achtergrond

Geenstijl

Dr. Sid Lukkassen loopt blauwtje bij Douwe Bob

Terwijl: die is niet echt kieskeurig

Zielig! Douwe Bob heeft iedere Nederlander met een lichaamstemperatuur boven de 36 graden zwanger gemaakt, maar nu weigert de sympathieke volkszanger uitgerekend de boekpresentatie van Groot & Belangrijk Denker alsook nummer 2 op de lijst van FvD Arnhem dr. (niet Mr., red.) Sid Lukkassen! Douwe Bob had zich nog niet verdiept in het oeuvre van de dr., maar nu is hij waarschijnlijk gestuit op passages als: "Nog voor hij zich heeft omgedraaid, ziet hij nog juist de wind aan de haal gaan met een pand van Annie’s ochtendjas. Meer dan een bloot been, zeker niet onsmakelijk. ‘Komen jullie straks gezellig koffiedrinken?’ kirt Annie hem na terwijl ze zich maar al te goed bewust is van haar ver opslaande ochtendjas. ‘Weet ik niet. Ik zal Jeannet vragen,’ bromt Frans en loopt naar binnen. ‘Tien uur, oké?’ ‘We zien wel Annie,’ waarna Frans, smekend om iets kouds in zijn broek, de deur dichtslaat.

Een onverzorgde kop, maar prima benen en een geschoren doos, denkt hij in schuchtere, genitale nooddruft, maar gelukkig niet hardop. Want eenmaal binnen treft hij zijn vrouw Jeannet die net is begonnen met het zetten van de thee."

Of:

"‘Als je dit hebt gelezen en het ook begrijpt, waarbij het geen kwaad kan om zelf ook na te denken, dan weet je dat de nieuwsuitzending van zojuist geen echte nieuwsuitzending was, maar een staaltje volksverlakkerij van de bovenste plank.’ Frans neemt het boek van haar aan en prevelt de titel: ‘De democratie en haar media.’ De auteur blijkt Sid Lukkassen, waar hij ook nog nooit van heeft gehoord."

Of:

"Annie kijkt naar Frans, terwijl ze haar arm onder haar borsten legt die er gevaarlijk door opzwellen in de openstaande blouse. Frans kan zijn blik er amper van af houden, hetgeen Annie een ondeugende glimlach om de mond brengt.

Haar buurman is knap, dat vond ze al jaren, en als er ooit een kans kwam dan zou ze hem het liefst in haar bed sleuren, de kleren van zijn lijf rukken en hem verleidelijk en hoerig dwingen tot primitieve seks."

Tja. Logisch dat je daar niet mee gezien wilt worden

PS Jammer dat deze recensie op dagelijksestandaard.nl onvindbaar is geworden. TOEVAL!?

UPDATE - SCHULD VAN DE CANCEL-BRIGADES!!!

Erg vreemd om deze afzegging (zonder dat verder persoonlijk te laten weten) via twitter te doen. Douwe is duidelijk bang gemaakt door intolerante cancel-brigades - dit is Nederland anno nu. De beslissing zelf respecteer ik uiteraard - maar de wijze waarop is erg teleurstellend.

Douwe Bob
Douwe Bob
@douwe_bob

Ik wil graag een gezond horecabedrijf runnen waar iedereen zich welkom zou moeten voelen maar had me echter niet verdiept in het werk van Mr. Lukassen. Nu ik dat wel heb gedaan, zal de boekpresentatie niet plaatsvinden in mijn tent. Dit krijg ik niet verkocht aan mezelf. Excuses.

680
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

NIET terugkijken. Jinek

Sanne Wallis de Vries. Tim A-QR-man. Raisa Bommenbelt.

@Mosterd | 29-09-21 | 08:50 | 0 reacties

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 53 (EINDE): Een baan

Onze roman in stukjes is ten einde! Vorige week las u deel 52, vandaag hel allerlaatste stuk, deel 53. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier*. *

@Redactie | 03-11-19 | 18:00 | 0 reacties

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 52: Tewerkstelling

Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 51, vandaag deel 52. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier.

@Redactie | 27-10-19 | 18:00 | 0 reacties

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 50: Niet elk baantje

Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 49, vandaag deel 50. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier.

@Redactie | 13-10-19 | 15:00 | 0 reacties

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 49: De hadj

Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 48, vandaag deel 49. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier.

@Redactie | 06-10-19 | 18:30 | 0 reacties

Fictie Feuilleton - Dagboek van een uitkeringstrekker, deel 47: Naar Turkije

Onze roman in stukjes gaat verder! Vorige week las u deel 46, vandaag deel 47. Het complete verhaal leest u van onder naar boven in ons Fictie Feuilleton dossier.

@Redactie | 22-09-19 | 16:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.