Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Naeeda Aurangzeb is SLACHTOFFER, want 'vrouw van kleur', gaarne huiliehuilie doen

Dramdramdramdramdramdramdram

Kent u Naeeda Aurangzeb? Nee? Wij ook niet.

Maar Robert 'dobbernegerinnen' Vuijsje wel. En omdat Naeeda Aurangzeb (V) zichzelf enorm slachtoffer voelt mag ze daarover uitgebreid huiliehuilie doen in de Volkskrant. Daar zijn ze nou eenmaal gek op slachtoffers (vrijwel altijd vrouwen, meestal van kleur). Dat heet tegenwoordig 'kwaliteitsjournalistiek'. Je zou nog kunnen denken: 'Ach, als een vrouw ('van kleur') veel shit over zich heen krijgt in haar leven is het natuurlijk terecht dat ze zich slachtoffer voelt'. Maar dat is juist het punt. Het zijn altijd, STEEDS MAAR WEER, vrouwen die helemaal geen slachtoffer zijn en exact dezelfde dingen meemaken als alle andere vrouwen en mannen van alle huidskleuren. Maar als je tegen de Volkskrant zegt: 'Ik ben 'van kleur'! Ik ben 'niet wit'! Ik ben slachtoffer!' worden de pagina's meteen uitgeruimd voor het zoveelste stukje wijvengedram. 

Want in wat Naeeda Aurangzeb in haar soon to be besteller, want slachtoffergedramboekje, opschrijft aan zogenaamd opzienbarende anekdotes is werkelijk waar weinig bijzonders te bespeuren. Ja, Frits Bolkestein vroeg haar drie keer achter elkaar wie ze was en of ze geen hand wilde geven. Oei! Tsjonge! Frits '178' Bolkestein! Die is zo seniel dat ie telkens als ie zit te schijten aan zijn eigen lul vraagt of hij geen hand wil geven. Of zo'n NPO-radio-eindredacteur die opmerkt dat je vanwege je cultuur vast geen 'autonome persoonlijkheid' zult hebben. Jeetje, kwetsend hoor. Wat dacht je? NPO-radio-eindredacteuren zijn voor hun lol NPO-radio-eindredacteur geworden? Eigenlijk zijn ze enorm begaafd en zouden ze elders succesvol kunnen worden? Nee hè? Nee. Sowieso: NPO-eindredacteuren. Klinkt heel gewichtig, is gewoon ambtenarenbaantje. Flikker op eindredacteuren. Ga sportzomer kijken. 

Of die anekdote over 'de regisseur van Pauw' die vlak voor de uitzending liet weten dat ie jou eigenlijk heeft gevraagd als tokenallochtoon 'voor de emotie'. Spannend, spannend, spannend, keihard bewijs voor puur racisme. Ofnee, wacht, dit is hoe Pauw altijd wordt gemaakt. Sterker, dit is hoe talkshows worden gemaakt. Goedgebekte verleiders en slijmerds halen je binnen met de belofte dat de hele show van jouw superieure expertise afhangt maar als je er eenmaal bent blijkt dat jij het stuk rauwe vlees bent waarop de leeuwen worden losgelaten, in de hoop dat je live kapot gaat of extra hard gaat janken. Welkom bij de NPO! Een hardere en egoïstischer wereld dan die van NPO-talkshows bestaat niet, maar met je huidskleur of afkomst heeft het geen fuck te maken. Van zo'n programma als Pauw kun je veel zeggen, maar niet dat het wordt gemaakt door 'verschillige' integere mensen. 

Huiliehuilie drammerdedramdram, boehoehoe, ze zijn zo gemeen voor me! Dieuwke Wynia 'De vrouwelijke eindredacteur van DWDD stond tegen me te schreeuwen' (goh, doet ze anders nooit hoor...) en dat alleen maar omdat ik geen 'witte man' ben! 

Helemaal niet mens! Ga koken. Ze zijn gemeen voor je omdat ze geen ziel hebben, veel te veel macht hebben, arrogant zijn en alleen aan kijkcijfers en hun eigen succes denken. Voor jou tien anderen. Zodra je je kont keert steken ze een mes in je rug en kotsen ze je uit. Hoe verschilliger, christelijk betrokken en verbindender ze zich noemen hoe goorder hun slangenkuil en hoe viezer hun achterbaksheid. Maar met racisme heeft het precies niets te maken. Wat dat betreft is écht iedereen gelijk voor het Mediapark: iedereen is een potentiële lappenpop die je leeg kan trekken en uitwringen maar die verder gewoon zijn bek moet houden. Ongeacht huidskleur, sekse of afkomst.

Maar uit dergelijke inwisselbare anekdotes die vooral typerend zijn voor de beperkte en bekrompen lompheid van arrogant en dom Nederland (middenstanders met de tact van een gaskamer, politici die in elke vrouw waar ze nog geen seks mee hebben gehad een stagiaire zien, willekeurig debatpubliek (in het Latijn: 'De Balie') dat in iedereen die niet blank is een Marokkaan ziet, zonnekoninkjesmiddelmaatvolk in Hilversum) moet dan de conclusie worden getrokken dat 'witte Nederlanders' alles bepalen. Want 'wij allochtonen worden gereduceerd tot ervaringsdeskundigen', er is sprake van  'Nederlandse venijnige superioriteit' en Nederland is structureel 'onveilig' voor vooral allochtone vrouwen. Yeah right.

Guess what, iedereen die dit topic leest kan exact dezelfde ervaringen in een boekje opschrijven. Iedereen die wel eens op het Mediapark is geweest weet hoe het voelt om te worden ondergescheten op kosten van je eigen belastinggeld. Iedereen heeft wel eens om drie voor vijf voor een dichte winkeldeur gestaan met in de winkel smalende winkelbediendes die zich klaar maken om naar huis te gaan. Niemand heeft vertrouwen in politici dus iedereen neemt terstond aan dat ze uitblinken in seksistische domheid en bij de DWDD-redactie werden per jaar nog meer redacteuren (M/V) huilend weggejaagd door schreeuwende eindredactrices dan dat er medewerksters van Powned huilend wegliepen. En iedereen die wel eens een debatavond heeft meegemaakt weet dat debatpubliek bestaat uit volk dat zich uitsluitend door napalm en mosterdgas laat uitroeien. 

Nee, je bent geen slachtoffer. Nee, het komt niet door racisme. Nee, het universum draait niet om jou. Nee, het is niet allemaal op jou persoonlijk gericht. Ja, ook die zogenaamd superieure blanken hebben er last van en ja, sometimes it just sucks. 

Zoals dat hele artikel in de Volkskrant apenballen zuigt omdat drammende vrouwtjes in de soon to be overgang er kritiekloos hun things that didn't happen mogen uitbraken omdat Robert Vuijsje daar zo lekker nat van wordt en de brave blanke Volkskrant-burgertjes er in hun gezellige weekendje weer even zo'n lekker extra deugend gezicht bij kunnen trekken. 

Kutkrant. Staat weer niks in. Blijft een plaag voor het gezin. 

Reaguursels

Inloggen

Hoe dan ook, het interview met Naeeda is voor mij reden om haar boek te gaan lezen. De citaten zijn zo herkenbaar! De neerbuigendheid van de Nederlander is zo herkenbaar. Ook die van de NOS. Het lijkt mij echt een boek dat wij met z'n allen moeten lezen om een beter idee te krijgen hoe onze nationale arrogantie bij "nieuwe nederlanders" over komt. Eerst het boek lezen, dan eventueel nog reaguren.

ljcoster | 14-06-21 | 18:26

Het ergste is nog dat veel normale mensen 'van kleur' of een andere vermeend bedreigde menssoort vaak helemaal niet zitten te wachten op de goedbedoelde maar o zo paternalistische hulp.

Zeurders | 14-06-21 | 15:24

Gekwetst zijn is haar en hun verdienmodel.
Daarbij is zij een Agressieve NeoKoloniaal, die in een ander land, ons land uit de subsidie-ruif ligt te vreten.

Ella | 14-06-21 | 14:10

Korte negatieve verhaaltjes over wat ik meemaakte.
Met migranten mannen/moslim mannen, iedere negatieve ervaring in één verhaaltje.
Ik zal ze sec opschrijven. Zonder toelichting of uitleg, gewoon noteren wat er gebeurde.
Ik kan er wel honderden zo uit mijn mouw schudden.

Ella | 14-06-21 | 14:00

Het zijn dit soort boeken waardoor ik bang ben als racist en een seksist gezien te worden als ik de deur openhoud voor een zwarte vrouw, maar ook als ik dat níet doe.

WodieBlumensind | 14-06-21 | 12:15 | 4

One way, or the other, it will be seen as a micro aggression.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 14:02

@Misterspok | 14-06-21 | 12:59: Daarom probeer ik elke vorm van interactie met -of nabijheid tot- mijn gekleurde medemens te voorkomen. Niet omdat ik racist bén, maar om te voorkomen dat iemand reden heeft me als dusdanig te bestempelen.

Ze hebben het allemaal aan zichzelf te danken, met al dat gezever...

Tim_Toady | 14-06-21 | 15:06

Dit is ook de tactiek die ingezet wordt.
Martin Gaus gaf ooit een leuk voorbeeld over het trainen van honden dat hier denk ik wel van toepassing is.
Hij zei dat, als je een leuke speelse hond wil hebben, je de hond beter enthousiast toe kon spreken als het gewenst gedrag vertoonde en de hond zonder er nadruk op te leggen weg te leiden van zaken die je niet gewenst vond.
Door steeds 'nee, mag niet' te roepen als de hond iets doet dat niet mag zou de hond zijn onderzoekende gedrag als ongewenst gaan zien en een onzekere neurotische hond worden.

De WOKE, BLM, Cancel-gemeenschap doen dit laatste continue. Door steeds maar weer te roepen 'mag niet' zonder te nudgen naar gewenster gedrag of door met absurdistische conflicterende alternatieven te komen raken mensen het spoor bijster.
Mensen weten dan niet meer wat er wel en niet van ze verlangd wordt en raken in conflict met zichzelf of anderen. Hierdoor wordt een maatschappij gecreëerd vol onbegrip en onverdraagzaamheid.
Waren al die etiquette en tien geboden toch nog ergens goed voor. Maar helaas afgedaan als te wit en te un-WOKE.

Johanvb | 14-06-21 | 16:24
▼ 1 antwoord verborgen

Deze vage kliek van deugkneuzen zijn net zo erg naar mensen die, volgens hun, het onderdrukte geluid moeten laten horen: kleur, vrouw, trans, allocbtoon.
Maar de meeste bovengenoemden vinden deze activisten ook niet meer dan duffe opruiers en idioten die geen platform verdienen.

Voor hem geldt ook, als ze niet zielig doen dan zijn ook zij outcast, zie bv Fidan.

Het gekke is: waarom luisteren we uberhaubt nog naar deze woke wappies? In absolute zin stellen ze numeriek niets voor, waarom die angst om ze van heldere repliek te dienen?
Het enige wat ze verdienen is een denkbeeldige schop onder hun viool..

donkieshot | 14-06-21 | 12:07

Linksmensen willen graag dat iedereen gelijk is en willen daarvoor bijvoorbeeld uw zuurverdiende centen delen met iedereen die minder verdient en/of zielig is, inclusief zichzelf. Dat u 70 uur per week werkt boeit hen daarbij niet. En mocht u het niet met hen eens zijn dan geldt 'iedereen gelijk' weer niet. Dan bent u een asociale egoïst.
www.vrijspreker.nl/wp/2011/01/top-psy...

benjeallanggek | 14-06-21 | 11:52
-weggejorist-
Deaud Vogeltje | 14-06-21 | 11:52

Ik ben Indo, ook lichtgetint, maar ik ben werkelijk nog nooit gediscrimineerd. Ja door de overheid zelf toen ze ergens in de jaren 90 met die belachelijke Wet Bevordering Evenredige Arbeidsdeelname Allochtonen (​WBEAA) kwamen. En een keer op de lagere school toen een klasgenootje mij 'pinda' noemde. Maar toen ik vervolgens 2 weken lang, elke dag, consequent, voor de hele klas, zijn 'afwijking' benoemde was het snel over.

BASinnic | 14-06-21 | 11:27

Nu zou ik Bolkestein ook keihard terug naar de prehistorie weglachen. Die is zo dement als een deur en neemt i.p.v. zijn kunstgebit het glas hiervan (met van die ondefinieerbare) vlokken in, vlak voordat hij uit zijn elektrische aanleunbedje komt met zijn flanellen pyjama met plasvlekken.

Blote Bertus 2000 | 14-06-21 | 11:25

State of mind is everything.
Gevangen in een mentaal zelf gecreëerde wereld.

Ben Adam | 14-06-21 | 11:12

Die linkse mensen zijn behoorlijk racistisch zo te lezen.

MinNegen | 14-06-21 | 11:01

Waar is haar kleur gebleven? Mijn moeder is nog donkerder. Wat een bull shit.

ikdenkwat | 14-06-21 | 10:31

Ik heb dit artikel net vanmorgen in de Volkskrant gelezen, en nou ja, wat moet je ervan zeggen?

Ik wil best aannemen dat er ook hier in Nederland gevallen zijn van keiharde discriminatie en racisme, maar bij veel van de incidenten die dan onder de noemer van 'alledaags racisme' opgelepeld worden, denk ik: Kom op hee! Eea is wellicht onnadenkend geuit, maar echt niet racistisch bedoeld; je kunt overal wel racisme en discriminatie zien.

Zo'n Akwasi, die dan vertelt dat hij op school door zijn onderwijzeres - die kennelijk moeite had met zijn naam - Aquarium werd genoemd. In de eerste plaats kun je betwijfelen of eea al in de werkelijkheid heeft plaatsgevonden, en als dat inderdaad zo is, hoe is dat dan gegaan? Maakte de onderwijzeres een onschuldig grapje? Tegenwoordig mag dat inderdaad niet meer, maar toen Akwasi jong was, toen toch nog wel?

En wat ik in de loop der jaren ook al tig keer heb gelezen van allochtonen, is dat ze zich ergeren als ze door een autochtoon de vraag krijgen voorgelegd: "Waar kom je vandaan?" Ze zeggen dan altijd dat wanneer ze antwoorden: ''Uit Nederland'', ze daarna de vraag krijgen: ''Ja, maar waar kom je echt vandaan?''. En dat schijnt beledigend, of discriminerend, of racistisch te zijn. Maar het kan toch ook gewoon belangstelling zonder enige bijbedoeling zijn, om te weten waar iemands 'roots' liggen? Maar mag allemaal niet.

Leuker is het er niet op geworden in Nederland.

Dr_Johnson | 14-06-21 | 10:15 | 4

Er naar vragen maakt je racist maar ondertussen zijn "ze" o zo trots op hun afkomst en wapperen de buitenlandse vlaggen bij elk feestje. Het is gewoon een vies verdienmodel dat gekwetst zijn. Maar he. geef ze ongelijk er zijn zat kranten etc etc die er voor willen betalen. Dat gekwetst zijn dan.

DrachiR | 14-06-21 | 10:37

Op vakantie in Duitsland krijg ik na wat teksten in mijn steenkool-Duits ook regelmatig de vraag waar ik vandaan kom. Altijd goed voor een leuk vervolggesprek als ik dan Nederland zeg en vraag of mijn Duits echt zo slecht is.

Archimedes-2 | 14-06-21 | 10:53

"Maar het kan toch ook gewoon belangstelling zonder enige bijbedoeling zijn, om te weten waar iemands 'roots' liggen?"
Het is maar wie het vraagt. Straks op Omroep Zwart is het de steeds maar terugkerende vraag, de vraag der vragen, de vraag die de ware identiteit van het slachtoffer dient te onthullen, de vraag die alle andere vragen in zich bergt.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 13:27
▼ 1 antwoord verborgen

Dat van gebrek aan autonomie klopt wel.
Alweer zo'n kwetsbare vrouw met onvoldoende weerbaarheid.

Abu Bachouca | 14-06-21 | 09:39

Tsja, get a life zou ik zeggen.
Maar dat schijnt ze hier al gevonden te hebben; alleen wordt haar goddelijke zelfoverschatting en een totaalgebrek aan relativering hier niet door eenieder gedeeld......

J.Thee.Cohen | 14-06-21 | 09:35

"Mijn angst is dat ze het boek negeren, zo gaat dat meestal."
Ja, Naeeda, daar zit jouw frustratie, dat je niet als vanzelf goed gevonden wordt, dat je niet toegejuicht wordt, geprezen, gelauwerd. Misschien heb je de kwaliteiten niet om te zijn wie je wilt zijn en blijf je voor eeuwig een randfiguurtje in dat grote medialandschap. En dan niet vanwege dat kleurtje, nee, vanwege je kennis en kunde. Sterker nog, misschien heb je het inderdaad wel geschopt tot mediavrouwtje vanwege dat kleurtje, heb je daar tegen beter weten in dankbaar gebruik van gemaakt en projecteer je dat, nu het Woke-denken ons allen in zijn greep krijgt, sterk uitgevroot op je omgeving. Een paar woorden in het begin van het lange relaas zeggen het eigenlijk al, hoe je denkt, hoe diep je gram zit:
"En ik dacht: waar heb jíj ooit voor gevochten in je leven, wanneer heb jíj ooit voor de troepen uitgelopen?"
Precies, Naeeda, al die 'witte' onderdrukkers hebben nooit ergens voor gevochten , die zijn de een na de ander groot geworden binnen een sfeer van 'white privilege', die zijn omhooggevallen en doen er alles aan om hun posities te behouden en 'people of color' zoals jij, mensen die overal voor moeten vechten, naar beneden te trappen. Dat is wat the Woke ons vertellen, dat is wat jij in je hebt opgezogen en als schema hebt gebruikt om na een schrijfcursusje het Boek der Boeken te gaan schrijven, een boek waarvan je nu al vermoedt dat het niet of nauwelijks gelezen gaat worden. Waarom weet je dat zo zeker, Naeeda? Ga eens voor de spiegel staan en stel jezelf dan in alle eerlijkheid de vraag: "waarom denk ik zo zeker te weten dat met magnum opus genegeerd gaat worden?". En dan zie je dat achter dat kleurtje dat je nu zo vaardig weet te gebruiken om je verwijten de wereld in te slingeren iemand schuilt die over zichzelf heen staat te schreeuwen, als een kleun, stampvoetend kind dat zijn zin niet krijgt.
Misschien word je wel genegeerd juist omdat je helemaal niet opvalt, Naeeda, behalve in situaties waarin men terecht of ten onrechte, heus of onheus, meent dat de huidskleur of de afkomst een bepalende rol spelen. En wat doe je nu zelf? Je gaat dat aanscherpen, accentueren, groot maken, die kleur of die afkomst.
Je graaft een kuil voor een ander, Naeeda, maar pas op dat je er zelf niet in dondert.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 09:23 | 2

Mijn blanke, gepriviligeerde moeder werd met twaalf (!!) jaar van school gehaald om te gaan werken ! Haar ouders (blanke slavendrijvers) hadden de door haar ingebrachte centen hard nodig om het blanke hoofd enigszins boven water te kunnen houden. Wat waren zij toch bevoordeeld toen....................

Tinie | 14-06-21 | 09:39

Dank zij een zonnig weekend mag ik mij nu ook wel een person of colour noemen.
Waar is het slachtofferloket? En wanneer krijg ik herstelbetalingen?

De verwarde man | 14-06-21 | 09:11

Vrouw van zeur.

Selassie | 14-06-21 | 08:55

Robert Buisje projecteert al járen het anti-blank racistische narratief van zijn vrouw op de maatschappij. Alles, letterlijk alles, dat een blank persoon tegen een gekleurd persoon zegt móet racisme zijn. Óók als het dat niet is.

Voorbeeld.
Ik, een blanke vrouw, is meerdere keren in mijn leven gevraagd of ik een stagiaire was, terwijl ik gewoon in vast dienst was. Net als het voorbeeld in dat artikel van Vuisje dus.

Maar, en hierin zien we het anti-blank racisme te voorschijn komen, de uitleg van Robert Buisje en de Caramac mevrouw uit het artikel zeggen dit:
- als een blanke man aan een blanke vrouw vraagt of zij stage loopt is dat niet racistisch,
- als een zwarte man aan een zwarte vrouw vraagt of zij stage loopt is dat niet racistisch,
- maar als een blanke man aan een zwarte vrouw vraagt of zij stage loopt is dat wél racistisch.

En zo, zoals u ziet, is Robert Vuisje de 'usefull idiot' geworden van een racistische stroming tegen iedereen die blank en alles dat daarmee geassocieerd kan worden.
Waar het dat soort racisten om gaat is het ontnemen van de vrijheid van meningsuiting, op basis van huidskleur.

Racisme is fout. Racisme, moet de wereld uit.
Ook anti-blank racisme. Slechts +/- 15% van de wereldbevolking is blank! Daarom ...
Misschien wel juist anti-blank racisme!

@GS reaguurders,

Wat ik me afvraag,
Als jullie anti-blank racisme tegenkomen? Zeggen jullie daar dan iets van? Of hou je je mond? Omdat je bang bent voor de reacties, of omdat je bang bent dat mensen je voor iets anders aanzien dan iemand die tegen álle vormen van racisme is?

Want dat is toch waar het om gaat? De huidige deug-politiek is racistisch in zijn aard en deelt de maatschappij op naargelang kleur, sekse, leeftijd en handicap.

gaffelbaard | 14-06-21 | 08:52 | 3

Ik reageer wel op anti-blank racisme, maar kom het maar weinig tegen.
Leuke anecdote (vind ik zelf): Een aantal jaar geleden was ik in Amsterdam met wat vrienden. Wij wilden een nachtclub in (bekende club schijnbaar). Stond een grote zwarte meneer aan de deur die heel vriendelijk, met een grote lach en ditto accent zei: "Dit is niet jullie soort club". Inderdaad liepen er alleen maar gekleurde mensen naar binnen. Nou had het mij niets uitgemaakt, want wilden alleen lekker een biertje drinken, maar blijkbaar was dat niet de bedoeling.
Toen zijn we maar weer omgedraaid. Ik vond het geen vervelende of racistische ervaring. We bleven allebei vriendelijk en netjes. Maar dan ook niet miauwen als het omgekeerd gebeurt.

Binnen het bedrijf waar ik werk (grote multinational) wordt het allemaal ook steeds woker met Diversity & Inclusion. In een video over de LGBTABC+- community begon zo'n gast ook over white privilege. Daar ben ik wel de discussie over aangegaan en heb uiteindelijk een klacht ingediend. Die werd natuurlijk ongegrond verklaart, maar je moet ergens de lijn trekken.
Je ziet ook dat videos over deze onderwerpen wel gezien worden, maar heel weinig mensen reageren met een like. Dus de meerderheid lijkt er weinig mee te hebben.
Daarnaast gaat deze Westerse waanzin naar landen binnen ons bedrijf als Rusland en landen in Afrika en Zuid-Amerika. Daar kijken ze echt wel anders tegen woke aan.

Pje911 | 14-06-21 | 09:25

Ik begrijp dat vandaag de dag anti-blank racisme niet bestaat, tot contradictio in terminis is verklaard. Alleen de 'witte' kan racistisch zijn. O, ironie.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 09:26

@gaffelbaard | 14-06-21 | 08:52 |
Wat ik doe als ik anti-blank racisme tegenkom? Er met de botte bijl invliegen, en wel zó dat men het een tweede keer uit het hoofd laat. Ik lardeer mijn reactie doorgaans met flink wat onwelgevallige geschiedkundige feiten die men in het beste geval in het geheel niet kent, en in het slechtste geval wenst te negeren omdat dit niet bij het narratief past. Vroeger was ik wat milder in mijn reacties, maar gezien de huidige tendens zijn de fluwelen handschoenen wel uit gegaan.

Zelfs één van mijn beste vrienden ontkwam niet aan mijn toorn toen hij het woord "wit" i.p.v. "blank" voor een inheemse Nederlander gebruikte. Ik heb hem, na hem streng gecorrigeerd te hebben, toen fijntjes uit de doeken gedaan waaròm dit woord zo smerig is.

Sjefke7807 | 14-06-21 | 10:21

ik denk dat zij eerder voor talkshows en de krant gevraagd wordt dan wanneer ik een boek zou schrijven. Het is maar hoe je het bekijkt.

small_town_dude | 14-06-21 | 08:51

Aan de naam zie je al dat ze Zuidaziatisch is. Ze komt uit de voormalige North-Western Frontier Province van Brits-Indië. Dat is sinds 1947 Pakistan. Dat weet toch iedereen?

Rest In Privacy | 14-06-21 | 08:44

Het racisme debat anno 2021, negers die zich gediscrimineerd voelen omdat ze gevraagd worden of ze hier stage lopen (dan ziet ze er nog lekker jong uit) of een mooi kapsel hebben. En dan is er nog het racisme waar blanke jongeren (ik was er één van) niet over straat kunnen, opgejaagd door bendes allochtonen, bespuugd, dagelijks uitgescholden, vaak gewelddadig bejegend. Maar daar mogen we niet over praten want ik ben maar een "witte" man dus automatisch een racist.

Statix | 14-06-21 | 08:35 | 1

Ze is geen neger.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 09:27

Op zich wel komisch, dat iemand van Pakistaanse afkomst zich heel druk maakt over discriminatie en de positie van vrouwen hier. Eerst dacht ik aan een grap, toen ik haar naam las. Die naam betekent omgekeerd iets grappigs dacht ik, maar nee. Alles is serieus. Nou ja. Gelukkig heeft ze hier alle ruimte en vrijheid om zich op te winden over haar dingetjes.

Beste_Landgenoten | 14-06-21 | 08:24 | 1

Aurangzeb was een van de grote Moghul keizers van India in de late zeventiende eeuw. Hij is niet heel geliefd bij hindoes.

Rest In Privacy | 14-06-21 | 08:47

Sinds wanneer zijn Pakistanen "mensen van kleur"? Als er ergens diep racisme tegen zwarte mensen is, dan is het daar (want dat waren vroeger slaven daar). Wel vond ik het weer leuk te lezen dat vooral in NPO en BNN-VARA kringen de meest parternalistische en discriminerende meningen zomaar geventileerd worden, want dat is de natuurlijke werkomgeving en habitat van Naeeda

batvoca2 | 14-06-21 | 08:14 | 1

Er waren wat Afrikaanse slaven in de provincie Sind, maar dat was in de zeventiende eeuw. Die Afrikanen zitten er nog steeds.

Rest In Privacy | 14-06-21 | 08:49

De VK las ik vroeger met plezier maar de afgelopen jaren is het 3 x daags identity politics verhalen, Trump / Orban bashing en gender geneuzel. Flikker toch op. Maar vlak ook Het Parool niet uit, die krant holt de VK kwa woke flauwekul rapido achterna. Onlangs bijv. opvallend veel aandacht voor 1 of andere zeurpiet (lol) van "Stop Asian Hate", want dit Amerikaans verschijnsel dient uiteraard ook in Nederland geimiteerd te worden. Alsof mensen met een Oosters uiterlijk allemaal tot 1 ethnische groep horen. 1 juffie voelde zich "slachtoffer" (van "witten", uiteraard) want "ze zeggen misschien niets, maar ik weet wat ze denken." Puike argumentatie ! Fun fact : in de VS zijn plegerts van hate crimes tegen Aziaten voor 28 % zwart, 24 % blank, terwijl zwarten slechts 12 % van de bevolking uitmaken tegenover 52 % blank.

Asteroid-B612 | 14-06-21 | 07:50

Als blanke aflaatverkoper wordt ik elke dag onheus bejegend en in het algemeen als profiteur gezien. Als het maar verkoopt, denk ik dan.

aflaatverkoper | 14-06-21 | 07:38

Als voorbeeld van racisme is het idd wel een beetje jammer. Deze mevrouw verdient zeker een keer of vijf modaal. Wat moet je dan nog zeiken? Ik snap wel dat intelligentie correleert met inkomen, en dat eoa domme schaapherderin het misschien allemaal niet zo mooi kan zeggen, maar als je een eloquent iemand voor de lens wil hebben, pak dan iemand uit de wetenschap of zo. Mijn invoeling met 'mensen uit Hilversum', van whatever kleurtje, is echt nul.

konjodebonjo | 14-06-21 | 06:46 | 3

Intelligentie correleert met inkomen. Tuurlijk joh. Vooral in rijke families.

djs | 14-06-21 | 07:48

@djs | 14-06-21 | 07:48: IQ testen zijn de beste voorspellers van later genoten inkomen.

omanders | 14-06-21 | 08:17

Doe mij maar "eem vrouw van vlees en bloed" bij een vrouw van kleur denk ik toch meer aan een kunstdruk of centerfold.

Padre Grassi | 14-06-21 | 06:30

Ik sla deze interviews altijd over, maar dankzij Bert Brussel heb ik deze editie maar eens gelezen. Niet veel mis mee. Ze vertelt over haar jaren op het Mediapark en ik geloof direct dat daar redelijk wat mensen lopen die een Pakistaan maar wat vreemd en exotisch vinden. Niet per se racistisch, maar gewoon met door de spruitjeslucht beperkt wereldbeeld. Nauw verwant met de reaguurder, eigenlijk. En daar schrijft ze dan een boekje over, het zal snel in de ramsj liggen.
Je druk maken is een keuze. Dat geldt voor Aurangzeb, maar ook voor mensen met een obsessie voor de publieke omroep of de Volkskrant.

beldewouten | 14-06-21 | 06:20 | 6

@batvoca2 | 14-06-21 | 08:18: Nee, ik heb het verhaal zeker niet goed gelezen. Het vluchtig lezen was al zonde van mijn tijd.

beldewouten | 14-06-21 | 08:30

Je verwacht het niet van blanke linkse mensen met een fijn afgestelde morele antenne?

Rest In Privacy | 14-06-21 | 08:52

Haar probleem is een beetje dat ze enkel is opgevallen als Pakistaanse, niet als iemand met inhoud. Dat zit haar dwars, en ze gebruikt nu, o ironie, het feit dat ze Pakistaanse is om aandacht te krijgen. Ze heeft het daar gewoon niet gemaakt, klaar.

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 09:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoals president rutte zei; Als het je niet bevalt dan rot je maar op.
Wijze woorden geen letter van gelogen.
Maar niemand ging. Teveel sociale zekerheid.

jitro | 14-06-21 | 05:52 | 1

Mede mogelijk vgemaakt door de belastingbetalers.

jitro | 14-06-21 | 05:53

De Volkskrant staat dankzij GS bij mij en mijn vrienden al jarenlang bekend als de azijnbode. Mijn ouders lezen het, maar die zijn dan ook hoog opgeleid en stemmen GL/PvdA (in ieder geval geen D66)

zeepdoos | 14-06-21 | 04:32 | 1

Vergeten hierboven: Puik stuk Bert, ik heb genoten, toch een beetje Zentgraaff vibes. Op een goede manier dan.

zeepdoos | 14-06-21 | 04:35

Tjee, een beetje zoals iedereen door het leven gaat, echter de meeste mensen geven geen fuck want niet overgevoelig.

Leven is als zwager raken en het is kleuronafhankelijk. Je wordt eerst flink veel genaaid en als het je lukt dan wordt je gefeliciteerd.

donkieshot | 14-06-21 | 03:43

Hoeveel had Maxima op de Toto gezet op Oekraine om zo'n gezicht te trekken?

IsHam | 14-06-21 | 02:58 | 1

Ehh.. verkeerd topic. Geen idee wat hier misging. Excuses.

IsHam | 14-06-21 | 02:59

Als je Aurangzeb heet, kun je de wereld uitlachen. Kennelijk weet ze niet wat haar naam betekent / inhoudt.
Muhi-ud-Din Muhammad[3] (3 November 1618 – 3 March 1707),[1] commonly known by the sobriquet Aurangzeb (Persian: "Ornament of the Throne")[3] or by his regnal title Alamgir (Persian: "Conqueror of the World")

GeenTheeDrinker | 14-06-21 | 01:00 | 1

Deze keizer heeft wel al zijn rivalen uit de weg geruimd, waaronder kroonprins Dara Shikoh.

Rest In Privacy | 14-06-21 | 08:55

Allah is niet groot geschapen en was ook geen vooraanstaande man.

Eddy67 | 14-06-21 | 00:03

ik vond de boodschap van Aurangzeb eigenlijk vrij genuanceerd: racisme komt niet alleen van rechts, maar zit diep in de spruitjes. Ik lees in dit artikel enkel hysterisch geschreeuw van Brussen. Brussen, jij bent degene die aan het huilen is. Ga eens wat nuttigs doen.

Biff Everwood | 13-06-21 | 23:55 | 3

Pakistanen zijn geen racisten, natuurlijk. Verkrachten doen ze ook niet. Oh wacht.

djs | 14-06-21 | 07:49

Denk ook dat haar verhaal wel hout snijdt. Maar om er zo over te janken en er een boekje over te maken vind ik dan weer getuigen van een slachtoffercomplex.

Beste_Landgenoten | 14-06-21 | 08:34

Al die anekdotes, ze zal ze niet stuk voor stuk verzonnen hebben. Maar daar gaat het Brussen niet om, denk ik. Die windt zich op de hem eigen wijze op over hoe zij die voor haar slachtofferkarretje probeert te spannen. De gemiddelde roodharige vrouw krijgt, als het een beetje tegenzit, in haar leven heel wat meer te verstouwen.
www.youtube.com/watch?v=F_DVHUEjnuU

Schoorsteenveger | 14-06-21 | 09:45

Aangezien worden als stagiaire?

Met mij gebeurde het juist andersom, bijv. toen ik als student een uitzendbaantje in een theater had.
"Ah, jij bent van het Scapino Ballet? De kleedkamers en artiestenfoyer zijn die kant op."
"Eh nee, ik kom hier de hele avond voor de catering lege bakken verzamelen en opstapelen."

Angelina-a | 13-06-21 | 23:40 | 3

Pfff slecht voor mn karma dit dus pas mn oorspronkelijke bericht maar even aan: Super leuk Angelina-a. Je bent vast super knap en afgetraind dat ze je aanzagen voor iemand van het ballet. Wat een mooi compliment. Fijn voor je en dikke kus. Doei

Centicuub | 14-06-21 | 00:30

@Centicuub | 14-06-21 | 00:30:
Ik wilde gewoon laten zien dat vrouwen die veel hebben bereikt maar soms gezien worden als de au-pair of schoonmaakster, niet zo moeten zeuren.
Beter dan andersom toch?

Angelina-a | 14-06-21 | 01:55

@Angelina-a | 14-06-21 | 01:55: Ik ben geen vrouw dus het is mij nog nooit gebeurd maar op wat voor manier is het dan kwetsend als je als student/ stagiaire aangezien word voor ballerina?

Centicuub | 14-06-21 | 09:54

Hun bedje wordt al 15 jaar met veel deug en wokeness gespreid door o.a. de NPO, heb die mevrouw geregeld horen langskomen maar werkelijk geen 3 woorden wijsheid horen brallen, pure slachtoffer-business. De Volkskrant pijpt er graag op los, wie daar 350 euro voor over heeft koopt een dure jaarlijkse aflaat.

hagelkruis | 13-06-21 | 23:10

Kan die mevrouw niet 1 keer een klein beetje dankbaarheid tonen voor het feit dat haar vader, nadat hij uit Pakistan “met de trein” was gekomen, hier jarenlang in de watten is gelegd en dat mevrouw zelf gratis haar studie af kon maken en meer privileges en financiële voordelen had dan ik ooit had, en dat mijn vader daar heel veel belasting voor heeft betaald om haar en haar hele familie van alles en nog wat te voorzien, en dat we daar nooit wat voor hebben terug gekregen, behalve stront. Stront voor dank !
Bedankt!

laurentius | 13-06-21 | 23:02 | 3

Het proeft in haar verhaal, dat wij dankbaar moeten zijn dat haar vader hierheen kwam en dat zij een geschenk voor ons is. Opvallend dat haar ouders nog steeds grond en een huis in Pakistan hebben. Ze hadden dus middelen. Waarom zijn ze hier heen gekomen?

Zou deze vrouw weten dat Pakistan een gecreëerd land is en dat het grondgebied van Pakistan feitelijk India is?

Arachne | 14-06-21 | 01:41

Ja, je gaat je ook afvragen wat zo'n vrouw denkt te bereiken met het bekritiseren van de inwoners van het land waar haar vader blijkbaar zo graag naar toe wilde met die trein?

Wát we hier ook doen, hoeveel geld we met zijn allen ophoesten om het allemaal mogelijk te maken, hoe neutraal we ons ook opstellen: alles waar ze ontevreden over zijn is de schuld van het feit dat wij een tintje lichter zijn dan mevrouw zelf?

Als je zó in elkaar steekt dat je ieder woord/handeling net zo lang zit te verdraaien tot je er iets in meent te kunnen zien dat tégen jou of jouw huidskleur is gericht, dan snap ik wel dat zij vaker een vervelende reactie krijgt van derden dan een 'kleurloze' (blanke) zoals ik.

Wering | 14-06-21 | 01:44

Nog een andere optie. Dat het net als Sylvana gewoon een rotwijf is die, ongeacht welke kleur ze zou hebben, narigheid meemaakt. Gewoon omdat het een zeikwijf is.

appeltjesgroeneweide | 13-06-21 | 22:46

Zo vermoeiend die naggers

intrigant | 13-06-21 | 22:44 | 1

Erge is nog dat ze gewoon wit is. Ehh blank. In ieder geval heeeeeeeeel weinig kleurtje aan haar te bekennen op de foto. Ze mag wel eens een zonnebankje nemen.

peterdh | 13-06-21 | 23:24

Omgaan met kinderen kunnen vrouwen ook veel beter dan mannen, hoor ik vrouwen steeds zeggen.
Mag ik nu ook een kolom ruimte in De Volkskrant?

Nichtsneues | 13-06-21 | 22:26 | 1

Ja, goed zo rechtstreeks word me dat nooit gezegd. Maar ik hoor het wel achter mijn rug gefluisterd worden. En als ik een kind een flesje bier wil geven dan wordt die wèl mooi uit mijn handen gegrist. Dat moet dan opeens in een glas. Allemaal van die speldenprikjes: los van elkaar zijn ze klein, maar bij elkaar wordt het groot. En voor je het weet krijg je dan een hekel aan kinderen. Maar misschien heb ik dat ook altijd wel gehad.

Mazzelstof | 14-06-21 | 06:06

Mevrouw komt uit een land waar je als vrouw die meedoet in de presidentsverkiezingen, simpelweg vermoord wordt. Maar racisme is veel erger natuurlijk.

Ze stond uiteraard ook in Trouw. Leerzaam. Als iemand zegt dat hij moe wordt van al die tempels in India, dan is dat racisme. Zo leer je nog eens wat. Mevrouw heeft het slecht getroffen in dit land dat institutioneel racistisch is. Kijk de grondwet er maar op na.

En de journalisten die dit braafjes allemaal optikken? Tuig is misschien wat overdreven, maar dit slag heeft iets miserabels, iets aandoenlijks ook. Meebuigen met aanstellers, likken ook - kunnen ze echt niet beter?

Henk Zult | 13-06-21 | 22:25 | 1

Juist!
Als er al een vrouw iets te vertellen krijgt in een moslimland wordt ze op straat afgemaakt. Daar hoor je de feministische Wilders-bashers dan weer niet over.

K. Westergaard | 14-06-21 | 08:52

Als nederland niet deugt,....waarom hier blijven wonen ?...er is dan toch wel iets beter te bedenken ? Midden oosten ofzo ?

Den-Pol | 13-06-21 | 22:24

"debatpubliek bestaat uit volk dat zich uitsluitend door napalm en mosterdgas laat uitroeien.:"

Bert, blijf alsjeblieft schrijven voor GS.

omanders | 13-06-21 | 22:24 | 1

Idd, Bert kan er wat van !!

Uw Verzekeringsadvis | 13-06-21 | 22:41

De tering, wat een lang verhaal Brussen. Toen ik aan het eind was wist ik alweer niet waar het om ging. Iets met kleur en of zielig?

hero_of_heaven | 13-06-21 | 22:24 | 2

Prima verhaal van Bert. En dat schrijf ik als kritische lezer van zijn stukken.

Amsterdamsko | 13-06-21 | 23:05

Kleur is altijd zielig zoals ik heb begrepen van de NPO.

whitechocolateface | 13-06-21 | 23:56

En zo is het. Aandachtshoer

metdedag | 13-06-21 | 22:22 | 1

En de azijnbode de aandachtspooier.

NeedIsaymore? | 14-06-21 | 07:24

Ik krijg hier zittend aan de keukentafel dus een natte broek van.......... maarr dat komt door de tranen die naar beneden biggelen.

grapjasz | 13-06-21 | 22:05 | 1

Lol...

Amsterdamsko | 13-06-21 | 23:05

Gewoon een ordinaire aandachtshoer die heeft gemerkt dat ze zonder talent maar met louter zielig doen automatisch de aandacht krijgt van Marxistische media.

Berend_Breedreet | 13-06-21 | 22:03

Dat wijf liegt. Er zitten allochtonen bij de redactie van Pauw en die hebben zelf jaren geleden zo’n jankboek geschreven. “Ik kwam naar Nederland en verwachtte het paradijs, maar ik kreeg alleen maar een flat in Hilversum.”

Opdat u weet waar de pijn zit.

Madame Poitiers | 13-06-21 | 22:01 | 3

Zo’n flat waar mijn jongens (hier geboren en een keurige baan) alleen maar van kunnen dromen. En er stil en bescheiden in berusten dat ze daar misschien wel nooit in kunnen wonen.
Die verschrikkelijke ondankbaarheid en al dat onfatsoen. Onverdraaglijk.

Poesmobiel | 13-06-21 | 22:25

Zij hebben nog een flat, velen moeten 10 jaar wachten

Nichtsneues | 13-06-21 | 22:27

Come on Bertje Bertje come on, heerlijk die rants.

Super Vaagstra | 13-06-21 | 22:01

Zodra ik uit de kop van een krantenartikel haal dat iemand daarin gaat lopen klagen over vervelende ervaringen vanwege huidskleur, sla ik dat artikel over. Misschien mis ik af en toe wel een belangwekkend verhaal maar dat geklaag over huidskleur komt mij echt de neus uit.

Amsterdamsko | 13-06-21 | 22:01 | 2

Laat staan dat ik een van de honderden identieke allochtone jankboeken zou lezen.

Madame Poitiers | 13-06-21 | 22:02

Idem.

drolloman | 14-06-21 | 07:35

Journalistiek naar rato zou betekenen ~ 14% over kleur in de VK. Geen idee of dat klopt, ik kan er niet toe komen om al te veel links gejank en gedeug door te worstelen.

Harry.Langezwaal | 13-06-21 | 21:55

En verder is mevrouwtje een machtbeluste dwingeland, die
geniet c.q. boos wordt als wij haar namen verkeerd uitspreken.
Meid, neem een voorbeeld aan Sander Terphuis en Vera Bergkamp en vele anderen.

CiTy3 | 13-06-21 | 21:55

Als je achternaam eruit ziet alsof hij achterstevoren is geschreven ben je ook wel heel erg hulpbehoevend hoor. Onderschat dat niet. Als deze mevrouw iets moet ondertekenen gaat dat nooit in 1x goed. Zelf Assurancetourix klinkt logischer dan Aura..., Aangrou..., ehm, nou ja, Beppie dus, en dat wil wat zeggen.

Graaisnaaiert | 13-06-21 | 21:53

Ho ho. Ze heeft een cursus gedaan ja...

"Na een paar schrijfcursussen wilde ik boeken maken over de grote thema’s: intimiteit, vrouwelijkheid, spiritualiteit, het eeuwige geworstel met de liefde. "

YoMoms | 13-06-21 | 21:49 | 1

Ach ja, zo'n boek hadden we nog niet...

MAD1950 | 14-06-21 | 02:19

Wat wil je nou eigenlijk Bert vraag ik me af? Op TPO de mensen die iets inzenden of commentaar leveren belachelijk maken en opperen om de commentaar functie volledig uit te schakelen omdat het je niet aanstaat, en tegelijkertijd je energie steken in en stukjes schrijven over totaal irrelevante personen die niemand buiten een kleine bubbel om kent.

Sinterbikske | 13-06-21 | 21:42 | 1

Die totaal irrelevante persoon die niemand buiten hun bubbel om kent... maar die wel met haar kijk op hoe discriminerend en rascistisch alle witte mensen zijn programma's maakt van hun belastinggeld. En die voor heel Nederland laat uitzenden op de publieke omroep.

peterdh | 14-06-21 | 07:12

Weet je wat racisme is? Als je als provinciaal als dom wordt behandeld en uitgelachen, steeds dezelfde grapjes in je bijzijn en sollicitaties worden afgewezen door je hollands sprekende landgenoten omdat je met een accent praat. Maar je gaat gewoon door omdat het moet, kijkt niet om en doet je best. Nu na jaren is dat eindelijk minder. Af en toe nog een randstedeling die denkt grappig te zijn. Dus mevr. Naeeda Aurangzeb niet zeuren, je hebt meer kansen gekregen in dit land dan menig autochtoon.

swapper | 13-06-21 | 21:41 | 3

Ook in N- en Z-Holland hebben ze een accent tot aan een spraakgebrek aan toe in sommige delen.

TheseDays00 | 13-06-21 | 21:42

Als je vanuit het Oosten over de A1 bij Barneveld bent houdt de nuchterheid op begint de arrogantie van ik ben beter dan een boer.

abeltasman | 13-06-21 | 21:51

Ze heeft het over carnaval. Dat zou het volgende worden na Zwarte Piet. Aangekondigd door moslimactivisten in de media. Let wel, ze zeiden "het volgende". Dus niet "dat is iets wat òns stoort" of zo. Hier is het dan: carnaval is ook niet onschuldig, aldus de activistische moslima die de autochtonen wit wenst te noemen. Ik vind haar hele betoog inclusief anekdotes ongeloofwaardig. Te veel cabaret.

zeurmachine | 13-06-21 | 21:40 | 1

En dan die opmerking dat gekleurde mensen de Nederlanders hebben geaccepteerd voor wat ze zijn, maar andersom niet.
Dus zij is een "gekleurde" (waar dan?) die ons accepteerd, maar wel een boek schrijft hoe wij niet deugen. Al accepterende heeft ze 400 quotes (tuurlijk joh) verzameld over hoe die sympathie voor ons bij haar werkt. Zij staat niet voor alle nationaliteiten van buiten Europa. Zij is hun voorman niet maar gedraagt zich als hoeder en voorvechter. Laat iedere bevolkingsgroep zelf de weg zoeken i.p.v. van schadelijk activisme met een religieus randje.

zeurmachine | 13-06-21 | 21:49

Mand.

swassannuf | 13-06-21 | 21:34

Trieste dame en triest onderwerp, diepe zucht. Wat een geestelijk zieke mensen

Eddy67 | 13-06-21 | 21:29 | 1

Nog maar een keer. Mijn moeder zaliger zei ooit , je hebt mensen en fietsbellen van die laatste heb je er wel erg veel van altijd en het zelfde geluid.

abeltasman | 13-06-21 | 21:55

Ik vind 't mooi.

hirsute_priapist | 13-06-21 | 21:20 | 1

geweest. Ja, dat wel.

TheseDays00 | 13-06-21 | 21:44

Drie. Nou vooruit, vier. Wie wil dat nou lezen?

Otto Normal | 13-06-21 | 21:55

In Nederland krijg je kansen die je in je eigen land van herkomst nooit zou krijgen..
En wat zeg je dan?
Nederland is racistisch.

Osdorpertje | 13-06-21 | 21:05

Als ik in centraal afrika ga wonen vraagt ook iedereen "waar kom je vandaan". Heel gewoon. Daar leef je dan mee.

Ga eens in turkije wonen en kijken hoe vaak je vragen krijgt over Nederlander zijn.

Hoort gewoon bij vreemde eend in de bijt zijn. Niks kwaadaardigs aan.

Knufter | 13-06-21 | 21:02 | 2

Eind jaren 70 wilde elk Spaans omaatje aan mijn rode haren zitten. El Toro El Toro.

Lorejas | 13-06-21 | 21:17

Ik heb net deze, bij mij onbekende, mevrouw gegoogeld.

Eerste resultaat was een Trouw interview , hier wat gezellige kleurrijke fragmenten :

"Er gaat geen dag voorbij zonder dat presentator Naeeda Aurangzeb (47) racistische en stereotyperende opmerkingen naar haar hoofd krijgt."

"Normaal gesproken is het een feestelijke aangelegenheid als een schrijver een boek af heeft. Maar dat was niet het geval bij presentator en journalist Naeeda Aurangzeb (47). “Verdriet overheerste. Ik had er buikpijn van.”

"Wanneer besloot u om deze opmerkingen te gaan verzamelen? “Een vriend tipte me tijdens een van de coronawandelingen die we samen maakten. Hij zei: je maakt zoveel van dit soort dingen mee, daar móet je iets mee. “Ik was daar niet meteen van overtuigd, maar toen kwam ik er bij de Japanse shiatsu-therapeute achter dat mijn keel dicht zat. Ik kon gewoon niet meer praten. Mijn therapeute zei: wat zeg je niet hardop? Nou, dít zei ik dus niet hardop. Ik moest eerst dit boek maken voordat ik andere dingen kon doen. Het gaat ook niet alleen om mij. Iedereen die van kleur is krijgt hiermee te maken.”

“Het punt is: één zo’n scène, dat overleef je”, zegt ze op een terras in Amsterdam. “Maar het gaat om de optelsom. Iedere keer is het een klein beetje gif. Aan het einde van je leven heb je een hele gifbeker leeggedronken. Dit boek schrijven was een soort detox.”

"Heeft u hoop op verandering? “Black Lives Matter heeft ons taal gegeven om te benoemen wat er fout is. Dankzij die beweging kan ik me uitspreken. Ik vind wel dat de witte medemens nu aan zet is.

“Gekleurde mensen hebben Nederlanders geaccepteerd voor wat ze zijn, maar andersom niet. "

Hopla.

Heb ik zojuist u allen € 19,95 en 376 blz lezen bespaard.

Dr.Mabuse | 13-06-21 | 21:01 | 3

Mijn hemel, die laatste zin. Voor wát ze zijn? Wát?
En maar inschikken, tolereren, faciliteren en accepteren mensen! Wilt u nog meer en vaker beledigd en beschuldigd worden?
Lekker hè? Wij zijn nu aan zet, begrijpt u? Wij als 'de witte medemens'.

Echt, dat hele stuk stikt van de tegenstrijdigheden. En de conclusies zijn ook al om te janken. Normaal heb ik medelijden met verwarde mensen, maar ik heb ook een grens. Walgelijk.

Poesmobiel | 13-06-21 | 21:14

Gekleurde mensen hebben Nederlanders geaccepteerd voor wat ze zijn? Laatdunkende opmerking. Voor wat ze zijn...

Lorejas | 13-06-21 | 21:14

"“Gekleurde mensen hebben Nederlanders geaccepteerd voor wat ze zijn, maar andersom niet. "

Dat in het licht van de uitspraken die ze ervoot doet:

Mmm dus *alle gekleurde mensen* hebben geaccepteerd dat *alle Nederlandsers* "witte" rascisten zijn die laagdunkende opmerkingen maken over "zwarten" vanwege hun witte privilege waarbij ze *allemaal* beter en beoorrechter zijn zijn dan *alle* "zwarten" en *nooit* te maken krijgen met de dingen die "zwarten" meemaken. Daarom zijn "witte mensen" inherent slecht. Andersom hebben "witte" mensen niet geaccepteerd dat *alle* zwarte mensen het heel moeilijk hebben. En *alle* witte mensen hebben niet geaccepteerd dat *alle* "zwarte" mensen dus zielig zijn.

Ok. Da's nogal een statement. Een nogal generaliserend, discriminerend, laagdunkend, rascistisch statement. Misschien moet "zij" haar privilege eens checken. Omdat ze "van kleur is" heeft zij, denkt ze, blijkbaar het alleenrecht op klagen, zielig zijn en openlijk mogen discrimineren zonder gevolgen.

peterdh | 14-06-21 | 06:42

Worden die Moslims niet moe van zichzelf? Of is het fijn om jezelf continu als slachtoffer te zien en alle schuld op anderen af te schuiven.

Hefbrug | 13-06-21 | 20:59 | 1

Ja, want dat ontslaat je van iedere vantwoordelijkheid om verantwoording te nemen van de dingen die je fout doet. Tevens geeft het je blijkbaar het recht om te mogen klagen dat de ander wel alles fout doet. Openlijk te mogen discrimineren en rascistische opmerkingen te mogen maken. Het geeft je ook meer rechten. Zoals rascistisch en discriminerend voorrangsbeleid bij vacatures. En wordt je overal waar mogelijk meer in de watten gelegd dan ieder ander die zichzelf niet als slachtoffer ziet.

peterdh | 14-06-21 | 07:04

Grappige is dat de gemiddelde Volkskrant lezer juist die zo geplaagde cancelblanke is, zogenaamde verantwoordelijk voor alle ellende omtrent slavernij en er verantwoordelijk voor dat de huidige generatie zittend moet plassen! Dat Volkskrant blijven lezen is dan toch een stukje zelfkastijding of jezelf slimmer voorhouden dan je uiteindelijk bent! Gezien de huidige politieke stroming van Volkskrant lezers, houd ik het op dat laatste!

TijdelijkOptimist | 13-06-21 | 20:57 | 1

Mannen zijn doorgaans veel praktischer ingesteld dan vrouwen. Daarom plas ik zittend. Scheelt een hoop schoonmaakwerk.

Franciscus Borchwerf | 13-06-21 | 23:19

Ik heb te doen met Naeeda, komt ze bij de VK en wil haar verhaal doen.... Wat denk je, allemaal blanke enge mannen daar die vreemde vragen stellen en naar je benen loeren. Lees je de VK de volgende dag schrijven ze allemaal rare dingen over je die niet gezegd hebt en neemt niemand meer de telefoon op. Gelukkig is daar nog GS.

jan huppeldepup | 13-06-21 | 20:55

Zelfs m,n kat wil geeneens meer schijten op een Volkskrant in z,n kattenbak, dan weet je wel hoelaat het is errug!

william7055 | 13-06-21 | 20:51 | 1

Ik leg er meestal een laag poreuze absorberende steentjes op.
Dan willen ze er meestal wel over zeiken en schijten.

Osdorpertje | 13-06-21 | 21:22

Vroeger, toen had je nog echt onversneden systemisch racisme: Zwarten achterin de bus, niet in het zwembad, niet op de blanke school en wonen in de getto.
Nu heb je vooral jankracisme: Zwarten die het 1000 keer beter hebben dan de gemiddelde zwarte op deze aarde gaan janken over een opmerking over kroeshaar, over zwarte piet of over ja boeien eigenlijk. Want check verdomme je privelege, je hebt het beter hier in NL dan 99% van de zwarten op aarde.
De stelling van Zedde: Als een zwarte in NL klaagt over racisme, dan moet hij/zij/het verplicht een jaar gaan wonen in Suriname, Sierra Leone of vleermuisvretend China. Stel. Je. Niet. Aan.

Zeddegeizot | 13-06-21 | 20:51 | 1

In China moeten ze wel werken.

Arachne | 14-06-21 | 01:36

Heb even de foto bekeken, maar ik zie dat gekleurde niet zo.

ChalinaRosa | 13-06-21 | 20:51 | 3

Licht getintier hooguit .. Maar dat valt tegenwoordig toch ook onder hardstikke,erg zielig?

roberto9715 | 13-06-21 | 21:02

Ze werd hier beneden al "zwart" genoemd.

Lorejas | 13-06-21 | 21:16

@roberto9715 | 13-06-21 | 21:02: Dan ben ik elk jaar in september ook hartstikke erg zielig. Misschien moet ik dan ook maar een boekje schrijven.

ChalinaRosa | 13-06-21 | 21:55

Ik ben een blanke man, maar heb mij ook eens tot 3 keer toe moeten voorstellen aan een Joost. Kwam gewoon niet in hem op om het te onthouden. Niks met racisme, maar lag aan de persoon. Ook bij Frits?

Leuk dat mw. Auranzeb tot en met Hilversum gewoon droombanen kon krijgen. Nee, ik ga niet knielen, doe ik voor niemand meer.

TheseDays00 | 13-06-21 | 20:50 | 3

Die heb je erbij.

van Oeffelen | 13-06-21 | 20:51

@van Oeffelen | 13-06-21 | 20:51: Ook weleeens gehad dat Aad van den Heuvel een winkel in kwam, ik al werd geholpen, maar toen einde gesprek en compleet werd genegeerd. Denk dat ik wel een boekje kan volmaken.

TheseDays00 | 13-06-21 | 20:54

Mijn hindoestaanse collega vroeg een poos terug waar ik vandaan kom en of ik in Nederland geboren ben (heb migratie achtergrond). Is hij nu een racist? Of geldt dat enkel bij blanke collega's?
Wat een gezeik tegenwoordig. Ongelooflijk.
Iedereen maakt dingen mee, krijgt opmerkungen etc. Zo triest dat onschuldige gebeurtenissen worden opgeblazen en tegelijk de samenleving steeds meer los zand wordt.

Bataafje | 13-06-21 | 21:16

Nou jongens. Ik denk dat het 12-0 voor Oekraine wordt. Maar het kan natuurlijk helemaal anders uitpakken. Aanvalluh!

entredeuxbieres | 13-06-21 | 20:49

Als deze ingelezen journaliste nou eens Geenstijl wat vaker had gezocht dan had ze 20 jaar geleden al kunnen weten hoe de NPO en zo rolt.
Dit is feitelijk gewoon oud nieuws.

General McAuliffe | 13-06-21 | 20:48

Arme Shabir Burhani gewond bij woningoverval.

Snake | 13-06-21 | 20:47

Nicht van Fatima Dakmar (m/v)?

faz | 13-06-21 | 20:47

Het is vreselijk hier. Gelukkig is het huis en stuk land er in Pakistan nog, anders zou het er wel heel donker uitzien voor deze tot op het bot getergde, gediscrimineerde en miskende vrouw.

Poesmobiel | 13-06-21 | 20:44

Braaand! "omdat Robert Vuijsje daar zo lekker nat van wordt" ROFL! En daar gaat 'ie van jeuken hé? Stuk met briljant-cynische beeldspraak. Zou om te lachen zijn als het niet zo om te huilen waar was allemaal. Meer van dit; de pareltjes liggen voor het oprapen. De satire in het NL van 2021 schrijft praktisch zichzelf.

TmC | 13-06-21 | 20:44

Van kleur?
Ze is lichter dan sommige "autochtone" Nederlanders.

Angelina-a | 13-06-21 | 20:43

Ik heb VWO gedaan. De bank zit nog op zijn centen te wachten. Lenen kost tenslotte geld.

Sexopolis | 13-06-21 | 20:40

Laatste staaltje van hedendaagse gekte:
Oxfam, u weet wel van die minderjarige prostituees in Haiti, heeft nu voor hun staf een trainingsdocument, waarin blanke vrouwen, die aangerand worden, en die dan een aanklacht indienen, verweten wordt "white feminists" en 'privileged white women" te zijn, omdat de daders vaak 'black and other marginalised people' zijn.
Deze waanzinnige theorie schijnt weer afkomstig te zijn van een professor in gender studies professor Alison Phipps van de Sussex University.
www.dailymail.co.uk/news/article-9671...

Roadblock | 13-06-21 | 20:39 | 1

Niet alles geloven want de daily mail schrijft :)

Slough | 13-06-21 | 20:47

Ik zou een boek kunnen schrijven met verhalen over domme mensen die ik heb ontmoet in m’n leven.
Zijn die domme mensen representatief voor de rest van de mensen?
Nee dus.
Naeeda Aurangzeb heeft een paar gekke situaties meegemaakt en weet het nu zeker; de witte is kortzichtig, bekrompen, eigenlijk te stom om voor de duvel te dansen.
Stel hè, stel, ik ga naar Pakistan, weet je wie daar de dienst uitmaken?
Juist, héle dominante moslimmacho’s die vol zitten met vooroordelen over Europeanen en Amerikanen.
Ze vinden ons hier, op z’n zachts gezegd, niet heel erg leuk.
Welkom in de echte grote wereld Naeeda Aurangzeb, welkom in het land waarin je vrij kunt leven, schrijven, schelden, kritiek geven etc.
Goed georganiseerd door voornamelijk “witte mannen”.
Tja, het kan een stuk slechter, zéker voor een vrouw van kleur.
Ga leven meid, kennelijk ben je nu al zo verwend dat je je niet beseft in het beste land ter wereld te leven.
200% beter dan in Pakistan.

Ruimedenker | 13-06-21 | 20:38 | 5

@Slough | 13-06-21 | 20:50:
Misschien heeft het iets te maken met die Olifant in de kamer, die ideologie die niet genoemd mag worden.

Roadblock | 13-06-21 | 20:55

@Roadblock | 13-06-21 | 20:46: Pakistan, het land waar christenen vrijheid van religie hebben en zonder problemen met hun islamitische buren samenwonen.

swapper | 13-06-21 | 21:32
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
The-loopy-cowboy | 13-06-21 | 20:37

Maar waarom is ze, of zijn haar ouders, ooit naar zo'n vreselijk land gekomen met al die blanke vervelende mannen en is ze of haar ouders nooit meer teruggegaan naar Pakistan ?
Ik heb er nooit over gedacht om naar Pakistan te emigreren.

Archimedes-2 | 13-06-21 | 20:37

Ik kreeg na 20 sollicitaties pas een baan. Als ik niet blank was geweest was het racisme geweest.
Een blanke vriend van mij had pas een stage na 30 sollicitaties. Was racisme geweest als hij niet blank was geweest.
Houd op met zielig doen svp.

whitechocolateface | 13-06-21 | 20:31 | 1

Ik ben nu ruim over de 30 sollicitaties en nog geen baan, nog geen arbeidscontract aangeboden gekregen. Is dat dan ook racisme ook al ben ik blank? Zelf denk ik van niet (ja, mijn leeftijd heeft een paar keer meegespeeld), maar meer iets teveel aanbod van personeel...

TheseDays00 | 13-06-21 | 20:59

O,O, ontzettend belangrijk al die ego's.

ademende aarde | 13-06-21 | 20:30

Een collega van kleur was ooit maar de mavo gestuurd, terwijl ze VWO zou kunnen.

Naar eigen zeggen OMDAT ze van allochtone komaf is.

Kijk, daar gaat zo iemand al de mist in. En dat zie je erg vaak gebeuren: mensen plakken een oorzaak en gevolg aan elkaar, die niet perse met elkaar hebben te maken.

Vroeger ging je als arbeiderskind al snel naar de mavo bijvoorbeeld, had niets met kleur te maken.

Zelf ben ik blond, blauwe ogen, meisjesachtig. Dan heb je ook weer te maken met bepaalde vooroordelen. Ach, je haalt je schouders eens op en je vervolgt je weg.

Ik heb vroeger geleerd, het zegt meer iets over de ander dan over jou. Boeien dus. Next.

Roos | 13-06-21 | 20:25 | 9

@Roos | 13-06-21 | 20:38:
#teamzelfspot! Met de kanttekening dat bij technische haperingen die hulpeloosheid goed is opgemerkt door eventuele hulpverleners. ;-)

MickeyGouda | 13-06-21 | 21:05

@Roos | 13-06-21 | 20:38: Dat van die fiets hé, toch wel hoffelijk van die mannen. Om heel eerlijk te zijn, ik heb er wel eens misbruik van gemaakt. Meestal bij het benzinestation als ik motorolie moest bijvullen. En ik ben ook wat onder een paar bekeuringen uitgekomen :-)
Tja, het heeft dus ook voordelen, " dom" blondje :-)

MoonBeebe | 13-06-21 | 22:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Nieuwe letter toegevoegd LHGBTQZ - de Zeurkous, gender en libido verdwenen in draaikolk van humorloze zelfbeklag.

Galois256 | 13-06-21 | 20:23

Is dat niet slecht voor het klimaat, het maken van zo'n zgn. krant?

skoftig | 13-06-21 | 20:23

Je hoeft hier niet te wonen.

knutsel_ | 13-06-21 | 20:21 | 2

Ik vraag mij ook altijd af waarom ze in een land blijven waar ze de bevolking onaardig vinden.

MoonBeebe | 13-06-21 | 20:24

Zouden ze het redden bij de Hadzabe uit het vorige topic? Lekker rennen door de bush, gebakken bavianus knauwen.

Usumani | 13-06-21 | 20:35

Moet je eens zeggen dat je pvv stemt. Als blanke man.

Knufter | 13-06-21 | 20:19 | 1

Geen probleem, heb het zelfs nog op Sjerrie Boudior geprobeert, maar dan wordt je pas als gekkie gediscrimineerd.

TijdelijkOptimist | 13-06-21 | 20:48

Is het wel een echte vrouw? Of is het een mentruerend persoon? In deze gender vage tijden ben je van niets meer zeker.

homieguerneville | 13-06-21 | 20:18 | 1

Haha; ga het nog effe moeilijker maken!

Lorejas | 13-06-21 | 20:19

Napalm en mosterdgas. Nice. Wat kan Bertje toch beeldend schrijven.

Rest In Privacy | 13-06-21 | 20:17

Frits Bolkestein is een seniele oude man en Naeeda is daar slachtoffer van?

Keutels | 13-06-21 | 20:17 | 1

Idd, Bolkestein is en was een intelligente man, die zag je bijna niet bij rechts (Omdat een rechts, capabel persoon wel wat beter te doen heeft dan de politiek in gaan)

skoftig | 13-06-21 | 20:25

Ja. Staat niet voor niks in 'De Omvolkskrant'.

Zelfs voor de kattenbak nog niet goed genoeg!

RonnieRealist | 13-06-21 | 20:17

Wie van ons - gekleurd, niet gekleurd, man of vrouw - is nog nooit beledigd of geschoffeerd om welke reden dan ook? Wat denkt deze mevrouw nou, dat ze uniek is?

MickeyGouda | 13-06-21 | 20:16 | 5

@Lorejas | 13-06-21 | 20:19:
Oh, ik ben gek op rood haar! Uhm, waar hadden we het ook alweer over? ;-))

MickeyGouda | 13-06-21 | 20:24

Over de zon. Die doet naar tegen me in de zomer.

Lorejas | 13-06-21 | 20:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Bert Bert Bert. Heerlijk. Wat een pracht van een rant.

The-loopy-cowboy | 13-06-21 | 20:16

Dat jullie haar niet kennen, ligt meer aan jullie.
Altijd interessant om te zien dat als je discriminatie of racisme benoemt, rechts Nederland je meteen beschuldigt de slachtoffer kaart te trekken. Want dit bestaat in hun belevingswereld niet.

mocroGS | 13-06-21 | 20:14 | 14

@mocroGS | 13-06-21 | 20:20: een blanke “wit” noemen is de hoogste vorm van discriminatie. U ziet, ik als blanke wordt dagelijks gediscrimineerd. Kun u nu gaan knielen en uw excuus aanbieden s.v.p.?

Hiram | 13-06-21 | 20:47

@mocroGS | 13-06-21 | 20:20: Iedereen valt wel in een hokje te plaatsen waarbij de er "iets" algemeens en negatiefs gezegd kan gezegd worden over degenen die zich in dat specifieke hokje bevind.
Bij meningsverschillen/ conflicten of verschillende belangen zal de manier waarop hiermee word omgegaan worden bekeken door ieders eigen normen en waarden. Als die normen en waarden afwijken zal iemand die andere normen en waarden heeft al snel in een hokje worden geplaatst om het gebrek aan gelijkheid in normen en waarden te duiden. Zo'n hokje is niet iets waar lang over na word gedacht maar iets dat het grootste verschil tussen deze personen snel weergeeft zodat het "conflict" snel "kloppend"word gemaakt. Dat is geen racisme, maar een mechanisme.
Voorbeeld van een conflict.
Een student met een hemd en stropdas gooit rommel weg en word erop aangesproken. ipv de rommel op te ruimen geeft hij een grote mond terug. Al snel word hij gezien als stomme kakker.
Een Limburger gooit rommel weg en word erop aangesproken. ipv de rommel op te ruimen geeft hij een grote mond terug. Al snel word hij gezien als stomme boer.
Een door ziekte dik persoon gooit rommel weg en word erop aangesproken. ipv de rommel op te ruimen geeft hij een grote mond terug. Al snel word hij gezien als vieze veelvraat.
Een Marokkaan gooit rommel weg en word erop aangesproken. ipv de rommel op te ruimen geeft hij een grote mond terug. Al snel word hij gezien als stomme Marokkaan.
Initieel was er geen sprake van ongenoegen over studenten, Limburgers, obese of Marokkanen. Maar hun gedrag tijdens dit conflict lokt wel uit dat het dat er naar de grootste verschillen word gekeken. Dat is initieel geen racisme. In veel gevallen word dit wel onder racisme geschaard, vaak om zich zelf vrij te pleiten van onbehoorlijk gedrag.

Andersdenkend | 13-06-21 | 20:58

Het verschil tussen benoemen en noemen. Je legt het er altijd zo dik bovenop.

TheseDays00 | 13-06-21 | 21:07
▼ 11 antwoorden verborgen

Witte mensen zijn gewoon slecht dus.

covid | 13-06-21 | 20:14 | 2

Waar kan ik die mysterieuze witte mensen vinden? ik hoor dit vaker, maar kom alleen maar blanken tegen.

keistad | 13-06-21 | 20:25

Stigmatiserend hoor.

Lorejas | 13-06-21 | 20:29

Heb het interview gelezen. Vond de voorbeelden die ze noemde niet sterk. Daarbij heel veel verwijten richting collega's en weinig zelfreflectie.
Hoorde haar vroeger wel eens als interviewer op Radio 1. Dat ging haar niet goed af,en dat had niets met haar kleur te maken.

oldandwise | 13-06-21 | 20:13

Al die voorbeelden van ‘institutioneel racisme’ zijn altijd zo… zwak en vergezocht.

JohnLocke | 13-06-21 | 20:11 | 3

Er wordt ook gelogen alsof het gedrukt staat: we krijgen te horen dat we de verkeerde kleur hebben. Van wie dan, wanneer? Van Marokkanen, dat geloof ik wel.

Rest In Privacy | 13-06-21 | 20:21

Ik mag van mijn dokter geen Volkskrant lezen. Ook niet een artikeltje online. Ik krijg daar een gevaarlijk hoge bloeddruk van.

Bab01 | 13-06-21 | 20:25

@Bab01 | 13-06-21 | 20:25:

Volkskrant is standaard achter een online betaalmuur, het is precies waar ik dat soort "nieuws" wil hebben.

TijdelijkOptimist | 13-06-21 | 20:41

Op zich jammer dat ze gelijk heeft, dat ze alleen hoeft opdraven in zo'n programma omdat ze vrouw is en zwart, en iets je jammeren heeft over die twee eigenschappen. In die zin heeft ze gelijk, dat ze als stereotype wordt uitgenodigd daar te zitten. Hoeveel talkshows zijn er waar zwarte gasten iets meer te vertellen hebben over bijvoorbeeld bloemsierkunst, de moeilijkheden van een halsslagader-operatie of de voors-en tegens van de 19e eeuwse literatuur over het Darwinisme, bijvoorbeeld. Als ze deskindig zijn, dan vooral ervaringsdeskundig van iets zieligs. Dat is jammer, want gekleurde mensen met een aardig diploma heb je ook heus wel, maar die worden nooit gevraagd, want het is fijner om die te horen vertellen over iets zieligs dat hen is overkomen. In die zin is de NPO racistisch in alle naadjes.

En ik wil eraan toevoegen: Je wild ergeren aan zaken is ook een vorm van entertainment en een raison d etre of zoiets, excusez mon frans.

Beste_Landgenoten | 13-06-21 | 20:09 | 5

Ze komt uit Pakistan. Is zo iemand zwart?

Lorejas | 13-06-21 | 20:14

@Lorejas | 13-06-21 | 20:14:
marokkanen ook, tot ze het over negers hebben, dan horen ze niet bij de gekleurde medemens.

miko | 13-06-21 | 20:27

U heeft helmaal gelijk. Deskundige zwarten zie je niet of nauwelijks op de treurbuis.

meneer der meneren | 13-06-21 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Zeikkrant. Zeikartikel. Zeikwijf. Zo. En sorry aan alle normale vrouwen voor het gebruik van het woord wijf.

Lorejas | 13-06-21 | 20:09

Ben er eigenlijk wel klaar mee

Offspec | 13-06-21 | 20:08

Beste Bert. Ik huil de hele dag. En dat al sinds eind jaren 90 van de vorige eeuw. Gelukkig drink ik bier, dat scheelt.

Sexopolis | 13-06-21 | 20:07 | 1

Nieuwe rubriek? Schrijf het aan Bert.

Lorejas | 13-06-21 | 20:10

Gewoon geen aandacht aan besteden. Geniet van de zon, het koude biertje, en de mooie natuur.

Tiscali-2 | 13-06-21 | 20:07

Helene Hendriks is een gaaf wijf. Geen last van dit soort zieligzijn waanzin. Lekker nuchter, zelfredzaam, geëmancipeerd en toch man vriendelijk. Zo kan het dus ook.Laat die gekwetste sneuneuzen daar maar eens een voorbeeld aan nemen.

Blonde Nel | 13-06-21 | 20:06 | 1

Ja, maar die is wit! Kijk, daar ga je al. Als HH zwart was geweest, was ze natuurlijk alleen uitgenodigd om over racismevoorvallen in de hockeysport te vertellen. En dan durf ik te wedden dat ze het ook keimoeluk heeft gehad met haar strijd tegen white supremacy (egwel!) en dat ze daar nog steeds heel verdrietig over is.

FrankVeer | 13-06-21 | 21:03

Right on.

ger1306 | 13-06-21 | 20:04

Adem, Bert.. Woo-Saaah. Waarom lees je dan ook de Volkskrant?

Williz | 13-06-21 | 20:03 | 3

Idd, waarom zou je hem lezen. Pure zelfkastijding

Pummetje | 13-06-21 | 20:08

Hij moet er toch indirect via Brussel voor betalen.

Winston1 | 13-06-21 | 20:10

Je zult maar strafcorvee hebben en de VK moeten lezen. Wat een ongelofelijke kut krant is dat zeg. Ooit een gratis proef abbo gehad maar na 3 dagen (ik gaf ze 2 herkansingen) heb ik gebeld dat ze 'm heel dun mochten oprollen om vervolgens te steken waar de zon niet schijnt. Heb de bezorger tot 2x toe moeten nalopen dat ie echt mocht stoppen met m'n brievenbus te bezoedelen met dit vod papier. Hij begreep me volkomen en dat was dat. Je moet je nog moeite doen om van ze af te komen.

Bakkeleures | 13-06-21 | 22:49

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl