogen de klimaatketters lekker met zweep gedwongen, grote steenblokken slepen, voor de graftombe van Farao Timmerfrans. Deze keer hol ipv grotendeels massief, lol.
Volgekwakt met zonnepanelen ook natuurlijk... Moet wel duujjjjzaam zijn.

Reagiertank | 30-03-23 | 22:30

Het niet hebben van klimaatstress leidt tot aftrek van uw Planeetpunten tegoed.

Zaadstaaf | 30-03-23 | 18:19 | 1

Bij het woord "planeetpunt" krijg ik altijd associaties met een stuk taart.

KeesBruin | 30-03-23 | 18:22

Als ik die foto’s zo zie. Niet blanke mensen zijn veel integere mensen.

Mr Moore | 30-03-23 | 18:17

Ja nee maar we moeten IETS doen. Vaak verschijnen er onder dergelijke topics reaguursels in de trant van ‘de honden blaffen maar de karavaan trekt verder’. Nuance staat de wil tot ontroering alleen maar in de weg en is derhalve niet gewenst.

JJMS | 30-03-23 | 18:17

Maar negeren dat we als mens wel degelijk een negatieve invloed hebben op het klimaat en daar wel echt last van krijgen is nog dommer..... dan.

MeneerGuggenheimer | 30-03-23 | 18:14 | 11

@JJMS | 30-03-23 | 19:05:
Ja dat kan. Zie bv geo-engineering. Maar het zal duur zijn.
Voor die opwarming betalen we overigens ook al decennia vele miljarden, olie oppompen is immers ook niet gratis.

RandyBiel | 30-03-23 | 19:09

@JJMS | 30-03-23 | 19:05:
T gaat uiteindelijk gewoon om de balans van broeikasgassen in de atmosfeer.
Vrij simpele natuurkunde. Alleen behoorlijk complex om in de praktijk te bewerkstelligen.

RandyBiel | 30-03-23 | 19:10

@RandyBiel | 30-03-23 | 19:10:

“Alleen behoorlijk complex om in de praktijk te bewerkstelligen.“

Dat is mijn punt. En dan nog hebben we geen garantie dat onze inspanningen resultaat opleveren dus waarom niet gewoon rationeel kijken naar de stand van zaken en inzetten op alternatieven die structureel een verschil kunnen maken. Hals over kop fossiele energiebronnen afdanken zonder een fatsoenlijk werkend alternatief lijkt me nog schadelijker dan wat we nu gebruiken. Als je kijkt wat die Tesla-fabriek in alleen al Duitsland opslurpt aan energiebronnen, is het dan wel zo’n goed idee om voortijdig onze relatief schone en goed werkende fossiele voertuigen af te danken? Ik denk het niet. Maar daar heeft een klimaatpsycholoog geen boodschap aan. Veel duurrzjjame maatregelen zijn niet meer dan symboolpolitiek.

JJMS | 30-03-23 | 19:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Na het lezen van dit alles ben ik vrijwillig in de dwangbuis gekropen.

Kilroywashier | 30-03-23 | 18:14

Psychologen van kleur hebben dit verdienmodel nog niet ontdekt?

J.Dokstijl | 30-03-23 | 18:13

Gokje: de cliënten van deze geldklopperij zijn instameisjes die nog nooit een natuur- of scheikundeboek van dichtbij hebben gezien zich 's avonds in slaap onaneren op een filmpje van messias Klaver.

goedverstaander | 30-03-23 | 18:11 | 5

,@HoezoStom? | 30-03-23 | 18:19:
volgens de nieuwste Leerregels bestond het verspillen van zaad door Onan uit het feit dat hij het in de verkeerde vrouw deponeerde. Bijbelinterpreteerders kwamen er achter dat het onaneren nogal veelvuldig voorkomt. De voorspelde bochels en rugklachten bleven achterwege.

strawdog | 30-03-23 | 18:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Is de eerste werknemer al afgekeurd wegens klimaatstress?

MargauxGrandCru | 30-03-23 | 18:08 | 1

@MargauxGrandCru: dat nog niet maar er schijnt wel een vordering tot herstelbetalingen in de lucht te hangen.

Zaadstaaf | 30-03-23 | 18:36

Ervaart u nog steeds geen klimaatstress?
Dan moet u beter uw best doen!

Duwbak_Linda | 30-03-23 | 18:08

Niets is zo simpel als labiele mensen geld uit de zakken te kloppen, niet een tientje, nee meteen een paar mille. Praat ze een schuldgevoel aan (misselijk makend), leg daarbovenop een ondoorzichtig verhaal van hoe je lijdt aan iets wat niet concreet te maken is, en zie daar de centen stromen binnen en we hebben weer een leger slachtoffers gecreëerd. Een hele nieuwe vocabulaire is geboren die jou geen enkele duidelijkheid verschaft van realiteiten. Kwakzalvers, charlatans, Jomanda's en nog een heel leger zweef teven. Zolang je er in blijft geloven zal de zwaarste steen niet zinken.

Broadsquire | 30-03-23 | 18:07

“Of toch niet”

Haha u moet bekeerd worden!

MargauxGrandCru | 30-03-23 | 18:06

Ik ben best jaloers op mensen voor wie de stress om het klimaat het grootste probleem is

skoftig | 30-03-23 | 18:05

Met je "eco emoties".

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 18:05

deze klimaatheksen steken je huis in brand en komen vervolgens tegen betaling blussen?

Somberman | 30-03-23 | 18:04

GGZ kunnen patiënten niet helpen door tekort aan psychologen.

Pensionista | 30-03-23 | 18:01 | 1

Als de psychologen de patiënten worden …….

Vandeanderekant | 30-03-23 | 18:22

ach, in de jaren tachtig gingen er mensen onderdoor aan de angst voor 'DE BOM'
Ik ben nu alleen bang dat ik naast de rum of whiskey grijp en dat mijn piemel een dezer dagen misschien werk gaat weigeren. Voor de rest,... wie na mij komt die zorgt.

miko | 30-03-23 | 18:00 | 2

Naast de whiskey grijpen is een nachtmerrie, maar als je piemel werk gaat weigeren dan vind je vast een nieuwe hobby. Voor een beetje jeuk aan je snikkel en een vingerhoedje stijfsel is het maar een heel gedoe hoor.

Peerkeoud | 30-03-23 | 18:36

Ja dat je piem0l er op een dag mee kapt dat is onvermijdelijk en ook niet echt leuk maar gelukkig kan je tegenwoordig bij de doc blauwe pillies halen en als je er 2 in je mik dauwt heb je weer een tollie waar je kokosnoten mee kan kraken, just like back in the good old days !

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 20:55

Zolang er geen cent belasting-/overheids-/zorggeld naar dit toegaat, maakt het mij niet uit wat de kruidenvrouwtjes elkaar allemaal aanpraten in hun eigen netwerkje. Helaas hebben kruidenvrouwtjes veelvuldig een overbetaald baantje bij de overheid gekregen, dus de uitkomst zal uiteindelijk wel zijn dat u en ik dik gaan betalen voor een stelletje emotioneel niet in balans zijnde zeikwijven die elkaar in hun "leed" gaan versterken.

Grachus | 30-03-23 | 17:59

Waarom lachen al die mensen op de foto? Het vreselijk in de war zijnde klimaat is toch geen reden om te lachen. Het is bittere ernst!
Hahaha, ik snap dat wel. Geld verdienen over de ruggen van onnozele halzen was nog nooit zo gemakkelijk. Lachen dus! Als je je echt druk maakt over de klimaat modellen heb je zelf gewoon geen echte problemen. Dus je grijpt het klimaat met beide handen aan om ook een hobby te hebben. Red de planeet geeft een doel in je leventje wat vooral bestaat uit dokter series kijken, je nagels lakken en denken dat je een influencer bent. Spannend!

dijkbewaker | 30-03-23 | 17:57 | 1

De fotograaf hield hen een afschrift van hun bankrekening voor.

goedverstaander | 30-03-23 | 18:03

Laatst stond de kamado nogal te dampen hier en ik wist niet meer zo goed wat ik moest doen. Even bookmarken deze site.

TanteJuut | 30-03-23 | 17:56 | 4

Vrouwen en een barbecue. Kijk, daar gaat het al fout :)

goedverstaander | 30-03-23 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

Eén van de kenmerken van de theatrale persoonlijkheid is: de ander is een leverancier voor mijn bevredigingen. Bijvoorbeeld in het theater: de ander is er om voor mij te applaudisseren. Het zich werkelijk inleven in de ander wordt daarmee onmogelijk. De behoefte om zelf centraal te staan staat de empathie voor de ander in de weg.

Theatrale mensen bekijken de wereld alleen vanuit hun eigen perspectief. De wereld is zoals zij die beleven. Daarbij merken ze graag op hoe bijzonder het is dat zij iets op een bepaalde manier beleven. Het is voor hen een bedreiging als anderen een vergelijkbare ervaring hebben.
Geen feiten maar gevoelens dus.

Eén van de kenmerken van theatrale mensen is dat het hen niet gaat om de feiten, maar om de beleving. Het is bij wijze van spreken niet 15 graden, maar de temperatuur is: ‘ik heb het koud en ik heb het nog kouder dan jij het hebt’.

Jan Lange3373 | 30-03-23 | 17:56

De onwetenschappelijke berichtjes van deze groep zijn totaal niet relevant.
Net als die groep psychiaters die nu spijt betuigd over wat ze de LHBTI vroeger hebben aangedaan. Misschien moeten deze dat ook maar doen. spijt betuigen.

pejoar | 30-03-23 | 17:55

Hadden ze niet een excuus negert ertussen kunnen plakken bij de foto's? Als hij die onzin niet gelooft, betaal je hem toch gewoon met geld of in natura. Wedden dat het lukt.

jan huppeldepup | 30-03-23 | 17:55 | 1

Natuurlijk niet. Dat zijn de mensen die nu massaal sterven door klimaatschade. De overlevenden hoeven geen klimaatpsycholoog te worden; die krijgen een levenslange schadevergoeding.

goedverstaander | 30-03-23 | 18:01

Moest vanochtend de ruiten schoonkrabben en t is fucking eind maart.
Koudste , natste , grauwste, deprimerendste maand maart sinds 1906. Hoezo warmterecords, hoezo opwarming.
Bij de eerste dag van 25gr + staan de kranten weer vol hoor,”nog nooit zo warm geweest in deze tijd van het jaar” en “nl verdroogt het heeft al twee weken niet geregend. En half nederland trapt er weer in.

Crankhead | 30-03-23 | 17:54 | 1

Applaus, recht in de roos!

toetssteen | 30-03-23 | 19:18

Klimaatpsychologie, dat is het resultaat van het koppelen van twee zaken die nooit gekoppeld mogen worden, te weten een wetenschappelijke houding en een moreel standpunt.
Deze zich klimaatpsychologen noemende lieden mengen activisme met hulpverlening, en dat is een heilloze weg, Het is niet echt iets nieuws, een dergelijke mix. Elke keer als iemand zich als wetenschapper roert over wat goed is en wat slecht wordt er een grens overschreden, wordt datgene wat als moreel goed wordt beschouwd rechtstreeks gekoppeld aan wat als een wetenschappelijke waarheid wordt gezien. Vooral binnen de menswetenschappen is dat schering en inslag, wetenschappelijk aan willen tonen dat datgene wat men als goed en juist ziet ook leidt tot een betere lichamelijke en/of geestelijke gezondheid, of omgekeerd, dat de wetenschappelijke feiten wijzen in de richting van wat moreel juist en goed wordt geacht.
Het is niets nieuws, maar het is wel een behoorlijk extreme vorm van buiten je wetenschappelijke boekje gaan. Want hier wordt in alle letterlijkheid gezegd" "als u van uw psychische klachten af wilt, dan schrijven wij u voor om activist te worden, en wel inzake ideologische doelstellingen die ons, klimaatwetenschappers, welgevallig zijn". Impliciet wordt gezegd "u kunt niet psychisch gezond zijn als u onze moraal niet onderschrijft".
Dat is chantage, zoals je die verder enkel bij enge sektes tegenkomt.

Schoorsteenveger | 30-03-23 | 17:53 | 12

@Nuuk | 30-03-23 | 19:20:
Ze suggereren alleen maar dat ze behandelen, maar wat ze in feite doen is oordelen en veroordelen, vanuit hun eigen, enge moraal. Psychische gezondheid wordt op kromme manier gekoppeld aan morele standpunten. Of je nou klimaatstrees hebt of niet, het gaat om jouw morele standpunt inzake het klimaat, nergens anders om, dus of je deugt of niet deugt. De suggestie wordt gedaan dat de wetenschap jou kan helpen om van een mens-die-niet-deugt tot een deugdzaam mens te worden.
Het is in feite dezelfde strategie die het Christendom heeft gehanteerd: praat de gelovige een schuldgevoel aan en vertel hem dan dan de enige weg die van het belijden en bestrijden van schuld is.

Schoorsteenveger | 30-03-23 | 19:30

@Schoorsteenveger | 30-03-23 | 18:57:

Precies. En dan wordt er ineens op de NPO geroepen dat radicalisering volstrekt logisch en zelfs gerechtvaardigd is. En in pakhuis de Dreiger gaat de discussie over "heb je 15 jaar cel over voor het klimaat".

Tja, en 15 jaar cel is in NL vrij zeldzaam. Dus dan hebben we het niet meer over een stronttaart of verf op een schilderij; zelfs niet over een ludieke groepsverkrachting van een Shell-medewerkster.
Bij 15 jaar cel hebben we het over minimaal 1 moord.
En dat vinden ze sociaal acceptabel.

Dandruff | 30-03-23 | 19:35

Klimaatpsychologen lijkt me een beetje een uit de koude grond gestampt idee om je praktijk wat te vullen. Gewoon wat extra omzet draaien omdat het zich nou eenmaal aandient. Makkelijk verdient geld. Ik heb werkelijk geen flauw idee wat voor types zich om het klimaat in Nederland druk zouden moeten maken. Als je ergens goed zit is het wel Nederland met een zeeklimaat, overal water, en alles wat je hartje begeerd. Niet alles, maar dat vind je nergens. Komt een overspannen persoon bij de psycholoog en zegt door het veranderende klimaat nerveus te worden. Dan springt er een lichtje aan bij de "psycholoog" :" Er dient zich een nieuwe groep aan waar wellicht iets aan te verdienen valt"Belt zijn collega's met dit fantastische nieuws. ... Wat kan het anders zijn?

dijkbewaker | 30-03-23 | 23:37
▼ 9 antwoorden verborgen

Ja, ons Sterre heeft last van een klimaatklitoris en krijgt nu stikstoftherapie.

Conan de Rabarber | 30-03-23 | 17:53

Na het eerste consult krijg je lijm en een plak asfalt mee om thuis te oefenen. Je kunt ook kiezen voor een scherp voorwerp om fossiele brandstof-auto's mee te bekrassen. Fungeert ook als handige bandenprikker.

goedverstaander | 30-03-23 | 17:52

Gelukkig. Mijn kaalheid? Gevolg van klimaatstress. Mijn obesitas? Gevolg van mijn compenseren-door-eten als gevolg van klimaatverandering. Mijn lelijkheid? Te lang blootgesteld aan zure regen in combinatie met het langdurig liggen onder een stikstof dekentje. Ik ga voor een WIA uitkering op psychische gronden.

Kaal-dik-en-lelijk | 30-03-23 | 17:51 | 2

Gelul natuurlijk. Die kaalheid komt door de zure regen. Get your climate facts right.

goedverstaander | 30-03-23 | 17:53

Gelul2. Je moet meer neuken. Dit is een bevel.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 19:10

Het laat mensen koud is wel een goeie in deze context.

knutsel_ | 30-03-23 | 17:50

Klimaatcrisis? Wat is dat?

Marcelinho | 30-03-23 | 17:50 | 1

Ooit van Google gehoord toevallig? Of dat ook al niet?

RandyBiel | 30-03-23 | 17:54

Dank voor de duiding! Hahahaha!!

KeesBruin | 30-03-23 | 17:54

Als je dit soort waanzin leest, is het altijd goed, om je te realiseren, dat het gros van de Nederlanders nog wel gewoon met beide benen op de grond staat.
En aan het werk is, dat de bussen en treinen rijden, om mensen naar hun werk te vervoeren, dat het afval wordt opgehaald, dat de schappen in de winkels gevuld zijn.
Die klimaatwappies en XR-types vormen, ondanks al het kabaal dat ze maken, maar een heel kleine, improductieve minderheid.
Kortom, er is nog hoop voor Nederland.

KeesBruin | 30-03-23 | 17:49

Hysterische wijven die geld verdienen aan hysterische wijven.

boonmoi | 30-03-23 | 17:49 | 1

Het is een stichting, dus ze zullen ongetwijfeld van de subsidie-ruif vreten.
Ga die website maar eens doorspitten, die gegevens moeten openbaar zijn, maar meestal verscholen in een donker hoekje.

Piet-Kietelaar | 30-03-23 | 18:06

Tamelijk vooroordeelbevestigend rijtje : een overkill aan blanke vrouwen.

Lubbberrtt | 30-03-23 | 17:49

Hebben ze al bekendgemaakt wanneer het einde van de wereld komt. De ondergang van Greta is namelijk al verjaard, dus er moet een nieuwe datum gevonden worden. Ik houd het voorlopig maar op 2025 en daarna zien we wel weer verder.

jan huppeldepup | 30-03-23 | 17:48 | 1

Nou, ik vind je wel een beetje zuinig, Jan! Niet meer dan twee jaartjes respijt? Als we toch bezig zijn met het verschuiven van het jaar waarin deze wereld vergaat, laten we het dan maar op, pak 'm beet, 2523 aanhouden.

KeesBruin | 30-03-23 | 17:56

Leuk smoelenboek. Lijkt wel een partijcongres van GroenLinks.

Paty | 30-03-23 | 17:47 | 1

U bent niet de eerste, die die associatie voelde opborrelen. Het zou leuk zijn, als we de mensen op die foto's even konden natrekken op hun stemgedrag. Ik vrees dat het GL-gehalte buitengewoon hoog is, iets in de orde van 95% GL-stemmers.

KeesBruin | 30-03-23 | 17:57

‘Sell me this pen’.

Sinterbikske | 30-03-23 | 17:46 | 1

Het is een proefschrift, geschreven door AI (geen initialen)

KlaagGraag | 30-03-23 | 17:48

Is het strafbaar als ik "- Je kunt je tevreden, blij of optimistisch voelen, na het zien van een mooi initiatief of na het doen van een groene daad. (...)" op Het Torentje laserstraal?

KlaagGraag | 30-03-23 | 17:46

Wie met deze voorbeelden nog ontkent dat het klimaat (louter) een verdienmodel is moet zelf een klimaatpsycholoog zijn. Jongens en meisjes waar zijn we mee bezig. Gletsjers smelten en komen weer terug constant. Klimaat religie wordt per dag heftiger. Waar houdt dit op?

dijkbewaker | 30-03-23 | 17:45 | 2

Ah want door een voorbeeld als dit, is het hele klimaatverandering meteen verdien model?
Als je daadwerkelijk zo simpel van geest bent, kan je ook wel direct door naar een psycholoog.

RandyBiel | 30-03-23 | 17:48

Het zou misschien wat zijn, om ze een harde datum voor de ondergang van de wereld te laten uitspreken. Dan wachten we rustig af, tot die datum zonder noemenswaardige ongelukken voorbijkomt, en spreken af, dat ze daarna een millennium lang hun waffel moeten houden.

KeesBruin | 30-03-23 | 17:59

Al die blanke wijven, neuken ho maar. Dat alleen al.
Sublimatie meneer, meer is er niet bij.

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:45 | 4

@knutsel_ | 30-03-23 | 17:53: U hoeft uw hond er niet van af te schoppen. Mits de viervoeter èn blind, èn doof èn een probleem heeft met het reukvermogen.

goedverstaander | 30-03-23 | 17:56

Zouden ze allemaal celibatair leven, vanwege het klimaat, zeg maar?
Ik durf er geen weddenschap op te zetten. Stille wateren hebben diepe gronden, je weet het nooit met die vrouwen.

KeesBruin | 30-03-23 | 18:00

" neuken ho maar "
Je wilt graag dat ze zich voortplanten?

RandyBiel | 30-03-23 | 18:07
▼ 1 antwoord verborgen

Leest het een beetje weg als Mein Kampf? Ben ik ook niet in geïnteresseerd.

TheseDays00 | 30-03-23 | 17:43

Reken maar dat één of meer van de dames op dat rijtje foto's intussen doorheeft, dat ze met hun portret en al op dat verschrikkelijke Geen Stijl staan!
En dan die commentaren die er onder dat artikel staan! Heb jij ze al gelezen? Nee, ik kan er niet tegen, wat is het toch een extreem-rechtse rot-site, dat GS.
Nog even, en ze kunnen bij elkaar in GS-therapie gaan en uithuilen.
Weer een verdienmodel erbij: GS-psychologe!

KeesBruin | 30-03-23 | 17:42 | 1

Het klimaat te GS is lekker.....

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 18:11

Wetenschap wetenschap
Wetenschap

RickTheDick | 30-03-23 | 17:42 | 1

Ah de gedigt! Kudo's

Botte Hork | 30-03-23 | 17:53

Sommige van die vrouwen zien er nog best redelijk uit. Wat een schok moet dat zijn voor een man als-ie een praatje met haar aanknoopt en dan hoort wat voor werk ze doet.

Michaela85 | 30-03-23 | 17:42 | 1

Ach nee joh, groene meisjes houden van geile rechtse praatjes. Enige nadeel is dat je ze moet bonken in de vrije natuur.

jan huppeldepup | 30-03-23 | 17:50

Lekker divers. Negers hebben geen klimaat stress.

Beste_Landgenoten | 30-03-23 | 17:41 | 6

@KeesBruin | 30-03-23 | 17:45: Wie zou er ook naar bed willen met een onderontwikkelde blanke Gutmensch met een baarmoeder?

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:48

Ze zijn de warmte ook gewend hè? Dus...

Beste_Landgenoten | 30-03-23 | 17:52

En nog in rijm ook, je speelt hier op subversieve wijze met het schandelijke feest van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Nuuk | 30-03-23 | 19:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Doet denken aan Jakobse en Van Es die iemand eerst problemen aanpraten (scheurgras, bladschurft) om die vervolgens tegen betaling op te lossen.
Van Kooten en De Bie, voor eeuwig aktueel.

bintang | 30-03-23 | 17:40 | 2

Er is maar 1 therapie die helpt en dat is de zoetstoftherapie

nee_toch? | 30-03-23 | 17:44

Vandaag geen regen hier.
Ben kapot.

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:39

Voor de oplettende lezer: Dit is dezelfde retoriek & formaat als met de transbeweging, de BLM-beweging en de feministen.

Dan weet je waar dit heen gaat over een paar jaar.

ReyNemaattori | 30-03-23 | 17:38 | 2

Omdat bij al deze clubjes geldt dat de 'push' vanuit de diverse marxistische groepjes van GL komt. En dat wordt uit populistische motieven door Kaag & Co. overgenomen en luidkeels door de megafoon getetterd.

Grachus | 30-03-23 | 18:05

Over een paar jaar?
Ik woon in Duitsland waar de groenen een van de 3 coalitiepartijen zijn. Dit land is de afgelopen 3-4 jaar veranderd in een groene hel.
Overigens ligt Nederland niet ver achter, met D666 in het kabinet en de quasigedoogpartij Groen Links.

Onkel Bratwurstbude | 30-03-23 | 18:40

Drugs, drank, gok, sex, verslavingen zijn een soort ziekte.
Mensen die zichzelf niet meer onder controle hebben.
Deze mensen doen terecht een beroep op hulpverleners.
Klimaathuilers, die over het algemeen de boel aardig op een rijtje hebben, doen onterecht een beroep op hulpverlening.
Goed, elke psychose is er één, maar afkicken gaat eenvoudig.

Ruimedenker | 30-03-23 | 17:38 | 1

Sex een soort ziekte?
Niet eens tijd dat je hulp gaat zoeken?

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:41

Wat mij opvalt is dat er best een paar lekkere mokkels bij staan.

PieterOpZicht | 30-03-23 | 17:38

Bent u wel helemaal normaal?
Dat is gek.

Ooit een normaal mens ontmoet?
En...beviel het?

Dus eigenlijk gaan deze mensen bepalen dat anderen (wij) geestelijk ongezond zijn en daar hebben zij dan een oplossing voor.
Welke sekte is dit?

AdvocatusDiaboli | 30-03-23 | 17:37 | 2

De groene Psychose sekte.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:47

De Gekte Sekte.

Kowalski11 | 30-03-23 | 17:48

Onze organisatie biedt belastingdienst-angst therapie aan. Vul deze vragenlijst in:
1. indien u een blauwe enveloppe ziet liggen, krijgt u dan negatieve gevoelens?
2. wilt u van deze negatieve gevoelens af?

Indien u op beide antwoorden ja hebt geantwoord lijdt u hoogstwaarschijnlijk aan een fiscus depressio profundus, een ernstige aandoening.
Bel ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!
Ook wij maken uw zorgen om uw beurs/fiscus een stukje lichter.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 17:37 | 1

'Leuker kunnen we het niet maken, wel duurder'.

funda | 30-03-23 | 17:49

Man.... ik heb het niet meer.... volgens mij hebben de Chinezen onze breinen gehackt...

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 18:14

We vroegen ons al af wie dit syndroompje gaat cultiveren en er geld mee gaat verdienen.

AdvocatusDiaboli | 30-03-23 | 17:34

Hoog opgeleid is het nieuwe wereld vreemd. Wollah!

Botte Hork | 30-03-23 | 17:33 | 3

Ik krijg steeds meer het idee dat hoog opgeleid 'ver weg geleid' lijkt te zijn.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 17:38

Alfa's en hoog opgeleid, ha ha ha!

Argyronauta | 30-03-23 | 17:51

'Klimaatpsycholoog' ...hebben ze dat zelf bedacht?

"Doe iets met je emoties. Zoek iets wat bij jou past en vind hier voldoening en zingeving in."
Motorracen, telt dat ook? En wie bepaalt dat eigenlijk?

AdvocatusDiaboli | 30-03-23 | 17:32

Ik word ook klimaatcoach, de wereld heeft wel loodgieters nodig, maar ik ben niet handig. Ik kan wel lullen, ik kan niet anders, dus word ik klimaat psycholoog.

thanseeuwen | 30-03-23 | 17:32

Er wordt ook niet echt een oplossing aangeboden. Het is vooral veel bevestiging over hoe goed je bent als klimaatdrammer.

Bochel | 30-03-23 | 17:31

Als ik die foto's zo eens af ga, vraag ik mij echt af wat de AIVD bezielt. Ik acht ze geen van allen in staat tot een fatsoenlijke campagne om leven en dood. Maar, onder ons gezegd en gezwegen, ik die AIVD dus ook niet.

Met hullie der rare puzzeltjes.

Hetkanverkeren | 30-03-23 | 17:31

Wordt er geen cursus door de Overheid betaald en geregeld hoe om te gaan met klimaatschade en schande?

dathoujetoch | 30-03-23 | 17:31

... en dan heb je dit soort gelovigen ook nog: Onderzoekers: ook een plant ervaart stress én laat van zich horen - nos.nl/l/2469498

Jos Tiebent | 30-03-23 | 17:31

Eerst een probleem aanpraten en dan natuurlijk de oplossing hebben.

Tuurlijk..

Wijze uit het Oosten | 30-03-23 | 17:30

Maar ondertussen wordt onze jeugd steeds depressiever, dankzij die stompzinnige klimaat doempraat. De schade die met dit steeds in de huidige kranten gekleurde verhaal wordt aangericht bij de jeugd mogen ze zich zeker zelf aanrekenen

JeannedArc | 30-03-23 | 17:29 | 1

Claim indienen bij Timmerfrans en consortium.

nobodiesunmighty | 30-03-23 | 18:16

"Klimaatpsycholoog". Dit verzin je niet. Please somebody tell me this is a joke !

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 17:29 | 1

Je kunt tegenwoordig ook klimaatcoach worden!

Piggelmee | 30-03-23 | 17:31

Klimaatgekkies die over hun overlevingsmechanisme beginnen zijn net zo van het padje als de wappies met hun imuumsysteem verhaaltjes tijdens de pandemie.

Piggelmee | 30-03-23 | 17:28

Labiele mensen zijn handel.
Net als scheidende koppels, mensen die bezwaar maken tegen WOZ en het niet zelf durven/ kunnen aanvechten.
Van ouderen kun je verwachten dat het allemaal te moeilijk is, te snel gaat.
Van 30-ers verwacht je dat ze zelf kunnen knokken.
Wat een generatie is dat joh!
Maken elkaar gek.

Ruimedenker | 30-03-23 | 17:26 | 2

U vergeet migranten. Ook een leuk verdienmodelletje.

Cor Netto | 30-03-23 | 17:27

Vergeet labiele vrouwtjes die aan mindfullness doen niet.

Piggelmee | 30-03-23 | 17:29

RAL9001 organisatie

marcoplarco | 30-03-23 | 17:26

Slim, meeliften op de hype.
Verder uiteraard terechte kritiek.
Bieden ze ook iets voor mensen die de klimaatwaanzin zat zijn?

Harry.Langezwaal | 30-03-23 | 17:26

Psychologen en andere alfa's hebben te weinig inzicht en logica om het klimaatverhaal te doorgronden.

JeannedArc | 30-03-23 | 17:26

Klimaatgezeurdepressie, dat heb ik wel.

Die-eikel | 30-03-23 | 17:25

Ze zijn allemaal zo begaan met het milieu & klimaat. Totdat het eigen reisje naar Bali onmogelijk wordt gemaakt, of quinoa niet meer uit de mond wordt gestoten van arme zuid-Amerikanen tbv de Marqt-consument die oh zo bewust leeft.

_pacman_ | 30-03-23 | 17:25 | 2

Of totdat de BTW op havermelk omhoog gaat.

Cor Netto | 30-03-23 | 17:27

Wat betreft die foto's: allemaal 'witte' mensen, en merendeels vrouw. Het zou zomaar om een doorsnee van Groen Links-stemmers kunnen gaan.

KeesBruin | 30-03-23 | 17:24 | 1

Gerda Jekel. Overovergrootmoeder van Diederik?

Cor Netto | 30-03-23 | 17:25

Allemaal blanken of zo je wilt witten die een blanke kleur hebben

JeannedArc | 30-03-23 | 17:23

Aanschouw hier het hoogopgeleide mechanisme achter klimaatactivisme, wat dan weer het vehikel is voor het socialisme (wat in de oudere verschijningsvorm steeds verder aan het afglijden is), maar nog steeds die communistische eindspel tot doel heeft...

Nederlanddraaitdoor | 30-03-23 | 17:23 | 6

Het woord "revolutie" is door de neo-communisten vervangen door "transitie".

Tarak | 30-03-23 | 17:29

@Cor Netto | 30-03-23 | 17:28: Zelfs hoogopgeleid en intelligentie hebben weinig met elkaar te maken.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:53

@ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:53: Disclaimer. Dat geldt voor de alfa vakken. Een technische studie kun je niet voltooien op het gemiddelde intelligentieniveau van de beruchte alfa opleidingen (politicologie, sociologie, mn genderstudies etc).

Grachus | 30-03-23 | 18:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Klimaat doe je geen f*ck aan. Laat ze maar het milieu aanpakken.

Jos Tiebent | 30-03-23 | 17:22 | 3

Roep ik al een jaar of wat.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:27

Eens. Weg met het milieu.

Cor Netto | 30-03-23 | 17:29

@Cor Netto | 30-03-23 | 17:29: Nee Cor, opschonen dat milieu. Handen uit de mouwen in plaats van wauwelen.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:54

Niet zo heel opvallend. Psychologie is immers sowieso een wijvenstudie. Nou ja, studie...

nietzomoeilijk | 30-03-23 | 17:22 | 2

Leuk hobbyprojectje als je bent uitgeloot voor geneeskunde.

JWZ_JMK | 30-03-23 | 17:33

Heb een aantal jaren Psychologie gestudeerd (na mijn eerste afgeronde studie) gewoon voor de lol.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:56

Klimaathysterie.com is een passender naam. Of Klimaatpsychologie.comnou.

Cor Netto | 30-03-23 | 17:22

Wat mij aan die serie foto's van 'klimaatpsychologen' opvalt: het gros lacht nogal vrolijk.
En dat terwijl de planeet de totale ondergang tegemoet gaat! Ik zeg: schande, laten ze zich eens gaan bezinnen op de ernst van de acute crisis waar we in zitten.
Of zouden ze zo lachen, omdat ze een leuk staand zeiltje hebben ontdekt in het vlottrekken van al die klimaat-gerelateerde depressies die activisten zichzelf aanpraten?

KeesBruin | 30-03-23 | 17:21

Heb even zitten googelen op klimaatpsychologen in India en China, maar ik krijg ze niet gevonden.

Sinterbikske | 30-03-23 | 17:20 | 1

Er is maar 1 land ter wereld waar ze zo idioot bezig zijn met "klimaat", en dat is Nederland.

Asteroid-B612 | 30-03-23 | 20:45

Niet divers.
Allemaal zorgeloze indruk.
Bij burnout(lijkt me onmogelijk)even 3 maanden hyken in Nepal.
Kassa.

De Profundus | 30-03-23 | 17:20 | 1

Nog even voor de duidelijkheid, psychologen zijn vaak zelf de ergste patiënt.

De Profundus | 30-03-23 | 17:22

Belasting op ademhalen!
Wanneer wordt dit wet nu eens gemaakt?

Sjeintje | 30-03-23 | 17:20 | 1

Precies, als we daar nou gewoon eens een uurtje collectief mee stoppen zijn alle problemen opgelost.

Cor Netto | 30-03-23 | 17:23

Wij bieden hier aan boord een curus "vastend staren naar de horizon" aan.
Geheel verzorgd, incusief ligstoel.
€ 2300 ex BTW voor een heel wekend!

Kapitein Sjaak Mus | 30-03-23 | 17:20 | 2

Eten inbegrepen?

Cor Netto | 30-03-23 | 17:24

Curus en wekend, ben je d'r nog wel bij, ouwe Mus?
Vastgelopen op de Wadden of zo?

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:35

Dat krijg je dus als je heilig gelooft in wetenschappen.
Ik heb ook vertrouwen in de wetenschap, maar sommige wetenschappen zijn gewoonweg geen wetenschap.
klimaatstress is een ingebeeld ziektebeeld, aangepraat.
Zielig als je denkt eraan te lijden, maar sorry, geen medelijden met klimaatjankers.
Gezond verstand is wat je mist.
Wat niet wil zeggen dat ik klimaatontkenner ben.

Ruimedenker | 30-03-23 | 17:20 | 1

Er is ook idd niemand die het klimaat ontkent.
Klimaat schijnt van alle tijden te zijn (van horen zeggen hoor).

Mocht het warmer worden in NL, helemaal goed. Ik bedoel, wil iemand liever dat het kouder wordt?

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:33

Is klimaat psycholoog een beschermde titel of mag elke gek zich zo noemen. Zal grappig zijn als figuren van de ander kant zich ook klimaat psycholoog noemen maar dan juist om te zeggen dat het meevalt

Snap_het_ook_niet | 30-03-23 | 17:20

Verdienen aan de groene Psychose.
Wat een idioten.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:20

Er bestaat ook geen klimaatprobleem. Het is enkel een verdienmodel.

Bochel | 30-03-23 | 17:19

People of vrij weinig colour. Ja, én?

Verderkijkert | 30-03-23 | 17:19

Zou terecht zijn als deze psychologen zich voor het tuchtrecht van het NIP moeten verantwoorden. Onacceptabel dit en in strijd met de beroepscode van psychologen.

Tarak | 30-03-23 | 17:19 | 2

Exactly. Het is fantasie en oplichting.

ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:20

@ChalinaRosa | 30-03-23 | 17:20:
Eén van die "klimaatpsychologen" (Chantal van der Leest) werkt notabene voor het NIP.... die mogen die site ook wel even bekijken. Het is bangmakerij en mensen problemen/angsten aanpraten. Volkomen oninteger.

Tarak | 30-03-23 | 17:25

Ok, ik snap waarom die mannen daar willen werken.

John McClane | 30-03-23 | 17:19

Het favoriete grapje van allemaal is "trek eens aan mijn vinger". Wat heb ik gewonnen?

orca | 30-03-23 | 17:18 | 1

Als je aan hun vinger trekt waarschijnlijk een hele penetrante vegan fart.

JWZ_JMK | 30-03-23 | 17:22

Yogadocente?

Jos Tiebent | 30-03-23 | 17:17

Ze weten niet waar ze het over hebben. Gevalletje klok en klepel.
Op de pagina 'Wat is klimaatpsychologie?' staat het volgende:
"Huishoudens zijn namelijk verantwoordelijk voor 60% van de CO-uitstoot".

Koolmonoxide dus, wat in huis inderdaad een probleem kan zijn.
Gaat het dan over het binnenklimaat ? Dan moet je die oude geiser vervangen en daarnaast regelmatig ventileren. Daar heb je geen psycho-babble-advies voor nodig.

LD69 | 30-03-23 | 17:14 | 1

CO onstaat als de verbranding niet goed geregeld is, te weinig O-tjes om er CO2 van te maken. Dit gebeurt vooral bij houtverbranding, een moderne CV valt reuze mee.

voldemort | 30-03-23 | 18:49

Is er al een dijkenbouwers tot klimaatpsychologen quotiënt waaraan je overstromingen kan voorspellen?

GeheidEenGeit | 30-03-23 | 17:14

Zo te zien zijn het allemaal vrouwen, stop de tijd.

scharrelei | 30-03-23 | 17:13 | 1

En een paar Concilia Wurst-en.

Jos Tiebent | 30-03-23 | 17:18

Minder dan 25% is man. Daar valt nog een glazen plafond te doorbreken!

TheManna | 30-03-23 | 17:12 | 1

Kansen dus voor een (hier) wanhopige single...

roberto9715 | 30-03-23 | 17:13

Bezuinigingen op de GGZ worden steeds gekker, werkeloze psychologen zien nu een gat in de markt omdat de "Klimaatcrisis" een geweldig verdienmodel is. Betaald ook nog een stukken beter!

Leon Tosti | 30-03-23 | 17:12

Klimaat is een verdienmodel, van bos bui wortelen tot trauma.
Maar goed, mensen willen graag in de maling genomen worden.
Waar aanbod is, is ook behoefte.

Ruimedenker | 30-03-23 | 17:11 | 5

@Nuuk | 30-03-23 | 17:22:
Nog vóór ik het helemaal had gelezen, wist ik Nuuk!
Jij zit in die hoek, je hebt er ervaring mee.
@ Hkv… moest natuurlijk bio zijn, maar dat had je allang begrepen.
Hadden we maar méér Willie Wortels… voor alles een oplossing.

Ruimedenker | 30-03-23 | 17:31

@Ruimedenker | 30-03-23 | 17:31: Bio bui wortelen? Dude! Boswortelen, oke.

Bosuien, niet te verwarren met die lentespruiten. Akkoord. Echt hoor, dit blog?

Wortellof is dus eetbaar. Kom er nog maar eens om.

Hetkanverkeren | 30-03-23 | 18:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik verwijt ze vooral naïviteit.

We pompen er honderden miljarden in. Het zal niet genoeg zijn omdat NL als land minder dan een druppel op die gloeiende plaat. Klimaat laat zich niet reguleren door grenzen of de EU.

Honderden miljarden die we ook kunnen steken in bescherming tegen water en extreem weer.

Ik woon in het westen van het land en ik ben -als ik hun moet geloven- de klos, hartstikke dood omdat ik verzopen ben. En dat is hun schuld.

Ook al zit ik nu thuis met de kachel uit, eet ik geen vlees en aanbid ik Frans T. Ik ben verloren door hun keus, niet de mijne.

HetIsWatAllemaal | 30-03-23 | 17:11

Valt u ook iets op? Ja mij wel, de excuusneger ontbreekt. Ga ik door voor de Miele?

Botte Hork | 30-03-23 | 17:11 | 1

Je vergeet even dat klimaatverandering een uitzondering is waarbij boze witte mensen de exclusieve plicht hebben om zich daar schuldig aan te voelen.
Het is niet de bedoeling daar de doelgroep van andere campagnes bij te betrekken, aangezien dit voor verwarring kan zorgen en bepaalde vooroordelen kan bevestigen.

Dezenaamhier | 30-03-23 | 19:01

Ik mis toch echt de People of Color.
Honderden, misschien wel duizenden bedrijven leven van de klimaatgekte, van zonnepaneelaanbidders tot warmtepompgoeroes, van Unilever (kunstvlees) tot Vattenfall. Dit is er slechts één van.

bergsbeklimmer | 30-03-23 | 17:10

Nu behoor ik tot de weinige bewonderaars hier on site van Greta Thunberg. Dan zeg ik uit diepe dankbaarheid dat ik mij op dezelfde leeftijd veel drukker maakte over het rapport dat ik bij mijn lieve ouders moest indienen.

Deze constatering is zonder cynisme. Stel nu dat het niet alsnog ten koste is gegaan van je idealen, hoe lang ook geleden. Dan zou je er zo langzamerhand iets inhoudelijk constructiefs mee moeten willen?

Hetkanverkeren | 30-03-23 | 17:10

Allemaal enge blanke menschen

nee_toch? | 30-03-23 | 17:10

Gezien het smoelenboek is klimaatdepressie duidelijk een kwaal die uitsluitend voorkomt bij over het paard getilde witte sneeuwvlokjes.

4HoogAantWater | 30-03-23 | 17:10

Maar hoe zit het met immigratie stress?

Ruler | 30-03-23 | 17:09

Tuurlijk valt het op dat het allemaal blanke gezichten zie, maar misschien leeft het hele probleem ook alleen in een blanke hoofd en leeft de rest van de wereld gewoon vrolijk verder met teflon schouders.

Zoelense Hobbyboer | 30-03-23 | 17:09 | 1

In witte hoofden, blanken doen over het algemeen gewoon normaal.

WasHetMaarMakkelijk | 30-03-23 | 18:36

vooroordelen zijn oordelen die nog niet zijn bevestigd. Aan de hand van het smoelenboek is mijn vooroordeel bij deze 100% bevestigd. Na rsi , burn out , nu klimaatstress als onderdeel van zorgverzekering te factureren goudmijn. Menselijk leed en lijden is een verdienmodel voor farmaceutische industrie en de zachte sector

HetOorAakel | 30-03-23 | 17:08

Wappies (kwetsbaren) gonna wap,
en daar is geld mee te verdienen...

hotmint | 30-03-23 | 17:08

Ik ben heel erg voor het klimaat.
Heb je verder niks aan, maar mogelijk klinkt het wel goed.

Eerst was er de opwarming, nu is het de verandering. Wie gelooft die gekken nog (buiten het Westen)? Eten op je bord, hoppa, heel wat belangrijker.

Ichneumonidae | 30-03-23 | 17:06

Knettergek.

Zwizalletju | 30-03-23 | 17:05

Zitten best wel een paar dames tussen waarmee ik mijn diepe eco-emoties zou willen delen.

At_Dawn_They_Sleep | 30-03-23 | 17:04 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Hahaha....
Hopelijk vertalen ze deze flauwekul ook in het Arabisch of Turks zodat onze medelanders zich ook schuldig voelen.

meneer Q | 30-03-23 | 17:04 | 1

Als het niet in hun sprookjesboek staat is het niet waar.

McFreek | 30-03-23 | 18:20

Lekker D66ivers

Reageerdur | 30-03-23 | 17:03

Factureren kun je leren.

GeheidEenGeit | 30-03-23 | 17:03

Naïve woke in optima forma.

E.Colli | 30-03-23 | 17:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl