Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nu dit weer. Vertrouwenspersonen Tweede Kamer zaaien twijfel over klachten tegen Arib

Helderder, het wordt het er niet op zo

Als u misschien dacht met het tumultueuze non-afscheid afgelopen dinsdag de soap rond Khadija Arib teneinde was, dan zat u ernaast. Vanavond levert de Volkskrant namelijk een nieuwe plottwist. "Onder vertrouwenspersonen van de Tweede Kamer is grote beroering ontstaan over het aangekondigde onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag door oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA). Tenminste drie van de zes vertrouwenspersonen menen dat een deel van de aangevoerde bewijzen tegen Arib niet tegen haar gebruikt kan worden." Dit nadat de Ondernemingsraad van de Tweede Kamer afgelopen donderdag juist aandrong op het doorgaan van het onderzoek naar het schrikbewind van Arib. In de achterkamertjes van de ambtenaren is het dus al net zo'n puinzooi als in het commissiezaaltje waar Vera Bergkamp er niet in slaagde een vergadering af te sluiten.  

Lekker lekken

Reaguursels

Inloggen

Kuiken, Sent en Kati Piri zijn weer oorverdovend stil. De PvdA ruimt zichzelf op. Prima zo.

RWrw | 05-11-22 | 08:04

Waarom kan ik me niet druk maken om al dat onrecht dat madam Arib aangedaan wordt?
Het zijn PvdA'ers onder elkaar. Die mekaar de tent uitvechten. DIe mekaar afvallen als volk buiten hun kringetje met de vinger wijzen. Kortom, in de beste marxistisch-leninistisch-stalinistisch-maoistische traditie doen PvdA'ers hun ding.

Laat ze lekker de vuilnis buiten zetten. Ga zo door.

Heurtebise | 05-11-22 | 07:53

Enige wat in de politiek echt lukt is het veroorzaken van crisissen

Jacktheflipper | 04-11-22 | 23:56 | 1

Eigen zakken vullen & baantjes voor zichzelf en verderop voor vriendjes

MoslimMolen | 05-11-22 | 00:17

Typerend voor de kwaliteit van de Nederlandse tweede kamer; beleid, en de mensen aldaar op het blauwe pluche; een zooitje kroketten eters.
Een roeptoeteraar als Wilders, een charlatan en slechte komediant Baudet, een vedergewicht als Bergkamp en ga maar zo door.
Zou een ieder daar een toelatings examen moeten doen dan verzeker ik u dat alleen Juffrouw Gerda en Tante Monique van het schoteltje bij de toiletten, deze zouden passeren door hun nuchtere verstand.

Nicolas1954 | 04-11-22 | 23:23

Wat een gigantische hoeveelheid non-valeurs lopen ons belastinggeld door de plee te spoelen. Niet normaal, je hoeft echt niks meer te kunnen. Nederland, het was ooit een mooi en goed functionerend land met capabele bestuurders.....

Drembil | 04-11-22 | 22:49 | 1

Ja, logisch. Tegenwoordig kan iedere halve gare met een IQ van 90 op een universiteit terecht voor de een of andere flutstudie.

Gravin v Kippenbouth | 04-11-22 | 23:45

Die d66 trut kan er gewoon niet tegen dat ze een lichtgewicht is vergeleken met arib. Bosma is wel een goede voorzitter.

Trofl | 04-11-22 | 22:14 | 1

Zeg maar rustig Vera Vedergewicht.

LD69 | 04-11-22 | 22:54

Woensdag 6 juli werd bekend dat Arib de coronacommissie zou voorzitten. Pas daarna kwam de tweede anonieme brief binnen.
De Volkskrant vandaag:
'Pas toen bekend werd dat Arib voorzitter van de enquêtecommissie corona zou worden en er in juli opnieuw een anonieme brief binnenkwam, begon de zaak te schuiven. Daarin omschrijft de briefschrijver aanvaringen die anderen gehad zouden hebben met Arib. Die voorvallen werden vervolgens ‘bevestigd door het managementteam en vertrouwenspersonen’, zegt het presidiumlid. Juist de suggestie dat er ook nog eens 23 klachten over Arib zouden zijn bij de vertrouwenspersonen, maakte dat het lid niet om de anonieme klachten heen kon. ‘Dan zeggen vertrouwenspersonen dus: wij hebben ook 23 voorvallen die hetzelfde beschrijven.’

En in HP/De Tijd zijn twee stukken van Ton F. Van Dijk verschenen: eentje waarin hij vertelt dat de griffier van de coronacommissie, Sander Weeber, zich verbaast over de klachten, ook in de Metro:
www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binn...

En eentje waarin hij de 'Arib-ambtenaren aan het woord laat: 'Arib-ambtenaren doen hun verhaal: ‘Sprake van coördinatie en afstemming van bovenaf’'
www.hpdetijd.nl/2022-10-04/arib-ambte...

grietmetgroenefiets | 04-11-22 | 21:51 | 8

@Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 22:25:
"Een onderzoek = nog geen veroordeling".
Jouw idee hierover is inmiddels louter theoretisch. Ja, het was ooit zo, in de twintigste eeuw. Maar anno nu is de aankondiging van zo'n onderzoek, met alle rommeligheid er omheen in feite een heksenjacht èn bij voorbaat een veroordeling, want Social media heeft haar oordeel al klaar. Ik ben daar absoluut niet blij mee maar het is inmiddels al geruime tijd de realiteit.
En nee, dat is *niet* haar eigen besluit geweest, ze is door de huidige Kamervoorzitter – op sinistere wijze – over de rand gekieperd.

LD69 | 04-11-22 | 23:17

Wat een onzin. Dat zou betekenen dat voortaan iedere leidinggevende al bij voorbaat gevrijwaard zou zijn van ieder onderzoek omdat de instelling ervan reeds een veroordeling zou zijn? Dat is de zaak op zijn kop zetten.

Beste_Landgenoten | 05-11-22 | 06:59

Inderdaad, er is niets mis met Arib, maar de coalitie wil niet dat er diepgravend onderzoek naar gedaan wordt. Gezien de bewijzen van volksverlakkerij vanuit de WOB kan ik me dat heel goed voorstellen.

Zoelense Hobbyboer | 05-11-22 | 07:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Wel weer typisch vrijdag avond nieuws. Dit zodat het zaterdag nietig de kranten k9 t, te laat voor de talkshows is en maandag iedereen het weer vergeten is. Alhoewel het oor de verandering eens niet om half twaalf s’avonds is.

Standaard trucje van de staatsmedia in opdracht van de politiek. Zak me Nijs verbazen dat bergkamp af treed en ze zondag met een ander (f)ophef komen om de aandacht van hun wanbeleid af te leiden en dat ze weer een andere coalitie marionet voorzitter maken.

Puntjes-maker | 04-11-22 | 21:34 | 3

De frame-bakkerij is er weer drukdrukdruk mee.

funda | 04-11-22 | 21:35

Zo gaat dat helemaal niet.

Après toi | 04-11-22 | 21:41

Bij bedrijven word slecht nieuws over reorganisaties ook standaard op vrijdagmiddag om half 5 pas in de mail geplempt. Iedereen heeft het hele weekend om stoom af te blazen en dan gaan we weer verder.

Omebert | 04-11-22 | 22:00

Ah, tijd voor bier en nootjes. Hier kan geen tv-serie tegenop.

Argyronauta | 04-11-22 | 21:27

Naar mijn mening is Arib een mes in de rug gestoken door D66 omdat Arib Pechtold destijds op het matje heeft geroepen omdat hij D66 Kamerleden heeft gedreigd uit de partij te schoppen als ze niet in lijn van de partij zouden stemmen. Wat tegen de grond wet is (stemmen zonder last). Dat is ook de reden waarom Pechtold nooit meer een politieke functie zal bekleden.

Sqbar | 04-11-22 | 21:27 | 22

@grietmetgroenefiets | 04-11-22 | 22:39: Sowieso neem ik artikelen van de Telegraaf niet zo serieus en daarin wordt ik behoorlijk gesteund door de bijdrage van de heer Omtzigt onlangs met het dringende verzoek het onderzoek op hold te zetten. Nu blijkt dat het algemene klachten zijn over onveiligheid die geen directe betrekking hebben op mevrouw Arib. Wat blijft er dan nog over van het hele circus? Niets. Het zou u sieren als u dit zou aanvaarden. Overigens, D66/PvdA/GL het is lood om oud ijzer dus ik zie niet in waarom u in deze positie zou kiezen.

Zapata10 | 04-11-22 | 22:48

@HeerVanStand | 04-11-22 | 22:46: Ook waar maar als ze bij D66 blijven weet je zeker dat alles hetzelfde blijft. Kan u blij mee zijn maar ik niet.

Zapata10 | 04-11-22 | 22:49
▼ 19 antwoorden verborgen

Als je een vertrouwenspersoon nodig hebt, moet je niet onder de Haagse kaasstolp gaan werken.
Geen plaats voor snowflakes daar.

HeerVanStand | 04-11-22 | 21:26

Wel jammer dat dit soort dossiers altijd voorwerp wordt van politieke en raciale complottheorieën. En de gemiddelde reaguurder zat er overigens vanaf het begin naast. Helaas gaan de speculaties gewoon door. Het zal allemaal. Uit ervaring weet ik dat er veel incompetente mensen in de wereld zijn en dat hun incompetentie helemaal niks te maken heeft met een snood complot.

BobDobalina | 04-11-22 | 21:24 | 9
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 21:38

@Après toi | 04-11-22 | 21:34:
Dat schijnt net zo'n autocratische druiloor te zijn als die ene meneer met de snor van die talkshow met Genee.

Graaisnaaiert | 04-11-22 | 22:45
▼ 6 antwoorden verborgen

Vanuit het RTL artikel van het laatste linkje en volgens Meert van de OR:

*Voor een groot aantal van hen was ze een ramp. Ze had een heel autoritaire manier van leidinggeven. Daar moet het onderzoek over gaan."**

Nee, daar hoeft het onderzoek helemaal niet over te gaan.

Elke minister, elke minister president, elke CEO, elke CFO, elke leidinggevende is op een gegeven moment autoritair en dat moet wel anders kom je nl nooit ergens.

Valse voorstelling van zaken dit.
Ik heb niets met de PVDA, heb niets met Arib (sterker nog, ik was tegen haar benoeming) maar ik heb in de loop der jaren wel een omslag jegens haar gemaakt qua kunde en bewondering.

Arib verdient dit niet. Groot gelijk dat ze de boel de boel laat en de parlementaire deur achter haar dicht trekt.

Het ga je goed Khadija, laat je niet gek maken door geïnstrueerde marionetten van verbolgen " collega`s".
Dat verdienen ze namelijk niet.

Maya de Blij | 04-11-22 | 21:22 | 4

@BobDobalina | 04-11-22 | 21:30: Precies dit. Je kan als opperbaas ook heel veel geluk hebben, en dan worden jou allerlei fantastische eigenschappen toegedicht die je helemaal niet hebt.

Après toi | 04-11-22 | 21:42

@BobDobalina | 04-11-22 | 21:30: Mee eens. Als we als mensheid ergens weinig vooruitgang mee hebben geboekt, dan is dat het talent om goede leiders te herkennen.
Maar aan de andere kant... een autoritaire stijl van leiderschap maakt haar misschien geen goede leider, maar het is geen aanleiding tot een onderzoek. Maar ja, Generation Snowflake raakt al van de leg als je ze een keer "je moet" zegt. Die denken dat dat ook onde "me too" valt.

Muxje | 04-11-22 | 21:46

@Muxje | 04-11-22 | 21:46: Die klachten over haar zijn echt al heel oud. Maar de PvdA greep niet in, onder andere wegens electorale motieven. Er is vaak wel een reden om iemand in een hoge/opvallende positie de hand boven het hoofd te houden. Zie ook al die Me Too-affaires, die uiteindelijk vooral over machtsmisbruik gaan.

Après toi | 04-11-22 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Kunnen de Kamerleden voordat ze een burn-out krijgen niet gewoon aan het werk gaan?

thanseeuwen | 04-11-22 | 21:22

Wat vindt Sjoerd Sjoerdsma hiervan?

thanseeuwen | 04-11-22 | 21:21

Bosma en Arib konden het wel met elkaar vinden.
Wat vindt Bosma hiervan eigenlijk?

AdvocatusDiaboli | 04-11-22 | 21:20 | 5

Want Bosma stond niet onder haar in de hiërarchie. Dat maakt bij types als Arib altijd een boel uit.

Après toi | 04-11-22 | 21:26

Daar gaat dit dan ook niet over. Bergkamp rust zelfs verweten dat er überhaupt een onderzoek komt. Bosma vond dat dus (ook) geen probleem maar daar horen we natuurlijk niemand over in dit verhaal. Ik weet wel waarom.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Arib te goed, te krachtig, te geweldig voor een aantal Kameramtenaartjes die wellicht iets harder moesten werken dan ze gewend waren sinds 1848. Triest dat dit een slechte soap is geworden, allemaal te danken aan een slechte Kamervoorzitter die het niet verdient de opvolger van Arib te zijn.

dathoujetoch | 04-11-22 | 21:15 | 1

Zeker een slechte voorzitster nu, maar anders was 'Godwin' voorzitter geworden.

funda | 04-11-22 | 21:18

Het begint er steeds meer op te lijken dat de democratie in Nederland steeds weer stukje bij beetje om zeep wordt geholpen. Kritische denkers met andere meningen worden steeds meer het zwijgen opgelegd. Arib was een uitstekende kamervoorzitter en moet worden zwartgemaakt zodat het imago van (de microfoon uitzetter) Bergkamp wat kan worden opgevijzeld.

Teluitjewinst | 04-11-22 | 21:15

Kunnen ze niet gewoon aan het werk gaan? Er lopen nogal wat gecreëerde crisissen in dit land.

MickeyGouda | 04-11-22 | 21:14 | 12

@MickeyGouda | 04-11-22 | 22:55: Je haalt ook een paar dingen door elkaar: "hen" kan alleen meewerkend voorwerp zijn als het voorafgegaan wordt door een voorzetsel, anders moet je “hun” gebruiken (zie mijn vorige reactie). “Hen” gebruik je verder als lijdend voorwerp of als voorzetselvoorwerp.

Argyronauta | 04-11-22 | 23:36

@Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 21:40: Als voormalig gymnasiast gebruik ik ook bij voorkeur de Latijnse meervouden. Maar "crisissen" en "museums" kun je niet fout rekenen, deze vormen komen in ieder geval ook al voor in de Grote Van Dale van 1976.

Argyronauta | 05-11-22 | 00:09

@Argyronauta | 04-11-22 | 23:27:
Dank. Dit is vermoedelijk één van de redenen waarom het Nederlands voor nieuwkomers zo'n uitdaging is.

MickeyGouda | 05-11-22 | 01:39
▼ 9 antwoorden verborgen

Ja,
maar,
wat was dan het motief van Bergkamp?
Een dader heeft een motief nodig.

#Oma's bordspel Cluedo weer uit de kast halen doet voor de winteravonden#

AdvocatusDiaboli | 04-11-22 | 21:13 | 1

Het was de 66-er in de kelder met het mes!

funda | 04-11-22 | 21:15

Ik snap niet waarom de ambtenaren zo bang zijn voor de Kamervoorzitter, dat is hun baas niet. Hun baas is de Griffier. Een beetje assertiever mogen de ambtenaren wel zijn, zij mogen blijven terwijl Kamerleden en de Voorzitter passanten zijn die vanzelf weer verdwijnen.

quigg | 04-11-22 | 21:13

Dat eeuwige gejank over Arib die een goede voorzitter was,: kan dat nou eens ophouden? Arib haar primaire taak was die van volksvertegenwoordiger. Daar was ze voor gekozen en in die rol heeft ze in 24 jaar(!!!) tijd amper iets voor elkaar gekregen. Het volk kiest geen Kamervoorzitters maar volksvertegenwoordigers en dat laatste was Arib bij lange na niet.

Amsterdamsko | 04-11-22 | 21:12 | 2

Onzin, ze was een vis in het water en iedereen vond dat ook.

dijkbewaker | 04-11-22 | 21:29

Je bent direct, bazig, confronterend, je wilt dat mensen hun werk goed doen, je bent niet altijd aardig.
Dat noemt men tegenwoordig al “grensoverschrijdend”.

Ruimedenker | 04-11-22 | 21:10 | 13

@Après toi | 04-11-22 | 21:37:
Ze zullen daar zeker van kunnen schrikken, maar dat is denk ik ook een generatiekloof.
“Smijt ze in het diepe” was altijd een logische uitdrukking.
Neem nou zo’n Azarkan.
Marokkaan, goedgebekt, laat zich niks wijsmaken.
Zit bij de verkeerde partij, maar toch houd ik wel van z’n manier van debatteren.
Soms hard, maar eerlijk, to the point.
De jonge generatie kan best een hoop leren van de oudjes.
Ben het wel met je eens dat de oudjes op respectabele manier met de jonkies om moeten gaan.
De meester en de leerling.
Onze huid is iets dikker en we hebben iets meer eelt op onze ziel.
Ach, ook de kwestie Arib waait over.
Uiteindelijk is het niet ons probleem, maar dat van haar en de PvdA.
PvdA heeft het ook niet handig aangepakt hoor.
Wat een klucht.

Ruimedenker | 04-11-22 | 21:55

@Ruimedenker | 04-11-22 | 21:55: Debatteren in de Kamer is niet hetzelfde als leiding geven aan ondergeschikten. En Arib was wat dat laatste betreft gewoon een helleveeg. Vergelijkbaar met die Turkse van VOLT. Grenzeloos.

Après toi | 04-11-22 | 22:03

@Après toi | 04-11-22 | 21:37: verwar in dit geval aggressief niet met assertief

hetgeleteken | 05-11-22 | 00:29
▼ 10 antwoorden verborgen

Raar. Raarrrrrr!

Deksmaat | 04-11-22 | 21:08

Dit is einde Bergkamp. Gelukkig maar, want ze kan er niets van en is alleen maar verkozen omdat D66 een cadeautje verdiende volgens vak K. Arib ik dus op een vreselijke manier onderuit gehaald. Wat is dat toch met D66 en messen? (en PvdA en messen want die lieden hebben hieraan meegewerkt)

Zapata10 | 04-11-22 | 21:07 | 3

Hopelijk is dit einde Bergkamp en einde D66. Dat partijtje brengt een hoop ellende met zich mee.

ChalinaRosa | 04-11-22 | 21:09

Ik zie het niet snel gebeuren. Er is geen schaamte en een gebrek aan moraal. Daarom kan ze daar überhaupt zitten.

R. Skickr | 04-11-22 | 21:11

@Zapata10,
Funktie elders, ongekozen burgemeesters in een rustig gehucht waar ze s'ochtends niets hoeft te doen
en s'middags niet te komen.
Kostje gekocht.

De Profundus | 04-11-22 | 21:12

Ik denk dat Arib nooit anders is dan dat we haar hebben kunnen zien: professioneel en met passie gedreven door status en erkenning. Dat zal vast hebben gebotst intern en ze zal ongetwijfeld venijnig zijn geweest. Een bitch zelfs. Dit heeft ze goed aangepakt en maakt haar carrière niet minder indrukwekkend. En Vera.... Tja....

R. Skickr | 04-11-22 | 21:05 | 1

Ondanks haar goede voorzitterschap kan ik mij bij Arib indenken dat er een kern van waarheid in de geruchten zit. De wijze waarop, waarom èn wanneer is echter zo wanstaltig dat dat waarschijnlijk een groter grensoverschrijdend gedrag is, dan Arib ten toon heeft gespreid.

Grachus | 04-11-22 | 22:27

Drie vertrouwenspersonen die na alle heisa van de afgelopen tijd nu pas hun mond opendoen? Niet bepaald vertrouwenwekkend.

Amsterdamsko | 04-11-22 | 21:05

Gewoon ordinaire Kaltstellung dus... Lange messen indeed.

DeterioraSequor | 04-11-22 | 21:04

Nou ja zeg zijn zelfs de vertrouwenspersonen niet meer te vertrouwen tegenwoordig tsss.

Whisky | 04-11-22 | 20:58 | 3

Zelfs psychologen hebben hun eigen psycholoog. #werkwerkwerk

funda | 04-11-22 | 21:01

Dat snap ik

Whisky | 04-11-22 | 21:05

Om beter te worden

Whisky | 04-11-22 | 21:06

En ik begrijp dat Bergkamp dit serieus wilde oppakken, want binnen D66 ging het goed fout.

Ruimedenker | 04-11-22 | 20:55

Tot voor kort had ik nog nooit van het "presidium" gehoord, maar kennelijk is dat de hedendaagse apparatchik. Hang een hamer en sikkel boven vak K en je bent klaar.

R.F.Pickering | 04-11-22 | 20:55 | 12

@funda | 04-11-22 | 21:20: Ze hadden een gesprek met haar gepland, dat door Arib werd afgezegd. En toen lekte het snel uit.

Après toi | 04-11-22 | 21:25

Exact. De feiten funda, de feiten. Blijf nu gewoon maar bij de feiten.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 21:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Ach, tegenwoordig is het zijn van een kenau al reden om te janken.
Arib als voorzitster deed het prima, buiten de kamer soms een kenau, als “anonieme bronnen” moet geloven.
Het past helemaal in deze tijd van huilebalken.
Heeft ze iemand betast? Nee
Heeft ze misbruik gemaakt van haar positie? Nee
Is ze of en toe streng geweest en mensen op hun plek gezet? Dat geloof ik.
Is dat reden om stiekem te klagen?
Blijkbaar.
Janken is van deze tijd en dat kan allemaal omdat Truus & alleman een “veilige werkplek” opeist.
Ik denk dan: “if you can't stand the heat, get out of the kitchen.”
Kan BL wel vinden dat het een hetze is tegen D66, Bergkamp doet vrolijk mee aan het stoelpoot zagen.
En nu blijkt het toch allemaal een beetje anders te liggen.

Ruimedenker | 04-11-22 | 20:54

Ik ben eigenlijk team Arib maar het feit dat ze met veel gevoel voor drama en zonder "afscheid" en vooral zonder steekhoudende verklaring en/of argumenten de kamer verlaat maakt haar politiek gezien niet echt sterk, hier lijkt idd meer aan de hand te zijn, jammer.

zwellevertje | 04-11-22 | 20:50 | 4

@funda | 04-11-22 | 20:53: Nee, het is het gebruikelijke gekonkel van het zooitje, we zullen waarschijnlijk nooit echt te weten komen wat hier precies aan de hand is/was.

zwellevertje | 04-11-22 | 20:59

Vond ik eigenlijk wel goed. Wegwezen uit die hetze.

ChalinaRosa | 04-11-22 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een gedoe allemaal. Kap daar nou eens mee en ga weer politiek bedrijven.

Plukkieplukkie | 04-11-22 | 20:47 | 1

Liever niet. Met dit gekissebis brengen ze het land tijdelijk minder schade toe.

funda | 04-11-22 | 20:49

Nou je moet eerst dat stuk ik de vk dan maar eens geheel lezen, want iets verder in dat artikel staat vrij helder dat er een aardige stapel herhaaldelijke klachten tegen Arib waren, over een langere periode, wat uiteindelijk aanleiding gaf voor een advies voor onderzoek ernaar. Niks raars, niks aparts en al helemaal niet de gesuggereerde dolk in de rug van Arib. Zelf ziet ze dat uiteraard anders, wat natuurlijk niet zo gek is.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 20:41 | 10

@TinusVlugOpDeKut | 04-11-22 | 21:03: En dat moeten D66ers zeggen met hun wie zijn toch die mensen? Als er ergens hautain volk rondloopt dan is dat bij D66

Zapata10 | 04-11-22 | 21:19

Zo raar is het niet je af te vragen wat voor mensen op Baudet zouden willen stemmen. Zeker nu niet. Ik vraag me ook vaak af waarom überhaupt er nog gestoorde debielen rondlopen die op Baudet stemmen. Is dat hautain? Nee naar alle maatstaven gerekend is Baudet een zwaar gestoorde figuur. Tenzij je van reptielen houdt, dat is.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 21:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Vrees dat het net als bij die PvdA-er uitloopt op valse beschuldigingen. Ze is veel te fatsoenlijk voor het omschreven gedrag, geloof er geen barst van. Maar de imago schade heeft al wel plaatsgevonden. Dat neem ik die Berkamp persoonlijk zeer kwalijk.

Jan, Leiden | 04-11-22 | 20:40 | 14

Je spiegelt, maar dat zien we voortdurend bij jou. Je komt ook voortdurend met verdraaiingen en stropoppen, ook gebruikelijk in je reacties.
Arib was niet op de hoogte gesteld, simpele. Lees eens een krant.
Arib was niet op de hoogte gesteld, simpele.

funda | 04-11-22 | 21:29

@funda | 04-11-22 | 21:29: Er was een afspraak met Arib, die Arib zelf afzegde. Daarna lekte het uit. Dat is toch gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Après toi | 04-11-22 | 21:40

@Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 20:42:
Ah, met dezelfde aannames had ik het ook goed ingeschat bij die PvdA-er die achteraf volledig niet schuldig was aan het gedrag waarover hij werd beticht.... En Arib, ben nogal fan van haar zonder een blinke vlek, volg ik ook lang genoeg om te weten dat ze niet zo in elkaar steekt zoals beweerd. Het is juist iemand die goed kan zitten luisteren. Ze kan de regie wat strak houden voor en achter de schermen, want anders wordt het een zootje, zie onder Bergkamp die zooi, maar gelukkig heeft Arib de regie sterk gehouden. En wanneer mensen daar niet tegen kunnen, ze hoeven niet te blijven. Maar overschreeuwen doet Arib nooit.

Jan, Leiden | 04-11-22 | 23:48
▼ 11 antwoorden verborgen

Het wordt er niet beter op zo...

niv01 | 04-11-22 | 20:39

U moet kiezen:
Firouz Alida Chaouqui of Khadija Arib;
Knorrepot: Arib.
Overigens vind ik dat Nederland weer een Republiek moet worden.

vliegende knorrepot | 04-11-22 | 20:37

Kom op, denken jullie nou echt dat zo'n Arib een lieverdje is? Die heeft een nogal hiërarchische mentaliteit. Likken naar boven en trappen naar beneden.

Après toi | 04-11-22 | 20:35 | 7

@funda | 04-11-22 | 20:47: Denk ik ook. Ze was geprivilegieerd vanwege haar afkomst door de voorstanders van diversiteit.

wijsvinger | 04-11-22 | 21:04

Dat is wel nodig als je de collega's in Den Haag ziet.

TonAlias | 04-11-22 | 21:22

@TonAlias | 04-11-22 | 21:22: Ze had geen problemen met haar collega's, maar met ondergeschikten zoals fractiemedewerkers.

Après toi | 04-11-22 | 21:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Uit de serie, hoe maken wij met vage roddel en achterklap, maar zonder enige basis in de feiten, weer de partij D66 iets zwarter. De dagelijkse aanval op die partij neemt kinderachtige vormen aan. De zaak Arib heeft namelijk helemaal niets te maken met D66.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 20:33 | 8

@@Beste_Landgenoten: Waarde, men heeft dit verhaal toch niet nodig om te stellen dat d66 de grootste k#dtpatij (excuseer mijn Duits accent) van Nederland is? Want dat is wel duidelijk lijkt mij.

TinusVlugOpDeKut | 04-11-22 | 21:08

Nou ja het is toch voor iedereen zo duidelijk als wat zou ik zeggen. Trek de topics van de laatste weken eens, en hoeveel daarvan D66 op de korrel nemen. Al dan niet terecht of met een feitelijke basis.

Beste_Landgenoten | 04-11-22 | 21:45

Ga eens naar de opticien, koop een andere kleur bril en een wereld zal voor je open gaan.

HD50 | 04-11-22 | 22:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een poppenkast. Ga gvd gewoon aan het werk ipv reflectie hier en terugkoppeling daar. Conyo’s.

RGV42 | 04-11-22 | 20:31

Tja daar komt een mevrouw en gaat de hoge ambtenaren opeens vertellen hoe ze moeten werken, "werken" het woord alleen al. Dus ze steken de koppen bij elkaar en proberen wraak te nemen. Helaas Sinterklaas, dit gaat helemaal verkeerd en kan wel is een terugklapper worden.

jan huppeldepup | 04-11-22 | 20:28

Attje Kuiken kan niet wachten om Kapitein te worden van dit zinkende PvdA schip.
Ik denk dat Arib binnen het groepje Kuiken wordt gezien als een gevaar, omdat zij een eigen mening heeft, en omdat ze te vriendelijk omgaat met PVV'ers.

Torquemada | 04-11-22 | 20:26 | 2

kletsverhaal

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:57

Ik vraag mij af of ze binnen de PvdA een eigen mening heeft (had, nu wel natuurlijk). Dat laatste, een vriendelijke omgang met PVV'ers, is binnen de radicale kringen waaruit de partijbureaus tegenwoordig bestaan, een regelrechte doodzonde en reden tot excommunicatie.

Grachus | 04-11-22 | 22:34

Wat gaan we doen? Verontwaardiging veinzen? Kom op. Grow a pair. Iedereen weet wie er achter zit en wat de motieven zijn. D66 is intrinsiek slecht, rot en verkankert.

Nationaal socialisme bedekt door de mantel der liefde.

Het zijn slechte mensen. Sektarisch rot van binnen.

Rollins | 04-11-22 | 20:24 | 5

U weet niet eens hoe je het precies schrijft. Dus het zal wel loslopen met uw inzichten.

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Doofpot in de maak. De ambtenaren worden bang omdat ze van bovenaf geïnstrueerd waren die klachten te doen, en waarschijnlijk kwamen al die klachten van rancuneuze ambtenaren die hun baantje kwijt raakten omdat Arib door de tweede kamer het ambtenaren apparaat van de kamer moest herorganiseren.

Wordt leuk. Blijkt dat die ambtenaren niet politiek onpartijdig blijken te zijn. .

Puntjes-maker | 04-11-22 | 20:24 | 1

kletsverhaal, er blijken geen klachten te zijn. Het is een beetje gemopper over diverse situatie als het wc papier was op en de paperclipsen waren in war.

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:55

Hebben ze 6 vertrouwenspersonen rondlopen op 150 kamerleden?

Osdorpertje | 04-11-22 | 20:24 | 3

Alle zes zijn stervens druk..

nuchterbekeken | 04-11-22 | 20:30

Is wel erg weinig. Daar valt toch niemand te vertrouwen?

nobodiesunmighty | 04-11-22 | 20:49

voor de 600 ambtenaren. ook nog veel. De kamerleden hebben geen werkgever. Die zijn per stuk gekozen en zonder last.

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:54

Misschien moeten we naar minstens 75% vrouwen in de politiek, om zaken sneller helder te krijgen.
Juist nu.

funda | 04-11-22 | 20:23 | 4

@jan huppeldepup | 04-11-22 | 20:32: Nee, funda bedoelt: vrouwen.

nobodiesunmighty | 04-11-22 | 20:50

u had er wel even een grapje identicatie bij mogen zetten. Het is natuurlijk een demonstratie dat vrouwen het niet trekken wanneer er meer vrouwen zijn. Dwz hier en daar een vrouw gaat goed maar samewerken gaat het niet zo goed en dan krijg je dit.

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Ach ja D66 heeft liever een roomblanke vrouw als voorzitter dan een succesvolle allochtoon die wel haar eigen boontjes kan doppen. Want dat past natuurlijk niet in het slachtoffer narratief. En vermeend grensoverschrijdend gedrag in eigen kringen negeer je gewoon.

R.F.Pickering | 04-11-22 | 20:22 | 6

@Après toi | 04-11-22 | 20:33: Dat verklaart misschien de animositeit tussen deze vrouwen.

funda | 04-11-22 | 20:55
-weggejorist-
Grachus | 04-11-22 | 22:38
▼ 3 antwoorden verborgen

'niet tegen haar gebruikt KAN worden' vind ik nogal raar taalgebruik. Zo van, we willen het wel maar het kan niet. Of hoe moet ik dit anders lezen? Het hangt weer eens door incompetentie aan elkaar.

vanBarchum | 04-11-22 | 20:19 | 2

die klachten gaan niet over haar en kunnen daarom niet gebruikt worden.
Curieus is natuurlijk dat die vertrouwenspersonen van de Tweede Kamer helemaal niet over de 2e kamerleden gaan. Net zoals het presidium er niet is om de ambtenarij te dienen.
Gezien de angsthazerij onde de ambtenaren is het geen wonder dat den Duitschers zich in warm bad voelden toen Seyss-Inquart het bestuur overnam van de angsthazen van Oranje van Buren en zo voort.

AntiZanicz | 04-11-22 | 20:50

Een populair anglicisme, 'can' = mag.

J.P.Drapeau | 04-11-22 | 20:51

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl