achtergrond

Geenstijl

War is Hell

Even geen kaartjes en analyses

Thousand-yard stare naast een brandend lichaam

Alleen even deze twee filmpjes. De slachtoffers zijn toevallig Russen (1, 2), maar het zouden net zo goed Oekraïners kunnen zijn, want zij sterven naar rato eigenlijk nog massaler in het Slavische Slachthuis rond Bakhmut. Bovenstaand zien we in de eerloze hel van een loopgravenoorlog met drones hoe een gehavende Russische soldaat naast een brandend lichaam van een gedode kameraad met een thousand-yard stare uit een loopgraaf klimt, recht in de camera van een Oekraïense drone kijkt, en in lijkt te storten vlak nadat hij zijn commandant met walkie-talkie en al voor zijn neus langs in volle sprint het slagveld ziet ontvluchten.

Onderstaand zien we hoe een Russische soldaat met een zeer ernstige laceratie op zijn linker schouder verpleegd wordt door een veldhospik... die vervolgens ook een drone-granaat in de schoot geworpen krijgt. Hoe lang gaat dit onverdraaglijke tranendal zichzelf nog voortzetten?

Medic verpleegt kameraad; vangt zelf een tweede granaat

...

Een tegenoffensief bij Bakhmut is een logische plek; de partijen zijn vanwege de dynamische frontlinies niet zo ingegraven als op andere plekken en door de overstrekte en uitgeputte positie van Wagner PMC valt er militair daadwerkelijk wat te halen.

PS01
PS01
@PStyle0ne1

‼️ General Sirskyi hinted that Ukraine intends to launch a counteroffensive near Bakhmut... "The main forces of Russia in this direction are "Wagner" fighters. Without expressing any regrets, they are losing significant strength and are exhausted. Very soon ...

Image
109
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.