Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Verkiezingsgeweld

FOTO OPKLIKKEN VOOR LOLWTF

Dat je woensdag even mag stemmen, om daarna te zwijgen, merk je aan ongevraagde flyers van gerenommeerde landelijke partijen waar je jaren niets van gehoord hebt. Wat dankzij een gebrek aan lokale politieke verslaggeving niet heel moeilijk is. Politieke Jehovagetuigen bellen aan voor een praatje. Colportage voor uw stem, als u maar even de afgelopen jaren wil vergeven & vergeten.

Soms stuurt de complete coalitie van een gemeente haar ambtenaren als bliksemafleider de wijken in. Kom maar op met uw klachten en ideeën! Nooit meer op tijd voor oplossingen, maar de coalitie heeft liever niet dat u een proteststem plaatst. Zoiets hoort ruim voor verkiezingen om verkiezingsprogramma's te vormen, of vlak erna om een coalitieakkoord te toetsen op draagvlak.

De landelijke politiek komt met een charmeoffensief. Het kwartje van Kok komt terug of honderden euro's energietoeslag voor minima, uw stem wordt letterlijk gekocht. Dat deze douceurtjes bij een compleet gebrek aan aardolie, aardgas en energie alleen tot prijsstijgingen leiden, vertellen ze er niet bij. We blijven tegen elkaar opbieden. Alleen meer aanbod en minder vraag is een oplossing.

Vlak voor de verkiezingen worden alle coronamaatregelen opgeheven, AZC “Ezeltje prik je” gaat over twee jaar dicht, het is allemaal zo ontzettend doorzichtig. Over een half miljard bezuiniging op jeugdzorg kunnen we niet besluiten. Jongeren kregen met corona harde klappen, maar krijgen nu te weinig hulp. Het budget om extra nieuwbouw te regelen is bijna verdubbeld naar € 1750 per woning.

Klinkt leuk, maar de stikstofcrisis vertolkt zich in een nationale bouwstop. Er werden deze week weer een miljoen woningen beloofd in een globaal kaartje, maar we hebben geen bouwgrond, geen bouwvakkers, geen vergunningen, geen installateurs en geen bouwmaterialen. De enige manier op een vrije markt de koopprijzen, wachtlijsten en huren te laten dalen, is het aanbod te vergroten.

Nederland heeft de minste afbetaalde woningen van de EU. Politici grijpen helaas terug op marktmanipulatie, waarin steeds een nieuwe zondebok gezocht. Ze bepalen alleen wie mag voordringen. De scheefwoner kon niet verhuizen, want er zijn geen betaalbare woningen. Een oudere verlaat geen grote eengezinswoning, want er zijn geen tehuizen of seniorenwoningen.

Nu gaan gemeenten beleggers weren. Beetje vreemd, want de flexibilisering van de arbeidsmarkt zorgt voor een steeds grotere groep die alleen kan huren. Gebrek aan concurrentie zorgt ervoor dat elk krot verhuurd wordt, onderhoud zijn nodeloze kosten. Het beste beleid tegen huisjesmelkers is woningzoekers een beter alternatief bieden. Bijvoorbeeld legalisatie van alle vakantiewoningen.

Ruim drie jaar na de doorzoeking bij een wethouder & locoburgemeester van Den Haag wacht ik nog steeds op de strafzaak. De verdachte mocht bijna een jaar wachten op zijn eerste verhoor, zelfs zijn eigen graf graven mocht niet. Het boek van de verdachte is inmiddels veertien maanden uit. De zaak wordt gereanimeerd, midden in campagnetijd. Geert Wilders is bekend met deze methodes.

Het zal toch niet dat de Rijksrecherche pompeus & publiekelijk huiszoekingen doet op 1 oktober 2019 vlak voordat VVD-burgemeester Krikke moest aftreden wegens het rapport van 3 oktober 2019 van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de vreugdevuren?! Den Haag onder leiding van een ex-PVV-Kamerlid kan natuurlijk niet. Deze gemeentelijke kwestie stinkt.

Toppunt van verkapte zendtijd voor politieke partijen is toch wel Zembla die enkele dagen voor gemeenteraadsverkiezingen komt met een onderzoek naar de landelijke top van een partij. Mede dankzij een inkijkje via iemand die deze partij verlaten heeft. De documentaire is doordrenkt met beelden en informatie uit april 2020. Een koe herkauwt sneller.

Grote boodschap van Zembla is dat de Nederlandse veto op het associatieverdrag met Oekraïne een Russische basis kent. Dan gaat Zembla onder andere voorbij aan de gigantische corruptie in de Oekraïne. De oude Poroshenko en de nieuwe Zelensky hebben hun vermogen wereldwijd verborgen. Beleggingen in Oekraïne verveelvoudigen in waarde zodra Oekraïne in de EU zit.

Nog een arm land aan de EU toevoegen maakt de EU nog zwakker en duurder, Nederland wordt een nog grotere nettobetaler. De Nederlandse kiezer was de aderlatingen aan Griekenland, Zuid-Italië en Andalusië nog niet vergeten. De jeugdwerkeloosheid is daar zo extreem dat ze thuis blijven wonen, hun leven en economie staat stil. De Nederlandse kiezer had geen propaganda nodig voor een nee.

De Amerikaanse ambassadeur schreef al in 2008 dat een verdere uitbreiding van de NAVO met Oekraïne en Georgië een emotionele en pijnlijke kwestie voor Rusland is. Ze zien NAVO expansie als een militaire dreiging. De angst bestond toen al dat Oekraïne in tweeën zou splitsen, wat zou leiden tot geweld, een burgeroorlog en kon Rusland dwingen in te grijpen. Zes jaar later kreeg hij al gelijk.

Dit soort dingen benoemen mag niet meer in de politiek. FvD komt niet in de verkiezingskrant. Het is oorlog, en iedere uitspraak die niet politiek correct volledig anti-Russisch is, wordt afgestraft. Dat houdt niet alleen deze oorlog in stand, maar het gebrek aan reflectie geeft ook de volgende oorlog. De hetze tegen twee dictators moet niet omslaan in een hetze tegen (wit)-Russen.

Je zou bijna in deze campagne vergeten hoe ontzetten corrupt de gemeentepolitiek is. Bas Haan liet het al zien met vriendjespolitiek over windmolens. De serie opstandelingen laat keurig zien hoe gemeentebeleid voor sommige burgers bizar uitpakt. Nu we steeds verder gegijzeld worden door wetgeving, worden wethouders die de laatste mogelijkheden verdelen steeds belangrijker.

Bezint wat u stemt.

Reaguursels

Inloggen

Samsom staat weer voor de bühne te roepen dat de minima gecompenseerd moeten worden voor de hogere energierekening. Die compensatie komt dan bovenop al die andere toeslagen die minima al krijgen maar iemand die een paar euro meer verdient niet. Samsom wéét dat dit probleem van de marginale druk (armoedeval) al jááren sinds de invoer van de Individuele Huursubsidie 50 jaar geleden een probleem is. Maar dat zal hem aan zijn kont roesten. www.mejudice.nl/artikelen/detail/comp...

Colin.Fart | 13-03-22 | 11:34

We geven een miljard uit voor stikstof reductie en die zelfde partijen zien 2000 km verderop een land en een volk tot stof worden gebombardeerd. Man, man waar waar maak je je als politieke partij druk over, belachelijk.

Therapietje | 13-03-22 | 11:11

Politici zijn mensen die vlak voor verkiezingen peilen wat er leeft onder de bevolking, daar allerlei beloftes over doen die ze helemaal niet waar kunnen maken omdat ze geen idéé hebben hoé, en dan na de verkiezingen hun 'ambtstermijn' misbruiken om zichzelf en hun vriendjes te verrijken. Tot het weer tijd is voor verkiezingen, en dan moeten ze beslissen: plak ik er nog zo'n termijn achteraan, of heb ik genoeg gegraaid? Even centjes tellen dus.

Zenzeo | 13-03-22 | 09:22 | 2

Spot on.

Rohin | 13-03-22 | 11:09

Dat zouden ze niet kunnen flikken zonder back-up van de MSM.

Sans Comique | 13-03-22 | 17:08
-weggejorist-
JohannaSikkes | 13-03-22 | 08:53

D666 flyert zich hier al twee weken de moeder. Telkens met een boog omheen, geen zin in een scene. De afkeer straalt duidelijk uit mijn ogen denk ik want ze doen ook geen pogingen.

Joffri | 13-03-22 | 08:35

Gemeenteraden zitten over het algemeen vol met nitwits. Elke raad heeft 3 of 4 fanatiekelingen die de raadstukken over een beperkt aantal beleidsgebieden lezen en af en toe iets zinnigs erover denken te zeggen. De rest stemt met hen mee, doet niets, leest niets, weet niets en is vaak niet eens aanwezig bij de raadsvergaderingen.
Van bijvoorbeeld gemeentefinancien snappen de raadsleden eigenlijk bijna zonder uitzondering geen ene bal. Vaak hamerstuk vanwege het niet begrijpen ervan. Gemeenteambtenaren kunnen vaak hun oren niet geloven over de onzin in een gemeenteraad tijdens de behandeling van een voorstel.

Ongekend2022 | 13-03-22 | 06:37 | 3

Dat komt ook omdat mensen het raadslidmaatschap uitoefenen naast hun (vaak full time) naam, gezin, enz.

Vroeger was dat best te doen, maar de gemeente krijgt steeds meer taken en de materie wordt steeds complexer, zodat de kloof tussen de professionele wethouder met uitgebreide ambtelijke ondersteuning en het parttime raadslid die het allemaal in zijn of haar eentje moet rooien veel te groot wordt.

Flapoor | 13-03-22 | 08:05

Baan*

Flapoor | 13-03-22 | 08:06

Vriend van mij is griffier bij een middelgrote gemeente, hij kijkt nu al uit naar al die nieuwe nitwits die hem zijn werk gaan uitleggen.

NUik | 13-03-22 | 12:13

"Ik stem in ieder geval een van de twee"
Aan zijn oprit te zien, zal ie wel geen PvdA stemmen.

tsjajaja | 13-03-22 | 00:53

De enige manier op een vrije markt de koopprijzen, wachtlijsten en huren te laten dalen, is het aanbod te vergroten.
En de vraag te verlagen.

Ram_Ram | 12-03-22 | 23:31 | 1

Precies, en expats niet subsidieeren met 5 of 7 jaar veel minder belasting betalen dan Nederlanders voor het zelfde werk. Die lui kopen vaak meteen een huis, en zijn meestal ook niet van zins NL weer te verlaten voor het shithole zonder werk waar ze vandaan kwamen. Laat ze lekker in hun thuisland werken via zoom of begin een lokaal office in zuid spanje of india. Win win. Scheelt weer boel migratie.

Ir_HardGelag | 12-03-22 | 23:49

Nou is ~ 2/3e van de jeugdzorg totaal zinloos omdat huppeltrutjes met een of andere kletsopleiding lopen te hobbyen in gezinnen, 'onderzoek' door maatschappelijk werkers die ook zomaar boven komen drijven als teamleider bij de RvdK, dus op 4 miljard per jaar kunnen we zo 2 - 3 miljard besparen, en dan als bijvangst nog zomaar 1 miljard besparing aan ontweken zinloze procedures , advocaten en gemiste arbeidsproductiviteit.

Harry.Langezwaal | 12-03-22 | 22:57 | 2

Juist! En misschien eens echt onderzoeken waarom de jeugd tegenwoordig kennelijk ziek, zwak en misselijk is. Drugs? Ouders? (gebrek aan) opvoeding? gebroken / samengestelde gezinnen? Onzin-onderwijs?

discriminazie | 13-03-22 | 10:53

Jeugdhulp is net als zoveel in Nederland, 3/4 administreren dat je je werk goed hebt gedaan. Maar werkelijk 0 hulp voor de jeugdige waar het om gaat. Heb het van nabij mogen aanschouwen. En zoals alles moet het passen in hun denkbeeld, maar zeer zeker wordt er niet gekeken wat het kind nodig heeft.

NUik | 13-03-22 | 12:15

Pssst. Geestelijke rust vinden? Niet meer gaan stemmen. Dat bevrijdt je van de foute illusie dat je überhaupt ook maar ene flikker (lhgbti+) aan je situatie kan veranderen.

Nivelleermarionet | 12-03-22 | 22:21 | 3

Tot nu toe probeer ik mijn recht om te klagen veilig te stellen middels stemmen, al heeft het geen zin, maar recent neig ik naar de route van uw advies.

Harry.Langezwaal | 12-03-22 | 22:58

Ik sluit mij voor het eerst aan bij deze geestelijke openbaring. Ze hebben het voor elkaar. Ik geef het officieel op! Dat ze ongezien de buikloop krijgen. Gelijk flink ingezet en short gegaan op Oekraïne en aandelen in de wapenindustrie gekocht. Belasting is minimaal door een mooie constructie en de rest is nergens meer terug te vinden. Ik zit er warmpjes bij ondanks de hoge gasprijs. Wat de Nederlandse staat kan doe ik nu ook. Geld binnen harken over de ellende van een ander. Die tranen en dat schuldgevoel verdwenen gelijk toen ik lekker neer plofte op die strandstoel in Jamaica. Ik wens u het beste en je hoeft mij niet bellen als de pleuris uitbreekt!

Rocknrolla7372 | 12-03-22 | 23:31

Idem hier.

discriminazie | 13-03-22 | 10:53

Informatieavonden over de wijk, over de binnenstadoverlast, over hondenpoep, over de veiligheid op straat ... alles kun je in deze laatste weken kwijt bij de gemeente. "Uw stem wordt gehoord!" zo moet de boodschap klaarblijkelijk luiden van de nu nog zittende coalitiepartijtjes.

mozaard | 12-03-22 | 22:20

Extra geld om energierekeningen is prima, zolang we dat geld halen van bevroren Russische bankrekeningen en brievenbus BV's, anders is het gewoon vestzak-broekzak (met een flinke overhead omdat de overheid er weer tussen zit)

W_F | 12-03-22 | 22:09

Bij elk debat in de landelijke politiek regeert het kartel. Bij elke stemming over een debat of idee zie je dat altijd de VVD en/of D66 tegen stemt of afkeurt. De CU wacht dit altijd af en stemt dan zoals ze betaamd wordt. Mee stemmen met de VVD en D66. CU is geen partij. Die zijn monddood gemaakt door Rutte en Kaag.

upgent | 12-03-22 | 21:37

Begrijp mij goed, ik heb totaal geen hekel aan de auteur. Dit stuk doet mij wel denken aan die radioprogramma's van Hilterman destijds op den radio waarbij in vogelvlucht en hak op de tak elke week de toestand in de wereld werd besproken.

Polycynisch | 12-03-22 | 21:26 | 1

Met het verschil dat GBJ nooit "de veto" zou zeggen.

Tapu | 12-03-22 | 23:45

Maf. Jeugdzorg? Dat zijn toch papa en mama? Heeft ieder puber echt een personal caoch en psychiater nodig? Dramatisch eigenlijk

Mark van Leeuwen | 12-03-22 | 21:18

Als ik het PvdA logo zie dan denk ik aan Frans en als ik aan Frans denk denk ik aan
Als ik het D66 logo zie dan denk ik aan Kaag en als ik aan Kaag denk denk ik aan
Als ik het GL logo zie dan denk ik aan Jesse en als ik aan Jesse denk denk ik aan
Als ik het VVD logo zie dan denk ik aan Mark en als ik aan Mark denk denk ik aan
Als ik het CDA logo zie dan denk ik aan Hugo en als ik aan Hugo denk denk ik aan
Als ik het CU logo zie dan denk ik aan Segers en als ik aan Segers denk denk ik aan

Brabeaulander | 12-03-22 | 21:12 | 4

6 Pinocchio's?

TonAlias | 12-03-22 | 21:23

Het gebrek aan hoop?

Harry.Langezwaal | 12-03-22 | 23:01

Denk ik aa ... laat ze allemaal de kolere krijgen?

jan huppeldepup | 13-03-22 | 11:35
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben zo ongelooflijk klaar met politiek. Ze jatten, ze bedriegen, ze zijn corrupt, ze liegen en dat allemaal voor hun eigen gewin. Ze voelen zich onaantastbaar. En ze bevinden zichzelf in het beste netwerk. " de banen carrousel".

upgent | 12-03-22 | 21:06 | 2

Verhuizen dan maar he

Gervano | 12-03-22 | 23:40

Een gezonde democratie bestaat bij de gratie van constante controle. Macht corrumpeert immers altíjd. Dat is de taak van de journalistiek maar die is decennia geleden, zolang ik mij kan heugen, overgegaan op politiek activisme. Dát zijn de hoofdschuldigen, de journalisten en redacteuren die na hun carrière beloond worden met een wethouderschap of burgemeesterschap. (Hoi, Pieter Broertjes)

Sans Comique | 13-03-22 | 17:26

Ik heb een keer PvdA gestemd. Dat heb ik geweten. Samsom en Rutte maakten er een groot bezuinigingsfeest van.

thanseeuwen | 12-03-22 | 21:03 | 2

Flink dat je dat bekend.

R. Skickr | 12-03-22 | 21:05

Mijn grootvader was tot zijn overlijden levenslangs lid van de PvdA. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich zou omdraaien in zijn graf als hij wist wat de PvdA tegen Nederland gedaan heeft.

Brabeaulander | 12-03-22 | 21:27

Feynman, toch wat meer verdiepen in de jeugdzorg tijdens de coronaperiode. Het aantal jongeren wat gebruikt heeft gemaakt van jeugdhulp is gedaald, maar de kosten zijn gestegen.

Om de kosten te dekken hebben aanbieders massaal indicaties verlengd om zichzelf van inkomsten te voorzien, terwijl de jeugdhulp helemaal niet nodig was.

Het is een verrot systeem.

Keutels | 12-03-22 | 21:00 | 2

@Feynman | 12-03-22 | 21:28:
Tweede artikel heeft niet zo veel waarde. Studenten zijn over het algemeen boven de 18 en vallen niet ondee de Jeugdwet.

Keutels | 12-03-22 | 23:07

1 foto zegt meer dan 1000 woorden: KARTEL & nepotisme

MoslimMolen | 12-03-22 | 20:58 | 2

Nepotisme is inderdaad iets wat niet alleen in Limburg gebeurd.

Keutels | 12-03-22 | 21:01

@Keutels | 12-03-22 | 21:01:
Inderdaad; Brussel heeft er een grotesk kantoren-plazza aan overgehouden.

MoslimMolen | 12-03-22 | 21:08

Konden politici maar 1 ding goed, Lesje nederigheid: deze mijnheer zijn one man band beheerst 6 vaardigheden tegelijkertijd.
www.youtube.com/watch?v=KkJTmwHdOjo

E.Colli | 12-03-22 | 20:57 | 1

Toffe act!

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 09:10

Tot slot: als Mark Rutte c.s. in één ding is geslaagd is het wel om lastige dossiers over de schutting te gooien bij gemeentes. De Participatiewet was een aardige proefbom, de Omgevingswet is de kers op de taart.

Het werkt wetgevingstechnisch namelijk maar één kant op. En daar zit je dan, als wethouder. met je muil wijd open.

Dankuwel, meester.

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 20:53 | 2

Die heeft inderdaad alles naar de gemeentes gedaan, Lekker, hoef je zelf niets meer te doen, kritiek te krijgen.
typisch Rutte en regering.

gato | 12-03-22 | 20:55

En niet te vergeten; zonder de bijbehorende knaken!

Rutte noemt het bezuinigen, want wat is die begroting ineens netter heh? Zoveel minder kosten, knap gedaan toch!? Man, op papier toch de burger die 1.000 euro in de knuisten gedrukt. Wat een held!

En vervolgens moeten de gemeenten maar de lasten ophogen, om het te kunnen dragen. Probleem is daarin dat het ontzettend verdeeld is geraakt, ze de kennis eigenlijk niet hebben, en er veel losse systemen opgezet moeten worden. Netto resultaat: hogere lasten.

Rutte & Co. ; wat een stelletje lutsers.

Rest In Privacy | 13-03-22 | 00:28

Tijdens het autorijden zie ik ze op de posters voorbij flitsen, het is of CDA lokale agraribobos, of 5 mallotige lokalo partijen , met miezerige koppen van mensen die ik echt niet kan plaatsen .. ambtenaar types op grijze spekzolen met een hoop vergadertaal en bladibla texten.. kortom ik geloof het wel het wordt toch weer iets linksig met zorgen voor de zwakkeren en een inbel nummer voor scheef liggende stoeptegels. Heb een keer omdat ik energieneutraal woon en kennelijk de enige elektrische auto bezat in ons dorp, op verzoek deelgenomen aan de lokale klimaattafel Ik was echt geschokt door de onkunde en gebrek aan realiteitszin... Nooit meer iets met lokale politiek te maken hebben dat heb ik mij voorgenomen en dat wil ik graag zo houden bij de gemeenteverkiezingen dit jaar.

Smoelensmid | 12-03-22 | 20:50 | 3

Mensen wilden niet van olie en gas af?

Lesc | 12-03-22 | 20:59

Misschien is het wel handig om op een kleine lokale partij te stemmen die niets te verliezen heeft. Dan heb je in ieder geval een kans dat het er een paar jaar eerlijk aan toe gaat.

W_F | 12-03-22 | 22:13

Ik zat de plaatselijke opties te bekijken. De lokale partijen hebben een totaal van 93 kandidaten, de landelijke partijen 102. Waarvan GroenLinks er alleen al 32 heeft. Brrrr.

Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om te gaan stemmen, wat ik er ook van maak ze komen daarna toch niet voor mij op. En als ik de Stemwijzer volg kom ik op een of andere wazig lokaaltje uit waar ik nog nooit van gehoord heb. De laatste keer dat ik op zo'n lokaal stemde kwam hij niet eens in de gemeenteraad. Dus...

Met_baard | 12-03-22 | 20:43 | 1

De lokale partijen zijn al jaren verreweg het grootst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is een doorn in het oog van de kartelpartijen want die lokalen zijn slecht aan te sturen. Geen vazallen die hopen op doorstromen in de provincie en misschien later zelfs landelijk.

Ook deze verkiezingen zullen ze weer de grootste zijn en weer flinke winst boeken. Ik denk ook wel weer voor lokaal te gaan, maar nog even checken. De partij (lokaal) waar ik de laatste keren op stemde is samen met een andere lokale gegaan en weet nou niet precies wat ze willen. Tot mijn grote schrik was de oud wethouder van die partij (hij is gestopt) nu bezig met Volt!
Even goed nadenken dus.

Nuuk | 12-03-22 | 21:27

Ik denk dat ik deze keer maar oversla. Nul komma nul interesse in de gemeentepolitiek.

knutsel_ | 12-03-22 | 20:42 | 2

Is er geen partij die referenda wil? Mits goed geformuleerd kan dat best handig zijn.

Oprisp | 12-03-22 | 20:50

Same here. Was er maar een lokale partij die links is, behalve op immigratie.

R. Skickr | 12-03-22 | 20:56

In de kleinere plaatsen worden media gesubsidieerd door de gemeente. Onafhankelijke pers, zat erbij en keek ernaar, de wethouder kreeg kritiek in het plaatselijke krantje en stelde dat hij geen interviews meer gaf als dat nog een keer gebeurde.

Pensionista | 12-03-22 | 20:34 | 1

Zeer herkenbaar, zal wel iets Limburgs zijn ook.. ;)

Smoelensmid | 12-03-22 | 20:51

Ik ga SGP stemmen voor het eerst en voor de lol.

Tapioca pudding | 12-03-22 | 20:34 | 9

bedankt voor de tip.

W_F | 12-03-22 | 22:15

Die doet hier niet mee, de SGP. Ook geen PVV, de lokalio's zijn incapabele tokkies, die linkertroep is progressief in de overdrive of vecht elkaar de tent uit ( SP ) , de VVD vertrouw ik hier niet. Gezond verstand is schaars, an sich komt het partijprogramma van de PVDA op het eerste gezicht nog als minst slechte over.
Somebody help me!

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 00:29

@Nuuk | 12-03-22 | 21:32:
Helemaal eens hoor. Maar. Zondagsrust is nu typisch zo'n verschijnsel waar lokaal bestuur wel over gaat en dat is prima. Alleen wel blij dat die opgelegde "rust" hier niet meer geldt.

Duwbak_Linda | 13-03-22 | 08:15
▼ 6 antwoorden verborgen

/Het is oorlog, en iedere uitspraak die niet politiek correct volledig anti-Russisch is, wordt afgestraft/
Inderdaad, dit was voor mij de druppel. De enorme haat tegen alles en iedereen die het waagt ook maar wat nuance in een redenatie te stoppen, de haat tegen eenieder die niet alleen de Russen schoften vindt maar ook weinig opheeft met Uncle Sam en de EU is oorverdovend geworden.
We hadden al de cancel culture over diversiteit, vermeend racisme enz. Nu is dit erbij gekomen.
Mensen overtuig je niet, ook al zijn argumenten nog zo steekhoudend. Het is gewoon zinloos om een open gesprek aan te gaan. Wat je om je oren krijgt ontneemt je de lust.
Het zij zo, ik hoef niet te eten van wat er allemaal op social media aan meningen geponeerd wordt. En op mijn leeftijd zal het me allemaal worst wezen.
Stemmen? Nee. Ik ben links, maar dat wil Nederland niet. Nu heb ik het niet over GL/PvdA/Bij1 links of het vermeende D66 links, dat is sociaal economisch rechts links. Woke en klimaat gezwam en EU kruiperij. Nee ik heb het over links wat de ander ook wat gunt. Wat wil dat het ook goed gaat met de ander. Dat wil Nederland niet. Nederland stemt al sinds mensenheugenis sociaal economisch rechts. Sinds de Wassenaar akkoorden neoliberaal. Have fun.
Als ik links zou stemmen stem ik tegen mijn eigen belang in en tegen de wens van de meeste Nederlanders. Dus dan doen we dat maar niet en is iedereen blij.
Verder is het nog wel leuk om de discussies te volgen (het eindeloze gekissebis en elkaar vliegen afvangen) maar veel zin om er nog aan deel te nemen heb ik niet meer. Zo vreselijk zonde van mijn tijd. Morgen het dak repareren. Lekker weer en veel nuttiger.

Zapata10 | 12-03-22 | 20:33 | 2

Ik heb je verhaal heel goed gelezen.
Ik snap je wel, echt.

jaja | 12-03-22 | 20:36

@Zapata10: Daarna voorlopig even niet meer uit je dak gaan, hè. Anders blijf je aan het repareren.

Lubbberrtt | 12-03-22 | 20:52

Mijn kinderen stemmen D66. Gelukkig heb ik er maar twee.

bitterpete | 12-03-22 | 20:33 | 3

Onterven

KlaagGraag | 12-03-22 | 20:38

Leren is zo jong mogelijk beginnen met fouten maken.

W_F | 12-03-22 | 22:17

Bij sommige gemeentes kan D66 geen kwaad. Je kunt veel zeggen van die demagogen, maar ze laten wel hun lokale partijen hun lokale ding doen, net zoals de VVD trouwens. Maar als ze dit landelijk doen, dan inderdaad onterven die hap.

Alexander des Burgus | 13-03-22 | 08:59
-weggejorist en opgerot-
Marokkaansenederland | 12-03-22 | 20:29 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Wilt u meer of minder feiten? Die speech van onze uitzonderlijk geleerde minister van Onderwijs. Wat een geluk dat die goede man niet op Volkshuisvesting zit.

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 20:20 | 2

Aan die gast hebbe we dus net zo weinig. Jammer (na het horen van de speech. Hoop dat ie het niet meende... behalve vrij wetenschap bedrijven, dat hebben bepaalde type mediaduidelijke wetenschappers laten blijken).

nobodiesunmighty | 12-03-22 | 20:28

@nobodiesunmighty | 12-03-22 | 20:28: Aan de ene kant de PABO minister die ons door de coronacrisis heeft geloodst, mede dankzij de adviezen van al die doorgeleerden, en dan de decaan van Princeton die wetenschap op beleidsniveau zal regelen. Met net zo'n soort departement.

Daar zit best een beetje persoonlijke frustratie achter, maar desalniettemin: wie de schoen niet wringt, trekke hem aan!

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 20:37

Liberale partij Maastricht. Ik stem sowieso lokaal en nevernooit D’666, VVD, Gl

Dr.Platypus | 12-03-22 | 20:20 | 2

Ik schat in dat je wellicht in Maastricht woont.
Of zit ik er naast?

jaja | 12-03-22 | 20:26

Dit land heeft de laatste zeg 12 jaar een geweldige transitie doorgemaakt. Laten we blij zijn met elkaar! Want eerlijk wie moest dat betalen die goede gezondheidszorg die we hadden, de goede pensioenen, het beschermende ontslagrecht, etc etc.
Geweldig toch dat ze deze in decennia opgebouwde zekerheden volledig verkwanseld hebben de laatste jaren, en laten we dit gewoon vieren met zijn allen! Fijn toch ook dat je partner na overlijden voor je 67e maar je pensioen krijg tot zijn of haar 67e? Dan verkoop je toch gewoon je huis! Of je boot of auto. Hahahahahahahahahaha. Hahahahaha.
Vroeger liep dat gewoon door maar ja wie moet dat betalen heh? Hahaha

penis-aqua-rosA | 12-03-22 | 20:17 | 1

De nieuwe Nederlanders gaan dat betalen als je VVD en nog linkser mag geloven.

Ray Skak | 12-03-22 | 21:36

"Bezint wat u stemt."
Nou zeg jij het dan maar Feynman.

Duwbak_Linda | 12-03-22 | 20:15

Bezint wat u stemt, vooral ook op lokaal niveau. Nu ken ik hiero de nodige kandidaten: er is een reden dat ze de politiek in willen. Right next door: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/300804/velsense-lijsttrekker-fvd-over-oude-racistische-appjes-waren-geintjes Van die Limburgers van de PVV heeft hier werkelijk nog nooit een mens gehoord.

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 20:09

Stel he: stem lokaal. En dan woon je in Groningen. En dan is er een partij die de gaskraan dicht wil, want aardbevingen en zo.

Zou hun dat gaan lukken?
Nou?

Of een gemeente die geen AZC wil ...
Of vul maar in.

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:05 | 1

Nee, die partijen worden buitenspel gezet door de heersende kliek, zelfs bij grote winst.
Ze worden genegeerd bij coalitie onderhandelingen.

Roehm | 12-03-22 | 20:17

Feynman heeft een punt.
Ik ben groot fan van Roemenie en kom er best vaak omdat ik me daar thuis voel.
Maar dat land krijgt 7 keer terug van de EU aan subsidies wat ze inlegt.
Dat klopt natuurlijk niet.

jaja | 12-03-22 | 20:04 | 9

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:44:
Daar doen ze niet aan daar.

jaja | 12-03-22 | 20:59
▼ 6 antwoorden verborgen

Leuk gefotosjopt.

zwenkwieltje | 12-03-22 | 20:03

Natuurlijk ga ik niet stemmen. Ooit echt geïnteresseerd in de politiek volledig gedesillusioneerd en absoluut overtuigd van het geen verschil maken. Hé gebukt staan en help iemand aan een lekker vergaderbaantje. Ik niet meer in ieder geval.

penis-aqua-rosA | 12-03-22 | 20:02 | 5

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:11: Liever die kinderhand dan met lege handen....

Here's Freddy | 12-03-22 | 20:28

@Here's Freddy | 12-03-22 | 20:28: u staat met lege handen.....

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:44

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:44: Ja, wat is het nou: kinderhand, lege handen? Het lijkt wel politiek gewauwel.

Here's Freddy | 13-03-22 | 16:33
▼ 2 antwoorden verborgen

De 'lokalen' zijn merendeels niet onderworpen aan landelijke parijdoctrines em hebben de gemeente & bewoner als basis ipv een of andere lobbyende club (lees surrogaat corruptie) in Den Haag.

Zelfs voor wethouder Tj Hekking in Juinen is er meer te zeggen

litebyte | 12-03-22 | 20:02

Grote blij bij de tramhalte.
Thierry Baudet op een verkiezingsposter.

Osdorpertje | 12-03-22 | 20:02

Hugo gaat ons verlossen. Gegarandeerd uw kinderen voor hun 40e uit huis.

Lukiluuk | 12-03-22 | 20:00 | 1

Kan hij wel beloven, maar waar zijn de huizen?

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 08:48

Uiteindelijk schijt ik op de boven ons gestelde, en ga ik voor een Jordaan 4.0...

Trap de armoede door.. !!

Onder de arme is het beter vertoeven dan tussen die lijers.....

neonreclame | 12-03-22 | 19:59

In mijn stad geen PVV oid om op te stemmen dus wat te doen ?

Cornelis12 | 12-03-22 | 19:59 | 1

In de waan blijven dat u invloed heeft?

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:00

Welja, sleep onze pornoblonde Greet er maar weer aan de haren bij: https://www.youtube.com/watch?v=DxBAwwj25zs

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 19:57

Dit is toch een Speld artikel mag ik aannemen?

En wat is een 50+ plusser? Een 50 plusser die aan het plussen is?

Plastique | 12-03-22 | 19:57 | 1

De 50+ Plusser is net geen 60.

Met_baard | 12-03-22 | 20:37

Lokale overheid heeft niets te vertellen.
Stemmen is zinloos.

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 19:57

Iets meer dan 100 jaar na het Verdrag van Versailles, herhalen de Westerse politici deze rampzalige stap. Straf een heel land voor slechte leiders, geef ze éénzijdig de schuld van een oorlog en stort alle (onschuldige) burgers van dat land in de ellende middels ongerichte sancties en laat de munt zó ver kelderen, dat men failliet is. Zo jaagt men die burgers in de armen van een dolgedraaide meedogenloze tiran, die hen moeiteloos voor zijn karretje spant met beloftes van eerwraak en voorspoed. Donbas is t nieuwe Sudetenland. Het zaadje voor een nieuwe wereldoorlog is gezaaid.

vladimirows | 12-03-22 | 19:52 | 2

Mooi zo, stemmen ze ook lokaal in de Donbas? Stem Donbas Lokaal, wij doen het beter! Voor meer vrijheid! In één keer goed! Gelijke rechten voor iedereen! Betere pensioenen! Uw stem, meer groen!
(*overal hetzelfde geleuter)

nobodiesunmighty | 12-03-22 | 20:35

Sowieso is Oostzaan een kudT gemeente met veel te veel geld, en een moedern**kende Dirk van den Broek....

neonreclame | 12-03-22 | 19:50 | 1

Er wonen ook nogal wat Bulgaarse glazenwassers uit Turkije. Sommige zijn niet crimineel.

bitterpete | 12-03-22 | 20:31

Een voorgevoel voelt mij aan dat dit de slechtste opkomst aller tijden gaat worden geworden.

grapjasz | 12-03-22 | 19:49

Inderdaad stemt allen lokaal, dat is meestal het minst slecht.

HD50 | 12-03-22 | 19:49

De landelijke politiek hevelt steeds meer over naar de gemeenten.
Tegelijkertijd wil de landelijke politiek niet dat U weet wie Uw lokale politici zijn en proberen zij het belang van de lokale politiek te negeren.
Daarom ziet U alleen maar landelijke politici op TV die de lokale onderwerpen niet benoemen.
Of je nou links of rechts stemt, stem lokaal en niet op een landelijke partij die van hogerop instructies krijgt.

Osdorpertje | 12-03-22 | 19:49 | 5

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:43: De huidige staatssecretaris van defensie zat bij ons in de provincie, en daar was het al niks.

J-van-de-Bontekoe | 12-03-22 | 20:55

Het nadeel van lokale politici is dat ze geen ervaring hebben óf juist teveel ervaring hebben en daardoor ook nutteloos zijn.
Ik ga niet stemmen omdat ik geen keuze kan maken. Het is mij volkomen onbekend welke ervaring de aspirant politici hebben, wat ze kunnen en of ze een beetje intelligentie en verstand bezitten. Hun foldertjes staan vol met luchtkastelen en holle frasen dus daar word ik ook niet wijzer van.
Kortom: we're fucked.

Bakkeleures | 13-03-22 | 10:10
▼ 2 antwoorden verborgen

In de namiddag nog even op het winkelcentrum waar de CU voor een supermarkt stonden te flyeren.
Gelukkig moest ik daar nou net niet zijn,scheelde weer een hoop bloeddruk verhoging.
Volgende week gewoon lokaal stemmen.

likdoorn | 12-03-22 | 19:49 | 2

De CU? Die hebben toch God achter hun, die zouden toch niet hoeven te flyeren als het de wil van God is dat ze in het lokale bestuur komen? Waarom regelt God dat niet eventjes?

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:07

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:07: omdat dat de wil van allah is?

Veepert | 12-03-22 | 21:33

"De jeugdwerkeloosheid is daar zo extreem dat ze thuis blijven wonen" De oplossing voor de woningnood, oftewel, we zijn te rijk.

Neuth | 12-03-22 | 19:46 | 1

Zoals het ruifje thuis slikt, ligt het nergens. Ofzo.

Veepert | 12-03-22 | 21:35

Lokale CDA Facebookte een bericht 'Heeft u onze banners langs de invalswegen al gezien?' met foto's van alle banners. Ik ben meteen een rondje gaan rijden om ze met eigen ogen te bekijken.

Leptob | 12-03-22 | 19:45 | 1

"Nee" eronder plempen?

MondKapper | 12-03-22 | 21:31

Hoe erg moet het daar zijn als VVD plus PvdA de oplossing is.

Kaas de Vies | 12-03-22 | 19:43 | 1

Lich nieh aan du parteije, lich aan du mensehh.

nobodiesunmighty | 12-03-22 | 20:42

Mijn gemeente organiseert elk jaar een 'culturele' manifestatie waarvoor wegen worden afgezet en grasvelden worden omgeploegd. Daarop komt dan een tent met podium te staan en een bar. In kranten, op flyers en affiches wordt er veel reclame voor gemaakt. En dat geeft niet, want het is cultureel. Het kost echter tonnen, zoniet miljoenen. Maar dat geeft niet, want de wethouders kunnen zich vol drinken aan de bar in de tent. Gratis. De kosten kunnen ze namelijk verhalen op de inwoners. Maar dat geeft niet, want het is cultureel. Heb ik al gezegd dat ik dit jaar niet ga stemmen?

Albert61 | 12-03-22 | 19:43 | 3

Geert zou zoiets nooit doen. Stemmen dus op de enige die het verdient.

Normpje | 12-03-22 | 19:45

@Normpje | 12-03-22 | 19:45: Oh jawel hoor, als het maar niet te elitair is. Ik zie Geert zich bijvoorbeeld niet gauw verzetten tegen gemeentelijke subsidies voor carnaval in Venlo.

Echter, indien u toch PVV stempt, dan durf ik te suggereren dat Bosma wegens zijn veruit superieure vaardigheden inzake het soort beleid waar subsidies voor """cultuur""" aan politieke vriendjes worden vergeven die stem meer zou verdienen dan Geert.

OverdaanDerOnderheid | 12-03-22 | 20:09

Is dat dat democratiefestival?

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 00:22

Laten we dan elk half jaar verkiezingen houden, als politieke partijen dan plotseling wél doen wat burgers willen.

Timide_Aso | 12-03-22 | 19:40

Stem lokaal!

MeppieRocks | 12-03-22 | 19:39 | 4

@Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 19:57:
Dat je stem niet bij een landelijke partij terecht komt.

Osdorpertje | 12-03-22 | 20:04

In welk lokaal?

nobodiesunmighty | 12-03-22 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe heet zij, die van VVD, die Turkse, die zegt dat er geen gesluierde BOA,s mogen komen, want...

Schijnt dus aan de desbetreffende gemeente te liggen...

www.youtube.com/watch?v=7YvAYIJSSZY&a...

Ik ga wel stemmen... Al is het om tegen mijn vrienden te zeggen dat zij hun bek moeten houden...

neonreclame | 12-03-22 | 19:38 | 4

@Roehm | 12-03-22 | 19:58:
Wat heeft Holendrecht (en ZuidOost) als bezienswaardigheid?
Boom die alles zag of toch het oorlogsmonument bij de Drecht (bejaardentehuis)?

Heb een aantal jaar in Holendrecht gewoond, was de enige wijk waar je rond 2000 nog kans maakte op een woning (2-kamer beneden) via woningnet. Niet onplezierig gewoond, wel gehorige woningen.

CarelJan7937 | 12-03-22 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl