achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Utrecht gaat "hand in hand om stadhuis staan", BNNVARA's personeel gaat "elkaar troosten", Amnesty: "Mensenrechten verloren"

Wakker met Wilders

De partij van burgemeester Sharon Dijksma

Niet alleen Utrecht houdt elkaar vast, ook BNN ruimt er een DoMiBo voor in. Directeur content Suzanne Kunzeler en algemeen directeur Lonneke van der Zee stuurden deze mail naar alle medewerkers: "Het is een donkere ochtend. Gisteravond is er met een overgrote meerderheid een partij verkozen die in verkiezingstijd een zogenaamd ’gematigde toon’ aansloeg, maar die wel het klimaatbeleid wil stopzetten, Nederlanders met een islamitische achtergrond ziet als tweederangsburgers, Nederland uit de EU wil en de onafhankelijke publieke omroep wil schrappen. (...) Veel standpunten van de PVV druisen in tegen alles waar BnnVara voor staat en vormen een directe bedreiging voor onze rechtstaat en samenleving. Daar heb ik persoonlijk slecht van geslapen en ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben. Daarom nodig ik je uit om vanmiddag om 16.30 uur naar de bar te komen om met elkaar te praten en elkaar een hart onder de riem te steken." Meer van zulks, geschreven met net iets andere Chat-GPT prompts door net iets andere organisaties, na de breek.

Update: Vanavond een krakers-demonstratie 'tegen de verkiezingsuitslag' op de Dam. "Vanuit de krakersscene is een demonstratie aangekondigd tegen de verkiezingsoverwinning van de PVV. De PVV is de grootste geworden en parlementair links is kleiner dan ooit. Temidden van een genocide in Gaza kiest Nederland voor islamofobie. Maar links is nog niet verslagen in de straten. Spreek je uit tegen islamofobie, tegen racisme, tegen anti-queerhaat. En spreek je uit voor de klimaatstrijd. Samen gaan we harder strijden dan ooit."

De sociale wetenschap is geen van beide. Hoe meer titels, hoe minder je begrijpt

De sociale wetenschap is geen van beide. Hoe meer titels, hoe minder je begrijpt

Stel: je kwaliteit van denken is écht zo laag

Oke Amnestij

Extinction Rebellion 1

Extinction Rebellion 2

Hoe vier je Haarlems 778 jaar aan stadsrechten na de verkiezingen van gisteren?

lol

Oh

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.