achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

JA21 vol op wappie-orgel over vaccinaties

Vaccin?

Nou mensen JA21 is iets op het spoor hoor. Er is volgens Europarlementariër Rob Roos [opzoeken voor welke partij die is verkozen, red.] namelijk een SCHANDAAL aan de hand. Het coronavaccin van Pfizer werd, voordat het op de markt kwam, niet getest op mate waarin het de verspreiding van het virus remt. Dit algemeen bekende feit wordt nu door Rob Roos, voorzien van een lampje en 'BREKEND' op Twitter gezet alsof het groot nieuws is. Daarbij zegt hij dat "Je doet het voor een ander" een leugen was, alsof de vaccins helemaal niets doen tegen transmissie. Dat is niet zo, ze dragen wel degelijk bij aan vermindering van de verspreiding van het virus.  

Nergens werd, voordat het vaccin op de markt kwam, geschermd met testresultaten over transmissie die er nu niet blijken te zijn. De studies naar de mate waarin het vaccin overdracht voorkomt zijn er bovendien wel degelijk, die zijn alleen niet gedaan voordat het vaccin op de markt kwam. Toen werden er wel studies gedaan, maar die gingen over het voorkomen van (ernstige) ziekte en de uitkomsten waren zeer positief. Het feitelijke antwoord van de vertegenwoordiger van Pfizer op een feitelijke vraag van Roos ontkracht dus precies helemaal niets. 

Wij zijn net als Rob Roos tegen die verschrikkelijke QR-maatschappij, maar het fijne is dat we daar nu vanaf zijn (en als de huidige golf zo door blijft gaan, vanaf blijven). Het enige waar we maar niet vanaf komen zijn rare types zoals Rob Roos die doen alsof ze een groot complot op het spoor zijn als een vertegenwoordiger van een farmaceutisch bedrijf eerlijk antwoord geeft op een vraag in een openbare hoorzitting. Overigens is de tweet van Roos al wél gedeeld door Thierry Baudet, maar nog niet door het JA21-account. Toeval?
UPDATE: Kamerfractie JA21 steunde debataanvraag Van Haga. Doei 'redelijk rechts'.

Looool

Looool

UPDATE - Kamerlid (en arts) Nicki Pouw-Verweij heeft een ander filmpje gezien

Laat me duidelijk zijn: ik geloof niet in een vooropgezet plan, en @Rob_Roos ook niet. Maar het is wel belangrijk dat de overheid de burger van de juiste informatie voorziet, zéker als het aandringt op medische handelingen.

Hoofdzuster 🎗️
Hoofdzuster 🎗️
@Hoofdzuster1

Met de kennis van nu hadden zaken zeker anders gemoeten. Wat @Rob_Roos hier doet is allerlei populistische complottheorieën aanwakkeren als ware het allemaal een vooropgezet plan. De vaccins hebben OOK een bijdrage tegen de verspreiding door de lagere virusload na besmetting.

304
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.