Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GIFTIGE MANNELIJKHEID!

Trigger it.

Het gaat niet eens over de UvA.

Slachtoffers van patriarchaal blank kapitalistisch systematisch seksisme om mee te kunnen drammen, je vindt ze niet zomaar. Daarvoor heb je op z'n minst een diversiteits- en inclusiewerkgroep nodig. Nou, dat treft want aan de Universiteit in Groningen (RUG) hebben ze dat ("Young Academy Groningen, een groep jonge academici verbonden aan de RUG") en die zijn na gesprekken met maarliefst "26 huidige en voormalige stafleden" tot de conclusie gekomen dat de RUG een bolwerk is van GIFTIGE MANNELIJKHEID. Seksisme, racisme, discriminatie, kwetsende en triggerende micro-agresssiedingen die "meestal onder de radar blijven", Bregje Hofstede kan er zo een boek vol over schrijven. Zo was er "een professor die Chinezen gele mieren noemde" ('een plofessol die Chinezen gele mielen noemde'), een leidinggevende vertelde tegen een 'vrouw' dat hij blij was met de lente "zodat ik meer van je lichaam kan zien" en er was zelfs een 'vrouw' die "veel meer onderwijstaken kreeg dan haar mannelijke collega's" (hahaha, did you just assume a gender?). Jeetje! Nee, dat kan echt niet. Als vrouw heb je het al druk genoeg met kinderen opvoeden en koken en achteruit inparkeren en multitasken. Ennieweetjes, de RUG is gewoon een toxic male chauvinist anti-safe space en dan zul je zien dat ze er ook nog eens geen slaafvrije chocolade verkopen in de kantine en dat er veel te weinig hoogleraren die over transgenders schrijven worden gecanceld. Of dat de RUG én geen afstand neemt van het slavernijverleden én zich niet uitspreekt tegen Dave Chapelle op Netflix. Gelukkig krijgen werknemers "meer trainingen", wat waarschijnlijk inclusiviteitsworkshops en therapiesessies onbewuste vooroordelen voor zitplassers zullen zijn. Speaking of zitplassers, weet iemand of de RUG wel een genderneutraal toilet heeft? En staat Plato, die vieze vuile misogyne blanke slavenhoudende Griekse fascist, nog altijd in het curriculum? Ook dit topic wordt niet afgesloten met een vraagteken, we zijn Peter de Waard van de Volkskrant niet.

Reaguursels

Inloggen

Zullen we het eens over toxische inclusiviteitsdwang hebben?

Hommel | 16-10-21 | 13:47

Smakelijk gelachen om deze tegel. Mijn dag is goed begonnen. Thanks, Bertje.

Amsterdamsko | 16-10-21 | 11:31

Ik durf erom te wedden dat ze ook precies die 26 mensen hebben uitgekozen waarvan ze wisten wat die zouden gaan vertellen; een verhaal waarmee nu duizenden leraren, bestuur en studenten worden zwartgemaakt.

Het is hier net zoals met onderzoeken over discriminatie op de arbeidsmarkt die altijd en alléén maar onderzoeken of blanke autochtone ondernemers de niet-autochtone en/of niet-blanke sollicitant zouden discrimineren. En er nog NOOIT een onderzoek is gedaan naar discriminatie op de arbeidsmarkt van blanke autochtone sollicitanten door niet-autochtone en/of niet-blanke sollicitanten. Echt!
Terwijl die vorm van arbeidsmarktdiscriminatie in onze maatschappij zo duidelijk zichtbaar is in onze maatschappij. Kijk maar eens om je heen: de bakker, garage, advocatenkantoor, kapper, shoarma of kebabzaak of supermarkten (de kleintjes maar ook de e-supermarkten) ... komt u er wel eens? En hoeveel personeel liep er dar niet 'eigen volk' was?
Kent u dat schoonmaakbedrijf van Rahma El Mouden? Ze zit regelmatig op de tv; binnenhof, WNL, praatprogramma's.De schoonmaakster die voor zichzelf begon en een goed lopend bedrijf opbouwde. Máár, ook zij is helaas een voorbeeld van een racistische ondernemer met een niet-NLse achtergrond; de autochtone NLers zijn in de minderheid bij haar, wat de voorkeur qua personeel weergeeft. Nog een voorbeeld van zo'n racistische ondernemer? Kent u nog de eerste advocate met een hoofddoek? Nou het gaat haar goed hoor, inmiddels heeft ze meerdere kantoren. Maar kijk naar het smoelenboek o de website: arslan.nl/ Zie je? Daar hebben ze een soort van NLse-omdat-het-moet. Leuk koppie, jong ding nog, een soort zonnebrand-barbie, vast een slimme meid. Het is niet te zien of ze een bekeerlinge is maar als ik naar de rest van het smoelenboek kijk dan ligt die voorkeur erg voor de hand. Zou ook kunnen dat ze de enige niet-moslims in het hele team is.
Nog een voorbeeld, maar dan eentje die niets met moslims heeft? Ok. Kent u de supermarktketen Orientall? Ze hebben meerdere van die supermarkten in meerdere steden. In 010 hebben ze er 3 en er werken 0.0 Nederlanders.
Een Surinaams voorbeeld erbij doen? Ok. Fast food keten De Dubbele Palmboom in 010. Drie filialen en ook daar werkt alleen 'eigen volk, NLers moeten ze niet maar niet-NLers die ook blank zijn moeten ze ook niet dus ze zijn in elk geval wel consequent in hun racisme. Kijk maar naar dit filmpje waarin ze trots een kijkje in de keukens geven. youtu.be/yRfaGYb7p3s

En zo kan ik nog veel en veel meer voorbeelden geven.

Het punt is is dat er echt altijd en alleen maar wordt gekeken naar of blanke NLse mensen racistisch zijn. En ja hoor ... als je maar lang genoeg op zoek gaat naar 26 mensen die precies dat vertellen dat bij jouw tunnelvisie (ook: selectie bias genoemd en.m.wikipedia.org/wiki/Selection_bia... ), dan zal je altijd wel weer ergens een "bewijs" vinden waarmee je je anti-blank racistische vileine haat en demonisering weer eens lekker kan spuien.

Het zou goed zijn als er ook eens wordt gekeken naar de andere kant van de medaille.; naar of en in welke mate ondernemers met een niet-NLse achtergrond zich schuldig maken aan racisme en discriminatie op basis van huidskleur, geslacht, geloof en culturele achtergrond (NLs). Hierboven heb ik alvast 5 voorbeelden gegeven. Die wél representatief zijn.

En nou ben ik benieuwd wanneer Bregje, of zo-n andere helper-whitey, ook inderdaad eens onderzoek gaat doen naar racisme en discriminatie door niet-NLers in plaats van alleen maar 'van' niet-NLers.

Stel je voor dat dan uit zou komen dat niet-NLers net zo vaak (of meer?) slachtoffer zijn van racisme/discriminatie?!

Ennieweetjes,
Zolang er onderzoeken zijn die maar 1 vorm van racisme onderzoeken, is geen enkele racisme- of discriminatie-onderzoek betrouwbaar en een toonbeeld van tunnelvisie. Allemaal!
Zolang er in Nederland alleen maar aandacht is voor 1 vorm van racisme (van de niet-blanke en niet-christelijke personen) zijn we niet bezig met het bestrijden van racisme maar met het verplaatsen en het legitimeren van racisme.

gaffelbaard | 16-10-21 | 11:06 | 6

@OMEGA-ThundeR | 16-10-21 | 12:52:

Wat een onzin, weet je wel wat "Arisch" betekent, waar het woord vandaan komt en wie daar mee bedoeld worden?
nl.wikipedia.org/wiki/Ari%C3%ABrs

Hint; Grieken, Koerden en Indiërs vallen ook onder "Ariërs", en de landsnaam Iran betekent "land van Ariërs". En blond haar is daar toch echt niet de norm.

Dandruff | 16-10-21 | 13:31

Het verschil is dat je als blanke, in een overwegend blanke maatschappij niets te maken hoeft te hebben met al die buitenissige en obscure winkeltjes waardoor je niet de kans loopt om te worden geconfronteerd met verborgen vermeende of onverholen racisme van gene zijde, denk ik. Maar niet iedereen met een migratieachtergrond heeft een winkeltje om de hoek dat bestierd wordt door lieden van eigen etniciteit. Een andere oplossing zou dus zijn meer mensen van die etniciteit aantrekken.

Sans Comique | 16-10-21 | 14:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik krijg ook meer onderwijstaken dan mijn mannelijke collega's maar omdat ik geen baarmoeder heb kan ik er niet lekker woke over zeuren. Dit is toxic wokeness. Al is dat eigenlijk een pleonasme.

Ivoren Toren | 16-10-21 | 10:16 | 1

Er zijn gewoon gradaties aan onrechtvaardigheid. Dat heeft weer te maken met de hoeveelheid privileges die iemand heeft in de maatschappij. Kwestie van wegstrepen. Ook een factor is de mate van emotionele tumult. Hoe meer iemand zich gekwetst voelt, hoe groter de begane onrechtvaardigheid. Ook even voor compenseren. Dan volgt het aandeel dat jou etniciteit levert aan de maatschappij. Hoe groter je meerderheid, hoe meer je de anderen onderdrukt, immers. Moet ook gecorreleerd worden.

Dus ja, als volwassen blanke heteroman met verantwoordelijkheidsgevoel dien je de komende tijd even je geprivileerde grote waffel te houden. Want jij hebt niets om gekwetst over te zijn. Na wegstrepen, compenseren en correleren.

Sans Comique | 16-10-21 | 14:29

Gelukkig hoef ik niet in Groningen meer van iemands lichaam te zien in de lente. Dit gaat toch nergens over.

Rest In Privacy | 16-10-21 | 10:08

In de boekenkast duikt om "Onder professoren" te zoeken.

Bierum | 16-10-21 | 09:35 | 1

Ik ben al bij pagina 10.

Rest In Privacy | 16-10-21 | 10:09

Mijn ouwe wijze baas zei eens: 'je moet niet teveel vrouwen in je organisatie hebben, die vechten elkaar de tent uit'. Over vrouwelijke giftigheid gesproken...

DeCynischeAmbtenaar | 16-10-21 | 09:29

Hoogste tijd deze snowflakes te confrontern met wat 'macro aggressie'. Kijken wat er gebeurt.

Asteroid-B612 | 16-10-21 | 09:11 | 1

Dan geven ze de verkeerde mensen de schuld, vanwege "micro-agressies".

Alweer 30 jaar geleden had ik een discussie met iemand over een fopwetenschappelijk rapport over verkrachters. Zelf had ik dat rapport overigens niet gelezen, ik ging af op wat die student daarover zei. Namelijk dat echte verkrachting (dus ECHT seksueel geweld) ook toe te schrijven is aan jeugdwerkers en gevangenbewaarders die bijvoorbeeld een tietengrap maken. Of zeggen dat Samantha Fox een lekker wijf is, in het bijzijn van zedendelinquenten.

Maar de verkrachters zelf, dat zijn slachtoffers; achtergestelde en verbaal onhandige zielepieten die niet verantwoordelijk zijn voor hun daden.
Die waanzin speelt al heel lang, hier danken wij de beruchte "D66-rechter" aan.

Dandruff | 16-10-21 | 09:39

De sharia trekt dit wel weer recht.

kleybeuker | 16-10-21 | 09:08

Waarom speelt dit eigenlijk altijd alleen op universiteiten? Je hoort nooit een MBO-instelling over wokiewokie, gendergejank en het xyz+'je.

Zalluf | 16-10-21 | 09:01 | 4

Hersencapaciteit zonder focus zoekt iets om mee bezig te zijn.

Harry.Langezwaal | 16-10-21 | 09:34

Omdat ze daar denken dat ze het licht der wereld zijn.

Ivoren Toren | 16-10-21 | 10:20

@kleybeuker | 16-10-21 | 09:11: Voor de christenen is de regenboog het symbool van het vernieuwde verbond tussen God en de Mensen. Dat was vlak nadat hun almachtige oneindig goede God net al het leven op Aarde had weggevaagd voor een Great Reset. Build better Back, za'k maar zeggen. Ik vraag me dan ook af of ze wel goed beseffen waar de regenboog in De Grote Stad voor staat.

Sans Comique | 16-10-21 | 14:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik voel mij ineens ook LHBQSCDAGOL. Al deze persoonlijkheden in mijn kupfjen. Strijdend wie nu het belangrijkst is en aandacht wil. Voorbeeld: ik ga naar het toilet en een persoonlijkheid vindt dat de deurknop agressief is; de andere persoonlijkheden niet. Eindelijk op de pleerbril zittend is het toiletpapier vol met agressieve uitingen van vallende eikels. Dilemma: wel of niet ster poetsen.. zo gaat dit de hele dag door. Dan de micro-agressie als mensen mij met HOOFDLETTERS texten, pff. Vind delen van mijn persoonlijkheid zwaar. Waarom is de koekenpan zwart? Of de kat bruin? Doe ik een jurk aan of een rok. Draag ik een baard of snor. Doe ik een klomp op mijn hoofd of brei ik een trui. Word ik lid van de COC of discrimineer ik dan omdat ik de LBQD.. oversla. Zoveel moeilijke keuzes die mij raken.Hmm, huh de aarde raakt uitgeput? De mensheid is in gevaar? Oh, welke kleur willen mijn teennagels? Ik hou van jullie allemaal. Goed weekend.

Taartmoment | 16-10-21 | 09:01

Gele mielen! Ik moest lachen. Stoute ome Laurens. Foei!
Leuk stuk van Bert B by the way. Mannen die zinspelingen maken op "meer van je lichaam kunnen zien" vind ik wel creepy/ranzig hoor, maar wellicht inherent aan het nerdy milieu.

LJBrinkhorst | 16-10-21 | 08:52 | 1

Soortgelijke opmerkingen heb ik ook vaak zat van vrouwen gehoord. Is ook niet nerdy, bouwvakkers maken dat soort opmerkingen ook.
Of het creepy of ranzig is hangt vooral af van subjectieve factoren zoals werksfeer, onderlinge verhoudingen, context, wie het zegt en tegen wie, etc.

Dandruff | 16-10-21 | 09:08

Zouden deze huilstruiken nou straks trouwen en kindjes willen? En zo ja, met wie doen ze dat dan? Een giftige man?

Odin | 16-10-21 | 08:32 | 4

Nee joh, die laten zich op hun 42ste insemineren in Spanje want spijt.

W_Drees | 16-10-21 | 08:55

@Piep Knars.
Zelfs dan hebben ze een man nodig alleen zien ze hem dan niet.

Dat soort mutsen zijn later ook niet vies van mannen als deze loaded zijn, want centjes zijn altijd lekker.

Ik ben zelf een vrouw, maar dat soort vrouwen walg ik van.

jufrouw theelepeltje | 16-10-21 | 09:01

Enkelen krijgen een bruin kindje.

kleybeuker | 16-10-21 | 09:03
▼ 1 antwoord verborgen

Vrouwen, ik durf geen lieve te schrijven want anders male chauvinist, ik weet een prima manier om jullie allemaal te plezieren en een enorme bijdrage aan het milieu te maken. Zorg ervoor dat alle drogisterijen etc. geen smeerseltjes, mascara, lippenstift, oogschaduw, en, en, en mogen verkopen, Ici Paris dicht, Marionnaud offline, Yves Rocher failliet. Kledingwinkels mogen niet meer dameskleding verkopen als mannenkleding. Geen rokjes, jurkjes, bikinis ter grootte van een stropdas, kleding die alleen bedoeld is om te pronken met je "schoonheid". Een blouse en een spijkerbroek is genoeg. Wat een milieuwinst zit daar in.

Daarmee ben je pas echt op weg een female chauvinist te worden, iedereen gelijk, iedereen even arm, geen kinderarbeid of slavenarbeid, al die modekoningen op een zacht pitje, iedereen met zijn kop boven het maaiveld onmiddellijk afsnijden.

Ik schrijf dit, omdat ik weet dat dit toch nooit zal gebeuren, want ik ben gek op vrouwen en hun lichaam (met uitzonderingen natuurlijk, studentes van de RUG bijvoorbeeld) en vrouwen zijn maar wat graag bereid met hun lichaam te pronken.

Een groepje lelijkerds in de marge van een volgeschreven blad papier, negeren dus.

bergsbeklimmer | 16-10-21 | 08:04 | 1

Dat had Mao toch een vooruitziende blik. Iedereen hetzelfde blauwe pakkie aan.

Rotterdammert1965 | 16-10-21 | 08:45

Vergelijk het met een enorme kudde schapen die zich laat opnaaien door één kleine keffende Border Collie met adhd. Die schapen, dat is de grote blanke, binaire, heteronormatieve meerderheid. En die Collie, dat is dat BLM’ende, genderfluïde, heteromannenhatende intersectionele zelfmutilerende keffertje met een verneukcomplex. Maar tja, dat rotkeffertje weet wel de kudde op de kast te krijgen met wat geblaf.

Zeddegeizot | 16-10-21 | 07:49 | 1

Niet zozeer "op de kast krijgen".
Onze kinderen worden door stalinistische racisten en mannenhaatsters gehersenspoeld. Dat heeft in de geschiedenis al heel wat rampen opgeleverd.

Het gaat bij universiteiten bovendien om "onze" toekomsige elite. Dat proces is al een paar decennia aan de gang, denk aan het verschijnsel van de "D66-rechter". Het linkse idee dat streng straffen niet werkt bij geweldsdelicten, en alleen tegen burgers en oppositie mag worden toegepast is inmiddels gemeengoed bij OM en rechterlijke macht.

Dandruff | 16-10-21 | 09:18

Ze klagen over van alles, naar weten van niks. Verwende burgertrutten.

Als de volgende oorlog komt dan zullen ze leren wat "natuur" is en wat de verschillen tussen man en vrouw zijn.

HeNKiEeE | 16-10-21 | 07:12 | 2

Ik denk dat onze maatschappij ondertussen zo verweekt is dat we nog dneller een witte vlag zwaaien als in 1940.

Urbanus_2.0 | 16-10-21 | 07:58

“Cancelen”, is daar nou geen goed Nederlands woord voor te bedenken? Dat Engels ook overal.

Cassandra | 16-10-21 | 04:59 | 5

Elimineren (squid game)

van Hil | 16-10-21 | 06:21

Buiten sluiten/uitsluiten, waarmee het inclusieve gedram direct door de mand valt.

Harry.Langezwaal | 16-10-21 | 09:36

Afserveren.

2tribes | 16-10-21 | 10:38
▼ 2 antwoorden verborgen

*tot-slaaf-gemaaktenhouders

sioux_ | 16-10-21 | 01:24 | 1

Tot-slaafhouder-gemaakten, de witmensen konden er ook niets aan doen?

Zeurders | 16-10-21 | 11:29

Gelukkig is er een 'Ombudspersoon'. Lekker inclusief, genderneutraal.
'Een ’Ombudspersoon’ zal volop middelen krijgen om ondersteuning te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Er komen extra trainingen waar mensen leren omgaan met ongepast gedrag in een vroeg stadium.'

muppet020 | 16-10-21 | 01:07

Dat iemand dit als leipe hobby er naast doet, prima, veel plezier ermee.

Maar ik betaal voor deze stompzinnigheid, dat is nog het ergste.

van heinde en verre | 16-10-21 | 00:33

Ik ben ook een zitplasser, lekker ff afzonderen en op het interweb pielen. Komt toch wel dichtbij zo.

Leviticus_ | 15-10-21 | 23:58 | 1

hahaha

2tribes | 16-10-21 | 10:38

Maak de RUG genderneutraal waarbij het noemen van iemands (vermoedelijke) geslacht gelijk staat aan ontslag. Opgelost.

whitechocolateface | 15-10-21 | 23:27

RUG Groningen. Een dag rondlopen op het zernike en de putlucht doet je gillend de stad uitrennen.

strawdog | 15-10-21 | 22:49 | 1

Moet je nagaan hoe het er was in 1995... brrr....

feiten_en _cijfers | 15-10-21 | 23:52

Het is toch te triest voor woorden dat vrouwen het woord vrouw niet meer durven te gebruiken, uit angst om uitgemaakt te worden voor fascist, transfoob etc. Er gaat iets ernstig mis in de Westerse wereld.

Bataafje | 15-10-21 | 23:10

In VK ook bij NHS (health service), die noemen vrouwen nu ‘people with a cervix’. Woord ‘woman’ wordt niet meer gebruikt, tenzij het gaat om man die denkt dat ie het is en zo genoemd wil worden. Trans nazis zijn het. Heel eng. En feministen onder 40 lopen het aan te moedigen onderwijl hun ‘sex based rights’ verliezende. Tsja, niet slim.

feiten_en _cijfers | 15-10-21 | 23:57

Hilarisch. Ze hebben het er maar druk mee.

Asteroid-B612 | 16-10-21 | 09:14

het zal maar in de collegebankjes naast je huilstruiken of, erger nog, in je werkgroep zitten. Dan ben je dubbel genaaid, echt op eieren lopen om geen ruzie te krijgen.

Graaisnaaiert | 15-10-21 | 22:35

26 gesprekspartners maar liefst, en vast heel aselect uitgekozen. Nee, sociale (alpha) faculteiten en (empirisch) onderzoek gaan niet goed samen is ook mijn ervaring.

Bottleneck | 15-10-21 | 22:04

Ik sta al weer een tijdje te wachten opdat de deur van het cafe open gaat. De laatste weken ging het compleet random. Snap ook niks meer van het toegangsbeleid. Wie is in charge?

Schemerlamp | 15-10-21 | 22:03

Heksenprocessen. Handig ook voor je eigen carrière op de apenrots. Dat ik dat nog mee mag maken in de 21e eeuw.

Duwbak_Linda | 15-10-21 | 21:59

Micro-agresssiedingETJE.

Nederlander1 | 15-10-21 | 21:58

Die vrouwen moeten nodig eens een beurt krijgen.

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:58 | 4

"Nou dan kom jij maar eens voor de klas."

knutsel_ | 15-10-21 | 21:59

Kom jij maar eens even lekker bij Sinterklaas op schoot zitten.

Duwbak_Linda | 15-10-21 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ook even het interview gelezen dat mannen vaker een diagnose krijgen, vaker doorverwezen naar een specialist, vaker röntgenfoto's krijgen etc. volgens mij is er slechts 1 conclusie mogelijk. Vrouwen ZEUREN en KLAGEN meer. wat een ongelooflijk gejank weer. trials mbt tot covid was meer gericht op mannen. ja no shit Sherlock, mannen bevolkte het merendeel de ic's, zijn percentueel meer mannen overleden.

Briver | 15-10-21 | 21:58

De universiteit waar studentes in huilen uitbarsten wanneer ze en zesje krijgen, naar ik heb gehoord een prof daar.

BrutusBosch | 15-10-21 | 21:54

Lelijke wijven die ergens iets van vinden. En daar dan over blijven doorzeuren.
Over 20 jaar is de islam zoverre doorgetrokken tot de NL politiek, dat die vrouwen gewoon weer lekker apart in de keuken moeten gaan zitten. Want als de islam het vind is het goed, want cultuur

Henk de Vries2074 | 15-10-21 | 21:54

No Kenny, I just don't care. At all.

_pacman_ | 15-10-21 | 21:51

Al die "vrouwen" die zich niet gerepresenteerd voelen zijn eigenlijk gewoon gelijk aan de feministen uit 1980 die collectief op de pik getrapt waren.
Dat is mijn mening, en daar zullen jullie het mee moeten doen.

De Treinende Rechter | 15-10-21 | 21:51

Alle leerlingen die menstrueren van school trappen.
Probleem opgelost.

jitro | 15-10-21 | 21:50 | 1

en de binairen dan..?

grapjasz | 15-10-21 | 21:58

Tijdens mijn studie bedrijfskunde in Groningen begon de gender ellende al. Uitgerangeerde sociologen (prof. van Gils, Quispel et al) konden hun ideologische shit nog wel kwijt bij deze nieuwe studie. Pas na mijn studie herkende ik de marxistische invloeden. De postmoderne kanker heeft zich goed ingevreten.

ED-209 | 15-10-21 | 21:48

Hoeveel vrouwen verdienen hun geld op de RUG?

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:46 | 4

Zeg maar gerust 'hun RUG'. Ze beschouwen de RUG als hun RUG.

HeerVanStand | 15-10-21 | 21:49

Benen gespreid is bedje gespreid... enne dat doe je toch op de rug..?

grapjasz | 15-10-21 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Vieze gifspuitende Witte mannen met kale koppen en dikke buiken... bah.

grapjasz | 15-10-21 | 21:46 | 3

Vergeet de ANWB-sandalen met witte sokken niet, en dat onder een afritsbroek!

MickeyGouda | 15-10-21 | 21:54

Smerige nepfeministische haatcampagnes gebaseerd op n=1 onderzoeken met waarschijnlijk nog gefingeerde resultaten ook - alles voor het 'goede' doel.

Zeurders | 15-10-21 | 21:41 | 1

Het goede doel is in dit geval (ook weer) cliëntelisme.

jemagookniksmeer | 15-10-21 | 22:14

Kortom: dit hele topic gaat over giftige vrouwelijkheid.

HeerVanStand | 15-10-21 | 21:38 | 3

Zwarte weduwes, pas op.

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:40

Precies, dat is wat het eigenlijk is.

HoogToontje | 15-10-21 | 21:44

Veel van dit soort beweringen is massa-geproduceerde propaganda-uit-blik die bij elke gelegenheid uitgestrooid wordt in de hoop dat er iets blijft plakken. En soms gaan ze daarbij flink op hun snufferd.
Zo was er een paar jaar geleden zo'n vogel die op de Britse televisie tekeer ging over de "patriarchie" (mannenheerschappij) maar opeens met haar mond vol tanden zat toen de presentator opmerkte dat op dat moment (Theresa May was toen minister-president van GB), de vijf machtigste mensen in Groot-Britannie allemaal vrouw waren.

DutchLion33 | 15-10-21 | 21:38

"Slachtoffers van patriarchaal blank kapitalistisch systematisch seksisme..."

Tsja, het westerse kapitalistische systeem......

In de jaren 70 verzette de Nederlandse studentenwereld zich ook enorm tegen het 'kapitalisme', en hadden ze Das Kapital van Marx op hun nachtkastje liggen. Althans, 'bepaalde' studenten, van 'bepaalde' studierichtingen, voornamelijk in Amsterdam, en ook Nijmegen dacht ik. Ik was in die tijd zelf student, maar in Leiden, en daar speelde dat totaal niet. Een medestudent van de studentenflat waar ik woonde, liep ook wel colleges in Amsterdam, en daar hoorde je dan eea van. Zo herinner ik me dat hij meldde dat ze daar een hoogleraar het leven zuur maakten en probeerden weg te pesten: Hans Daudt. Ik weet niet in hoeverre eea gelukt is, en ik heb geen zin om het te googelen.

Anyway, ik las vandaag in de Volkskrant de column van Asha ten Broeke. Die ging ook over het kapitalisme. Dat vond ze een slecht systeem, geloof ik. Geloof ik, omdat types als Ten Broeke dat natuurlijk altijd een slecht systeem vinden, want aan haar relaas was weer, zoals zo vaak, echt geen touw vast te knopen.

Maar misschien ligt dat aan mij. Ik ben, durf ik van mezelf te zeggen, niet echt heel dom, ik heb mijn studie destijds afgemaakt en het doctoraal examen 'met genoegen' (dwz met eindcijfer 7) gehaald. Maar ik was nooit een 'briljante' student natuurlijk (en: helaas)

Ik ben een contribuant aan (of moet het zijn: van?) het LUF (Leids Universiteits Fonds); als alumnus die toch een aardige baan aan 'Leiden' te danken had, vind ik dat je 'schatplichtig' bent aan je alma mater, en vandaar dat ik al decennia het alumnusblad Leidraad ontvang, en altijd uitgenodigd word voor speciale gelegenheden, zoals nu weer de zg Cleveringa-bijeenkomsten. Een enkele keer geef ik me voor zoiets op. Meestal heb ik geen zin of kan ik niet, maar die paar keren dat ik ben geweest was het de moeite waard.

Waarom vertel ik dit? O ja, omdat in de uitnodiging deze keer stond dat in 2018 de Cleveringalezing werd gegeven door de astronoom/hoogleraar Ewine van Dishoeck. Kijk, dat zijn de briljante mensen/wetenschappers, waar ik eigenlijk jaloers op ben.

Dan is al dat waan-van-de-dag gezeik op de 'RUG' in Groningen (afgezien van echte misstanden, hoor, hou me ten goede, die moeten aangepakt worden) en dat gezeik van 'wetenschapsjournalist' Asha ten Broeke allemaal zo onbelangrijk.

Dr_Johnson | 15-10-21 | 21:37 | 2

Nee, dat is het niet. Want de mensen die op dit soort universiteiten vergiftigd worden met dit soort extreem woke gedram, komen uiteindelijk in het bedrijfsleven terecht, en zorgen er over een jaar of 10 voor dat jij ontslagen wordt omdat je geen pro trans filmpje op je facebook wil zetten.

Veritas_ | 15-10-21 | 21:43

Het Kapitalisme is een theorie over hoe een economie zich ontwikkelt wanneer je mensen bij elkaar zet die in alle vrijheid spullen of het intermediair geld uit kunnen en mogen wisselen. Het is als zodanig zelf dan ook geen 'systeem'. Zodra je gaat ingrijpen en reguleren wordt het een systeem. Waarachter een andere theorie zit. Doorgaans niet eentje die op wetenschappelijke principes is gevestigd maar op 'humanitaire' of 'ideologische'. En vanwege te gebrekkig inzicht in hoe de wereld in de realiteit reilt en zeilt en hoe het totale complexe machinerie wordt beïnvloed (alles wordt gebaseerd op uitkomsten van modellen van staatswetenschappers) gaat het dan ook vaak mis. Hoe meer regulatie, hoe groter de chaos lijkt te worden die nog meer ingrijpen vraagt.

Sans Comique | 16-10-21 | 14:50

Het strijdlied van de OpZij- meisjes:
Vrouwen, vrouwen, vrouwen, voorwaarts in de strijd
Weg met de bokken, vooruit met de geit
We moeten het juk van die kerels 'ns kwijt
De broek aangetrokken, nu komt onze tijd
Nu zullen ze naar onze pijpen dansen
We grijpen al die knullen
We grijpen onze kansen
We hebben maar een wens
De mannen minder mans
en de vrouwen veel meer mens
Met vrouwen, met vrouwen, met vrouwen veel meer mens
Is van dezelfde zangeres als:
Dus heb ik worstjes op mijn borstjes
Preitjes op mijn dijtjes
Karbonades en salades op mijn bil
Ja, worstjes op mijn borstjes
Bietjes op mijn knietjes
En op mijn hoofd een haantje uit de grill
Vrouwen, ach...

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:36 | 1

'NU ZULLEN ZE NAAR ONZE PIJPEN DANSEN' - lekker gelijkwaardig ook, en voor menig man al realiteit *snif*

Zeurders | 15-10-21 | 21:45

Zeikwijven met soepjurken en kant eronder. Onderwijs = wedstrijd wiel opnieuw uitvinden, hoe gekker hoe beter van belastinggeld. Trekt een kaart indien niet gehoord, vul zelf in.

Lukiluuk | 15-10-21 | 21:35

Groningse studenten studeren in het Forum. Meer nog dan op de uni. Heeft maar 140 meloen gekost, dat valt dus mee.

Normpje | 15-10-21 | 21:35

Zo kun je natuurlijk ook stellen dat het discriminerend is dat je bij groen wel mag doorrijden en bij rood niet

Mark van Leeuwen | 15-10-21 | 21:30

Dus het wordt een leukere universiteit wanneer keiharde kanjers van vrouwen geen concurrentie van mannen meer hebben, en allochtone groepen met een wrok- of koloniale mentaliteit geen autochtonen meer als concurrent hebben.
Dan zullen toewijding, eerlijkheid en samenwerking de boel beter back builden. Van die Nina Brinken en Azarkannen aan de macht. Kan alleen maar goed gaan.

zeurmachine | 15-10-21 | 21:26

Wel benieuwd waar ze al die giftige mannen dan vinden, want de Rijksuniversiteit Groningen is min of meer een vrouwenbolwerk...

Hebben ze ook gekeken naar giftige vrouwen? Die lopen er namelijk ook rond...

Rest In Privacy | 15-10-21 | 21:25 | 1

Maar hoe kan een vrouw nou giftig zijn, vrouwen zijn zielige slachtoffertjes en kunnen helemaal niets zelf.

Zeurders | 15-10-21 | 21:46

Komt door alle huishoudelijke apparaten van de laatste decennia, vrouwen zijn nog niet zo gewend om hun vrije tijd in te delen.

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:23

De woke generatie is er een die je als verloren kunt beschouwen, opgevoed door zittend plassen ouders en niet vies worden op straat, laat staan dat ze op straat kwamen!! Maar meer vrees ik hoe de kinderen van de woke generatie hun leven gaan proberen te leiden, eerst hun halve leven moeten uitvinden wat voor gender ze nu eindelijk zijn, en de rest van hun verdere leven anderen de schuld geven voor gemiste kansen.

TijdelijkOptimist | 15-10-21 | 21:22 | 3

Pas maar op voor deze "woke generatie". Ze zijn opgevoed met "discriminatie is fout, gender en cancellen is goed". Vooral met dat laatste ging het in de vorige eeuw goed mis; toen cancellen kaltstellen werd. Deze tere boomblaadjes-generatie is straks super vatbaar voor alles dat totalitair is... omdat ze gewend zijn als kleine minderheid hun zin te krijgen en dat cancellen kennelijk ok is.....

Nederlanddraaitdoor | 15-10-21 | 21:34

@Nederlanddraaitdoor | 15-10-21 | 21:34: en dit zijn de toekomstige bestuurders, rechters, docenten, artsen etc.
Daarnaast gaat deze generatie in de toekomst ook nog eens onderhandelen in de EU of met China of Rusland. Totaal niet realistisch of opgewassen tegen het echte leven buiten hun Nederlandse, universitaire bubbel. Een vrij angstig vooruitzicht.

Bataafje | 15-10-21 | 23:14

U vergeet de rubberen tegels nog.

Harry.Langezwaal | 16-10-21 | 09:46

The loudest wheel gets the oil!

Beertjealchoholakol | 15-10-21 | 21:22 | 1

'squeackiest' it is. Of 'De grootste mond krijgt zijn zin'.

inCol | 15-10-21 | 21:37

Waar vind je racisme? Overal waar je er naar zoekt. Ook als het er niet is.

Muxje | 15-10-21 | 21:22

Bij iedere onderneming, kerk, vereniging, school enzovoorts vindt je een aantal lieden die vinden dat ze niet goed behandeld zijn. Al is het alleen al omdat ze die promotie niet kregen terwijl ze echt beter waren dan hun collega. Of beter konden voetballen dan Klaas die wel werd opgesteld in het 1e. Wat een sneue bende. En dan de RUG die zich gelijk wenteld in excuses. Nog sneuer.

metdedag | 15-10-21 | 21:21

Ouders hebben die milennials opgevoed tot mensen die nergens tegen kunnen en het normaal lijken te vinden dat de wereld om hen draait

Roos | 15-10-21 | 21:20 | 13

@Roos | 15-10-21 | 21:49:
Ik zit pas sinds kort weer in een semi-
professionele omgeving, Roos, maar ik heb er vooralsnog niks van gemerkt. Nu ben ik zelf nogal verbaal ingesteld, dus iedere man (of vrouw) die de bal kaatst weet waarschijnlijk wel dat hij (of zij) hem terug kan verwachten. Van een beetje gehakketak over en weer kan ik persoonlijk wel genieten.

MickeyGouda | 15-10-21 | 22:03

Ouders? Ik denk eerder peer pressure

Risingson | 15-10-21 | 22:17
▼ 10 antwoorden verborgen

Mijn vrouw heeft het nooit druk met achteruit inparkeren. Dat moet ik voor haar doen.

* Il Principe * | 15-10-21 | 21:20 | 1

Hoeveel schadevrije jaren inmiddels?

Tobi | 15-10-21 | 21:58

W.F. Hermans had gelijk

dathoujetoch | 15-10-21 | 21:18 | 1

Geen idee. Ik ben slechts een maal wakker geworden, Bordewijk, Bint.

"Beiden heel klein en heel vrouwelijk, al borstjes als kaasjes."

Lorejas | 15-10-21 | 21:38

Kan Brusselmans niet ingehuurd worden om even orde op zaken te stellen.

tectonicos | 15-10-21 | 21:17 | 2

Na een leven lang roken werkt het apparaat niet meer naar behoren.

Rest In Privacy | 15-10-21 | 21:19

Waar Hij zich vertoont schijnen de feministen spontaan te vluchten, dus vermoedelijk doet slechts Zijn aanwezigheid al wonderen.

tectonicos | 15-10-21 | 21:22

Wat een huilstruiken

thanseeuwen | 15-10-21 | 21:17

Pfff, moeimakers

SoepKip | 15-10-21 | 21:17

"Als ik deze jonge mensen zie binnenkomen, 16, 17, 18 jaar, met hun ouders op sleeptouw, sta ik daar de hele tijd te denken: man, als je wist wat er voor je aankomt."

Het paradijs op aarde wordt na een tijdje saai. Tijd voor fophef. Ze zegt: man! MAN! Hebt je het weer. Ook vrouwen kunnen tegenwoordig studeren, ja!

Rest In Privacy | 15-10-21 | 21:15 | 1

Laat ze een weekje steigers bouwen, die jeugd. Dan is de keuze snel gemaakt. Toch maar 'studeren'.

tectonicos | 15-10-21 | 21:20

De RUG, besmeurd door een paar heksen die in de kont geneukt hadden willen worden, maar daar niemand voor konden vinden.

smdyasc | 15-10-21 | 21:13

N <30, telt niet

Flow82 | 15-10-21 | 21:12 | 1

Van statistiek hebben ze geen kaas gegeten daar.

Barend Braakbal | 15-10-21 | 21:20

Totdat ze een keer een echt giftige man treffen bij wie ze niet veilig zijn. Dan weet je wat onveilig zijn inhoudt. Het is weer makkelijk trappen tegen de vriendelijke blanke man die het zich allemaal laat aanleunen. Wat een misbaksels.

letopuwzaak | 15-10-21 | 21:12 | 4

@Sitting_targets | 15-10-21 | 21:17:
Kan ook een blanke man zijn. Bedoel maar te zeggen dat vrouwen die hierover klagen vaak vrouwen zijn die weinig echte problemen hebben meegemaakt.

letopuwzaak | 15-10-21 | 21:28

Precies. Een mens zou haast last krijgen van plaatsvervangende schaamte.

MickeyGouda | 15-10-21 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ik merk vaker bij dit soort steekproeven dat ze de resultaten gebruiken om het vervolgens te koppelen aan groter gedeelte. Ik moest een keer een opdracht maken over etnisch (statistisch) profileren. We hadden een paar bronnen en ik las een bron die bij de opdracht hoort. Ik las dat ze 500-1000 mensen hadden ondervraagd en raad eens waar? De wijken waar de meeste criminele activiteiten plaatsvinden, en dan concluderen ze dat meer dan de helft van de Amsterdammers vindt dat er etnisch geprofileerd wordt. 1000 mensen is niet representatief voor Amsterdam die 870k inwoners heeft. Tot zover de selectieve kader van dit soort onderzoeken.

Adriel | 15-10-21 | 21:11 | 2

Zo doen de sociale hbo opleidingen het ook. Wetenschappelijk gezien is dat natuurlijk een aanfluiting. 'Onderzoek'. Ze weten nog niet wat het is als ze erover struikelen.

letopuwzaak | 15-10-21 | 21:14

Tsja, maar dat is HBO, InHolland, Windesheim en zo met een zwakke havo en mbo instroom

vranac | 16-10-21 | 13:26

Alsof ik dat gestoorde wijf van een Simons hoor praten. Overigens pleit Elsevier voor afschaffing subsidie van deze nep universiteit. Ga dat even lezen op Elsevier.nl

appeltjesgroeneweide | 15-10-21 | 21:07

It's good to be a man.

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:07 | 3

And white.

Alfred E. Neuman | 15-10-21 | 21:14

@Alfred E. Neuman | 15-10-21 | 21:14: And own bitcoin .

alexanderpechtold | 15-10-21 | 21:31

And have privileges

Tobi | 15-10-21 | 21:57

Je moet het die ene professor nageven, "gele mieren" is wel humor.

Alfred E. Neuman | 15-10-21 | 21:07 | 2

En dat van een rode krekel.

Mr_Natural | 15-10-21 | 21:12

Als spotten en humor niet meer mag staat de vrijheid onder druk. Vrijheid is kwetsbaar, evenals democratie. Als te veel figuren te weinig geleerd hebben om de onderliggende waarden te bewaken (zoals die wokies) gaat het mis; u mag van alles niet meer zeggen, en de grootste club (groepsprocesdynamiek) wordt uiteindelijk tot dictator gekozen (vgl Polen, en Dld eerder).

Harry.Langezwaal | 16-10-21 | 09:53

Ik zit in de metro..!!

neonreclame | 15-10-21 | 21:06 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Het RUG kan m'n rug op. En dat is inclusief want ik ben een bejaarde homo. Lekker puh.

Albert61 | 15-10-21 | 21:05 | 2

Da's niet genoeg. Hopelijk bent u ook van gepigmenteerde persuasie anders telt het niet.

keestelpro | 15-10-21 | 21:07

Is dat alles? Nee sorry hiermee redt u het niet meer in deze inclusieve diversiteits soap serie.
Er moet minimaal een fysieke en/of verstandelijke beperking en een donkere teint bij. Alleen homosexueel en oud is zo gewoontjes.

the brush | 15-10-21 | 21:11

Als je je best doet kun je in alles iets seksistisch zien. Gewoon kwestie van willen.
Als een lelijke kerel tegen je zegt dat je meer van iemand kunt zien is het seksisme. Zegt een leuke.kerel.het dan zien die mokkels het opeens als een compliment.
Zij zijn de seksisten en oppervlakkige wezens.
Huilstruiken zijj het. Die wijven en de mannen die hen naar de mond praten

de_beer_van_de_meer | 15-10-21 | 21:05 | 2

He, lek van pek. Vrouwen willen alleen maar horen wat ze willen horen. Net als jij je doel schoon houdt dienen zij dat te doen met het huishouden. Is niks mis mee, ik zorg dat er een huishouden is om schoon te houden!

Frans_van_Arkel | 15-10-21 | 21:15

Lek van PEC.
Pek gebruikt men hopelijk i.c.m. veren voor die Haagse schoften.
Maar ik prefereer 'de bolle van Zwolle'.

de_beer_van_de_meer | 15-10-21 | 21:45

Vrouwen die op de RUG in de clinch liggen.

Knufter | 15-10-21 | 21:03 | 1

Blijft mijn favoriete standje. Lekker dominant voor mij als man zoals het hoort.
*wegduikt*

keestelpro | 15-10-21 | 21:05

Welke Universiteit is nog wel veilig?
Ik vraag dat voor een dochter, die over een paar jaar niet gedwongen woke wil moeten worden.

Nuchternederland | 15-10-21 | 21:03 | 4

universiteit van Harderwijk. aangeraden door professor Fetze Alsvanouds

Dr.Utker | 15-10-21 | 21:09

Universiteiten worden in sterke mate per vakgebied en per faculteit geregeld.
Dit soort ellende zit vaak in een eigen hoekje gedragswetenschappeb.

Shoarmamasutra | 15-10-21 | 21:09

@Dr.Utker | 15-10-21 | 21:09: Fetzer zit misschien hoogstens in het torentje van Linneaus in Harderwijk. De unie is sinds 1811 opgeheven

Frans_van_Arkel | 15-10-21 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

Wordt hier zo moe van.

Mispel | 15-10-21 | 21:03 | 5

Moe worden is een keuze

Tobi | 15-10-21 | 21:49

@Tobi | 15-10-21 | 21:49:
Het kan je ook overvallen.
De gevaarlijkere vorm is de moeheid die je bekruipt. Zich op slinkse wijze destructief nestelt. Die het gevoel geeft Alweer! En alweer meer van hetzelfde.
Die het moede hoofd doet buigen en de defaitistische houding creëert van zOeK-hEt-UiT.
Maar zonder mij aub.
Danku.

reservebelgië | 15-10-21 | 22:00

U begrijpt het!!

Mispel | 15-10-21 | 22:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen hou toch eens op met die Amerikaanse woke drek binnenhengelen, en verkondigen dat het echt is. Zoveelste overgewaaide kretologie.

marcoplarco | 15-10-21 | 21:01

MedewerkSTers. Wel het beestinnetje bij de pre-woke naam noemen.
Geen kritiek op jou Bert maar op de kop van het telegraaf artikel.
"Medewerkers RUG klagen over ongewenst gedrag: ’Er is giftige mannelijkheid hier' "

keestelpro | 15-10-21 | 21:01 | 2

veruit het overgrote deel was vrouwelijk en niet-Nederlands. Ik heb heel kort een stukje van het rapport gelezen en ze zijn echt gaan zoeken binnen bepaalde groepen. Maar ja, nu moet does wel alles op z'n kop.

ZOMG | 15-10-21 | 21:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl