Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

OEI! BNNVARA-columnist trekt woke diversiteitsmanager BNNVARA aan stukken

Wat zou Francisco van Jole hier van vinden?

Hee, eindelijk weer eens humor bij BNNVARA waar je ook om kunt lachen. De huiscolumnist van een gesubsidieerd NPO Radio 1-radioprogramma van BNNVARA (een verder enorm woke kutprogramma met kutpresentatoren én Francisco van Jole, een tumor met een mutsje) is Marcel van Roosmalen en die is dan weer wél heel grappig. Vandaar ook dat alle Youtube-video's met zijn column wel heel vaak worden bekeken en alle andere Youtube-video's van Radio 1-columnisten als Dolf Jansen nauwelijks. Vandaag was hij zó grappig dat we gerust een pooltje kunnen maken over wanneer precies Marcel van Roosmalen er door de verschillige en tolerante VARA wordt uitgedrukt, al dan niet op stiekem aandringen van Vera Keur of ander schijnheilig rot fruit dat nog altijd aan de gesubsidieerde socialistische babyboomersboom hangt. Want dat de manager Diversiteit en Inclusie BNNVARA (Sahar Noor) nog woker is dan Sylvana Simons in een kookpot met borrelend Fernandes laat zich raden. Check dan deze (door Van Roosmalen aangehaalde) totaalvernietigingsaanval op humor in de media! Zelfs suck my Dick Zijp krijgt nog een slappe van dit soort hysterisch snowflakegedram. Grutjes! Stereotypen in de media! Satire! Grapjes! Schadelijk! Impact! Oncreatief! KWETSEND! "Laten we als mediamakers onze verantwoordelijkheid nemen en een katalysator van gelijke kansen zijn." WEL GODVERDOMME! 

Laten we dat eens niet! Gratuite Afghaanse slachtofferpooier! Kwartjessekswerker! Bicultureel lichaam met baarmoeder! Tokentroela! Slaafvrije deugterrine uit de krochten van Vera Keurs toxische erfgoed! Falende Marcel van Dam-transitie!

"Het doel ‘humor’ lijkt alle middelen te heiligen. De opvatting ‘satire moet toch mogen’ overschaduwt dat stereotypering problematische patronen in de samenleving in stand houdt. Stereotypen doen bijvoorbeeld meer kwaad dan goed voor diegenen die reeds een achterstand op de arbeidsmarkt hebben."  

NEINNEINEINEINENIN! GA! WEG! ECHT! GA! GEWOON! EENS! WEG!

En dat managet nu dus 'Diversiteit en Inclusie' bij de toch al zo kapotgewokte hypocrisie-omroep BNNVARA. En als je dan weet dat Radio 1-zendermanager Klaske Tameling net zo veel humor heeft als Sahar Noor tijdens het wildvingeren van metaseksuele pussyhatbreisters van kleur in een nog door Jan Pronk zelf bekostigde subsidiehut van de Novib waar 'toevallig' ook Lara Rense haar nuancestudio heeft uitgestald, laat het zich raden wat er straks met Marcel van Roosmalen gaat gebeuren.

Die gaat natuurlijk bij nacht en nevel ineens foetsie en wordt vervangen door Elfie Tromp of één van die andere seksueel gefrustreerde Tinderdates van Humor zeg maar Tumor van Jole, zonder dat er ooit nog één woord aan vuil wordt gemaakt. Uitgegumd. Kaltgestellt. Uitgesloten. Afgedaan. Desnoods trekt Frans Klein persoonlijk wat lange messen uit zijn lade om Van Roosmalen in zijn rug te duwen. Lange messen zát op het Mediapark.

Denken wij hoor. Maar we horen erg graag van u hoe u denkt dat het straks afloopt met dit laatste stukje échte humor op Radio 1 (lol), waar het dogmatisch linkse moralistennieuws van alle kanten door de kieren van de strontkar komt zetten als pus uit de puisten van 3FM-luisteraars. 

Wat dat betreft zijn die columns van Van Roosmalen toch een beetje het orkest op de Titanic dat doorspeelt terwijl de onzinkbare schuit aan het zinken is. Al kun je die metafoor evengoed toepassen op Radio 1 zelf. Of überhaupt de NPO.

Reaguursels

Inloggen

Je noemt het diversiteit maar wilt onsmakelijke eenheidsworst. Ik denk dat kapotgewoked nu al het woord van 2022 is.

swuinm71 | 06-01-22 | 19:23

VARA was vroeger die zender waar Hans Teeuwen werd uitgezonden toch? Hoe diep kan je zakken zeg.

IslamPislam | 06-01-22 | 13:13

Hearhear.

XHannibalX | 06-01-22 | 10:37

Woke, en de onderliggende agenda van intersectionaliteit, is geen progressief Links maar regressief Links. Het gooit etnische kleurenblindheid en meritocratie op de vuilnisbelt en promoot in plaats daarvan professioneel slachtofferschap. Het vervangt een economie waarin mensen hun energie stoppen in meer presteren, door een economie waarin mensen hun energie stoppen in het aftroggelen van schadevergoedingen van andere mensen. Dus niet de koek vergroten, maar meer steggelen over de verdeling van de koek.

DutchLion33 | 06-01-22 | 10:20 | 1

Juistem. Tot er geen koek meer is en ook geen bakkers meer zijn. Want het enige dat woke onderwijs onze kinderen aanleert is raciale rancune, parasitisme en postmoderne blabla.
Dat zijn geen competenties die een samenleving welvarend, tolerant, humaan en stabiel houden.

Dandruff | 06-01-22 | 11:49

Het lijkt me dat Noor lijdt aan opvallend stereotiepe gedachtenpatronen.

Harry.Langezwaal | 06-01-22 | 09:43 | 1

Noor is het stereotype van de Wokie. Of ben ik nou bevooroordeeld?

Schoorsteenveger | 06-01-22 | 09:47

Humor censureren, humor reguleren, humor ombuigen, humor sturen, humor stroomlijnen. humor filteren, humor zuiveren. Het is de buil aan de wortels van de humor. Want wat is humor?
Nietzsche zei dat er twee menselijke reacties mogelijk zijn op de verschrikkingen van het leven, op de onberekenbaarheid, het leed, de pijn, de onvoorspelbaarheid, fatum. De ene reactie is "das Erhabene", het verhevene, het andere is "das Komische", het grappende. We moeten iets met het leven waarin we geworpen worden, en het komische is één van de belangrijkste instrumenten. het komische is het relativerende, het bagatelliserende, het omdraaiende, het tussen haakjes zettende, het spottende, het vervormende, het ontkrachtende.
De humor is juist datgene wat zich wil onttrekken aan de vaste kaders, aan het zware. Met humor kan de werkelijkheid van alledag gedeconstrueerd worden, door elkaar gehusseld, binnenste buiten gekeerd, tot in het absurde, en juist die draai aan de werkelijkheid geeft het zijn kracht. Er is simplistische humor, platte humor, op cliché's gebaseerde humor die nauwelijks vervormt, die slechts uitvergroot, aandikt, accentueert, contrasteert, en er is uiterst complexe meerlaagse, absurdistische of surrealistische humor, en daartussenin zijn er ontelbare mengvormen. Veel grappen bijvoorbeeld zijn schijnbaar simplistisch, spelen met het cliché waarbij dat cliché juist gehekeld wordt in plaats van versterkt, en andere grappen suggereren een dubbele bodem maar misbruiken humor om een onderliggende foute gedachte uit te kunne spelen. Dus ja, humor is niet gevrijwaard van misbruik en humor kan fout geïnterpreteerd worden. Maar ligt dat dan aan de humor zelf? Er zijn wrange grappen, harde grappen, misplaatste grappen, foute grappen, natuurlijk, maar de humor is zo veelkoppig dat een foute grap gebruikt kan worden om juist het foute aan de kaak te stellen, gewoon door een heel kleine extra nuance, of door de grap een bepaalde context te geven. En dan draait alles weer om, dan is de werking meteen anders.
Elke poging om humor aan banden te leggen, te reguleren is daarom gedoemd om te mislukken. Humor speelt met moraal en je kunt morele regels niet in de humor inbouwen. Aan de buitenkant kunnen we misschien in zeldzame gevallen besluiten dat een bepaalde grap gewoon niet kan, dat de humor hier een grens is overschreden waardoor de grap volledig ondergeschikt is gemaakt aan een onderliggende, niet door humor gedreven boodschap, en dat het uitspreken van die boodschap laakbaar is. Maar dat zijn de uiterste gevallen waarin humor ook niet meer als humor, als relativerende instantie, werkt maar enkel als voertuig wordt gebruikt om te kwetsen, pijn te doen, te vernederen, te kleineren, kwaad te doen. Maar binnen de grenzen van het humoristische is weinig te reguleren, eigenlijk niets. Want dat is wat humor is, dat het speelt met de regels die ons binden, dat het geen regels kent.

Schoorsteenveger | 06-01-22 | 09:38

Career limiting move van Marcel. Vind hem trouwens al zo’n 15 jaar niet grappig meer. Vroeger in de Intermediair en helemaal aan het begin bij NRC, dat was heel melig. Het burgermansbestaan heeft zijn gevoel voor humor aangetast helaas

Montresor | 06-01-22 | 09:38

Weer op de npo pissen? Het is wel terecht maar niet zo lekker.

npo | 06-01-22 | 09:06

Vroeger had je Achter het Nieuws en Brandpunt. Die kwamen nog wel eens met zaken die het daglicht niet konden verdragen zoals het gif in de Volgermeerpolder. En VN onthulde ook nog wel eens het een of het ander. Dat is toch wel heel iets anders dan de stok van diversiteit waarmee sommige mensen graag mee slaan.

Mark Bouwman | 06-01-22 | 08:53

In haar stukje schrijft Noor dat stereotyperingen als "drugsdealer Mo" dagelijks de revue passeren in de media. Maar in de VARA-versie van de dagelijkse praktijk heten drugsdealers meestal Kees of Bert en herkennen we agressief scooterjeugd door hun blonde haar en een bontkraag. Dus stereotypering mag wel maar het moet eerst door het anti-Wilders en hypocriete diversiteitsfilter van de VARA.

K. Westergaard | 06-01-22 | 08:29 | 1

Alleen al het idee dat stereotyperingen uitgebannen dienen te worden is bezopen. Stereotypen zijn des mensen. Zonder stereotypen kunnen we geen samenleving overeind houden. Het gaat erom hoe wij door de bank genomen met stereotypen omgaan, hoe wij die waarderen, hoe de relatie van een stereotype tot de werkelijkheid is, etcetera. En vertel mij niet dat men bij BNNVARA geen stereotypen gebruikt. Zo is er bijvoorbeeld het stereotype van "de kapitalist", van "de bankier", van "de PVV-stemmer", van "de Islamofoob", van "de racist", van "de witte man", en, aan het andere einde, die van "de socialist", "de arbeider", "het slachtoffer", "de vrijheidsstrijder", "de onderdrukte", enzovoorts.

Schoorsteenveger | 06-01-22 | 09:46

Dit krijgt een staartje natuurlijk. Denk niet dat mw. Noor dit kan waarderen en de rest van die deugers daar om haar heen ook niet.

DrachiR | 06-01-22 | 07:57
-weggejorist-
Rest In Privacy | 06-01-22 | 06:35

Van Roosmalen zal binnenkort, met een puntmuts op zijn hoofd, in een hoekje van het BNN-VARA gebouw zijn diepgemeende excuses aanbieden en beloven dat hij zichzelf gaat heropvoeden en zijn hele jaarinkomen schenken aan een goed intersectioneel doel of als eerste inleg in het herstelbetalingsfonds voor nazaten van totslaafgemaakten

batvoca2 | 06-01-22 | 06:23 | 1

Hij zou zich, uit solidariteit, Marcella kunnen gaan noemen.

Schoorsteenveger | 06-01-22 | 09:49

NPO "radio"1-BNN/Vara-bagger mooi beschreven, de valse deug-woke aansturing is al jaren ongeloofwaardig maar meelopende $- heerschappen als Dolf Jansen vind ik persoonlijk nog triester.
Die Marcel werkt niet in een gezellige fabriek.

hagelkruis | 06-01-22 | 05:20

Ja maar, kunnen dom blondjes nou wel of niet rekenen?

SaintNick | 06-01-22 | 02:14

Ik geloof niet dat ze hem op van Jole 's Joop hem dit keer woke genoeg vinden om hem zoals anders op de site te plaatsen.

GingerTed | 06-01-22 | 00:39

Radiopresentator of tv presentator met jonge jongens?

grapo | 06-01-22 | 00:02

Niet Van Roosmalen’s beste maar wel mooi dat hij in het hol van de leeuw deze kolderieke waanzin benoemt.

_pacman_ | 05-01-22 | 22:48 | 2

Hij was zichtbaar en hoorbaar nerveus. Mevrouw heeft dus waarschijnlijk een hele grote vinger in de pap.

Mokum Kosher | 05-01-22 | 23:32

@Mokum Kosher | 05-01-22 | 23:32: Inderdaad. Normaal ratelt hij het epistel met gemak af, maar nu haperde het af en toe. Eigenlijk beangstigend deze Stalinistische ontwikkeling in de media en dus in de samenleving waar niet meer wordt samen geleefd.

forecastle | 06-01-22 | 08:34

Zit er genoeg in de Geenstijl war chest om Marcel van Roosmalen wekelijks een paar minuten iets te laten prediken voor de site?

nAf-e | 05-01-22 | 22:38 | 2

Nee, weg met die foute linkse löl. Omdat hij één keer iets voorleest waar ‘we’ het mee eens zijn?

Von Knarrenstein | 05-01-22 | 22:55

Bedoelt u de oorlogskas? Doneer!

Dr. Worstenbroodje | 06-01-22 | 09:43

Iemand al geroepen dat hij haar zou doen ?

BMS | 05-01-22 | 22:34

Kijk, dat is nou echt woke zijn door Marcel van Roosmalen, want kwetsen door humor wanneer je domme dingen doet en er aanleidingtoe is, dat is ook cabaret. Dus handen daar van af! Het is hier China niet!

Jan, Leiden | 05-01-22 | 22:21
-weggejorist-
nightwish | 05-01-22 | 22:04 | 1

Hear hear. Verder vind ik die middagshow idd kut. Luister er wel eens, heel kort, naar in de auto. Alleen maar deugen en woke zijn. Heel vermoeind. En ik snap het concept van radio op de tv niet.

RGV42 | 05-01-22 | 21:39 | 1

@RGV
Herkenbaar!

toetssteen | 05-01-22 | 21:49

Ik herinner mij nog een Lilianne Ploumen (PvdA) die bij DWDD (VARA. Dus PvdA) heel serieus aan tafel vertelde dat we moeten stoppen met kwetsende grappen.
En zonder een spier te vertrekken vond ze dat we moesten stoppen met Belgengrappen.
Nu begrijp je waarom geen werkende Nederlander meer op dat voormalig arbeiderspartijtje stemt. Met dit soort achterlijkheden.

leo de pejo | 05-01-22 | 21:39 | 1

Het artikel en uw reaktie daar op vind ik niet zo urgent....

ger1306 | 05-01-22 | 21:58

Pffff, genderdwangbuis....
Als dit het soort werk en teksten van een diversiteitsmanager zijn, dan hoop ik daar héél ver van weg te kunnen blijven.

Wering | 05-01-22 | 21:38

BNRVARA gaat doen wat de ex-negerin-van-Trouw ook met Marcel deed maar waar ze niet voor durfde uit te komen.

Lepo | 05-01-22 | 21:32

Met die woke sneeuwvlokjes win je de oorlog niet.

Pferdefotze | 05-01-22 | 21:27

Mijn vrouw is niet eens blond en zit óók niet achter de kassa.

Ruimedenker | 05-01-22 | 21:20

Lekkere rant hoor.

FogerRederer | 05-01-22 | 21:08 | 4

@Dr. Worstenbroodje | 05-01-22 | 21:34:
Juist het slechtste gedeelte. Er valt ontzettend veel te lachen om FvD. En ook om Silly Syl Simons en graaf DENKula.

Graaf_van_Hogendorp | 05-01-22 | 21:35

@Graaf_van_Hogendorp | 05-01-22 | 21:35: En vooral om die manager (hoezo manager?) diversiteit. Die functie is vast vrijwilligerswerk. Als zij betaalt krijgt, is dat dan om te lachen of te huilen?

Dr. Worstenbroodje | 05-01-22 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

The Diversity Managers is de naam van mijn nieuwe rockband.

Asteroid-B612 | 05-01-22 | 21:08

Mijn vrouw is blond en kan niet hoofdrekenen, tja.

Vanilla | 05-01-22 | 21:08

De combinatie Woke en Humor kan best grappig zijn:
watch?v=j-xo_JxfiI8&t=3s

IosefTarasov | 05-01-22 | 21:07

Hoe kan het dan dat een (zelf toegegeven) aanrander nog steeds daar een betaalde functie heeft? Of bedoelen ze met diversiteit dat er ook criminelen enzo mogen werken?

NaughtiusMaximus | 05-01-22 | 21:06 | 1

Als je als witte aanrandende man heel vaak aangepakt wordt door het roze gevaar, dan sluiten de wokies je vanzelf weer in de armen. Iets met my enemy's enemies are my friends

Quantum Suicide | 05-01-22 | 21:41

GroOT Wassink, hoe staat het daarmee?

Verderkijkert | 05-01-22 | 21:04

Ach ja, volgende keer pakt van Roosmalen weer Baudet of Wilders. Of gaat hij tekeer tegen kernenergie. En dan is alles weer goed. Sterker nog, zo nu en dan zelf eens aangepakt worden valideert alleen maar de boodschap die hij wel in lijn met de vara ideeën bezigt. En dat is meestal. Grappig, maar trap er niet in. Van Roosmalen staat ferm naast de rode haan.

P-unit | 05-01-22 | 20:59 | 1

P-unit
Maar wel lol dat zijn betoog nu niet op de trololo staat.

toetssteen | 05-01-22 | 21:51

Mevrouw Noor weet ook niet dat veel kassapersonen met blond haar hoog opgeleid zijn, tot universitair aan toe. En zelfs dat vind ik niet van belang. Zolang ze professioneel en vriendelijk hun werk doen krijgen ze van mij een dikke 10, dat lukt velen. Dat halen de meeste regeringspersonen niet eens, die zitten onder het vriespunt, -5.

nobodiesunmighty | 05-01-22 | 20:58

"Onderzoek toont aan dat kinderen rond het tiende levensjaar zich al in een genderdwangbuis bevinden; ze geloven dat jongens sterk en meisjes zwak zijn."

Uit onderzoek blijkt dat een heleboel onderzoek alleen maar activisme is. Komt het uit de sociologiehoek en staat het haaks op de bekende levenswijsheden, dan is het onderzoek bagger. De enige waarheidsgetrouwe sociologie vertelt ons wat we allang weten.

Rest In Privacy | 05-01-22 | 20:57

Kan iemand een linkje geven naar een tv-programma met een scene met een blond kassameisje dat niet kan hoofdrekenen?

zetje01 | 05-01-22 | 20:56 | 3

Zit er niks tussen al die slappe grappen van "komt een man bij de dokter"?
Dat is het genre dat volgens die Noor niet meer kan en niet meer mag toch?
www.youtube.com/watch?v=qwyNUJbODbI

Schoorsteenveger | 05-01-22 | 21:04

@Schoorsteenveger | 05-01-22 | 21:04:
Oh ja, wie weet.
Ik zie wel eens een stukje, als het na VI komt.
Het zijn zo'n beetje allemaal nagespeelde oude moppen, waar enkel in bruine oudemannetjescafés om gelachen werd, 40 jaar geleden.

@neonreclame: top, was ik vergeten!

zetje01 | 05-01-22 | 21:14

In Afghanistan is het gebruikelijk om komieken te folteren. Het kind weet dus niet beter.

Mahatma | 05-01-22 | 20:53 | 1

In Afghanistan is men sowieso stiekem jaloers op blond haar. Gelukkig kan menig meisje aan de kassa aldaar doen alsof dankzij het hoofddoekje.
Oh ja: Marcel bij voetbal international was een prachtige combinatie.

Dr. Worstenbroodje | 05-01-22 | 21:37

Wie het laatst lacht mag het licht uitdoen.

Mr_Natural | 05-01-22 | 20:52

Humordenaars!

Ruimedenker | 05-01-22 | 20:47

Mevrouw Noor weet niet dat iemand achter de kassa in de supermarkt niet meer hoeft te kunnen hoofdrekenen. Bliep, pinnen, wilt u de kassabon? Ze zal wel blond zijn.

Rest In Privacy | 05-01-22 | 20:47 | 1

Zo lang het wisselgeld nog niet automatisch uit de kassa gespuugd wordt zal er toch enig hoofdrekenwerk plaats moeten vinden.

Vanilla | 05-01-22 | 21:07
-weggejorist-
mrfreeze | 05-01-22 | 20:46

Nu maar hopen dat jullie ondertussen knaken genoeg verdienen om van Roosmalen te betalen als hij de zak heeft gehad. Die van Amerongen doet dit ook niet voor wat liefdewerk oud papier natuurlijk.

WeirJack | 05-01-22 | 20:44 | 1

Jullie..??

Weet je wat ik heb uitgegeven aan het OV vandaag...!!

Zo grappig is ie ook weer niet....

neonreclame | 05-01-22 | 20:47

Lachen mag nog wel, maar wel in het vuistje, we willen toch niemand kwetsen?

Mr_Natural | 05-01-22 | 20:41

Ik denk dat ze Marcel gaan verdrinken in een vat jus d'orange, dan het deksel er op lassen en het geheel dumpen achter een Amsterdams Pannenkoekenrestaurant.

IosefTarasov | 05-01-22 | 20:40

Nu zeker. Als GeenStijl positief is dan gaan ze daar gelijk in een anti-reactie. Ben wel benieuwd of hij hun blogje Joop.nl haalt, of dat ze dat censureren

Snap_het_ook_niet | 05-01-22 | 20:39

Schaal 13, gok ik?

Lerp | 05-01-22 | 20:38

We gaan het vanzelf zien, of Van Roosmalen moet wieberen dus. De VARA kennende zou het me niet verbazen. Humor is daar toch vooral politiek-correct geneuzel uit de mond van Claudia de Brey, u weet wel, die door het koningshuis gecoöpteerde doos. Of Dolf Jansen, ook al niet te pruimen.
In die zin valt Van Roosmalen nogal uit de toon, dus dikke kans dat die Fidan Ekiz achterna gaat.

KeesBruin | 05-01-22 | 20:35 | 1

Van Roosmalen pakt volgende week weer Baudet of Wilders aan en alles is weer goed voor de Vara.

P-unit | 05-01-22 | 20:42

Van één of andere Franse sufferd in de supermarkt mocht ik mijzelf - na twee keer vergeten te zijn mijn groenten af te wegen - geen 'bête blonde' noemen, want dat was niet opvoedkundig verantwoord richting zijn zoontjes en zou hem thuis problemen met zijn blonde vrouw kunnen opleveren. Ik heb hem in mijn beste Frans uitgelegd dat ik geboren ben in een tijdperk waarin mensen nog humor en zelfspot hadden. Daarna heb ik nog een leuk gesprekje gevoerd met zijn 6-jarige zoontje. Die had wel humor, althans, nog wel.

MickeyGouda | 05-01-22 | 20:35 | 12

@MickeyGouda | 05-01-22 | 21:35:

Zelfs één uit duizenden Mickey.
Zeker niet identificeerbaar als bakfietsbaard.

(NB: een bakfiets heb ik voor het laatst in mijn studententijd wel eens rondgetrapt tbv biertransport)

Wel beducht of er meerdere triggers zijn voor het "bête blonde", een vrouwelijke hulk, of zijn er in de loop der jaren meerdere (mildere) versies ontstaan?

Milton_Styx | 05-01-22 | 21:55
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik wordt al jaren ingehuurd om in de studio's de decors te plaatsen. Één ding valt mij al jaren op, de enige niet blanken die daar werken doen de schoonmaak of beveiliging. Verder komen ze daar niet. Maar ik zal het wel verkeerd zien

Ikkejoop | 05-01-22 | 20:34 | 1

hahahaha.... humor! oops.. shit.. da s zeker niet om te lachen; kunnen we dan niet gewoon Rutte, Olongren en Kaag schoonmakers laten worden? Veel belangrijkere functies dan wat ze nu doen. Meer zingeving in hun leven. Wel ander salaris svp. Da s geen humor. Of zoiets.

nobodiesunmighty | 05-01-22 | 20:38

Waar komt eigenlijk dat idee vandaan dat BNN/VARA iets met humor te maken heeft? Cabaretiers die op zaterdagavond 'Bakkelende' roepen? Zeg eens AAA? Het kopspijkers-cabaret? Ik ben het niet eens met van Roosmalen, en vindt dat de humor op televisie onmiddelijk moet worden afgeschaft.

skoftig | 05-01-22 | 20:34 | 2

Omdat sommige mensen BNN nog associëren met Bart de Graaff. Hij had wel humor.

UnderTheDevil | 05-01-22 | 20:39

De VPRO had intelligente humor maar die heeft de VARA nooit gehad. Kan ook niet want arbeiders-humor moet begrijpelijk blijven. Vandaar dat VARA-humor eigenlijk altijd afzeiken is. Kopspijkers was in die zin wel aardig want ze zeken de machtigen af. Een hele verbetering vergeleken met wat hij daarvoor deed, De Steen en Been Show, waar hij alleen maar gewone mensen in de zeik zette.

IosefTarasov | 05-01-22 | 20:46

Het mag best een tandje minder met de humor. Al die grappen ten koste van anderen. Het kan ook anders, op zijn Engels. A horse walks into a bar, the bartender asks "Why the long face?"

Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:34 | 7

Nou ja ik dacht, voordat de partij van de dieren alle dieren grappen verbiedt.

Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:43

Yes!

Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:44

Celine Dion walks into a bar.
The bartender asks "why the long face ?"

Asteroid-B612 | 05-01-22 | 21:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom zou je een woke leven willen leiden ; is dat een doorgeslagen deugreactie van mensen die vanaf de geboorte al zeikerds waren ?

Koning BongoBongo | 05-01-22 | 20:33 | 3

Gaat uiteindelijk om macht. Om te kunnen zeggen wat de ander moet (laten), De macht van de voorheen machteloze. Iets anders is het niet. De rollen omdraaien, maar met minstens zoveel repressie als waarmee de rollen omgedraaid waren.

Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:36

@Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:36: juist. Iedere dictatuur heeft dergelijke programmeurs wat wel en niet mag, volgens de heersende klasse. Deze programmeurs zijn handig te gebruiken helpers, slaven van hun eigen onvermogen zichzelf te aanvaarden in een wereld waar ze door mama ter wereld zijn gebracht, waar ze niet in wilden zijn, waar de wereld nu om hen heen moet veranderen, compromisloos. Ideale sujetten om repressie naar uit te delegeren. Om macht uit te stralen, wraak.

nobodiesunmighty | 05-01-22 | 20:49

Iedere allochtoon heeft in Nederland gelijke kansen, wat Slavina ook jankt.

Maar al veertig jaar zie ik op de werkvloer ongelijke uitkomsten.

En dat ligt niet aan de kansen, maar aan de invulling.

En dát bepaalt de uitkomst.

Al geef ik toe dat de huidige generatie millenials qua arbeidsethos ook te wensen overlaten, zowel op productieniveau als bij het kantoorpersoneel.

Wijze uit het Oosten | 05-01-22 | 20:32

Ik vrees voor de carrière van Marcel van Roosmalen bij BNN Vara, want dit soort reactionaire praat wordt niet getolereerd in deze woke, dus zwaar gesubsidieerde organisatie. Hopelijk kan hij straks als vrije columnist terecht bij een andere club. Ik hoop het voor hem en voor ons.

donkeyman | 05-01-22 | 20:32 | 2

Denk dat ie gewoon mag blijven.

Beste_Landgenoten | 05-01-22 | 20:37

Dan neemt Hans Teeuwen toch gewoon zijn plaats in. Die is groot geworden bij de VARA.

bitterpete | 05-01-22 | 22:35

Bezoek regelmatig een blonde hoer en die kan verdomd goed hoofdrekenen

skoftig | 05-01-22 | 20:30 | 4

Ze zegt ook na elke betaling "Kassa"?

Milton_Styx | 05-01-22 | 20:33

Maar kan ze ook klokkijken?

SterF... | 05-01-22 | 20:34
▼ 1 antwoord verborgen

Oef. Zo. Nu eerst een blikje Grolsch.

Baron van Baesweiler | 05-01-22 | 20:29

“Onderzoek toont aan dat kinderen rond het tiende levensjaar zich al in een genderdwangbuis bevinden. “ Hahahaha

Lukiluuk | 05-01-22 | 20:27 | 1

Hahahaha.... Had ik ook. Ik ging daarna masturberen. Einde dwangbuis.
WTF man, wat een pseudomorosofistisch gezwets.

nobodiesunmighty | 05-01-22 | 20:53

"Go woke, get broke"

Harrie Haarlak | 05-01-22 | 20:25 | 1

Go woke, no joke.

Mr_Natural | 05-01-22 | 20:27

Je kan het Sara Noor niet kwalijk nemen, die liep vroeger de hele dag te lachen in Afghanistan van die hilarische mannen daar. Ze hield het niet droog in haar slipje en burka en kreeg kramp in haar kaken van het lachen. Dat is geen pretje om de hele dag met een nat slipje te moeten wandelen. Nu is zo'n burqa wel handig om een slipje in te wisselen (zoals wij op het strand een droge ondebroek konden wisselen toen je moeder een handdoek omhooghield) maar probeer het maar eens als er tien mannen om je heen zitten te grappen en grollen en je in een deuk ligt.
Geen wonder dat ze Afghanistan heeft ingeruild voor het redelijk makke Nederland en kan ik me voorstellen dat ze er voor waakt dat het hier ook gebeurt.

Sneerpoets | 05-01-22 | 20:24

Wat willen die diversiteitsmanagers nou?
Wat wil woke nou?
Humor verbieden, de verlichting tegengaan. Cultureel marxisme.

SterF... | 05-01-22 | 20:24

Als vluchteling hartelijk ontvangen in dit land en als dank onze humorcultuur verbieden. Is ze al 27 jaar in Nederland ongesteld?

BrutusBosch | 05-01-22 | 20:23

Mijn hemel heer Brussen. Ik moet sommige zinnen twee keer lezen. Maar dat ligt aan mij. Dat ligt niet aan jou. Wat kun je toch heerlijk metaforisch schrijven. Chapeau voor dit stuk!

Happy People | 05-01-22 | 20:22

De humor ligt op straat, bedankt voor de bewezen diensten.

Mr_Natural | 05-01-22 | 20:22

Marcel ken ik niet.

Maar hij heeft een leuke vrouw en zijn zwager kan geweldig gitaar spelen.
Helaas speelt zijn schoonvader al jaren piano in The Great Gig In The Sky.
Was ook een Baas. Met zijn betonnen linker hand.

Dus zelf kan hij ook niet slecht zijn.

Kapitein Sjaak Mus | 05-01-22 | 20:21

Ook jij nog de beste wensen, Bert

Tobi | 05-01-22 | 20:21

Het gaat al mis als je een manager diversiteit hebt. Tenzij dat een cynische ouwe (blanke) lul is die nog echt racisme van gezeik van Gen Z kan onderscheiden.

Muxje | 05-01-22 | 20:20

Ja, verbieden is in de mode. Lockdowns, klimaat regels, 100 km op de snelweg i.p.v. 130, verplichte corona app, verbod op vuurwerk. In die omgeving gedijt links goed en ruikt kansen op meer verboden, zoals op het woord neger.

helodia | 05-01-22 | 20:18 | 1

Ik denk dat Deugen en Woke binnenkort ook verboden worden.

skoftig | 05-01-22 | 20:21

Deze kwam uit je tenen hè, Bert? Lid geworden van je podcast. Keep it up!

UnderTheDevil | 05-01-22 | 20:18

Van Roosmalen is de hyperrelativist die alles, inclusief zichzelf, op de hak neemt tot er eigenlijk niks meer overblijft om nog zin en betekenis aan te geven. Als jou die humor goed ligt, dan is het genieten geblazen. Media Inside bijvoorbeeld is wat mij betreft prachtige televisie, zeker als van Roosmalen op dreef is, en soms gaat het lekker schuren als de gasten die in het programma aan mogen schuiven zijn cynisme niet snappen en daardoor meer doelwit van zijn satire worden dan medestander. Zo is volgens mij ook zijn verhouding met BNNVARA. Hier en daar schuurt het, zoals hier. Maar hij blijft gelukkig trouw aan zichzelf, althans zo komt het op mij over. Hij probeert Sahar Noor niet echt helemaal af te branden, maar het kost hem zichtbaar moeite, wat op zich ook wel weer vermakelijk is.
Dat de koek op een gegeven moment op is, lijkt mij evident. Hij wordt vierkant buiten geflikkerd of besluit zelf om te vertrekken, een van de twee, maar dat het gebeurt lijkt in de sterren geschreven. En van Roosmalen is miet dom, hij weet het natuurlijk.

Schoorsteenveger | 05-01-22 | 20:17 | 1

De familie Froger als Barbapapa’s. Hilarisch.

The_Black_Knight | 05-01-22 | 20:28
-weggejorist-
zwaaropdehand | 05-01-22 | 20:17 | 3

Uiteindelijk cancelen de wokers zichzelf, is al aan het beginnen bij de feministen vs transgenders, nog even beetje geduld.

Thomtidom | 05-01-22 | 20:16

Tjonge wat een zaaddodend stuk van die diversiteitsmanager. Zo niet origineel , humorloos brrrr.

Drkildare | 05-01-22 | 20:14

Nou goed... Hoe lang is dat Woke gebeuren nu aan de gang.. Jaar of 6 in volle vaart..??

Ook een BNN ziet uiteindelijk dat het draagvlak weg is, en zal vier jaar na nu, weer eens de verkeerde kant van de humor opzoeken...

neonreclame | 05-01-22 | 20:13

Wat een verschrikkelijk paternaliserend schrijfsel van die Sarah Noor. Alsof ik te dom ben om stereotypen te herkennen.

me163komet | 05-01-22 | 20:12

Marcel, de Fidan van 2022

Rollins | 05-01-22 | 20:06 | 1

Inderdaad, ook van Marcel zal de 'urgentie' worden gemist Ook al weet niemand wat dat betekent...

ger1306 | 05-01-22 | 22:13

Podcast De Staatsgreep van van Roosmalen is goed te doen.

Ashtrey | 05-01-22 | 20:05

Soms begrijp ik niet waar jij staat Bert..

Er zijn wel meer dingen die ik niet snap trouwens....

neonreclame | 05-01-22 | 20:05

Humor, het liefst zouden de vara cabaretiers het verbieden.

thanseeuwen | 05-01-22 | 20:04 | 2

Hoe kun je nu iets verbieden als je niet eens weet wat het is?

Zeurders | 05-01-22 | 20:08

Gelukkig demonstreren de VARA cabaretiers bij elk optreden dat zij de humorloze wereld al sinds lang betreden hebben.
Wat rest zijn witte onderbroeken met vlekken van bedenkelijke RAL-tint, die om het hardst #not-me kreunen.

Dat vinden wij dan weer om te lachen.
Leedvermaak om links-aangedane maatschappelijke droefheidstoeters.
Het is triest ja, dat hoort nu eenmaal bij humor.
Zij lachen dan weer, omdat ze betaald worden van ons belastinggeld . #omtehuilen

Milton_Styx | 05-01-22 | 20:13

Hopelijk wel in een standje met de persoon met de juiste huidskleur en zieligheidscategorie in de dominante positie?

Zeurders | 05-01-22 | 20:04

Die gelijke kansen zijn er al en dat is op zich prima. Het woke gedachtengoed gaat niet uit van gelijke kansen maar gelijke uitkomsten. En dat is retarded.

Asteroid-B612 | 05-01-22 | 20:03 | 3

Precies.
Ieder weldenkend mens is voor gelijke kansen. Dat is het beste voor de samenleving als geheel, en voor elk individu.

Maar gelijke uitkomsten betekent dat iedereen zich altijd aan moet passen aan de domste, luiste, traagste en minst bekwame persoon. Dat is catastrofaal voor de samenleving als geheel, maar ook voor elk individu.

In liberale economieën klimt talent het snelst omhoog, en de rest volgt vanzelf. In socialistische en samenlevingen wordt talent bestraft. De rest blijft op de bodem hangen, of probeert op te klimmen met corruptie, criminaliteit en nepotisme.
Uiteindelijk gaat de hele boel altijd failliet.

Dandruff | 05-01-22 | 20:23

Precies en daarom is manager diversiteit en inclusie newspeak voor manager discriminatie quotum en lange tenen, zodat de 'juiste' mensen worden voorgetrokken, en de 'juiste' meningen worden verkondigd. Heel inclusief hoor.

Incitatus | 05-01-22 | 20:57

@Dandruff | 05-01-22 | 20:23: Daarom willen de wokies ook rapportcijfers op school afschaffen. Iedereen slaagt, JIppie !

Asteroid-B612 | 05-01-22 | 21:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland