achtergrond

Geenstijl

Twee (blanke) Britten op vakantie in Afghanistan

Ja natuurlijk is een van hen Miles Le-vesconte Routledge want zo werkt dat nu eenmaal

Weet u nog, de val van Kabul? Maar ja, als het voormalige Afghaanse regime het na 20 jaar militaire rugdekking van alle 30 NAVO-landen, nog 12 andere landen en een blanco cheque het voor elkaar kreeg om binnen 5 dagen na Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan onder de voet gelopen te worden. Dan was je misschien altijd al een illegitiem regime - hier de legendarische Vice-docu This Is What Winning Looks Like. En misschien waren de Taliban - die vanaf 1995 orde creëerde na een zesjarige burgeroorlog die meer levens kostte dan tien jaar Sovjetbezetting en vervolgens een ISAF-oorlog van twintig jaar lang intact uit wisten te zitten - vanaf 1995 gewoon de legitieme heersers van Afghanistan. Ja, mensenrechten enz., maar mensenrechten zijn een Westers concept, en heel jong bovendien.

Enfin, wat blijkt, Afghanistan is open voor toerisme! En met toerisme bedoelen we rechtsdragende Britse jongens die nooit toe zullen geven dat de Afghaanse man-vrouw-verhoudingen een grote reden zijn dat het Afghanistan onder de Taliban hen zo aantrekt. Maar het levert wel mooie tv op.

Miles: "I went shooting with the Taliban"

Een ander Afghaans geluid

Nog zo'n Brit, maar dan een volwaardige bekeerling

Aanstaande HBO docu: Escape From Kabul

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Rechtbankverslag: GeenStijl versus de Landsadvocaat over Wobdocumenten die al maanden openbaar hadden moeten zijn

Maandagmiddag 7 maart, enquêtezaal C3 van de Rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg. GeenStijl is met z’n tweeën, zij zijn met maar liefst acht - zelfs de rechter leek verbaasd

@Van Rossem | 08-03-22 | 10:10 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.