achtergrond

Geenstijl

Willem Engel vanmiddag voorwaardelijk vrij: moet zich houden aan socialmediaverbod

Tja hmmm nou nee hè

Vreemd persbericht in de vreemde rechtszaak tegen vreemde snuiter Willem Engel. De rechtbank heeft besloten dat Willem Engel vanmiddag om 16:00 uur wordt vrijgelaten, maar alléén als hij tot het einde van zijn strafzaak niet gaat twitteren of Facebooken: "Een van de voorwaarden waar de Rotterdammer zich aan moet houden is dat hij zich onthoudt van uitingen op social media", anders moet hij alsnog 90 dagen brommen. Fijn voor iedereen die niet lastig gevallen wil worden door al die tyfus irritante berichten van Willem Engel, maar minder fijn voor iedereen die in Nederland woont en dus zomaar bevolen kan worden geen gebruik meer te maken van zijn vrijheid van meningsuiting, nog vóórdat de rechter een definitieve uitspraak heeft gedaan. Voor zo'n vergaande inperking van iemands (wel iemand die een lul is, maar goed) uitingsvrijheid is dit wel een erg summier persberichtje, rechtbank van Rotterdam. Wordt vervolgd (Engel, maar ook deze zaak dus, red.). 
UPDATE: Uitspraak rechtbank nu ook online en werpt ander licht op de zaak. Engel heeft zelf aangeboden niet meer te twitteren en te Facebooken, om herhalingsgevaar te voorkomen. "Ook de grond van het herhalingsgevaar is nog van toepassing, zij het dat de rechtbank van oordeel is dat dit gevaar – gehoord de toelichting van de verdachte die heeft aangeboden zich te onthouden van uitingen op social media - met het verbinden van voorwaarden aan een schorsing, voldoende kan worden tegengegaan."

Is dit alles?

Is dit alles?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trump dinsdag tóch voor rechter op verdenking van zwijggeld in mond van actrice Stormy Daniels

De Golden Lion geknield, louter op verdenking van heteroseksualiteit in 2006, nog voordat WOKE heteroseksualiteit strafbaar maakte

@Spartacus | 31-03-23 | 08:55 | 407 reacties

Een nachtmerrie voor Wimpie Engel

Een wattenstaaf in z'n muil om dna af te geven AAN DE OVERHEID

@Mosterd | 24-03-23 | 16:00 | 147 reacties

Richard de Mos verschijnt in limousine bij rechtbank voor corruptiezaak

De Socrates aan de Noordzee doet laatste poging publieke opinie bij te sturen

@Spartacus | 23-01-23 | 11:00 | 280 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.