Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Beroepsmoslim Emine Oeigoer wil zichzelf niet meer met joden vergelijken, MAARRR...

Daarrr gaan we weerrr

Social

Emine Oeigoer, (on)bekend van veel te lange twitterdraadjes en daarvoor beloond met een column in misschien wel de meest verwarde krant van Nederland, is boos op Geert Wilders, Twitter en de NOS. Die zijn allemaal extreemrechts! En in de wurggreep van extreemrechts! En bang voor extreemrechts! Twitter had Wilders namelijk geschorst, daar was Dominique Broekpak van de NOS boos over en daarna heeft Twitter Wilders weer losgelaten (en daarna nog eens geschorst en wederom losgelaten). Dus voelt Emine Oeigoer (die geen letter wijdt aan de duizenden doodsbedreigingen die moslims dagelijks naar Wilders werpen op Twitter en waar je de "extreemrechtse" NOS ook nooit over hoort) zich als beroepsmoslim weer geroepen om zich namens haar hele geloofsgenootschap uit te spreken, door zichzelf tegen te spreken én de domste parabel uit het lexicon van de luie denkers aan te wenden. Waarop wij ons natuurlijk weer geroepen voelen om die slachtofferstropop in de fik te steken. Emine schrijft over Wilders' beukende islamkritiek:

"Mijn eerste reflex was jarenlang om in zulke gevallen te vragen hoe iets zou overkomen als exact hetzelfde over Joden geschreven zou worden. Ik heb echter lang geleden voor mezelf besloten om dat niet meer te doen. Ik wil Joden en de Holocaust niet tot een instrument in het debat degraderen. Ik wil niet het gezicht van een andere onderdrukte minderheidsgroep lenen om mijn groep menselijk genoeg te maken in de ogen van anderen. Het zou niet zo moeten zijn dat en chef politieke redactie bij de publieke omroep pas ziet hoe kwalijk en gevaarlijk de retoriek van en politicus is, als ze het woord moslim verwisselt met Jood."

Niet alleen is dat dus in tegenspraak met zichzelf binnen één alinea ('ik maak geen jodenvergelijkingen meer, maarrr hier heb je een jodenvergelijking'), weet je wat er gebeurt als je "moslim" (of, hoe ze in de media vaak heten: "verwarde man") vervangt door "jood"? Dan krijg je zinnen die niet meer met de werkelijkheid stroken. Zinnen als: "Jood steekt priester en non neer in Nice", "Joden plegen aanslag op cartoonredactie", "Concertzaal doelwit van Joodse aanslag" en natuurlijk ook "Duizenden doodsbedreigingen uit Israël aan het adres van Wilders" of "Wilders doet opnieuw aangifte van stapel doodsbedreigingen door Joden op Twitter" en vergeet niet de meta-variaties zoals "Politie op iftar bij Joden", "Diverse politici wensen Joden een fijne ramadan" en "Lale Gül schrijft indringend boek over vrouwonvriendelijke, verstikkende Joodse cultuur".

Heel goed dus dat Emine geen domme jodenvergelijkingen meer maakt. OH WACHT.

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik ben heb een abonnement op de Trouw, ik vind het een goede krant, vooral op zaterdag. Ik had dit stukje nog niet gelezen, maar kom het hier tegen.
Wat erg. Een stapel verwijten zonder inhoud. Hoe heeft dit ranzige stukje het door de redactie gehaald? Wat jammer.

Munchhausen | 01-05-22 | 01:31

Deze juffrouw grossiert in absurde stellingen die worden geponeerd als absolute waarheden. Door over "een andere onderdrukte minderheidsgroep" te spreken, doelen op Joden, zet ze 1) zichzelf in de slachtofferrol 2) insinueert ze dat de "Nederlander" Joodse burgers onderdrukt. Totale kletskoek. Het is gewoon niet waar. Als je jezelf zonodig wil vergelijken met Joden is hier een wellicht hulpzame tip : Joden hebben gevoel voor humor. De echte oude Amsterdamse gein. Mijn ouders hebben ze nog gekend, de echte Waterlooplein Jodenmannen. Je lag de hele dag in een deuk met die gasten. Alleen maar lachen. Er zat natuurlijk onnoemelijk veel verdriet in die humor, maar ook heel zelfspot. "Joa, ik binner nog aintje met sant tusse se taine" (doelend op de veertig jaar ronddolen in de woestijn).
Zelfspot. Joden hebben dat. Moslims hebben dat niet.

Asteroid-B612 | 01-05-22 | 00:19

Het gaat toch om deze tweet van Wilders?
'You know what hurts Prime Minister @CMShehbaz, is the violence of the intolerant ideology called Islam, the fatwa's and death threats by people from #Pakistan, who are inspired by the fake prophet #Mohammad. We always choose freedom over Mohammedanism. And you'll never win.'

grietmetgroenefiets | 30-04-22 | 22:42 | 1

Ja. En toen werd heel Pakistan en zijn moeder boos omdat Wilders "fake prophet" schreef, en daarna gebrand van Twitter.

In Pakistan heb je blasfemiewetten. Beschuldigden zijn vogelvrij. De blasfemiewetten worden misbruikt om niet-islamieten en iedereen die tegen de regering is te onderdrukken of uit de weg te ruimen. Asia Bibi ligt nog vers in het geheugen. Een hindu leraar kreeg levenslang.

Wat Emine doet met haar column, is vergelijkbaar met Pakistan: de verboden op haatzaaien en groepsbelediging worden misbruikt om Wilders, en andere niet-islamieten en islamcritici, te vervolgen en monddood te maken.

In Nederland bestaat er geen verbod op godslastering. Dat is afgeschaft.
In Nederland mag Wilders "fake prophet" zeggen.

gaffelbaard | 01-05-22 | 00:02

Wie?

Flapuitx2 | 30-04-22 | 22:40

Eminem Ugeur. Met d'r hoofddoekje op. Straight out the middeleeuwen.

MichelDenHaag | 30-04-22 | 22:19

Eminem Ugeur. Met d'r hoofddoekje op. Straight out the middeleeuwen.

MichelDenHaag | 30-04-22 | 22:18

Schei toch uit met je hysterische slachtofferrol flauwekul over het "systematisch dehumaniseren van moslims". Dat is gewoon niet waar. Moslims hebben in dit land alle rechten als ieder ander. Gelukkig, overigens. Maar grappig genoeg is dat precies de omgekeerde situatie van wat je aantreft in islamtische landen, waar niet moslims wel tweederangs burgers zijn, worden vervolgd, en/of niet dezelfde rechten hebben.
Al die zeikerds die zitten te mekkeren dat "islamofobie" "NIET onder de vrijheid van meningsuiting valt" begrijpen gewoon niet wat vrijheid van meningsuiting betekent. En als ze dat niet bevalt zou ik zeggen "het staat jullie vrij om te verhuizen naar een land waar dat anders geregeld is. Keuze te over. Doei."

Asteroid-B612 | 30-04-22 | 22:16

Ik ben sprakeloos.

Samenvatting van de column in één zin: je hebt alleen recht op vrijheid van mening als die overeenstemt met de Sharia (artikel 22 van de Caïro Declaration on Human Rights in Islam).

En dan bij je column nog "Haat spuwen" schrijven.

gaffelbaard | 30-04-22 | 21:59

Gut, meisje toch. Je doet alsof de Marokkanen in Nederland zich zo keurig gedragen, en al die gemene Nederlanders zomaar uit het niets een beetje moe zijn geworden van die vrolijke tolerante moslims. Maar de statistieken laten je keurig zien waarom Marokkanen niet meer zo populair zijn. Doe daar wat mee, in plaats van te klagen. Want ja, dat is ook een ergerlijke kant van moslims en met name Marokkanen. Die klaagcultuur.

Hommel | 30-04-22 | 21:17 | 1

Opsporing Verzocht zegt genoeg.

HebNixTeDoen | 30-04-22 | 22:02

Emine Oeigoer hangt een religie aan die (kinder-) verkrachting, slavernij, terreur en genocide predikt.
Dat mag in NL.
Wilders hangt een democratisch rechtssysteem aan.
En dat mag ook in NL.

In ons democratisch rechtssysteem mogen religies al eeuwen flink bekritiseerd worden. Vermoedelijk de oudste opgescheven spot en kritiek op de kerk is "Van den Vosch Reynaerde". Alweer zo'n 900 jaar geleden deels overgenomen uit nog oudere (!!!) Franse verhalen. Maar vooral de afgelopen 150 jaar zijn god, de kerk, het christendom en de christenen stevig aangepakt. Ook de meeste andere religies en overtuigingen zoals jodendom, heidendom, scientology, Baghwan, Steiner, ietsisme, liberalisme, etc kregen volop tegengas. Terecht. Dat leidde ook nooit tot concentratiekampen.

Het is ziek dat voorstanders van censuur steeds weer Hitler misbruiken om censuur te verdedigen. Hitler deed helemaal niet aan Vrijheid van Meningsuiting, integendeel. Niet Vrijheid, maar censuur leidt *altijd* weer tot menselijke rampen; zie elk islamitisch land, zie elk socialistisch land.
Dat is geen toeval. Vrijheid van Meningsuiting garandeert dat;
1. misstanden bekend en openbaar gemaakt worden;
2. mensen over die misstanden durven discussiëren;
3. waarna men probeert de situatie te verbeteren.
Zonder stapje 1 en/of stapje 2 is stapje 3 (verbetering) onmogelijk.

Sterker nog, zonder stapje 1 en/of 2 gaat het altijd van kwaad naar erger. Dankzij censuur worden elites steeds corrupter; machthebbers steeds meedogenlozer; beleidsmakers steeds debieler; hun knokploegen steeds moorddadiger. Gewoon, omdat het kan.
Ook Hitlers beleid was gebaseerd op strenge censuur. Op het geheim houden van misstanden zoals de endlösung, op het geheim houden van falen aan alle fronten; op het vermoorden van critici van zijn beleid.

Tja, en critici vermoorden... zo komen we bij shithole country Pakistan.
Een straatarme en ernstig corrupte faalstaat waar maandelijks honderden mensen vermoord worden namens allah. Waar maandelijks honderden mensen vermoord worden vanwege islamitische "familie-eer", islamitische vrouwenhaat, islamitische wetgeving, etc. En dan heb je ook nog clan-oorlogen en hele gewelddadige criminaliteit waarbij veel criminelen onaantastbaar zijn (want zelf overheid).

Je zou denken dat Pakistanen meer aan hun hoofd hebben dan een tweet van Wilders. Al was het maar omdat 95% van de Pakistanen analfabeet is en zelfs de eigen taal niet kan lezen; laat staan Nederlands. Bovendien geeft Emine zelf al aan dat ze vanwege haar geloof niet mag weten waar ze over praat, dus dat zal net zo goed gelden voor alle moslims in Pakistan.
Iedereen reageert dus op een tweet die niemand gelezen heeft.
En wat stond daar dan precies in? Geen oproep tot moord in ieder geval.
Wel noemde Wilders iemand een "valse profeet".
Is dat kwetsend?

Een beetje hypocriet om daar over te vallen dan, want de koran zegt precies hetzelfde over joden, christenen, polytheIsten, etc. En nog veel meer ook trouwens; niet-moslims zijn apen, varkens; mogen niet tot vriend gemaakt worden; moeten onthoofd worden; hun vrouwen en kinderen geprostitueerd; etc.
Dan valt Wilders' tweet dus best mee.
Nog een godwin dan maar? De koran lijkt meer op Hitlers mein kampf dan alle uitspraken van Wilders bij elkaar. Het is niet voor niks dat mein kampf een van de weinige niet-islamitische boeken is die in moslimlanden populair is.

Dandruff | 30-04-22 | 20:48

Tsja, en dat gelöl over RAS en racisme.
Wanneer mohammedanisme een ras zoud vormen, valt deze dan nog onder het menselijke ras ? De meeste mensen ontwikkelen door geboorte, opvoeding, ideologie en achtergrond tenslotte een moreel besef hetgeen moeilijk in de koran te vinden valt ,,,,,

Iemand ?

J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 20:04
-weggejorist-
zouzomaarkunnen | 30-04-22 | 19:47

De mening van een "sociaal dienstverlener en bekend twitteraar". Zo zie je maar: zelfs met een vaatdoek om je hoofd kun je heel wat bereiken. Wat een gaaf land!

vladimirows | 30-04-22 | 19:47

Meer dan 500 moskeeën in Nederland. Moslims hebben.privileges die Joden of Christenen never nooit niet zullen krijgen. En maar klagen, zuigen en manipuleren.
Wanneer worden moslims volwassen? Wanneer wordt de islam volwassen? Dit zijn toch gewoon dreigende kleuters?

Bataafje | 30-04-22 | 19:39 | 3

Het is gewoon een infantiele ideologie. Net als kinderen volgen ze apathisch en gedwee de regels die hen zijn opgelegd omdat hun god ze dan veel snoep belooft in het paradijs. Vooral aan mannen, die zich daar onbeperkt aan seks te buiten kunnen gaan. Kritiek en relativeren blijven dan achterwege, het kinderlijke verlangen naar bevrediging draait de ratio de nek om. En ze zijn ook nog eens bereid om die belofte van hedonisme te vuur en te zwaard te verdedigen.

wijsvinger | 30-04-22 | 19:53

Zij zijn volwassen; althans fysiek volgroeid. Zelfstandig denken en moraliteit da's een heel ander punt. Knap toch dat je als volledig lethargische groep zo veel kunt claimen bereikt te hebben.......

J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 20:06

@J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 20:06: Ze hoeven alleen maar te speculeren met het schuldgevoel van de ruggengraatloze westerse mens, wiens 'geweten' is gevormd door calvinistische/socialistische lulkoek. Toegeven aan de eisen van andere culturen is voor hen een aflaat. Hun naïeve 'goedheid' kent geen grenzen.

wijsvinger | 30-04-22 | 20:17

Zag gister Saskia Noort, Susan Smit en Marcia Luyten voor vrouwenrechten demonstreren bij de moskee. Of waren het toch drie mannen in een lange jurk? Ze schreeuwde boos iets over 'vrouw' en 'slaan' dus ik dacht typisch van die grachtengordel wijven.

klimaatsloper | 30-04-22 | 19:34 | 1

Wanneer demonstreren wij mannen tegen het afsnijden van een stuk penishuid bij kinderen of babies? Vrouwen mag trouwens ook..

Geilbaard | 30-04-22 | 19:37

In dit land cancellen wij de Johan Derksens - en krijgen de Emine Ugurs een platform.
-
En dat geeft aardig weer wat er mís is.

bisbisbis | 30-04-22 | 18:58 | 1

Welkom in Nederstan.

Cor Netto | 30-04-22 | 21:24

Gelukkig mag dit wereldsdeeel zich binnenkort verrijkt weten met de komst van nog vele honderdduizenden jonge Egyptenaren, Tunesiërs en Marokkanen. (en hun nareizigers)
-
Dat zal de logica van Emine Ugurs' redenatietrant ongetwijfeld ten goede komen.

bisbisbis | 30-04-22 | 18:44 | 4

@aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:57: adviseer je kinderen om te emigreren naar landen die wel een identiteit hebben en deze koesteren. Een groter plezier kun je ze niet doen.

Bataafje | 30-04-22 | 19:40

@Bataafje | 30-04-22 | 19:40:
Als je kinderen hebt, is dat zeker een uitmuntend advies.
Als je ze niet hebt, dan kan het zeker als advies dienen naar alle jonge mensen uit je eigen groep om te adviseren of anders te gaan vechten tegen de bierkaai (en dan wel even uitleggen wat dat betekend vanuit historisch perspectief).

aflaatverkoper | 30-04-22 | 19:53

Tsja, vervelend is dat de initiële eerst bijdragen als na korte tijd omslaat in een enorme kostenpost. Grosso modo valt te stellen dat bijvoorbeeld de gehele marokkaanse bevolkingscomponent ipv wat op te leveren (waar ze zelf verdienend van zouden kunnen profiteren) één grote kostenpost is die de vergrijzing moet gaan ophoesten : in tegenstelling tot hetgeen beweerd wordt !

J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 20:10
▼ 1 antwoord verborgen

Van zo’n vrouwonderdrukkend knellend stuk stof om je geïndoctrineerde harsens ga je dom lullen.

Toede_Le_Dokie | 30-04-22 | 18:16 | 2

Het knelt letterlijk je harsens af.
Tibetaanse monniken scheren hun kop kaal om een betere ontvangst te hebben met de kosmos en kerstenen hun onderdanen met grof geweld.
De kosmos is geweldadig.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:31

@aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:31:
-
Daarom ook die hoofddoek - dan wordt je tenminste niet van het Enig Ware Pad afgeleid door die storende ontvangst van de kosmos, immers: islam is het Enig Ware Pad en islam is vrede.

bisbisbis | 30-04-22 | 18:38

Er zijn zóveel mensen die nuttige, opbouwende dingen in een krantenkolom zouden kunnen zetten, waarom zou iemand dit wicht een podium geven? Denken ze nou echt dat moslims deze krant gaan lezen? Ik kan maar één conclusie trekken; linkse ja-knikkers nog verder in hun eigen gelijk drukken.

Sneerpoets | 30-04-22 | 18:08 | 1

Vakantiegevoel in je ochtendkrant. Je hoeft niet eens naar de wekelijkse markt om je in Marakech te wanen.

Egerius | 30-04-22 | 18:14

Deze simpele waarheid vanuit de homoseksuele beleving. Je hebt mannen en vrouwen. God geeft jou een keuze, het is net de Toto. 0. 1. 2. Maar dan begint het: of iets daar tussen in? Het probleem is vervolgens mensen die gods liefde in twijfel gaan proberen te trekken.

Zij die niet willen of durven te snappen dat we niet op Walhalla moeten wachten. Of karma. Of een vers kopje thee: www.youtube.com/watch?v=n1TNLU-ydLA Of gewoon sjans. Dat wat menig puber nooit echt in het vizier kreeg.

Al die razende hormonen. Godt, en dan gewoon wat ouder worden.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 17:55

Ik zou graag een vergelijking willen maken tussen joodse Nobelprijswinnaars (exclusief voor de vrede) en moslim idem. Jammergenoeg mag ik niet etnisch profileren.

bergsbeklimmer | 30-04-22 | 17:47 | 1

Je bent dan sowieso snel klaar.

Nuchternederland | 30-04-22 | 17:51

Dat moslims slachtoffer zijn lees je dagelijks in de krant. Dat Wilders nu ook al bedreigt wordt schrik ik toch van.

roevka | 30-04-22 | 17:45 | 3

Valt wel mee hoor, zijn slechts doodsbedreigingen. Nee, islamisering bekritiseren, dat kan echt niet.

Nuchternederland | 30-04-22 | 17:50

Inderdaad. Moet veel meer aandacht voor komen. Dagelijks worden moslims door rechtsextremisten de meest vreselijke dingen aangedaan. Niet om aan te zien. Al die items in Opsporing Verzocht daarover. Elke keer hetzelfde volk. Ik kijk er ook niet meer naar. Ik ga er alleen maar van generaliseren.

DrachiR | 30-04-22 | 19:11

Ach, als het misgaat kunnen we altijd nog een burgeroorlog beginnen om een correctie aan te brengen. Dat zou wat zijn als wapens ervoor niets zijn.

HogeNood | 30-04-22 | 17:44

Dit mens is zo verschrikkelijk dom, daar ga ik niet eens serieus op in.

Jafco | 30-04-22 | 17:40 | 3

Ze is niet eens dom, maar zeker wel vol van Westen-haat.

Nuchternederland | 30-04-22 | 17:52

@Nuchternederland | 30-04-22 | 17:52: Dankbaarheid voor de opvang, de barmhartigheid, de sociale opvang, de sociale welvaart, etc. is in de praktijk merkbaar te vaak afwezig - Zo niet, totaal afwezig.

Want och, och - Wij zijn het "Kafir" (Ongelovige) land. Dit dus terwijl eigenlijk, al die mensen zonder onze welvaart, nergens zouden zijn. Of, stel je voor - Dat er dankbaarheid wordt getoond voor de vrije uiting van religie.

Wel: Als u het niet naar u zin heeft, wat doet u hier ? Vertrek lekker richting Ozbekistan, Kazachstan of een willekeurig ander land welk eindigt op - Stan, waar islam de hoofd religie vormt. Heeft u geen last van "Kafir's"..

Nederlandop1 | 30-04-22 | 17:59
-weggejorist-
Lukiluuk | 30-04-22 | 17:37

Wie is die hoofddoek en waarom zou het mij ook maar enige fuck uitmaken wat zij denkt, uitkraamt, of opschrijft?

James Lastig | 30-04-22 | 17:34 | 4

In dat licht kan geen een ander mens hun mening jou wat uitmaken niet? Wat doe je hier eigenlijk?

Neuth | 30-04-22 | 17:48

Omdat onze overheid in al zijn wijsheid de leunstoelbaantjes in het praatcircuit bij voorkeur weggeeft aan draagsters van nikab en hidjab

theo-is-dood | 30-04-22 | 18:19
▼ 1 antwoord verborgen

En Europa wil nog meer van dit soort " intellectuelen" naar hier halen,
Ons land en Europa moet en zal kapot Rutte tekent natuurlijk weer bij het kruisje na een inlegvelletje erbij gestopt te hebben.
Mijn land is stuk, ik wil een nieuw.

KC45 | 30-04-22 | 17:33

Ik had tot afgelopen week gelukzalig nog nooit van dit mens gehoord, tot Bart Myriam retweette die antwoord gaf op deze Emine, en hoe ze de bedreiging van Wilders veranderde naar hoe hij zelf een bedreiging is voor meer dan een miljoen Nederlanders.

Waarbij dat iets is dat zij zo vindt, maar het de wereld in slingert als een onvoldongen feit. En Emine's klapvee maar juichen. En als je er iets tegenin zegt word je verketterd als racist en erger, want dat is het andere uiteinde van die VvmU. Die is er alleen nog voor de deugers.

Waarom wil ik constant een extra M typen achter Emine?

Met_baard | 30-04-22 | 17:32 | 6

@Met_baard | 30-04-22 | 18:31:
Jawel maar, toen ik voor het eerst de naam van die band hoorde uitspreken dacht it dat het op Menementjes ging. Het klinkt hetzelfde.
Blijkbaar denk jij dat bij juffrouw Emine.
Vannacht maar eens in het café iets van MinM opzoeken.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:37

'YOU get in the bowl'

bisbisbis | 30-04-22 | 19:04

Ziet ernaar uit dat bisbisbis het al heeft gevonden.

Met_baard | 30-04-22 | 19:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Nee, je moet het niet willen dat vergelijken, maar na de maar toch eigenlijk weer wel. Opvallend hoe een ideologie die in de rest van de wereld zo onverdraagzaam is en onderdrukkend naar vrouwen en andersgelovigen of niet-gelovigem in Nederland toch zo verdedigd wordt vanuit een soort van slachtofferrol en dat de goegemeente dan daarin toegeeft.

Jan, Leiden | 30-04-22 | 17:32

Ik wil het verhaal van de aangeklede treurstruik graag eens positief benaderen. Niet met een nekschot of zo. Dat hoort hier niet. Wat ik mevrouw wil voorstellen is nu zij zich zo ongemakkelijk voelt in dit land, er zijn landen met meer gelijkgestemden zoals u. Waarom vertrekt u niet naar die landen? Het is er lekker warm, kosten van levensonderhoud zijn er een stuk lager, het dragen van laken pakketten is verheven tot volkskunst en er leven geen vier potige varkens.

F. Jacobse | 30-04-22 | 17:24 | 3

Plus mevrouw krijgt levenslang gratis geld door de Remigratieregeling (zie SVB)

theo-is-dood | 30-04-22 | 18:21

@theo-is-dood | 30-04-22 | 18:21: waarom hebben Turken dat privilege? Er zijn genoeg Nederlanders te binden die met Nederlandse financiële ondersteuning een bestaan in het buitenland op willen bouwen.
Waarom hebben alleen Turken en Marokkanen dat privilege om financieel ondersteund te worden bij emigratie?

Bataafje | 30-04-22 | 19:43

@Bataafje | 30-04-22 | 19:43:
Er zijn nog veel en veel meer nationaliteiten die gratis geld krijgen en een betaalde verhuizing naar hun thuisland. Zie daarvoor de site van de SVB

theo-is-dood | 30-04-22 | 19:58

Via haar Twitter kwam ik op de account van ene Lamyae Aharouay. Ook zo'n columnist met een hoofddoek. Die beweert dus dat ze een hoofddoek draagt als meest extreme vorm van feminisme.

En dan moet je beseffen dat dit dus een hoogopgeleide Moslima is, van wie je zou verwachten dat ze beter weten.

Argo182 | 30-04-22 | 17:16 | 3

Er bestaan intelligente mensen die hele domme dingen zeggen en doen.
Jammer dat de genoemde mevrouw blijkbaar geen idee heeft waar feminisme voor staan. Religie en realiteitszin gaan niet samen.

donkieshot | 30-04-22 | 17:20

Als je vrouw bent en moslim en een hoofddoek draagt en deugt ben je als heel snel hoog opgeleid

bergsbeklimmer | 30-04-22 | 17:37

Misschien moest ik hier maar blijven aan de Costa Brava, al mis ik Rotjeknor. Het gaat verkeerd, we zien het, we voelen het.

Knip | 30-04-22 | 17:14

Schrijf voor moslims kolonisten en voor Wilders Native American MP, dan leest het ineens heel anders Emine.

Ruler | 30-04-22 | 17:14

Een D’66 ster in rising. Kaag al gereageerd, want dit is natuurlijk een geweldige vondst. Dat niemand dit heeft gezien. Fantastisch. Nobel prijs is op zijn plaats.

Lukiluuk | 30-04-22 | 17:13 | 2

Dit heet geen vondst. Dit is een casus in hun terminologie.

F. Jacobse | 30-04-22 | 17:26

Dat wordt dan de 5e of 6e Nobelprijs voor een moslim. Een winnaar was niet van de goede soort moslim. En een naar pedofiel en terrorist Arafat. De andere 25% van de Nobelprijzen werd uitgereikt aan joodse wetenschappers. businessam.be/islamitische-nobelprijs...
Wereldwijd 14 miljoen joden en 1,5 miljard moslims.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 17:38

Het vervangen van "moslim" door "Joden" in stukjes tekst is al zo vaak gedaan en slaat meestal als een tang op een varken. Kan ze nu echt niets originelers verzinnen ? Ga koken muts.

Ruikbaard | 30-04-22 | 17:10

Vrogger, in den goeden ouden tijd noemde we zo'n mokkel gewoon een vervelend k#twijf...

TinusVlugOpDeKut | 30-04-22 | 17:10
-weggejorist-
Dr.Mabuse | 30-04-22 | 17:02

NPO en D66 wensen u een fijne ramadan. Met 'vrije' hoofddoek en al.

Verderkijkert | 30-04-22 | 17:00 | 1

Wel met gezonde snacks hoop ik?
Snoeptomaatjes een plakjes komkommer in plaats van die eeuwige baklava waar deug-collega's op het werk de recepten van gaan vragen?

Roos | 30-04-22 | 17:09

Moslims die met een hoofddoek en gewaad rondlopen laten in feite zien dat ze niet mee willen doen met onze maatschappij. Ze vinden dat wij zich maar aan hen moeten aanpassen en niet andersom.

Let maar eens op dat bijna alle mensen in Nederland - ongeacht etniciteit of geloof - gewoon doorsnee kleding dragen en ook bereid zijn om zich aan te passen als ze bv. specifieke kleding voor hun werk moeten dragen. Behalve bij Moslims zie je dat. Ze gooien het meteen op racisme en discriminatie als ze hun hoofddoek en gewaad niet op het werk mogen dragen.

Die Emine Ugur is precies zo iemand. Haar hele verschijning zegt al genoeg.

Hefbrug | 30-04-22 | 16:55 | 1

-'Ze vinden dat wij zich maar aan hen moeten aanpassen en niet andersom.'
+Wat een onzin - een boer past zich toch ook niet aan aan zijn koeien(/Nederlanders).

HogeNood | 30-04-22 | 17:31

Dit kan twee kanten op: óf de Nederlanders trekken hun conclusie en verdwijnen langzaam maar zeker uit de Randstad óf dit cumuleert in een burgeroorlog/stammenstrijd.

Justin_Case | 30-04-22 | 16:52 | 2

Ik denk beide. Westerse burgers zoeken eerst hun heil in veiliger oorden (en vertrekken dus uit de randstad). Enige tijd later blijkt dat de olievlek zich verder verspreid en zullen er druppels zijn die emmers doen overlopen. Althans, zo zie ik het.
Het eerste gebeurt iig al.

Ride_On | 30-04-22 | 17:33

Wut? Onze journalistiek is nog niet Links genoeg?

Maar let op: Wat weer niemand beseft is de achterliggende gedachte. Dat het heel normaal is dat Linkse journalistiek voor Islam is. Ook deze Emine en schrijvers van dit artikel komen er niet op dat het eigenlijk niet normaal is.

Journalistiek hoort de WAARHEID te schrijven en niet enkel een standpunt van een bepaalde politieke richting.

Rest In Privacy | 30-04-22 | 16:52 | 2

Dat ze journalisten in een hoek duwt geeft aan vanuit welk kader zij denkt. Dat riekt naar een fundamentalist.

donkieshot | 30-04-22 | 17:28

U bent nog lang niet cynisch genoeg,

HogeNood | 30-04-22 | 17:35
-weggejorist-
discriminazie | 30-04-22 | 16:52

Booslims, het is in elk land, altijd en overal gemekker. Conservatieve moslima snapt niet dat ze deel uit maakt van de grootste en meest intolerante sekte in de wereld en wijst vingertjes.
De oerconservatieve en anti-democratische islam is extreem rechts, een scheet richting mekka is al kwetsend laat staan kritiek op de Islam.
Hoeveel fatwa's zijn er de afgelopen jaren uitgesproken tegen niet gelovingen? Stond u toen ook zo te janken?

donkieshot | 30-04-22 | 16:48 | 1

Ongelooflijk hoeveel mensen er gevoelig zijn voor indoctrinatie. Ook nu nog komen er nieuwe indoctrinaties bij, kijk maar naar Rusland.

Je zou toch zeggen dat ze nu wel beter zouden kunnen weten.

Rest In Privacy | 30-04-22 | 19:19
-weggejorist-
squadra | 30-04-22 | 16:44

— Iraqi Cleric Ahmad Al-Kubeisi: Democracy, Human Rights... It's All Nonsense—

Klik: www.memri.org/tv/iraqi-cleric-ahmad-a...

Following are excerpts from an interview with Iraqi cleric Sheikh Ahmad Al-Kubeisi, which aired on Dubai TV on February 24, 2006.

Sheikh Ahmad Al-Kubeisi: Brother, a Muslim has high moral standards, because he treats all prophets just as his prophet Muhammad. He treats them with the same respect. Despite these high moral standards, they curse and vilify us. We do not make a distinction between the divine messengers. Look how they curse Jesus and Moses, while our regard for them reaches unimaginable heights. Forget about the media and all that nonsense. We are a civilized nation, while they are a barbaric nation.

theo-is-dood | 30-04-22 | 16:39 | 1

Juist... We zijn de enige morele autoriteit, en aangezien wij zo'n goed hart hebben brengen wij de barbaren die ons verfoeien de verlichting (al of niet geweldadig)

JanFTE | 30-04-22 | 16:47

Wat goed dat Trouw eindelijk eens een moslima heeft gevonden die ze bereid hebben gevonden om een stukje te tikken over actuele dingen die niets met de islam te maken hebben.
Ik ga gelijk een abonnement nemen op dat blaadje.

bananabanana | 30-04-22 | 16:39 | 1

En ook vooral een column heeft op basis van haar visie en schrijfkwaliteiten in plaats van enkel geselecteerd omdat ze moslima is.
Verder natuurlijk een mooi overheidsbaantje als sociaal adviseur.

bananabanana | 30-04-22 | 16:42
-weggejorist-
Kabouteraap | 30-04-22 | 16:36

www.memri.org/reports/london-based-mu...

“ Azzam Tamimi: "These people live in darkness and fear the light. They fear Islam. They fear that if they learned Islam, if they understood it, they would reconcile with it.

"There is historical animosity, ignited by the churches of the Middle Ages, which led to the Crusades and continued with colonialism. These people want to maintain this animosity. The light of Islam disperses this animosity.

"Either people coexist with Islam, or else they convert to it, and thus we are saved. They do not want Islam to save the peoples."

Door: Al-Tamimi headed the Liberty for the Muslim World Institute in London, from 1992-1999 and was also a researcher for The Center for the Study of Democracy at Westminster University. Since 1999, Dr. Al-Tamimi has headed The Institute of Islamic Political Thought in London. He is the author of several books, including Hamas: A History From Within.

theo-is-dood | 30-04-22 | 16:35

Moslims en Joden zijn niet te vergelijken.
Joden hebben nog nooit hun geloof in het Westen opgedrongen.

Roos | 30-04-22 | 16:32 | 1

( in algemene zin ): Joodse mensen vieren het leven ( l'chaim, op het leven ) en zijn niet bang voor discussie, ontdekken en debat, zien dat als een uitdaging.
( in algemene zin ): Moslims vrezen vooral hier hiernamaals, of ze daar wel goed terechtkomen en gehoorzamen blindelings aan hoe hun lokale geestelijke het heilige boek van ze uitlegt. Wetenschap is prima, maar het onderwerp van studie zelf moet wel door de geestelijke autoriteit worden gefiatteerd want in feite staat alles wat een goed Moslim moet weten al in het heilige boek van ze.
Ik zie toch wel een paar hobbels in de weg dus, wat betreft een steeds dominanter wordende Islam hier.

Graaisnaaiert | 30-04-22 | 17:14

We hebben in Nederland geen (tot nauwelijks) extreem rechts. Wel hebben we helaas extreem links in de vorm van Kaag/Rutte/Jetten en woke-vrienden.

Jansen63 | 30-04-22 | 16:31 | 1

Erkenbrand. Hoe de extreemrechtse groepering Erkenbrand zich opmaakt voor de strijd om een blanke natie (c) Volkskrant

Erkenbrand - een oud-Nederlandse naam die ‘heilig zwaard’ of ‘zuivere vlam’ betekent - is de belangrijkste vertegenwoordiger van alt-rechts in Nederland.

theo-is-dood | 30-04-22 | 20:04

Uiteraard hoor ik mijn aversie nader te onderbouwen met argumentatie, maar de simpele waarheid is dat ik allergisch ben voor hoofddoekjes, een gebrek aan zelfreflectie en slachtofferschap.

MickeyGouda | 30-04-22 | 16:30 | 6

Idem, ik kan ze niet serieus nemen.

Nuchternederland | 30-04-22 | 17:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Trouw. Ik pak alvast het touw.

Normpje | 30-04-22 | 16:29

Het is gotspe dat iemand die ik op Twitter heb geblokkeerd vanwege haar antisemitisme over joden mag praten in Trouw

menschdurfteleven | 30-04-22 | 16:28

Ziet den moslim, in het aanschijn nageäpen. Tochtig, zo zonder voorhuid. Maar al die klitjes, het is niet hetzelfde: www.youtube.com/watch?v=KLDFG5vm5kA

Stel je voor dat je als man zou moeten kiezen, qua genotsknotsje.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 16:24 | 9

@Hetkanverkeren | 30-04-22 | 18:10:
Trots en/of tevredenheid zijn met wat je hebt en bereikt hebt is een positief gevoel dat je aan een ander kan meegeven die dat nodig heeft om vooruit te komen en daarmee jou zou kunnen overstijgen waardoor je nog trotser mag wezen.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:18

@Hetkanverkeren | 30-04-22 | 18:38:
Het eerste snap ik maar hoe dat ik met die levenscoaches moet vatten, komt nog niet helemaal binnen.
Over Hallelujah gesproken:
www.youtube.com/watch?v=1EORbL8N-R8
Begint leuk maar blijkt dan godverdomme over sexoffender Bagwan/Hari Krishna te gaan. Daar dweepte die Harrison mee. Ik was vergeten dat dat liedje van hem kwam.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 18:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar als de kranten dit een week zouden doen hebben we in Nederland al een media-crystalnacht.

uisge baugh | 30-04-22 | 16:23

Israëliërs kennen die mentaliteit van moslims, en besteden er geen aandacht aan. Palestijnen die met een mes op joden afstormen worden afgeknald, klaar. Bij Israëliërs hoef je niet aan te komen met geouwehoer dat ze met dat mes hun aardappels wilden schillen.

Madame Poitiers | 30-04-22 | 16:21

De Joodse staat Israël heeft een speciale relatie met de Arabische wereld.
Meteen na de oprichting van de staat Israël in 1948 werden in Turkije, Marokko, Egypte, Syrië, Irak, Iran, Jemen en nog een heleboel andere landen alle Joden het land uitgezet. Die dus allemaal naar Israël gingen. Om er samen met de Holocaust overlevers uit Europa iets van te maken in dat nieuwe land.

Osdorpertje | 30-04-22 | 16:20 | 2

Mijn Israëlische vrouw kreeg in Nederland van een Sudanese "vluchteling" te horen dat joden (in Israël) terug naar hun land moesten. Marrokkaanse meisjes zeiden tegen haar "you killed my brother".
De obsessie van moslims met joden, Israël en de zgn. Palestijnen is globaal, je zou haast denken dat er iets over joden in de koran staat wat wekelijks in de moskee gepredikt wordt

Sneerpoets | 30-04-22 | 18:21

@Sneerpoets | 30-04-22 | 18:21: Over die obsessie verbaas ik me ook altijd zo. Stel, je bent in NL geboren, je ouders zijn hier geboren, je grootouders kwamen uit Marokko. Wat kan JOU dat hele fucking Palestijnen conflict schelen ? In de kranten lees je dat bepaalde "jongeren" zich "sterk met de Palestijnse zaak vereenzelvigen".
TIP : misschien kunnen deze jongeren de hand in eigen boezem steken en zich verdiepen in de problematiek omtrent de West-Sahara en de bevolking aldaar ? Just saying. Volgens mij is het puur anti-semitisme, en ik herinner be de fotos van die "jongeren" die met hun rug naaar die oudere man, een Holocaust overlevende gingen zitten toen hij in Westerbork zijn verhaal vertelde. Schandelijk.

Asteroid-B612 | 30-04-22 | 21:54

God, wat ben ik blij dat ik die k*tkrant de deur uit heb gedaan!

MAD1950 | 30-04-22 | 16:19

Extreem rechts? De Islam is extreem rechts.

Hiram | 30-04-22 | 16:16 | 2

Dus voor een kleine overheid, en lagere belastingen?

Nuchternederland | 30-04-22 | 17:58

nl.m.wikipedia.org/wiki/Bevolkingsini...

— Het bevolkingsinitiatief tegen de bouw van minaretten was een bevolkingsinitiatief op federaal niveau in Zwitserland waarbij op 29 november 2009 de Zwitserse bevolking en de Zwitserse kantons in een referendum toestemden met een grondwettelijk verbod op het bouwen van minaretten.
Hoewel de peilingen voorafgaandelijk wezen in de richting van een afwijzing van het bevolkingsinitiatief, werd het toch met een dubbele meerderheid (zowel bij de bevolking als bij de kantons) goedgekeurd met 57,5% van de stemmen in 19,5 kantons van de 23, —-

Zwitserland kan het

theo-is-dood | 30-04-22 | 16:13 | 2

Die hebben wel meer goed voor elkaar daar. Geen EU bijv..

Kameraansteker | 30-04-22 | 16:19

"Ja MAAAAARRR die mensen snappen het niet. Dit soort vraagstukken moet je overlaten aan volksvertegenwoordigers" /Maarten v. Rossum mode off
Ja, zoals Mevrouw Simons, die snapt sinds ze in de kamer zit opeens alles van alles.

Asteroid-B612 | 30-04-22 | 21:57

Ik ben helemaal klaar met moslims, we hebben er teveel binnen gehaald en wij moeten ons aanpassen aan dat asociaal gedrag, ze willen niet integreren en haten ons behalve ons gratis geld en hangen de rest van hun leven aan het staatsinfuus van Nederland maar Brussel wil meer van dit tuig en meer meer meer uitkeringengerechtigden.

de uitbater | 30-04-22 | 16:13

Gelukkig bestaat er een prachtige religie die de hele mensheid tot vrede zal bekeren.

Zeurders | 30-04-22 | 16:11

Oeigoer: 'Onze democratie raakt niet in gevaar als een haatdragende tweet van een haatdragende politicus wordt verwijderd, maar wel als we de grootte van zijn achterban als rechtvaardiging gebruiken om hem vrij baan te geven voor het onbegrensd spuwen van zijn haat".
.
Euh, om die achterban staat al 20 jaar een cordon sanitair inclusief een beroepsverbod, censuur, cancellen, bedreigingen en strafrechtelijke showprocessen, kudt.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:10 | 1

Moslims hebben overwegend nul zelfreflectie. Dat is een biologisch gegeven, net zoals varkens niet kunnen vliegen.

Madame Poitiers | 30-04-22 | 16:23

Twitter dit, twitter dat. Ik vraag mij af wat de oorsprong van al het kwaad is op aarde.

Komjehiervaker | 30-04-22 | 16:06 | 6

@de uitbater | 30-04-22 | 16:20: Dit.

Komjehiervaker | 30-04-22 | 16:21

Ivo Niehe.

Kabouteraap | 30-04-22 | 16:39

When 666 stands for evil, then 25.8 is the root of all evil.

Sneerpoets | 30-04-22 | 18:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Onlangs ben ik door een Marokkaanse man van een jaar of 35 agressief bejegend toen ik er wat van zei dat hij een fluim slijm voor mijn voeten spuwde.

Zoiets komt in een normaal mens niet op. Niet om walgelijk op straat te rochelen, maar ook niet om te intimideren.

Tegen de dame uit de column zou ik zeggen, leer uw mannen, uw vaders en zonen eerst maar eens manieren. Leer eerst maar dat een vrouw niet dienstbaar en ondergeschikt is aan een man.
Dan praten we weer verder.
Shalom en mazzeltov

Roos | 30-04-22 | 16:04 | 5

@Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:14: dat "haat spuwen " uit het artikel is ook behoorlijk letterlijk te nemen.
Het zit in de aard.

Roos | 30-04-22 | 16:22

Zo, daar kunnen ze het mee doen!

MickeyGouda | 30-04-22 | 16:35

Heb hetzelfde megemaakt, zo'n Midden Oosten type die uitgerekend vlak voor mijn neus, NET toen ik voorbij kwam vlak voor mijn voeten op straat begon te kwatten. Dikke glibberende rochel formaat spiegelei met een lillende groene pit erin. Gadver. Het is gewoon smerig. Als je zo nodig en portie snotslijm uit je rotte bek kwijt moet, doe dat dan desnoods een beetje diskreet, en zoek even een plekje op achter een boom ofzo, waar niemand ermee geconfronterd wordt. Maar zulk asociaal gedrag is JUIST bedoeld als confrontatie. En de boodschap "ik veracht je en ik heb schijt aan jou". Ik zou zeggen, importeer er nog een zootje van, komt helemaal goed. NOT.

Asteroid-B612 | 30-04-22 | 22:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Als het goed is hebben we in Nederland een religieus neutrale staat en een religieus neutrale overheid.
De overheid spreekt zich niet uit over de zin of onzin van een geloof.
Zolang je de openbare orde en andere wetten niet overtreedt kan je je geloof hebben.
Die openbare orde is vooral gebaseerd op de menselijke maat.
We moesten ooit dealen met katholieken en protestanten in 1 land.

Door die neutraliteit kunnen moslims, hindoes, boeddhisten, atheïsten, pagan-types en wat niet al, naast het christendom bestaan.

Daarom willen sommige mensen ook geen hoofddoekjes bij de politie.

Wat nu gebeurt hier en daar is dat sommige gelovigen aan die neutraliteit gaan morrelen op basis van vrijheid van geloof. En dat is eigenlijk tegenstrijdig, want zonder die neutraliteit waren ze hier niet eens geweest. Er zijn imams die meisjesbesnijdenis aanmoedigen. in gemeenteraden probeert NIDA op basis van geloofsregels bestaande overheidsregels opzij te drukken. Vanuit dat geloof is dat te begrijpen, maar dat wil dus ook zeggen dat er grenzen zijn aan het multiculti-denken (dat alles kan altijd naast elkaar bestaan) anders was dat niet nodig.

En daar wordt niet voldoende opgelet, want maatschappijleer en filosofie en geschiedenis vinden de Nederlanders saai. Wij vinden onze vrijheden vanzelfsprekend en zijn in slaap gevallen. Er zijn Ayaan Hirshi Ali's en mensen uit het voormalig Oostblok zoals Nausica Marbe nodig om te vertellen dat dat niet zo is.

En dat er zoiets is als Dawa.

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 16:01 | 1

Is je nick gehackt? Ben het volledig met je eens.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:21

Zo, weer eentje in de serie 'klagende mensen die niets te klagen hebben'. Ik zou haar een beroep als klaagvrouw adviseren, kun je op bestelling bij begrafenissen janken en verdien je er nog wat mee.

Zoelense Hobbyboer | 30-04-22 | 15:58 | 3

Dat is haar beroep. En daar wordt ze voor betaald. Klagen in een columnpje in Trouw. En deze week is het vrij vertaald "wij zijn nog sielughurj dan duh Joduhhh. Boehoehoesnik".
Vrouw? Check. Allochtoon? Check. Hoofddoek? Check. Moslim? Check. Dat zijn 4 subsidievinkjes, deze mevrouw zal haar couscous niet zonder dadels en vijgen hoeven op te eten.
Nou ja, dat krijg je als je een bevolkingsgroep al 50 jaar lang met de fluwelen handschoen aanpakt, alle rechten, 0 komma 0 plichten. Ze doen maar.

Graaisnaaiert | 30-04-22 | 16:08

Het is een enorme klaagcultuur. Weinig reflectie en gauw vingerwijzen.

letopuwzaak | 30-04-22 | 16:10

Lale Gül kan met heur vriendje op vakantie. Al dan niet via Schiphol. Halveer je probleem Schiphol. Leg het accent op enkele reizen. Twee terminals voor de prijs van 1. Soms is logistiek best wel een afgeleide van een beetje opschieten.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 15:58

De structurele dehumanisering. Gut, gut, weer zo'n theatraal poppetje.
Ik heb het hier al vaak gezegd dat ik met mijn midden oosten uiterlijk en bijpassende achternaam nog nooit moeite gehad een baan te krijgen. Of ergens gedehumaniseerd ben.
Behalve door moslims, die weten namelijk dat mijn achternaam joods is en daarom ben ik opgegroeid met hakenkruizen op mijn kluisje, op mijn voordeur en ben ik geregeld van mijn fiets getrapt en voor smerige jood uitgescholden, door destijds 15 jarige snotjochies die thuis leerden dat joden uitschot zijn. En ik droeg het niet uit, want ik ben westers, het was puur omdat ze het wisten. Dus stop met je slachtofferrol en ga eens de problemen binnen je ingroup aan. Met je leugenachtige veronderstellingen.

letopuwzaak | 30-04-22 | 15:57 | 17

@letopuwzaak | 30-04-22 | 17:32:

Jezus, Louz, scroll ik even half aandachtig deze draad door, stuit ik hierop. Behoorlijk nare ervaringen. Ik ben er stil van. Ik hoop dat het allemaal ver achter je ligt. Vanavond nog maar even lekker Coltrane's Wise One opzetten.

Dr_Johnson | 30-04-22 | 17:54

@Dr_Johnson | 30-04-22 | 17:54:
Het ligt ver achter me. Toch doen dit soort lieve reacties goed merk ik. Ik heb heel veel jazz te beluisteren, dus het wordt echt een top avond, dr. Johnson! Ik geef jullie een virtuele knuffel:-)

letopuwzaak | 30-04-22 | 18:03
▼ 14 antwoorden verborgen

Als ik ooit voor de rechter moet komen, schuldig als wat, dan wil ik een Moslim als advocaat. Die kunnen echt iedereen neerzetten als slachtoffer.

Zeddegeizot | 30-04-22 | 15:55

In die vermeende rechtse pers lees je altijd veel over die zielige verdreven Palestijnen. Hun land ingepikt. Je leest nooit iets over de 1 miljoen Joden die na 1948 uit de landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn verdreven. Met achterlating van al hun bezittingen, bedrijven en landgoederen. Maar ja, we hebben in dit land dan ook openlijke antisemieten als minister.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 15:52 | 9

@Sinterbikske | 30-04-22 | 16:21: Dank voor de link: ''De vluchtelingen trokken onder meer naar Frankrijk, Canada, de Verenigde Staten en Israël. Voor de 600.000 die naar de Joodse staat trokken was de ontvangst niet om over naar huis te schrijven. Families die in het land van herkomst op stand leefden, woonden er jarenlang in tentenkampen.''
.
Gevluchte moslims krijgen hier massaal een huis, uitkering en Miele.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:40

@Frau_Ferkel | 30-04-22 | 16:28: Geweldig verhaal. Ook nu staan er bij de Poolse grens mensen klaar om Joodse Oekrainers op te halen en direct naar Israel over te brengen.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:46

@Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:46: Wat betreft het "palestijnse" probleem.
Ik ben onderweg, heb geen links bij de hand, of referenties naar boeken. De arabische "vrienden" hebben toentertijd rond sommige vluchtelingen kampen voor "palestijnen" zelfs mijnenvelden aangelegd, om een terugkeer naar huis te verhinderen. Vluchtelingen doen het PR-technisch altijd goed.

Frau_Ferkel | 30-04-22 | 16:57
▼ 6 antwoorden verborgen

Misschien moet Emine die hoofddoek even voor heur ogen weghalen.

Cor Netto | 30-04-22 | 15:48

Als je moslim vervangt door jood, en het over "joodse aanslagen" hebt, dan krijg je natuurlijk direct het verweer dat "joden dagelijks aanslagen en terreur plegen in Palestina". Of zoiets.

Muxje | 30-04-22 | 15:48 | 2

Laat ik het voorzichtig formuleren, met een poging tot Duitse humor.

Sinds de Israëli's een muur hebben gebouwd tussen Israël en de West Bank/Gaza,
is het aantal Israëlische vergeldingsacties drastisch afgenomen.

Frau_Ferkel | 30-04-22 | 15:54

Als dit de nieuwsvergaring van de toekomst wordt kunnen we wel definitief inpakken.

Valka | 30-04-22 | 15:46

Het feit alleen al dat ze een hoofddoek draagt en spreekt over 'structurele dehumanisering van moslims' door de NL pers. Dat is al opmerkelijk.
De structurele dehumanisering is al eeuwenlang aan de gang in de islamitische wereld jegens vrouwen.
Nergens in de Koran staat dat vrouwen een hoofddoek moeten dragen. Is verkeerd geïnterpreteerd/bedacht door mannen om vrouwen onder de duim te houden en ze te zien als minderwaardig.
Zij gaat daar vrolijk in mee.

Maar goed, provinciaal christenkrantje Trouw heeft een neusje voor waardeloze columnisten van allochtoonse bloed. Neem bv. hun huisafrikaan Babah Tarawally. Die volgens mij zijn derderangs columns laat schrijven door een ander want zijn Nederlands is nogal belabberd als je hem hoort spreken.
Alleen Sylvain Ephimenco is de moeite waard.

leo de pejo | 30-04-22 | 15:46 | 3

Toch geven die columns van die Tarawally soms wel een leuk inkijkje. Nu voelt hij zich niet meer thuis in Sierra Leone en heeft hij besloten dat daar waar het geld zit het goed met hem gaat, en dat dat dus zijn thuis is.

grietmetgroenefiets | 30-04-22 | 15:57

Misschien goed Trouw geen christenkrantje meer te noemen, want dat is het al lang niet meer.

Willibald von Klúúúk | 30-04-22 | 16:29

Islam is geen godsdienst.

squadra | 30-04-22 | 17:09

En natuurlijk: "Joden gooien brandbommen naar Zweedse synagoge"

Tashtego | 30-04-22 | 15:45

Waarmee ze maar weer eens aangeeft dat de islam een intolerante ideologie is, en dat de NOS en zelfs de Trouw wel redelijk op de goede weg zijn, dat ze zowaar zowel Emine als Wilders aan het woord laten; Emine nog wel een beetje meer omdat ze daar columniste is, maar het begin is er.
www.trouw.nl/politiek/geert-wilders-w...

grietmetgroenefiets | 30-04-22 | 15:42

"Mijn eerste reflex was jarenlang om te vragen hoe iets zou overkomen als exact hetzelfde over Gerard Joling geschreven zou worden als over Ridouan Taghi. Ik heb echter lang geleden voor mezelf besloten om dat niet meer te doen."

J.P.Drapeau | 30-04-22 | 15:41

En dat in (notabene!) de Trouw....

apek00l | 30-04-22 | 15:41

Dit is toch helemaal geen interessante gesprekspartner met een prikkelende opinie of verfrissende bespiegeling. Waarom krijgt iemand van dit niveau zo'n podium?

Duwbak_Linda | 30-04-22 | 15:41 | 5

Gewoon. Allochtoon, vrouw, mohammedaan. Dus zielig.
Of een sluwe streek van Trouw: kijk eens hoe dom mohammedanen denken en altijd wel een kronkel vinden om zichzelf in de slachtofferrol te kunnen plaatsen.

leo de pejo | 30-04-22 | 15:49

Waarom? Lap op je hoofd. Daarom! Verder zit er niks achter. Of in.

Mazzelstof | 30-04-22 | 15:54

@leo de pejo | 30-04-22 | 15:49:
Hoelang wonen hier al moslims? Zeker de laatste generaties steeds beter en hoger opgeleid. Hoe kan het dat het denken niet voorbij de eierdop van Calimero komt?

Ja of het is in dit geval inderdaad de schuld van de witte man/vrouw. Die willen hun allochtonen het liefst niet al te rebels, want dat zou Wilders maar weer in de kaart spelen tuttutterdetuut.

Duwbak_Linda | 30-04-22 | 15:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet lullig doen jongens. Laten we deze mevrouw een mooie vakantie aanbieden om tot rust te komen van de confrontatie met zoveel haat en onrecht. Ze zal het wel zwaar hebben.

Het Hemelgebergte moet prachtig zijn deze tijd van het jaar. Twee weekjes is vast genoeg om de dingen weer in perspectief te zien en Trouw krijgt er een prachtige reisreportage bij. Alleen maar winnaars.

pietvanvliet | 30-04-22 | 15:38 | 2

Als de vakantie naar Afghanistan is ,wil ik wel iets bijdragen...

Nico_the_Sparrow | 30-04-22 | 15:46

Misschien moet mevrouw Ugur zich eens verdiepen in de situatie van de Joden voor de Tweede Wereldoorlog voordat ze de absurde en beledigende vergelijking maakt met haar geloofsgenoten. De Joden veroorzaakten niet voortdurend problemen, waren niet op negatieve wijze oververtegenwoordigd in allerlei statistieken en waren niet voortdurend bezig om steeds weer een stapje verder proberen te gaan (bijv. hoofddoeken bij de politie en op steeds meer plaatsen dat geblèr van minaretten). De Joden waren grotendeeld geintegreerd en zoniet dan veroorzaakten ze verder geen overlast, bedreigden ze geen politici en pleegden ze geen aanslagen in Westerse landen. Ik geloof niet dat we dat van onze geïmporteerder medelanders kunnen zeggen. Het voortdurend het slachtoffer uithangen van mensen als Ugur terwijl de daders van veel ellende juist uit de groep komt waartoe zij ook behoort hangt me inmiddels mijlenver de keel uit.
Bevalt het hier niet in dit door en door racistische land? Ga lekker naar een land waar de Islam de touwtjes in handen heeft en kijk dan nog eens of het hier echt zo slecht is. Maar weg is weg. Niet met hangende pootjes terugkomen...

JP1973 | 30-04-22 | 15:38 | 3

Nou, dat is niet helemaal de perceptie van de niet-joden toen. De joden waren toen en ook nu niet een homogene groep. Net zoals er veel Joden waren die een Nobelprijs hebben toegekend gekregen omdat ze excellent waren, was er ook een relatieve groep joden die in de financiele wereld zeer machtig waren (en nog steeds zijn). Het kleeft al aardig wat eeuwen aan de Joden dat ze een flinke vinger in de pap vergaren in een samenleving en dat gaf/geeft scheven ogen. Men gunt simpelweg de Joden niet hun excellentie omdat men het zelf ontbeert. Zeker de achterlijkheid van de moslims brengt de exellentie van de Joden in een gevaarlijke tegenstelling omdat de eerste groep van deze achterlijken inmens groter is.
Achterlijkheid plant zich dusdanig rap voort dat iedere hoop op een betere wereld van domheid getuigd.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 17:08

@aflaatverkoper | 30-04-22 | 17:08: Eens maar dat laat onverlet dat de vergelijking van Joden van voor de oorlog en moslims nu volledig scheef gaat omdat de problemen die we nu met moslims hebben zich simpelweg met de,Joden niet voordeden.

JP1973 | 30-04-22 | 19:12

@JP1973 | 30-04-22 | 19:12:
Zeker waar vanuit ons perspectief (niet-joden en niet- moslims)
Maar, als je het bekijkt vanuit de moslims komt er een ander perspectief naar voren. Dat is er een van hun doctrine die gebouwd is op het uitsluiten van alle anderen die tijdens de onstaangeschiedenis van de islam in de weg zaten. Die mensen zijn letterlijk bevroren in de tijd en hebben rigide gedachtengangen.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 19:20

Vervang "kaars" door "moslim" in het hedendaagse discours, en Johan is weer terug op de buis.

Kaal-dik-en-lelijk | 30-04-22 | 15:38 | 1

Vervang 'moslim' door... uhhh. Ach, eigenlijk is alles dat voor een moslim in de plaats komt oké.

Cor Netto | 30-04-22 | 15:51

Als moslims het pleit helemaal niet meer kunnen winnen dan wordt altijd de vergelijking met de Joden gemaakt. Bij deze, Emine, domme doos: er worden hier geen moslims verplicht een gele ster op hun kleding te dragen, mosilims worden niet afgevoerd naar vernietigingskampen en ook niet uitgesloten van de maatschappij. Dus maak die vergelijking nooit meer want het niet alleen dom maar ook absurd. Overigens ook geen woord in die column van haar hoe Christenen in het Midden-Oosten vervolgd en gediscrimineerd worden door, jawel, de islamitische meerderheid.

Toos Bevergeil | 30-04-22 | 15:37

Islamisme is extreemrechts.

Tempolier | 30-04-22 | 15:37 | 1

Het omarmen van islamisme is dan weer extreemlinks.
Lastig hoor...

aflaatverkoper | 30-04-22 | 16:51

Wat een mafklapper: "hoe extreem rechts de Nederlandse journalistiek in een wurggreep heeft". Als er iets NIET extreem rechts is, is het dat wel.

misty pain | 30-04-22 | 15:36 | 2

Nou, weet ik zo niet. Je kunt misschien minder zien hoe extreem-rechts ze zijn door wat ze schrijven, maar meer door wat ze verzwijgen.
Zo hoor je helemaal nooit over al die uit Nederland vluchtende moslims die een veilig heenkomen zoeken in Marokko, Saoedi-Arabië, Egypte, Afghanistan etc.

Mazzelstof | 30-04-22 | 16:01

Bij de progressieve pers en de inlichtingendiensten gaat deze column er in als Gods woord in een ouderling.

thanseeuwen | 30-04-22 | 15:33

Zielig doen, dreigen of anderszins opdringen, het heeft allemaal dezelfde bakermat: zandbakgeloven zijn van nature gewoon xenofobisch tegenover de buitenwereld. Aard van het beestje.

Phreack | 30-04-22 | 15:33 | 1

Dat is in aanleg de aard van alle beestjes, waar ook ter wereld. Dat verlichtingssausje dat er bij sommige beestjes overheen is gesaust, is filterdun.
In de zandbak droogt de saus nu eenmaal direct op en verbrokkelt dan waar je bij staat, dus heeft het weinig zin om de kostbare saus te benutten.

Brandend zand en een verloren saus
en een leven vol gevaar
Brandend zand berooft je geheel van het verstand
en dat alles komt door haar.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 16:48

Walgelijk om je als moslim zo zielig te voelen dat je denkt dat je als moslim hetzelfde meemaakt als een Jood tijdens de Holocaust.

deoudererijperevrouw | 30-04-22 | 15:33

Ik heb de koran een keer hardop gelezen, maar wel elk werkwoord vervangen door een vervoeging van neuken.
Dat slaat nergens op, maar is wel geinig, zou ze ook eens moeten proberen.

SterF... | 30-04-22 | 15:30 | 2

Ik heb de Smurf en keer hardop gesmurft, maar wel elk werksmurf versmurft door een smurf van smurfen.
Dat smurft nergens op, maar is wel smurf, zou ze ook eens moeten smurfen.

Verdomd, je hebt gelijk. Dat biedt grote mogelijkheden!

Kapitein Sjaak Mus | 30-04-22 | 15:37

Dan snap je beter als ze zeggen Allah is groot en Mohammed is zijn profeet.

Mokum Kosher | 30-04-22 | 23:38

Mss een idee om moslim te vervangen door ‘vleeskroket’.
Zoek de verschillen, iets voor het hele gezin.

Ichneumonidae | 30-04-22 | 15:30 | 3

@leo de pejo | 30-04-22 | 15:51:
LOL!

Kameraansteker | 30-04-22 | 16:03

@leo de pejo | 30-04-22 | 15:51:
Ha ha hahahahahaaa.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 16:37

Alles.

ChalinaRosa | 30-04-22 | 15:49

Trut.
Jouw "profeet" was een krijgsheer, vrouwenmepper, pedofiel, jodenhater en een slavendrijver.
Dat zeg ik niet, dat staat in de koran / hadith.

Eduardo- | 30-04-22 | 15:29

Hoeveel dames dragen er in Nederland eigenlijk een hoofddoek? 3%? Ik zie ze wel oververtegenwoordigd in de deugmedia. Was net op de Dappermarkt. Daar lopen er veel en geen een met een mening. Eentje vroeg bij de 2 euro kraam wat iets kostte? Dat staat hier toch, mafketel ?!!! schreeuwde de getergde marktkoopman tegen haar. Die taal verstaan ze wel.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 15:27 | 2

En voordringen. Altijd en overal. En als je er wat van zegt ben je een racist en een Wilders. Gelukkig merk ik wel dat ik steeds meer bijval krijg van anderen waarna de betreffende hoofddoek afdruipt.

2voor12 | 30-04-22 | 15:36

Sterk stuk van Rossem.

Risingson | 30-04-22 | 15:25

Cultureel relativistisch snap ik het wel, maar realistisch gezien hebben verschillende normen en waarden vaak conflicterende meningen. Wel in achtnemen dat je als kind niet je ouders, en dus je cultuur, voor het kiezen hebt a.u.b...

Neuth | 30-04-22 | 15:25 | 2

Dat is waar de verlichting om de hoek komt kijken.

Als je in een andere tijd of plaats was geboren hadden je ouders en dus jij ook een ander geloof gehad. Dat is puur toeval, dus daar valt niets te claimen.

En dat gaat nog wel een stapje verder.
Waarom blijf je eigenlijk meedoen aan dat geloof of die kerk?

Veel van die geloofsgroepen en culturen worden bij elkaar gehouden door de lijm die angst heet. Angst voor buitensluiting en schaamte. Maar mensen doen dat elkaar aan.
Mensen houden elkaar dus in de klem.
Slim systeem he.

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 15:38

"(die geen letter wijdt aan de duizenden doodsbedreigingen die moslims dagelijks naar Wilders werpen op Twitter en waar je de "extreemrechtse" NOS ook nooit over hoort)''

Nee, natuurlijk niet. Moslims zijn alleen maar altijd en overal het 'slachtoffer': van discriminatie, van onderdrukking, van xenofobie, van islamofobie, van kritiek, etc.

Totdat ze het voor zeggen krijgen/hebben, dan zijn in een oogwenk alle andersdenkenden het slachtoffer, maar dan echt hè. Kijk maar in al die islamitische heilstaten, vraag het alle Jezidi vrouwen/meisjes.

Ik kan het gewoon niet helpen, ik krijg met de dag een grotere schijthekel aan al die kutmoslims.

Dr_Johnson | 30-04-22 | 15:23 | 2

De modus operandi van al die lui is telkens hetzelfde, al tientallen jaren. Je treitert iemand net zolang tot hij boos word, en dan speel je de vermoorde onschuld, zwelgt in je zogenaamde "onderdrukking" en laat je gewillig over je bolletje aaien door naïeve mensen, die je achter hun rug net zo hard weer bedonderd.

Dutchbeaurouge | 30-04-22 | 15:29

En als ze in de eeuwen van veroveringsoorlogen, verwoesting en verkrachtingen eens een keer tegen de verkeerde aanlopen (Sebrenica) dan moet de hele wereld dat jaarlijks herdenken en er schadevergoedingen worden betaald, want zielig. Kudtvolk.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 15:37

Weet haar eigenaar wel welke rare sites zijn vrouw bezoekt en welke blaadjes ze leest waar extreemrechts hun onderbuikgevoelens volledig de ruimte krijgen?
In ieder geval niet de nederlandse media, die zijn op een enkele uitzondering na kneiterlinks.

2voor12 | 30-04-22 | 15:23

Vraag jezelf eens af wat te prefereren is, een wereld zonder Joden of een wereld zonder islam/mohammedanen.....

Iemand die in deze vergelijking durft te roeren? Iemand...?

J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 15:22 | 8

Oh, en het verschil is 15 miljoen of 1,5 miljard aardbewoners. Qua stikstof weet ik het ook wel.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 16:02

@J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 15:22
In bepaalde kringen heet dit een academische vraag.
Wellicht leuk om op 'hoog niveau' over te prietpraten maar je hebt er niks aan.

aflaatverkoper | 30-04-22 | 16:30

@Mariner | 30-04-22 | 15:28: Misschien dat voor u, als een soort Neanderthaler, het ook beter zou zijn geweest als er nooit Neanderthalers zouden hebben bestaan.....

J.Thee.Cohen | 30-04-22 | 19:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Geert weer terug op Twitter, Twitter heeft excuses aangeboden aan Geert, gebral over Silicon Valley slaat dus helemaal nergens op. De rest van het stuk ook niet trouwens.

Sinterbikske | 30-04-22 | 15:21

Een hoofddoek is een extreme vorm van vernedering voor de rechten van de vrouw. Schrijf daar maar eens een kudt column over.

overVecht | 30-04-22 | 15:20 | 2

Nee, ze kiezen er zelf in alle vrijheid voor om hem te dragen.
En anders krijgen ze klappen.

2voor12 | 30-04-22 | 15:24

@2voor12 | 30-04-22 | 15:24:

Lol. Precies dat.

Ik had ooit een stagiaire. Feministisch en strijder voor het vrije woord. Paar jaar later kwam ik haar tegen met een hoofddoek. Ze dook weg maar ik herkende haar.

‘Fatima! Hoe doen! Jij? Toch bezweken onder de druk!?’

Ze mompelde kort ja en schoot ervandoor. Arme kind.

overVecht | 30-04-22 | 15:28

Wurggreep. Zou zelf graag ooit een persoon van kleur zien in Nederland. Want.. enorme verrijking. Helaas is dit land sinds jaar en dag extreemrechts.

RickTheDick | 30-04-22 | 15:19

Zo mooi als je aankondigt iets niet meer te doen.
Zo heb ik ooit tegen een frauderende medewerker gezegd: 'Als ik een onbeschaafde baas zou zijn, dan zou ik zeggen dat je het nog niet waard bent om in de schaduw van mijn stront, rotte appelen te schillen. Maar gelukkig voor jou ben ik een beschaafde baas'.

Daar moest ik even aan denken...

Paulus de Bk | 30-04-22 | 15:18 | 1

Oh, en zullen we afspreken dat we ook alleen nog maar spreken over extreem links? Geeft een beetje balans.

Paulus de Bk | 30-04-22 | 15:19

Orthodoxe joden zijn net zo giftig, eenzijdig en haatdragend naar alles buiten hun kringetje. Verder kan deze moslima ongezien de typhus krijgen en ben ik het eens met scribent.

_pacman_ | 30-04-22 | 15:17 | 2

Grootste verschil is dat dit een marginale groep is en niet een aantal continenten groot EN in grote getalen aanwezig in de westerse maatschappij om deze vooral om te ontwrichten en om te vormen naar een islamietje staat

richardsp1 | 30-04-22 | 15:24

Met dat verschil, dat er vrijwel nooit dreiging vanuit gaat.

Ruimedenker | 30-04-22 | 15:26

Vodden. Dat zijn het. Vuile vodden.

Normpje | 30-04-22 | 15:16 | 1

Maar wel verrekte handig met een snotneus.

Mazzelstof | 30-04-22 | 15:36

Je kan de joden en de holocaust best gebruiken in een verhaal of bewering, maar alleen om aan te geven hoe zich iets tot elkaar verhoudt. Meer niet.

Een metafoor, analogie maken of parallel trekken is alleen bruikbaar om iets duidelijk te maken. Het is geen bewijs. Daar schijnen gelovigen soms een beetje moeite mee te hebben. Als het een mooie metafoor of symbool is, dan zal het verhaal wel kloppen.

Maar na je vergelijking zul je toch gewoon zonder die vergelijking moeten kunnen uitleggen wat je verhaal is. Als je dat niet kan, kom je niet weg met een analogie, metafoor, symbool, hoe mooi ook.

AdvocatusDiaboli | 30-04-22 | 15:16

Kan me voorstellen als je zo'n wijf thuis op de bank hebt zitten, je vroeg of laat als ,,verwarde man,, in de media wordt neergezet. Met uitzicht op een langdurig verblijf in een van s, lands TBS klinieken.

william7055 | 30-04-22 | 15:16

Waarom is het haatzaaien? Het is toch maar een mening? Meer niet.

SoepKip | 30-04-22 | 15:15

Zonder de column te lezen kan je al de slotconclusie trekken: Moslims zijn vooral heel erg slachtoffer en dat is de schuld van iedereen behalve de moslims zelf.

Dat het mens dat hypocriete gelul haar mond nog uit kan krijgen... het addergebroed.

Alfred E. Neuman | 30-04-22 | 15:13 | 1

De 21e eeuw heeft het slachtofferdaderschap laten doen geboren geraken... ach.. nee.... da s van alle tijden. Net als sociaal dienstverlener.
Ik bedoel het goed?! Ah mooi, blijf het maar goed bedoelen.

nobodiesunmighty | 30-04-22 | 15:27

Er wonen in Nederland tientallen nationaliteiten die, elk op hun eigen manier, hun eigen cultuur behouden. Eigen feestdagen, eigen eten, eigen gewoonten. Daar is alle ruimte voor in ons land, want zij passen zich ook aan op onze westerse normen (waarbij gelijkwaardigheid en vrijheid van meningsuiting erg belangrijk zijn). Gaat prima hoor. Alleen bij Moslims wil dat niet erg lukken. Die blijven in hun achterlijke geloof hangen. Als mevrouw zoveel volgers en invloed heeft kan ze zich beter daarop richten, dan is een Pim Fortuyn... oh wacht, die kreeg de kogel van links,... een Geert Wilders helemaal niet nodig.

memanta82 | 30-04-22 | 15:12 | 2

@Frau_Ferkel: Inderdaad, de enige uitzondering op de regel. En bewijs hoe achterlijk die cultuur is.

memanta82 | 30-04-22 | 15:17

Moslims will be moslims.

Krokodillen tranen huilen en vervolgens grijnzend hun hand ophouden en te zeuren om medelijden want ze kunnen het geen van allen alleen schijnbaar?

Het gaat niet om hun geloof, het zal mij persoonlijk worst zijn. Het is die kloterige, zeikerige, slachtofferschap claimende rótmentaliteit waar zij onderhand het exclusief recht voor opeisen. Zelfverklaarde slachtoffers, NL kan er niks mee. Aan zulke mensen heb je niks en ga je nooit iets hebben. Dat zijn de collega's op je werk die permanent "hulp" nodig hebben, ze voegen niets toe, nemen alleen maar en je krijgt er vanzelf uiteindelijk een pesthekel aan. Gewoon omdat ze constant met hun handjes omhoog staan; "ik kan het niet alleeeeeen, help mij!"

Zo bloedirritant, dat opzichtige gezuig en misbruik maken van. En meteen 'discriminatie' gaan roepen als iemand het niet met je eens is. Moord en brand gillen als je je zin niet krijgt.

Kansloos volk. Jammer, maar helaas.

Dutchbeaurouge | 30-04-22 | 15:11 | 3

Dit dus van de eerste tot de laatste letter.

2voor12 | 30-04-22 | 15:15

Eensch.

Kameraansteker | 30-04-22 | 15:56

Amen.

Kabouteraap | 30-04-22 | 16:49

Boeije ik kan me hier niet druk meer over maken, Nederland is allang naar de klote.

de uitbater | 30-04-22 | 15:10

Essentieel in een begrijpelijke column is toch wel om even de tweet te vermelden waaraan je je hele column ophangt.

Hier kan ik niks mee. Lijkt geschreven voor een beperkt publiek dat hoe dan ook al Wilders van Twitter wil hebben.

Papa Jones | 30-04-22 | 15:10
-weggejorist-
Tierelier | 30-04-22 | 15:09

Wordt Trouw al geboycot en gecanceld of geldt dat alleen voor blanke mannen en is alles wat een gekke moslim uitkraamt "divers" en "inclusief "?

Ride_On | 30-04-22 | 15:09 | 1

U zegt het!

Aristotalloss | 30-04-22 | 15:11

Het is hier ook niet fijn wonen. Ik zou emigreren naar een fijn land zoals Saoedi Arabië, Iran of Egypte.

BrutusBosch | 30-04-22 | 15:07 | 2

De EU heeft voor u bepaald dat er nog te weinig de zijn en dat er de poorten nog dit jaar verder opengaan.

Bosche Bol | 30-04-22 | 15:24

BrutusBosch | 30-04-22
De echte islam liefhebbers gaan natuurlijk naar Saoedi Arabië. Daar heb je elke vrijdag naar het middaggebed een fijne onthoofding op het Chop Chop plein. Enige plein in Saoedi Arabië met riolering eronder, 'for obvious reasons'.

Der Schnitzeljäger | 30-04-22 | 17:05

Ik zie extreem links (Extinction Rebellion, Volkert, etc.) van alles bezetten, stuk maken, bedreigen en nog erger. Maar dat extreem-rechts in Nederland zie ik eigenlijk nooit. Terwijl er op bijkans dagelijkse basis gewaarschuwd wordt dat ze gewelddadig zijn. Vreemd.

JohnLocke | 30-04-22 | 15:07 | 3

De enige fascisten en nazi's die ik zie tegenwoordig, zitten in het Kremlin.

Aristotalloss | 30-04-22 | 15:10

Ik vond de analyse op tv van een of andere duider nogal eng: De groep die zich eerder keerde tegen de corona maatregelen en de overheid zie je nu online terug in groepen die het Kremlin steunen en rechtsextremistische aanslagen verheerlijken. Wtf?

Piet Karbiet | 30-04-22 | 15:21

@Piet Karbiet | 30-04-22 | 15:21: "Wtf?"
Thierry bijvoorbeeld. Alhoewel ik *nog* niet heb gehoord, dat hij aanslagen steunt.
Willem Engel.

The usual suspects.
En hun volgers.

Frau_Ferkel | 30-04-22 | 15:50

De Indonesiërs die door de jaren heen naar Nederland zijn gekomen zijn vooral Christelijk zeker. Terwijl het toch een voornamelijk Islamitisch land is volgens mij

jeweettochniet | 30-04-22 | 15:06 | 4

Zijn veelal Molukkers.
Zeer Christelijk.

Kapitein Sjaak Mus | 30-04-22 | 15:40

@Kapitein Sjaak Mus | 30-04-22 | 15:40:
Ook veel moslims, Ambon is half om half islamitisch en christelijk.
En na de pogroms op christenen wat jaren geleden door moslims daar, waarbij ook schoonfamilie van me uit naam van Allah is vermoord, is het meer en meer islamitisch aan het worden.
Of preciezer: de islam krijgt overal meer en meer greep op het openbare leven daar, ook in christelijke gebieden.

2voor12 | 30-04-22 | 15:48

Java en Sumatra zijn inmiddels vrijwel helemaal islamitisch. Indonesië is het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Het begon honderden jaren geleden met een paar Arabische zeerovers. Nu heerst er sharia. De zogenaamde bevrijdingsoorlog ¨bersiap¨ tegen ons was puur racistisch. Blank en niet-islamitisch werd afgeslacht, ook vrouwen en kinderen, door de dappere Pemoeda´s, moslimjongetjes met bamboesperen. Onze trouwste bondgenoten, de Molukkers, werden hier in NL schandalig behandeld. En uitgerekend de vijanden van toen kunnen juist rekenen op alle hulp en medewerking waar ze geen reet recht op hebben. Wie niet leert van zijn geschiedenis zal hem nog eens overdoen.

squadra | 30-04-22 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Dat Wilders iedere keer eruit wordt gemikt komt gewoon door een algoritme. Hij plaatst zelf iedere keer die bedreigingsvideo’s. Zo’n algoritme ziet poppen met bloed, afgehakte hoofden en vuur en gekoppeld aan een account dat al vaker is geannuleerd. Hup! Gaat ie weer. Wilders denkt waarschijnlijk dat er met miljoenen berichten per uur daadwerkelijk een levend persoon zijn account annuleert. Wel schattig

YoMoms | 30-04-22 | 15:05 | 7

@YoMoms | 30-04-22 | 15:20:
De algoritmen worden gemaakt door mensen met een zeer linkse woke inslag. En dat zie je dus meteen terug in de blokkeringen.
Islamitische bedreigingen en onthoofdingsfilmpjes blijven staan, tweets van Wilders die daar op reageert worden verwijdert en zijn account geblokkkeerd.

2voor12 | 30-04-22 | 15:47

@2voor12 | 30-04-22 | 15:47:
Nee. Wilders plaatst zelf direct de filmpjes. Het zijn geen linkjes naar andere berichten. Dat is het hele punt

YoMoms | 30-04-22 | 15:48
▼ 4 antwoorden verborgen

"Jood steekt priester en non neer in Nice"
"Joden plegen aanslag op cartoonredactie",
"Concertzaal doelwit van Joodse aanslag"

Domme muts. Als wij Joden dat zouden doen, dan mag het van mij ook vol in het nieuws.
Maar het probleem is: dat doen de moslims. En dat mag van mij met chocolade letters op de voorpagina van alle kranten. En als eerste item bij het NOS journaal.

Frau_Ferkel | 30-04-22 | 15:05 | 4

De laatste significante aanslag door een Jood was in de jaren 70 of 80 van de vorige eeuw. Een knullige brandstichting, in de al aksa moskee.

Frau_Ferkel | 30-04-22 | 16:17

@Frau_Ferkel | 30-04-22 | 16:15:
Ik ben meer ervaringsdeskundige in het dagelijkse leven. Je ziet een patroon en dat op meerdere vlakken. Maar ja...

Graaisnaaiert | 30-04-22 | 17:25
▼ 1 antwoord verborgen

Tja. Mossels en de selectieve slachtoffer rol. Dat gaat nog groot worden.....

slowpoke-htb | 30-04-22 | 15:04

Als blanke maak ik mij niet eens meer druk over koppen als : In goed bedoelde excuses kun je niet wonen.

Het is wat het is.

Hetkanverkeren | 30-04-22 | 15:04

Het gedachtegoed van veel moslims is extreemrechts. Schrijf daar maar een column over.

Burgerzaken | 30-04-22 | 15:03 | 2

Mein Kampf is nog steeds een bestseller in de islamitische wereld. Mijn Strijd = Jihad.

Piet Karbiet | 30-04-22 | 17:20

En bij Turken kun je daar nog een racistisch en nationalistisch sausje overheen gieten. Mevrouw moet even haar kritiek richten van één van de minst racistische landen, naar haar vaderland, één van de meest racistische landen.

Turkije, de uitvinders van de moderne genocide, het land waar Armenen, Grieken en Koerden tweederangs burgers zijn en statutair minder rechten hebben dan Turken. Probeer maar eens onderwijs te organiseren in je eigen taal! Het land waar facisme nog echt leeft bij de grijze wolven, waar het volkslied wekelijks gezongen wordt op school en waar de lokale dictator een hitlersnor heeft.

JWZ_JMK | 30-04-22 | 17:56

Jezus ,wat een ongelofelijke hoop nonsens spuit dat mens er uit , en dan ook nog "Extreemrechts heeft de journalistiek in een wurggreep" terwijl het gvd helemaal andersom is. Wat een smerig blad is dat geworden, die Trouw.

Zwizalletju | 30-04-22 | 15:03 | 2

Helemaal andersom is ook niet waar.
De realiteit is dat extreem rechts en links marginaal vertegenwoordigd is.

snapal | 30-04-22 | 16:27

Ik zou zeggen:” Ga koken en suiker met thee zetten”, en loop achter je snor aan.

J.Cash | 30-04-22 | 15:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl