achtergrond

Geenstijl

"Het Eerste Statement Van Matthijs": Menéér van Nieuwkerk haalde uit naar Volkskrant-employee

Hee dat valt op

Het eerste statement van Matthijs is in handen van de T. en inderdaad wordt Cécile Koekkoek genoemd. De presentator die inmiddels is teruggevouwen tot een Eeuwige Driftbui stuurde twee reacties op Het Verhaal Van De Eeuw Jaar Maand Week naar de Volkskrant, waarin Koekkoek wordt omschreven als de enige eindredacteur die haar personeel nog een beetje tegen Van Nieuwkerk verdedigde. De eerste reactie van Nieuwkerk werd door de krant vanwege een 'journalistieke afweging' geheim gehouden. Wij vragen ons nu af of het feit dat Koekkoek tegenwoordig voor de Volkskrant werkt enige invloed gehad zou kunnen hebben op die afweging. 

Want dit is wat Matthijs aan de Volkskrant schreef: "Ik hoor veel bezems straatjes schoonvegen. Even for the record*: Dieuwke Wynia vroeg mij na haar afscheid bij DWDD om samen nieuwe programma’s te gaan maken. En dat deden we: we maakten* Moby Dick*. En Cécile Koekkoek vroeg mij of zij als eindredacteur mee kon naar mijn nieuwe zaterdagprogramma* Matthijs gaat door *en appte mij na de laatste DWDD-uitzending: ’Het was een geweldig avontuur, nogmaals dank daarvoor!’" *

Niet bepaald dodelijk voor Koekkoek, maar juist daarom is het een beetje gek en onhandig dat de Volkskrant dit niet gewoon online heeft gezet. Het eerste statement speelde bovendien een rol in de breuk tussen Van Nieuwkerk en BNNVARA en ALS JE OP NIEUWS STUIT, MELD HET!
UPDATE: Onderzoek naar misstanden wordt 'omroepbreed' (zodat alles onder het tapijt past)

De Tweede Versie

De Tweede Versie

Is wel zo!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.