Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hee kleinburger. Heeft u nog voldoende vinkjes voor de PRIJS VAN HET LEVEN?

Steeds meer burgers worden vanaf de onderkant omhoog uitgevinkt

Nederland heeft de duurste benzine ter wereld, terwijl we vanuit de Rotterdamse havengebieden ook de goedkopere landen om ons heen van benzine voorzien. De adviesprijs stijgt naar boven de 2,15 euro. Op Grindpad FM zat iemand van de Staatsomroep Gelddesk te verklaren dat energieprijzen het gevolg zijn van een "energiecrisis" en geopolitieke spanningen (lees: Oekraïne), maar wij denken: belasting belasting belasting, het is allemaal belasting. En beleid: overheden die een "klimaattransitie" proberen af te dwingen, zorgen voor onzekerheid over welke systemen (gas? Wind? Nucleair?) burgers kunnen of mogen gebruiken en die volatiliteit maakt markten wiebelig. Maar laten we niet pretenderen de oorzaken goed te begrijpen, we zien vooral de gevolgen: stijgende inflatie en stijgende energieprijzen maken het leven duurder en hoe hoger de prijzen, des te meer mensen in de kou komen te zitten. Letterlijk.

Ondertussen, zie tweets na de breek, is stikstofman Johan Vollenbroek op kruistocht tegen de vrije individuele mobiliteit (over de rug van iemand die net een vervelende aanrijding heeft gehad, sjiek) en zit een NRC-predikant vliegtuigjes te turven onder de verzuchting dat "we" minder zouden gaan vliegen na corona en dat maakt samen met dat radiofragmentje het plaatje wel compleet: klimaatdrammers jagen met hun particuliere strijd mensen op kosten, de Staatsomroep zegt "schuld van Rusland" en van de kranten hebben alleen mensen die Sander of Joris heten nog voldoende vinkjes om te mogen vliegen. Want dat is waar het heen gaat: steeds meer mensen die niet meer mee kunnen doen, omdat bovenmodale ideologen die zelf de prijsstijgingen minder voelen niet meer naast Jan met den Pet en Mien met den Blauwe Kraag in de file willen staan, of bij de bagageband willen tegenkomen. Mensen beperken in hun vrije beweging en besteding is een middel naar een doel. Allemaal uit naam van het klimaat, natuurlijk. Klachten gaarne per kerende post naar Vlad in Moskou. En nu aan het werk, kleinburger! Die benzine betaalt zichzelf niet!

Social
Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Een verbod op social media zou eneeeeurm schelen in uitstoot, maar ja zie dat maar eens te verkopen. En meneer de vliegtuigteller vliegt zelf nooit neem ik aan?

Rest In Privacy | 07-02-22 | 20:05

You will own nothing maar als je toch iets owned, dan zult gij betalen. Ook al heb je al betaald.
Minder uitgeven is nooit een optie. Het is alleen een optie om meer belasting te heffen. Niet dat je daar wat positiefs voor terug krijgt.

Ride_On | 07-02-22 | 18:24

Was er maar een schiet onuitputtelijke energiebron,
zonder uitstoot, die we op eigen grond kunnen exploiteren.
(En waren we daar maar 10 jaar geleden mee begonnen)

hotmint | 07-02-22 | 17:17

Die Volle broek is natuurlijk een griezel eerste klas maar een regering die door krakkemikkige wetgeving, in elkaar gezet door linkse belanghebbenden, als gevolg van het te gemakkelijk tekenen van zinloze verdragen niet in staat is van zo'n figuur te winnen is pas echt droevig.
Voor iedereen die hem eng vindt : blijf vooral je Postcodeloterijlotjes kopen : Herman wordt ermee gefinancieerd.

Zorc | 07-02-22 | 15:38

Geld, voor het landsbelang!

- Vrijwel elke ambtelijke afdeling op elk niveau (landelijk, prov., gem.) rekent na het (laaaaaange) zomerreces uit of ze met hun bestedingen niet te laag uitkomen aan het einde van het jaar. If/so: dan wordt hun budget gekort het jaar erop. Dus... uitgeven wordt dan het devies.
- Vrijwel elke ambtelijke afdeling (l, p, g) die bedrijven/zzp'ers van buiten aantrekt vraagt van hen een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting.
- Je kiest je landelijke en gemeentelijke volksvertegenwoordigers en 'regeringen' (en in indirecte mate de provinciale pipo's). De acties met de politieke kleur waar jij voor hebt gekozen, vormen de zichtbare ijsberg. Het grootste onzichtbare gedeelte van de ijsberg zijn (vaak bestuursronde overstijgende) maatregelen, ideetjes en lievelingen van ambtenaren.
- Vraag aan iedere ondernemer, in welke sector dan ook, die contact heeft met (semi-)ambtenaren of diens/dier contactpersoon met geld omgaat als ware het van hem/haarzelf, dan zal hij/zij dat hartgrondig ontkennen.
- Vraag aan iedere ondernemer, in welke sector dan ook, die contact heeft met (semi-)ambtenaren of diens/dier contactpersoon begrijpt, inziet, dat de ondernemer met eigen zuurverdiend geld met hem/haar samenwerkt, dan zal hij/zij dat hartgrondig ontkennen.
[- vul aan at will]

Maar ja dames en heren, het landsbelang, de publieke zaak; het wordt vaak aangehaald als een eer bij uitvaarten van overleden ambtenaren. I call bullshit. Het is easy om te werken met geld dat niet van jou is, terwijl je weet dat je maandelijkse en je pensioenkossies zijn gekocht.
Om bovenstaande redenen ben ik voor het onvoorwaardelijk basisinkomen; het weggeven van gratis geld heb ik er graag voor over als je de hele brede ambtelijke middenlaag over vrijwel alle sectoren eruit kan snijden.

Organische evolutie | 07-02-22 | 14:09

Als je het openbaar vervoer wilt stimuleren voor het woon- en werkverkeer, kun je niet alleen maar het private vervoer ontmoedigen. Investeer dan ook het in openbare vervoer. Maar de NS is meer met marketing en goedpraten bezig, dan verbetering van dienstverlening en busvervoerders met het schrappen van lijnen die 'niet rendabel zijn'.

Ik mag nu wel in de spits staan en teveel betalen voor m'n trouwe Mazda, maar word niet geconfronteerd met stinkende coupe's, luidruchtige pubers of reizigers die liever een conducteurtje meppen dan in te checken.

Boerhoektvrouw | 07-02-22 | 13:48

Inflatie komt door het onbeperkt ECB bijdrukken van geld. Blijft natuurlijk dat tweederde van de gas, elektriciteit en benzineprijs belastingen zijn.

Portemonnee van de A | 07-02-22 | 13:24 | 1

Grondstoffen industrie zijn met 20% gestegen ,: het is geen normale inflatie meer, de € is gewoon een flutmunt geworden voor de rest van de wereld.

Zorc | 07-02-22 | 15:33

Vollenbroek! Vuile stinkerd...

Menko76 | 07-02-22 | 13:19

Sinds de jaren 90 zijn Tokkies ook in dikke SUVs gaan rijden en overal naar toe gaan vliegen. De elite keek al op ze neer, maar zag toen echt reden om in te gaan grijpen. Of het echt zo is, dat weet ik niet. Maar het laat het ongerijmde beleid wel ineens rijmen.

Allemaal | 07-02-22 | 12:41

"ik lust geen koffie dus mogen jullie ook geen koffie drinken."
Aldus Johan Vollenbroek en Hans Steketee. Maar zouden ze echt geen koffie lusten, lees; geen auto hebben respectievelijk geen vliegreizen maken?

De ervaring leert dat er maar weinig milieuactivisten zijn die slechts 2 keer zo vervuilend leven als het volk waar ze zo op neerkijken. De meeste milieu-extremisten hebben een ecologische voetafdruk die 3 tot 20 keer groter is dan die van Jan Modaal. Die zonder auto niet op zijn werk komt, en hooguit 1 keer per jaar een vliegreis neemt. De milieu-omroep Llink ging nota bene failliet aan vliegreizen en een reisprogramma terwijl een Greenpeace-directeur wekelijks per vliegtuig "forenste" tussen Luxemburg en Nederland. Klimaatlobbyisten vliegen de hele wereld over om iedereen te overtuigen "dat er wat moet gebeuren".

Echt, ik ben daar zo klaar mee. Ondertussen lukt het EU-klimaatkampioen Timmermans niet eens om het maandelijkse EU-verhuiscircus stop te zetten. Met zijn klimaatbudget van duizend miljard niet-bestaande euro's.

Dandruff | 07-02-22 | 12:29 | 2

Precies... Ik ken mensen, die zijn misschien niet het meest cultureel onderlegd of de slimsten van allemaal, maar whatever. "Tokkies" in de ogen van velen, zelfs. Maar die werken zich een slag in de rondte en kijken het hele jaar uit naar hun verkansie. Dan vliegen ze 1 x per jaar, samen met de buren voor een paar weken naar een duf vakantieoord in Spanje of Turkije. Praten ze ook de hele tijd over. Niet mijn ding, integendeel juist, moet er niet aan denken, maar LAAT ZE TOCH. Die ene keer per jaar. En deze mensen laten zich hun vakantie echt niet afpakken, ook al zou je de je de prijzen van de tickets om 1 of andere bullshit klimaat reden verdubbelen. Het blijft - zoals je al zei - een hypokriet zootje.

Asteroid-B612 | 07-02-22 | 14:53

Dat dus..

Zorc | 07-02-22 | 15:40

Welk deel
Van de Nederlandse bevolking denkt die Vollenbroek eigenlijk te vertegenwoordigen?

Habe das Gewust | 07-02-22 | 12:23

Draai het eens om. Dat Poetin zou zeggen dat Nederland verantwoordelijk is voor hoge benzineprijzen in Rusland, "want NL heeft de Groningse gaskraan dichtgedraaid". Het is totale onzin omdat het een niks met het ander te maken heeft. Poetin is niet verantwoordelijk voor de 70% belasting op onze brandstof, noch voor de duizenden miljarden euro's kostende energietransitie naar niet-werkende "energiebronnen".

Maar dit soort doldwaze beschuldigingen zetten wel de boel verder op scherp. Rusland zocht 10 jaar geleden nog aansluiting bij West Europa maar richt zich inmiddels meer op China. China neemt het Russische gas graag over. Beide grootmachten hebben elkaar onlangs verzekerd geen problemen te hebben met invasies in Oekraïne en Taiwan. De wereld is daardoor echt een stukje minder veilig geworden.

De EU-lobby is een muis die de kat beveelt door een hoepel te springen. De Brusselse zonnekoningen denken dat ze heel wat zijn, maar hun koloniën stellen militair niks meer voor; zijn voor energie afhankelijk van hun vijanden; en de economieën bestaan uit gebakken lucht. Zo gauw alle subsidies niet meer door de inflatieve ECB-geldpers betaald kunnen worden stort het systeem in elkaar.

Wakker worden mensen. De overheid is te groot geworden. We hebben zo ongeveer de hoogste belastingen ter wereld, en toch krijgt de overheid niks voor elkaar. Dat los je niet op door mensen nog verder te belasten, nota bene op het huis waar ze in wonen.

Dandruff | 07-02-22 | 12:13

Wordt het straks nog drukker bij de voedselbank?

kleybeuker | 07-02-22 | 11:45

Grote onzin, het komt gewoon door het onbeperkt bijdrukken van geld.

Patatter | 07-02-22 | 11:18 | 2

Ook door 11 jaar wanbeleid van de kabinetten Rutte, die alleen kortetermijn of geen oplossing voor problemen hebben gehad. Door wegkijken en vooruitschuiven komt het nu allemaal tegelijk.

bqbq | 07-02-22 | 11:39

Zo simpel is het.

Wattman | 07-02-22 | 11:54

Energiecrisis? De wereld kan nog zeker 200 jaar (a 5 x deze wereldbevolking) vooruit met de huidige gevonden fossiele brandstoffen. Dan hebben we daar ook nog eens biomassa, windmolens en zonnepanelen aan toegevoegd.

Noem het wat je wilt maar een crisis impliceert een tekort aan energie. Elke dag dat ik de auto laat staan en de fiets neem noem ik vanaf nu een mobiliteitscrisis.

Stonecity | 07-02-22 | 11:12

Wie X66 zegt zegt totale controle en afhankelijkheid van de overheid, inclusief belastingen en subsidies. Voor dat laatste moet u overigens wel deugen.
Ze genieten ervan, van het beprijzen en belasten, echt. uw gedrag moet namelijk in de juiste richting worden gedirigeerd dus groen, blij, multicultureel, ontheemd in eigen land en zo min mogelijk prive-bezit, alles huur en lease. krijg je namelijk hele bange, onzekere afhankelijke "inwoners" door en voor een bestuurderspartijtje als X66 is dat een natte droom.
Intern hebben ze het dan ook over "Projekt Honnecker", maar dat is mij in vertrouwen verteld door een X66 smeerbeer en dat mocht ik eigenlijk niet naar buiten brengen. Oepsie. te laat. En geen kroontje dus geen edit. Oh jee. Gossie. Kudt. Nou ja, niks meer aan te doen, het staat er nu eenmaal.

Graaisnaaiert | 07-02-22 | 11:10

Een land met 8 Mio huishoudens, waarvan er 5 Mio een toeslag uit de algemene middelen krijgen is al jaren failliet.

Henk1955 | 07-02-22 | 11:08

Energiecrisis... Geopolitieke spanningen... Hou dus eens op met Poetin pesten en Moslims bekeren.

Balgesjaakt | 07-02-22 | 11:05

Bij Utrecht aan de A27 zit een tankstation dat €2,23 voor een liter E95 vraagt... Dat daar gisteren in nood voor moeten betalen (even snel 10 liter getankt)

Met_baard | 07-02-22 | 10:48 | 2

Nood? Eerser slecht geplanned Zwitsal.

Madrox | 07-02-22 | 10:57

@Madrox | 07-02-22 | 10:57: Niks te slecht gepland. Niet gaan lullen als je nergens iets vanaf weet, figuur.
En kloot nou eens op met die ui, die draag ik al twee jaar.

Met_baard | 07-02-22 | 11:26

De politiek (en alles wat linksig is) wijst per definitie alleen naar zaken die hen uitkomt.
Brandstof prijzen zijn een kwestie van vraag en aanbod. Weet u nog? In April 20 kwamen oliestaten niet van hun vaten af en stortte de prijs in naar $18 per vat. In Oktober vorig jaar zaten we op $84 per vat. Inmiddels $74, wat nog steeds hoog is.
Maar... in 2012 stond de prijs op $109 per vat.
Conclusie.. de prijs aan de pomp ijlt niet voor of na; hij is vrijwel onafhankelijk van de olieprijs.
Raad eens wie wel een hele dikke vinger in die pap heeft?

De sterke inflatie op dit moment kan niet alleen aan energie toegeschreven worden. Het is ook het gevolg van de compleet on-geregisseerde lockdowns die de hele wereld over gingen. Dat heeft voor grote vertragingen gezorgd én heeft ervoor gezorgd dat een zending waarvoor ik 2 jaar geleden $900 betaalde mij op het moment ca. $8000 kost. Hij doet er dan naar verwachting ook nog eens drie weken langer over.
Koeriers hebben wereldwijd alle prijzen verhoogd: allemaal praatjes over eigen vliegtuigen, maar ze zijn afhankelijk van burgerluchtvaart en die is nog altijd niet op pre-corona niveau.
En kijk dan nu eens serieus wat er allemaal over zee aangeleverd wordt. Niet alleen China, gewoon alles wat over zee komt..
.. maar de boeren moeten weg... toch?

DatInternetDingetje | 07-02-22 | 10:33 | 2

Had gedacht dat het transport vanuit China over zee wel een beetje aan het opdrogen zou zijn. Er is toch een mooie treinverbinding China-Warschau-Duisburg.
Duurt amper 3 weken, maar is sneller dan een schip.
Of zijn de praatjes weer mooier dan de werkelijkheid?

Boeloeboe | 07-02-22 | 10:58

@Boeloeboe | 07-02-22 | 10:58: De praatjes zijn mooier dan de werkelijkheid. De capaciteit is beperkt, prijs is hoger dan zeevracht en er komen ook daar regelmatig vertragingen voor. (Een paar weken geleden kregen we de melding: Locomotief kwijt, men is bezig een nieuwe te regelen.
Is wel weer eens wat anders dan een schip vast in het Suez kanaal.

DatInternetDingetje | 07-02-22 | 11:28

In Nederland is 'zorgen voor het klimaat' gewoon niets anders meer dan belasting op belasting stapelen.

Schijnbaar is de enige oplossing voor 'het klimaat' domweg alles kunstmatig heel erg duur maken. Want geld. En dat geld dat kan dan ingezet worden om het klimaat te 'verbeteren'.

Bijvoorbeeld door subsidie te geven aan nuttige dingen zoals biomassa, windmolens. elektrische auto's en geen aardgas meer gebruiken. Tegen alle logica in is geld verworden tot de oplossing voor álles. Maar helaas kun je geld niet eten.

Dutchbeaurouge | 07-02-22 | 10:33

In 10 jaar de bazooka van duizend miljard, daarna nog de QE van duizend miljard, fransie met green deal a duizend miljard.
Heel veel geld 'maken' en dan geopolitiek zeiken. Hm.

Alquest | 07-02-22 | 10:21 | 1

Exact, en allemaal dezelfde leugens om dat te verdoezelen.

Wattman | 07-02-22 | 11:58

ECB kan de rente niet verhogen want dan gaan de zuidelijke landen door de knieën. Dus noordelijke landen betalen de hoofdprijs.

Der Schnitzeljäger | 07-02-22 | 10:12

Klaas Knot slaapt nu ook al met zijn hoofd richting Davos.

squadra | 07-02-22 | 10:09

Ik leefde een maand lang als een god in Venezuela van 100 euro.

De benzineprijzen zijn op dit moment een hekel onderwerp in Venezuela. Eén liter benzine kost 0,097 bolivar. Wat voor auto je dus ook volgooit, je bent nooit meer kwijt dan dertig eurocent.

https://www.vice.com/nl/article/avxb44/luxe-hotels-drugs-en-sportwagens-met-honderd-euro-leefde-ik-een-maand-als-een-prins-in-venezuela-293

Patrick-Haemers | 07-02-22 | 10:03

Zo'n Klaas Knot, doet die eigenlijk nog wat nuttigs verder?

Schmalz | 07-02-22 | 09:57 | 4

Advies geven waarmee de burger gepest kan worden.

impy | 07-02-22 | 10:13

De missie van Klaas: "Wij maken ons sterk voor financiële stabiliteit en dragen daarmee bij aan duurzame welvaart in Nederland."..
Lukt niet echt dus.

Schmalz | 07-02-22 | 10:22

De geesten rijp maken bij de elite voor verdere strooptochten door het loonstrookje van de burger. Bij onvoldoende tegengas neemt Rutte het idee binnen een jaar over.

Festen | 07-02-22 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

Het is belangrijk om ons een paar punten te realiseren:
1) De particuliere schuld positie in Nederland is een van de hoogste in Europa, voornamelijk door de hypotheken. Als je particuliere schuld + overheidsschuld bij elkaar optelt, dan is de schuld in Nederland hoger dan in Italie. Vanuit de ECB is er op aangedrongen om deze particuliere schuld te verminderen.
2) De mensen, die nu vermogen in hun huis hebben zitten, hebben reeds inkomstenbelasting betaald over dat geld in de vorm van inkomstenbelasting. Deze mensen worden dus dubbel belast.
3) De ophef over dat vermogens niet voldoende belast worden komt """toevallig""" na de uitspraak van de rechter, dat fictief rendement strijdig is met allerlei regels.
4) De regelingen gaan niet leiden tot minder belasting op werken, maar alleen tot meer belasting op vermogen.
5) Inkomstenbelasting in Nederland is 0-49.5%. Belgie: 25% – 50%, Denemarken 22% – 54,5% etc.

ParadiseLost | 07-02-22 | 09:55 | 7

@Trekhaas | 07-02-22 | 10:06: Wat levert vandaag de dag nog als echt rendement? Alles is een luchtbel geworden. De inflatie jaagt het geld naar de beurs, om daar te verdampen om dat er geen werkelijke economie tegenover staat. Allemaal luchtfietserij. En dan gooit de overheid de samenleving nog op slot. Dit is gewoon moetwilig vernielen. Om straks weer op te bouwen. Maar niet met de gewone man. Die mag 'happy' zijn met ' nothing'.

Atheist-Priest | 07-02-22 | 10:21

@Atheist-Priest | 07-02-22 | 10:21: Hey, bek dicht over dat verdampen op de beurs. mijn centen liggen daar nog. Gewoon naar de fondsen luisteren. Alles is helemaal stier, en als het beer is moet je nog meer inleggen want Warren Buffet. Dus blijf geld d'r in jagen en snel een beetje.

GeheidEenGeit | 07-02-22 | 16:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus wanneer de gecreëerde geopolitieke spanningen zijn weggeëbd en de energieprijzen normaliseren behoort de hoge inflatie tot het verleden? Alle andere structurele problemen in de woningmarkt, de financiële markten en de ongecontroleerde immigratiestromen en de gevolgen die dit weer heeft zijn daarmee opgelost? En dat de ECB meer dan 1850.000.000.000 Euro aan obligaties heeft opgekocht is ook niet relevant? De staatsomroep is niet meer serieus te nemen wanneer je dergelijke verhaaltjes slikt voor zoete koek, waardeloze 'journalistiek'.

therealbraindump | 07-02-22 | 09:52 | 3

Staatsomroepen kijken niet verder terug dan 3 dagen geleden en denken maar wat raak, vooral in angstpraat. Dat bindt mensen. Boeiender zijn historische beschouwingen van langere perioden, zeg 10-20 jaar.

nobodiesunmighty | 07-02-22 | 10:15

Sterker nog: als de inflatie vooral door hoge energieprijzen veroorzaakt zou worden, dan zouden de prijzen weer dalen als de energie weer goedkoper is.

Muxje | 07-02-22 | 10:15

Staatsomroep of eigenlijk de MSM heeft de opdracht om geen paniek te veroorzaken of andere onrust veroorzakende onderwerpen te verslaan.
Is een manipulatief instrument in de gereedschapkist van de overheid.

Rest In Privacy | 07-02-22 | 12:11

Inflatie komt door de corona! Steun van bedrijven, « hamsteren », misbruik door supermarkten.

apek00l | 07-02-22 | 09:50

"Gaaf land"

MickeyGouda | 07-02-22 | 09:44 | 3

"Ontzettend"

pa_niek | 07-02-22 | 09:45

Maar ook een ontzettend breekbaar vaasje!

JJMS | 07-02-22 | 09:46

Ach.... toen de Heinkels richting Rotterdam vlogen om ellende te veroorzaken, ging het koeienmelken door.

nobodiesunmighty | 07-02-22 | 10:04

Is trouwens een bewust beleid, dat uitvinken aan de onderkant. Om dezelfde reden willen nog steeds zo veel van die milieubaarden niet "beter" en "schoner" maar vooral "minder". Omdat de onderklasse dat als eerste merkt, en ze dus een excuus hebben voor verdere nivellering. De grote milieubewegingen hameren al lang op een "eerlijke" milieutransitie om de onderklasse hier tegen te beschermen, en het wordt steeds openlijker een pleidooi om meteen een communistische maatschappij er door te drukken.

Men wil geen oplossingen, men wil gedeelde smart.

Muxje | 07-02-22 | 09:42 | 1

Prima verwoordt. In essentie gaat het om macht over de ander.

forecastle | 07-02-22 | 10:29

De energie crisis wordt op raadselachtige wijze zelden in verband gebracht met een niet nader genoemde bondgenoot die de nummers een en drie qua oliereserves en de nummers twee en 10 qua gasreserves gesanctioneerd heeft en een aantal andere producenten in de middenmoot heeft gebombardeerd. Toevallig heeft deze bondgenoot een inefficiënte olie- en gasindustrie die bij lage prijzen niet rendabel is.

Hollandmix | 07-02-22 | 09:40

Onbetaalbare energie is komende winters al gevaarlijk voor veel mensen, i.t.t. een graadje meer in 2100. Veel van die linksgroene dwazen zullen het jaar 2075 niet eens halen, zelfs niet als ze als 100-jarige van ouderdom sterven.
En ongetwijfeld zal de planeet vér na 2100 onverstoorbaar zijn rondjes om de zon draaien, en nog steeds een klimaat hebben.
Het is eigenlijk prachtig, zo'n planeet die in staat is om constant zen te zijn in het moment, bijna voor eeuwig, ongeacht wat een onzin angstige mensjes uitkramen.

Harry.Langezwaal | 07-02-22 | 09:38 | 3

Als het aan ideologisch gemankeerde debielen als Johan ligt staan er binnen 5 jaar 8 miljoen warmtepompen te loeien. Veel plezier en succes!

JJMS | 07-02-22 | 09:41

@JJMS | 07-02-22 | 09:41: Dat kost energie! En wat een milieu delict! En hoe gaan we al dat plastic recyclen?

nobodiesunmighty | 07-02-22 | 10:05

Mooi hè die planeet.... ach er is niet veel veranderd in de tijd, vroeger was het de kerk die de meute sprookjes vertelde... en ook nu is er zoiets aan de hand onder een andere vlag. De planeet doet zijn ding.. al heel wat jaartjes

BL!ZZ | 07-02-22 | 10:36

Uiteindelijk dondert het hele systeem weer met een grote klap in elkaar en zien we de verantwoordelijken over een paar jaar terug op belangrijke posities om hetzelfde trucje uit te voeren. Net als na 2008.

JJMS | 07-02-22 | 09:36 | 1

Juist, zelfde vlees, ander sausje.

nobodiesunmighty | 07-02-22 | 10:05

Heb er geen plezier van, dat hier de benzine prijs minder is, totaal geen plezier aan de mooie rotondes met palmbomen, dat de wegen dagelijks een opknapbeurt krijgen, vliegtuigen voor 1 euro vliegen van Barcelona naar Allicante, dat de inflatie maar 5,75% is in Catalanya. Mijn ergenis neemt dagelijks toe, omdat alles door ons betaalt wordt, dat de Nederlanders steeds minder hebben, velen geen huis, maar wel binnenkomers. Want die blijven niet hier, die wandelen door naar het Noorden, Dankbaarheid kennen ze niet, meer EU willen ze, dus meer geld. En in Italie is het niet beter, hoop dat Basil aan de Zwitserse kant zit, anders wordt hij net als ik, als hij aan de heerlijke koffie zit. Italianen op een cruiseschip, besloot nooit meer te gaan daar waar ze zitten, Zonde van het land, maar de burgers zijn potsierlijke graaiende mensen. Meer, meer, meer is hun gezegde, geef, geef, geef. En dan je uitlachen om onze caravans, onze zuinigheid. Waar zit Nederland nu, in de penarie. Nog niet voldoende, zegt de regering, doorgaan met weggeven. Arm Nederland.

gato | 07-02-22 | 09:35 | 1

Mogge gato. Ik zit aan de Zwitserse kant en inderdaad Arm Nederland. Ik kijk er ook met lede ogen naar.

Basil Fawlty | 07-02-22 | 10:11

Hm, kleine correctie:
"Steeds meer burgers worden vanaf de onderkant omhoog uitgevinkt" moet zijn:
"Steeds meer burgers worden door regressief links uitgevinkt".
Want dat is wel de bron van de energietransitie, het vernielen van defensie, stikstof, de toenemende belastingdruk en de milieu-flaggelatie. Allemaal Linkse deugideeen

ole guapa | 07-02-22 | 09:35 | 1

En dan te bedenken dat in de jaren 90 ondernemers volop zonnepanelen konden gaan maken, echter tegengehoiden door VVD.... ooit een keer gehoord op BNR, of het waar is.....

nobodiesunmighty | 07-02-22 | 10:08

Accijnzen op brandstof en in mindere mate alcohol en tabak: 3,5 miljard per jaar voor de schatkist. Verkeersboetes die relatief hoog zijn. BTW, heffingen, hoge huren, hoge kosten voor energie enz. Geld dat nodig is om alle onrendabelen in Nederland - en daar tel ik een flink deel van de ambtenarij bij op - te voorzien van een inkomen. Al die accijnzen en andere vormen van geldklopperij zorgen direct of indirect voor hoge prijzen en daardoor voor inflatie. Simpel toch?!

oplosmiddel | 07-02-22 | 09:32 | 1

En vervolgens verdwijnt een enorm deel van die accijnzen naar het buitenland aan de EU en Afrika. Er is een enorme financiële leegloop gaande waar we niets voor terugkrijgen.

2voor12 | 07-02-22 | 09:36

Een buurman van mij heeft net een Range Rover gekocht met grote velgen en leren bekleding. En nu is is aan het zagen over de prijs van de benzine. 99% van de mensen die zeiken over de prijs aan de pomp neem ik niet serieus, Die komen naar buiten met een blikje Red Bull en een Mars en betalen die zonder omkijken.

small_town_dude | 07-02-22 | 09:30 | 3

n=1 verhaal. Ik ken iemand die..., en dat dat lekker generaliseren. Het gaat om de onderliggende trends en die is: alsmaar kleinere autootjes voor een gemiddelde Nederlander omdat hij het niet meer kan betalen.

ole guapa | 07-02-22 | 09:37

Kleine autootjes zijn er altijd geweest die zijn van mensen die vroeger op de fiets of met het OV gingen ;)

Smoelensmid | 07-02-22 | 10:53

Want een Range Rover is de gemiddelde auto in Nederland? Zou die LOI cursus Statistiek voor Dummies toch maar eerst afronden.

Festen | 07-02-22 | 12:16

Heel veel dingen ZIJN ook onzin, dat gevlieg is er één van. Hebben hebben hebben, meer meer meer, consumeren tot je er bij neervalt.

Leviticus_ | 07-02-22 | 09:30 | 6

Je 't moet wel uitgeven, want sparen is zinloos: Inflatie verdampt je spaargeld bijkans sneller dan je het kan verdienen, maar als het ondanks die tegenslag toch lukt, dan komen ze het ook nog even belasten :')

De economie is gebaseerd op consumeren, niet op sparen of verstandig budgetteren, geld moet rollen en zo niet wordt je ervoor gestraft.
Daarom streven banken 2% inflatie na, zodat mensen het niet in hun hoofd halen om al te veel op te potten voor een eventuele oude dag.

Je kan maar zoveel spul op Alibaba, Amazon, Bol en Ebay kopen, daarna moet je je geld echt aan iets anders uitgeven...

ReyNemaattori | 07-02-22 | 09:42

@ReyNemaattori | 07-02-22 | 09:42: Geef eens goede raad,
Hypotheek aflossen levert niets op, je geld vastzetten voor enige rente kan enkel met lang termijn-gelazer,
En daarbij komt nog eens dat alles schrikbarend snel duurder wordt om me heen, dus heb ook enig kapitaal nodig om te leven of, nog erger, tegenvallers op te vangen.
En dan ben ik nog niet eens gepensioneerd.

drastic | 07-02-22 | 10:30

@drastic | 07-02-22 | 10:30: los je hypotheek nou maar wel af , dan heb je als pensionado niet meer nodig dan du pain du vin et du boursin en een goed gesprek bij de knetterende haard.

Smoelensmid | 07-02-22 | 10:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben toch niet de enige die geen idee heeft wie Johan Vollenbroek is? Ik dacht dat het het weer gewoon zo'n random tweetje was.

John McClane | 07-02-22 | 09:29

Johan Vollenbroek is het prototype irritantje die leeft volgens het standpunt: "ik een kutleven, dan iedereen een kutleven."

Rest In Privacy | 07-02-22 | 09:26

Nieuws is massa psychose!

Sjefke_pro | 07-02-22 | 09:24

Nog even en we gaan betalen om te mogen werken. Gaat helemaal goed komen.

Tyftstraaltnouisop | 07-02-22 | 09:23 | 5

@Ashtrey | 07-02-22 | 09:33: Ik bedoel, dat je onder streep, na een dag werken, in de min staat.

Tyftstraaltnouisop | 07-02-22 | 09:46

We werken nu al zeven maanden per jaar voor de roverheid en u zult merken dat er binnenkort van de voor u resterende vijf maanden weer wordt afgesnoept.

pa_niek | 07-02-22 | 09:53

@pa_niek | 07-02-22 | 09:53: Die zeven maanden is alleen maar voor de landelijke belastingen. Neem je de lokale belastingen / waterschappen en verplichte zorgverzekering mee dan is het tot ergens in november.

Vanilla | 07-02-22 | 10:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Vlak de wegenbelasting ook niet uit, want die betalen we ook voor alle buitenlandse (vracht) auto's. Rij b.v. maar eens over de A58. Voor het grootste deel allemaal buitenlandse auto's die onze wegen aan gort rijden. Ontzettend veel polen, tjechen, roemenen, lithouwers, esten, hongaren, italianen, grieken, spanjaarden, duitsers en belgen (die dan geen tol hoeven te betalen). Die tanken ook nog eens allemaal zeker niet in nederland.

pa_niek | 07-02-22 | 09:21 | 7

@geheelvergeter | 07-02-22 | 09:24: Daarom is ie omgedoopt tot motorrijtuigenbelasting, toen het graaibelasting werd, i.p.v. doelbelasting m.b.t. wegenaanleg en onderhoud.

Harry.Langezwaal | 07-02-22 | 09:46

@ole guapa | 07-02-22 | 09:33: Tesla X is 2450 kg

FiniteStateMachine | 07-02-22 | 09:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Het probleem is een te dure en totaal onkundige overheid.Dat ze het beste met de hele wereld voor hebben over de rug van de nederlandse burger maakt dat niet goed. Integendeel.

Ambiorix | 07-02-22 | 09:20

"We betalen méér belasting op ons loon, omdat we minder betalen op ons vermogen, waaronder de woning", aldus Marieke Blom, in die onderste tweet.
Dat 'vermogen' in de woning is een gevolg van een waanzinnig woonbeleid, een gigantisch tekort aan woningen, dat weer ontstaan is door politiek wanbeleid.
Je hebt niets aan dat 'vermogen' in je woning, want als je 'm verkoopt, moet je toch weer een woning kopen in een volkomen oververhitte woningmarkt. En dan zou je over dat fictieve 'vermogen' extra belasting moeten gaan betalen? Wat een bezopen idee!

KeesBruin | 07-02-22 | 09:20 | 3

Wat u schrijft is veel te ingewikkeld voor mevrouw Blom want dat specifieke voorbeeld stond niet beschreven in haar economieboek

Martin007 | 07-02-22 | 09:25

Nog meer bezopen is het om een woningbezitter fiscaal te belasten omdat hij geen huur hoeft te betalen. Het huurwaardeforfait. Of de fiscale naheffing voor de leaseauto, die nooit het bezit is geweest van de berijder.

Piet Karbiet | 07-02-22 | 09:35

Je kunt ook lekker onder een brug gaan zitten toch. Keuzevrijheid zou een Hugo de Jonge, kersverse minister van wonen, dat noemen.

Thuinman | 07-02-22 | 09:47

Zolang de lonen maar niet meestijgen.

Diederik_Ezel | 07-02-22 | 09:19 | 3

Looninflatie moeten we niet hebben.

van Oeffelen | 07-02-22 | 09:20

@van Oeffelen | 07-02-22 | 09:20: Overigens denk ik niet dat goede bedrijven met enorme pricing power zoals ASML of MSFT veel last zullen hebben van inflatie.

Diederik_Ezel | 07-02-22 | 09:23

laat maar keihard meestijgen. Dan wordt die belachelijke hypotheek die ik wel aan moest gaan om een dak te hebben een beetje tot normale proporties teruggebracht.

geheelvergeter | 07-02-22 | 09:25

De belangrijkste oorzaak is dat de geldhoeveelheid sinds 2008 enorm is toegenomen, omdat vrijwel alle centrale banken ter wereld aan quantitative easing in het kwadraat deden. Relatief gezien vind je dat niet terug in de koersverhoudingen omdat vrijwel alle banken extra geld in de economie pompten. Gevolg is dat we bulken van het geld. In Nederland alleen al 400 miljard aan spaargeld. Onze oosterburen 1700 miljard. Kortom, er is veel te veel geld. Verder 8 miljard wereldburgers die zich allemaal te pletter willen consumeren. Dat betekent schaarste aan grondstoffen. Straks nog veel meer dan nu. Maak de borst maar nat.

Graaier | 07-02-22 | 09:16 | 4

@HogeNood | 07-02-22 | 09:24: toch is dat precies wat zou moeten gebeuren. En laat de ecb ook maar wat van die schulden op haar balans verkopen

Martin007 | 07-02-22 | 09:26

Stel je voor dat je producten maakt die langer mee gaan. In plaats van alles te maken op een dusdanige manier dat je het om de zoveel jaar wel moet vervangen. Dat te pletter consumeren door die 8 miljard wereldburgers kan een heel stuk minder schadelijk zijn wanneer bedrijven zoals Apple bereid zijn om dit ook als een probleem te zien.

maxrelax | 07-02-22 | 09:43

@Graaier: Exact! Daarom gaat 'de beurs' ook sky high omdat er gewoon te veel geld is. De enorm gegroeide (semi) overheid trekt alle arbeidskracht naar zich toe, waardoor het ijkt alsof alles draait als een tierelier met super lage werkloosheid, maar iedereen die eerst in bijvoorbeeld de horeca zat zit nu bij de GGD en aanverwanten. Er wordt steeds minder verdiend en nog erger: minder uit gegeven. Elke euro niet uit gegeven is een euro minder in de staatskas.

FiniteStateMachine | 07-02-22 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Soms is de oplossing zo simpel: rente omhoog. Dan krijg je vanzelf vraaguitval. Al is het maar 1%, het heeft hoe dan ook een dempend effect. De FED begrijpt dat maar hier in NL en bij de ECB maar verdedigen dat het tijdelijk is en dat ingrijpen niet nodig is. Waarom? Wat @van Rossem zegt: vadertje staat profiteert zelf mee. Ten koste van de burger. Waaruit maar eens blijkt dat de overheid er op dit moment meer voor zichzelf zit en niet voor de burger

Martin007 | 07-02-22 | 09:16 | 4

Hogere rente in Europa zou betekenen dat de staatsschulden van meerdere landen onbetaalbaar worden, en dan ploft de Euro. Dát is de reden voor aanhoudende opkoop en lage rente.

Harry.Langezwaal | 07-02-22 | 09:32

hoho. op dit moment heb ik mijn pensioen nog een beetje in de hand middels beleggingen. procentpuntje rente er bij en de waarde keldert. Spaargeld met minimale rente wordt niemand beter van. Dan maar zo.

Dr.Utker | 07-02-22 | 09:32

@Harry.Langezwaal | 07-02-22 | 09:32: Exact! Het is een levensgevaarlijk piramidespel. Maar het wordt ook steeds lastiger om je vermogen buiten de EU te stallen op bijvoorbeeld een UK of Scandinavische bankrekening.

FiniteStateMachine | 07-02-22 | 10:05
▼ 1 antwoord verborgen

Deze mevrouw klinkt alsof ze precies weet waar ze over praat. dat moeten ze vaker doen daar bij de npo, ipv van dat ze jeroen op pad sturen om gewone mensen te vragen welke ongefundeerde meningen ze er op na houden over onderwerpen die ze eigenlijk helemaal niet begrijpen.

Errujd | 07-02-22 | 09:16 | 2

U bedoelt de jongedame die vanaf papier voorleest wat in haar boekje Economie voor het MBO staat?

Graaier | 07-02-22 | 09:21

Desondanks staat haar analyse diametraal op die van de Amerikaanse centrale bank. Dus weet ze voldoende waarover ze praat? Of zegt ze wat het makkelijkste is voor de beleidsmakers?

Martin007 | 07-02-22 | 09:22

Johan Vollenbroek en de rest van de klimaatactivisten zijn typisch calvinisten. Co2 is de duivel en veroorzaakt klimaatverandering door zondig gedrag van de zondige mens. Leef sober en loop niet te koop met je successen. Anders zal de toorn van moeder aarde uw ten dele vallen!
Dat is een invalshoek. Er zijn veel mensen die het anders zien, het is bijvoorbeeld ook goed mogelijk dat klimaat een dynamisch geheel is en dat co2 er een marginale invloed heeft, correlatie is geen causatie. Bovendien zijn er myriade mogelijkheden om ons leven in te richten. Een er van is een oplossing gebaseerd op schuld gevoel bij een kleine groep zeloten die voor aflaat voor ‘het klimaat’ (vzmh) pleiten. Succes ermee!
De meeste mensen willen niet inleveren en zullen dat niet zonder slag of stoot doen.

ratelaar | 07-02-22 | 09:09 | 5

Dat is al vaker gesteld. De Zeespiegelstijging als de nieuwe Zondvloed. U heeft gezondigd! En de vliegtax als nieuwe aflaat. Voor de welgestelden. En Frans Timmermans als de nieuwe onaantastbare Paus. Zwemmend in het geld. Voor iets mythisch groots en heilig, het Klimaat.

Piet Karbiet | 07-02-22 | 09:19

En terecht dat ze niet willen inleveren. Dat het wat warmer wordt/geworden is, ben ik het mee eens, al is dat helemaal niet zo veel. 0,6 graden per eeuw. Er zijn periodes geweest van 12,7 graden in 250 jaar. Dat is wel even wat anders. Maar dat menselijke co2 uitstoot of sowieso co2 daar de oorzaak van is, is helemaal nergens bewezen. Ik lees veel over het klimaat, al jaren, maar tot nu toe zijn het allemaal aannames, hypothesen, we gaan ervan uit dat.... Dat zal best, maar daar kan ik weinig mee. Of harde bewijzen en bijbehorende oplossingen of ga mooi verder met onderzoeken, maar maak er geen beleid naar. Hoe meer je je erin verdiept, hoe meer de dwaling duidelijk wordt.

Kopieerapparaat | 07-02-22 | 09:27

@Piet Karbiet | 07-02-22 | 09:19: De zeespiegel stijgt! Ja, dat doet hij al 10.000 jaar. De laatste 140 jaar in een mooie constante lijn, gemeten in Den Helder. Maar dat soort lui als Timmerfrans nemen het niet zo nauw met de waarheid. Zoveel is wel duidelijk.

Kopieerapparaat | 07-02-22 | 09:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Amai, 1,59€ in Vlaanderen.

BrulSpin | 07-02-22 | 09:06

Dat is de droom van Johan Vollenbroek (en vroeger van Pol Pot): allemaal mensen die in armoede in harmonie met de natuur leven.

Koning Willy | 07-02-22 | 09:05 | 3

Mensen leven altijd in harmonie met de natuur, want de natuur, dat zijn wij ook zelf.

HogeNood | 07-02-22 | 09:14

@HogeNood | 07-02-22 | 09:14: toch heb ik sinds mijn verhuizing van Randstad naar Oost een hele andere beleving van natuur

geheelvergeter | 07-02-22 | 09:27

@HogeNood | 07-02-22 | 09:14:
Als ik zo om mij heen kijk, zie ik toch veel mensen die niet harmonieus lijken te zijn. Zelfs niet met zichzelf.
Zijn dat dan onnatuurlijke types?

Vragen, vragen.

Kapitein Sjaak Mus | 07-02-22 | 09:34

Het is maar goed dat de huizenprijzen niet in de berekening van de inflatie worden meegenomen.

Osdorpertje | 07-02-22 | 09:04

De inflatie zou tijdelijk zijn. Nu blijvend. Wat hebben al die voorspellingen eigenlijk voor toegevoegde waarde?

Thuinman | 07-02-22 | 09:03 | 4

Zand in de ogen strooien - propaganda. Maar wat aan lullen. Dat is het nut.

HogeNood | 07-02-22 | 09:16

Nee, door ECB en in Nederland werd verkondigd dat inflatie tijdelijk zou zijn. In andere landen beheerst langdurige, hoge inflatie al langer het nieuws. Baltische Staten zat het paar maanden geleden al rond de 9%. Nederland is een bizar land geworden zonder realiteitsbesef, dat dit hier zo lang ontkend is. Deutsche Bank heeft het er ook al maanden over bijvoorbeeld. Zelfs in Vlaanderen wordt er al langer over gesproken. Zo ongeveer overal behalve hier.

Bataafje | 07-02-22 | 09:29

@van Oeffelen | 07-02-22 | 09:15: U heeft gelijk, niets in het leven is blijvend. Maar het gaat om de ommekeer in verwachting. Van het sussende 'dit is tijdelijk' naar het waarschuwende 'hou maar rekening met volgend jaar en mogelijk langer'.

Thuinman | 07-02-22 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk, Ernie is de overheid. En die verdeelt dingen eerlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=jJFYc2xn-TA

Knufter | 07-02-22 | 09:03

Rutte en de rest van de boven u gestelden piesen in hun pantalonnetjes van 't lachen. Knijp het Nederliglands volk uit als een rotte sinaasappel, en niemand protesteert. Dus draai de duimschroeven nog maar wat verder aan. Zolang je geen piep hoort, doet het kennelijk geen pijn genoeg.

Ceristimo | 07-02-22 | 09:02 | 1

De groene kmer is maar al te blij,nu de prijzen zo hoog zijn,goed voor het klimaat,leer het J.met de pet maar af ;de moderne mogelijkheden gebruiken.ze focussen daarbij vooral op het kleine aandeel van de kostprijs van de olie,de belastingen die pakweg tweederde van de prijs vormen worden niet genoemd daar het beter uitkomt.Energie is een recht van een ieder en dient door de kmhers gebruikt te worden voor idiote doelen.

Coolcalmcollected | 07-02-22 | 09:09

Ben ik nou de enige die last heeft van enorm toenemend agressielevel bij het zien van die qudtkop van een Vollenbroek?

Onkel Bratwurstbude | 07-02-22 | 09:00 | 1

Toegegeven een uiterst irritant mannetje. Maar het is Rutte met zijn kabinetten die hem de mogelijkheid heeft gegeven om zijn juridische "gelijk" te gaan halen.

Jan van Haerlem | 07-02-22 | 09:15

Hadden we maar een Scandie-EU opgericht... Onze blonde vrienden van hierboven, de Ariers van hiernaast en die zuiplappen aan onze westkant. Zo, wat waren we rijk geweest met z'n allen.

John McClane | 07-02-22 | 09:00 | 1

Nee joh. Dan hadden we al die inkomsten van Grieken en Italianen niet gehad.

Knufter | 07-02-22 | 09:05

Volgens mij kunnen we het beste Rusland aanvallen.

Zack Hooi | 07-02-22 | 08:59 | 6

Weet je wie ook ooit Rusland aanviel?

HD50 | 07-02-22 | 09:15

@HD50
Napoleon.

VanBukkem | 07-02-22 | 09:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Net weer terug uit de VS, een gallon was daar 3$, ie iets van 70 cent per liter.
Overigens kun je je prima verzekeren tegen stijgende energieprijzen met aandelen, Shell bv. Heb het hier keurig gemeld toen ik bijkocht op 10€.

Diederik_Ezel | 07-02-22 | 08:58 | 1

Snel aandelen Facebook kopen, voordat de prijs weer omhoog schiet. Coins even laten liggen tot een later moment.

Nivelleermarionet | 07-02-22 | 09:05

De benzineprijs heeft maar bitter weinig met de prijs van ruwe olie te maken. Zijn er nog totale onnozelen online die gaan vragen waarom de benzine dan wel zo krankzinng duur is?

Nivelleermarionet | 07-02-22 | 08:58 | 1

Een vat benzine voor 80 euro zou leuk zijn. Idd.

grapo | 07-02-22 | 09:02

Hadden we toen maar naar Kees geluisterd.. In de VS een watertoren vullen met benzine en meenemen naar Nederland.

miknic | 07-02-22 | 08:58 | 1

Als je net zoals Kees de benzine jat, kun je dat net zo goed in Nederland doen. Ook veel minder kans op straf.

Gummibrösel | 07-02-22 | 10:54

Als Hans de vliegtuigen nog wat groter had getekend verdwijnt de wereld onder 1 vleugel. Er wordt nl nog veel minder gevlogen. Ten tweede is roepen naar anderen wat ze fout doen niet de oplossing, maar ben je zelf dan vaak onderdeel van het probleem. Kom, even wat op Alibaba/eBay bestellen en dan mijn quinoa Shake naast mijn palmolie burger.

TheseDays00 | 07-02-22 | 08:56 | 1

Wachten is op al die vakantiefoto's van Hans uit verre landen.
Hans is echt van het type Rob Jetten.

2voor12 | 07-02-22 | 09:00

Net terug van een lekker lang verblijf in De West. Peut kost daar nu rond de 1,20 euro. Eigenlijk een droomland. Lekker weer, vriendelijke mensen én de gulden.

RGV42 | 07-02-22 | 08:55

Wacht wacht, we doen een tegemoetkoming: de laagste inkomens krijgen 0.4% energietoeslag. Dat moet natuurlijk wel betaald worden, dus de middeninkomens krijgen dan 1.5% energieheffing. Eerlijk, want: de vervuiler betaalt!

John McClane | 07-02-22 | 08:55

Rustiger op de weg en op het vliegveld? Daar ben ik voor. Fuck het milieu. Maar studeren, autorijden, een koopwoning of vliegen zou voorbehouden moeten zijn aan 4 x modaal of beter. Vroeger woonde de arbeider in een tochtig huurhuisje en ging de vakantie naar de camping. Toen was er geen gezeik over uitstoot en vervuiling.

BoerKoekoek | 07-02-22 | 08:54 | 3

Arbeiders naar de camping? In de berm in het zonnetje zitten vind ik goed genoeg voor ze. Je moet het lagere volk kort houden.

HogeNood | 07-02-22 | 09:05

Wij gingen vroeger iedere zomer naar de volkse camping op de Veluwe. Pa was automonteur en die had geen zin in lange ritten. Mooie herinneringen aan de hei en hete zomers. De laatste keer dat er langsreed was het een 5 sterren Glamping met luxe boomhutten, safari bungalowtenten enzo. Gevuld met Sterres en Meesen. Voor een vermogen per week. Zo schiet het natuurlijk niet op.

Piet Karbiet | 07-02-22 | 09:28

@Piet Karbiet | 07-02-22 | 09:28:
Klopt toch precies. Als je al die Sterren en Meesen vrij laten rondlopen raken ze verveeld en de rest weet u vast al "kopschoppen" ruzie zoeken. Nu zitten allemaal in hun eigen gehuurde boom of tent. Beter kun je niet het hebben.

SolidRock | 07-02-22 | 15:02

wordt lid van een vakbond en eis loonsverhoging

Marcel66664746 | 07-02-22 | 08:53 | 3

Kijk eens onder dat klimaatakkoord dat de prijzen opdrijft... Ja, handtekeningen van de vakbonden. Al sinds Wim Kok zijn die vakbonden ingekapseld en zelfs geleid door dezelfde Haagse kliek.

ZoekEenVrijeNick | 07-02-22 | 08:56

@ZoekEenVrijeNick | 07-02-22 | 08:56: heb ze net meegemaakt, werkelijk lachwekkend als het niet ernstig was.... wat een volslagen onnozele idioten.... niet te geloven dat je dat serieus moet nemen....

oblix | 07-02-22 | 09:01

Die SP’ers zorgen er wel voor dat er voldoende concurrentie uit Afrika komt. Zodat de lonen lekker laag blijven voor de werkgevers.

HogeNood | 07-02-22 | 09:09

€1,29 liter diesel. Pfffff moet niet duurder worden.

rifraf | 07-02-22 | 08:53 | 1

Al die kneuzen die zonder te zeggen dat ze in het buitenland wonen toch willen zeggen dat ze in het buitenland wonen. Gefeliciteerd, u bent heel erg bijzonder!

JJMS | 07-02-22 | 09:27

De hoge inflatie voorspellen tot aan volgend jaar zomer. Moehaa. Vraag maar aan Japan hoe die voorspellingen verlopen. Waren er ook knappe koppen die de huidige inflatie van bijna 8% hadden voorspeld? Economen zijn ook maar mensen, hoor.

Piet Karbiet | 07-02-22 | 08:51 | 1

Er zijn er genoeg die al jaren waarschuwen voor inflatie, uiteraard niemand die bij een bank werkt of op mainstream kanalen verschijnen: die aapten gewoon de FED en ECB na met hun 'transitory inflation'.

ReyNemaattori | 07-02-22 | 09:33

Waarom kom ik nergens in dit artikel de woorden 'ECB' en 'Geldprinter' tegen?

MarkiesDeBalzaque | 07-02-22 | 08:51 | 2

Juist, dat zijn de dieven van de waarde van je euro's.

HogeNood | 07-02-22 | 08:52

niet relevant hoor, de inflatie komt door <vul maar iets in wat niet met het (inter)nationale overheidsbeleid heeft te maken> en het is toch maar tijdelijk etc.

oblix | 07-02-22 | 09:04

Communisme 2.0. Via het social credits systeem kom je er uiteindelijk op uit dat als je een partijkaart hebt je alles gewoon mag, en al die klote paupers moeten gewoon voor een schijntje werken en hun bek houden, anders hebben we nog wel een goelag voor ze.
Want dit soort systemen zijn nog nooit geëindigd in bloedvergietende dictaturen.

TheEgg | 07-02-22 | 08:50

Als mensen nou eens minder vrije tijd hadden, hoefden ze niet met vakantie en hoefden ze niks anders dan geld voor woning en eten.

Hadena | 07-02-22 | 08:49 | 1

Dat is de richting die het WEF al tijden propageert.
Het gewone volk gereduceerd tot economische eenheid waar het maximale rendement uit gehaald moet worden.

2voor12 | 07-02-22 | 08:51

Het constant overhevelen van macht naar Brussel en het invoeren van de Euro heeft het volgende opgeleverd:
De economische voorspoed van de noordelijke EU landen is rechtstreeks in de zakken van Zuid-Europa gerold.
De ECB is als een idioot Euro's aan het bijdrukken om de schuldenberg van Zuid_Europa te laten verdampen.
Ene Frans is bezig met miljardenverslindende megalomane klimaatplannen.
Nu is dan het moment aangebroken dat de economische voorspoed de oplopende kosten niet meer kan bijbenen en moeten we bloeden.
Daarbij zij nog opgemerkt dat het natuurlijk wel zo is uitgekiend dat het geld bij de werkende middenklasse wordt ingezameld.
We dansen op een financiële vulkaan.

Eppo | 07-02-22 | 08:49

Ik heb een kennis die trouw GroenLinks stemt. Ze heeft net een vrijstaand huis gekocht met twee bijgebouwen van €1.000.000. Ik vroeg of ze vluchtelingen ging opvangen. Het antwoord was of ik wel goed bij mijn hoofd was. Ik heb mijn mond maar gehouden. Het illustreert in ieder geval hoe de bovenlaag domineert en het moeilijk maakt voor de rest.

halfvolle glas | 07-02-22 | 08:49 | 2

Ze heeft natuurlijk gelijk, "vluchtelingen" zo ver mogelijk uit je buurt houden.

Zoelense Hobbyboer | 07-02-22 | 09:15

@Zoelense Hobbyboer | 07-02-22 | 09:15: u mist het punt.

halfvolle glas | 07-02-22 | 10:13

De elitaire klootzakken durven nog steeds niet toe te geven dat een kapot gereguleerd en overbelast land tot gevolg heeft dat werkelijke bijna iedereen zich een breuk moet werken en dan nog niet de vruchten kan plukken van zijn arbeid. Er valt niets meer te onderscheiden qua resultaat en daarom moet iemand anders het maar extra zwaar krijgen zodat men er zelf beter uit lijkt te komen.
Zie daar de reden waarom eikels roepen als Vollenhoven roepen om meer belastingen voor bepaalde eindgebruikers. Of dat de auto weg moet. Natuurlijk hoor je dat alleen van hypocrieten die wonen en werken in dezelfde stad. Het gaat altijd om een groep waar ze zelf geen deel van uitmaken.

Deflatiemonster | 07-02-22 | 08:46

Nepnieuws, want het belangrijkste laten ze weg, het bijdrukken van honderden miljarden euro's om de banken overeind te houden (2008), en andere zaken.
Die NPO zal wel snel gecanceld worden.

HogeNood | 07-02-22 | 08:46 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Die take van belasting klopt an sich, maar is natuurlijk niet nu de reden van prijsstijging. Die wordt primair veroorzaakt door de vrije markt, vraag en aanbod. En het puntje geopolitiek speelt daar zeker in mee. Ik hoor nu dat we onze gasafhankelijkheid van Rusland willen verschuiven naar Qatar of all places.

jawor36 | 07-02-22 | 08:45 | 2

Als belasting een percentage is van de prijs dan zorgt de belasting voor extra grote stijging.

Hadena | 07-02-22 | 08:48

@Hadena | 07-02-22 | 08:48: Klopt, maar dat percentage is nu niet veranderd. De prijs waar dat percentage over gerekend wordt wel.

jawor36 | 07-02-22 | 09:01

Gisteren onze 2 auto's getankt. Ik rekende € 166,00 af. En dan te bedenken dat in de kleinste maar 30 liter gaat....

pibasso | 07-02-22 | 08:44 | 6

Allebei tesla's ?

pa_niek | 07-02-22 | 09:12

Ik reken nooit af, de snellader bij mijn supermarkt is kosteloos.. wat je doet is letterlijk geld verbranden.

Smoelensmid | 07-02-22 | 11:30

@Smoelensmid | 07-02-22 | 11:30: en iedereen heeft even 15-20.000 euro los rondslingeren om een leuk electrisch autootje te kunnen kopen.
Sommige mensen moeten morgen ook kunnen eten, dan is zo'n bedrag of 500 euro per maand aan lease niet te doen.

Dezenaamhier | 07-02-22 | 12:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Niet zo gek dat de accijns, btw en andere belastingen in Nl zo hoog zijn. Dit heeft te maken met 1. onze zorgmaatschappij 2. gasbaten uit het verleden 3 ongebreidelde asiel influx 4. netto bijdrage aan EU. Langzaam maar zeker worden we meer en meer een communistische heilstaat. Elk jaar 100k asielzoekers waarvan slechts 5% na 5 jaar zichzelf kan voorzien. Vervolgens de vergrijzing. Federalisering van Europa. Het is een race to the bottom. Bedrijven meer belasting betalen, nee hoor die vertrekken gewoon naar het buitenland. Laten we ook eens kijken naar alle (belangen) organisaties die subsidie krijgen en daarmee stoppen.

Briver | 07-02-22 | 08:44 | 4

Het antwoord is: AAS Ambtenaren, Asielzoekers en Subsidieparasieten.
We hebben in Nederland 600.000 ambtenaren (niet alleen de ministriële neuspeuteraars, maar ook die bij ZBO's als het UWV etc.) teveel. Die kosten E100.000,-- per stuk. Dat maakt in totaal een extra kostenpost voor de burger van E60Miljard.
Van iedere 100 asielzoekers blijven er meer dan 60 hun hele leven aan een uitkering hangen. Reken maar uit.
Subsidieparasieten zijn mensen die van subsidies leven. Denk dan aan de overbetaalde bestuurders van Oxfam Novib, Cordaid, maar ook aan actiegroepen die iets met milieu te maken hebben. En natuurlijk het beruchte maatschappelijk middenveld.
Alles wordt door Jan de arbeider opgebracht.

De laatste politicus die daar druk om gemaakt heeft was Pim Fortuyn en die las toen een dag later dood op het mediapark. Afgeknald door Subsidieparasiet Volkert.

Haberdoebas | 07-02-22 | 08:52

@Haberdoebas | 07-02-22 | 08:52: Het aantal mensen dat afhankelijk is van de pot met belastinggeld voor de betaling van hun salaris is vele malen groter. Sommigen verrichten nuttig werk. De meesten hebben een negatieve arbeidsproductiviteit.

balustrade | 07-02-22 | 09:05
▼ 1 antwoord verborgen

Oh en die domme vliegtuiggrafiekjes ook altijd. Je maakt de schaal van Europa zodanig dat 1 vliegtuig gelijk staat aan de omvang van Italie en gaat dan verontwaardigd tweeten dat er wel erg veel vliegtuigen in de lucht zijn.

_pacman_ | 07-02-22 | 08:44 | 3

Ik heb ze inderdaad niet geteld. Maar ik heb wel eens militaire lichtshows gezien waarbij er 20 boven Twente vlogen. Dat zou volgens deze verhoudingen de hele Sovjet-Unie beslaan.

Jos Tiebent | 07-02-22 | 08:51

@Jos Tiebent | 07-02-22 | 08:51: luchtshows dus.

Jos Tiebent | 07-02-22 | 08:52

Succes gegarandeerd, want als de gemiddelde Nederlander 1 ding niet snapt dan is het wel cijfertjes en grafiekjes. Zie dat hele coronageneuzel.

VanBukkem | 07-02-22 | 08:59

Persoonlijk vind ik ook dat er wel wat minder gevlogen mag worden. Want het is echt absurd hoeveel fossiele brandstof zo'n vliegtuig zuipt. Mijns inziens kunnen we die fossiele brandstof beter kunnen gebruiken voor woon-werk verkeer.

VanBukkem | 07-02-22 | 08:43 | 4

Persoonlijk. Mijns inziens.

Het blijft maar voorkomen dat mensen hun persoonlijke mening willen opleggen aan anderen met een andere persoonlijke mening.

"Ik vind Frans Bauer niks dus die mogen ze wel verbieden maar Rapper Sjors vind ik leuk dus die mogen ze niet verbieden"

Knufter | 07-02-22 | 09:08

@Knufter
Scheelt weer dat ik het niet voor het zeggen heb hiero.

VanBukkem | 07-02-22 | 09:23

@Knufter | 07-02-22 | 09:08: Mijns inziens lees je ook zelden dat mensen een onpersoonlijke mening hebben ;)

Smoelensmid | 07-02-22 | 11:49
▼ 1 antwoord verborgen

Nee, die inflatie los je op door de perverse belastingverhogingen op energie van de afgelopen 8 jaar terug te draaien.

_pacman_ | 07-02-22 | 08:41 | 3

Precies. Wij hebben het grote voordeel dat in onze energieprijs slechts een fractie van de prijs de daadwerkelijke grondstofprijs zit. Dus de regering kan het makkelijk compenseren naar een normaal niveau

deministerpresident | 07-02-22 | 08:43

De overheid heeft hongerrrrrrrrr. Klimaat honger wel te verstaan. Onze ministertjes willen straks een leuk baantje. Moeten geld uitgeven aan leuke clubjes.

Snertjong | 07-02-22 | 09:27

Gaan ze echt niet doen, want dat geld is (bij wijze van spreken) al lang uitgegeven.

Agent 421 | 07-02-22 | 12:24

GerBaron is één van de domste mensen die op deze planeet rondkruipen.

Montgomery Burns | 07-02-22 | 08:40

Tijd voor rekeningrijden. Dan mogen de electrische hufterrijders ook weer gaan meebetalen.

Leptob | 07-02-22 | 08:38 | 6

@_pacman_ | 07-02-22 | 08:54:
The game is dat iedereen zij deel betaald aan waar hij gebruik van maakt. Lijkt mij heel normaal en als elektrischrijders vinden dat ze dat niet hoeven omdat ze zich verheven voelen ofzo dan mag je ze gewoon hufterrijders noemen.

2voor12 | 07-02-22 | 08:58

@2voor12 | 07-02-22 | 08:58: Emotie is een slechte raadgever. Het maakt geen bal uit wat een elektrische rijder vindt wat hij recht op heeft of zich eventueel verheven zou voelen. De landelijke regels zijn momenteel zodanig dat een berijder van een elektrische auto geen MRB hoeft te betalen als stimuleringsmaatregel. Daar mag u van alles van vinden maar de berijder / eigenaar iets kwalijk nemen is een pietsje kortzichtig. En nee, ik heb geen elektrische auto.

_pacman_ | 07-02-22 | 09:05

Ja en dan.. in Noorwegen rijdt inmiddels 80% van alle nieuwe autos elektrisch , wen er maar aan trouwens die 1000 euro wegenbelasting per jaar gaat ook het verschil niet maken... altijd weer worden de zware Teslas genoemd, maar mijn BMW i3 is verdorie nog met zijn 1246 kg 100 kg lichter dan mijn laatste 3 serie.

Smoelensmid | 07-02-22 | 09:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Wacht even wacht even… het bijprinten van duizenden miljarden euri en die aan banken tegen negatieve rente uitlenen kan leiden tot inflatie? Nou, dat is me toch ook wat.

Vergelijk eens wat er op de balans van de ECB staat vs de balans van de FED qua percentage van het BNP. Bijna dubbel zo hoog aan vers gedrukt geld. Met als grootste doel om Italië overeind te houden. Kost wat koopkracht, heb je ook niets.

JohnLocke | 07-02-22 | 08:38 | 5

Italie zorgt voor extreem lage rentes bij ons al jaren dus zo erg is t allemaal niet

Auchie | 07-02-22 | 08:52

@Auchie | 07-02-22 | 08:52:

Die lage rente is leuk voor bedrijven en mensen met schulden. Als werkende burger mag je meer betalen voor een huis en word je pensioen kleiner dan bij hogere rente. Of denk jij dat bedrijven dit soort voordeeltjes doorschuiven naar hun klanten?

eerlijke joop | 07-02-22 | 09:23

Ben vooral benieuwd hoe Lagarde dit denkt op te lossen. Ze is al ruim behind the curve. Een directe verhoging van rente van 50 procentpunt zou een goede actie zijn, maar alles wijst erop dat pas eind 2022 actie wordt ondernomen. De politieke bobo's zullen haar voor het blok zetten: whatever it takes om de euro en de EU te redden. Ten koste van de burgers in noord-EU.

ThePozz | 07-02-22 | 09:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Greenflation (invloed van klimaatpolitiek) en ECB beleid zijn de belangrijkste aanjagers van de hoge inflatie.
Zal niet snel verminderen zonder ingrijpen. Waarvan je je af kunt vragen of dat gaat gebeuren. Hoge energieprijzen zorgen ook voor run op klimaatbestendig wonen èn daar is de EC dan weer heel blij mee.
Rente gaat ook nog niet komen, want dan klapt zuid-europa in elkaar.
Wordt het een clusterfuck of niet?

Bataafje | 07-02-22 | 08:35 | 5

@Bataafje | 07-02-22 | 09:17: Exact, de enige juiste analyse. Maar eigenlijk vooral terug te voeren op ECB beleid van steunprogramma's en dramatische toename vd geldhoeveelheid. Met een paar jaar 5++ procent inflatie is er maar een uitkomst: armoede voor een groot deel vd inwoners in NL.

ThePozz | 07-02-22 | 09:38

De accijns op brandstof is vast. Prijsstijging komt voor rekening van het leveranciersdeel. De benzine is hier niet het duurst. Nederland is een belastingparadijs voor VVDmensen met auto's van de zaak met subsidie en villahuizen met subsidie. Ook vrindjes van de VVD hebben veel subsidie en weinig belastingdruk.

AntiZanicz | 07-02-22 | 15:50

@AntiZanicz | 07-02-22 | 15:50: Over het leveranciersdeel zit ook BTW. Het vaste gedeelte van accijns + btw over accijns is al een euro. Er zijn weinig landen met een hogere benzineprijs en dan hebben we ook nog een torenhoge MRB zodat alleen het bezit al veel geld kost.

voldemort | 07-02-22 | 18:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Die tientallen miljarden voor de hangmathangers in Zuid-Europa moeten toch door iemand opgehoest worden. En dat bent u, de nederlandse loonslaaf.

2voor12 | 07-02-22 | 08:32 | 3

Dankbaarheid kennen ze niet, ze vinden ons zuinig, we moeten meer geven. Hun hele gedrag is is nemen en je afkatten. Waar zitten de meeste met bitcoins en zwart geld, in het land waar mijn huis nu staat.

gato | 07-02-22 | 08:47

misschien moet ik ook maar eens gaan hangmatten in Z.Europa... nog een paar jaartjes en dan met pensioen en de keet hier verkopen.. (gelukkig ook nog wat reserves, want pensioenuitkering lijkt riant, maar vrees dat ie wel weer afgeroomd gaat worden)

tek | 07-02-22 | 08:48

@tek | 07-02-22 | 08:48:
Ik nog een paar jaartjes en dan richting Azië. Ver weg van de EU.

2voor12 | 07-02-22 | 08:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen