Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Snoeihard drammende diversiteitsterreur, UvA uiteraard

UvA: vernietig het vrije Westen.

Cultulele levolutie!

Nog een hartverwarmende Diversity Day iedereen. (Regenboogje, eenhoorntje, zij/hen van kleur in rolstoeltje) We waren het gisteren even helemaal vergeten. Hier, een gratis grinttegel gevolgd door een bak accuzuur in je gezicht Inclusiefje! Want ook jij mag er als lief mens helemaal zijn! *Snik* *Browning ontzekert* Waar ze dus ook Diversity Day vierden, was op de Kleuterschool van Amsterdam. Kijk maar, op de hogeSCHOOL van Amsterdam mochten alle leerlingen lekker gek kliederen op de 'Diversiteitsboom'. Uiteraard met vingerverf en wasco, anders steken de kindertjes het in hun mond en raken ze vergiftigd. Laat die HvA-scholiertjes maar lekker zoet kliederen en kleuren, ze zitten immers nog op school en zijn niet klaar voor het grotemensenleven. Als ze straks écht gaan studeren aan een universiteit krijgen ze het al zwaar genoeg. Speaking of: ook de échte universiteitsstudenten ontkomen niet aan totaal geradicaliseerd snoeihard drammende diversiteitsterreur. Weer niet. Wat raar is, want de baas van de UvA wilde juist minder policor gedram terwijl het vooralsnog alleen maar meer lijkt te worden. Deze week in woke, woker, wokest op de UvA: "Een Decolonization Toolkit om jezelf en de universiteit te dekoloniseren." Doe anders zelf een poging dit hallucinante WTF-artikel in Folia te lezen en ga daarna in foetushouding op de grond liggen automutileren. Wij hebben het zestien keer geprobeerd te lezen, maar we kwamen er gewoon niet doorheen. Daarom hieronder een lading deepshit bonusquotes die je zullen laten verlangen naar een shot hagel in je knie. Of in je cojones. Of in je hoofd. Enjoy it, diversiteitskinders! (Regenboogje)

Opdracht: vernietig zo snel mogelijk het vrije Westen

"Dekoloniseren wordt door de auteurs verstaan als het zichtbaar maken en bevorderen van perspectieven en referentiekaders naast Westerse rationaliteit. Daarbij geldt die niet langer als het enige en superieure kader, of manier van analyse en denken."

Speltip 1: vernietig het individu

"Want we doen geen beroep op individuele verantwoordelijkheid, maar op collectieve verantwoordelijkheid,’ vertellen ze."

Speltip 2: gebruik propaganda, intimidatie en beïnvloeding

"De kracht van wederzijdse beïnvloeding staat centraal. Docenten kunnen elkaar aanmoedigen om mee te doen aan workshops en hun leidinggevenden door middel van formele en informele strategieën onder druk zetten om actieplannen op te stellen. Studenten kunnen hun docenten aanmoedigen om het lesmateriaal diverser te maken en docenten kunnen hun leidinggevenden aanmoedigen om de curricula te verrijken met niet-westers en niet-eurocentrische bronnen en auteurs."

Speltip 3: criminaliseer álle wetenschap

"Elk onderzoeksgebied gaat uiteindelijk over de mens en de maatschappij, vertellen Jacobs en Martis, en de vraag is altijd waar onderzoeken vandaan komen, in welke context ze uitgevoerd zijn en door wie. ‘Denk bijvoorbeeld aan algoritmes die kunnen discrimineren.’"

Speltip 4: centraliseer de macht met dictatuur

"Op het gebied van collectieve verantwoordelijkheid nemen is de UvA een ‘log’ en ‘traag’ instituut, vindt Martis. De universiteit is gedecentraliseerd en daardoor is het diversiteitsbeleid volgens haar te vrijblijvend."

Speltip 5: terreur en activisme = Grote Sprong Voorwaarts

"Het dekolonisatieproces wordt als eenzaam, confronterend en vermoeiend beschreven voor mensen die hier al lang mee bezig zijn. Het vertaalt zich in de vele adviezen om de mensen boven je – of dat nu docenten zijn of leidinggevenden – herhaaldelijk onder druk te zetten om actieplannen op te stellen, geld en middelen beschikbaar te stellen voor gemarginaliseerde groepen en curricula te veranderen."

Speltip 6: alle mensen met brillen naar een werkkamp op platteland

"Adviezen in de toolkit gaan soms ver. Zo wordt er aangemoedigd om diversiteitsworkshops te verplichten en om ‘bold hiring targets’ in te stellen. Volgens Jacobs en Martis zijn alle gegeven adviezen gebaseerd op onderzoek."

Speltip 7: gebruik subsidie, verrijk jezelf

"Wat Jacobs en Martis hopen is dat iedereen aan de UvA met deze workshops in aanraking komt, om ‘tools’ aan te reiken waardoor het minder vrijblijvend is en zodat het binnen betaalde uren kan."

Speltip 8: communes, kolchozen, uniformen en rode boekjes

"Of het interieur van het klaslokaal dekoloniseren. Volgens Jacobs en Martis werkt dat in workshops altijd goed. Nu zijn de tafels vaak in rijen of in een U-vorm opgedeeld en staat de docent altijd vooraan. Die setting kan veel uitnodigender, veiliger en toegankelijker."

Speltip 9: taalpolitie is gedachtencontrole

"Door het woord te contextualiseren, zou het niet langer eng zijn."

Speltip 10: wie het er niet mee eens is kan naar de goelag

"‘Het taboe moet eraf.’ Diversiteit is iets moois, vinden ze. ‘Door diversiteit kunnen we onze kennis verbreden en nieuwe kennis toevoegen. Er komt dus iets bij, en niet in plaats van.’"

Reaguursels

Inloggen

Op de pagina verwijst de HvA naar de boom met "haar":

"[...] officieel omgetoverd tot een kleurrijke diversiteitsboom. Op haar bladeren [...]"

Mijnheer Van Dale zegt echter het volgende:

1 boom (de; m; meervoud: bomen; verkleinwoord: boompje)

Anomiemus | 07-10-21 | 16:18

Dit soort flauwekul krijg je dus als je de verwarde gedachtengang van pubers als leidraad gaat nemen, laat ze lekker een jaar gaan dekoloniseren in afrika of zo, dan kunnen ze zich uitleven, en komen als nieuw mensch weer terug, als ze al terugkomen. Pfff, je gaat naar een opleiding om iets te leren, niet om te indoctrineren, stelletje van de pot gerukte wokers.

GuruOuwehuru | 07-10-21 | 16:13

Weg met het westerse denken ? Kunnen we toch gewoon meteen in een boom gaan wonen.

ivanhoe bergs | 07-10-21 | 16:06

hotmint | 07-10-21 | 12:54 |
"Geheel losgeslagen van het onderwerp."
Vanuit het perspectief van The Woke niet. Het hele idee van de 'safe space' hangt samen met het uitgangspunt dat alle machtsongelijkheid zou moeten verdwijnen, machtsongelijkheid die gezien wordt als het product van 'witte' overheersing. Een docent vóór de klas is hetzelfde als een keizer op zijn troon of een fabrieksdirecteur in zijn leren zetel, en elk gebaar dat die docent maakt kan een micro-agressie zijn jegens zijn leerlingen en daarmee een hernieuwde poging om die leerlingen te onderdrukken. En onderwijzen dat 2 +2 = 4 is diezelfde leerlingen één manier van denken met geweld op willen dringen. Enzovoorts enzovoorts.
Daarom moet dat klaslokaal 'gedekoloniseerd' worden, ontdaan van alles wat maar enigszins doet denken aan 'witte' onderdrukking.
Het is zoiets als wat de Islam beweert. Die beweert 'vrede' te brengen maar doet dat door een verstikkende lauwe deken van geboden en verboden en dwingende moraal over de damenleving te leggen. The Woke doen exact hetzelfde. Er is maar één weg, die van hen. Wat in het artikel voorgesteld wordt als een "ontdekkingstocht" is een gedwongen mars in een voorgedefinieerde richting, waarbij links en rechts van het pad bewakers staan om te voorkomen dat je uit het gelid raakt en een zijpad kiest. "Wat ga jij doen om het proces van dekoloniseren te bevorderen?" Want er is maar één doel, en dat is "het proces" bevorderen, iets anders is niet mogelijk, mag niet, is verkeerd, is kiezen voor het kwaad. We moeten elkaar zelfs, zo lezen we, "onder druk zetten" om "actieplannen" te genereren, "minder vrijblijvend", en als het kan "verplicht".
Het zal uitdraaien op complete chaos, en binnen die chaos zullen dan de dictatortjes opduiken die de macht naar zich toe zullen trekken, gebruikmakend van dezelfde brainwash-technieken, maar harder, hardvochtiger. En zij zullen al snel bloed aan hun handen hebben.

Schoorsteenveger | 07-10-21 | 15:06

Haha, kleine quote:
"... het interieur van het klaslokaal dekoloniseren. [ ... ] Nu zijn de tafels vaak in rijen of in een U-vorm opgedeeld en staat de docent altijd vooraan. Die setting kan veel uitnodigender, veiliger en toegankelijker."
Geheel losgeslagen van het onderwerp.
.
En "‘bold hiring targets".
Het gaat dus niet meer om gelijke *kansen*, maar om gelijke *uitkomsten*.
Brrrr.

hotmint | 07-10-21 | 12:54

Volgens de diversiteitsofficier is rationalisme Westers. Laat het de Japanners en Chinezen maar niet horen. Wat een racistische drek.

Selassie | 07-10-21 | 12:29 | 2

Ook al zou het Westers zijn, wat betekent dat? Volgens The Woke is rationalisme verdacht enkel en alleen omdat ze het al Westers zien. Westers is 'fout' en daar om is voor The Woke rationalisme ook 'fout'. Er wordt een moreel oordeel uitgesproken over rationalisme, enkel en alleen vanwege de vermeende afkomst. Dat is rabiaat racistisch denken. Maar ja, dat is Wokeism, racisme ten top. Afkomst is voor The Woke allesbepalend, en wij, Westerlingen, dienen te beseffen dat onze afkomst niet deugt en dat daarom, enkel daarom, onze manier van denken niet deugt en vernietigd moet worden. De brandende vraag die The Woke aan jou en mij stellen is dan ook "wat is jouw verleden, wat neem jij mee aan kennis, vanuit waar begin jij je reis?". Is jouw verleden fout, dan is ook jouw kennis fout en dient er daarop gecorrigeerd te worden.
Het is pure, onvervalste denkpolitie, precies zoals Orwell die beschreef.

Schoorsteenveger | 07-10-21 | 12:40

@Schoorsteenveger | 07-10-21 | 12:40: Vergeet niet dat de nieuwe definitie van racisme is dat een persoon die voordelen ondervindt van racisme in het verleden al vanaf hun (mag niet meer "zijn of haar" zeggen) geboorte een racist is.

Doet denken aan de Bijbelse doctrine dat iedereen een zondaar is omdat Adam gezondigd heeft.

Overigens is het altijd goed om alle gesprekken over racisme te beginnen met de definitie ervan. De meeste mensen hebben daar geen duidelijk beeld van.

Anomiemus | 07-10-21 | 16:28

Ik vind dit topic genderneutrale poep, dat bestaat vast wel.

Gaat het niet dan? | 07-10-21 | 11:55

En anders willen kijken naar de wetenschap wordt dus gestimuleerd, zo lang het maar past binnen de strikte regels van de diversiteitsgedachte. Als je te vrij uiting geeft van je andere ideeën krijg je meteen de dwingende adviezen en verplichtingen van de organisatie op je dak. Wat een vermakelijke soap levert die UvA toch steeds weer. Maar goed ik ben tenslotte een koloniaal in hart en nieren en helaas voorzien van een binair geslacht.

Beste_Landgenoten | 07-10-21 | 11:33

Deze uni zet zichzelf heel snel buitenspel in de echte wereld, die niet drijft op subsidies. De UvA zal daarom steeds meer woke wappies aantrekken en steeds verder radicaliseren. Studenten die echt iets willen leren gaan naar andere universiteiten.

Uiteindelijk gaat dit alleen maar over macht en de onderwerping van anderen. Met dezelfde oude en terugkerende trucjes. Zouden deze woke wappies dat zelf ook eens gaan inzien?

Beste_Landgenoten | 07-10-21 | 11:25

We zouden er gewoon een hek omheen kunnen zetten? Dan rest nog alleen de vraag: alleen om de UVA of gewoon om heel Amsterdam?

Rest In Privacy | 07-10-21 | 10:06 | 1

Heel Amsterdam

Louter Leuter | 07-10-21 | 10:18

Dit is het resultaat van jaren lang links dat eigenlijk aan de macht is hier.
Probleem met die lui is dat ze altijd denken dat ze als enige de waarheid in pacht hebben. Tegengeluid is onmogelijk. De wereld is maakbaar naar hun ideeen.
Het leger is niet nodig, de boeren zijn niet nodig. echte energiecentrale is voor sukkels, werken is niet nodig daar iedereen een basis inkomen gaat krijgen, agenten moeten een hoofddoek dragen, enz, enz, enz.
Sorry, maar ik moet bij zoiets dus echt denken aan de ondergang van het Romeinse rijk. Het lijkt mij dat daar zoiets dus ook wel aan de orde was.

helaas-nederlander01 | 07-10-21 | 09:37

Geen ouder met gezond verstand laat zijn kind naar de UvA gaan. Als je een normaal slim kind hebt dan wil je dat dat zo blijft. Het probleem lost zich vanzelf op. Voor toekomstige werkgevers is het ook eenvoudig: neem geen studenten van de UvA aan want je krijgt me daar toch een pak ellende mee... de hele dag mekkeren over diversiteit en inclusiviteit. Het is nauwelijks te volgen en het verpest de werksfeer voor iedereen. Niet doen. Dat heet positieve discriminatie. Bescherm de collegae tegen zulk uitschot, het gaat namelijk niet om het individu maar om het collectief. Daar zijn ze het in Amsterdam mee eens notabene.

ILF2 | 07-10-21 | 09:22 | 1

Geen onderneming neemt die lui aan. Opleidingen die totaal geen nut hebben. Dus waar komen ze terecht? Daar waar geen winst wordt gemaakt en prestaties niet zo van belang zijn. Kortom de overheid als beleidsmedewerker. Daar zit dan ook het probleem.
Deze speltip lui hebben tenminste wel een visie. Niet echt een geruststellende maar ze hebben er wel één. Lees je dat Rutte.

metdedag | 07-10-21 | 09:47

Well today is grey skies, tomorrow is tears. you'll have to wait till yesterday is here. Of te wel (mijn interpretatie); gisteren was alles beter behalve de toekomst. Tom Waits www.youtube.com/watch?v=1vBWVQgRSuQ

forecastle | 07-10-21 | 08:56

"Volgens Jacobs en Martis zijn alle gegeven adviezen gebaseerd op onderzoek."
Ik mag aannemen dat dit geen 'westers' onderzoek is.

LangeJannetje | 07-10-21 | 08:50 | 3

Het is alleen westers in het geval dat het de juiste resultaten had.

Gladiator Fap | 07-10-21 | 08:55

Onderzoek volgens dezelfde maatstaven als die ze willen opleggen: emotie

plamoen | 07-10-21 | 09:04

Zelfs dan mag je je afvragen wat ze bedoelen met "gebaseerd op". Al het mogelijk is dat 2 + 2 = 5, dan kun je je adviezen ook baseren op onderzoek dat in tegengestelde richting wijst, dan kan alles. De slang bijt zich hier reeds in de staart. Als ze beweren dat de adviezen gebaseerd zijn op onderzoek, dan zullen ze, als ze niet van hun eigen geloof zijn afgevallen, enkel onderzoek hebben toegelaten dat aan al hun criteria van 'gedekoloniseerd' voldoet, want " de vraag is altijd waar onderzoeken vandaan komen, in welke context ze uitgevoerd zijn en door wie". Als ze uit 'witte' hoek komen, gedaan zijn door 'witte' onderzoekers in een 'witte' context, dan zullen ze als verdacht, wellicht zelfs regelrecht als racistisch terzijde worden geschoven, want dan voldoen ze niet aan de criteria van The Woke, criteria die niets meer te maken hebben met rationeel argument of met een wetenschappelijke houding als zodanig. Het is pure potitiek, het is pure dictatuur.

Schoorsteenveger | 07-10-21 | 09:06

Het goede nieuws , amsterdam zakt langzaam weg in het moeras waar het op gebouwd is dus het probleem lost zich vanzelf op nu nog eerst een hek er omheen zodat alles binnen hun kalifaat blijft ;-)

JustSomebody | 07-10-21 | 08:50

Mijn opa had wederom gelijk, er zijn teveel universiteiten en te weinig gestichten....

Jafco | 07-10-21 | 08:45 | 2

Jouw opa was best wel dom.

Von Knarrenstein | 07-10-21 | 11:57

@Von Knarrenstein | 07-10-21 | 11:57: Hij was in elk geval stukken slimmer dan jij...

Jafco | 07-10-21 | 15:30

Als je zo’n manifest vanuit “““een ander perspectief””” zou omschrijven krijg je de AIVD op je dak. Maar onder de vlag van woke is alles geoorloofd.

deugallergie | 07-10-21 | 08:44 | 1

Afhankelijk van de regeringsvorm, kun je de AIVD ook als een ultieme beschermende factor van de gewenste normen, cultuur en veiligheid van en onder de staatsvorm zien, bij de communisten in de DDR was het de Stasi, bij de NSDAP was het de gestapo en in het vrije Nederland is het de AIVD. De focus verschuift zich naar de doelen van de staatsvorm. In het geval van kansloos marxistisch-geïnspireerd gedachtengoed heet dat dus: onderdrukking van het individu. Het is dan niet alleen “heb je de verkeerde mening, dan…” maar zelfs “heb je überhaupt een mening, anders dan de voorgekauwde ideologische brij, dan…”. Niet voor niks haten die UvA kippen iedere vorm van wetenschap: ideologie legt het altijd af tegen wetenschap en rationaliteit. Altijd. Omdat rationaliteit niet beïnvloed wordt door meningen, kan iedereen een verschillende mening hebben en tòch tot dezelfde conclusie komen. Dat is een kenmerk van vrijheid. En dat vinden de kipjes niet zo leuk. Dan maar vrijheid inperken, voor onze eigen “bestwil”. Stelletje dictatoriale braadkippen.

Gladiator Fap | 07-10-21 | 08:54

Dit is gewoon plagiaat: de top 10 CEO priorities van Joseph Stalin met een regenboog op de kaft. 100+ miljoen doden was blijkbaar nog niet genoeg.
Bah. Weg met dit verwerpelijk gedachtengoed. En dat noemt zich dan “universiteit”… lachwekkend

Gladiator Fap | 07-10-21 | 08:33

“ Daarbij geldt die niet langer als het enige en superieure kader, of manier van analyse en denken."
Voor degene die niet zo goed tussen de regels kan lezen; het is volgens hen dus inferieur.

Rico Tampeloerus | 07-10-21 | 08:19 | 1

Goed verwoord. Diversiteit is gewenst, behalve als je anders denkt dan diegenen die het wensen.

Gladiator Fap | 07-10-21 | 08:26

Openstaan voor diversiteit begint bij censureren van alle mogelijke vrije andere ideeën:

"Het is enkel mogelijk om te reageren als je een e-mailadres hebt dat gerelateerd is aan de UvA of de HvA. Lees hier welke e-maildomeinen wij accepteren, en onze huisregels. We sturen je een mail ter bevestiging van je reactie voordat deze wordt geplaatst. Door te reageren ga je ermee akkoord dat Folia je naam en e-mailadres tijdelijk bewaart. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Vanaf dit maildomein kun je geen reacties plaatsen."

een_mike | 07-10-21 | 08:10 | 2

Diversiteit van meningen is een diversiteit die idd absoluut niet getolereerd wordt door de diversiteits-Feldwebels.

nick.name | 07-10-21 | 08:21

Hou de buitenwereld buiten de deur, de universiteit is een safe-space en zij die er van af komen eisen dat ook de ‘echte’ wereld een safe space wordt die zich buigt naar de wijze waarop zíj de wereld ervaren.

ratelaar | 07-10-21 | 08:31

Speltip 9 is toch juist fantastisch? Nu kunnen we oa. het N woord weer gebruiken, zolang het maar in de juiste context wordt geplaatst. We kunnen zeggen wat we vinden van islam, indien in de juiste context.

Speltip 9 zegt dus dat je eerst moet luisteren naar elkaar alvorens je in een stuip schiet als je een woord hoort dat je niet bevalt. Eerst vragen om de context.

me | 07-10-21 | 08:09 | 1

Er is een prachtige scene in een Reno 911 episode waarin de chef van het politie corps zegt tijdens een dagopening dat het n-woord niet meer gebruikt mag worden. Waarop een agente vraagt; maar als het in de context pas zoals 'which nigger stole my milk from the fridge? Kan dat dan wel? Maar nee, ook dat kon niet meer. Voor al uw politiek incorrecte scenes, kijk Reno 911. Meesterlijk.

forecastle | 07-10-21 | 08:38

Tegen dit soort ideeën en de dragers ervan moet je je verzetten op alle mogelijke manieren.
De ideeën zijn niet nieuw, het is geprobeerd en heeft geleid tot ellende steeds weer.

Tegen zulke radicale ideeën helpt alleen een radicale tegenreactie. DiVeRsItEiT eN iNcLuSiE.

De rancune, zelfingenomenheid en arrogantie klinken door de woorden heen.

youtu.be/9RMUMy7mNR0

ratelaar | 07-10-21 | 07:58

Dus niet-westers culturen brengen irrationaliteit volgens UvA? Ze hebben het toch niet over het meer "intuïtieve" gemeenschapsgevoel van de incestuele kring of stam? Als er al iets buitensluitende en stigmatiserend werkt zou het deze oxytocine gedreven splijtzwamideologie zijn. Ontbreekt ook nog eens aan "westerse" creativiteit en tact, hoe het gebracht wordt. Openstaan voor armoede is wat er gepredikt wordt.

GeenAccount | 07-10-21 | 07:53

En je maar afvragen waarom in Nederland nog nauwelijks iemand te vinden is die een technische opleiding heeft gevolgd. Technische kennis en arbeid die nodig is om de voor links zo belangrijke klimaat verandering te beheersen, huizen te bouwen en de daarbij komende technische benodigdheden. De wegen, het elektriciteitsnet, de watervoorziening en afvoer en ga zo maar door. Nee, een beetje navelstaren gaat hun linkse wereld (Utopia) redden. Wat een zotten. Een keer zal de kant het stuurloze schip zonder bemanning met technische kennis keren.

forecastle | 07-10-21 | 07:49

Niet voor niets staat de UvA in Amsterdam.
Het Pjong Jang van west europa.
Daar is het land van Mao, niets bij.
Ook goede morgen by the way.

Zitvlak | 07-10-21 | 07:16

Gestoord en bepaald geen reclame voor vrouwen op de universiteit. Hebben ze werkelijk niks beters te doen?

jochum1980 | 07-10-21 | 06:45

Het houd vanzelf op. HR managers leggen CV's waarop de UvA op staat al ongelezen terzijde. Een beetje weldenkende student mijdt de UvA als de pest.

Yeohan | 07-10-21 | 05:53 | 1

de HR-manager als weldenkende maatstaf hahahaha... Dat is pest met cholera bestrijden!

Morgenstern064 | 07-10-21 | 07:29

Als je Nederlandstalige wijven deze letterlijk uit de VS overgenomen kwaadaardige, manipulatieve kul ziet bezigen komt het op een of andere manier toch nog achterlijker over dan in het Engels.

Kicksalot | 07-10-21 | 00:21

‘ het zichtbaar maken van referentiekaders naast Westerse rationaliteit’.
-
Vooralsnog, zo komt mij voor, mag eerst wel eens die westerse rationaliteit aan de HvA zichtbaar worden gemaakt.

bisbisbis | 07-10-21 | 00:09

Met een lul verhaal het systeem naar je eigen hand zetten, gedreven door ideologie. Het is geschreven als 'raad' maar wordt opgevolgd door 'uitsluiting'... stapje. voor. stapje. Dit moet heel dringend gestopt worden... iedereen die er mee in aanraking komt: Ga er niet in mee. Vertel jezelf geen kleine leugens. Kleine leugens worden grote problemen. Bij enige twijfel, danwel waarneming van deze aperte nonsens... spreek jezelf uit. Op z'n minst houd u zichzelf ver weg van dit gedreutel...

mazel_tov | 07-10-21 | 00:00

Ondivers ongeprikt.
Unmutual, disharmonious.

hallevvezool | 06-10-21 | 23:59

Sorry, westerse rationaliteit is WEL superieur, in die zin dat het leidt tot superieure wetenschappelijke, technologische en maatschappelijke resultaten.
"Diversiteit" staat haaks op kwaliteit en effectiviteit. Hoe meer je voor het een kiest, hoe meer je het andere verzwakt.

DutchLion33 | 06-10-21 | 23:33 | 4

Helder ...

Langedweil | 07-10-21 | 06:01

@DutchLion33 | 06-10-21 | 23:33 De grap is dat rationaliteit per definitie op de meest objectieve manier alle diversiteit invalshoeken accepteert en analyseert. Maar ja, dat analyseren zit natuurlijk wel in de weg als het niet de van te voren vaststaande gewenste uitkomt heeft.

een_mike | 07-10-21 | 08:16

Het is een beetje als de laatste stuiptrekking van de kerk bij de verlichting: weten dat je verderfelijke,
Autoritaire ideologie eigenlijk slechts een machtsmiddel is, maar het dan tóch noch even proberen met je inquisitie. De wetenschap is echter universeel en per definitie volkomen vrij van ideologie. Daarom past het ook niet zo in het ideologische straatje.

Gladiator Fap | 07-10-21 | 08:30
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland dekoloniseren? De letterlijke betekenis daarvan is Nederland teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners en alle mensen met vreemde wortels er uit. Maar ik denk dat dat niet de bedoeling is.
Dat krijg je er van als je ingeblikte propaganda van Amerikaanse Marxistische faculteiten letterlijk overneemt zonder te controleren of de ideologie wel past in de plaatselijke situatie.
Net als die Amerikaanse vrouw die op de Britse televisie te keer ging tegen de "patriarchie" (mannenheerschappij) maar met haar mond vol tanden zat toen de presentator opmerkte dat op dat moment (Theresa May toen was minister-president) de vijf machtigste mensen van Groot Britannie allemaal vrouwen waren.

DutchLion33 | 06-10-21 | 23:22 | 1

Inderdaad: Wees voorzichtig met wat je wenst. Dekoloniseren kan ook op een andere manier uitgelegd worden. Terug naar Nederland van voor de kolonisatie en de volksverhuizing van de 20ste en 21ste eeuw.

De pendule slingert van links naar rechts...

ratelaar | 07-10-21 | 08:20

Ongevaccineerden zijn divers.

happen_maar | 06-10-21 | 22:59 | 3

Diverse ongevaccineerden zijn... ongevaccineerd.

SaintNick | 06-10-21 | 23:09

Trans vaccinated

feiten_en _cijfers | 06-10-21 | 23:35

Vaginated.

nsfl | 07-10-21 | 00:32

Waar zijn dan al die mensen uit alle landen, uit de bergdorpen en rieten hutjes? De indiaanse Peruaan, de Thaise boeddhist? Waar zijn dan de studenten uit de autochtone achterstandsgezinnen, met hun plat accent en hun sjonnie en anita uiterlijk? Waar zijn dan de geneeskundestudenten met een zes gemiddeld op hun VWO met pretprofiel zonder wiskunde? Nou, waar zijn ze dan te vinden op de universiteiten als student of docent? Dàt zou nog eens diversiteit zijn! Het is echter alleen maar islamisering naar Groenlinkse ideetjes en antiblankenhaat gevoed door Nation of Islam achtige partijen, en een paar gekleurde Nederlandse splintergroepen waarbij je bij hun grootste aanhangers verdacht vaak slavendrijvers tussen hun voorouders kunt vinden.
Maar goed, succes hoor. Je erft met je activistenzooitje een ingestort land en de great reset gaat volgens de regels van landen waar nooit een Joop den Uyl (oude blanke man, sorry hoor) heeft rondgelopen. Heul veul succes met multistad Nederland vol multistrijd. Dag. Kusjes. Doei.

zeurmachine | 06-10-21 | 22:34 | 2

Aahw, die kusjes. Bedankt man. Die doen het voor mij, voor mijn dromen vannacht. Maar niet heus. Doei.

SaintNick | 06-10-21 | 23:12

@SaintNick | 06-10-21 | 23:12: En, nog nachtmerries gehad over gehandicapten die zonder mitsen en maren hun bachelor behaalden met subsidiegeld dat dit keer dus niet naar een wokersgroep ging? En ben je er al van bijgekomen?

zeurmachine | 07-10-21 | 06:54

Vaak doorzie ik de inhoud van teksten wel. Ook deze inhoud doorzie ik wel, maar ik vraag me wel af onder welke steen je moet zijn gevonden en hoeveel ondefinieerbare paddo's je moet hebben geslikt om zoveel gezwam op papier te krijgen. Lijkt mij dat deze studenten ver van de werkelijkheid een diploma oeverloos lullen tijdens studie-uren bij elkaar sprokkelen, maar vergeten dat er later gewoon verdiend moet worden; iets met winst- en verliesrekening, belasting betalen en meer van die vieze westerse gewoontes, in plaats van teren op gesubsidieerde denkclubjes die de werkenden vertellen hoe fout ze wel niet zijn.
Schop onder d'n kont en niet lullen, maar poetsen.

ches | 06-10-21 | 22:07 | 1

Niets origineels, dit is allemaal 1 op 1 gekopieerd van Amerikaanse Marxistische faculteiten.

DutchLion33 | 06-10-21 | 23:41

Binnenkort bij de studie astronomie: "We gaan naar de sterren kijken zoals de Maori's dat deden, want zo'n Hubbletelescoop is natuurlijk het hoogtepunt van kolonialisme!"

Rhenium | 06-10-21 | 22:05 | 6

Mag je uberhaupt dan nog naar al die witte sterren kijken?

Sjompie | 07-10-21 | 07:02

@DutchLion33 | 06-10-21 | 23:37: Te absurd. Kan niet waar zijn. Is toch waar. Zwarte gaten zijn racisten. Donkere materie is white fragility. Lichtsnelheid is blanke oppressie. Zwaartekracht is fatshaming. Entropie is cultural appropriation en neemt alleen maar toe. Quarks hebben traditional family values en zijn dus transfoob, behalve de groene. Die zijn klimaatneutraal. Het heelal is een sociaal construct.

Mazzelstof | 07-10-21 | 17:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Diversiteit op school vandaag is de diversiteit maatschappij van morgen. En dan weet niemand meet hoe het eerst was.

Wat je in het koppie van een 7-jarig kind stopt krijg je er nooit meer uit.
Wat je in het koppie van een 13-jarige of ouder wil stoppen krijg je er nooit meer in. Vandaar dat ze 7-jarigen nemen, net als de christelijke kerk vroeger en de islam nu.

Het is de omscholing van de toekomstige maatschappij.

VolgendjaarkrygikAOW | 06-10-21 | 21:55

Meer meer meer herstelbetalingen, dat helpt altijd. Dan hoor je dat diversiteitsgedram even niet meer.

Nivelleermarionet | 06-10-21 | 21:45

Deze studenten worden later de nieuwe elite in Nederland totaal vervreemd van de rest...

johnyl | 06-10-21 | 21:42 | 2

Ik denk het niet. Voor die tijd zijn er voldoende mensen die *Snik* *Hun Browning ontzekeren*. Ik wel tenminste.

LD69 | 06-10-21 | 21:49

@LD69 | 06-10-21 | 21:49: Ik denk dat je kansloos bent. Zij die elders gaan zullen meer geluk hebben.

Grachus | 06-10-21 | 22:00

Ik zeg:
Het Vrije Westen, vernietig de UvA.
We leven toch al in een omkeerwereld.

Nostra da Mus | 06-10-21 | 21:41

De universiteiten krijgen publiek geld om de getalenteerde kinderen van arbeiders en migranten door middel van een gedegen opleiding te emanciperen en aan hen kansen te bieden. Het verkwisten van geld aan bullshitfunctionarissen en hun wanproducten hoort niet tot de taken van de universiteit. Kunnen ze daar geen particuliere sponsors voor zoeken?

menschdurfteleven | 06-10-21 | 21:41

UHet is maar dat U weet dat Uw belastinggeld goed besteed wordt.

Eugen Sandow | 06-10-21 | 21:35

...'het interieur van het klaslokaal dekoloniseren'.. Ik stel voor dat de lessen vanaf nu gegeven gaan worden in een ballenbak.

Zenzeo | 06-10-21 | 21:32 | 2

of onder een boom in de open lucht. Zoals in die landen waar ze een voorbeeld aan nemen. Waar geen tafels en stoelen zijn en waar iedereen gezellig op de grond in het zand zit. Jammer dat daar wel altijd de zon schijnt en hier niet...

Tosti_Haarlem | 06-10-21 | 21:44

Best leuk les krijgen in een ballenbak.

Adriel | 06-10-21 | 21:51

Trek de stekker uit het Nederlandse subsidiesysteem, dan staan dit soort praatjesmakers hamburgers te flippen bij de Mac.

Crusher | 06-10-21 | 21:30

Ik las in een geschiedenisboek van 2121 dat in het jaar 2021 de decadentie onder de intelligentsia dermate ernstige vormen aan had genomen dat dit jaartal om die reden is aangemerkt als het begin van de definitieve ondergang van de vrije westerse beschaving. Interessant, dat wel.

isitsoornot | 06-10-21 | 21:27 | 1

Die ondergang is al jaren, zo niet decennia bezig...

ReyNemaattori | 07-10-21 | 00:42

Die hele term dekoloniseren slaat in dit verband nergens op. Nederland heeft Indonesië gekoloniseerd, maar Nederland heeft niet Nederland gekoloniseerd. Een land kan zichzelf niet koloniseren. Dat heet dan anders: doorgaan met de manier van leven. Een land kan zich dan ook niet van zichzelf dekoloniseren.

Oh, ben je dan tegen dekoloniseren? Dat is het natuurlijk. Iedereen is het er over eens dat die dekolonisatie in de jaren 40/50/60 goed is. Het is misbruik maken. Een woord dat goed klinkt verdraaien. Walgelijk. En met slecht gevolg, want het woord wordt getrivialiseerd. De term dekolonisatie gaat verkeerd begrepen worden: o dat is dat rare gedoe op de universiteiten. En de lessen die geleerd moeten worden uit de geschiedenis raken dan ook in verval: was die dekolonisatie toen wel zo slecht?

Rest In Privacy | 06-10-21 | 21:20 | 12

#ches: pak mij niet mijn lekkere vakantie in eigen land af!

Het brein erachter | 06-10-21 | 22:59
▼ 9 antwoorden verborgen

Haha @ tip 8: het eeuwige geklooi in lokalen over de optimale opstelling blijkt dus ook een koloniaal probleem te zijn.
En "bipoc": gebruik die term nou niet in Europa, want hier is juist de kolonialistische meerderheid Indigenous.

sioux_ | 06-10-21 | 21:17 | 2

Ik heb geen idee waar je het over hebt maar naar welke bankrekening moet ik de subsidie sturen?

Transgender-Airlines | 06-10-21 | 21:18

'eeuwige geklooi'?? Nóóit iets van gemerkt, noch op de lagere school, noch op de middelbare, noch op de universiteit. "Zoek maar een plaatsje uit." Dan ging je zitten,en dan begon de les.

Zenzeo | 06-10-21 | 21:26

Ik kan mijn dag eigenlijk niet doorkomen zonder havermelkcappu.

Nederlander1 | 06-10-21 | 21:15 | 1

Ik heb dat met alcohol.

Rohin | 06-10-21 | 23:47

'Elk onderzoeksgebied gaat uiteindelijk over de mens en de maatschappij.'

Bzzt. Fundamentele wiskunde niet.

konjodebonjo | 06-10-21 | 21:14

Lekker laten gaan: 'Die Revolution frisst ihre eigenen Kinder.' De cancellen elkaar op een bepaald moment wel de wereld uit.

FrankVeer | 06-10-21 | 21:13 | 3

@theo-is-dood | 06-10-21 | 21:28: Ja, da's een erg 'leuke' film. Heb 'm al twee keer gezien. Mooi hoe ze elkaar continu vliegen afvangen om vooral de top dog te blijven.

FrankVeer | 06-10-21 | 21:31

Helaas meestal wel pas nadat ze eerst een heleboel andere mensen hebben gecancelled

radiatorknopje | 06-10-21 | 21:52

Een "Chief Diversity Officer Team" die een "Decolonization Toolkit" lanceert, hoe absurd wil je het hebben? Dat Engels is zeker om het een internationale allure te geven, we speak after all an heel end over the border. Hoe staat het eigenlijk met de dekolonisatie van de wiskunde, ik vraag me nog steeds af wat ik me daarbij moet voorstellen.

Argyronauta | 06-10-21 | 21:09 | 2

weten dat Algebra een Perzische uitvinding is. Iedereen weet van E=MC² door Einstein. Vrijwel niemand weet dat Mohammad ibn Moesa al-Chwarizmi aan de basis lag om letters te gebruiken in plaats van cijfers.

Tosti_Haarlem | 06-10-21 | 21:53

Ik vind eigenlijk dat die Mella Fucks, Janissa Jacobs & Elfriede Martis, en al die overige inclusitie-wijven van wat zich noemt het "Chief Diversity Officer Team" (lekker 'corporate' Engels gebruiken om indruk te maken en zichzelf de schijn van legitimiteit & relevantie te verschaffen) zouden moeten worden uitgezet naar Zimbabwe, om daar de rest van hun sneue levens te slijten met het uitoefenen van de kruidengeneeskunst en het bespelen van de djembé.

Peter Emile | 06-10-21 | 21:08 | 3

dat engels word gebruikt om het inderdaad nog iets te doen lijken .vergelijkbaar met de term processoperater in pak m beet een zuivelfabriek ,die pleurt ook gewoon lege pakken in de machine en drukt op start.maar de chief diversity officer slaat wel alles .

bowlfabriek | 06-10-21 | 21:45

Mooi woord, inclusitie, nog mooier dan diversisme

radiatorknopje | 06-10-21 | 21:50

@radiatorknopje | 06-10-21 | 21:50:
Heb ik niet van mezelf hoor, heb ik voor het eerst hier in de panelen gelezen. Weet niet meer van wie het afkomstig was. Vond het een prachtig woord om te adopteren.

Peter Emile | 06-10-21 | 21:57

Ok. Het onderwijs krijgt duidelijk teveel subsidie. Dat kan in het volgende kabinet een stuk minder, minder, minder.

Flapoor | 06-10-21 | 21:06

Wat een lulkoek weer. Ben toch benieuwd hoe, wat, en vooral wie eea gaat financieren in dit prachtige utopia . Ik neem aan de blanke mens.

RGV42 | 06-10-21 | 21:00

Mogen we nog jenever drinken? Want dat is toch kwetsendvoor onze moslim broeders?
Vraag dit ook aan Johan.

ZZP-er | 06-10-21 | 20:58

Max Versjtappen rijdt komend weekend in Tütkije in een witte auto.
Wat een schaamteloos racisme.
In naam van de inclusie: excluderen, die fossielstoker!

Peter Emile | 06-10-21 | 20:54

Wat is Jan Pieterszoon Coen minder dan de profeet Mohammed? Hij voelde zich door God gezonden.

HogeNood | 06-10-21 | 20:54

Hoera! Van Nederlandse smetten vrij!

HogeNood | 06-10-21 | 20:52

Ik sluit niemand uit want ik heb niemand om uit te sluiten. Mensen die ik wellicht eventueel misschien wel zou willen uitsluiten heb ik nooit in mijn buurt. Wellicht sluiten die mij dan uit ofzo.

Leptob | 06-10-21 | 20:51 | 2

Mijn zwangere vrouw heeft een ontsluiting van 13 cm. Is dat nu ook al racistisch?

E.Colli | 06-10-21 | 21:01

Die verwijzing naar Fanon is ook lekker. Die riep op tot het gebruik van geweld, à la Marx en Engels, gesteund door Sartre. Ouderwets, gewelddadig marxisme is dit, historisch verantwoordelijk voor miljoenen moorden.

Verder een vaag verhaal. Wat is die dekolonisatie dan precies behalve "het zichtbaar maken en bevorderen van perspectieven en referentiekaders naast Westerse rationaliteit"? Welke niet-rationele perspectieven en referentiekaders zijn dat dan en waarom zijn die van belang voor wetenschap? Geen antwoord. Zouden ze het zelf weten of is dit gewoon weer een verdienmodel? De vraag stellen is hem beantwoorden.

radiatorknopje | 06-10-21 | 20:51 | 1

Een niet-rationeel perspectief is bijvoorbeeld dat je om grote ronde billen te krijgen je billen laat insmeren met een zalfje van gemalen kruiden en zeep. Las ik in Trouw, gebeurt in Ivoorkust.

Cassandra | 06-10-21 | 21:59

Inderdaad kunnen ze zich beter afzonderen is Agrarisch Socialisme naar Cambodjaans model.

HaveXS | 06-10-21 | 20:50 | 1

Alle asieltypes naar 020, hek eromheen. S.Simons daar opperhoofd van maken en nooit meer naar omkijken.

bqbq | 06-10-21 | 20:58

Ik zou Mella Fuchs wel eens een keer goed willen dekoloniseren.

Transgender-Airlines | 06-10-21 | 20:49

In al die gedekoloniseerde landen gaat het ook geweldig, ons grote voorbeeld. Suriname, Zimbabwe, Zuid-Afrika, kortom bananenrepublieken. Dat moet je natuurlijk ook in femkeville hebben

bergsbeklimmer | 06-10-21 | 20:48

Het lijkt me beter om helemaal geen aandacht aan dit onderwerp te besteden. Het is niet interessant en het waait wel weer over.

Poes Fiep | 06-10-21 | 20:47

Iedereen "studeerdt" tegenwoordig... dat is de wortel van het kwaad....... hahahi..

grapjasz | 06-10-21 | 20:47 | 3

Mijn kleinzoontje studeerd aan de kinderdagopvang.

TheOne48 | 06-10-21 | 20:54

@TheOne48 | 06-10-21 | 20:54:
In de VS hebben oppasbedrijven vaak namen als "Academy". Vanaf nul jaar.

De oppas heet "teacher" en het programma is een "curriculum".

Anomiemus | 06-10-21 | 21:26

'Diversiteit' is dus eigenlijk het impliciet nobel & superieur verklaren van alle niet-westerse culturen en beschavingen, zelfs dié niet-westerse beschavingen die je vanwege achterlijkheid, primitief machismo, vrouwen-onderdrukking, onderwerpings-religies of gewelddadig tribalisme eigenlijk nauwelijks 'beschavingen' kan noemen.

Peter Emile | 06-10-21 | 20:46 | 4

Nee zeker niet dat betekent dat niet. Het betekent een bepaalde ideologie superieur en nobel verklaren die ras, geslacht, religie en seksualiteit van minderheden aanpakt om macht en geld te vergaren om de meerderheid te domineren en onderwerpen.

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:50

Diversiteit is ook alleen in Westerse beschavingen belangrijk. In moslimlanden is xenofobie, primitief machismo, homohaat, vrouwen-onderdrukking etc. inherent aan de rijke antropologische cultuur.

K. Westergaard | 07-10-21 | 08:32
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen die van vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid en hun land houden zijn een gemarginaliseerde minderheid.

etwaboy | 06-10-21 | 20:45 | 1

Dat denk ik niet. Maar links controleert de media en bestuurlijk Nederland. Wie talent en hersens heeft, zit in het bedrijfsleven of in de wetenschap.

Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:48

Ik merk graag op dat het dekolonisatieproces ook als confronterend en vermoeiend beschreven voor mensen die het al lang moeten aanhoren en dat, zolang de mensen die ermee bezig zijn zich nog eenzaam voelen, het allemaal nog redelijk blijft. Links terrorisme uitgezonderd, maar dat krijgt hier al zo'n honderd jaar maar geen echte voet aan de grond.

De dag dat die diversiteitsgedachtenpolitie een bedreiging vormt voor de macht wordt het interessant. En waarschijnlijk bloedig.

pietvanvliet | 06-10-21 | 20:45

"Elk onderzoeksgebied gaat uiteindelijk over de mens en de maatschappij, vertellen Jacobs en Martis, en de vraag is altijd waar onderzoeken vandaan komen, in welke context ze uitgevoerd zijn en door wie. ‘Denk bijvoorbeeld aan algoritmes die kunnen discrimineren.’"

Nou, ik weet nou niet of onderzoek naar, zeg, pulsars nu echt over mens en maatschappij gaat. Volgens mij gaat dat namelijk gewoon over pulsars.

En ja, er zijn algoritmes (bijvoorbeeld sommige voor gezichtsherkenning) die niet goed overweg kunnen met plaatjes van donkere mensen. De oplossing is dat je dan dus andere algoritmes maakt die beter werken en niet dat je de hele maatschappij gaat afbreken.

ZOMG | 06-10-21 | 20:43 | 1

Bij Jacobs en Martis gaat het om mensen en die gebruiken woorden die gedeconstrueerd dienen te worden.

Risingson | 06-10-21 | 20:50

Alles wordt in het werk gesteld om Nederland een achterlijk land te maken. Immers, iedereen moet mee kunnen komen en zeer zeker figuren met aangeboren lichtbegaafdheid. Alle "witte" prestaties moeten vakkundig worden uitgewist.

Als het hier allemaal zo slecht is, waarom gaan ze dan niet met al hun cultuur, aanleg en ambities terug naar waar ze hun roots hebben en de boel daar opbouwen en eens laten zien dat ze alles zoveel beter kunnen dan de landen vol racisten die compleet opgebouwd zijn door het onderdrukken en beroven van gekoloniseerde landen?

benbenieuwd2021 | 06-10-21 | 20:40 | 2

Het is al achterlijk. Met instemming en onder luid gejuich door de aboriginal bevolking. U moet er maar mee leren handelen want het wordt niet beter, zie de peilingen en afgelopen verkiezingsuitslag.

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:46

Jij streeft naar redelijkheid, maar redelijkheid is niet altijd een noodzakelijk element voor een werkend verdienmodel.

DutchLion33 | 06-10-21 | 23:49

Het is mij vooralsnog niet duidelijk wat nou precies onder dekolonisatie wordt verstaan. De oude betekenis is mij wel bekend. Je kunt als mogendheid een ander land koloniseren en na verloop van tijd al dan niet onder druk besluiten om je als kolonisator terug te trekken en weer huiswaarts te gaan. Dat laatste heet dan dekoloniseren, en dient begrepen te worden als het omgekeerde van koloniseren, het terugdraaien van het kolonisatieproces. Maar nu begrijp ik dat The Woke vinden dat als dat dekolonisatieproces is afgerond je eenvoudigweg kunt beweren dat het helemáál niet is afgerond, dat het dekoloniseren eigenlijk veel ingrijpender is dan het koloniseren ooit was en eigenlijk een soort van contra-kolonisatie inhoudt, een proces dat alles wat voor de voormalig kolonisator van waarde is aanvreet en ondergraaft, een proces ook waar nooit een einde aan lijkt te komen.
Ik zie er niet méér in dan ongeremde rancune, gram, ressentiment, welke zich uit in pure vernietigingsdrang, wraakoefeningen, represailles, strafmaatregelen.
Maar misschien mis ik iets. Figuren als Adriaan van Dis hebben het ook al continu over de 'dekolonisatie van de geest'. Dat klinkt als een soort van zuiveringsritueel waar je je aan dient te onderwerpen. Dat klinkt dus heel eng, als een roep om bekering tot het Enig Ware Geloof.
Die Decolonization Toolkit is, zo lijkt mij, eveneens een oproep om te knielen, te buigen, om je aan te sluiten bij de geloofsgemeenschap en je over te geven.

Schoorsteenveger | 06-10-21 | 20:39 | 10

Heb inmiddels het verhaaltje in Folia uit zitten pluizen en kom tot de conclusie dat het venijn niet in de staart zit maar helemaal bovenaan in de eerste alinea:
"Dekoloniseren wordt door de auteurs verstaan als het zichtbaar maken en bevorderen van perspectieven en referentiekaders naast Westerse rationaliteit. Daarbij geldt die niet langer als het enige en superieure kader, of manier van analyse en denken."
Het is een regelrechte, onverbloemde aanval op het rationele denken, precies volgens het boekje dat The Woke hebben geschreven. Daarmee is het ook een volledig blokkeren van elke vorm van discussie, laat staan van een op rationeel argument gebaseerde wetenschappelijke discussie. Het is het om zeep helpen van systematische twijfel ten gunste van geloofsartikelen waaraan niet getwijfeld dient te worden. En degenen die nog twijfel hebben, die de discussie nog aan willen gaan worden verdacht gemaakt, zijn, zo staat te lezen, "bang voor verandering", stellen zich "defensief" op, hebben een "allergie voor het woord dekolonisatie".

Schoorsteenveger | 06-10-21 | 21:01

Wat jij er inziet (openingsbijdrage) is volledig correct. Die ene zin beschrijft volledig de aard van de ideologie en de aanhangers.

Grachus | 06-10-21 | 21:29

@Schoorsteenveger | 06-10-21 | 21:01: goede analyse. Het is ook een regelrechte ontkenning dat we jaren, decennia, eeuwen proberen een goede, betere samenleving te bereiken, uiteraard met pieken en dalen, maar toch, onder het kopje 'vooruitgang' kun je stellen dat een bevolking dat nastreeft (in het westen). Zijn de auteurs misschien bang dat zij en hun volgelingen niet kunnen aanhaken bij dit gemiddelde, dat ze alles in het werk stellen om de vooruitgang en welvaart van het gemiddelde dan maar om te buigen naar hun afwijkende standpunten om de aansluiting niet te verliezen.
Je kunt ook gewoon niet aan de UvA gaan studeren, dan heb je meer kans om de aansluiting niet te missen.

ches | 06-10-21 | 22:19
▼ 7 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat sociale wetenschappen worden afgevoerd van de lijst "universitaire studies". Mag hooguit een hobby heten.

De hele politiek en billenmaatorganisaties gelieerd aan politieke kliek zijn vergeven van mensen die politicologie, sociologie of geschiedenis hebben gestudeerd, kijk eens wat n zooitje ze er van maken.
Alleen in de kamer met een relevante achtergrond, studie en/of of carrière.
Minister van defensie; ex commandant KCT. Minister van verkeer-en waterstaat; Ir Weg-en Waterbouwkunde. Enz.

Wassila | 06-10-21 | 20:39 | 1

Niet afvoeren, maar een numerus fixus van ten hoogste 100 studenten per leerjaar. En natuurlijk toegang niet o.b.v. loting, maar gewoon de hoogste gemiddelde middelbare opleidingscijfers. Elke student meer dan 100 dient de volledige studie volledig zelf te betalen (dus volledig kostendekkend). De enige weg om uit dit intellectuele riool te ontsnappen en er weer een bloeiende weide van kennis van te maken.

Grachus | 06-10-21 | 21:34

Als ze kiespijn krijgen, sturen we ze heel inclusief naar een Ghanese medicijnman.

Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:38

Totdat de een of andere tofuvreter het nog niet helemaal inclusief genoeg vindt....
Krakaka, want dat hoort er natuurlijk dan ook bij qua inclusiviteit he? Ik houd mijn hart vast voor waar dit toe kan leiden.

elfenstein | 06-10-21 | 20:38 | 2

Dit leidt tot moord zoals op Sharon Tate.

Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:40

@Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:40:
Als het daar bij blijft....

elfenstein | 06-10-21 | 20:41

Maar hoe laat je jezelf horen? Social media, demonstreren? Een galg en een gele ster? Blijf je liever stil om niet tot de wappies geschaard te worden? Hoe ga je je stem laten horen Bert? Want zwijgen is toestemmen.

Sinterbikske | 06-10-21 | 20:37

'Inclusiefje':

"Inclusie. Dat is dus exclusief hokjesgeest."

Ja.

En EXCLUSIEF mensen met een verkeerde mening.
En EXCLUSIEF blanke Witte mannen.
En EXCLUSIEF PVV-stemmers.
En EXCLUSIEF boeren.
En EXCLUSIEF Ja21-stemmers.
En EXCLUSIEF klimaat-sceptici.
En EXCLUSIEF critici van de islam.
En EXCLUSIEF melkveehouders.
En EXCLUSIEF koemelk-drinkers.
En eigenlijk EXCLUSIEF álle niet-havermelk-drinkers.
En EXCLUSIEF vlees-eters.
En EXCLUSIEF alle bezitters van een benzine-auto.
En EXCLUSIEF alle bezitters van een schoenmaat groter dan 44 (dit i.v.m. de ecologische voetafdruk).

Peter Emile | 06-10-21 | 20:35 | 3

Zie hier op de UvA de aanzet tot Wacko, Texas en Charles Manson.

Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:37

Marxisme is dan ook heel inclusief. Zolang je maar de doctrine van de Partij na wauwelt en het niet waagt een afwijkende meninkje te vormen. Want dan ben je niet meer inclusief dus faxist dus fout dus moet je deaud.

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:39

@Madame Poitiers | 06-10-21 | 20:37: de volgende Pol Pot wordt daar idd klaargestoomd

HaveXS | 06-10-21 | 20:39

Met een UvA diploma kun je alleen binnen de A10 aan komen zetten. Vergelijkbaar qua niveau met een Inholland diploma media & communicatie.

_pacman_ | 06-10-21 | 20:32 | 1

Die Inholland pechvogels zijn nu ongeveer klaar met afbetalen en zijn door schade en schande wijs geworden. Die hebben in ieder geval nog iets geleerd, op de harde manier. Dit geneuzel daarentegen gaat me een partij jankies opleveren die zijn weerga niet kent. Kanonnenvoer, meer wordt het niet.

elfenstein | 06-10-21 | 20:40

Het ergelijke is deze janboel en compleet
gekkenhuis wordt nog gesubsidieerd ook.

meneer Q | 06-10-21 | 20:31

Minderheden zullen in de minderheid blijven...

Neuth | 06-10-21 | 20:29 | 3

Als u als definitie de witmang in het westen als meerderheid definieert, dan niet nee. Of doelt u dat de tata de minderheid wordt en blijft vanaf pakweg 10 jaar?

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:32

@Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:32: Ik ben kleurenblind, "hardware" maakt niks uit, tgaat om de "software". Ik maak me dus ook niet druk om dat soort, voor mij, onbelangrijke dingen.

Neuth | 06-10-21 | 20:43

Zolang er in die "toolkit" van Jacobs en Martis een afwasborstel en een strijkplank zi

de euro middenweg | 06-10-21 | 20:29 | 1

Zit, heb ik.er geen moeite mee.

de euro middenweg | 06-10-21 | 20:29

Ik wil wel eens zo'n student van de UvA vragen om in het dorp, waarnaast ik woon, een presentatie te geven over deze geweldige ideeën.
Vanwege de lol die ik ervan ga hebben ben ik graag bereid om de enkele reis voor h/z/h te betalen.

CLoVis | 06-10-21 | 20:29 | 4

Wat Graaf zegt. Het kan zijn dat het gewoon je eigen dochter of zoon is die het podium opstapt..... Hand in eigen boezem he.

Lorejas | 06-10-21 | 20:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit te wachten op de oproep tot "defund STEM" en de eis om Jaap van Dissel te vervangen door een Surinaamse Sjamaan. En waarom is er in Nederland zo weinig aandacht voor de invloed van djinns op infectieziekten.

Blauwpetje | 06-10-21 | 20:29 | 2

Wat te denken van een toverdrankje getrokken van albinobotjes?

wijsvinger | 06-10-21 | 20:49

@wijsvinger | 06-10-21 | 20:49: Zo schijn je ook een grotere lul te krijgen als je veel ontwikkelingshulp krijgt. Allang statistisch bewezen, maar we doen er niks mee.

Blauwpetje | 06-10-21 | 21:03

Hoe is het met de emigratiecijfers in Nederland?
Hoeveel Antiwokies denken er aan emigreren?

Haberdoebas | 06-10-21 | 20:29

Leest weg als Alinksy's stappenplan om van 'murica een commie hellhole te maken.

Verbijsterend dat miljarden klootjesvolk zich vergapen aan marxisme en tegelijkertijd fascisme als een groot gevaar zien. Terwijl ze wezenlijk weinig van elkaar verschillen staatsrechtelijk gezien.

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:28 | 1

Het zijn beide totalitaire ideologieën, net als nazisme en islamisme. Eindigend in een dictatuur met grote gevangenis/heropvoeding/concentratie-kampen.

LD69 | 06-10-21 | 21:46

Nu zie je pas wat microplastics kunnen aanrichten in hersenen.
Totale debilisering!

meneer Q | 06-10-21 | 20:27

Er is een nieuwe verlichting nodig. Dit keer los van de overheid.

squadra | 06-10-21 | 20:25

The Chief Diversity Officer Team
uvadiversity.blog/about-us/
lol... Janissa Jacobs (she/her)

Maaruh... wat doen die wijven heel de dag?

Eduardo- | 06-10-21 | 20:25 | 5

Zwarte hulpjes. Het lijkt wel Sinterklaas.

Gumush | 06-10-21 | 20:33

De hele dag op basis van hun zelfverzonnen marxistische theorietjes op zoek gaan naar onschuldige gebeurtenissen die ze als het Grote Kwaad kunnen bestempelen. Miljoenen euro's subsidie mogen de aanhangers van dit enge totalitaire gedachtegoed verbranden om persoonlijk als de Grote Deuger te worden gezien en tegelijkertijd een hetze te ontketenen tegen allen die ooit ook maar een millimeter iets "fout" hebben gedaan. 10 jaar geleden liep ik nog geregeld rond op de UvA. Voor de ingang stonden er altijd internationale socialisten hun boekjes proberen weg te geven. Deze lui werden zelfs door de SP medestudenten als 'Jehova's' gezien. Tot mijn stomme verbazing bekleden diezelfde Jehova's nu belangrijke posities binnen de UvA. Alleen in de kleine gemeenten wellicht niet, maar in zo'n beetje elke gemeente is het Woke gedachtegoed en het Woke jargon standaard usance geworden. Het is hard en snel gegaan. Hoe heeft het zover kunnen komen?

Grachus | 06-10-21 | 20:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Dank

theo-is-dood | 06-10-21 | 22:04

Je zal daar maar les geven en dit opgelegde dictaat precies moeten uitvoeren anders lig je er meteen uit.

2voor12 | 06-10-21 | 20:24

Wie niet springt is rechts
Wie niet springt is rechts
Wie niet springt is rechts

Chili 1970

photto | 06-10-21 | 20:23

Nog wat diversiteitsbullshit: las ik gisteren dat Laurel Hubbard, die niet zo goede transgender gewichtheff(st)er ( Olympics Tokio), in Nieuw Zeeland is uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Niet op basis van prestatie maar diversiteit.
Ik vind dat een klap in het gezicht van alle (sport)vrouwen.

judit | 06-10-21 | 20:23 | 2

Hahaha serieus? De tering zeg. En die wijvon hier maar klagen over de Gouden Kalveren..

The-loopy-cowboy | 06-10-21 | 20:26

"Zij" won ook niet eens van de wijven. Hoe vernederend is dat dan eigenlijk?

Graaf_van_Hogendorp | 06-10-21 | 20:31

Speltip 11: dekoelakisatie. Alle werkgevers afmaken want ze hebben de proleten uitgebuit. Met hun vermogen de koloniale schulden inlossen.

wijsvinger | 06-10-21 | 20:23

Om private Fraser te quoten: "we're doomed, doomed!"

Kaal-dik-en-lelijk | 06-10-21 | 20:21

Communisme, sommigen vinden het leuk klinken, maar uiteindelijk eindigt het altijd met strafkampen en prikkeldraad.

Diederik_Ezel | 06-10-21 | 20:21 | 1

en vele lijken.

Grachus | 06-10-21 | 20:57

ik denk dat ik mijn kinderen alvast inschrijf in Krakow of in Vilnius. Prima universteiten.

small_town_dude | 06-10-21 | 20:20 | 2

Of Riga. Ook een leuke stad.

Eduardo- | 06-10-21 | 20:21

Decoloniseren! Gaaf. Al het asfalt weg uit Afrika, steek de dammen door, blaas de energiecentrales op, weg met de Heinekenfabrieken aldaar (goed idee wereldwijd overigens), sloop de ziekenhuizen, terug met malariapillen, verbranden die kleren, tampons en maand verband. Weg met de invloed van het koloniale tijdperk! Terug met alle tanks, vliegtuigen en andere wapens (shit, nog een topidee). Linea recta subiet zuruck de auto’s, motoren, brommers en tractoren. En laat but not least: ruim amsterdam leeg, pleur ze het hek over en tot over 1000 jaar. Achterlijke idioten. Hoe kan zoiets nu aandacht krijgen, een hele fakking universiteit gegijzeld door fakking kleuters. Evergreen in 3… 2… 1….

The-loopy-cowboy | 06-10-21 | 20:19 | 2

Dempen die waterputten.

small_town_dude | 06-10-21 | 20:20

Als ik dit en die psych zo lees is het alweer een stapje verder dan Evergreen. Evergreen was bottum-up door schreeuwbekkende studenten. Dit is top-down; de rode draad in het curriculum.

Grachus | 06-10-21 | 21:00

Kom niet meer bij van het lachen.
Dat wordt dus flink huilen straks.

aflaatverkoper | 06-10-21 | 20:19

Niet alleen de UvA is verloren, heel de culturele elite is koekwaus

thanseeuwen | 06-10-21 | 20:18

Zijn de Chinezen geïnfiltreerd in Amsterdam?

Harry.Langezwaal | 06-10-21 | 20:18 | 1

Nee, de sovjets. Ja van de USSR die ooit was.
Via in eerste instantie, de Frankfurter Schule in Deutschland, daarna Columbia University in de US of A en vervolgens de internationale 'generatie '68' die er met beide benen intrapte.

Aristotalloss | 06-10-21 | 20:20

".. en staat de docent altijd vooraan". Ja, want dat is het meest effectief. Als je een menigte wilt toespreken, dan klim je op een zeepkist, podium of kansel. Niet te geloven zeg, zoveel volslagen nonsens. Trouwens, in alle niet-westerse culturen bestaan toch ook hiërarchieën?

plamoen | 06-10-21 | 20:17 | 4

De Westerse cultuur is doorgaans de minst hiërarchische van allemaal op een enkele verdwaalde indianenstam in de Amazone jungle na dan.

Grachus | 06-10-21 | 21:02
▼ 1 antwoord verborgen

Bij ons nemen we echt geen UVA of VU "afgestudeerden" meer aan. Deze "universiteiten" zakken ook stevig op de jaarlijkse rankings.

nancystjago | 06-10-21 | 20:17 | 1

Maakt niet uit. De overheid is mega-groot en die schept wel genoeg nutteloze baantjes om deze "studenten" van een riant inkomen te voorzien.

Grachus | 06-10-21 | 21:04

Jij een inclusiefje. Jij een inclusiefje. En jij een inclusiefje. En jij een inclusiefje. En jij een inclusiefje...

blikjegrolsch | 06-10-21 | 20:17 | 1

Paperclip erbij of aan elkaar nieten voor je?

Lorejas | 06-10-21 | 20:19

Is dit niet geschreven voor fanatieke moslims die hier de sharia willen invoeren? Deze lieden uit de door Van Gogh genoemde vijfde colonne moeten inderdaad worden gedekolonaliseerd.

BobDobalina | 06-10-21 | 20:16

Waar halen ze het in 's hemelsnaam vandaan? Voor welk probleem is dit precies de oplossing? Van universitaire studenten mag je toch wel verwachten dat ze zichzelf kunnen redden, en dit is zo belerend. Naar de universiteit ga je om een studie te doen. Man ik ben blij dat ik er al 25 jaar vanaf ben.

small_town_dude | 06-10-21 | 20:16 | 1

Ze leveren in toenemende mate idioten af.

Harry.Langezwaal | 06-10-21 | 20:19

Ik ben al wat ouder, dus kom ik nog uit een tijd toen woorden een betekenis hadden.
Universiteit was toen een plaats waar je moeilijke dingen ging leren.

Hoe het zo ver heeft kunnen komen dat een gesticht de titel Universiteit kan hebben, is voor mij een raadsel.

hangtiet met knoop | 06-10-21 | 20:15 | 4

@Red shirt | 06-10-21 | 20:29:
Dit heeft niets te maken met redelijkheid en compassie, hier wordt elke vorm van autonoom denken in de kiem gesmoord. Hopelijk zijn we het er over eens dat dit haaks staat op het doel van academisch onderwijs.

MickeyGouda | 06-10-21 | 20:38

Red Shirt: probeer aub eens een normaal geschreven tegel te plaatsen. Het is elke keer weer een halve puzzel.

Lorejas | 06-10-21 | 21:01

@Red shirt | 06-10-21 | 20:29: Waarom is het niet representatief? Genoemde dames zitten op een flinke bemand orgaan (pun intented) binnen de gehele UvA sociale wetenschappen en worden volledig gesteund. Dus wat is niet representatief? 'Redelijkheid en compassie' laten duizend bloemen bloeien. Ergo, de rode terreur is terug.

Grachus | 06-10-21 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Diversiteit is het nieuwe 'Arbeit macht frei' van het nieuwe nationaalsocialisme van de UvA.

smdyasc | 06-10-21 | 20:15 | 1

Arbeit macht frei, Studie macht gefangen.

small_town_dude | 06-10-21 | 20:24

Ik lees het. Het komt gewoon allemaal niet echt meer binnen. 1% murw en gok 99% desinteresse. Idioterie allemaal.

Lorejas | 06-10-21 | 20:15

CRT is de vleesgeworden pseudowetenschap!
100% ideologie.
0% wetenschap.

Aristotalloss | 06-10-21 | 20:15

Wat een raar gedoe, maar merken de studenten hier echt wat van?

van Oeffelen | 06-10-21 | 20:15 | 2

Neem aan dat dat postertje aan de achterkant gewoon wit is. Stapeltje meenemen, heb je mooi gratis papier om aantekeningen te maken tijdens college.

Lorejas | 06-10-21 | 20:16

Om te huilen

nee_toch? | 06-10-21 | 20:14

Vroeger, ging men naar de universiteit om te studeren.

de honden blaffen... | 06-10-21 | 20:14 | 1

Nu alleen nog maar om te ouwehoeren in een nieuw jasje.
Studeren is zooo vermoeiend dan moet je verdorie echt nadenken.

ChalinaRosa | 06-10-21 | 20:24

Heb het écht proberen te lezen. Lukte écht niet. Kwam tot het signaalwoord 'vermoeiend'.
Allemaal een klap op hun postzegel met een grote natte vis gewenst.

Poesmobiel | 06-10-21 | 20:14

Ik begrijp helemaal niets van dat stuk. Ik begin een beetje te begrijpen hoe mensen met dyslexie zich voelen. Ik zie een hoop letters zonder enige betekenis.

BobDobalina | 06-10-21 | 20:14

Al 3 jaar volgeboekt.
Hoe bestaat het.
De waanzin is schokkend.
Knetter fucking gek worden we gemaakt en er komt een generatie aan die werkelijk nergens tegen kan en permanent gekwetst zijn.
Het is maar goed dat het klimaat naar de kloten gaat en we allemaal deaud gaan aan hitte, overstromingen, zure regen, ozon gaten of andere klimatologische ellende.
De generatie watjes die er nu aankomt verdient namelijk niet beter.

Maya de Blij | 06-10-21 | 20:11 | 1

Wenn mein eigenes Volk an dieser Prüfung zerbricht, Könnte ich darüber doch keine Träne weinen. Es würde sein eigenes Schicksal sein das es sichselbst zu zuschreiben hat... Quote.

Spoorhaas | 06-10-21 | 20:22

Uni leiden FTW, universiteit der rationelen

Munnie-talks | 06-10-21 | 20:08 | 2

Leiden ftw

Adriel | 06-10-21 | 20:10

Leiden wtf

Nederlander1 | 06-10-21 | 20:12

Dekoloniseren als in dat al die nakomelingen van slaven terug moeten naar Afrika? Dat lijkt me toch wel een stevig FvD/PVV standpunt.
Verder is dit natuurlijk gewoon een 1-op-1 kopie van de Culturele Revolutie in China.

2voor12 | 06-10-21 | 20:08

Wordt het niet eens tijd om die toko grondig door te lichten op kwalitatieve in- en output?

MickeyGouda | 06-10-21 | 20:07

Sluiten, die subsidieslurper. Gewoon deuren dicht, goedwillende studenten naar andere uni's, en het lesgevende en leidinggevende personeel screenen, met de keuze fit voor onderwijs, of fit voor UWV.

L.E. Raar | 06-10-21 | 20:06 | 1

Klinkt als een sluitende aanpak, letterlijk en figuurlijk.

MickeyGouda | 06-10-21 | 20:13

In de toolkit wordt gesproken over ‘bondgenoten’. Jacobs en Martis vertellen dat het niet de bedoeling is om bondgenoten tegenover vijanden te zetten.
--
Hou maar op. Is gewoon newspeak voor: als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons.
De regering zou moeten ingrijpen op deze uni door deze te sluiten vanwege polarisatie en het indoctrineren van jongeren.

appeltjesgroeneweide | 06-10-21 | 20:06

UvA past goed bij die kudtstad.

Mahatma | 06-10-21 | 20:04

Goed zo Bert. De UvA is de Kleuterschool van Amsterdam.

keestelpro | 06-10-21 | 20:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland