Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wetenschapper redt de formatie in het StamCafé

Staat in het NRC dus het is waar

tief op met je petrarca

Kijk iedereen weet dat het helemaal niet goed gaat in Den Haag. De ene keer is er dit, de andere dag is er dat. Maar gelukkig hebben wij in Nederland allemaal hele slimme mensen die zo slim zijn, dat ze door ons met zijn allen betaald worden om na te denken. Dat nadenken doen die slimme mensen op universiteiten en de bazen van die universiteiten zijn echt super (super) slimme mensen, mensen die zo slim zijn dat ze naast de hele dag hard nadenken op de universiteit als professor ook nog de hele dag hard nadenken over hoe alles op de universiteit geregeld moet worden en dan ook nog tijd hebben om in de krant uit te leggen hoe het zit met de politiek enzo. Bijvoorbeeld Louise Fresco. Die heeft een oplossing voor de vastzittende formatie, namelijk dat politici eindelijk een keer een boek moeten lezen. Maar natuurlijk! Daar waren wij simpele stumpers nooit opgekomen zeg. Een boek lezen, natuurlijk! Want alle politici die boeken lezen zijn goede politici, en alle politici die geen boeken lezen zijn slechte politici. Waren wij maar wetenschapper, dan konden we ook zulke slimme dingen bedenken als Louise Fresco. PROOST.

Duidelijk te weinig Kafka gelezen deze zomer!

Social

Klinkt als een probleem dat Hilary Mantel op kan lossen!

Social

Goede politicus!

weet u wie ook een boek geschreven heeft

Slechte politicus!

ps volgens ons leest mark rutte best veel maar het is nog steeds een leugenaar

Whoa

Bierrr

Whoa

RIP Omar

Social

Reaguursels

Inloggen

"Lees eens een boek".
Toen de boekdrukkunst werd uitgevonden werd het voor het eerst mogelijk om via een redelijk goedkope drager informatie over te brengen. Dat is wat in essentie een boek is, een fysieke informatiedrager, niet minder maar ook niet meer.
"Lees eens een boek".
Hiermee wordt niet bedoeld: pak willekeurig welk boek ergens vandaan en ga dat dan lezen. Want dat boek zou dan een telefoonboek kunnen zijn, of een onderhoudsboek van een full color rotatiepers, of een boek met logaritme-tabellen.
Nee, met "lees eens een boek" wordt zoiets gezegd als "neem eens wat verheffende literatuur tot je". Alsof er ergens in boekvorm iets op je ligt te wachten dat je tot een hoger plan kan trekken, iets dat je tot een beter mens maakt.
Is net zoiets als menen dat luisteren naar Mozart je naar een hoger plan tilt, of het bezoek aan een museum een verrijking is.
Ik geloof daar niet in. Het is uiteraard zo dat een enkeling gegrepen zal zijn door een verhaal dat-ie leest, een muziekstuk dat-ie hoort of een voorwerp dat-ie, al dan niet in een museum, ziet, en dat sommige van die ervaringen het leven van een persoon kunnen bepalen, maar het omgekeerde is niet het geval. Het is zeker niet zo dat je iemand simpelweg kunt verheffen door hem in een bepaalde context te plaatsen, dus ook niet door hem te dwingen of te verleiden om eens een boek te lezen.
En ik ken genoeg mensen die veel boeken hebben gelezen, veel naar muziek hebben geluisterd en ook anderszins zich hebben ontwikkeld als kenners van de cultuur maar desondanks heel slechte politieke leiders zijn.

Schoorsteenveger | 07-09-21 | 16:00

Er staat een spelfout in de eerste regel. "Staat in het NRC dus het is waar" moet natuurlijk zijn "Staat in het NRC dus het deugt".

Geen paniek, kan gebeuren... :)

Jessinator | 07-09-21 | 15:20 | 1

De NRC.

Ruimedenker | 07-09-21 | 18:33

Dat boek ‘t kasteel’ van die Kafka heb ik me jaren geleden eens doorheen geworsteld, is bijna niet te doen maar inmiddels leven we gewoon in die werkelijkheid.

HD50 | 07-09-21 | 12:26

Volk: wij willen we sterke leider!
Leider:is vervolgens concreet,maatregelen afkondigend,niet beetje belasting hier en een gebbetje daar....
Volk: maar dat beperkt onze vrijheid!

geenjagergeenneeger | 07-09-21 | 11:58

Qua door een literaire bril de tijdsgeest beschouwen wordt het in menig betoog al snel 1984. En met goede reden; de newspeak van openlijk met machthebbers versmolten media, die steeds weer nieuwe definities van racisme verzinnen en vaak aantoonbaar liegen over alles wat niet in het narratief past. Politieke dissidenten voor hun eigen bestwil opsluiten in covidhotels. Dat soort dingen.
Maar de gelatenheid waarmee een groot deel van onze soortgenoten hun nieuw gestichte dystopie bewonen doet eerder denken aan Brave New World; iedereen aan de happy pills, en overal staan schattige regenboogvlaggetjes op, de bedrijven die de onderdrukking faciliteren hebben lieve logo's in pasteltinten. Afleiding in de vorm van entertainment en casual sex.
Voor hoe Westerse overheden met hun burgers communiceren is het woordje kafkaesk uitgevonden; van even binnenblijven om de zorg te ontlasten naar geen maskers is beter oh nee toch maar drie maskers over elkaar en je bent pas echt gevaccineerd na het vierde shotje en verder niet te veel naar de cijfers kijen want het moet wel allemaal de schuld bijven van de antivaxwappies.
Zouden politici dat soort boeken nou eindelijk eens moeten gaan lezen, of hebben ze dat juist iets te grondig gedaan?

beetje.jammer.dit | 07-09-21 | 09:26

"Waarom is de waarheid niks meer waard?" schrijft GS! Terwijl het rechtse internet de grootste verspreider van leugens ooit is! Moet je eens zien hoe het met Brexit Britain gaat. Maar daar houden ze wijselijk hun mond over. Trump en Baudet idem. En waar zijn groene rechtse partijen? Die bestaan niet. Als Pritt wil vliegen is dat zijn recht, als Timmermans vliegt is dat een schande. Hoe gaan we een rechtse regering vormen? Wilders als premier, Baudet als vicepremier, zelfs GS stelt dat niet voor. Maar Kaag en Rutte zijn volstrekt onacceptabel, dus ok, wie moeten dan een regering vormen? Oh ja, boeken lezen en wetenschap zijn natuurlijk volstrekt belachelijk volgens rechts!

cugel | 07-09-21 | 09:22 | 5

"Groen" is bij linkse partijen vooral een deugend argument om iedereen met een andere mening het graf in te treiteren. Je ziet het op plekken waar Groenen de macht hebben, zoals in Oslo. Verkeer van en naar Oslo is al decennia een probleem en dagelijkse stilstaande files van 30 tot 40 kilometer van en naar de stad zijn heel gewoon. Dus zijn nu De Groenen aan de macht. Ze hebben 'het probleem' opgelost door overal in de stad tolpoorten neer te pleuren en met de opbrengst in de stad een paar volledig ongebruikte fietspaden aan te leggen. Je snapt dat de bereikbaarheid van de stad hierdoor stukken beter is geworden. In 2020, toen iedereen verplicht moest thuiswerken, waren de files immers korter...

'Groene' elementen houden ook al decennia de aanleg tegen van een weg tussen Oslo en Bergen en Oslo en Stavanger. Want milieu enzo. Dus vliegen er nu iedere dag meer dan 100 vluchten tussen die steden, het zijn bijna de drukste binnenlandse routes in Europa in een land met 5 miljoen inwoners, want veel beter voor het milieu dan een weg?

We hebben hier in Zweden ook zulke problemen, maar niet zo erg als bij Oslo.

Jessinator | 07-09-21 | 15:30

@Gladiator Fap | 07-09-21 | 10:04: Nee, ik neem het niet persoonlijk en ik heb niets tegen Gladiatoren of Jessinatoren en al helemaal niet als ze Fap heten en QM hebben gestudeerd! Trouwens, heb je Helgoland van Carlo Rovelli gelezen? Erg interessant.
Maar ik zie nog steeds nergens bij rechts dat ze iets concreets aan het milieu willen doen. Wel allemaal redenen om er niets aan te doen: moet je zien hoe het bij Oslo gegaan is, of het is alleen ter zelfverrijking van linkse politici. Dat nadat rechts eerst ontkende dat er wat aan de hand was en toen dat niet meer lukte, dat het niets met de mens te maken had. Nu dat argument ook wetenschappelijk ontkracht is zijn er weer andere redenen om niets te doen. Wat is er toch mis met rechts dat ze altijd de kop in het zand steken? Voornamelijk dat rechts altijd behoudend was en voor de bezittende klasse: verandering kan voor hen alleen maar verslechtering zijn.
Jammer dat ze met hun discours over immigratie proberen de arme mensen achter een rechts programma van zelfverrijking voor de elite te krijgen. Zie Trump.

cugel | 07-09-21 | 19:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Er is één schrijver wiens boeken alle politici toch zouden moeten lezen of hebben gelezen: Alexis De Tocqueville.

forecastle | 07-09-21 | 09:22 | 1

En Mises: Human Action (1949), in 2016 in het Nederlands uitgebracht als 'Menselijk Handelen". En als ze intellectueel wat beperkt zijn, volstaat Henry Hazlitt: "Economics in one lesson", gratis verkrijgbaar op mises.org/books-library

Spie | 07-09-21 | 14:29

Naar mijn mening moeten Kaag en haar hele ranzige D66 radicaal worden bijgestuurd voordat het te laat is. Voor Kaag zie ik hooguit nog een functie elders als tafel-danseres. Welke naïeve mensen stemmen er überhaupt op zo'n partij?

Waar-is-niets | 07-09-21 | 09:05 | 1

Het is al vaker gezegd. Mensen die koste wat kost een vrouw als president willen, zonder er bij stil te staan waar dit vrouwmens voor staat.

Sukablyat | 07-09-21 | 10:58

www.at5.nl/artikelen/210832/halsema-o...

Halalsema is verontwaardigd. Er kwamen een paar duizend lieden op een zonnige dag op de Dam protesteren tegen het nakende ausweis bitte beleid van haar neo lib makkers en daarbij droegen sommigen een jeaudenster.

Vond ze erg kwetsend. Want smakeloos richting nabestaanden. Ok. Interessant. Wat vindt Halalsema eigenlijk dat er vrijwel wekelijks iemand op de Dam staat om jeauden te boycotten? En dat met enig regelmaat honderden en soms duizenden lieden oproepen om jeauden de zee in te drijven - waar haar eigenpartijgenootjes bij zijn en mee blèren - ook op de Dam? Is dat wel of niet kwetsend voor nabestaanden?

Wie zijn toch die mensen die op zulk hypocrisie stemmen...?

Graaf_van_Hogendorp | 07-09-21 | 08:30

Zeg nou niet dat politici nooit een boek hebben gelezen, ze gebruiken Orwell's 1984 als bijbel.
Drastisch zou zijn een miljoen mensen die niets in Nederland te zoeken hebben, terug naar eigen land te sturen, dat scheelt 6% uitstoot, woningen, en een heel circus van zieligheidsambtenarij. Het geld wat dan is uitgespaard aan opvang wordt kan naar de boeren om te investeren in milieuvriendelijke oplossingen en de bouw van een nucleaire centrale.

Sneerpoets | 07-09-21 | 07:59 | 2

Onze Tjer Bidet heeft ook veel boeken gelezen. Mein Kampf maar vast ook boeken die deze Louise Fresco ook heeft gelezen. Maar ergens denk ik niet dat zij wil dat Sjerry het land bestuurt...

Graaf_van_Hogendorp | 07-09-21 | 08:32

@Graaf_van_Hogendorp | 07-09-21 | 08:32: Sterker nog hij heeft ook boeken geschreven desondanks volledig mataglab. Maar wat een eruditie die Louise Fresco zomaar een 14e eeuwer citeren nou dan kan je wat.

bijna_raak | 07-09-21 | 10:35

Kaag zegt op de NPO app dat potentiele bondgenoten op niet-inhoudelijke gronden zijn uitgesloten. Ik moet dit op me laten inwerken. Doet zij dit zelf ook niet met de PVV, FvD en Caroline van de BBB? Vreselijk dit, bijna 30% van de kiezers uitsluiten en dat niet erg vinden. Gelukkig beseffen de VVD en CDA nog dat de kiezer ze dan een forse afstraffing gaan geven bij de volgende verkiezingen zoals het de PvdA vergaan is. Wat een eng mens. Geef mij maar Caroline, ik voel me helemaal thuis bij haar!

VolgendjaarkrygikAOW | 07-09-21 | 07:59 | 8

@Red shirt | 07-09-21 | 08:48: U ziet niet dat de islam geen godsdienst is, maar een achterlijke middeleeuwse barbaarse gewelddadige politieke doctrine van onderdrukking. Lees de koran, een boek vol van haat.

Aisie | 07-09-21 | 09:36

@Red shirt | 07-09-21 | 08:48: dit is gewoon niet waar RC. De grondwet wordt na vrijwel elke regeringswissel aangepast. 2017, 2008, 2005, 2002 etc etc. Laatste grote wijziging was end vorige eeuw, in de tussentijd diverse kleine en iets minder kleine aanpassingen, schrappen en toevoegen van artikelen. Grondwet in NL is niet bepaald statisch, enige wat nodig is is tweemaal een 2/3 meerderheid (uit mijn hoofd, kan ook een gewone meerderheid zijn). Daarbij hebben de meeste partijen een of meerdere standpunten opgenomen in hun verkiezingsprogramma waarvoor de grondwet aangepast moet worden. Denk bijvoorbeeld aan afschaffen bijzonder onderwijs van onder meer D66. Gaat rechtstreeks in tegen diezelfde grondwet en kunnen ze dus nooit in een en dezelfde regeringsperiode voor elkaar krijgen.

Dat PVV en FvD zichzelf bewust uitsluiten van regeringsdeelname deel ik overigens met je. Maar dat dit is omdat ze voorstellen doen die tegen de grondwet ingaan is een retorisch trucje. Trap er niet in. De meeste partijen doen voorstellen tegen de grondwet, en hebben in het verleden gestemd voor voorstellen die de grondwet daadwerkelijk hebben veranderd. Met name die partijen die nu dit retorische trucje gebruiken.

The-loopy-cowboy | 07-09-21 | 09:38

Ik denk dat Kaag er niet vanuit gaat dat er nog verkiezingen komen. Dat lijkt me het eerste wat je af moet schaffen om aan de macht te blijven.

Sukablyat | 07-09-21 | 11:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb een grafhekel aan boeken lezen. Daarom was ik ook een matige leerling. Heb er vroeger ook geen een gelezen. En dat betekende met Nederlands, Duits, Frans en Engels in het pakket flink aanpoten. Voor de boekverslagen met eventuele mondelinge toelichtingen erop in de juiste taal, haalde ik cijfers varierend van een paal tot een drie. Maar dat krikte ik wel weer op door negens te halen voor proefwerken en idioomtestjes. Toch altijd nog net zesjes voor de talen op het rapport.

Leptob | 07-09-21 | 07:57 | 5

Haha, herkenbaar, Leptob. Voor elk van de vier talen uit mijn pakket heb ik 12 uittreksels staan kopiëren in de bieb en uit mijn hoofd geleerd. Bij mijn mondeling Duits vroeg de docent precies naar dat ene boek waarvan ik per ongeluk maar de helft had gekopieerd. Gelukkig kende ik zijn obsessie voor blond, dus ik had veiligheidshalve vast een leuk bloesje uit de kast getrokken. Nood breekt wetten. ;-)

Naschrift: 'Le Petit Prince' heb ik overigens wel gelezen en hier, in de anonimiteit van het internet, durf ik te bekennen dat het me van A tot Z irriteerde. Als je iets wilt zeggen, zég het dan gewoon.

MickeyGouda | 07-09-21 | 08:28

Ik verslind boeken. Duizenden gelezen. Leeslijsten waren een feest, ik had ze in de derde van het gym al ruimschoots af.

Madame Poitiers | 07-09-21 | 08:29

@Madame Poitiers | 07-09-21 | 08:29: Madame, ik idem. De wereld die je kunt scheppen door het lezen vind ik fantastisch. Bij een verfilming heb ik dan ook heel vaak het teleurstellende gevoel dat er niets van klopt.

Uitzonderingen daargelaten: The world according to Garp is mooi verfilmd, ware het niet dat ik de hoofdrolspeler niet vond matchen met het personage.

En ook Het Puttertje van Donna Tart is alleraardigst verfilmd.

Roos | 07-09-21 | 09:07
▼ 2 antwoorden verborgen

@Papa Jones | 07-09-21 | 07:58: 'kwalitatief hoogstaand', wat een lef. Vliegtuigmaaltijden beoordeel ik altijd als valt niet tegen of bah.

Leptob | 07-09-21 | 08:08

Oplossing heel simpel of prijsbreker of buiten Europa Singapore of Cathay.

bijna_raak | 07-09-21 | 10:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Fresco heeft natuurlijk wel een punt in de context dat sommige politici niveautje autoverkoper (met alle respect) zijn, of hun denkwerk uit een ‘heilig geschrift’ halen of hun denkwijze baseren op het Rode Boekje of Greta. Iets meer niveau zou fijn zijn maar tja, elke democratie krijgt wat het verdient.

Risingson | 07-09-21 | 07:34

Goedemorgen. Het is toch wat, al die politici die vooral bezig zijn om met al hun eigen gelijk de hele wereld te redden. Breng ze dan vooral op ideeën door ze nog moer boeken te laten lezen, want de meesten zijn nog niet academisch misvormd genoeg. Andere suggestie: stop eens met al die beroepspolitici en soortgelijke ambtenaren. Zorg voor een level playing field zo dat er van buitenaf meer realiteitszin de politiek in kan.

Maar wanneer is het pas echt goed mis gegaan? Toen Wim Kok de sociaaldemocratie de nek omdraaide? Dat heette toen "ideologische veren afschudden". Neen, het was pragmatisme inruilen voor gebakken lucht, want pure ideologie met als resultaat nu zo'n dertien in een dozijn nitwit als Liliane Ploumen. Een heeeele bekwame vrouw, zou Wim Kan gezegd hebben.

Maar ook zo'n Wet Mulder waarmee het prijsschieten op de burger pas echt goed begonnen is. Afijn, koffie. En mijn medeleven aan alle medereaguurders die hun dierbaren hebben zien gaan, dan wel voor wie dat binnenkort staat te gebeuren. Koester jullie herinneringen luitjes en zorg dat ze ertoe blijven doen.

Gewoon omdat het kan een heel fout nummer: Mandy van Barry Manilow www.youtube.com/watch?v=AvGpvQbkccE En dan over je vooroordelen heen stappen en er ongegeneerd van genieten. Stay frosty!

Hetkanverkeren | 07-09-21 | 07:33 | 5

Wim Kok. Als er iemand door het ijs is gezakt dan is het Wim Kok.

Red shirt | 07-09-21 | 07:49

@Zapata10 | 07-09-21 | 07:48: Met pragmatisme bedoel ik niet realpolitik, maar politici die de echte problemen met echte oplossingen te lijf willen gaan. Met als meest urgente probleem onze compleet disfunctionele overheid zelf. Dat zal toch echt van buitenaf moeten komen, want wat er nu allemaal zit heeft geen enkel (persoonlijk) belang bij zelfreinigend vermogen.

Hetkanverkeren | 07-09-21 | 08:07

Fijne dag, Hkv. Wim Kan had met dat zootje ongeregeld van nu inderdaad genoeg stof gehad voor tien conferences. Ik ben zo brutaal om een klein beetje van het betuigde medeleven richting Gouda te trekken, met warme dank.

MickeyGouda | 07-09-21 | 08:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel voor dat Rutte na zijn aankomend volgend debacle zijn oude stiel weer oppakt... en een van zijn leerlingen vraagt wat voor een mp president Rutte was voor het volk.

Koning BongoBongo | 07-09-21 | 07:31 | 2

Wordt een pijnlijk lang uurtje lesgeven.

Rotterdammert1965 | 07-09-21 | 07:55

Mogge deze morgen allen.
Voel me al sinds m'n "volwassen" zijn al als in een boek van Kafka.
.
Waar de jaren 80, die sommigen altijd zo smalend de "donkere depri jaren" noemen (alleen maar v.w. een beetje Koude Oorlog ((brrr!) en popbandjes met, godbetert, juist HAPPY namen als Joy Division.
.
Joy, je weet wel, bv. van "a dirty mind is a Joy forever."
Geh.
07.28, 2e cijfer x 2, 7 met 8 maakt 15 dus de 5 zit in de klok.
Happy Days!

chicago river | 07-09-21 | 07:29 | 4

Vergat het sarcasme tekentje.
En vergat Bruce zijn line "better Days are shining through" uit "Better Days".
.
Maar daarvoor zijn wij al te ver en met veels te hoge snelheid uit koers geraakt.
En kijk, daar een ijsschots! (gemompel)
.
Nee, doe mij de "depri" jaren 80 maar terug.
Maar ik zie alleen nog vage flarden van toen in leeftijdsgenoten en sloten YT filmpjes/platen/cd's terug.

*naar Barabas lopen doet en om recept teletijdmasjien vragen gaat*

chicago river | 07-09-21 | 07:46

@Red shirt | 07-09-21 | 07:38:
Begrijpend lezOn!
Manmanman.
Het droop ervanaf.

chicago river | 07-09-21 | 07:48

@chicago river | 07-09-21 | 07:46:
*haar koffertje pakt en alvast wacht bij teletijdmasjien*

MickeyGouda | 07-09-21 | 08:40
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag geklaag ...... ook bij haar liggen de fouten elders ,maar niet bij haar . Tunnelvision is strong in this one !Super slimme mensen zijn vaak dom in veel dingen en radicaal staat niet in het Nederlandse woordenboek..... tenzij extreemlinks natuurlijk.

Koning BongoBongo | 07-09-21 | 07:27

Dat radicaal anders en meer EU begint toch wel een Duitse bijsmaak te krijgen van de jaren 40.

BenDover | 07-09-21 | 07:18 | 1

Ze staat tot aan haar nek in haar eigen gelijk en het erge is, dat ze in een positie is gerommeld waar ze haar gedachtengoed behoorlijk kan verspreiden.
Had ze 'maar één van de tweede kamer leden' geweest... Maar op gewiekste manier hebben zij en haar spindoctors ervoor gezorgd, dat ze het land bij de ballen heeft en er is geen moer aan te doen.

EEnzame SchizofrEEN | 07-09-21 | 07:27

Repose en paix, Jean-Paul Belmondo. Weer een jeugdheld minder, met zijn mooie, ondeugende boevenkop.

MickeyGouda | 07-09-21 | 07:12 | 2

maar gelukkig hebben we akwasi nog

tectonicos | 07-09-21 | 07:16

Meer EU noodzakelijk want anders oorlog en licht uit
Individuele vrijheid ondergeschikt want corona
Bezit moet worden onteigend want stikstof
Bevolking radicaal bijsturen want klimaatverandering

Kunnen we rechtsstaat en democratie overlaten aan politici?

Mr_Miscellaneous | 07-09-21 | 07:11 | 7

@Mr_Miscellaneous | 07-09-21 | 07:35: Ha! Alleen Rutte zou ik eerder Nederland toevertrouwen, dan een klimaatwaanzinnige als Kaag die op dít kritieke moment nog veel méér het volk wil laat bloeden met niet te betalen milieumaatregelen die bovendien nergens toe leiden omdat de wortel (bevolkingsgroei/massa-immigratie) niet wordt aangepakt.

Papa Jones | 07-09-21 | 07:45

@Papa Jones | 07-09-21 | 07:45:
Mwah, Rutte is nogal lenig. Ik vertrouw ze geen van beiden. Eigenlijk vertrouw ik helemaal niemand meer die daar 'namens ons' (!) zit.

Mr_Miscellaneous | 07-09-21 | 07:51

@Mr_Miscellaneous | 07-09-21 | 07:51: Ja klopt. Rutte vindt die massa-immigratie en EU-dictatuur ook maar allemaal prima. Anders had hij wel andere coalitiepartners gekozen.

Papa Jones | 07-09-21 | 08:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Als een nuchter mens als Caroline van der Plas het woord neemt, iemand uit de praktijk, iemand die weet waar ze het over heeft, luister ik heel graag naar een vrouw, maar je hebt ook van die wijven waarvan je denkt, was maar gewoon in de keuken gebleven. En als ze dan klaar is met huishouden gewoon gaan zitten en een boek lezen.

jochum1980 | 07-09-21 | 07:05

Kaag zal wel weten wat goed voor ons is. Ik zie de factuur tegemoet.

TheManiac | 07-09-21 | 06:54 | 1

Helaas, geld is niet meer genoeg, u krijgt dwingende instructies hoe u te gedragen en wat te denken.

Zeurders | 07-09-21 | 07:00

Deze doet het dan weer wel???
Ok het zal wel..

Gokmaar | 07-09-21 | 06:35

Het nieuwe leiderschap is vooral een paniekfabriek. Kaag had kunnen antwoorden: “Ogossie meiske, wat ben je toch lekker naïef. Met de huidige zeespiegelstijging komt Utrecht nooit aan zee te liggen. En trouwens, het gaat prima met de ijsbeer. En die voorspelde klimaatoorlogen, klimaatvluchtelingen en klimaatdoden? Waren er niet, zijn er niet en komen er niet.”

Zeddegeizot | 07-09-21 | 06:22

Ik kan niet meer linken? Wat is er loos??

Gokmaar | 07-09-21 | 06:22
-weggejorist-
Kisnia17 | 07-09-21 | 04:55 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Het gaat Kaag enkel en alleen om macht en (h)erkenning. Niet om klimaatverandering. Niet om inclusieviteit. Niet om progressief. Helemaal nergens anders om dan wraak nemen op Nederland en Nederlanders. Via botte macht. En daarvoor zal ze alles doen. Alles? Ja, zelfs over lijken....

Odin | 07-09-21 | 04:03 | 1

Dat klinkt als een loze belofte. Als ze toe is om hier de buurt eens flink uit te dunnen meld ik me graag als vrijwilliger.

Mazzelstof | 07-09-21 | 06:15

Hahaha, goed maar ook ontzettend flauw!

TheOne48 | 07-09-21 | 03:05

Dacht dat hij na het intikken bij de kassa 'gefopt' zou zeggen tegen die fopwinkelier, gevolgd door wahaha.

Watching the Wheels | 07-09-21 | 04:34

Denk dat ik er maar in duik. Morgen weer een bloedhete dag hier, zo'n dag waar in je geen moer uitvoert. Beetje hangen in de schaduw, 's middags biertje erbij, en nog één of twee. En daarna maar weer een paar honderd km zakken naar het mooie weer. Life sucks ;-)
Slaap lief en stout.

K1100 | 07-09-21 | 02:47 | 6

Welterusten K1100, ik wens u een vers afgebakken croissantje toe.

Brabeaulander | 07-09-21 | 03:00

Trusten...

Odin | 07-09-21 | 04:04

Er wordt op afstand met je mee geleefd, K1100.;-)) Geniet lekker daar!

MickeyGouda | 07-09-21 | 06:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Oh ja, mensen zoals U
Ach, die hardnekkige zweem van intelectuele superioriteit die om het lezen van dode lettertjes hangt.. Onuitroeibaar.
Lezen is prima hoor, maar gewoon een vorm van recreatie. Letterlijk. Iemand schrijft wat (creatie) en iemand leest dat (recreatie)

Kijktip voor Louise :
Micha Wertheim - praten over boeken
youtu.be/Ki4a0oD2R34

LeavingLaLaLand | 07-09-21 | 02:30 | 7

@Yrrab | 07-09-21 | 02:50: : ) Literaire vrijheid, soms vind ik een zin zelfs wel eens 4 puntjes waard.... of 5.....

LeavingLaLaLand | 07-09-21 | 03:07

@Yrrab | 07-09-21 | 02:50:
"Hij die met een kritisch oog kijkt hoeft niet naar Specsavers", een oud Gouds spreekwoord... Een jolig goedendag, Mr. Y...

MickeyGouda | 07-09-21 | 06:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Vrouw gaat naar Mexicaans restaurant en ergert zich aan authentiek Mexicaans personeel. Jammer dat ik die luxe niet heb bij McDonalds, Pizza Hut, Burger King, Kentucky Fried Chicken, Subway en noem maar op.
twitter.com/RexChapman/status/1435033...

keestelpro | 07-09-21 | 02:21 | 4

Thats a Cunt

RickyLaRue | 07-09-21 | 02:30

"I got raped by an illegal alien". Deze mevrouw heeft misschien meer issues lopen.

MickeyGouda | 07-09-21 | 06:21

Ze is nog eens bezopen ook idd.

Papa Jones | 07-09-21 | 07:23
▼ 1 antwoord verborgen

Elk uur van de dag vliegen er 11.000 passagiersvliegtuigen over de wereldbol.
Per uur verbruikt één passagiersvliegtuig 12.500 liter kerosine.
Per uur wordt er 137 miljoen liter kerosine verbruikt.
24 uur per dag. Jaar rond.
Hoeveel liter is dat?

Maar laten we het nog maar weer eens een keer over de boeren hebben.

Hupusculupus U.Dufus | 07-09-21 | 02:16 | 4

Kerosine is petroleum.
Mijn oma had vroeger zo'n lamp.
Als je naast de startbaan staat ruikt het zo.

jaja | 07-09-21 | 02:53

ICT gebruikt net zoveel energie als de luchtvaart. Naar verwachting zal dat in 2025 verdubbelen. De covid 19 thuiswerkcijfers zijn hier nog niet in meegenomen. Dat is dus in 2025 ongeveer 8% van de uitstoot van broeigas.
Laten we eerst stoppen met het internet, daarna de luchtvaart en dan eens kijken of wij onze voedselproducenten nog weg willen bezuinigen.

dasechtgeenstijl | 07-09-21 | 07:27

Wat jaja schrijft, is nog steeds zo.
In een heel groot deel van de wereld zijn mensen voor hun licht afhankelijk van petroleumlampen. Bij elkaar verstoken die nog steeds (!) ongeveer net zoveel brandstof als de luchtvaart. In 2021.

EEnzame SchizofrEEN | 07-09-21 | 07:38
▼ 1 antwoord verborgen

Wat Wilderst kan dat kan ik ook.
Spaghetti tonijn:
Het is heel simpel.
De truuk is dat je de olie van 2 blikjes tonijn in de pan gooit en daar 2 tenen knoflook in aan fruit samen met een rood pepertje.
Dan heb je de tonijnsmaak al in je pan.
Klodder tomatenpuree even meebakken en daarna een blik gepelde tomaten erbij.
Op smaak brengen met zout en op het laatst de tonijn erin gooien.
Probeer maar een keer, lekker.

jaja | 07-09-21 | 02:16 | 1

Spaghetti naar smaak toevoegen.

roosvrij | 07-09-21 | 02:19

Op dit maffe filmpje zouden ze eens een parodie moeten maken:
Gil Esfirra brigando com Galerito no Canal Livre
youtu.be/ajS4H0L7IQ8?t=35

keestelpro | 07-09-21 | 01:56 | 6

@keestelpro | 07-09-21 | 02:10:
Lol, fantasie of wetenschap? Een heel skelet kan ik me wat bij voorstellen maar zo'n fragment en daar een lachend mens met een perfect gebit van kleien. Ik vind het op zijn minst twijfelachtig.

K1100 | 07-09-21 | 02:28

@K1100 | 07-09-21 | 02:28:
K1100: nooit twijfelen aan wetenschappers. Zeker niet als ze hoogopgeleid zijn. Deze mensen zijn on-feil-baar!
Dat vinden ze zelf ook immers.

Wie het scholingsproces in Nederland doorloopt van kleuterschool tot UvA zonder enige vorm van scepsis is een psychopaat die door geen psychiater kan worden genezen (want dezelfde vooropleiding)
We're fucked! *understatement alert*

keestelpro | 07-09-21 | 02:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoeveel jongentjes en meisjes van rond de 20 zullen er hier meelullen?

jaja | 07-09-21 | 01:55 | 4

Vrij weinig tot nul.

Brabeaulander | 07-09-21 | 02:07

Onderschat mij niet!

Frau Merkel | 07-09-21 | 06:23
▼ 1 antwoord verborgen

Er varen wereldwijd 50.000 zeeschepen rond. Eén schip verbruikt gemiddeld 175.000 liter ruwe stookolie per dag.
Per dag wordt er 8.750.000.000 liter stookolie verbruikt.
Keer 365 dagen.
Dat is wel veel.
Ik heb ook een klimaatvraag die radicale bijsturing kan gebruiken.
Mevrouw Kaag, heeft u even voor mij?

Hupusculupus U.Dufus | 07-09-21 | 01:46 | 1

Safe the world, kill yourself!

dasechtgeenstijl | 07-09-21 | 07:31

"Who was the son of Alerik?
Well, Alaric I was King of the Visigoths, but according to the Urban Dictionary, Alerik means

"To pretend to do something.
To pretend to work hard on any given day"

with the continuation "Erik and Alex have been aleriking here for years."

Kaag pretendeert nieuw leiderschap?

Opgeblazen luchtledigheid.
(wat dan op zichzélf wel weer een knappe prestatie is).
Opmerkelijke hoeveelheid windbuilen in de fractie.
Aanhangers zijn theaterbezoekers die zich laten vermaken met illusies.

Ik wacht nog op Hans Klok die haar doormidden zaagt en met een tijger in een kooi zet.

Hard werken?
Vorkje prikken met fanclub groupies, terwijl ondertussen een evacuatie leiderschap behoefde.
Mevrouw heeft absoluut geen feeling voor timing.
Is bij wijze van spreken aan 't hakken terwijl de boom nog groeien moet.
Hard gewerkt muts.

X66 pleegt obstructie in de formatie door alles en iedereen uit te sluiten.Lekker inclusief.
Hard gewerkt muts.

Kaag heeft een genderprobleem,ze is een Son of Alerik.
RoboKaag 2.0. Wanneer lanceert X66 de volgende versie. Deze is stuk. Kan niets, doet niets. Oh, wacht... belastinggeld in de biomassacentrale (c.q.elkeislamitische failstate) tot as verbranden.

Deep Purple - Son of Alerik
youtu.be/4S4aN98s4LQ

Milton_Styx | 07-09-21 | 01:44 | 2

Epibreren noemen we dat in het Nederlands

Op 0:50 komt deze ter voor
Elly en Rikkert - Litanie
youtu.be/1A3Us0oH5Io

Arnold Layne | 07-09-21 | 01:59

@Arnold Layne | 07-09-21 | 01:59:

Haiku

Het wordt zo donker
Kaag kan goed epibreren
Rutte geen kleren

Milton_Styx | 07-09-21 | 02:17

Voor het slapen gaan even iets heel moois. Uit een tijd dat muzikanten nog werkelijk iets konden. Een tijd dat Maddy Prior nog jong was. Een tijd dat er in Nederland nog geen oliecrisis was en er nog geen maximumsnelheid gold op de autsnelwegen. Een tijd dat "gastarbeiders'' van de Amsterdamse Droogdok Maatschappij nog werden ondergebracht in barakken, tegenover de werf. Een tijd dat Suriname en de Antillen gewoon nog van ons waren.
Steeleye Span`s appearance on ATV's Music Room. Broadcast in 1970.
www.youtube.com/watch?v=GWK_zzrS1xw

Arnold Layne | 07-09-21 | 01:36 | 1

Gastarbeiders zijn prima en ze verdienen een goed onderkomen, als ze maar weer vertrekken. Dat Suriname en de Antillen van ons waren kan ik op geen enkele wijze positief uitleggen: miljarden erin en ellende terug.

wilderst | 07-09-21 | 01:44

Nee?

RickyLaRue | 07-09-21 | 01:50

Het klinkt wel echt als een muggenliedje.
Dat orgeltje. Mugggg!!!!!!!!!!!!!

keestelpro | 07-09-21 | 02:12

Potverdomme die honden in de wijk zijn nog aan het blaffen, waf waf waf waf waf waf hoehoeeee,
youtu.be/4TIDeDd8owo

steekmug | 07-09-21 | 01:34

Dit is het moment.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:27 | 3

Om vrouw te worden?

jaja | 07-09-21 | 01:35

Het blijft zo en het wordt nog veel erger. Ga dood of emigreer. De wereld die wij gekend hebben komt nooit meer terug.

We hebben het lood uit de benzine gehaald, zijn gestopt met DDT, met CFK en met het vuil op bulten gooien. We gooien geen vaten radioactief afval meer in de zee. We hebben katalysators en roetfilters. Dat hebben we prima gedaan.

Maar die CO2 bullshit gaat nergens over.

wilderst | 07-09-21 | 01:38

Toekomst in eigen hand.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:26

En nu vooruit.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:25

Samen sterker, kansen voor iedereen.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:24

Laten we een referendum houden.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:24

Nou, hier is de nachtdichter met een versgebakken gedigt:

GEZEGEND ZIJN DE ZORGELOZEN EN DE MENSEN DIE SLAPEN ALS EEN ROOS

je dwaalt door de wereld en je ogen grijpen naar dingen die
die te vol zijn
en je geeft het kwalificaties
zoals mooi en slecht
en 's nachts valt het op zijn plaats
en in de verte wordt instemmend geknikt

en vlak voor je dood gaat kun je alles
want je hebt een leven lang geprobeerd
het te vatten en je bent
er nog lang niet klaar mee
en achter je lopen de nieuwe kinderen
met Gods ogen ingebouwd in hun hersenpannetje

en zo ziet hij alle schitteringen en elk facet
van zijn werk met de materie
en trots is hij soms
als het lente is

King of the Oneliner | 07-09-21 | 01:22 | 7

@K1100 | 07-09-21 | 01:45: 16 jaar reaguurder. Ze zouden een straat naar u moeten noemen. lol
Ik heb een JAWA gehad, dus dan weet je het wel, pruttel de pruttel. lol

King of the Oneliner | 07-09-21 | 02:01

"en vlak voor je dood gaat kun je alles
want je hebt een leven lang geprobeerd
het te vatten en je bent
er nog lang niet klaar mee"

Het raakt me, King. En nu ik je toch aan de lijn heb: je analyse van het Nederlandse naoorlogse immigratiebeleid was uitermate leerzaam.

MickeyGouda | 07-09-21 | 06:42

@MickeyGouda | 07-09-21 | 06:42: Dank je, Mickey voor al je reacties. Ja, een korte geschiedenis Nederlandse temporaire geschiedenis, die ik grotendeels bewust heb meegemaakt. Ik zie nu trouwens, dat hoewel, ik wel gezegd heb wat ik wou zeggen in mijn recente gedicht, er nog wel wat moet worden geschaafd aan het ritme, en hoe het beter vloeibaar kan worden neergeschreven. want het hapert een beetje. Maar het stond letterlijk biinnen één minuut op papier, namelijk zonder echt erover na te denken, maar gewoon vrij eruit gieten, dus ik ga niet over elk woordje logisch nadenken. Maar ik zie nu, ook dankzij jouw comment, door dat zinsdeel eruit te lichten, dat er nog wat stroomlijning nodig is.
Maar de inhoud van het gedicht/boodschap blijft hetzelfde.
Mickey, je bent een trouwe en lieve girl.

King of the Oneliner | 07-09-21 | 10:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Laat iedereen vrij, maar niemand vallen.

Brabeaulander | 07-09-21 | 01:21

Literair cafe. Ok.
Rode boekje voor scholieren.
Stonden spannende dingen in.

TheOne48 | 07-09-21 | 01:14 | 8

@K1100 | 07-09-21 | 02:24:
Thx.
Ja ik blijf komen hier. Idd mede dankzij jou, zijn er velen.
Verder probeer ik hier een beetje normaal te doen.

TheOne48 | 07-09-21 | 02:31

@TheOne48 | 07-09-21 | 02:12:

Was nieuwsgierig naar een update, maar wil er niet teveel naar vragen.
Daar wastie dan.

Ik merk op dat naar ik dacht voor t eerst, je een positief punt voor jezelf zie schrijven.

Ga je dus het blijvende verlies in een ander perspectief bekijken. Net zo verdrietig , maar wel beter.
Sterkte man.

Milton_Styx | 07-09-21 | 02:40

@Milton_Styx | 07-09-21 | 02:40:
Tja, mijn hersens zijn de hele dag bezig om er een aanvaardbaar verhaal van te maken.
Dank Milton.

TheOne48 | 07-09-21 | 02:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Omar is ons ontvallen. Met recht een droevige dag.

JohnLocke | 07-09-21 | 01:11 | 1

Aan de drugs, owh ironie.

SterF... | 07-09-21 | 07:03

Einde But-Film-Festival voor dit jaar. www.butff.nl
Was fantastisch om te zien, nog beter om er deel van uit te maken, en wel zo bevredigend om dan de recensie te lezen. filmkrant.nl/festivals/but-film-festi...
Volgend jaar weer, zo bevredigend om iets mede op te bouwen.
Meer van dit soort dingen!

Abject | 07-09-21 | 01:06

Hoe Nederland zover heeft kunnen afdalen? Tsja, Hugo Rutte en Mark de Jong c.s. hebben dan ook de nóg hogere machten achter zich: youtu.be/OwGfbeMV9pM?t=2510 Misschien wel daarom....

mozaard | 07-09-21 | 01:02

Heilbot met gepofte tomaat en spinazie, 2 pers:

Doosje kopen Jumbo diepvries en rustig ontdooien. Droogdeppen en zouten. Tasty Tom's op 160 gr een uur in de oven. Spinazie met een teen verse knof en wat olie door de pan slaan, zout en versgemalen zwarte peper erbij. Heilbot bakken op de huid voor 2/3 van de tijd, omdraaien en gas uit.

Enjoy!

Pastaatje vooraf, bv spaghetti met pesto. Jeetje, wat simpel en snel!

wilderst | 07-09-21 | 01:02 | 7

@wilderst | 07-09-21 | 01:22: Heb er nog even over nagedacht, maar nee. Geen bruschette. Ik vind dat meer iets voor een snack bij een borrel.
Maar dat ben ik. De rest denkt daar uiteraard anders over.

Boeloeboe | 07-09-21 | 01:45

@Boeloeboe | 07-09-21 | 01:45: Bruschette zijn ook juist een snack bij een borrel, een apetizer. Soort tapas. En er zit basilicum in, daar zijn vrouwen dol op!

wilderst | 07-09-21 | 01:53

@wilderst | 07-09-21 | 01:22:
Deze keer omlijst met weer gemengde salade, met veel zoetzure citroendressing en makreel plus nog wat gesneden spul.

Na de pasta, kleine schnitzel met kastanjechampignons en een schijf citroen.

Had de borden nog wel voorverwarmd voor de warme gerechten.

Gaat dat voor de salade ook maar eens doen...
Anders volgende keer maar de zweep.
Schijnt weer te mogen als je een handicap hebt. (gauw bij een golfclun inschrijven gaat)

Milton_Styx | 07-09-21 | 01:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi.
Niet het beste nummer van INXS.
Dat is namelijk
New Sensation!
https://m.youtube.com/watch?v=3-ZJ4m7j51k

RickyLaRue | 07-09-21 | 01:01

Bedankt Preach, wat een geweldig nummer is dat. Twee keer afgespeeld, volume op max. En dan verdwijnt het weer tot je er weer eens toevallig tegenaan loopt zoals nu.

K1100 | 07-09-21 | 01:05

Jean Paul Sartre - Tussen de Raderen (L'engrenage)
Korte samenvatting: het maakt geen ene ruk uit wat je doet of hoe je je mooie idealen verkoopt. De gewone man is altijd de pisang.

Sex Pistols - Anarchy in the UK
www.youtube.com/watch?v=cem38_KjipU

Arnold Layne | 07-09-21 | 00:52 | 2

Lees daarom ook L.F. Celine's meesterwerken "Reis naar het einde van de nacht" en "dood op krediet". De gewone man is niet alleen altijd de pisang, maar is zelf ondanks slachtoffer met zijn onaflatende zinloze en hulpeloze geploeter, al even hypokriet, leugenachtig, egoistisch en pathetisch als degenen door wie hij in de mangel wordt genomen. De enigszins zwartgallige conclusie van de schrijver is dat de enige realiteit de dood is. Maar nu even wat lichtvoetigers :
Deze Avengers tourden in 1978 met de Sex Pistols in de VS:
The Avengers "Fuck You" ---> watch?v=hd-nSQEEVeA

Asteroid-B612 | 07-09-21 | 01:05

Fuck you Tony!
https://m.youtube.com/watch?v=hd-nSQEEVeA

RickyLaRue | 07-09-21 | 01:36

Wanneer een elitair-intellectuele schrijfster oproept "lees meer boeken !" bekrijpt mij een zeker "wij van WC eend adviseren WC eend" gevoel.
Maar nu even iets belangrijkers : weet 1 van jullie gewaardeerde reaguurders misschien hoe je PERFECTE POPCORN maakt ? Het leek me in theorie niet zo moeilijk ofzo, je gooit gewoon een handvol van die dingen in een pan met wat olie, maar het lukt me maar niet, verdorie ! De ene keer is de helft van mijn popcorn helemaal zwart geblakerd aangebrand, niet te knagen ! Alles smaakt naar vuur, en de volgens keer is driekwart van die kut korrels niet eens gepoft/geploft/gepopt of hoe zeg je dat. Heb je allemaal half gepopte misbaxels met harde stukken erin waar je je kies op kan breken. Niet bepaald de smakelijke, lichtverteerbare snack met weinig calories die ik in gedachten had voor bij een interessante WO 2 film vanavond. Ik heb nog een pond van die maiskorrels over, ik blijf die zwarte tarnish bende van mijn pannen schrobben. HET MOET LUKKEN !! IK WIL NU !!! POPCORN ! Like the hooker told the leper : thanks for the tip !

Asteroid-B612 | 07-09-21 | 00:41 | 8

Sorry dat ik het zeg maar het moet juist wel heel heet in de olie. Wachten tot de olie begint te roken. Dan erin. En dan het gas terugdraaien. Deksel erop en wachten.

knutsel_ | 07-09-21 | 00:52

Dun laagje arachide olie (mag heel heet worden) en de popcorn in de pan zodat het de bodem ongever bedekt. Bij ons op ongeveer 3/4 van de max-stand met zonder deksel laten opwarmen (dan kan de waterdamp weg) - zodra het begint te poffen deksel er op en wachten. Als er vrijwel niets meer popt direkt alles in een schaal mikken.

Monkey Cabbage | 07-09-21 | 02:52
▼ 5 antwoorden verborgen

“dat er geen tijd meer is om gedragsverandering via belastingen of propaganda te sturen”

Vet man. Kan idiote belasting op gas direct weer naar beneden.

cloudoflogic | 07-09-21 | 00:37 | 2

Ze geeft hiermee (weliswaar ten overvloede) toe, dat er sprake is van propaganda. Ik las trouwens eventjes "dat er geen tijd meer is om geslachtsveranderingen via belastingen of propaganda te sturen". Tijd voor een nieuwe bril.

Asteroid-B612 | 07-09-21 | 00:55

Vanwaar die haast? Zijn ze bang te veel mensen veel te snel aan het wakker worden zijn, terwijl men hoopte dat dat 13 jaar zou duren? Of haal ik nu dingen door elkaar?

Rest In Privacy | 07-09-21 | 07:03

Het probleem met dit soort nadenkers is dat juist zij de idee hooghouden dat het de overheid is die dit land draaiende houdt.

nsprokkel | 07-09-21 | 00:34 | 1

Zo waar.

knutsel_ | 07-09-21 | 00:37

Waarom hoor ik politieke partijen nooit praten over overbevolking als (mede)oorzaak van klimaatverandering ? Interviewers van NPO en RTL etc stellen nooit die vraag.

Stratum | 07-09-21 | 00:34 | 2

In de milieubeweging en GroenLinks word je verketterd als je daarover begint. Het is een nogo-area.

In feite zou overbevolking klimaatprio 1 moeten hebben. Ook in Nederland.

Papa Jones | 07-09-21 | 00:36

Omdat het geen populaire mening is. Net zoiets als het uitbannen van fastfood, win je ook geen punten mee.

cloudoflogic | 07-09-21 | 00:55

In dat filmpje van Kaag lijkt ze net een dragqueen-versie van Wiegel....

Ome_BW | 07-09-21 | 00:32

Fantastische tekst ook.

Knufter | 07-09-21 | 00:41

Rob Jetten was een veel betere leider voor D66.
We hebben er wel om hem gelachen hier.
Maar volgens mij is het een hele aardige vent die oprecht is.
Ze hebben bij D66 een grote fout gemaakt door die heks de leider te maken.

jaja | 07-09-21 | 00:31 | 13
▼ 10 antwoorden verborgen

Als deze Kaag in 1933 in Duitsland had gewoond was ze ze die verkiezingen een hoge piet geweest.

pejoar | 07-09-21 | 00:29

O regels vaststellen belangrijk over co 2 . Maar neer en meer mensen welkom heten zonder verblijfsmogelijkheden , vervolgens boeren slopen, zitten mensen zonder ook nog zonder eten . Ja ingevlogen producten met co 2vliegtuig. Het moet niet gekker worden.

foxhunter | 07-09-21 | 00:22

Belachelijk onderstaand Rabobank bericht, de bank die schikte in een zaak over mogelijk witwassen door klanten in de Verenigde Staten voor 298 miljoen euro.

Vanaf 1 oktober 2021 passen we de tarieven aan voor het storten van biljetten van €200 en €500.

Contant geld speelt ondanks alle digitale ontwikkelingen nog steeds een grote rol in onze maatschappij. Echter, aan het gebruik van grote sommen contant geld en met name grote coupures (biljetten van €200 en €500) zijn risico’s verbonden zoals witwassen en andere criminele activiteiten.

Vanaf 1 oktober 2021 betaalt u voor het storten van €200 en €500 biljetten €5 per biljet. Dit geldt zowel voor het afstorten via de sealbag als via de stortautomaat.

Bibop | 07-09-21 | 00:19 | 1

Daarom Bitcoins en Altcoins.

roosvrij | 07-09-21 | 00:33

@Louz en Frau Merkel, zitten jullie ergens?

Roos | 07-09-21 | 00:15 | 3

Heb je nog iets gehoord van neon op de arbeidsmarkt?

jaja | 07-09-21 | 00:19

@jaja | 07-09-21 | 00:19: helaas niet.. Ben ook benieuwd hoe het hem is gegaan, hoopte dat hij in het café zou zijn

Roos | 07-09-21 | 00:21

Ja juist ze bekend kleur, dat past nou net ook bij de Taliban. D66 radicaal.

foxhunter | 07-09-21 | 00:15

"OMAR IS COMING!" 1 van de beste rollen in de tv geschiedenis wmb. Ga The Wire maar weer eens een slinger geven.

Quantum Suicide | 07-09-21 | 00:13

Louise ziet er op die foto ook wel heel erg uit alsof ze heel, maar dan ook heel erg HARD heeft nagedacht over dat hele boeken ding, met dat lezen enzo weetje ...
Een beetje als dat wijf in Requim for a dream, met die speed en talkshow .. zo ziet ze er een beetje uit zeg maar in mijn optiek.

Goeie film man, fuck boeken!

uber-n00b | 07-09-21 | 00:11

Wilders zal waarschijnlijk nooit in een kabinet komen.
Maar als je mij vraagt wie nu in de kamer Rutte zou kunnen opvolgen zijn dat er 2.
Wilders of Eerdmans.
Die zouden het kunnen.
En niet omdat ze rechts zijn.

jaja | 07-09-21 | 00:07 | 5

Ach Eerdmans, lijkt me geen onsympathiek persoon in het echt. Politiek is het vleesch noch visch.

knutsel_ | 07-09-21 | 00:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja, als je na dertig jaar stilstand en achteruitgang onder VVD en CDA denkt dat de veroorzakers van de problemen (Zorg, Financiële crisis, Woningnood, Groninger gas, Toeslagenaffaire,..) die ook op kunnen lossen? Kaag heeft een punt.

Sapperloot | 07-09-21 | 00:05 | 3

Dat zei Einstein al. Je kunt problemen niet oplossen op hetzelfde niveau als waarop ze zijn ontstaan.

Red shirt | 07-09-21 | 00:09

Want VVD en CDA hadden 30 jaar lang samen een meerderheid?

Sinterbikske | 07-09-21 | 00:23

@Sinterbikske | 07-09-21 | 00:23:
Ze waren de bepalende factor(en) in alle kabinetten sinds 1977
Behalve bij Kok I en II (1994-2002), dat is dus 44 - 8 is 36 jaar.

Sapperloot | 07-09-21 | 00:37

Blijft geweldig.
Ik vind Safe From Harm ook fantastisch.

jaja | 06-09-21 | 23:59

@jaja | 06-09-21 | 23:59: Mooi, kende ik niet. Begin lijkt een beetje op human behavior van Björk. Unfinished sympathy is wel een van mijn favoriete nummers trouwens, altijd +1

Sinterbikske | 07-09-21 | 00:05

Morgen vraagt een journalist wat hij van het kaagpraatje vond.
Rutte zal antwoorden dat hij zich bewust is van de fouten zoals hij al eerder had aangegeven. Daarna zegt hij dat mevrouw Kaag blijkbaar is vergeten dat zij de afgelopen jaren in de ministerraad zat en het beleid mee bepaalde en nooit enige kritiek heeft geuit.
Kaag kaltgesteld.

General McAuliffe | 06-09-21 | 23:53 | 4

Oh nu kunnen we ons plotseling wèl dingen herinneren?

knutsel_ | 06-09-21 | 23:57

Alles is rutte & kabinet (en m.n. ook de jonge) eraan gelegen om zo lang mogelijk demissionair te 'regeren'

LoremIpsum | 06-09-21 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Conrad: “Black shapes crouched, lay, sat between the trees leaning against the trunks, clinging to the earth, half coming out, half effaced within the dim light, in all the attitudes of pain, abandonment, and despair. Another mine on the cliff went off, followed by a slight shudder of the soil under my feet. The work was going on. The work! And this was the place where some of the helpers had withdrawn to die.”

“ They were dying slowly—it was very clear. They were not enemies, they were not criminals, they were nothing earthly now—nothing but black shadows of disease and starvation, lying confusedly in the greenish gloom.

Vonnegut: So it goes. Evocatus

Evocatus | 06-09-21 | 23:51

Pas wanneer partijen als GL en D66 zeggen "we hebben nu echt kernenergie nodig" dan ga ik me echt zorgen maken om het klimaat.

skoftig | 06-09-21 | 23:50 | 4

@roosvrij | 07-09-21 | 00:44:
Ja, maar wij willen juist niet meer afhankelijk van Rusland zijn want geopolitiek. Dat is het probleem. Dus blijven we maar contraproductief doormodderen in de marge.

Graaisnaaiert | 07-09-21 | 02:51
▼ 1 antwoord verborgen

Speciaal voor politiek Den Haag

youtu.be/Adgx9wt63NY

Bloodhoundgang- Fire Water Burn

Opblaas_boot | 06-09-21 | 23:50

Awkward: "Journalism Not A Crime" says Assange Persecutors!
youtu.be/D5T9vsvRZLI

Kijkeensaan | 06-09-21 | 23:46

Als ze zouden zeggen dat zuurstof slecht voor je is, zou je het ook geloven.

roosvrij | 06-09-21 | 23:45 | 2

Ja, zuurstof is namelijk ook slecht voor je. Je hebt het nodig om te leven, maar het zorgt tegelijkertijd voor schadelijke reacties.

Sinterbikske | 06-09-21 | 23:59

Dank aan alle reaguurders die gisterenavond een berichtje voor mij hebben achtergelaten (jullie weten wie jullie zijn!). Het helpt.
*omdoos met ribbelchips op bar zet*

MickeyGouda | 06-09-21 | 23:41 | 8

Alhoewel het is wat het is, is het niet makkelijk. Zou, als het mogelijk was, met jou drankje doen op gezondheid, het leven, en de mooie herinneringen. Veel sterkte deze dagen!

anja | 07-09-21 | 00:12

Ik had graag meer gedaan, maar zou zo niet weten hoe. *knuffel uitdeelt*

Frau Merkel | 07-09-21 | 06:31
▼ 5 antwoorden verborgen

hoe verknipt ben ik dan als ik direct weet om welke sketch het gaat.

masahide | 07-09-21 | 00:02

Ik vertelde mijn buurman dat ik het huis flink ga aanpakken met isoleren, zonnepaneeltjes erop. Heb bewust werk gezocht dichtbij huis zodat ik geen 25.000km hoef te rijden als forens. De stenen zijn de tuin uit en groen komt terug.
Maar mijn cynische buurman heeft gelijk als hij zegt dat die grote containerschepen omvaren om de goedkoopste, meest verontreinigde olie te tanken zoveel keer meer vervuilen als dat we als Nederlandertjes samen überhaupt kunnen vervuilen. Hij zegt: ‘begin daar eens en het is waanzin dat wij van het aardgas afgaan terwijl in België en Duitsland subsidies worden verleend om de mensen aan aardgas te helpen. En Duitsland verbruikt nu ook nog eens extra steenkool ivm verminderen kernenergie.
Ik doe het voor mijzelf, mijn geweten, maar kan niet zeggen dat hij geen gelijk heeft.
Alle maatregelen die Kaag treft is uiteindelijk voor de bühne om de bevolking te laten groeien.
Haddden we de populatie van het liedje 15 miljoen mensen, dan hadden we de klimaatdoelen allang gehaald.

Dr.Platypus | 06-09-21 | 23:39

Als Rutte slim is zet hij Kaag buitenspel.
Want anders gaat het binnen een half jaar mis met het kabinet.
Kaag was goed in de diplomatie maar het is een bitch en niet in staat om zich te conformeren aan anderen.
En geloof me, ik hoor regelmatig dat ik een mensenkenner ben.

jaja | 06-09-21 | 23:37 | 4

Dat zou hij absoluut moeten doen.

ChalinaRosa | 06-09-21 | 23:44

VVD en het CDA willen niet met PvdA/GL. Kaag wil niet met CU. Conclusie: minderheidskabinet, maar Kaag haalt uit naar Rutte. Conclusie: nieuwe verkiezingen of VVD en het CDA regeren met PVV + andere rechtse partijen.

Adriel | 06-09-21 | 23:53
▼ 1 antwoord verborgen

Zoals meneer Al-Qaq Gaza zou willen regeren, wil mevrouw Al-Qaq Nederland.....

J.Thee.Cohen | 06-09-21 | 23:37

Brilliant!
Dank u! Evocatus

Evocatus | 06-09-21 | 23:56

Kan Kaag iets veranderen aan de absurde prijzen van Afghaanse hash?

Brabeaulander | 06-09-21 | 23:34

Ik zou zeggen, begin mondiaal eerst eens met low cost het verleggen van de zaaduitstoot......

2CVOcean | 06-09-21 | 23:34

Een joods Nieuwjaar voor de gelukkige reaguurders!

R. Skickr | 06-09-21 | 23:32

Evenzeer dank Nuuk. Kan geen linkjes plaatsen, maar dat interview met hem door Adriaan van Dis, geweldig. "Dit is geen vraaggesprek, maar een vertelgesprek van mijn kant". Echt top.
Nu ga ik slapen, al was het plan dat nooit te doen;).

Ichneumonidae | 07-09-21 | 00:01

Gabo (in het Spaans weliswaar) over zijn schrijverschap in de Caraïben.
Maar Gabriel spreekt zo duidelijk dat een eerste jaars het verstaat.

youtu.be/h7gue1lYoVk

J.Cash | 07-09-21 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Kaag in de T.: "Kaag ziet zichzelf eerder als een John F. Kennedy die de strijd aanbond met nucleaire wapens, zij ziet nu ook ’zo’n moment’, maar dan met klimaatverandering. „Ook wij leven in tijden waarin wij niet langer om het besef heen kunnen dat immense verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van onze planeet in onze sterfelijke handen ligt.”
-
Kaag als je echt om de CO2 uitstoot geeft in Nederland, dan houd je de boeren in stand. Veel groen en CO2 slurpend gras is goed.
Dan verminder je vandaag de instroom, dan hoef je niet om de brei heen te draaien met allerlei ingewikkelde formules die aantonen dat we per hoofd minder CO2 uitstoten en dus de EU norm kunnen vieren. Terwijl je absoluut gezien gewoon veel meer CO2 uitstoot en door minder groen -zelfs Jesse's achtertuin draagt niet bij- minder CO2 omzet in zuurstof.
-
Kaag als je wereldwijd minder CO2 wil ja dan naar je islamitische vrienden, waar je als enige blonde vrouw zonder hoofddoekje lekker veel aandacht krijgt. Vanuit die aandacht kun je de immams en regeringsleiders (inclu de dictators) eens vertellen om niet voor de islamitische dominantie nog verder te gaan met de onverantwoordelijke bevolkingsgroei in die landen.
-
Ach, dat zijn echte logische dingen. Dat zal madam wel niet willen horen.
Wat een simpel mokkel is het eigenlijk, met haar hoog over loze kreten. Je zal er naïeve jonge drol maar op gestemd hebben. Zucht.

bananabanana | 06-09-21 | 23:26 | 9

@Red shirt | 06-09-21 | 23:34:
Van de opbrengst van de veeteelt wat we exporteren, importeren we weer de televee waar je naar zit te kijken. Gaat erom waar ze per saldo de minste uitstoot per kilo hebben.
De rest zijn gewoon feiten en heeft niets met Fvd of PVV te maken als je dat verward met politieke meningen, wordt het een warboel in de bovenkamer.
Goed om ook even de andere punten te laten bezinken. Geen partijpolitiek geen NPO verdraaierij, gewoon logica.

bananabanana | 06-09-21 | 23:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat is er niet naargeestig op het vlak van klimaat- en milieu-beleid op dit moment?

GizzleMolby | 06-09-21 | 23:25

"If It was up to me, there wouldn't be such a thing like establishment"

Jimmie Hendrix

Opblaas_boot | 06-09-21 | 23:24

WF Hermans, Celine, Sven Hassel etc. Stukje relativering, aanraders.

Uw Verzekeringsadvis | 06-09-21 | 23:23

Louise Fresco heeft 1 Turks oog dat je blijft aankijken. Heel eng.

BASinnic | 06-09-21 | 23:23

Maar kan iemand me vertellen, of we dit jaar Roetveeg-, Regenboog,- Stroopwafel,- of gewoon weer Zwarte Pieten hebben ? Kom op zeg... Het is al September ! De kruidnootjes liggen al bij de Appie !

MagnificentRon | 06-09-21 | 23:21 | 1

Gewoon zwarte piet, al durft die bange AH er niet aan (nog).

VP732 | 06-09-21 | 23:24

Omtzigt had toch een pittig boekje. Dat hadden ze inderdaad wel eens mogen lezen.
Chips komt er niet in voor. Dat is toch wel jammer.

Frau Merkel | 06-09-21 | 23:21 | 1

"Ribbed for her pleasure".

VP732 | 06-09-21 | 23:25

Die boosheid van Kaag over Rutte kan best gespeeld zijn. Want Rutte moet straks met een reden komen waarom hij het D66 verkiezingsprogramma gaat uitvoeren.

dihydrogenmonoxide | 06-09-21 | 23:20

Kaag is wel echt een chanteur en een drammertje he. Wat er ook gaat gebeuren, ik hoop zo dat het wordt afgestraft. Zo'n akela wil je toch niet aan het roer van het land?

Behangdelul | 06-09-21 | 23:20 | 1

Echt een eersteklas engnek die vrouw. Brrrrrr!

VP732 | 06-09-21 | 23:26

Een kennis van mij ging ongevraagd vertellen hoe jammer ze het vond dat de formatie was mislukt en dat ze Kaag zo fantastisch vindt

Roos | 06-09-21 | 23:18 | 22

'Kennis' als in 'iemand in de periferie van jouw bestaan' mag ik hopen, Roos?

MickeyGouda | 07-09-21 | 00:33

@MickeyGouda | 07-09-21 | 00:33: kennis als in ' in de nabijheid wonend ' .
Politiek wordt steeds lastiger Mickey. Vroeger kon het al een heikel onderwerp zijn op verjaardagen, tegenwoordig lijkt het alsof er nog maar één smaak hardop mag worden uitgesproken

Roos | 07-09-21 | 00:39

@Roos | 07-09-21 | 00:28:

Met plezier Roos.

Vreemd genoeg komt er in een tegel toch een soort van toegekende likability door in stijl, woordkeuze en toonzetting van reacties.

Maakt dat het bij sommige (vele) reaguurders het leuk is om mee in gesprek te gaan.
Ik stel me zo voor dat in RL iemand een ongeveer dezelfde indruk zal maken.

Ik heb er dus vol vertrouwen in dat je in staat zult zijn, stap voor stap, je verbale opstelling in zo een discussie kunt leren aanpassen.

Is nog niet zo eenvoudig.
Iedereen heeft veel ingebakken automatismen. FF nadenken over "hoe" iets te zeggen helpt.

Ik denk dat je drive hebt om dat leuk te vinden. Dan gaat 't je lukken.

Veel plezier.

Milton_Styx | 07-09-21 | 00:43
▼ 19 antwoorden verborgen

Ik drink iedere avond om 21.00 uur een colaatje: vaste prik.

R. Skickr | 06-09-21 | 23:17 | 4

Van vaste prik moet ik altijd zo boeren en krijg de hik.

Ruimedenker | 06-09-21 | 23:33

Waarom ben je niet eerlijk en vertel je er gewoon bij dat je daarna een fles whisky leeg zuipt?

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Naast Kaag was die andere engnek Halsema vandaag ook weer deugpunten aan het scoren, via haar NPO mediakanalen.
Er was afgelopen zondag één wappie gespot met een joden ster.
Natuurlijk is het niet gepast om de vaccinatie dwang en het kenmerk dat je krijgt via je QR-code te vergelijken met het dragen van een joden ster uit de Tweede Wereldoorlog.
Maar.
De #9 Kauthar liep in een Palestijnse antisemitische haatdemo vol met hakenkruizen lekker mee te blaten. Dat was nog in haar naïeve kinderjaren zei ze later, om haar stommiteit voor de GroenLinksers weg te poetsen. Tja, als je in je twintiger jaren zit snap dat soort dingen blijkbaar nog niet.
Maar.
Halsema vond dat prima en was niet verontwaardigd of ontstemd.
-
Dat noemen ze selectieve verontwaardigheid. Iets wat wel vaker voorkomt bij deze zogenaamde burgermeester die boven partijen staat, proest. Wat een devaluatie van dat ambt zeg, je moet lid zijn van een partij (de juiste PvdA/NX66 en nu ook GroenLinks) en dan komt het vanzelf wel goed in de baantjes carrousel.

bananabanana | 06-09-21 | 23:16 | 1

Eergisteren onthulde Femke het Nelson Mandela-monument. Zou ze alleen al de geschiedenis van Stompie kennen?

bitterpete | 07-09-21 | 01:22

Ik zeg radicaal dijken verzwaren en verhogen. De capaciteit van binnenlandse afwatering en buffers vergroten enz.. totdat we denken dat het wel genoeg is, en dan nog een beetje.

Reaaalist | 06-09-21 | 23:16

"De culturele voordelen van migratie zijn ook evident. Een blik op het verleden leert dat de uitwisseling van en botsing tussen culturen vaak de sleutel biedt tot menselijke vooruitgang. Migratie hoort bij het wezen van de mens. Door migratie is veel goeds ontstaan en ontwikkeld, inclusief wat wij nu zien en voelen als geheel eigen."

Kaag.

Welke wereld leeft die ?

Wattman | 06-09-21 | 23:16 | 6

Het zou inderdaad goed zijn als Kaag kan migreren en wat van die Amsterdamse diversiteitsmanagers meeneemt naar de islamitische heilstaten. Dan kan ze de arabische lente een nieuwe impuls geven.

bananabanana | 06-09-21 | 23:29

Dus slavernij en kolonisatie had zo zijn voordelen mevrouw Kaag?

Nuuk | 06-09-21 | 23:30

In wezen is Kaag wel een lief meisje. Ze heeft wat vaderlijke aandacht gemist en dat merk je nu een beetje. Ze mag mij rustig bellen en ik denk dat ik haar wel kan helpen.
Zou je mss niet zeggen, maar ik ben echt een mede-streepje-mens.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Een symphatieke oproep van mevrouw Fresco, maar ik vrees dat onze politici wel boeken lezen maar dat het probleem zit in deze niet begrijpen. 1984, de Dag der Dagen, Brave New World, ze lezen het niet als literatuur en vooral waarschuwing maar als kookboek.

Verder krijg ik steeds meer het gevoel dat onze maatschappij richting een verhaal van Stephen King gaat. Ik ben best fan van veel van zijn werk, maar het hoeft niet echt te worden.

Nuuk | 06-09-21 | 23:14 | 1

Ik denk dat onze politici het vooral bij Harry Potter e.d. houden.

lekgoot | 06-09-21 | 23:35

Die vragensteller bij Kaag is dus 25 jaar en denkt blijkbaar serieus dat haar generatie het zal meemaken dat Utrecht aan zee ligt. En Kaag gaat dat rustig beantwoorden. Het probleem met Kaag is dat zij dat helemaal niet kan weten. Zij is geen klimaatwetenschapper en heeft zelfs geen natuurwetenschappelijke opleiding. Het enige dat Kaag kan, is anderen nablaten.

Grauwbaard | 06-09-21 | 23:13 | 2

Zelfs klimaatwetenschappers weten het niet c.q. kunnen het niet weten.

ChalinaRosa | 06-09-21 | 23:50

De zeespiegel is de afgelopen 128 jaar met 1,86 mm per jaar gestegen en er is geen sprake van een versnelde stijging. Een deel van de gemeten stijging heeft te maken met de daling van de bodem, aldus een onderzoeksrapport van Deltares uit 2018. Moesten we volgens Al Gore al niet overstroomd zijn?

Cassandra | 07-09-21 | 00:04

Catcher in the Rye is leuk boek.
Wel in Engels lezen.

RickyLaRue | 06-09-21 | 23:13 | 4

De vanger in het graan.
Whatever.

RickyLaRue | 06-09-21 | 23:27

Je kunt daar wel moordzuchtige neigingen aan overhouden.

lekgoot | 06-09-21 | 23:37

Klassieker met nogal wat gevolgen.
Must Read!

Opblaas_boot | 06-09-21 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 1 antwoord verborgen

D'66 stelt nu zelfs voor dat schapen ook moeten kunnen aangeven wat er na hun dood met ze gaat gebeuren. Kortom: of ze döner willen worden of niet.

R. Skickr | 06-09-21 | 23:09

Kaag radicaliseert.

BrutusBosch | 06-09-21 | 23:08 | 3

Perfecte duiding in twee woorden.

Muxje | 06-09-21 | 23:12

Ridiculiseert ons land.

J.Cash | 06-09-21 | 23:15

Waarmee ze zichzelf ridiculiseert.

Lachwekkend als dat het niveau ban de buitenlandse diplomatie moet voorstellen.

Geen fijngevoeligheid, geen timing, van de, realiteit losgescheurd en een financiële ramp voor de schatkist met een gat in de hand.

Milton_Styx | 06-09-21 | 23:16

En het stupide volk blijft gewoon VVD66 kiezen. Wake fucking up.

Masturwasbeert | 06-09-21 | 23:07

Doen ze hier in Nederland ook. Met prikbussen in de buurt van scholen.
Een overheid die aan kinderlokken doet. Jawohl!

keestelpro | 06-09-21 | 23:11

"According to US government reports, $787 million was spent on gender programs in Afghanistan."
Bron : spectatorworld DOT com "Did ‘gender studies’ lose Afghanistan?"

Asteroid-B612 | 06-09-21 | 23:01 | 1

Dit is een grap toch, mag ik hopen? Komop.

Graaisnaaiert | 07-09-21 | 02:31

Vanavond op de achtergrond toevallig dat kwebbelprogramma met betweter Derksen en groot kind van der Gijp aan. Derksen neuzelde over de uitspraken van Kaag en begon vervolgens een betoog dat het schandalig was dat de PVV werd buitengesloten. Volgens hem een partij waar 20 % van de kiezers op gestemd heeft. D66 mannetje Derksen begint seniel te worden, 20 % x 150 = 30.

Bibop | 06-09-21 | 23:00 | 9

@jaja | 06-09-21 | 23:13: Wilders sluit zichzelf uit omdat een groot deel van zijn programma in strijd is met de grondwet. Daarnaast willen niet veel mensen samenwerken met iemand die mensen lukraak loopt te beledigen.

Red shirt | 06-09-21 | 23:40

@Red shirt | 06-09-21 | 23:40:
Ik vind dat beledigen wel meevallen.
Hij benoemt problemen waarvan iedereen in Den Haag weet dat ze er zijn.
Maar je mag het niet zeggen, en hij doet het wel.

jaja | 06-09-21 | 23:45

Kijkt U naar die meuk?

van Oeffelen | 07-09-21 | 08:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Kaag zal toch niet stiekum tijdens de zg midden oosten shuffle, al miljarden uitdelend voor zichzelf een functie elders geregeld hebben ?

2CVOcean | 06-09-21 | 23:00 | 2

Functie EU

Leviticus_ | 06-09-21 | 23:02

Wat wil Kaag nou? Onderhandelen met de VVD of verkiezingen?

thanseeuwen | 06-09-21 | 22:58 | 6

Ze wil gewoon haar zin doordrammen. Ze heeft schijt aan de verkiezingsuitslag en democratie.

Papa Jones | 06-09-21 | 23:12

Was will das Weib? Sigrid wil een piemel en de nieuwe messias worden:

Kaag ziet zichzelf eerder als een John F. Kennedy die de strijd aanbond met nucleaire wapens, zij ziet nu ook ’zo’n moment’, maar dan met klimaatverandering.
„Ook wij leven in tijden waarin wij niet langer om het besef heen kunnen dat immense verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van onze planeet in onze sterfelijke handen ligt.”

Sigrid is groter dan het leven zelf:

„U zult begrijpen dat ik geen geloofwaardig onderdeel kan zijn van een kabinet dat geen dramatische en ultieme versnelling inzet in de Nederlandse klimaatpolitiek.”

Sigrid zet zichzelf op een dwaalspoor:

„Soms heb ik het gevoel dat ik me op een ander spoor begeef dan mijn tegenstrevers en collega’s in de politiek.”

divoc | 06-09-21 | 23:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Trouwens, nog een gelukkig nieuwjaar voor alle Joodse reaguurders.

BrutusBosch | 06-09-21 | 22:58 | 5

Dat is attent. Dankzij Ruimedenker kon ik nog op tijd iedereen in mijn familie een gelukkig nieuwjaar wensen:-) Ik had ook mijn appjes eerder kunnen openen.

letopuwzaak | 06-09-21 | 23:08

Een gelukkig nieuwjaar voor alle Joodse Reaguurders!

Nuuk | 06-09-21 | 23:11

Shana Tova!

divoc | 06-09-21 | 23:30
▼ 2 antwoorden verborgen

John Paul Young - you let me standing in the rain.
youtu.be/4FlXgSFksUY

BrutusBosch | 06-09-21 | 22:57

Hoe schadelijk is woke voor het klimaat? Ik bedoel: als je voor klimaatmaatregels bent, maar tegen woke, waar kun je dan terecht? Wat voor land wordt er gered van de klimaatondergang als links het voor het zeggen heeft: een woke wingewest van de EU, onder de knoet van bureaucratie en multinationals. Blanken krijgen de hele tijd van links te horen dat ze niet deugen. Mensen die gewoon van Zwarte Piet willen genieten, krijgen te horen dat ze racisten zijn. Er wordt ons maar een beetje een taal opgedrongen: 'hen' voor 1 individu. Aan ons wordt niets gevraagd. Is dat het land dat ik moet willen redden? Nederland, wil ik wel redden, maar dan wel het echte Nederland.

Is het 5 voor 12 voor het klimaat? Dat er nu radicaal bijgestuurd moet worden? Maar er is nog wel tijd en energie om woke er doorheen te drukken. Gelukzoekers maar niet uit te zetten, maar in Nederland te houden. De radicale islam in Nederland niet te benoemen en aan te pakken, maar te blijven verdedigen. En daarmee een heleboel mensen van links weg te drijven. Links moet kiezen, maar doet dat niet. Kennelijk vinden ze de klimaatproblemen toch niet zo urgent en belangrijk.

Rest In Privacy | 06-09-21 | 22:55 | 2

En maar laten groeien he, die bevolking.

P-unit | 06-09-21 | 22:57

Tijd voor GroenRechts.

Sinterbikske | 06-09-21 | 23:12

Het zal de komende jaren stil zijn tijdens het avondeten bij de familie Reuvers.
Kamper Martien R. is veroordeeld tot 16 jaar staatshotel. Mede familieleden kregen 1 tot 10 jaar cel.

BrutusBosch | 06-09-21 | 22:55 | 3

Als je 16 jaar krijgt ben je wel een boefje.
Folkert kreeg 18 jaar.

jaja | 06-09-21 | 22:59

Scheelt ook een hoop stropen in de bossen rond Oss.

The-loopy-cowboy | 06-09-21 | 22:59

Ulrike Meinhof en Andreas Baader probeerden ook radicaal bij te sturen. Dat eindigde ook niet fris.

JanVergoor | 06-09-21 | 22:55 | 1

Hun oorsprong lag in de kraakbeweging. I rest my case. Geweld is een links Monopoly.

Opblaas_boot | 06-09-21 | 23:33

Zal ik mijn Livar Buikspek een droge marinade geven en krokant maken of een zoete en sticky marinade geven en langzaam laten garen?

R. Skickr | 06-09-21 | 22:54 | 5

Ik dacht heel even dat Livar een hond was.

letopuwzaak | 06-09-21 | 23:09

Alleen zout. Goed spek heeft niks nodig. Anders de droge.

wilderst | 07-09-21 | 00:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Boek, of meer een filosofische verhandeling over het "lezen" van vijanden en tegenstanders:

Sun Tzu: The Art of war.

Ook in het dagelijks leven grotendeels toepasbaar.
Lees alles en behoudt het goede...

Opblaas_boot | 06-09-21 | 22:54 | 6

Ken uw vijanden.

de honden blaffen... | 06-09-21 | 23:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Michael K. Williams Rip
Laatst Hap and Leonard gekeken op Prime.
Prima acteur.

Ruimedenker | 06-09-21 | 22:54

Afgelopen zondag de lijst van Kees niet kunnen zien/horen, dus wellicht is het nummer wel dubbel want ik zag het afgelopen week al voorbij komen, evt sorry Kees!

Maar ik lees Kaag en dan moet ik de laatste tijd toch iedere keer denken aan:

Bloodhound Gang - The Ballad Of Chasey Lain

https://www.youtube.com/watch?v=If9fC9aJd-U

Now show 'em them theezakjes!

BadPatNL | 06-09-21 | 22:53 | 2

Vet nummer! Lekker foute tekst. Zeer stijlloos.
Zo gaat ie a.s. zondag klinken in de mix:
Bloodhound Gang - The Ballad Of Chasey Lain (2000) - @BadPatNL
www.youtube.com/watch?v=h7DxW_IUrzo

(lol trivia uit de youtube comments>
If I had my own country, this would be the national anthem. XD)

keestelpro | 06-09-21 | 23:03

Kaag is weer effe de boel lekker aan het opstoken. En dat is geen populisme, want zij is van D'66 en dat zijn officieel geen populisten.

konjodebonjo | 06-09-21 | 22:50

Kaag = evil

Masturwasbeert | 06-09-21 | 22:49 | 3

Iron Maiden - The Evil That Men Do

https://www.youtube.com/watch?v=M6JpxDebokM

BadPatNL | 06-09-21 | 22:55

Een machtsgeile duivelin met een hele sinistere agenda. Doodeng mens.

WhiteShark | 06-09-21 | 23:01

Kaag is een megalomane vrouw. Haar zogenaamde "nieuwe leiderschap" is er een uit de categorie "zeer ongewenst". Dit soort type leiders is bereid om het ondenkbare te doen om macht te verwerven. Steeds extremer.

Gravin v Kippenbouth | 06-09-21 | 22:49 | 5

Onze politiek is bij de machtspartijen verworden tot technocratie, er zijn geen werkelijke ideeen. Beeldvorming is erg belangrijk geworden en Kaag meet zich een Hillary beeld aan. Die dame is inderdaad extremistisch en denk zelfs gevaarlijk hoe ver zij wil gaan.

Dat hautaine ten opzichte van gewone mensen is vreselijk. Wij zijn er voor haar en we moeten buigen voor de geweldigheid van de grote leider.

Nuuk | 06-09-21 | 23:03

Rutte is erger hoor. Kaag is in dat opzicht niet veel meer dan een brugklasser.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:30

@Roos | 06-09-21 | 22:58: Ik zie haar nog wel minpres worden. Rutte verdwijnt naar een post binnen de EU. Want hij is de stok in de spaken van de formatie. Kaag gaat het stokje overnemen. "Nieuw leiderschap" kan bijvoorkeur het best ingevuld worden als minpres.

Opblaas_boot | 06-09-21 | 23:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Kaag en co doen mij dan weer denken aan een boek van mijn favo Amerikaanse auteur Choke van Chuck Palahniuk. Het verhaal concentreert zich op Victor, een seksverslaafde en oplichter. Hij licht mensen op door bijvoorbeeld opzettelijk in eten te stikken in een restaurant en dan zich te laten redden om zo zijn slachtoffers een savior complex te geven zodat ze zich nog jaren verantwoordelijk voor hem voelen. Omdat ze hem gered hebben. “ What I want is to be needed. What I need is to be indispensable to somebody. Who I need is somebody that will eat up all my free time, my ego, my attention. Somebody addicted to me. A mutual addiction.”

P-unit | 06-09-21 | 22:49

Meh ketel al laten ombouwen.. Net als ik aan de fles...

niv01 | 06-09-21 | 22:48 | 4

@BadPatNL | 06-09-21 | 22:59: daar draait het uiteindelijk wel op uit, google maar eens op gasnetwerk waterstof

Smoelensmid | 06-09-21 | 23:05

@dihydrogenmonoxide | 06-09-21 | 23:08: Ja, maar dan krijgen we wel op zijn minst dat stukje aanschafbedrag van de ketel weer terug met binnen 10 jaar van het gas af.

Die nieuwe dakdoorvoer, expansievaatje, koppelingen, installatie, e.d. tellen dan weer niet mee, het puur de ketel.

We moeten i.i.g. wel iets want huidige ketel is uit 2003 en die heeft net zijn eerste echte reparatie moeten ondergaan: 70,00 euro, ionisatie problemen bij ontsteking warm water of zo iets, Nefit code 6A, we hadden een nieuwe ontstekingspen nodig. Onze vertrouwde vaste monteur gaf aan: Nu moet je wel zo'n beetje rekening gaan houden dat de ketel echt op begint te gaan, max nog een jaar? Uiteindelijk gaat dit ons een 1900,00 kosten, waarvan we max weer een 1000,00 van terug zouden kunnen krijgen.

Het is even afwachten, waterstof zou het ook wel eens kunnen gaan worden en deze zou als het goed is daar naartoe omgebouwd kunnen worden, uiteindelijk moeten we wel nog de winter in en we weten nog helemaal niet hoe of wat vanuit de gemeente. Vorige week één keer koud moeten douchen, dat liever nooit meer...

BadPatNL | 06-09-21 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag is gefrustreerd.
Haar plan om links voor haar karretje te spannen is mislukt.
De bedoeling was namelijk om via Klaver het kabinet op te blazen, zodat Kaag de eerste vrouwelijke MP kon worden.
Over linkse besluiten heeft ze namelijk niets te klagen.
Rutte heeft het gras voor de linkse voetjes weggemaaid, door een miljarden klimaatakkoord te sluiten en de boeren te gaan onteigenen.
Over de linkse koers kan Kaag dus nauwelijks mopperen.
Haar plan valt in duigen en dat frustreert haar.
Ook stom dat uitgerekend Elsevier haar podium geeft om deze frustratie te uiten.

Ruimedenker | 06-09-21 | 22:48 | 10

Het is de methode Merkel. Die nam ook altijd soepeltjes de standpunten van de linkse partijen over, zodat deze steeds met lege handen bleven staan en zij haar macht kon versterken. Maar nu ze weggaat zitten ze daar met de gebakken peren. Er is geen alternatief, behalve de AfD, maar die wordt net zo uitgesloten als de PVV. De FDP zou in principe een tegenbeweging kunnen vormen, maar die buigen ook voor het groenlinkse geloof, en roepen "me too! me too!, we zijn ook heel erg groen!" Daar hoef je dus ook niet veel van te verwachten.

Argyronauta | 07-09-21 | 00:49
▼ 7 antwoorden verborgen

De NPO doet er altijd het zwijgen toe wanneer er een bevolkingsgroep zich regelmatig bezondigt aan een misdaad.
Vanavond over het onderwerp stropen werd die vraag wel aan de boswachter gesteld en die antwoordde zonder twijfelen dat het kampers zijn. Geen piepje niets. Zo maar een bevolkingsgroep gegeneraliseerd.

BrutusBosch | 06-09-21 | 22:47 | 1

Dat zijn de dingen die normaal zijn, Pietje?!

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:49

Bij deze wil ik graag het volgende nummer opdragen aan Hugo de Jonge; Hendrik Haverkamp van Normaal: youtu.be/_lbtNeH43g0

Dr. Blechtrummel | 06-09-21 | 22:47 | 1

Groetjes aan vrouw haverkamp

bots! | 06-09-21 | 22:57

Radicaal bijsturen. Daar wist de Rode Khmer ook alles van. Koste uiteindelijk een kwart van de bevolking, maar dan heb je ook wat.
Stalin wist ook wat radicaal bijsturen was. In naam van de revolutie.

Osdorpertje | 06-09-21 | 22:46 | 2

jeetje, durft nou niemand meer een Godwin te maken?

BASinnic | 06-09-21 | 23:12

Heeft er iemand voor het panel naar Hlf8 gekeken om een review te kunnen geven over hoe sneu het was?

R. Skickr | 06-09-21 | 22:45

Kaag is afgewezen door een derderangs autoverkoper met haar "progressieve coalitie". En net als alle anderen die vroeger getreiterd zijn op het schoolplein, zweert ze nu wraak door Nederland te haten. Heel, heel eng dametje dit. Ze gaat over lijken voor de macht en erkenning en het zou me niks verbazen als ze dat letterlijk deed... U en ik moeten kapotstuk want Kaag wil iets bewijzen om erbij te mogen horen...

Stalin, Mao, Ho Chi Mihn en Pol Pot hebben miljoenen doden op hun geweten uit naam van "gedwongen radicale veranderingen". Wat maakt Kaag en Klavert anders dan dit soort "wereldredders"?

Odin | 06-09-21 | 22:44 | 6

Nou, volgens mij zijn Kaag en Klavert nog niet zo bekend als Stalin, Mao, Ho Chi Minh en Pol Pot. Wel bij Jinek misschien, maar nog niet wereldwijd.

skoftig | 06-09-21 | 23:04

@Zapata10 | 06-09-21 | 22:58: Opsnoeren en muilkorven, dat is wel mijn ding ja. Al dat geouwehoer tijdens het rampetampen, geen belangstelling voor.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Interessanter is dat Kaag de formatie aan het opblazen is. Er was al nul chemie tussen Kaag en Rutte en nu gaat Kaag Rutte verwijten maken. Misschien tijd voor 'Graag zonder Kaag'.

Vula | 06-09-21 | 22:43 | 8

@Red shirt | 06-09-21 | 22:46: je leeft in je eigen wereldje hè?

Malle moer | 06-09-21 | 22:58
▼ 5 antwoorden verborgen

'Radicaal' betekent dat D'66-ers als Blokkeerfriezen op de A7 gaan staan en passerende dieselrijders hardhandig uit hun auto plukken, waarna deze in brand wordt gestoken. Vervolgens trekken de radicale hordes op na nabijgelegen woningen waar 'te groot' wonende wooneigenaren hardhandig uit hun bezit worden gesleurd, waarna het eigendom ter plaatse door een door Kaagiaans vuur bevlogen notaris wordt overgedragen aan een zevenkoppige Afghaanse vluchtelingenfamilie. Vervolgens worden er staande de tribunalen nog even wat boeren onteigend. Er worden veewagons gecharterd (*'bevrijd') , de boeren worden er met hun vervuilende veestapel in gedreven en het hele zooitje gaat richting Polen. En Kaag zag dat het goed was - en maakte en passant nog even tien miljoen over aan het nooddruftige tandartsenfonds van Mahmoud Abbas.

bisbisbis | 06-09-21 | 22:42

LouiseFrescoheefteenpunt:
Petrarca’s omschrijving van het boek als vriend verwijst naar de inspanning die de lezer moet leveren. Met boeken ontwikkel je een unieke relatie, als met een dierbare vriend: hoe een zo volledig ander leven toch zo dichtbij kan zijn. Je moet je openstellen om van boeken te leren. Soms worstel je met een boek, het geeft zich niet. Het is ontoegankelijk als een norse vriend. Dat geldt niet alleen voor non-fictie, maar juist ook voor romans. Kunst, ook in andere vormen, leert ons anders te kijken. Een eigenschap die schaars wordt......

PPuk | 06-09-21 | 22:41 | 17

@Frau Merkel | 06-09-21 | 23:17:
Sommige mensen in ieder geval wel. Anderen daarentegen blijven een enigma. ;-) *verder puzzelen doet*

MickeyGouda | 06-09-21 | 23:27

@knutsel_ | 06-09-21 | 23:01: En.. zie hier de reden waarom ik ook eigenlijk mijn vingertjes van het toetsenboord moet laten.. of éérst iets zelf moet lezen alvorens op reacties te reageren ;)

anja | 06-09-21 | 23:46
▼ 14 antwoorden verborgen

M'n beroep misgelopen,

Dit verdien je in een Formule 1 pitstopteam: Een bandenwisselaar krijgt bijna drie ton per jaar. Voor iedere gewonnen race zijn er bonussen te verdienen. Voor een bandenwisselaar 2100 euro.

Overigens heeft het raceteam van Red Bull enkele vacatures, zo is te lezen op de site van het Formule 1-team van Max Verstappen.

Bibop | 06-09-21 | 22:41 | 7

@R. Skickr | 06-09-21 | 22:49:
Ik zou als F1 baas zo'n bandenwisselaar nooit per uur betalen. XD

keestelpro | 06-09-21 | 22:59

@keestelpro | 06-09-21 | 22:59: Ik vind het helden, je ziet ze nooit pauze nemen als er gewerkt wordt. Zou je wel hun overseconden uitbetalen als baas zijnde?

R. Skickr | 06-09-21 | 23:12

@R. Skickr | 06-09-21 | 23:12:
Natuurlijk zijn het helden. Ze staan de hele race lang stand-by en weten nooit precies wanneer ze in actie moeten komen. De snelheid van hun handelen is even cruciaal als de prestaties van Verstappen. Het zijn net zo goed topsporters. F1 is een teamsport.

keestelpro | 07-09-21 | 01:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Even wat anders:
KLM stopt met vlees serveren in de toeristenklasse vanwege het milieu.
Hahaha..
Terwijl een vliegtuig een van de meest vervuilende apparaten is.

jaja | 06-09-21 | 22:40 | 22

Ach, een vlucht zonder vlees is wel te overleven maar die kleine kutplekken, die smerige verouderde toestellen, dat slechte vreten en dat sjaggerijnige overjarige en soms ronduit onbeschofte personeel, nee. Heb er een paar jaar terug mee gevlogen na een paar decennia elders te hebben gevlogen maar er is nog geen steek veranderd, blijft een waardeloze maatschappij. Kunnen wat mij betreft bij het grofvuil gezet worden.

Graaisnaaiert | 07-09-21 | 02:15
▼ 19 antwoorden verborgen

Door de dictatoriale inslag van Kaag
zou die heks deze wannebe schijt formatie zo kunnen opblazen!!
Rutte laat zijn incompetentie niet zomaar los,
want het is alles wat hij in zijn sneue politieke leven heeft!
Liever terug naar de stembus dan nog meer naar die ondemocratische
sokpoppen luisteren!!
Tijd voor nieuwe sokpoppen!!1!!1!!

TijdelijkOptimist | 06-09-21 | 22:40

Kaag gaat te veel om met jaknikkers, ze is de grip op de realiteit volledig kwijt aan het raken.

smdyasc | 06-09-21 | 22:39 | 1

Daar lijkt het inderdaad op.
En radicaal sturen? Beetje megalomaan? Nederland met zijn 17,5 miljoen inwoners gaat de 'wereld redden'? Die vrouw moet naar een psychiater.
Of voelt ze de druk van de gesponsorde D66 campagne? Die man van 1 miljoen wil natuurlijk ook dat zijn investering rendement oplevert....

Bataafje | 06-09-21 | 23:15

Radicaal
1) Afdoend 2) Afdoende 3) Diep ingrijpend 4) Diep ingrijpende hervormingen voorstaand 5) Diepliggend 6) Drastisch 7) Extreem 8) Extremist 9) Extremistisch 10) Geheel en al 11) Grondig 12) Helemaal 13) Ingeworteld 14) Ingrijpend 15) Links 16) Progressief 17) Rats 18) Rigoureus 19) Totaal 20) Uit wortels bestaande
www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenb...
7) Extreem 16) Progressief 15) Links
www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQs

nutsniet | 06-09-21 | 22:37

Van het weekend tegelde ik de vraag hoe lang het zou duren voor mijn 13 jarige, die een vaccinatie nog niet zo nodig vond, ze mag zelf beslissen, zou uitgesloten worden van bepaalde activiteiten.

En tadaaaa.

www.telegraaf.nl/vrouw/601693680/moet...

GKJP | 06-09-21 | 22:37 | 17

@Papa Jones | 06-09-21 | 23:40: Jij mag alles zelf bepalen, dat is geen vraag. Het punt is dat je het niet kunt weten omdat het niet dubbelblind is. Dat geldt voor de tegenovergestelde mening uiteraard ook.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:50

@Papa Jones | 06-09-21 | 22:55: Jij hebt ze niet allemaal op een rijtje, of ze werken in ploegen.

TonAlias | 07-09-21 | 07:24

@Papa Jones | 06-09-21 | 23:40: Nog even, en jij mag het zelf ook niet meer bepalen.

TonAlias | 07-09-21 | 07:26
▼ 14 antwoorden verborgen

רֹאשׁ הַשָּׁנָה 5782
Rosh Hashana 2021

Shanah Tovah!!

Zou Halsema de Joden al een gelukkig nieuwjaar hebben gewenst?
Ze is zo begaan en betrokken bij de Joodse gemeenschap.
nos.nl/l/2396802
Iemand al tweetjes gezien?
En Rutte?
Die staat altijd vooraan om moslims een fantastisch Suikerfeest toe te wensen.
Ach, over welke Joden heb ik het eigenlijk, de meeste zijn vertrokken.
Verder vind ik het dragen van de ster als vergelijking met deze Corona periode totaal misplaatst.

Ruimedenker | 06-09-21 | 22:36 | 4

Shana Tova!

letopuwzaak | 06-09-21 | 22:45

Gelukkig nieuwjaar en mazzeltov!

Roos | 06-09-21 | 22:47

De vergelijking met de jodenvervolging is een lastige. Het komt niet in de buurt van hoe de jodenvervolging geëindigd is. Maar ik zie wel wat parallellen met hoe het begon….

Malle moer | 06-09-21 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

Als je toch zo een drone kan besturen als in dat PGA Tour filmpje dan zou een vogel nog jaloers worden. Prachtig trouwens dat laatste shot van die zandslag uit de bunker die de hole in gaat. Zoiets kan je niet plannen. Puur toeval.

keestelpro | 06-09-21 | 22:36 | 1

Geluk heb je nodig, maar ze trainen wel op dat soort slagen.

R. Skickr | 06-09-21 | 22:42

Weten jullie wie ook een boek heeft geschreven? De meeste critici vonden het geen geweldig boek.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 22:36 | 4

@keistad | 06-09-21 | 22:48:
Mozes had daarvoor een bergknecht.
Die knecht is later heel populair geworden.

keestelpro | 06-09-21 | 22:49

Lenin?

wilderst | 07-09-21 | 00:22

Anton Geesink?

TonAlias | 07-09-21 | 07:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ik raad iedereen het oeuvre van WF Hermans aan.

Neerlands beste en nog steeds onovertroffen schrijver. Onlangs zou hij 100 zijn geworden, was hij niet gaan hemelen

Roos | 06-09-21 | 22:35 | 13

@Ichneumonidae | 06-09-21 | 22:56:
Wel waar!!! Hugo Claus is een geweldige schrijver.

Overigens ken je, en jij ook Roos, een wat meer hedendaagse schrijver Kris van Steenberge. Een Vlaming die wel wat jaren geleden debuteerde met Woesten. Dat vond ik echt een indrukwekkend goed boek.

Nuuk | 06-09-21 | 23:43

@Nuuk | 06-09-21 | 23:43: Vlamingen zijn een slag apart. En hoewel ik een boek met handtekening van Herman Brusselmans heb, kan ik me geen schrijver indenken aan wie ik een grotere hekel heb.
Maar hij is een Vlaamse uitzondering.

Roos | 06-09-21 | 23:48

@Roos | 06-09-21 | 23:48: Brusselmans vind ik dan wel weer de leukste klootzak die ik ken.
Die man schrijft alleen maar over liefde, iets wat vrij bijzonder is.

Ichneumonidae | 06-09-21 | 23:53
▼ 10 antwoorden verborgen

Zo doorzichtig, Nico Stammis is professioneel fotograaf. De goodwill machine dendert door.

Lezersfoto op de Haarlems Dagblad site. Lezer Nico Stammis liep de afval prikkende prins Bernhard jr. (rechts op de foto)) maandagochtend aanvankelijk voorbij. „Ik liep toevallig langs. Ik zag veel Grand Prix-medewerkers helpen met opruimen en complimenteerde een ervan, die mij attendeerde op de prins die ik net voorbij gelopen was.”

Bibop | 06-09-21 | 22:34

Een boekenkast in de huiskamer is een soort verlengstuk van de intellectuele penis.
Een pronkstuk.
“Kijk mij eens even!”
Ik heb jaaaren geleden de boekenkast eruit geflikkerd en heb nu 11000 titels op een harde schijf.
Scheelt een hoop ruimte.
De boeken zijn links en rechts uitgedeeld.
Lees wat je leuk vindt, maar loop er niet zo mee te koop.
Er zijn genoeg bijzonder slimme mensen te vinden die nooit een boek lezen.
En zo zijn er zat lezers die niet bijster slim zijn.

Ruimedenker | 06-09-21 | 22:32 | 14

Hmm, datzelfde heb ik met singels, EP's, LP's, CD's. Allemaal digitaal nu, vraag me af of je het nog moet bewaren om aan te tonen dat je rechtmatig eigenaar bent?

photto | 06-09-21 | 23:34

Hoeft niet. Ik heb ook een aardige serie boekenwanden, maar er komt zelden iemand op bezoek, en ik ga ook niet in kranten en tijdschriften poseren met mijn boeken. Het is gewoon dat ik verre de voorkeur geef aan het fysieke boek, van simpele pocket, al dan niet tweedehands, tot fraaie kunstexemplaren en naslagwerken, boven de elektronische versie. Ik heb ook het nodige op mijn harde schijf staan, maar ik heb er een hekel aan om dat te lezen. Korte stukken kun je dan in ieder geval nog uitprinten. Ik ruik ook graag aan boeken, ze hebben heel verschillende geuren, helaas is mijn reukvermogen met het klimmen der jaren nogal achteruitgegaan, de boeken ruiken niet meer zo lekker als vroeger.

Argyronauta | 07-09-21 | 01:15

@jaja | 06-09-21 | 22:52: Arendsoog heb ik nooit veel aan gevonden, ik vond het altijd een heel slap aftreksel van Karl May. Een cowboy die met zijn zusje nog bij zijn moeder woont, meen ik me te herinneren, jakkes! En die Witte Veder was ook maar een nep-indiaan uit een museum, niet veel beter dan Kluk-kluk of hoe die ook heten mag.

Nee, dan liever Pim Pandoer bij dezelfde uitgeverij (Malmberg), dat vond ik veel spannender, en Pim Pandoer was ook nog een elektrotechnicus, en Bas Baanders maakte uiteindelijk met zijn vuisten korte metten met de boeven, ja dat sprak me wel aan.

Argyronauta | 07-09-21 | 01:26
▼ 11 antwoorden verborgen

Je krijgt dan wel heel veel zin in drugs. De juiste welteverstaan.

knutsel_ | 06-09-21 | 22:53

Watertje en platgeslagen biertje voor Jinek.

van Oeffelen | 06-09-21 | 22:31

Er zijn er die het rode boekje van Mao lezen. Of Das Kapital.

Er zijn er ook die Witte Onschuld van Gloria zo gek als een wekker lezen.
Of dat Hallo Blanke Mensen van die Nzuma.

Daar leer je van.

Knufter | 06-09-21 | 22:31 | 1

Het groene boekje van Khadaffi

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:40

Kaag moet gewoon eens flink uitgewoond worden door een ijsbeer.

djs | 06-09-21 | 22:30 | 3

Dan krijgt ze nog iets warms en levends binnen.

F. Jacobse | 06-09-21 | 22:35

@F. Jacobse | 06-09-21 | 22:35: ..... waarbij het de vraag is of de ijsbeer zoveel kou kan weerstaan...

Yrrab | 06-09-21 | 22:48

U haat ijsberen? Evocatus

Evocatus | 07-09-21 | 00:06

Wilders twitterde dat Kaag en Rutte de chemie hebben van een mortuarium.

jaja | 06-09-21 | 22:29 | 4

@Red shirt | 06-09-21 | 22:54: Jou ook niet.

Mbovenka | 06-09-21 | 23:06

@Red shirt | 06-09-21 | 22:54:
'we'

Jij en je 7 persoonlijkheden?

Rest In Privacy | 06-09-21 | 23:14

@Red shirt | 06-09-21 | 22:54: jou ook niet

Malle moer | 06-09-21 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag mag van mij alles lezen. Van Tolstoj tot Konsalik. 24/7. Als ze maar vertrekt.

goedverstaander | 06-09-21 | 22:29

Hmm, Baudet is behoorlijk belezen en heeft zelfs Spenglers untergang des abendlandes uitgelezen. Toch lijkt dat me geen garantie voor goed landsbestuur. Rutte heeft Hayek op zijn nachtkastje liggen, the road to serfdom. Maar of hij dat boek ooit gelezen heeft.

Zapata10 | 06-09-21 | 22:29 | 1

Houdt zich meer bezig met de elektrische melkboer als u het mij zou vragen.

F. Jacobse | 06-09-21 | 22:39

Boek lezen... mmm.... 'The Great Reset' van Klaus Schwab?

Yrrab | 06-09-21 | 22:28 | 1

Da s gewoon unne knop op uwen computer. Das geen boek.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:41

Radicaal & Kaag.......
- radicaal opzouten?
- radicaal richting The Palestines?
- radicaal schnauze zu?

PolderTaliban | 06-09-21 | 22:27

Ze heeft een punt, niet vanwege de inzichten die het boek oplevert, maar vanwege dat ze dan niet bezig zijn met onzinnige maatregelen.

knutsel_ | 06-09-21 | 22:27

Kaag, steeds enger.

Verderkijkert | 06-09-21 | 22:26 | 1

daarom misschien goed tegenwicht voor Rutte? Gaat niet om sausje gaat om hetzelfde vlees.

nobodiesunmighty | 06-09-21 | 22:47

Van Oef is begonnen aan de biografie van Josef Kotalla, wiens gedrag overeenkomstigheden lijkt te vertonen met de plempsels van sommige ontspoorde reaguurders.

van Oeffelen | 06-09-21 | 22:26 | 9

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Wattman | 06-09-21 | 22:41

Is dat een ode, die biografie?

TonAlias | 07-09-21 | 07:18
▼ 6 antwoorden verborgen

DE NRC, alstublieft. Het is 'de' (Nieuwe Rotterdamsche) Courant.

bisbisbis | 06-09-21 | 22:26 | 1

dat is aan HET Handelsblad Amsterdam volk niet besteed. Handelsblad is niet eens deel van de naam meer.

AntiZanicz | 06-09-21 | 23:20

Ik heb al moeite met de Donald Duck.

Laag_opgelijdt | 06-09-21 | 22:25 | 2

Ik word altijd een beetje bang van buurman Bolderbast. En durf de pagina dan niet om te slaan.

Blote Bertus 2000 | 06-09-21 | 22:30

Ik heb al moeite met de Bobo…

eerstneukendanpraten | 06-09-21 | 22:31

Thierry heeft heel veel gelezen en zelfs geschreven…

Hemmenaar7 | 06-09-21 | 22:24 | 6

@Tobi | 06-09-21 | 22:27:
-
Hoezo? Ook ik prijs sporadisch het FvD - maar ik zal het gevoeglijk uit mijn hoofd laten om er ooit (nog) op te stemmen...

bisbisbis | 06-09-21 | 22:33

Geschiedenis is een mooi vak. Het herschrijven daarvan valt daar niet onder.

van Oeffelen | 06-09-21 | 22:37

Als je iets omschrijft, is het niet automatisch waar. Ik merk aan veel mensen die refereren naar hun belezenheid dat ze een hoop shit hebben gelezen dat ze - omdat het in een boek staat - voor vaststaand feit hebben overgenomen.
Thierry is ook zo'n malloot die alles lukraak overneemt uit boekjes die hem zijn aangeprezen. Als hij het Donald Duck vakantieboek zou lezen, zou hij ook denken dat eenden kleertjes aan hadden en konden praten. Zo slim is hij namelijk ook niet.
Dus kappen nou met dat gezeik over boeken lezen en al helemáál over dichters. Rapper Sjors is ook een dichter, hoef ik het verder niet meer uit te leggen he?

Bakkeleures | 07-09-21 | 09:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Kaag is niet een beetje maar echt helemaal knettergek!

eerstneukendanpraten | 06-09-21 | 22:24 | 6

Kaag heeft gewoon gelijk. Een aantal zaken als CO2 en NOx moet gewoon direct aangepakt worden. Daarbij nog PFas. Praten is voorbij.

AntiZanicz | 06-09-21 | 23:22

@AntiZanicz | 06-09-21 | 23:22: transitie van kapitaal en invoering van het communisme en alle macht naar de wereld elite. Gebruikmakend van de nuttige idioten die geloven in de klimaatkolder. Kijk gewoon naar buiten. Niets aan de hand. Klimaatverandering is van alle tijden (wijnbouw in Schotland). Nooit anders geweest. De wereld vergaat niet en NL overstroomt niet. Laat u toch niets op de mouw spelden.

Boeddha18 | 07-09-21 | 08:27
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl