Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Omerta Omnia

De moordpoging op Peter R de Vries wordt hopelijk een keerpunt.

Hij ging in een paar kogels van luis in de pels naar heilige. Er kwam ongekende eenheid. We waren geschokt vanwege iets dat al lang werd besproken en verwacht. Zelfs de Koning mocht het duiden: "Dit is een aanslag op de journalistiek en op de rechtsstaat." 

Samen met de moorden op misdaadverslaggever Martin Kok, advocaat Derk Wiersum en de broer van de kroongetuige is de boodschap helder: wie spreekt over de Mocro Maffia, sterft. Ze willen volledig ongehinderd hun gang gaan. Vergeet ondermijning, het gaat helemaal niet zo subtiel. Het is ook niet vreemd dat politici alleen hun walging uitspreken, maar niet durven handhaven.

Er lag namens de Mocro Maffia al een afgehakt hoofd op straat. Toen werd gevraagd de beelden direct te wissen, en dat gebeurde nu weer. Verdere verspreiding van beelden is ook verdere verspreiding van de onderliggende criminele boodschap, alleen gaan we deze problemen niet oplossen met wegkijken, zwijgen of negeren. Symptoombestrijding werkt niet. 

Dit zijn Mexicaanse toestanden. Keihard geweld, gewoon overdag, puur machtsvertoon. Peter is niet het doelwit, dat is zijn complete beroepsgroep. Na de moord op Martin Kok van vlindercrime was soms het beeld eigen schuld dikke bult. Hij schreef te makkelijk, hield zich aan geen enkele norm. Het was echt abject en infaam dat de meute daarin meeging. Hier werd een moord goedgepraat.

Een fruithandel waar ooit eens 400 kilogram coke onderschept werd, wordt al twee jaar afgeperst. Meer dan tien beschietingen, ontploffingen of het neerleggen van handgranaten. Ook die boodschap komt inmiddels hard aan: bel geen politie bij een drugstransportje, want de rekening is voor u. De politie kan u niet beschermen. Die coke gaat betaald worden!

De voorzitter van de orde van Advocaten zei: "We moeten ons bewust zijn van de risico's." Dit is fataal fatalisme, blind accepteren van de situatie. Hoe meer beveiliging journalisten en advocaten van slachtoffers of kroongetuigen nodig hebben, hoe meer kosten ze hebben en hoe minder goed ze hun werk kunnen doen. De maffia hoeft ze echt niet allemaal direct te raken. 

Zouden onze lijsttrekkers doorhebben dat na advocaten, journalisten en officieren van justitie de volgende slachtoffergroepen rechters en volksvertegenwoordigers zijn?! Zouden ze weten dat beveiligen de oorzaak niet aanpakt? Dat beveiligen nogal lastig is als de tegenpartij ongekend budget heeft. Portugal sloopte dat budget door het aantal klanten en verslaafden te verminderen. 

Pim Fortuyn en Peter R. de Vries werden beide aangevallen na een liveshow. John van den Heuvel mag niet meer in liveshows. Buigen voor geweld is pragmatisch, soms nodig, maar je kan het niet langdurig blijven doen. Hoe zien politici de volgende campagne voor zich? Vraag anders eens aan Geert Wilders hoe het is om campagne te voeren terwijl je uitgebreid beveiligd wordt.

Dit geweld is een langzaam escalerend patroon, geen incident, daarom zien we anonieme getuigen, anonieme officieren, anonieme rechters, anonieme advocaten, anonieme journalisten, anonieme columnisten en een anonieme internetamoebe zoals ik. Niet dat ik mezelf zou durven vergelijken, maar wie spreekt heeft geen idee meer tegen welke prijs. Dat zorgt voor zelfcensuur.

Dit stopt niet vanzelf. Elk jaar dat de criminele sector minimaal 19 miljard binnenharkt, is een jaar dat ze nog meer geld hebben om te moorden, om nog een laag stromannen en katvangers in de organisatie te bouwen en om nog meer ambtenaren om te kopen. Op die manier is Mexico langzaam in een onmogelijke situatie terechtgekomen, volledig geregeerd door drugskartels.

Het maakt bij dit soort criminele budgetten ook niet meer uit hoe vaak er jonge criminelen worden gepakt en veroordeeld voor aanslagen of andere werkzaamheden. Er is zat geld om ze te vervangen. Van deze draak het hoofd afhakken is even zinloos, er groeien er zo drie terug. Hier moet je echt de hele organisatie integraal slopen, dat lukt niet met individuele vervolgingen. 

Dit is een zeer ongelijke strijd. De moord op Theo van Gogh kostte de Amsterdamse recherche gedurende vier maanden een derde van hun capaciteit. Een enkele moord in een stad met een miljoen inwoners is genoeg om het brein van de politie in veel andere zaken tot stilstand te manen. Al het feminisme stopt bij capaciteitsgebrek

We hebben niet meer blauw op straat nodig, de heterdaadkracht is op orde. We moeten ook niet meer privacy inleveren in de hoop dat criminelen klassiek bellen, appen of mailen. Zo dom zijn ze helaas niet altijd. Dit tij ga je alleen keren als de politieorganisatie zijn huiswerk kan doen, en drugskartels kan ontmantelen voordat ze daarvoor te machtig worden. 

Dit vraagt om een verdubbeling van de recherchecapaciteit, niet om een extra samenwerkingsverband dat vastloopt op bureaucratie of een eindeloze vergadercultuur tussen allerlei partijen. Hier horen groepen van honderden rechercheurs onder een enkele vlag. Dit is asymmetrische oorlogsvoering met maffiosi volledig verweven in de maatschappij.

Helaas zijn op tijd of adequaat ingrijpen geen talenten van ons kabinet.

Reaguursels

Inloggen

Nu we het toch over criminelen en camera's hebben. In Utrecht liggen de ramen eruit en is een betonnen muur opgeblazen en toevallig zijn er weer net geen camera's op die plek (verwijderd) en de politie zegt te denken dat het om vuurwerk gaat. Nergens papier en karton (vuurwerkafval) te vinden? Ze lijken echt alles te doen om problemen te downplayen en over een paar jaar zijn dit soort jochies de nieuwe aanslagplegers als we niet uitkijken. Het lijkt meer een handgranaat die gebruikt is. nos.nl/artikel/2388893-ontploffing-ut...

Watching the Wheels | 11-07-21 | 15:04 | 1

Hoogstwaarschijnlijk het testen van nieuwe springstof voor het openblazen van een geldautomaat

theo-is-dood | 11-07-21 | 16:13

Ik heb zelf wel enkele ideeën om die zandbakcrimineeltjes een paar toontjes lager te laten zingen, zo moeilijk hoeft het niet te zijn als je de roze bril even in de verkleedkist laat. Vooralsnog krijgt de kliek die het nu voor het zeggen heeft een kans hun verknipte realiteitszin achter zich te laten en het "wij zijn Nederland" te prevelen. Of u daarbij zo vriendelijk willen niet alles door te schuiven naar de volgende generaties (ik vraag het eerst even vriendelijk).

Zonnebrildrager | 11-07-21 | 14:17

Wat een onzin, grote flauwekul. We hebben al zoveel moorden gehad. Er komt nooit een keerpunt, dat bestaat niet. Dit is slecht de zoveelste en er gaan er nog heel veel bijkomen. Politici kijken altijd al weg van problemen en hebben niet het benul iets echt aan te pakken.

Rest In Privacy | 11-07-21 | 13:31 | 1

Met wat extra stageplaatsen komt het wel goed hoor.

Cassandra | 11-07-21 | 15:13

Al duw je 10 rechtse standbeelden om maakt het niet uit, duw je 1 links beeldje om dan is het de druppel.

Gijsbert | 11-07-21 | 13:14 | 1

Is wel zo.

streknek | 11-07-21 | 13:29

Geruststellende gedachte dat straks met NX66/GL alias MB/PvdA een goede basis hebben in Rutte IV. De vlag kan weer uit bij crimineel Nederland, we gaan het straks weer links en zogenaamd progressief oppakken.
-
Halsema heeft het niet groots in de kwaliteitscouranten laten zetten en de NX66PO heeft het ook maar stil gehouden. Maar in Amsterdam is er een proef gestart met preventief fouilleren.
Grootste angst van Halsema is dat het effect heeft, dan is er weer aantoonbaar een links puntje niet reëel. Maar waar ze pas echt van wakker liggen bij GL is de stigmatisering straks, wanneer de resultaten bij de fouilleerders een patroon zichtbaar wordt. Ze moet er niet aan denken.

bananabanana | 11-07-21 | 13:12 | 1

Dat patroon is allang duidelijk. De roze olifant in de kamer die men niet wil zien.
Want dan wordt duidelijk dat het nastreven van hun multikultie utopie niet werkt

bqbq | 11-07-21 | 14:56

Maar waarom dat geheimzinnige gedoe over de toestand van peter? Hij is hersendood. Dat durf ik wel te beweren. Gister plaatste zijn zoon een foto van hun 2 samen. Met een hartje. Die foto zegt genoeg. Wanhoop,verdriet en hoop die ze op gaan geven. Het komt niet meer goed. En juist het zwijgen erover geven aannames zoals de mijne teveel kans. Breng nou gewoon naar buiten hoe t met hem is. Het berichtje van helaas moeten wij ..... Daar kan je op wachten. Maar wanneer dat is? Dat hangt af van hoelang de fam echt nog hoop houd. Hoop doet leven. Maar hoe is dat leven nu? Mischien moet ik al mijn woorden terugnemen en komt hij er wel bovenop. Maar ik vermoed zelf sterk van niet.

haatsmurfin | 11-07-21 | 12:58 | 4

@Lorejas | 11-07-21 | 13:04: Het zal wel,,maar als iemand van het gewone klootjesvolk het was geweest had alles allang de rondte ingegaan.. Het is erg wat er is gebeurd,dat is zeker,maar men doet nu net alsof hij een heilige is.

haatsmurfin | 11-07-21 | 13:44

@haatsmurfin | 11-07-21 | 13:44: En kijk naar alle andere voorbeeden,zoals theo van g en pim.. Ohoh allmaal zoveel fotoos zoveel mogelijk alles in de media.. maar daarna ook weer heel snel uitgedoofd en weer verder met de orde van de dag. Laat mij maar prive zijn ,de waarheden zijn soms hard om op tafel te gooien. Maar word dus duidelijk gedoseerd gedaan omdat t maar net is over wie het gaat.

haatsmurfin | 11-07-21 | 13:46

Ga je lekker vanavond Shownieuws kijken en wie weet.

Lorejas | 11-07-21 | 14:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dat deze zaak zo enorm opgeklopt wordt. Natuurlijk is het erg wat er gebeurd is, maar om nou steeds maar weer te roepen dat het een aanslag op de journalistiek of de rechtstaat is............ Dat gaat veel te ver en is volgens mij geheel niet waar het hier om gaat. De Vries wist dat als je je in een wespennest begeeft, je gestoken kunt worden. Hij is niet neergeschoten omdat hij een journalist is maar "gewoon" omdat hij zich bemoeide in een maffiazaak.

Eminent | 11-07-21 | 12:56 | 2

Nou ja, zoals het er nu naar uitziet lijkt de reden inderdaad te zijn dat hij die kroongetuige in dat Marengo proces adviseerde. Dan is het sec wellicht geen aanslag op de journalistiek, maar toch zeker wel op de rechtsstaat, vind ik.

En hoe moet je anders de moord op Derk Wiersum, de advocaat van die kroongetuige duiden? Moet je dan ook redeneren: hij is niet neergeschoten omdat hij advocaat is, maar 'gewoon' omdat hij zich, beroepshalve, bemoeide in een maffiazaak?

Dr_Johnson | 11-07-21 | 13:06

waar bemoei jij je mee?

Gijsbert | 11-07-21 | 13:12

Men is het er nu wel over eens; het zijn allemaal aardige jongens en slechts een promille van een enkeling is tijdelijk van het rechte pad verdwaald, maar zelfs dat is dan om nobel voor zijn familie en verre kennissen te zorgen.

Wat wij blanke witte hufters kunnen leren van deze selfmade successen is het ontbreken van eigenbelang, het tomeloze altruïsme, het doorzettingsvermogen om ondanks het ongebreidelde racisme in deze schofterige maatschappij kansen te pakken.

28 | 11-07-21 | 12:49

Als je hier op Geenstijl op een nette manier in herinnering brengt hoe Peter zelf oordeelde over anderen die neergeschoten werden, ( Van Gogh, Fortuyn, Charley Abdo) word je "weggejorist" . Geenstijl onwaardig.

streknek | 11-07-21 | 12:49

Je zit er compleet naast Feynman, met je frame dat dit een aanslag is tegen journalisten. Dit was een aanslag op de verdediging van de kroongetuige. Peter heeft meerdere petten op die zich slecht laten combineren met objectieve journalist. Nu ga je helemaal mee met de fictie dat dit in het verlengde ligt van de nos-haat... Dat geloven ze enkel bij de NPO.

geenjagergeenneeger | 11-07-21 | 12:42
-weggejorist-
B.Chamel | 11-07-21 | 12:16 | 3

Wat je het beste kunt doen om de criminaliteit aan te pakken is om cluster b persoonlijkheidsstoornissen tegen te gaan en zo jong mogelijk op te sporen. Laten bepaalde cluster b persoonlijkheidsstoornissen nou juist vreselijk worden gestimuleerd en bejubeld in deze samenleving en je snapt dat het in principe niet gaat om een crimineel element dat moet worden bestreden maar om het ene criminele element dat het andere criminele element probeert te bestrijden.

Axelvon | 11-07-21 | 11:39 | 5

@DeterioraSequor | 11-07-21 | 12:10: onuitvoerbaar. Dan maar alleen trouwen in de moskee en niet voor de wet. Of persoonsgegevens vervalsen, (zo gebeurd in Marokko voor een paar euro’s ) enz.

Kattie | 11-07-21 | 13:05

@DeterioraSequor | 11-07-21 | 12:10: wat heeft dat met Polen en Antillianen te maken die moordaanslagen plegen? Of wil je aantonen dat neef en nicht huwelijken VWO'ers als Taghi produceren?

Cobarde | 11-07-21 | 13:56

@Kattie | 11-07-21 | 13:05: Onuitvoerbaar?? Verboden in Korea, Australie, Zuid-Afrika, Taiwan en in dertig staten van de USA. Klik: en.wikipedia.org/wiki/Prohibited_degr...

Dus waarom het hier niet zou kunnen is me een raadsel. Enig idee hoeveel dove kinderen er geboren worden bij Turken die met hun nicht trouwen?

theo-is-dood | 11-07-21 | 16:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Conclusie:

Iedere politicus die het op social media delen van beelden van slachtoffers (zoals die van Peter R. De Vries) wil verbieden is een handlanger van de mocro maffia.

Het delen van de beelden heeft in dit geval de aandacht gevestigd op twee mogelijke spotters, waarvan ik durf te wedden dat de politie die spotters niet zou zijn opgevallen.

gaffelbaard | 11-07-21 | 11:08 | 3

Die weddenschap zou ik wel aandurven, ten faveure van de politie.

DeEchteWaarheid | 11-07-21 | 11:21

Alle beelden worden door de politie geanalyseerd en er worden zeer veel antecedenten nagetrokken soms zelfs al van dagen tevoren van "toevallige" passanten.

Bolhoed | 11-07-21 | 11:27

Uw eigen kennis of beperkte voorstellingsvermogen is dan weer niet maatgevend voor waar een ander toe in staat is. Ik zou maar geen criminele carrière nastreven.

Joris Beltsin | 11-07-21 | 11:34

Er is maar 1 manier; legaliseer alle drugs.
Alleen dan stopt het.

Remus McMillan | 11-07-21 | 11:07 | 8

Beste allemaal.
U maakt allen een denkfout.
Drugs gebruik zal nooit stoppen.
Net als moord.
En ik zeg niet dat men moet stoppen met criminaliteit bestrijden, het is wel een noodzaak om de handel in verboden middelen minder lucratief te maken.
Als men, de eindgebruiker dus, hun coke of pilletjes gewoon bij de apotheek kunnen halen dan hoeft men niet meer bij de Straatdealer terecht.
Er is controle op kwaliteit en gebruik kan goed in kaart gebracht worden.
Want de war on drugs is niet te winnen.
Nooit.
Dat heeft Amerika 40 jaar lang laten zien.
Dus voordat we deze doodlopende weg inslaan, zou ik eerst een andere bewandelen.

Remus McMillan | 11-07-21 | 14:57

De weg van de minste weerstand is de koers die we nu al enige jaren hebben gevolgd. Met als gevolg de puinhoop waarin we ons nu bevinden.
U vergeet dat u de drugs handelaar hiermee "cart blance" geeft . Dit is niet de kruidenier op de hoek maar een internationale "slaven" handelaar die zijn klanten "Hooked" in een sociaal verrot netwerk.
Deze kruidenier heeft NIETS met uw welzijn of welbehagen en is slechts "only in for the money".
Een knieval aan dit product is een overgave aan de rest van zijn snellere "meet your maker products".
Ik weet nu ook al precies wie of waar u vandaan komt . Een California wannabee. What is my favorite choice of drug, De waarheid doet er niet meer toe, toch?
Als ik maar in het weekend m'n shotje krijg.

youtu.be/mCdYJ8q2OI8?list=RDeM3_W068T...

Datgingniegoed | 11-07-21 | 17:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Een minister van justitie die gemaakt een poging doet te huilen bij een paar vragen. Dat zegt alles over hoe in dit land de criminaliteit wordt bestreden.

Therapietje | 11-07-21 | 11:01 | 2

Vraag me af wat hij en zijn spindoctors hiermee willen bereiken. Hoe zouden mij dergelijke emoties van een minister überhaupt moeten geruststellen? Het is een ultieme feminiene reactie waarbij de beleving van het probleem belangrijker is dan de oplossing. Wat kopen we daarvoor?

Joris Beltsin | 11-07-21 | 11:07

Zelden iemand zo zien persen op een traan die niet kwam. Wat een slechte actrice.

BrulSpin | 11-07-21 | 11:26

Goed dat Martin Kok nog even wordt genoemd. En gebruik geen coke.

Piet Karbiet | 11-07-21 | 10:49

De moord op Peter R de Vries was géén "aanval op de journalistiek en de rechtsstaat". Het was een maffiamoord, Peter liet zich in met kroongetuige Nabil B en dat werd hem (net als advocaat Wiersum) fataal.
Elke moord is altijd afkeurenswaardig, maar we moeten Peter vooral niet heilig verklaren. Peter heeft zich meermaals ingezet *tegen* de journalistiek, en ook *tegen* de Vrijheid van Meningsuiting waar goede journalistiek van afhankelijk is.

Zo stond Peter Erdogans partij denk juridisch bij nadat denk was betrapt op het organiseren van een nepnieuws campagne ("Nederland zuiveren"). Het bewijs van die nepnieuwscampagne kwam van een verborgen camera; en dat mocht volgens Peter niet.
Maar het meest schokkend was zijn stellingname tegen Charli Hebdo nadat die redactie was uitgeroeid; "te provocerend"... Alsof Peter die cartoons ooit gezien had?

Niet lang na de moord op van Gogh (dus ook na de moord op Fortuyn) pleitte Peter voor het stopzetten van de beveiliging van Wilders en Hirsi Ali. Peter vond dat wie de sharia overtreedt daar zelf de consequenties van moet dragen.
Peter ageerde graag tegen democratische en geweldloze islamcritici, maar zei nooit een kwaad woord over mensen die tot politieke moorden opriepen zoals Akwasi, van Riessen, etc. Terwijl daar toch wel wat over te zeggen was, met name omdat linkse oproepen tot politiek geweld volgens het OM altijd legaal zijn.

En zo zijn er nog wel wat zaakjes waar Peter precies aan de verkeerde kant van de geschiedenis stond. En dat rechtvaardigt geen moord, maar maakte hem wel onderdeel van het probleem. Als politiek geweld geaccepteerd wordt blijven religieus geweld, seksueel geweld en crimineel geweld echt niet achter; dat zijn communicerende vaten.

Straffeloosheid betekent niet alleen dat daders van gruwelijke misdrijven vrij rond blijven lopen. Het betekent ook dat slachtoffers geen aangifte durven doen; dat getuigen niet willen getuigen; dat aanklagers, advocaten en rechters bepaalde zaken niet durven behandelen. Niet behandelen; of uitspraak doen in het voordeel van de meest gewelddadige partij. Dat alles zal de bereidheid tot aangiftes en getuigenissen weer verder uithollen. Een vicieuze cirkel die een welvarend land in een shithole zal veranderen. Want straffeloosheid betekent ook dat eerlijk geld verdienen geen optie meer is; dan wordt je beroofd, je kinderen gegijzeld, etc. Eindresultaat is een derde wereldland met een kleine stinkend rijke elite in zwaar beveiligde wijken, en een grote meerderheid van zwart bijklussende bedelaars.

Zitten we daar op te wachten?
Zo niet dan hup, omhoog die pakkans en omhoog die straffen.
Op dit moment is de Mexicaanse maffia (70.000 doden per jaar) zich hier al aan het vestigen. Het is echt geen goed idee dat maar weer te gedogen.

Dandruff | 11-07-21 | 10:40 | 12

@BrulSpin | 11-07-21 | 11:25: Die migranten komen vrijwillig. Je laten misbruiken om egoïstische korte termijn redenen en daarom je als een beest gedragen om het vol te kunnen houden is domweg geen beschaving meer.

zeurmachine | 11-07-21 | 11:40

Heel mooie tegel.. ik hoop dat onze overheid ook meeleest al zullen ze dat nooit toegegeven

aardv@rk | 11-07-21 | 12:38

Peter heeft op een gruwelijke manier een Check met de realiteit gekregen

geenjagergeenneeger | 11-07-21 | 12:52
▼ 9 antwoorden verborgen

We hadden al zoveel keerpunten kunnen hebben de afgelopen 25 jaar, maar we moeten gewoon naar de kloten. En we verdienen ook niet beter, een slap volk met nog slapper leiderschap...

Pittzz | 11-07-21 | 10:13

En zo moeilijk is het niet, maak gebruik en bezit strafbaar, en straf dan ook fors. En geef criminelen een echte zware straf, inclusief het “three strikes = out” systeem voor misdaden waar langer dan een jaar gevangenis voor staat.

captainobvious | 11-07-21 | 10:11 | 2

Maar het ís nu toch al strafbaar? Alleen het gebruik van softdrugs wordt ''gedoogd'.

Zenzeo | 11-07-21 | 10:59

Of doe zoals Portugal en decriminaliseer het.

einz | 11-07-21 | 11:30

Alle drugs legaliseren, net zoals nicotine en alcohol, en je ontneemt de criminaliteit hun verdienmodel.

CleaudeSacke | 11-07-21 | 10:02

Dit land lijdt echt massaal aan geheugenverlies. Hartstikke erg voor Peter en ik heb jarenlang zijn ongezouten mening en lef wel kunnen waarderen maar waar huilstruiken de media nu over? Aanslag op de persvrijheid? De rechtstaat?
Kom op zeg! Peter was zelf dik bevriend met criminelen, zoals Klaas Bruinsma, eind jaren 80 de grootste drugsbaron van Europa. En nu noem ik 1 vriendje maar de lijst van zware, bevriende criminelen is een stuk langer. Maakte hij in de jaren 80/90 ook geen geheim van hoor.
Peter heeft in dat milieu ook flink wat vijanden. Gaan we nu erop toezien dat we hier de politie nog meer macht gaan geven? Omdat dit ene verhaal zo opgeblazen wordt? Het is allemaal wel een beetje opzichtig hoe alle lijnen direct naar Taghi wijzen. Ik vind het allemaal wel erg toevallig en als die man zo’n grote jongen is, dan is dit wel een hele knullige aanslag.
En hoe kan een filmpje zo’n slechte kwaliteit hebben? Die gasten verdienen toch miljarden? Waarom dan filmen met een aardappel?

BrulSpin | 11-07-21 | 10:00 | 3

Serieus goed verhaal. Dank.

zwartzondersuiker | 11-07-21 | 10:14

Toevallig? De dader blijft wel een neef. Of wilt u suggereren dat die zo zwakbegaafd is dat zich gedachteloos voor het karretje van anderen heeft laten spannen?

Joris Beltsin | 11-07-21 | 11:01

Joris Beltsin | 11-07-21 | 11:01
Nee de dader is een neef van een ‘hitman’ van Taghi. Te toevallig bijna maar even nuchter gedacht kan ik me voorstellen dat hitman nou niet bepaald een beroep is waarbij je vast in loondienst bent bij zo’n groep. Het zou ook zo kunnen zijn dat hij een neef is van een man die onder andere hitman is van Taghi.
Dit schrijven media bij voorbaat niet, dat is niet sensationeel genoeg.

BrulSpin | 11-07-21 | 11:18

En Rutte, hoe vindt je zelf dat het gaat in Nederland na tien jaar beheer?

zwartzondersuiker | 11-07-21 | 09:49

Het is nog maar zondag. Uiterlijk woensdag is alles weer normaal en bestaat het hele probleem niet meer.

Mazzelstof | 11-07-21 | 09:32

Laten we vooral met z'n allen weer heel verontwaardigd gaan doen, over hoe dit nou heeft kunnen gebeuren.
Met een compleet financieel uitgekleed en onderbemand politie systeem staan we met een "knife at a gun fight".
Roep de hulp in van de geheime dienst, staat met een kop in de krant. Alsof dit nog niet gebeurd is.
We hebben het veel te lang op zijn beloop gelaten waardoor de harddrugs handelaren veel te groot en te machtig zijn geworden.
Laten we het verder uit de hand lopen dan krijgen we Mexicaanse toestanden waarbij je na zonsondergang niet wordt geacht buitens huis te bevinden en indien toch, dan onder politie/ leger begeleiding.
Roep die leger troepen uit Litouwen maar terug om de Politie thuis te helpen met de grote schoonmaak.
Het paard van Troje staat allang en breed binnen de vesting muren en de poort staat wagenwijd open door globalistisch geneuzel.

Datgingniegoed | 11-07-21 | 09:26

“Daarom maan ik nog eens aan om zich niet te laten verontrusten. Het is beter dat men later getuigen moet dat de regering wel heel erg voorzichtig is geweest, dan dat haar, met hoe geringe kans ook, later verweten zou kunnen worden, dat zij gedut had in een tijd, dat waakzaamheid plicht was.

Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer zij straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden.”

philia | 11-07-21 | 09:17 | 4

Dit dus!

Datgingniegoed | 11-07-21 | 09:29

@DeCynischeAmbtenaar | 11-07-21 | 09:20: Colijn sprak deze woorden in 1936. Wel een verschil met de situatie nu. De maffia is onder ons en begint niet met meer macht te krijgen, maar is al bijna onverslaanbaar. Ze moeten NU iets doen bij de overheid, maar ja, te geschokt, dus eerst maar even op vakantie.

B. Randnetel | 11-07-21 | 10:56

@B. Randnetel | 11-07-21 | 10:56: er is hoop, in Italië is de maffia succesvol aangepakt.

DeCynischeAmbtenaar | 11-07-21 | 11:33
▼ 1 antwoord verborgen

En dat allemaal in dezelfde week dat Wilders definitief werd veroordeeld voor zijn uitspraak dat hij minder criminele marokkanen wil.
De ironie.

2voor12 | 11-07-21 | 08:48 | 6

@Otto Normal | 11-07-21 | 09:59: Nee, we hebben ze nou zo'n beetje allemaal.

Mazzelstof | 11-07-21 | 13:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Grapperhaus heeft intussen keihard gereageerd door niet een beetje boos maar ontzettend!! boos te kijken op het journaal. Het schijnt dat Radouan T. daar zo van geschrokken is dat hij niets meer met de mocromaffia noch misdaad in zijn algemeenheid te maken wilt hebben.

K. Westergaard | 11-07-21 | 08:47 | 1

Valt alweer mee dat ie niet ging huilen.

gnidegna | 11-07-21 | 09:53

Start nou eens gewoon onderaan... bij de schoffies.. en dan geen harkbeleid of theedrinken maar repressie.
Geen kontakten en iftar bezoeken maar handhaven zodat er geen nieuwe generaties opstaan of geminimaliseerd worden...
Treedt gvd op... ipv te sensibiliseren want dat is in alle geledingen vd maatschappij het uiteindelijke failliet vd samenleving...

Troyan horse | 11-07-21 | 08:32 | 1

Pak de gebruikers aan, de vraagkant dus, en verstoor de distributie onderaan , het kanaal naar de vraag. Pak dan ook de witwaspraktijken aan, en voila. De hele business wordt een stuk minder winstgevend.

DeCynischeAmbtenaar | 11-07-21 | 09:23

Een totaalverbod aan de gebruikerskant? Tja, persoonlijk ben ik 100% voor. Inclusief de zogenaamde softdrugs*. Jaren geleden waren de 'coffeeshops' al een dilemma onder winkeliers; enerzijds gewone ondernemers, anderzijds crimineel omdat de waar feitelijk illegaal is.
Een manier om de handel snel naar de knoppen te helpen is, hoe vervelend ook, de goederen te 'besmetten'. In plaats van kilo's coke of andere zooi uit het systeem te halen door de politie, het spul goed giftig maken en door laten gaan.
De 'recreatieve' gebruiker zal telkens gaan twijfelen of het volgende shotje niet tot een héle vervelende ervaring gaat leiden, en leg op de zaak maar eens uit waarom je een week in het ziekenhuis lag...
De 'professionele' gebruiker zal het risico op de koop toenemen en wellicht ras zijn eind vinden.
Hoe dan ook, pak de gebruikers (ook) aan. De grote mannen zitten veilig, daar kom je niet aan. Tijd voor actie op dat deel, waar je wél invloed op hebt. En dat dan een kwart van Amsterdam problemen gaat geven, jammer dan.
*alcohol, nicotine en caffeïne valt nog over te discussieren.

EEnzame SchizofrEEN | 11-07-21 | 08:01 | 2

Die grote mannen moet je juist wel aanpakken...

DeCynischeAmbtenaar | 11-07-21 | 09:25

Oh, als je de markt gaat verzieken, ben je de eerste die het loodje legt.

CleaudeSacke | 11-07-21 | 09:56

Nederland volledig naar de verdoemenis, vroeger toen was alles chill en relaxt tegenwoordig moet je oppassen dat je geen kogel kopt als onschuldige burger. Snap niet hoe het zo ver heeft kunnen gaan. Denk toch wel de schuld van de politiek met hun taakstrafjes hier en daar. Gaat nergens meer over. Dit soort gasten opsluiten of afknallen en de sleutel weg gooien. Kansloos kut volk. Waren we maar weer in de jaren 80 beland toen bijna alles nog ok wad

schandknaap | 11-07-21 | 07:42

Gebruik je? Dan hou je deze ellende in stand. Denk je dat je cokedealer ook je mattie is en dat jij cool bent? Die vriendschap is gebaseerd op verkoop. Nothing more and nothing less. We zien de verminderde cokeresten in de riolering tegemoet! Zoek hulp!

BrokenTipi | 11-07-21 | 07:36 | 4

Daar heb je alleen de fruittelers maar mee Acidstain.

NeedIsaymore? | 11-07-21 | 09:07

Gewoon legaliseren die bende, levert ons bakken met geld op en scheelt bakken met geld in het politieapparaat. Mensen gebruiken toch wel en mensen moeten er ook vrij in zijn om te doen en laten met hun eigen lichaam wat ze willen.

Shadowzz | 11-07-21 | 11:01

@Shadowzz | 11-07-21 | 11:01: Zo’n honderd jaar geleden werd cocaïne bij de drogist verkocht. Hetzelfde geldt voor amfetamine (speed). De vraag is of de honderden miljarden die in Amerika en Europa zijn uitgegeven aan de War On Drugs niet beter besteed hadden kunnen worden.

theo-is-dood | 11-07-21 | 12:35
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een treurig nieuws. Wat is er gebeurd met het optimistische bericht dat alle criminele telefoons zijn gehackt en dat alle drugsdealers opgepakt gaan worden?

bimbam | 11-07-21 | 07:33 | 1

Het lijkt mij dat als je encrypted wilt bellen dat beide partijen zo'n telefoon moeten gebruiken. Dealertjes bellen lekker met lebara.

Joffri | 11-07-21 | 09:29

Als er 1 ding is waarin de EU eensgezind is dan is het dit verhaal van Feynman. De remedie van de politici, justitie en daardoor aangestuurd de politie is wegkijken, verzwijgen, goedpraten. Misschien dat het niet in alle landen even erg is, maar dat komt nog wel. De expansie van de de EU gestuurd door grote bedrijven is ook de expansie van de (geïmporteerde) misdaad, de ontogenese is de recapitulatie van de fylogenese. praten over deze is niet goed

bergsbeklimmer | 11-07-21 | 05:34

Wanneer het aanbod bestreden wordt, is er nog steeds vraag. Wanneer de vraag daalt, daalt het aanbod mee...
De gebruikers zijn weliswaar heel talrijk, maar ook een stuk minder gevaarlijk.

etwaboy | 11-07-21 | 05:32 | 3

Begin inderdaad te duwen aan de vraagkant. Dan komt aanbod kant vanzelf in het gedrang en zal langzaam leegbloeden, wat mij betreft letterlijk.

ratelaar | 11-07-21 | 06:53

@CleaudeSacke | 11-07-21 | 10:12: Op alcohol en tabak zit accijns dus daar nog maar even mee wachten. Als die inkomsten wegvallen moet de overheid compenseren en wie garandeert dat het dan niet uit uw zak gaat komen

Sans Comique | 11-07-21 | 10:58

In den haag zit meest wegkijkende volk van Nederland,politici die mekkeren dat het zo niet langer kan, dat ze er debet aan zijn, zien ze niet, leven in bubbel.

Zitvlak | 11-07-21 | 05:10
-weggejorist-
streknek | 11-07-21 | 04:54 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
streknek | 11-07-21 | 04:45 | 3

Even out of the box: Je kunt als overheid ook publiekelijk melden dat je gevonden partijen coke (e.d.) gewoon door laat verhandelen maar dat deze dan wel eerst vergiftigd wordt met iets wat je chemisch castreert of weet ik veel wat voor rot geintje. Een stofje wat moeilijk te achterhalen is door de dealers en met vertraagde werking waardoor iedereen voor geen goud nog een snuifje durft te nemen.
Verder kun je nog iets verzinnen qua financiën. Geeft iemand meer geld uit dan redelijkerwijs mogelijk is, dan gelijk 10jaar cel of uitzetten/ophangen afhankelijk van hoeveel recidive je wilt hebben.

eerlijke joop | 11-07-21 | 04:31 | 1

Dus de overheid zou zwaar illegale criminele handelingen met de in beslag genomen drugs moeten uitvoeren. Als iemand in de film zoiets zou willen flikken is het altijd de bad guy, behalve in Watchmen.

Sans Comique | 11-07-21 | 11:01

Je suis peter r….. nee, sorry, ik krijg t niet uit mijn strot…

Ali Bi | 11-07-21 | 04:24

Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en hoe zal het verder gaan?

gijnsteel666 | 11-07-21 | 03:36 | 2

Kijk naar Amerika, dan ziet u ons voorland. De echte rijken trekken zich terug in ‘gated communities’. De groei van de geïmporteerde onderklasse zal doorgaan. Een onderklasse die negatief naar voren komt op alle lijstjes. Van zware criminaliteit, van fraude met uitkeringen en toeslagen, van het hoogste beroep op de gezondheidszorg. De kosten voor de verzorgingsstaat komen op de schouders van de blanke middenklasse die financieel meer en meer onder druk komt. Die financieel steeds meer moet bijdragen, maar er steeds minder voor terugkrijgt.

theo-is-dood | 11-07-21 | 08:36

@theo-is-dood | 11-07-21 | 08:36:
Amerika, en dan meer specifiek de Californië en New York, zijn voor onze politici de "gidslanden".

Camoflage | 11-07-21 | 09:26

Dit spel vereist andere regels ............. iederen die aan hen gelieerd is, faciliteert, (passief) mee profiteert moet aangepakt, opgesloten en volledig uitgekleed worden.

No Merci !!

Ervaringsdeskundige | 11-07-21 | 01:32 | 3

Zachte beleefde kuch "mercy," zachte beleefde kuch.

Basil Fawlty | 11-07-21 | 02:28

@Basil Fawlty | 11-07-21 | 02:28: Ik ben het met Ervaringsdeskundige eens; geen chocolaatjes voor die dekselse schavuiten..

Sans Comique | 11-07-21 | 11:03

@Sans Comique | 11-07-21 | 11:03:
Lol! Danke heisst merci!

Basil Fawlty | 11-07-21 | 11:49
-weggejorist-
Klaagpiet | 11-07-21 | 01:30

Leger inzetten. O wacht. Hebben geen kogels.
Bananenschillenland.

inCol | 11-07-21 | 01:26

Je suis Charlie Hebdo, laten we Peturrr z'n eigen woorden maar even aanhalen en dan schouderophalend "jammer joh" zeggen.

Leviticus_ | 11-07-21 | 01:17 | 1

En zo is het precies.

streknek | 11-07-21 | 05:07

Een beschaafde rechtstaat is niet geschikt om dit soort criminaliteit aan te pakken. Er is eigenlijk maar één doeltreffende manier en dat is met gelijke munt terug betalen. Richt een speciale eenheid op met een license to kill. Infiltreer en leg de kopstukken een voor een om. Deze lui verdienen geen eerlijk proces

Mouth Of The South | 11-07-21 | 00:54 | 8

@Japannert | 11-07-21 | 06:52: De suggesties die worden gedaan hebben inderdaad met een rechtsstaat niets meer te maken.
Anderzijds moeten we erkennen dat veelvoorkomende criminaliteit onmogelijk kan worden aangepakt door het strafrechtelijk systeem. Dat systeem zit verstopt. Heeft te weinig capaciteit. Het duurt nu makkelijk twee of drie jaar voordat een zaak op de zitting komt.
We zijn daarom gedwongen om naar onconventionele oplossingen te denken.

theo-is-dood | 11-07-21 | 08:57

@japannert jij bent wel echt van de godwinnetjes he? Probeer eens normaal aan de discussie mee te doen.

dasechtgeenstijl | 11-07-21 | 09:00

"Infiltreer en leg de kopstukken een voor een om. Deze lui verdienen geen eerlijk proces"

Maar dan beëindig je de rechtsstaat, en waar eindigt dat dan? Zoals ik me herinner dat Clint Eastwood in één van die Dirty Harry films ergens zoiets zegt als: "And where does it end? Are you going to shoot people for jaywalking?"

Dat wil uiteraard niet zeggen dat je dan maar bij de pakken moet gaan neerzitten. Je moet politie en opsporingsdiensten veel meer 'tools' in handen geven om het die maffiaratten lastig te maken. Wetgeving ontwikkelen dat je ze harder kunt straffen. Etc, etc.

In de Volkskrant van zaterdag staat een goed artikel over de aanpak van de Italianen van hun maffia. Een Italiaanse officier van justitie die zich met maffiabestrijding bezig houdt, wijst op de 'naïviteit' van Nederland, waar men zich te veel focust op individuele misdaden en criminelen. Hij zegt dat wij, net als in Italië, ons veel meer zouden moeten concentreren op de achterliggende - vaak internationaal opererende - structuren en die netwerken kapot moeten maken.

Dat zal extra geld en mankracht vergen, maar dat moet dan maar. En zelf denk ik, zoals ik gisteren ergens anders al zei, dat er nog een wereld te winnen valt met het verbeteren van internationale samenwerking van opsporingsdiensten.

Dr_Johnson | 11-07-21 | 11:02
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien wordt het tijd voor een echt referendum waarin wij, het Nederlandse volk, ons uitspreken voor wat wij echt willen. Vijf poten aan een schaap zal niet gaan, dus indien wij geld willen besteden aan prioriteiten zoals: politie en justitie, defensie, onderwijs, jeugd- en gezondheidszorg etc. etc. zal het uit de lengte of uit de breedte moeten komen. Vergeet dan Brussel, de EU, Griekenland, Italië, militaire missies en al die andere geldverslindende liefdadigheidsdoelen en andere luchtfietserij, want daar hebben wij gewoon het geld niet voor. Nederland blijkt dan eigenlijk helemaal niet zo rijk te zijn. In tegendeel zelfs. Wij zijn in werkelijkheid mentaal en fysiek straatarm. Tijd voor een andere orde misschien? De Ambers onder ons zullen daar toch aan moeten wennen.

Een vrije paling | 11-07-21 | 00:46 | 1

Het volk telt niet meer mee, Democratie is een wassen neus. Let maar eens op zodra je dreigt echte macht te krijgen maar je verhaal niet overeen komt met de gevestigde orde, dan zetten ze alles in om je neer te halen. Hebben we in de VS ook gezien, en dat land kan itt NL nog aan internationale druk ontkomen, maar zelfs daar kan het niet meer.

Caesar.is.Keizer | 11-07-21 | 01:37

Stel/ je weet alle drughandel uit te bannen en alle journalisten /overheidsdienaars te beschermen. De criminelen zullen dan overgaan tot een veel simpelere en gevaarlijkere activiteit nl. het afpersen van mensen en organisaties, met dank aan het internet en dan ben je echt verder van huis. De beveiligingsbrance gaat nog heel groot worden de komende tijd...

streknek | 11-07-21 | 00:40 | 1

Gruwelijk raak verwoord, Feynman!

WirMachenMusik | 11-07-21 | 00:19

Legaliseren.

ademende aarde | 11-07-21 | 00:02 | 2

Alles?

kloopindeslootjijook | 11-07-21 | 00:31

Dan gaat de mafia onder de prijs zitten, niet zo moeilijk. Legaal is altijd duurder...

tantesidonia | 11-07-21 | 08:13

Die '19 miljard per jaar' zou ik wel met een korrel zout nemen hoor, dat is een niet al te nauwkeurig natte vinger-bedrag dat ooit eens in de groep is gegooid en nu voor eeuwig blijft circuleren en echo'en in de media's.

Zenzeo | 10-07-21 | 23:52 | 1

"Straatwaarde" Toen ik nog voor de baas werkte als financieel handelaar had ik een mentor. Een echte oude Amsterdamse beurshandelaar met dito vet accent. En die zei dan (lees dus met Amsterdams accent): "Straatwaarde? Ze zijn mesjogge daar op HB. Toon mij die straat Basil en ik word meteen heroinehandelaar want dan doe ik echt iets fout hier."
Lol! Mooi.

Basil Fawlty | 11-07-21 | 00:04

Intussen gaan de succesvolle Mekka’s in het geboorteland verder met legale businesses en verkopen daarna de tomaten, noten en andere shit weer in het land wat ze in eerste instantie vernielt hebben met het witte spul. Dit land is compleet gek geworden door het bestuur van de afgelopen 30 jaar. We zijn de klos en de Mekka’s lachen

davidhasseltoff | 10-07-21 | 23:45 | 2

Oh het gaat wel wat langer terug. En het is niet alleen ons land.

Caesar.is.Keizer | 11-07-21 | 01:39

Het scheelt al slok op borrel als de Zuid-as en Volendam wat minder snuiven.

Ir_HardGelag | 10-07-21 | 23:40 | 1

Geboefte kiest dan gewoon wat anders en ja drugs zal altijd gewild blijven. Ook bij uw beteren.

Graaf_van_Hogendorp | 10-07-21 | 23:46

Zolang we vastzitten aan Mark R. die elk probleem standaard weglacht en eigenlijk alleen nog geïnteresseerd is in zijn eigen plucheplakrecord kunnen we weinig goeds verwachten.

FirstAnnual | 10-07-21 | 23:35 | 2

Is hij nog wel geïnteresseerd? Het lijkt alsof hij op auto-piloot de zaken waarneemt voor zijn chanteerders...uhhhh... Achterban. Ondertussen met zijn kop in het zand het land naar de gallemiezen aan het helpen.

DrPavel | 10-07-21 | 23:43

Ons land kent 2 soorten regenten, witte boorden en witte neuzen criminelen

Geenjoris | 11-07-21 | 00:07

Ik ben het niet helemaal met je eens Feynman.
"Peter is niet het doelwit, dat is zijn complete beroepsgroep."
Niet dus. Bijvoorbeeld het Parool heeft een hele serie podcasts over de Mocromaffia en die journalisten worden niet bedreigt.
De broer van Nabil B. en de advocaat Wiersum werden omgelegd omdat de maffiatop bang is dat Nabil B. alles zal/zou vertellen. De broer en de advocaat horen niet tot de beroepsgroep van de Vries. Het feit dat de Vries doelwit werd is exact hetzelfde. Niet omdat hij journalist is maar omdat hij zichzelf benoemde tot consigliere van die Mocromaffia proleet. Dat is dus een gratis sollicitatie naar een hit squad. Zie je het patroon? Ze geven dodelijke signalen af aan Nabil B. en een ieder die erover nadenkt om pentito te worden wordt hiermee gewaarschuwd.

Basil Fawlty | 10-07-21 | 23:35 | 8

@Basil Fawlty | 11-07-21 | 00:38: In Colombia dreef men Pablo Escobar in het nauw door Los Pepes, een (niet) bestaand commando die de beschikking hadden over info van de DEA en Search Block. Met die info deed men zeg maar het voorbereidend werk, die Don Bernard (Narcos) heeft echt bestaan.
Inzake Bakkali zul je een heel onorthodoxe methode moeten toepassen, als Nabil niet wil verklaren, praten en verschijnen, trek je de beveiliging van zijn familie af en verscheur je de deal. Is dat gemeen, dat is heel gemeen.

Beroep = Boerenlul | 11-07-21 | 01:31

@Beroep = Boerenlul | 11-07-21 | 01:31:
" Is dat gemeen, dat is heel gemeen."
A la Mart Smeets: "Mag jij dat zeggen? Ja jij mag dat zeggen."
Lol!
Maar serieus, inderdaad het OM heeft nu alle goede kaarten in de hand.

Basil Fawlty | 11-07-21 | 01:50

Bas van Hout.. Journalist, Parool, 2 jaar lang ondergedoken. Ik weet niet hoor...

nietsdoenerT | 11-07-21 | 12:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Peter Ricochet de Vries

Marmer | 10-07-21 | 23:34 | 1

proest. koffie door de neus

Sans Comique | 11-07-21 | 11:17

Als je een zwakke regering hebt die de helft van de kiezers uitsluit, nemen de criminelen hun kans. Er is in Nederland daarom geen intelligentie aanwezig om te voorkomen dat Peter R. de Vries wordt neergeknald terwijl iedere burger dat wel verwacht.

Twee Jeetjes | 10-07-21 | 23:33 | 1

Zwakke en hypocriete regering die ook nog eens machteloos de burgerbevolking, cq voor hen een soort kleuterklas, toespreekt. Rutte roept foei foei dit mag en kan niet gebeuren. Wij Nederlanders accepteren dit niet. Nou, daar merk ik weinig van. En King Willem stamelt dat Peter R een journalist was ik bedoel is. Als je dit tij wilt keren moet niet veel praten, maar slim en keihard optreden. Nee, wat gaan we doen na de aanslag? Weer verder in slaap sukkelen om vervolgens een uitzending te schrappen. Dat klinkt als angst en blijkbaar geheel terecht door gebrek aan daadkracht en mentaliteit.

Jordy | 10-07-21 | 23:47

Ik mis in dit uitstekende verhaal de rol van de drugsgebruikers. Vraag naar drugs creert deze drugsimperiums. Pak het gebruik van harddrugs aan en monopoliseer de productie van softdrugs, je pakt de drugsimperiums op hun verdienmodel.

Ik zeg het dus maar even hardop: iedere drugsgebruiker is medeplichtig aan de moord op onze nieuwe martelaar van de journalisten.

Oplossing nummer 1 is dus de proef met staatswiet opschalen en alle coffeeshops verplichten alleen nog staatswiet te verkopen, op straffe van sluiting pand indien er wiet uit andere bronnen wordt aangetroffen.

Oplossing nummer 2 is keihard optreden tegen harddrugsgebruikers. In Portugal werkt het. Het is niet cool om harddrugs te gebruiken, alcohol is net zo slecht voor je en is wel legaal verkrijgbaar. En lekkerder.

KayakFun | 10-07-21 | 23:24 | 4

Onzin dit is niet in de praktijk te brengen. Niet alle criminelen maken er een zooitje van, ook al klinkt dat nogal vreemd. Mensen die vlees eten zorgen er ook voor dat dieren geen waardig leven hebben en onze planeet eraan gaat op termijn. Er is ook een zorgplicht die de overheid heeft en denk je nu echt dat er genoeg mancapaciteit is om dat te realiseren? Mensen gebruiken al drugs vanuit het stenentijdperk. En op doktersadvies mag je het halen bij de apotheek. En als je alcohol vergelijkt met 'harddrugs' dan zijn er minder problemen op een festival waar geslikt wordt dan een zuipende menigte, maar dat terzijde.

Jordy | 10-07-21 | 23:37

Haha dus de staat bepaalt wat je wel of niet mag nuttigen ook al is het net zo slecht voor je? Hoeveel ellende komt er wel niet van alcohol, maar dat is blijkbaar wel cool en nog lekkerder ook, wat een onzin.

Vackman | 10-07-21 | 23:47

Tuurlijk ligt dat aan de drugsgebruikers. De doorgeslagen tolerantie heeft een colonne junkies in dit land gecreëerd waar je U tegen zegt. Maar het mag allemaal.

DrPavel | 10-07-21 | 23:49
▼ 1 antwoord verborgen

Mwah, ik weet niet hoor, maar Martin Kok was zélf een crimineel. Volgens mij werd hij daarom ook omgelegd, niet perse vanwege zijn website. Het is wel een beetje raar dat iedereen hem de laatste tijd misdaadverslaggever noemt, want hij werd vooral bekend ala crimineel die later ook een website bijhield. Niet dat zijn moord daarom okee is, maar het was geen 'aanslag op de persvrijheid'.

blikjegrolsch | 10-07-21 | 23:23 | 1

Martin Kok werd hoogstwaarschijnlijk omgelegd omdat hij informatie publiceerde over Ridouan Taghi, met foto's. De suggestie is dat deze info hem in handen werd gespeel door het kamp Mustafa F. (No Limit).
www.nrc.nl/nieuws/2020/11/05/cocainek...

Beroep = Boerenlul | 10-07-21 | 23:41

Onze regering doet niks aan die drugscriminelen. Immers zodra die criminelen echt last zouden krijgen en keihard worden aangepakt, worden de bestuurders/ministers te grazen genomen. En dat willen ze niet en blijft het bij uitspraken als : Onacceptabel, Aanval op de vrije journalistiek en meer van dat soort holle frasen.

Gemeen Mosje | 10-07-21 | 23:23 | 2

Het zal mij ook niet verbazen als ze zelf een graantje meepakken. En de angst die deze bendes oplevert maakt de staat sterker. Krijgen ze dus ook meer bevoegdheden om dissidenten aan te pakken bv, die niet meegaan in hun evangelie.

Caesar.is.Keizer | 11-07-21 | 01:42

Zo is het. En daarom rijdt Rutte ook op zijn fietsje.. dat zegt alles..

Hij zal nooit dingen aanscherpen die hem zijn veiligheid kan kosten zoals Wilders of Fortuyn

GeenKwijl | 11-07-21 | 08:54

1 jaar lang de havens 100% op inhoud controleren, moet je zien hoe snel wij oninteressant worden voor drugs import. Zo'n route leg je niet even snel aan, dus eenmaal gesloopt heb je er lang profijt van.

76435 | 10-07-21 | 23:15 | 7

Het enige wat helpt is het gebruik verminderen, uit vrije wil uit afschuw van de aanslag op de Vries, of door harder overheidsoptreden.

KayakFun | 10-07-21 | 23:31

@KayakFun | 10-07-21 | 23:31:
Het gaat niet om het verbruik want dat zal blijven. Het gaat om dat de crimi laag zo weinig mogelijk de bovenlaag gecorrumpeerd doordat drugs legaal zijn. Dan heb je wel geboefte, maar die hebben minder invloed want minder doekoe en dus minder kans om bovenlaag om te kopen en dit soort situatie te krijgen. Waarbij een mocro mob weelig tiert en we alleen een Halalsema om de zoveel tijd staat te stamelen dat ze geschokt is.

Graaf_van_Hogendorp | 10-07-21 | 23:43

@blikjegrolsch | 10-07-21 | 23:25: In 2018 verwerkte de Haven van Rotterdam in totaal 8,6 miljoen containers (2013: 7,0 miljoen), omgerekend naar de standaard reken-container van 20 voet (TEU is Twenty-feet Equivalent Unit) zelfs ruim 14,5 miljoen (2013: 11,6 miljoen).

theo-is-dood | 11-07-21 | 12:45
▼ 4 antwoorden verborgen


Mooi hoor, die visie van Frans Timmermans. "Europa moet open en divers zijn". Rutte IV, ik heb er zin in!

hallofreen | 10-07-21 | 23:11 | 2

Er komt geen Rutte-4. Rutte-3 doet het uitstekend en kan niet weggestuurd worden. Lastige zaken zijn voor het komende kabinet dat er nooit komt, Eigen oportunisme moet nog even door Rutte-3 gedaan worden uit landsbelang.

KayakFun | 10-07-21 | 23:34

We zijn dan ook volgens Rutte: "een gaaf land".

meneer Q | 11-07-21 | 08:37

Ik mag hopen dat die serie eindigt en van de buis en streaming services getrokken wordt. Zo leuk en escapistisch is het namelijk allemaal niet. Was het al niet maar na Peter R. is het dat al helemaal niet. Sowieso al die series die bestaande gangsters veredelen, allemaal over de lijken van hun slachtoffers.

DrPavel | 10-07-21 | 23:08

By the way, de manier waarop die moordpoging was georganiseerd, het lijkt er bijna op dat ze wilden dat die jongen gepakt werd. Zodat duidelijk was uit welke hoek het kwam.

Gewinflipt | 10-07-21 | 23:07 | 2

Nee, dat interesseert ze gewoon niets. Enkel uit de weg ruimen. Next.

Kernkop68 | 10-07-21 | 23:11

Kan ook zijn dat ze niet meteen wilden hoeven betalen (als ze toch vast zitten), je weet het niet. Vooral vreemd dat ze met dezelfde auto de snelweg op reden.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 23:15

Misschien moet je naar een Singaporees model. Werkt daar prima. Bij gebruik 20k boete of tot 10jr in de bak. Meer dan 3gr cocaine in bezit ben je een smokkelaar. Meer dan 30gr in bezit kun je de doodstraf krijgen. Even gecheckt, straatwaarde van in beslag genomen drugs $7 million. Peanuts dus.

Nietdanjatoch | 10-07-21 | 22:54 | 4

Blikje Grolsch, zeker. 100% uitsluiten doe je nooit, maar ze hebben het wel onder controle als er ‘maar’ $7m aan drugs in beslag is genomen. Vergelijk dat eens met NL… en de politie daar zit er dicht op.

Nietdanjatoch | 10-07-21 | 23:56

Blikje Grolsch , in NL is alleen al aan cocaïne 115k in beslag genomen, €50/gr zit je op €6mrd…

Nietdanjatoch | 11-07-21 | 00:02

Saudisch model werkt het beste; laagste criminaliteitscijfers in de wereld.

Caesar.is.Keizer | 11-07-21 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Je ziet op die foto van boven nog net die ene spotter staan op de plek waar die andere beelden gemaakt lijken te zijn. Is daar nog nieuws over? Is dat ook een 'Rotterdammer' die daar toevallig liep?

Watching the Wheels | 10-07-21 | 22:52

De aanslag op De Vries is geen aanslag op een journalist maar op een adviseur van een kroongetuige die ook wel een stukjes schreef. Op zich niet minder treurig en het moet zeker aangepakt worden maar de hype die de msm er nu van maken om zichzelf belangrijk te maken slaat nergens op.

Franciscus Borchwerf | 10-07-21 | 22:51 | 5

@Franciscus Borchwerf | 10-07-21 | 23:47:
Het lijkt er eerder op dat de overheid hem gevraagd heeft dat te doen, omdat niemand verder meer durfde. Grapperhaus was niet voor niks zo geemotioneerd.

Watching the Wheels | 11-07-21 | 04:50

@Watching the Wheels | 11-07-21 | 04:50: ook als dat zo is blijft het feit dat het geen aanval is op de journalistiek. En blijft het feit dat hij hier voor heeft gekozen vanuit zijn rechtvaardigheidsgevoel. Je hoeft niet alles te doen wat je gevraagd wordt, al zal ijdelheid ook een rol hebben gespeeld. En Grapperhaus is een matig toneelspeler die zelfs hij gtst nog geen auditie mag doen, laat staan mee mag doen.

Franciscus Borchwerf | 11-07-21 | 09:28

@Franciscus Borchwerf | 11-07-21 | 09:28:
Het is wel een slecht acteur inderdaad. Zou goed zijn als er een ander op die post kwam.

Watching the Wheels | 11-07-21 | 15:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang overal de discussie hooguit nog gaat over "een bepaalde doelgroep" en zaken nog steeds niet benoemd worden, zelfs minder dan, zeg, 10 jaar geleden..... wen er maar aan! Het nieuwe normaal. No way back.

En als het je echt niet bevalt en je echt niet langer in zo'n soort maatschappij wil leven: emigreren dan maar!

ChristianV | 10-07-21 | 22:51 | 3

Cynische reactie, maar helaas wel waar.

Bataafje | 11-07-21 | 00:04

Het probleem is een land te vinden met een gelijke levensstandaard waar ze nog niet inclusief zijn. Uiteindelijk heeft vrijwel elk westers land dit vuilnis geïmporteerd en wordt er keihard dezelfde richting opgestuurd. Natuurlijk kan je ook kiezen voor wat minder, dat heeft ook weer z'n nadelen.

hisxxx | 11-07-21 | 08:07

Hongarije word in mijn geval dan ook steeds aantrekkelijker om naar toe te emigreren.

mizzy | 11-07-21 | 09:24

Zolang je niets mag benoemen in dit land gaat er ook niets veranderen. Met de huidige politici die allemaal gedeeltelijk van suikergoed bestaan gaan we dit zo verder voort zetten . Geen twijfel over mogelijk. Het enige wat ze kunnen zeggen is verschrikkelijk, dit mag nooit meer gebeuren . Enz bla bla bla. Stop immigratie straf crimineel gedrag.

foxhunter | 10-07-21 | 22:46
-weggejorist-
greetreset | 10-07-21 | 22:44

De recherchecapaciteit verdubbelen? Lijkt me niet. Nog meer raamambtenaren. Je moet juist de helft er uit gooien, en de helft die wel werkt de helft meer salaris geven, misschien dat dat werkt. Kun je ook nog een kwart besparen op het huidige budget.

Maar misschien week de belangrijkste oorzaak is te veel kansarme allochtonen, met name Marokkanen. Als eerste geen nieuwe binnenlaten, en als tweede moeten we de zwaar criminele types uitzetten. Kunnen ze ook niet in Nederland recidiveren. En als Marokko ze niet wil hebben, vraag Trump maar hoe het moet. Gewoon alle betalingen blokkeren, binnen 4 weken draaien ze bij. Werkte ook bij Guatemala en andere landen.

Gewinflipt | 10-07-21 | 22:42 | 2

Klinkt als een makkelijke en realistische oplossing. Gaat alleen niet gebeuren, want zielug, racisme of whatever. Men zal eens een probleem bij de kern aanpakken... hoop altijd dat er sterke leiders op staan welke echt het landsbelang op het oog hebben. Wie weet. Het kan.

heavydigit | 10-07-21 | 22:48

Als je marokkaanse criminelen met een schip naar het marokkaanse strand vaart en daar een lange wandeling over een korte plank laten maken moet je zien hoe snel ze naar het strand zwemmen.
En Marokko gaat die ook niet weigeren, want dan verzuipen ze. Levenslang verbod om ooit nog in de EU te komen, dat werkt.

KayakFun | 10-07-21 | 23:38

Een misdaad tegen de journalistiek moet wat specifieker.
Het betreft misdaadjournalistiek. Nu liften de NPO en linkse kranten journalisten mee alsof ze gevaarlijk werk doen bijvoorbeeld als men het nepjournalistiek noemt omdat ze zaken niet durven benoemen.
Of één iemand zichzelf verliest omdat ze voor een christen auto springen, wat ze trouwens nooit bij de moskee zouden doen.

G.M.I.M. Pet | 10-07-21 | 22:35

“Het is ook niet vreemd dat politici alleen hun walging uitspreken, maar niet durven handhaven.“ Politici durven niet te handhaven. Dat is juist. Bang voor de MocroMafia. Maar wat moet er dan toch van ons land terecht komen? Wat ? Hoe kunnen we zo diep gezonken zijn ? Wie of wat is daar toch voor verantwoordelijk? Die kut-Marokkaantjes hebben gewoon gewonnen van de Kaaskoppen. Wie of wat is daarvoor verantwoordelijk? Schande !

Peter-Rissing | 10-07-21 | 22:34 | 1

Het is in ieder geval flauw dat ze de meeste tijd stoppen in de vervolging van een bedreigde volksvertegenwoordiger die alleen maar een vraag stelt. Generaliseren is nooit goed, maar daar hadden ze een opmerking over kunnen maken en weer verder, er zijn belangrijkere dingen.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 22:45

Het vraagt ook om hogere straffen, stoppen met immigratie, uitzetting illegalen denaturaliseren en uitzetten criminele Marokkanen, gesloten gevangenissen heropenen, de binnenlandse corruptie aanpakken, het politiek correcte klimaat ontmantelen, eigenlijk de hele bende van de afgelopen 40 jaar opruimen.

Pieter Breydel | 10-07-21 | 22:33 | 2

Dat zou mooi zijn.
Gaat natuurlijk niet gebeuren met d66 en VVD aan de macht.

Nuchternederland | 10-07-21 | 22:36

Dat ja, maar gaat niet gebeuren, want het komt van twee kanten. Welke kanten, gewoon kijken , lezen in inzien wat er al 40 jaar aan de hand is , waarom de wetten zo veranderd zijn en de maffia onderhand meer weet van de ene kant, dan de andere kant over de maffia.
Dus ik blijf het somber inzien, er gaat niks gebeuren.

gato | 11-07-21 | 08:50

In de zaak van de fruithandel heeft het OM (onbedoeld maar toch gedaan) geholpen door de complete adressenlijst van alle medewerkers aan te leveren.

WelDenkend | 10-07-21 | 22:27 | 3

Drugs vermengen met vaccin tegen Corona, of vermengen met een serieus slaapmiddel, wat heeft de voorkeur ?

Henkie | 10-07-21 | 22:28

@Henkie | 10-07-21 | 22:28:
Gezien het aantal herhaal vaccinaties die .en aan het verzinnen is. Begint het op Drugs te lijken...

Nodeloos Kwetsend | 10-07-21 | 22:32

Ik was ooit als slachtoffer in een rechtzaak aanwezig. Ik mocht ongezien, dat had mijn voorkeur, net na aanvang aanschuiven. Het eerste wat de rechter onbedoeld verduidelijkte en vragen over had was mijn woonadres. Slachtofferhulp die mij bijstond vond dat erg slordig maar dacht dat de Finnen die terecht stonden dit niet opmerkten.

Reaaalist | 10-07-21 | 22:50

Zie nu pas dat er wel degelijke schade aan de voorkant van het hoofd van De Vries zichtbaar was of zou dat bloed uit zijn neus en longen komen? Waardeloos, wat een kleaudzacken. De overheid kan dit niet op z'n beloop laten zoals al jaren gebeurt. Denk ook dat er nieuwe wetgeving nodig is, zodat de mensen uit die netwerken bij het minste geringste lang de bak in gaan ook als hun rol geringer is en dat zwaard van Van Oldenbarnevelt weer op het Binnenhof is misschien ook wel een goed idee. Dit kunnen ze niet tolereren. Of vrijgeven die drugs en bij speciale winkels namens de overheid leveren in combinatie met goede voorlichting over hoe dom het is, of keihard bestrijden, maar dat halfslachtige verbieden en toch tolereren werkt niet.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 22:16 | 5

@Gulliver | 10-07-21 | 22:23:
Het ziet er niet best uit. Die beelden trouwens ook niet. Hoe oud moet een telefoon wel niet zijn om dit soort kwaliteit beelden te maken? Dat gebeurt wel vaker bij beelden (dat ze zo slecht zijn als er iets gebeurd is), maar bijna niemand heeft toch zo'n slechte kwaliteit camera? Ook vreemd.

Misschien wel een mooi klusje voor het cda en Sywert om legaal "non profit" drugs te gaan verkopen namens de overheid.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 22:36

Geen verstand van wetgeving, maar als je Hiddemeister zo af en toe hoorde uitleggen welke mogelijkheden de huidige wetgeving al biedt zou men vandaag nog kunnen beginnen om de bestaande mogelijkheden toe te passen.

Elke keer bij zo'n gebeurtenis heb ik een klein beetje hoop dat er wat ogen open gaan en men stopt met het wegkijken, goed praten, deugen en nog eens deugen. De journalistiek voorop. Als er een beroepsgroep is die de macht heeft om een kentering teweeg te brengen dan is die het wel.
Gewoon elke dag alles snoeihard benoemen, oorzaken blootleggen, kansloosheid en soms stupiditeit van het beleid blijven aantonen. Vroeg of laat gaat er dan wat veranderen.

Drugs vrijgeven is geen optie. Dan kun je ook de maximum snelheid wel afschaffen, want met rijdt toch wel te hard. Drug is niet goed voor je, dus is het goed als een overheid dat niet toe staat. Helaas is niet iedereen sterk genoeg om er af te blijven. Dat is de rol van de overheid, zwakken beschermen, kwaden straffen. Eigenlijk heel eenvoudig. Terug naar de kern zou ik zeggen.

heavydigit | 10-07-21 | 22:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Politics in governed by buisiness. This is true in every western nation. Nothing will change in the Netherlands or any other european nation or western society. Only revolution from within. Nobody in power cares that your nations are going to shit. They will simply change the rules in their favour, not in yours. This is only the beginning of the social terror that organised crime and a fra`ctured society will create. Only a non democratic facist leader will lead these nations back to self respecting societies.

Squeezycheese | 10-07-21 | 22:11 | 1

Blijkbaar heb je het artikel in het Nederlands kunnen lezen anders had je niet geantwoord.

Sinterbikske | 10-07-21 | 22:15

Israël is het enige westerse land waar men de tribale cultuur begrijpt en er naar handelt.

Abu Bachouca | 10-07-21 | 22:05 | 2

Het leger inzetten,lees ik bij de Telegraaf,,,,,,,,,stop nou eerst eens die 600 man die hier elke week binnenkomen, de veiliglandiers, de illegalen. Begin bij de bron, laat je tanden zien en werk langzaam omhoog dan komt er pas een omkeerpunt. DK en UK zijn ook al bezig. F. schiet al niet meer in been bij aanslagen op burgers,,,,onderaan beginnen.

ger1306 | 10-07-21 | 22:21

Israël zelf heeft een tribale cultuur. Het is een land van joden en voor joden. De rest wordt gedoogd en stap voor stap verjaagd. Toeristen zijn welkom vanwege de shekels. Alle niet-joden zijn in de praktijk 2e rangburgers. Het burgerschap van de staat staat alleen open voor geboren joden (minimaal een joodse moeder), dus etnisch nationalisme en af en toe een godsdienst toetreder. Volgens het OT bestaat het volk van Israël uit 12 stammen; er woont er maar 1.

Israël is een politiestaat en dat hebben ze er zelf van gemaakt.
Nee, dank u. Geen behoefte aan die militaire stijl knie op de nek.

Arachne | 11-07-21 | 02:12

Een Europese politie ala de Guardia Civil

Rest In Privacy | 10-07-21 | 22:04 | 2

Dat is grotendeels ook een softe hap geworden.. zie Ceuta.. kom van het hek af jongeman.. het cruz roja staat al klaar.. Ze staan tegenwoordig ook onder het viaduct om zoveel mogelijk te casseren.. om nog meer nieuwe speeltjes te komen.. nog wat nieuwe droontjes zijn onderweg.

broervandenhollander | 10-07-21 | 22:35

@broervandenhollander | 10-07-21 | 22:35: Overal zijn ze aanwezig, meer dan de helft van de burgers die nog werk heeft is bij de politie en het werkt, werkt heel goed, nooit afschaffen. Dat het soms zwak lijkt is, dat er 4 verschillenden soorten zijn, de mossos de Quardia en nog twee anderen en die mekaar niet kunnen uitstaan. Maar laat het zo, werkt echt wel.

gato | 11-07-21 | 08:59

Ik snap ook niet waarom rtl de uitzending stopt wegens bedreiging ,ook dit is een aanval op de journalistiek waar blijf de beveiliging dan of is dit om indruk te maken? ik vraag het mij soms af

witchmaster | 10-07-21 | 22:04

Fijn, die import van al die primitieve lui. Volledige Nederlandse burgerrechten geven en laat maar waaien. En wel de klokkenluiders kapot maken. Moeten we vaker doen!

Rest In Privacy | 10-07-21 | 22:01

Waar ik niemand over hoort, hoe kan het in godsnaam dat een Poolse crimineel met een uitstaand Pools arrestatiebevel hier in Nederland een huis kan huren, zich inschrijven bij de gemeente, een Nederlandse bankrekening kan openen, een bedrijf kan inschrijven bij de KvK en last but not least: met een vuurwapen iemand kan bedreigen, daarvoor worden aangehouden en na korte tijd weer vrij kan rondlopen??? Voordat we allerlei moeilijke oplossingen bedenken kunnen we wellicht eerst wat simpele stappen zetten zoals een betere controle wie ons land binnen komt en zich hier vestigt. Hogere straffen op bezit van illegale (vuur)wapens en preventief fouilleren.

EvilGemini | 10-07-21 | 21:59 | 5

Dat is toch niet te begrijpen meer voor de burgers.

gato | 11-07-21 | 09:01
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
golelof | 10-07-21 | 21:58

Niet de Marokkaan is het probleem , maar de regering cq politiek is het probleem en daarbij de bevolking die hier een keuze maakt die tot vernietiging leidt . moedeloos wordt je hier van en dan zit lands grootste huichelaar meer dan 10 jaar aan het roer

witchmaster | 10-07-21 | 21:58 | 1

Plus 800.000 immigranten met niet westerse achtergrond.

ger1306 | 10-07-21 | 22:24

Ik ga verhuizen naar Finland.

FogerRederer | 10-07-21 | 21:57

Die miljarden die criminelen verdienen zijn al lang wit gewassen in vastgoed en andere zaken, dat moet Grapperhaus en dat hele ministerie toch ook allang weten? Wanneer lezen we nu dat dit vastgoed ook wordt teruggepakt? Voor de camera zien we af en toe een duurder autootje geconfisqueerd en zo, maar dat is het wel, panden, horecapanden, weet ik al niet wat zie je nooit terug worden gegeven aan de maatschappij?

Vind dan ook al die geëmotioneerde reacties van Grapperhaus maar grootdeels de put dempen als het kalf al is verdronken, hoe graag overigens de politie zelf wil en haar uiterste best doet, ze komen inderdaad hele scharen recherches te kort om dit op te lossen, ze leveren te goeder trouw een zinloos bijna achterhoede gevecht die de zware criminaliteit eigenlijk al heel lang aan het winnen is. Voor 1 Taghi staan er 3 andere op, en wanneer die worden gepakt weer 9 andere.

Als burgers zullen we diep in onze zakken moeten gaan bijdragen willen we niet als een Mexico eindigen inderdaad, Feyneman, vraag is of Grapperhaus ons dat durft en wil vertellen of dat hij het toch weer laat gaan, maar dan is het te laat.

Jan, Leiden | 10-07-21 | 21:56 | 1

Een pessimistisch verhaal,maar helaas ben ik het 100% met u eens.we staan niet met 1-0 achter maar met 5-0.Voordat wij in ons "overleglandje" nieuwe,strengere regelgeving hebben,heeft de tegenpartij alweer meerdere alternatieven klaarliggen.
Met een hoop geld,energie en mankracht kunnen we m.i hooguit inzetten op 'onder controle houden'.zodat het hier geen 2e Mexico wordt.Meer is m.i niet haalbaar,mede 'dankzij' onze softe mentaliteit.Waardoor politici,beleidsmakers etc maar niet willen inzien,dat we in een heuse oorlog zitten.En het Nederland van 'het touwtje uit de brievenbus' allang geleden overleden is..

roberto9715 | 10-07-21 | 22:05

Wat in Nederland vooral verkeerd is gegaan is dat men de kleine dealers vrijwel niet meer aanpakt.
Deze zijn echter makkelijker te pakken dan de grote bazen en zorgen ervoor de de markt zich steeds verder uitbreidt.

Rest In Privacy | 10-07-21 | 21:53

Vergeet het maar. Doorgesnoven junks worden hier heilig verklaard, als ze met vals geld betalen, zwangere vrouwen beroven en apestoned in een auto willen gaan rijden. Voorwaarde is echter wel dat die persoon de kleur van stront heeft. Niet voor niets heeft iemand zich al Minister van Hoop genoemd

Arnold Layne | 10-07-21 | 21:52

Moeilijk. Het is kiezen tussen twee uitersten. Zero tolerance genadeloosheid zoals Duterte of alles vrijgeven. Een middenweg is er niet.

isitsoornot | 10-07-21 | 21:48 | 3

Klopt! Is een podcast van telegraaf hoe Poetin in jaren 90 de uitdijende ,ge wetenloze Tjetseense maffia die Moskou e.o beheerste aanpakte.Met even gewetenloze paramilitaire troepen.eerst schieten,daarna eventueel praten.Resultaat was dat de maffia werd omgelegd.Maar een net zo strak 'overheidsbewind' voor in de plaats kwam.Toch gaven veel Russen hier de voorkeur aan.Ze wisten nu iig vanuit welke hoek het gevaar kwam.En ook waar ze zich wel/niet aan moesten houden om geen gevaar te lopen.
Hopelijk is dit niet ons voorland,maar ik ben niet optimistisch..

roberto9715 | 10-07-21 | 22:11

Duterte (Filipijnen) en Poetin (Rusland) kunnen en durven inderdaad terroristen af te schieten voordat die de lokale bevolking gaan terroriseren. Dat begrijpt de bevolking in die landen. Dat begrip ontbreekt (nog) bij veel Nederlanders. Maar wij worden ook niet gelukkiger als we in de

WelDenkend | 10-07-21 | 22:37

(Excuses) … in deze landen zouden wonen. Het is/blijft een fragiele balans, die onze politici jammer genoeg begrijpen.

WelDenkend | 10-07-21 | 22:40

Als een rechtsstaat verrot is: verwacht maden.

o)+ | 10-07-21 | 21:46 | 3

Vanochtend even naar de laatste uitzending van die Huib Plug vanaf het Binnenhof zitten kijken, maar als daar 10% van klopt van wat hij allemaal uitkraamt dan is het een grote corrupte benden en dan gaat die het echt niet oplossen voor de maatschappij. Voorlopig zijn ze weer allemaal lekker een paar maanden op reces.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 21:51

bende en dan gaan die mensen die nu de leiding hebben op die ministeries het niet oplossen.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 22:00

@Watching the Wheels | 10-07-21 | 21:51: Ken de beste man niet, maar ja: de derde macht is gegijzeld, deels van binnenuit, deels van buitenaf. Angstcultuur on steroids. Doe je werk maar eens naar eer en geweten als je baan/bestaan/familie op het spel staat.

o)+ | 10-07-21 | 22:54

Ik ken en Marokkaanse dealer, ergens in de dertig, werkt als monteur en na werktijd rijdt hij een paar uur rond. Hij doet dit nu een paar jaar, heeft onlangs van zijn winst 5,5 hectare landbouwgrond in Marokko gekocht waar hij 1000 pistachebomen op heeft laten planten. Over 5 jaar leveren deze bomen hem 90.000 euro per jaar op en kan hij met pensioen. De winsten in drugshandel zijn groot, geld is makkelijk wit gewassen en een land als Marokko werkt niet mee in de inzage in de bezittingen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko. De hotels en appartementen langs de Marokkaanse kusten zijn vaak gefinancierd met drugsgeld. Zolang de wisten groot zijn, de pakkans en de straffen laag en er nauwelijks internationale samenwerking is zal dit probleem alleen maar groter worden.

Sinterbikske | 10-07-21 | 21:46 | 4

@BrutusBosch | 10-07-21 | 21:50:
Op elke sportschool zie je dit soort handeltjes als je er iets langer loopt en tot de inner circle gaat behoren.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 21:54

@BrutusBosch | 10-07-21 | 21:50: dat deed hij eerst idd, daarbij ecstasy, mdma en speed. Paar jaar geleden handel van zijn broer overgenomen die niet meer welkom is in Nederland en nu in Brussel zijn ding doet.

Sinterbikske | 10-07-21 | 21:59

Gewoon pistachenoten verbieden. Alles opgelost

AnitaDik | 10-07-21 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Aan ons gevangenisregime zou ik graag het Italuaanse artikel 41 bis willen toevoegen. En bij gevangenisstraffen langer dan 10 jaar in geval van een dubbele nationaliteit automatisch verlies van het Nederlanderschap, inclusief opgebouwde AOW rechten.

wapster | 10-07-21 | 21:46

Kan die Taghi niet gewoon gejeffepsteind worden.....

DeGroteBaas | 10-07-21 | 21:43 | 2

Dat zou gier vaker moeten gebeuren, lost heel veel op.

Drs. D. | 10-07-21 | 21:50

Moeten ze er wel een heel goeie spin aan geven. Moslims plegen in de regel niet zo gauw zelfmoord ("martelaren" uitgezonderd) omdat Allah ze dan rechtstreeks naar de hel stuurt.

Skazz | 10-07-21 | 22:05

De laatste zin vat 'm goed samen. Ooit was regeren vooruit zien, zaken doorzien, maar nu? Doe mij maar eens een apolitieke regering met wat wijze mensen d'r in, moet je eens opletten hoeveel je ten goede kan veranderen.

kolonel bromsnor | 10-07-21 | 21:43

Dit moet de focus worden van de politie en snel.

Schilder58 | 10-07-21 | 21:42

Net nu ik de "Funky Town" video even was vergeten moet GS me er weer aan herinneren...

Debbeltje | 10-07-21 | 21:41


Dat gedoe met die Marokkanen begint nu toch echt een probleem te worden.

Hoewel ze zichzelf nog steeds (slaapverwekkend) tot slachtoffer weten te framen bij de NPO's van deze wereld.

Ervaringsdeskundige | 10-07-21 | 21:37 | 5

Dat doen zij niet dat doet de NPO

Drs. D. | 10-07-21 | 21:51

Nu pas?

Rest In Privacy | 10-07-21 | 21:56

@jeweettochniet | 10-07-21 | 21:44:

'Betrokken' is niet zo interessant. Het gaat om de club die uiteindelijk het startpunt heeft bepaald van deze ellende.

Ervaringsdeskundige | 10-07-21 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland is het narcoticaparadijs van Europa. We zijn de baas van iedereen in het maken, invoer en uitvoer van drugs voor heel Europa.
In die zin is Nederland een failed state.
We kunnen de rest van Europa geen groter plezier doen dan uit de EU te stappen.

Schadenfreude | 10-07-21 | 21:37

Als wit hardwerkend persoon word je harder gestraft wanneer je een 'grapje' maakt met enige racistische ondertoon dan wanneer je als lid van de mocromaffia wat mensen beschiet en een granaatje gooid...

Drs. D. | 10-07-21 | 21:37 | 2

Blank.

Knufter | 10-07-21 | 21:47

Gooit.
Maar je hebt gelijk. Dankzij onze linkse journalistjes, oa bij de NPO.

Eric Newby | 10-07-21 | 21:50

We moeten meer benchmarken. Laten we kijken naar landen waar de drugscriminaliteit minimaal is. Hoe hebben ze dat gedaan?

metagod | 10-07-21 | 21:36 | 2

Ik denk dat je dan terecht komt bij landen als China en wat landen in het Midden-Oosten (wellicht ook nog de Filipijnen). Die doen volgens mij aan snelrecht zonder publiciteit en advocaat, waarna het zwaard, de strop of de kogel volgt. De vraag is of we dat willen, hoewel in het geval van Taghi een ongelukkige val van de gevangenistrap natuurlijk wel prettig zou zijn. Onlangs hoorde ik op tv nog een panel van deskundigen verkondigen dat straffen in Nederland best wel streng zijn en dat men voor de moordaanslag op P.R. de Vries gemakkelijk kan rekenen op 15 tot 16 jaar. Dat vind ik dan weer geen sterk voorbeeld. Wat is nu 15 tot 16 jaar voor een moord?

FrankVeer | 10-07-21 | 21:53

En de verantwoordelijken nemen een snuif, gaan naar een fuif en beschermen hun plek aan de overheidsruif.

o)+ | 10-07-21 | 21:35

Ik zie toch een klein verschil met Mexico, waar het nog enigszins gevaarlijk is om je bij een kartel aan te sluiten omdat je daar werkelijk gevaar loopt door rivaliserende bendes of de politie aan gort geknald te worden.
Hier lijken ze meer schietgraag vanwege de plezierjacht, niemand komt tegen ze in het geweer en eenmaal gepakt wacht ze een leger aan fluwelen handschoentjes.

Brussel zal het een worst wezen wat er in NL gebeurt, EU muss sein, dus daar zal de Nederlandse prioriteit ook naar uit blijven gaan. Dus het Marrakech pact is leidend in de houding ten opzichte van het probleem, het duidelijk benoemen van het probleem gaat daar niet mee samen. Het lijkt allemaal wel uitgedacht, een vleugellamme overheid met een politiek, zelf-hatend onderwijssysteem.

nsfl | 10-07-21 | 21:34

‘ de boodschap helder: wie spreekt over de Mocro Maffia, sterft.’

Moet zijn: Wie Taghi tegenwerkt sterft. Iedereen die Nabil helpt sterft. Ik denk niet zozeer dat misdaadjournalisten het doel zijn.

Kok is een ander verhaal, die had onthullingen over Taghi. Als ik goed herinner had Vlinderscrime meerdere scoops over 26koper. Ook vond Kok Taghi maar een kneusje en dat vermeldde die ook. Vooral ‘s avonds en ‘s nachts kwam er nogal eens een brutesk betoog online van Kok, wat vaak de volgende morgen weer verdwenen was. En ongemodereerde comments waarin veel verlinkt werd.

Pas als Taghi dood is wordt het rustig, ik hoop zsm.

Dom Pérignon | 10-07-21 | 21:33

"Advocaat Schouten: ’Misschien wordt het tijd het leger in te zetten’
Aldus de TG.
Maar niet om de criminaliteit aan te pakken, maar om "eenheden van het leger of de Koninklijke Marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen tegen psychoterreur”.

TonAlias | 10-07-21 | 21:33 | 2

Die hebben geen kogels toch of is dat opgelost?

Watching the Wheels | 10-07-21 | 21:48

Tjonge, jonge jonge.... wat een grote kl*zk

ChalinaRosa | 10-07-21 | 21:53

Onder Jeltsin verloederde Rusland richting een maffia staat binnen de staat. Georgiërs tegen Tsjetsjenen, ze lachten het Russische gezag uit. Toen kwam Poetin. Poetin dankt zijn blijvende populariteit aan de radicale wijze waarop hij de maffia clans met wortel en tak uitroeide. De geheime dienst FSB liquideerde groot en klein binnen de maffia netwerken, Georgië werd buiten de Russische Federatie geïsoleerd (Georgiërs kunnen alleen naar Rusland onder het regiem van strenge pasjes-controle), Tsjetsjenië kreeg Kadirov die daar nu al jaren de knoet zwaait. Maar het overheidsgezag werd hersteld, terwijl de hulp van de Russisch Orthodoxe kerk werd ingeroepen om voor een herstel van het besef van goed en kwaad zorg te dragen. Rusland anno 2021 is niet te vergelijken met Rusland onder de immer dronken president Jeltsin. Vandaag kwam het CDA rapport naar buiten: ze beschikken over slecht tot bar slecht lerend vermogen. Waar zijn de partijen van Recht en Orde?

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-07-21 | 21:33 | 3

vvd zegt altijd dat ze meer blauw op straat willen, maar de realiteit is dat ze er altijd eerst iets af halen omdat ze het risico niet willen lopen dat ze zelf allemaal opgepakt worden.

Watching the Wheels | 10-07-21 | 21:42

Ja het blijkt dat bepaalde individuen het beter doen onder een dictatuur.
Keiharde hand geregeerd worden is blijkbaar nodig.
Niet mijn keuze, maar kijkend naar afkomst en geschiedenis.

Hiesjes | 10-07-21 | 21:32

De linkse journalistiek van tegenwoordig is zélf een aanslag op de rechtsstaat. Laat je tanden es een keer zien, kliekje van lafaards.

Eric Newby | 10-07-21 | 21:30

Elke blinde ziet de witwas winkeltjes , de finse kereltjes rondblazen in dikke " huur " benzen . Licht ze door , pak ze op en strip ze van het geld .Pak die autoverhuur bedrijven aan die auto's van criminelen bij hun voorraad zetten om ze uit de wind te houden . Zoek de weg naar boven en pak die ook aan , rekeningen , huizen , auto's boten . Pak het een keer aan ipv gejank over wie wel of niet mag worden gefouilleerd .

Castor12 | 10-07-21 | 21:30 | 4

Breda neemt criminele autoverhuurder op de korrel
BREDA - Zo’n veertig autoverhuurbedrijven die in Breda zijn gevestigd worden door burgemeester en wethouders onder de loep genomen.
Het college wil uitvinden of de eigenaren banden hebben met de georganiseerde criminaliteit. Ze moeten daarom binnen drie maanden een vergunning aanvragen. Die wordt dan langs de lat van de wet Bibob gelegd.
— Er wordt op kleine schaal gebruik gemaakt van bibob

theo-is-dood | 10-07-21 | 21:47

@MickeyGouda | 10-07-21 | 21:45: DAt gebeurt al. De gemiddeld rechercheur heeft echter mavo niveau. Daar win je het niet mee.

theo-is-dood | 10-07-21 | 21:49

Dit is onder echte deskundigen ook wel bekend als een optie die echt kan werken. Jaren geleden toen de UvA nog geen woke gekkenhuis was, werd er op de faculteit sociale wetenschappen niet zo moeilijk over gedaan. En ook toen een linksig bolwerk, erkende ze ook, maar niet van deuglinks.

De harde kern en de schil er om heen, feitelijk ook harde kern, werden als reddeloos verloren gezien. Die breng je nooit meer op het rechte pad. Sociale projecten werd wel kansrijk geacht bij de beïnvloedbare would be criminelen in de wijk. Die spoken wel eens wat uit en de harde kern is voorbeeld.
Status afpakken, de voorbeelden tot een (ook) naar voorbeeld maken, dat werkt enigzins. Dus inderdaad wat je noemt; geld en spullen afpakken. Ook de harde kern lang opbergen. Celstraf is ook status, maar alleen als het niet te lang duurt. Langdurig werkt ook wel afschrikwekkend. Niet dat je alles er mee regelt. Het is ook afwegen van de risico’ s voor deze lui. Dikke verdiensten versus de kans op lange celstraf.

Nuuk | 10-07-21 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Dit kabinet (en ieder kabinet Rutte daarvoor) heeft, met de VDD, maar een paar prioriteiten: dat de wensen van VNO-NCW uitgevoerd worden. D'66 zorgt er vervolgens voor dat de wensen van Brussel uitgevoerd worden. Die hebben allebei weinig op met dit soort dingen. Geen winstmaximalisatie van het grootbedrijf? Geen eer te behalen voor megalomane projecten ten behoeve van grotere EU-eenheid? Niet boeiend, next!

konjodebonjo | 10-07-21 | 21:29 | 1

VNO-NCW lopen aan de leiband van en keurig in de pas met het kartel. Dat zijn kennisloze en gehoorzame laven.

Grachus | 10-07-21 | 22:11

Dit was geen aanslag op de journalistiek, maar op het adviseurschap van een kroongetuige.

Astimar Teutis | 10-07-21 | 21:26 | 2

Klopt, Peter had niet in de gaten dat het mocro-schapenvolk voor 4 grassprietjes alles en iedereen van de berg duwt.

hagelkruis | 10-07-21 | 21:30

@hagelkruis | 10-07-21 | 21:30:
Ik denk dat hij het wel door had, maar niet wilde stoppen met zijn werk. Ook dat is Peter r de Vries.

Nuuk | 10-07-21 | 21:57

Al die pillenslikkers zijn 100% medeplichtig

Rest In Privacy | 10-07-21 | 21:25 | 3

Sorry!

NoNoVio | 10-07-21 | 21:27

Says who? The pushermen?

MistaRazista | 10-07-21 | 23:32

Exact. Zonder vraag geen aanbod.

KayakFun | 10-07-21 | 23:55

Dat de drugsgebruiker de oorzaak is, is woke.
Iedereen zit nu ja te knikken voor de buis, helemaal geen tegengas, straks misschien van GS of TPO.
Door de pers en politiek is deze one-liner bedacht. Dit ontlast justitie, hebben we er straks begrip voor dat de politie met die immense groep "veroorzakers" bezig is en niet met de grootverdieners.

G.M.I.M. Pet | 10-07-21 | 21:25 | 5

@Gulliver | 10-07-21 | 21:33: Softdrugs worden toch al jaren gedoogd ? Die burgemeester van Antwerpen had prima door dat er wat miljonair van zijn geworden die nu proberen dat te verhonderdvoudigen door in harddrugs te investeren .

Castor12 | 10-07-21 | 21:40

@Schadenfreude | 10-07-21 | 21:30:
Hij zei bij Op1 dat de export van Canada naar de VS met 1000% was toegenomen. En dat het dus niet werkt.

Dat is een half verhaal.
1000% van bijna niks is nog steeds niks, dus hij moet aantallen noemen.
En het allerbelangrijkste: is er productie bijgekomen in Canada, of heeft de handel zich verplaatst omdat de door legalisatie de markt 'verpest' wordt voor de illegale productie. Als dat het geval is, is er dus wel degelijk invloed van de legalisatie.

Maar hij vertelt dat er niet bij. Wat hem onbetrouwbaar maakt.
Nog erger: de drugsproductie en handel wil juist geen legalisatie. Dat is niet in hun belang.

kloopindeslootjijook | 10-07-21 | 21:42

@Gulliver | 10-07-21 | 21:33:
Wiet is praktisch gelegaliseerd. Ik ken een geval waarbij een agent bijna per ongeluk tegen een stash joints van ongeveer zes kilo aanliep. Die hoeveelheid werd in beslag genomen. De eigenaar van de koffieshop en de joints protesteerde bij de officier van justitie. Resultaat: hij kreeg z’n zes kilo joints terug.
Dit terwijl de gedoogregel zo is dat je max 500 gram voorraad mag hebben.

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:05
▼ 2 antwoorden verborgen

The Counselor. Waarom schiet die movie me nou te binnen? Vast wel vanwege mijn dirty mind, hoe Cameron Diaz als een algeneter over de voorruit beweegt.
Anyway, als ze hier ook beginnen met zo'n snaar om je nek met een batterijmotortje, then it's getting serious.

hotnot | 10-07-21 | 21:24

Ik zei het hiervoor en ik zeg het weer: met hard tegen hard ga je verliezen. Ze hebben teveel geld om het de maatschappij zuur te maken. Ik zag filmpjes van mexicaans drugs kartel met een eigen prive leger, pantserwagen en zelfs een gevechtshelicopter.

Het is een niet te winnen strijd en legalisatie is de enige manier om ze een slag toe te brengen. Daarnaast is het ook gewoon een beetje raar dat we anno 2021 nog steeds mensen willen vertellen wat ze wel of niet tot zich mogen nemen. Alleen oudere van dagen en gekke geloofsgekkies geloven daar nog in. Die houden zoals altijd weer eens de vooruitgang tegen.

JanAmsterdamEnzo | 10-07-21 | 21:24 | 8

@theo-is-dood | 10-07-21 | 22:17:
We hebben wel een leuke discussie zo!

Het is niet zo dat drugsgebruik en “zombies” hetzelfde is, dat is iets van films. Zeker kom je zombies tegen wanneer iemand heel dik onder de middelen zit, maar het gros is geen zombie zoals je terecht stelt.

Dat wil niet zeggen dat er geen grote problemen met drugs kunnen zijn en dat dit op rekening komt van de belastingbetaler. Ik kom in mijn werk veel mensen tegen die grote problemen hebben met drugs. Die mensen zijn echt niet zodanig herkenbaar als je ze op straat tegenkom. Wel forse problemen met gezondheid, criminaliteit, geen werk, wonen, schulden enzovoorts. Er is wat dat betreft veel drugsgerelateerde ellende, ook met alcohol trouwens.

Er is inderdaad iets geks met drugs want wat mag wel en wat niet? Alcohol scoort op heel veel indicatoren als een funeste drug, en toch mag dat hier. Het zal ook zijn dat dit middel in beperkte mate niet een heel verstorende roes geeft, en dat bij middelmatig schadelijk gebruik ook niet gelijk tot problemen zal leiden. GHB, heroïne enz is andere koek wat dat betreft.

Nuuk | 10-07-21 | 22:32

Prima, maar geef mij dan ook het recht om die doorgesnoven kutjunk van m'n terrein af te schieten als hij daar toevallig net bij de verkeerde op rooftocht gaat.

K.Zwellever | 10-07-21 | 23:33

@Castor12 | 10-07-21 | 21:36: tot de Opiumwet was drugs legaal. Het heeft echt een reden gehad om drugs illegaal te maken. En dat was begin 20e eeuw. Het is niet dat drugs nieuw zijn ofzo...

Bataafje | 11-07-21 | 00:24
▼ 5 antwoorden verborgen

We mogen blij zijn dat Peter R. de Vries niet is neergeschoten door een asielzoeker.
Dan had het hoofdkantoor van GeenStijl vol gestaan met schreeuwende feministen.
Dan hadden de deugfascisten alles moeten omgooien om nog te kunnen deugen.
Nu heeft de Mocro maffia gewoon 2 debiele neefjes opgeofferd en die beloofde beloning waarschijnlijk nooit in handen zullen krijgen.

Osdorpertje | 10-07-21 | 21:23

Nogmaals,100.000 Fte op Justitie.
Zachte heelmeesters,stinkende wonden,vooral bij dit tuig van de richel.
Bedenk wat,doe wat,neem eindelijk eens adequate maatregelen.

De Profundus | 10-07-21 | 21:22 | 1

Alleen de politie heeft al ongeveer 65.000 fte. Tel daarbij wat er nog aan justitiële diensten zijn (bijv gevangenissen) en de beleidsambtenaren en je zit al op die 100.000

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:12

Dat afgesneden hoofd was van een zoontje van een (in Marokko) mocro-rechter.... de hele penose wist dat... maar de media hield de gekwetste mocro-gesneden-jongetjes in "amsterdambeerput" de hand boven hun verdorven hoofden. Schaam U Nederland/bestuur/elite.

hagelkruis | 10-07-21 | 21:20

Wacht maar tot de Mexicanen hier de boel overnemen,
die neuqt die Marokkanen in de aars terwijl hij ze levend fileert,
maakt er een filmpje van wat hij dan naar de familie opstuurt.
Het mooie internet staat vol van die onderlinge strijd filmpjes
waarin de ene rivaal nog gruwelijker dan de andere aan zijn einde komt.
Nederland is hier niet tegenop gewassen wegens fOpStRaF en totaal ontbrekende leiderschap om actie te ondernemen op straffe van rascisme en profilering.

TijdelijkOptimist | 10-07-21 | 21:19 | 3

Racisme en profilering zijn hypes waardoor wij tenonder gaan.

Drs. D. | 10-07-21 | 21:32

Nederland lijkt eerder een probleem met Colombianen te krijgen.
Zijn wat minder sadistisch maar moorden er wel op los.

Rest In Privacy | 10-07-21 | 21:36

Prima stuk.

En het Portugees model (on steroids) is idd een goede. Te beginnen in politiek, media, bank- en entertainmenwereld.

Ho wacht, daar ga je al...

o)+ | 10-07-21 | 21:16 | 1

In Portugal is drugs nog steeds illegaal en gebruikers zijn dus nog steeds op die criminelen aangewezen. Het is zeker een groot succes om de verslaafden niet strafbaar te maken en snel te zijn en misschien ook wat dwingend, met hulp bieden. Minder gebruikers is minder drugscriminaliteit. Criminelen zullen echter ook een andere nering zoeken, dat doen ze al binnen die drugswereld. Het is uiteindelijk ook economie, alleen ondergronds. Mensenhandel is bv zeer lucratief.

Er is ook nog het probleem dat hier alles mag en de politiek wegkijkt voor het feit dat Nederland al lang een narcostaat is, en dat was en is Portugal niet. Het gaat hier niet alleen om markt van aanbod en vraag, maar ook gewoon goede mogelijkheden in ons land voor productie en distributie naar andere landen.

Nuuk | 10-07-21 | 21:28

Zolang diversiteit en het politiek correct zijn de speerpunten van de politie zijn gebeurt er helemaal niets.

thekolere | 10-07-21 | 21:15

Is het dan echt zo belangrijk, dat witte poeder snuiven, dat er dit allemaal voor mag misgaan?

kloopindeslootjijook | 10-07-21 | 21:13 | 5

Een massale vlucht uit de realiteit, die daardoor nog eens verergert.

MickeyGouda | 10-07-21 | 21:35

@Hiesjes | 10-07-21 | 21:21: Leg dat eens verder uit. Want die grondstoffen (pré cursors) zijn allang vergunningsplichtig.
Zie:
5.2 Drugsprecursoren zijn geregistreerde stoffen
In de wetgeving van de Unie worden alle drugsprecursoren genoemd waarop die wetgeving van toepassing is. De verordeningen spreken niet over drugsprecursoren, maar gebruiken het begrip ‘geregistreerde stof’.
Verordening 273/2004 en Verordening 111/2005 hebben beide een bijlage met de omschrijving van dezelfde geregistreerde stoffen (drugsprecursoren). Een geregistreerde stof is dus een stof (drugsprecursor) die in de bijlagen van de verordeningen is genoemd.

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:22

@Bigi Bana Boy | 10-07-21 | 21:16:
Dat is maar een klein gedeelte van de omzet. Grootste gedeelte gaat naar de rest van Europa en zelfs naar de VS en het VK. Bloemen en fruit vervoer.

Basil Fawlty | 10-07-21 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Verdubbeling van recherche, ok. Maar dat is niet genoeg. De open grenzen zorgen voor een levendige internationale wapenhandel, de criminelen zijn ons zeer erkentelijk voor Schengen. Intensieve grenscontroles zijn noodzakelijk.

Road to serfdom | 10-07-21 | 21:11

Historisch gezien betaal je aan de grootste hufter belasting, of we moet T belasting gaan betalen of Koning Willem moet wat meer zijn tanden gaan laten zien.

Dattis-Natoer | 10-07-21 | 21:09

Ik ben een racist. Ergens heel diep verscholen in mijn achterhoofd zit een ieniemieniepietsie oneindig klein gedachtetje, dat ik blanke Holleeder die handel meer gun dan Taghi. Raar.

SchimmelSchwanz | 10-07-21 | 21:07 | 4

Ergens in ons brein zijn we allemaal racist (en iedere man een verkrachter bovendien). Ergens anders, in een nieuwer stukje brein, worden die impulsen in meerdere of mindere mate onderdrukt. De rest van de onderdrukking geschiedt door sociale omgeving en wetgeving. In een bepaalde sociale omgeving kan ook (her)stimulering plaatsvinden. Bedenk ik zomaar. Ik weet niet wat er van klopt.

HeerVanStand | 10-07-21 | 21:22

Het is in ieder geval prettiger als je de naam van de boef gewoon kunt uitspreken. Haring Arie, Frits van de Wereld, Zwart Joop. Dat waren onze boeven.

Arnold Layne | 10-07-21 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

De uitbreiding van de recherchecapaciteit zal gepaard gaan met diversiteit. Kortom catch 22.

BrutusBosch | 10-07-21 | 21:04 | 1

Goed gezien, de prioriteit die aan diversiteit wordt gegeven doet je wanhopen.
Zag ook in buitenhof eens zo'n pleitbezorger ene commissaris Sitalsing, zelf ook een diversiteits carriere gemaakt. Echt een lichtgewicht.
Maar als de politie het over belangrijke maatregelen heeft is dit er één van. Typisch ook weer de gemakkelijkste. Leidt tot niets of erger.

G.M.I.M. Pet | 10-07-21 | 21:16

Legaliseren zei commissaris Blauw VEERTIG JAAR GELEDEN.
Nu moet men jonge mensen verslaaft maken om de omzet te laten groeien als dat niet meer kan minder verslaafden dus.
Te eenvoudig voor de politiek, dit gaat men nooit winnen zoals terecht opgemerkt in het artikel ieder jaar meer omkopingen en een groter leger dat ook nog eens gewapend en gewetenloos over straat loopt.

Pensionista | 10-07-21 | 21:04 | 1

We moeten ook van de islam af. Daar wordt alles beter van. Wie dat nog niet begrijpt is af.

Normpje | 10-07-21 | 21:03 | 2

Dit. De oplossingen dringen zichzelf haast op.

MickeyGouda | 10-07-21 | 21:09

Hear hear.

Befkracht69 | 10-07-21 | 21:29

Ik zeg het al 10 jaar. Dit kan alleen opgelost worden door een autocratische staat. Wel hopen dat de autocraat tegen de maffia is.

DeFeitenOpEenRij | 10-07-21 | 21:02 | 2

Geen zorgen. Islam is hard op weg om de baas te worden, dus die autocratie zit eraan te komen.

halfvolle glas | 10-07-21 | 21:14

Autocraat Rutte?

Arachne | 11-07-21 | 01:53

In plaats van drugs legaliseren, kunnen we ook gratis een overdosis aan verslaafden aanbieden. Lost ook meteen het klimaat"probleem" op.

echtpaul | 10-07-21 | 21:01

Iedereen geschokt en dan door met de baantjes carrousel dit is hoe het hier gaat. Adept to your surroundings or get eaten. Mij interesseert het inmiddels al heel lang niks meer. Ik zorg voor mezelf en mijn kinderen. Mijn motto oog om oog tand om tand. En als het de keuze is jij of ik dan zou ik maken dat je wegkomt want dan ga je voor het gaas. Dit is wat er van Nederland is geworden en dat geef ik mijn kinderen ook mee. Ga voor jezelf en de mensen van wie je houd. Alles eromheen is collateral damage en vervangbaar. Zorg voor jezelf want als het puntje bij paaltje komt doet de rest dat ook. Helaas maar de bittere waarheid.

Rocknrolla7372 | 10-07-21 | 21:01 | 2

Voor jezelf is ook niet echt de weg die soelaas biedt. Nederlanders zullen er niet aan ontkomen om clans te vormen. Het kenmerk van de multiculti maatschappij is immers het naast elkaar bestaan van verschillende clans. Je eigen clan moet je bevoordelen ten opzichte van de andere clans. Doe je dat niet, dan is er één zekerheid en dat is dat je er berooid en bekaaid vanaf komt. Degene die niet aan clanvorming zullen doen, zijn uiteindelijk het slachtoffer.

Grachus | 10-07-21 | 21:05

Precies.Ga voor jezelf en je geliefden, de rest is bijzaak, want niemand helpt je. Je zal het alleen moeten doen in het leven. Hoe, bepaal je dus ook zelf, bescherm je kinderen, ze hebben het zo nodig , laat ze weten dat je dat zal doen.

gato | 11-07-21 | 09:19

Het enige wat wij kunnen doen is niet gebruiken. Niks. Nooit. Maar dan nog, hoeveel drugs is er voor de binnenlandse markt bestemd? Dat zal maar een klein deel zijn. En toch, wie gebruikt
werkt hier aan mee. Je kunt het voor jezelf goed lukken wat je wilt, cognitieve dissonantie stijl, maar drugs gebruiken is types als Draghi faciliteren.

Bigi Bana Boy | 10-07-21 | 20:59 | 7

Draghi = Taghi

R2fu**D2 | 10-07-21 | 21:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Tsja wie zingt gaat slapen.. Of een schroef in je knie..

niv01 | 10-07-21 | 20:59

Wat befreft die fruithandel; de lijst met naam adres en woonplaats van ALLE werknemers ging in het dossier zo naar de verdachten via hun advocaat, waarna de ellende begon. Onbegrijpelijk dat er bij het OM geen koppen zijn gerold, ik heb me zelfs wel eens afgevraagd of het geen opzet was om mensen af te ontmoedigen de politie er bij te halen.

me163komet | 10-07-21 | 20:58 | 4

@Bigi Bana Boy | 10-07-21 | 21:01: Als er bij OM van 10.000 zaken er 100 niet goed gaan worden die altijd meteen breed uitgemeten.
Dus dat schets wel een scheef beeld.
Bij veel departementen, hoge werkdruk, te weinig personeel, veel ziekte verzuim. Maar weinigen van ons kunne zo'n dubbel fulltime baan bij OM aan (overwerk niet uitbetaald).

Hiesjes | 10-07-21 | 21:29

Er moet gescoord worden op diversiteit en dan is kwaliteit bijzaak

vranac | 10-07-21 | 21:57

@Bigi Bana Boy | 10-07-21 | 21:01: daar zit een uitzendkracht in schaal zes die op vrijdagmiddag een compleet dossier van 6000 bladzijden moet kopieëren.
Dan slipt er wel eens iets door als de verantwoordelijke OvJ of parketsecretaris niet zelf dat kopieerwerk controleert

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

Wij zijn echt een nieuwe fase ingegaan de afgelopen jaren en ik vrees dat ons huidige juridische systeem er niet op toegerust is. Hoe het dan wel verder moet weet ik ook niet want wat je ook aan onorthodoxe maatregelen neemt, de afslag naar de failed stated is dan al genomen. Want een land met doodseskaders zoals Duterte doet is uiteraard ook totaal moreel failliet.

Bigi Bana Boy | 10-07-21 | 20:56 | 1

"Want een land met doodseskaders zoals Duterte doet is uiteraard ook totaal moreel failliet."

Uiteraard, en niemand vraagt daarom, maar er is m.i. nog een wereld te winnen met het verbeteren en intensiveren van internationale samenwerking van politie- en opsporingsapparaten.

Hier bij mij in de buurt zit naast het World Forum een enorm gebouw waar Europol gehuisvest is. Die zullen vast interessant werk doen om de misdaad te bestrijden, maar zolang die Poolse chauffeur van die vluchtauto vrij rond kan lopen in Nederland, klopt er iets niet.

Hij was kennelijk een aantal dagen voor de aanslag op De Vries aangehouden voor bedreiging, en daarna weer vrijgelaten. Maar zo'n figuur zou toch even makkelijk door het systeem gehaald moeten worden, waar dan uit komt rollen dat hij gezocht wordt in Polen, omdat hij daar nog een gevangenisstraf moet uitzitten? Ik snap niet dat die systemen van EU landen niet veel beter met elkaar gekoppeld of afgestemd zijn. Hier in Nederland had hij al veel eerder tegen de lamp moeten zijn gelopen, en ook als hij in Frankrijk of Spanje zat, zou het systeem hem er daar meteen uit moeten filteren.

Dr_Johnson | 10-07-21 | 21:37

Nieuwe Netflix serie : How to become a tyrant. Vooral de aflevering over Stalin vond ik heel erg met de hedendaagse situatie overeenkomen. Aanrader!

R.F.Pickering | 10-07-21 | 20:54

Legaliseren die hap (snuif)

larie | 10-07-21 | 20:54

Ondertussen wordt de studio van RTL Boulevard ontruimd wegens 'ernstige dreiging'....

SoepKip | 10-07-21 | 20:53 | 2

Joh

niv01 | 10-07-21 | 21:00

in dapperheid spiegelt men zich niet erg aan Peter R de vries.

AntiZanicz | 10-07-21 | 22:07
-weggejorist-
IkWeetWelZekerVanNie | 10-07-21 | 20:53

Het idee dat ik heb is dat veel mensen geen idee hebben met wat voor geteisem je hier te maken hebt. Ook de mensen die beter zouden moeten weten, zoals politici, advocaten, rechters en ja, ook Peter de Vries. Dat hij onbeveiligd op straat liep is als het ware de goden verzoeken. John van den Heuvel is wat dat betreft realistischer. Het is die naieve onschuld die ons nog eens de das omdoet.
Mijn advies zou zijn: ga uit van het ondenkbare en probeer daarop te anticiperen.

Barend Braakbal | 10-07-21 | 20:53

De stront moet gewoon opgeruimd worden.Het is niks en wordt niets.Dan rest er maar 1 middel, opruimen voor je zelf geruimd wordt.

van stampij | 10-07-21 | 20:52

Een democratie kan niet op tegen een narcocratie.

Hiram | 10-07-21 | 20:52

Minder, of zoiets, hoorde ik laatst.

dathoujetoch | 10-07-21 | 20:52

Dat er een Mocro z'n kop wordt afgeknipt boeie.
Ik schijt er net zo lekker om.
Punt is dat we dit land aan het verliezen zijn..
Misschien een woke momentje..

Longhorn | 10-07-21 | 20:52

Er is maar één oplossing. Minimaal 35% allochtonen bij alle diensten. Zij weten de weg in die wereld.

SchimmelSchwanz | 10-07-21 | 20:51 | 4

Zij weten de weg in die wereld.

TheseDays00 | 10-07-21 | 21:10

Dit is de meest naieve of de meest cynische opmerking van vandaag.

Koning BongoBongo | 10-07-21 | 23:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ondermijn die mongols gewoon door hun bron van inkomsten afte pakken dmv legalisatie. Ez money.

Neuth | 10-07-21 | 20:50 | 1

Dan vinden ze wel wat anders, criminelen gonna crimineel.

TheBigKirth | 10-07-21 | 21:35

Hoe vaak hoe veel heeft G Wilders dit niet ten gehore gebracht ? het komt als maar dichter bij nu de Vries maar wie is de volgende ?.
Als er nu eens een politieks wordt omgebracht , die dicht bij het kabinet staat een rutte of zo of een uit de top van d666 zou ene Wilders dan wel gehoord worden?

witchmaster | 10-07-21 | 20:50

Bo-bo, bomeroni was me ee eentje. Lekker kalfje eten, beetje hoeresnoere. Bo-bo- bommetje onder mn auto. Ik mocht hem wel

amperbroekie | 10-07-21 | 20:50 | 1

Een verdubbeling van de recherchecapaciteit is een schattige poging, maar ik vrees dat alleen een radicaal andere aanpak werkt. Wat zou die aanpak dan moeten zijn? Als ik hierover al teveel in detail zou treden, ligt Joris op de loer. Maar ik heb er in het vorige topic iets over losgelaten. En dan moet je je nog afvragen of je dat wat (misschien) werkt ook daadwerkelijk wilt. Ik ook. Het feit dat ik dit soort gedachten heb is eigenlijk al erg genoeg.

HeerVanStand | 10-07-21 | 20:49 | 1

Met de eis om inclusief en divers te werven denk ik niet dat die verdubbelde capaciteit het oplossend vermogen ten goede komt.

marcoplarco | 10-07-21 | 21:22

In Israël doen ze nadrukkelijk aan etnisch profileren en geven dat ook gewoon toe. De gedachte is dat ze een beperkte capaciteit hebben en dat liever inzetten tegen bebaarde Palestijnen dan aan oude omaatjes aangezien de statistieken uitwijzen dat de eerste groep meer problemen veroorzaakt om het eufemistisch uit te drukken. De juiste term lijkt mij dan ook statistisch profileren. Helaas zijn wij hier zover dat alles policor moet en dat kost slachtoffers. Het budget moet niet omhoog, dat is er genoeg, het boerenverstand moet weer toegelaten worden.

R.F.Pickering | 10-07-21 | 20:49 | 5

Statistisch profileren... +een heleboel.

NecroSister | 10-07-21 | 21:09

Amen.

ChristianV | 10-07-21 | 22:57

Als, en dat is dus als, er in dit land ooit etnisch geprofileerd mag worden (anders dan tegen de blanke man), dan zullen BN als Barbara Barend en het CIDI op hun achterste benen staan, want....... Auschwitz.

Arachne | 11-07-21 | 01:51
▼ 2 antwoorden verborgen

's Avonds komen ze thuis in hun vinexhut en kijken ze op de bank netflix. Narco's. En dan denken ze "haha blij dat ik niet in zo n slechtwerkend weinig boreaal landje woon".
Misschien eens t journaal kijken ipv netflixen. Daar is het live te zien.

Shoarmamasutra | 10-07-21 | 20:49

Het is oorlog en in een oorlog mag je de vijand doden toch?

Helloween | 10-07-21 | 20:48 | 1

Fout, tegenwoordig moet je de invasiemacht op gaan halen althans zeker niet terugduwen! De Amerikanen hadden in 2021 een makkie gehad op D-day.

R.F.Pickering | 10-07-21 | 20:51

Heb het al vaker erop gegooid maar vragen linkse deugidioten zich nooit af hoe deze mondiale ramp zich heeft kunnen voltrekken? Het is werkelijk niet te bevatten.

ploppy | 10-07-21 | 20:47 | 2

Het is verbod op drugs geweest wat tot de illegale handel heeft geleid. Dat is voor de verandering niet alleen een links probleem. Het alcoholverbod in de VS werkte niet. Waarom zou een drugsverbod dan wel helpen?

voldemort | 10-07-21 | 22:21

@voldemort | 10-07-21 | 22:21: Calls for prohibition began long before the Harrison Narcotics Tax Act was passed by Congress in 1914 – a law requiring cocaine and narcotics to be dispensed only with a doctor's order.[4] Before this, various factors and groups acted (primarily at the state level) on influencing a move towards prohibition and away from a laissez-faire attitude.[5] Cocaine consumption had grown in 1903 to about five times that of 1890, predominately by non-medical users outside the middle-aged, American, professional class. Cocaine became associated with laborers, youths, black people, and the urban underworld.[6]

Popularization of cocaine is first evident with laborers who used it as a stimulant.
Bron; Wikipedia

Tot ongeveer 1900 was cocaïne gewoon legaal in de VS. Speed (merknaam Pervitin) was in Duitsland bij de apotheek te koop. Militairen kregen speed tijdens WO2. Zogn ‘Panzerschokolade’

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:39

de politie is druk met iets anders / wat dan ?

newray | 10-07-21 | 20:46 | 3

de fiscus assisteren.

jemagookniksmeer | 10-07-21 | 20:53

wappies meppen

marcoplarco | 10-07-21 | 21:20

Iftarren.

theo-is-dood | 10-07-21 | 22:40

"We waren geschokt"
Nee dus, dit is niet de eerste keer namelijk. En 'Mocro Maffia' met hoofdletters lijkt me een beetje teveel eer.

Der Schnitzeljäger | 10-07-21 | 20:46

Omdat een mafia organisatie op de 1e plaats een bedreiging van de rechtsstaat vormt (-"daarom zien we anonieme getuigen, anonieme officieren, anonieme rechters, anonieme advocaten, anonieme journalisten, anonieme columnisten" -), anders dan de me5 brood en suiker geframede aanval op de hoernalistiek, valt simpelweg het oorlogsrecht op hen van toepassing te verklaren.

Maar voor standrechtelijke executies is dit watjesland te "woke" en zeker niet onverschrokken genoeg.
Dit gaat op deze manier erger worden dan México.

Milton_Styx | 10-07-21 | 20:42 | 6

Het zou behoorlijk helpen als er zonuendan eens een 'zelfmoord' in de EBI gepleegd werd.

robbie103 | 11-07-21 | 09:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Is het een idee om voor bepaalde groeperingen de omgekeerde bewijslast in te voeren? Zodra door gedrag, uitingen of leefstijl het zweem van drugshandel opduikt, direct oppakken, alles afnemen en een minimum straf opleggen tenzij betreffende persoon kan aantonen geen connecties te hebben? En dan niet wachten tot het kopstukken zijn, maar direct bij het begin van wandaden. Als ze 10 zijn dus.

marcoplarco | 10-07-21 | 20:41 | 2

Nee dat lijkt me heel slecht idee.

All_yall | 10-07-21 | 20:57

Hoe toon je aan dat je geen connecties hebt met iemand? Ik snap je achterliggende idee wel maar ik geloof niet dat dat de weg is om in te slaan. Bovendien vertrouw ik de overheid niet met omgekeerde bewijslast in het strafrecht.

Versleten_Paddestoel | 10-07-21 | 21:16

effe over die fruithandel.... in bepaalde kringen was het al jaren bekend dat ze zwaar in de distributie van bepaalde 'genotsmiddelen' zaten.
( bepaalde kringen; lees : familieleden van de Y&T fan die in de transportsector werken.)Dus zo heel erg onschuldig zijn ze (sick)

Y&T | 10-07-21 | 20:41 | 4

Ik kom ook uit de transportsector en herken het geklets van Y&T als de typische onzin die ze met elkaar de hele dag op ‘kanaaltje 19’ uitwisselen.

HD50 | 10-07-21 | 21:58

dat is helemaal niet zo.

AntiZanicz | 10-07-21 | 22:05
▼ 1 antwoord verborgen

RAPPEL

Laten we de 'coke-challenge' doen op den sociale media.

Elke media Bobo die zijn scheur opentrekt over hoe erg ze het allemaal weer niet vinden leveren gecontroleerd bij een gecertificeerd lab een hoofdhaar in (schaamhaar voor Umberto) en laat het analyseren op gebruikte drugs afgelopen tijd.

En totdat ze getest zijn moeten ze hun mond houden.

Ik doe mee! Oh wat wordt het rustig.

Kaas de Vies | 10-07-21 | 20:39 | 1

Heel goed idee.

Befkracht69 | 10-07-21 | 21:19

Prima column Feynman. Vond het stuitend om te zien dat men bij de NPO tokshows maar vond dat we alle drugs maar moesten legaliseren en stoppen met bestrijden criminaliteit. Verder werden oorzaken van de georganiseerde criminaliteit uiteraard vooral gezocht in racisme, discriminatie, slechte jeugd en gebrek aan stageplaatsen. Burgemeester van Antwerpen was de enige die een beetje tegengas gaf door te zeggen dat het veelal zwakbegaafde jongens zijn die gebruikt worden voor dit soort klussen en het enige wat werkt keihard terugslaan is.

Diederik_Ezel | 10-07-21 | 20:39 | 6

Geweldig Snoorderlag. Dat toestaan van die wiet heeft er nu toe geleidt dat de consumptie van cocaïne, crack. Ice amfetamine ervoor gezorgd heeft dat 80%van de USA bevolking volkomen ontoerekeningsvatbaar is.
Tel daarbij nog de grote menigte toxoplasma versleten geesten door overconsumptie van rood vlees en je weet waarom dat USA een verloren natie is.

strawdog | 10-07-21 | 23:48

Legaliseren heeft geen zin, alle cocaïne die via Antwerpen en Rotterdam binnenkomt wordt door de Nederlandse cokemaffia verder geëxporteerd naar Andere Europese landen en het Oostblok. Slechts 5% is voor Nederlands gebruik. Juist door het gedoogbeleid met de softdrugs zijn er enorme winsten geboekt en had het een aanzuigende werking van buitenlandse drugscriminelen. Deze winsten zijn nu geïnvesteerd in de enorme cokehandel. Erg naïef om over legaliseren te spreken. Nederland zal uitgroeien tot Narcostaat.

johnyl | 11-07-21 | 01:32

Al...

Xaffier | 11-07-21 | 09:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat vindt Khalid Kasem eigenlijk van dit hele gedoe?

philia | 10-07-21 | 20:39 | 2

Die was zijn handen in onschuld.

PieterC | 10-07-21 | 20:47

Ik heb gehoord dat Rolce Royce de verdegiging op zich neemt…

Ali Bi | 11-07-21 | 04:21

Het is de schuld van de flapjassen politiek. En we trappen er iedere 4 jaar weer in.

Sexopolis | 10-07-21 | 20:38

T staat of bij de top van de politie en justitie

SinisterNL | 10-07-21 | 20:36

Dit kabinet heeft maar één talent: totale afbraak.

Pollekelife | 10-07-21 | 20:36

Keurige uiteenzetting van het probleem in taal voor de gewone burger.

prutsclown | 10-07-21 | 20:34 | 3

Eensch, voortreffelijk onder woorden gebracht door Feynman.

hoogstetijd | 10-07-21 | 20:52

alleen een beetje misinformatie, Politici zitten in de wetgevende macht en niet in de uitvoerende macht. De personen in uitvoerende macht worden benoemd en zijn niet politiek.

AntiZanicz | 10-07-21 | 22:03

Allemaal info die we al hadden. Het advies van meer recherche is nog een slecht advies ook: het afhakken van een hoofd levert je 3 nieuwe hoofden op, zegt hij zelf.
De gebruiker is de veroorzaker. Cokegebruik, heroïne, cannabis, allemaal houden ze dit soort handel in stand en daarmee veroorzaken ze - indirect of direct - deze misdaden.
Laten we niet vergeten welke slappe zakken dit eigenlijk op hun geweten hebben.

Bakkeleures | 11-07-21 | 09:45

MarSof erop af

Hemmenaar7 | 10-07-21 | 20:34 | 3

Dat zijn toch die cokerunners op Curaçao?

Kaas de Vies | 10-07-21 | 20:39

Zitten al in DSI.

Vula | 10-07-21 | 21:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl