Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Kille kerst

Dit kabinet zorgt beter voor de EU dan voor U

lekker brood, op 120 graden

Wekenlang kon Rutte de hete aardappel doorschuiven. Pas met Prinsjesdag komt alles uit de hoge hoed! Geen gegevens, modellen of debat, de politieke poppenkast mocht op pauze. Behalve alles dat illegaal gelekt wordt. Een goednieuwsshow die klakkeloos wordt overgenomen en doorgeplaatst. Enige feiten, verificatie, nuance of zelfs onafhankelijke duiding zijn zorgvuldig onmogelijk gemaakt.

Dit klinkt een beetje als een verdachte die in beperkingen zit, terwijl aanklagers zonder bewijzen smeuïge persberichten naar buiten sturen. Dat is eenzijdige trial-by-media. Scoren via de pers, terwijl je de verdachte en zijn advocaat verplicht zwijgen. Je zakelijke reputatie wordt vernietigd, je mag je niet verweren, maar wel jaren wachten op een eventueel proces of rehabilitatie.

Wie braaf meehuppelt met deze perskaravaan is de kinderopvangtoeslagenaffaire vergeten. Duizenden kinderen werden ontvoerd, pas enkele herenigd met hun ouders. Onschuldpresumptie, inzage in je dossier of rechters die onze overheid niet als trouwe lemmingen volgen zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Deze gelekte “samenvatting” van de miljoenennota dient u te negeren.

Het WODC was vernietigend over de jeugdzorg waar die kinderen inkwamen. Jeugdzorg werd over de schutting gegooid bij gemeenten, samen met de helft van de financiering. Het resultaat is zo erbarmelijk dat de inspectie het opgeeft en rechters hebben een dilemma tussen de huidige thuissituatie of een nomadisch bestaan in de jeugdzorg zonder langdurige relaties of juiste hulp.

Beoordeel uw volksvertegenwoordigers op de merites. Terwijl u het niet meer gaat redden, wacht u braaf hoeveel hulp u krijgt. Er wordt gestaakt, maar loonsverhogingen ver beneden inflatie kosten mensen de kop. U krijgt volgend jaar een doekje voor het bloeden, en knikt alvast dankbaar. Je ziet burgers kruipen over het trottoir richting de voedselbank, het pandjeshuis en de sportschool om te douchen.

De politici hebben geen enkele angst voor u als kiezer. U stemt op deugende partijen die elkaar de bal toespelen. Ondertussen had Amalia meerdere beveiligers nodig op een geregisseerd fotomoment en is daarna niet meer in haar studentenhuis, sociëteit of campus gezien. De premier en prinses worden bedreigd met ontvoering of aanslag door de mocromaffia. Ondermijning bereikt de top.

Een paar honderd asielzoekers voor Ter Apel was groot nieuws. De tienduizenden andere daklozen in Nederland zijn dat niet. De honderdduizenden mensen die geen kans maken op een eigen woning vergeten we en we kijken niet naar migranten gevangen in Europese tentenkampen onder slechtere omstandigheden. We zijn barmhartig voor de enkeling met een gezicht en vergeten de massa.

We hebben een tunnelvisie op een groepsgrootte die nog op een beeldschermpje past. Als de groep groter wordt, je te ver moet uitzoomen, je geen personen kunt herkennen, dan kan je ook niet meer voorstellen, mee identificeren of inleven. Dan bestaat in de publieke opinie of politiek opzicht het probleem niet meer. Dan bent u een nummertje in een spreadsheet, en dat is uw laatste rustplaats.

De pensioenhervormingen gaan over 1500 miljard die Nederland verzameld heeft. Het wordt alleen in omvang overtroffen door de beloften en verwachtingen die eromheen hangen. De groep 40 tot 50-jarigen valt tussen wal & schip, zoals eerder voorspeld. De minister stond met een mond vol tanden in de Kamer, haar mooie plannen waren niet doorgerekend voor de huidige inflatiecijfers.

Pensioenen zijn in de jaren negentig geplunderd via premievakanties, ongedekte VUT-regelingen en de uitnamewetten van Ruud Lubbers. Het rijk deed een greep in de kas, maar kiest nu liever voor de grote wisseltruc, dan netjes 80 miljard terugbetalen aan het ABP. De schade wordt verdeeld tussen werknemers & gepensioneerden, werkgevers (ook bij andere fondsen) zijn de lachende derde.

Klimaatpaus Jetten is in zijn nopjes met de gasprijs. Hij is er trots op dat we de hoogste van Europa hebben. De totale paniek hoe u uw rekeningen betaalt, zal u als een zweep motiveren tot een snelle energietransitie. Hij ziet zijn utopische fantasie in totale extase versneld uitkomen. Dat er voor die dromen geen installateurs, zonnepanelen, bouwvakkers, accumuren en technici zijn, begrijpt hij niet.

Slechte isolatie in een huurwoning als een gebrek erkennen, was hem weer een brug te ver. Dan zou je via een aangevulde gebrekenlijst in aanmerking komen voor tijdelijke huurverlaging. Mensen die huren hebben geen pressiemiddelen en zien hun laatste geld letterlijk naar buiten waaien. Mensen in een koophuis hebben geen € 130.000 om te investeren in warmtepompen, zonnepanelen en isolatie.

De gasbel is bijna leeg. Ruim tachtig procent is er al uit. De 440 miljard opbrengst weggespoeld in weggeeffeestjes aan stemvee. Van de 19 miljard kuub die we jaarlijks oppompen is 17,5 miljard al in lange termijncontracten goedkoop verkocht aan het buitenland. Slechts anderhalf miljard is voor ons. Nederlands gas gaat in België voor minder dan de helft over de toonbank.

Dit kabinet zorgt beter voor de EU dan voor U.

Reaguursels

Inloggen

Topman ziekenhuis roept collega's op: ‘Sta 5000 euro salaris af voor hulp aan personeel met schulden’
‘Wat bijna niet bekend is, is dat tussen de 5 en 10 procent van de zorgmedewerkers inmiddels loonbeslag heeft’.
Laatst sprak ik een bestuurder van een verzorgingshuis waar zelfs 13 procent van de medewerkers in de schuldsanering zit.”
www.ad.nl/binnenland/topman-ziekenhui...

chausson61 | 18-09-22 | 00:49

Stoken in België toch ook niet goedkoop
"Geschatte jaarfactuur energie van gemiddeld Vlaams gezin stijgt naar meer dan 9.200 euro"
www.hln.be/energieprijzen/geschatte-j...

chausson61 | 18-09-22 | 00:46

youtu.be/-ogM5Kxdp6o Vluchten Kan Niet Meer - Frans Halsema en Jenny Arean

F. von Zeikhoven | 17-09-22 | 23:57

Het NL van toen is voorgoed voorbij. We zijn niet meer 'onder ons', we delen geen gemeenschappelijke cultuur meer, geen gezamenlijk patroon van normen en waarden. We lijken totaal niets meer tot stand te kunnen brengen,

1970 - 12.957.621 inwoners totaal - 5.226.000 werkzame beroepsbevolking
Dus 0.40 % van de totale bevolking werkt (voornamelijk mannen) en kijk eens wat er toen allemaal gebeurde en tot stand kwam, waaronder 90.000 tot 125.000 huizen per jaar bouwen in de jaren '50/'60.

2021 - 17.475.415 inwoners totaal - 9.255.000 werkzame beroepsbevolking.
Dus 0.53 % van de totale bevolking behoort tot de werkzame beroepsbevolking.
Maar komt er werkelijk iets tot stand, behalve wat excelletjes vullen en een heleboel gepraat waarbij "iedereen overal over gaat maar niemand ergens verantwoordelijk voor is"

Ook een groot verschil:
BTW in 1969: laag tarief 4 % en hoog 12 %
BTW in 2022: laag tarief 9 % en hoog 21 %
Zien/krijgen we daar nu méér voor terug dan in plm. 1970?

Wering | 17-09-22 | 23:26 | 1

Treffend inderdaad. Je ziet een land degenereren.
Mijn stokpaardje;
- teveel bestuurslagen met teveel baantjesmachines;
- teveel fopfuncties in management, communicatie, etc;
- teveel (semi-externe) adviesraden, commissies, planbureaus, etc.

Allemaal peperduur en inderdaad; iedereen gaat overal over, niemand is verantwoordelijk. We zien van alles fout gaan maar niemand kan ingrijpen. Gemeenten wijzen naar kabinet en kabinet naar EU; en andersom. Ambtenaren wijzen naar rechters die naar discutabele internationale verdragen wijzen. En ondertussen wordt geen enkel probleem opgelost. Want er is geen wil, om met Timmerfrans te spreken; "problemen moet je niet oplossen, maar koesteren".

Veel teveel graaiers die geen meetbaar werk verzetten.
Sterker nog; degenen die wel concreet bijdragen aan de maatschappij worden belachelijk of zelfs verdacht gemaakt door overheid en media.

Dandruff | 18-09-22 | 01:04

Graag nieuwe verkiezingen! Ik heb pijn in mijn buik van deze regering!

Nathalieislief | 17-09-22 | 21:55 | 2

De meerderheid echter vindt het nogsteeds prima zo.

halfvolle glas | 17-09-22 | 22:19

@halfvolle glas | 17-09-22 | 22:19: Echt? Kan dat bijna niet geloven nu er zo veel aan de hand is ….

Nathalieislief | 17-09-22 | 22:39

3,3 Need I say more?

de Jager59 | 17-09-22 | 21:53 | 7

@Rennieflox | 17-09-22 | 23:05: Zapata is iemand met extreem-linkse opvattingen. Van Nederland en van de VS deugt nooit wat, maar voor Putin had hij tot voor kort een zwak.

Après toi | 17-09-22 | 23:10

@Après toi | 17-09-22 | 22:41:
Ergens inhoudelijk op ingaan is redelijk moeilijk voor u geloof ik, erkennen dat de kabinetten rutte een regelrechte ramp voor de gemiddelde huishoudens in den lande zijn is ook lastig.
U bent een van de “ tevredenen” en dat is fijn voor u, maar u clubje tevredenen wordt wel steeds kleiner, of is dat ook niet waar ?
Dat @ zapata10. in uw ogen extreem links is, zegt meer over u dan over @zapata10.

Kruimel | 18-09-22 | 00:54

@Après toi | 17-09-22 | 23:10: Zapata is de intelligenste van iedereen, met nog een stel hier. Leave him alone.

gato | 18-09-22 | 01:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Ftm had wel een mooi voorbeeld van zo’n staatsontvoering:

“Wat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bedoelt met ‘ingewikkelde problemen’ blijkt treffend uit deze uitspraak, waarin de rechter de uithuisplaatsing verlengt bij een erkende gedupeerde in het toeslagenschandaal. Een moeder kon haar kinderen van 2 en 4 jaar oud ‘niet de noodzakelijke veiligheid bieden’; daarom werden ze op 20 november 2020 met spoed weggehaald.

Dat was drie maanden nadat de politie, na meldingen van buurtbewoners, de kinderen met een volle luier op het balkon vond, roepend om hun moeder. De politie had aangebeld, niemand deed open, dus ‘verschaften de agenten zich toegang tot de woning’, die niet opgeruimd bleek. Moeder en haar partner lagen te slapen. De agenten kregen hen met moeite wakker. Moeder bleek onder invloed van alcohol en drugs. Het drugsgebruik was geen incident, concludeerde de politie uit wat ze aantrof in huis.

Het gebit van het oudste kind was afgebrokkeld, de tanden waren zwart. ‘Dit wekt de indruk dat ze nooit zijn gepoetst.’ In het pleeggezin waar de kinderen naartoe gingen, verliep het douchen aanvankelijk met zoveel problemen dat ‘onduidelijk was in hoeverre de kinderen gewend waren om te douchen’.

Wat valt wie te verwijten?

De moeder uit de bovenstaande uitspraak voert aan dat haar ‘niet verweten kan worden dat zij het heel zwaar te verduren heeft gehad door toedoen van de staat. Door de chaos die is ontstaan, raakte moeder haar structuur en daardoor de kinderen kwijt.’

De kinderen zouden in juni 2021 thuiskomen, voert ze aan, maar dat kon niet doorgaan omdat haar inmiddels een huisuitzetting boven het hoofd hing. Uiteindelijk kon ze in haar huis blijven, ook omdat de overheid met 30 duizend euro doorkwam. Sindsdien is er niet meer aan thuisplaatsing gewerkt.

Het is de vraag of dat laatste de jeugdbescherming valt te verwijten. Vaak is de hulp er gewoon niet. Dat bleek al in november 2019, toen de Inspectie voor het eerst alarm sloeg. Dat alarm is nooit verstomd: 7 september ontving de Tweede Kamer een evaluatie van de wet op de kinderbescherming, die onomwonden stelt dat de situatie ‘nog nooit zo slecht was als nu’. “

BobDobalina | 17-09-22 | 21:49 | 22

@BobDobalina | 17-09-22 | 22:50:
En daarom geef ik ook aan dat die openheid van zaken zo belangrijk is in deze. Daarnaast is ook materiële verwaarlozing vaak een aanleiding voor jeugdzorg om tot actie over te gaan. Als je geen cent meer hebt om de huur of hypotheek te betalen, of erger nog niet fatsoenlijke voeding te kunnen bekostigen, indirect veroorzaakt door de vorderingen en opstapelende aanmaningen van de belastingdienst, kan dat wel degelijk leiden tot een uithuisplaatsing. Juist daarom dient dit tot de bodem uitgezocht te worden, niet in de laatste plaats om herhaling te voorkomen.

amateurrr | 17-09-22 | 23:00

@gato | 17-09-22 | 22:53:
Ik ken persoonlijk al drie voorbeelden (werkhalve) waar niet al te slechte moeders -ook geen goede- toch het nadeel van de twijfel kregen ten opzichte van vader. En in mijn ogen onterecht, want vader is nog erger. Het zal wel beiden voorkomen.
Eens dat jeugdzorg als organisatie niet goed functioneert. Ik spreek wel eens medewerkers.

letopuwzaak | 17-09-22 | 23:05

Schrijnend voorbeeld, maar staat feitelijk los van de toeslagenaffaire. Sterker nog, zonder die toeslagenaffaire zou de ernst van dit geval en de noodzaak van ingrijpen voor iedereen overduidelijk zijn. Niemand zal beweren dat deze kinderen thuis beter af zijn. Er is geen excuus voor verwaarlozing.

Dat die duizenden (al dan niet terechte) uithuisplaatsingen steeds ter discussie staan is omdat de belastingdienst stelselmatig loog. De belastingdienst loog 11 jaar lang structureel tegen haar slachtoffers maar ook tegen rechters, raad van state en parlement. En toen dat bekend werd werd het inderzoek vertraagd, werden dossiers zwartgelakt of vernietigd.

En daar begint het dus. Met een frauderende overheid.
Als we een frauderende en liegende overheid gaan verdedigen is het einde zoek. Los van de impact op de 96% slachtoffers die onschuldig bleken; het staartje is nu dat er willekeurig met "schadevergoedingen" wordt gesmeten naar mensen die daar geen recht op hebben.

En er worden uithuisplaatsingen ter discussie gesteld die achteraf terecht zijn.
Maar die twijfel begon met een liegende overheid.
Dat we dat even niet vergeten.
belastingdienst

Dandruff | 17-09-22 | 23:55
▼ 19 antwoorden verborgen

Om alle ellende een beetje te relativeren, wat in perspectief te plaatsen zou er eigenlijk een middeltje verkrijgbaar moeten zijn dat je even laat lachen. Zoals lachgas. Maar ook dat gaat de regering verbieden. De kers op 's regerings psychische marteltaart. Voelen moet je.

Leptob | 17-09-22 | 21:11

En toch.... we hebben deze kabinetten zelf bij elkaar gestemd. Dit wilden we blijkbaar. Niet klagen, maar dragen dus.

miff | 17-09-22 | 21:05 | 6

In Nederland stem je niet op een kabinet maar op een partij. Zo vind ik het partijprogramma van de vvd best okay maar de uitvoering een complete ramp. Neem nou de formatie van Rutte 4. De kiezer stemt, de deuren gaan vanwege de formatie een jaar voor hen dicht maar niet voor NGO's, bedrijven en andere partijen die zich goed hebben georganiseerd, en vervolgens wordt er een regeerakkoord gepresenteerd wat amper meer te herleiden is naar de verkiezingen. De Nederlandse democratie is toe aan een grondige verbouwing waardoor de burger meer invloed krijgt op het gevoerde beleid.

therealbraindump | 17-09-22 | 21:38

@therealbraindump | 17-09-22 | 21:38: En dat gaat niet gebeuren want dat betekend macht inleveren. Wie ook de zittende partijen zijn, geen enkele zal dit gaan doen.

Ikdoemisschienmee | 17-09-22 | 21:57

Daarom dient er een wet te zijn die elke lobby transparant maakt. Laat maar aan het publiek zien wat er bekopstooffd wordt in die achterkamertjes. Wie met wie praat waarover.

Briver | 17-09-22 | 22:25
▼ 3 antwoorden verborgen

"Duizenden kinderen werden ontvoerd, pas enkele herenigd met hun ouders" Dit klopt niet het zijn er geen duizenden maar 1675 kinderen in de periode van 6 jaar van 2015 tot en met 2021 (CBS)
Het hele verhaal over het nieuwe pensioenstelsel klopt ook niet. Sterker nog in het nieuwe stelsel stijgt de AOW leeftijd minder snel, betere pensioenafspraken voor vervroegd stoppen met werken voor mensen met zwaar werk, beter nabestaandenpensioen, extra keuzerecht voor iedereen bij pensioen etc.

johnyl | 17-09-22 | 21:01 | 12

@Duwbak_Linda | 17-09-22 | 21:59: Ik heb meerdere uithuisplaatsingen meegemaakt en die waren allemaal terecht. Hoe verontwaardigd de ouders soms ook waren.

Après toi | 17-09-22 | 22:02

@Après toi | 17-09-22 | 22:02: Dan nog moet het altijd controleerbaar en aanvechtbaar zijn. Maar dat was niet mijn punt.

Duwbak_Linda | 17-09-22 | 22:03

@Après toi | 17-09-22 | 22:02:
Ik heb meerdere uithuisplaatsingen meegemaakt die dat niet waren (door de rechter uitgesproken) en waarbij jeugdzorg de ellende voor die kinderen alleen nog maar groter heeft gemaakt. En nu?

amateurrr | 17-09-22 | 22:22
▼ 9 antwoorden verborgen

De vertrekkende Ben van Beurden had volkomen gelijk toen hij, gevraagd over de volstrekt van de pot gerukte gerechtelijke klimaateis jegens Shell, stelde dat de huidige chaos op de energiemarkt precies is wat je krijgt als je het aanbod afknijpt terwijl de vraag gewoon hoog blijft. Wie nu nog eist dat de olieboeren de productie terugschroeven, moet een energierekening van €1000 per maand voor lief nemen. Hopelijk worden de mensen nu een beetje wakker.

Maar ik vrees dat de politici het - zoals door Feynman gesteld - wel prima vinden zo. Ik heb vanaf het begin voorspeld dat de energietransitie afgedwongen zou gaan worden door absurd hoge prijzen, ik had alleen niet voorspeld dat het zo snel en zo stevig zou gaan, en dat er een crisis voor misbruikt zal worden. Jetten stelt dat de hoge energieprijzen het nieuwe normaal zijn. Als dat zo is, dan is dat beleid en niet de markt. De zoveelste impopulaire maatregel die wordt doorgedrukt met een smoes, onder het mom van "we moeten wel". Een double whammy: want met de miljoenen huishoudens die hiermee in de problemen komen wordt het een fluitje van een cent om ook nog even een nieuw socialisme af te dwingen.

Muxje | 17-09-22 | 20:49 | 21

@naglfar | 17-09-22 | 21:21: Gewoon getekende contracten waardoor België ons gas voor een habbekrats krijgt. Dommer en dommer regeren dit land al zo lang dat het niet opviel. Nu dan eindelijk een beetje ophef.

dijkbewaker | 17-09-22 | 22:06

Leg maar eens uit waarom de gasprijs in Nederland zoveel duurder is dan in België.

Briver | 17-09-22 | 22:24
▼ 18 antwoorden verborgen

voor de kerst nieuwe verkiezingen. Tenzij het al eerder stevig gaat vriezen.

Dr.Utker | 17-09-22 | 20:48 | 1

Ik denk dat over een jaar de bevolking aan de poort staat te rammelen om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.OF dat met geweld zal gaan is nog de vraag.

seasicksteve | 17-09-22 | 21:21

Er is fors gefraudeerd met die kindertoeslag, maar dat is Feynman blijkbaar ontgaan.

Après toi | 17-09-22 | 20:48 | 21

@marcoplarco | 17-09-22 | 22:01: "In de basis is het principe van toeslagen fout" Niet relevant want die toeslagen zijn er om gebruikt te worden. Niet de fout bij het slachtoffer leggen, maar bij de misdadiger.

dijkbewaker | 17-09-22 | 22:11

@dijkbewaker | 17-09-22 | 22:11: dat het slachtoffer gebruik maakt van de mogelijkheden binnen het systeem neemt niet weg dat het toeslagensysteem in de basis een verkeerde methode is om financiële 'ongelijkheid' weg te poetsen.

naglfar | 17-09-22 | 22:38

@dijkbewaker | 17-09-22 | 22:11: @marcoplarco heeft wel degelijk een punt. In de basis zouden toeslagen niet nodig zijn als je je levensonderhoud kunt betalen van je inkomen. Zoals het nu gaat is het makkelijker om ergens een toeslag voor te krijgen dan om je inkomen te verhogen door een werk. Want extra werken levert helaas te vaak een negatieve druk op je inkomsten.
En ja je moet ook naar je uitgaven kijken, maar ook die kant wordt heel makkelijk gecompenseerd door diverse kortingspasjes vanuit de gemeente bijvoorbeeld.

Verbandmeester | 18-09-22 | 04:26
▼ 18 antwoorden verborgen

Eén keer de vluchtelingenkaart en iedereen stemt weer vvd. Want met links nog veel meer meer meer.

zokanhetookja | 17-09-22 | 20:47

Als we nu een gasleiding van Belgie naar Nederland aanleggen en we sluiten die aan op het gasnet dat naar de bedrijven en de huishoudens gaan, dan kunnen we dat goedkope Nederlandse gas vanuit Belgïe gebruiken. Is dat wat?

Rest In Privacy | 17-09-22 | 20:47 | 2

Denk van wel. Balkenende ging van 010 de gasrotonde van Europa maken ....

Piet Karbiet | 17-09-22 | 20:58

Die gasleiding gaat van Nederland naar België. De goedkoopste energieaanbieding voor een soort woning waar wij in zitten zou ons in België 3600 euro per jaar kosten en in Nederland minimaal 9000.

Verbandmeester | 18-09-22 | 04:29

Eu66

zokanhetookja | 17-09-22 | 20:44

Zwarte Piet mag niet meer van de deugers maar ons gas kado geven aan het buitenland waardoor kinderen geen ontbijt meer krijgen is blijkbaar prima. Ziek volk.

Piet Karbiet | 17-09-22 | 20:43 | 5

@Piet Karbiet | 17-09-22 | 21:02: Was dat de schuld van Rutte? Of van onverschillige ouders?

Après toi | 17-09-22 | 21:08

@Piet Karbiet | 17-09-22 | 21:02: Sommige ouder zijn het niet waard dat ze kinderen krijgen, heeft niets met kabinetsbeleid te maken. Je kind verwaarlozen vraagt om uithuisplaatsing, die ouders zouden zich moeten schamen.

johnyl | 17-09-22 | 21:11

@johnyl | 17-09-22 | 21:11: Zullen wel kETO moeders zijn die aan intermittent fasting doen , denk je niet ;)

Smoelensmid | 17-09-22 | 21:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Dag Feynman,
Follow the money meldt dat pakweg 90% van de uithuisgeplaatsten weer terug thuis is. Ik snap het niet meer...

Einde van de Domheid | 17-09-22 | 20:38 | 16

@johnyl | 17-09-22 | 21:08: Nee, het CBS stelde _ZELF_ dat haar zoekslag ontoereikend was. www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/aan...

Het CBS heeft volgens haar maar een beperkt deel van de uithuisplaatsingen gevonden, omdat er alleen is gekeken naar gevallen waarbij de rechter een dwingende maatregel heeft opgelegd EN er sprake is van jeugdhulp met verblijf buiten het eigen gezin. Ramesar's zoon (die volgende maand 15 wordt) werd echter bij haar thuis weggehaald terwijl geen van beide criteria van toepassing was.

Sorry dat ik
kinderen die voor 2015 uit huis zijn geplaatst,
kinderen onder dreiging van de rechter uit huis zijn geplaatst,
kinderen die "vrijwillig" uit huis zijn geplaatst,
kinderen die het CBS dankzij decentralisatie niet heeft kunnen tellen en
kinderen die door de rechter uit huis zijn geplaatst maar tijdens de onderzoeksperiode NIET stonden ingeschreven bij een officiële jeugdhulpaanbieder allemaal wel meetel. www.ftm.nl/artikelen/uithuisplaatsing...

Feynman | 17-09-22 | 21:17

@Après toi | 17-09-22 | 21:05: rot op sukkel !

Astroturfer | 17-09-22 | 22:28
▼ 13 antwoorden verborgen

Zo blij dat ik weg ben…

Wijze uit het Oosten | 17-09-22 | 20:36 | 1

Terug naar het oosten ?

beavis | 17-09-22 | 20:41

Als we net zoveel energie zouden besteden aan constructieve kritiek als we doen met gewoon blindelings maar blijven zaniken over dingen die men niet echt kan oplossen en het echt op dit moment niet veel uitmaakt wie er in het torentje zit. Nou dan beweegt er misschien iets.

Paar voorbeelden:

Uit huis geplaatste kinderen: Er is geen fuck wat de MP daar aan kan doen. Het is niet zo dat hij kinderen ontvoert van ouders. Om maar eventjes het feit links te laten liggen dat er bijna altijd iets goed mis is met je als ouder als Jeugdzorg je kinderen komt halen.

Inflatie: Daar kan geen enkele regering echt iets aan doen. Wat pleisters op de wonden. Niet veel meer. Maar we zijn rijk als land. Niemand gaat sterven van de honger tenzij ze debiel zijn.

Energiekosten: Ook daar kan de overheid weinig aan doen. We zijn niet de enige namelijk. Maar niemand gaat doodvriezen deze winter hoor. Tenzij je echt een enorme sukkel bent.

Asielzoekers: Als dat jouw grootste 'boosmaker du jour' is dan is er iets goed mis met je. Dat is peanuts in vergelijking met de andere problemen die we hebben.

Theodorus.Goldbach | 17-09-22 | 20:35 | 24

Als je de magnitude niet ziet of wénst te zien van de grootste bedreiging van onze veiligheid, onze mores, de stabiliteit van onze democratische rechtsstaat én onze vrijheid sinds de Tweede Wereldoorlog, door de massa-instroom van moslims, dan is er iets goed mis met je.
Dat probleem kan alleen nog ingehaald worden door een mondiaal probleem veroorzaakt door het wapengekletter van de leiders van de meest naargeestige dictaturen op het oostelijk halfrond: Poetin, Xi Jinping, Kim Yong Oen, en de leiders van al die staten die op 'Stan' eindigen.

Peter Emile | 17-09-22 | 21:32

@VBO_B_Niveau | 17-09-22 | 20:45: theo is gewoon een vervelende boomer die alles met een boterbriefje heeft gehad. Alles onteigenen van Theo zal hem leren

schillenboer | 17-09-22 | 21:47
-weggejorist-
dijkbewaker | 17-09-22 | 22:22
▼ 21 antwoorden verborgen

Het probleem met het spul wat in de regering zit is dat ze niet alleen slecht zijn opgeleid maar ook gewoon een laag IQ hebben. Daarom doen en kunnen zij niets. Het zit er gewoon niet in en dat zal nooit veranderen.

Polycynisch | 17-09-22 | 20:29 | 2

Mensen met een heel hoog IQ doen ook vaak niets, een zoon is 5x van school getrapt omdat ie niks deed.. Het zal ook niet veel veranderen heeft nu een heel verantwoordelijke baan maar verveelt zich nog steeds en zit maar wat te gamen tijdens zijn werk ;)

Smoelensmid | 17-09-22 | 21:24

Ik vind deze opsomming van de recente gebeurtenissen van Feynman gewoon dodelijk. Ik denk niet dat wij als bevolking nog langer akkoord moeten gaan met deze eindeloze opstapeling van episch falen, want ons land bezwijkt straks écht een keertje onder die toren van openstaande dossiers. Had jij jezelf twintig jaar geleden kunnen voorstellen dat het zó kut zou gaan met Nederland als het nu gaat? Nou, ik was wel pessimistisch over de EU hoor, maar deze totale uitverkoop van al onze principes en idealen gaat onderhand wel een beetje erg ver hè?

VBO_B_Niveau | 17-09-22 | 20:26 | 4

@Zapata10 | 17-09-22 | 20:32:
Terwijl dat glijmiddel voor het oprapen ligt op straat. Moet je wel even naar Oklahoma.

Spring Bruissteen | 17-09-22 | 20:43

Het gaat harstikke goed met de idealen.

(van Jetten en Klaver)

Leptob | 17-09-22 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

Tunnelvisie ontstaat wanneer de pers met zaken aan de haal gaat en binnen een regering-parlement het heersende narratief niet in vraag gesteld mag worden. Degenen die proberen van meerdere kanten naar zaken te kijken worden monddood gemaakt.

ChalinaRosa | 17-09-22 | 20:19

Mooi helder artikel. Pas als het gezwel van d66 achtige partijen uit het land is gesneden, en de term 'populisme' niet meer zijn huidige status aparte krijgt, dan is er hoop, in ieder geval kans op verandering.
Tot die tijd, zijn we allemaal als electoraat schuldig aan onze eigen landsverkrachting. U was gewaarschuwd, maar Rutte werd toch steeds weer de grootste.
Bijvoorbeeld om redenen als: "beter hij dan Wilders of Baudet. En dan vraag ik me af, is dat wel zo? Het complete land staat aan de rand van de afgrond en we zijn de absolute pinautomaat van de EU dus ik betwijfel het.

hallofreen | 17-09-22 | 20:17 | 4

@Spring Bruissteen | 17-09-22 | 20:24: Wilders speelt niks klaar, met zijn extreem linkse economische programma.

Après toi | 17-09-22 | 20:53

@Après toi | 17-09-22 | 20:53:
Dat de PVV economisch links zou zijn is een fabeltje. Heeft u wel eens naar het stemgedrag van de PVV in de Tweede Kamer gekeken?

Spring Bruissteen | 17-09-22 | 21:38

@Spring Bruissteen | 17-09-22 | 20:24: Binnen FvD hebben ze een mini-opstand nodig. Baudet er uit. Iemand anders zonder zonnekoninggedrag er voor in de plaats. Wie weet.

marcoplarco | 17-09-22 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Heb serieus te doen met Willem Alexander. Hij kan tijdens de troonrede weer een door Rutte in elkaar geflanst kutverhaal voorlezen. Erger nog, Rutte is al weer tijden nergens te bekennen. Behalve dat ie zijn ministers lekker een beetje laat lopen kutten, probeert ie met dat in elkaar geflanste kutverhaal gewoon even door Koning Willem Alexander lekker de kolen uit het vuur te laten halen. De rat.

Leptob | 17-09-22 | 20:15 | 5

Bij je woorden 'in elkaar geflanst kutverhaal voorlezen' sloeg mijn fantasie op hol en kwam het met volgende fictieve scenario:

Willem Alexander pakt de troonrede, houdt dat in zijn ene hand. Met zijn andere nog vrij hand pakt hij een aansteker uit zijn zak, flipt die aansteker aan en houdt dat onder de A4-tjes. En als het eenmaal brandt, dat hij dan met krachtige stemt de woorden spreekt: "Niet normaal maken wat niet normaal is!". En dat daarna de zaal uit gewoonte roept: "Hoera, hoera, hoera!"

Rest In Privacy | 17-09-22 | 20:44

Als Wim-Lex het er zo moeilijk mee heeft, dan mag hij van mij gerust zijn positie inleveren. Mooi statement, een koning die zijn volk verlaat.

@schmalz: wanneer heeft Prins Pils jou enigszins het idee gegeven dat hij een goed verhaal in zich heeft?

Sjors W. | 17-09-22 | 20:46

@Sjors W. | 17-09-22 | 20:46: Tot nu toe niet echt inderdaad. Maar hij hoeft het niet allemaal zelf te bedenken. Gaat er ook meer om dat je als koning een statement maakt als je ziet dat je land door een stel minkukels volkomen verkloot wordt.

Schmalz | 17-09-22 | 21:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben nieuwsgierig naar de exacte hoogte van de woekerwinst die de overheid pakt op de hogere gasprijs, dat wordt op Prinsjesdag openbaar.

Een meelevende overheid zou op het moment dat de inkomsten uit een bepaalde accijns op 125% van het begrote bedrag uitkomen, de accijns kunnen verlagen, van inning af kunnen zien, of het geld gebruiken voor compensatie. Helaas hebben wij een belastingverslaafde overheid met een god-complex (wij kunnen uw geld beter voor u besteden dan dat u dat kan).

Over de winsten die bedrijven maken wordt wel schande gesproken, en dat vind ik op zich niet ongebruikelijk, maar dat de overheid zich over de rug van iedere Nederlander (energie moet je gebruiken, dat is geen keuze) verrijkt is aardig schrijnend.

Sjors W. | 17-09-22 | 20:15 | 2

Uit de EU, dan kan de Btw in Nederland gebruikt worden ipv Fransje vetmesten.

Winston1 | 17-09-22 | 20:28

@Winston1 | 17-09-22 | 20:28:
Toch is het geen EU probleem, maar een Nederlandse keuze. Ik vind het ook belangrijk dat de overheid een sluitende begroting heeft, maar ze hoeven geen 'winst' te maken. Winst is persoonlijk inkomen dat we beter zelf hadden kunnen besteden.

Sjors W. | 17-09-22 | 20:42

De toekomst van Rutte IV is grotendeels weersafhankelijk. Twee weken stevige vorst in Europa en hij is gezien. Ikzelf heb een auto met volle tank binnen handbereik zodat casa Tectonicos er geen getuige van hoeft te zijn als de pleuris uitbreekt.

tectonicos | 17-09-22 | 20:13 | 3

Wij zitten heerlijk ergens achteraf verscholen met zonnepanelen, warmtepomp, woonkamer op het zuiden, inductie, zonneboiler, infrarood als bijverwarming en hout stook. Niemand die het gat waar wij wonen weet te vinden dus laat de pleuris maar uitbreken in Nederland. Niet overigens dat ik denk dat de pleuris in Nederland gaat uitbreken. Daar is ons volkje veel te slaafs voor. Ze maken liever ruzie met de buren. Dat helpt.

Zapata10 | 17-09-22 | 20:18

Heb vanmiddag de route nog gereden met timer. Via tussenweggetjes ben ik in 8 minuten in Duitsland.

Jos Tiebent | 17-09-22 | 20:33

@Jos Tiebent | 17-09-22 | 20:33:
U denkt dat als hier de pleuris uitbreekt alles in Duitsland gewoon zijn gangetje blijft gaan?

Spring Bruissteen | 17-09-22 | 20:48

Tegenstrijd, maar hoe? Met een spandoek? Ik zou niet weten hoe... ja, ik heb ideeën, maar daar staat celstraf op.

horsteknots | 17-09-22 | 20:13

Die jeugdzorg. Het zoveelste dossier in VVD/CDA/D66 handen wat een totale clusterfuck is geworden. Maar de redeneertrant van de gemiddelde VVDert volgend moeten die kinderen niet zo zeuren. Hup aan het werk en zorgen dat je geld verdient. Gewoon het kinderwetje van van Houten afschaffen en het probleem is opgelost. Nederland heeft een enorm tekort aan goedkope arbeidskrachten.

Zapata10 | 17-09-22 | 20:11

Een "Man" (C.q. Verrijkiër, we kennen helaas de woke truukjes van woke media intussen wel) heeft blijkbaar alweer toegeslagen, in een "incident" :

www.gelderlander.nl/ede/man-steekt-in...

Eigenlijk betreft dit een uitloop van de wooncrisis. Er zit ook tuig tussen, wat veel erger nog - Blijkbaar geen strobreed in de weg wordt gelegd. Met alle fatale gevolgen van dien, zichzelf uitend in tientallen incidenten die plaatsvinden in de maatschappij. Nederlanders, eerst ! Simpel.

Nederlandop1 | 17-09-22 | 20:10
-weggejorist-
Justin_Case | 17-09-22 | 20:10 | 2

De eerste nagels zijn al in de doodskist van de EU in haar huidige vorm geramd. Met von der Leyen aan het roer en types als Rutte en Kaag die slaafs alle zeggenschap en centen overhevelen, zal de rest snel volgen.

amateurrr | 17-09-22 | 20:04 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Patroon van Rutte, alles bij de gemeenten over de schutting kieperen en veel te weinig geld/mankracht daar om het op te lossen.

Wattman | 17-09-22 | 20:04

Iemand schreef hier: Is het onkunde, naiviteit op kwaadaardigheid? Na het staatsgeweld tegen de boeren is nu de middenstand en de middenklasse aan de beurt. Wat begrijpen bestuurders niet van het feit dat hun salaris straks niet meer door de bewoners van dit land opgehoest kan worden? En er straks geen slagers en bakkers meer zijn?

Piet Karbiet | 17-09-22 | 20:04 | 5

Ze kijken alleen maar naar rapportjes, Piet. Als je alles maar verandert in rapportjes, excelletjes en macro-cijfers dan gaat het helemaal prima met Nederland en de Nederlander, Piet, zeker als je dan 'benchmarked' door onze cijfertjes naast de cijfertjes van andere landen legt. Dat een deel van het land niet meekan is dan vervelend, maar ja, een foutmarge heb je toch.

Als ze de kaasstolp al eens uitkomen, dan gaan ze naar een bijeenkomst van een regionale of lokale afdeling van de partij, waar alleen de hielenlikkers op af komen en die twee die een moeilijke plan wilden stellen vakkundig door de voorzitter naar het einde van de avond worden gedirigeerd, wanneer iedereen de bitterballen al ruikt en toch niet meer luistert.

Sjors W. | 17-09-22 | 20:31

@Sjors W. | 17-09-22 | 20:31: Yep. Een gemiddeld gezin kan 's ochtend nog wel ontbijten, dus ... In een rivier waar gemiddeld 1,5 meter water staat kun je ook verdrinken, Rutte.

Piet Karbiet | 17-09-22 | 20:51

@Sjors W. | 17-09-22 | 20:31: Dat is wel heel pessimistisch.

Après toi | 17-09-22 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

"Als de groep groter wordt, je te ver moet uitzoomen, je geen personen kunt herkennen, dan kan je ook niet meer voorstellen, mee identificeren of inleven."

Tribale bezetenheid.

Duwbak_Linda | 17-09-22 | 20:01 | 2

Nu ik er zo over nadenk lijkt het alsof die bezetenheid wordt versterkt door een medium dat juist de wereld dichter bij elkaar zou brengen. Bier.

Duwbak_Linda | 17-09-22 | 20:21

Internet Haatmachine was een meme, geen handleiding!

Duwbak_Linda | 17-09-22 | 20:29

Gewoon hersenloos afwachten in Den Haag en hopen dat er een mirakel gebeurt. Totaal geen initiatief en Geen benul hoe je dit op moet lossen, maar als overheid de rechtspraak overrulen met wetgeving die problemen oplost staat blijkbaar niet op het lijstje.
Stop die idioten die NL naar de afgrond brengen.

marco52 | 17-09-22 | 20:01 | 1

Dat is het plan, man. Denk je dat ze daar gestoord zijn?

TonAlias | 17-09-22 | 20:02

Een chimpansee achter een paar knoppen levert waarschijnlijk en beter resultaat dan Rutte.

Rattus | 17-09-22 | 19:55

Hulde voor dit artikel. Spijker, kop, klaar! Vrees echter dat je er weinig van terughoort op p-dag.

Justin_Case | 17-09-22 | 19:53

De deuren bij de Raad voor de Kinderbescherming zitten potdicht en worden beveiligd. Daar kom je niet zomaar binnen. Ik snap wel waarom.

Piet Karbiet | 17-09-22 | 19:53

Brrrr. Moet maar hopen dat ik over 10 jaar nog wat uit de AOW-pot mag krijgen.

Plukkieplukkie | 17-09-22 | 19:51 | 5

Er bestaat geen AOW pot. AOW is een overslagstelsel. En nee, u heeft weinig meer te verwachten. Ze gaan allereerst de pensioenen verkwanselen en omdat er steeds meer ouderen komen moet u langer door werken. Maar vergeet nooit, het is de heer Rutte geweest die stelde dat de AOW afgeschaft diende te worden. Mensen moesten zelf maar voor hun oude dag zorgen. Als hij nog een termijn krijgt heeft hij zijn zin.

Zapata10 | 17-09-22 | 20:07

Ik reken er niet op dat ik nog AOW krijg. Of een pensioen, zal tegen die tijd ook wel verbrast zijn.

error503 | 17-09-22 | 20:52

Ik sprak afgelopen week een pensioenadviseur vanuit mijn functie en die vertelde dat het nieuwe pensioenstelsel veel haken en ogen heeft. De overheid heeft een vies spelletje gespeeld met de laatste pensioen indexatie door als verzoek neer te leggen dat er geen kritische vragen gesteld mochten worden over het nieuwe pensioenplan. Dat stinkt dus al meteen.
De huidige economische situatie zou er direct toe leiden dat de pensioen gekort zouden moeten worden door de slechte aandelenkoersen.

Er zullen door de 2e Kamer vast een paar kritische vragen gesteld worden voor de vorm waarna men als een blad omdraait en instemt met het nieuwe systeem. Hopelijk krijgen we dan weer een nacht van Wiegel in de Eerste kamer en wordt het plan alsnog van tafel geveegd.

Caterpillar | 17-09-22 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Zelfs de eeuwig besluiteloze Belgische politiek heeft het al voor elkaar , wat een kneuzenbende hebben we hier gekozen .
Nederland moet zich kapot schamen om zoveel onkunde op het schild te hebben gehesen .

Castor12 | 17-09-22 | 19:49 | 1

Overal in het westen is het huilen geblazen. In het oosten iets beter, Winnie de Xi gaat dictator voor het leven worden. Poetje leek lang ook ongenaakbaar, maar daar beginnen de eerste twijfels over te komen.

Nee het westen is de pineut. Worden door Davos sekteleden "geregeerd" die vooral erop uit zijn alles waar het westen voor stond te slopen in ruil voor het Chinese systeem.

Alleen in Amerika zie ik ULTRA MAGA nog een schijn van kans maken tegen deze globalistische geboefte. En zelfs hun geef ik een 60/40 kans, de macht van de multi miljardair families in DC is inmens.

Graaf_van_Hogendorp | 17-09-22 | 19:53

This country js going straight to hell.

U-boot | 17-09-22 | 19:48 | 2

Zo veel hel vuur. nee dat kunnen we niet betalen... Word een koude hell dan in nederland.

adam76 | 17-09-22 | 19:49

Zelf voor gestemd, dus tja.

Graaf_van_Hogendorp | 17-09-22 | 19:56

Gisteren een contract afgesloten voor gas in BE.
2200 kuub voor 3137,53 per jaar (261,46 per maand) bij Total Energies. Voor de grap eens gekeken bij Vattenfall NL:
€9473,21 voor een jaar voor 2200 kuub.
Dat is gewoon 3x zoveel. Is toch bizar?

BrulSpin | 17-09-22 | 19:47 | 8

Om te janken is het. Gajes daar in DH.

beavis | 17-09-22 | 20:50

Hooivork ?

Astroturfer | 17-09-22 | 22:18

@Cor Netto | 17-09-22 | 19:56: Deels ja, ook uit Noorwegen en UK. Het is niet te begrijpen bijna. Wel zijn Belgen denk ik iets minder afhankelijk van gas. Veel mensen hier kunnen op meerdere bronnen stoken. Pellets bijvoorbeeld of hout.

BrulSpin | 17-09-22 | 22:27
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Nathalieislief | 17-09-22 | 19:46 | 2

Wat ook nog schandalig is, is dat het Kabinet niet de onterecht geheven spaartaks niet wenst terug te betalen, "omdat dat te duur is". Compleet knettergek is dit kabinet, maar ook misdadig.

Ongekend2022 | 17-09-22 | 19:45 | 5

Denk dat het nog wel een gang naar het Europees hof gaat opleveren, nog even afwachten wat clubs als de bond voor belastingbetalers er mee gaat doen.

Fark Mutte | 17-09-22 | 20:06

@Lorejas | 17-09-22 | 20:00: op de rente van spaargeld, dat is voorlopig nog niks en 31 of 34 % van niks is nog steeds niks.

Fark Mutte | 17-09-22 | 20:07

@Fark Mutte | 17-09-22 | 20:07: is niet gebaseerd op spaarrente maar op een geschat rendement uit beleggingen als ik goed herinner uit mijn laatse aangifte. Dit geschatte rendement is hoger dan dan het door mij behaalde rendement, dus kost het mij netto geld.

Kukooo1 | 17-09-22 | 22:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Interessante discussie tussen de 'nare jongens'. Mag je in dit geval spreken van landverraad?

Joyce | 17-09-22 | 19:40

Ik had niet veel op met de Mocro-maffia, maar nu ze rutte willen ontvoeren moet ik er nog is over denken.

jan huppeldepup | 17-09-22 | 19:40 | 7

@Astroturfer | 17-09-22 | 22:15: Ik ben dan altijd benieuwd in welk land je dan wel wilt wonen. Rechts scheldt altijd op Nederland maar vergeet dat ze zelf al meer dan een decennium aan de macht zijn.
Oh, maar Rutte is te links: wat hij doet is niet het beleid van de ware rechtse rukker. Maar wat zouden de partijen rechts van de VVD nu klaarmaken? Nee, we moeten weer eens een centrumlinkse regering. Niet dat dat veel beter wordt, maar dat eeuwige bezuinigen op tamelijk essentiële zaken heeft het land ook niet veel goed gedaan. Hoewel er misschien niet aan te ontkomen was.

cugel | 17-09-22 | 22:41

Als Taghi inderdaad Rutte dreigt om te laten leggen dan gaat Rutte er misschien eindelijk eens wat aan doen. Misschien realiseert hij zich dan dat slappe regimes leiden tot een misdaad syndicaat binnen de muren van de EBI.
Het zal met een sisser aflopen ben ik bang.

Bakkeleures | 17-09-22 | 23:06
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl