Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Angélica de Sancé opgevist uit het Stamcafé

"Wie zijn toch die weggejoriste en opgerotte mensen die proberen een kabinet te vormen?"

Dit is niet het Stamcafé-topic, dit is een lange comment van Angélica de Sancé uit het Stamcafé van zaterdagavond. En dat is het doorplaatsen waard, dus bij dezen.

"Wie zijn toch die weggejoriste en opgerotte mensen die proberen een kabinet te vormen?

De pathologische leugenaar
Pathologische leugenaars staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze houden enorm van aandacht en zullen leugens steeds groter en gekker maken om de aandacht op zichzelf gericht te houden. Check!

Vragen worden vaak op een ontwijkende manier beantwoord. Wat je in de gaten moet houden is of zo’n persoon je vraag ook écht beantwoordt. Pathologische leugenaars zijn vaak nogal manipulatief van aard en daarom een ster in vragen ontwijken, bijvoorbeeld door over een ander onderwerp te beginnen. Check!

Wanneer je pathologische leugenaars op een leugen betrapt, kunnen zij nogal agressief en defensief reageren: “Sybrand, haal je waakhond weg!” Het hele kaartenhuis dreigt immers in elkaar te storten. Hoe een persoon reageert als deze geconfronteerd wordt met een leugen kan dus veel betekenen. Ook kunnen ze overtuigend beweren ‘er geen herinneringen aan te hebben’. Check!

Ogen zijn de spiegels van de ziel. Mensen die pathologisch liegen hebben vaak de neiging om oogcontact te vermijden óf juist om overdreven veel oogcontact te maken. Tijdens een gesprek (of ’n vragenuurtje bijvoorbeeld) kunnen ze opvallen door plotseling met hun mobieltje te gaan zitten spelen in plaats van aandacht te schenken aan de vragensteller. Check!

Iemand die pathologisch liegt, doet dat meestal op een overdreven ontspannen manier. Hij of zij voelt namelijk vaak geen berouw tijdens het liegen. Let er dus op hoe iemand overkomt bij het vertellen van een leugen. Check!

Mensen die pathologisch liegen hebben vaak een patroon van instabiele relaties met anderen. Deze lopen namelijk meestal stuk door alle leugens. Vaak lukt het ze zelfs helemaal niet om een relatie aan te gaan. Check!

En…, heeft u hem herkend?

♬ “Ik ben vandaag aan’t liegen aan’t liegen aan’t liegen
Ik kan behoorlijk liegen
Zo liegen deed ik nooit!  
Ik ben wel vaak ‘n leug’naar
’n Leug’naar ’n leug’naar
Maar zo behoorlijk liegen
Deed ik tot nog toe nooit!” ♫

De Farizeeër
Toen het CDA lijsttrekkersverkiezingen hield, won Hugo de Jonge nipt van Pieter Omtzigt. Later trok Hugo de Jonge zich terug en eiste Wopke Hoekstra plek één voor zichzelf op, een dolkstoot in de rug van de man die maar met enkele tienden van procenten van Hugo de Jonge had verloren.

Pieter Omtzigt is heel populair bij de kiezers en in zijn eentje haalde hij 1/3 van het aantal Kamerzetels voor het CDA binnen. Ook is hij één van de weinige Kamerleden van de coalitiepartijen die ‘zonder last of ruggespraak’ het kabinet controleerde. Het kabinet heeft veel te verbergen en wekelijks komen nieuwe leugens aan het licht. Menig minister of staatssecretaris is al geofferd om de leugenachtige premier en zijn leugenachtige kabinet te kunnen laten aanblijven. Toch was het Pieter Omtzigt die met zijn doortastendheid het kabinet definitief ten val bracht. Hij werd erom geprezen en Ruttes mea culpa klonk door in de huiskamers toen hij demissionair werd.

Maar Barbertje moest hangen; geen luis in de pels van Rutte IV s’il vous plait! Wobke Hoekstra deed wat Van Haersma-Buma dus al eerder had gedaan met Pieter Omtzigt toen die zich als een terriër had vastgebeten in het MH17-dossier, tot grote ergernis van Rutte. Deze tweede keer heette het “Functie elders” en dat was de volgende dolkstoot. Regeren met de VVD wordt een partij altijd zwaar aangerekend. De PvdA werd erdoor geminimaliseerd.

Toen vlak voor de verkiezingen het CDA vreesde slachtoffer te worden van regeringsdeelname aan het kabinet Rutte III, werd er door de CDA-top nagedacht over een campagne tegen de lachende leugenaar met PVV-achtige leuzen. Nadat dit nieuws was uitgelekt, volgde dolkstoot nummer drie: Hoekstra wilde zijn handen in onschuld wassen en gelijktijdig Pieter Omtzigt beschadigen door te proberen hém deze Zwarte Piet toe te spelen. Maar Pieter Omtzigt houdt er vele dossiers op na en hij kon met bewijzen in de hand, Hoekstra wegzetten als ‘n échte Farizeeër!

Het calimerocomplex
“Gert-Jan, ruim jij de tafel even af… dan beginnen wij alvast met de vergadering…” “Oh, en als je tóch in de keuken bent, zet effe koffie wil je…” “Eh, Gert-Jan, Wopke heeft liever thee…, wolkje melk en twee klontjes suiker graag…” (Fluistertoon)- “En neem je tijd, hihi…”   “Ach liefje toch”, -Kaag aait hem over zijn kale knikker- “niet zo principieel zijn vandaag hoor, we moeten een aantal flinke hobbels nemen!” “Grrr.” “En wat is dat…?! Grommen tegen ’t baasje?!” “Foei!”

Hallucineren
Iemand die hallucineert denkt iets te horen, zien, ruiken, proeven of voelen dat er niet is. Zo ziet Kaag overal rechtsextremisten en populisten die haat zaaien en de democratie ondermijnen. Ze vindt hen een groot gevaar voor de samenleving omdat ze geweld verheerlijken en in staat worden geacht aanslagen te plegen. Het gaat dan meestal om mensen die zich verzetten tegen de ‘omvolking’, de oplossing die D66 bedacht heeft om de problemen ten gevolge van de vergrijzing tegen te gaan. D66 noemt zich ‘woke’ maar ondermijnt zélf de westerse normen en waarden door typisch Europese verworvenheden zoals vrijheid van meningsuiting en democratie bij het grofvuil te zetten. Mensen die de problemen ten gevolge van de massa-immigratie uit het Midden-Oosten en Afrika ondervinden, omdat ze in dezelfde wijken wonen als de immigranten en erover willen spreken, worden door D66 buitengesloten. 

Wegkijken doen politici graag, het is ook veel gemakkelijker dan toegeven dat je gefaald hebt en verantwoordelijk bent voor de algehele verloedering van de maatschappij die wegzakt in troosteloosheid en nauwelijks nog toekomstperspectieven heeft als een groot deel van de ‘jongeren’ liever in drugs handelt, koppenschopt, lachgas snuift en auto’s in brand steekt in plaats van een opleiding te volgen. “Wie zijn toch die mensen die niet hallucineren zoals Kaag maar de trieste realiteit ervaren als deze kansenparels of prachtjongeren vernielingen aanrichten, ambulanciers aanvallen of brandweerlieden en agenten bekogelen met zwaar vuurwerk, ziekenhuizen binnendringen en het verplegend personeel aanvallen omdat ze vinden gediscrimineerd te worden als ze niet met voorrang worden geholpen en behandeld, privileges waaraan ze gewend zijn geraakt toen ze Nederland illegaal binnenkwamen?” 

Kaag, het diplomatieke genie, kan maar niet begrijpen waarom niet álle mensen op haar stemmen, terwijl zij toch als enige over een onuitputtelijke bron van wijsheid beschikt, alle problemen juist analyseert en daarom ook kan oplossen, wat ze ook wel “Nieuw Leiderschap” noemt. Of in het Duits… Nee, dat woord durf ík niet te gebruiken

Waandenkbeelden hebben
Ideeën of overtuigingen verkondigen die niet kloppen. D66 noemt zich milieupartij maar is tegen kernenergie. Samen met GroenLinks vindt de partij dat bomenkap in Canada, de woudreuzen vervolgens verschepen naar Amsterdam met olie-stokende schepen die net zo vervuilend zijn voor het milieu als miljoenen auto’s en ze daarna verbranden, waardoor er nog eens extra veel CO2 en fijnstof vrijkomen, goed voor het klimaat en de leefomgeving! Ook werkt D66 de Nederlandse boeren tegen terwijl die zeer rendabel produceren en veel milieuvriendelijker zijn dan buitenlandse boeren die onvermijdelijk de tekorten moeten aanvullen als de Nederlandse boeren worden uitgekocht.

Wereldwijd is er een voedseltekort en Nederland is een belangrijke voedselexporteur. Het beleid van D66 veroorzaakt armoede en honger in derdewereldlanden. Armoede elders leidt weer tot massa-immigratie, een brain drain en net zoals globalisme, tot milieuproblemen. Ook bestrijdt D66 het Christendom omdat ‘t conservatief vasthoudt aan ouderwetse normen en waarden, hoewel het Christendom onder invloed van de Verlichting veel humaner is en zich meer heeft aangepast aan moderne opvattingen dan de Islam, dat nog steeds vroeg Middeleeuwse dogma’s propageert en tegen wetenschappelijke vernieuwing en technologie is. 

Kaag noemt de islam een verrijking en omarmt de aanhang van die religie. Ze verheerlijkt de vroeg Middeleeuwse islamitische kledingvoorschriften: trots draagt ze een hoofddoek als ze buigt voor Iraanse Ayatollahs en ze noemt het dragen van alles verhullende kleding door vrouwen ‘vrijheid’. Dat de islam vrouwen zowel juridisch als in het dagelijkse leven als tweederangs mensen ziet, is voor haar een ‘inconvenient truth’ en daarom zwijgt ze liever over eerwraak dan dat ze er iets tegen onderneemt. Als homo’s in Amsterdam worden bedreigd door moslims, spreekt ze net als Halsema over het rechtsextremistische gevaar. Jetten, haar homoseksuele voorganger, durfde de olifant die vlak voor zijn neus stond ook al niet te benoemen want de waarheid spreken is niet-inclusief en dat is vandaag de dag belangrijker dan feiten erkennen en problemen oplossen. 

Gedesorganiseerd zijn
Een onvermogen hebben om orde aan te brengen. ‘Als de kat van honk is, dansen de muizen op tafel.’ En ze danste op tafel! Ze vierde dat ze het eerste vrouwelijke premierschap van Nederland al min of meer op zak had, terwijl ze wist dat elders Rutte ook feestvierde: de VVD was wederom de grootste partij geworden onder zijn lijsttrekkerschap. En terwijl het kabinet, ondanks alle schandalen, tóch een meerderheid behaalde bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen, gijzelde Kaag vele maanden het hele land omdat ze perse de door de kiezer uitgedunde minifracties van GroenLinks en de PvdA erbij wilde hebben.  

Verward zijn
D66 wil schadelijke drugs legaliseren, hoewel die (altijd) een ernstig gevaar voor de volksgezondheid betekenen. “Ze worden anders tóch wel geconsumeerd,” luidt de argumentatie. Tegelijkertijd maakt D66 zich druk over het nuttigen van suikers en vetten omdat die producten (overigens alleen bij overmatige consumptie) ongezond zijn. Echter, als de levensverwachting in Nederland boven die van het EU-gemiddelde uitsteekt, promoot de partij ‘het pilletje van Drion op het nachtkastje leggen’, omdat anders de ouderen te veel geld gaan kosten. Euthanasie is immers het nieuwe kroonjuweel van D66 (In plaats van ’t referendum) en de eerste rechtszaken tegen mensen die anderen daarmee van dienst willen zijn door zelfgemaakte zelfmoordmiddelen te verhandelen lopen al.

Dat de massa-immigratie waar D66 zo’n groot voorstander van is, vele honderden miljarden heeft gekost, net als de EU, waar Nederland als pinautomaat fungeert, deert de partij dan weer niet. Kaags stokpaardjes mogen heel veel geld kosten en desnoods tot het bankroet van Nederland leiden! 

En leest u nu eens welke symptomen er kunnen optreden bij schizofrenie: Hallucinaties, waandenkbeelden, desorganisatie en verwardheid!

Arm Nederland…  

<Sarcasm mode on>

*Advertentie 

Angelica’s hulp bij zelfdoding V.O.F. Zie je het even niet meer zitten de laatste tijd? Misschien kunnen we elkaar dan een handje helpen! Ik heb ‘n behoorlijke studieschuld, woon twaalf hoog en beschik over een discreet balkon met uitzicht op het park. Al voor € 300,- kunt u het voor vijf minuten huren. Twijfelt u nog of verwacht u moeite te hebben met het zetten van uw laatste stap? Voor een meerprijs van € 500,- kunt u mij of een van de collega’s vragen u net dat kleine zetje of duwtje in de rug te geven dat u nodig heeft om de juiste beslissing te nemen!

Onze huisregels - Gezien de omstandigheden kunt u alleen cash afrekenen - Vanwege uw en onze gezondheid, houden we ons aan de geldende coronaregels - In verband met de verwachte topdrukte -donkere dagen voor Kerst, spoedige beëdiging Rutte IV- dient u in de decembermaand vooraf te reserveren.

<Sarcasm mode off>

BTB en blijf gezond!

Angélica de Sancé (fictief personage)

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Pferdefotze | 05-12-21 | 23:38

Soms vraag je je af: is die man het point of no return gepasseerd dan dat ie zo lang aanblijft?
Tot wanneer kan hij zich zonder kleerscheuren terugtrekken?

Als hij slim is kiest ie voor zichzelf en treedt hij terug (en neemt een veilige functie elders). Je moet er toch niet aan denken dat hij zich letterlijk voor de leeuwen laat werpen?

mozaard | 05-12-21 | 23:18

"Heeft u hem herkend"?
Ja, onze aanvoerder voldoet precies aan het signalement. Wat raar dat het stemvee hem elke keer weer kiest.

Nivelleermarionet | 05-12-21 | 21:28

Wat een mooie vrouw was Michele Mercier in haar Angelique-rol, Beeldschoon. Ik vond Angelique echt een prachtige serie. Avontuur, romantiek, spanning. Ik was geloof ik een jaar of 11 toen ik de serie zag en ben benieuwd of ik 'm nu nog zo mooi zou vinden, want mijn favoriete genre is horror.

Toos Bevergeil | 05-12-21 | 20:45 | 1

En een goed geschreven stuk, markiezin!

Toos Bevergeil | 05-12-21 | 20:53

Knap stuk, je zou haast gaan denken dat er een plan achter zit.

ademende aarde | 05-12-21 | 19:15

In de politiek maak je carriere door de hele dag te netwerken, te vergaderen en te ouwehoeren. En de hielen te likken van mensen die hoger staan in de rangorde.
Kortom, mensen die daadwerkelijk iets kunnen blijven ver weg uit de politiek.
Voor nietsnutten op zoek naar een bovengemiddeld hoog betaalde baan waar zelfpromotie belangrijker is dan iets presteren, is de politiek een paradijs.

DutchLion33 | 05-12-21 | 19:03

Die dame is toch de markiezin van de engelen? Werd er in die films ook geneukt?

Rest In Privacy | 05-12-21 | 18:13 | 2

Is dat niet van de Angelique reeks?

thanseeuwen | 05-12-21 | 18:20

Dat "ik ben vandaag aan't liegen" liedje is op de melodie van Jodokus J. Kwak ("ik ben vandaag zo vrolijk"), realiseer ik me opeens. Of ben ik niet de enige ?

Asteroid-B612 | 05-12-21 | 18:11

Prachtig stuk, hoewel ik bij pathologische leugenaar diverse mensen herken...

BroederMartin | 05-12-21 | 17:50 | 1

Ja, heel opmerkelijk. Ik ook! Toch, Angelica?

Beste_Landgenoten | 05-12-21 | 18:33

Angélica de Sancé, een betere temperatuurmeter-scribent in de "aars" van de samenleving kun je niet wensen. Hulde.

PieterPassant | 05-12-21 | 17:39

Ik heb hier geen actieve herinnering aan. Hahahaha

thanseeuwen | 05-12-21 | 17:31

Wat een dom verhaal over D66. Die partij lijkt steeds meer een kop van Jut om allerlei primitieve rancune tegen aan te ventileren.

Niet dat Angelica ooit iets heeft gelezen van het programma of de standpunten of de letterlijke uitspraken van D66 politici, nee ze gaat puur af op de onderbuik, en haar eigen vooroordeel. Ik zou zeggen, kijk eens iets verder dan het eigen vooringenomen idee. Maar, dat gaat niet gebeuren.

Was Angelica niet de dame die het verzonnen verhaal van "haar zuster" voor zover ik me herinner, die bespuugd zou zijn door Marokkanen in de tram in Amsterdam? Ja dat was zij. Bij doorvragen bleef niets van dat verhaal over. Geen spaan. Het was een puur verzinsel, bedoeld om de gemoederen eens even lekker op te jutten.

Beste_Landgenoten | 05-12-21 | 17:29 | 8

@Beste_Landgenoten | 05-12-21 | 18:28:
Ik doelde op de plucheklevende politiek die D66 bedrijft. En niet te vergeten op hun inmiddels bij vriend en vijand door de mand gevallen nieuwe leider.

Spring Bruissteen | 05-12-21 | 18:58

Topverhaal juist. Wat voor walgelijke partij D66 is geworden, is klaarhelder voor iedereen die niet in een deugfuik zit gevangen. Zelfs de eigen leden eisen van Kaag dat ze opheldering geeft over haar "nieuwe leiderschap".

Als u meent dat de kritiek op uw lievelingspartijtje geenszins te wijten is aan haarzelf, dan ontbreekt het u aan reflectie.

Kicksalot | 05-12-21 | 20:24

@Kicksalot | 05-12-21 | 20:24:
Nee ik heb helemaal niets met dat dommige vrij schieten op D66. Je ziet dat ook uitsluitend komen uit de PVV FvD richting. Ik snap wel waarom, dat zijn de meest hypocriete partijen als het gaat om democratie. Alles top down. De leider is de baas. En dan zeker denken dat als zij aan de macht komen dat patroon zomaar zal omslaan in inspraak en democratie? Wie houd je dan zelf voor de gek?

Beste_Landgenoten | 05-12-21 | 22:17
▼ 5 antwoorden verborgen


Mark Rutte is zo goed in liegen omdat hij gewend is om zelfs zijn eigen wezen te ontkennen, namelijk dat hij een homo is.
Hij is in ieder geval geen hetero, want nog nooit never met een dame aan zijn zijde gesignaleerd.
Wel met mannen zoals, Jort Kelder, Jan Kees de Jager, Gordon etc.

Ik vind het nogal raar, dit geheimzinnig doen. Ik beschuldig niemand, ben ook niet homofoob, maar dit fenomeen zie je ook bij katholieke priesters, paters, etc. ze durven voor zichzelf niet te erkennen wie ze zijn, en knijpen oftewel de katjes in het donker, of zijn totaal verknipt.

King of the Oneliner | 05-12-21 | 17:26

Klinische amateurpsychologie gaat nog eens heel groot worden: het hoe en waarom volgt ongetwijfeld later.

Hetkanverkeren | 05-12-21 | 17:24 | 4

Is het dat, Hkv, of is het een aangeboren aanleg voor het duiden van de realiteit?

MickeyGouda | 05-12-21 | 17:27

@MickeyGouda | 05-12-21 | 17:27: Wie ben ik om de party pooper op pakjesavond te zijn, maar ik vind het onbevoegd stellen van psychiatrische diagnoses een nogal armzalige stijlvorm. Dat zou ik heel persoonlijk kunnen maken, maar daar heb ik vanavond totaal geen zin in, MG.

Overigens wordt het ook dit jaar weer geen gratis enkeltje Spanje ben ik bang. En ik heb mij nog wel zo misdragen!

Hetkanverkeren | 05-12-21 | 17:38

@Hetkanverkeren | 05-12-21 | 17:38:
De aanhouder wint, Hkv! Zelfs een tripje naar de Costa del Sol zou mij momenteel kunnen bekoren, terwijl ik er gewoonlijk niet dood gevonden wil worden. De combi corona en winter doet rare dingen met een mens.

MickeyGouda | 05-12-21 | 17:47
▼ 1 antwoord verborgen

In de panelen is Angélica de Sancé mij ook al een aantal keer opgevallen. Scherp en goed onderbouwd zet ze haar argumenten uiteen. En ook nu, raak! Recht in de roos.

ratelaar | 05-12-21 | 17:19 | 5
-weggejorist-
Koning BongoBongo | 05-12-21 | 17:49

@D-Fens_1963 | 05-12-21 | 17:36:
Alsof het daarom gaat! Het was een verzonnen verhaal, om een te tonen dat Marokkanen zomaar een oudere dame zouden hebben bespuugd. Gewoon, een leugen, veel anders was het niet. Hoef je mij niet te gaan afkammen..

Beste_Landgenoten | 05-12-21 | 18:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Angélica. Het eerst waar ik dan aan denk is dat dat de nick is van een man met een baartje, behoorlijk op leeftijd, houdt van sushi en een gasbarbecue heeft.

Leptob | 05-12-21 | 17:01 | 2

Mannen met baardjes hebben geen gasbarbeque. Trouwens, een apparaat op gas mag nooit bbq heten. Net als vegetarisch vlees geen hamburger heet. Als ik op gas vlees wil braaien gebruik ik het lasapparaat wel.

The-loopy-cowboy | 05-12-21 | 17:10

'Angelique' was een woest-romantische tv-serie uit begin jaren 70. In mijn pre-puber-herinnering veel scenes op en rond een hemelbed, Angelique gekleed in slechts een laken, en een man, type ruwe bolster blanke pit, met een litteken op zijn wang, ongetwijfeld van een sabel(duel).

Zenzeo | 05-12-21 | 16:55 | 2

Of wellicht is op de horens genomen door een geit.

jaja | 05-12-21 | 16:59

Pff, heel even dacht ik, ik moet die personages overzetten naar 2 personen uit de hedendaagse politiek.
Kom ik eigenlijk niet verder dan mijzelf te bedenken dat in mijn pre-puberherinnering politici met een ministerschap of aanverwante portefeuille altijd mensen waren om tegen op te kijken.
Autoriteit op het vakgebied, (af)gestudeerd in de richting, gedegen onderzoekers, dossiertijgers en meer van dat soort ter zake doende kwalificaties.
How little did I know.

D-Fens_1963 | 05-12-21 | 17:19

Een zoektocht naar mensen die van binnen helemaal verrot zijn, maar van buiten er nog als een verse dandy uitzien EN ook nog eens slaafs zullen luisteren, gaat een heel lang verhaal worden. Neem even de wondere wereld van Hugo de Jonge... tpo.nl/2021/12/05/geert-dales-hugo-sa...

Feynman | 05-12-21 | 16:52 | 3

Heb het net gelezen. Leestip!

Duwbak_Linda | 05-12-21 | 16:56

IJzersterk stuk en zeer lezenswaardig, en tot mijn verbazing van Geert Dales. Dank.

funda | 05-12-21 | 17:12

Net zo’n open deur als dit stuk. Iedereen die een beetje op GS en TPO en Twitter rondhangt weet dit al. In beide gevallen is het een goed geschreven inkoppertje. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: de kennis van het falen is alom aanwezig, deze kennis bevindt zich alleen bij de verkeerde mensen, en vindt geen ingang naar de goegemeente.

The-loopy-cowboy | 05-12-21 | 17:13

Niets of niemand is meer te vertrouwen. Gisteravond 17 (!) schoenen gezet, maat 46, en vanochtend leeg aangetroffen. Hoe kan Sint of één van zijn Pietermannen dat missen? Zelfs het geloof in de Goedheiligman valt mij momenteel dus zwaar.

goedverstaander | 05-12-21 | 16:52 | 2

Hebt u al bij uw buren gekeken?

funda | 05-12-21 | 16:59

@funda | 05-12-21 | 16:59: Nee, de buuf is mij momenteel iets te gretig. Ook al niet te vertrouwen.

goedverstaander | 05-12-21 | 17:24

En ondanks alles staat de VVD nog steeds vet in de plus? Het zou me niet eens meer verbazen als in het huidige verrotte NL de verkiezingsuitslagen - ook - worden gemanipuleerd.

isitsoornot | 05-12-21 | 16:44 | 3

Ik denk de meesten de bui al zien hangen als we Kaag of Klaver aan de macht krijgen.
Die denken: alles beter dan dat.

jaja | 05-12-21 | 16:48

Laten we het parlement bestormen onder aanvoering van een QAnon-sjamaan. Dit kan niet kloppen

Miyagi | 05-12-21 | 16:48

Wat een tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend stuk weer zeg

Miyagi | 05-12-21 | 16:41

Uit welk jaar is die foto? Erg preuts, vind u niet? Haar nachtpon ligt net voor de ronding van haar borst begint en hij is net afgesneden boven haar bilnaad. Jammer.

Rest In Privacy | 05-12-21 | 16:39 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Later, als Angélica onze eerste vrouwelijke premier is, kan iedere stamgast trots zeggen dat hij of zij nog met haar in het café heeft verpoosd.

MickeyGouda | 05-12-21 | 16:39

Voor degenen die er nog niet achter zijn:
De eerste eerlijke politicus moet nog geboren worden.

jaja | 05-12-21 | 16:38

"en Angelique zong heel melancholiek jodelodehohee, vol verlangen naar romantiek (jodelahoetie)"
Nee, ik ga u niet kwellen met de Toon van deze Muziek.

funda | 05-12-21 | 16:32

Nog geen dag officieel geregeerd en nu al 21 zetels foetsie. Zelfs met PvdA en GL, droomcoalitie van Kaag, nog geen meerderheid. Zelfs de VVD begint te glijden. En dan ook nog eens zonder Ook Pieter Omtzigt-effect. Wat een grap!

jochum1980 | 05-12-21 | 16:28 | 4

gelukkig komt Frans in deze verwarde tijden met een encycliek t.w. ''daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt"jo. is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker die verdwaald is zeker". "Sinterklaasjournaal ongezien de Typhus.

adje_hekkensluiter | 05-12-21 | 16:37
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi stuk maar ik wist het allemaal al. En weet nu ook waarom de liegende ex-voorzitter van de VVD dat crematorium heeft gekocht. Voorkennis.

Piet Karbiet | 05-12-21 | 16:27 | 4

Hij wilde er een Cajun restaurant beginnen?

funda | 05-12-21 | 16:35

Neen.

Piet Karbiet | 05-12-21 | 16:47

De spanning stijgt...

funda | 05-12-21 | 17:00
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
NatteApenBallen | 05-12-21 | 16:25 | 3

'Ik drink dus ik besta' of zoiets.
*zevende blik kanonbier openrukt*

Bibop | 05-12-21 | 16:21 | 2

Serieus? 7 blikken kanonbier?
Dat zou mij niet lukken. Respect! En proost.

Ride_On | 05-12-21 | 16:35

@Ride_On | 05-12-21 | 16:35: De langetermijneffecten zijn vaak desastreus. Zoals de onbedwingbare neiging om Ford Probe te rijden. De horror . . .

Lubbberrtt | 05-12-21 | 16:50

Vroeger, laaaang geleden toen kaas ook een topicje had.
Uit het interview:
GS: Laat maar. Zeg, hoe verhouden GS en Twitter zich met elkaar in jouw belevingswereld? KdV: Ik zie GeenStijl als de vrouw met wie ik oud wil worden en Twitter als mijn tijdelijke minnares. GS: Je gaat dus vreemd, eigenlijk? KdV: Dat zijn jullie woorden.
Proest. Kaas en GS zijn samen oud aan het worden.
Nog ff en het is weer GU jaarstatisiekejesdingesoverzicht. Kan haast niet wachten.

grapo | 05-12-21 | 16:21 | 1

SpannOnd!

MickeyGouda | 05-12-21 | 17:03

Oh, zoals die keer dat iemand zei dat-ie een boek van Klaus Schwab niet kende, terwijl hij blijkbaar een inhoudelijke bedankbrief had geschreven voor datzelfde boek nadat hij dat boek toegezonden had gekregen? Die keer?
www.youtube.com/watch?v=jjPAr3YFktk
Als iemand die zich noch bezig houdt met complottheorieën, noch met Klaus Schwab zou ik er bijna wat van denken.

SIogra | 05-12-21 | 16:20

Homo Sapiens heeft iets met pathologisch liegen, merkten al vele filosofen op. Zoveel die plaat eigenlijk inmiddles grijs gedraaid is. Om nu plots het te ontwaren in onze leiders is in zichzelf een staaltje verneukeratief denken. Past aardig in het vooral esthetisch georiënteerde discours op dit blog (hint: perfect geïllustreerd door de bovenmatige belangstelling tot kijksport F1, vrouwenplaatjes, cartoons en ontzettend grappige, kleurrijke maar vooral inhoudsloze volzinnen die zo in trek zijn bij de tot het bot verveelde en overgestimuleerde lezersschare).

GeenAccount | 05-12-21 | 16:16 | 4

Kun je iets duidelijker zijn?

Duwbak_Linda | 05-12-21 | 16:19

Dan is het toch maar fijn dat er reaguurders zoals u zijn, die kort en duidelijk formulerend een goed onderbouwde waarheid kunnen presenteren.

Kapitein Sjaak Mus | 05-12-21 | 16:21

Pfff, was eigenlijk van plan om met een woordenboek erbij uw plempsel nog eens over te lezen maar moet nu eerst even m’n beeldscherm schoonmaken.

D-Fens_1963 | 05-12-21 | 16:36
▼ 1 antwoord verborgen

"Wie zijn toch die weggejoriste en opgerotte mensen die proberen een kabinet te vormen?

Het probleem is dat ze niet zijn weggejorist en zeker niet opgerot. Daar begint het al mee. Het feit dat het kan dat een demissionair kabinet met praktisch volledige bevoegdheid regeert en geen nieuwe regering hoeft te vormen. Omdat beide slaapkamers buitenspel staan.

Een ieder die hervorming wil, zal eerst (naast een nexit en tijdelijke opschorting van alle klimaat, vluchteling en immigratie verdragen) daar eerst eens naar moeten kijken.

Graaf_van_Hogendorp | 05-12-21 | 16:15 | 4

Dat is ook de enige reden waarom er nog geen nieuw kabinet is. Ze kunnen nu gewoon doen wat ze willen.

Dubbelepunthoofd | 05-12-21 | 16:20

Dit kabinet in de woorden van Zappa; "It ain't dead but is sure smells funny".

funda | 05-12-21 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Spijker.
Kop.
Raak.

Wijze uit het Oosten | 05-12-21 | 16:13

Ze willen helemaal geen kabinet vormen. Deze dictatoriale situatie komt ze beter uit. 'Ze kunnen ons niet meer wegsturen in deze demissionaire status' grapte Rutte onbeschaamd.
Ze willen ook helemaal niet zo snel mogelijk uit de crisis. Crisis is macht.
Ze geven letterlijk helemaal niet om ons maar om alleen maar om geld en macht.
De zorg mag zgn niet wegkwijnen maar de vrije ondernemer die kan stikken.

keestelpro | 05-12-21 | 16:12 | 2

Juist, Kees. Ik hoor 'm die 'grap' nog zo maken.

Dubbelepunthoofd | 05-12-21 | 16:21

Als vrije jonguh, die gewoon zijn klauwe uit zijn mauwe laat hange, bejje gewoon de sigaah in dit land.

funda | 05-12-21 | 16:48

"Dit is niet het Stamcafé-topic"
M.a.w. we mogen geen linkjes droppen. Bummer.

Duwbak_Linda | 05-12-21 | 16:10

Topreaguursel. Het wordt nu tijd voor korte topics met korte reaguursels die te doen zijn tijdens het bakken van gourmetvleesjes. I.v.m. steeds omdraaien en zo. 5 December.

Leptob | 05-12-21 | 16:09

Mag je jezelf tegenwoordig niet meer van kant maken ofzo?

SterF... | 05-12-21 | 16:05 | 1

Als ik naar je nick kijk...

Adriel | 05-12-21 | 16:41

Leuke samenvatting van meerdere topics. Niets nieuws onder de zon. Next.

Lukiluuk | 05-12-21 | 16:02 | 2

Precies.
Ik mis de transgenders nog in het verhaal.

jaja | 05-12-21 | 16:12

@jaja | 05-12-21 | 16:12: Aan de broodnodige diversiteit waar dit land zo naar snakt wordt keihard gewerkt. En hoewel er al heel veel bereikt is, is de strijd nog lang niet gestreden. We rekenen op uw steun, want we moeten het samen doen.

funda | 05-12-21 | 16:52

Vind Segers wel goed gekarakteriseerd.

Duwbak_Linda | 05-12-21 | 16:02

Zit ik een ellenlang stuk te lezen.. kom ik op het eind zie ik dat het geschreven is door Angélica de Sancé, iemand die niet bestaat. Ik zit dus eigenlijk een verzonnen verhaal te lezen. Pak volgende keer m'n sprookjesboek wel.

johnyl | 05-12-21 | 15:58 | 5

Het hele leven is een sprookje.

Lorejas | 05-12-21 | 16:13

@Kapitein Sjaak Mus | 05-12-21 | 16:09: Sinterklaas bleek ook al Turkse roots te hebben; waarschijnlijk is dit een listige truc van de Erdoman.

funda | 05-12-21 | 16:54

@funda | 05-12-21 | 16:54:
Toen waren de Turken nog duizenden kilometers ver weg op de Aziatische steppen en dachten nog niet na om de boel te verzieken aan de Egeische kust.

Basil Fawlty | 05-12-21 | 16:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom plaatst GS een dergelijk debiel stuk?

neolib | 05-12-21 | 15:58 | 3

Omdat alle stukken zo zijn.
Toch?

Schadenfreude | 05-12-21 | 16:09

Om jou te ergeren, dat lijkt me evident.

funda | 05-12-21 | 16:39

Anders snap ik het niet.

nobodiesunmighty | 05-12-21 | 16:41

Als er tv iets over zelfdoding wordt uitgezonden verschijnt er aan het end altijd een verwijzing naar de zelfmoordlijn. Bij deze,

Chat of bel 113 of gratis 0800-0113

Bibop | 05-12-21 | 15:56 | 2

Kost de staat 1,8 miljoen (misgelopen belasting)

rifraf | 05-12-21 | 16:10

Dat eerste stuk beschrijft exact ook Baudet

YoMoms | 05-12-21 | 15:55

Is d’r foef wel geschoren op die foto?

Gaat het niet dan? | 05-12-21 | 15:53 | 1

Natuurlijk niet.
In die periode had elke vrouw een ontplofte marmot.

jaja | 05-12-21 | 16:18

Angelique, onvergetelijk waren de scènes op de skavenmarkt en met de katten van Kreta.

Arnold Layne | 05-12-21 | 15:52 | 2

Vrij naar Asterix in Helvetie: the whip! the whip!

funda | 05-12-21 | 16:41

*Opstaat voor de Tegel Van Het Jaar*

keestelpro | 05-12-21 | 15:50 | 2

Welk jaar?!

Gaat het niet dan? | 05-12-21 | 15:52

Ga maar weer zitten Kees, ik weet dat je mijn tegels goed op waarde weet te schatten, maar dit is me wat teveel eer.

Lorejas | 05-12-21 | 15:56

Ik weet niet wie Angélica de Sancé is, maar op de foto bij dit topic meen ik Michele Mercier te herkennen. Evenals reaguurder Van Knarrenstein op 15:35 raakte ik ook wel een beetje in vervoering, vooral de scene waar die zeeman haar crotchhigh boots uittrekt, en aan haar voeten ruikt. Die laarzen droeg ze al een dag of 4 aan elkaar. De hele bioscoop, goed bezocht: aaaagh. Heerlijk.
Untameble Angelique. Ze is trouwens al 82 nu.

hotnot | 05-12-21 | 15:47 | 13

@MickeyGouda | 05-12-21 | 16:58:
Jawel en niks aan de hand. Ik begrijp je trauma. Maar om je gerust te stellen, wat mensen je ook proberen wijs te maken, de kerstman en de paashaas bestaan echt.

Basil Fawlty | 05-12-21 | 17:06

@Basil Fawlty | 05-12-21 | 17:06:
Als jij het zegt, dan twijfel ik geen seconde. ;-)

MickeyGouda | 05-12-21 | 17:10
▼ 10 antwoorden verborgen

Je zult maar een doodswens èn hoogtevrees hebben. Diskriminazi.

goedverstaander | 05-12-21 | 15:45

Inderdaad een lekker wijf: dan ga je toch anders tegen je medereaguurders aan kijken. Toppertje!

Hetkanverkeren | 05-12-21 | 15:44

Met genoegen gelezen

laurentius | 05-12-21 | 15:44

Ik vond het in het cafe gisteren al een genot om te lezen. Zo mooi dat ik het vanochtend nog eens gelezen heb.
En dacht vanochtend "dit zou eigenlijk een topic moeten zijn."
Ik was dus niet de enige.
Prachtig dit. Meer graag.

grapo | 05-12-21 | 15:43

Leuk leesvoer op een sombere zondagmiddag. Somber niet alleen vanwege de donker luchten buiten.

Pummetje | 05-12-21 | 15:40 | 1

Heeft uw favoriete club alweer verloren?

D-Fens_1963 | 05-12-21 | 15:50

Mooi geschreven hoor.

Is dit nog nieuws? | 05-12-21 | 15:38

Aaaah, Angelique, wat was ik verliefd, lekker hoor.

Von Knarrenstein | 05-12-21 | 15:35 | 3

Keek vroeguh met m'n moeder. Denkt dat ik door Angelique onbewust m'n eerste stijfje kreeg.

Bibop | 05-12-21 | 15:43

"Angelique...."
"Geoffrey..."
"Angelique...."
"Geoffrey..."

Schoorsteenveger | 05-12-21 | 16:27

De vrouw van mijn jongensdromen.

Pieter Breydel | 05-12-21 | 16:36

Als we deze reaguursels nu bundelen en een boek uitbrengen, krijg ik dan weer een gesigneerde versie?

Kaas de Vies | 05-12-21 | 15:35 | 1

Jullie weten toch nog dat Rutte Gordon Heeft ontboden in het torentje om hem deze tactieken bij te spijkeren?

Jos Tiebent | 05-12-21 | 15:38

Subliem!

apek00l | 05-12-21 | 15:35 | 1

Dank je.

Kaas de Vies | 05-12-21 | 15:35

Na vaccinatieplicht stel ik voor dat iedereen verplicht de pil van Drion moet innemen.

Ik offer mijzelf op en ga als laatste.

Kaas de Vies | 05-12-21 | 15:34 | 1

Drion belde, hij wil zelf als laatste.

funda | 05-12-21 | 17:05

Ik eis ook een topic!

Kaas de Vies | 05-12-21 | 15:33 | 11

@Basil Fawlty | 05-12-21 | 16:13: Oh echt Basil. Tja ik kan het me niet meer herinneren. Wat een lange en prachtige tijd hebben we zo met elkaar. Af en toe een beetje flamen enzo. Daarna weer bier.
Kijk die namen nou allemal in dat kaas topic. Wauw.. nostalgie.

grapo | 05-12-21 | 16:17

Heb je al gehad.

Piet Karbiet | 05-12-21 | 16:25

@Piet Karbiet | 05-12-21 | 16:25:
Niet deze week!

Kaas de Vies | 05-12-21 | 16:37
▼ 8 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl