Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Re: Uitnodiging VPRO Tegenlicht Meet Up 'Trollen, Trump en Thierry'

Gifje. Ook een soort meme

On 23 Apr 2018, at 16:34, [naam] <[programmamaker]@dezwijger.nl> wrote:

Beste Bart Nijman,

Pakhuis de Zwijger nodigt u graag uit als spreker voor het programma Tegenlicht Meet Up 129 - Trollen, Trump en Thierry op woensdag 16 mei in samenwerking met VPRO Tegenlicht. De Tegenlicht Meet Ups zijn informele gespreksavonden van 20:00 tot 22:00 naar aanleiding van de afgelopen Tegenlicht aflevering. De VPRO aflevering Trollen, Trump en Thierry, die pas 13 mei te zien zal zijn, geeft een blik in de wondere wereld van internetcultuur, trolls en memes. We onderzoeken de link van deze internet-ideologie met anti-feminisme, de herwaardering van conservatieve gezinswaarden en de aanklacht tegen politieke correctheid. Tijdens de Meet Up op 16 mei willen we graag verder praten aan de hand van deze aflevering over de invloed van deze internetcultuur op politiek en maatschappij.

Ik nodig u graag uit om samen met ons de vraag te onderzoeken in hoeverre we deze internet cultuur kunnen verbinden met media platforms als GeenStijl, hoe we volgens u hun invloed kunnen inschatten op politiek en maatschappij en op welke manier u kijkt naar de centrale stellingen van deze internet-ideologie, met name het anti-feminisme, de herwaardering van mannelijke en vrouwelijke waarden en de aanklacht tegen politieke correctheid. Wij achten u uitermate geschikt om die rol te vervullen en hopen dan ook dat u een bijdrage wil leveren aan het gesprek. We hopen uitermate op uw aanwezigheid, vooral gezien de één-op-één relevantie.

VPRO Tegenlicht regisseur 
Mea Dols zal alvast al als spreker aanwezig zijn, ook staat een uitnodiging open naar Ico Maly, professor in nieuwe media, die een onderzoek uitgevoerd heeft naar het gebruik van Pepe the Frog. Ook sociaal- wetenschapper Linda Duits, onderzoeker The Red Pill Jitse Schuurmans en student filosofie Jesper Jansen zijn uitgenodigd. De avond draait om interactie met het publiek; over het algemeen een spannende avond met videofragmenten en verschillende invalshoeken. Jij bent bij deze ook vast uitgenodigd voor het sprekersdiner dat plaatsvindt om 18u30. Ik hoop van harte op uw aanwezigheid!

Ik hoor graag van u terug.
Vriendelijke groeten, 
[Programmamaker]

Antwoord na de breek.

Beste [Programmamaker], 

Deze uitnodiging en de tekst op de site van de Zwijger deden me grinniken. Wat een krampachtigheid over wat internetplaatjes en een margeforum als 4chan, maar vooral: welke "internet-ideologie” bedoel jullie? Internet is niet het 'boze blanke mannen-medium' dat de media er zo vaak van lijken te maken. Reddit is bijvoorbeeld een gigantisch platform voor alle onderwerpen, op alle niveaus, die je kunt bedenken. Niet bepaald een ‘ideologie’, of het moet de vrijheid van gedachten- en informatie (-uitwisseling) zijn. 4chan is een geinige maar relatief irrelevante trollenbunker waarvan je niet weet hoe jong of wit of mannelijk het is want iedereen is daar anoniem. Memes, tenslotte, zijn een universeel verschijnsel van internetplaatjes- en grappen die absoluut niet alleen in het kielzog van Thierry of Trump opduiken, maar over iedereen, elk onderwerp, and anywhere.

Als je me zou willen bevragen over “anti-feminisme”, dan wil ik eerst weten wat jullie gehanteerde definitie van “feminisme” is. Want als daarmee de identiteitspolitieke, met malle Amerikaanse terminologie gelardeerde SJW-waanzin van UvA-safespacers, Linda Duits of de “Stellingdames” wordt bedoeld, dan zou ik mezelf inderdaad met enthousiasme “anti-feminist” willen noemen. Maar als het gaat over traditionele feministische waarden als vrouwenrechten, gelijkheid tussen de geslachten en zelfbeschikkingsrecht (ook of misschien wel met name voor vrouwen uit regressieve en/of religieuze culturen), dan ben ik (en is GeenStijl) net zo feministisch als the next guy. Als in: ik geloof in gelijkheid tussen man en vrouw. De huidige golf radicale (internet-) feministen lijkt echter zelfs de biologische verschillen tussen man en vrouw te willen ontkennen, en daar moet een redelijk mens toch echt de grens trekken.

Als je me vraagt naar de “herwaardering van mannelijke en vrouwelijke waarden”, dan vraag ik: welke herwaardering? Er valt niets te herwaarderen. Mannen en vrouwen zijn in dit land voor de wet gelijk en hebben dezelfde rechten en plichten. Er zijn slechts een paar reactionaire gekkies aan het ene eind van het hoefijzer die Den Vrouw terug aan Het Aanrecht willen zetten en daarbij abusievelijk cq valselijk veronderstellen dat iemand als Jordan Peterson hen steunt in deze sneue missie, en d’r zijn een paar vergelijkbare reactionaire gekkies aan het andere eind van het hoefijzer die hysterisch in de aanval gaan tegen alles wat mannelijk is, wat ze “toxic masculinity” noemen en waarmee ze altijd witte mannen uit de uitzonderlijk goed gefeminiseerde westerse wereld bedoelen (die met hun papadagen en draagzakken en parttime banen om de kinderen van en naar school te kunnen brengen), maar nooit, bijvoorbeeld, vigerende patriarchale structuren in de islamitische cultuur. Een gewonnen strijd overdoen om de volgende slag te kunnen negeren, dus.

In het midden zit de overgrote meerderheid zich te verbazen over deze sujetten, terwijl we tezamen proberen de laatste plooien in ongelijke betaling en behandeling tussen mannen en vrouwen glad te strijken. Het is immers hoog tijd voor meer vrouwen op vuilniswagens, in de bouw en op boorplatforms want deze stuitende ongelijkheid kan niet blijven voortduren in een wereld waarin raden van bestuur, bedrijfstoppen en politieke bewegingen allemaal al een nagenoeg evenredige man/vrouw-verhouding hebben bewerkstelligd dan wel per quotum hebben afgedwongen.

De aanklacht tegen politieke correctheid, tenslotte, kan ik derhalve maar net zo goed meteen richting deze programmering indienen, want het bespreken van “Trollen, Trump en Thierry” verraadt een inherent onbegrip van zowel het internet, de (grotesk overschatte) invloed van “trollen en memes” én de verkiezingszeges van beide heren. Een onbegrip dat vaak leeft bij mensen die met een flinke dot cognitieve dissonantie wijzen naar Het Internet, een paar memes met kikkerkoppies en het waanzinnige idee dat “witte mannen” eigenlijk allemaal racisten zijn die hun wijf willen knechten en de vreemdeling willen verwijderen om zo hun eigen mannelijkheid terug te eisen. Want zij, de weldenkende progressieven van de rede en de redelijkheid, kunnen toch nooit zélf verzaakt (en dientengevolge verloren) hebben van Trump, Thierry en hun aanhang? Ja, daar verzet ik me wel tegen - de vraag is alleen of het in deze zaal, met dit thema en deze genodigden, een zinvolle besteding van mijn tijd is. Trump won in 2016. Thierry in 2017. Het is nu 2018. Get over it.

Iemand die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar een internetplaatje van een kikker kan ik echt niet serieus nemen, Linda Duits is een onredelijke hysterica met nare SJW-neigingen en tenslotte blijf ik graag ver weg van filosofiestudenten, zeker als het Jesper Jansen is, die beter gewoon eens lekker op Tinder kan gaan in plaats van zijn frustraties tot vrouwenhaat om te buigen en daarmee ook nog interviews en debat-uitnodigingen weet te scoren die hem in de waan laten dat zijn jaren ’50-idealen wellicht nog kansrijk zouden kunnen zijn omdat hij er steeds naar gevraagd wordt op een manier die suggereert dat hij een voorhoede van een enorme beweging vormt. Which he doesn’t, really.

Het meest zinvolle argument dat ik tenslotte kan bedenken om vriendelijk te bedanken voor deze uitnodiging, is dit: Internet uitleggen, altijd -1.

Met vriendelijke groet,

Reaguursels

Inloggen

Ik maakte me enigszins zorgen toen ik dit item hier aantrof, maar mijn dank, Van Rossem, want zeer correct en welbespraakt beantwoord.

"Maar als het gaat over traditionele feministische waarden als vrouwenrechten, gelijkheid tussen de geslachten en zelfbeschikkingsrecht (ook of misschien wel met name voor vrouwen uit regressieve en/of religieuze culturen), dan ben ik (en is GeenStijl) net zo feministisch als the next guy. Als in: ik geloof in gelijkheid tussen man en vrouw. De huidige golf radicale (internet-) feministen lijkt echter zelfs de biologische verschillen tussen man en vrouw te willen ontkennen, en daar moet een redelijk mens toch echt de grens trekken."

Waarvan akte.

EefjeWentelteefje | 24-04-18 | 19:01

Voor Geenstijl begrippen een keurig antwoord. Had scherper gekund.

degrotedromer | 24-04-18 | 15:28

"We onderzoeken de link van deze internet-ideologie met anti-feminisme, de herwaardering van conservatieve gezinswaarden en de aanklacht tegen politieke correctheid."
Deze "We" is de trollenomroep en de brief een zuigpost.

"deze internet-ideologie"
bestaat er zoiets als een internet-ideologie? Zelfs indien ja.
Dan maakt dat een willekeurige memetische greep in de lamentijnentank met ideeballen (s10e4) nog niet tot een internet-ideologie.
Glad, breekbaar dun ijs voor een kartellid met zendmachtiging die krokant is en goed zal smaken met ketchup en die gebonden is aan journalistieke richtlijnen en wetgeving ten aanzien van lasterlijke smaad.

"geschikt om die rol te vervullen" welke rol? Duh, als de eeuwige "bwm" natuurlijk.
(Maarten zal niet aan een kruis worden gespijkerd omwille van de zonden van enige veronderstelde "internet-ideologie")

hallevvezool | 24-04-18 | 13:54

Je hebt dus van die NPO-mastodonten als Rob Trip, Kees Driehuis en Paul Witteman, die na 63 jaar nog steeds menen een goed zicht te hebben op wat er speelt in de maatschappij. En tegelijkertijd dat 'malle internet' maar 'nieuwerwetse fratsen en gekkigheid' vinden. En, angstaanjagend genoeg, ze worden nog steeds om hun mening gevraagd.

His Lordship | 24-04-18 | 12:14

Als ik dit event zou organiseren (wat geen zinnig denkend mens zou doen) en als ik vervolgens toch de tegenwoordigheid van geest zou hebben om dit antwoord te lezen en te rachten het echt te begrijpen, zou ik me na lezing van kant maken, Ik zou beseffen dat het leven te ingewikkeld voor me is. En ik zou niks meer met Amsterdam, nou ja.. laat maar

xspalm | 24-04-18 | 11:44

Dankjewel Bart, soms denk ik wel eens dat alle rede en logica langzaam het raam uit gaat, maar dan lees ik die heerlijk heldere re en houd ik toch nog wat hoop over. Gewoon spijker, kop, raak.
Goed gedaan.

je therapeut | 24-04-18 | 11:09

Oh my, je leest die uitnodiging en weet direct wat voor een avondje dat gaat worden.. niet zeker natuurlijk, maar wel aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, policor eigenpijpprogramma.

Kouwe Kees | 24-04-18 | 10:15

Mooi antwoord Bart.
Je moet daar niet als enige die de interwebsachtige constructies kent gaan zitten.

Ook altijd grappig hoe zo'n Jordan Peterson de alt right hoek in wordt geschilderd.
Hij is christen, je weet wel, dat geloof dat indirect juist de ongebreidelde import van islamieten mogelijk maakt.
Maar christen zijn, blank zijn en voor familiewaarden zijn is natuurlijk extreem rechts.
Ik ben benieuwd wie ze gaan strikken voor de rol die ze voor Nijman hadden bedacht.
Als ze echt niemand kunnen vinden houd ik mezelf aanbevolen.
*kikkerpak strijken doet*

LuckyGirl | 24-04-18 | 10:11 | 1

Ik begrijp persoonlijk niet helemaal waarom mensen nu zo gek zijn op Peterson, afgezien van het feit dat hij opkomt tegen de complete betutteling van de jeugd en voor gebruikelijke wetenschappelijke waarden en normen. Maar de laatste keer had hij het over het opruimen van kamers. Hmm, wacht even, misschien bedoelde hij de tweede kamer? Die kan wel een keer opgeruimd worden er zit wel wat rotzooi in inderdaad.

O2Neutraal | 24-04-18 | 22:25

@Van Rossem Jouw inhoudelijk geweldig onderbouwde afwijzing deed me ook grinniken. Maar ik realiseerde me wat anders: Waar jullie voorheen dit soort verzoeken afdeden met "Hoi! Nee! Doei" ga je nu echt de diepte in... en ik lees eigenlijk alleen maar goede argumenten om juist eens face to face - in een debat met echte mensen - te verkondigen.

Het past bij GeenStijl om dat juist niet te doen. Snap ik. Maar je inhoudelijke mening verdient het om gehoord te worden door juist de GeenStijl hatende SJW'ers, poliCorren en boosmensen.

bartjeau | 24-04-18 | 08:51 | 3

Ergens mee eens, alleen dit is weer een hele groep tegen 1. Dat is dezelfde val als waar Jan Roos is in gelopen.

martymcfly | 24-04-18 | 09:25

Bart moet juist wegblijven, op de uitnodiging ingaan betekent indirect dat je met de vraagstelling wens bent, quod non.

Analia von Solmsch | 24-04-18 | 14:34

Enorme spagaat dit. Het antwoord verdiend een groter publiek. Een baken voor hen die zich afvragen of zij nu de enige zijn die het niet meer snappen.
Aan de andere kant. Door te gaan geef je ook types die pretenderen de spreekbuis van velen te zijn de bevestiging dat ze relevant zijn.
Ik neig echter meer naar niet gaan. Als je wel gaat zal je toch ook medestanders in de zaal willen hebben en een reaguurder die van zijn zolderkamer komt om in een zaal te gaan zitten zie ik nog niet zo snel gebeuren.

Johanvb | 25-04-18 | 15:10

Toch laf om op basis van de titel te besluiten dat de inhoud u wel niet zal zinnen, en dus bij voorbaat de discussie niet aan te willen gaan. Uw reactie is fijn geschreven, maar sluit elke vorm van dialoog uit. Ga gewoon lekker dinertje happen op kosten van de VPRO en leg het ze daarna even persoonlijk uit.
Niet uit willen leggen dat het internet niet uit te leggen valt, eveneens -1

paulpils | 24-04-18 | 08:49 | 2

Kun je verwachten redelijke "tegenstanders" te ontmoeten in de discussie die middels argumenten en tegenargumenten met elkaar gevoerd zou moeten worden, of wordt het een non discussie waarbij je door 'activistische' schreeuwlelijken -type sjw- middels een geluidsbarriere wordt overstemd, omdat die vinden dat 'fascisten' het recht tot spreken ontnomen moet worden. Ik denk dat het laatste, en dan kun je beter de eer aan je zelf houden.

miff | 24-04-18 | 09:12

@miff: mooi opgeschreven, klopt helemaal. Instituten als de VPRO/ Tegenlicht denken nog steeds de maatschappelijke discussie te bepalen, en in deze arrogantie te kunnen beslissen dat het wel een geinig ideetje zou zijn ook eens 'andersdenkenden' uit te nodigen, zodat er in de zaal ook nog wat te lachen valt voor 'ons soort mensen', die zich vrolijk kunnen maken over 'zoveel rechtse domheid'. Of zoiets.

Zenzeo | 24-04-18 | 11:03

Maar waarom beperken we ons tot ons eigen webblogje? Wordt het niet eens tijd om de confrontatie aan te gaan?

De vraag is natuurlijk; hoe dan?

Een doumentairereeks! Spreek voor de zwijgende meerderheid en laat zien hoe links de media is. Laat zien waar het misgaat en leg uit hoe Henk en Ingrid in een hoek gedreven worden, hun mening niet kunnen/mogen verkondigen, omdat het immoreel zou zijn, racistisch, fascistisch, discriminerend, intolerant, anti-feministisch etc. etc.

Zo'n documentairereeks zou toch prima gemaakt kunnen worden in samenwerking met een goede documentairemaker?

Want ik ben het wel met Ijsman eens... op deze manier lijkt het er wel op of wij ook kiezen om in onze safe space te willen blijven.

We vinden toch dat er te weinig tegengeluid te horen is? Is het dan niet aan ons zelf om er iets tegen te doen?

ChupaChupa | 24-04-18 | 08:45 | 1

Best een goed plan, wellicht staat Tegenlicht hier voor open.
Zou een eyeopener kunnen zijn voor tout regressief links Nederland.

Luchtbakfietser | 24-04-18 | 09:22

Hulde voor de uitgebreide reactie aan de politieke correcte mensch. Ik kan het in het dagelijkse leven bijna niet meer opbrengen om naïeve volgers uit de leggen waarom de NPO zo fout is als een SJW.

Graaier | 24-04-18 | 08:07

Tegenlicht, best goed soms (vaak)
ERG "genoten" van de "zwarte zwanen", de pensioenfondsoplichting tweede zuil en masse...... en de rol van overheden (verplichte staatsobligatie-afdrachten) vakbonden (besturen) en banksters (Goldman Sachsen) hierin.
Deze uitnodiging is nu inderdaad overbodig.
De winst van Trump en Baudet, en nog vele andere Europese natiestaatparlementen in de toekomst is het gevolg van linkse drammerigheid.
het meest logische gevolg van linkse ontkenningen en hele vreemde links visies hoe een belastingbetalers reageert als je met VOLLE handen in zijn kontzak graait, zonder er wezenlijks iets anders voor terug te bieden als NOG grotere klauwen in die kontzak, nog meer onveiligheid, identiteitsmoord, reguleringen de gekte voorbij, de hobby "auto" als supermelkkoe, en met hun type vrouwen op publieke platformen die honderden jaren spreekwoordelijke Scandinavische welvaart in huidige vrouwelijke oververtegenwoordiging in hun parlementen, Zweden bijvoorbeeld, binnen 5 jaren totaal hebben kunnen vernietigen.
De bakker, de slager, de fietsenmaker, arbeidzaam in het kleinere niets ontwijkende MKB, en allen hierin werkzaam met echte banen in de echte economie, worden hiervoor in belastingslavernij gedreven om de politieke waanzinnigen te blijven subsidieren, en krijgen er nog een boel experimentele (tijdelijk, hoop ik) ellende voor terug ook nog.
Een slechte deal.
En dat vinden Trump en Baudet ongetwijfeld ook. Het zijn dan ook de belanghebbende publiekgeldafhankelijken en publiekgeldverslaafden die nu boven in de touwen aan het klimmen zijn met hun fake baantjescreaties alle schaamte voorbij, en voelen dat de echte belastingbetalers hun liberaal-socialistische "verdienmodel" (rooftochten) wel eens een beetje af gaan zwakken.
De malle eenvoudige hardwerkende betaal-henkies, ruime merendeel witte blanke christelijk/joodse echte Nederlandse echte Nederlanders, BLIJVEN niet mal... en ben blij dat de heren Trump en Baudet nu eens voor de echte kleine geknechte en geminachte Nederlandse belastingslaaf, de zwaar geëxploiteerde, tot nu toe zwijgende "deplorable, opkomt

Katoentje | 24-04-18 | 07:51 | 2

Hear hear.

BlowingBubbles | 24-04-18 | 08:27

Ik hoop niet dat Zweden ons voorland is.

Luchtbakfietser | 24-04-18 | 09:15

Eindbaas !!

poiuytrewq | 24-04-18 | 07:43

Anders begint GeenStijl eens een analoog discussieplatform: GeenTeil

Nick_Star | 24-04-18 | 07:29

Dat was een heerlijk stuk om mijn dag mee te beginnen. 99% eens. Vreemdelingen verwijderen wil ik namelijk wel. Heel graag zelfs. Zeker nu ik lees dat er miljoenen uit het Midden-Oosten deze kant op komen om de islam te promoten, moskeeen te kopen en te bouwen en de Nederlandse overheid (bv de gemeente Rotterdam) daar nog miljoenen bijlegt om het allemaal een beetje leuk aan te kleden met kroonluchters en marmeren vloeren. Weg ermee.

Stijlicoon | 24-04-18 | 07:25

Perfect antwoord.

Maar wat ik me afvraag, ? Hoe in godsnaam wordt je sociaal mediaexpert ? Wat is er nu vluchtiger en potentieel meer leugenachtig en dus onwetenschapelijk dan associale media ?

Lt-Kol Kilgore | 24-04-18 | 05:43

@Van Rossum: hup u! Amusant verwoord antwoord en mooi scherp. Volgens mij ben je de sterkste pen van de club.

Rest In Privacy | 24-04-18 | 04:01

Vrouwen en mannen gelijk in Nederland? Mooi niet. Vrouwen besnijden mag niet, mannen besnijden mag wel.

SlimmeBelg | 24-04-18 | 03:39 | 1

Omdat het anders in het buitenland gebeurt

paulpils | 24-04-18 | 08:44

Tegenlicht is best een goed programma, best dwars soms. Zie het als ik het zie, verwacht niks akeligs

Bokito ergo sum | 24-04-18 | 02:40 | 2

Een van mijn favoriete programma's. Relevante items, scherp en tegendraads. Was, zeker in den beginne, eigenlijk een soort van GS.

Luchtbakfietser | 24-04-18 | 06:59

Vind ik ook een best sterk programma. Een uitnodiging als deze vond ik dan ook verrassend.

Libertarianism | 24-04-18 | 07:30

Groot gelijk Van Rossem, van deze querulanten hoef je geen goede discussie te verwachten. Wegblijven daar.

Panos88 | 24-04-18 | 01:55

Buitengewoon sympatiek van Van Rosse, dat hij gratis een discussiestuk voor die avond aanlevert.

Ja, wat moet je ook met iemand als Linda Duits, zichzelf aldsus afficherend op Twitter: "Rogue media scholar, aka dr. Lalala. Rebel scum. Arbiter in the free play of signs & signifiers. Fishminist. Likes to think & likes to drink."

Jaren geleden deed de uitdrukking "prettig gestoord" opgeld, nou dat geldt nog steeds voor haar en dat is géén aanbeveling.

(Uh, die Engelse zinnetjes vind ik wél storend hr Van Rossem. Laat dat! Onze taal biedt uitstekende mogelijkheden!)

Verders, als extra, een vriendelijkste aai voor de hond!
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 24-04-18 | 00:58 | 1

Tschüß? Laat dat! Onze taal biedt uitstekende mogelijkheden! Ondanks dat mag ik uw plempsels very graag lezen!

Nalek | 24-04-18 | 07:23

“Een gewonnen strijd overdoen om de volgende slag te kunnen negeren, dus”... <3

P-nuts | 24-04-18 | 00:37 | 1

Ja, echt prachtig!! Dat hele stuk en met name deze zin komt recht uit mijn hart. En ik ben geen boze witte man, maar een vrouw die zich elke dag verbaast over de - inderdaad - cognitieve dissonantie in de msm en politiek

Samui07 | 24-04-18 | 07:45

@ Van Rossem: man, wat heb je gelijk om niet te gaan. Moi, als vorige eeuw feministe, wil helemaal niets te schaften hebben met wat zich tegenwoordig feminist noemt. Ze weten absoluut niet waarover ze praten . Bullshit alom.
Prima antwoord. Je kunt je tijd wel beter gebruiken.

Von Mutzenbacher | 24-04-18 | 00:08 | 1

Haha, hier nog zo een. "Vorige eeuw feministe", da's eigenlijk wel een fraaie term, en je onderscheidt je meteen van de hedendaagse laffe sneeuwvlokjes met hun irritante gezanik over - o.a. - gendervrije plees, maar die direct in hun broek schijten zodra je de status van de vrouw binnen de islam aan de kaak probeert te stellen.

EefjeWentelteefje | 24-04-18 | 19:05

Goed verhaal Bart! Dikke Padoem tiss.
Tegenlicht was overigens ooit gewoon een goed programma.

Sanctimonious_Prick | 24-04-18 | 00:04

Maar ff serieus. Ik vind inderdaad dat als feministen lullen over gelijkheid van man en vrouw dat ze dan niet alleen over topfuncties moeten lullen waar je geen reet hoeft te doen voor een miljoen behalve wat lullen en een beslissing moet nemen over wat mensen ontslaan. Kan elke debiel. Maar ik wil een vrouwelijke tegelzetter stratemaakster vuilnisvrouw installateuse computernerd vuurtorenoperator stukadore timmervrouw dakdekster en de lijst goes on and on. Als we daar ook 50/50 zitten dan is feminisme geslaagd. Anders nooit.
Ps. Geld ook voor mannen in kinderopvang basisschoolleraar broeder apotheekassistent enz Of we kunnen gewoon accepteren dat mannen gewoon wat meer besturen en dat er mannen en vrouwen beroepen zijn. Dat kan ook.

Omebert | 23-04-18 | 23:40 | 2

Haha... ja.. zo bedoelden ze het nou ook weer niet. Alleen emancipatie vanuit hun perspectief en voorwaarden.

Ik geloof trouwens dat het langzaam tijd wordt dat kunstmatige intelligentie het gaat overnemen voordat alles weer uitloopt op oorlog, want zo gaan deze spelletjes.

Ton8695 | 23-04-18 | 23:48

Nee gaan we niet doen. Het is alles of niks vrouwmensen. Je kan niet de mooie banen gaan pikken en zeggen dat het dan gelijk is. Zo werkt de echte wereld niet.

Omebert | 23-04-18 | 23:51

Ik wacht nog steeds op de repo over hoe Jesse Klager is geplugd door de media. O wacht...

Mahatma | 23-04-18 | 23:38

Volkomen terecht om deze uitnodiging voor een links regressieve inquisitie met een quasi wetenschappelijk sausje af te slaan. Het heeft geen enkel nut om met dergelijke gutmenschen de discussie aan te gaan, de vooringenomenheid van de brief spreekt voor zichzelf. Klasse reactie van Rossum!

therealbraindump | 23-04-18 | 23:34

Prima stuk. Kan het woord larderen echter weer teruggestuurd worden naar de burelen van de oud mediale bomenvellers. Het maakt de taalnazi bij me los. Naast lelijk slaat het ook nog eens als een stuk spek op een varken (pun intended)

Larderen. Het met een speciale naald doorrijgen van vlees of wild met reepjes vers vet spek. Deze techniek wordt toegepast bij de bereiding van grote stukken mals vlees die de neiging hebben snel uit te drogen.

Dank u

Kladderadatsch | 23-04-18 | 23:30 | 2

Dank u. Ik moest lachen.

Luivend | 24-04-18 | 00:06

Het maakt de taalnazi IN me los, niet BIJ.

Pimp my Voortuin | 24-04-18 | 01:32

Toch mooi dat ze een poging doen. Maar mijn zoon is binnenkort jarig. Kan je daar niet ff wat lullen? Kan je hem ff wat bijbrengen over salafisting en zo.

Omebert | 23-04-18 | 23:23 | 1

Salafisting? Is dat dat je doodgevuistneukt wordt door een IS'er ofzo? Misschien iets voor Gordon? Hij de beurt van ze leven en wij zijn van em af.

reagluurder010 | 24-04-18 | 06:55

o gossie, en ze doen zo hun best....

kloopindeslootjijook | 23-04-18 | 23:12

Geen speld tussen te krijgen. Maar de linksch gekkies nemen U niet serieus. Ben ook benieuwd of ze een uitnodiging naar Joop sturen. Dat past toch beter in hun inleving.

Trumme | 23-04-18 | 23:01

Wauw, wat een antwoord!

Recalcitrant_Schaap | 23-04-18 | 22:59

Komische VPRO. Vroegah hadden de linkse media het voor het zeggen. Nu zijn ze de controle kwijt door internet waar ook niet-gestudeerde, niet-pijprokende mensjes hun mening verkondigen. Daar moet iets aan gedaan worden, hahaha..
Bart heeft gelijk, niet naar zulke "discussies" gaan.

nancystjago | 23-04-18 | 22:59

De hele massmedia is zelf de trol..

Ton8695 | 23-04-18 | 22:54 | 1

De spijk(st)er op zijn/haar kop

Usumani | 23-04-18 | 23:11

Goed afgeserveerd, Van Rossum! Discussiëren met die lui heeft geen zin, net zo min als het nut heeft in discussie te gaan met de Jehova's Getuigen die je 's zondagsochtend uit je bed bellen. Met een steen in de mond in Zandvoort bij windkracht 12 naar de zee te gaan staan oreren heeft meer nut, daar ontwikkel je in elk geval een paar sterke stembanden mee...

Brou Is Back | 23-04-18 | 22:50

Pakhuis de Zwijger weet wel weer 5 tegen 1 in stelling te brengen.
Dat is de ware TROLLEN mentaliteit.

bodemloos | 23-04-18 | 22:46 | 3

+100

Ton8695 | 23-04-18 | 22:50

Maar ze noemen het dan één op één. Wij hebben gewoon een verkeerd perspectief.

Ton8695 | 23-04-18 | 22:51

Ach, dat vijf tegen één is in dit geval niet zo er. Ik denk dat Van Rossem zich prima staande zou kunnen houden, mits een messcherpe voorzitter de discussie goed leidt. Lijkt me eerder leuk. Maar begrijp waarom hij er weinig zin in heeft, al was het maar dat je kunt je tijd veel beter kunt besteden, een etmaal heeft slechts vierentwintig uur.
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 24-04-18 | 00:19

Goede keuze van Rossem. Je weet van tevoren dat ze ze zich van allerlei vage termen gaan bedienen die ze in hun hoofd al hebben ingevuld en/of groter maken dan ze daadwerkelijk zijn.

knutsel_ | 23-04-18 | 22:30
-weggejorist-
HardwerkendeBlanke | 23-04-18 | 22:26 | 1

Ze nodigen Bart echt niet uit voor een 'tegengeluid' hoor, maar om hun gebrek aan relevantie op te poetsen in de hoop dat niet alleen bejaarden kijken naar de NPO.

XaleX_2 | 23-04-18 | 22:16 | 3

Dit was bedoelt als reactie op een comment, maar shit happens.

XaleX_2 | 23-04-18 | 22:17

Wat ik al zei; zwelgen in slachtofferschap. Prettig leven verder.

de IJsman | 23-04-18 | 22:38

de IJsman | 23-04-18 | 22:38

Framen en trollen.. bedankt voor t voorbeeld.

Ton8695 | 23-04-18 | 22:49

Lekker stukkie Van Rossem. Mis alleen de uitleg van de trol. Iemand die een account aanmaakt om Baudet te retweeten wordt troll genoemd, is het niet. Accounts die puur en alleen bestaan om Dotan een veer in zn (eigen) reet te steken worden trolls genoemd. Zijn het niet. Een troll heeft maar 1 doel: zijn slachtoffer zo boos mogelijk maken. Door dingen te zeggen. De troll hoeft het niet te menen, als het slachtoffer maar boos wordt. Ben nu wel klaar met dat domme geroeptoeter over trollen in de media.

Hem | 23-04-18 | 22:12 | 1

En dan zullen we nog maar zwijgen over het verschil tussen de standaard trol en shitposter.

Shezmu | 23-04-18 | 22:24

Volledig gelijk. Maar ga eens filosofie lezen Van Rossem, het kan geen kwaad.

mr. exp. | 23-04-18 | 22:02 | 1

Daar zijn Zentgraaf en Spartacus voor. Van Rossem is de nuchtere Brabo van het stel.

E-Burke | 23-04-18 | 22:12

@Bart Nijman: Ben je ook zo scherp van de tongriem gesneden wanneer je ze in persona in het hol van de leeuw van repliek moet voorzien? Zo ja, dan moet je er zeker heen! Ik ben het niet geheel met je eens, maar je hebt zeker een punt. Mijn vraag is: ga je het debat aan of blijf je hier, in de roze panelen, jouw eigen safe space, je eigen gelijk halen? GeenStijl heeft meermaals bewezen een grote groep mensen te kunnen mobiliseren. Daar ben je je van bewust. En wanneer het om het Donor-referendum gaat, weet je je op de televee en in de Volkskrant uiterst eloquent uit te drukken. Like it or not, meneer Nijman: u kunt niet meer in de schaduw blijven staan. Faalhaas Jan Dijkgraaf (mist charisma), angstzaaier Weird Duck (probeert opzichtig 'het volk' aan te spreken) en zelfs de darling van vaderlandsch alt-right Terry (bedroevend slecht in debat) kunnen niet aan jouw invloed tippen. Dus treed naar voren. Het is tijd.

de IJsman | 23-04-18 | 22:02 | 17

de IJsman | 23-04-18 | 23:36

Je roept maar wat op basis van wat je in je eigen individuele bubbel hebt gezien. Vrijheid is er aan twee kanten. Wat zit je te huilen dat rechte websites meer bezoekers krijgen dan linkse. Wat zegt dat?

Ton8695 | 23-04-18 | 23:55

Ton8695 | 23-04-18 | 23:51

Bedankt voor de steekhoudende tegenargumenten. (y)

de IJsman | 23-04-18 | 23:56

de IJsman | 23-04-18 | 23:56

Graag gedaan.

Ton8695 | 24-04-18 | 00:01
▼ 14 antwoorden verborgen

Van Rossem lijkt zowaar een redelijk en scherp argumenterende heer te zijn.

Beste_Landgenoten | 23-04-18 | 21:58 | 1

No shit Sherlock. Ben je nieuw hier?

LiniaalRectaal | 23-04-18 | 22:49

Stuitend om te lezen dat de linkse media al op voorhand een negatieve lading geven aan Trollen, Trump, Thierry, internet en memes. Je leest dat ze zoeken naar verbanden, onderwerpen en manieren om oorlog mee te kunnen voeren. Schokkend hoe die hele linkse kliek politiek correct acteert dat ze open, tolerant en positief is, maar in het echt leven ze volledig in een ilusie. Het lijkt wel een uitnodiging voor een veroordeling of een heksenjacht.

Ton8695 | 23-04-18 | 21:56

Een van de redenen dat ze Barts antwoord niet zullen begrijpen is dat ze niet bezig zijn met oorzaak-gevolg in de meest realistische zin.
Zolang ze voornamelijk denken in gevoelens en het mantra "niets is wat het lijkt" overal op toepassen, gaan ze het niet begrijpen. Ze hebben niet door dat ze een postmoderne bril op hebben die alles warrig maakt. Alles wordt doodgenuanceerd, extreemlinks is 'gewoon' links, normaal rechts is 'extreemrechts'.
Dat is het enige dat ik kan verzinnen waarom mensen met otherwise redelijk gezond verstand bepaalde dingen gewoon echt niet zien. Het is niet dat ze weigeren of dat ze dom zijn, ze hebben gewoon een bril op die de realiteit onzichtbaar maakt. Daarom kunnen ze ook gewoonweg niet begrijpen waarom hun idee van hoe je de wereld moet inrichten zo weinig effect heeft op de werkelijke wereld.

zwarte_weduwe | 23-04-18 | 21:53 | 9

Ongeblustekalk | 23-04-18 | 23:08

Je geeft een mooi voorbeeld van trollen en framen. Wat een inhoudsloze lege post!

Ton8695 | 23-04-18 | 23:21

Ongeblustekalk | 23-04-18 | 23:08

Dus shut up fool!

Ton8695 | 23-04-18 | 23:23

@Ongeblustekalk | 23-04-18 | 23:08
Ik ben vast een fool die het niet allemaal begrijpt. Het is ook allemaal best complex en we hebben mensen om ons heen nodig die onze kennis en ons begrip van de wereld bijschaven om zo tot betere inzichten te komen die de realiteit wellicht niet zijn, maar hem wel benaderen. Dus ik nodig u van harte uit ook een fool te zijn.

zwarte_weduwe | 23-04-18 | 23:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Ico Maly is slechts docent New Media & Politics aan de universiteit van Tilburg en dus geen hoogleraar. Maar als je financiering kunt krijgen voor ‘onderzoek’ naar Pepe: altijd +1

Irnerius | 23-04-18 | 21:52

Wat een uitstekend antwoord. Want de insteek van de avond en de uitkomst liggen al vast:
Blanke mannen zijn nazi's, fascisten en racisten. En islamofoben.
Thierry zou eigenlijk dood moeten.
Islam is hartstikke leuk.
Gelukszoekers welkom.

TheBigKirth | 23-04-18 | 21:51

Weet je wie ook Meet Ups organiseerde?

Luchtbakfietser | 23-04-18 | 21:50 | 2

+1

Ton8695 | 23-04-18 | 22:00

In die bierkelders bedoel je?

E-Burke | 23-04-18 | 22:01

Alsof er 1 internetideologie zou bestaan, inderdaad.
Alsof 'links' niet gebruik maakt van internet.
Ben je dan dom of of ben je dom.
Gewoon ouderwets van mening verschillen, maar nu met een sneller middeltje. Dat is alles.

marjen | 23-04-18 | 21:47 | 2

Bakfietsvolwassenen die als troetelberen door het leven fladderen zonder ooit een kaakslag met blijvend letsel van de realiteit te krijgen.

Ton8695 | 23-04-18 | 22:03

@Ton8695: Fladderende beren? Ik probeer het te visualiseren. Lukt niet helemaal; -)

ChupaChupa | 24-04-18 | 08:19

Prima antwoord!!
To the point, ruimschoots beargumenteerd en niet over het randje van betamelijkheid.
Chapeau hr. Nijman.

Berbaar | 23-04-18 | 21:47 | 1

Nou Bart zal jou dankbaar zijn zèg!?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-04-18 | 22:10

Goed zo, niet doen. Wees geen NPO hoertje die zich laat gebruiken voor hun gebrek aan relevantie.

XaleX_2 | 23-04-18 | 21:46 | 2

En ondertussen zeker klagen dat de NPO een eenzijdig geluid ten gehore brengt. Zo kan je lekker blijven zwelgen in je slachtofferrol.

de IJsman | 23-04-18 | 22:07

de IJsman | 23-04-18 | 22:07
Eenzijdig geluid blijft eenzijdig als je slechts één tegenspeler in het spel dult.

bodemloos | 23-04-18 | 23:12

Goed stuk, de bezwaren duidelijk uitgelegd.

Deelnemen aan zo'n discussie heeft geen enkele zin als je de eerste 30 minuten al moet beginnen reeksen vooroordelen te weerleggen en valse "guilty by associations" te ontzenuwen. Waar je waarschijnlijk niet eens de kans voor krijgt omdat de linkse kerk haar deugende aanhangers verbiedt om ooit een ander uit te laten praten.

Daarna kost het nog zeker 30 minuten om de werkelijke definitie van "feminisme" te mansplainen, en uit te leggen wat de huidige stand van de biologie is. Aangezien het linkse feminisme een sterk creationistische religie is, zal dat laatste nooit getolereerd worden.

Kortom, het programma zal voorbij zijn voor de bedoelde discussie op gang kan komen. De uitnodiging alleen al bevat zoveel onwerkelijk aandoende onwetendheid over de te bespreken onderwerpen. Dat kan nooit goed komen in een discussie; die makers moeten echt terug naar de schoolbanken.

Dandruff | 23-04-18 | 21:46

Wordt de zieltogende wepsait van de witteonderbroekendragert daar ook nog ter sprake gebracht?

Verderkijkert | 23-04-18 | 21:44

Over Pepe gesproken: imgur.com/gallery/uxur4

Linda Duits onderzoek dit maar eens.

Graaf_van_Hogendorp | 23-04-18 | 21:44

We leven in het tijdsgewricht van deceptie.
Er zijn diverse stromingen, politieke partijen, organisaties en instituten in onze samenleving die zeggen te staan voor bepaalde idealen die zij bijna dagelijks met hun handelen, hun meningen, hun stem geweld aan doen.
.
Eurofielen beleiden met de mond voor een vredig en veilig Europa te staan, maar hun massa-immigratie, inperking van vrijheid en oorloghitserij jegens onze oosterbuur zullen het tegenovergestelde brengen. Geweld.
.
Social Justice Warriors preken diversiteit en inclusie maar scherpen met generaliseren, aanvallen van andersdenkenden en eenzijdige focus op bepaalde minderheden de tegenstellingen en segregatie aan.
.
Feministen schreeuwen over gelijkheid maar zijn uit op uitzonderingen, makkelijkere maten en extra bescherming of hulp waardoor er van een gelijk speelveld geen sprake meer is.
.
Democraten... tsja D66 en daar laat ik het maar bij.
.
Ze zijn zich allemaal aan het overschreeuwen. Het vernis barst, de mist trekt op. Immers NU dienen de consequenties en effecten van hun handelen zich aan. De realiteit laat zich steeds minder makkelijk verhullen.
.
Zij weten dit. Het is een gegeven dat al deze groepen verbindt. Verbindt in een fanatieke queeste, een georchestreerde aanval op de informatievoorziening. Was het u opgevallen dat al deze groepen op dit moment gepassioneerd pleiten voor (een vorm van) censuur. De deceptie moet worden hersteld.
.
Ik heb er al vaker over geschreven. We leven in een gevaarlijke tijd. Duistere krachten bewegen zich in de coulissen rond besluitvorming, misstanden en spanningen lopen op, maatschappelijke ontevredenheid neemt toe.
.
Wat komen gaat zal niet fraai zijn, elke uitkomst zal vele verliezers kennen. Voor een sisser zijn al teveel waarschuwingen of “ten halve” keerpunten in de wind geslagen of simpelweg afgeknald.
.
Jammer maar het mocht niet anders. De politiekcorrecten wilden en willen het zo.
Een volk dat zijn oren naar demoniseerders laat hangen heeft ook niet geholpen...

Parel van het Zuiden | 23-04-18 | 21:44 | 8

@Luivend | 23-04-18 | 21:46

Vertelt u eens? Ik ben erg benieuwd naar uw plan van aanpak.
.
Teksten liggen doorgaans ten grondslag aan verreikende historische bewegingen. Sommige met eeuwen nasleep.
.
Ik zou daar niet te laatdunkend over spreken...

Parel van het Zuiden | 23-04-18 | 22:14

@Parel van het Zuiden:
Vertellen kan ik enkel met mijn stem.
Mijn of andermans schrijven hier vergelijk ik niet met historische teksten.
Wij, beste Parel, zijn roependen in een woestijn van blinden. Naast dat iedereen al doof is, inderdaad.

Luivend | 23-04-18 | 22:33

@Berbaar | 23-04-18 | 21:50

Tsja, dat vonden NSB collaborateurs ook van dat gedoe over pogroms en kampen.
.
Uw soort was toen ook al de enabler.

Parel van het Zuiden | 24-04-18 | 08:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Top amusement, dit. Geweldig antwoord, aan de VPRO; aan het NRC was heel wat korter maar ook daar: LOL!

eastender | 23-04-18 | 21:39

@Van Rossem: Als je het over gelijkheid heb, wees dan specifiek met wat je bedoeld anders praten en denken mensen langs elkaar heen: gelijkheid van kansen is een totaal andere concept dan de gelijkheid van uitkomst die alle linkse commie-bastards nastreven. Verder zijn wij niet gelijk onder de wet. Door te stellen dat wij gelijk zijn onder de wet (misschien omdat het het zo vaak heb gehoord) geef je onbedoeld voer aan de neo-Marxisten propaganda machine. "Gelijke behandeling onder gelijke omstandigheden" is heel wat anders dan "iedereen is gelijk". Niemand is gelijk en ik wil ook niet gelijk zijn aan iemand anders (tenzij het een eeneiige tweeling broer is; maar dan nog is er geen complete gelijkheid).

letters_of_cijfers | 23-04-18 | 21:38 | 8

Het gaat nog iets verder. Ik kan me zelfs voorstellen dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt, door gebrek aan centjes voor een opleiding, door een milieu waarin leren en werken anders beoordeeld wordt, of omdat je geïndoctrineerd wordt met rare ideeen. Kan allemaal tegen je werken.

Maar waar ik een schurfthekel aan heb is dat degenen die wél hard lopen dan maar een bal aan hun enkels moeten krijgen, zodat het niveau naar dat van de traagsten getrokken wordt. Nee! Fout! Als er mensen zijn die achterlopen, dan moeten zij *HARDER LOPEN* om op gelijke hoogte te komen! Ja, niet eerlijk, niet leuk, kost moeite, bla bla. Maar anderen hun succes afnemen omdat jij de kans niet hebt gekregen of gepakt, da's dom. Heel dom.

marcoplarco | 23-04-18 | 22:35

@letters_of_cijfers: er zijn enkel domme antwoorden.
Zoals ja of nee, op dingen die men niet dichotoom kan verifiëren en die enkel een geestelijke waarheid van een individu representeren.
Succes, propaganda-laafje.

Luivend | 23-04-18 | 22:39

@marcoplarco Niet zo zeer dom als dat het immoreel is: het is een schending van jouw vrijheid om je eigen succes te bepalen. Het is jouw bestraffen voor het maken van goede levensbeslissingen en offers.

letters_of_cijfers | 23-04-18 | 22:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een dwazen dat ze racisme of mysoginie wijten aan het internet, memes en Thierry.

Er zijn dwazen die een onthoofde pop voor een moskee plaatsen, er zijn dwazen die hakenkruizen delen op internet en er zijn dwazen die woningen van anderen ontnemen in onze ooit zo mooie hoofdstad.

Alsof met een groepje SJW's gaan discussiëren over het internet iets gaat veranderen aan het gedrag van voornoemde dwazen.

barryvantiggele | 23-04-18 | 21:38

Ik kan mij voorstellen voor dat GS ervoor past om niemand af te vaardigen naar deze vijandige leeuwenkuil. De zorgvuldig linksige georkestreerde overvaltaktieken [a la Pauw en Jinek] en frames liggen op de loer, maar was het niet sterker geweest om toch deze strijd aan te gaan? Bart Nijman bleef onlangs fier overeind bij Pauw.

Luchtbakfietser | 23-04-18 | 21:38 | 3

iemand

Luchtbakfietser | 23-04-18 | 21:39

@Luchtbakfietser,

Zie mijn reactie van 21:46.
Voor een goed gesprek moet je gesprekspartner een redelijk denkniveau hebben. Als er in de uitnodiging al meer denkfouten staan dan in koran en mein kampf bij elkaar, dan heeft een inhoudelijke discussie geen zin. Die mensen moeten naar een strenge school, goed luisteren naar de leraar; niet meedoen aan een discussie waar ze de leraar kunnen overschreeuwen.

Dandruff | 23-04-18 | 21:54

@ Dandruff
De uitnodigingsbrief is idd een tikkeltje biased en het blijft onvoorspelbaar hoe zo een avond verloopt. Maar ik denk dat bv Bart Nijman zich verbaal en intellectueel prima staande had weten te houden.

Luchtbakfietser | 23-04-18 | 23:15

En het enige wat in de uitzending volgende maand voor het brede publiek -in hoeverre dat nog breed is- blijft hangen, is we hebben de redactie van GeenStijl ook gevraagd aanwezig te zijn, maar zij hebben bedankt.

Maar ja, verder +1 voor de beargumentering.

Foolonthehill | 23-04-18 | 21:37

@Joris van dienst; sorry voor de off-topic.

Het ziet er naar uit dat ook Canada cultureel verrijkt is. In Toronto is een wit busje op voetgangers ingereden. Er wordt gerept van tenminste 10 doden en vele gewonden. Bestuurder is schijnbaar aangehouden maar er wordt in alle toonaarden gezwegen over zijn identiteit.

Sjefke7807 | 23-04-18 | 21:35 | 5

Quick batman, send out the virtue signal!

letters_of_cijfers | 23-04-18 | 21:39

*Thoughts and prayers*

E-Burke | 23-04-18 | 21:45

@Sjefke
Welk een verrijking toch! Ik zag bij een u en mij welbekend winkelcentrum nu ook Merkellego liggen. Ik zal de woorden die mijn vrouw uitsprak niet algemeen maken, maar ik was het eens met haar boosheid.
Dat dit moet om mensen een beetje veilig te laten winkelen! Bizar!

toetssteen | 23-04-18 | 21:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Goh, dat verwacht je niet, een geschreven uitnodiging van de Spaanse Inquisitie. https://www.youtube.com/watch?v=QqreRufrkxM&index=3&list=RD7WJXHY2OXGE

Abject | 23-04-18 | 21:32

Perfect antwoord. Maar het zou toch licht ironisch zijn om daar fijn een avondje te gaan trollen

Herr Inspector | 23-04-18 | 21:32

Goed zo Bart, het zou nooit goed aflopen. Uiteindelijk wordt er een cirkel getrokken als in een cordon sanitair óf je staat in het midden te circlejerken.

ristretto | 23-04-18 | 21:32

Goed geschreven van Rossum. Discussiëren met fanatici heeft geen zin. De tv uitzetten als er weer van die mafklappers op zijn wel.

bulk | 23-04-18 | 21:28

Prima stuk. Ben nu wel benieuwd naar de uitzending. Triest hoe mensen zich van onze belastingcenten (!!1!) uitvoerig inlezen en verdiepen in een onderwerp (toch?), er een docu van klein uur over te maken, en vervolgens totaal niet begrijpen waar ze mee bezig zijn geweest... of zo lijkt het althans. Laten we de uitzending afwachten.

Verkneukelaar | 23-04-18 | 21:27

Bart Nijman is één van mijn favoriete, want integere mensen.
Maar toch, had liever gezien dat hij de laatste twee alinea's had geschrapt.

Poesmobiel | 23-04-18 | 21:26 | 2

Huh? De laatste twee alinea’s:
Het meest zinvolle argument dat ik tenslotte kan bedenken om vriendelijk te bedanken voor deze uitnodiging, is dit: Internet uitleggen, altijd -1.

Met vriendelijke groet,

ristretto | 23-04-18 | 21:34

ristretto | 23-04-18 | 21:34
Oja, sorry, je hebt gelijk. De één na laatste alinea bedoel ik. Vind het niet krachtig, noch chique om die wappie mensen te noemen.

Poesmobiel | 23-04-18 | 21:42

Van Rossem had natuurlijk gewoon keihard terug moeten trollen met een plaatje van Hitler die danst ofzo.

King of the Oneliner | 23-04-18 | 21:26

Is er nog ruimte op pagina 3?

Normpje | 23-04-18 | 21:25

Ondertussen in Toronto...

Parsons | 23-04-18 | 21:25 | 2

En wat is er daar dan weer aan de gang?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-04-18 | 21:37

Eat a Snickers!

marcoplarco | 23-04-18 | 21:40

Wanneer is dat gebeurd dat een bijeenkomst ineens een Meetup heet?

Rest In Privacy | 23-04-18 | 21:22 | 3

Dat is Klaveriaans taalgebruik

atheïstisch stemvee | 23-04-18 | 21:25

Meeterup zou te doorzichtig worden.

marjen | 23-04-18 | 21:26

Sinds mensen het gelijkgenaamde platform gingen gebruiken om bijeenkomsten te organiseren?

Veel ergerlijker, wat mij betreft: mensen die volkomen misplaatst de helft van een merk op generieke wijze gaan gebruiken: "Ik zal je even appen." Nee, stuur me maar gewoon een berichtje.

OverdaanDerOnderheid | 23-04-18 | 21:37

Uitstekend, briljant en geheel terecht. Dank!

MagIkAlWeer | 23-04-18 | 21:21

Jezus kort en bondig much?

mr.money | 23-04-18 | 21:17

Het is zeker een mooi stuk, want in beide stukken staan alle extremen van internet-terminologie. En die terminologie behoeft geen discussie, enkel de vraag: welke definitie hanteer je? Je eigen of die van een (media)clubje?
En bij "Ik hoor graag van je" had ik dus gebeld.

Luivend | 23-04-18 | 21:15

Volgens mij hangen hier best veel vrouwen rond, of vergis ik mij? Uiteraard is GS zo seksistisch als wat, maar wie tussen de regels door leest ziet dat onder al die bravoure en dat haantjesgedrag vaak goeie normen en waarden huizen. Laat ik het zo zeggen: ik loop als vrouw liever hard door een park vol reaguurders dan door Gouda Oost.

MickeyGouda | 23-04-18 | 21:14 | 8

@JJJJ

Oost is het stadsdeel dat u wellicht bekend is uit de verslaglegging over Gouda.

MickeyGouda | 23-04-18 | 21:35

Oh, iets met besneden mannen die niet Jood of Amerikaan zijn? Jaja daar heb ik weleens iets over gelezen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-04-18 | 21:41

Dit is de plek waar mannen en vrouwen gelijkwaardig kunnen zijn. Mits onuitgesproken over hun geslacht dan.

Luivend | 23-04-18 | 21:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Hier mag je een factuur van 1500 euro achter nieten, Bart.

LaPetite | 23-04-18 | 21:14

Uitstekend antwoord @van Rossem maar gezien de suggestieve titel was een 'nee' ook ruim voldoende geweest.

BozePaarseMan | 23-04-18 | 21:14

Als dat prutprogramma nou live was geweest, dan had ik het best leuk gevonden om je ze dit irl om de oren te horen/zien slingeren. Wie weet zelfs leuk genoeg om er bij wijze van uitzondering voor op de NPO af te stemmen. Jammer.

Robin Hood | 23-04-18 | 21:13

De aanduiding "meet-up" alleen al was meer dan voldoende aanleiding voor een ferme weigering. Brrrr

Gen. Maximus | 23-04-18 | 21:11

Leuk in dit verband is ook hoe het NRC Baudet probeerde te framen als alt-right: www.nrc.nl/nieuws/2017/03/16/alt-righ... Alt-right, yeah right, zal wel een linkse poets zijn.

mozaard | 23-04-18 | 21:11 | 1

mozaard | 23-04-18 | 21:11
Ik weet niet wat de echte achtergrond is van deze club , echter:
gtb.inl.nl/iWDB/search?actie=article&a...
Als ik het letterlijk wil doen zou het 'oud recht' betekenen.

toetssteen | 23-04-18 | 21:32

Zoals Q al zei.

Fire up those Memes!

qanonposts.com

Opco Engering. | 23-04-18 | 21:10

Nou, wie staat er als volgende op het lijstje om uit te nodigen, Fascisco van Jole of Joshua tree Livestropop?

TheseDays00 | 23-04-18 | 21:08

Ze hebben veel sterke afleveringen maar ook Tegenlicht slaat wel eens de plank mis.
Die aflevering met Böhmermann was ook tenenkrommend.

Harry Turtle | 23-04-18 | 21:06

Het is een val! Was je gegaan, hadden ze je laten uitleggen wat 'klimaatracisme' is, en kreeg je daarna met de feministische meetlat!

LibertasSimplex | 23-04-18 | 21:06 | 5

Ach, als men argumenten heeft valt daar niet aan te tornen maar spreekt men de oppositie taal valt men al snel door de mand.

botbot | 23-04-18 | 21:16

botbot | 23-04-18 | 21:16 |
Ach. Je bent toast.

LibertasSimplex | 23-04-18 | 22:14

Sylvana Simons is zo'n domme opportunistische kreng. Zoek even naar Candace Owens: een intelligente zwarte vrouw die zo'n domme muts als Sylvana Simons ver achter zich in de stof laat qua intelligentie en kritisch denken. Maar waar links zich het meest aan haar ergert, is dat ze de van haar verwachte rol niet speelt: de slachtofferrol.

letters_of_cijfers | 23-04-18 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

"Een gewonnen strijd overdoen om de volgende slag te kunnen negeren, dus."
Ik wou dat ik het zo op zou kunnen schrijven.

spanarchist | 23-04-18 | 21:05 | 1

Ja, geweldige zin. Ik wou dat Nijman in deze spreektrant het die hele avond in De Zwijger zou kunnen volhouden, maar die kans is wel uitermate klein met al die gekkies in het forum en linkse ideologen in de zaal. Jammer, maar het heeft inderdaad weinig zin om daar tussen te gaan zitten.
Ja, kan iemand de uitnodiging plus dit antwoord aan de deur van dat pakhuis spijkeren 's ochtends op 16 mei.

negorij | 24-04-18 | 10:57

Ach ... Krijgen we nu alweer die geveinsde verbazing als bij Fortuyn?
"Kijk toch eens, plotseling al die vreemde 'rechtse' geluiden; waar komt dat ineens vandaan?"
Net doen alsof dat linkse wereldbeeld zo vanzelfsprekend is, dat 'rechtse' geluiden folkloristisch interessant worden voor die linkse bubbel.
Ze hadden ook 40 jaar De Telegraaf kunnen lezen. Konden ze precies weten hoe het volk erover dacht, al die tijd!

marjen | 23-04-18 | 21:04

En toch klinkt het als een gezellig avondje framen.

dooschboener | 23-04-18 | 21:04

Vooral meer mannen in het (primair) onderwijs wat mij betreft.

bleached | 23-04-18 | 21:04

Ze zullen wel Antisemitisme bedoelen ipv antifeminisme. Iedereen en Merkel weet dat het eerste bestaat. Geslacht is een fabel. We zijn allemaal één. Ja, mannetjes uit gelauwerde nobele culturen 'werken' nog graag met die sociale constructie door bijvoorbeeld 'vrouwen' te verstoppen onder een gordijn, dus feministen, doe wat. Ik zou hier zeker niet aan meewerken, Van Rossem.

RickTheDick | 23-04-18 | 21:04 | 1

Wedden dat meer dan de helft van de slecht verstopte russische trollen van het vrouwelijke geslacht zijn? Bam, 5D schaakmat.

OverdaanDerOnderheid | 23-04-18 | 21:30

Mooi stuk. +1

Mahatma | 23-04-18 | 21:03

Bart heeft ze al te veel input gegeven om er iets mee te doen. Volgende keer gewoon kort en krachtig en zonder opgaaf van reden melden dat je niet komt.

Rest In Privacy | 23-04-18 | 21:01 | 1

Een goede argumentering is heel wat waard. En heb je de URL gezien?

LiniaalRectaal | 23-04-18 | 21:27

Die malle Ivo Maly is geen professor, oftewel hoogleraar, maar soort van nepdocent met SJW trekjes... Stapelgek daar in Tilburg.

Enrique C | 23-04-18 | 21:00

Dus Van Rossem heeft geen zin in een avondje So You're Saying ...

atheïstisch stemvee | 23-04-18 | 21:00 | 2

Zou liever zien dat hij wel gaat, want potentieel om leuke lol-compilaties te maken en de hysterie van dat debiele uiteinde weer eens aan te tonen.

HaatAth3ist | 23-04-18 | 21:14

Vind dit een uiterst correct en genuanceerd antwoord. Dit antwoord kunnen ze uitprinten en op de deur van het pakhuis spijkeren.

atheïstisch stemvee | 23-04-18 | 21:23

Hear hear. Wat een ... Ik heb er werkelijk geen woorden voor... brief van die programmamaker. Compleet achterlijk en te zot voor woorden. Op welke planeet wonen die mensen?

SaintNick | 23-04-18 | 20:58 | 3

Media-lalala-land.

Luivend | 23-04-18 | 21:00

Die waar ze 800.000.000 euro's per jaar krijgen om ons op andere meningen te brengen.

Keyboardspeler | 23-04-18 | 21:34

Oh ja, nog wat : mannen en vrouwen zijn niet gelijk en zullen ze nooit worden ook.

Keyboardspeler | 23-04-18 | 21:35

Memes zijn wel een krachtig instrument en prachtig omdat het niet te maken is door omhooggeschoven marketingbureaus van de zittende macht.

Er worden duizenden memes gemaakt waarvan 99% kut. Deze vallen af. Die ene procent die wel raak schiet wordt gedeeld en populair. Eigenlijk een manifestatie van de power of the crowd.

Een sterke meme is gewoon darwinisme. Survival of the fittest door middel van trial and error. Geproduceerd en gekeurd door de massa. Een zeer sterk principe.

BarryONine | 23-04-18 | 20:57 | 10

@BarryONine:
Het feit dat jij denkt dat echte mensen-mensen waarde hechten aan internet..
Het feit dat jij denkt dat iets 'werkt' terwijl je het niet kan meten...
Het feit dat jij denkt dat 'mijn tijd' anders is dan 'jouw tijd'...
Het feit dat jij denkt dat mensen die pleiten zoals ik, 'googlen' voor kennis...
bevestigt mijn punt. En hopelijk voor jou kom je daar snel achter.

Luivend | 23-04-18 | 22:17

Luivend | 23-04-18 | 22:17
.
Twee tegels algumentloos volkalken met subjectieve kwats. Chapeau.
.
"Als je een computerverslaafde bent, heb je geen recht van spreken over 'power of the crowd', massa of darwinisme." - Hiervan moet een weldenkend mens toch gewoon schaterlachen.

Kan ik dingen gaan neer kalken als: Als je geen verstand van techniek hebt dan... maar daar heb ik geen zin in. Meer tijd ga ik er niet aan verspillen. Vind ervan wat je wilt vinden en weet dat je meer vliegen vangt met honing dan met azijn. Basta.

BarryONine | 23-04-18 | 22:35

@BarryONine: ja lieverd, de waarheid is hard. Maar ben blij dat je de nutteloosheid ervan inziet.

Luivend | 23-04-18 | 22:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Ja, die laatste zin dus.

superjan | 23-04-18 | 20:57

Prachtig hoe krampachtig neutraal die uitnodiging gehouden is, terwijl je in elk woord de elitaire haat proeft jegens alles wat online, oncontroleerbaar, anoniem en politiek incorrect is.

Leipniz | 23-04-18 | 20:56 | 1

Precies dit dus. En je moet je dus bijna verontschuldigen als je niet komt opdraven (want je weet nu al weer de reacties in de trant van "GS wilde niet reageren/is niet op onze uitnodiging ingegaan").

oxigan | 23-04-18 | 21:09

Na dit antwoord is de debatavond overbodig geworden. Kan Pakhuis de Zwijger gewoon een leuk feestje organiseren op 16 mei. Iets met bier, banjo's en bitterballen.

JanVergoor | 23-04-18 | 20:56

Mea? Ico? Jitse? Jesper?

Ir. Wilhelmus | 23-04-18 | 20:56 | 1

Dat is de ene kant van het hoefijzer. De andere kant is Mohammed, Redouan, Lamya, en nog een keer Mohammed

Professor Superhirn | 23-04-18 | 20:58

de vpro..?
Wat was dat ook al weer...?

Kanarie_Geil | 23-04-18 | 20:54 | 1

Zie comment hieronder.

TheseDays00 | 23-04-18 | 21:10

Ik dacht bij de naam Mea Dols overigens aan een typetje van van Kooten en de Bie, maar dat was Memien Holboog, en Margreet Dolman was waarschijnlijk beter geweest.

SDI | 23-04-18 | 20:54

Hoefijzers zijn weer helemaal in tegenwoordig.

SDI | 23-04-18 | 20:52 | 1

@SDI
De kans dat min plus wordt in de bètavakken is zip. Ik verbaas me erover en haal mijn schouders op.

toetssteen | 23-04-18 | 21:22

Pepe = (Liefde)!

Verder prima antwoord. Zogenaamde trollen die actief zijn op max 5% van de media die mensen tegenkomen de ‘schuld’ geven van een verlies is nogal vreemd. Zeker als je weet dat 95% van de media die mensen vrij- of onvrijwillig zien ronduit tegen Trump, Baudet, Brexit, Wilders en onze goedlachse kikker is. Vraag is hoe de uitslagen zouden zijn als de doorgedrukte media fifty/fifty zouden zijn, als Baudet een eerlijke kans kreeg op de staatsomroep, wanneer CNN geen persoonlijke vendetta had tegen Trump en wanneer BBC neutraal over Brexit zou rapporteren. Wanneer wordt zo’n avond belegd in het extreem zwaar gesubsidieerde pakhuis de Zwijger?

Rest In Privacy | 23-04-18 | 20:52 | 1

Niet, omdat de uitkomst van zoiets ze niet aan staat.
Deze avond is ook al van te voren besloten dat het aan blanke mannelijke internettrollen ligt dat Trump gewonnen heeft en Baudet succesvol is.

2voor12 | 23-04-18 | 20:57

+1 Bart

SheepMr | 23-04-18 | 20:51 | 3

+2 Bart

Normpje | 23-04-18 | 20:57

+3 Bart..... chapeau voor deze reactie hoewel duidelijk parels voor de zwijnen.... Welk een zeldzame combinatie van arrogantie en totale domheid wordt hier tentoongespreid in dit verzoek aan jou... mein Gott! Ze begrijpen er werkelijk niets van.

drs kwenie | 23-04-18 | 23:04

+4 Bart
Well done! Ik zie een verwarde linkse programmamaker nu oliedom uit zijn kop zit te kijken en een innerlijke strijd met zijn sjw-gevoelens voert. Priceless!

Botte Hork | 24-04-18 | 11:00

"Een spannende avond met videofragmenten en verschillende invalshoeken" LOL!

brutus68 | 23-04-18 | 20:51 | 1

"zeker als het Jesper Jansen is, die beter gewoon eens lekker op Tinder kan gaan"
Tinder of misschien toch Grindr?
Ghe he.

Professor Superhirn | 23-04-18 | 20:51

Ja Bart, zo kom je natuurlijk nooit in het ons-kent-ons cirkeltje van subsidieschuivers en zal je je dagen moeten blijven slijten als iemand die met echt werken de kost moet verdienen.

2voor12 | 23-04-18 | 20:51

"anti-feminisme, de herwaardering van conservatieve gezinswaarden en de aanklacht tegen politieke correctheid"
smerig, en zeer doorzichtig, om dit soort zaken te koppelen. Als je al die hysterische SJW aanbidders, verslaafd aan alles wat uit de USA komt, zoals altijd, niet serieus neemt ben je meteen een fan van conservatieve gezinswaarden.

skoftig | 23-04-18 | 20:49

Niets laat zien hoe ver het fossiele mediakartel afstaat van de werkelijkheid door internet ''trollen'' en ''memes'' serieus te nemen. Kan me herinneren dat Jeugdjournaal zelfs een fragment toe heeft besteed aan ''pepie de kikker''

Wat nog triester is zijn initiatieven van (betaalde!) activisten om websites te infiltreren. Ga lekker kattenvideo's kijken joh

Kartelmaster2000 | 23-04-18 | 20:48

Tip voor Van Rossem: wel reageren naar hen, want ze jatten je teksten van de website en draaien het op eigen manier rond. Spreek uit ervaring.

Luivend | 23-04-18 | 20:45

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com