achtergrond

Geenstijl

LOL. NPO-offensiefje in de War on Houtkachels

Mi Mi Mi Mi Mi

Zo, daar waren ze weer, met een aanval op die vermaledijde zelfvoorzieners. De NPO weer als propaganda-orgaan voor de Eneco- en Vattenfal Tot Slaaf Gemaakten. Met een bullshit claim dat een houtkachel 1,5 x zo duur is, omdat de warmte door de schoorsteen vliegt. Zero onderbouwing verder, en het scheelt nogal wat voor schoorsteen je hebt en waar je het haardhout vandaan haalt. Een kuub doet 300 eypo in de Randstad, en 90 euro op het platteland. En als je zelf bomen hebt, is het graties (groetjes) of - en dat horen we steeds vaker - de mensen gaan het bos in (kaart, pdf) met een accukettingzaag en een fietskar. Allermooiste in het hulpeloze itempje om maar zoveel mogelijk mensen aan het gas te houden, is het slotzinnetje in de alinea met besparingstips:

Zet bijvoorbeeld alleen de verwarming aan in de kamers waar je bent, hou de deuren in huis dicht en zet de thermostaat op maximaal 19 graden. Natuurlijk helpt het beter isoleren van het huis ook en een warmtepomp kan eveneens energie besparen, maar niet iedereen heeft toegang tot die opties.

Daar staat, op een website van de Arbeidersomroep nota bene... Jammer dan, krepeer maar lekker, afgehaakte teringsloebers zonder financieelgeld!

Geen Grap. Bestaat echt. Klik PDF ⇧

Geen Grap. Bestaat echt. Klik PDF ⇧

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.