Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schokkend. Paragnosten voorspelden over 2022 nagenoeg niets correct

Please stop

Dus stop met die onzin!


Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat de media het leuk vinden om oplichters, charlatans en andere Van Rijbroeks-achtige typetjes het woord te geven en een compleet random voorspelling voor 2023 uit de duim te zuigen. Onzin waarvan 95 procent niet uitkomt en de overige vijf procent goed is gegokt op basis van de bestaande trends. En om dat te bewijzen is hier de grote factcheck van de voorspellingen van een jaar geleden voor 2022. 

We beginnen bij RTL Nieuws waar ze ondanks belabberde resultaten uit het verleden toch weer Sonja Dover en Thomas Woolthuis van stal haalden.
1. Ik zie massale arrestaties. Een burgeropstand, een burgeroorlog. - Ja zweefmolen, ieder jaar zijn er arrestaties. Dit jaar hadden we de boerenprotesten, maar een burgeroorlog kunnen we dat met de beste wil van de wereld niet noemen.
2. Rusland is bezig om een deel van Polen te bezetten. Eigenlijk neemt Rusland een deel in van Polen, Roemenië, Slowakije en Hongarije. - Het is oprecht knap om zoveel landen te noemen en dan niet Oekraïne mee te pakken. Chapeau!
3. Ook denkt Dover dat nieuwe virussen zich zullen aandienen en dat er een vaccinatieplicht komt. - Nope en nope.
4. Songfestival: Volgens haar zijn Italië, Luxemburg, Kroatië en Noorwegen potentiële winnaars. - Zesde, deed niet mee, haalde finale niet en tiende. Zucht.
5. President Biden zal uit de roulatie gaan omdat hij ziek wordt, of iets anders. En Kamala Harris zal het overnemen. - We snappen dat je dacht dat dit een zekerheidje was, maar nee.
6. In de winter komt een nieuwe variant van het virus en gaan we weer in lockdown. - Noooooope.
7. Ze worden weer weggestuurd, dus Rutte 4 zal niet lang blijven zitten. - Deze had inderdaad moeten uitkomen, maar helaas zaten ze er ook hier naast. 

De Telegraaf haalde Baba Vanga, een blinde waarzegster uit Bulgarije, uit haar graf, maar die zag het niet heel goed. Ze stierf dan ook al 25 jaar geleden, maar gelukkig werkte ze ver vooruit.
1. VR neemt de wereld over - Nee Zuckerberg, rot op!
2. Pandemie vanuit Siberië - Hoe dodelijk die Russen ook zijn op het slagveld: Nee.
3. Watertekorten - Dit klopt wel, maar is ook al jaren gaande. Al blijven de voorspelde grote politieke gevolgen nog uit.
4. Buitenaardse wezens - Hahahahahahaha, *haalt adem* hahahahahaha.
5. Hongersnood in India - Nee. Nou ja, niet meer dan normaal.
6. Meer aardbevingen en tsunami’s - Ja, Australië had een beetje natte voeten, maar een 2004-tsunami bleef uit. 

Gelukkig was daar ook huisparagnost Liesbeth van Dijk voor de lokale voorspelling in de T. die toch de T. blijft.
1. Rutte 4 valt heel snel weer uit elkaar. - Wederom, daar hopen we ook nog steeds op, maar gebeurde dus niet.
2. André Hazes Jr. zonder nieuwe vriendin. - Yeah right
3. Lil' Kleine en Jamie Vaes uit elkaar en vinden een ander. - Goh, het minst stabiele koppel ter wereld uit elkaar. Wie had dat kunnen denken.

Oplichter Paragnost Thomas Woolthuis mocht al bij RTL verschijnen, maar was zo populair dat hij er voor Hart van Nederland ook wat onzin uitperste.
1. Max gaat geen wereldkampioen worden. - Max, Max, Max, Super Max, Max!
2. Oranje wordt in Qatar geen kampioen. Misschien Brazilië of Argentinië. - Wees niet bang, niemand dacht dat Oranje kampioen ging worden. Argentinië pakt ie wel mooi mee door twee grote voetballanden te noemen.
3. Gordon woont weer in Nederland. - Nope, woont nog steeds in de woestijn.
4. We gaan geheid weer te maken krijgen met lockdowns. - Even afgezien van de lockdown waar je op het moment van de voorspelling in zat: Neeeheeeeee

En dan hebben we Paravisie.nl waar paragnost Jan C. van der Heide zijn GRATIS voorspellingen deelde. Daar zijn ze zo trots op, dat er al een link naar de 2023-voorspellingen bij staan, maar dat kan niet op basis hun correctheidsscore zijn.
1. "Derde en vierde booster prik zullen nodig zijn" - Klopt, maar de verdere voorspellingen over het koppelen van de QR-code aan de gemeentelijke basisadministratie en het chippen van alle Nederlanders klopte weer niet.
2. "Er zal een cryptomunt worden geïntroduceerd die gekoppeld is aan de waarde van de euro." - Euro-stablecoins bestaan al jaren, maar hebben nauwelijks invloed. En vanuit de traditionele financiële instellingen is niets in deze richting ingezet.
3. "Mark Rutte is in Brussel aan het lobbyen voor een belangrijke functie." - Mark lobbyt waarschijnlijk al tien jaar voor een plek in Brussel, maar zit helaas nog in Nederland.
4. "Ernstige maatschappelijke onrusten in Rusland, er komt steeds meer een sfeer van een komende revolutie. Poetin wankelt, ook zijn gezondheid." - Poetin wankelt inderdaad, maar juist niet vanwege interne onrusten.
5. "Kolonies van Tiny Houses zullen ontstaan vooral onder de jongeren die geen huis kunnen krijgen. Ook steeds meer ouderen kiezen voor een Tiny House." - Is dit geschreven door het AD? Alsook: nee.
6. "Koning Willem Alexander zal (nog) meer aan zijn conditie en gezondheid gaan werken, waarmee hij velen inspireert." - Hahahaahahahaha.
7. "Tussen Harry en Meghan zal op termijn de spanning meer en meer toenemen. Harry krijgt steeds meer moeite om in de USA-plasticwereld te leven." - Harry is helemaal happy bij Meghan en verdient miljoenen aan het delen van familiegeheimen.
8. "Gordon zet uiteindelijk vraagtekens bij wonen in het buitenland, hij keert steeds weer terug in de moederschoot Nederland." - Populaire voorspelling, maar hij woont nog steeds in de homohatende woestijn.
9. "Een nieuwe drug zal worden geïntroduceerd. De werkzaamheid zal aanzienlijk langer zijn dan welk ander middel dan ook, en gevaarlijker." - Was leuk geweest, maar nee. 

Kort samengevat: de score was weer bedroevend en wij van GeenStijl durven wel te voorspellen dat de claims voor 2023 even slordig uit de duim zijn gezogen. Dit is niet de visualisatie van de aftakeling van een oud-president, maar zijn uitspraken van compleet onbenullige personen. Stop gewoon met deze onzin stelletje fake news-verspreiders. 

Reaguursels

Inloggen

Ik voorspel dat ik komend jaar weer van veel zeer goede flessen whisky ga genieten

Cavenman | 28-12-22 | 20:10

Ik kan dit ook! Komend jaar ontstaat er weer een affaire in de politiek die door rutte kundig wordt weggelachen.
Verder zal de oudste Nederlander sterven en zal er in de zomer ophef zijn over het uitzonderlijke weer, wat komt door klimaatverandering. Ten slotte zal er weer nationale ophef ontstaan over een BN-er.

elco485 | 28-12-22 | 17:59

Ik voorspel dat we in 2023 allemaal een beetje armer zullen worden.

de Jager59 | 28-12-22 | 17:00

Als voorspellen dan toch zo makkelijk is. Hierbij die van mij voor 2023:
- De wereld gaat nog niet naar de klote ondanks al onze verwoede pogingen
- Ajax wordt NL kampioen voetbal zonder Blind
- Er is geen winnaar in de oorlog tussen Rusland en de Oekraine
- Biden sterft onverwacht
- De verarming van NL door, behalve voor de linkse graaiers.

Stuffed Human | 28-12-22 | 16:36 | 1

Biden struikelt in het Kremlin uit een raam op de vierde verdieping.

de Jager59 | 28-12-22 | 16:59

Mijn labrador is helderhorend.

thanseeuwen | 28-12-22 | 16:23

Ahhh, dank redactie GS! Dat was het woord waarop ik niet kwam: paragnost !

Ben er geen 1, maar durven wij het aan als reaguurders om te voorspellen, op welke wijze dan ook, Putin en nog wat politici in Rusland volgend jaar 2023 opvolging gaan krijgen en Rusland zich toch terugtrekt uit Oekraïne? Of zal dat pas in 2024 zijn?

Jan, Leiden | 28-12-22 | 15:50

Voorspel ik bij deze dat menig "complottheorie" over zes maanden toch eigenlijk de werkelijkheid blijkt te zijn.
*wegduikt*

Abject | 28-12-22 | 15:11 | 2

Voor complotdenkers is dat altijd zo want die hebben in hun ogen altijd gelijk en de rest van de wereld zijn domme schapen vinden zij dan. Daarom zijn ze ook oppervlakkig altijd zo lief tegen elkaar het is immers toch een band die gemaakt wordt. Aan het einde van het verhaal blijkt het helaas allemaal veel minder lief te zijn dan het lijkt. Er is laatst een vrij realistische analyse gemaakt van complotdenkers, het deelt zich op in categorieën. Er zijn de bedenkers die er voor geldelijk, politiek of anderzijds gewin iets aan hebben. Er zijn de verspreiders die voor dezelfde redenen het verspreiden. Er zijn de aanhangers die het wel geloven, met nadruk op geloven. En er zijn de de twijfelaars die niet meer zeker zijn wat ze wel of niet kunnen geloven. De laatste groep is de enige die niet gekwalificeerd kan worden als niet-kwaadaardig. De rest zijn profiteurs en fanatici.

Schout-bij-Nacht-J | 28-12-22 | 15:51

@Schout-bij-Nacht-J | 28-12-22 | 15:51:

*correctie de laatste zin moet zijn: De laatste groep is de enige die gekwalificeerd kan worden als niet-kwaadaardig.

Schout-bij-Nacht-J | 28-12-22 | 15:52

Was dit voorspeld?:
Kinderlijke onschuld moet je niet bederven met megastallen, varkenspest en mestoverschot. Wel komt er zo een extra verantwoordelijkheid voor de opvoeder bij. Wanneer leg je uit dat de échte boer Boris worstelt met stikstofquota en dat zijn boerderij afhankelijk is van de jaarlijkse vijf miljard aan Europese landbouwsubsidies die naar Nederland vloeien? Moet je op enig moment duidelijk maken dat voor elk diertje in de wei dat Nijntje aait er miljoenen dieren in een stal zitten waar nooit daglicht komt? En wanneer kun je aansnijden dat er ook veehouders zijn die asbest en mest op de snelweg gooien, honderd jaar oude bomen omzagen en politici bedreigen?
blendle.com/i/de-groene-amsterdammer/...
Hoewel Nederland al bijna anderhalf decennium wordt geregeerd door coalities met de VVD als grootste partij, en hoewel de decennia daarvoor het CDA het voornaamste machtsblok in Nederland was, koesteren grote delen van de bevolking de illusie dat ‘links’ de lakens uitdeelt.
Het is de BoerBurgerBeweging immers te doen om de suggestie dat er twee menstypen zijn, waarbij de een de ander in zijn bestaan bedreigt. De partij doet daarbij een eugenetische duit in het zakje. Elkaar helpen, dat zit op dat bedreigde platteland ‘in de genen’, aldus het campagnefilmpje. Het beschermen van dat platteland wordt zo door bbb gelijkgesteld aan de bescherming van een uitzonderlijk coöperatieve genenpoel.
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...
Dit is een link die maar 1x gebruikt kan worden, maar google het artikel anders, ook dit artikel is echt de moeite waard.

cugel | 28-12-22 | 14:37

Was dit voorspeld?:
Met de pubs gaat het nog prima. Maar Manchester United doet al jaren niet meer mee voor de titel, een boze Cristiano Ronaldo deed het zelfs voorkomen dat het een provinciale club is die zijn sportschool niet op orde heeft. Het klassensysteem is verstoord en nog eens extra besmeurd geraakt door de influx van oligarchen en andere vies-rijken die zich inkopen in de upperclass en zich hele Londense woonwijken lijken toe te eigenen. Het Parlement staat er nog, de Big Ben is gerestaureerd, maar alle deftigheid is met de clowneske toestanden van de Conservatieve Partij en het vijf-weken-tellende premierschap van Liz Truss uit de politiek verdwenen. En dit jaar overleed koningin Elizabeth II, overgrootmoeder van het land, en de rest van het koningshuis – de dissidente Harry en Meghan voorop – is verwikkeld in een paleisoorlog.
blendle.com/i/de-groene-amsterdammer/...
Nostalgie, met een flinke zweem xenofobie, was heel lang een zoethoudertje dat populisten het volk voorhielden, zegt Davies. Je kon dingen die misgingen in de politiek afschuiven op externe zaken, migranten, of de Europese Unie. Maar inmiddels gaat er te veel mis om dat geloofwaardig vol te houden. Davies: ‘Die permanente crisis is steeds meer het Britse zelfbeeld gaan bepalen. This country is so fucked at the moment . Aan de grens, in de regering, in het onderwijs, in de zorg. Nigel Farage van ukip riep lang dat je in Engeland geen doktersafspraak kon krijgen omdat er al te veel immigranten in de wachtkamer zaten. Nu zijn mensen eerder geneigd te zeggen dat de reden dat ze geen doktersafspraak kunnen krijgen is dat alle immigranten die in de zorg werkten vertrokken zijn, omdat we zelf geroepen hebben dat ze niet welkom waren. Iedereen ziet dat, niet alleen linkse universiteitsmedewerkers zoals ik. Als jonge mensen uit Albanië naar Engeland willen komen om te werken mogen we ze dankbaar zijn.’
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...
Dit is een link die maar 1x gebruikt kan worden, maar google het artikel anders, het is echt de moeite waard.

cugel | 28-12-22 | 14:23 | 2

Spreek voor jezelf, linkse universiteitsmedewerker. Migranten in de zorg die massaal vertrokken zouden zijn omdat ze niet welkom zijn, kom op zeg. Geen zinnig mens die deze fabel ook maar enige waarheid toekent, behalve deze linkse universiteitsmedewerker en zijn mede verdwaasden, die helaas wel degelijk alle machtsposities innemen in de haarvaten van de samenleving, reeds decennialang. Ook hier. Horende doof en ziende blind, het lijkt een hardnekkige linkse ziekte.

Wiebenick | 28-12-22 | 16:26

@Wiebenick | 28-12-22 | 16:26:
Mag ik antwoorden met een citaat uit mijn volgende post?:
Hoewel Nederland al bijna anderhalf decennium wordt geregeerd door coalities met de VVD als grootste partij, en hoewel de decennia daarvoor het CDA het voornaamste machtsblok in Nederland was, koesteren grote delen van de bevolking de illusie dat ‘links’ de lakens uitdeelt.
Maar je hebt wel gelijk dat vanuit modern rechts gezien de samenleving "in de haarvaten" voorzien is van wat modern rechts ziet als links gedachtengoed.

cugel | 28-12-22 | 18:19

Het valt wel op hoe sommige van die paragnosten voorspellingen over grootse wereldomvattende gebeurtenissen (verschuiving in het geopolitieke machtsveld, oorlogen en revoluties) combineren met volstrekte onbenulligheden (waar Gordon gaat wonen en of de koning gaat sporten). 't Is maar waar je je voorspellende gaven voor wil gebruiken natuurlijk. Of waar je klant in geïnteresseerd is.

Tashtego | 28-12-22 | 14:17

Wat zegt Nostradamus over 2023?

Schoorsteenveger | 28-12-22 | 14:12 | 2

Du feu celeste au Royal edifice.
Quand la lumiere de Mars defaillira,
Sept mois grand guerre, mort gens de malefice

of:
Par grand discord la terre tremblera,
Accord rompu dressant la teste au ciel,
Bouche sanglante dans le sang nagera,
Au sol la face ointe de laict & miel.

Maar wat-ie daarmee bedoelde weet ik niet precies.

ParadiseLost | 28-12-22 | 14:47

In 2023 zullen er mensen op mijn deurbel drukken.

uwesbeki | 28-12-22 | 14:07

Toch zou je zeggen dat er wetgeving zou zijn omtrent charlatans, oplichters, roddelnichten en kwakzalvers maar nee hoor. We tolereren het gewoon. Van relatief onschuldige waarzeggers tot toxische charlatans tot kwaadaardige reactionairen.

KingOfTheLoonyBin | 28-12-22 | 14:06

Was er ook voorspeld dat Sylvana Simons en Kees van der Staay gezellig naast elkaar op de foto in het ND zouden zitten?
www.nd.nl/nieuws/nederland/1156737/po...
‘BIJ1 is een eerlijke partij, zonder veel politieke trucjes’, zegt Simons. Dat ziet ze ook terug in de SGP. Van der Staaij roemt Simons, omdat ze het werk als politicus als ambacht ziet. Sylvana is niet iemand die de Kamer in rent om een leuk filmpje te maken, om zo de achterban gerust te stellen, legt hij uit. ‘Dit is voor jou serieus, je doet het niet alleen om de show te stelen. Je neemt je taak als medewetgever en controleur erg serieus.’

Simons heeft hetzelfde bij de SGP. ‘Of de SGP écht tolerant is, vind ik een lastige vraag. Mijn eerste antwoord zou zijn: nee.’ Maar, zegt Simons, eigenlijk is dat ook een beetje te kort door de bocht. ‘Ik heb de SGP-Kamerleden nog nooit kunnen betrappen op een respectloze of onacceptabele houding tegenover andere mensen, die leven op een manier waar de SGP op tegen is.’

cugel | 28-12-22 | 13:54 | 2

Ach, ze zijn even rigide als het gaat om de kennis van goed en kwaad.

Schoorsteenveger | 28-12-22 | 14:13

@Schoorsteenveger | 28-12-22 | 14:13:
Klopt: wat dat betreft kunnen ze het goed met elkaar vinden. Maar daarom heb ik toch een klein beetje respect voor beiden.

cugel | 28-12-22 | 14:25

Ik voorspel meer 7's en sommen daarvan in het nieuws.

steekmug | 28-12-22 | 13:22

Ja, we kunnen natuurlijk wel lachen om de paragnosten. Maar de volgende keer dat het CPB voorspelt dat de koopkracht stijgt of daalt, is de hele politiek daar weer over bezig. Terwijl het CPB ongeveer een zelfde track-record heeft als deze genoemde paragnosten.
Ook komen er weer voorspellingen van allerlei economen. Geef mij 1 serieuze econoom, die begin vorig jaar de huidige inflatie voorspeld heeft. Maar elke keer mogen allerlei economen en amateur-economen voor paragnost spelen en hun meningen als waarheid debiteren. Nederland MOET dit/dat doen, want beter voor economie of, als we het niet doen, slechter voor economie. "En dat moeten we met z'n allen niet willen".

Als je om deze paragnosten lacht, moet je ook om de economen lachen. Of huilen. Dat mag ook.

ParadiseLost | 28-12-22 | 13:08 | 3

Ik neem altijd als voorbeeld de val van de Muur. Niemand had die voorspeld, maat toen-ie gevallen was wist iedereen precies te vertellen waarom dat zo gekomen was en dat het niet anders had kunnen gaan.
Zal met de oorlog in Oekraïne niet anders zijn.

Schoorsteenveger | 28-12-22 | 13:19

Inderdaad. Besluitvorming op basis van predicatieve modellen is vergelijkbaar met wat deze charlatans doen, koffiedik kijken met SPSS.

INTP | 28-12-22 | 13:38

Ja, economen kunnen altijd perfect de ontwikkelingen in het verleden verklaren, maar als het om de toekomst gaat, falen ze meestal jammerlijk, totdat die toekomst ook weer verleden is geworden, en dan kunnen ze dat natuurlijk weer perfect verklaren. En de mensen trappen er toch iedere keer weer in.

Argyronauta | 28-12-22 | 14:24

Ik voorspel dat velen zullen voorspellen dat de voorspellingen van 2023 niet uit zullen komen.

Schoorsteenveger | 28-12-22 | 13:03

Waarschijnlijk gaan heel veel voorspellingen in de laatste drie dagen alsnog uitkomen. Je weet het niet, kan zomaar gebeuren.

Garantiebewijs | 28-12-22 | 12:56

Er zijn ook mensen die geloven in homeopathische middelen. Of die Duracel kopen. Voor domme mensen zijn er altijd leveranciers.

Weethetallemaalniet | 28-12-22 | 12:55 | 1

Paragnosten, ik heb meer vertrouwen in een prostituee die zegt dat ze maagd is.

brie-de-penis | 28-12-22 | 12:51

Ik had jullie, begin januari, toch gezegd dat die voorspellingen van de paragnosten niet uit zouden komen.

Nuuk | 28-12-22 | 12:48

James Cameron heeft de film Avatar 2 The Way of Water, die in 2014 al af zou zijn, eindelijk wel afgekregen in 2022. Ik heb 'm op Tweede Kerstdag kunnen zien. Veel Love erin voor de vrouwtjes en keiharde wartime battle voor de mannen, War en Peace zeg maar.

DitjaarkrijgikAOW | 28-12-22 | 12:47 | 3

Avatar 1 was een must see want 3D herinner ik me. Wat een slaapverwekkende onzin was dat.

Weethetallemaalniet | 28-12-22 | 12:56

Dat is toch met die blauwe mannetjes?

SterF... | 28-12-22 | 15:52

In 2023 gaan er weer een paar Nederlanders dood op vakantie en dat wordt weer breed uitgedragen want op vakantie gaan is levensgevaarlijk. Bleib zu hause als u wilt blijven leven.

Joffri | 28-12-22 | 12:32

Ik voorspelde vorig jaar meer sex te hebben dan ooit met mijn vrouw. En verdomd, na een hete ouwejaarsnacht en een nieuwjaarsochtendwip lag het gemiddelde toen toch op 730 keer per jaar. Helaas is het moyenne uitgekomen op netaan 1 x per maand. Toch wensen mijn vrouw en ik iedereen een gelukkig 2023. Leeft Van Oeffelen trouwens nog??

nednied | 28-12-22 | 12:15

Toch, 'dat voorspelt niet veel goeds' is en blijft een mooie.

Dr. Blechtrummel | 28-12-22 | 12:12

"Een nieuwe drug zal worden geïntroduceerd."

Hahaha. Zoek "research chemicals" en je weet dat er bijna op dagelijkse basis een nieuwe drug wordt geïntroduceerd.

omanders | 28-12-22 | 12:11 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Dat die paragnosten zich geroepen voelen om iets over Gordon te zeggen , alsof dat een gebeurtenis is van wereldbelang , geeft toch wel het niveau aan van die lui.

Crankhead | 28-12-22 | 12:07

In 2023 gaan Ingrid, Henk, Dunja, en Mehmed langer in de rij bij de voedselbank staan

AldNuut | 28-12-22 | 12:06 | 1

Jaaaaaaa

Therrie | 28-12-22 | 15:30

Nee, he? Gaan we weer.
Gisteren was de aftrap met Medvedev's voorspellingen voor 2023. Het eerste waar ik bij dat soort voorstellingen aan denk is Paul de Octopus die voetbaluitslagen voorspelden. Toch zag ik Russisch sarcastisme bij nr. 8; Elon Musk doe president, maar ik ben denk ik de enige geweest die er sarcastische humor in zag, want de overige regelaars gingen met het rood in de ogen weer volop in WW III modus.
Zelf ben ik fan van Nostradamus en Baba Vanga en die zeggen dat we volgend jaar een wereldwijde financiële crisis krijgen (duh .. die werd een jaar of 10 geleden ook al voorspeld) én we worden aangevallen door aliens.

Nou, nou .. allemaal zeer betrouwbaar hoor!

gaffelbaard | 28-12-22 | 12:04 | 1

regelaars = tegelaars.

gaffelbaard | 28-12-22 | 12:05

Er heeft er ooit eentje voorspeld dat de US$ fenomenaal ging stijgen , tja als je lang genoeg wacht !

likmegaties | 28-12-22 | 12:01 | 1

Als je in het Casino aan de roulettetafel je voorneemt om elke keer dat je verliest je inzet te verdubbelt en gewoon op hetzelfde cijfer blijft inzetten, ga je geheid winnen.

Schoorsteenveger | 28-12-22 | 14:12

Nou jongens, hou maar op met al die flauwekul! We hebben nu Medvedev! Die voorspelt de toekomst waar je bijstaat.

MAD1950 | 28-12-22 | 11:58 | 1

Ik vond Baba Vanga leuker. Een blinde die de toekomst voorziet. Mooi toch?

gaffelbaard | 28-12-22 | 12:06

Ik voorspel dat ik zo een flesje rooie opentrek en morgen hoofdpijn heb.

Sinterbikske | 28-12-22 | 11:57 | 2

Drink 1 of 2 glazen water voordat je gaat slapen. Dat scheelt!

gaffelbaard | 28-12-22 | 12:07

Hoho, het jaar is nog niet voorbij hè! Maar hoe dan ook, ik kijk nu al uit naar de evaluatie van de voorspellingen van Medvedev eind 2023!

ruud76 | 28-12-22 | 11:56

Mijn voorspelling voor 2023:
Alles wordt duurder, behalve uw huis. Die gaat in waarde afnemen. *Ruimt glazen bol weer op*

BrulSpin | 28-12-22 | 11:56

Ik voorspel voor 2023 dat we nog veel van André Hazes Jr gaan horen, let op mijn woorden!

Dr.Diggler69 | 28-12-22 | 11:53 | 3

Als ze maar van Roksanna afblijven...!!

neonreclame | 28-12-22 | 11:56

Roxxxxxx......

Lorejas | 28-12-22 | 12:00

De Telegraaf puntje 4. Dus daar haalt Thierry zijn ideeën vandaan. Wel een gemiste kans van die paragnost om het soort buitenaards wezen te voorspellen. We weten nu dat het hagedis wezens zijn.
Of begint het dan te veel op een aflevering van V te lijken?

TheEgg | 28-12-22 | 11:51

Heerlijk.

PaardenliefhebberVet | 28-12-22 | 11:50

Ik voorspel dat GL en D66 morgen gratis bier gaan uitdelen.

gestoptmetroken | 28-12-22 | 11:49 | 1

Hahaha, lollig!!
Je weet toch ... links lukken, rechts zakken vullen.

Of heb jij nooit stilgestaan bij waarom in die woke hipstertentje een vaasje perse 5 euro moet kosten?

gaffelbaard | 28-12-22 | 12:09

Gewoon alleen luisteren naar de gospel van Lorejas. Dit zijn de tegels die het verschil kunnen maken voor u en uw naasten.

Lorejas | 28-12-22 | 11:47
-weggejorist-
HogeNood | 28-12-22 | 11:46

Geef die mensen wat krediet. Zelfs Maarten van Rossum zei een dag voor de Russische inval in Oekraïne dat Rusland niet zou binnenvallen. Er stonden slechts 150.000 militairen aan de grens voor Jan lol. Dus het is echt moeilijk.

Mokum Kosher | 28-12-22 | 11:46

Nou ja, de paragnosten die zeiden dat de Oekraineoorlog, pardon, speciale operatie, eren paar dagen zou duren zaten er ook lelijk naast. En de deskundologen hier op tv die dachten dat er in de winter niet zou worden gevochten, hallo jongens, het is 2022, we hoeven niet terug over de Berezina, we zitten niet in Stalingrad etc etc, we zitten waar we zitten en zijn druk die kutrussen terug te blazen naar hun eigen heilstaat, het hele jaar door, net zolang ze echt allemaal opgerot zijn.
Maar goed, ik weet niet waar nog de minste foutieve voorspellingen vandaan komen, bijde paragnosten, de deskundologen, het CBS of beleidsplannen vanuit Vak K. Het is allemaal diepe droevenis van nonvaleurs met teveel macht en zeggenschap die kunnen blunderen zonder aansprakelijkheid. Diep triest.

Graaisnaaiert | 28-12-22 | 11:45 | 1

Politici en hun 'organen' voorspellen slechts om de weg te banen voor gewenst beleid. Dito IPCC.

Dan liever een paragnost. Niemand begint over 'wetenschappelijk' (dat sle hts een laagje chroom is in veel te veel gevallen) en 'deskundig' (veelal bedoeld worden dan oogkleppen gecombineerd met titels) én er zit geen politieke motivatie achter.

Hoewel ik niemand zie voorspellen dat de zeespiegel slechts amper méér stijgt dan de afgelopen 50 jaar.

Zomaarwat | 28-12-22 | 12:06

Klein greepje uit mijn voorspellingen:
-Rob Jetten snapt nog steeds niets van CO2, stikstof, energie of klimaat
-Vera Bergkamp blijft een kut-kamervoorzitter
-Mark Rutte zegt dingen die niet waar zijn
-Martin Bosma brengt de NPO in verband met D66
-Energiebedrijven gaan schathemeltjerijk worden
-De crises in ons land worden niet opgelost
-Hele volksstammen stemmen op 15 maart op de verkeerde partij
-Er worden amper huizen gebouwd door Hugo
-Geert Wilders is geen fan van de islam
-Politietop schuift aan bij iftar

goedverstaander | 28-12-22 | 11:44 | 2

Dat zijn afchterafspellingen.

TheEgg | 28-12-22 | 11:52

Jij voorspelt het verleden?
Dat is ook wel een gave.

Ichneumonidae | 28-12-22 | 11:54

Meer dan negentig procent van de verwachtingen/ zorgen die men heeft, komt niet uit, let it go, we hebben geen controle over het leven

hotbrasil | 28-12-22 | 11:38 | 3

Behalve dan klimaatverandering. Dat kunnen "ze" nu perfect voorspellen.

Blonde Nel | 28-12-22 | 11:48

links kan alles altijd goed voorspellen.... vinden zij dan zelf wel ja... klimaat, samenleving etc.

oblix | 28-12-22 | 11:57

@Blonde Nel | 28-12-22 | 11:48: En anders pas je de data aan.

TheEgg | 28-12-22 | 12:01

weet Poetin dit al?

strawdog | 28-12-22 | 11:37

Ik ga de oudejaarsloterij niet winnen.

B.agger | 28-12-22 | 11:36 | 4

Dat hoor ik graag, zijn mijn kansen weer wat gestegen!

J-van-de-Bontekoe | 28-12-22 | 11:46

dacht iets van 70% komt terug bij demense...

oblix | 28-12-22 | 11:58
▼ 1 antwoord verborgen

Er wordt al honderden jaren geroepen dat Jezus een koninkrijk gaat stichten, idiote voorspellingen zijn van alle tijden.

BorisBonkestoter | 28-12-22 | 11:33 | 3

Idioten ook

avocado | 28-12-22 | 11:47

eigenlijk al bijna 1000-den jaren toch?

oblix | 28-12-22 | 11:59

Er wordt ook al honderden jaren geroepen dat die Jezus zou hebben bestaan.

Klopt, net als Pinokkio en de smurfen.

B*tchmeister | 28-12-22 | 12:24

Ene paragnost tegen de andere: Ik weet wat jij denkt, wil je mij vertellen wat ik denk?
Jaja, er is veel leed onder paragnosten.

Ichneumonidae | 28-12-22 | 11:32 | 1

'Ik zie dat het met jou goed gaat, kun je me vertellen hoe het met mij gaat?'

B.agger | 28-12-22 | 11:37

Glazen bol: Omtzigt gaat emigreren naar het land van zijn vrouw, de politieke ellende in dit land is ook voor hem gewoon te groot.

hagelkruis | 28-12-22 | 11:28 | 1

Ach, wie moeten dan op het schild hijsen als Messias? Kèèrolain?

de IJsman | 28-12-22 | 11:30

Medvedev, de kans dat die niet meer in het Kremlin zit in maart is groter dan zijn eigen visie.

Sqbar | 28-12-22 | 11:28 | 1

Een voorspelling wie waneer uit het raam valt zou wel wat waardevoller zijn voor de Russen.

P-unit | 28-12-22 | 11:33

Wil de europeese bank geen cripto uitgeven, weet ook niet waarom maar Timmermans wil het.

Pensionista | 28-12-22 | 11:28

Orthognosten zijn scherp, Metagnosten zijn bot en Paragnosten zijn plat…

wezen | 28-12-22 | 11:28

Voor 2023 en 2024 voorspelt deze helderziende dat Jezus niet terugkeert op aarde.
Voor de jaren daarna is het wat wazig, maar dat kan ook aan de alcohol liggen.

Schadenfreude | 28-12-22 | 11:27

Ik lees net dat mensen gemiddeld 90 keer per jaar seks hebben. Ik voorspel daarom dat de komende drie dagen erg intensief voor mij zullen worden.

de IJsman | 28-12-22 | 11:27 | 5

Pas maar op voor armoede.
(moede in de arm).

goedverstaander | 28-12-22 | 11:35

@de IJsman | 28-12-22 | 11:35: Klinkt vrouwelijk...
Begreep trouwens uit je andere comments dat je ziek was. Beterschap.

Ichneumonidae | 28-12-22 | 11:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat van die burgeroorlogen, massale arrestaties en vaccinatieplicht zag je hier in de panelen ook vaak voorbij komen. Dat krijg je als je je kristallen bol bij de kwantum koopt.

BobDobalina | 28-12-22 | 11:27 | 3

Burgeroorlogen en massale arrestaties: is eigenlijk altijd waar, want overal op de wereld is het wel onrustig, Volgens mij zijn er al jaren burgeroorlogen in Afrika, onrusten in Iran en Frankrijk en nog wat van die instabiele naties. Kortom, met die twee zit je altijd goed.

FrankVeer | 28-12-22 | 11:46

2023, Kees (wederom) reaguurder van het jaar.

Patje | 28-12-22 | 11:26

Virologen voorspellen een hockeystickgrafiek aan virusdoden.
Klimatogen voorspellen een hockeystickgrafiek aan klimaatdoden.
Geruststellende voorspellingen zouden hun bestaansrecht in gevaar brengen.
Denk daar maar eens over na. De perversie van dingen.
Stel je voor dat de gezondheid of de zelfredzaamheid uitbreekt.
De hele economie zou naar de kleaute gaan.

keestelpro | 28-12-22 | 11:26 | 1

Mooi hè, al die paniekgrafieken?!

Échte problemen zijn er in een economisch hoog ontwikkelde maatschappij als je grondstoffen ontbeert en met name energie.

En zie wat onze Regering weet te regelen!

Ze hebben het vervolgens niet over oplossingen die werken maar vooral over richtingen die enorm duur, arbeidsintensief, instabiel e.d zijn.

Zomaarwat | 28-12-22 | 12:17

Ik wil later waarzegger worden, maar ik word fietsenmaker.

skoftig | 28-12-22 | 11:25

We hebben wel eens de I-Ching geraadpleegd om te kijken of we een nieuwe koelkast moesten kopen.

Wachten.
Heb vertrouwen in het zonlicht.
Vooruitgaand.
Volhouden brengt voorspoed.
Het is gunstig de grote rivier over te steken.

We dachten daarom van wel.

AdvocatusDiaboli | 28-12-22 | 11:24

Kolonies van Tiny Houses. Moet dan denken aan miljoenen krioelende kleine mensjes. Nee, geen dwergen.

Deksmaat | 28-12-22 | 11:24 | 3

Hobbits. Het is de tijd van het jaar.

Zapata10 | 28-12-22 | 11:26

@de IJsman | 28-12-22 | 11:31:
Niet.

Deksmaat | 28-12-22 | 11:49

Weet je wat handig zou zijn?
Als paragnosten alle winnende lotto uitslagen voor iedere week volgend jaar alvast zouden publiceren.
Maar die houden ze natuurlijk voor zichzelf.
Net als de winnende eindcijfers uit de Staatsloterij.

Osdorpertje | 28-12-22 | 11:23 | 1

Back to the future.

Basil Fawlty | 28-12-22 | 15:52

Ik zag in mijn glazen bol dat 2023 niet langer gaat duren dan tot 1 Januari 2024.

Blauwpetje | 28-12-22 | 11:23

Ik voorspel voor volgend jaar dat april na maart komt, dat de nachten donkerder zijn dan de dagen, dat er files zullen zijn, en dat er een club kampioen van Nederland wordt met een sport.

Zapata10 | 28-12-22 | 11:22 | 1

Doet me denken aan titel van stripboek van Kamagurka.
Titel: De uitvinder van de donderdag.
Uitleg uitvinder: Ik weet het nog goed, het was op een woensdag.

Ichneumonidae | 28-12-22 | 11:27

Ik voorspel nooit dingen… ik ‘hoop’ dingen… bijvoorbeeld dat volgend jaar doorzet zoals het nu is voor mij en mijn gezin en dat het nóóit meer wordt zoals ik mij van de de zomer voelde.

En dat hoop ik ook voor al mijn roze vrienden en vriendinnen alhier. Uiteraard ook de redactie! Allemaal heel veel liefs en geluk in 2023! Dank ook allen voor de kritische blik maar óók steun en gezelligheid alhier!

Ok. Volgende tegel ga ik weer zuur zitten te lopen doen maar voor nu een liefdevolle kus!

overVecht | 28-12-22 | 11:18

Ik zal mij er even aan wijden.
Volgend jaar:
- wordt de zomer warmer dan de winter.
- worden we genaaid door een van de partijen uit de coalitie en de andere partijen stemmen daar mee in om de rit uit te zitten.
- blijkt de turkse pizza met döner uit separatorvlees te bestaan.
- wordt een bekende Nederlander van meeto beschuldigd en zijn ze allemaal verbaasd terwijl iedereen het wist
- bedraagd het aantal gelukszoekers 1.200 per week.
- is er een opvalkende zaak met de Mocro maffia en iets met cocaïne. Uit de haven.
- gaat er een bekende Nederlander dood.
- wordt het vakantiegeld in Mei uitgekeerd. En gebruiken mensen dat om huishoudelijke apparaten te vervangen.

Osdorpertje | 28-12-22 | 11:18

Ik kreeg onlangs een boze paragnost aan de lijn. Door omstandigheden ik niet naar de afspraak, maar ik had niet afgebeld.

Uiteraard geen nieuwe afspraak gemaakt bij die oplichter.

goedverstaander | 28-12-22 | 11:17 | 3

De paragnost had ook jou even kunnen bellen dat je ging afzeggen.

AdvocatusDiaboli | 28-12-22 | 11:28

Dat had toch de paragnost toch kunnen voorzien?

Xbitt | 28-12-22 | 11:29

Voorspellen is lastig,zeker als het over de toekomst gaat.

Sieg Hein | 28-12-22 | 11:14

Ja ja, een beetje cherrypicken uit alle voorspellingen die níet zijn uitgekomen en het overdonderende aantal aan wél uitgekomen voorspellingen gewoon negeren.

lekgoot | 28-12-22 | 11:14 | 4

Kom op lekgoot. Enlighten us.

ChupaChupa | 28-12-22 | 11:54
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
keestelpro | 28-12-22 | 11:14

Ik voorspel dat volgend jaar de paragnosten wederom fout zitten met hun voorspelling.

Noppies | 28-12-22 | 11:14

Ik voorspel .... even niets .... want ik zie in de glazen bol dat Joris in aantocht is.

johnyl | 28-12-22 | 11:14

Pas gewoon de vraag aan: Wat gebeurt er niet in 2023? Heel simpel en dan hebben ze allemaal 100% gelijk.

Zoelense Hobbyboer | 28-12-22 | 11:13

Beetje als de gemiddelde tegels van de reaguurders die paragnosten.

P-unit | 28-12-22 | 11:13

Mijn vriendin voorspelde dat de omvangrijke borsten van de buurvrouw er dit jaar af zouden vallen. Gisteren nog uitgebreid gecontroleerd. Niets aan de hand.

goedverstaander | 28-12-22 | 11:13

Er is maar 1 ware Paragnost en dat is Nostradamus en zijn Messias is Hansje Teeuwen. (dkvdl)

keestelpro | 28-12-22 | 11:12 | 1

Zijn naam was Nostradamus, soms ging hij naar een café, en dan ging hij
daar een heleboel stennis lopen trappen. En dan zeiden de mensen tegen
Nostradamus misschien kan je dan wel goed voorspellen maar dat wil dan
dus niet zeggen dat je dan automatisch ook gelijk heel veel stennis kan
gaan lopen trappen.
Nostradamus, Nostradamus, Nostradamus met zo'n strakke groene broek,
dat stond hem goed!
Nostradamus, Nostradamus, Nostradamus met zo'n strakke groene broek,
dat stond hem goed!

Deksmaat | 28-12-22 | 11:26

Als je niks goed hebt is ook bijzonder. Bijv. In het casino zet je 100 maal in op rood of zwart en je wint nooit wat dat is heel bijzonder.

Schilder58 | 28-12-22 | 11:12

Ik sla voorspellen altijd over, bam direct op het doel af.
Dit heb ik van Milou Deelen geleerd.

Protip: gebruik je vuist, dan heb je de meeste kans iets te raken.

Kaas de Vies | 28-12-22 | 11:12

Ik voorspel dat zonder tegenbericht we na 2022 met 2023 opgezadeld zullen zijn.

Hetkanverkeren | 28-12-22 | 11:12

Ik had dit jaar echt alles goed voorspeld, maar ja, niemand wilde me geloven.

John McClane | 28-12-22 | 11:11

Bij mij slaat GS net uit de nachtmodus
Eng

RickTheDick | 28-12-22 | 11:11

Typisch, dat het Eurosongfestival gerangschikt wordt als rampspoed. Wat dat is altijd wat ze graag voorspellen.

Heurtebise | 28-12-22 | 11:11

Toch knap om zoveel "voorspellingen" te doen en dan toch nog zo weinig toevallige rake voorspellingen te hebben. Ook dat is een gave.

Baron_von_Rijswijck | 28-12-22 | 11:11

Ach, paragnosten. Demense moeten toch érgens in geloven, nietwaar?

Veralala | 28-12-22 | 11:07 | 1

welwaar!

keestelpro | 28-12-22 | 11:10

Paragnosten... Ik vraag me wel eens af, zouden die mensen van zichzelf weten dat ze de kluit belazeren en misbruik van goedgelovigen maken of zouden ze net zo hard in hun eigen onzin geloven?
Charlatans of laaienlichters?

Bakkeleures | 28-12-22 | 11:06 | 2

Dat vraag ik me ook altijd af bij priesters, dominees, imams en hoe die clowns zichzelf allemaal noemen. Ze weten toch zelf ook wel dat ze de boel besodemieteren?

John McClane | 28-12-22 | 11:09

@John McClane | 28-12-22 | 11:09: ze doen het voor de sex!

BobDobalina | 28-12-22 | 11:25

Ik voorspel dat de meeste voorspellingen voor 2023 niet uit zullen komen.

norseman | 28-12-22 | 11:06

Voor 2023 zie ik de voorspellingen gewoon weer langskomen. Niets geleerd van het verleden.

Keutels | 28-12-22 | 11:06

Ik had voorspeld dat de paragnosten het grootste gedeelte niet goed zouden voorspellen.
Tadaaaa..
Voorspel ik voor 2023 wederom.

Nuchternederland | 28-12-22 | 11:05
-weggejorist en opgerot-
Lokalesheriff | 28-12-22 | 11:04 | 2

Is het jaar al voorbij dan?

geslachtsworstelaar | 28-12-22 | 11:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl