Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Affaire Shula Rijxman zegt ook veel over Sigrid Kaag

Inzake de vijfde colonne van D66 binnen de NPO

Het is onvermijdelijk dat in Nederland partijkartelland bestuurders met politieke affiliaties aantreden. Zie bijvoorbeeld de Hoge Colleges van Staat: de Raad van State met Thom de Graaf (D66) en de Algemene Rekenkamer met Arno Visser (VVD). Alleen Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen is partijloos. De NPO is geen Hoog College van Staat maar het komt er wel in de buurt qua invloed.

Wat ons brengt op de onthullingen over Shula Rijxman dit weekeinde. Haar voorganger als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO was Henk Hagoort, die bekend stond als CDA'er. De tot voor kort collega's van Rijxman in de Raad van Bestuur zijn de nog steeds zittende PvdA-veteraan Martijn van Dam en CDA-denker en Wilders-criticus Paul Doop. Voorzitter van de Raad van Toezicht is oud-D66'er en nog steeds VVD'er Tjibbe Joustra. Kun je wat van vinden maar we weten in ieder geval van welke partij ze zijn.

Hoe anders is het met Rijxman. Want ja, ze stemde naar eigen zeggen wel op D66 maar de beschuldigingen dat ze onderdeel zou uitmaken van de sociaal-liberale kaste vond ze maar 'strontvervelend'.  Dankzij de onthullingen weten we nu dat er een direct lijntje liep tussen de toenmalige baas van de NPO en D66-leidster Sigrid Kaag. En dat Rijxman zich bij Nieuwsuur beklaagde over een interview met Kaag. Zelf zegt Rijxman over die betrokkenheid: "Natuurlijk heb ik Sigrid Kaag weleens geadviseerd, ook in campagnetijd, want ik ken haar goed. Maar ik ken ook andere politici goed. Ik geef iederéén adviezen, niet alleen D66." Kapotbenieuwd naar haar adviezen voor Geert Wilders en Thierry Baudet.

Maar het draait hier om het woordje 'natuurlijk'. Dat impliceert dat haar handelen volstrekt normaal zou zijn. Dat er niets mis mee is als de voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO - feitelijk het bestuur van het door de belastingbetaler met honderden miljoenen euro's gefinancierde publiek omroepbestel - partijleiders gaat adviseren. En zich beklaagt over 'de toon' van interviews in actualiteitenrubrieken. Maar dat is juist volstrekt abnormaal. Natuurlijk heeft de chef van de NPO contact met politici. Als lobbyist, belangenbehartiger van de NPO. Denk aan het bepleiten van minder bezuinigingen, meer zendtijd, onafhankelijkheid van politieke luimen, dat werk. Bovengenoemde Rijxman-praktijken passen daar overduidelijk niet bij.

Deze affaire zegt ook wat over Sigrid Kaag. De zelfbenoemde voorvrouw van Nieuw Leiderschap heeft zich de adviezen van Rijxman dus laten aanleunen. Schijnbaar heeft Kaag geen moment overwogen om Rijxman vanaf haar moral high horse stevig toe te spreken met een ferm 'Hallo mevrouwtje Rijxman, u daar beneden ja. Vriendelijk dat u mij wilt adviseren maar dat past u niet in uw rol als voorzitter van de NPO. Het past ook niet bij de partij die ik leid, de partij die zich laat voorstaan op transparantie. Wat denkt u wel mevrouw, ken uw plaats. Ik ben geen Mark Rutte, ik niet. En nu wegwezen, vort!'

Maar Kaag besloot anders. En beloonde Rijxman voor haar inspanningen met een D66-wethouderschap in de hoofdstad.

D66 beschikte zoals we nu weten sinds het aantreden van Rijxman als NPO-bestuursvoorzitter in 2016 over een vijfde colonne binnen de NPO en Sigrid Kaag wist dat ook. SAD!

Martin Bosma (PVV) is on the case. Hij wel.

Reaguursels

Inloggen

Zullen we maar gewoon stoppen met doen alsof we een behoorlijk functionerende democratische rechtstaat zijn? Gewoon toegeven, mensen, jammer, dat was ooit.

Harry.Langezwaal | 29-05-22 | 21:09

@Beste_Landgenoten | 29-05-22 | 13:12 : Een beetje late reactie van mij, maar zat naar de F1 te kijken die wat laat eindigde.... maar inhoudelijk: je noemt nu precies 2 beroepen op die NIET van de (r)Overheid afhankelijk zijn (autoverkopers en taxichauffeurs), dat zijn rechters, leraren en journalisten WEL, zelfs van kranten die (las ik ooit) zelfs Subsidie krijgen vanwege de concurrentie van internet, ik zou zeggen: NIKS subsidie... als ze het niet redden, is er geen interesse genoeg voor ze en moeten ze maar ander werk zoeken, liefst buiten de overheid.

Neem het voorbeeld maar aan GS, die zichzelf bedruipen en dat soort ondernemers geef ik graag af en toe een (kleine) donatie om te zorgen dat ze overleven.

Keyboardspeler | 29-05-22 | 19:58

Zat ik een keer in een aktiegroep van D66-ers om ergens tegen te protesteren in mijn gemeente. Ik zou iets samen doen met de voorzitter. Hij ging eerst lekker op vakantie en ik maar doorwerken. Op de dag dat we in de Raad ons zegje mochten komem doen, las hij een verhaal voor waar ik niks van wist en ik mocht de helft van mijn verhaal niet voorlezen. We gingen af als een gieter, helemaal niet goed voorbereid, de publieke tribune lachte ons uit en de raadsleden maakten gehakt van ons plan. Later bleek dat alles erom te doen was dat die D66 lijsttrekker wethouder wou worden. Dat ging niet door en vertrok ze naar de provincie. Heel die aktiegroep en al dat vergaderen allemaal voor niks geweest. Kijk uit om nog een aktie te doen voor D66, ze misbruiken je gewoon als oud vuil.

VolgendjaarkrygikAOW | 29-05-22 | 19:54

If you can’t beat then join them

mozaard | 29-05-22 | 15:22 | 2

*m

mozaard | 29-05-22 | 15:23

Zo waar! Aarskussen betaalt. Neusje afvegen doet.

inCol | 29-05-22 | 17:42

D'66 heeft er een handje van om mensen in de Amsterdamse gemeenteraad te parachuteren zonder dat ze ooit op de kieslijst hebben gestaan en zonder dat er iemand op ze gestemd heeft om ze vervolgens even later naar de landelijke politiek te halen omdat ze al zo veel ervaring als wethouder in een grote stad hebben.
En een Amsterdams D'66 raadslid stapt zonder problemen opzij als het landelijk bestuur een onbekende op een wethouderspost zet en hem/haar zo een belangrijke positie door de neus boort.
Dat hadden we Kajsa Ollongren ook al.
Werd vanuit de hoge ambtenarij ineens wethouder en locoburgemeester toen Eberhard van der Laan op het punt stond te overlijden.
Toen zij geen burgemeester werd vertrok ze naar de landelijke politiek in Den Haag.
En met Sharon Dijksma ook al.
Toen de PvdA in de Tweede Kamer de helft van haar zetels verloor werd ze wethouder in Amsterdam tot de functie van burgemeester van Utrecht beschikbaar kwam.

Osdorpertje | 29-05-22 | 13:31 | 2

Precies heel Democratisch. Die Ollongren en ook Kaag uit het niet. Hoopla en dan zit je met de gebakken peren. Precies zoals Hans van Mierlo het had gewild in 1966.

EmilioEsteves | 29-05-22 | 14:29

Het voorbeeld natuurlijk Asscher. Die in Amsterdam een financiele puinhoop achterliet maar dat was blijkbaar voor de PVDA een pré om landelijk te gaan.

Basil Fawlty | 29-05-22 | 15:55

Die tweet van Martin Bosma, daar wordt gewaarschuwd voor gevoelige informatie. Waarom is dat? En zitten er in die censuurredactie ook D66’ers of zo?

Tiscali-2 | 29-05-22 | 12:47 | 3

Dat is bij veel berichten het geval.
Heeft niet met de inhoud te maken. Wellicht met de instellingen? (Ik heb zelf geen Twitter account)

Roos | 29-05-22 | 12:49

Twatter is zo links-maf als de neten. Als er teveel sneeuwvlokjes gekwetst worden, gaat Twatter de berichten blokkeren. Het zou me niet verbazen als er op de achtergrond nog wat lijntjes lopen. Nederland wil niet voor niets de datacenters hebben en heeft alle privacy- en afluisterwetgeving om zeep geholpen of veegt er per definitie zijn reedt mee af.

Frau Merkel | 29-05-22 | 12:53

Het meest irritante is dat het zich allemaal open en bloot voor onze ogen voltrekt. Ze schamen er zich niet voor, integendeel, ze spelen het uit en genieten er zichtbaar van. Want we weten weliswaar wat er speelt, we weten dat ze mekaar helpen, we weten dat ze met elkaar in achterkamertjes afspreken en daar leuke plannetjes maken, maar we kunnen niets bewijzen, we kunnen niets hard maken, we betrappen ze niet, ze komen er steeds mee weg. En dat werkt voor hen verslavend. Wie zijn toch die mensen die zo door het leven gaan? Dat zijn degene die de deugdzaamheid als wapen ontdekt hebben en geleerd hebben er hun voordeel mee te doen. Dus niet degenen die van nature of door opvoeding de neiging hebben om deugdzaam te zijn, nee, degenen die uit puur opportunisme handelen en het erg nodig hebben om zich anders voor te doen dan ze zijn, de valsemunters, de bedriegers, de leugenachtigen.
Het liegen en bedriegen is de laatste halve eeuw langzaamaan gemeengoed geworden. Het verschil tussen schijn en werkelijkheid vervaagde, het ging niet meer om de boodschap maar om hoe die boodschap overkwam, en uiteindelijk ging het enkel nog om hoe iets overkomt, en of het nou een leugen was of waarheid, dat maakte helemaal niks meer uit. En dat is de nieuwe werkelijkheid waarbinnen de leugenaars en bedriegers zich veilig voelen en genieten van hun macht. Het doet hen deugd om te zien hoe hun gebakken lucht aankomt, overkomt, effect sorteert, en ze zetten nog eens extra aan, overdrijven zelfs, schilderen hun geconstrueerde deugdzaamheden in de felste kleuren om maar gunstig af te steken ten opzichte van al die anderen van wie ze ook denken dat die maskers dragen. En dan zien ze op den duur in het geheel niet meer hoe hun handelen haaks staat op hun dure woorden, snappen ze niet hoe wij, argeloze burgers, ons ergeren aan dat scherpe contrast. Voor hen bestaat dat niet, hun narratieven hebben ze losgezongen van wie ze in werkelijkheid zijn, en zelfs als ze in de spiegel kijken zien ze enkel nog het beeld dat ze van zichzelf hebben gecreëerd.
Liegen kan pathologische vormen aannemen, en culturen kunnen pathogeen zijn. D66 als politieke beweging is zulk een cultuur. D66 kweekt pathologische leugenaars. Wie zijn toch die mensen? Lieden die niet meer weten hoezeer ze zichzelf en de wereld voor de gek houden. Lieden die ook niet meer zien wanneer ze door de mand vallen.

Schoorsteenveger | 29-05-22 | 12:39 | 17

Dat dus. Vind ik prima voor privé sector maar niet voor de overheid.

anja | 29-05-22 | 19:59

Ook van mij hulde voor deze 2 laatste bijdrages (reaguursels), als GS een plus en min-mogelijkheid had, stond hij nu op + 850 of zo.

Keyboardspeler | 29-05-22 | 20:06
▼ 14 antwoorden verborgen

Inteelt in de elite maakt de Kaagiografie compleet.

Schwanzeleber | 29-05-22 | 12:29

Twatter blokt de vragen van Bosma. Graag even het lijstje in de tekst.
Opdat wij niet vergeten!

Frau Merkel | 29-05-22 | 12:24 | 6

@Frau Merkel | 29-05-22 | 12:51: bij mij niet en ik heb ook geen account.

Roos | 29-05-22 | 12:53

@Frau Merkel | 29-05-22 | 12:51: open de tweet in een prive venster.

bergsbeklimmer | 29-05-22 | 13:40
▼ 3 antwoorden verborgen

“Kapotbenieuwd naar haar adviezen voor Geert Wilders en Thierry Baudet.”
Stop. Hou er mee op.

Zal wel zoiets geweest zijn.

Rico Tampeloerus | 29-05-22 | 12:14

Als ondernemer werk ik gewoon voor mijn geld, investeer en hoop dat het allemaal goed gaat ook de verantwoordelijkheid naar je personeel toe, kortom gaat allemaal niet vanzelf. Hoe anders is het als je tot de kliek van de banencarrousel behoort, beetje de hele dag lullen (mss een paar likken om hoger op te komen) en nul risico. Faal je? Geen probleem op de banencarrousel je krijgt gewoon weer een nieuwe topfunctie.

MargauxGrandCru | 29-05-22 | 12:03 | 2

Familie laten ze nooit vallen. Ze houden elkaar vast en koesteren elkander.

Adriel | 29-05-22 | 12:04

De leden van die carrouselkliek zijn overigens vrij makkelijk te herkennen. Ze hebben allemaal een bruin puntje op hun tong.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 12:06

Bevestiging oud politiek gezegde.
"Het is belangrijker wie je kent dan wat je kan."

MorgenEenAnder | 29-05-22 | 12:00 | 3

Ja triest is dat.

MargauxGrandCru | 29-05-22 | 12:03

Ja in alle bestuurlijke- (managers)lagen bestaat die retoriek.

Cunts-en-kitsch | 29-05-22 | 12:09

@Cunts-en-kitsch | 29-05-22 | 12:09: Niet geheel onterecht. Wat je in management en politiek voor elkaar krijgt hangt voor een flink deel af van je netwerk.

Muxje | 29-05-22 | 12:30

Ik bepleit een voltooid-leven-traject voor Demofoben66.

J.P.Drapeau | 29-05-22 | 11:56 | 3

Het partijorgaan heeft niemand belang bij, laten we het "traject" erg kort houden.

Ruikbaard | 29-05-22 | 12:03

@Ruikbaard | 29-05-22 | 12:03: Het partijorgaan van Frans van Drimmelen heeft veel betekend voor de carrière van een aantal D66 dames

Arnold Layne | 29-05-22 | 12:04

Ik pleit mee.

ChalinaRosa | 29-05-22 | 13:02

"En beloonde Rijxman voor haar inspanningen met een D66-wethouderschap in de hoofdstad."

Niet dat ik nou veel sympathie voor die partij of beide dames heb, maar gaat de minister van Financiën over de benoeming van wethouders in gemeentes?

Tapu | 29-05-22 | 11:54 | 4

Niet Kaag de minister, maar Kaag de partijleider. Nee, die gaat ook niet over de benoemingen maar heeft daar wel zeer grote invloed op.

Muxje | 29-05-22 | 11:57

De partijtop toch.

John McClane | 29-05-22 | 11:57

@John McClane | 29-05-22 | 11:57: Kaag dus.

Frau Merkel | 29-05-22 | 12:25
▼ 1 antwoord verborgen

Rijxman gaat zich nu als wethouder warm lopen voor een toekomstig baantje in het kabinet. Zo heeft Ollongren dat ook gedaan.

Colin.Fart | 29-05-22 | 11:53 | 1

Yep. En of de gemiddelde Amsterdammer er enig baat bij heeft zal d'r aan haar reet roesten.

Piet Karbiet | 29-05-22 | 12:07
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 29-05-22 | 11:50 | 48
▼ 48 antwoorden verborgen

Stoppen met subsidiëring van de NPO.

wiers | 29-05-22 | 11:46 | 1

Ik stem ervoor dat we dat met onmiddellijke ingang aan Geenstijl schenken.

keistad | 29-05-22 | 11:50

Prima column Bas. Vooral het woordje 'natuurlijk' is, zoals je aangeeft, alleszeggend. Het geeft exact de belevingswereld van dit soort ideologisch verdwaalde types weer. Ze zijn zo overtuigd van hun zelfbedachte religie dat alles gerechtvaardigd is. Met democratie heeft het echter geen flikker meer te maken. Ik blijf me ondertussen wel verbazen dat 'de kentering' zo lang uitblijft. Ik spreek maar weinig mensen die optimistisch zijn over Nederland nu en in de toekomst. Maar goed, ik zal wel in een bubbel leven.

MarkiesDeBalzaque | 29-05-22 | 11:43 | 8

Ik kwam ze gister tegen nabij het Tropenmuseum. Bekogeld en besmeurd met witte verf. Door Antifa. Afrika Dag. Ze waren oprecht verbaasd in Amsterdam iemand tegen te komen met kennis van hun relaas.

Piet Karbiet | 29-05-22 | 12:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Wellicht kan Ollongren (d66) nog een keer aan de UvA om een onderzoek vragen naar de Russische inmenging bij de verkiezingen hier. En dat ze dan niks kunnen vinden maar en passant even de websites GS, TPO, Opiniez en Saltmines wegzetten als fake news.

Piet Karbiet | 29-05-22 | 11:40 | 2

Inmenging is er dan niet aangetoond maar eerlijk is eerlijk, wat betreft hun waarschuwingen t.o.v. het gevaar uit Rusland is X66 wel de kanarie in de kolenmijn geweest. Dat siert ze. Los van wat ik verder van die partij vind ( en dat moge duidelijk zijn, ik heb ze nooit vergeven dat de Paars mogelijk hebben gemaakt in ruil voor een paar symbolische broodkruimeltjes die ze ook nog niet eens hebben kunnen verzilveren ).

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 12:33

@Graaisnaaiert | 29-05-22 | 12:33 Nja, nou ja. Al ligt de hele kolenmijn vol kanaries dan ziet een X66 het nu nog niet.

Piet Karbiet | 29-05-22 | 13:02

Van ongekend onrecht naar ongeremd ongekend onrecht.
Daar gaan we meer en meer van zien.

Johansijm | 29-05-22 | 11:35

D66, ooit de partij van de politieke vernieuwing en de kroonjuwelen, is inmiddels verworden tot een volkomen ingeteelde kliek van baantjesjagers, plucheklevers en hoogwaardigheidsbekleders.
Nepotisme ten voeten uit! Geen haar beter dan de rest. Wat zeg ik? Slechter dan het hele zootje!

KeesBruin | 29-05-22 | 11:35 | 4

Ze gaan in dat opzicht de PvdA voorbij streven.

likdoorn | 29-05-22 | 12:05

@Papa Jones | 29-05-22 | 11:40: Mij irriteert nog niet eens die holle beeldvorming, daar doen ze tenslotte allemaal wel min of meer aan, met hun spindoctors en persratten.
Mij ergert het meest de combinatie van die morele pose van D66 met hun feitelijke gedrag.
Kijk, de VVD is gewoon een corrupt zootje, een club van ritselaars en deugnieten, maar ze weten het zelf ook wel min of meer, en ze blazen i.i.g. niet hoog van de morele toren. Dat maakt het toch net wat minder ergerlijk dan D66.

KeesBruin | 29-05-22 | 12:14

@KeesBruin | 29-05-22 | 12:14: Ja precies, het D66-gedrag dat lijnrecht indruist tegen hun beeldvorming. Over de rug van slachtoffers van sexueel geweld, óók nog eens. Notabene D66 zélf die hier lukraak álle mannen op aanspreekt. Mijn afkeer & walging van een partij was niet eerder zo groot.

Papa Jones | 29-05-22 | 12:31
▼ 1 antwoord verborgen

Het was destijds met name Pechthold die de rabiate kletskoek en de paranoia van Geert Wilders aan de kaak stelde. Later zijn Joost Eertmans en Thierry Baudet in het rechts-populistische hoek aangeschoven. Sindsdien zijn D66 en de rechts-populistische flank als water en vuur. En veel rechts-populisten denken dat ze het aan hun stand verplicht zijn om alles wat hoger geschoold is en naar intellect riekt af te branden.

Red shirt | 29-05-22 | 11:29 | 42
-weggejorist-
DrachiR | 29-05-22 | 12:45

@Joris Beltsin | 29-05-22 | 11:38:
"spinazie-academie" Hahahaha! Die term heb ik lang niet meer gelezen of gehoord. Schitterend!

Basil Fawlty | 29-05-22 | 14:05

@Red shirt | 29-05-22 | 11:48: politiek = opportunisme RS, weet jij ook. Besturen en land-leiden zou dat niet moeten zijn. Alleen wie bestuurt dit land eigenlijk nog? MP niet. Z'n ambtenaren niet. Monarchie niet. Wie bestuurt dit land eigenlijk nog? Laat staan leidt?

Joyce | 29-05-22 | 18:10
▼ 39 antwoorden verborgen

Op een schooltje hier moest de medezeggenschapsraad fiat geven over een discutabel bestuursbesluit. Niet veel later na het akkoord werd de MR-voorzitster out of the blue benoemd tot schooldirecteur bij een van de scholen van de scholenkoepel. Corruptie, wat zal ik er eens van zeggen.

mozaard | 29-05-22 | 11:26 | 1

Welke school was dat?

De_fluitlokker | 29-05-22 | 14:45

Feitelijk weten we dit al jaren. Kijk naar benoemingen van burgemeesters. Met enige vertraging is dat altijd een graadmeter geweest van welke kartelpartijen in de regering zaten.

Burgermeester, grote overheidsinstellingen, aan de overheid verbonden bedrijven/instellingen: het zijn allemaal carrière stops voor een kaste van politici die vrijwel nooit voor een baan gaan, maar altijd “een betrekking”.
Laatste zijn dit soort functies, een baan hebben burgers en dan moet je iets kunnen. Zeg maar normale werknemers en voor gemak voeg ik daar ook de ondernemers bij.

In een baan wordt je afgerekend op wat je kan en wat je levert. In een betrekking kom je door wie je kent en hoe je gelikt hebt in het circuit van de politiek.

Nuuk | 29-05-22 | 11:23 | 4

Hoe noemde ze het wethouderschap nou zelf? Een uitje of zoiets?

Piet Karbiet | 29-05-22 | 11:52

@Piet Karbiet | 29-05-22 | 11:52: een zilveruitje dan hè.

Harrie-Couvert | 29-05-22 | 12:03
▼ 1 antwoord verborgen

De coalitiepartijen kunnen doen wat ze willen, de 2e kamerleden stemmen toch wel zoals de bazen dat willen anders worden ze uit de baantjes carrousel geflikkerd. En dan heb je voor niks al die jaren op je knieën gezeten. Je bent toch zeker geen volksvertegenwoordiger in de 2e kamer, kom nou.

rman | 29-05-22 | 11:21 | 1

Het is idd accurater om over partijvertegenwoordigers te spreken. Het vroegere dualisme is al decennia non-existent.

Ichneumonidae | 29-05-22 | 11:25

Kaag en de NPO hebben duidelijk geen last van het gas tekort, ik zie dat ze nog dagelijks werken met gaslighting.

keistad | 29-05-22 | 11:21

Bij dit alles: Kaag gaat niet weg, Rutte ook niet, Rijxman ook niet.
Genoeg die het graag anders zouden willen zien, enfin heel realistisch is dat niet.

Ichneumonidae | 29-05-22 | 11:19 | 2

Corruptie, we hebben het er maar mee te doen. Het is een gegeven.

mozaard | 29-05-22 | 11:27

Het is een glazen plafond, het gepeupel moet niet zeuren.

Acidstain | 29-05-22 | 11:28

Het nieuwe elan is nóg smeriger als het regenteske van vroeger. Eén kleffe zelfpijpende kliek

apek00l | 29-05-22 | 11:19

Elke keer bewijst men het zelf; ‘66 dat zijn de ergste.

P-unit | 29-05-22 | 11:19

kan niet wachten tot Bosma los mag. Epische rand incoming!

Behangdelul | 29-05-22 | 11:13 | 6

Rant

Risingson | 29-05-22 | 11:23

Bosma weet van de hoed en de rant.

Sinterbikske | 29-05-22 | 11:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Je zou bijna denken dat vrouwelijk leiderschap niet zo heel veel verschilt van mannelijk leiderschap! Van old boys network, naar old girls network. En dat heeft vooruitgang en progressie, chapeau!

Derkaderr | 29-05-22 | 11:13 | 4

In zekere zin is dat inderdaad vooruitgang. Al dat optimisme dat aan de dag werd gelegd over de specifieke kwaliteiten van vrouwen als het om leiderschap gaat worden snel gelogenstraft. We zien nu wat er gebeurt als vrouwen door dat glazen plafond heen zijn gebroken. Dan gedragen ze zich precies zoals mannen. Nou, niet helemáál precies zoals mannen, maar nagenoeg hetzelfde. De verschillen zitten 'm in de details, en zelfs daar is het niet zo dat die steeds ten gunste van de vrouw uitvallen.
Zo zal het in den brede gaan. Uiteindelijk zal de feministische strijd gestreden zijn als we met z'n allen ten volle beseffen dat vrouwen net zulke verderfelijke wezens zijn als mannen. Da's echt vooruitgang, da's voortschrijdend inzicht.

Schoorsteenveger | 29-05-22 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

D66 - We who are not as others

Duwbak_Linda | 29-05-22 | 11:10

Voor de top van de Communistische Partij in Rusland was er een aparte priveweg van Moskou naar hun buitenhuizen. Zo kon de nomenklatura ongezien in dikke bolides naar hun dasja's rijden. Zonder dat het plebs zag in welke weelde zij leefden. Ik wil verder deze hypocriete partij niet op een idee brengen.

Piet Karbiet | 29-05-22 | 11:08 | 4

@Nuuk | 29-05-22 | 11:19:
In dit gave landje neemt onze Eerste Minister gewoon de fiets en geeft hij ook nog een (halve?) dag per week les op een zwarte school. Hihihi hahaha.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 11:29

Het gebeurt nog steeds dat de politie de weg afzet wanneer een hogere ambtenaar onderweg is. En dan heb ik het niet over de kliek rondom Putin maar een flink aantal stappen daaronder.

Red shirt | 29-05-22 | 11:44

@Red shirt | 29-05-22 | 11:44:
Dat is overigens niet alleen in Rusland zo. Heb het in Indonesie en Thailand ook wel eens ervaren ( in Th was het een royal dus dan moet je ook nog eens met je hoofd gebogen en de blik naar beneden staan, iets wat mevrouw Graai overigens vertikte ). Sta je toch raar te kijken maar ja, je bent te gast dus je past je aan en doet mee.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

Jammer dat er verder niets mee gebeurt. Men neemt het voor kennisgeving aan en hobbelt verder.... Gewoon het zoveelste ' schandaal' .

RamondeM | 29-05-22 | 11:08

Er is wel meer aan de hand. Het begint op een vreemd spel te lijken.

Bosma noemde een aantal punten op die niet in de Kaag-docu zaten en daar had hij groot gelijk in. Journalistiek is dat behoorlijk slappe hap.
Hele slappe hap.
Maar.
Je kunt je wel afvragen wat Bosma zou zeggen als een programmamaker dezelfde mate van kritieke vragen zou stellen over Wilders.
Dan werd geheid weer de cordon-sanitaire-kaart getrokken. De Calimero-'zie je wel ze zijn tegen ons'-kaart. Intussen moet je voor elk snippertje echte analyse+oplossing met een lampje zoeken bij de PVV.

Het beroerde daarmee is dat je dan geen stap verder komt, inhoudelijk. Maar misschien is dat wel de bedoeling.
Dus Wilders vermijdt ook de echte inhoudelijke dialoog, net zo goed.

En dat is gewoon heel, heel jammer, eigenlijk. Vooral voor de PVV-ers. Alsof ze niets anders te melden hebben dan wat stemmingmakerij en een A4-tje.

AdvocatusDiaboli | 29-05-22 | 11:07 | 5

https://www,nieuwnieuws,nl/5156399/negen-prangende-vragen-van-martin-bosma-pvv-over-shula-rijxman-npo66/

Bosma geeft wat punten die in die Kaag-docu hadden moeten zitten maar die blijkbaar zijn vermeden want Kaag-reclame op de NPO.
Zoals over haar ontslag bij de VN, banden met PLO, geld van de PFLP , het 17e jarige meisje Rina Schnerp.

Prachtige vragen die je zou kunnen stellen in een journalistiek product. Maar dat gebeurt niet.
Journalistiek slappe hap dus.

AdvocatusDiaboli | 29-05-22 | 11:17

Maar waarom zou ik me dat afvragen? Het gaat hier niet over NPO-PVV Gate maar over NPO'66 Gate. Eerst die vragen afhandelen daarna de "wat-als-jes"......

Lorejas | 29-05-22 | 11:20

Vrijwel alle 150 kamer leden zijn meer met de toon, elkaar en futiliteiten als gender geneuzel bezig dan met oplossingen zoeken voor de echte problemen waar NL mee kampt.

normanius | 29-05-22 | 11:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is echt een zwart scenario.
Het ellenbogenwerk bij ddr 66 is duidelijk zichtbaar.
Het spreekwoord,,, met stroop vang je meer vliegen dan met azijn,,, is overduidelijk.
Beide truussen hebben hun hand overspeeld.
Afvoeren , mijn advies.

Zitvlak | 29-05-22 | 11:03

Een gesprek met Alexander Pechtold was een enkeltje naar politieke desillusie voor de rest van mijn leven.
Niet gedacht dat ik door de huidige politiek zo ver kon verzuren zoals het nu is.
De een-twee’tjes tussen journalistiek en de progressieve politiek is voor mij al lang duidelijk. Ze krijgen vrij spel om alles dat het progressieve gedachtegoed onderschrijft te bewerkstelligen, ook al is er collaterale schade van jewelste.
Waar je vroeger een onzekere puber was en je maar door die jaren moest worstelen (meestal met goede afloop) krijgen de opvolgers van Gen Z straks massaal puber blokkers. Kan niet goed genoeg bedenken

Dr.Platypus | 29-05-22 | 11:02 | 2

Het is geen progressieve politiek. Het is ongeveer hetzelfde als b.v. de vrindjes binnen besturen van studentenverenigingen. Gelijkgestemden baantjes en/of posities toedelen en het mindere volk dat je niet mag, mag je, nee moet je buitensluiten.

Dit is de reden dat het zo slecht gaat met Nederland. Er is geen echt tegengeluid. Allemaal doen ze ongeveer hetzelfde en er is helemaal geen ruimte voor een ander geluid.

Hoe lang loopt men al te zeuren over het klimaat. Het enige waar men mee komt zijn onhaalbare maatregelen die de burger enorm veel geld gaan kosten en geen enkele oplossing bieden, maar weten die leeghoofden veel.

Dat geldt uiteraard ook voor zorg en onderwijs, waar men keer op keer er in slaagt om de bureaucratie nog verder door te voeren in plaats van te verminderen. De vrindjes willen niet luisteren naar mensen die er echt verstand van hebben, bang dat er door de dunne huid van de opgeblazen ballon wordt geprikt. Ze zouden het eens niet beter weten zeg. Onbestaanbaar toch?

Peerkeoud | 29-05-22 | 11:40

Haar adviezen aan Baudet en Wilders weet ik wel maar kan ik hier niet neerschrijven .

Castor12 | 29-05-22 | 11:00 | 1

Dat dacht ik ook.

Peerkeoud | 29-05-22 | 11:41

Ik stel me trouwens het gesprek voor tussen Kaag en Rijxman over haar bonusbaantje.
"Maar is dat niet een beetje erg opzichtig, daar trappen de kiezers toch niet in joh. Ach jawel meid, ze stemmen toch ook al jaren VVD en op ons, ik bedoel de kiezers die nog nadenken bij het stemmen, hihi, wie zijn die mensen dan?"

Blauwpetje | 29-05-22 | 10:59 | 2

Zoals een progressieve linkse politicus in de jaren ‘40 van de vorige eeuw al zei, je moet de leugen zo groot maken dat mensen zich niet kunnen voorstellen dat iemand de waarheid zo’n groot onrecht zou aandoen.

intrigant | 29-05-22 | 11:32

Ik denk dat je niet ver weg zit van de waarheid. Als DDR666 zo schaamteloos iemand op zo'n plekje zet moeten ze toch echt denken dat heel Nederland debiel is . Of die lui denken dat alleen rechts corrupt kan wezen.

DrachiR | 29-05-22 | 12:55

Enniewee. Ik zie Shula liever als wethouder bij de toch al verloren republiek Amsterdam dan als hoofdakela bij de NPO. Uitstekend hokjesdenken bij de operator van de X66-banencarroussel.

goedverstaander | 29-05-22 | 10:59 | 3

Daar heb je wel een punt.

Wijze uit het Oosten | 29-05-22 | 11:00

Hier in A’dam denken velen precies andersom.

Risingson | 29-05-22 | 11:24

D66 is een partij met op zich geen verkeerde uitgangspunten en weet over het algemeen kundige bestuurders aan te trekken. Dat is positief. Negatief aan de partij is dat zij meent het monopolie op het morele gelijk en de redelijkheid te hebben, terwijl dat toch behoorlijk vaak niet het geval is - op haar standpunten met betrekking tot drugsbeleid, euthanasie en donorschap is behoorlijk wat af te dingen en deze kritiek is niet weg te wuiven als kleinburgerlijk, conservatief en achterlijk.

En zoals iedere dampende hoop stront, trekt ook D66 een hoop strontvliegen aan. Zoals deze mevrouw.

de IJsman | 29-05-22 | 10:58 | 7

@de IJsman | 29-05-22 | 11:22: ? Met zijn pensioen gedrocht?

Zapata10 | 29-05-22 | 11:27

D66 heeft al haar eigen kroonjuwelen met het badwater weggespoeld, net als de VVD. Op een partij stemmen vanwege de beginselen leidt tot teleurstelling. En vervolgens vraagt Kaag zich af waarom een groot deel van het electoraat niet op haar demagogenpartij wil stemmen.

intrigant | 29-05-22 | 11:28

@de IJsman | 29-05-22 | 11:22: U had ook Hans van Mierlo kunnen noemen. Wouter Koolmees is vanaf januari immers niet meer politiek actief.

goedverstaander | 29-05-22 | 12:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Degenen die het hardst waarschuwen voor trolls, Russische inmenging en misinformatie van rechtsextremisten, proberen zelf het hardst om ons hun leugens in de mik te duwen. Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen.

Blauwpetje | 29-05-22 | 10:51 | 1

Precies. Andere meningen eerst verdacht maken en als je de kans krijgt vervolgens verbieden.

Schmalz | 29-05-22 | 10:59

En als beloning voor al dat gekonkel, is zij nu aangesteld als wethouder in het nieuwe college in Amsterdam. Ah fijn, weer een hobby-politcus erbij. Daar hadden wij er in Mokum nog niet genoeg van...

B O Terletter | 29-05-22 | 10:51

Dus Reinier van Zutphen is de enige die 'op eigen kracht' in zijn functie terecht is gekomen?

Keutels | 29-05-22 | 10:49

Vroeger was de staatsomroep vooral een PvdA bolwerk.
Dan was het in verkiezingstijd een grote propaganda machine samen met de VARA waar Joseph Goebbels trots op geweest zou zijn.
Gelukkig is de macht van de PvdA over de staatsomroep nu gebroken.
Maar of we nu zo blij moeten zijn dat de staatsomroep nu door D'66 wordt bestuurd weet ik ook niet, maar het is altijd nog beter dan de Groene Khmer.

Osdorpertje | 29-05-22 | 10:47 | 3

De groene Khmer is eigenlijk groen slinks..
Maar de situatie nu , met D666 bij de staatsomroep vind ik veel zorgelijker dan toen met de Pvda...

Nico_the_Sparrow | 29-05-22 | 10:55

De PvdA elite van weleer heeft zich bekeerd tot D66 ten einde de baantjescarrousel in stand te houden.

Jan_Pietersen | 29-05-22 | 11:01
-weggejorist-
Keutels | 29-05-22 | 10:47 | 2

De partij D66 krijgt subsidie. Mede betaald uit mijn belastinggeld. De fracties van D66 in de Eerste en Tweede Kamer krijgen een bijdrage. Mede betaald uit mijn belastinggeld. Een deel van mijn belastinggeld wordt doorgesluisd naar de NPO - en dat gaat ook al naar D66. Vroeger kon je vrijgesteld worden van de dienstplicht wegens gewetensbezwaren. Waarom is het niet mogelijk om vrijgesteld te worden van betalen aan D66? Ik heb daar namelijk ernstige gewetensbezwaren tegen.

MAD1950 | 29-05-22 | 10:42 | 1

Het kijk- en luistergeld (omroepbijdrage) werd in 2000 afgeschaft en de NPO wordt nu rechtstreeks uit de algemene middelen betaald. Het is nu minder voelbaar en zichtbaar. Voorheen kreeg je een rekening op de mat en wist je dus precies wat je voor die kutzenders betaalde. Nu niet meer. Mogelijk mede om critici als u en mijzelf de bezwaren uit handen te slaan want nu moet de rijksbegroting worden aangepast.

goedverstaander | 29-05-22 | 10:53
-weggejorist-
goedverstaander | 29-05-22 | 10:42 | 1

Wat ben ik blij met Bas Paternotte op GS.
Een aanrader is ook de podcast Nare jongens met boven genoemde en Jan Dijkgraaf.
En dan vooral doneren aan 'petje af'

Nico1000 | 29-05-22 | 10:38

Nou nou nou.
Madam Kaag maakt een reclame-'docu' en meteen moet de hele NPO weg.

Er werken nog wel meer mensen en die maken nog wel andere dingen dan politieke programma's op televee en radio.

De NPO hoeft helemaal niet weg, ze moeten hier en daar anders gaan werken wat politieke kwesties betreft.

Dat programma over die windmolenwaanzin in Culemborg waar ze lieten zien hoe de lokale GL en Eneco 300 meter hoge windmolens er probeerde door te drukken was ook NPO.

En het is nog steeds heel zonde en een beetje slap dat Wilders niet bij Nieuwsuur durfde te komen. Die komt misschien bij Rick Nieman die geen echte vragen mag stellen zoals bij andere politici anders krijgt hij daar weer gezeur over.

De VPRO heeft ooit wel eens een docu over Wilders gemaakt. Was helemaal geen afzeik-docu, dat deden ze best netjes. Heeeeel jammer daar Wilders ook daar niet aan wilde meewerken.

Er moet een soort rechtse VPRO bij komen, hoewel de VPRO niet speciaal links is. Slim-rechts zeg maar. Niets oppoetsen en mooimaken, laat maar zien zoals het is.
Niet dat ON-gedoe met die hysterische stemmingmakerij. Dat kun je nauwelijks rechts noemen.

AdvocatusDiaboli | 29-05-22 | 10:34 | 18

@Dandruff | 29-05-22 | 11:08: GeenStijl had powned toch? Dat is geflopt naar de NPO. We hebben Ongehoord Nederland, maar....

Adriel | 29-05-22 | 11:21

@Festen: eens qua onderwerpen keuze, maar verder blijf ik dat best een prima programma vinden. Maar kan inderdaad scherper.

Lorejas | 29-05-22 | 11:25

@Zapata10 | 29-05-22 | 11:20:
Wat betreft commercielen ben ik dat niet met je eens, die zijn niet onafhankelijk van hun adverteerders. Kijk het verschil tussen CNN en Fox bijvoorbeeld. Dat is beiden geen nieuws, dat is beiden opinie en duiden.
Ik vind het zelf wel goed dat er ook een stevige onafhankelijke publieke omroep is die commercieel minder aantrekkelijke onderwerpen oppikt en wil daar ook best voor betalen. Maar dan zonder die achterlijke heksenjacht op rechts van ze.
Ik vind trouwens een dagelijks sportoverzicht en iets als hersengymnastiek voor de oudjes ( Lingo of die Max geheugentrainer ) ook prima bij de publieken passen; oudjes moet je toch een beetje koesteren en jongeren hoeven niet met een gesponsord Coca-cola-achtige Disney-McDonalds-belevingswereld de maatschappij te worden ingeslingerd wat mij betreft, daar past ook een beetje niveau bij.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 11:38
▼ 15 antwoorden verborgen

Inderdaad , dit mag er zijn.
Benieuwd hoe lang die heks wegkomt met dat nieuw leiderschap.
Ben ook benieuwd naar de antwoorden op de sterke vragen van Bosman...

Nico_the_Sparrow | 29-05-22 | 11:02

Gaat Kaag over de benoemingen van wethouders? Dat wist ik niet.

Ichneumonidae | 29-05-22 | 10:32 | 5

@Ichneumonidae | 29-05-22 | 10:32:
Domme vragen bestaan dus wél.

CLoVis | 29-05-22 | 11:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben benieuwd of ze in Amsterdam ook zo veel gaat wandelen.

Keutels | 29-05-22 | 10:52

Bij Shula gaat het niet om wat ze kan maar wie ze kent. Jammer is dat. de maatschappij zou zoveel beter uit zijn als we de juiste mensen op de juiste publieke functies zouden durven zetten.
Ik gooi hem er maar eens in, politieke partijen zouden maar zo eens de doodsteek van het functioneren van de parlementaire democratie kunnen worden.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 11:05

Machtsgreep door een vast kliekje (partijkartel) die tijdens verkiezingen de illusie wekken dat er een keuze is.
Daar kan geen exitpoll of stemlokatie-tellingscontrole tegenop nee. Wel onbegrijpelijk dat mensen ondanks het op MSM niet vertelde leed, onrecht en integriteitsproblemen, maar wél te vinden op www toch op die lui blijven stemmen.
Het systeem faalt voor de burger en de meerderheid van deze burgers grijpt niet in.

NiCeY | 29-05-22 | 10:32

D66 begint zo langzamerhand een gevaar voor de samenleving te vormen. Dat vond men ook van motorclubs, die werden op stel en sprong verboden.

Opajoop | 29-05-22 | 10:31 | 1

In dit geval is de rechtsprekende macht ook "66.

BrutusBosch | 29-05-22 | 10:35

Wat mij opvalt bij D66 mensen, is dat ze zo vol van hun eigen gelijk zijn, dat ze zelfs valsspelen zien als een middel om het voor het zeggen te krijgen. Juist DAT vinden ze doodnormaal. Ze zullen het alleen nooit toegeven.

richardsp1 | 29-05-22 | 10:31

Kaag en Shula moeten zich maar even afzijdig houden bij EU kritiek op buitenlandse media. Bij de staatsmedia in Rusland en Noord-Korea vinden ze namelijk ook dat de regerende (hun) partij de enige en juiste mening heeft.
-
Het verschil tussen staatsmedia en een publieke omroep zou nu juist moeten zijn dat de mening van de publieke omroep geheel onafhankelijk is van de mening van de politieke voorkeur van de politieke macht of voorkeur van de machthebber bij de publieke omroep.
Dat is hier dus overduidelijk niet het geval.
-
Dus even mondjes dicht bij de D66 als het gaat om de vermenging van de staat in buitenlandse media. Eerst even in de spiegel kijken. Sterker jullie legitimeren de staatsmedia in Rusland.

bananabanana | 29-05-22 | 10:29 | 1

Dit dus.

goedverstaander | 29-05-22 | 10:55

Ieder weldenkende intellectueel zal Geert Wilders en Thierry Baudet adviseren te stoppen met hun politieke activiteiten wanneer ze NL een goed hart toedragen.

Red shirt | 29-05-22 | 10:28 | 17

@Sans Comique | 29-05-22 | 10:33:
Het land heeft niet veel nodig om gewoon te functioneren, dat is in Vlaanderen een jaar lang bewezen.
T en G zouden gewoon alles door moeten laten gaan zoals het is.
Aanpakken:
Immigratie, niet alleen de gelukszoekers maar ook familiehereniging.

Ogen en oren dicht en huizen bouwen. Handen te kort? Vaklui uit het buitenland hier een kans geven.

J.Cash | 29-05-22 | 11:09
▼ 14 antwoorden verborgen

Groot deel Nederlandse politiek is corrupt. Maar wat doen we eraan? The Big Boss Rutte vindt dit blijkbaar prima.
En net zoals Rijxman vindt een aanzienlijk deel van de stemmende bevolking dit niet eens meer een probleem. Loslaten dus, verander je niks meer aan.

Bataafje | 29-05-22 | 10:28 | 2

"Wij" vinden dit kennelijk prima. Rutte pakt gewoon wattie pakken kan en dat is een hele hoop. Ik geeft de Media de schuld.

Sans Comique | 29-05-22 | 10:35

Rutte vindt dit prima omdat meer en meer mandaten wbt cruciale zaken naar Brussel verhuizen. En daar zitten X66 en de VVD in dezelfde fractie. Dus het is hier vooral elkaar stevig vast houden, jij de wat socialer ingestelde liberaal, jij het wat meer percentjes-ventjes type. Effectief lood om oud ijzer, al is Tita Toverkaag met haar Coven momenteel de perfecte bliksemafleider voor Rutte en ze is te hautain om dat zelf door te hebben.

Graaisnaaiert | 29-05-22 | 10:35
-weggejorist-
Dalmatier | 29-05-22 | 10:28

Eigenlijk zouden alle stemmen op D66 alsnog ongeldig verklaard moeten worden en alle D66's de Kamer uitgezet.

smdyasc | 29-05-22 | 10:27

Goed stukje.
Kaag is dus aantoonbaar net zo corrupt als een substantieel deel van de 'oude' politici.
Goed gezien.
De democratie moet versterkt worden: meer transparantie en meer inspraak van de Nederlandse bevolking! En minder macht naar de politieke partijen en meer macht naar de afzonderlijke parlementariërs.

Aristotalloss | 29-05-22 | 10:26

Personel is policy. In alle richtingen waarheen de subsidietiet druipt probeer je poppetjes te hebben zodat allemaal daarheen loopt waar je het hebben wil.

Heurtebise | 29-05-22 | 10:26

Dat advies zal niet verder reiken dan: “val dood, racist. Ik zet mijn huidskleur ten volle in om jullie in een onterecht negatief daglicht te plaatsen op mijn NPO en gebruik daarvoor het belastinggeld dat door jullie achterban wordt opgebracht.”

_pacman_ | 29-05-22 | 10:22

HET gif, meneer, dat sijpelt ons land binnen.

Verderkijkert | 29-05-22 | 10:20 | 2

Als je het mij vraagt staan we er tot onze enkels in.

knutsel_ | 29-05-22 | 10:21

Inmiddels wel ja.

Agent 421 | 29-05-22 | 10:41

Het Kaagmens heeft ook geen enkele moeite gehad met dubieuze enorme giften van vage IT-miljonairs om verkiezingen te kunnen kopen. Verwacht van haar geen oprecht moreel leiderschap.

Zeddegeizot | 29-05-22 | 10:19 | 2

Zou die man met een lekker warm gevoel terugkijken op zijn gift van 1 miljoen aan deze falende manipulator?

_pacman_ | 29-05-22 | 10:25

@_pacman_ | 29-05-22 | 10:25:
Een gift? Niet zo naïef, voor 1 miljoen koop je iets en daar krijgt ie vast wel een warm gevoel bij... denk ik hè.

BL!ZZ | 29-05-22 | 13:02

Natuurlijk!

NACademicus | 29-05-22 | 10:18

Go Martin! En waarom gaan al die andere politieke partijen - die dus ook benadeeld zijn - hier niet vol op het orgel? Schijt aan hun kiezers? Of zelf teveel boter op het hoofd?

funkyd | 29-05-22 | 10:18 | 3

Ja en ja.

Monkey Cabbage | 29-05-22 | 10:22

Misschien doen ze hetzelfde maar dan niet zo extreem als de D66.

bananabanana | 29-05-22 | 10:32

De publieke omroep had veertig jaar geleden al moeten worden opgeheven.

Klapsigaar | 29-05-22 | 10:18 | 3

Ik vind de Britse oplossing wel een goede. Groot deel publieke omroep saneren en privatiseren. Waarom hebben we in hemelsnaam 3 NPO zenders nodig? 1 of 2 is meer dan genoeg.

Bataafje | 29-05-22 | 10:31

Programma's zoals Boer Zoekt Vrouw kunnen we missen als kiespijn. Betaald van belastinggeld om een paar vrouwen in de overgang nog een keer een natte la te bezorgen.

Bakkeleures | 29-05-22 | 12:14

@Bataafje | 29-05-22 | 10:31: NPO 3 (voorheen NED 3) is ooit in het leven geroepen om meer sport uit te zenden, als ik mij niet vergis.

Jee-Dee | 29-05-22 | 12:18

NPO: alles met hun sausje; of je het nu lust of niet: vreten die hap!

Lorejas | 29-05-22 | 10:15 | 3

Is het je wel eens opgevallen dat je door omroepers, presentatoren en voice overs in documentaires altijd wordt toegesproken alsof je een klein kind bent?

Sans Comique | 29-05-22 | 10:44

@Sans: ja, dat rare klemtoontje-gepraat. Niet te doen.

Lorejas | 29-05-22 | 10:47

@Sans Comique | 29-05-22 | 10:44: tel daarbij op de mode om de vingers te spreiden en daar dan druk mee op en neer wapperen ..... brrr

Roos | 29-05-22 | 10:58

Defund NPO!

JohnLocke | 29-05-22 | 10:14 | 1

Helemaal mee eens.
Meer ruimte voor de commerciëlen; zij kunnen een groot deel van de programma's die de publieken maken ook maken.
Als bijvoorbeeld de VARA nog steeds zo 'relevant' is kunnen ze dat ook commercieel waar maken.

Aristotalloss | 29-05-22 | 10:32

D66 is helaas geen Hoax.
Maar een Heksen partij...

Nodeloos Kwetsend | 29-05-22 | 10:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl