achtergrond

Geenstijl

Scheveningen is 'jongeren' met machetes kotsbeu, maar preventief fouilleren is kwetsend

Als koffie op dan gaarne meedoen aan volgende gedachtenexperimentje:

stel, elke avond komt een groep '''jongeren''' (waarvan de meeste '''tieners''') gewapend met kapmessen, keukenzwaarden en van die exorbitant dure exclusieve Japanse sushimessen die ze bij @pritt in de keuken hebben hangen uw huis binnen om een willekeurige huisgenoot neer te steken. Elke avond. Avond aan avond. Steeds. Maar. Weer. Wat doet u dan? Precies, voortaan iedereen die uw huis wil betreden preventief fouilleren. Want messenbezit lossen we samen wel op door bijna letterlijk de angel uit het probleem te halen: het mes zelf verwijderen. Simpel en logisch. TOCH? Nee niet.

Want Dit Is Rechtstaat Nederland. En in Rechtstaat Nederland pakken ze dood en verderf zaaiende '''jongeren''' ('''tieners''') eerst aan met gesprekken, cursussen omgaan met mestrekkende jongeren voor bewoners, straathoekwerkers, ketenmariniers, cameratoezicht (lol), extra surveillances, nog meer cameratoezicht (lol), messentrekevaluatiecommissies, '''jongeren'''-task force besprekingen, subsidies, gesubsidieerd 'veilige' messen uitdelen, een verbod op messenverkoop, de schuld geven aan iedereen behalve de messentrekkers zelf, het woord 'messentrekker' inclusiever maken, 'gebieden stigmatiseren' verbieden, samenscholingsverboden, groepsverboden, gebiedsverboden, BOA-toezicht (lol), slachtoffers de schuld geven, het internet de schuld geven, drillrappers de schuld geven en dan als allerallerallerlaatste, heel misschien, voortaan iedereen in een bepaald gebied gaan fouilleren. Want 'fouilleren is een enorm zware rechtstatelijke optie' ofzoiets.

Het is maar even dat u het weet als u op strandvakantie naar Scheveningen gaat en wordt gedjoekt door een drillrapper met een machete, dat u niet voor niets sterft of levenslang verminkt raakt, want er hoefde toch maar mooi niemand te worden gefouilleerd. En dat is altijd wel weer een lijk extra waard in Rechtstaat Nederland.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.