Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - De nieuwe ideale journalist volgens NRC: boos, zwart, veganist, non-binaire trans femme, queer en feminist

Bij voorkeur met alcoholprobleem

Het is verbazingwekkend hoe de Nederlandse media een buttplug zijn geworden van de overheid. Elke propandascheet van de overheid wordt klakkeloos als een redactioneel stuk in de krant afgedrukt en de lezer wordt dagelijk bestookt met klimapocalypse, met genderwaanzin, woke nonsens en islamknuffelarij. Kenmerkend voor de algehele teloorgang van de Nederlandse pers was het persbericht bij een conferentie op 2 december 2016, van de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Die was gewijd aan ‘constructieve journalistiek’.

Alle redacties van Nederland worstelen vandaag de dag met de Boze Witte Man. Geven we hem voldoende aandacht, bevragen we hem wel kritisch genoeg, bestaat hij wel? Het antwoord van veel journalistieke media is dat zij al aandacht schenken aan wat de ‘gewone man’ er van vindt. Daarmee wordt de Boze Witte Man een plekje gegeven, maar meer ook niet. Het kan ook anders. Door te werken met constructieve elementen geeft een journalist burgers niet alleen een podium, maar kan hij ze ook betrekken bij het nadenken over oplossingen. Exit Boze Witte Man?

De televisie en de krant zijn overbevolkt door boze witte meisjes, boze witte vrouwen en boze witte oma’s die krijsen dat de witte man de wortel van al het kwaad op deze aarde is. Maar door wie zijn die witte mannen dan gebaard? De media zijn nog steeds in handen van verzuurde linkse witmannen. Het roomblanke NRC Handelsblad - alias de D66-bode - bedacht daarom NRC 101 Nieuwe Talenten.

“Wij presenteren 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België. Alfabetisch per kunstdiscipline. We denken dat ze gezichtsbepalend kunnen zijn in de jaren twintig. Daarom willen we u graag laten kennismaken met deze kunstenaars. Een poging om u een blik te gunnen op de rijkdom en diversiteit van het nieuwe culturele aanbod.”

Ene Olave Nduwanje mocht leeglopen in het clubblad van D66. Deze knettergekke activiste – die eigenlijk Basabose van achteren heet maar dat klonk kennelijk niet exotisch genoeg – is zwart, veganist, non-binaire trans femme, queer, feminist en Umurundikazi met een alcoholprobleem. Dat alcoholprobleem vonden ze bij het roomblanke Trouw aanleiding voor een podcast over het fenomeen Nduwanje: De eerste dertig jaar van haar leven deed ze haar uiterste best om een man zijn. Dat lukte alleen dankzij alcohol. Heel veel alcohol. Ze is geboren in Burundi, als kind van een zakenman en een prinses, maar groeide straatarm op in Oostzaan en is nog steeds straatarm.

Olave over Olave: “Door te stoppen met drinken kwam ik in contact met de kleine Olave, dat meisje dat altijd maar een jongetje moest blijven. Het duurde even, maar uiteindelijk ben ik haar gaan beschermen. Wat alcohol mij heeft afgenomen, is ontwikkeling."

De nieuwe Henk Hofland in haar/zijn/hun/hullie essayatte in NRC Handelsblad: 

“Ik moet blijven schrijven omdat ik het geld nodig heb. Het leven is duur, ik heb veel schulden. En ik weet niet wanneer de belangstelling voor mijn perspectief, het geduld met mijn activistische toon, de welwillendheid tegenover mijn literaire zwakten zal vervangen. Hoe lang kan ik nog rekenen op de bereidheid van redacteurs, programmamakers en uitgevers om mij te betalen voor mijn schrijven? Nee, ik moet deze deadline gewoon halen. O jee, nog een bekentenis: ik schrijf voor het geld. O shit, als ik nou iets schrijf dat al die fijne witte NRC-lezers geen fijn gevoel geeft? Zullen ze dat tolereren in hun witte krant, die ze in hun comfortabel witte huizen lezen in hun veilige witte buurten? Een krant die ze betalen met hun witte geld uit hun witte banen. Banen waar ze keihard werken voor hun witte gezinnen in witte organisaties met witte klanten. Wacht, wie zijn ‘ze’ eigenlijk? Wie lezen NRC? Wie is geïnteresseerd in de „letteren”-categorie van deze lijstjes? Ik haat lijstjes! Het zullen witte lezers zijn, vooral oudere witte lezers. En collega-schrijvers, redacteuren en uitgevers. Progressieve witte Nederlanders allemaal. Zouden ze in hun nopjes zijn dat hun krant een schrijvende Zwarte non-binaire trans femme een platform biedt? Zullen ze bij zichzelf denken: „Wat zijn we goed bezig, wat ben ik goed bezig, zeg! In mijn krant mag zij shinen, en dat bewijst dat racisme van andere tijden is! Het maakt op zich niet uit wat ze zegt, het gaat erom dat ze het hier in mijn krant mag zeggen”?

Het grootste probleem van Olave is dat ze niet kan schrijven. Evenmin als Babah Tarawally, de huispersoon van kleur bij Trouw, en de Sinterklaasdichter des Vaderlands, Jerry Afriyie.

Omdat hij zich graag als kunstenaar en dichter manifesteert, ben ik me toch eens gaan verdiepen in zijn poëzie. Het oeuvre van de Ghanees is overzichtelijk: in de dertig jaar dat Jerry in ons land woont, publiceerde hij vijf gedichten in het Nederlands.

In het Engels zou je Jerry een “minor poet” kunnen noemen. Bij T.S. Eliot kunt u lezen wat dat behelst.

Ik ben de vijf gedichten taalwetenschappelijk gaan analyseren – ik schreef bijna taalschetenwappelijk – en hieronder een beknopte bloemlezing, met indien nodig aangevuld met mijn commentaar.

Dit is mijn gedicht

Ik eer uw komst, allicht

moet u even gaan zitten

Laat mijn woorden u niet missen

Dit is een perfect sinterklaasgedicht. Deze strofe komt uit Alleen samen zijn wij vrij.

Alleen samen zijn wij vrij

Geen baron of Duits bloed

Maar als je mij opensnijdt,

zie je een oranje gloed

Zonder subsidie en geklaag

heb ik dit land mijn eigen gemaakt

Ze is herboren, wederom naakt

Als taalnazi wil ik toch even opmerken dat ‘land’ onzijdig is. Ik zou dus schrijven: het is herboren. Verder ben ik benieuwd op welke baron hij precies doelt (ik hoop niet mijn overgrootvader Maximiliaan Jacob Leonard Taets van Amerongen van Renswoude) en als Jerry Nederland vrij wil hebben van Duits bloed, zal hij met zijn Zwarte Bijlmerpanters toch even moeten afrekenen met ons geliefde koningshuis.

Wel fijn dat Jerry nooit klaagt en niet aan het subsidie-infuus ligt!

Ook interessant is Jerry’s Godwin:

Want weet u het nog

De laatste keer,

Toen we zonder eer

en geweten

de andere kant op keken

Toen het twintigste treinkonvooi wegreed?

Zondvloed, is wat de Heer ons toebeet

Ik heb een blauwe maandag aan de Katholieke Theologische Universiteit Amsterdam gestudeerd. We bestudeerden onder andere de werken van de Duitse theologe Dorothee “Wo war Gott in Auschwitz?” Sölle. Ik kan me niet herinneren dat “de Heer ons de zondvloed toebeet”. De Heer was namelijk op vakantie tijdens de Holocaust.

Overigens ben ik wel benieuwd geworden naar de pidginvertaling van de Bijbel die Jerry als kindje in Ghana moest lezen. In mijn zakbijbel belooft de Heere God namelijk dat er nooit meer een zondvloed zal komen, zelfs niet na de Holocaust!

Genesis 9 vers 11: En Ik richt Mijn verbond op met u, dat niet meer alle vlees door de wateren des vloeds zal worden uitgeroeid; en dat er geen vloed meer zal zijn, om de aarde te verderven.

Het meest aangrijpende gedicht van Kno’Ledge Cesare is Mijn nieuwe land.

Ik wil een grondwet,

Die niet alleen mooi op papier staat

Maar mij ook beschermd

Tegen uitzetting en de staat

Ik begin niet eens meer over beschermd in plaats van beschermt. Grammatica en taalbeheersing zijn immers racistisch.

Ik vraag me wel af hoe die nieuwe grondwet Jerry beschermt tegen Vadertje Staat.

En dan gaat Jerry helemaal los:

Op steenworp van mijn tent staat een pand vrij

Het staat al een tijdje leeg

Het heeft badruimtes en wc’s

Ik moest beloven dat ik er met mijn vingers van afblijf

Ik wil een huis dat niet wegwaait

Een keuken die niet iedereen binnenlaat

Een land dat niet wegkijkt

Wanneer ik mijn hand naar haar uitstrek

Ik heb Nederland niet gekozen

Mijn nieuwe land heeft mij gekozen

‘Tolerant en beschaafd’

Ik wacht al een poosje

Ik wil graag de foto’s van Jerry in zijn tentje tussen de Bijlmerflats zien.

En stelt u zich eens voor dat ik schrijf: Ik heb Portugal niet gekozen. Mijn nieuwe land heeft mij gekozen. Dat zou toch wel de gotspe van het jaar zijn, eentje van het niveau van klimaclown Frans Timmermans: Europa heeft mij gekozen.

Mijn mama zou over Jerry zeggen: rijmen en dichten zonder het het hemd te lichten.

Ik heb zelf nog nooit een gedicht gemaakt maar iets in mij zegt dat ons aller Jerry niet Dikke Komrij-fähig is.

Schrijver/columnist Jamal Ouariachi liet geen spaan heel van de verhalenbundel Zwart waarin Jerry, dronkenlap Olave en andere literatoren van kleur schitteren. Hij noemt Zwart zelfs een racistisch pamflet. Ouariachi: “Het deurbeleid van de letteren is racistisch, suggereren de makers van Zwart, een bundel teksten van ‘Afro-Europese’ schrijvers. Ze ambiëren ‘het literaire landschap voorgoed te veranderen’, maar verzanden in een verwerpelijk soort omgekeerd racisme. Je hoort het de laatste jaren steeds vaker: de Nederlandse literatuur zou te ‘wit’ zijn. Vaak wordt dat geroepen door iemand die niet wit is en vaak worden er geen concrete argumenten gegeven om die stelling te onderbouwen.”

De krampachtige pogingen van roomblanke deugmensen bij de Nederlandse media om de witte man te vervangen door megatalenten als Olave, zijn tenenkrommend. De nieuwe talenten zijn irrationele huilebalken die nog geen zin fatsoenlijk aan elkaar kunnen breien en verdrinken in hun tranenwaterval. De NRC-bazen denken dat ze met dit soort typetjes meer lezers en abonnees krijgen in de Bijlmer en andere kansenwijken van kleur en niet-westerse religies. Maar die gasten lezen niet. Helemaal nakkes nada. Ik heb na een paniekaanval wel eens overwogen een roman te gaan schrijven onder een valse identiteit: een piepjong moddervet mohammedaans-zwart potje met psoriasis, veganist, 65 dolende genders, in een rolstoel, doofstom en blind en GroenLinks-lid. Dan ga ik op mijn 63ste eindelijk doorbreken. Maar ach, ik ploeter vrolijk verder als blanke, oude, hoogopgeleide boze man. Leefden Rudy Kousbroek, Gerrit Komrij, W.F. Hermans, Jacques Gans en Ischa Meijer nog maar, van die raspolemisten die virtuoos schreven en zich niet lieten leiden door goedkope emoties. Polemisten zijn niet op de wereld gekomen om vrienden te maken. 

Reaguursels

Inloggen

Vrijwel alle Surinamers die hier wonen zijn zo langzamerhand wel in een reclamespotje op tv te zien geweest, het wordt nu tijd voor personen in een burka.

Guldenroede | 15-12-22 | 09:51

Aan het ontbijt met koffie en dan Arthur op GeenStijl lezen..... wat een geluk. En ja! Wat kunnen die laatst genoemde polemici in het artikel gemist worden. Gelukkig heb ik de boeken van hen nog.

antonconstandse | 15-12-22 | 09:30 | 1

... laatst in het artikel genoemde...

antonconstandse | 15-12-22 | 09:31

Dit dan:

"O shit, als ik nou iets schrijf dat al die fijne witte NRC-lezers geen fijn gevoel geeft? Zullen ze dat tolereren in hun witte krant, die ze in hun comfortabel witte huizen lezen in hun veilige witte buurten? Een krant die ze betalen met hun witte geld uit hun witte banen. Banen waar ze keihard werken voor hun witte gezinnen in witte organisaties met witte klanten."

Deze "Olave Nduwanje", met haar zelf exotischer gemaakte naam, wil niet meer schrijven voor wit (blank!) publiek. Het is hier dus allemaal ellende begrijp ik! Overal witte mensen met wit geld (en een beetje zwart geld) die allemaal witte dingen doen in hun witte land. Maar, denk ik dan, je komt zelf uit Afrika over-gereisd om hier te wonen en hier wonen gek genoeg, heel raar, bijzonder apart, vooral witte mensen. Kan ik wel gaan uitleggen waarom dat zo gekomen is, maar dat doet er voor het verhaal niet toe. Punt is, als ik naar Afrika verhuis ga ik toch ook niet lopen klagen dat er zoveel zwarten wonen? Je kan toch ook gewoon WEG gaan als het hier allemaal te blank en te wit is?

Beste_Landgenoten | 15-12-22 | 09:11 | 3

En deze is dan helemaal leuk, aan het einde van zijn stukje:

"Overigens, mijn raciale en gendertrauma’s op het witte scherm laten bloeden is lucratief. Gretig worden mijn opiniestukken over mijn onderdrukking en de pijn daarvan gelezen en gedeeld."

Ofwel: Het verdient wel lekker, dat geschrijf voor wit publiek. Dus ik blijf dit goudmijntje (uitkijken, koloniaal) nog even uitbuiten.

Beste_Landgenoten | 15-12-22 | 09:24

"Je kan toch ook gewoon WEG gaan als het hier allemaal te blank en te wit is?"

Je kan je beter afvragen wat iemand eraan heeft? Maakt niet uit wie de zeurneus is puntje bij paaltje hebben wij niets aan agiteurs en propagandisten en ander gespuis wat zichzelf een paar eurotjes in de zak schrijft. Maakt niet uit wie het is. Een opinie zonder feiten is een waardeloze mening.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 09:29

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 09:29:
Nou ja de schrijver verraadt zich dus ook aan het einde, als het gaat om de centjes is het toch allemaal wel fijn. En ik denk, in Afrika is het voor transgenders minder fijn. Komt niet omdat ze daar zwart zijn uiteraard, maar in Oeganda leven ze niet lang, met dank aan de traditionele omgangsvormen. Maar wie zijn wij blanken om daar iets van te vinden he?

Beste_Landgenoten | 15-12-22 | 09:42

Goeiemorgen stijlgenoten

Ik wens u veel koffie, warmte en een behouden vaart

AldNuut | 15-12-22 | 08:27 | 3

Ook goeiemorgen AldNuut, gefeliciteerd met de extra centimeters, maak er een mooie dag van!

Whisky | 15-12-22 | 09:15

Staat op mijn to do lijst AldNuut :)

Whisky | 15-12-22 | 09:52

“ De televisie en de krant zijn overbevolkt door boze witte meisjes, boze witte vrouwen en boze witte oma’s die krijsen dat de witte man de wortel van al het kwaad op deze aarde is. ”
Dit. Het is allemaal frustratie en pure penisnijd.

Rico Tampeloerus | 15-12-22 | 08:22 | 5

De blanke vrouwen hebben geen probleem met blanke mannen hoor.

Roos | 15-12-22 | 08:58

@MickeyGouda | 15-12-22 | 08:30:

Als grote witte man vraag ik me meer af waar andere grote witte mannen zo bang voor zijn. Ik begrijp er niets van. Het is GOED om een blanke man te zijn. Het heeft me niets dan voordelen gebracht. Qua alles. En ik ben echt niet bang dat vrouwen, donkere mannen, homo's of transseksuelen of zoiets mijn stukje van de taart gaan stelen. Dan moet je echt een heel onzeker en zielig mens zijn. Je hebt alles mee gekregen. Je afkomst, je geslacht alles en dan ben je jaloers op mensen die het procentueel wat moeilijker hebben dan jij? Wow.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 09:04

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 09:04: Tja, als je het fijn vindt het pispaaltje van de media en niet blanke racisten te zijn dan is dat je goede recht. Persoonlijk ben ik liever manneke Pis.

It is better to piss in the sink, than sink in the piss

bergsbeklimmer | 15-12-22 | 09:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou,
De Boze Witte Man (BWM).
Die zijn er ook echt, hier en daar.
Nog niet zo veel,
maar in onze rechtse kringen zien we er steeds meer.
Zure
verbitterde
klagende
mopperige
gefrustreerde
gedeprimeerde
chagrijnige
gepijnigde
bij vlagen in boosheid ontstekende
witte mannen.

Dus we kunnen rustig spreken van zuur-rechts inmiddels.
Of misschien is het zuur-links en bitter-rechts.

AdvocatusDiaboli | 15-12-22 | 08:04 | 4

@sjef-van-iekel | 15-12-22 | 08:19:
Linkse mensen zijn continu panisch aan het janken dat de rechtse man bang is. Hun eigen angsten daarbij vergetend en negerend.

Rico Tampeloerus | 15-12-22 | 08:25

@sjef-van-iekel | 15-12-22 | 08:19:

Hoe heet die oom? Gerard Trump?

We hebben een zure oude mannen probleem. Maar waarom precies ontgaat me. Dit zijn vrij vaak mensen die het naar alle Nederlandse maatstaven prima hebben. Genoeg geld voor bier en wijn en huur en wellicht een escort hoertje per maand. Maar toch nog steeds ongelukkig? Terwijl je niet eens lijkt om een schilderij van Vincent van Gogh.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:25

Lastig dat we sinds een paar jaar al onze literaire criteria moeten loslaten en lachwekkend slecht gepruts verplicht gewaardeerd moet worden. De daling in niveau is draconisch en prijsjes worden gebaseerd op huidskleur.
Komt bij dat de ontvanger dit diverse deugcircus niet doorheeft, maar zichzelf echt als een Rilke of Rimbaud zijn gaan n beschouwen. Theater idem dito. Gevolg: lege zalen.
Tja. Behalve in bijvoorbeeld het Concertgebouw. 20 jaar je vioolspel polijsten - daar krijgen de deugcommissies geen speld tussen, en daar vind je dus nog Europese kwaliteitskunst.

Madame Poitiers | 15-12-22 | 08:26
▼ 1 antwoord verborgen

Woke is het voorstadium van een regime-change. Woke is de even dramatische als knettergekke afsluiting van een tijd die begon in de jaren zeventig en waarin totaal voorbij is gegaan aan de realiteit die men met gedram en indoctrinatie bij het volk eruit heeft willen slaan.

Tiscali-2 | 15-12-22 | 07:57 | 4

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:00:
Heb jij last van een transgender dan? Of iemand die homo heeft?
Worden de files langer of komen er teveel kinderen bij?

Van destructief geldgraaiende perverselingen veel meer.
Of van een psychopaat die een oorlog begint.

Alleen dat gedram van een klein groepje dat zo graag wil deugen dat ze een waas voor de ogen krijgen...

AdvocatusDiaboli | 15-12-22 | 08:07

@AdvocatusDiaboli | 15-12-22 | 08:07:

Ik ben niet bekend met transgenders die massamoorden plegen of willen plegen. In alle eerlijkheid wel met homo's Jeffrey Dahmer is zo eentje. Maar die man was gewoon ziek. Aan de andere kant met incels... Dat is geen ziek individu. Dat is een hele grote groep mannen. Best eng.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:28
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen..

Waar ben ik van beschuldigd vannacht..?? Zag mijn naam langs komen.. Beetje nieuwsgierig...

Verder is het koud op de pont maar dus nog niet zo koud dat ik niet op een veel te klein telefoontje een berichtje kan typen...

Maak er een mooie van..!!!

neonreclame | 15-12-22 | 07:53 | 5

@Jan, Leiden | 15-12-22 | 08:00:

Een neonreclame valt gewoon op. Zo simpel is het. "Porky's Funhouse" kan je niet missen.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:01

'Nobody puts neon in a corner!'

MickeyGouda | 15-12-22 | 08:11

En zo is het! Publiekslieveling...

Roos | 15-12-22 | 08:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Suriname dreigt de slavernijexcuses van het kabinet te weigeren. Vanuit het Surinaamse parlement klinkt daags voor het goedmaakbezoek van vicepremier Sigrid Kaag felle kritiek op de Nederlandse aanpak. „Op deze manier kunnen we nooit akkoord gaan, Nederland doet aan verdeel en heers”, zegt NDP-fractieleider Rabindre Parmessar.

Cornelis12 | 15-12-22 | 07:52 | 5

@Cornelis12 | 15-12-22 | 07:56:
Dat doet Kaag, de 1/3 pro- excuses minderheid ‘het fatsoenlijke deel’ wordt vertegenwoordigd door Rutte IV. De overige 2/3 zijn ultra-rechtse fascisten...

ratelaar | 15-12-22 | 08:08

Okay, Joep doei en de mazzel dan maar. Of denk ik nu weer te simplistisch?

MickeyGouda | 15-12-22 | 08:14

@MickeyGouda | 15-12-22 | 08:14: Nee hoor. Als excuses een dictaat worden, dan zakken ze maar lekker in de schijt. En zonder cent te ontvangen uiteraard.

Rico Tampeloerus | 15-12-22 | 08:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland, België en Frankrijk op z'n kop door één volk wat verloren heeft in Qatar. Geen enkel ander volk maakt er zo'n klerezooi van tijdens dit evenement. Mag er nu dan eindelijk etnisch geprofileerd worden?

Sneerpoets | 15-12-22 | 07:51

Goedemorgen nachtploeg!

Ik moet zeggen, die gedichten van Airfryer zijn heerlijk hypocriet..

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 15-12-22 | 07:49

Collectieve verantwoordelijkheid geldt alleen voor blanke luitjes kennelijk.

sjef-van-iekel | 15-12-22 | 07:49

Nduwanje’s profiel is de heilige graal bij mijn werkgever. Zeker voor een willekeurige managementsfunctie want ‘diversiteit’ is heilig verklaard.

_pacman_ | 15-12-22 | 07:39 | 2

Ik zou zeggen wegwezen daar.

Julius Pace Car | 15-12-22 | 07:51

Get woke go broke. Run!

Zwezerik | 15-12-22 | 07:56

Zojuist hoor ik op de tv, marokkaanse fans raken slaags met Franse hooligans...

BrutusBosch | 15-12-22 | 07:38 | 9

@Dandruff | 15-12-22 | 08:26:

Jij bent wel grappig. Beetje kampioen in hoe zeg ik wat ik ben zonder het te zeggen. Ik hoop dat je nog heel lang mag blijven van Joris.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:30

@Roos | 15-12-22 | 08:34:

Uiteraard. Ach, de meeste mensen zijn een tikkeltje voorspelbaar als je ze leert kennen. D' een wat eerder dan d' ander.

Dandruff | 15-12-22 | 08:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Goedemorgen. Een verstandig mens dient niets zo serieus te nemen als Critical Race Theory en alle prachtige afgeleiden daarvan. Onder het motto Keep your Enemies Closer is het tevens van levensbelang om alle reactionaire conservatieve tegenkrachten die van anti-woke hun verdienmodel hebben gemaakt, diep van binnen aan je hart te kluisteren.

Ik snap onze nieuwe landgenoten wel: wat moet je als zinnig mens met al die irrationele kritiek, nota bene vaak onder het mom van logica, op wat toch even evident als vanzelfsprekend is? Dan blijkt het nut en de noodzaak van kunst: kijk eens, het is gewoon zo!

Daarom dit gedicht voor alle mensen die het willen of durven begrijpen: De Hollander ziet ze vliegen.

De Boer die Turf steekt
De Hoer pijpt zonder Condoom
De Moer zonder Schroef.

Prachtig. Al zeg ik het zelf. Afijn, eerst nog maar eens een bakkie troost en dan met de Nurk bellen of ze mij ook een plaatsje kunnen geven. Niet geschoten is altijd mis zoals ze dat in Vlaanderen zo treffend onder woorden weten te brengen.

De onvolprezen Emmylou Harris met heur bekendste nummer: https://www.youtube.com/watch?v=zv6fdib3GBI

Proost.

Hetkanverkeren | 15-12-22 | 07:34 | 2

Ha. Dit vind ik wel een mooi reageersel.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:06

Gna. Als je jezelf niet kietelt... Fijne dag, Hkv.

MickeyGouda | 15-12-22 | 08:33

Als gitaar spelende blues man probeerde Zwezerik ook wel eens een tekst te schrijven. Wij leenden daarvoor de meest toegepaste tekstregel uit de blues, "woke up this morning" en probeerde daarop onze eigen teksten te schrijven. Veel verder dan "fell asleep again" kwamen we niet...

Alabama 3 - Woke Up This Morning
youtu.be/nW3LikcBL68

Zwezerik | 15-12-22 | 07:32 | 5

You ain't black and you ain't blind
You're girlfriend's not the cheating kind
Well you're cleaned up and you're off the booze
Maybe you weren't meant to sing the blues

sjef-van-iekel | 15-12-22 | 07:54

@Zwezerik | 15-12-22 | 07:50:

Woke up this morning
Crawling to the coffeepot
Num from all the booze
My wet pants sticks around me
It's fine, I feel the blues

AldNuut | 15-12-22 | 08:02

I am meant not to sing at all. Maybe under de douche.

Zwezerik | 15-12-22 | 08:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Tuur, weer bedankt voor deze duiding. Al moet ik zeggen dat er al zeker 20 jaar geen enkele krant bij ons op de deurmat valt. Of het moet het plaatselijk suffertje zijn die zeer onregelmatig wordt geleverd. Iets met gebrek aan krantenwijklopers. Of te wel, ik weet niet precies waar je het over hebt. Evengoed, genieten.

forecastle | 15-12-22 | 07:30

Heetlijk om te lezen. Mijn verzuimde bijdrage aan Ome Tuurs tocht door Eurabia, wakkert steeds vaker een schuldgevoel aan. Genoeg geluld!

Interessantse, vinnik, is waarom zovelen zo graag dwepen met anderskleurigen, andersgelovigen en andersgeaarden, met bij voorkeur bonusproblematiek. Zou het komen doordat ‘iedereen gelijk is’, volgens hen? In hun atheïstisch progressieve redactiekkrochten, waar metoo beperkt is tot het blanke ras, leeft onderhuids de bijbeltekst “Toen schiep God de mens naar zijn beeld; naar het goddelijk beeld heeft Hij hem geschapen (Reisel)”. Alleen, zo mogen wij om ons heen kijkend toch wel voorzichtig concluderen, dat beeld was niet erg stabiel!

We zouden daar prima mee kunnen leven, met alle mensen die daarmee geschapen zijn. Als het veelkleurig en rechtlijnig is, werd vroeger gewoon netjes ‘even geduld a.u.b.’ getoond.

Nee, nu mogen de deugmensen ons kleineren met allerlei volk dat takentloos maar boos is, splijtend en agiterend, schijnbaar nutteloos en profiterend, maar ons wordt verteld dat wij r e s p e c t moeten hebben en ons beeld van wat er toe doet moeten buigen naar de beschikbare talenten van mensen die wij niet mogen bekritiseren, want dan racisme.

Ik wil niet vingerwijzen en zo, maar hadden die volgelingen van Onze Heer’s Jezus Christus, potjandorie niet iets scherper kunnen formuleren dat ‘naar zijn beeld’ níét betekent dat mensen gelijk zijn?

Het is misschien een kleinigheid, maar het hele leven draait om onderscheid.

Zomaarwat | 15-12-22 | 07:24 | 1

Volgens Wilson lopen we allemaal aan de leiband van onze genen: culturele kenmerken die in meer of mindere mate genetisch bepaald zijn en die de overlevingskansen vergroten, zullen zich door een proces van variatie, selectie en replicatie verspreiden. Kijkende naar het tribale gedrag van sommige bevolkingsgroepen klinkt dit plausibel.

MickeyGouda | 15-12-22 | 07:39

Achterop, een uurtje of zo, kreeg ontzettend last van m'n stuitje.

Sneerpoets | 15-12-22 | 07:46

oud Nieuws.

* Doden bij rellen in Frankrijk. Raden waarom?
ME actief geweest in Amsterdam en Rotterdam. Raden waarom?
* Rutte wil EU inzetten om migratie te beperken...
* Musk laat twitteraccount dat zijn prove vliegtuig volgt, verwijderen.
* Crisisrekening loopt op; gaat Kaag voor belastingen of bezuinigingen?
* Verschillen tussen economische gebieden blijven groeien volgens Rabo.
* Medewerkers 'Buitenlandse Zaken"geschokt over institutioneel racisme.
* Russische kosmonauten blijven binnen wegens lek.
* Veel kritiek op prijsplafond, maar 'het mot maar'.. Duurt een jaar, gaat miljarden kosten.
* In Nieuw Zeeland mag aan jongeren (van na 2009) hun hele leven géén sigaretten meer verkocht worden.

Weer: van -6 to 3 graden.

Koffie: Een lungo, speculaasje er bij.

EEnzame SchizofrEEN | 15-12-22 | 07:08 | 13

@MickeyGouda | 15-12-22 | 07:56: Tikkeltje? Gestoorde mensen, en die ouders zouden samen met de kinderen onder zware toezicht gesteld moeten worden. Ik vind dit echt zo bizar.. en nog steeds wordt sussend erover gepraat, alsof het normaal moet worden gevonden. Niet leuk. Wel leuk: jou hier tegen te komen. Goedemorgen, al het beste voor deze dag! En hou je warm..

anja | 15-12-22 | 08:01

@anja | 15-12-22 | 08:01:
Het genoegen is geheel aan mijn kant, Anja, en insgelijks. Dat 'tikkeltje' was overigens in plaats van wat wat krachtigere kwalificaties, want ik hou teveel van dit blog om Joris op scherp te zetten. ;-)

MickeyGouda | 15-12-22 | 08:26

@anja | 15-12-22 | 08:01:
Ook het beste voor jou, anja! Ik moest je nog bedanken voor je aardige woorden onder het "Arthur over D'66" topic.

cugel | 15-12-22 | 09:03
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Normpje | 15-12-22 | 06:57 | 1

Dichters zijn zwart
en blanken zijn wit
NRC/66 koestert het verhaal
als er maar gif in zit

NotWoke | 15-12-22 | 06:41 | 2

Sommige dichters zijn Iers en homo en hebben ook nog eens blank, ooit eens van Oscar Wilde gehoord?
en.wikipedia.org/wiki/The_Picture_of_...

Maar er zijn natuurlijk ook donkerkleurige dichters. Sommige rappers hebben teksten die ze rijmen op een "beat" en je tot het bot raken. Zelfs hier in Nederland.

www.youtube.com/watch?v=VKjb8pYwzHo&a...

Vanwaar die haat "NotWoke"?

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 06:59

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 06:59:

Misschien eerst het stukje van van Amerongen even lezen?
De haat komt van NRC en de door NRC bejubelde subsidiejankerds. Dat er wereldwijd tientallen rappers rondlopen die een matig sinterklaasgedicht kunnen schrijven klopt, maar dat is een hele andere discussie.

Dandruff | 15-12-22 | 07:56

of het een goedemorgen is na de verwachte flinke rellen van vannacht....

"Supporters zijn op veel plekken de straat op gegaan om het succes tot nu toe te vieren"
(Bron : AD)

Het staat er echt.
Gaan we dit onthouden voor de volgende keer dat hooligans de boel kort en klein slaan na een verlies?

Roos | 15-12-22 | 06:29 | 18

@Roos | 15-12-22 | 07:29:

Dat is verstandig. Je had de discussie namelijk op voorhand al verloren.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:11

@Dandruff | 15-12-22 | 08:10: Je constatering is volstrekt terecht. De bedienden aan het Hof moeten zelfs donker getint zijn. Als blanke Marokkaan heb je daar niets te zoeken.

Binnen de Marokkaanse gemeenschap is er genoeg discriminatie, van de Arabieren naar de Berbers, van de Berbers naar de Algerijnse vluchtelingen van weleer.

Roos | 15-12-22 | 08:14
▼ 15 antwoorden verborgen

Die Olave Nduwanje is inderdaad een totale freak. Wat een mafketel.
Jerry's Godwin gedicht : mijn interpretatie is een verwijt naar de gemene "witte" Nederlanders toe. Die zouden tijdens de bezitting "wegkijken" toen Joodse landgenoten op transport gesteld werden. Dat suggereert dat zij kennis hadden van het bestaan van vernietigingskampen in het Oosten, en de verschrikkingen ervan. Die kennis was er niet. Het was nu bepaald zo dat de Duitsers van de daken liepen te schreeuwen dat ze al die mensen letterlijk gingen vermoorden. Zelfs als die kennis wel aanwezig zou zijn geweest. Wat hadden die Nederlanders dan moeten doen ? Ongewapend tegen het diabolische nazi systeem ? Good luck wit that. Het is een bullshit gedicht van lik mijn anus, louter bedoeld om de blanke Nederlander weer iets aan te wrijven. Wat heeft Jerry zelf gedaan om de genocide in zijn geliefde Afrika te verhinderen ? (Hutus, tutsis en noem maar op, de geschiedenis van het kontinent is 1 aaneenschakeling van moordpartijen). Niets. Geen sikkepit. Nada. Nakko. Hou je bek dan lul, voordat je ons de maat neemt. Denk ik dan.

Asteroid-B612 | 15-12-22 | 06:27 | 11

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 07:32: Gelukkig hebben we eyewitness Schouten die het ons allemaal haarfijn uitlegt. Zonder jou waren we nergens, goed dat jij ons redt!

anja | 15-12-22 | 08:08

@anja | 15-12-22 | 08:08:

Nou ja, ik lieg een klein beetje. De Zeeuwen waren ook al in.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 08:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is vier glazen in de dagwacht geweest.
Moet nodig de kooi uit.
Maar zelfs een kapitein verzuimt zijn plicht wel eens.

*terug te kooi kruipt en nog een uurtje naar het lek gaat luisteren*

Kapitein Sjaak Mus | 15-12-22 | 06:05 | 2

"naar het lek gaat luisteren"

Kapitein? Lek? Boot? Zeg, nu ben ik maar een landrot maar zou jij niet eens verschrikkelijk in paniek raken en met je armen gaan zwaaien, in je radio 'Requesting Mayday' roepen en je reddingsbootje te water laten? Het is tijd voor paniek.

Zwezerik | 15-12-22 | 06:11

Goede morgen schrijfselplempers en lees freaks.
Was toch een mooie wedstrijd tussen de marrekanen en de france.
Het resultaat mag er zijn.
Wel knap dat de rifgebergters zover kwamen.
Bouwend nederland zal het druk krijgen de komende tijd, vooral in de binnensteden.
Goed, Qatar zit er bijna op, dan gaan we darten, alleen via Viaplay, kudt.
Zo met de honden glibberen op het voetpad, het is hier nog aardig glad.
Maak er een mooie donderdag van en niet op het ijs.
Groets u allen.

Zitvlak | 15-12-22 | 05:51 | 6

@gato | 15-12-22 | 08:10: Rtl 7 heeft er niet zo veel geld voor over en scandinavische inversteerders wel.

Zitvlak | 15-12-22 | 09:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Goede morgen.
Gaat het een beetje?

Zitvlak | 15-12-22 | 05:52

Die eerste ken ik wel. Dat is dat Perzische protestliedje tegen die conservatieve Mullahs in Iran in het Engels maar dat tweede liedje? Dat is echt ontzettend mooi. Waar heb je dat gevonden? Ben je Perzisch GML?

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 06:25

Truste allen, ik sluit af met een (push) liedje voor alle contactgestoorden hier. En voor wattman.
Scott Henderson-Dolemite

TheOne48 | 15-12-22 | 04:51 | 1

Het donkerste uur. Zo mooi en onderschat dit liedje. Misschien de beste van Megadeth alhoewel. Tornado of Souls ook wel groots is.

www.youtube.com/watch?v=S6LL5iA6y9o&a...

GrandMechantLoup | 15-12-22 | 04:38 | 4

Ik begrijp hier dus niets van. Wat een kloteband dat Megadeth. Terwijl ik Exodus "bonded by blood" dan wel weer trek.

Asteroid-B612 | 15-12-22 | 06:29
▼ 1 antwoord verborgen

Het is verschrikkelijk,
verschrikkelijk is het!

Nadere therapie om de ongein, agressie en contradiscriminatie in de wereld te bestrijden is er niet. En dat terwijl onze ballen eraf rotten en menige vulva verslijmt onder de alsmaar verder woekerende hausse van woke en LHBTQWRAYCVOIIOYQ+-manie. En terwijl onze meervoudig gehandicapte zoons, dochters en trekpaarden op een gendroïde podium worden gehesen, laten onze regeringen zichzelf diep wegzakken in een machtsvacuüm dat sinds 1970 jaren niet meer is gezien in de Lage Landen.

Daarom is woke niet langer een geinige woordspeling rondom de wok van je Aziatische schoonmaakster, maar een hard feit. Ook is LHGBTIKJQFG&HCCDWR of zoiets niet langer de aarzelende aanloop om Ella, de concierge, te betichten van illegaal masturberen op de plees. Neen het is totale waanzin. Of zoiets dan maar!

Daarom Giro 791, geef voor een betere straf!

Giro 791 zet zich in voor een betere strafverlening. Criminelen, overtreders en fraudeurs verdienen afdoende straffen die henzelf en de maatschappij reinigen. Daarom onderstaand voorstel tot de correcte voltrekking van dergelijke sancties:
1) neem een theelepel olievet en wikkel en wendt het rondom een vinger;
2) steek de bevette vinger in de betreffende anus;
3) wentel en draai de bevette vinger langzaam en intensief in de anus totdat en opdat de vetting opgenomen is in de sappige holte;
4) leidt de patient af van de soldeerapparatuur door te wijzen naar iets dat zich buiten afspeelt en steek de stekker van de soldeerapparatuur in het stopcontact van 220-230V;
5) kalmeer uzelf en de patiënt. Indien de patiënt niet kan kalmeren, leidt deze af door te verwijzen naar iets dat buiten hem/haar zelf ligt, desnoods door deze te pijnigen met een scherp of brandend voorwerp;
6) steek de soldeerbout zo snel mogelijk in de anus van de patiënt en vertel deze zo snel mogelijk dat u een zetpil ingebracht heeft en dat dat een vreemd gevoel geeft. Dat gevoel blijft nog wel enige tijd aanwezig, daarom is kalmeren de beste optie;
7) zing een slaapliedje of iets dergelijks; eventueel iets van Bassie & Adriaan of David de Kabouter, terwijl u de stekker van de soldeerbout in het stopcontact steekt;
8) vanaf het moment dat u de opwarming van de soldeerbout kunt verwachten gaat u het meest optimistische, progressieve en uitgelaten deel van het betreffende liedje staan meezingen, meeklappen o.i.d. Desnoods neemt u uw melkklieren, zaadleiders en/of schaamlippen in uw tengels!;
9) groet uw patiënt, neem afscheid en zorg voor voldoende empathie!

Boris Poepnagel | 15-12-22 | 04:22 | 5

@Boris Poepnagel | 15-12-22 | 04:42:

Het is vrij simpel eigenlijk. Zonder empathie zijn of worden we zoals reptielen of vissen of insecten. Een bidsprinkhaan of spin kent geen empathie. Een haai of barracuda kent geen empathie. Een komodovaraan of leguaan kent geen empathie. Maar zoogdieren, niet alle, maar veel kennen dat wel. Die verhalen over kinderen die zijn opgevoed door wolven de zogenaamde verwilderde kinderen zijn geen sprookje. Het is net zoals wij wolven en hun afstammelingen opnamen in onze "roedel" ik zeg niet dat dit altijd het geval is of zal zijn want een beest moet immers eten maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. Het is eigenlijk zoals Pitbulls. Het zijn ontzettend lieve honden. Trouw. Loyaal. Maar het is uiteindelijk de "roedelleider" die ze kwaadaardig en gevaarlijk maakt. Dat zie je ook bij ons. Nature versus nurture. Helaas snappen de meeste mensen dat niet. Hoewel twistpunt in de wetenschap kunnen we wel stellen dat de meeste dieren, wij dus, deugen. We zijn niet slecht of kwaadaardig. Maar we kunnen wel slecht en kwaadaardig gemaakt worden. Zoals een valse hond zeg maar. Ik vraag me daarom altijd af wat en waar en wanneer het is misgegaan met de "alt-right"? Is het enkel haat? En waar komt die haat vandaan? Waar is je empathie gebleven als je via het inmiddels gebande KiwiFarms het je "hobby" hebt gemaakt om transgenders en homoseksuelen te stalken en bedreigen tot ze uit wanhoop zelfmoord plegen? Wat is er mis met je? Heb je geen empathie? Geen menselijkheid? En dit mijn waarde Poepnagel is een gigantisch probleem dat alleen maar groter wordt.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 04:57

@Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 04:57:

Mowgli? Ja, schijnt inderdaad waar te zijn. Het klopt ook dat maatschappelijkteleurgestelden in hun zogenaamde reptielenbrein kruipen en dat zie je niet alleen bij witter dan wit rechtsextremistische activisten, homohaters, racisten en vrouwenhaters je ziet het ook bij de moslimterroristen en islamitisch straattuig of de boze negers. Het is een mensending. De ene loopt kwaad op het internet te gallen, de ander staat op straat te terroriseren en of je het nu een jihadist noemt of incel of boze blanke man uiteindelijk gaan sommigen terreur aanrichten. Precies hetzelfde volk ongeacht kleur of religie. Het is gevaarlijk. Mensen radicaliseren gemakkelijk en duiken snel in hun reptielenbrein. Wel eventjes een correctie. Spinnen zijn geen insecten. Het zijn wel geleedpotigen.

DeKussendeWielrenner | 15-12-22 | 05:19
-weggejorist-
CLoVis | 15-12-22 | 07:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat te doen nu om wakker te blijven? Het donkerste uur is altijd als je iemand die zo lief hebt verliest aan de dood. Soms wil je dan dat je elkaar nooit had ontmoet. Of je haatte. Er nooit was. Maar dat is niet zo. En dat maakt je kwaad en verdrietig. Verward. In pijn.
www.youtube.com/watch?v=wkF9w86XXKU&a...

GrandMechantLoup | 15-12-22 | 04:04 | 5

@Boris Poepnagel | 15-12-22 | 04:56:
Jij snapt er werkelijk geen ene reed van met je lange lulverhalen.

TheOne48 | 15-12-22 | 05:02

GML ik bedoel dit niet lullig maar iedereen met een greintje verstand weet wel dat je iets heel belangrijks hebt verloren. Maar meid. Zoek hulp. Bel gewoon je huisarts en zeg gewoon dat je het moeilijk hebt. Of zoek elders hulp als dat je beschaamt. Maar met een beetje praten en je ei kwijt kunnen kom je er echt wel bovenop. Dat beloof ik je. Het is niet jouw schuld, en al was het wel jouw schuld dan nog kom je er boven op. Kijk maar naar mij. Lig al meer dan een week op bed met corona en ik red het echt wel. Jij ook. Kop op. En zoek hulp.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 05:04

"Soms wil je dan dat je elkaar nooit had ontmoet."

Ik weet hoe je je voelt. Probeer dankbaar te zijn voor de mooie momenten die je met een geliefde hebt ervaren. Probeer jezelf niet te verliezen in negatieve emoties. Jij hebt tenminste mooie momenten gecreëerd met een geliefde. Koester die momenten. Je geliefde zou het niet leuk vinden om zo jouw in pijn te zien. Heel veel sterkte!

Israel "IZ" Kamakawiwoʻole - Somewhere over the Rainbow
youtu.be/V1bFr2SWP1I

Zwezerik | 15-12-22 | 05:31
▼ 2 antwoorden verborgen

www.youtube.com/watch?v=2cXDgFwE13g&a...

Dit vind ik zo'n gaaf liedje. Maar het is niet dat me treft. Het is hoe dat meisje in de video die pedoseksueel naar de hel stuurt.

GrandMechantLoup | 15-12-22 | 03:35

@K1100 | 15-12-22 | 03:38:
Slaapse K. Ik was niet zo in de stemming, volgende keer beter.
Succes met de nieuwe camping!

TheOne48 | 15-12-22 | 03:41

@TheOne48 | 15-12-22 | 03:41:
Ik ook niet. Camping is ook tijdelik. Tot het nieuwe jaar denk ik. Wel leuk hier. Trusten.

K1100 | 15-12-22 | 03:44

Danny Kaye, ook weer zo iemand die glans gaf aan ons bestaan toen. Geweldig! Enjoy the festivities, BC.

MickeyGouda | 15-12-22 | 08:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja, mijn favoriete band. En nee het is géén oplossing hoewel de gedachte vaker in mij opgekomen is.

K1100 | 15-12-22 | 03:33

Alleen muziek was het toch? Geen meningen, geen onenigheid. Als dat is wat het GeenStijl kroegje is dan wil ik graag een kans om weer mee te mogen doen. Ik begin.

Kent u dit?
www.youtube.com/watch?v=09NqLjHJtGQ&a...

GrandMechantLoup | 15-12-22 | 03:19 | 1

Ja, ken ik, zo zijn er veel meer voorbeelden van geweldige covers. Zoekt en u zult vinden. Maar één ding nog. U hebt bij mjn nooit de indruk gewekt dat u van de vrouwelijke kunne was. Misschien kunt u mij daarbij helpen? Niet dar het uitmaakt maar het maakt de conversatie misschien wat makkelijker.

K1100 | 15-12-22 | 03:28

Dit soort consructies van het Stamcafe doet géén recht aan de artikelen van Arthur. En zeker ook niet aan het bestaan van het café. De ochtendploeg heeft betere kijkcijfers.
Tijd voor een nieuwe virusuitbraak?

K1100 | 15-12-22 | 03:18 | 1

Verkeerd.

K1100 | 15-12-22 | 03:21

De schandalige langdurige schade die mensen zoals Alex Jones aanrichten zijn ook wel te krankzinnig voor woorden. Van zieke "alt-right" incels die schietend een pizza-toko inlopen opzoek naar martelkelders die niet bestaan tot ander geteisem wat mensen bedreigt en lastig valt die hun kinderen zijn verloren en de overlevenden na Sandy Hook tot volk wat moordend rondrijdt en scholen aan puin schiet.

Klinkt bekend? Dat klopt.

Het zijn net jihadisten, of althans mensen die zich identificeren als jihadist. Dat zijn geen verwarde geintjes van een paar gestoorde mensen. Dat is een aanval op onze beschaving. Nu bij de Amerikanen, straks bij ons. Tenzij we opstaan en ondanks onze politieke meningsverschillen tegen de idioten van onder andere de FVD zeggen TOT HIER EN NIET VERDER. Want die mensen zijn niet eens gek of zoiets, ze zijn niet eens te dom om te poepen. Ze zijn kwaadaardig, tot het bot kwaadaardig en als wij, wij de normale mensen, die kliek van mensen die niet deugen, niet willen deugen maar gewoon intens slecht zijn stoppen komt het straks hier weer opnieuw. Ja het is ook hier gebeurd. Uit frustratie, uit mislukking. Wat maakt dat uit. Ze deugen niet. Turkse tramschutter of roomblanke winkelcentrumschutter.

Gelukkig, heel gelukkig, willen slechts 38% van de Republikeinen in Amerika complotgekkie en volidioot Trump terug. Maar voordat wij Amerika ook daar gaan nadoen met hun "wokies" en "alt-right". Zullen we deze mensen maar gaan stoppen nu voordat ze escaleren?

Voor de duidelijkheid de "wokies" komen met soms tot ergernis gecreëerd geneuzel over onzin zoals "pronouns" maar dat gaat gaat allemaal meer over het noem me geen meneer maar mevrouw onzin. Prima. Don't care. De "alt-right" zijn gewoon niets meer dan ISIS voor gefrustreerde mannen en vrouwen enkel nog zonder de onthoofdingen en massamoorden. Tot nu althans. Maar als ze de kans krijgen... Dat is dan 1933 2.0.

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 03:16 | 9

@Boris Poepnagel | 15-12-22 | 03:57: Mooi dat u het voor beide partijen zo aangenaam mogelijk maakt. ;)

roosvrij | 15-12-22 | 04:18

"Alt-Right" hysterie. De kranten staan er vol van.

Asteroid-B612 | 15-12-22 | 06:35

@Asteroid-B612 | 15-12-22 | 06:35:

Ach de ene is bang voor die paar mensen die homoseksueel of transseksueel zijn en vinden dat vrouwen met een ketting aan het aanrecht moeten hagen en de andere vreest de opkomst van neofascisme. Wie heeft gelijk?

Schout-bij-Nacht-J | 15-12-22 | 06:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Kende ik al maar leuk om nog eens te zien.

K1100 | 15-12-22 | 03:13

K ga ook liggen.
Een nachtsong dan.
I'm gonna be late again - de Asian punk versie.
m.youtube.com/watch?v=nxV5FXy0-xE
Mano Negra - Out of time man

chicago river | 15-12-22 | 03:03 | 1

Zal je baas blij mee zijn. Nodig hem uit voor een dikke Duitser;-)

K1100 | 15-12-22 | 03:08

De schaduwen voorbij (Grzegorz Rosiński, Jean Van Hamme), Thorgal reist naar het eind v.d. Wereld en nog verder om zijn geliefde vrouw terug te vinden. Uiteindelijk komt hij in een moeras terecht waar geen teken van leven meer is. Dan ziet hij een bloem welke boven het modderige water uitsteekt en beredeneert dat zoiets enkel een val kan zijn… Dit is ’n mooie vondst v.d. bedenkers, echter in de praktijk zijn er kennelijk ook lieden welke bagger tussen de bloemetjes gooien...

Unsinkable-Sam | 15-12-22 | 02:44

#"een blanco A4-tje op het Rode Plein in Moskou"
Kuch: In China dus.
Groetjes, een ongevaccineerde. Van boven de vijftig, twee jaar zelfs.

K1100 | 15-12-22 | 02:41 | 8

@Bad - Casey | 15-12-22 | 03:02:
Hou je nou nooit op?
K.tnummer trouwens;-)

K1100 | 15-12-22 | 03:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Konnichiwa

COVID. China ging altijd voor 0-COVID en voerde brute lockdowns uit waar menig wappie het dun van door de broek liep. Zo zouden onze aluhoedjes niet eens koffie kunnen drinken in een Nederland dat zoals China was. Dat zou een beetje zijn zoals protesteren met een blanco A4-tje op het Rode Plein in Moskou. Maar het volk is best machtig, althans de meerderheid van het volk. Denk niet dat die verwarde wappen met extra-gratis uitkering en een affiniteit met, en sympathie voor extreemrechts ons volk vertegenwoordigen. Dat zijn een zooitje treurige zielenpootjes en niet representatief voor Nederland en wat Nederland wil. Hoe vaak ze ook Kaag demoniseren of Nexit roepen of Rutte in hun zieke waanzin tot "dictator"
"kronen". Maar het volk, het echte volk, de zwijgende meerderheid dat kan zelfs een echte dictator zoals Xi Jinping op de knieën brengen. En met resultaat. Xi koos toch maar voor een andere koers. Maar hier begint het werkelijke probleem. In Peking gaat corona los. Echt helemaal los. Iedereen krijgt COVID aan de lopende band daar. Wat boeit dit nu? Ik geloof dat, als ik het goed heb gelezen enkele reaguurders nu met COVID thuiszitten of aan het opknappen zijn. Maar het begon toen toch ook in China? En voordat we het doorhadden kwam het via Zwitserland naar Brabant om ons vervolgens in een pandemie te werpen. Ik hoop maar niet dit een versie "Omega", de 24ste en laatste letter in het Griekse alfabet is. Dus weer een zwaar ziekmakende vreselijk besmettelijke versie is anders kan het nieuwe jaar nogal heel vervelend voor ons zijn. Zeker de mensen van ons die boven de 50 zijn. Niet dat ik de gekkies ga missen die nog steeds ongevaccineerd zijn maar toch, het kan een beuk zijn voor Nederland, Europa.

Ganbattene.

DeKussendeWielrenner | 15-12-22 | 02:26 | 5

@Bad - Casey | 15-12-22 | 02:46:
Probeer je nu weerstand te bieden? :-)

K1100 | 15-12-22 | 02:55

@K1100 | 15-12-22 | 02:55,
Neen, ik aard.
;D

Bad - Casey | 15-12-22 | 02:58

@Bad - Casey | 15-12-22 | 02:58:
Veel succes als de bkiksem inslaat:-)
Brandblusser bij de hand?

K1100 | 15-12-22 | 03:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Blondie was en is nog steeds heet.
Blondie - Hanging On The Telephone.
www.youtube.com/watch?v=uWhkbDMISl8
Veel beter dan Mandonna... en die vond ik ook al goed.

Bad - Casey | 15-12-22 | 02:06

"Polemisten zijn niet op de wereld gekomen om vrienden te maken". Dat klopt.
"Als ik vrienden wil maken ga ik wel op zomerkamp", zeg ik altijd maar.
O, het gezeik is alweer begonnen :
www.parool.nl/amsterdam/pride-2023-is...

Asteroid-B612 | 15-12-22 | 01:43

Maar 215 reaguursels. Het lijkt mij duidelijk dat de gemiddelde reaguurder niet warm loopt om een relaas lezen wat de omvang van een boek behelst. Het slaat niet echt aan. Te lang te saai en een te lange weg om tot een . te komen. Zeg gewoon dat Nederland een KUT land is.
Kort en bondig.

hero_of_heaven | 15-12-22 | 01:39 | 1

Gaan we generaliseren hero?

Flightless bird | 15-12-22 | 01:44

@wilderst | 15-12-22 | 02:03:
Had mijn post al gedaan(2:22)Nu word ik weer terug gegooid in mijn hok met jouw bijdrage.

Flightless bird | 15-12-22 | 02:26
▼ 1 antwoord verborgen

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:12,
Thin Lizzy.
The Boys Are Back In Town.
www.youtube.com/watch?v=Ta3YkTdIQqE
Zoiets ?!
Even nog, wat een zeer extreme lange hals op zijn gitaar ?!

Bad - Casey | 15-12-22 | 01:33 | 2

Dat is een basgitaar!

Jeff Hawke | 15-12-22 | 01:45

@Jeff Hawke | 15-12-22 | 01:45,
Nog steeds een zeer lange hals.

Bad - Casey | 15-12-22 | 02:05

Ver voor mijn tijd en toch blijf ik dit nummer ( zoals velen ) van weleer leuk vinden.
The Ronettes - Be My Baby.
www.youtube.com/watch?v=AhzZIXvspI4.

Bad - Casey | 15-12-22 | 01:27

Waarom zou je geld betalen voor een "courant" die is verworden tot een correcte-meningen-bode annex lifestyle-folder? Ik had een jaarabonnement op de NRC tot en met 2003, maar ken de krant nu niet meer terug. 2003 was aan de vroege kant, maar de ontwikkeling van het vod heeft me gelijk gegeven.

J.P.Drapeau | 15-12-22 | 00:59 | 1

@Bad - Casey | 15-12-22 | 00:59:

Ik ga ook slapen Bad, tot morgen topper.

pegaje | 15-12-22 | 01:00

@pegaje | 15-12-22 | 01:00,
Ik hoop dat u lekker slaapt ?!
Slaap fijn.

Bad - Casey | 15-12-22 | 01:05

Mag het ook een vinootje zijn? Kennie meer slapen... Altijd +veel voor Manowar.

NecroSister | 15-12-22 | 04:16
▼ 1 antwoord verborgen

pegaje | 15-12-22 | 00:49,
Klinkt als,
Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart ( ben ook een oudere man he ;)).
www.youtube.com/watch?v=lcOxhH8N3Bo

Bad - Casey | 15-12-22 | 00:56

Voetbalkijken is oorlog,

ME komt in actie in zowel Rotterdam als Amsterdam

Opnieuw grimmige sfeer in Brussel en Antwerpen na verloren halve finale: politie brengt rust terug na tientallen arrestaties

In Montpellier zorgden juist pro-Marokkaanse hooligans voor problemen. Ze gooiden met vuurwerk en vielen mensen aan die met Franse vlaggen door de straten liepen of reden. Op Twitter circuleren beelden die in de Zuid-Franse stad zouden zijn gemaakt en waarop te zien is hoe een auto met de Franse driekleur belaagd wordt door relschoppers, in paniek omkeert en daarbij minstens een persoon aanrijdt. In Avignon raakte een politieagent gewond toen verschillende groepen relschoppers met elkaar op de vuist gingen.

Cornelis12 | 15-12-22 | 00:40

@Bad - Casey | 15-12-22 | 00:40:

Lekker man txxx
mvgrt

pegaje | 15-12-22 | 00:43

@Bad - Casey | 15-12-22 | 00:40:
Ik ken een Thin Lizzy tribute band en die spelen snoeiharde Lizzy... Waaronder die hit.

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:12

Dit is mij even om het even, dit is toch de kroeg ?!

Bad - Casey | 15-12-22 | 00:27

Wat kan het leven toch overzichtelijk en mooi zijn

Whisky | 15-12-22 | 00:37

Nachtgasten, ik ga es op één oor liggen nadenken hoe of ik nog verbinding kan krijgen met de neger in mij..

Ik doe die truuk met touw en baksteen nu al 2 weken, en verdomd het begint nog te werken ook..
M'n pipi is al 14mm langer en hij begint ook al een beetje zwart te worden

AldNuut | 15-12-22 | 00:25 | 7

@Papa Jones | 15-12-22 | 00:37: Hoe bedoelt u?

Zapata10 | 15-12-22 | 00:47

@AldNuut | 15-12-22 | 00:34: Twee bakstenen nemen. En heel lang in de zon gaan liggen. Botox hier en daar.

Zapata10 | 15-12-22 | 00:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Laf krantje Haarlems Deugblad plaatst artikel over 15-jarige knul die geslagen en beroofd is. Worden getuigen gezocht maar geen signalementen in het artikel. Bij deze,

Signalement verdachte 1:

- Man
- Licht getinte huidskleur
- Ongeveer 1.75 meter lang
- Ongeveer 16 jaar oud
- Slank postuur
- Zwart krullend haar

Signalement verdachte 2, bestuurder van de auto:

- Man
- Getinte huidskleur
- Ongeveer 1.70 meter lang
- Tussen de 18 en de 20 jaar oud
- Gezet postuur
- Opkomend snorretje
- Droeg een zwarte strakke jas

Cornelis12 | 15-12-22 | 00:23 | 2

@Jan Dribbel | 15-12-22 | 00:34:
Excuses, slaat nergens op.

Jan Dribbel | 15-12-22 | 00:41

Bedankt Meneer Arthur voor uw heerlijke leesvoer. Ik ga dit artikel eens heel rustig en langzaam spellen.

HogeNood | 15-12-22 | 00:18

Had gehoopt dat met NRC Next een nieuwe kritische weg was ingeslagen, maar helaas mocht het weer eens niet beklijven. Vooral in het begin, nieuwe kritische gedurfde geluiden. Maar later ging het weer op in dat NRC en verstomden de nieuwe geluiden. Gelukkig hebben we nu GeenStijl nog!

Jan, Leiden | 15-12-22 | 00:16 | 2

Is die Next er nog?

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:36

Goedemorgen allen,
Wat ik al voorts in de vorige topic zei, ik vind van Marokko, Ambrabat, een geweldige speler.
Maar de Fransen zijn dat in alles, Nederland had hier sowieso van verloren.
Wat een " renpaarden " met een gigantische balcontrole.
Ben niet voor de Fransen, zo ook niet voor de Argentijnen.
Maar sinds de laatste 40 jaar van mijn leven ben ik nu wel voor de Fransen.
Speciaal voor onze Koningin en Argentinië.
Kastelein, een rondje en een nummertje namens mij.
Julie Covington - Don't Cry For Me Argentina.
www.youtube.com/watch?v=adUPdnzCAk8
Proost!

Bad - Casey | 15-12-22 | 00:16 | 2

Ich werde wach mit Schreck
meine Cigarette sind weg,
und auch noch das Baguette.
Wo sind Jeanette und Claudette?
Cigarette, Baguette, Jeanette,
Claudette, sind weg
O la la la la la

Frankreich Frankreich Frankreich
Frankreich Frankreich Frankreich

(Van een bekende Keulse band, in het Kölsch)

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:17

Hetero's zijn te bedreigend. Flikker toch op,

De Pride gaat komende zomer Queer & Pride Amsterdam heten, en duurt niet een, maar twee weken. Nieuwkomer Queer Amsterdam gaat een eigen week organiseren. De botenparade blijft in de huidige vorm bestaan.

Siep de Haan van het Andreas Cultuurfonds: “Toen deze hele discussie een jaar geleden startte, waren er stemmen dat mensen de botenparade wilden afschaffen, het bedrijfsleven mocht niet meer meedoen, en al die hetero’s waren ook te bedreigend
www.parool.nl/amsterdam/pride-2023-is...

Cornelis12 | 14-12-22 | 23:59 | 5

Wat een stel achterlijke gekken. 1 dag is voor mij al lang genoeg.

HogeNood | 15-12-22 | 00:23

Ah, die optocht gaat ook over inclusiviteit en komt uit gedachtegoedkoker van Pakhuis de Zwijger. Dat wordt dus zeer waarschijnlijk een fel ultralinks feestje waarschijnlijk, waarbij allochtonen ("mensen met een immigratieachtergrond" tegenwoordig dach ik) de nieuwe in het nauw gedreven joden zijn of zo? Daar ga ik niet wat drinken hoor (toch al geen alcohol).

Dan hou ik het liever bij de botenparade hoewel ik daar de commercie en de oververtegenwoordiging van wel heel veel BN-ers betreur. Overigens betreur ik niet dat er veel hetero's op af komen, want hoe krijg je anders de grachten dan vol om die mensen toe te juichen op die boten of te begroeten?

Jan, Leiden | 15-12-22 | 00:31

AT5 heeft weer voor een eeuw aan materiaal om uit te zenden.

Asteroid-B612 | 15-12-22 | 06:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoop dat hij niet meteen uit hoefde te stappen, want om zo'n heet ding snel van het tafeltje te rukken en er mee uit te stappen?

Met_baard | 15-12-22 | 00:13

Wc papier drank en proviand want de reis loopt wel eens wat uit

Whisky | 15-12-22 | 00:41

Las ik even Jeffrey Airfryer... Wat een goed idee.

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:20
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
wilderst | 14-12-22 | 23:44 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

The Police - Message in a Bottle tijd voor nummer!

Whisky | 14-12-22 | 23:42 | 9

@smoelensmid - Sancerre mag ook

Whisky | 15-12-22 | 00:15

@aldnuut, merci bien!

Whisky | 15-12-22 | 00:25

Police live, heel gaaf. Kan niet linken (iemand?).
watch?v=qZ9GwWY5hF4

UnderTheDevil | 15-12-22 | 00:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Marokko heeft de moeders van de spelers uitgenodigd om mee te gaan naar Qatar.
Dat is geen reclame voor een gezonde levenswijze.
Dat is propaganda voor obesitas.
Wat een verzameling plofkippen.

Jan Dribbel | 14-12-22 | 23:37 | 1

Ik dacht dat het hun grootmoeders waren.

J.Cash | 14-12-22 | 23:41

"heb ik dit land mijn eigen gemaakt"

Mij

Koppig | 14-12-22 | 23:32 | 4

Hij heeft vast afgekeken van Quincy die er grammaticaal ook geen jota van bakt.

drs.Nee | 14-12-22 | 23:41
▼ 1 antwoord verborgen

Begin die lui die er voor kiezen om ergens ver uit de buurt van de 'beschaving' zelf maar wat op proberen te bouwen als ware het de zestiende eeuw steeds meer te begrijpen.
Maar waar dan?
Zelfs Mars is geen optie meer.

Abject | 14-12-22 | 23:32 | 2

Falklands? Lekker ver weg... Of St Helena, waar Napoleon gestorven is.

Of ook in die hoek... Tristan da Cunha. 238 inwoners.

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:26

Nog even doorbijten en Afrika is leeg..

Sneerpoets | 15-12-22 | 07:23

Le Stamcafé est ici?

Deksmaat | 14-12-22 | 23:31 | 4

Bien sure Deksmaat

Whisky | 14-12-22 | 23:50

Bienvenue à la vôtre., compagnon de couverture.

Smoelensmid | 14-12-22 | 23:56

Het leven is een feest maar je moet zelf het bordje 'stamcafé' ophangen.

keestelpro | 15-12-22 | 00:54
▼ 1 antwoord verborgen

Wie heeft er ook een thermostaat van Honeywell? Die witte ronde, die standaard 1 a 1,5 graad te weinig aangeeft?

Nou, dit kan ie blijkbaar allemaal:

twitter.com/beschaafdrechts/status/16...

wilderst | 14-12-22 | 23:31 | 2

Excuus (is mode he), te veel aangeeft het is

wilderst | 14-12-22 | 23:36

Ik had nog de oude analoge. Met kwikcontact.
De digitale heb ik ook, maar die ligt in een kastje. Twee zelfs nu, omdat ik er een van mijn oude appartement heb meegenomen, en in mijn nieuwe appartement degene die er hing ook van de muur heb gehaald om er mijn eigen thermostaat neer te hangen. Die heeft een week programma.

Heb net gekeken, zie dat ik twee verschillende modellen Honeywell heb, een met een klein en een met een groot scherm. Die laatste heeft ook "modulation" als naam.

Met_baard | 15-12-22 | 00:10

"Ik wil een huis dat niet wegwaait"

Sorry maar dit doet toch echt denken aan een tekenfilmpje van Disney.

Duwbak_Linda | 14-12-22 | 23:25

Nieuw woord geleerd zojuist. "Zwabbervoet".

UnderTheDevil | 14-12-22 | 23:24

Ik ben een blije blanke man, een rondje van deze jarige.

Rattus | 14-12-22 | 23:11 | 6

Leuk dat veel mensen het aan het vieren zijn ik hoor het siervuurwerk en af en toe een explosie buiten. Gefeliciteerd!

Patje | 14-12-22 | 23:21

Ein prosit, gratuliert!

Whisky | 14-12-22 | 23:22

Bier her! Bier her! Gefeliciteerd

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Vroeger zou je tussen een wedstrijd van Marokko en Frankrijk een Nederlandse Fransman en een Nederlandse Marokkaan in de NOS studio aan tafel hebben. Nu lijkt het dat de Marokkaanse nationaliteit opeens de 2e nationalieit van Nedeland is omdat er hier meer Marokkanen wonen dan Fransen (25.000).

Patje | 14-12-22 | 23:06

Ik wil iets schrijven,,,maar dat wordt weggejoritz,,,denk ik

geeftnix | 14-12-22 | 23:06 | 4

Geeft niks

Whisky | 14-12-22 | 23:16

Oh ik ben een beetje traag vanavond haha

Whisky | 14-12-22 | 23:17

Collecte

AldNuut | 14-12-22 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ha! N'avond allen. K ben óók boos en heb ook een of meer alcohol in huis. Ook al heb k Spaanse voorouders, ja k val onder *Kaukasisch". Van de rest van de terminologie ("non-binaire trans-femme?!?") heb k geen weet en k wil dat graag zo houden.
23.05 dus de 5 zit in de klok.
/*KLOK!*

chicago river | 14-12-22 | 23:05 | 1

Mijn grootouders hadden een vakantiehuis in Spanje. De plee stond daar gewoon in de achtertuin! Scheelt wel met de stank.
Jij wordt tenminste niet vervelend na een paar drankjes. Proost, chicago!

UnderTheDevil | 14-12-22 | 23:10

Heerlijk gewandeld, net geen 5 kilometer. Geen marokkaan tegengekomen, geen vuurwerk, zeker te koud ofzo.

Kom thuis en zit nu weer in mijn flat waar ondanks dat alle ramen en roosters dichtzitten een lucht hangt van nat hout dat mijn achterbuurman aan het stoken is (je moet de rookwolken zien, alsof hij een bericht aan het sturen is omdat zijn Whatsapp het niet doet). Maar blijkbaar moet ik dat maar met genoegen aannemen want anders zit hij in de kou, en dat mag natuurlijk niet.

Gelukkig speelt mijn astma op dit moment niet op, dus ik kan het wel een nachtje aan. En zoniet, ga ik gewoon weer wandelen. Ook met -8C ja.

Met_baard | 14-12-22 | 23:05 | 12

@Duwbak_Linda | 14-12-22 | 23:21: Daar heb je gelijk in. Tijdens de herfst voelt die 19C 's avonds hier binnen koud aan, terwijl wanneer het vriest het warm aanvoelt.

Met_baard | 15-12-22 | 00:02
▼ 9 antwoorden verborgen

Als je heden ten dage om je heen kijkt als blanke man en je wordt niet boos dan mankeert er iets aan je. Als alles om je heen verwaarloosd en gesloopt wordt en je bent een soort van machteloos door teveel VVD66-macht dan spring je bijkans uit je vel. Links ziet het nog niet, of wil het niet zien wegens schaamte. En lacht het weg. Voor hoelang nog?

Normpje | 14-12-22 | 23:05

Hoe meer zwart, hoe minder taal.

bisbisbis | 14-12-22 | 22:59

Het kan best zijn, Van Amerongen, dat ze bij NRC helemaal in de war zijn geraakt door hun verhuizing naar Amsterdam, maar ik herinner mij die krant toch vooral als vreselijk arrogant, en altijd likken naar de macht en de rijke elite. Inderdaad een D66-krantje, met hier en daar wat VVD en GroenLinks. Dat is vast nog steeds zo.

lamoureux | 14-12-22 | 22:53 | 1

Toen het nog een Rotterdamse krant was, toen was het nog wat. Ging mis na de verhuizing naar daar waar je niet naar toe wilt verhuizen.

Louter Leuter | 15-12-22 | 01:32

Ik wilde als kind, geborgen opgevoed, graag net zo doen als mijn ouders, voor mijn kinderen zorgen in een huis dat niet weg waait.

Dus ben ik daar hard voor gaan werken, en weet je wat, dat werkte....

Van wie was ook al weer: "Hier ligt Poot, hij is dood.".

GKJP | 14-12-22 | 22:52 | 6

@GKJP | 14-12-22 | 23:35: Inderdeed, ik ben in een dronken bui in de kroeg in een discours met een vrind helaas niet verder gekomen dan ; Als iedereen zo slim was was als wij waren wij niet meer zo slim.

Smoelensmid | 14-12-22 | 23:52

@smoelensmid zozo die jojo :)

Whisky | 14-12-22 | 23:56
▼ 3 antwoorden verborgen

De decembermaand kost de maatschappij klauwen met geld: door alle gezelligheid, festiviteiten en uiteraard hilarische schijtlolligheden zakt de productiviteit tot een dieptepunt. Om maar te zwijgen over al die kneuzen die in de twee/drie weken in aanloop naar hun (veel te lange) kerstvakantie al geen ene fuck meer uitvoeren. Ronduit belachelijk.

de IJsman | 14-12-22 | 22:40 | 16

@elfenstein | 14-12-22 | 23:37:

Ook jij bent gevormd door het christelijke (en indirect joodse) gedachtegoed, of je het nu wil of niet. En Jezus zag zichzelf niet als de Zoon van God (verzinsel van Paulus) en Yahweh (de God van Israël) handelt ("acts of de-creation") niet uit uit niet bloeddorst, maar uit rechtvaardigheid. Zijn debiele neefje Allah daarentegen...

de IJsman | 15-12-22 | 00:04
▼ 13 antwoorden verborgen

Wat een vreselijke bak racistische drek.
Van die lui dan.
Zou ik dat soort taal hier zo plempen maar wit vervangen door zwart dan sta ik erop dat het weggejorist wordt.

elfenstein | 14-12-22 | 22:38

Ik voldoe in ieder geval aan de voorkeur.

goettel | 14-12-22 | 22:35

Arthur heeft gelijk: twee van de juryleden van deze wedstrijd, eerder de Turing gedichtenwedstrijd, zijn 'allochtoon'. En waarschijnlijk ook links/woke.
Met andere woorden, wil je winnen, moet je sowieso gedeeltelijk zo schrijven dat het hun bevalt.
En, ik vraag me ook af, hebben zij wel een referentiekader qua Nederlandse taal, die verder gaat dan tien jaar?

'Dit is de jury van de gedichtenwedstrijd 2023:
14 december, Amsterdam | De jury van de Gedichtenwedstrijd 2023 is bekend. De prijs voor het beste gedicht van het afgelopen jaar zal op 2 april 2023 worden toegekend door: dichter Babeth Fonchie Fotchind, literair redacteur Stefanie Liebreks en slamdichter Seckou Ouologuem. Dichters uit alle hoeken van het Nederlands taalgebied kunnen meedingen naar de hoofdprijs van € 5.000.'

prijsdepoezie.email-provider.eu/web/j...

King of the Oneliner | 14-12-22 | 22:32 | 4

@AntiZanicz | 14-12-22 | 22:37: is er eigenlijk een herkenningsfunctie beschikbaar waarmee je kunt laten controleren of een geleverde tekst wellicht uit de CHAT pen kwam?

AntiZanicz | 14-12-22 | 22:38

Ik heb die softwareversie van de Enigma. Kijken hoe een gecodeerd gedicht de jury gaat bevallen... En wat is nou weer een slamdichter...

F. von Zeikhoven | 14-12-22 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

Als je geen idee heb waar deze lap tekst over gaat, mag je dan wel reaguren?
Plop en proost.

hero_of_heaven | 14-12-22 | 22:25 | 1

Dat weet de schrijver zelf ook niet, heb ik het idee. Dus cheers. Ik neem nog een ijsje (geen grap).

de IJsman | 14-12-22 | 22:35

Wel, ik heb een abbo op NRC en ze zijn aanmerkelijk minder boos dan Arthur, ongeveer even wit, zullen inderdaad niet uit chagrijn dan maar zoveel mogelijk biefstukken verorberen, er zal een enkele homo bij zitten, tamelijk veel enigszins feministisch ingestelde journalisten, maar geen enkele non binaire trans femme.
Ik las alle stukken van Arthur, want rechts en toch intelligent, zoals meerdere reaguurders hier, maar bij een vorig stuk viel me al op dat iedereen in de ballen geschopt moest worden.
Willem Frederik Hermans schreef " Mandarijnen op zwavelzuur". Wat is dat toch met rechts dat ze zo boos zijn? Hitler was ook altijd al aan het schreeuwen. Scientias schreef dat je zelfs bij hersenen in rust kon zien wie conservatief was en wie liberaal.
Zo, dat over de titel, nu de rest maar eens lezen.

cugel | 14-12-22 | 22:23 | 24

"want rechts en toch intelligent" Links en toch heel erg dom kom je erg vaak tegen in binnen en buitenland. Iets met een gebrek aan (zelf) kennis.

dijkbewaker | 15-12-22 | 00:45

‘Wel, ik heb een abbo op NRC’ Well Done cugel! Overigens heb ik dit pamflet nog nooit ergens in Ierland zien liggen, sturen ze ‘m naar je op?

Unsinkable-Sam | 15-12-22 | 02:50

@Smoelensmid | 14-12-22 | 23:47:
Ik wist het natuurlijk wel maar ik erger me rot aan abbo. Zoals je weet is het abonnement, dus abo.
Het valt voor mij in de categorie “hij wilt”.

J.Cash | 15-12-22 | 05:38
▼ 21 antwoorden verborgen

"Zonder subsidie en geklaag" in een gedicht van Jeffry Airfryer.

Kijk, dat noemen we nou een gotspe.

Leon Tosti | 14-12-22 | 22:22

"Ik heb Nederland niet gekozen
Mijn nieuwe land heeft mij gekozen"
Nee dat is feitelijk onjuist.

Pareltjesduiken deze BBM :)

Duwbak_Linda | 14-12-22 | 22:22 | 2

Nee, ik heb die man ook niet uitgenodigd. Wie eigenlijk wel?

MAD1950 | 14-12-22 | 23:11

Ik ben niet wit
Zelfs mijn tanden niet
Toch ben ik wie ik ben
Alsof ik mij zo goed ken
Gelaten ondergaan
Of zo maar laten, voor later

Maar wit
Zo ben ik niet

AldNuut | 14-12-22 | 22:21 | 5

@AldNuut | 14-12-22 | 22:37:
Haar kinderlijke blankofobe ikke-ikke-relaas ten spijt. Blank is mooi niet wit!

drs.Nee | 14-12-22 | 23:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb al een alcoholprobleem... nog een paar obstakels te gaan...

WellusNietus | 14-12-22 | 22:19 | 2

Je hebt geen alcoholprobleem, je hebt een bereidwilligheidsprobleem.

de IJsman | 14-12-22 | 22:58

Niet alleen de media zijn een buttplug van de overheid.
Het (wetenschappelijk) onderwijs is een nog veel dikkere buttplug.
Kennisoverdracht heeft nauwelijks prioriteit.
Het creëren van een politiek correcte, maakbare, samenleving is tegenwoordig waar het onderwijs voor staat.

Ruimedenker | 14-12-22 | 22:19 | 6

@Whisky | 14-12-22 | 23:16: Ja mooie pot, eerste helft op de laptop, daarna vrouw smoelensmid gesecondeerd bij de buis.. net appje verstuurd naar mijn marokkaanse kapster dat ze nu kunnen strijden om de 4e plaats;)

Smoelensmid | 14-12-22 | 23:26

@J.Cash | 14-12-22 | 23:37: haha .. verder dan mijn wenkbrauwen kom ze niet hoor;) Is de enige die mij in twee minuten kan knippen, ik heb namelik een hekel aan dat gefrunnik aan mijn kop.

Smoelensmid | 14-12-22 | 23:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Je leert toch best veel van de media. Ik kijk heel weinig NPO behalve sport. Zojuist heb ik geleerd dat Marokko volgens oa Vd Vaart het beste voetbal van het WK heb gezien (van Marokko dus) en Marokko domineerde de wedstrijd en Frankrijk heeft alle mazzel vd wereld gehad. Ik dacht dat Frankrijk, behalve heel even in de 2e helft, verreweg de bovenliggende partij was. Dank aan de NPO/NOS voor deze les…

ja-nee-misschien | 14-12-22 | 22:17 | 4

Marokko zit nog in de fase waar wij als Nederland in 1974, 1978 en 2010 in zaten: willen imponeren en het publiek entertainen en daarbij het uiteindelijk doel uit ogen verliezen: de buit binnen halen.
Het Nederlands elftal leek af en toe saai maar speelde juist heel berekenend.
Pas gas er op als het nodig is en bij een voorsprong gas terug en de tegenstander laten komen. Dat had moeten werken en deed het eigenlijk ook. Zelfs als het op strafschoppen zou uitlopen had Oranje een plan. Maar het beste plan is om het nooit op strafschoppen aan te laten komen.

keestelpro | 15-12-22 | 00:51

Het is ook algemeen bekend dat Marokkanen Nederland weer hebben opgebouwd na de tweede wereldoorlog...

Sneerpoets | 15-12-22 | 06:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ach het NRC. Die geven nu als excuus voor de corruptie bij de EU dat het een Italiaans schandaal is. Want iemand daar herinnerde zich dat de Italianen een “fascist” als premier gekozen hebben en dus insinueren dat het dus daarom komt. Daarbij uiteraard vergeten te zeggen dat het juist linkse socialisten zijn die corrupt zijn en dus de Italianen eigenlijk gelijk geeft dat ze om van de corruptie af te komen ze rechts hebben gestemd. Altijd leuk de Woke hypocriete spagaat

Snap_het_ook_niet | 14-12-22 | 22:15 | 2

Nou leuk hoor, en nu?

Kaas de Vies | 14-12-22 | 22:22

frappant is natuurlijk dat de enige gekleurden bij krantenredacties in de schoonmaak zitten. Behalve Sitalsing en Rhamdarie, natuurlijk. Anil Ramdas is helaas van het perron gestapt.

AntiZanicz | 14-12-22 | 23:12

Mooi! Voor de helft geciteerd uit zijn artikel in HP De Tijd van 5-12-2019; maar niettemin mooi!

relatief | 14-12-22 | 22:15 | 2

Kringloop van Amerongen. Je moet toch aan je woordenaantal komen, dus dan plagieer je geweaun jezelf toch...?

F. von Zeikhoven | 14-12-22 | 22:42

@F. von Zeikhoven | 14-12-22 | 22:42:
Voor die paar centen kun je niet iedere keer een pareltje weggeven.

J.Cash | 14-12-22 | 23:39

"Hoe lang kan ik nog rekenen op de bereidheid van redacteurs, programmamakers en uitgevers om mij te betalen voor mijn schrijven?"
Nou, bij mijn URK (UltraRechtse Krant) komt ze er niet in!

MAD1950 | 14-12-22 | 22:15

De gedigt Arthur van Amerongen

Oh Tuur, Oh Tuur

Wat zijn uw woorden toch zuur

Misschien moet u even gaan zitten

Maar laat mijn woorden u niet missen

Het. Kan. Echt. Niet!

En Publique tegen een palmboom pissen

Duwbak_Linda | 14-12-22 | 22:14 | 3

Slechte dronk?

dathoujetoch | 14-12-22 | 22:16

Mensen die zichzelf hoogopgeleid noemen, ongevraagd, kent u die uitdrukking?

dathoujetoch | 14-12-22 | 22:09 | 6

@de IJsman | 14-12-22 | 23:01: Echte vaklieden doen dat ook;)

Smoelensmid | 14-12-22 | 23:13

Ja dathoujetoch, een echte allochtonen uitdrukking.
Ze willen ook allemaal “dokter studeren”.

J.Cash | 14-12-22 | 23:40

@Smoelensmid | 14-12-22 | 23:13: Niet elk vaklied heeft het in zich een eigen bedrijfje op te starten of de mogelijkheid een werkgever te vinden die 'm financieel waardeert voor z'n kunnen.

Sneerpoets | 15-12-22 | 06:35
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl