Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lunchende Volkskrant-recensent Arjan Peters pakt 370k schadevergoeding na #MeToo-ontslag

Wat nou alleen maar verliezers bij #MeToo?

Een meevaller voor mannen, die van lunchen houden. De Persgroep (bekend van dit soort uitstapjes) moet ex-Volkskrant-recensent Arjan Peters van de rechter maar liefst 370.000 euro betalen omdat hij niet netjes is ontslagen. De krant trapte Peters op straat nadat verschillende jonge vrouwelijke auteurs een boekje hadden opengedaan over flirterige berichtjes en ongepaste lunchverzoeken die door Maartje Wortel werden omschreven als "nog net geen #MeToo". Daar is de rechter het mee eens: Peters' gedrag was wel een beetje viezig ("zijn gedragingen blijkens de drie over gelegde geanonimiseerde verklaringen van de auteurs en ook blijkens het feit dat meerdere van de gehoorde auteurs anoniem hebben willen blijven, onrust en een gevoel van onbehagen en onveiligheid bij hen heeft veroorzaakt.") maar nog net geen #MeToo en dus ook geen reden voor direct ontslag. De rechter verwijt de Volkskrant verder dat een onderzoek naar Peters' handel & wandel door adjunct-hoofdredacteur [F] (Anniek Kranenberg) niet objectief was en geen wederhoor bij [verzoeker] zelf bevatte, hetwelk te denken geeft over de professionele standaarden die op de Bontiusplaats worden gehanteerd. Onderaan de streep levert dit alles een oprotpremie van 370.000 euro voor Peters op, oftewel 9,25 Prijzen der Nederlandse Letteren c.q. 480 lunches voor twee (met wijn) bij de Librije. Zelf grasduinen in de uitspraak kan daarrr, samenvatting van de bevindingen van een bedrijfsrecherchebureau na de breek. Lieve groet!

EXCUUSKUS!

Alle auteurs die onze medewerkers spraken, deelden mede dat de heer [verzoeker] in het contact via social media woorden gebruikte zoals ‘lieve’, ‘lieve groet’, ‘liefs’, ‘lieverd’, en ‘excuuskus’. Dit wordt onderbouwd door meerdere screenshots van berichten tussen de betreffende auteur en de heer [verzoeker] die onze medewerkers ontvingen van de auteurs. De heer [verzoeker] was in alle gevallen degene die begon met dergelijke woorden en een aantal auteurs namen deze bewoordingen over. Soms kon de auteur niet uitleggen waarom, maar vertelden dat de heer [verzoeker] als recensent een auteur kan ‘maken of breken’ en daarin een bepaalde macht heeft. Als auteur wil je hem daarom te vriend houden. 

De heer [verzoeker] heeft berichten gestuurd over diverse onderwerpen. Hier volgen een aantal voorbeelden over de onderwerpen waarover de heer [verzoeker] privé berichten stuurde. De heer [verzoeker] : 

- deelde mee dat hij het boek van de auteur ging lezen;
- deelde mee dat hij een recensie ten behoeve van publicatie in de Volkskrant;
- vroeg of de auteur een recensie wilde lezen die hij had geschreven;
- gaf complimenten over het werk van de auteur;
- vroeg om een gesigneerd boek;
- gaf tips of bood hulp aan;
- liet weten dat de auteur weleens ‘heel blij zou kunnen worden’ of dat er ‘iets leuks aan zat te komen’, waarmee hij volgens de auteurs hintte op een nominatie of een prijs;
- stelde vragen over zaken die hij ook bij de uitgever kon (op)vragen;
- deelde mee dat hij de auteur zou willen interviewen;
- vertelde dat hij zijn best ging doen om een boek genomineerd te krijgen of vroeg of het boek wel zou worden opgestuurd voor een specifieke prijs. 

Een aantal auteurs ontving voorafgaand of na afloop van een ontmoeting met de heer [verzoeker] van hem weleens een bericht met onder meer het volgende, of woorden van gelijke strekking: ‘Het was leuk’, ‘Ik verheug me’, en ‘Ik hoop je vaker te zien’. 

Reaguursels

Inloggen

Berichten over diverse onderwerpen. Daar wordt je wel even stil van.

dihydrogenmonoxide | 20-10-21 | 08:44

Dus een verklaring, een anonieme zelfs, wordt door een Nederlandse rechter aangenomen als vaststaand feit?

batvoca2 | 20-10-21 | 06:01

Het liefste werk ik gewoon helemaal niet met vrouwen.
Altijd gedoe. Zijn onderling zo vals als de pest. Als ze iets van je nodig hebben gaan ze eerst hun charmes in de strijd gooien. Als dat niet werkt dan gaan ze janken. "Waarom doe je nou toch zo moeilijk" krijg je dan van je leidinggevende te horen. Moet je als kerel eens gaan janken als je je zin niet krijgt. Kun je een nieuwe carriere zoeken.
En als er iets niet bevalt kunnen ze zich zo gaan gedragen dat jij gedwongen wordt te vragen wat er mis is en dan zal het komen. Ook als je het uitpraat kan na een half jaar die emmer ellende opeens weer tevoorschijn komen.

Tel daar nu ook nog eens al dat #MeToo bij op waar je als man gewoonweg kapotgemaakt kunt worden zonder enig bewijs.

Nee dankje.

benbenieuwd2021 | 19-10-21 | 19:27 | 1

De enige manier van functioneel met vrouwen werken is met hoeren, vooraf afgesproken welke prestatie tegen welke prijs, en na beeindiging van het dienstverband (wat vooraf duidelijk tijdelijk is), nemen we afscheid van elkaar

Helaas zijn de meeste vrouwen wannabee hoeren en houden deze er niet z'on nette bedrijfethos op na, als de echte professionals...

Wel de factuur, niet de dienstverlening

ikpislauwbier | 19-10-21 | 22:27

#metoo is verworden tot heksenjacht. Aanpakken van smeerkezen die mensen sexueel misbruiken door gebruik te maken van hun machtspositie: prima. Maar dit?

De conclusie van de rechters luidt dan ook dat meneertje fouten heeft gemaakt ("laakbaar handelen") maar dat er geen sprake is van #metoo. Oftewel:
"Ontbinding van de arbeidsovereenkomst met een redacteur van de Volkskrant is door de kantonrechter ten onrechte toegewezen. Geen voldragen ontbindingsgrond. Geen #Me-Too situatie. Redacteur heeft in zijn contacten met schrijfsters laakbaar gehandeld, maar niet stelselmatig misbruik gemaakt van zijn machtspositie als recensent. Ook heeft hij niet willens en wetens gelogen tegen de Volkskrant over deze contacten. De Volkskrant heeft prematuur geconcludeerd tot verbreking van de arbeidsrelatie, op basis van een onzorgvuldig uitgevoerd intern onderzoek en voordat er onafhankelijk extern onderzoek had plaatsgevonden. Toekenning van een billijke vergoeding op basis van artikel 7:683 lid 3 BW van € 370.000,- bruto. Bij de hoogte van de billijke vergoeding zijn de waarde van de arbeidsovereenkomst en alle overige omstandigheden van het geval mee gewogen."

balustrade | 19-10-21 | 18:37

Misschien samen (man en een mevrouw) een deal maken. Meneer zegt een me too opmerking, bijvoorbeeld ik vind je een lekker ding. Mevrouw raakt in shock en gaat naar de baas. Meneer wordt ontslagen. Vecht dat aan en krijgt uiteindelijk 372000 smartengeld. En dan lekker samen delen. Leuke deal toch.

Kattie | 19-10-21 | 17:15

Eitje kaviaar "vijvenvijftig" euro? Als ze net zo goed kunnen koken als spellen zal dat ook wel niet te vreten zijn.

Jos Tiebent | 19-10-21 | 16:24

Ik ben wel benieuwd wat de dames in de panelen vinden van complimenten, en aanduidingen, dat je een vrouw er aantrekkelijk vindt uitzien.
Ik heb zo het idee, dat het er vaak aan ligt of de zender in het potje valt.
Valt hij in de categorie "wel te pruimen"(no pun intended) dan is het "een charmeur".
Valt hij in de categorie "griezel waar ik niet mee alleen in de lift zou willen staan", dan zijn het seksistische METOO toespelingen.

Roadblock | 19-10-21 | 16:24 | 1

De hoeveelheid meiden op dingen als instagram, tiktok etc etc die pronken met hun lichaamsdelen, aardig veel/groot/. En dan bedoel ik niet ogen, tenen, handen etc etc. Dus een zeer geinige vraag van jou ja, knappe/rijke vent, of loser/lelijkwalgelijkschepsel.

Muissolini | 19-10-21 | 17:53

Dus een klager die anoniem wil blijven, wordt geloofd omdat men denkt dat die klager te bang is om zich bekend te maken. Advies aan klagers: altijd anoniem blijven. Maakt je verklaring automatisch geloofwaardig.

Leffe Blonde | 19-10-21 | 16:16

“ nadat verschillende jonge vrouwelijke auteurs een broekje hadden opengedaan”

Is het dan geen uitlokking?

MargauxGrandCru | 19-10-21 | 16:13

Toch zie ik niks strafbaars in die "aanklachten" staan. En voor iedereen "pervert" gaat roepen; ik ken zat vrouwen die ongeveer net zo tegen mannen praten. Soms zonder bijbedoelingen en soms met; maar ook met dat laatste is niks mis. De mens is een seksueel dier, anders waren we al uitgestorven, of hadden we zelfs nooit bestaan.

Waarom zou je alleen via datingsites een partner mogen zoeken? Heel lang was het normaal dat je die toevallig ergens tegenkwam, bijvoorbeeld op het werk. En dan maakte je daar werk van; "versieren" in de volksmond. Met een complimentje, een grapje, een slechte openingszin of een (al dan niet geveinsde) gemeenschappelijke interesse.

Zolang vrouwen altijd "nee" mogen zeggen is er niks aan de hand. Er zijn bovendien zat vrouwen die hun seksualiteit gebruiken om hogerop te komen.
Mensen die jaren later vallen over het woord "lieverd" vertrouw ik niet. Kennelijk liep hun carrière anders dan gehoopt en zoeken ze nu publiciteit en/of een zondebok.

Dandruff | 19-10-21 | 16:12

Ik denk dat dit het beste was wat Arjan Peters kon overkomen. Zo wil ik er ook wel uitgetrapt worden.

thanseeuwen | 19-10-21 | 15:53

Maartje Wortel: geen schrijfster, maar een society-figuur. Ziet bij gebrek aan talent overal een mogelijkheid om de schijnwerpers op te zoeken - Georgina Verbaan was zo'n mogelijkheid, en toen dat uitging, tsja, toen ging ze daar maar een ik-vodje over volkrabbelen.
Verder: flirten is tweerichtingsverkeer. Als je je als vrouw professioneel, ongenaakbaar opstelt, zullen mannen ook niet happen. Heb ik (vrouw) genoeg ervaring mee. Alleen als je zelf dat deurtje openzet en signalen afgeeft, krijg je wel dat soort avances. Zo zit dat spel in elkaar, en dat weten sommige dames dondersgoed te spelen, tot ze aanleiding zien om weer op een andere manier de aandacht te krijgen - zoals meeliften op deze metoo hype.

kapoerewiet | 19-10-21 | 15:51

Als ze niet oppassen krijgt MeToo een hele andere betekenis.
Maar wat gebeurt er nu met die vrouwen die het hebben aangezwengeld. Waren dat dan aanstellers of hadden ze toch ergens wel een punt. De hele dag zo'n kerel die als en hitsig konijn tegen je been zit op de rijen dat is toch ook niets.

AdvocatusDiaboli | 19-10-21 | 15:42

370K,auw! Nu gaat het abonnementsgeld zeker met 10 euro omhoog.

Acidstain | 19-10-21 | 15:32

370K. Daar koop je tegenwoordig niet eens een huis meer voor.
De reputatieschade zorg er voor dat je de rest van je carrière nergens werk kunt vinden. En je dus geen uitkering kunt krijgen voordat jij je huis hebt opgegeten. Dat huis dat je net met je schadevergoeding hebt gekocht.

Osdorpertje | 19-10-21 | 15:21 | 1

Hij loopt wel tegen de zestig geloof ik. Als hij wat gespaard heeft en een eigen afbetaalde woning heeft zou hij het moeten kunnen uitzingen. Als hij geen hele dure hobbies heeft.

Tashtego | 19-10-21 | 15:25

Mozeskriebel, ik word oud. Waar is de tijd gebleven dat je het als complimentje beschouwde als den mensch met piemel je nafloot of uitnodigde voor film/lunch/ etentje ( op zijn kosten ). Het trieste gevoel bij mij kwam pas toen zelfs de bouwvakker op de stijger niet meer floot.

Oud wijf | 19-10-21 | 15:13 | 1

Waarom denk je dat niemand meer de bouw in wil een wee alleen nog oude lullen in de bouw zitten? Omdat alles wat misschien de achtertuin van ongewenst gedrag heeft al bestraft wordt. Welkom in de jaren 20 van de 21e eeuw. Oftewel het einde van de Westerse beschaving.

Linke Soep | 19-10-21 | 15:31

Nou vraag ik mij af hoe de klagende vrouwen deze uitspraak ervaren. Misschien als een trap na?

Amsterdamsko | 19-10-21 | 15:00 | 2

Mwoah... schade is gedaan. De man is zijn baan kwijt, enige onvoorziene omstandigheid is dat hij een zak geld mee krijgt en zij een schadevergoeding in een civiele procedure wel op hun buik kunnen schrijven. Ergo, de letselschade advocatuur is hier het werkelijke kind van de rekening.

_pacman_ | 19-10-21 | 15:04

Het gaat ze om de macht hem te ontslaan.

omanders | 19-10-21 | 15:29

Tsja we kunnen inmiddels wel spreken van een onveilig klimaat voor mannen op de werkvloer. Kijk de secretaresse iets te lang aan of stel net iets teveel human interest vragen en je gaat op rapport. Misschien moeten mannen hun vrouwelijke collega’s eens compleet gaan negeren. Kijk of ze dat leuker vinden.

BobDobalina | 19-10-21 | 14:51 | 2

Wie was die bekende Amerikaanse politicus ook alweer die na een valse aangifte van een wraakzuchtige heks heeft besloten nooit meer alleen in een kamer te zijn met welke vrouw dan ook, behalve zijn eigen vrouw... Was ook seksisme uiteraard.

_pacman_ | 19-10-21 | 14:53

Als ie mevrouw Wortel heeft benaderd was hij niet goed op de hoogte van haar genderinteresse en had hij sowieso een slechte smaak.

oldandwise | 19-10-21 | 14:44

Lijkt heel wat, 370 000 euro.
Totdat de fiscus er zijn klauwen in zet.
Al ie de helft ervan overhoudt, mag ie in zijn handen klappen.

En dan mag ie ook nog eens duizenden belasting-euro's dokken omdat zijn inkomen ineens 'piekt'. En na 'middeling' krijgt ie ook daarvan nog maar een armzalig deel terug.

Peter Emile | 19-10-21 | 14:40 | 3

Hij kan het ook in een stamrechtsovereenkomst plaatsen. Maandelijkse uitkering en het scheelt bakken belasting.
Hij komt er goed mee weg.

Von Mutzenbacher | 19-10-21 | 15:11

@Von Mutzenbacher | 19-10-21 | 15:11: kan sinds 2014 niet meer. De fiscus heeft zorgvuldig alle fiscale uitgangen dichtgekit.

LucaBrasi | 19-10-21 | 15:45

@Von Mutzenbacher | 19-10-21 | 15:11: beetje bij blijven meneer of mevrouw. Dat kan al jaren en jaren niet meer.

Kattie | 19-10-21 | 17:08

“… ‘Het was leuk’, ‘Ik verheug me’, en ‘Ik hoop je vaker te zien’….”

NEEE!!! Wat een smeerlap

YoMoms | 19-10-21 | 14:40

370k vergoeding dokken, tja, moet je ook maar geen Harvey Weinsteins op laag water zoeken.

dugo | 19-10-21 | 14:28

Maar niet gauw nieuw werk voor hem. Kan nu leven van 370.000 euro.

gato | 19-10-21 | 14:26

Misschien had Peters net één van de vele verhalen gelezen waarin succesvolle carrièrevrouwen klagen dat mannen hen niet durven benaderen, dat mannen angst hebben voor succesvolle hoogopgeleide vrouwen.
www.insider.com/modern-dating-coach-e...

En dacht hij: Misschien kan ik een gokje wagen, de arme deernes worden nooit benadered. Nee heb je, ja kan je krijgen etc. Je kent het wel.

En nu zit hij in het Metoo-bankje, maar wel met een fijne 3,5 ton.

DezeNicknameBestaat | 19-10-21 | 14:24 | 2

Hij lijkt me niet echt het type van "een gokje wagen", meer het type van met voorbedachte rade een val proberen te zetten, gewoon omdat het kan. Hij zal zich gesterkt voelen nu, na die uitspraak.

Schoorsteenveger | 19-10-21 | 14:35
-weggejorist-
isopds | 19-10-21 | 14:16

Mijn vriend werkt al 40 jaar bij een grote verzekeraar maar bij die "ontslag"-premies is de waanzin al lang gepasseerd, zo'n hitsige recensent mocht in de jaren 50, de dames stonden in de rij... Nu valt ieder verwend millennial meisje flauw bij 3 echte woorden i.p.v. bij hun digi social hel op de phone.

hagelkruis | 19-10-21 | 14:14 | 7

@Jos Tiebent | 19-10-21 | 16:34: bij het maffay-origineel waar rib de Nijs het van gejat had was het trouwens 16 en 31... youtu.be/e1kfav4auMA

Jos Tiebent | 19-10-21 | 16:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Met de vrouwmensen moet je nors zijn. Nix lunchafspraken, nix vrouwvriendelijkhed. Anders krijg je automatisch een #MeToo predikaat opgehangen. Anders ben je natuurlijk een racist. Tja, dat is Nederland, je moet bijzondere woorden gebruiken.

Thoth | 19-10-21 | 14:14 | 2

Voordat je wil gaan flirten of daten moet je altijd eerst goed nadenken of er in casu (oh de romantiek) mogelijk sprake is van een ongelijke machtsverhouding. Sociale mobiliteit is leuk en aardig maar het is nu eenmaal 2021.

Duwbak_Linda | 19-10-21 | 14:21

Ik heb afgelopen weekend de barvrouw een lieve schat genoemd, moet ik me nu zorgen maken? #Durftevragen

HeadY` | 19-10-21 | 14:13 | 4

Je gaat nu ervaren of ze inderdaad een lieve schat is.

Keutels | 19-10-21 | 14:35

Pas over 10 jaar.

Roadblock | 19-10-21 | 16:47

Wat bent u een viezerik!

Kattie | 19-10-21 | 17:10
▼ 1 antwoord verborgen

- deelde mee dat hij het boek van de auteur ging lezen;
Ja, nee, dit kan echt niet hoor. Goed dat dit gevaar voor het gezonde volksbevinden in de kraag is gevat!

Duwbak_Linda | 19-10-21 | 14:13 | 6

@Duwbak_Linda | 19-10-21 | 14:36: Misschien heb ik ook wel teveel gekke dingen meegemaakt in mijn leven en zie ik te snel het slechte in de mens, te wantrouwend geworden.

Sinterbikske | 19-10-21 | 14:48

@Sinterbikske | 19-10-21 | 14:48:
Dit lijkt me de juridisering van menselijk contact. En aangezien de lijn tussen goed en kwaad vooraf nooit precies vastgesteld kan worden (alleen uitersten zijn duidelijk), zal deze ontwikkeling steeds verder gaan omdat iedereen risico wil uitsluiten. Vrees ik. Zweden is geen handleiding!

Dus goed dat de rechter hier niet helemaal in meeging.
- En misschien heb ik makkelijk lullen. Dat kan.

Duwbak_Linda | 19-10-21 | 14:54

@Duwbak_Linda | 19-10-21 | 14:54: Dat ben ik wel met je eens. De manier waarop zijn werkgever gehandeld heeft was ook niet de juiste. Hij had eerst op zijn gedrag/professionele houding aangesproken moeten worden.

Sinterbikske | 19-10-21 | 14:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb zo'n schijthekel aan dat metoo gezeik. Vrouwen moeten gewoon eens beseffen dat het merendeel van de mannen wordt geboren met een aangeboren hersenafwijking. Als zij vanaf rond de pubertijd de wereld in kijken, worden vrouwen (onbewust) gescreend op neukbaarheid. Mannen die over de markt lopen en allemaal vrouwen tegenkomen denken steeds razendsnel ja jij wel, nee jij niet. Als mannen iets te lief worden of te dichtbij komen, moeten vrouwen gewoon even duidelijk zijn. De meeste mannen druipen dan wel af. Stomme zielige kutvrouwen allemaal. Ga je eens verdiepen in mannen. Dan kan je er ook mee omgaan.

Leptob | 19-10-21 | 14:12 | 6

@Leptob | 19-10-21 | 16:51:
Hehehe, ik probeer mijn hele leven mij al te verdiepen in hoe een vrouw denkt, en het is mij nog niet gelukt.
U heeft gelijk, dat mannen stukken simplistischer in elkaar zitten, en bij velen hun hersens vaak omlaag gezakt zijn naar het lichaamsdeel wat rechtevenredig omhoog gekomen is.
Maar om vrouwen als "stomme zielige kutwijven" te betitelen gaat mij weer te ver.
Apropos is mevrouw Leptob het met u eens?

Roadblock | 19-10-21 | 17:10

@Roadblock | 19-10-21 | 17:10: Ik zei helemaal niet 'kutwijven' LOL. Maar goed, op dit moment alleen ex-mevrouwen Leptob en kan het er prima mee vinden. En of dat komt doordat zij juist wél of niét mijn nick kennen hier op GS, geen idee. Net zoals vrouwen blijkbaar mannen vaak niet begrijpen, begrijp ik ook vaak vrouwen niet. In mijn beleving is het idd ook gemakkelijker om als vrouw mannen te begrijpen, dan andersom. Maar dan moeten vrouwen gewoon even heel simpel denken. Soms is dat voor vrouwen te ver gegrepen. Denk ik dan. Maar wat ik nu zeg, is waarschijnlijk gespreksstof dat nog duizenden jaren tot discussies zal blijven leiden. Eigenlijk had God alleen mannen moeten ontwerpen. En de ene helft met een lul en de andere helft met een kut. Zoiets.

Leptob | 19-10-21 | 17:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Wacht maar tot hij zelf aan het procederen slaat wegens smaad en laster. Geen bewijs behalve wat verhaaltjes van de dames zelf en 'm er dan gelijk uitgooien als ware het een bewezen serieverkrachter. Ik mag hopen dat hij d'r nog een villa of twee uithaalt om te compenseren voor het beschadigen van z'n imago.
Die hele metoo onzin slaat door, wij mensen zijn geile wezentjes en spelen het spel van alle kanten op topniveau, als je bij iedere beschuldiging al bij voorbaat ontslagen en besmeurd wordt moet de vergoeding bij onschuld ook gigantisch zijn. Eens zien of de directie dan nog steeds zo rigoreus iedereen bij het minste of geringste op straat gooit om te deugen.

elfenstein | 19-10-21 | 14:08 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind het allemaal niet zo heel spannend, maar goed wat weet ik als blanke hetero man hier nu allemaal van.

Eindconclusie is wel dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn.

Keutels | 19-10-21 | 14:08

‘Ik verheug me’
Dat lijkt me een dog whistle voor 'de bladzijden van je boekje plakken aan elkaar, ik het het niet uit kunnen lezen'.

Egerius | 19-10-21 | 14:03 | 1

U komt van de Zuid Hollandse eilanden?
Ik het het.

Roadblock | 19-10-21 | 16:51

Voor dat geld kun je nog wel een huisje kopen. Ik krijg nou nooit eens zomaar drie en halve ton voor lebber aan jonge dames en het sturen van geile tekstjes.

Rest In Privacy | 19-10-21 | 14:02 | 2

Het is ongelijk verdeeld in de wereld. Ik zou Spekman eens een mailtje sturen als ik jou was. Lieve woordjes gebruiken, dat helpt. In gelul kun je wel degelijk wonen, zo blijkt.

Schoorsteenveger | 19-10-21 | 14:04

Bijna 50% afdracht aan de belastingdienst.

De bruto ontslagvergoeding wordt opgeteld boven op uw inkomen, u betaalt dus meestal een hoog belastingpercentage over uw ontslagvergoeding, oplopend tot 49,5%. Uw werkgever houdt de inkomstenbelasting in en maakt de netto ontslagvergoeding over op uw privérekening.

seasicksteve | 19-10-21 | 14:10

Materiaal voor een sleutelroman, zou ik zeggen. Zet 'm op, dames, u heeft de tijdgeest mee! Ik zie de pakkende titels al voorbijkomen:
"Lieve woorden"
"Het tafeltje aan het raam"
"Te licht bevonden"
"Een weg naar omhoog"
"Glazen vloeren"
"Op de rand van alles"
"Letters en cijfers"
"Lunch"
"Kruimels in de middagzon"
Genoeg voor een heel seizoen Brommer op Zee.

Schoorsteenveger | 19-10-21 | 13:58 | 1

En de anoniempjes nu huilend naar vroeger verlangen toen iemand ze nog wel eens lieverd noemde.

Ambiorix | 19-10-21 | 13:57

maar weten we al welke slechte boekjes van redelijk uitziende schrijfsters WEL een goede recensie kregen?

Hemmenaar7 | 19-10-21 | 13:56
-weggejorist-
isopds | 19-10-21 | 13:55

370k?
dat wil me too wel

Hemmenaar7 | 19-10-21 | 13:53

Dus huilwijven kregen een verzoek tot lunch en dat is al metoo.
Tering. Wordt lastig chickie op date vragen op die manier.
Maar voor 370k mogen ze me ook wel als ransbeer afschilderen.

de_beer_van_de_meer | 19-10-21 | 13:50

Op het werk niks onnodigs tegen baarmoeder bezitsters zeggen en bij communicatie altijd zakelijk blijven. Zorgen dat je nooit alleen luncht etc. Die Mike pence is niet dom.

Zatkniss | 19-10-21 | 13:49

Nou, hij heeft zijn geld te pakken maar staat nu wel als smeerbeer bekend. Hij is duidelijk ver over de schreef gegaan.

Sinterbikske | 19-10-21 | 13:45 | 2

Er zijn er vast ook zat die niet hebben geklaagd.

Mr_Natural | 19-10-21 | 13:46

Die schrijfsters snappen niks van marketing en promotie.
Als je door zo'n mannetje te paaien 30.000 extra boeken kunt verkopen zou ik het wel weten.
En dan heeft ie ook nog niet eens vieze dingen met ze gedaan...

jaja | 19-10-21 | 13:43 | 3

Je kunt ook eerst die 30.000 extra boeken verkopen door hem te paaien en dan #metoo gaan gillen. Ik vind het altijd een controversieel onderwerp. Aan de ene kant moeten smeerberen aangepakt worden maar aan de andere kant zie je een hoop vrouwen ook altijd hun vrouw-zijn uitnutten om te krijgen wat ze willen. Als het dan achteraf tegenvalt kun je altijd nog de joker spelen.

benbenieuwd2021 | 19-10-21 | 13:53

het zal wel om 300 boeken gaan. 30.000 is al veel en als extra is volkomen bespottelijk.

AntiZanicz | 19-10-21 | 14:07

@AntiZanicz | 19-10-21 | 14:07:
Ik weet niet hoe de verkopen zijn de boekenwereld en maakt me ook niet uit.
Je hebt duidelijk de moraal van mijn verhaal gemist.

jaja | 19-10-21 | 14:11

Wat de hel, tips en hulp aanbieden? Wat een klootzak.

John McClane | 19-10-21 | 13:43 | 9

@F. Jacobse | 19-10-21 | 14:12:
Nou wil ik niet veel zeggen, maar daar is't ook wel echt erg hoor.

elfenstein | 19-10-21 | 14:16

@F. Jacobse | 19-10-21 | 14:12: Meestal helpt autocorrect me wel. Ik zal er beter op letten. Kunt u het voor deze keer door de vingers zien?

Sinterbikske | 19-10-21 | 14:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Wel te verwachten deze uitspraak met de huidige rechters. Volgens de rechtbank is het als teamchef voorstellen van anale seks met je ondergeschikte bij de politie geen reden voor ontslag. Sterker nog, als de vrouw in kwestie zich richt tot een journalist is dat wél reden voor ontslag. www.nrc.nl/nieuws/2021/10/14/rechter-...

Vula | 19-10-21 | 13:43 | 3

Hear, hear!

PolderTaliban | 19-10-21 | 13:52

inderdaad is het wat vreemd dat zulke grofheden ongestraft blijven, hoewel de man nu hondenbegeleider is? Dat je zaken niet sofort bij de krant mag melden is wel te billijken, waarom ontslag dan nodig is?

AntiZanicz | 19-10-21 | 14:04

Tsja, de logica van die uitspraak ontgaat mij geheel.

Aan de andere kant: ik heb al langer het vermoeden in een omkeerwereld beland te zijn.

Nostra da Mus | 19-10-21 | 14:14

Slappe hap, druipt van de impotentie, die Peters.
Zijn recensies waren dus fake news. Dat had de reden van ontslag moeten zijn, niet die halfbakken #metoo aantijgingen.

Kosmo | 19-10-21 | 13:42

Pfff... vrouwen. Als ze hem wèl aantrekkelijk hadden gevonden en hij had dit gedrag niet vertoond, was hem dat kwalijk genomen.

MentalW | 19-10-21 | 13:42

En terecht. Wijven die een "zullen we samen lunchen" meteen een groepsverkrachting vinden moeten zichzelf eens goed in de spiegel bekijken.

sinar2 | 19-10-21 | 13:42 | 1

Behalve als het voorstel wordt gedaan door iemand met MPS.

F. Jacobse | 19-10-21 | 14:14

Zag je met prins Andrew.... eerst met hem lachend op de foto, nu wil ze geld zien.

meneer Q | 19-10-21 | 13:39
-weggejorist-
Glasgow Argus | 19-10-21 | 13:38

Binnenkort verhoging Volksheimblattt tarieven.

meneer Q | 19-10-21 | 13:37

Is er dus bijgenaaid intern. Ja, dan wordt het duur als het allemaal niet blijkt te kloppen. Moeten die hysterische wijven hier voor lappen of mag het nu de werkgever even doen?

van Oeffelen | 19-10-21 | 13:37 | 7

@Van Oeff hem wordt in de ogen van de rechter terecht laakbaar gedrag verweten. Machtsverhoudingen, s’nachts van FB messenger berichten sturen met inhoud die erotisch uitgelegd zou kunnen worden aan dames die van hem afhankelijk zijn. Arbeidsrechtelijk heeft de werkgever echter niet de juiste weg tot ontslag bewandeld. Vandaar die 370k.

austinhealey | 19-10-21 | 15:05

@austinhealey | 19-10-21 | 15:05:
"hoop je vaker te zien" geschreven aan een mannelijk auteur zou geen enkel probleem zijn tenzij het een wel heel vreselijke homo is. Ik zie geen geiligheid, geen onzedelijke voorstellen, alleen een gast die een beetje amicaal uit de hoek komt" Op basis daarvan, ook voor van Oef, kan je geen beschuldigingen van sexueel wangedrag uiten of eisen dat hij erom ontslagen wordt. Dat valt bij mij ruimschoots in de kategorie spijkers op laag water zoeken en als je er dan ook nog de publiciteit mee opzoekt en volhoudt dat hij een zwijn is dan is het laster. En dat mag dus niet. Zou mooi worden ook, ik stuur een collega een berichtje over een geslaagde avond, ik wordt ontslagen en voor zwijn verkocht. Het leven zou een hel zijn als je zó op je woorden moet passen en voor elk verkeerd gevallen berichtje de klos bent.Daarom hoop ik ook dat hij ze allemaal verrot klaagt, even een precedentje zetten voor alle metoo gillende kantoormiepen die gewoon een hekel aan de baas hebben en 'm op die manier proberen weg te krijgen.

elfenstein | 19-10-21 | 15:24

@elfenstein | 19-10-21 | 15:24:
Ik heb wel eens een verhaal van een Amerikaanse marinier aangehoord, die vertelde, dat 3 vrouwelijke collega's op die manier een meerdere weg gekregen hebben.
In die eenheid ging het verhaal dat het bullshit was, en ze samengespannen hadden.
Het resultaat was een andere leidinggevende natuurlijk, en een giftige sfeer.
Hij heeft ze ook aangewezen.
Op het oog normale meiden.

Roadblock | 19-10-21 | 17:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Nou moet die Volkskrant (raar dat er nog geen wokers zijn die een andere naam voor deze krant eisen) lekker 4 ton betalen en alleen maar omdat dit krantje zo graag bij de metoo klub wil zijn.
Heerlijk goed nieuws.

pejoar | 19-10-21 | 13:37 | 2

Ik stel voor de Votzkrant.

F. Jacobse | 19-10-21 | 14:15

@F. Jacobse | 19-10-21 | 14:15: herstellen de Fotzekrant

F. Jacobse | 19-10-21 | 14:16

Word ook graag beroemd als schrijver...

Bouwfraudeur | 19-10-21 | 13:37

Ik houd niet alle publicaties over #MeToo bij - Echter, ik heb vanuit het #MeToo kamp nog nooit gehoord, hoe het nu precies zit met duizenden vrouwen die met 1 'popster' (1) naar bed gaan. Het kwaad zit niet alleen bij de blanke witte man.

Nederlandop1 | 19-10-21 | 13:37 | 2

Metoo is werkgereleateerd, een groupie werkt niet voor die "ster" en heeft dus niks te winnen of verliezen.

menage | 19-10-21 | 14:01

Zes (!) jaarsalarissen voor de vieze man!

Vula | 19-10-21 | 13:37

Groot gelijk die vergoeding, had het dubbele moeten zijn.

Als je om dit soort woorden lieve’, ‘lieve groet’, ‘liefs’, ‘lieverd’, en ‘excuuskus’ wordt ontslagen door een paar anoniem blijvende vrouwen.

Rotterdammert1965 | 19-10-21 | 13:36 | 7

@Bakkeleures | 19-10-21 | 14:39:
Heel raar maar hij accepteert dat gewoon en ik krijg keurig een factuur. Sinds wanneer mag je een zzp of ondernemer niet meer contant betalen? Sinds wanneer is cash gelijk aan zwart geld?

elfenstein | 19-10-21 | 15:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Geweldig. Eeuwig zonde dat Peters is ontslagen, ging nergens over.

Madame Poitiers | 19-10-21 | 13:35

Tja, de man klinkt als een smeerbeer, maar dit zijn niet echt schokkende bevindingen. Dit zijn geen betastingen, pogingen tot chantage met seks als doel, vrouwen uitnodigen voor een concert van de Toppers, of constante foute geile grappen.

Nutbag Deluxe | 19-10-21 | 13:33 | 1

Ik zie er niks smeerberigs aan. Verhaaltjes zijn anoniem omdat men weet dat het flauwekul was en er anders niet mee zou kunnen wegkomen. Ik denk zelfs dat deze man een hele lieve en meelevende man is, wat door sommigen is misbruikt en daarna is afgedaan als flirterij. Hij kon gewoon goed met dames opschieten, heeft daardoor wat vrouwenharten teleurgesteld en werd vervolgens voor de bus geduwd.
De echte smeerberen zijn de vrouwen in dit verhaal, althans dat proef ik er wel uit.

Bakkeleures | 19-10-21 | 14:38

Lekker man! Decennia lang op kosten van je baas beetje vreten en zuipen in klasse tenten, ondertussen beetje vissen of er nog iets te neuken valt bij je tafelgenoten en onderaan de streep loop je weg met een dikke oprotpremie.

Mooi land.

_pacman_ | 19-10-21 | 13:32 | 5

@HA BIER!1! | 19-10-21 | 13:37: In dit verhaal dacht hij meestal aan zijn paal.

likdoorn | 19-10-21 | 13:47

Op kosten van de VK=duurder abo
lache en de vermaeck

TijdelijkOptimist | 19-10-21 | 13:58

Ach, het is bruto. Maar in een pensioenconstructie kan het leuk zijn.

AntiZanicz | 19-10-21 | 14:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft 'ie slim bekeken.

Mastermattie | 19-10-21 | 13:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl