achtergrond

Geenstijl

CDA-denktank wil met embryo’s experimenteren

Medisch-ethische doorbraak

De SGP krijgt ze links en rechts om de medisch-ethische oren vandaag, want na het Kuipers-voorstel voor het toestaan van euthanasie bij kinderen tussen de 1 en 12 jaar oud lijken de refo's nu ook de steun van de geloofsbuddy's van het CDA te verliezen op het gebied van het kweken van embryo’s. Een christendemocratische denktank oordeelt dat de embryokweek de goedkeuring van het CDA verdient als daarmee erfelijke ziekten kunnen worden voorkomen. "De kwaliteit van leven van een volgroeid kind weegt zwaarder dan de beschermwaardigheid van een tweecellig embryo." Een dikke draai in de progressieve richting, maar eentje die voorlopig weinig oplevert. Als de partij dit standpunt al overneemt, dan is in het regeerakkoord opgenomen dat deze coalitie wetsvoorstellen hierover niet in behandeling neemt. Dat was een geste richting Segers om tijdens de formatie zijn meloenen tussen de rotte peren van de vvd, de paradijselijke appel van het cda en de bruine bananen van D66 op de fruitschaal van deze coalitie te houden. De Christenunie kreeg de mogelijkheid om cruciaal onderzoek naar ziektes wederom vier jaar stil te leggen en vond dat belangrijk genoeg om in ruil daarvoor braaf mee te stemmen met de rest van het akkoord. Maar goed, dat geldt alleen voor deze regeerperiode en met de stikstofcrisis, klimaatcrisis, asielcrisis en huizencrisis (om er maar een paar te noemen) wordt de kans elke dag kleiner dat Rutte IV zijn vier jaar uitzit. Verandering gloort aan de horizon en zelfs het CDA staat (op dit gebied) niet meer in de weg.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.