Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

StamcafÉbru! Boze Niet-Blanke Vrouw is het ZAT (en noemt alle namen)

Zo, pak maar een borrel, Ebru zat in de mail en die wil ff wat doelwitten onder enkele rugnummers schilderen. We heffen het glas voor Ons Oebroe!

In een podcast die ik afgelopen week opnam met Daphne Deckers, wees zij mij op een uitspraak van columnist en regisseur Theo van Gogh, die achttien jaar geleden vermoord werd: “Als ik het zeg, ben ik een racist. Maar jij mag het zeggen, daar kunnen ze niet tegenop!” Daphne constateerde: “Tegenwoordig mag jij het ook niet meer zeggen.”

En bedankt. In my face.

Er ging een luik in mijn hoofd open en dat luik wil niet dicht. Zeker niet nadat ik vorige week weer ‘ns uit het niets gecanceld werd. Lang verhaal kort: ik ben het zat. De cancel culture. De dubbele moraal. De felicitatiedienst die media heet. Ik ben het zat dat als ik het zeg, het ‘racisme, discriminatie of drek’ heet te zijn, maar dat als een ander het zegt, het ‘humor’ heet. 

Gecanceld worden is mijn leven. En voor mij het leven van anderen. Zoals Theo van Gogh. Na zijn moord hield iedereen van Theo, was hij iedereens beste vriend en had iedereen met hem willen samenwerken. Hij moest er eerst voor vermoord worden maar o, wat was Theo toch getalenteerd. Maar ja, woorden zijn niet zonder risico. Je moet mensen ook niet beledigen, zeker moslims niet. Of vreemde culturen. Waarom zou je dat doen?! Je hoeft het niet te zeggen hé? Ik ben het zat, vanuit mijn tenen ben ik het zat. Nee, je hoeft het niet te zeggen. Maar de dubbele moraal dat goedgekeurde gutmenschjes alle woorden mogen gebruiken tégen jou en jij de rechts-radicale racist bent, is zum kotsen. Het is tijd om namen en rugnummers te noemen. Wat kan me gebeuren, gecanceld worden?! 

BUITENHOF: ‘We willen een vrouw zelf maken’

We leven in het jaar 2003/4 en bij Buitenhof werd een columnist gezocht. Een vrouw. Vrouwen moesten op tv een live screentest doen. Eerlijk? Appeltje eitje. Ik schrijf een column, hijs me in een strak pak en knal door de autocue de woonkamer in. Strik eromheen, niets meer aan doen. Ja, mijn zelfvertrouwen is groot. Ze zoeken een vrouw die wat kan en in columnistenland betekent dat: woorden achter elkaar zetten en ze op tv durven uitspreken. Achter mijn laptop een vrouw, IRL een vrouw: mij heb je er niet mee. Dus die afwijzing kwam als een verassing: “We willen een vrouw zelf maken”. Tja. Kan. Wat meespeelde is dat ze in die tijd ronduit in je gezicht zeiden: ‘Jij schrijft voor de site van Theo van Gogh he? Ja nee, jammer. Daar willen we niet mee geassocieerd worden.’ Eikels. NEXT. Totdat de vrouwelijke columnist bekend wordt gemaakt: Herman Philipse, de ex van Ayaan Hirsi Ali. IRL een vrouw, achter mijn laptop een vrouw dus ik stuur de eindredacteur van dienst een mail. “Laat me weten waar Philipse zijn borstcorrectie laat uitvoeren, tzt zal ik er ook behoefte aan hebben.” Stik d’r in, eikels.

WNL/ Bert Huisjes: ‘Ebru is kritisch op het verkeerde moment’

Omroep WNL wordt opgericht. Joost Eerdmans wordt commentator en zegt ‘jij moet erbij!’. Ja, ik moet erbij, hartstikke leuk maar ik weet inmiddels hoe er op mij, de columnist van Theo, wordt gereageerd. Dus ik bedank en vraag: “Wil jij mijn naam noemen tegen Bert Huijsjes en me laten weten hoe hij reageert?” Joost wil dat uiteraard doen, want dit wordt een inkoppertje, Ebru moet erbij! Totdat hij me verbijsterd terugbelt. “Weet je wat Bert Huijsjes zei?! ‘Ebru? Mwah, die is altijd kritisch op het verkeerde moment’.” Er zijn dus momenten dat je je bek moet houden, ook volgens journalisten. Waarschijnlijk als je een carrière in de media ambieert.

NPORadio1 Frans Klein: ‘Ik wil haar niet’

Prem Radhakishun presenteert een radioprogramma op NPO1 en heeft een vervanger nodig. Hij staat erop dat ik dat word. Omroepbaas Frans Klein is tegen – en dan is iedereen tegen. Maar Prem straalt: “Ik heb ‘fok jou’ gezegd tegen Frans, jij moet het worden. Anders stop ik ermee. Dus ze willen je niet maar je gaat het wel doen. Je mag niet te veel verdienen, niet meer dan 300 euro (of was het 150, ik weet het niet eens meer) maar daarna zien we verder.” Ik vind het amusant maar wijs op de valkuil: word ik aangekondigd? Nee. Krijg ik een vaste dag in de week? Nee. Ik ben er als Prem er niet is. “Je begrijpt dat de luisteraar dan elke keer verrast wordt en niet op mij zit te wachten? Je moet me introduceren op een vaste dag en vervolgens als jij er niet bent, is het ‘normaal’ dat ik het overneem.” Nee het is niet aan de orde. Er gebeurt exact wat ik voorspel: elke keer is Prems afwezigheid een verrassing en dalen de luistercijfers. Ik word eruit gebonjourd (ze moeten je niet, zegt de eindredacteur van dienst nog) en vervolgens krijgt Nadia Moussaid (of zo) de plek. Op exact dezelfde manier zoals ik voorstelde. Ik geloof nooit dat haar luistercijfers beter waren maar daar gaat het ook niet om. Laten falen is hetzelfde als laten slagen: daar moet je moeite voor doen.

Goedemorgen Nederland: ‘Jeroen Pauw wil jou niet’

Toen Jessica Villerius nog jong was, was ze een blauwe maandag eindredacteur bij Goedemorgen Nederland, het ontbijtprogramma van RTL. Ze zochten een nieuwe presentator: “E, jij komt een screentest doen hoor, ik wil jou!” En eerlijk? Ik wilde niets liever. Niets leek me leuker dan een ontbijtprogramma presenteren, lekker ’s ochtends werken en de rest van de dag vrij. Totdat Jessica half huilend belde: “Ik krijg je er niet doorheen, Jeroen (Pauw) wil jou niet. Punt.” Dat je me niet wilt: oké. Dat je me niet eens een test laat doen? Hoe simpel ben je dan? Hoe rancuneus of bevooroordeeld ben je dan? Tegen de columnist van de website van Theo? Ik heb trouwens geen idee waarom Jeroen er wat over te zeggen had destijds (2003/4/5?) maar what ever.

Pauw&Witteman: ‘Kom je Geert Wilders afzeiken?’ (NEE GA WEG!)

Dertien jaar was ik de best gelezen columnist van Nederland, of je het nou wilt of niet. Mijn column in METRO werd verslonden door links en rechts, man en vrouw, wit en zwart en alle andere tegenstellingen die tegenwoordig modern zijn. Maar geloof me als ik zeg dat ik geen enkele keer door de praatprogramma’s ben uitgenodigd. Niet door DWDD – dat was een principekwestie hoorde ik van Erik van Muiswinkel. Dieuwke en Matthijs (heet de eindredacteur Dieuwke? Zoiets was het)(Ja, Dieuwke Wynia - GS.)  vroegen zich af waarom Erik in hemelsnaam koffie met mij ging drinken, toen ze elkaar in het Westerpark tegenkwamen. Ik kon er alleen maar om lachen. Het is ook de enige remedie. Ik werd niet gevraagd. Niet door Pauw en Witteman, niet door Pauw – geen enkele keer (behalve toen ik vastzat in Turkije, waarvoor mijn dank). Wel trouwens door de Christenversie ervan, Tijs van den Brink en Andries Knevel. De christenen zijn altijd open geweest, waren altijd bereid om te luisteren en eerlijk? Het was ook altijd leuk. Er was respect, van beide kanten. Maar áls ik al werd uitgenodigd door PW, was het om anderen af te zeiken (met name Geert Wilders). Ik bedankte met de opmerking dat presentatoren die vier ton verdienen best zelf mogen werken voor hun geld. 

Blablablaaa

“Je hebt niet het recht om uitgenodigd te worden hè,” zei Joost Bakker van WNL me een keer. Oh oké, beweer ik dat dan? Ik vraag alleen hoe het komt dat alle no-no columnisten van kranten met oplages van op sterven na dood, kind aan huis zijn in alle tv-programma’s en ik niet. Het eerlijke antwoord: “Wij van de grachtengordel met de juiste mening over alles, vooral zielige allochtonen, vinden jou niet leuk.” Maar dat werd niet gezegd. Bovendien, hoezo “wij” vinden jou niet leuk? Het gaat om je publiek. DWDD is NIET van Mathijs van Nieuwkerk, wat ze er in de media ook van maken. Zoals de Vooravond NIET van Fidan en Renze is. Het is pas van jou als je ervoor betaalt, niet voor betaald wordt. Dus wat let je als Publieke Omroep om evenredig te zijn in je berichtgeving? Jinek die daadwerkelijk is gaan geloven dat het háár programma is omdat het haar naam draagt: sorry. Ga je schamen. Maar ja, dat zijn meningen waar je je niet populair mee maakt. Sommige mensen mógen geen carrière. Sommige mensen moeten genegeerd.

Powned/ Dominique Weesie: ‘Ik vind jou de beste maar ze moeten je niet’

Ergens rond 2010 zal het geweest zijn dat ik Dominique Weesie mailde: hij presenteerde PowNews en ik wilde dat doen. Hij was verrast en vooral over de timing: hij wilde juist stoppen dus kom maar, we gaan een screentest doen. De screentest oefende ik met Jessica Villerius en ik slaagde met vlag en wimpel. “Ik heb hier buikpijn van,” zei Dominique “Ik wil jou maar ‘ze’ moeten je niet (ene Ronald of Roeland, weet ik hoe die gasten allemaal heten). Jij knalt er doorheen, ik ben er zelf verbaasd over.” En weer afgewezen. Ik kan er prima tegen als mensen eerlijk zijn. ZEG het gewoon in mijn gezicht. Dominique deed dat. Hartstikke prima. En het moet gezegd: toen Metro me eruit gooide, belde Powned meteen (thanks Léon). Als enige, maar dat maakt ook niet uit. Ik ben er blij, zeker nu ik twee keer per week een column kan schrijven op www.powned.tv.

RTL LATE NIGHT: drie mannen en een meisje

Die ene keer dat ik wél werd uitgenodigd door RTL Late Night, zat ik tegenover drie mannen: Alexander Pechtold, Peter R. de Vries en Humberto Tan. Geert Wilders had minder minder minder geroepen, daar moesten we het toch even over hebben; bovendien had ik het in een METRO column voor Wilders opgenomen. Dus sure. Ik weet dat niemand op komt dagen om het met Geert Wilders eens te zijn. Nou, newsflash: ik ben het er wél mee eens en met mij de rest van Nederland. In de kleedkamer klaagde Humberto dat hij het gepresteerd had om een huis te kopen naast de enige andere zwarte in de straat; we moesten erom lachen. Maar toen het lampje ging branden was het drie tegen 1: ‘Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat ‘ie naast een Marokkaan wil wonen,’ trapte ik af. Wilders is niet gek, al die lui aan tafel willen minder minder minder – vooral in hun eigen buurt. Maar als Wilders het zegt moet ‘ie afgemaakt. Ik nam de honneurs met verve waar. De socials ontploften na afloop. Het was ongetwijfeld het best bekeken item in lange tijd (goed jasje wel). Nooit meer gevraagd.

En weer WNL, een of ander blond wijf

“Je staat niet op mijn netvlies,” sprak de eindredacteur van dienst bij WNL. Gênant. Saskia? Barbara? Sabine! “Dus ik wil jou wel uitproberen, gratis ja nee ik heb geen budget.” Hoe het blonde wicht ook mocht heten: ik schreef inmiddels meer dan tien jaar in METRO, de krant met de grootste oplage van Nederland. Als ik niet op je netvlies sta, als jij mij niet kent, dan ligt dat aan jou. Niet aan mij. En nee, ik kom niet gratis, jij wel? Gaat niet gebeuren, gaat gewoon niet gebeuren. Ga lekker jezelf gratis uitproberen! Nooit meer wat gehoord.

De felicitatiedienst die Linda. heet: waar blijft die sniper toch?!

Het zat hoog maar was ingedaald, mijn mediaverleden. Het gecanceld en vooral genegeerd worden. Maar het komt naar boven, door zo’n cancelgebeuren de afgelopen week waar niet over kan uitweiden. Alle momenten waarvan ik dacht ‘laatmaar’. Margot Jamnisek van Linda. die in een tweet sneert: ik ben toch zeker niet geïnteresseerd in de mening van Ebru Umar.

Je hoeft ook niet in mijn mening geïnteresseerd te zijn, maar gaat de fles champagne nu open omdat je dit op Twitter hebt durven zetten? Omdat ik het gelezen en onthouden heb? Jij mag mij wél afzeiken maar als ik het doe, dan wat? Dan ben ik een rechtsradicaal die gecanceld moet worden?! Die wijvenbreinen, het is intens triest. De felicitatiedienst die Linda. heet, heeft het ook voor elkaar gekregen om mij uit het blad te houden. Het betekent iets, niet gevraagd worden. Niet alleen door Linda. niet maar door alle andere programma’s niet: al ben jij de columnist van METRO, jij bent onbelangrijk. Jij telt niet mee.

Als ik ‘waar blijft die sniper’ had getweet, was ik het openingsnieuws van het NOS-journaal geweest. Als ik mijn man een blotetietenfoto van een fotoshoot had gestuurd, was ik op staande voet ontslagen. Maar als je een medewerker van LINDA. bent, stopt de cancel culture abrupt. De dubbele moraal, ik trek het zó slecht.

Dat we die dubbele moraal normaal zijn gaan vinden, nóg slechter. De juiste mening wordt gedirigeerd door de juiste mensen en alleen zij, de Margot Jamniseks van deze wereld, bepalen wie de juiste mensen zijn. En de juiste mensen zijn met minder en voelen steeds meer de hete adem van de anderen in de nek. Er moet dus een tandje bij de cancel culture. Want gelezen worden door miljoenen is als Metro columnist onbelangrijk gemaakt. Die miljoenen zijn onbelangrijk gemaakt: jij mag er niet zijn, jij mag niet gezien en gehoord en die miljoenen moeten ook hun bek houden. Inmiddels doen de miljoenen hun bek wél open. Of het nu over de boeren gaat, de coronamaatregelen of de asielzoekers: de miljoenen zijn met meer dan de felicitatiedienst die Nederlandse media heet. En de felicitatiedienst begint dat eindelijk te snappen. Ik ben het zat. Die hele cancel culture; hou ermee op. 

Het ligt aan mij?

Natuurlijk moet je naar jezelf kijken: ligt het misschien toch aan mij? Het antwoord is nee. Je kunt me onaardig vinden (vooroordeel maar goed, wat jij wilt), maar ik kan wél schrijven. Leuk ook – moet je wel de moeite nemen om over je vooroordelen te stappen. Daarbij word ik ook nog gelezen door volksstammen Nederlanders! Je kunt me slecht vinden, maar dat is slechts een mening. Jouw mening. Toen ik het best gelezen NRC-artikel van de week was, was de NRC-redactie helemaal verbaasd. Maar een column? Ik weet echt niet hoe het werkt, maar ik ben nog nooit gebeld. Doorgeen enkele krant, AD of Trouw, VK of NRC. Ik twijfel niet aan mijn talent. Daar ligt het niet aan. Wel aan de mediaprincipes.

Nee, ik dacht het niet

Kijk naar het Nederlandse medialandschap, kijk naar de columnisten. Marcel van Roosmalen mag de meest brakke teksten uitkramen (hij noemde me een eencellige – als ik het doe, heet het ‘drek’ hé? Hij mag het op de Publieke Omroep zeggen, dan heet het vrijheid van meningsuiting). Johan Derksen ook (ik ben niet welkom bij VI omdat Derksen en René me niet moeten, dus hou op met vragen wanneer ik weer in VI ben. Nooit.). Mannen mogen meer. Uiteraard.

IK moet me aan de mores houden. De mores waarbij de maatstaf gelegd is door de blonde vrouwen met blauwe ogen: dát zijn columnisten, zij heten columnisten te zijn: vrouwen die over hun huiselijk geneuzel schrijven. Hey, ik kan en wil dat ook best, een makkelijkere manier om geld te verdienen is er niet.

Ook als meisjescolumnist ben ik bij geen van de vrouwenbladen welkom (geloof me, heb ze allemaal al gevraagd op de Margriet na). Niet blond genoeg, niet zwart genoeg, niet goedkoop genoeg, maar vooral: niet veilig genoeg. En ja, ik schrijf nog steeds interviewtjes voor Libelle, maar mijn naam staat allang niet meer groots op de pagina, zoals ook mijn foto is verdwenen. Ik ben onzichtbaar gemaakt. Eerlijk? Mijn ijver om mijn rubriek te maken, is er niet minder om geworden. 

‘Geen respect’

Ook zo leuk: een interview weigeren. Het zijn twee mensen die in het verleden interviews met me hebben geweigerd: Gijs Groenteman en Jesse Klaver. De eencelligen (hey Marcel van Roosmalen zei het live op NPO1 hé, dus hou je verontwaardiging voor je) denken ‘nee’ tegen mij te zeggen, maar zeggen ‘nee’ tegen Libelle-lezers. Je kunt ook zeggen ‘ik moet jou niet Ebru’. Fine. Dan geef ik dat door. In het geval van Jesse Klaver werd er iemand anders op hem afgestuurd (…). Trouwens, toen ik Mark Rutte sprak voor dezelfde Libelle-serie en smalend over Klaver vertelde, reageerde hij verbaasd: “Hij kan dus geen onderscheid maken tussen de columnist en de journalist?!”.

aldus de overjarige lesbiënne Gijs Groenteman...

Ik heb die hele Gijs nooit gesproken, nooit iets van ‘m gehoord of gelezen. Ja, z’n moeder vind ik stom en z’n vrouw is een meisjescolumnist maar daar houdt het bij op. Het intense genoegen dat hij eruit haalde om mij te kleineren… triest. Sommige mensen mogen meer dan anderen – feit. Zeker als die sommige mensen gutmenschmannen zijn. Het is zó triest, ze hebben niet eens in de gaten hoe triest.

In het geval van Gijs Groenteman ging het als volgt: hij appte me dat we ’te weinig wederzijdse waardering voelen’ om een gesprek te voeren. Flabbergasted – ik dan. Die kwalificatie van die ‘weinige wederzijdse waardering’ komt volledig voor zijn rekening. What ever. Ik eet er geen boterham minder om.

Bye bye Ebru

Toen de Telegraaf ging reorganiseren en mij niet benaderde voor een column (ik was net METRO-af), appte ik hoofdredacteur Paul Jansen: “Had je niet nog een plek voor mij? #column”. Het antwoord sprak boekdelen: ‘Helaas Ebru. Grt.’ Heeft je concern net tonnen uitgegeven om mij uit Turkije vrij te krijgen, laat je me gaan. Ik zou me tot mijn laatste snik hebben laten schrijven. Laten terugverdienen. Gratis. Ik zou het nog gedaan hebben ook want ik ben gered uit Turkije door de inspanningen van TMG. Dus ja, dat zou ik zeker gratis gedaan hebben. Inmiddels heeft die hele TMG top een functie elders, alleen Paul Jansen zit er nog. En vrouwen die over maatschappelijk thema’s schrijven dan, die zijn er toch? Ja sure. Nausicaa Marbe is de enige normale, en ook van niet Nederlandse afkomst. Klassiek gevalletje ‘we hebben er al één’ (geldt nooit voor de blonde wijven). In Trouw schrijft een hoofddoek want die moet ook gehoord (my two cents: het is een mannelijke ghostwriter die de stukken schrijft en tweet onder haar naam) of een obese vrouw – ach ja, dwarsdoorsnee van de samenleving, het moet allemaal. Of ze kunnen schrijven of niet, het is bijzaak. Vandaag ik, morgen jij – tenzij je Roos, Sophie, Saskia, Antoinette, Eva, Chantal, die ene van NRC, etc etc etc heet. Vraag maar aan Linda.

Rechte rug

Ik hoef geen baantje in de media, nee hou op schei uit. Ik heb alleen altijd mijn werk willen doen, meer meer meer werk. Ik hou van mijn werk. Maar door de cancelactie van de afgelopen week knapte er iets. Ik ben er klaar mee. Klaar met het normaal vinden dat ik mijn mond moet houden. Klaar met normaal vinden dat er voor iedere Truus Trut plek is maar niet voor mij. De cancel culture sucks, gefeliciteerd met z’n allen. Ik was er trots op dat ik voor de site van Theo van Gogh schreef. Ik ben trots dat ik voor PowNed schrijf (al is heet op een onvindbare plek op het internet) en ik hou van Libelle (al ben ik onzichtbaar gemaakt). Het maakt me niet uit, ik hou van mijn werk, ik haal er lol uit. Dat is de enige reden dat ik werk. Mijn loyaliteit is massive en ik veracht mensen die er lol uit scheppen om je te cancelen. 

Die heks van de NRC krijgt er nog applaus voor ook, in wat voor vreemde wereld leven we toch? Toen ze me op straat tegenkwam, stopte ze om zichzelf voor te stellen. Toen er geen lichtje bij me ging branden, ging ze uitleggen wie ze was. I don’t give a flying fuck! Maar weet: vandaag ik, morgen jij. Ik weiger mezelf nog langer onbelangrijk te maken: ik sta hier al bijna 20 jaar met een rechte rug. Omdat ík gecanceld moest worden, omdat er andere namen in mijn plaats gevonden moesten worden, zijn die anderen er. Dat betekent niet dat zij beter zijn dan ik, verre van dat. Het betekent alleen dat ze beter zijn in hun mond houden, in vrienden maken, de correcte mening uitspuwen en zichzelf belangrijk vinden. Ik gun iedereen zijn carrière, heus.

Maar die cancel culture moet stoppen. Nu. Hier. Onmiddellijk. Direct. 

Kap. Met. Cancellen. Morgen ben jíj aan de beurt.  

Reaguursels

Inloggen

Heel snel wekelijks een mooie column waarover ze maar wil schrijven van Ebru op Geen Stijl. Heb niet voor niets premium dus dan wil ik ook graag een premium column.

Hypno2050 | 03-11-22 | 10:18

Theo was familie van Vincent van Gogh. Wisten jullie niet he!

CryptoFurby | 03-11-22 | 10:06 | 1

Ik wel. Achterkleinzoon, toch?

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 10:11

Who the fuck is Gijs Groenteman?

Tapu | 03-11-22 | 10:03 | 1

De groenteMAN van Aaf Brandt Corstius.

MorgenEenAnder | 03-11-22 | 10:09

V.I. , Ebru samen met Derksen zou een goede combinatie zijn.

Maar ook daar is er een cordon sanitaire, dus de Mol zal daar waarschijnlijk moeilijk over doen.

Bolhoed | 03-11-22 | 10:01

Gijs Groenteman, ik luister weleens een podcast van de man. Als er iemand de titel "vleesgeworden grachtengordel" verdient is hij het wel. Samen met die Marcel van Roosmalen, die werkelijk niets anders kan dan zijn boek promoten. De minachting voor de gemiddelde hardwerkende mens teistert je gehoor als die twee elke dag proberen leuk te zijn. Luister 1 minuut naar de altijd hoestende Groenteman en je afschuw voor deze elitaire zelfverklaarde podcast goeroe bereikt epische hoogte. Ik betrap mij erop dit dagelijkse stukje zelfverheerlijking te willen luisteren om mijn mening over de linkse kerk te bevestigen. Het is mijn vorm van zelfkastijding.

osta | 03-11-22 | 09:47 | 1

Je moet voor de grap zijn interview met Sunny Bergman eens luisteren.

grietmetgroenefiets | 03-11-22 | 09:49

Een ex-stikstofambtenaar heeft een alternatief stikstofplan: een maximum aan het aantal dieren per hectare. Hoogleraar Jan Willem Erisman vindt de gedachte interessant, maar het plan te simpel.
www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/ee...

grietmetgroenefiets | 03-11-22 | 09:44 | 1

Vind ik nog niet zo’n slecht idee zo op het eerste gezicht. Ook het dierenbelang kan gebaat zijn bij zo’n norm.

BrulSpin | 03-11-22 | 09:54

Een columniste geen column geven is iets anders dan cancellen. Cancellen is, als je alles kwijt raakt: je baan, advertentieinkomsten, je huis, je relatie, vanwege één enkele Tweet. Ebru heeft nog genoeg inkomsten.

keesjemaduraatje | 03-11-22 | 09:42

Onthulling: Ze moeten mij ook niet. En zelfs niet voor een column. En met mij moet 'ze' honderdduizenden Nederlanders niet. Want 'ze' vinden dat we de verkeerde meningen en gedachten hebben. Dus Ebru, welkom op GS, welkom bij hullie-op-rechts en stop met Calimero gepiep. Doe je ding. Doe het goed. Hier. Op GS.

marcoplarco | 03-11-22 | 09:29

Pracht wijf die Ebru.
Het linkse gebroed moet haar niet omdat ze dingen bij naam noemt zoals ze zijn en dat bevalt correct links niet.
Want au, au, au, het doet pijn om je gezicht te verliezen en toe moeten geven dat zij gelijk heeft.

jufrouw theelepeltje | 03-11-22 | 09:25

Met "Morgen ben jíj aan de beurt." heeft ze natuurlijk een heel groot punt. De cancel cultuur is een kanker dat niet weggaat totdat het alles aangetast heeft en iedereen gecanceled is, inclusief de cancellaren (cancellaretes?) zelf!

Zie hoe vrouwen nu al gecanceled worden door trans en al die andere letters.

Ergens ben ik blij dat ik als blanke succesvolle man als eerste gecanceled werd... hoef ik me er persoonlijk niet meer druk over te maken (maar kom niet aan mijn kinderen, dan heb je echt een hele slechte aan me!).

Wellicht kunnen we a la Expeditie Robinson een 'gecancelden eiland' beginnen? Daar zitten dan net als op tv de leukste mensen terwijl de anderen elkaars level elke dag zuurder maken. misschien iets ten zuiden van Hilversum? ten oosten van Almere en ten noorden van Amsterdam?

Zetten we er een heel groot hek omheen!

Als_je_me_nou | 03-11-22 | 09:16 | 1

Ja, gezellig! Maarreh.. Wie van jullie wil er naast mij wonen dan?

*netjes de Kliko buiten zetten doet*

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 10:13

Ebru is een leuk wijf, schrijft goede stukjes, heeft een duidelijke meningen die gewaardeerd worden. Maar op tv raaskald ze als een bezetene met daarbij een best hele irritante stem. Denk dat daar veel mensen over vallen, maar dat dat haar niet eerlijk verteld wordt. Maar nogmaals, verder een prima wijf.

jan druif | 03-11-22 | 09:14

"Het ligt aan mij? Het antwoord is nee."
Denk er het accent bij, en je luistert naar Willem Oltmans.

Schoorsteenveger | 03-11-22 | 09:13

Sorry Ebru, maar je bent een one trick pony met meningen en verhalen die een zweem van relevantie hadden toen Theo vermoord werd, maar dat is iets te lang geleden om nog steeds op te kunnen of zelfs maar willen teren. Dat hele PVV narratief is ook allang niet meer zo shockerend, vertolkt de stem des volks ook totaal niet meer, terwijl je wel in die groef van een kleine twintig jaar geleden bent blijven hangen. Je hebt je in de tussenliggende periode niet ontwikkeld en je opinie is dan ook niet meer relevant. Je slaagt er niet eens meer in om te agiteren.

Over de houdbaarheidsperiode heen zeg maar. Je tirades zijn niet goed geschreven, maar langdradig, egocentrisch en narcistisch. Het woord "ik" komt hierboven een keer of 150 voor. Go figure. Jouw steengoede columns gaan alleen maar over jezelf. Dat je lang in de Metro gestaan hebt is geen verdienste, want dat was gewoon een gratis blaadje dat in de trein of op het station rondzwierf en waar vooral de horoscopen uit gelezen werden. Niet echt maatschappelijk relevant of invloedrijk zeg maar. Wat je bent is een matig begaafde broodschrijver die zichzelf over het lijk van Theo heenstappend is gaan overschatten, maar die prima op haar plaats is als anonieme redacteur van de Libelle.

Dus nee, je bent geen miskend genie. Doei.

Naomi71 | 03-11-22 | 09:08 | 4

Sorry, maar ik heb Ebru nooit horen beweren dat zij een miskend genie zou zijn. Het woord 'je' staat trouwens elf keer in jouw tegel. Blijkbaar ben je erg geagiteerd. Go figure.

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 09:35

Keihard en in mijn ogen zeer misplaatst! Ebru verdiend in mijn ogen veel beter! Sowieso al een heel stuk dapperheid in al haar stukken. Een stuk eigenheid! Dat is vandaag de dag sowieso al heel dapper. Men wordt tegenwoordig zo snel uitgekotst, (gecanseld). Misselijkmakend gewoon! Hoop dat jij, Ebru het maar heel lang mag volhouden! En in de schoot van GS, de broodnodige rust mag vinden, om nieuwe inspiratie en energie op te doen. We love You always!!! Je bent 1 van de echt dapperen Ebru! Hoop nog veel van je te horen! X

lezeres | 03-11-22 | 09:47

@VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 09:35: Als je hierboven optelt welke geniale kansen haar zogenaamd onterecht door de neus geboord werden door mensen die ze daarvoor in alle toonaarden minachtte, impliceert ze toch op z'n minst een miskend genie te zijn. Als ze al die "kansen" wel had gekregen, was ze nu zo ongeveer de "grande dame" van het nederlandse opinielandschap geweest. Maar dat is ze niet, met haar infantiele driftbuien die voor columns door moeten gaan.

Overigens is gebruik van het woord "je" geen indicatie van agitatie, maar dat je je tot iemand richt. Het gaat in die reactie in ieder geval niet alleen om mezelf. Als je het in je column echter alleen over jezelf hebt, het woord "ik" bovenmatig gebruikt en elke mislukking van je externaliseert -zonder enig zelfinzicht aan anderen wijt- dan is dat dus egocentrisch en narcistisch.

Overigens wordt het begrip "cancellen" hier op een misplaatste wijze misbruikt. Iemand wordt "gecanceld", als die persoon een positie ontnomen wordt die ze al bekleedde. Ebru had alleen nooit die positie: die heeft ze alleen in haar eigen grootheidswanen, als ze de optelsom van gemiste kansen en mislukkingen als successen interpreteert. Ze werd nooit gecanceld, want ze had geen positie om uit gecanceld te worden, zoals ze zo uitgebreid beschrijft.

Naomi71 | 03-11-22 | 10:05
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn stem heb je Ebru. Al vele jaren. En al die vuile gore lafbekken die niet met jou in zee gaan zijn wat ze zijn. Meer kunnen ze niet. Sterkte!

Peter-Rissing | 03-11-22 | 09:06

Mooie column, Ebru!
En ach, Buitenhof. Alweer ruim 20 jaar geleden keek ik er vaak naar, vooral vanwege de columns van Plasterk en Cliteur. Die laatste is trouwens van de wiki-pagina van Buitenhof gezuiverd, in tegenstelling tot een talentloos wicht als Désanne van Brederode.
Maar goed, een column is niet bedoeld om iedereen een pleziertje te doen. Met Ebru ben ik het soms eens, soms niet; en dat mag. Zoals ik het ook met Plasterk of Cliteur soms eens ben, en soms niet.

Volwassen mensen komen in het dagelijks leven voortdurend mensen tegen waar ze het soms wel, soms niet mee eens zijn. In relaties, op het werk, in (sport-) verenigingen en in de buurt. Het is raar dat uitgerekend een NPO daar niet doorheen wil kijken en er voor kiest om een absolute echoput te zijn. Raar, maar vooral ook irritant omdat die NPO voornamelijk betaald wordt door mensen buiten die echoput. De mensen in die echoput zijn immers voornamelijk afkomstig uit de baantjesmachines of hangen anderszins aan de subsidietieten van de overheid.

Dandruff | 03-11-22 | 09:00
-weggejorist-
gestoptmetroken | 03-11-22 | 08:45 | 3

De demonstratie op zondag 6 november, waarin complotdenker David Icke is uitgenodigd om te komen spreken, wordt vanwege veiligheidsredenen van de Dam verplaatst naar het Museumplein in Amsterdam.

Dat laat een woordvoerder van burgemeester Halsema woensdag weten. Of de Brit, die bekend staat om zijn antisemitische complottheorieën, de toegang tot Nederland wordt ontzegd is nog onduidelijk.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) is van plan om zondagmiddag op de Dam een tegendemonstratie te houden. Twee andere organisaties hebben zich bij deze tegendemonstratie aangesloten. De politie houdt daarnaast nog rekening met ‘spontane reacties’. Op het Museumplein kan de veiligheid van demonstranten beter worden gegarandeerd dan op de Dam

Cornelis12 | 03-11-22 | 08:39 | 1

Museumplein is ook prima wat mij betreft. Ook ten aanzien van David Icke werkt de cancel machine met hun etikettenplakkerij weer op volle toeren. Bij hem 'in the open', bij Ebru op achterbakse wijze.

negorij | 03-11-22 | 09:25

Media die afhankelijk zijn van de Staat worden al snel propagandakanalen voor die Staat.

Rennieflox | 03-11-22 | 08:37

Maar... Zou Ebru nu echt gecancelled worden? Of heeft ze zoveel irritatie opgewekt dat ze haar eigen glazen heeft ingegooid? Het lijkt me zo lastig te bepalen wat er eerder was, je buitensluiting, of de manier waarop je zelf tekeer ging in de porseleinkast.

Niet dat ze een Geert is, maar die weet ook steevast zichzelf weg te zetten als slachtoffer van cordons sanitaires, uitsluiting en verkettering, terwijl hij toch zelf iedere keer weer een gooi doet naar het kampioenschap beledigen en schofferen van collega's, pers en media. En dan lamenteren dat je niet welkom bent, wat dan helemaal potsierlijk is als je pertinent weigert om in zelf talkshows te verschijnen omdat je bang bent voor kritiek. Maar nogmaals, Ebru is geen Geert, al is het een gratis tip: Verf jezelf niet in een onmogelijke hoek van complot-theorietjes, zoals met Corona en zo. Dat onthouden mensen.

Beste_Landgenoten | 03-11-22 | 08:33 | 14

@BrulSpin | 03-11-22 | 09:39:
Aannemen dat Ebru gecancelled wordt en onterecht slachtoffer zou zijn van een hetze is voorbarig zonder haar eigen gedrag in ogenschouw te nemen. Je kan ook actief zoveel vijanden maken dat je nergens meer welkom bent. Zoiets werkt twee kanten op.

Beste_Landgenoten | 03-11-22 | 09:42
▼ 11 antwoorden verborgen

Heel herkenbaar allemaal, Eeb.
Ze hebben mij ook lopen cancelen, nadat ik het woord Roverheid heb uitgevonden.
Echt kut voor ons.
Ook stond ik op de joop

RickTheDick | 03-11-22 | 08:32 | 5

Mij ook. EBU-scenarioprijs gewonnen, comedy-wedstrijd KRO, hoogste kijkerswaardering 12 steden, 13 ongelukken, maar het is niet de bedoeling dat de Hongaren en de Polen en de Turken op de Nederlandse televisie verbaal vechtend over straat rollen, met daar een woedende Nederlandse scenarioschrijfster doorheen lopend.

grietmetgroenefiets | 03-11-22 | 09:21

@grietmetgroenefiets | 03-11-22 | 09:21: Waarop mijn vader overigens zei: 'Ik ben zo blij dat je geen succes hebt. Dan had ik me voor je moeten schamen.' (Dit vanuit het oogpunt van wat er normaliter succes heeft.)

grietmetgroenefiets | 03-11-22 | 09:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is begin november maar ik zie dat hier in de straat bij twee woningen de kerstboom al staat.

Sinterbikske | 03-11-22 | 08:30 | 4

@Beste_Landgenoten | 03-11-22 | 08:36: Ik vind "lichtjesboom" disciminerend tegenover alle andere planten, struiken etc die (geheel buiten hun schuld, zij kunnen er niets aan doen) door het gebruik van "boom" uitgesloten worden.

Waarom geen lichtjesplant? Of lichtjesstruik? Of lichtjesbloem? Dat moet allemaal kunnen in deze tijd toch?

Ik heb daarom besloten (in democratisch overleg met mezelf) dat we allemaal (!) vanaf nu moeten spreken over: "lichtjesflora".

Dank en ik zie graag uw directe aanpassing tegemoet!

Als_je_me_nou | 03-11-22 | 09:11
▼ 1 antwoord verborgen

Je kunt niet meehuilen met de wolven zonder er eentje te worden. Wees blij met je pariah-status.

konjodebonjo | 03-11-22 | 08:29 | 1

Het zijn geen wolven hoor! Eerder schapen met hondsdolheid. Of katten met een tijger-complex. Maar je hebt wel gelijk hoor, je wil er hoe dan ook niet bij horen. Lekker rustig!

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 08:42

Als dit de blog NoStyle was geweest in Amerika had Ebru nog beweerd dat haar de Pulitzer prijs is onthouden

BASinnic | 03-11-22 | 08:25

Lale Gül is Jarig!!
Van harte gefeliciteerd.

Ruimedenker | 03-11-22 | 08:16 | 1

Dan zal ze van de islamitische gemeenschap in Nederland wel een mooi cadeau krijgen of zijn is verjaardag vieren niet halal ?

Cornelis12 | 03-11-22 | 08:41

Ik lees Ebru graag, het is een tof geëmancipeerd wijf.
Ook een zeldzaamheid vandaag de dag.

Papa Jones | 03-11-22 | 08:07

Maaiveld Ebru, maaiveld. Its a big club and you ain't in it.

nonfortiscedtenax | 03-11-22 | 08:05

Kan iemand mij uitleggen waarom er geen marktwerking maar staatskapitisme op het spoor is? Niets ten nadele van de NS, maar afgaande op de meest recente berichten bakken ze er op meerdere gebieden geen hout van.

de IJsman | 03-11-22 | 07:57 | 11

Maar goed, misschien bedoel je gewoon dat die trein nooit "geprivatiseerd" -inclusief splitsing van NS en Pro-Rail- had moeten worden en daar zou ik het dan mee eens zijn.

knutsel_ | 03-11-22 | 08:26

Omdat er maar één overvol spoornetwerk is?
NS deed het beter voor die rare privatisering.

Duwbak_Linda | 03-11-22 | 09:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Mijn grote ergernis van dit moment: zorgverzekeraars en pensioenfondsen die mij vragen hoe fit ik ben en me graag tips willen geven gezonder te leven. Go fuck yourself.

Duwbak_Linda | 03-11-22 | 07:55 | 8

@BrutusBosch | 03-11-22 | 08:04:
Die is prima. Ik doe ademhalingsoefeningen van De Hof.
'In with the peace, out with the shit' lol

Duwbak_Linda | 03-11-22 | 08:17

Kijk maar uit als ze het woord " vitaal" gaan verwerken in je mails, dan weet je dat je de dood nadert.

Beste_Landgenoten | 03-11-22 | 08:26

Dat laatste is een inspanning en hardstikke gezond!

Sinterbikske | 03-11-22 | 08:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Met de trein reizen wordt volgend jaar duurder. Wie in de 2e klas reist, betaalt 5,5 procent extra. Reizigers in de 1e klas gaan zelfs 7,4 procent meer betalen en ook de meeste abonnementen worden duurder.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Cornelis12 | 03-11-22 | 07:55 | 2

Nog duurder maken. Ook een manier om de resterende treinen minder overvol te maken en een typische D66 oplossing.

_pacman_ | 03-11-22 | 08:03

Tja, door inflatie wordt alles duurder, dus ook de trein. Tijd om eens te bekijken wat er aan de oorzaken van de inflatie gedaan kan worden. Op de olieprijzen hebben we niet veel invloed; maar we hebben wel een gasbel die we tegen kostprijs weggeven terwijl Nederlanders meer dan het dubbele betalen. De belastingen zijn te hoog, en het ECB beleid is te debiel. Plus dat de overheid honderden miljarden *investeert* in niet-werkende energiebronnen. Gelukkig kost immigratie ons komende 20 jaar hooguit 30 miljard per jaar, eindelijk eens een meevaller. Als je de met spoed bestelde 900.000 huizen van Hugo niet meerekent tenminste. Maar dat gaat toch niet lukken bij gebrek aan ruimte en vakmensen, en een teveel aan Hugo.

Dandruff | 03-11-22 | 08:22

Goedemorgen nachtploeg!

Ebru terug op GS, heerlijk!

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 03-11-22 | 07:51

Door de rechtelijke uitspraak inzake stikstof en bouwen buitelen in de media 'kenners' over elkaar heen dat er nu veel minder gebouwd kan worden terwijl dat wel hoognodig is. Maar hoor niemand over het feit dat er veel te veel mensen in Nederland wonen en er nog dagelijks veel te veel bij komen

Cornelis12 | 03-11-22 | 07:51 | 6

@elfenstein | 03-11-22 | 08:15:

Je gaat in één adem van 'niet voortplanten' naar 'uitroeiing in vernietigingskampen'. Die volg ik niet.

de IJsman | 03-11-22 | 08:18

@de IJsman | 03-11-22 | 08:18:
Wederzijds, ik volg u ook niet, of tenminste, dat hoop ik. Wel is mij duidelijk dat u niet erg belezen bent of in ieder geval niet begrepen heeft waarom je sommige concepten beter laat waar ze vandaan kwamen, anders wordt het nog een hele strijd voor u. Deze tegel is hierbij ook ten einde, met dit soort fantasten met dit soort ideetjes wil ik niet gezien worden.

elfenstein | 03-11-22 | 08:25

Spijker op z'n kop. Helaas is dit totaal onbespreekbaar vanwege eerdere nazi praktijken en de Chinese een kind politiek. Dus dit probleem kan niet benoemd worden, laat staan aangepakt. En dus denderen we als steeds verder uitdijende lemmingen leger recht op de afgrond af. Helaas., niets aan te doen.

euroka | 03-11-22 | 09:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je enigszins anders bent vinden veel Nederlanders je sowieso al een beetje eng. 'Zou dat wel te vertrouwen zijn?' Dus na jou tien anderen. En zeker als columnist is dat wrang, want ik begrijp uit bovenstaande verhaal dat ze altijd weer een nieuw blik columnisten kunnen openen.

Duwbak_Linda | 03-11-22 | 07:50

WK klimaat voetbal in Egypte gaat doorrrr!!
Honderd mensen zijn reeds opgepakt, omdat ze iets vinden van mensenrechten enzo.
Mensen demonstreren tegen het autoritaire regime van Sisi.
Voor Frans en z’n makkers geen probleem, die belonen Egypte met een klimaattop.
Fijn hè, die moslimlanden….
Binnenkort ook in het Midden-Oosten van Europa.

Ruimedenker | 03-11-22 | 07:48 | 2

Ik neem aan dat de airco binnen niet aan staat, dat zou slecht voor het klimaat zijn.

John McClane | 03-11-22 | 07:56

@John McClane | 03-11-22 | 07:56:

Aan de andere kant, al die milieuridders zijn wel helemaal naar Egypte komen lopen en zwemmen. Dan mag je tot 12 uur na aankomst even zondigen.

Dandruff | 03-11-22 | 08:02

De meest gelezen columnist van Nederland? In de Metro? Dat frommeltje papier dat altijd viezig in de trein lag? Er is een reden dat de Metro niet meer bestaat: gebrek aan advertentie-inkomsten omdat er te weinig lezers waren. Zo veel werd ze kennelijk gelezen. Ik waardeer de uitgesproken mening van Ebru Umar, maar die zelfoverschatting mag ze achterwege laten.

nietzomoeilijk | 03-11-22 | 07:46 | 6

Metro op papier is dood, nu gewoon een online ding.
Dus toen het nog papier was..

Ruimedenker | 03-11-22 | 07:53

@Ruimedenker | 03-11-22 | 07:53: Dan kan je tenminste zeer nauwkeurig bijhouden hoeveel mensen er op de pagina/column klikken.

knutsel_ | 03-11-22 | 07:55

Het feit dat zoveel mensen haar ongezien haten bewijst dat ze toch wel gelezen werd. Al moet ik toegeven dat de cancel culture vooral bestaat uit deugzeugen die elkaar 24/7 napapegaaien, die allemaal blind achter hun volkscommissarissen aanhuppelen.

Dandruff | 03-11-22 | 08:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Meer!!!!!!
Meer!!!!!!
Meer!!!!!!
Ebru!!!!

Jootjejo | 03-11-22 | 07:45

Umar kan redelijk schrijven, da’s ontegenzeggelijk waar. Ook de inhoud kon ik me regelmatig best in vinden. De paar keer dat ik haar op TV heb gezien vond ik het echter niet zo indrukwekkend. Drammerig, breedsprakig, geen fijne stem. Soms moet je accepteren dat TV niet jouw medium is. Umar vermengt in haar frustratie dat gegeven met het verwerpelijke cordon sanitaire dat wel degelijk bestaat en goed uiteen wordt gezet.

_pacman_ | 03-11-22 | 07:44 | 3

Redelijk, dat is een 5.5 he, qua rapportcijfer. Waarom niet gewoon prima? Of goed, of zeer goed?

John McClane | 03-11-22 | 07:58

@John McClane | 03-11-22 | 07:58: omdat ik het redelijk vind, laten zeggen tussen de 6 en 7. Dus niet goed of zeer goed. Umar heeft het net iets te veel en te vaak over Umar en gebruikt daarvoor altijd dezelfde aanpak (zie ook hierboven). Heb het nodige gelezen van haar en op een gegeven moment weet je het wel.

_pacman_ | 03-11-22 | 08:09

@_pacman_ | 03-11-22 | 08:09: vervelende stem en een negatieve uitstraling. Geen feest om naar te kijken en luisteren, waar deze twee elementen vrij zwaar wegen.

Komjehiervaker | 03-11-22 | 08:17

Kom Ebru, nou niet ook de blondewijvenkaart gaan spelen.
Aan 1 Sylvana hebben we wel genoeg.
Integendeel, mensen zien overal 'policolor' woke, soms vinden ze dat goed, soms kunstmatig en krampachtig. Steeds meer van het laatste.

Het komt vooral door je scherpe pen, dat weet je zelf ook.

En je bent lastig.
En lastige mensen moeten weg, ook al hebben ze 100x gelijk.

AdvocatusDiaboli | 03-11-22 | 07:43

Oei Ebru. Wat een uitglijder van je dit. Dit is puur querulant gedrag. Dan haak ik af. Sorry. Herpak je zelf, schreeuw dit hardop thuis als je de afwas doet maar publiceer dit nooit! Jammer.

Tiscali-2 | 03-11-22 | 07:43 | 1

Ik haak juist af bij het zoveelste sociaal wenselijke, zouteloze stukje zonder enige vorm van karakter of authenticiteit. Ebru doet als Ebru, schrijft als Ebru en denkt als Ebru. Je pikt haar er altijd meteen uit. De meeste columnisten ben ik morgen alweer vergeten. Dertien in een dozijn. Kopieerapparaten. Klonen. Geen rauwe randjes. Niet interessant!

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 08:52

Het hele artikel in de stem van Ebru gelezen. Heerlijk.

Hoop dat ze ooit terugkeert ok GSHQ

Flapoor | 03-11-22 | 07:39 | 2

Op*

Flapoor | 03-11-22 | 07:39

@Flapoor | 03-11-22 | 07:39: Kan een ui met een kroontje zijn misbaksels niet gewoon aanpassen, binnen 5 minuten?

Papa Jones | 03-11-22 | 07:43

Het is verdorie al 3 november.
Waar blijft die €190,- piek ?
Heb gewoon zin om ‘m eens flink uit m’n broek te laten hangen.
Kom op met die poen!
Bijstandspensionado’s hebben allang een keer 800! piek gehad, waarom duurt het zo lang om de harde werker 190 te betalen?
We willen uit eten vandaag
Hup! Storten.

Ruimedenker | 03-11-22 | 07:38 | 4

@Leptob | 03-11-22 | 07:41:
Goffer!
Eneco heeft niet eens een mailtje gestuurd.
Ben verdomme klant van €700,- per maand.
Schoftentuig!

Ruimedenker | 03-11-22 | 07:50

Zeker, kom maar op met die poen. Wij hebben 2 providers, 1 voor elektriciteit en 1 voor warmte. Ik verwacht 4 x € 190 pietermannen. Is er al een Ebru fonds? Meer, meer, meer Ebru!

WhiteShark | 03-11-22 | 08:32

@Leptob | 03-11-22 | 07:41: het wordt toch gewoon verrekend met je maandvoorschot, ofwel je maandbedrag is 2 maanden 190,- lager dan normaal. Kunt u zelf alvast op anticiperen door het surplus in bier coke en hoerenhuur om te zetten? Iets anders mag natuurlijk ook.

_pacman_ | 03-11-22 | 08:33
▼ 1 antwoord verborgen

Môgge guurdertjes.
Kwelbeller, nee, je bent niet de enige.
Ebru, afgewezen worden is ook een kunst. Niet zeiken, als ze je niet motte, dan motte ze je niet. Doe je weinig aan in kneuterzakkemedialandje NEEderland, het is allemaal inteelt, dat ben jij niet dus dat gaat nooit helemaal soepel lopen. Beter probeer je er niet eens meer tussen te komen, ik denk ook niet dat je dat echt wil, tenzij je geld nodig hebt en een duivel zoekt om je ziel aan te verkopen.
En verder viel ik net even ouderwetsch stijlloos achterover toen ik las over de nieuwe film "How to blow up a pipeline" die vertoond gaat worden op het leidse filmfestival. Zie voor details de hoogst-actuele-site-die-niet-genoemd-mag-worden. Ik verwacht daar een arrestatieteam om die gekken gelijk even mee te nemen voor een stevig verhoor plus aanvolgend uitzetting voor zover mogelijk is. En als dat niet gebeurt verwacht ik binnen afzienbare tijd een mooie film over hoe je het beste het binnenhof op kan blazen, jammer dat Theo er niet meer is, die had daar wel om kunnen lachen denk ik.

elfenstein | 03-11-22 | 07:37

Ebru is erachter gekomen hoe dingen hier werken. Dat zij overal geweerd en buitengesloten wordt m.i. idd totale bullshit. Kennelijk bestaan er allerlei strukturen in NL die zichzelf in stand houden. Ik kan me haar frustratie wel enigszins voorstellen, ik heb zelf misschien een beetje vergelijkbare ervaringen met mijn muzikale bezigheden. Je komt hier niet op de radio. Je krijgt hier geen (of nauwelijk) optredens, en er komen geen tijdschriften interviews met je doen. Er is hier geen college radio of lokale TV die daarin is geinteresseerd. Je komt daar gewoon niet tussen zonder de juiste connecties (vriendjes). Naja, geeft niet zoveel want dan we spelen wel in het buitenland. Overigens geen flauw idee wie al die columnisten en schrijverTs zijn. Zijn dat nou "opiniemakers" of is dat weer iets anders ? Jellinek of hoe heeft dat wijf: nog nooit gezien. Buitenhof nog nooit gezien. DWDD nog nooit gezien. Goedemorgen Nederland nog nooit gezien. Pauw en Witteman : nog nooit gezien. Kan me er daarom ook niet zo druk over maken wat er allemaal gebeurt in die babbelshows waar giechelende idioten en BN-ers "Aanschuiven". Het leven zonder tv is mooi.

Asteroid-B612 | 03-11-22 | 07:31 | 1

Die structuren bestaan zeker, op elk niveau van deze maatschappij. Dat is ook meteen de reden dat 99% van onze acteurs niet kunnen acteren, 99% van onze schrijvers niet kunnen schrijven en 99% van onze muzikanten het nooit ver schoppen in het buitenland. Want ja, buiten het incestueuze clubje om, zonder alle kruiwagentjes, vriendjes en netwerkjes stelt het allemaal gewoon niet zo veel voor. Staat er muziek van jullie op YouTube? Plemp gewoon eens een linkje hier, zou ik zeggen!

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 09:03

Eerst maar even scheren, moet ook gebeuren.
Klote klusje.
Gewoon géén zin in.
Maar goed, als m’n benen dan weer glad zijn voelt het wel weer goed.

Goedemorgen allemaal.

Ruimedenker | 03-11-22 | 07:26

"Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard" Goedemorgen deze morgen.
youtu.be/9LsqfgPx_Rw

Zwezerik | 03-11-22 | 07:23

Vanuit de nightshift aan een ijskoud biertje... Blijf lekker hier je commentaar spuien Ebru... welkom...

BL!ZZ | 03-11-22 | 07:21

Ebru is een topper maar ze spaart niemand en dat vinden baasjes eng.

HD50 | 03-11-22 | 07:21

Môgge allen (met Mickey's dakje)
Ehm. Oh ja, mevr. Ebru Umar. K lees je graag, Ebru. Je artikel was wel wat lang, met allemaal personages die mij niets zeiden.
Maar ja, de Libelle, die lees k niet!

chicago river | 03-11-22 | 07:17

Ebru <3
Hopelijk binnenkort toch te zien op de publieke omroep…. ONgehoord, wordt eens wakker :)

Toede_Le_Dokie | 03-11-22 | 07:10

oud Nieuws.

Voor schizo maar één onderwerp; 'de kamer maakt zich grote zorgen over het onderwijs; de basisvaardigheden moeten beter, het niveau is te laag, er moet iets veranderen'.

Kan er wel een topic over schrijven hoe dit komt, wat er aan de hand is, en wat er in onze ogen aan moet gebeuren. Maar hé, beter een hoop mensen met moeilijke brillen en studies dikke vergoedingen geven om wenselijke uitkomsten te laten levern.

EEnzame SchizofrEEN | 03-11-22 | 07:07

Hoi Ebru! Wat mij betreft hoor en lees ik je vaker. Toen je nog voor de gezonder roker schreef ben ik fan van je geworden. Misschien dat je een plekje krijgt bij de GS als diversiteits excuus-truus?
Dat is gekkigheid, je bent eerlijk, recht voor z’n raap en schrijft inderdaad prettig dat past toch bij de GS?

ratelaar | 03-11-22 | 07:07

Ebru vind ik te vaak een 6-. Maar ook dat is maar een mening.

poepaanmijngaatsie | 03-11-22 | 07:02

Ik ben denk ik de enige die dus niet de Metro gelezen heeft. Liggen die niet in treinen bacillen te verspreiden?

Risingson | 03-11-22 | 07:00 | 2

Volgens mijn bestaat die hele Metro krant geeneens meer.

chicago river | 03-11-22 | 07:08

Als er een metro in een trein ligt moet je denk ik even 06-11 bellen.

elfenstein | 03-11-22 | 07:48

Mooi stuk Ebru, kom je dan weer regelmatig hier schrijven ook?

John McClane | 03-11-22 | 06:54

kouwe drukte. intussen jat de elite 1500 miljard pensioeninleg.

strawdog | 03-11-22 | 06:41 | 2

Het zijn schoften en dat blijven het ook.
Er is in het verleden ook al flink gejat pvda knuppel.

Zitvlak | 03-11-22 | 06:45

De reden waarom ik ooit ben geen zzp-en (nou ja, één van de redenenen). Andere mensen die met jouw geld gaan spelen en gaan bepalen hoeveel jij ervan mag hebben iedere maand. Ja doei.

John McClane | 03-11-22 | 06:52

En ondertussen maakt de NS de kaartjes nog wat duurder. Wat maakt het uit, er is toch geen hond die de trein nog kan betalen.

John McClane | 03-11-22 | 06:32

Nou zijn er een boel bedrijven die werknemers i.v.m. de inflatie extraatjes geven. Leuk toch? En dan volgt er een heel jankverhaal over dat dat helemaal niet zo verstandig is. 'Dat de uitkeringen eenmalig zijn, heeft volgens expert beloningsvraagstukken Kilian Wawoe - verbonden aan de Vrije Universiteit - nadelen. "Uit onderzoek weten we dat als je iets geeft en het dan de volgende keer niet geeft, dat als verlies wordt ervaren."'
Is het dan verdomme nóóit goed?
nos.nl/l/2450846

Leptob | 03-11-22 | 06:26 | 1

En dan de drogreden dat het eenmalig is omdat de inflatie natuurlijk nooit zo hoog blijft, maar dan wel even vergeten dat als de inflatie halverwege 2024 weer terug is op 2-3% de prijzen inmiddels wel ruim 20% blijvend hoger zijn dan vorig jaar.

Peerkeoud | 03-11-22 | 07:08

Gôh,Polen gaat langs de gehele grens met de enclave Kaliningrad een ijzeren hek bouwen van 210 kilometer lang om ongewenste vluchtelingenstromen tegen te houden en er is helemaal geen ophef uit linkse hoek of de EU...
Toen Trump aan de grens met Mexico...

steekmug | 03-11-22 | 06:02 | 7

@Komjehiervaker | 03-11-22 | 08:19: volgens mij krijgt Polen geen bommen op kantoorflats en terroristen die wild om zich heen schieten en hebben zo ook geen last van gewapende drugskartels.
Oekraïne is daarintegen wel een slaughterhouse.
Polen( appels) is geen Oekraïne(peren).

steekmug | 03-11-22 | 08:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Door deze etaleren van slachtofferschap zie ik opeens waarom Ebru zo populair is in de panelen. De gemene deler is dat het altijd aan een ander ligt en nooit aan jezelf. Grappig.

Komjehiervaker | 03-11-22 | 05:59 | 1

Ebru heeft ook minpuntjes maar blijft een fijne schrijfster.
Ze is gewoon niet links genoeg voor de buhne.

Zitvlak | 03-11-22 | 06:15

Volgens zijn biograaf reist koning Charles met zijn teddybeer en eigen toiletbril. Een tikkeltje infantiel en verwend klinkt het wel. Dat zou niet zo erg zijn als Charles niet één van de mensen was die bij het WEF zit mee te puzzelen over onze toekomst zonder bezit en privacy. Onze eigen koning, wiens vrouw gelieerd is aan dezelfde club, wil ondertussen niet zeggen of hij naar Qatar gaat. Dat praatje van Máxima met die Saudische kroonprins kan misschien nog worden toegeschreven aan onwetendheid, maar de verhalen over mensenrechtenschendingen in Qatar zijn toch nagenoeg bekend.

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:59 | 7

De Jumbo is pas sinds gisteren op de hoogte. Evenals de BN'ers die in die idiote reclame meebidden.

euroka | 03-11-22 | 10:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Goede morgen allen.
Zo tegen het schrijfgeweld van Ebru kan ik niet op.
Wat een heerlijk mens is Ebru toch.
Ik hou van haar manier van schrijven en haar woordkeuze.
In mijn ogen een topwijffie.
Helaas niet overal welkom.
Het bovengenoemde media gajes moet zich schamen.
Fijne woensdag u allen.
Ik wil graag een ander autotje, dus kijken vandaag.
Groets.

Zitvlak | 03-11-22 | 05:53 | 2

Goedemorgen Zitvlak..

Je liet me toch even schrikken..

neonreclame | 03-11-22 | 05:56

@neonreclame | 03-11-22 | 05:56: Dat spijt me waarde neon.
Hoe kan ik het goedmaken.
Ps ik ben een oud ventje, lol.
Dit in het kader van het damesverzoek, grijnzzz.

Zitvlak | 03-11-22 | 05:59

R.I.P. 30 sep - 2 nov - 2004 Willem Oltmans - Theo van Gogh, de een vrijwillig wegens terminale ziekte, de ander onvrijwillig tegenspartelend deez aard verlaten kortom vermoord. Tis er inderdaad sinds hun verscheiden niet beter op geworden leiter!

william7055 | 03-11-22 | 05:47

Laatste 48 uur sterke toename activiteiten Oekraïense krijgsmacht

Why is NO ONE stopping this? NATO readies MASSIVE attack, Putin sounds alarm | Redacted
www.youtube.com/watch?v=d4yt16j-Ah8

Torquemada | 03-11-22 | 05:46

Goedemorgen Ochtendploeg en niet-slapers. Extra vroeg opstaan want om 07 ergens in het land moeten zijn. Mooi boos stuk van Umar. Maar nu effe verder. De nieuwe laptop draait als een tierelier. Enigszins een impuls-aankoop, de oude desktop liet me dagelijks uren wachten met infarcten. Nu nog een 8 mm hss boor door de schijf jagen en zij kan naar de stort. Een fijne dag allen. *Walnotenbrood met kaas smeert en ophoepelt.

horsteknots | 03-11-22 | 05:41 | 1

Werkse horsteknots.

Zitvlak | 03-11-22 | 05:54

Zodra ik wakker ben moet ik eten.. Is gewoon zo.. Maakt niet uit wat..

Doe wel gelijk afwassen.. Kan er niet tegen als er vuile bordjes staan....

Dus dames, zijn jullie op zoek naar een man die de afwas doet..?? sms: Ik wil neon als vriendje naar 2222

neonreclame | 03-11-22 | 05:40 | 11

Oh wat haat ik dit! Soms... zijn mannen gewoon..... En soms...... Bedenk nu eens dat sommige mannen.... Geen enkele man wil dat een andere man zich vergrijpt aan .... 18+ Zogenaamd meerderjarig! Dat is niet de bedoeling, toch!

lezeres | 03-11-22 | 06:36

Check je DM op Onlyfans neon!

Lorejas | 03-11-22 | 07:55

@lezeres | 03-11-22 | 05:45: Ik ben niet jaloers hoor! Je mag van mij net zo vaak en zo veel met neon als je wilt, want neon is gewoon een toffe peer. Als je mij maar niet helemaal vergeet? Ik ben ook maar een mens hè!

*vleermuisvleugels uitspreidt en wegvliegen doet*

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 09:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Op 4 mei 1970 werden bij een Vietnamdemonstratie op de campus van de staatsuniversiteit te Kent, Ohio, vier studenten doodgeschoten door leden van de Nationale Garde

Crosby, Stills, Nash & Young - Ohio
www.youtube.com/watch?v=TRE9vMBBe10

CLoVis | 03-11-22 | 05:40

Droom fijn, BC. Jij en Bryan Ferry, allebei 'true gentlemen'. ;-)

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:40

Zat ooit in de bioscoop, tussen een pauze door, liet men dit nummer horen ( en toen zei ik tegen mijn ex verloofde, das lang geleden ).
Sheena Easton - For Your Eyes Only ( nu, behoorlijk lang geleden ).
www.youtube.com/watch?v=FTXLhEk3J8E

Bad - Casey | 03-11-22 | 05:16 | 1

Prachtig, mijn lieve schat! Maar lieverd, Ik wil reageren op Mikey mijn allerliefste schat! (Ja dat was ze vast en zeker!) Maakt me geen reedt uit, mijn liefste reaguurster! Samen met Louz GS! God wat ben ik toch op jullie! Hoop dat ik niets heb verpest!

lezeres | 03-11-22 | 05:40

Maak je geen zorgen Ebru...

Mij zien ze ook nooit....

neonreclame | 03-11-22 | 05:09 | 4

@lezeres | 03-11-22 | 05:23:

Hoera..!!

Kijk, backup... Daar hou ik van...!! Warme knuffel terug natuurlijk...

neonreclame | 03-11-22 | 05:29

neonreclame | 03-11-22 | 05:09,
Maar dan wel met jouw naam vanuit het licht.

Bad - Casey | 03-11-22 | 05:33

@Bad - Casey | 03-11-22 | 05:33:

We kennen elkaar.. Als ik aandacht wil zet ik het licht aan...!!

neonreclame | 03-11-22 | 05:35
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gerommel met de klok doet me geen goed.
Affijn.
GeenStijl is de kraamkamer van Nederlandse woorden.
Dat is geweaun een feit.
Voorbeeldje:
twitter.com/geenstijl_eerst/status/15...
Nou vergeet dan niet dat ik de initiator ben van het woord EUverheid.

keestelpro | 03-11-22 | 05:06 | 3

Praat met me. Eerlijk! Ik hou van je!!!

lezeres | 03-11-22 | 05:26

'EUverheid' spreekt boekdelen en verdient wat mij betreft een vermelding in de Dikke van Dale.

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:31

Onbedoeld denk ik meteen aan inspecteur Clousseau: « Do you have a reum ? « 

LucaBrasi | 03-11-22 | 06:56

Ik ben natuurlijk niet The King of the 10.000 liners.
Dus ik houd dit kort.
Theone, Keesstelpro, K1100, LM, Lezeres, Deksmaat, GrandMechantLoup, King of the one liner, Anja, GU, van Rossem ( Bart ), R. Skickr, Roos en Bad-Casey ( ik oefen op van Oeffelen ).
En voor zij die ik ben vergeten...... oh ja, Mickey.
Voor jullie.
Olivia Newton-John - A Little More Love.
www.youtube.com/watch?v=ZzPru7yrEUQ
Proost.

Bad - Casey | 03-11-22 | 05:05 | 3

Thx Bad, nog een mooi nummer ook.

TheOne48 | 03-11-22 | 05:14

Mooi dat je GU hier ook in meeneemt BC. Die moet tenslotte avond aan avond onze hersenspinsels doorworstelen. Een proost op dit fijne collectief!

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:16

Haha, Casey, eindelijk iemand die de ironie ziet, lol.

King of the Oneliner | 03-11-22 | 06:17

Trust allen.

TheOne48 | 03-11-22 | 05:04

Bedstee tijd.
Aan allen die nog de cafe deur en bar openhouden, zeg k; toedeledokie!
m.youtube.com/watch?v=jVb7XdQIhYs
Stone Temple Pilots - Seven Caged Tigers

chicago river | 03-11-22 | 05:03

De vijf zat net in de klok. Doei!

K1100 | 03-11-22 | 04:34 | 1

Zat DE vijf echt in je klok? En nu?
Doei dan maar.

TheOne48 | 03-11-22 | 04:37

Het is verrassing, niet verassing zoals in het stuk.

fabeltjesland | 03-11-22 | 04:21 | 1

Goh, scherp.

K1100 | 03-11-22 | 04:26

Definitely out!
Echt waar.

K1100 | 03-11-22 | 04:21 | 6

@K1100 | 03-11-22 | 04:29: Jij bent een enorme lieverd K1100. Ik moet echt op tijd naar bed! Ik ben boos op Kees! Maar hij doet niets fout! Ben gewoon ..... Boos en vol liefde! Moet een poosje afstand doen van GS. Is beter voor mij. En waarschijnlijk ook voor Kees.

lezeres | 03-11-22 | 04:36

@lezeres | 03-11-22 | 04:36:
Niks afstand! Gewoon bij ons blijven. Slaap lekker en droom fijn. Bij daglicht wordt alles automatisch weer anders belicht. x

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Was het niet uit angst voor wat hij zag in deze video? ;-) Beterschap voor Bello.

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:24

Lieverd! I think Your sexy and I think I ame very sexy tho!!!

lezeres | 03-11-22 | 05:06

@lezeres | 03-11-22 | 05:03:
Ik geloof je en ik denk dat je sexy bent, maar Bad -Casey lijkt me meer een bonkige ouwe vent. Maar goed, ieder z’n smaak.

TheOne48 | 03-11-22 | 05:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Wel, nu we toch de ochtendnacht insluipen;
Een van mn lievelings songs van de Pumpkins:
m.youtube.com/watch?v=WHSPVNbF5lY
Pumpkins - We only come out at Night.
Er zit op / rond 02.48 min. een heel toffe akkoorden / stem wisseling in.
Heel subtiel gedaan, maar je hoort het wie goed luistert.
Voor alle nacht raddraaiers.

chicago river | 03-11-22 | 04:12

Het café kwam weer een beetje tot leven dankzij @kwelbeller.
Grappig hoe één reactie werkt.
Maar de vier staat als eerste cijfer in de klok dus ik moet wegwezen. De grootste vraag is nu: onder een lakentje of zonder slapen? Zal wel het laatste worden. Is het bij jullie ook nog zo warm binnen? En buiten nog achttien graden. Tot morgen.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 03-11-22 | 04:06 | 6

@lezeres | 03-11-22 | 04:13:
Mijn tijd is vier uur, kan wel eens uitlopen. Maar jij hebt net als kees en TheOne een groen reguurvakje.
Oh, Basil ook.

K1100 | 03-11-22 | 04:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze kan best zingen, hou het bij covers dan.

K1100 | 03-11-22 | 04:31

Ik ga slapen. Nog een fantastisch nummer van Dire Straits. Ik denk altijd aan sex als ik dit hoor.
youtu.be/jhdFe3evXpk
Brothers In Arms.

R. Skickr | 03-11-22 | 03:52 | 7

@lezeres | 03-11-22 | 03:58,
Echt ?!

Bad - Casey | 03-11-22 | 04:06

@TheOne48 | 03-11-22 | 04:00: Sorry lieve vriend. Ben echt een beetje dronken. Maar ik vergeet mijn echte vrienden nooit! :-)) Xxx

lezeres | 03-11-22 | 04:08

@Bad - Casey | 03-11-22 | 04:06: Sorry, sorry, sorry Lief Casey! :-)) Love you!

lezeres | 03-11-22 | 04:42
▼ 4 antwoorden verborgen
▼ 1 antwoord verborgen

333 het nummer van het doormidden gehakte beest.
(Zie tijdstip)

keestelpro | 03-11-22 | 03:33 | 9

@TheOne48 | 03-11-22 | 04:25: Jij... je bent echt zo'n enorme lieverd! Lieve schat, krijg het steeds mijn strot niet uit. Ben er straks echt wat minder omdat ik heel druk ga zijn met solliciteren. Denk nooit dat ik je zomaar vergeten ben! Ik vergeet jou, lief maatje, nooit! Je zult me zeker terugzien. Moet dit doen voor mezelf! :-)) Love you!!!

lezeres | 03-11-22 | 04:52

@lezeres | 03-11-22 | 04:52:
Je moet doen wat je moet doen. Wens je alle succes met solliciteren.
Ik vergeet jou ook nooit meissie. Xxx.
Jij bent het zonnetje hier.

TheOne48 | 03-11-22 | 05:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Ebru en Nausicaa, twee recht-voor-z'n-raap-dames waaraan menig politicus een voorbeeld zou moeten nemen.

MickeyGouda | 03-11-22 | 03:33 | 13

@keestelpro | 03-11-22 | 03:57:
Dankjewel Kees (en K1100!), Fijn om te lezen en: linea recta retour. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het zonder dit blog en de panelen mentaal wel een stuk zwaarder zou hebben in het alledaagse. Als er weer eens iets gebeurt waardoor ik aan mijn verstand ga twijfelen, dan is hier altijd wel duiding, bijval of nuancering te vinden. Maar goed, getuige de reacties op de GS-loze dag van eerder deze week geldt dit voor meer mensen. :-)

MickeyGouda | 03-11-22 | 05:05

@MickeyGouda | 03-11-22 | 05:05: Mikey, zie deze draad nu pas. Maar ben al behoorlijke aan het piekeren. Lieverd.... Ik ben zo enorm dol op jou! Dit heb je nog niet helemaal door, maar dit is zo! Ik ga mijn mailadres aan jou doorgeven via GS. Heb je misschien helemaal niet nodig. Maar voor het geval dat, Je weet niet half, hoe dol ik op je ben! Love you dear Mickey!!!

lezeres | 03-11-22 | 05:16

@lezeres | 03-11-22 | 05:16:
Haha, lievvv. Je bent een heerlijk mokkel lezeres, en dat zeg als 100 procent heterovrouw. x

MickeyGouda | 03-11-22 | 08:57
▼ 10 antwoorden verborgen

Goeie hand oog coördinatie. Goed je hier te hebben gezien vanavond G! Fijne nacht en nog veel meer goeie en afwisselende muziek blijven posten. Ik ga eruit.
Steve Vai - Teeth Of The Hydra
youtu.be/46qjDJ0lLdE

R. Skickr | 03-11-22 | 03:37

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:37:

Tot laters!

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:42

*Binnen strompelt*
Is dit het café?

keestelpro | 03-11-22 | 03:29 | 6

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:32:

Slivovice

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:39

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:45: Dat is Absinth.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 04:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Blijft goed, mooie Bad!

TheOne48 | 03-11-22 | 03:35

@TheOne48 | 03-11-22 | 03:35,
Die goede oude Pam, daar kan Basil wel wat mee ;)

Bad - Casey | 03-11-22 | 03:44

Don't look back in anger.
Ik vind het wel een lekker nummer
https://m.youtube.com/watch?v=r8OipmKFDeM
*wegduikt*

K1100 | 03-11-22 | 03:26 | 3

Vind het ook een mooe song. Samen met nog 3 anderen van Oasis, maar daar houdt het dan ook wel bij op.

chicago river | 03-11-22 | 03:33

@chicago river | 03-11-22 | 03:33:
Yep, dan houdt het op.

K1100 | 03-11-22 | 03:42

@MickeyGouda | 03-11-22 | 03:43: Lieverd.... Ik zorg dat jullie de lijst krijgen. Maar Mickey.... Ik moet steeds aan je denken. Is alles okay? Ben nu dronken, maar morgen niet meer. Jij en Louz zijn me zo enorm dierbaar. Dit meen ik. Gaat het goed met je? Zo niet.... dan verzin ik wel wat. Via GS. Jullie, .. jij en Louz... zijn zo echt, en zo lief! Love you ! Xxx

lezeres | 03-11-22 | 03:55

@lezeres | 03-11-22 | 03:55: Slaap lekker meesteres. En bedankt voor je lieve biertjes toen ik in eenzame opsluiting zat.

R. Skickr | 03-11-22 | 03:59

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:59: Tuurlijk lieve Kikker! Weet je toch! Ik laat mijn vrienden nooit stikken. Hou van je Xxx :-))

lezeres | 03-11-22 | 04:05
▼ 11 antwoorden verborgen

"Pak maar een borrel"?!
Welnu, dát is in elk geval gelukt. Na mn bezoek aan het ziekenhuis. Niks ernstigs, gewoon een lullig voortganggesprek.
En nu blikken Duitsers 12%.

chicago river | 03-11-22 | 03:11 | 2

Gelukkig maar C!
Een pastoor, een priester en een rabbijn lopen een ziekenhuis binnen. Ze hadden alledrie alcoholvergiftiging van alle bars die ze hadden bezocht.

R. Skickr | 03-11-22 | 03:24

Wat Skickr zegt: gelukkig maar.

MickeyGouda | 03-11-22 | 03:58

Wie is er bekent met de "outing" van Corey Taylor. Vooral bekend van Slipknot.

Wat wel knap is. Hij doet het alleen. Hij staat daar alleen.

www.youtube.com/watch?v=QBK6xymmKHM&a...

Maar hij is niet alleen. Luister maar naar het publiek.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:10 | 4

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:17:

WTF did I just see...

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie K1100 en Lezeres hier de kroeg binnenkomen.
Top Gun • Take My Breath Away • Berlin.
www.youtube.com/watch?v=r5h5JrzJMtQ
Een dame met een donkere kruin en donkere wenkbrauwen...... meer zeg ik niet ;D.

Bad - Casey | 03-11-22 | 03:01 | 12

@lezeres | 03-11-22 | 03:37:
Jee, ellende allemaal. Hopelijk echt goed nieuws.
Jij bent één van de zonnige mensen die ik ken. X

TheOne48 | 03-11-22 | 03:49

@lezeres | 03-11-22 | 03:37:
Ik begrijp je opluchting, lezeres. Het blijft een oneerlijke, rotziekte. Ongezien het allerbeste voor je vriendin! Je voelhoorns zijn bovengemiddeld goed. Een jarenlange opeenstapeling van onverwerkte emoties haalt me even in, maar dat komt wel weer goed. Vergeleken met de malaise waar anderen op dit moment mee kampen moet ik gewoon mijn zegeningen tellen. Ik moest verder even blozen van je lieve woorden. Weet dat de waardering geheel wederzijds is. x

MickeyGouda | 03-11-22 | 04:09

@MickeyGouda | 03-11-22 | 04:09: Lieverd! Jij bent heel speciaal! Los van hoe makkelijk het is om zoiets te zeggen. Jij ben ECHT een speciaal persoontje! Niet alleen voor mij. Mickey.... lieverd! Ik ga een mailadres doorgeven aan GS. Vind jou zo enorm Speciaal. Al drie jaar lang!!! . Als ik ook maar iets onbenulligs voor jouw persoontje kan betekenen! Zie jou als een zeer speciaal, geliefd, persoon! Ik kijk tegen je op! Iemand waar ik nog enorm veel van kan leren. Vergeet dat NOOIT! Ben welliswaar dronken, maar mijn hart is vol met liefde voor jou! Ik houd echt van mijn vriendinnen. Komt niets zomaar tussen. Jij Mickey hebt mijn hart gestolen. Niemand gaat voor, alleen jij! Love you!!! Xxx

lezeres | 03-11-22 | 09:21
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik trek nog een biertje open. Welk liedje kan men bedenken dat past.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:59 | 5

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:10:

Wat gaan we eens drinken.

(die eerste was software foutje, of mijn foutje)

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:16
▼ 2 antwoorden verborgen

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:15,
Zo mooi..... word ik altijd stil van.
Dank je.
Unplugged ?!

Bad - Casey | 03-11-22 | 03:22

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 03:16,
Bier?!

Bad - Casey | 03-11-22 | 03:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat dat betreft ben ik een echte katholiek: Geef mij maar het oude Testament.
youtu.be/w68sjSxwur4
The Haunting, Live Dynamo 1987

R. Skickr | 03-11-22 | 02:39 | 8

@R. Skickr | 03-11-22 | 02:59:
Handig.

TheOne48 | 03-11-22 | 03:01

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:56:
Het was geen vraag. De koran is een soort kopie van het oude testament met wat favoriete arabirische opvattingen.
Black Sabbath nog gezien in het concertgebouw, ergensin '73 of '74 voorige eeuw, waanzinnig goed.

K1100 | 03-11-22 | 03:05
▼ 5 antwoorden verborgen

K ben ook weleens gecanceld, na een iets te grove GS tegel blijkbaar.
Maar goed.
Beste Ebru, goed verhaal, lekker kort ook.

chicago river | 03-11-22 | 02:36

Het stamcafé sinds Corona. Vervelend fenomeen wat mij betreft, Ben ik de enige?

Kwelbeller | 03-11-22 | 02:34 | 32

@lezeres | 03-11-22 | 03:10: Ja eentje wel, geloof ik. Ja ik kreeg excuses en een gratis lidmaatschap voor het leven omdat ik onder de redactie veruit de meest populaire reaguurder ben, was de uitleg. Het zal wel, ik was terug in no time.

R. Skickr | 03-11-22 | 03:15

@R. Skickr | 03-11-22 | 03:15: Ha ha... Daar geloof ik dus niets van Kikker :-)) De meest populaire reaguurder dat ben........ Dat is Keestelpro! Lol ;-))

lezeres | 03-11-22 | 03:25

@lezeres | 03-11-22 | 03:25: Ja jullie geven elkaar credits. Daar kom je niet tussen. Ik heb weer andere bewonderaars.

R. Skickr | 03-11-22 | 03:28
▼ 29 antwoorden verborgen

Eindelijk weer een Ebru geluid.
Deugen mag wat kosten, vooral karakter.

donkieshot | 03-11-22 | 02:05

GrandMechantLoup,
Ik hoor maar niemand over die Russische Subs ( 55 van die krengen hebben zij ), vol met kernkoppen, niet allemaal, maar de meeste van hun subs wel.
Das in mijn ogen toch wel een behoorlijk dingetje.

Bad - Casey | 03-11-22 | 02:04 | 14

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:43,
Nota bene geborgen door Smit Tak ;)

Bad - Casey | 03-11-22 | 02:49

@Bad - Casey | 03-11-22 | 02:48:

Russen zijn zeer goed in desinformatie. Daar verslaan ze ons op alle vlakken op. Wij hebben hier zelfs politieke partijen die het ruimschoots opnemen voor Poetin. Uiteraard de extreemlinkse SP, deels de PVV en het mag niemand verbazen dat de 'jeunne' jongens van de FVD vuistdiep in het fascisme van Doegin zitten.

Dus ja, daar winnen ze. Heel goed. Maar niet goed genoeg.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:53
▼ 11 antwoorden verborgen

Erleben Sie Klassiker wie Gießen Sie etwas Zucker auf mich und Liebesbisse
youtu.be/W4XiSFyYRE8
Def Leppard naar Duitsland samen met Mötley Crüe.

R. Skickr | 03-11-22 | 02:03

Deze man dronk naar verluid een flesje whisky per dag en kon nog functioneren. Het zou zijn misgegaan toen hij stopte met 'ontbijten'. Maar hij blijft een held.
www.youtube.com/watch?v=Qs-n-rtd-PI&a...

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:03 | 1

1L fles Jack Daniëls welteverstaan. Wat is dat met al die trema's. Nu al 4 in 2 berichten.

R. Skickr | 03-11-22 | 02:11

Iron Maiden begon. Met hun beste zanger. https://www.youtube.com/watch?v=Rkh9v0PM9vE

vladimirows | 03-11-22 | 01:58

@vladimirows | 03-11-22 | 01:58:

"Paul Di'Anno" is hun ruigste zanger, maar niet de beste. Dat blijft Bruce. Wel een onsterfelijk album maar probeer er eentje te vinden die niet van begin tot eind bijna perfect is? Dan zit je al snel dik in de jaren 90.

Judas Priest hetzelfde. www.youtube.com/watch?v=Xu0z1csRnKQ&a...

Het banale is dat dit album geen verzameling liedjes is maar een heel verhaal. Je moet het wel afluisteren.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:08

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:57,
Ik ken dit nummer niet, maar ik vind het wel leuk om dit te lezen en het nummer hierbij ook te horen/zien.

Bad - Casey | 03-11-22 | 02:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Hèhè het zit erop. Taaie momenten maar een interessant en belangrijk debat. Hoogtepunten waren De Jong en Omtzigt. Bosma is een verademing ten op zichte van G. Beaver-Kramp. Ite missa est.

R. Skickr | 03-11-22 | 01:33

Dit is een kroeg, dus ik zit in mijzelf te mijmeren, "waarom zegt men dat de Russen in hun krijgsmacht niks meer voorstellen ", maar onderwijl schalen we toch op ?! .

Bad - Casey | 03-11-22 | 01:28 | 7

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:52,
Sorry beste, heb ik niet gelezen.
Wat ik wel een paar maanden geleden hier op GS heb gezegd, de Russen gaan de Oeks een hele koude winter bezorgen.
Daar waren en zijn de Russen nog steeds meesterlijk in.
" Onderschat nooit jouw vijand ".

Bad - Casey | 03-11-22 | 01:59

@Bad - Casey | 03-11-22 | 01:59:

Dat had je goed gezien. Ik zag dat ook aankomen vanaf het moment dat de Russen de slag bij Kiev verloren. Er is een hoop wat ik niet had verwacht maar ik wist wel dat ze nu dit gingen doen. Wat kunnen wij doen? Ik weet het niet. Blikvoer en dekens sturen. Volk is daar hard dus die redden het wel met een beetje hulp.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:20

@Bad - Casey | 03-11-22 | 01:59:
www.geenstijl.nl/5167565/only-the-dea...

Dit was dat topic. Ene "Psoglav" komt kennelijk uit die regio en heeft een nogal bitter beeld over wat gaat gebeuren en waarom. Ik heb maar niet gereageerd want ik had toch niets positiefs te melden.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 02:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Ja ontvoert door haar vader. Zo zie je maar Europol is niet een waardeloze organisatie.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:28

Fijn om te lezen ! En Bulgarije ligt erg dicht bij Turkije. Dus het was juist op tijd.

LucaBrasi | 03-11-22 | 07:07

@GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:30: Nee dat ken ik niet echt. Ik was meer Iron Maiden en Metallica. Slayer vond ik wel hard genoeg en nog steeds mooi. Carcass draaide een vriend veel.

R. Skickr | 03-11-22 | 01:38

Hedenavond vet muziek in t 'kavee'. dank.

vladimirows | 03-11-22 | 01:51

@R. Skickr | 03-11-22 | 01:38:

Ik moest ook wennen aan Venom maar escaleerde snel door naar duistere donkere bands uit Viking land.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Welkom terug, vrouwe Umar! Zie het van de zonnige kant: Niet uitgenodigd worden door Linda is net als niet in de hondenpoep trappen.

Rhenium | 03-11-22 | 01:15 | 1

Briljant!

vladimirows | 03-11-22 | 01:18

Groepsdruk….
Wat proberen we onze kinderen te leren?
Niet bezwijken onder groepdruk.
“Roken is niet stoer”.
“Drinken is gevaarlijk als je 6 bent”
“Stelen om erbij te horen doe je niet”
“Geen drugs voor je 11de”
“Pesten is zóóó 1996”
Dollen natuurlijk, maar wat zie je?
In de hedendaagse cancelcultuur zie je niets anders dan wat we onze kinderen willen afleren.
Groepsdruk.
Maak vooral geen grapjes, wees vooral niet eerlijk en realistisch, want het kost je de kop.
Groepsdruk.
Een NRC-lezer, een Volkskrant-lezer etc. heeft last van dezelfde groepsdruk waar we onze kinderen voor willen behoeden.
Maar hé! Kudt is gewoon kudt hè.
Maar om kudt te benoemen moet je moedig zijn, uitzonderlijk en dát is niet de bedoeling.
Ik mag geen linkjes plaatsen….
Pink Floyd
The Wall.
Eenheidsworst.
Welterusten.

Ruimedenker | 03-11-22 | 01:04 | 7

@Ruimedenker | 03-11-22 | 01:19:

Ik zal je maar niet vertellen dat ik nog nooit een ui heb gehad. Maar denk dat de directie hier prima weet dat reaguurders een flink gedeelte van de content brengen, dus mensen met de juiste content zullen zeker geen "ui voor het leven zijn" ouwe boef.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:23

Heerlijk gewoon!
Zit hier met een grijns op m’n muil.
Lekker knokken, elkaar de maat nemen.
Hou ik van.
Niettemin eikels..
Laatste peuk en vino.
Morgen weer verder matten.
Stelletje boeven.

Ruimedenker | 03-11-22 | 01:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Goedenacht allen,
Had een druk weekje, werken, onverwachtse visite, naar een specialist(e) toe en had vandaag een zeer drukke dag op mijn werk.
Onderwijl had ik op GS gelezen dat ons welbeminde Theodor weg is ?!
En mooie nummers van @Mickey toegestuurd had gekregen, waarvoor dank Mickey ;)
En zie onder deze topic dat 1 van favoriete schrijver(es ;))) dit heeft geschreven.
Kastelein, een rondje voor iedereen en een nummertje voor Ebru.
Mary Hopkin - Those Were The Days ( oud, maar iets zegt mij dat dit nummer bij jouw topic past ?! ).
www.youtube.com/watch?v=y3KEhWTnWvE
Proost!

Bad - Casey | 03-11-22 | 01:03

Vera Bergkamp is erg bruikbaar. Tenminste als het gaat om het maken van anagrammen.

G. Beaver-Kramp
Bever Mag Prak
Barre Vamp Gek
Gamba Per Vrek
Grab Me Varke

R. Skickr | 03-11-22 | 01:03 | 11

@R. Skickr | 03-11-22 | 02:19:

Scherp, maar wel toepasselijk

Wattman | 03-11-22 | 02:22

Gna. Altijd inspirerend als mensen van de nood een deugd maken.

MickeyGouda | 03-11-22 | 04:33
▼ 8 antwoorden verborgen

ebru welkom terug!
*knuffelt8 Zou het in capslock willen schrijven maar magnie meer!

miko | 03-11-22 | 01:01

Ben trouwens al een hele poos niet meer op GeenStijl geweest. Heel af en toe om eventjes te peilen hoe het ervoor staat. Ik zie nog maar weinig bekenden. Zeker allemaal vrijwillig of onvrijwillig met vakantie. Het zal wellicht een rustige avond zijn. www.youtube.com/watch?v=L0zjCMMbnjo&a...

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 00:58 | 14
▼ 11 antwoorden verborgen

@Ebru: Geef Turk lekker een knuffel - als hij het toestaat - en anders lok je hem maar met komkommersalade.

Met_baard | 03-11-22 | 00:52
-weggejorist-
WorldEroticForum | 03-11-22 | 00:47 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Als ik morgenochtend gecanceld ben, dan zie ik jullie morgenochtend weer!

*klik*

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:40 | 1

Citeert u nu Trump?

Kaitseliit | 03-11-22 | 01:22

Stapje bij stapje, beetje bij beetje komen we dichter bij het keerpunt. Het punt waarvan geen terugkeer meer is. En we zijn allemaal schuldig hieraan. Zoals Karl Popper probeerde uit te leggen in "de paradox van tolerantie".

"The paradox of tolerance states that if a society is tolerant without limit, its ability to be tolerant is eventually seized or destroyed by the intolerant."

Lijkt makkelijk. Is het niet. Want we moeten namelijk ook weer niet de intoleranten worden. We moeten balanceren tussen almaar meer en zwaardere radicaliserende gekken en die komen tegenwoordig uit alle hoeken. Religieus, links, rechts. Iedereen draait door.

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 00:38 | 14

@vladimirows | 03-11-22 | 01:32:

Dat zijn slechts jouw vermeende vijanden. Er zijn er wel meer hoor die zorgwekkend zijn. Eigenlijk allemaal te verwaarlozen want ze zijn te dom en inefficient om iets meer uit te kunnen spoken dan "halfslachtig" "protesteren".

GrandMechantLoup | 03-11-22 | 01:37
▼ 11 antwoorden verborgen

In een café hoort ook muziek. Siouxsie vond al iets van wegkijken en deugdenken: happy house. https://www.youtube.com/watch?v=amR6-neQBPE

vladimirows | 03-11-22 | 00:36 | 4

@vladimirows | 03-11-22 | 00:39: Het is "in dust", mijn waarde. En met dat wegkijken viel het ook behoorlijk mee op de eerste albums.

knutsel_ | 03-11-22 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Alweer geen stamcafe ,nou Kees de barman is weg. Het beste allemaal tot er weer een stamcafe is waar we lekker kunnen bomen over de dagelijkse dingen. Ik mis dat echt de laatste tijd net als velen, een kleine moete en een groot gebaar.

mvgrt

www.youtube.com/watch?v=Mqfwbf3X8SA&a...

pegaje | 03-11-22 | 00:32 | 2

We maken ons eigen (buiten) café.

vladimirows | 03-11-22 | 00:43

Dit doet best stamcafé achtig aan. Met de header van het topic en de hashtags en het slap geouwehoer enzow.

keestelpro | 03-11-22 | 03:32

Ebru, blijf! Ik kan niet tegen Arthur.

Straatsteen | 03-11-22 | 00:28 | 3

Te hoog gegrepen, maakt niet uit.
No hard Feelings.
Tuur beschrijft tamelijk objectief wat het probleem is.
Soms wat langdradig, maar wel doeltreffend.

Ruimedenker | 03-11-22 | 00:36

Anders hengelen jullie Ebru bij geenstijl naar binnen?
Fijn stijl, leest lekker weg en 't sarcasme ben ik nog aan 't opvegen.

Verhoog de premium maar met een paar euro!

ReyNemaattori | 03-11-22 | 00:24

Cancelen is het nieuwe doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Reebensteeltje | 03-11-22 | 00:23 | 2

Ik doe al zo gek als ik kan, maar het is nog steeds niet gewoon genoeg?

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:30

Nee, cancelen is einde gesprek. Het "doe maar gewoon.." een vermaning aan de ander een stukje terug te schalen.
De ander kan dat als beknottend ervaren maar wel nog praten en gehoord worden.
Cancellen is de clownwereld waarin iedereen banaans in de oren heeft
en heel hard lalalalala roept met gesloten ogen.
De burger is gecancelled, onvervreemdbaar.

hallevvezool | 03-11-22 | 02:26

Ebru, ik mis je. Ik wil je columns lezen. Soms erom lachen, soms mij eraan ergeren, vaak gefrustreerd zijn omdat ik weet dat je gelijk hebt, maar geen gelijk krijgt.
Gelukkig leef je nog.

Arnold Layne | 03-11-22 | 00:22 | 1

ebruumar.nl

K1100 | 03-11-22 | 00:34

Ebru geeft alleen maar wat voorbeelden van de D66 cultuur: Do as I say, don’t do what I do.

Lukiluuk | 03-11-22 | 00:22

Het is een trend blijkbaar, om sterke allochtone vrouwen te (doen) cancellen: Lala Gul, Ebru, Arib, El Rhazoui, Shirin, Ayaan. De lijst is eindeloos. Ondertussen geven we een podium aan de lauras van is en negeren we de Yezidi's. Dit land is veel zieker dan we al dachten.

vladimirows | 03-11-22 | 00:20 | 1

We selecteren gewoon de slachtoffers op maakbaarheid, want alleen zo kunnen we onze agenda blijven promoten.

funda | 03-11-22 | 00:22

Nou, dan ga ik solo Gijs Groenteman cancelen. Dat zal 'm leren die softe hetero met homo stem.

bitterpete | 03-11-22 | 00:19

Verrassing

IR.Rationeel | 03-11-22 | 00:19

Schokkend om te constateren dat feminisme en emancipatie een rechts ding is tegenwoordig.
Vrouwen die opkomen voor vrouwen worden weggezet als vieze rechtse wijven.
“There is a special place in hell for women who don't help other women”.
Een zin van Madeleine Albright, misbruikt door Sigrid Kaag.
Links-progressieve vrouwen zouden zich de ogen uit hun kop moeten schamen de rechts-conservatieve baardman zo in hun kont te kruipen.
En ja, dat zeg ik als blanke, rechtse, geëmancipeerde klootzak.
Ik heb de vrouwen hoog zitten, ongeacht kleur, afkomst of wat dan ook.
Man en vrouw verschillen, ja dat klopt, maar is er geen verschil in kwaliteit of capaciteit.
Middeleeuws denken dat is.

Ruimedenker | 03-11-22 | 00:19 | 1

Die angstbrigade gaat het niet om wat je zegt, maar wíe het zegt.

drs.Nee | 03-11-22 | 00:35

And so It begins….

White House is forced to DELETE fact-checked tweet claiming Biden has given American seniors the biggest boost in Social Security in 10 years
www.dailymail.co.uk/news/article-1138...

P-unit | 03-11-22 | 00:19

Lekker kort stukkie. Waarbij ik dan gelijk denk dat ik blij ben dat niet afhankelijk ben van de inkomsten van mijn reaguursels op bijvoorbeeld hiero maar daarnaast ook wat kan en doe. Mij cencelen is ongeveer het zelfde als zoek het dan zelf maar uit, volgend project

Mark van Leeuwen | 03-11-22 | 00:14

Felle Ebru, je bent altijd welkom op GS.

thanseeuwen | 03-11-22 | 00:12

Ik ken die hele Ebru niet, maar mensen die heel erg benadrukken dat ze het niet erg vinden als ze worden afgewezen (“ik eet er geen boterham minder om”), maar vervolgens wel nog even het laatste woord willen en een tijd later nog verongelijkt openbaar terugblikken, hoef ik ook niet zo nodig te spreken. My call.

Me_Giant | 03-11-22 | 00:10 | 7

Dan heb je er dus duidelijk geen éne rotmoer van begrepen.

Ruimedenker | 03-11-22 | 00:31

Ik vind “ik mag z’n moeder niet” en “het genoegen dat hij eruit haalde mij te kleineren” (waar blijkt dat uit?) anders vrij rancuneus klinken. Maar goed, als ik Ebru niet ken moet ik mijn mond houden. Boodschap van haar stuk vind ik verder wel sterk hoor.

Me_Giant | 03-11-22 | 00:45

@Me_Giant | 03-11-22 | 00:45: Nooit en te nimmer MOET iemand zijn mond houden. Niet zielig doen op GS, lees de huisregels maar.

vladimirows | 03-11-22 | 00:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik neem nu een abo op de Libelle.

CleaudeSacke | 03-11-22 | 00:09

Snap er werkelijk niks van dat Ebru niet meer voor deze site schrijft. Alsof je niet even het abbonementje van alle lui die voor 1.99 lid zijn geworden een euro kan verhogen zodat ze er bij kan komen om elke week zo'n lang lul verhaal wat ik niet ga lezen maar wel achter sta kan schrijven.

Omebert | 03-11-22 | 00:08


Dit gedicht van de Amerikaanse Maggie Smith, door mij vertaald, vind ik zo goed: het gaat over een (niet al te perfecte) ouder, die de harde waarheid van het leven en de wereld waarin wij leven nog niet wil vertellen tegen haar kinderen, ook al weet zij zelf wel beter.
Er is zoveel slechtheid in de wereld, maar daartegenover staat ook zoveel goedheid. Maar in theorie kàn het een prachtige wereld zijn. Ja, toch?
En toch sluit het behoorlijk sombere gedicht nog enigszins hoopvol af: Jullie kunnen er iets moois van maken, als nieuwe generatie.
----------------------------------------
GOEDE FUNDAMENTEN door Maggie Smith

Het leven is kort, hoewel ik dit voor mijn kinderen verzwijg.
Het leven is kort, en ik heb het mijne verkort
op duizend heerlijke, onverstandige manieren,
duizend verrukkelijk onverstandige manieren
die ik voor mijn kinderen verzwijg. De wereld is minstens
voor 50 procent verschrikkelijk, en dat is een conservatieve schatting,
alhoewel ik dit voor mijn kinderen verzwijg.
Voor elke vogel wordt er een steen naar een vogel gesmeten.
Voor elk geliefd kind, een kind dat gebroken wordt, in een zak gestopt,
in een meer gezonken. Het leven is kort en de wereld
is minstens voor de helft verschrikkelijk, en voor elke vriendelijke
vreemdeling, is er één die iets kwaads met je wil,
hoewel ik dit voor mijn kinderen verzwijg. Ik probeer
hen de wereld te verkopen. Elke ervaren makelaar,
die je door een waarlijke bouwval leidt, kwebbelt er overheen:
over goede fundamenten: Er zou zoveel van gemaakt kunnen worden, van deze plek,
toch?

Je zou deze plek zo mooi kunnen maken.
-------------------------------------------------
GOOD BONES by Maggie Smith

Life is short, though I keep this from my children.
Life is short, and I’ve shortened mine
in a thousand delicious, ill-advised ways,
a thousand deliciously ill-advised ways
I’ll keep from my children. The world is at least
fifty percent terrible, and that’s a conservative
estimate, though I keep this from my children.
For every bird there is a stone thrown at a bird.
For every loved child, a child broken, bagged,
sunk in a lake. Life is short and the world
is at least half terrible, and for every kind
stranger, there is one who would break you,
though I keep this from my children. I am trying
to sell them the world. Any decent realtor,
walking you through a real shithole, chirps on
about good bones: This place could be beautiful,
right? You could make this place beautiful.

King of the Oneliner | 03-11-22 | 00:05 | 3

Mooi sentiment

Muxje | 03-11-22 | 01:45

Wat Muxje zegt. Deze is heel dicht bij huis. Kudos voor je vertaling!

MickeyGouda | 03-11-22 | 04:41

Ebru, wat mij betreft schrijf je heel deze roze weblog vol. Als ze jou aannemen of een column geven verdubbel ik mijn maandbedrag. Beloofd!

Bassie_ | 03-11-22 | 00:04

Een brok in mijn keel. Mijn ziel ziedt! Laffe zelfingenomen klootzakken en nare bitches, stuk voor stuk. Ik kan echt niet tegen onrecht.

www.ebruumar.nl/

Hou je rug recht Ebru! We komen je redden.

SaintNick | 03-11-22 | 00:00

Niets over gelezen in de landelijke kranten:

"Geen verbranding van koran in Grunn: Pegida doet een no show. Wel honderden tegendemonstranten op de been" www.sikkom.nl/geen-verbranding-van-ko...

Roos | 02-11-22 | 23:58 | 2

In dezelfde categorie: Afrikaanse oorlogsmisdadiger (inclusief kannibalisme!!) woont twaalf(!) jaar ongestoord in Nederland, voordat hij door de Fransen wordt opgespoord.

Zenzeo | 03-11-22 | 00:20

Ik geloof niet dat ik die Sikkom site zo goed vind. Zeer gekleurd allemaal.

knutsel_ | 03-11-22 | 00:21

Tja Ebru…
Wie zit er nou te wachten op intelligente, Turkse vrouwen zonder hoofddoek?
Een intelligente vrouw, zonder hoofddoek, uit Somalië,
was ook al not done.
Liever presenteren “ze” een zielige Arabische vrouw, ingepakt als een kersenbonbon, om de islamitische baardman te plezieren.
Maar troost je met de gedachte dat de weerstand groeit.
De zwerende wond, islam, groeit ook, maar steeds meer mensen zien het probleem.
Wat fijn dat je bij GS weer eens de ruimte krijgt om je ongenoegen te uiten.
Hier kan het, hier mag het.
Niet iedereen zal het helemaal met je eens zijn, dat geeft niet, maar de weerstand groeit en dat kun je winst noemen.
Ik spreek even voor mijzelf, maar weet dat je hier omarmd wordt.
Ondanks dat GS-reaguurders zulke vrouwenhatende racisten zijn. Kuch.
Stay safe meissie..

Ruimedenker | 02-11-22 | 23:56 | 3

Kersenbonbon? Ben je mal, zit likeur in. Mag openbaar niet verorberd worden.

drs.Nee | 02-11-22 | 23:57

Dit dus. Dank!

Kaitseliit | 03-11-22 | 00:02

Fraai onder woorden gebracht.

prins_flip_da_luxe | 03-11-22 | 00:33

Kan er een crowdfunding worden gestart voor Kabinet Umar 1? Met mevrouw Arib als voorzitter van de kamer?

prins_flip_da_luxe | 02-11-22 | 23:50 | 1

Een Turkse en Marrokkaanse in één partij, succes, is bij Denk ook al geprobeerd. Had eerlijk niet gedacht dat het Marokkaans lid, “kwam, zag en overwon” en in aller eerlijkheid een aanwinst voor de parlementaire democratie bleek te zijn.

Kaitseliit | 02-11-22 | 23:59

Die Don Ceder van de ChristenUnie, had eerlijk gezegd wel vertrouwen in hem toen ik hem vroeger in talkshows zag, leek me een eerlijke en oprechte man.
Maar wat is die me tegengevallen zeg.

Sinterbikske | 02-11-22 | 23:48 | 2

Hij gaat er mee akkoord dat z'n mond wordt gesnoerd, niet zichzelf mag zijn waardoor een ieder zuchtend ziet dat hij fungeert als spreekbuis van de coalitie.

drs.Nee | 02-11-22 | 23:55

De hele CU hangt van meloenslikkers aan elkaar. Vinden dat ze Pinokkio moeten steunen om het land te redden en al doende verkopen ze alles voor 30 pluche zilverlingen.

vladimirows | 03-11-22 | 00:25

Voor de twitteraars onder ons: wie wil iemand namens mij de groeten doen aan Milton Styx, de goedgemanierde knight in shining armour?
Helaas moeten wij zijn bekommernis om anderen en zijn bloemrijk taalgebruik node missen.

Roos | 02-11-22 | 23:46 | 8

Ik had uit eerdere tegels wel eens begrepen dat hij nog contact heeft met @wilderst. Misscien even aan hem vragen, heb zelf geen twitter.

K1100 | 03-11-22 | 00:17

Ik heb hem een mail gestuurd met je groeten.

R. Skickr | 03-11-22 | 00:26

@R. Skickr | 03-11-22 | 00:26: ah, lievvv Kikkert!

Roos | 03-11-22 | 07:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Zet hem op Ebru! Je kloten zijn groter dan menig man, je tong scherper dan de deuggrens, je opinie desinfecteert beter dan pure alcohol, blonde meisjes worden sneler vervangen dan het licht, Maar jij blijft staan, nog nooit gezwicht.

Hiram | 02-11-22 | 23:45

Maar hier ben je altijd welkom.

Quatsche | 02-11-22 | 23:42

Maar wij zijn hier de wappies omdat er helemaal geen cancel cultuur zou bestaan zogenaamd. Maar ondertussen.... Goed stuk daarom, Ebru! En ja, dat cancellen wanneer je niet met de flow mee gaat bestaat absoluut zeker! Want het gemeenschappelijke grachtengordelgevoel moet overheersen, niet de daadwerkelijke feiten of de echte betrouwbare cijfers of wat werkelijk van waarde is. Die laatste 3 dingen die ik hier noem hebben geen waarde wilt u het ver schoppen? Lik u dan in met gewenst kuddegedrag.

Jan, Leiden | 02-11-22 | 23:39 | 1

Hier heerst slechts een weggejorist en opgerot cultuur.

P-unit | 03-11-22 | 00:21

Heb van Herman Philipse college gehad. Een onwaarschijnlijke ijdeltuit.
En als kentheoreticus kan deze kwast niet in mijn schaduw staan.
Tipje van de sluier moet toch kunnen in deze dagen.
Fijne avond.

hoestmogelijk | 02-11-22 | 23:38 | 1

Wat ken jij beter dan?

R. Skickr | 03-11-22 | 00:27

De Nederlandse media. Schoothondjes van Den Haag en keffen op commando. Zelden scherp of kritisch. Altijd dezelfde koppen en dezelfde meningen. Af en toe laten ze iemand uit z'n slof schieten voor de vorm. Zoals Derksen: die mag zeggen wat hij wil omdat hij toch een beetje de hofnar van ons mediarijk is. Satire. Ebru is te serieus als tegendraadse columniste, dat moeten we niet hebben want stel dat ze haar ook serieus gaan nemen.

We moeten toe naar media-mores zoals in het VK. Niet dat daar alles goed aan is, maar daar zijn het tenminste de journalisten die de voorwaarden voor een gesprek dicteren, niet de gasten. En als gast - zeker als politicus - moet je het ook niet wagen om zo'n interview af te slaan.

Muxje | 02-11-22 | 23:37

Overigens stamcafé, voor wie van griezelen houdt, Barbarian is zeker aan te bevelen. (Netflix). Ik val de laatste 20 jaar in slaap bij de meeste zogenaamde griezelfilms maar deze is daarentegen wel weer aardig. Niet overigens dat de hoofdpersonen met gezinde spoed de benen nemen bij het dreigend gevaar. Nee ze gaan alweer op onderzoek. Maar dat schijnt hoofdpersonen nu eenmaal eigen te zijn. U en ik zouden bij een duistere kelder van 100 treden diep met ijselijk gekrijs en een muffe geur omkeren en in de nabije stamkroeg iemand anders laten gaan kijken, maar niet de hoofdpersonen in deze films. Maar aardige film. Be my baby van the Ronettes is een toepasselijk muziekje.

Zapata10 | 02-11-22 | 23:34 | 2

Gezwinde spoed.

Zapata10 | 02-11-22 | 23:35

Die huisbaas was geweldig toen hij die kelder ontdekte. Vierkante meters!!! *grijpt een meetlint*

Muxje | 02-11-22 | 23:40

Gecanceld door de mainstream dus. Het is lastig, je kunt ze natuurlijk niet dwingen, ze zijn ook niet verplicht jou van een inkomen te voorzien. Zie de laatste tijd meer samenwerkingen ontstaan met Bertje B. en Bart is erg actief met allerlei zaken. Arthur is er nu ook bij, en die wordt zelfs geprezen door de haat opa! Een samenwerking zou ik toejuichen, zelfs ook met andere geluiden erbij zoals bijvoorbeeld Eddy Terstall’s Vrij Links, ook een soort van outcast meen ik. Zou iets moois uit voort kunnen komen wat misschien het huidige kartel een beetje angstig kan maken, zodat die zichzelf weer met echte journalistiek bezig moeten gaan houden. Ik weet het ook niet hoor, beetje wensdenken natuurlijk, maar wat meer uitdaging in de media zou gewenst zijn.

Sinterbikske | 02-11-22 | 23:34

Welkom "terug", Ebru.
Jah, onze Staatsmedia is een biatch,
en vertegenwoordig *zeker niet* gelijkelijk de stemmen des volks.
.
Dus maar even "columnist" blijven op dit stijlloze medium,
dat vooralsnog door cancel-werend-glas omgeven lijkt te zijn.
(tot nu toe...)

hotmint | 02-11-22 | 23:34

Ebru. Ik kan er over uitweiden, maar zou haar inbreng verwelkomen als columniste/schrijfster van het item waar GS het zondagavondcafé mee opent.

Zoals menig reaguurder zich laaft aan de vrijmibo om zich los te maken van een vijfdaagse cadans (hoe die er dan ook uit moge zien) en zich onderdompelt in een nakend weekend (hoe dat er dan ook uit moge zien), zo heeft diezelfde reaguurder er ook recht op om eraan te worden herinnert dat diezelfde eerdergenoemde cadans (hoe ....) wederom aanstaande is.

Hoe verfrissend of deprimerend passend zou ik op dat moment graag een Ebru column willen lezen en bied daarom graag aan de vergoeding die Ebru vraagt voor de eerste column (6 november a.s.) voor mijn rekening te nemen (geen blanco cheque, maar ik vertrouw er op Ebru voldoende te kennen daar geen misbruik van te maken).

Ebru of redactie GS mag, bij eventueel gewekte interesse, contact met me opnemen. Your call.

PPuk | 02-11-22 | 23:33 | 1

Mooi gebaar! Ik ben benieuwd.

MickeyGouda | 03-11-22 | 04:45

De Tweede Kamer is nog bezig.
Omtzigt heeft laten merken dat er te grote risico's zitten aan die pensioenplannen, er van alles mis kan gaan en dat de berekeningen nu al waardeloos zijn omdat uitgaan van mooie inflatiecijfers.

Maar die Leon de Jong is lekker bezig voor de PVV. Komt ook zelf met concrete voorstellen en zonder getoeter.

Het pensioen zal een bloedbad worden voor mensen die niet elke dag met financieel producten bezig zijn. Je krijgt er niet alleen wat meer of minder bij, je kunt ook verliezen. En opkrabbelen is er dan niet bij.
Zelfs alles van je levensspaarpot kwijtraken en eindigen met niets was niet in voorzien.

AdvocatusDiaboli | 02-11-22 | 23:32 | 4

@Louter Leuter | 02-11-22 | 23:34:
Als je die plannen loslaat op de afgelopen 40 jaar komt het dus helemaal niet goed. En dat zijn realistische scenario's.
En Henk en Ingrid worden genaaid, kun je op wachten.

AdvocatusDiaboli | 02-11-22 | 23:38

@AdvocatusDiaboli | 02-11-22 | 23:38:
Wat echt schokkend is, is de gebrekkige kennis van enkele sprekers. Hebben ze allemaal die 400+ bladzijden van dat report gelezen, bestudeerd en ook begrepen? Ik betwijfel het.

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:52

@Louter Leuter | 02-11-22 | 23:52: wat ik ook schokkend vind, dat het nabestaandenpensioen in het collectief verdwijnt en niet naar de partner gaat.

Kaitseliit | 03-11-22 | 00:04
▼ 1 antwoord verborgen

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

De piepers en wortels staan al klaar voor de stoemp van morgen. Ja, zonder ui!

Maar wat erbij?

Bloedbeuling, uitgebakken spek, Veluwse rookworst, roerei, bockworst, Haxen?

wilderst | 02-11-22 | 23:30 | 6

Verse worst!

wilderst | 03-11-22 | 00:08

@R. Skickr | 02-11-22 | 23:44: Mijn standaard favoriet!

wilderst | 03-11-22 | 00:11

De worst is yet to come!

funda | 03-11-22 | 00:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom zou je gevraagd willen worden voor die kutprogramma's?

kleybeuker | 02-11-22 | 23:29 | 3

Schoorsteen moet roken enzo.

Roos | 02-11-22 | 23:33

2500 eurietjes, meen ik.

funda | 03-11-22 | 00:15

Het is een beetje zuur dat linkse gevestigde meepraters elke maand een veelvoudig modaal inkomen binnenharken en de echte kanonnen van fooien moet leven.

Sneerpoets | 03-11-22 | 08:03

Ben blij je weer te zien op Geenstijl, Ebru en ik hoop dat je een vaste column hier krijgt.

meneer Q | 02-11-22 | 23:25

Het medialandschap is in Nederland erg, nee heel erg verschaald. Ooit waren de kranten divers. Dat is passé.

Niet zo in het VK. Daar is het nog wel divers. Uit Yes, minister:

The Daily Mirror is read by people who think they run the country; The Guardian is read by people who think they ought to run the country; The Times is read by the people who actually do run the country; the Daily Mail is read by the wives of the people who run the country; the Financial Times is read by people who own the country; the Morning Star is read by people who think the country ought to be run by another country, and the Daily Telegraph is read by people who think it is. Sun readers don't care who runs the country, as long as she's got big tits.

Dat was vroeger in ieder geval wel beter.

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:25

Klasse bij RTL Late Night Ebru.
je stukjes op de Gezonde Roker dito.
18 jaar geleden alweer dat de Bolle werd weg gemaaid.
Hou je taai en groet.

KC45 | 02-11-22 | 23:25
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 02-11-22 | 23:25 | 2

Ik had veel vertrouwen in haar maar ik vind t wel beetje raar dat ze antivacc is terwijl ze altijd zo prat ging op haar medische familie.
Sorry dat gaat er bij niet in. Je mag best bang voor naalden zijn, vragen of je nog een booster wil als je al besmet was enzo, prima. Je mag ook hardop twijfelen maar gewoon rabiaat tegen zijn is zo onwetenschappelijk. Gewoon beetje recalcitrant zijn.

Shoarmamasutra | 02-11-22 | 23:22 | 1

Sommige mensen varen op instinct?

MickeyGouda | 03-11-22 | 04:49

Wat die datacenters in de Wieringermeer betreft,
die 350.000 huishoudens (alles) aan (wind)energie opslurpen
en dat als warme lucht het IJsselmeer opblazen in plaats van zoals beloofd (dealmaker) te hergebruiken;

Ze betalen sowieso minder dan de gewone consument voor hun stroom,
maar als die datacenters een goedkope langer termijn elektra-deal hebben dan moeten Henk en Ingrid daarvoor gaan bijleggen via hun eigen rekening, in deze tijden, als het niet waait ook vooral?
Hoe zit dat eigenlijk?

AdvocatusDiaboli | 02-11-22 | 23:20 | 2

Het zit precies zoals je zelf al, schrijft, en dat gaat niet veranderen.

Nuuk | 02-11-22 | 23:23

Als het niet waait komt de elektrische energie van het gas. Aan elektronen die in de kabels heen en weer gaan, kan je niet zien hoe aan de andere kant aan ze is getrokken of geduwd, en dus betaalt het datacenter altijd dezelfde prijs. Ja, de rekening daarvoor betalen Henk en Ingrid.

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:30

Lijkt me wel vervelend en niet goed voor je zelfvertrouwen als je elke keer wordt afgewezen puur alleen op je achternaam.

johnyl | 02-11-22 | 23:20 | 1

Het kan natuurlijk ook gewoon om haar voornaam zijn, hm?

funda | 03-11-22 | 00:18

Ha Ebru.
Ebru is heldin.
Ziekte van John Galt.
Meisje met de paarlen en de zwijnen.
Zelf 20 jaar gepoogd institutionele uitholling te keren.
Pas vlak onder de bak ellende norm vinden woorden wat gehoor.
Bierkaai, vertrouwen op eigen incompetentie en dat marktwerking goedkoper zal zijn.
Kap met cancelen is Lief Zijn Voor Elkaar; ook stomme ideeën moeten openlijk besproken worden.
“Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.” Praktijk toont, we zijn gecondemneerd.
Hou je taai!

hallevvezool | 02-11-22 | 23:20

Een soort verongelijkte sollicitatie column?

Bierum | 02-11-22 | 23:19

He Ebru! en lekker kort!
Meid binnenkort ff bakkie doen?
Ben vanaf maandag weer in NL.

rifraf | 02-11-22 | 23:18

Welkom terug Ebru! Zeer rake column en ook nog eens prachtig verwoord.
Blijf vooral doorgaan met wat je doet en ik hoop nog veel van je te mogen lezen!

Gravin v Kippenbouth | 02-11-22 | 23:18

Ah Ebru, goed dat je er weer bent.

AdvocatusDiaboli | 02-11-22 | 23:17

Ebru heeft het geheugen van een olifant. RePSEct!11!!
Als ik een mediamagnaat zou zijn, kreeg ze onmiddellijk een column. Of gelijk een talkshow. Ebru in de avond of zo.

knutsel_ | 02-11-22 | 23:15 | 1

Idem dito. Lui die zichzelf oh zo fatsoenlijk vinden, ondertussen links lullen maar wel rechts vullen - dúrven in het openbaar hun eigen mening niet te geven. Alleen stiekem. Stuk voor stuk angst voor kritiek wanneer ze gewoon eerlijk zouden zeggen wat ze vinden. Makkelijker is om wat voor het vaderland weg te bazelen, want angst voor het verlies van de bevoorrechte baan met bijbehorend inkomen. Angst om te worden geëxcommuniceerd niet zichzelf durven zijn. In een leugen leven, breekt uiteindelijk op. Je zou ze de kost niet kunnen geven hoeveel zogenaamd keurige lui zichzelf afhankelijk hebben gemaakt van geestverruimende middelen waar ze uiteraard ook niet niet voor uit durven komen. Eigenlijk heel triest.
Proost Ebru!
Robert Long - Allemaal Angst www.youtube.com/watch?v=IZPGp5H4jJ4

drs.Nee | 02-11-22 | 23:18

Cancelen is een teken van zwakte, voor mensen die niet van hun eigen kracht uit durven gaan. Samen met anderen mensen cancelen is zwakte in het kwadraat.

intrigant | 02-11-22 | 23:11 | 1

Of gewoon zorgen dat kritische geluiden of tegenspraak niet gehoord worden zodat je door kan gaan met je lucratieve bezigheden. Anderen kapot maken om er zelf beter van te worden. Dat is iets wat zo enorm in de menselijke genen ingebakken zit.

Zapata10 | 02-11-22 | 23:14

En nog steeds een verkeerd accent op de letter e.

Von Knarrenstein | 02-11-22 | 23:10

Ik ken jou als columniste en publieke verschijning niet anders dan oprecht, stoer, eerlijk en moedig. Ik heb grote bewondering voor de eenzame strijd die jij en een aantal anderen nu al decennia voeren, en wil jou via een bescheiden tegeltje gewoon even laten weten dat jij hier zeker niet alleen in staat. Je hebt de bekendheid, je hebt het talent en je hebt het gore lef om tegen de stroom in te blijven roeien. Je hebt ze niet nodig. Begin voor jezelf. Speciaal voor jou deze motivational speech:

www.youtube.com/watch?v=EHBMbZdCpSk

*klink*

VBO_B_Niveau | 02-11-22 | 23:08 | 10

@Kaitseliit | 03-11-22 | 00:29: Moet je 'm er even uit laten hangen, dan kun je door je telefoon lullen. (Die laatste duurde lang hè?)

*grijns*

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:37

@VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:37: dank voor de tip, hij hangt er nu uit en mijn drie katten loeren ernaar en voel me onveilig in deze situatie. Wat ik eigenlijk wilde zeggen, ik kan niet F5 en op mijn telefoon, dus gebruik het kruisje (X) om te verversen. Dus dan druk ik op X en krijg dan de melding: bedoeld u Xhamster, druk op bevestigen en zie dan afbeeldingen met suggesties, waardoor dus mijn derde been in de weg zit, of in uw woorden ‘out of de box hangt/ staat’ . Grijns terug btw

Kaitseliit | 03-11-22 | 01:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Ebru geeft ook haarscherp aan waarom ik de talkshows en alles van NPO niet meer pruim. Zo ontzettend eenzijdige berichtgeving.

JeannedArc | 02-11-22 | 23:07 | 1

Niet alleen NPO. RTL, BNR etc ... allemaal van hetzelfde laken een pak.

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:18

Ebru zou meer voor geenstijl moeten schrijven, maar ze is zeker te duur? En anders net als briefje van Jan of Syp Wynia voor jezelf gaan beginnen. Of begin zoiets als roddelpraat, maar nu met stoere meiden/dames.

JeannedArc | 02-11-22 | 23:05 | 1

Goed idee!

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:23
-weggejorist-
The-loopy-cowboy | 02-11-22 | 23:05

Fan van Ebru, maar geloof me Ebru... Als deze blonde vrouw met blauwe ogen in de Metro zou schrijven, zou ze ook niet worden gevraagd in tv-shows ..

Het ligt niet aan de verpakking.

Roos | 02-11-22 | 23:04 | 1

Deze blonde man met blauwe ogen moet ook altijd en overal van iedereen z'n kop houden, dus inderdaad, daar ligt het niet aan! Je moet hun spelletje spelen volgens hun regels, ook al is het allemaal zo nep als virtuele siliconentieten. Hoe dan ook, wat Roos zegt.

*klink*

VBO_B_Niveau | 03-11-22 | 00:27

Prima column en waarom geen vaste plaats bij Geen Stijl?
Troost je overigens beste Ebru, als mensen niet beter van je kunnen worden of ze zouden risico met je kunnen lopen dan wordt je nu eenmaal gecanceld.
Alleen als je heel veel geld hebt dan heb je vrienden.

Zapata10 | 02-11-22 | 23:04 | 2

Ebru had een vaste column in GeenStijl, *mompelt iets onverstaanbaars* maar toen is haar column -Ehm- verdwenen, ja. De GeenStijl redactie van destijds was net onafhankelijk en had geen geld of zo.

Analia von Solmsch | 02-11-22 | 23:31

@Analia von Solmsch | 02-11-22 | 23:31: Misschien dan zo nu een dan onbezoldigd een column schrijven om in the picture te blijven? Ik ken de financiële situatie van Geen Stijl niet maar misschien kan het nu wel?

Zapata10 | 02-11-22 | 23:39

Gebakken vis besteld bij de visboer, lieve dame vraagt zes euro, ik geef haar een briefje van twintig en een muntje van twee.

En toen liep ze vast.

We glijden steeds harder af.

Ik hou gewoon op, heb geen woorden meer, althans zinnig, helemaal na de uitspraak van vandaag, waardoor de bouw volledig lam gelegd wordt, en daardoor aanverwante bedrijven ook.

Eén vraagje nog, waarom rijdt iedereen altijd stapvoets op een openstaande brug af.

Rij goddomme gewoon door en stop achter de laatste auto.

Kost een koppeling, en een peuk draaien in een stilstaande auto gaat fijner.

Dus, aldus geschreven.

GKJP | 02-11-22 | 23:03 | 11

@Met_baard | 03-11-22 | 00:15: In iedere autozaak kun je daar voor een paar euro een accessoire voor kopen. Het is een rond schijfje met fresnelringen dat als een groothoeklens fungeert. Je plakt het aan de bovenkant van de voorruit en je hoeft dan nooit meer je nek te verrekken.

quigg | 03-11-22 | 07:01

Waar is dat muntje van 2 euro voor?

quigg | 03-11-22 | 07:04

@Mark van Leeuwen | 03-11-22 | 00:04: In Israël stopt men (te) ver van de auto ervoor, tijdens het wachten kruipen ze vervolgens (soms een paar keer) een stukje naar voren. Ik vertik 't dit stomme gedrag mee te spelen en heb soms anderhalve autolengte voor me vrij.
Andersom, als iemand een autolengte eerder stopt voor de witte lijn, rijd ik er omheen en vul ik dat gat, heerlijk !. (Verkeerslichten staan overigens aan de overkant van de weg)

Sneerpoets | 03-11-22 | 07:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Even rustig doorgelezen... als dat al mogelijk is.

Wat mij betreft Ebru, heb ik jou honderd keer liever dan het deugmens Claudia Halfvloeibaar Voedsel. Mijn verontschuldigingen dat ik je niet in de Metro gelezen heb. maar mocht je hier op GS gaan schrijven zal ik altijd lezen. Beloofd!

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:01

Welkom terug op G.S. meissie.
Overmorgen hoop ik je aan tafel te zien bij Gijp, Genee en zeiksnor. Die durven het wel aan met jouw.

hero_of_heaven | 02-11-22 | 22:58 | 1

Lees het stukje nog eens. Die durven niet.

K1100 | 02-11-22 | 23:16

Duidelijker dan dit kan het niet. Een hoop mensen halen ook van de deugridders en de napraters in de media.

Ulle Ruttelflut | 02-11-22 | 22:57

Ben het niet altijd eens maar waardeer Ebru wel. De negatieve focus op blonde vrouwen in dit stuk vind ik een beetje jammer, daarmee doet ze hetzelfde als waar ze tegen ageert.

Juffrouw op de fiets | 02-11-22 | 22:56 | 5

Misschien was het een geblondeerde negerin.

hero_of_heaven | 02-11-22 | 23:08

@Beste_Landgenoten | 02-11-22 | 23:07: ja hallo .. ! Roos hier.
Lees net dat ik met die naam én met mijn haarkleur én met mijn oogkleur zo in de Linda een column kan krijgen.

Roos | 02-11-22 | 23:11

Ik beschouwde het meer als een metafoor.

Louter Leuter | 02-11-22 | 23:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat leuk, Ebru in het café! Met een mooi stuk, zoals het hoort.
Neem een drankje, graai in de chips, knabbel aan de blokjes kaas.

Nuuk | 02-11-22 | 22:55

Ik snap hier niks van. Zal wel aan mij liggen..

pane | 02-11-22 | 22:54 | 1

idd

CleaudeSacke | 02-11-22 | 23:58

Wow, die Gijs Groenteman… wat een ongelooflijke miezerige kwal!

Piraaat | 02-11-22 | 22:54 | 1

Ziet eruit en praat als een uit de kluiten gewassen kind.

drs.Nee | 02-11-22 | 23:28

Mag Ebru gewoon gaan schrijven hier op GeenStijl? Denk dat -wij reaguurders- een stuk verdraagzamer zijn dan dat hele journaille bij elkaar. Welkom Ebru!

DenkenDanDoen | 02-11-22 | 22:53 | 1

Inderdaad, genoeg klapvee.

Komjehiervaker | 02-11-22 | 22:55

Typisch weer Ebru, altijd de schuld van de ander. Ze heeft wel eens een goede column geschreven, maar ze lijkt verder over bar weinig zelfreflectie te beschikken.

Japannert | 02-11-22 | 22:53

Ebru je ben behalve een geweldige columnist, maar ook een heerlijke Bas Paternote .

Kruimel | 02-11-22 | 22:53 | 1

Oei, is dat een compliment?

Beste_Landgenoten | 02-11-22 | 23:08

Kennelijk heb ik wat gemist, want ik mis wat informatie in dit boeiende betoog. Wat is er vorige week gebeurd dat de aanleiding vormt van deze rant? Iemand?

bomenduwer | 02-11-22 | 22:53

Ondertussen wordt het pensioenstelsel (versneld) afgebroken en zijn er maar 7 van de 150 volksvertegenwoordigers die dit nog net genoeg van belang achten om in de kamer te blijven zitten.

sjaakske | 02-11-22 | 22:51 | 1

Ondertussen is de post pensioenen kennelijk toevertrouwd aan de minister van armoede. Voortschrijdend inzicht? Of heeft de minister van Financiën het te druk met het klimaat en leerstoelen uitdelen?

sjaakske | 02-11-22 | 22:56

Wat is "de cancelactie van vorige week" precies?
(Of ongeveer)

zetje01 | 02-11-22 | 22:46
-weggejorist-
HogeNood | 02-11-22 | 22:44

Eerst bij de nare man en nu hier!!! Meer meer meer Umar!!

Willy | 02-11-22 | 22:43

Eeehm. Je vindt dat je goed kan schrijven. Prima, dat lijkt mij een mening waarover te praten valt. Maar het gros van wat hierboven staat, draait om presenteren op radio of tv. En daar ben je ronduit slecht in. Dus je kan je er wel tussen wilken wurmen, maar waarom zou je dat de kijker en luisteraar aan willen doen?

Komjehiervaker | 02-11-22 | 22:42 | 1

Maar waarom mag ze nergens aanschuiven bij de talksjows. Dat is haar grootste verwondering. En Ebru schrijft gewoon goed, maar uit dit stuk van haar lees je dat het geschreven is uit kwaad zijn en frustratie. Dus dat mag best minder goed zijn.

hero_of_heaven | 02-11-22 | 23:05

Ben er stil van

PusingKepala69 | 02-11-22 | 22:42

Niet eens uitgenodigd door Vandaag Inside?

Keutels | 02-11-22 | 22:41 | 2

Ze zijn bang dat Ebru de show gaat stelen.

CleaudeSacke | 03-11-22 | 00:02

“Weet je Johan, ik zeg jou, die Ebru, die kan er geen kudt van, weet je?”

Normpje | 03-11-22 | 07:43

Hallo we (de serieuze reaguurder) zitten nog in het TK debat, gaat over onze toekomst met € opgebouwd in het verleden. We worden massaal gecanceld als we de hervorming op het pensioen stelsel laten doorgaan. Bovendien Martin Bosma als voorzitter t.o.v. het D66 vrouwtje (met alle respect voor baarmoeder identificati) verdient wat meer aandacht voor jong en oud in dit toch wel verwarrend millenium.

Kaitseliit | 02-11-22 | 22:39

Moeder Jorica Verhoef: ’Ik ben bang dat ik Melisa nooit meer terugzie’

De 11-jarig Melisa Demir uit Soest wordt sinds dinsdagavond vermist. Zij is woensdagochtend nog altijd niet terecht, maar is volgens de politie ’zeer waarschijnlijk in het gezelschap van haar vader’. De Politie Utrecht vermoedt een ontvoering en denkt dat zij mogelijk met haar vader onderweg is naar Turkije.

Het laatste nieuws dat de moeder van de politie te horen heeft gekregen, is dat de vader een auto heeft gehuurd in het Belgische Hasselt, daar mee naar Nederland is gereden, en de auto weer heeft teruggebracht naar het verhuurbedrijf. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Cornelis12 | 02-11-22 | 22:38 | 4

@Analia von Solmsch | 02-11-22 | 23:43:
Of neem een normale man, geen eigenaar.

J.Cash | 03-11-22 | 00:01

Ze is gevonden

Roos | 03-11-22 | 00:05
▼ 1 antwoord verborgen

Het is een heel epistel, maar welkom!

BekiekUtMoar | 02-11-22 | 22:37 | 1

Ja, lekker kort....

hotnot | 02-11-22 | 22:57

Ebru altijd + veel.

vanBarchum | 02-11-22 | 22:34

Geef Ebru een vaste plek. Heeft m.i. Wel verdiend

Chrezusjistus | 02-11-22 | 22:33 | 1

I second that. Ebru for president, of zoiets.

Dr_Johnson | 02-11-22 | 22:38

"Dus die afwijzing kwam als een verassing:"
Ik ben bang dat dit geeneens een typo is.

skoftig | 02-11-22 | 22:31

Rechter in SF (Democraat) heeft moet bepalen dat er geen kerels mee mogen doen met Miss USA verkiezingen. Wat een wereld.

R. Skickr | 02-11-22 | 22:29

Ah Ebru! Welkom terug!

Louter Leuter | 02-11-22 | 22:25 | 2

Excuus. Inderdaad een fijn weerzien!

R. Skickr | 02-11-22 | 22:30

Mee eens.

ademende aarde | 02-11-22 | 22:53

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl