Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook al intimiderend: opiniestukken in kranten en bladen

Tot vla gemaakte blanke

Opinie! Genocide!

Grüss gott. Weet u nog, dat 'onderzoek' van 'universiteitskranten en hogeschoolbladen'? Dat toen zomaar helemaal gratis voor iedereen online stond alsof het de ledenadministratie van FvD betrof en waarin werd opgeroepen meningen te geven over 'diversiteitsbeleid' omdat ze bij 'universiteitskranten en hogeschoolbladen' denken dat 'een mening geven' hetzelfde is als onderzoek doen? En toen Geenstijl ze een handje hielp en iedereen, op schertsende toon, opriep hun mening te geven het ineens stom was en de schuld van Geenstijl en Groot Nieuws? Nou, dat 'onderzoek' dus. Dat is kennelijk alsnog gedaan. En de resultaten zijn SPEC-TA-CU-LAIR! Want: diversity officers en andere cancelaars in dienst van woke-sfeerbeheer worden heel vaak 'geïntimideerd'. Oei! Maar gaat het dan om types die met een fakkel aan de deur komen? Doodsbedreigingen? Helemaal Matthijs van Nieuwkerk gaan? Bodycheck en knietje? Passief-agressieve functioneringsgesprekken door hysterische hbo-niveau middenmanagers? Cancelen? Verplicht AD lezen? Nee, het gaat om een veel en véél ergere manier van intimideren. Zo erg dat je het gerust terreur kunt noemen. Of gewoon genocide. Of mensenrechtenschending. Let op, hier komt het, u bent gewaarschuwd:

"Bijna alle diversity officers waarmee is gesproken, zeggen dat ze negatieve en soms hatelijke reacties krijgen op sociale media, in reactiesecties, columns en opiniestukken in kranten en bladen."

Negatieve reacties in opiniestukken! Neeeeeeeeeeeee! OMG! Zo kapot erg wollah! NEGATIEVE OPINIESTUKKEN! Moeten we dat wel willen met z'n allen in een vrij land met vrijheid van meningsuiting waar debat en het uitwisselen van ideeën en gedachten voor vooruitgang zorgen?

Nee hè? Nee. NEIN!

Negatieve reacties in opiniestukken, daar schrikken wij toch wel een beetje van. Lag het aan ons dan trapten wij nu even op de rem. Hohoho! Hier trekken wij de streep in het zand! Dit gaat zomaar niet! We waarderen het enthousiasme van de negatieve opiniestukkenschrijvers, maar we moeten dit echt even afremmen. 

Negatieve opiniestukken in kranten. Hoe is het mogelijk dat dit zomaar kán en mág in Nederland? Opiniestukken! OPINIESTUKKEN! We hadden toch 'dat nooit weer afgesproken'? Hebben we dan niets van de geschiedenis geleerd? Opiniestukken! FOEI! Kamervragen! Schuld van de Volkskrant! En de NRC! En Parool! Extreemrechtse HAT0RS!

(Wat zijn trouwens 'reactiesecties'? Laat uw reacties achter in de secties. De reaguurder met het beste antwoord wint een geheel verzorgd lang weekend eenzame opsluiting met Fleur Jongepier.)

Reaguursels

Inloggen

Het ergste zijn Diversity-officers in het bedrijfsleven. De diversity-officers bij de UVA en zo kan je nog makkelijk wegzetten als hysterische nitwits. In het bedrijfsleven spammen ze je mail vol met "wat zijn we inclusief, hier een voorbeeld", hebben ze invloed gekregen op je beoordeling en bepalen ze deels de uitstraling van het beleid. Kijk b.v. naar de Canal-parade: wat vroeger een feestje was voor exhibitionistische homo's is nu een corporate event geworden.

ParadiseLost | 09-12-22 | 08:42

Och, die zielige Kommissars van het deugstalinisme. Laten we maar snel en permanent al die gemene dingen uit de publieke ruimte verdwijnen. Allemaal naar de goelag zodat de tere zieltjes van deze quasi-kampbewakers maximaal worden beschermd.

HerzlichWillkommen | 09-12-22 | 08:23

Zaterdag Red Bull feest om 13.00 uur via Viaplay.

gato | 09-12-22 | 08:20

Iedereen verplicht een zonnebril op, zodat afkeurende blikken niet zichtbaar zijn.

Pier40 | 09-12-22 | 08:19

Belachelijk trouwens dat slechts de meerderheid van de studenten vertegenwoordigd is in het clubje diversity officers. De verdeling is bij de UvA namelijk 89 mannelijke studenten op 100 vrouwelijke.

Mean Dean | 09-12-22 | 07:55

Waarom krijgen diversity officers negatieve feedback?

Omdat het professionele racisten zijn. En de meeste nederlanders houden niet van mensen die op huidskleur beoordelen. Nederlanders houden van karakter. Niet van die racistische woke eikels die denken dat alle blanken rracist zijn.

HeNKiEeE | 09-12-22 | 07:50 | 1

Juist en correct.

HerzlichWillkommen | 09-12-22 | 08:24

De oplossing is heel simpel: na cancellen van het referendum, nu ook gewoon opiniestukken cancellen. Ach wat heb je ook aan een mening. Nergens voor nodig! Allah en Sylvana bepalen wel hoe we moeten leven. Wokehu akbar!

Proud Infidel | 09-12-22 | 06:15

Alle niet natuurlijke processen, zoals de woke dictatuur zijn gedoemd te mislukken. Door de woke ontstaan er kwetsbaarheden in de samenleving die gepaard gaan met een dédaine vorm van achterlijkheid.

Rdock | 09-12-22 | 03:41

Je vraagt je serieus af waar al die weerstand vandaan komt als je zo in het leven staat? Volgens mij zijn dit dictatortjes in de dop. Doet me denken aan die WK-directeur van Qatar op een persconferentie die al boos wordt bij vraag 1 over een dooie arbeider.

SIogra | 09-12-22 | 03:11

Die Fleur, was dat het moppie wat bij Op1 na een verhaal van 5 minuten geen enkele concrete aantijging wist uit te braken? Wat een loze kreten kwamen er uit dat filosoofje!

KritischeKrikker | 09-12-22 | 00:34

WAT ben ik blij dat ik
niet in deze tijd leef.

Verderkijkert | 09-12-22 | 00:23 | 1

Bofkont

zokanhetookja | 09-12-22 | 08:12

"Laat je trui maar aan, ik gebruik alleen de onderkant", Rutger Hauer in Turks Fruit, 1973.

Fi-Bu-Bla | 09-12-22 | 00:07

Reactiesecties is het post mortem van de reactie.

Pensionista | 08-12-22 | 23:58

Opa heeft nog meegemaakt dat de Volkskrant opiniestukken plaatste waar naar hartenlust negatief op gereageerd werd. Dat kon allemaal maar gewoon! Het was verschrikkelijk. Het ene flutstuk na het andere werd vakkundig gefileerd en dat ging er niet zachtzinnig aan toe. Wat moeten de schrijvers geleden hebben. Maar ja, eigenlijk deden die reaguurders wat journalisten zouden moeten doen. Dat viel op. Het werd gênant. De krant koos toen eieren voor z'n geld..

Wiebenick | 08-12-22 | 23:55

Lekker divers dat diversiteitsteam van de UVA.

dasechtgeenstijl | 08-12-22 | 23:33

Ik wil best een weekend lang eenzame opsluiting met die Fleur Jongepier hoor. Maar alleen als ik eerst een fust bier mag weg-atten. Bier wat ik zelf uitkies uiteraard.

Goofy Goofball | 08-12-22 | 23:22

Nu even aardig genoeg geweest tegen vrouwen. Vooral tegen het luiere, het egocentrische, het well-to-doë, het huis en haard verzakende, het onhoeksteenachtige, het niet al te propere, het immer babbelende, bij het ontwaken al babbelende, bij het inslapen doorbabbelende. het je de beide oren van het hoofd en alle stuwing uit je bloedsomloop babbelende soort. Tegen de sociaal bevlogen gansjes uit de betere buurten die hun bevlogenheid enkel gebruiken om er zelf hoger mee te klimmen, tegen het deksels gekapte, vlot bemantelpakte managerstype dat zich te deftig voelt voor de bewassing en ontsnotting van haar notens volens verworven kroost maar er niet voor terugdeinst iedere ondergeschikte, ja zelfs de argeloze passant te commanderen en af te blaffen, tegen de vrouwelijke ministers, de vrouwelijke staatssecretarissen, de directrices, de bazinnen, de cheffinnen, de regentessen, de koninginnen, kortom, tegen die hele astrante meidenplaag, die kliek van asbestachtige dames, altijd klagend, hoe bevoorrrecht ook, onophoudelijk zanikend, zij het in alle watten van de wereld gelegd. Tegen het soort dat ieder jaar, als sympathisante, een tientje gireert naar de Bond van Moeders van Grote Gezinnen maar zelf haar kinderen op crèche en internaat plaatst, tegen het soort dat de mond vol heeft van bewustwordingsprocessen maar de boezem vol protheses, tegen het soort dat... o geef mij het blozende, Toscaanse herderinnetje, het dartele hitje voor halve dagen, het malse melkmeisje dat kan lezen noch schrijven maar wier neus — en wat niet al! — dansen in de wind en wier vingers cirkels trekken die al het geschrevene te boven gaan.
Geruit Komrij 1984 (!)

Francine Fishpaw | 08-12-22 | 22:50 | 1

Zo mooi en waar :-)

Rdock | 09-12-22 | 03:44

‘k Heb totaal geen zin in Fleur haar gezeur… tien min. luisteren naar dat oeverloze gewauwel is al ’n kwelling op zich. Doe mij dan maar de eenzame afzondering. Vraag mij wel af waar het mis is gegaan met dit soort vrouwen. Te veel onterrechte complimentjes gehad denk ik.

Unsinkable-Sam | 08-12-22 | 22:38

Het bijzondere van deze diversiteits medewerkers is dat er nooit iemand tussen zit die wiskunde gestudeerd heeft, natuurkunde ook niet. Geen chemici te vinden. Niemand die verstand heeft van statistieken. Al het bewijsmateriaal is altijd anekdotisch. Dat heet dan casuïstiek. Als honderd mensen nergens last van hebben en eentje wel dan moeten honderd mensen gebrainwashed worden om zich aan te passen die ene persoon die gesocialiseerd is in een omgeving waarin slachtofferschap belangrijker is dan flink zijn en goed je best doen

Overschilder | 08-12-22 | 22:35 | 1

Goed verwoord!!

viejohuevon | 09-12-22 | 05:48

Een reactiesectie is elke plek waar je geconfronteerd kan worden met andere meningen. Zeg maar eigenlijk de hele wereld buiten je safe space. Heel lastig.

Als de prijs zonder praten is, prima. Wel graag zwart op wit. Anders hou ‘m maar,

SamV | 08-12-22 | 22:33 | 1

Taal geneuzel, we kunnen het ook hebben over de parameters waarbinnen men zijn of haar mening mag droppen. Kenmerkend is het geknoei met taal (om labelen) zodat niemand het nog snapt en er dan maar van uitgaat dat het wel klopt. Aan de andere kant was Bargoens natuurlijk wel ’n vondst…

Unsinkable-Sam | 08-12-22 | 22:44

Ik scroll meten door naar de 'negatieve opiniestukken vrije zone', dan heb ik er geen last van.

Gele Beer | 08-12-22 | 22:16

Negen (9!) diversiteits- en inclusitiemedewerkers bij de UvA. Allemaal vrouw. Lekker inclusief.

thijs4419 | 08-12-22 | 22:15 | 2

Ik had natuurlijk moeten zeggen 'mensen met een baarmoeder'.

thijs4419 | 08-12-22 | 22:17

Die filosofen gaan eerst een heel weekend met elkaar de koffer in, liefst de hoogleraren met studenten (m/v/x/en degenen die het nog niet weten) om daar vervolgens, als de sappen niet meer vloeien, flink over te filosoferen met een wollen trui aan tegen de kou.

tectonicos | 08-12-22 | 22:06 | 1

Vergeet de geitenwollen sokken niet.

Wiebenick | 09-12-22 | 00:07

Uit het NOS artikel:
Hoewel inclusie en diversiteit op alle onderzochte instellingen op de kaart staan, blijft het moeilijk concrete doelstellingen te bepalen, zegt Denneboom. "Er is geen eindpunt. Want wie of wat zou die norm bepalen? Het is een proces. Waarnaartoe, dat weten we niet."

Als het op de kaart staat dan lijkt het mij toch dat je doelstellingen hebt, anders begin je er niet aan.
“Het is een proces, waarnaartoe weten we niet”. Gelul, je gewenste uitkomst staat al lang vast. Dit heeft niets met een organisch proces te maken zoals normaal talen, cultuur en tradities veranderen, dit is een geforceerd proces en vandaar ook de weerstand.

Sinterbikske | 08-12-22 | 22:04 | 1

De gewenste uitkomst wordt natuurlijk nooit gehaald, want dan ben je je baan kwijt.
Iedere it-er weet dat, niet dat hij/zij Überhaupt iets werkends of functioneel kan afleveren, maar dat is een ander verhaal.

Analia von Solmsch | 08-12-22 | 22:32

Een eigen mening is als een vos in een kippenhok vol met wokies.

Piggelmee | 08-12-22 | 22:02

Ruikt Fleur naar vis?
Anders haak ik af.

polletjepiekhaar | 08-12-22 | 22:01 | 2

Nee, dat is haar zus Steur.
Fleur ruikt natuurlijk naar bloemetjes!

Kapitein Sjaak Mus | 08-12-22 | 22:03

@Kapitein Sjaak Mus | 08-12-22 | 22:03: Zus Meur daarentegen ruft een uur in de wind.

Grijskijkert | 08-12-22 | 23:27

Fleur wie?
Is dat een straf of een zegen?
Wat heb ik gemist?

reservebelgië | 08-12-22 | 21:54 | 1

Hè dat was nou een lekker te lezen stukje satire.
Maar inderdaad, opinie en nog wel negatieve, dat kan écht niet. Zelf heb ik altijd te maken met positieve reacties dus ik ken het fenomeen eigenlijk niet maar kan me voorstellen dat zoiets rauw op je dak valt.

Beste_Landgenoten | 08-12-22 | 21:51 | 4

"Zelf heb ik altijd te maken met positieve reacties dus ik ken het fenomeen eigenlijk niet maar kan me voorstellen dat zoiets rauw op je dak valt."

Goh, en ondanks je empathische vermogens heb je geen oog voor het leed en de pijn die je bij mij soms veroorzaakt met je reacties.

Sans Comique | 09-12-22 | 08:57
▼ 1 antwoord verborgen

Man, man, man. Dank je GeenStijl het staat er zo duidelijk. Welk intelligent mens kan het daar nu mee oneens zijn ?

Peter-Rissing | 08-12-22 | 21:51

Het grootste probleem van Diversity Officers is dat ze geen dagtaak hebben. En dan gaan ze dingen zoeken om te laten zien dat ze bestaansrecht hebben. En die dingen zijn nooit heel zinnig.

Sqbar | 08-12-22 | 21:51

Sorry, ik durf niet meer.

Colin.Fart | 08-12-22 | 21:50

Kaas de Vies is diversity officer in bejaardentehuis Avondrood te Haaksbergen.

blikjegrolsch | 08-12-22 | 21:46 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat we mensen die zeggen bedreigd te zijn, eens vragen naar bewijs hiervan. Het smoort iedere discussie. Oh u bent bedreigd? Nou dan stel ik verder maar geen vragen meer. Nee, niks daarvan, ik denk dat een hoop van die figuren zichzelf dreigmailtjes sturen. Laat maar eens zien allemaal.

Lerp | 08-12-22 | 21:43 | 1

Je komt heel koud en gevoelloos over als je vraagt of de dader is opgepakt, maar meestal is de uitkomst negatief, omdat er geen aangifte is gedaan.

Da's dan het punt om je naar een andere gesprekspartner te wenden die wel iets te vertellen heeft.

ReyNemaattori | 08-12-22 | 21:47

Wel willen uitdelen, maar niet kunnen incasseren. Stelletje slappelingen zijn het.

de IJsman | 08-12-22 | 21:42

Bert, de koning van het cynisme. Heerlijk!

Kowalski11 | 08-12-22 | 21:42

"Onveiligheid" op universiteiten is een aangeprate hersenschim. Geen plek in de stad was zo veilig voordat de modieuze idiotie uit Amerika overwaaide. Het zijn de Stasi-mannetjes en -vrouwtjes zelf die voor de onrust zorgen.

J.P.Drapeau | 08-12-22 | 21:41 | 3

Ik heb vandaag nog een collega respectvol maar duidelijk gecorrigeerd omdat diegene zijn/haar deadlines keer op keer mist en ik daar last van heb. Dan ben ik inderdaad even geen vriendjes. Collega boos. Jammer dan.

de IJsman | 08-12-22 | 21:48

Het enige dat onveilig is op de universiteit is de sex, heb ik mij laten vertellen.
Maar daar hoor je dan weer niemand over.

Kapitein Sjaak Mus | 08-12-22 | 22:01

@de IJsman | 08-12-22 | 21:48:
lol
U doet een 'Nieuwkerkje'

AldNuut | 08-12-22 | 22:03

Kijk, voor een gedwongen lang weekendje in Dubai met die Topper zou ik dan weer wel een seksie reaksie hebben gegeven. Fleur Jongepier lijkt mij op zich best een arrdige meid, maar te blank en daarmee veel te D66/GL.

Hetkanverkeren | 08-12-22 | 21:41

Diversity officers. Een functie uit nineteen eighty four of uit de DDR in 1964 of uit een toekomstig dystopia. In ieder geval geen functie die ik in mijn huidige werkelijkheid wens. Dus doe ik maar net alsof ik dit bericht niet heb gelezen, diversity officers niet bestaan en mijn bed niet in een ijskoude slaapkamer staat. So far so good.

Albert61 | 08-12-22 | 21:38 | 4

@EmilioEsteves | 08-12-22 | 21:45: Is ook een bullshitbaan, als er een economische depressie staat te wachten dan staan die lui nog sneller op straat dan spreadsheetmanagers en bijstandsklanten... en die laatste hebben niet eens een baan.

Maar als iemand zoiets wél verteld, vooral vragen stellen als 'wat doe je dan', 'wat houdt dat werk in', 'waarom is dat belangrijk', 'in hoeverre is het bestaan van je bedrijf hiervan afhankelijk', 'hoeveel omzet levert zoiets op'. Op een gegeven moment komen ze vanzelf tot de conclusie dat 't bullshit is of ze zetten dubbel in en proberen ter vuur en ter zwaard te beweren dat ze weldegelijk toegevoegde waarde hebben maar dat dat niet in geld uit te drukken is(in een organisatie met 1 doel: geld binnen harken).

ReyNemaattori | 08-12-22 | 21:52

@ReyNemaattori | 08-12-22 | 21:52:
Probleem, denk ik, is dat die juist niet als eerste op straat staan want korte lijntjes met management (ook bullshitters) maar juist de ondersteunende taken. Schoonmakers, keukenpersoneel, concierges e.d.
Daarna onderkomt het hele pand en gaan ze zeiken over de slechte staat van het gebouw.

Basil Fawlty | 09-12-22 | 00:30

Er is geen diversity als iedereen gelijk denkt.

Sans Comique | 09-12-22 | 08:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hou van Bert.
Alleen daarom al ben ik inclusief en woke.

NeefSteef | 08-12-22 | 21:33

Voor de "diversity-officers" heb ik nog een tip: Onze grootste vijand is onze eigen angst. Bovendien ook van een tegenstander kan je nog al eens goede raad krijgen !

johnyl | 08-12-22 | 21:26 | 1

En dat mijn beste heb ik zojuist uit eerste hand bevestigd gekregen

AldNuut | 08-12-22 | 21:29

Reactiesecties: Het uitknipvakje voor een rubrieksadvertentie, verder het Colofon en ook de ruimte op de voorpagina waar het weerbericht altijd staat. Oh en ook iedere ruimte waar anders een stopper zou staan. "in deze sectie had uw reactie kunnen staan"

F. von Zeikhoven | 08-12-22 | 21:23

Wil ook diversity officer worden, en van het salaris aan de drank en drugs en prostituees.

Rattus | 08-12-22 | 21:20 | 3

Daarom was u toch reaguurdert geworden...?

F. von Zeikhoven | 08-12-22 | 21:24

Drank; ja, drugs; nee, prostituee; nee.
Maar verder een fijne sollicitatie gewenst jij vriendelijke vriend, de aanstormende diversity officer.

chicago river | 08-12-22 | 21:27

@chicago river | 08-12-22 | 21:27: Altijd sta paraat voor de goede zaak!

Rattus | 08-12-22 | 21:31

Deze blanke man, zit net met een halve moorkop..

Naast mij op de bank, dun aangekleed, half tegen mij aan hangt Nishalee, mijn deeltijd vriendin uit Ghana, yup zwart als een kooltje, met 2 hagelwitte ogen die dwars door je heen priemen, net als die nippen trouwens maar dat gaat jullie niks aan..
Anyway, zij heeft haar moorkop al op, ze ligt met haar grappige dialect trouwens in een complete deuk om dit artikel, ze zegt 'Jullie Bleekscheten zijn echt gek weet je dat'..

Volgens mij heeft ze gelijk.. nou ik ga nog even divers doen hoorrRR

AldNuut | 08-12-22 | 21:20 | 6

Die negerinnen hebben het maar goed bij de blanken.

HogeNood | 08-12-22 | 22:33
▼ 3 antwoorden verborgen

“ Een constructief gesprek over een inclusief Sinterklaasfeest

18 november 2020
Hoe kunnen we zorgen dat Sinterklaas een feest voor iedereen is? En wat betekent dat voor onze universitaire gemeenschap, en de Nederlandse samenleving? Die vragen stonden centraal in de eerste editie van ‘Come Talk With Us’, een online reeks dialogen georganiseerd door het Expertisebureau Diversiteit & Inclusie, samen met studieverenigingen en studentennetwerken.”

Nee mensen, dit is geen sketch van Theo Maassen. Dit is copy/paste van de site van de universiteit Leiden

theo-is-dood | 08-12-22 | 21:20 | 7

Dit moet een sketch zijn

Beste_Landgenoten | 08-12-22 | 21:56

“”Universiteit””

Ride_On | 08-12-22 | 22:20

-"Hoe kunnen we zorgen dat Sinterklaas een feest voor iedereen is?"
Door diverse Zwarte Pieten. Een groene, een blauwe, een gele, enz. Laat ze met elkaar concurreren - een vrije culturele markt dus.

HogeNood | 08-12-22 | 22:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Iedere ochtend denk ik; zal ik ? Doe ik het? Weet je het zeker? Maar het moet!
400mg ibuprofen erin, slok water, leesbril opzetten en klik…voorpagina GS. De waarheid lezen, het doet pijn!
Als ik het ondanks de medicatie toch niet meer verdragen kan klik ik gauw naar de ‘woke’ staatsmedia en weg is de pijn. Leugens en fantasie wat een genot.

Normpje | 08-12-22 | 21:20

@BertBrussen: "Reactiesecties?!"
Ja, wij noemen dat gewoon tegelen in de panelen.

chicago river | 08-12-22 | 21:19

Wie wil er nou niet een overbetaalde bullshitjo met drie maanden vakantie per jaar? Schijt aan columnisten en reaguurers

menschdurfteleven | 08-12-22 | 21:18 | 3

bullshitjob

menschdurfteleven | 08-12-22 | 21:19

reaguurders

menschdurfteleven | 08-12-22 | 21:20
-weggejorist-
Zenzeo | 08-12-22 | 21:46

Free Paul Whelan.
En sinds wanneer bestaat het vak van “Diversity Officer”? En welke opleiding moet je daarvoor volgen?

theo-is-dood | 08-12-22 | 21:16 | 1

Daarvoor moet je naar de Sfeermachtacademie.

knutsel_ | 08-12-22 | 21:17

De diversiteitsofficieren zijn er voor iedereen, ook de haters.

thanseeuwen | 08-12-22 | 21:13

Ik vind diversity officer nogal militant klinken eigenlijk.

knutsel_ | 08-12-22 | 21:12 | 1

En wat dacht je van de "asielmarinier"? ;-))

chicago river | 08-12-22 | 21:20

De meeste mensen zijn geen directe kritiek meer gewend. Gaat nog weleens een probleem worden over een paar jaar

Kartelmaster2000 | 08-12-22 | 21:11 | 1

De basis daarvoor is al ruim 15 jaar geleden gelegd in het onderwijs. Toen moesten we als docent complimentjes gaan geven voor het naar de les meenemen van de schoolboeken (ik wilde heel graag complimentjes geven, maar dat deed ik niet voor zaken die vanzelfsprekend zouden moeten zijn). Toen mochten we als docent leerlingen niet lastig vallen met kritiek, bijvoorbeeld vanwege niet gemaakt huiswerk. Een beetje kort door de bocht samengevat: de ouders kregen de macht en de schoolleiding ondersteunde dat met laf beleid. De leidinggevenden waren, net als de ouders, te goedgelovig: sommige leidinggevenden geloofden de leerlingen haast onvoorwaardelijk en meer nog dan de docenten want ‘waarom zouden ze liegen?’. Daar zou ik een aantal wrange voorbeelden van kunnen geven. Of de leidinggevenden waren ronduit laf, want angstig geworden door het dreigen (met een advocaat, of erger ??), door ouders.

Nicola-D-Dex | 08-12-22 | 21:50

'Diversity officer''.

Als je zo'n baantje hebt moet je toch wel een hele sneue loser zijn (of 'loserin'; het zijn uitsluitend dames, dacht ik).

Dr_Johnson | 08-12-22 | 21:11 | 5

@Dr_Johnson | 08-12-22 | 21:15:
Lucht opbakken en dan een hele hoop dingen 'implementeren'. En wat problemen bedenken -die jij gaat managen- en/ of suggestieve onderzoekjes schrijven. Je hebt er een dagtaak aan.

letopuwzaak | 08-12-22 | 21:22

@letopuwzaak | 08-12-22 | 21:22:

Hahaha! Ik zie het al, Louz, jij hebt ook perfect door hoe al die bureaucratische onzin werkt. In het onderwijs kwam ik het vroegah ook genoeg tegen. Echt niet iedereen hoeft van mij 'voor de klas' te staan, hoor, en een goede administratie-afdeling is van levensbelang, maar te veel lieden hadden 'rare' baantjes of 'bij'functies (noem ik het maar even; 'taken' heet het officieel) buiten wat bij ons dan heet 'het primaire proces' (lesgeven dus), die m.i. gewoon overbodig en geldverspilling waren. Zo hadden wij iemand die aan 'kwaliteitsbewaking' deed of zoiets, waarvoor ze flink wat 'uren' kreeg; één keer per jaar zette die dan een enquête uit onder onze studenten, waar je dan later een soort verslagje van kreeg met percentages etc. Wat er verder mee gedaan werd? Geen idee. Niks waarschijnlijk. En dit is maar een voorbeeldje. Zo liepen er veel meer figuren rond op ons grote instituut. Het zou me niks verbazen als er daar tegenwoordig ook al diversity officers zijn (in mijn tijd nog niet, dacht ik).

Nou ja, morgen is het gelukkig alweer vrijdag en tijd voor een stukje jazz in het stamcafé. Ik heb al weer iets op het oog wat jij heel mooi gaat vinden, denk ik.

Dr_Johnson | 08-12-22 | 21:42

@Dr_Johnson | 08-12-22 | 21:42:
Wat leuk dat jij de term primair proces gebruikt, dat zeg ik ook altijd. En ik denk er net zo over. Ik herken alles wat je vertelt, erg grappig. In mijn teams -in de zorg dus- heb je heus een goede leidinggevende nodig, al zijn we behoorlijk zelfsturend en hebben we veel neven verantwoordelijken. Maar dan zijn er ook een hoop functies uit de grond gestampt die inderdaad niets toevoegen aan het primaire proces, maar waarvan ik de zin elders ook niet zo zie. Een ambassadeur kwaliteit, inderdaad. En zo zijn er meer. Deze functies moeten er zijn, dat heeft met marktwerking en lijstjes te maken; aantonen dat je dit of dat goed doet voor de zorgverzekeraar. Maar het is soms lachwekkend belachelijk, als ik niet zou weten hoeveel geld ze opstrijken. Met gebakken lucht en vergaderingen, met nog meer van die mensen die een hoop geld verdienen met koffie drinken en dingen bedenken. Ik ben de eerste om toe te geven wanneer ik zie dat iemand zinvol bezig is, maar... dat is het gewoon niet. En ik knik geen ja en amen meer, zoals veel collega's wel doen. Ik kijk erg uit naar de jazz in het stamcafé morgen! Wellicht zie ik het iets later -als het café vroeg is- want ik werk tijdens de voetbal.

letopuwzaak | 08-12-22 | 21:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat is niet liev

b00bs | 08-12-22 | 21:11

Niemand mag geïntimideerd worden met uitzondering van "diversity-officers"; het moderne equivalent van de Gestapo.

Grachus | 08-12-22 | 21:11

Nogal een intimiderend betoog op de late avond. Ik durf het niet uit te lezen, want ik voel me onveilig. Micro-agressie.

Après toi | 08-12-22 | 21:08 | 5

@Après toi | 08-12-22 | 21:29:
Ik wil niet intimiderend of ongepast overkomen, maar ik wil dat weekend eenzame opsluiting wel met jou.

letopuwzaak | 08-12-22 | 21:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Reactiesecties zijn secties waar de reacties zijn ondergebracht.
Maar ik wil geen weekend met Fleur.
Doe maar een Rant op TPO Podcast morgen

De Treinende Rechter | 08-12-22 | 21:08

Een heel mooi stuk Bert. Actueel, hilarische toon, maar toch ook de toon van de tijd goed aanvoelend.
Letters keurig naast elkaar, èn onder elkaar. Witte stukken er tussen wat het leescomfort versterkt.

Een vette 9.

En als ik het niks vond had ik hetzelfde geschreven, want ik wil je niet kwetsen in deze tijden die om veel gezucht vragen.

Nuuk | 08-12-22 | 21:07 | 3

De intonatie is ook goed voelbaar met wisselend capslock gebruik en het hak-op-de-tak principe geeft de emotie omtrent het onderwerp krachtig weer.
Ik zou bijna zeggen; dit is een tien. En een dik applaus waard!

letopuwzaak | 08-12-22 | 21:18

lol

U discriminator
U zou uit medeleven in 'nachtmodus' moeten GS'en

AldNuut | 08-12-22 | 21:32

Helemaal mee eens en ook zoals jij, Nuuk, dit zo positief benadert. Iedereen een prijs, ook de verliezers.
En op verjaardagen allemaal een kadootje. Losers bestaan niet.

hero_of_heaven | 08-12-22 | 21:38

Laat maar, Fleur loopt weg als het er op aan komt.

Harry.Langezwaal | 08-12-22 | 21:04 | 1

de clou was dat er eigenlijk niets aan kwam...

AntiZanicz | 09-12-22 | 00:04
-weggejorist-
Tiltetapper | 08-12-22 | 21:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl