achtergrond

Geenstijl

Waarom 'hartstikke linkse' Marleen een Amsterdamse huisjesmelker is

Spoiler: Geld is geil

Maak kennis met de 33-jarige Marleen uit Amsterdam. Succesvol medewerkster op een ICT-afdeling in de zorg, maar wel iemand die "intern worstelt" met een probleempje: ze is namelijk huisjesmelker. In Amsterdam! En dat kan echt niet, want dat is tegen haar principes. "Ik stem zelf hartstikke links en roep altijd het hardste dat er regulering op de huizenmarkt moet komen. Net als dat ik voorstander ben van een eerlijke belasting over de huurinkomsten uit een woning. Dat mensen er geld aan verdienen vind ik eigenlijk ronduit belachelijk en echt niet kunnen." Maar toch verhuurt ze het huis dat ze overhield toen ze ging samenwonen met haar vriend voor 1.300 euro p.m. ex., waardoor ze maandelijks zo'n 1.000 euro winst maakt op dit hokje. En daar betaalt ze dankzij een handig Box 3-trucje geen belasting over. "Ik hoop dat ze dit ook gaan aanpakken in de politiek. Maar zolang het voor grote bedrijven als Blackstone en bepaalde prinsen van Oranje mogelijk is om veel geld te verdienen met het verhuren van pandjes, doe ik het ook." Want linkse ideeën zijn leuk, maar als de eurobiljetten aan de deur kloppen spreiden de benen rap voor het kapitalisme. Maar zo'n financieel rechtse affaire komt wel met een schuldgevoel dat dagelijks aan haar knaagt en daarom keek ze naar een regeling van de gemeente waarbij ze haar huurwoning beschikbaar kan stellen aan een zorgmedewerker. Dus nu verwacht u dat er een noeste zorgarbeider in haar huurwoning verblijft... "Nou, nee. Uiteindelijk hebben we daar toch niet voor gekozen. Als ik dat wel had gedaan, had ik stukken minder huur kunnen vragen." De hypocrisie van alle goedbedoelende wereldverbeteraars samenvatten in één uitspraak: Marleen kan het!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Oh? Woningcorporatiebazen HONDSCORRUPT

Klopgeesten het uit het Vestia-verleden ontwaken in Nieuwsuur-repo

@Van Rossem | 23-06-23 | 08:50 | 172 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.